Új privát üzeneted érkezett!

Betti

Nekünk az elején tilos volt,aztán,amint felszívódott az a vacak, akkor azt mondta a doki,ha nincs panasz,akkor egész nyugodtan összebújhatunk. Azóta azért módjával csináljuk és vigyázva,de bennem mindig van egy blokk,hogy nehogy baj legyen aztán a végén,nem szabad bevadulni,amit azért majd 4 hónp után nem is olyan egyszerű betartani. Nem mondom azt,hogy nem élvezem,mert nagyon is jó és kell is,de nem olyan minta baba előtt,az biztos. De most a legfontosabb az ő biztonsága. Ennyit igazán tehetünk érte,már ez is haladás nálunk,hogy szabad.

Neked nem mondott semmit az orvos? Az elején nekem is sokszor vacakolt a hasam,én akkor nem is mertem volna.

Kép
Kép
k_inga

én is úgy vagyok vele hogy nem olyan mint terhesség előtt,szerintem bennünk van már az anyai ösztön amivel védjük mindentől ezt a pici babát.

nem mondta a doki h nem lehetne,csak én szoktam ezt a dolgot kordában tartani,ha nem megy akkor nem erültetjük,ennyit muszáj kibirnia,az ő gyereke is,most ő a legfontosabb nekünk,nem holmi szex.persze azért heti 1-2 alkalommal nálam is belefér,de csak akkor ha minden ok.

KépKép
bettike83

Nálunk cölibátus volt. Jobban féltünk, hogy bajt okozunk, mint amilyen nagy a vágy volt rá. Vége felé már vágy sem volt :)

A francia bigét még nem hallottam, sajna már ott sincs halálbüntetés :(

Leti, asszem a vércsoporteredmények 4hónapig érvényesek. Nekem ezt mondta az orvos.
Körzetid ingyé nem tud elküldeni rá? Kérdezd meg telefonon, mondjad el, hogy mire kell, aztán soron kívül beugrassz hozzá beutalóért. Nálunk 2hetet kell várni az eredményre.
Engem is küldtek mindkét szülésemnél és a nőgyógy-műtéteimnél is.

Megérkezett a bicaj, nagyon frankó. Öröm az ürömben, hogy az első talpa szanaszét volt törve, úgyhogy azt egy héten belül kicserélik. Nagyon felcsesztem ezen az agyamat! Kész szerencse, hogy kiszállítást és összeszerelést kértünk és nem mi hoztuk haza, még ránkverték volna, hogy mi voltunk. Pedig a párom nagyon el akarta hozni, ezért mentünk furgonnal, én kötöttem az ebet a karóhoz, hogy NEM! Mostanában valahogy semmi sem megy simán, sírok-sírok-sírok :)

maccs01

Sziasztok!

Újra itt! Az elmúlt napokban kicsit mélyponton voltam. Sok minden összejött és nagy a stressz.Sajna mensikor kicsit érzékenyebb vagyok és hamar kibukom. Most olyannyira, hogy a párom majdnem hazaköltöztettem.
Rájöttem, hogy tiszta hülye vagyok már csodálom, hogy elvisel.
Egyszerűen minden összejön és már sok nekem.

Na de kezdek észhez térni!
Úgy döntöttem hanyagolom ezt a baba témát. Semmi hőmérő és lh tesztelés no és állandó sex sem. Akkor bújunk össze, ha jól esik!

Most kivettem 2 nap szabit is, egész nap itthon vagyok. Ma spájzot raktuk rendbe és most meg épp rotyog a sárgabaracklekvárom.

És most igen jók érzem magam. Tök nyugis vagyok, még a párom sem szekáltam. Szóval most :lol: :lol: :lol: vagyok!

Na de elég már rólam.

Próbáltam visszaolvasni, de rengeteget írtatok!

Először is ANA megöl a kíváncsiság, hogy nem látom a hődet! Nekem tökre olyan érzésem van, hogy te ebbe a hóba babás leszel!

Mares, micsoda pocak, no és semmi plussz rajtad!Tökre irigyellek.
Iwiwen megkereslek én is azt bejelöllek!

Baba, te már nagyon ki kívánod Dominikát! Az én anyukám a hugommal kapált a kertben és még aznap éjjel megszületett.
Azért hajrázok neked!

Leti, hát nem irigyellek, ha nem ihatok vagy ehetek reggel annyira megfájdul a fejem, hogy még a gyógyszer sem segít rajta.
Nekem is volt részem cukros lötyibe. Hát még nem terhesen is majdnem rókáztam tőle, akkor milyen lehet babásan!Pfúúúj!

Maccs, ez pech de egyben tényleg szerencse is!
Nálunk sem mennek a dolgok, de én meg nem tudok sírni. Pedig lehet az jót tenne.

Csillag és Bettike el azokkal görcsökkel de izibe!

Chris, téged nem is láttalak írni azt hiszem! És te merre vagy?

Na azt hiszem elég lesz belőlem ennyi!
:roll: :roll:

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
nanicke
Székesfehérvár

maccs

akkor nagyon jól jártatok úgy látom :? biztos a szálitásnál sérülhetett meg,nagyon vigyáznak rá...

KépKép
bettike83

Szia Niki!

Te, azért a párodat ne küldd haza, jól fog jönni még, amikor majd megnyugszol :lol: :lol: :lol: :lol:.

Te Maccs, mi az, hogy 4 hónapig érvényes a vércsoport eredmény?????????? Ezt biztos félrehallottad, az nem változik. Amivel megszületsz, az lesz végig, ezért nem mindegy, ha kell vért kapnod, milyet kapsz! Nem, kérem, ezek balfaszok (már elnézést, de tényleg). Ma láttam a kedvenc dokimat (azt a tuskót, aki életében 1x nem volt az pont aznap, amikor mentem). Botorkált lefelé a klinikáról, farmerban, ami lógott rajta, kis lezser pólóban HÁTIZSÁKKAL!!!!! NA ettől olyan vegyes érzelmeim voltak... ő fogja megbökni a hasamat... kis suttyó kölyök, de komolyan... nem baj, reméljük, az számít ami a fejben és már a kezében van :? :?

Maccs, sajnálom a biciklit, de jobb, hogy így történt, minthogy ennyi lóvéért rátok verjék a hibát! Egy hét nem a világ!
Vendég

Betti, biztos dobálták a dobozt jobbra-balra :)

Leti, babakocsival már jártunk így, nem fért bele dobozában a csomagtartóba, ezért kivettük, és darabokban voltak a műanyag alkatrészek, amiknek nem kellettek volna úgy lenniük. Szerencsénk volt, hogy nem otthon bontottuk ki, hanem a vásárlás után 1perccel a parkolóból vittük vissza (Brendon-Outlet).

Vércsopit hasonlóan látom, mint Te, de nekem elmagyarázták, hogy mindig friss kell. Kérdezz rá, kíváncsi vagyok, hogy neked mit mondanak :)
Sote II-n volt a nőgyógy műtét, előtte egy évvel ugyanott szültem, amihez dettó volt vércsopi.

Niki, nem komolyan sírok, csak dühömben sírni tudnék. Általában dühből sírok, nem az elkeseredéstől.

Jó hozzáállás az új projecthez, sokat számít a psziché. Drukkolok nagyon, hogy összejöjjön.

maccs01

Niki

Örülök,hogy meggondoltad magad! Ez nagyon jó hozzáállásnak tűnik! Milyen lett a lekvár? Én nagyon szeretem a barackot!

Maccs

Akkor már repeszthetsza bringáddal? Vagy meg kell várnia cserelakatrészt?

Letti

Igen,ugyanaz marada vércsoportod,de biztonsági okokból minden beavatkozás előtt újat kérnek!

Kép
Kép
k_inga

Leti, azért egy kicsit ő is tehet róla! Na de már nem lényeg, de az igen, hogy itt van. :lol: :lol: :lol:

Kinga, jól sikerült szerencsére és hamar kész is lett!
Jobban sikerült, mint a tavalyi, és 7 nagy és 2 kicsi üveggel lett.

Kép

nanicke
Székesfehérvár

niki

el akarjuk mi hessegetni ezeket a görcsöket,de nem akarnak menni sajnos.

KépKép
bettike83

Kinga, igen, reggel kezdek! Olyan halk, hogy szinte semmi hangja sincs. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint mikor a kazettát berakod a magnóba és megy a szalag, de levetted a hangot és csak a szalagtovábbítást hallod (vagy szar a magnóm és azért hallom? :):):)). Penge leeeesz! Már a férjem is kipróbálta, és nagyon meg van vele elégedve. Ha kitartóak leszünk, nem kidobott pénz.

Niki, ügyes vagy lekvárral, én még sosem főztem be semmit!

Bettike, sokat pihenj!

maccs01

Jó reggelt kívánok!

Megint elhagytak az álommanók :)

Maccs, Kinga, nekem azt mondták, hogy csak kell 1 dokumentum a véremről, a régi műtété is, jó, ha rajta van a zárójelentésen, ők nem ragaszkodtak a frisshez.
Egyébként, amit tapasztalok a káoszon kívül az egy jókora óvatosság. Ahol tudják, levédik magukat ilyen-olyan doksikkal, nyilatkozatokkal, nem mondanak konkrétumot, se tippeket, gondolom, nehhogy megüsség a bokájukat. Egy orvos (pl Anyukámmal kapcsolatban) már azt se mondja el szívesen, hogy mire tippel.
Na mindegy, beszéltem a dokimmal, azt mondta, ott lesz az eredmény. Kíváncsi leszek.

Húúúúú baracklekvár hmmmmmmmmm. Imádom, főleg, amikor ilyen barack-cafatok is vannak benne! De most ilyeneketnem merek enni, amíg nem tisztázódik a cukrom.

Betti basszus, menj már el az orvoshoz! Naponta görcsölsz, nyugtasson már meg!!!!

Kinga, nagyon jó lehet a brinyó! Én alapban imádom a bringát, nekem országúti bringám volt, nagyon szerettem...csak hát most ugye hanyagolni kell...Lehet én is szerválok egy szobait, a baba születése után is jól jöhet, amíg alszik, lehet tekerni. Egyik kedvenc sportom, most is néztem a Tour de France-t.

BAsszus, ez a lekvár most felcsigázott. Amúgy is éhes vagyok már....

Na, kicsit még szörfözgetek, aztán visszakodtródok az ágyba...

Tényleg, a Chris megint eltűnt.

CSillag, remélem, elmúltak a görcseid! Biztos a stressz is belejátszik! Megnyugaodtatok már valamelyest?

Baba, egyben vagy még? NAgyon izgi...:)
Vendég

Hali!

Maccs, jó bicajozást, és főképp kitartást hozzá! Manapság meg mindent meg kell nézni, még a húst is, hogy nem büdös-e, ha vásárol az ember, nemhogy egy ilyen drága cangát :?

Leti, hát az túlzás, hogy megnyugodtunk, de élünk.

Hát ezt a vércsoportmeghatározás dolgot én sem értem totálra, hiszen ez az a valami, ami nem változik meg egy emberben csak úgy. :lol: De valóban, ez egy biztosíték, amit jobb, ha nem verünk ki :lol:

Betti, sajnálom a görcseidet, szerintem te egyszerűen csak érzékenyebb vagy, azért érzel ilyet. Van ilyen :wink:

Niki, küldhetnél most nekem is egy kis lekvárt fénypostával, várj... nyitom az ablakot :D

Szex: háááát, nem mondhatnám, hogy túl kívánós vagyok ezen a téren az utóbbi hetekben, de azért néha ráveszem magamat, többnyire nem bánom meg, főleg, ha látom a páromat, hogy ettől boldog ugye :mrgreen: De szigorúan csak akkor szabad dugványozni, ha a terhességnél semmiféle komplikáció nincs!

Ó, ma vagyok 8 hetes babás :P

Na puszi a nózitokra

Kép Kép[url=https://lilypie.com]Kép

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

Az előbb elkezdtem írni, még Csillagnál jártam, igaz ...-al de szencségeltem, és minden elszállt. Na mégegyeszer.

Csillag! Örülök, hogy jó kedved van. Most én vagyok az anyagiak miatt padlón. Szar ez a világ, hogy még az sem tud megélni aki dolgozik.

Niki! Örülök hogy előkerültél. Hát nem tudom mi lesz a hónapban, de remélem igazad lesz. Még nem tudok én sem semmit.

Letti! Ma mikor kinyitottam a szemem reggel, te jutottál eszembe. Ne kérdezd miért nem tudom. Úgy éreztem átkell ölelnem. Így egy nagy ölelést küldök neked.

Baba! Hogy érzed magad? Bírod még?

Maccs! Na most már aztán tekerhetsz! Kérjük a képet amit ígértél!

KInga, Maresz aki Jutka, Chris,Betti Millió Puszika nem csak nektek, hanem a hasatokra :lol: is!!!!!!
anabana

Ana, olyan aranyos vagy... :oops: .
Mikor volt ez? Mert 6 előtt én is nézegettelek az iwiw-en azt az új képet, amit felraktál. Nálam sokszor működik a telepátia!
De ha nem, akkor is megmelengetted a szívemet!

MAresnak ma van a névnapja, mert JUTKA!!! Boldog névnapot MARES - JUCA!
Vendég

Én is panaszkodom egy kicsit: egyre többször gondolok bele, mi lesz, ha az Öcsém is hazamegy (kb. 2 hét) Itt maradok Anyukámmal, aki 25 km-re lakik és 1-2 óránál többet nem tud az otthonán kívül tölteni, a beteg Mamámal, aki menni se tud egyedül. És itt vagyok én a Kicsikémmal és az egész nap dolgozó párommal.
És akkor jönnek az igények:
Anyukám és a Mamám se akar hallani se az összeköltözésről. És tudjátok mi az ok? Múltkor Anyukám itt töltött egy hétvégét és a párom feszült volt (meg én is) - és szerintük ha mi ezt így érezzük, akkor nem is költöznek velünk össze...Már húszezerszer elmondtam, hogy persze, hogy feszültek voltunk egy másfeles lakásban, amikor ehhez nem szoktunk még hozzá - de ki ne lenne az? Ráadásul a párom 20 éve nem él családban...
Aztán a Mamának a vaj a Lidl-ből, a citromos nápolyi az ALdi-ból, a sós keksz a Metro-ból, a kenyér egy fix pékségtől kell, Anyukám a SPAR-os kenyeret szereti...stb. Hát egy kicsit kivagyok, mert ugyan imádom őket, de ekkora önző bagázst rég láttam. Senkit nem érdekel, hogy batárnagy pocakkal hogy fogom ezt egyedül végezni...
Na, most én fakadtam ki... bocsika. De tényleg jó ezt leírni...
Vendég

Sziasztok!

Nem tűntem el,olvaslak titeket.

Maccs:Bicikliztél?Milyen volt?Én ma már 30 percet bírtam letekerni :D
Sote II-n szültél???Én is ott fogok.Kinél?És milyen hely?Mármint a szülőszoba része.Normális vagy nagyon gáz?

Ana:Mikor tesztelsz?

Niki:Fel a fejjel!!!

Csillag: Már 8 hetes vagy???Az nem semmi:-)Rohan az idő elég gyorsan.

1 hete próbálom elérni a gyámhivatalt az apasági nyilatkozat miatt,de nem veszik fe.Lehet szabin vannak,de a honlapra miért nem írják ki???

Én júl.6-án voltam vérvételen.Minden eredményem megvan,egyedül a vércsoport+ellenanyag eredményt tűntették el,így most naponta telefonálgatok,hogy megvan e,mert nem szeretnék ezért külön elmenni,és 2 órát megint várni,ráadásul kedden kell a dokimnak a papír.

Leti: Mikor mész uh-ra?

Betti:Te mikor?

Kíváncsiak vagyunk ám!!!!

Kinga:Nálad minden rendben?
Vendég

Hát nem mondanám, hogy vidám vagyok, de egyenlőre 2 erőteljes hányinger között igyekszem magamat tartani. Pénz dologban továbbra is úgy látom, lenne olyan, aki tudna segíteni rajtunk, de teljesen reménytelen az ügy, tehát lassan próbálom elhessinteni ezt a témát, mert csak belediliznék. A végén elköltöznék, és az bizony senkinek sem tenne jót!

Ana, fel a fejjel, bár nem tudok bíztatót írni pénzügyben :(

Leti, hát nem könnyű a te kis életed sem, sajnálom :? Borzalmas ez a helyzet, de szerintem próbálj meg leülni az érintett anyukákkal, és megbeszélni, hogy te csak jót szeretnél, de azt sajnos nem tudod garantálni, hogy mindig a megszokott dolgok lesznek az asztalon, hiszen babát vársz, és egyedül vagy, nincs segítséged, nem tudsz mindenért külön szaladgálni. Egyedül nem szeretnéd őket hagyni, mert félted őket. Annyit ígérhetsz, ha összeköltöztök, hogy igyekezni fogsz szíved minden szeretetével őket segíteni, ami csak tőled telik.

Hát talán ez segít nekik megérteni az álláspontot!

Judit nap több is van egy évben, de Istenke éltessen Maresunk, ha ma tartod :wink:

Chris, én a Sote II-n feküdtem 2 hétig, voltam a szülőszobán, láttam a babás részt, és pár dokit is megismerhettem elég közelről sajnos :roll: . Kérdezz bátran, akár priviben is. :wink:

"Boldogok az emberek, kiknek szívét öröm hatja át, mert az öröm Istentõl való" - részlet a Sissi c. filmbõl
esthajnalcsillag

Letti! Ez 5-6 óra között volt. Nincs könnyű dolgod. Vannak ilyen államilag finanszírozott társulatok, akkik naponta látogattják az egyedülálló idős embereket, teljesen térítésmentes. Bevásárolnak, kiváltják a gyógyszereket stb. Ilyet kellene keresni, mert előbb utóbb úgy is kell külső segítség. Összeomlasz, ha valaki nem segít.

Chris! Még kb 5nap. szoríts!!!
anabana

Szia Csillag!

Úgy látom lehet gratulálni :lol: Sok sikert és jó egészséget kívánok Nektek!!! Megérdemled, hogy minden rendben legyen, mert annyi embernek segítettél már!

A régi csajokról tudsz valamit? Járnak még ide? Remélem mindenkinek valóra válik a nagy álma, hogy egyszer végre anya lehessen.

Mi jól vagyunk, Leonóra nemsokára már 7 hónapos és majd meglátjuk jön-e tesó :D
Puszi

Kép
Kép
akella

Akella! Igen itt mindenki azt kívánja Csillagnak, hogy boldog legyen. Nagyon sokat segít mindenkinek, aki kéri. Ő már régen rászolgált a jóra. Ami késik az nem múlik. Elfogja nyerni a jutalmát!

Puszi Csillag.
anabana

Mares

Nagyon boldog névnapot neked!

Chris

Köszi szépen,jól vagyunk,már rugdos a drágám,de csak délután meg este,ha elpihenek. Tegnap olyan aranyos volt! Mondom neki,megjött apa,mert hallottam a kocsi hangját a kanyarban. Apa beért az ajtón és egyből rávetette magát a hasamra. mindig beszélget neki,hogy ideje felébredni,mert megjött apuka és tessék rugdalózni! Eltelt vagy 2 perc semmi. Na jó,most biztos már alszik,mondja apa. Elhelyezkedik a saját helyén, odabújok,gyerek mint a villám rúg párat. Mondom felébredt,de kell várni pár percet,míg megint csinálja. Szegény már elgémberedett a nyaka,de nem rúgott,amint megint elfeküdt rúgott mégegyet,de aztán befejezte. Már most szivatja az apját! :D
De azt megfigyeltem,ha rugdos és odateszem a kezem,akkor abbahagyja.

Kép
Kép
k_inga

Gyorsan végigolvastam.

Ó, nagyon köszönöm, hogy hozzászóltatok a brinyóhoz, tök aranyosak vagytok, nagyon jólesett! 15percet már tekertem rajta ma :)

Chris, ha lefeküdtek du. a gyerekek, kifejtem a Sotés élményeimet, amik összességében jók voltak, jó választás volt, részemről-részedről, legalábbis a tapasztalataim alapján, de majd részletezem.

Ana +++++++++++++++++++++++++++++

maccs01

Hello Lányok!

Kitört a nagy hétvége???????
Vendég

Én itt vagyok!
Most hoztam el a táppénzes papíromat.
Anyud hogy van?
-mikor mész amnióra?

Kép
Kép
k_inga

Hello Kinga,

Anyukámnak ma "nyúltak be műszeresen a tüdejébe" = bronchoszkópia, jövő héten sugarat kap. Akkor 1-2 napig nem is találkozhatok vele.

Az amnio 10-én lesz. Már nem félek, mert a barátnőcském, aki 1 évvel idősebb nálam, megnyugtatott. Ő most februárban szült, neki is volt ilyen vizsgálata, azt mondta, nagyon megnyugodott - az 1% pedig még a szülésnél is meglesz...tök igaza van.

Még várom is, mert akkor tudhatom meg legközelebb a nemét.
Vendég

Ana, kb akkor nézegettelek...szerintem megérezted...mondtam, egy húron pendülünk eléggé már az elejétől, nem? Tök jó érzés szerintem.

Csillag, köszi a tanácsot...előbb-utóbb muszáj lesz megbeszélni velük higgadtan, de nem most, erre edzenem kell, mert most még ki tudják vinni a tolamat hamar. Agyban el kell jutnom a türelem végtelen mezejére (Tyűűűűű - Petőfi kutyaf--- hozzám képest :? )
Ma elkezdtem a Mamit tuningolni, mondtam, a tesco-ban ugyanannyiba kerül a vaj és nagyon finom, én is azt használom...szokjon rá és kész. Én nem tudom, de valahogy vaj és vaj között nem érzek különbséget - igaz, én nem sütök.

Chris, amnio-ra megyek, az össze van kötve az UH-val, aug. 10-én. Már várom.

Szia Akella, én is üdvözöllek. te is csatlakozz, ha babásodni akarsz újra - itt babapporos a levegő elég rendesen - hála Dealerünknek (CSillag).

Kinga, tényleg jófej a kiscsávó! Már én is várom, hogy rúgdosson!

Gyerekek, lehet, hogy Baba....???????????????????????? Jujjjjjj

Maccs, tekerééééééééééééééééééééééééééés! Én meg azt hittem, a hibából fakadóan még 1 hétig nem tudsz tekerni! A pulzusra figyelj!

Nikike, te nem voltál ma még!

És a mi kis Mares-Jutkánk se! A névnapján eltűnik, mint kámfor!

Chris, amúgy jól vagytok? Bár, ha 30 percet nyomatsz, nem lehetsz rosszul!

Betti, merre bújkálszt? Ugye már nem görcsölsz? Mikor mész dokkerhez?
Vendég

Sziasztok!
Elöször is Maresz Boldog névnapot! :)
Sajnos a helyzet nálunk változatlan, még a szex sem segít pedig tegnap óta 3x is elkaptam a férjecském :lol: Csodálkozott is, mikor hajnali 4 kor az evés után letámadtam :P De Dominika maradt bent :(
Leti családsegítő szolgálatnál kell kérni ezt a segítséget, amit Ana említett, potom pénzért csinálják. A jóédesanyám is ezt dolgozta idáig. Kimegy házhoz a segítő, ha kell ápoló. Bevásárol, kitakarít, akár beszélget, megrendeli az ebédet, megebédeltet, és vami 200 ft óránkánt. Hétvégén aszem nincs ilyen. De sztem megérné, h 2 naponta bevásárol helyettetek, és akkor már könnyebb lenne neked. Az összeköltözéssel meg én azt ajánlanám, hogy inkább költözzetek közelebb egymáshoz. Jobb, mint a másikhoz alkalmazkodni, mégis megmarad mindenkinek a magán szférája.
Kinga Dominika ugyanezt csinálta a 28. hétig, utána már rugdosott mindig az apjának is :)
Ana a pénzügyre annyit tudok mondani, hogy lesz ez még így se remélhetőleg. Eddig is volt valahogy, ezután is lesz. Erre a sok szarra csak jó jön... bizakodjunk... a remény hal meg utoljára :)

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Helló!

Itt vagyok csak kijöttek apumék és csak most jutottam a géphez.
De ha nembaj most nem is írnék. Holnap ha tudok jövök!

Puszi nektek!

Kép

nanicke
Székesfehérvár

Leti, remélem, hogy a doksi hamar meglesz és mehetsz amnióra. Én nem ismerek olyat, akinek ne sikerült volna. A férjem fodrásza és a férje 15évet vártak a bébijükre, őket is elküldték, ők is bevállalták, pedig 15éééév, a nőci 43 éves volt, persze semmi baj nem lett.

Szerintem is inkább közelebb legyen család, mint veletek. Nem rosszból, de mindenkinek megvan a maga kis életformája, és bizony az idősebbek nem engednek a 21-ből - általában. Még egy jót veszekedni sem tudtok majd otthon a férjeddel, ha lesz társaság, egyébről nem is beszélve :) Lehet, hogy önző vagyok? Egy biztos, velünk nem érezné jól magát anyum, kemény rigolyái vannak. Ez a gondozónős-bevásárlós dolog nagyon jól hangzik, megfontolásra érdemes. Csak sikerül találnotok valami szimpatikus emberkét.

Csillag, 8hetes :) Szép. Minap még csak 6 volt... rohan az idő!
Mikor mész dokihoz? Vagy már voltál? Mi volt?

Ana, milyen képet szeretnél? Ha rólam, akkor decemberig várnod kell, mert csak akkor vállalom be a hájbáj fotókat nyilvánosra, ha mellette van a csinicukiszépalakúm is :mrgreen: A hiúság az hiúság kéremszépen :)

Chris, gyámhivatalnál inkább a központi számot tárcsázd, ők biztos tudnak kapcsolni elérhető valakit. Olyan nincs, hogy bezár a bazár ezen a területen, mert szabi van.

SoteII
Szülőszobát nem láttam, csak a műtőt, mivel programozott csaszim volt. A satrafák az elfekvőben rá sem néznek az emberre, de a fiatal nővérkék nagyon kedvesek, aranyosak, empatikusak, segítőkészek stb. A csecsemősökről ugyanez a jó vélemény, ott szinte csak fiatalok voltak, örültek, ha levittem hozzájuk a picibabát, mert szerettem volna úgy aludni, hogy nem aggódok azon, hogy venni fogja-e jól a levegőt, amíg én nem figyelek, avagy mikor tusoltam, akkor is levittem. Babusgatták, prüntyögtek neki meg ilyenek. Egy rossz szó nem hagyta el a szájukat, pl., hogy mit képzelek, meg otthon akkor kire fogja bízni az anyuka???!!! Mondták, hogy nyugodtan, semmi baj, persze, hozza csak le máskor is.

A főnővér más tészta volt :twisted: Tisztára bepöccent, amikor kérte a sotés hintőporos flakont, én meg közöltem, hogy nem adom vissza, mert elrakom emlékbe. Egy darabig farkasszemet néztünk, de nem tudott mit csinálni (megmotoz v. feltúrja a szobám? :)), a nővérkék a háta mögött tökre röhögtek a köpenyük ujjába, meg elfordulva röhögtek... erre én is röhögtem :) A főnővér paprikavörös lett, faképnél hagyott, de csak mondta-mondta, hogy "még ilyet, elviszi emlékbe" bla-bla. Egyébként klasszul bánt ő is a babákkal, látszott, hogy szereti őket, egy rossz szavam nem lehetett rá sem, csak ez egy ilyen vicces kis történet volt :)

A dokik a viziten tiszta barátságosak, mosolyognak, gratulálnak, örülnek, kedvesen kérdezgetik hogy vagy. Mivel nem volt lázam, nem piszkáltak nőgyógyászatilag sem. Simán nadrágban flangáltam, meg egy trikóban. Útálom a hálóinget, otthoni szerkót vittem magammal, és rögtön "otthon is éreztem magam" :) Privát szobát kértem, egyszemélyest (magamnak való vagyok), legalább nem zavart minket senki. Bevittem vízforralót, csináltam a teákat, egész nap ment a tv, amibe be volt építve a dvd-lejátszó is, férjem hozta a filmeket :) Volt hűtőm, az ajtót akkor zártam, amikor úgy tetszett. A dokik mindig kopogtak, akkor ki is nyitottam, meg volt időm gyorsan magamra rántani a trikót, ha épp etettem.

A folyosó viszont roppant huzatos, feltétlen vigyél a babának bébisapkát!!! Ott csak a kis kopaszokra adnak, hiába kérsz, ha a babádnak van haja :). Légzésfigyelőt is csak a korababák kapnak, úgyhogy azt sem kapsz (lehet, hogy ez evidens, én kértem, nem kaptam :)). Kórházi cuccban virítanak a csecsemők, nem kell egy gardróbot vinni a bébinek, csak amiben elhozod.

Textilpelusokat azért rakjál be büfire. Van mikrós sterilizáló az elsőn, nomeg minden reggel friss cukros-vizet készítenek ki üvegcsékbe, cuculival a tetejükön, letakarva, sterilizálva, ami nagyon praktikus!

Esküszöm, nekem ez nagyon jót tett agyban a szoptatáshoz. Mindig vettem magamhoz egyet, adtam belőle Enónak 1-2 kortyot, majd utána szopi, hogy ne kapkodjon kiéhezetten, meg meglegyen a motivációja is. Így nem voltam sík ideg, hogy éhenhal, ő sem, és szülést követő 2. nap már lett is tejem, mert tényleg sokat került mellre, és ha más nem is, de vizecske került a pocijába, amitől nagyon megnyugodott, szépen aludt és mikor felébredt, az egész kezdődött elölről, míg meg nem lett a tejecske. Tejserkető cuccokat csak a tejbelövellést követően szabad enni-inni, egyébként nagyesélyes egy mellgyulladás! Egy ottani nővér kapott le a 10körmömről, mikor látta, hogy iszom a speckó teámat :)
Medela bimbóvédőt én nagyon ajánlom!!! Vákumot tart, tehát akármilyen béna is az ember, meg a gyereke, ezzel jól meg lehet tanulni mindkét félnek a szopit, aztán el lehet hagyni a használatát 1-2 hét múlva, ha épp akarja az ember v. a gyereke :)

Köldökápolást frankón megmutatják. Köldökápoló szettet és pár pelust kapsz. Persze vigyél pelenkát plusszba.

Ja, dokim a Bánhidy Ferenc, a klinikavezető-helyettes, csak csütörtökön magánrendel, egyébként mindig bent van. Nagyon szépen műt. Eddig kétszer feküdtem a kése alá. Nekem Ő nagyon-nagyon ott van. Terhesgondozásra majd nem csak hozzá, hanem a MM-be is fogok járni, mert az ottani doki szerintem figyelmesebb és jobban odafigyel, ha valami bajod van. Nekem ez a két doki kell!
B-re panaszkodnak egyes fórumokon, hogy ha van valami gixer a szülésnél, akkor rögtön csaszi, én ezért nem ítélem el, mert a baba egészsége mindennél fontosabb! Ha látja, hogy hüvelyinél nincs gond, simán levezeti - ebben nem volt részem.

Kinga, nemsokára apának is rugdos a picúr, ez még csak a bemelegítés.

Baba, Dominika nagyon-nagyon jól érzi magát ott bent :) Azért remélem, hogy hamar meggondolja magát és boldoggá tesz titeket a megszületésével is. +++++++

Mares, Boldog Névnapot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.07.31 00:19-kor.

maccs01

Ja, a brinyón tényleg csak 15percet tekertem, a pulzusom az általam választott tempónál a béka segge alatt volt, azaz 114-nél magasabbra nem ment. Kezdésnek megteszi, ömlött rólam a veríték, de nem csak a lábamról, hanem egészében Rólam, látszik milyen fat bottom girl vagyok :):):) (és Queen-rajongó)

Na, de a hájból ennyi elég is, majd térjünk vissza rá decemberben, addig kussolok és edzek :lol: Ti meg szépen babásodjatok és reményeim szerint jövőre én is becsatlakozok :wink:

maccs01

Sziasztok!

Maccs: Köszi,hogy elmondtad "élményeidet".Azért jó így előre felkészülni.Csillag is mesélt nekem.
Nekem nem a dokinőmmel van baj,14 éve járok hozzá.Na,majd csak átvészeljük valahogy azt a pár napot.
Én még nem nézem bringa közben a pulzusomat,csak 15-16 km/h-val tekergetek:-)Nem merek többel.
Ma ismét mérlegeltem :cry: :cry: :cry: Elkeserítő.Na,de már tudom,hogy amint lehet,lefogyok.Rengeteget olvastam neten a fogyásról.Sokan amúgy ch diéta,napi 1 óra szobabicikli kitartóan,és 4-5 hónap alatt 13-15 kg-ot fogytak.Én most is tartom a diétát,jó néha becsúszik ez az,de hízok mint egy disznó.Persze szerintem rengeteg víz van rajtam a napi 4-5 liter víz fogyasztása miatt.
Na de most a baba a legfontosabb.Nem állok neki diétázni,mert nem lehet.Persze igyekszem kevesbbet enni,és több fehér húst meg halat.

Baba: Még 5 nap!!!De szuper!!!

Leti: Köszi,én jól vagyok.Igen,tekerek becsülettel-)Muszály valami mozgás,35 fokban meg kint nem túl jó.:-)Ti jól vagytok?Anyukád?
Vendég

hali!

Akella, köszi, hogy benéztél, képet is feltehetnél a kis Leonidról :)
"Régi" csajok közül rengetegen megsértődtek valamin, és csináltak magunknak egy saját topicot, ahol szidhatnak engem agyba-főbe :twisted: Bár nem hinném, hogy rászolgáltam volna, de vannak, akik a fától nem látják az erdőt. :roll:

Ana, köszönöm, hogy kiállsz értem, és hogy szépeket kívánsz nekem :wink:

Kinga, nagyon jó, amiket írtál apa-baba viszonyról, én is hasonlóképpen voltam. Nálunk is ahogy apuci odatette a meleg, száraz kezét a pocira, azonnal megnyugodott a kicsi (másodszülöttemnél). De nálunk apuci olyan félve tette mindig ezt, mert azt mondta, fél, nehogy kárt tegyen az ő nagy kezével a babában. :)

Leti, te bátor nő vagy, én tuti halálra aggódnám magamat az amnio miatt. 8)

Baba, sirály, nekem is csak az utsó napokban használt a kekszezés, előtte hiába lépcsőztem, ittam ezt-azt, másztam apusra, semmi. :) Eljön a te időd is hamarosan :wink:

Maccs, nekem is ő volt a dokim, sajnos. De te mintha elvarázsolt kastélyban szültél volna :lol:

Pusz mkinek

esthajnalcsillag

Csillag, lehet, hogy az egy ilyen jó időszak volt a kórház életében, de valóban mesés volt. Én Nagyon jól éreztem ott magam! Kiváncsi vagyok, hogy Veled mi volt, meg a dokival miért nem voltál megelégedve. Én újra ott akarok szülni, és a B-nél!
Az első kórházamról csak rosszakat tudnék írni, meg az orvosaimról is.

maccs01

B..meg. Eltűnt a litánia, amit írtam...mindjárt szét...vet a piipa!
Vendég

Vissza nyíllal a menüben nem hozza vissza? Nekem is rengetegszer eltűnt, volt, hogy menthetetlenül, de sokszor megtaláltam már a nyilacskával... hátha lesz szerencséd! Ha eszembe jut, mentem elküldés előtt..., persze nem mindig jut :) Írjá-írjá-írjá még!

maccs01

NA jó. Újra kezdem.....

Most lenyugodtam mán.

Tehát:

Csillag: Én bátor? Jobbnak láttam megnyugodni. Az előző terhességem alatt volt a H1N1 mizéria. A nődokim az akkori mondta, 6 hetesen, adassam be azonnal. OK, megfogadtam, mentem a házioorvoshoz, közölte, hogy ő nem. Persze amikor a tv-ben mondták, hogy megb üntetik, aki nem adja be, rögtön felhívott, hogy menjek, mert beadja...megvolt az időpont, de már késő volt, pont aznap műtöttek - missed AB...tehát ebből okulva nem akarok napokat, heteket és hónapokat aggódással tölteni, ősszel minden gondolatom e körül forgott. Túlleszek rajta és meg fogok nyugodni. A legjobb barinőm (38 éves) is megcsináltatta és melegen ajánlja, határozottan állította, hogy menjek. És végül, de nem utolsó sorban Apika is megnyugszik, nálunk ő a fő para-forrás.
Aztán ugye akkor lesz UH is, remélem, ad fotót a doki, ha nem is, legalább látom újra, nem is beszélve a lába közéről...ezért tul.képpen már várom is.

Maccs: ez a fat-bottom-girl tetszik...ez vmi Queen szám? Neked is van ám szöveged! NYomjad a bringát, szerintem januárra nekem is lesz...a következő BAlaton-átúszásra el akarok menni! Ahhoz meg edzeni kell! Majd amíg a Kicsikém alszik, ott tekerek mellette. Egy kicsit lehet, hogy vihetnéd feljebb a pulzust, nem?

Na most ezt egyszer elküldöm :?
Vendég

Maccs, de jó neked, hogy van tapasztalatod...én bármikor bemegyek arra a hülye klinikára mindig bolyongok ott, mint egy tudatlan...mert az is vagyok, meg hát sztem káosz is van. Most vontak össze 2 kórházat. AZ a főnővéres sztori tetszik... :lol: :lol: :lol: :lol:

A hospice-szolgálatról: jó ötletnek tűnik...na ha ezt felhoznám családi körben, kitagadnak...erre maguknak kell rájönni. A Mamám már pedzegeti, én nem fogom mondani, mert én leszek a fekete bárány. De nem a bevásárlás a lényeg, hanem hogy Anyukám tőlünk 25 km-re minden nap egyedül van a nap nagy részében és egyedül fekszik le. Ő nem bírja ezt...és szerintem hosszú távon senki.

Baba, ez a Dominika nagyon jó ksilány: amikor neki meg van írva, addig vár...ahogy azt kell, kéremszépen. Biztos finomakat eszel...jobbnak tűnik, mint a szimpla tej... :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na véget vetek a titkolózásnak és felfedem batári nagy pocakomat...

Íme: kicsi dagi golyó :lol: :lol: :lol:

Kép
Vendég

Letti! Ez nagyon ari. :lol: Már látni, hogy babalak.
anabana

Hello Ana...ja én is erre fogom...vagyis most már talán mondhatom, hogy az.. :wink:
Vendég

Leti, cuki, már simán látszik :)

Hospice-re vezesd rá felmenőid valahogy, "mintha ők találták volna ki" - jó ötlet.

Ma is nyomtam 15 percet, nekem a tegnapitól rohadt izomlázam lett - punnyadék vagyok :) Igazad van, ma jobban ráhajtottam, 120-as volt a pulzus, meg is fájdult a fejem... Hát, szobabringa rohadt kényelmes pici baba mellett. Az én két nagyobb gyerekemnek meg rohadtul izgatja a fantáziáját. Ha azt hiszik nem látom, tekerik a pedált, nyomogatják a gombokat - rosszcsontok. Majd délután dobok rólunk képet, hármast, akkor készült, mikor Enó egy-másfél hós volt.

Igen, Queen szám :lol: Jó a klipje, most nem találtam meg. Úgy emlékszem, hogy nagyseggű csajok tekerik a bringát :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.07.31 11:47-kor.

maccs01

Letti

Simán látszik,hogy terhes vagy! Aranyos pocak! De nem szőke voltál? Vagy csak az árnyék miatt tűnik sötétebbnek a hajad?

Kép
Kép
k_inga

Jófejek lehetnek, nincs unalom nálatok... Biztos izgatja a fantáziájukat... Látták, amikor tekertél?
Vendég

Persze, igen, látják, általában egyszerre kelünk, és ezért méginkább "énisénisénisanya" De még aprókák hozzá - kipróbáltuk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.07.31 11:49-kor.

maccs01

Szia Kinga,
Az iwiw-en tavaly előtti képeim vannak, nem frissítettem :oops:

Tavaly tavasszal lenövesztettem a festett hajam, levettem a műkörmöket és most már lassan 2 éve nem cigizek...
Na ezért is híztam meg - így készültem tudatosan a bébire. Ja és 2006 óta Api nem enged fogamzásgátlót szedni, óvszer volt, képzelhetitek, tavaly, amikor augusztusban eldöntöttük, hogy legyen baba, micsoda felszabdulás volt az óvszer nélküli eksön... :oops: :oops:
Vendég

Leti, el tudom képzelni milyen öröm volt :)

maccs01

NAgyon cukik lehetnek a gyerkőceid! Gondolom, most a bringa a sláger!
Vendég

Baba, tényleg Dominika végül is már megfordult? Bár már elég régen volt, hogy rosszul feküdt, vagy rosszul emlékszem?
Vendég

Sziasztok!

Leti, tök cuki a pocid, simán látni, hogy Áldott Állapotban vagy :)
Igen a 36. héten fordult vissza, hállaistennek :D
Maccs nekünk is van egy szobabicajunk, kölcsönbe kaptuk, de nálunk a gyereket jobban izgatja, mint engem :P Lusta vagyok :)
Ő meg nyomkodja, felmászik rá. Tekerni nem tudja, de neki már ez is egy élmény.
Jaj hulla vagyok, épp most fejeztem be unokaöcsém terráriumát, én háttereztem, sztem jó lett. Szakállas agámát veszek neki bele :) Remélem tetszeni fog neki. Majd dobok fel képet a terkóról... meg a sajátunkról is, abba gekkót fogunk költöztetni, ha felvesz végre a tenyésztő a telóját :S

Kép
Kép
Kép
baba.goa22

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?