Új privát üzeneted érkezett!

Votiv! Elfelejtettem vmit.
Felmerült nálatok a császár? Nekem a doki (a régi)kb. a 3. alkalommal azt mondta, hogy 3 kg. alatti, sőt 2.95 kg-os legyen a baba.. Mondtam, hogy ez nem kívánságműsor.
Ja, és még mindig sovány vagyok(szerinte).6 kg-t híztam eddig. Szerintem ez teljesen átlagos.
Lányok, Ti hogy álltok a kilókkal??
Minden jót Mindenkinek!
Monesz 25+5
monesz

Szia Timcs!
Köszönjük szépen!! A Bendegúz is nagyon helyes :-)
Még mindig nem tudok sárga vigyori pofit csinálni! Segíts lécci!
Monesz
monesz

Timcs!
Én is dec.5re vagyok kiírva, hát ez vicces!!! Ezek szerint neked is febr.28.volt az uccsó "csíkhúzás" első napja? Kép
Ja, és mégegy közös vonás: ÉN IS Bendegúzt mondanék (ha fiú lesz), de lehurrogtak, a férjem is, szóval NEM lesz Bendegúz. Te hívd nyugodtan úgy, legalább nem keverik össze őket a szülőszobán. Kép (Ha lány, Eszter.)
Elképzelem, hogy startolunk fel a lépcsőházban, mert aki előbb felér, azé a választható szoba... Kép

Monesz!
A Virág szerintem is szép név, és nem is túl gyakori. Én össz talán 3at ismerek, ebből 2 híres ember.
Én egyébként 11 kilónál járok, ha már így rákérdeztél. Kép

neet(34)
neet

Monesz!
Mosolygós fejecske = :+) vagy :+D A + jel nélkül, csak ha kihagytam volna , akkor automatikusan mosolygós fejecske lesz, így Kép
A nagyon vigyorgó fejre én is kiváncsi lennék!
timcs77

Még egy kérdésem volna.
Még csak 8-9 hetes vagyok, rosszullét semmi, viszont tegnap óta olyan tüneteket produkálok, amiket nem tudok hova tenni.
5 hete szedem a Maltofer-folt. A hatására eddig mindíg kemény volt a székletem/bocsi/
Tegnap óta viszont örültmód görcsöl a gyomorszájam,/ először olyan volt mintha csak egy kis gyomorégés lenne/ és hasmenésem van.
A kaja szerintem nem ludas, mert a párom is azt ette, de semmi baja.
Viszont ittam valami fura üditőt.3 dl-t. Valami Toma multivitamin.
Szerintetek létezik, hogy egy üditő ilyen "kétnapos galibával jár", vagy ez egy normális terhességi tünet?
Aki egy kicsit rutinosabb az segítsen legyen szíves.

Kép
Kép
pipocska

Neet!
Nekem február 12-e volt, de nem ez alapján számolják, mert nekem legalább 35 naposak (voltak) a ciklusaim. Így az Uh-k alapján mondták az időpontot, amikhez eddig folyamatosan tartotta is magát a kis drágám. Kép
A Bendegúz nálunk közös döntés volt. Mindenképpen magyar és nem túl szokványos nevet szerettünk volna. Többeknek pont ezért nem tetszik Kép
Mostmár tényleg fogok járni tornára, hogy fitt maradjak és legyen valami esélyem nekem is a lépcsőn való felstartolással! :D
timcs77

:D ezek szerint nem = mosolygós fejecskével Kép
timcs77

Ancsi, ha most vagy a ciklus kozepen, akkor ne a tesztekkel foglalkozz, hanem a kispapa-jelolttel! Kép A tesztet csak a ciklus vegen nezd, mikor mar a kovetkezo szinezesnek kellene jonnie.

Egyebkent nem ertem, miert szednel ketfele vitamint felvaltva. Szerintem csak osszezavarod a szervezeted. Inkabb szedd csak az elevitet ketnaponta (ha csak sporolas miatt akartad igy), jobban jarsz.

Monesz, szimpi volt a doktorno? O nem mondott ilyen baromsagokat, mint az ex, ugye?

Pipocs, majdnem eltalaltad, 34 vagy 35 a le, attol fugg, hany napos a honap. Nem tudom, az udito okozhatta-e a problemad, de szerintem mar a gyanu is eleg ahhoz, hogy a pocak idejere hanyagold azt a tipust. (Nekem pont forditva volt, egy remes szekrekedesem volt egyszer a hetedik honapban es azert, mert akkor keves folyadekot ittam.)

Neet, ne parazz ezen a szuloszoba-vajudoszoba dolgon, es is aggodtam emiatt meg pocival, de felesleges. Mi ejjel egykor mentunk be 3 perces fajasokkal, de csak 1 ujjnyi mehszajjal es senki nem volt rajtam kivul a vajudoban, igy ottmaradhatott a parom (mert oda egyebkent tenyleg nem mehet be a papa), bar jobb lett volna szegenynek, ha hazamegy aludni, de igy meg nekem volt jobb, hogy mellettem volt. Kép Reggel meg mindig semmi valtozas nem volt, ugyhogyburkot repesztettek, elokeszitettek es bemehettunk a szuloszobaba, tehat mar 10tol benn voltunk (meg mindig 3perc, 1ujj) es csak 14:42kor szuletett meg a baba. Szoval nem az utolso pillanatban esik be az ember a szuloszobaba, es ott vegig veled lehet a kispapa, es a hosszu vajudas sem olyan veszes, csak a celegyenesben, mikor erosodnek a fajasok (osszevissza kb 14 ora telt el az elso fajas felismeresetol a babaig, de ebbol csak az utolso 2 ora volt kellemetlen), szoval ne aggodj ilyeneken. Egyaltalan SEMMIN SE AGGODJ!! (Valahol a neten olvastam egy jo leiras, mire figyelj es mire gondolj inkabb es min ne aggodj, nekem sokat segitett, megprobalom elokeresni.)
moosejaw

Szia Pipocska!
Sajnos a savtúltengés is a terhesség tüneteihez tartozik! Lehet, hogy nálad is erről van szó! Ezek szerint nem tesznek túl jót ezek a savas rostos üditők ilyen esetben!
Moosejaw!
Annak a leírásnak én is örülnék, hogy min ne aggódjunk, mert már most mindenen aggódok! Remélem meglesz!

Egyébként ma jól telt a napom! Reggel óta babaruhákat válogattam! Kaptunk egy zsák babaruhát úgy 1 éves korig! A férjem hugának a ruhácskái voltak! Úgyhogy egész nap azokat válogattam!Kép

Ildi(27)
ildi76

Moosejaw!
Köszi az újabb infokat. Nem igazán aggódok, inkább kíváncsi vagyok. De az viszont baromira. Kép

Timcs, hát eddig is sejtettem, h ezerféleképpen számolják a heteket, de hogy ennyire...??? Ezek szerint az uccsó menst.ónk között volt vagy 2 hét, és mégis egyszerre írtak ki?? És ráadásul nekem az UH is ua-t mondja mindig, mint a doki a kezdetektől. Na mindegy, én úgy készülök, hogy a 36.héttől már abszolút akármikor jöhet a kiskoma, ő úúúúúgyis tudja, mikor volt elég a pocakom, szívem, stbm zörejeit hallgatni. Én meg tök megbízom benne, hogy érti ő a dolgát. Túl korán már úgyse jöhet, mindjárt kezdem a 35.hetet.

Pipocska!
Nekem most írták fel a Maltofer-folt először, hát most kíváncsivá tettél, lesz-e mellékhatása. Majd megírom, jó? Bár nem tudom, mennyi ideig kell szedni, h egyáltalán hasson. (A ferro-folgamma nem jött be, nem szívódott fel, ezért azt elvetettük. És csak feketézte a "szurkot", mást nem csinált. No mellékhatás, no eredmény.)

neet(34)
neet

Most jöttem rá, hogy én is ezt a Maltofer akármit szedem úgy 1 hete! Ma éhgyomorra vettem be és volt egy kis hányingerem meg gyomorfájásom! Ez csak most ugrott be! Eddig mindig délben szedtem! Ezek szerint jobb kaja közben bevenni!
ildi76

Sziasztok csajokKép

Vigyorgó smile= kettőspont és nagy o betű. És a kettő között nincs szóköz. Remélem sikerül.
Épp ma beszéltem a szülésznővel nst közben a vajúdóról. Megbeszéltük, hogy ha látja, hogy aktívan megy a szülés, tehát vannak fájások és legalább két újnyi a méhszáj, már akkor is megyünk szobáraKép De mi úgy fojuk csinálni, hogy vajúdni az alternatívba fogunk, mert ha sokáig elhúzódik akkor ott a férjem kényelmesen le tud példáúl feküdni én meg úszikálhatok a kádban.Kép

Gigi 38+6

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Régebben irtam már, de most megint net közelben vagyok végre! :-) A fiú név nálunk is rögtön megvolt, mindketten egyszerre a Bendegúz-ra szavaztunk, bár családtagjaink némelyike ennek annyira valóban nem örült. De ahogy mondtátok, miénk lesz a baba és nem az övék, úgyhogy mi döntjük el a nevét is :-)

Lassan én is izgulok, igy a 35. hét tájékán ... no meg látván a leveleiteket.

Újbaba
újbaba

Pipocska!
A 180 napba beleszámít a hétvége is persze, és minimál után is jól számoltad ki.
Hétfőn egy munkaügyes barátnémmal fogok összeülni, mert én attól félek, hogy mondjuk nem időben mondok fel, és nem lesz meg a 180 nap, na meg az ám a buktató, hogy a 180 nap alatt TÁPPÉNZRE csak annyi időre lehet elmenni, amennyit már a 180 napból ledolgoztál, szóval max 3 hónapot a terhesség előtt. Azt mi van, ha gáz van?

ancsipancsi

Moosejaw ! igen, Elevit... de már megvettem a Pregnavitet! Kép) ezért akarom majd felváltva szedni

tényleg nem vettem még tesztet, nem is fogok, csak ha elmúlik az "idő" :DD

ancsipancsi

Szia Gigi!
Azthiszem Te vagy a legközelebb a szüléshez innen a babanetről, nagyon várjuk majd a beszámolódat! Ezek szerint az alternatív szobát így előre meg lehet dumálni? Nem úgy van, hogy, ha éppen nem foglalt, akkor lehet menni?
Ildi(27)
ildi76

IldiKép

Természetesen úgy van, hogy ha foglalt az alternatív szoba, akkor nem fogják kipakolni a kedves anyukát aki épp bent vajúdik!Kép
De érdekes, mert úgy tudom, hogy túl sokan nem veszik igénybe. Persze ez gondolom függ a szülésznő hozzáállásán is.

Gigi 39

KépKép
gigi28

Helló Mindenkinek!

Hát nem hittem volna, hogy ennyire népszerű ez a név, hogy Bendegúz, mert az én kisbabámnak is mondjuk mi két nevet adunk Gellért és Bendegúz, szóval neki is ez lesz a neve és én pont azért választottam, mert azt gondoltam ritka név. De ezek szerint nektek is ez tetszik. Kép Azért nem haragszom Kép Kép

Amúgy nekem az elevit-től van hasmenésem, úgyhogy nem is szedem, hanem egy sima multivitamint szedek, nem terhesvitamint, de a dokim azt mondja, hogy az is ugyanolyan jó.

Ez engem is érdekelne, hogy miként lehet bejutni abba a bűvös alternatív szobába?

r
ruzicsky

Sziasztok!

Engem is meglep a Bendegúz név népszerűsége, eddig még senkivel nem találkoztam ismerőseim körében, aki igy szerette volna hivni a babáját! :-) És lám, most mennyien lettünk. Ha egyszerre fogunk szülni, szegény csecsemős nővérkék majd kapkodhatják a fejüket!:-)

Apropó nincs valami jó tanácsotok lábdagadás főleg boka ellen? Mi a teendő ilyenkor a pihenésen kivül?

Újbaba
újbaba

Sziasztok

Engem az érdekelne,aki császárral szült az talán jobban tudja,hogy milyen érzéstelenítő módszerek közül lehet választani,és melyik a jobb. Engem az elsőnél altattak s.o.s volt,ezért érdekelne,hogy van-e más lehetőség is,és utána mennyi ideig kell feküdni stb. Ja ,és felszívódó fonallal varrnak v. nem. A férj bent lehet császáros szülésnél is? Előre is köszi a válaszokat

juji
juji

Ujbaba, polcold fel, amikor csak teheted, meg borogasd, Nekem egyszer estere dagadt meg rondan az utolso hetekben valamikor, de valoszinuleg az a dogmeleg nyar miatt is volt, mert mikor a dokihoz mentem utana es megkerdeztem, csak legyintett, hogy ez ozikelab, es en nem tudom, milyen egy dagadt. Mindenesetre szeintem te is kerdezd meg a dokid, mert van, hogy komoly dolog all a hatterben (pl. terhessegi toxemia), de az is lehet, hogy csak szimplan tul sokat maszkaltal.

Gigi, majd ha mar kipihented magad otthon a babaval, varjuk a beszamolot Kép

Zsebi, Eszter, gyakorlo anyukak, hogyan szippantjatok ki a babanozikat? Az en lanykamnak most szornyen folyik, porszivos orrszivoval kuszkodok (a kezi kis pumpas fabatkat sem er), a doki egy fluimare sprayt es valami cseppet mondott, igyekszem nagyon, de valtozo eredmennyel Kép
moosejaw

Megvan meg az a leiras, itt a forumon a Fogamzas, varandossag, szules / Szules / Felelem a szulestol topikban Napocska 2001.11.11-ei hozzaszolasaban. Ha nem talaljatok idemasolom. (A link, amit ott ir, mar nem mukodik, juliusban meg elertem, de asszem itt a topikban is a teljes leiras van). Nekem sokat segitett.
moosejaw

én a Szt. Imre honlapján olvastam valami cikkben, hogy az alternatív szobába be lehet jelentkezni, de több hónappal előtte. és akkor úgy veszik, hogy azon a napon a tiéd. persze, ha épp ott szül vki, akkor nem. Kép)

ancsipancsi

Hát ez a Bendegúz nem ér, mi is arra várunk Kép Ráadásul Timccsel egy napra vagyok kiírva.. tényleg meg fognak bolondulni a csecsemősök Kép Kép Kép
soosoo

Moosejaw
A Stérimar orrspray nekünk bevált. Igaz ez igazából a beszáradt dolgok fellazítására jó és utána a baba általában kitüsszögi, nem kell az orrszívót használni, ha pedig folyékony dologról van szó, akkor mi elemes orrszívót használunk. Brúnó utálja a porszívót és annyira sírt hogy nem lehetett a porszívósat használni, ezért vettünk egy elemeset amit most kezdtek árulni, csendes és kiszedi a váladékot.
Szerintem mindenképpen lazítsd fel az orrban lévő dolgot és utána egyszerűen ki tudod szedni.
zsebi2004

Sziasztok!

Monesz, örülök, hogy rendbe tetted a dolgokat. szerintem nem kis bátorság kell dokit váltani, így a vége felé meg pláne nem. ezek a dokik ugye ismerik is egymást, sőt, még az is előfurdulhat, hogy a régi dokid lesz az ügyeletes, mikor épp szülsz, és ott van nekik a mundér becsülete, miegymás...
szóval "büszke vagyok rád"! Kép

Pipocska! szerintem ne aggódj, én egy enyhe kis gasztrovírusra tippelek, aminek 1-2 napon belül el kell múlnia/ki kell ürülnie. persze nincs kizárva, hogy ez is egy amolyan "kismamatünet" Kép kell pár hét - sőt, tán pár hónap is, mire az emésztőrenszered is beáll "normálra". ebben viszont a maltofer nem igazán segít - nekem kifejezetten szörnyű volt, úgyhogy 1 hét után kidobtam az egészet. egy kismama széklete nem lehet "ilyen", mint a maltofertől, már ha valaki egyáltalán tud tőle vécézni. rémes emlékeim vannak vele, brrr.

az ilyen színes, cukros üdítőktől is óvnálak hosszútávon, de ilyen mennyiségben nem okozhat nagyobb bajt, mint hogy nem jön ki a ruhádból, ha rácsöppen Kép

csajok, lepetézek! nem hiszitek el, de én is veszettül oda voltam a Bendegúzért! teccet még a Benedek meg a Boldizsár (aki szerecsenkirály Kép)
de olyan álnokok voltak a csajok a környékemen, hogy előttem elhasználták a neveket - úgy, hogy előtte persze "nem is tudták, mit adjanak, aztán úgy megteccett nekik, amit én mondtam". grrr. alig 2 hete lőtték el a Boldizsárt... szóval ne nagyon híreszteljétek a jó kis neveiteket, mert egyes nők mindenre képesek Kép

a Virág gyönyörű, meg az Eszter is, és a Noémi is, és a Gyöngyvér, meg a Bori, és még egy csomó... nekem kisfiam lesz, szóval itt nyugodtan improvizálok. tényleg, Babarózsa, mire jutottatok?

Juji, csak amennyire a kismamaklubból emléxem, felszívódó fonallal varrnak, van EDA is a császárhoz, de ezt csak az aneszteziológusok adhatják, és kérni asszem csak "munkaidőben" lehet - ami persze elég furi, és a papa is benn lehet. utána nem kötelező feküdni, csak hát ugye gyenge lesz az ember, ezért nem ajánlgatják, hogy felkeljen, aztán jól elvágódjon a folyosón. de mindent kérdezz meg a szülésznődtől/a dokidtól.

pá mindenkinek, jó startot a hétvégéhez!

ui, nekikezdenék a gátmasszázsnak, van valakinek tapasztalata? jó-e, mire kell figyelni stb... persze ha a gyerek nem fordul be, akkor a hajamra kenhetem a tudományt is meg az olajat is, de azért csak optimista vagyok!

votiv 8)
votiv

Ennyi kis gézengúz! Hát ez állati! Kész Indul a bakterház lesz a szülészeten!!! Kép Kép Kép

votiv 8)
votiv

Újbaba, lábdagadásra: ha vizesedéstől van, akkor gyakran kell főttkrumplit enni, mert az jó vízhajtó, és könnyű a gyomornak. vaj helyett tehetsz rá egy kis sovány tejfölt, vagy vmi ízesített krémsajtot/creme bonjour-t is.

másik tipp: a drogériákban lehet kapni lábfrissítő szprét/kenőcsöt (a Scholl pl. tök jó mentolos, csak kicsit ragacsos). ezek serkentik a vérkeringést, frissítik a lábat, enyhítik a fáradtság miatti dagadást. és persze finoman meg kell masszíroztatni azokat a tappancsokat a papácskával! ennél jobb nincs is Kép

a kismamatornán lábdagadás ellen csinálunk gyakorlatokat: lábfejkőrzés kifelé és befelé, 4-5x, aztán feltváltva "spicc és pipa" (leszorítani és hátrafeszíteni a lábfejet), utána a lábujjak "bekarmolása" és ellazítása. mikor kezdene dagadozni, gyorsan csinálj egy adagot, egyébként meg megelőzésképp naponta 1-2x. jól fog esni.
na, elég voltam mára.

votiv 8)
votiv

Votiv, Ti vettetek kisagyat a Kikaban a multkor? Emlekszel milyen bebicuccok voltak meg az akcioban? A prospektusban csak valami jatszoszonyeget lattam meg egy babakocsit, nem tudom, erdemes-e elmennem.

Koszi Zsebi, a Fluimare spray, amit kaptunk szinten jo, ez is elfolyositja a dolgokat, de a Vibrocil orrcsepp meg epp ellenkezoleg, mintha pont szaritana, asszem azt abba is hagyom es csak spray-zek. De miert mondott a doki ket egymasnak ellentetes hatasu izet? Nezem a nevjegykartyajat, csecsemo-es gyerekgyogyasz, full-orr-gegesz, hat akkor pedig pont elevenebe vag a problema.
moosejaw

Moosejaw,
Nekünk még nincs igazán nagy tapasztalatunk az orrszívás témában, de mivel pont most vagyunk mindketten náthásak azért leírom a tapasztalataimat. Mi is a porszívós orrszívást alkalmaznánk, ha Zsolti hagyná magát. Szegény nagyon sír, mikor szippantjuk, pedig nem szív olyan nagy erővel. Nekünk Nasivin orrcseppet (csecsemőknek valót) írt az orvos, de nem tudom mennyire hatékony. Valamint a gyorsabb gyógyulás érdekében Cebion cseppeket (C vitamin) és Calcimusc injekciót (Ca tartalmú, szájon át) szedünk és próbálom Zsoltit sokat itatni és szoptatni. A Stérimat-t nem próbáltuk, de az azért jobb talán mint a Nasivin, mert csak izotóniás oldat, nincs mesterséges hatóanyaga a védőnőm szerint.
MÁS
A BETÉT-BUGYI dologhoz szeretnék még hozzászólni. Szerintem is embere válogatja kinek mi jön be. Én nagyon jónak találtam a Tena Lady-t és szükségem is volt rá az első hétben, viszont soha nem húztam csíkot magam után, sőt az első nap kivételével még egy kis átázás sem volt. Nekem kényelmes is volt, mert olyan jó puha, szerintem puhább a felülete, mint a szokásos intim betéteknek (bár most már reklámoznak valami új pamutos borításút, azt még nem próbáltam). Szóval én még otthon is jó darabig a Tenát hordtam. A bugyi pedig szuper. Két ilyen hálós bugyi bőven elég volt, mikor az egyiket levettem rögtön ki is öblítettem, egy-két óra múlva már száraz volt. Jól tart és szerintem kényelmes is, ha a megfelelő méretet veszitek.
Az alternatív szoba pedig szerintem is nagyon jó, de nem ezen fog múlni, hogy hogy érzitek magatokat szülés közben. Nekem sajnos nem sikerült az alternatív szobába kerülni, de a kádon kívül mindent ki lehet próbálni a többi szobában is. A szülőszék pedig szerintem egy csodálatos találmány. Ha az orvossal és a szülésznővel megvan a megfelelő bizalmi légkör, a párotok is bátorít majd, akkor az alternatív szoba csak hab lehet a tortán!
Eszter
pesztus

Koszi Pesztus, a Fluimare spray-nk is csak - olvasom - "steril, izotonias tengerviz", akkor tenyleg ugyanaz. Ugy latom, Zsebieknek is az hasznal. Ma mar az en manom is ordit az orrszivasnal, pedig tegnap meg nem volt ellenvetese (tenyleg nem eros, es az orrspray-t is kiprobaltam, az se veszes, akkor ez mar hiszti?). Hetfon ugyis jon a doki az oltas vegett, de remelem addigra javul a helyzet.

Apropo oltas, Zsebi es Eszter, a haromhonapos (di-per-te vagy mi a szosz) oltasnal rogton adtatok-e fel kupot vagy csak mikor mar lazas volt? Rogton borogattatok? Hogyan, mivel? Es hany napig tartott?

Bocsi a sok off-ert.
moosejaw

Helló!

Ha már a lábdagadásnál tartunk, csuklófájása volt valakinek? Nekem egy hete fáj, pedig nem erőltettem meg, vagy legalábbis nem csináltam semmi különöset, csak amit máskor is és főleg a bal kezem csuklója, pedig abszolút jobbkezes vagyok. Ezt nem értem, még soha nem éreztem ilyet.

Én amúgy nem is értem ezt a porszívós orrszívót, hogy ki talált ki ilyen marhaságot?? Már lehet kapni olyat aminek saját kis motorja van ami elemmel működik és nem kell hozzá a porszívó, azt nem értem, hogy miért nem eleve így kezdték el gyártani?? Egyszerűen nem is tudom elképzelni, hogy egy kisbaba ne féljen a hangos porszívótól, hogy jut valakinek eszébe kisbabáknak olyan cuccot gyártani amit a porszívóra kell csatlakoztatni??

r
ruzicsky

Sziasztok!
Végre mindent végigolvastam, zajlik az élet rendesenKép
Monesz a kilókhoz mondanám, hogy én a 28. héten 7 kilónál tartottam, most 32+1 vagyok és 9 kiló plusz van. De még legalább 2-3 kiló fog feljönni.
Lányok, nálunk Benedek növekszik, valakinél ezt is olvastam a listába. HA lány lenne, ami állítólag nem lehet akkor Lilla Virág lenne. Szóval pont azok a nevek amiket ti is emlegettetekKép
Dagad a lábam, de azt vettem észre, hogy főleg akkor ha egész nap a munkahelyem ücsörgök. Lábfelrakás nem segít. Viszont jókis rohangászós nap az hasznos, viszont attólmeg elfáradokKép És állandóan szomjas vagyok és állandóan WCre járokKép Kezdek nyűgös lenni, pedig még kb. 8 hét van hátra. De szerintem csatlakozok a télapós csapathoz! Én valahogy úgy érzem Benő előbb szeretne találkozni velünkKép De végülis akkor már nem lesz baj.
Én most mást nem tudok mondani, lehangol az időjárás, jövő héten költözünk végre. Akko rmár nyugodtabb is leszek.
Jó hétvégét mindnekinek!
Manós
manós

Manós!
Végre más is ír a pisilésről. Kép Megőrülök, félóránként simán megy, de ha épp kell (dokinak minta, stb), akkor bármikor. Ha pl a kocsiba ülünk, azonnal kell, akkor is, ha előtte 5 perccel voltam. Hát csak ennél nagyobb problémáink ne legyenek. Bár ez is tud nagyon kellemetlen lenni, aki már átélte, az tudja. És hogy álltok az éjszakával? Akkor is min.2x fel kell kelni, de van, h sűrűbben. Jujj. Asszem, edződök a majdani szopis éjjelekhez, nem?

Puszi minden Mikulásos pocakra! Kép Micsoda box lesz a szobákért.... Kép
neet
neet

VÉGRE TUDOK ISZONYÚAN NEVETNI: Kép Kép Kép
Köszi!!!
neet
neet

Moosejaw,
Mi csak holnap leszünk 3 hónaposak és kedden fogjuk kapni a szurit, de rákérdeztem a kúp dologra, nekem azt mondták, hogy előre felesleges beadni mert az akkor hat és nem később amikor esetleg lázas lesz a baba, mi sem előre veszünk be lázcsillapítótKép Borogatni rögtön ahogy hazaérünk, kis vizes vatta a szurira és bebugyola, a kúp meg ha van láz.

Látom kismamik nagyon mennek a B betűs fiú nevek, de ahogy nézem a fiam még mindíg nem sok Brúnóval fog találkozniKép

Pesztus, merre laktok, csak azért mert félelmetesen hasonló vitaminokat szedtek mint amit nekünk javasol a doktornéni.
zsebi2004

Moosejaw,
Nekem azt ajánlották, hogy adjak egy fél kúpot oltás után, és este lefekvéskor (persze csak, ha eltelik közte legalább 6 óra). Én mind a 3 esetben adtam, a láza nem ment fel így, de lehet, hogy egyébként sem lett volna lázas. Borogatni, rögtön utána kezdtem, de csak többször kis időre (pl. szoptatások alatt). Szerintem orvosa válogatja ki mit ajánl a kúppal kapcsolatban. Lehet, hogy tényleg felesleges, de én úgy féltem, hogy hogy reagál Zsolti a lázra, így inkább beadtam.
Zsebi,
Mi a Bartók B. úton lakunk, de a kúppal kapcsolatban más nézeteket vallanak az orvosaink ezek szerint. Ti merre laktok?
pesztus

Moosejaw!
Köszi a topic címet, amit megadtál! Már nézegettem, ezt a hozzászólást mégsem találtam meg! Így első olvasásra frászt kaptam tőle, de majd még olvasgatom, hátha rám is pozitívan hat egy idő után!

Neet, Manós!
Nekem min. 4X kell felkelni éjjelente pisilni, de ha valahova elindulok itthonról, biztos, hogy egy WC-t kell keresnem legelőször, másként nem jutok el a célállomásra!

Ruzicsky!
Nekem az első 3 hónapban fájtak a csontjaim, izületeim, főleg a bokám! Valahol olvastam, hogy ez is lehet tünet! De néha-néha most is előfordul, hogy fáj 1-2 csontom!

Babarózsa!
Én is kíváncsi vagyok, hogy találtatok-e nevet!
Sziasztok!
Jó hétvégét!
Ildi(27)
ildi76

Kedves Ruzicsky!
Már két éve gyakorló anyuka vagyok. Előszőr nekem is pesztonka orrszívóm volt, ami szintén motorral működik, de nem olyan hatékony mint a porszívós változat. miután kétszer hívtam ki az ügyeletet, mert a kisfiam befulladt rögtön váltottam.
Elgondolásom szerint ilyenkor nem az számít, hogy a baba fél-e vagy sem, egyébként az én kisfiam annyira megszokta, hogy a végén már maga dugta be az orrszívot, hanem, hogy örök életére azstmás lesz- e vagy sem. és ez nem mindegy. e szerint mérlegelj.
mirci001

mirci001

Tapasztaltabb ismerősömtől egyébként én is azt hallottam, hogy az elemes orrszívó nem ér sokat. Az ő gyerekei közül is az idősebb (3 éves) már magának szívja ki az orrát a porszívós orrszívóval, ezért gondolom, hogy nem lehet ez olyan kellemetlen. Egyébként az én kisfiam magától a porszívótól nem fél, sőt alig tudom távoltartani tőle, viszont akkor is hisztizik, ha csak megtörlöm az orrát.
pesztus

Egyik anyuka mesélte, hogy ő kipróbálta milyen a porszívós orrszívó, legalább megtudja, hogy miért üvölt a gyerek. Hát, elmondása szerint irtó kellemetlen, pedig az ő porszívójuk szívóerejét még állítani is lehet.
zanza

Hát nem tudom, hogy ez mennyire függ a porszívótól, de amit mi használunk az attól még mert a porszívóra csatlakoztatjuk NEM a porszívó erejével szív!! Egyébként egyetértek Mircivel abban, hogy még ha kellemetlen is, még mindig jobb, mintha később felszúrnák az arcüregét, vagy a fülét. De úgyis mindenki úgy csinálja, ahogy neki szimpatikusabb, ill. ahogy az orvosa javasolja.
pesztus

Az orrszívós porszívót én is kipróbáltam, kicsit csikizett, de nem fájt és nem volt rossz.
az én kisfiam a bölcsöde óta sokat beteg, volt olyan éjszaka amit átsírt és folyton az orrszívóhoz szaladt, kérte, hogy szívjam. Utána mindig megnyugodott. egyébként nemcsak a fülre húzódhat a nátha, persze oda leginkább, hanem a tüdőre is. Pumpás ismerősöm már megtapasztalta, motoros orszívós ismerősöm mind két gyermeke asztmás. mindkettő sajnos egész életre kiható élmény. Aki egyszer pedig asztmás lesz sokkal hajlamosabb az allergiás megbetegedésre is. ez pedig az én élettapasztalatom. felnőttként is megmaradt az asztma, gyerekként pedig nagyon sokat voltam nem gyerekbarát kórházban. Érdemes ezeket mérlegelni.Mirci

mirci001

Sziasztok!
Ildi, egyelore sehova sem jutottunk nevekkel, alegutobbi Kinga, Zoe volt. A paromnak a Kinga tetszik, nekem nem annyira.

Vegre atkoltoztem. Egy remalom volt, meg mindig dobozokban vagyok, es nem talalok semmit egyeloreKép
A parom meg elutazottKép 3-an meg latom par orara, de aztan csak dec. 20-an

Kép
babarozsa

Helló Lányok!

Nem tudom, nem akarok okoskodni, de én nem hiszem, hogy valaki attól lesz asztmás beteg, mert nem porszívós orrszívóval tisztították az orrát... Nekem pl. soha nem porszívózták ki az orromat és mégsem lettem beteg. Inkább a városi környezet, az eltúlzott higienia (lehet, hogy nem így kell írni), amitől gyengébb lesz az immunrendszer stb. okozhatja ezt, szerintem. De persze ha valaki már egyébként is beteg, akkor valószínűleg a leghatékonyabb megoldást kell választani és ha ez a porszívós orrszívó, akkor azt.

r
ruzicsky

És nekem is az unokatestvérem asztmás volt gyermekkorában, neki csak kézi orrszívója volt, akkor még nem voltak ilyen csoda motoros izék, de a kézit is eléggé utálta. Az asztma viszont felnőttkorára elmúlt. De nem hiszem, hogy van összefüggés.

r
ruzicsky

Szerintem ez az orrszívás nem egy olyan probléma amire csak egy lehetséges jó megoldás volna. Úgyis mindenki mindent megtesz és kipróbál a gyereke egészsége érdekében, kinek ez válik be kinek az. Persze az jó, hogy megoszthatjuk egymással tapasztalatainkat, de vitázni róla tényleg felesleges.
pesztus

Sziasztok !

Holnap elmennék kismamatornára , már az engedélyt is megkaptam a dokitól Kép . Kérdés : mit szoktatok vinni polifoamot vagy elég egy vastagabb törölköző is ? Meg ha már ott leszek , lehet hogy előadásra is bekukantok , jön még vki ?

Kép
Kép
greenolive

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat.Azóta már túl vagyok rajta.Azt hiszem tényleg ez a savtúltengős história lehetett. Általában nem iszom ilyen hülyeségeket, már a teáról is leszoktam, pedig elötte 3l-t is megittam egy nap. Most meg nem nagyon kívánom, viszont a folyadék igényem nem csökkent.
A maltofer-folra visszatérve: akinek nem okoz súlyós székrekedést az szerintem szedje nyugodtan. Amíg nem szedtem, addig felkelés után állandóan szédelegtem. Egyszer majdnem el is ájultam, olyan vérszegény voltam. Amíóta szedem, minden ok. Sőt már azon gondolkodom, hogy a két tablettáról, átállok egyre, mert az esti után alig bírok elaludni, úgy felpörget. Ráadásul 5 óra alvás után olyan fitt vagyok, hogy hajnal 3-4-től malmozok.
Székrekedés egy hétig volt, azóta minden este megeszem egy almát, és rendbe jött, + sok rostos üdítő./Persze nem Toma multivitamin/
Az is jó ötlet ha étkezés közben veszitek be. Én is úgy szoktam, de csak amiatt, mert az íze az egy krimi. Először örültem ,hogy de jó, olyan mint a csoki, most már émelyítően gejnek találom.
Amúgy sem jönnek be az édességek most.
Pipo

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!

Köszi a tanácsokat lábdagadás ügyben. Úgy néz ki, hogy két napi pihentetés után, meg jegelés, meg tornáztatás elmúlt. A tanulság igy a végefelé lassitani kellene, mert ez lesz a vége, aztán leshetek! :-)

Amúgy a tornagyakorlatokat, amit órán csinálunk, csinálom itthon is rendszeresen, hogy ezt megelőzzem. Valószinű azért volt mert állandóan talpaltam és nem veszem észre, hogy cipelek egy nagy görögdinnyét magammal! :-)

Köszi még egyszer!

Greenolive! Tornára jó a polifoam, de egy nagyobb türcsi is. Viszont ha du. mész számits arra, hogy iszonyú nagy tömeg lesz! Az óra viszont szerintem nagyon jó! Előadásra én nem megyek, meg 1 hete inkább de. megyek tornára is, az nyugisabb és van labda is! :-)

Üdv:
Újbaba
újbaba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?