Leti, remélem, hogy a doksi hamar meglesz és mehetsz amnióra. Én nem ismerek olyat, akinek ne sikerült volna. A férjem fodrásza és a férje 15évet vártak a bébijükre, őket is elküldték, ők is bevállalták, pedig 15éééév, a nőci 43 éves volt, persze semmi baj nem lett.
Szerintem is inkább közelebb legyen család, mint veletek. Nem rosszból, de mindenkinek megvan a maga kis életformája, és bizony az idősebbek nem engednek a 21-ből - általában. Még egy jót veszekedni sem tudtok majd otthon a férjeddel, ha lesz társaság, egyébről nem is beszélve
Lehet, hogy önző vagyok? Egy biztos, velünk nem érezné jól magát anyum, kemény rigolyái vannak. Ez a gondozónős-bevásárlós dolog nagyon jól hangzik, megfontolásra érdemes. Csak sikerül találnotok valami szimpatikus emberkét.
Csillag, 8hetes
Szép. Minap még csak 6 volt... rohan az idő!
Mikor mész dokihoz? Vagy már voltál? Mi volt?
Ana, milyen képet szeretnél? Ha rólam, akkor decemberig várnod kell, mert csak akkor vállalom be a hájbáj fotókat nyilvánosra, ha mellette van a csinicukiszépalakúm is
A hiúság az hiúság kéremszépen
Chris, gyámhivatalnál inkább a központi számot tárcsázd, ők biztos tudnak kapcsolni elérhető valakit. Olyan nincs, hogy bezár a bazár ezen a területen, mert szabi van.
SoteII
Szülőszobát nem láttam, csak a műtőt, mivel programozott csaszim volt. A satrafák az elfekvőben rá sem néznek az emberre, de a fiatal nővérkék nagyon kedvesek, aranyosak, empatikusak, segítőkészek stb. A csecsemősökről ugyanez a jó vélemény, ott szinte csak fiatalok voltak, örültek, ha levittem hozzájuk a picibabát, mert szerettem volna úgy aludni, hogy nem aggódok azon, hogy venni fogja-e jól a levegőt, amíg én nem figyelek, avagy mikor tusoltam, akkor is levittem. Babusgatták, prüntyögtek neki meg ilyenek. Egy rossz szó nem hagyta el a szájukat, pl., hogy mit képzelek, meg otthon akkor kire fogja bízni az anyuka???!!! Mondták, hogy nyugodtan, semmi baj, persze, hozza csak le máskor is.
A főnővér más tészta volt
Tisztára bepöccent, amikor kérte a sotés hintőporos flakont, én meg közöltem, hogy nem adom vissza, mert elrakom emlékbe. Egy darabig farkasszemet néztünk, de nem tudott mit csinálni (megmotoz v. feltúrja a szobám?
), a nővérkék a háta mögött tökre röhögtek a köpenyük ujjába, meg elfordulva röhögtek... erre én is röhögtem
A főnővér paprikavörös lett, faképnél hagyott, de csak mondta-mondta, hogy "még ilyet, elviszi emlékbe" bla-bla. Egyébként klasszul bánt ő is a babákkal, látszott, hogy szereti őket, egy rossz szavam nem lehetett rá sem, csak ez egy ilyen vicces kis történet volt
A dokik a viziten tiszta barátságosak, mosolyognak, gratulálnak, örülnek, kedvesen kérdezgetik hogy vagy. Mivel nem volt lázam, nem piszkáltak nőgyógyászatilag sem. Simán nadrágban flangáltam, meg egy trikóban. Útálom a hálóinget, otthoni szerkót vittem magammal, és rögtön "otthon is éreztem magam"
Privát szobát kértem, egyszemélyest (magamnak való vagyok), legalább nem zavart minket senki. Bevittem vízforralót, csináltam a teákat, egész nap ment a tv, amibe be volt építve a dvd-lejátszó is, férjem hozta a filmeket
Volt hűtőm, az ajtót akkor zártam, amikor úgy tetszett. A dokik mindig kopogtak, akkor ki is nyitottam, meg volt időm gyorsan magamra rántani a trikót, ha épp etettem.
A folyosó viszont roppant huzatos, feltétlen vigyél a babának bébisapkát!!! Ott csak a kis kopaszokra adnak, hiába kérsz, ha a babádnak van haja
. Légzésfigyelőt is csak a korababák kapnak, úgyhogy azt sem kapsz (lehet, hogy ez evidens, én kértem, nem kaptam
). Kórházi cuccban virítanak a csecsemők, nem kell egy gardróbot vinni a bébinek, csak amiben elhozod.
Textilpelusokat azért rakjál be büfire. Van mikrós sterilizáló az elsőn, nomeg minden reggel friss cukros-vizet készítenek ki üvegcsékbe, cuculival a tetejükön, letakarva, sterilizálva, ami nagyon praktikus!
Esküszöm, nekem ez nagyon jót tett agyban a szoptatáshoz. Mindig vettem magamhoz egyet, adtam belőle Enónak 1-2 kortyot, majd utána szopi, hogy ne kapkodjon kiéhezetten, meg meglegyen a motivációja is. Így nem voltam sík ideg, hogy éhenhal, ő sem, és szülést követő 2. nap már lett is tejem, mert tényleg sokat került mellre, és ha más nem is, de vizecske került a pocijába, amitől nagyon megnyugodott, szépen aludt és mikor felébredt, az egész kezdődött elölről, míg meg nem lett a tejecske. Tejserkető cuccokat csak a tejbelövellést követően szabad enni-inni, egyébként nagyesélyes egy mellgyulladás! Egy ottani nővér kapott le a 10körmömről, mikor látta, hogy iszom a speckó teámat
Medela bimbóvédőt én nagyon ajánlom!!! Vákumot tart, tehát akármilyen béna is az ember, meg a gyereke, ezzel jól meg lehet tanulni mindkét félnek a szopit, aztán el lehet hagyni a használatát 1-2 hét múlva, ha épp akarja az ember v. a gyereke
Köldökápolást frankón megmutatják. Köldökápoló szettet és pár pelust kapsz. Persze vigyél pelenkát plusszba.
Ja, dokim a Bánhidy Ferenc, a klinikavezető-helyettes, csak csütörtökön magánrendel, egyébként mindig bent van. Nagyon szépen műt. Eddig kétszer feküdtem a kése alá. Nekem Ő nagyon-nagyon ott van. Terhesgondozásra majd nem csak hozzá, hanem a MM-be is fogok járni, mert az ottani doki szerintem figyelmesebb és jobban odafigyel, ha valami bajod van. Nekem ez a két doki kell!
B-re panaszkodnak egyes fórumokon, hogy ha van valami gixer a szülésnél, akkor rögtön csaszi, én ezért nem ítélem el, mert a baba egészsége mindennél fontosabb! Ha látja, hogy hüvelyinél nincs gond, simán levezeti - ebben nem volt részem.
Kinga, nemsokára apának is rugdos a picúr, ez még csak a bemelegítés.
Baba, Dominika nagyon-nagyon jól érzi magát ott bent
Azért remélem, hogy hamar meggondolja magát és boldoggá tesz titeket a megszületésével is. +++++++
Mares, Boldog Névnapot!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára maccs01 2010.07.31 00:19-kor.