Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta: nagyon helyesek. Eszter olyan cuki :) A srácok mennyi idősek???

Kata
labkat

Labkat - köszi. Bálint 7 éves, Ákos 5 éves. Imádják egymást. Eszter állandóan puszilgatja, ölelgeti, simogatja Őket. Srácok meg pasi módjára élvezik. Viszont ők meg nagyon féltik, ha elesik, vagy valami baja van rögtön rohannak hozzá hogy segítsenek. Remélem ez később is megmarad így.
toldikrisztina

Sziasztok

A 2010 szeptemberi topicból vagyok . Most lett kész a babaszobánk, amit Iparművész sógornőm festett. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! Szívesen vállal akár egész szoba, akár csak egy falkép festést is, fantáziája határtalan, legyen szó előre kitalált motívumról, vagy elég számára egy ötlet is , aminn elindulhat Ha érdekel valakit a dolog, privátban tudok további infókat adni. Bocsánat ha zavartam! Szép napot mindenkinek

http://indafoto.hu/balintka/meseszoba

Kép
epike

Sáfri! Szívből gratulálok kicsi lányotokhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gyönyörűek a babák a képeken, olyan jó, hogy tettetek fel! Nekem most nincs időm bíbelődni vele, de a napokban megpróbálok mutatni én is frisseket.

Lina, üdv!

Nagyon nehéz itthon a két lánnyal, ezért sokszor napokig nem tudok a gép elé ülni. Jól vagyunk, Borinak már a 3. foga is kiesőben, Emőke 5 hónaposan 6300g. Keresztelője lesz 1 hónap múlva. Apósom haldoklik. Ma jönnek megnézni a lakásunk, jó lenne nagyobbra cserélni. Szóval van jó és rossz is. Bocs, most ez a pár címszó fért bele. Megyek ablakot pucolni. Pusz mindenkinek!
ktc

Holndap elmegyünk 1 hétre Siófokra,végre egy kicsit 3-ban leszünk. Bár pont most néztem a köpönyeg.hu-t hát nem lesz valami jó idő, na mindegy maximum csavargunk, játszunk és kirándulunk. Elkezdtem összepakolni, de ebben a melegben olyan lassan megy. Mindjárt kimegyek egy kicsit lehűtöm magamat a kinti pancsolóba.
toldikrisztina

Kép Kép
toldikrisztina

Kép
toldikrisztina

Eszter szülinapi csokra, apa csináltatta raffaeloból és kinder tejszeletből. Ez a kedvence. Utóbbiból tortát is rendeltünk Neki.
toldikrisztina

Hú, de nagylány már Eszter is! :) A torta mekkora ötlet!

Én is hoztam képeket a nagylányról, az elmúlt napokban készültek.

Kép
Kép
Kép
vumenke

Alíz és Eszter is Nagyon édes. :)

Vumenke, az a ti cicátok??? Nekünk is volt egy hasonló, de sajnos nagy valószínűséggel ellopták :( Szeretem a cicákat, de gyerek mellett valahogy nem vagyok egy állatbarát!

Készülünk a keresztelőre, vasárnap lesz. Gergő lázas volt - tán ezt írtam is - a torka miatt. Kapott két napig antibigyót, aztán leállította a dokink. Bepöttyösödött piszkosul, és most Fenistilt meg kalciumot kap. Remélem nem esik vissza vagy bele senki más ebbe a betegségbe.

Majd hozok képeket keresztelőről. Én nem bánom amúgy hogy jön a hidegfront, legalább nem veszünk meg itt, jó páran leszünk a lakásba, szóval nem hiányzik a hőség! Bár lehetne kicsit napos az idő dél körül, hogy tudjunk pár szép csoportképet csinálni a templomkertben.

Johanna pedig úgy tűnik most már teljesen szobatiszta :D CSak még arra kéne megtanítanom, hogy ne kelljen fel nagydolog után a biliről mielőtt szólna, hogy töröljek :oops: :roll:

Kata
labkat

Igen, illetve anyumék cicusa, egészen pici korában tele bolhával) vettük Soroksáron, már vagy 5-6 éve lehet. Nagyon szereti Aliz, minden reggel szól, hogy "Ciszus, dejeee, hammma" és viszi az aktuális felvágottat és kis tejet :)
Van egy bordeauxi dogunk is, persze mindkettő szigorúan kertben tartott, szerintem ekkora gyerek mellé már ok bármilyen állat, Aliz imádja őket :)

Kiütésekre-szúnyogcsípésekre próbáld ki a homeós Apis Mellifica 30 CH-t. Én feloldva 5 golyót adok Aliznak, másnapra egy mini piros pötty látszik csupán, hihetetlen szer! És természetes..

Én sem bánom a hidegfrontot, talán elhozza nekünk Ketteskét :lol:

Drukk a keresztelőhöz! :)
vumenke

Köszi :)

Homeós cuccot én nem használok! Nem egyezik az elveimmel az eredete! De nem akarok erről vitázni senkivel. Ha érdekel, leírom miért. Jobb szeretem a jól bevált gyógyszereket :wink:

Kata
labkat

Sziasztok!

annyiszor elkezdtem már írni ezt a hozzászólást. De a két gyermek nem hagy. :-)

[color=red]Sáfri! Nagyon örülök nektek! Szívből gratulálok kislányotok érkezéséhez![/color]

Zsani,

gyönyörű kisfiad van.
Sajnálom a körülményeket. Remélem az idő begyógyítja majd a sebeket. Máténál az első kisfiamnál hónapokig nem tudtam magamhoz térni. Egy mélységes csalódást éreztem pedig sima szülés volt de indított. Most pedig anynira bedepiztem sokszor, hogy egy nagy űrt éreztem és már sírni sem tudtam pedig jobb lett volna azzal legalább megkönynebbülök. Főleg amikor akét gyerek sír egyszerre az a tuti. :-) na jó nem keserkeg, de megértelek, mert én is ezeken mentem, keresztül valahogy Máténál.
Gyere többször és hozz képet ha tudsz. :-)

Kriszta,

nagyon szépek vagytok

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kriszta,

Boldog szülinapot Esztik! Nagyon klassz volt a torta. Én is a köpönyeget ámulom állandóan. Úgy éz ki ugustisbn sem lez jó idő . Így lehet hogy mi nem megünk nyaralni. Nektek azér jó pihit! Nézd meg az idökép.hu-t is. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sziasztok, gyorsan bekukk! szerda óta itthon vagyunk, Zita odáig van Dorkáért, néha engem megüt,de őt sose bántja! Istennek hála sikerült a nagy álmom, és Dorka természetes úton jött a világra, igaz nagyon nehéz szülés volt, de fantasztikus élmény. Elvégre kevesen mondhatják el magukról, hogy 3napig vajúdnak és utána edával nagyobb fájdalmaik vannak, mint előtte, de a részleteket később! Férjecském csodálatos volt, Vele még legdurvább résznél is tudtam mosolyogni! :) Dokink is szuper volt, igaz bejöhetett volna előbb is, de hát tudom, hogy úgyse tudott volna mit csinálni, legalább kialudt magát. Mikor varrt össze ömlött róla a víz, úgy sietett, mert borzasztóan véreztem, de sikerült elkerülni a bajt. Annyi van,hogy a sok vérveszteség miatt még mindig gyenge vagyok, ma voltunk nála megint vérvételen, nagyon jófej volt. Dorka tündéri, hatalmasakat eszik és alszik, a kis időt amit ébren van, azt tudományos tekintgetéssel tölti, vagy élvezi ahogy a nővérkéje szeretgeti. Lassan ébredezik,mennem kell, de írok majd születéstörténetet, ígérem!

Sok puszi Mindenkinek!

Sáfri+Dorka baba+Zita baba

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

sziasztok, gyorsan bekukk! szerda óta itthon vagyunk, Zita odáig van Dorkáért, néha engem megüt,de őt sose bántja! Istennek hála sikerült a nagy álmom, és Dorka természetes úton jött a világra, igaz nagyon nehéz szülés volt, de fantasztikus élmény. Elvégre kevesen mondhatják el magukról, hogy 3napig vajúdnak és utána edával nagyobb fájdalmaik vannak, mint előtte, de a részleteket később! Férjecském csodálatos volt, Vele még legdurvább résznél is tudtam mosolyogni! :) Dokink is szuper volt, igaz bejöhetett volna előbb is, de hát tudom, hogy úgyse tudott volna mit csinálni, legalább kialudt magát. Mikor varrt össze ömlött róla a víz, úgy sietett, mert borzasztóan véreztem, de sikerült elkerülni a bajt. Annyi van,hogy a sok vérveszteség miatt még mindig gyenge vagyok, ma voltunk nála megint vérvételen, nagyon jófej volt. Dorka tündéri, hatalmasakat eszik és alszik, a kis időt amit ébren van, azt tudományos tekintgetéssel tölti, vagy élvezi ahogy a nővérkéje szeretgeti. Lassan ébredezik,mennem kell, de írok majd születéstörténetet, ígérem!

Sok puszi Mindenkinek!

Sáfri+Dorka baba+Zita baba

Kép
Kép
sáfri

sziasztok
én csendben szoktalak Titeket olvasgatni, több ízben is érdekelt lévén..
Sáfri gratulálok a szülésedhez, de a régebbi hozzászólásodra reagálva, nem vélem úgy, hogy egy nő csak és kizárólag természetes szülés révén érezheti magát teljes értékű nőnek.A nőiség nem ebből fakad és sajnos vagy nem sajnos vannak esetek, amikor a császármetszés az egyetlen út. Ezek a nők is nők és csodás anyák. Te megszülhettél, de tudd, hogy végzetes is lehetett volna és a Doktor Úr végtelen odaadása és szakértelme ellenére is égi segítséged volt. Mégegyszer gratulálok, de azoknak a forumozóknak is, akik mostanában szültek és császármetszéssel, mert Ők is csodás dolgot vittek véghez és teljes értékű nők és anyák. Ezt véleményt osztja a kedves Doktor Úr is..
Köszönöm.
Vendég

sziasztok! itt vagyok, többször olvasgatok, de mire eljutnék az írásig hív az én tökéletes kisbékám :)))
gyönyörűséges fotókat látok, legnagyobb örömöre!!! tessék még-még!
kriszta: már pihentek, biztos jól érzitek magatokat! lánykádnak utólag is boldog szülinapot kívánunk!!! biztos nagyon örült a tortának és csokornak, nagyon ötletes! :))

labkat: gondolok rátok holnap, legyen eső-és hőség mentes gyönyörű időtök! várjuk majd a szép képeket!

ktc: sokat gondolok rátok is! biztos nem könnyű a két gyerekkel, mellette még ilyen családi gondok! kitartást, türelmet, sok erőt nektek! és drukkolok, h sikeres legyen a lakáscsere!!!

vikci: köszönöm a dícséretet kisfiamat illetően :) dagad is a mellünk rendesen, mindenhol irigykedve nézik :)

sáfri: még egyszer gratulálunk dorka babához! örülök, hogy jobban vagy és már otthon lehettek!

kedves névtelen! így ismeretlenül is köszönöm neked soraidat! sajnos nálunk is császár lett és igazából sokan félreértik a rossz emlékem okait. engem önmagában NEM az viselt meg, hogy nem szülhettem hüvelyi úton és NEM gondolom (illetve gondoltam?) azt, hogy ettől rossz vagy rosszabb anya lennék! sajnos volt egy megérzésem már hetekkel a szülés előtt (én balga, már megint nem hallgattam belső önmagamra, mikor számtalanszor megfogadtam, hogy legközelebb hinni fogok neki) éreztem, hogy valami nem lesz rendben és azt is, hogy magamra fogok maradni. próbáltam nagyon-nagyon erősen, pozitívan koncentrálni a dolgokra és kizártam mindent. talán épp ezért is értek sokk-ként a történtek... ott, abban a pillanatban úgy éreztem belehalok, ha bármi történik kicsikémmel és az idegeim feladták a szolgálatot. én maximálisan bíztam a doktor úrban és tudtam (többször meg is beszéltük), hogy ő sem császár párti és ha egy mód van rá, akkor feltétlen elkerüljük de ha kicsikém veszélyben van, akkor nem lehet gondolkodni! én azokat a perceket, amikor úgy éreztem baj lehet vele, azokat nem tudom feldolgozni. legalábbis egyenlőre. sokszor csak ülök mellette, nézem és hálát adok az égieknek és a doktor bácsinknak, hogy kicsikém itt szuszoghat velem! mások próbálnak "vígasztalni", hogy nem baj, majd legközelebb sikerül normál úton... annyian és annyiszor elmondták már, hogy ne bánkódjak, ettől még én is ugyan olyan anya vagyok... hogy már fel-felvillant ez a gondolat, hogy tényleg rosszabb anya lennék??? de igazából, belülről nem ezt gondolom és szerintem szomorú, hogy sokan (akár úgymond "vígasztalás" formájában) ezt a gondolatot közvetítik!

de vidáman tovább :) mindjárt kicsinyítek fényképet

Kép
zsani78

Kép első utunk
Kép elfáradtam
Kép apán pihenni jóóó Kép ébredezés
Kép szopi után

Kép
zsani78

Szia Zsani!

Én is elképesztőnek találom,hogy "császár feldolgozó" programok vannak és szinte lehajtott fejjel vigasztalnak. Nekem is van egy kisfiam, aki a világ legérzékenyebb,legédesebb gyereke,tele szeretettel éls nyitott a világra.Imád engem,én vagyok számára a világ közepe,pici korától anyás volt és a mai napig én vagyok az "ő hersegnője,akit majd, ha nagy lesz feleségül vesz". E pár szóból talán kítűnik,hogy a császár nem befolyásolta a kapcsolatunkat,őt és az én anyaságomat.Ja és el ne felejtsem a nőiségem is rendben van.. :roll: A Doktor úr valóban természetes szülés párti, mert a császár egy igen komoly hasi műtét,ahol az anya rengeteg komplikációnak van kitéve az ő kezében.A természetes szülés pedig egy folyamat,amely lezajlik. A műtét mindig a legvégső és legkomolyabb dolog az orvosok esetében.Én is császáros voltam,ha nem lenne ez a csodálatos műtéti módszer, most sem én, sem a kisfiam nem élhetnénk. Szóval,szerintem hagyjuk ezt a témát, tartsuk tiszteletben az ég és világ döntéseit és egymást.
Szép vasárnapot.
Vendég

Labkat,

remélemminden jól alakult a nagy napon és a srácok jól bírták a keresztelőt. Majd benézek a blogodra. Hát nekem arra sincs erőm, le a kalappal, hogy te vezeted rendesen.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sárfi,

örülök, hogy minden úgy alakult ahogyan szeretted volna. És végre a múlt szörnyűségeit le tudtad bírkózni. :-) Itt az első szülésre gondoltam.
Háát nem akarlak elkeseríteni, de pár hét és leesik majd a tantusz Zizunak is, mint ahogy a környezetmben levő két gyermekeseknek meg Máténak is és már nem csak téged fog csapkodni. :-) Nálunk az még csúcs, amikor a kettő egyszerre üvölt. De egyre jobb és könnyebb lesz majd ahogy nő a pici, mert azért Máténak is több kedves megnyilvánulása van Marci felé, mint rossz. Cumit beteszi neki, tologatja, idehozza a pelust mutogatja neki a játékot stb...

Pihenj amennyit csak bírsz!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Gyerkőcök nagyon aranyosak és szépek :-)

Toldikriszta: szép és ötletes volt a csokor és a torta is Eszternek.

Vumenke: egyben vagy még? Nem probléma, hogy túlhordod a csemetét?

Sáfri: ha van időd, szívesen fogadunk képeket a csemetéről. Próbálj meg sokat pihenni, hogy minél előbb regenerálódj és megerősödj a sok vérvesztéstől.

Mi jól vagyunk, csak az időjárás visel meg bennünket. Máté elég nyűgös az utóbbi napokban, de érthető. Az egyik nap 20 fok a másik nap meg szinte 40.
Volt egy napunk, amikor kicsi fiamnak teljesen kislányos, vékony és rekedtes hangja volt, de szerencsére másnapra visszatért az igazi hangja. Azt mondta a védőnő, hogy volt valami baci, ami több kisgyermeknél is okozott ilyen jellegű problémát :-(
Voltunk kirándulni is a múlt héten 3 napra. Többre nem mertünk, mert még nem voltunk úgy el itthonról, hogy nem jöttünk haza, s úgy gondoltuk idegen helyen való alváshoz elég lesz a 2 éjszaka is. Az utazást nagyon jól viseltük és a nappalt is, viszont az esti elalvás kicsit problémás volt. Kicsikém kicsit megzavarodott az ismeretlen helytől és nagy sírásban tört ki, ami tőle elég szokatlan, mivel nagyon jó baba és szinte nem is sír. Nehezen lehetett megvigasztalni. Másnap már kicsit jobb volt a helyzet, könnyebben elaludt. Reméljük, hogy következő alkalommal már zökkenőmentesebben fog menni ez a dolog.

Kép
pronny

Sziasztok!

Esős keresztelőnk volt, úh nem lettek csodás templom kerti fotóink :( de azért jól érezték magukat a vendégeink. Én nem igazán éltem meg az ünnep jobb részét, mert háziasszonyoskodtam, de mások szerint jó volt. Ennek örülök.
Mikor a templomba értünk, Gergő épp elaludt, és a keresztelésre ébredt fel, úh ő jól viselkedett - viszont a nap hátralevő részében nyűgös volt. Nem csoda, hisz mára kinövesztette első fogacskáját :D
Bálint sírt mikor keresztelték. Mostanában kifejezetten hisztis tud lenni, ha nem tetszik neki valami :lol: :lol: :lol: De a nap további részét jól viselte. (megjegyzem, neki már két foga is van :)) Képeket később hozok, mert tesóm gépén vannak a fotók, és ha ő eljuttatja hozzám, akkor mindenképp bemutatom. Van egy helyes családi fotónk is!
Na és hogy veletek is megosszam, milyen itt az élet, a nap híre: apukám meglepve kapott telefont, hogy a keresztelő után azon hír szökkent szárba, miszerint 5. gyermekemet várom :D Mi még nem tudunk róla. Azt hiszem intenzívebb fogyókúrába kell kezdenem. Bár 1kg van rajtam szülés előtti állapotomhoz, de ha így szekálnak, bizonyára amúgy sem nagy önbizalmamat a porba tiporják :(

Sáfri: hú, nem vagy semmi, három napi vajúdás :shock: :shock: :shock: Nagyon kíváncsi vagyok a részletekre.

Zsani: nagyon édes az apás alvós kép :)

Csaszi kontra természetes: azért én hálás vagyok Istennek, hogy szülhettem természetesen. Na és ha önző módon nézem a saját szemszögemből, akkor azt mondom, hogy a természetes szülésem a legcsodálatosabb élményem volt - meg hát a leggyorsabb felépüléssel is jár (két nap múlva úgy sétáltam, mintha mise történt volna). Ezért is szerettem volna átélni még egyszer. Sajnálom hogy nem így alakult, de mindenképp az égiek döntése volt a csaszi, így elfogadom. Mert ha pár nappal előbb jönnek a lurkók, akkor még fejvégűek lévén szülhettem volna természetesen, mégis megfordult Bálint. Azt hiszem sokkal nagyobb csalódás lett volna, ha Gergőt megszülöm, és Bálint szülés közben valahogy megfordul, vagy bajba kerül, ami miatt meg kellett volna császározni! Ez volt a legjobb döntés!
A dokink amúgy megnézte szülés előtt a srácokat is, de Bálint teljesen faros lévén nem lehetett volna jó vége a természetes szülésnek. Azt hiszem abba pedig bele haltam volna, ha valami bajuk történik!
7 hónap távlatában pedig annyit mondhatok, hogy nem az határozza meg, hogy milyen anya vagy nő vagyok, hogy hogy szültem. Mert a szülés csak ugródeszka egy sokkal nagyobb és izgalmasabb feladathoz, az anyasághoz :)
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2010.07.26 22:51-kor.

Kata
labkat

"de a régebbi hozzászólásodra reagálva, nem vélem úgy, hogy egy nő csak és kizárólag természetes szülés révén érezheti magát teljes értékű nőnek.A nőiség nem ebből fakad és sajnos vagy nem sajnos vannak esetek, amikor a császármetszés az egyetlen út. Ezek a nők is nők és csodás anyák. Te megszülhettél, de tudd, hogy végzetes is lehetett volna és a Doktor Úr végtelen odaadása és szakértelme ellenére is égi segítséged volt. Mégegyszer gratulálok, de azoknak a forumozóknak is, akik mostanában szültek és császármetszéssel, mert Ők is csodás dolgot vittek véghez és teljes értékű nők és anyák. Ezt véleményt osztja a kedves Doktor Úr is.. "

Kedves Névtelen88!

Én ilyet általánosságban SOSE JELENTETTEM KI!!! Azt meséltem el a lányoknak, hogy azért váltottam dokit, hogy megpróbálhassak természetesen szülni, mert az előző orvosom nem sok esélyt adott, rá pedig nem "miattam" került sor császárra. Én is tudom és háláta adok a Jóistennek, hogy Zitának megmentették az életét azzal, hogy császároztak. Mégis ÉN ÉREZTEM ÚGY hogy nem vagyok teljes értékű nő, mert borzasztóan készültem a természetes háborítatlan szülésre. Nekem igenis jót tett volna egy császár feldolgozó csoport, mert így egyedül-férjem segítségével küzdöttem feldolgozni, amit ésszel tudtam, hogy hülyeség, de legbelül mégis nagyon nehéz volt elfogadni... 2évbe került, úgy mentem be most szülni, hogy előtte már nem volt gond, ha császárral született volna Dorka. Én ilyen vagyok, ilyen hatással volt rám az egész, de sose általánosítottam,sőt azt is írtam, hogy az a rossz, hogy a mai világban a császárosokat nem fogadják el, ismerik el ugyanolyan szülő nőknek, mint aki spontán szül. És ez a baj, ettől veszik jobban a lelkükre az olyanok is, mint a én esetleg, hogy nem sikerült. Szóval bocsi, ha kicsit túl reagáltam, tombolnak a hormonok, csak szerettem volna hogy tudd, hogy én mindig csak MAGAMRÓL ÉS ARRÓL ÍRTAM amit én éreztem, nem leszóltam a többieket, nem általánosítottasm.

Kép
Kép
sáfri

Hahóó, itt egy 2 gyerekes anyuka :)

Ma délután 13.50-kor megszületett 2. lánykánk, Víta, itthon, csendben, nyugalomban. Viszonylag gyors volt, de intenzív :)
Mindenki jól van, kislány pufók, nagyhangú rövid barna hajú, barna szemű cukorbaba :lol:
Nem véletlen volt a brutálpocak: 4700 gr a kicsike :)
vumenke

Vumenke: gratulálok Vítához! :D

Kép
Kép
cosmopolita

Vumenke: Gratulálok nektek Vítához! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok! Nagyon szép nevet választottatok neki :lol: Mi volt a másik név? :D Szép nagy baba :D Nagyon kiváncsi vagyok az élményeidre, hogy milyen volt "így" szülni :)
lamme

Vumenke!

Gratulálok, szép különleges nevet választottatok! Mi a jelentése? Milyen eredetű?
Remélem hamarosan lesz erőd leírni a szülést.

Lina
Vendég

vumenke: szívből gratulálunk! hatalmas baba :) jó egészséget és sok tejcsit kívánunk!!!

Kép
zsani78

Nahát, micsoda hírek!

Vumenke: Gratulálok nektek és sok boldogságot kívánok Víta babához! Nagyon különleges neve van :) Micsoda méretek :shock: :shock: :shock: Várom a részletesebb szülés történetet.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:34-kor.

Kata
labkat

Vumenke,

gratulálok a kis Vítához! Pihenj amennyit csak bírsz. örülök, hogy minden rendben ment, és elképzeléseid szerint szültél. :-) Jó nagy baba lett, de a fő, hogy egészségesek vagytok.

Kata,

pont most néztem meg a képeket az iwiwen. :-) Olyan nagyok már a srácok. Úgy elmegy az idő. Ahol öten vagytok az kép nagyon tetszik.

Nálunk most épp tejhiány van. Estére nincs már tejem ráteszem ,de csak sír rajta és enne még de hiába. Ma adtam neki 120 mili tápit. Na nekem ez a végem, ha elfogy a tejem ettől nem érzem magam jó anyának. :-( De ez is a kedves mai eröltetett mindenki tud szoptatni témától van szerintem. Valaki adjon tanácsot! Légyszi! Vagy vígaszt, mert Máténál is ennyi idősen ment el a tejem. Lehet, hogy ilyen alkat vagyok? Marci most 3 hét alatt 200grammot hízott az előző hónapban meg 1 kilót. Nem bánom meg az sok is volt az a hízás, mert 600 -at kellett volna híznia, lehet, hogy most megállt a hízásban. Ha átlagot vonok kijön a két hó 600 :-D Na mindegy. Elég vacakul érint ez a dolog. Ja meg meg is jött, úgyhogy most totál káosz van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vumenke: gratulálok a pici lányhoz. Szép nagy súllyal született :-)
Labkat: milyen nagyok már a fiúk, hihetetlen hogy szalad az idő :-) Szépek vagytok.

Kép
pronny

Vikci: Lehet hogy épp most van egy növekedési ugrás Marci babánál... Szerintem minél többet szoptatod, annál inkább lesz tejed. Ha nem teher akár óránként, két óránként. Éjjel is ha kel mindig! Egy-két nap, és beáll a kereslet-kínálatnak megfelelően a tejmennyiség. Szerintem ennél a pontnál sokan megijednek, hogy nem eszik eleget a gyerek, és épp a pótlás miatt szépen el is apad a tej. Nekem is volt némi pánik hangulatom, de aztán szépen megnyugodtam, és a tej is szépen vissza állt.
Bár szerintem senki se kevesebb attól, ha tápszert ad a babájának. Őszintén szólva szerintem az egészség sem szoptatós függő. Nekem Johi többet szopizott mint Vera, mégis betegesebb. Egy vele egyidős kislány meg csak 3-4 hónapot szopizott, és olyan stramm kiscsaj, hogy szinte alig beteg - épp mint Vera. Bizonyára ez is genetika, mint ahogy sok minden más is.

Igen, srácok nőnek mint a gomba. Bár ma extra húzós nap van. Azaz mostanság. De majd megszokjuk egymást. Csak ne fájna a fejem!!!

Kata
labkat

Köszi Lányok! :)
Szüléstörténet íródik, hosszú lesz megírni. Még csak az elején tartok, de könnyek között írom, annyira gyönyörű volt!

Víta: Latin-magyar eredetű, Jelentése: Élet, életkém. Nagyon illik Rá is és a megérkezése módjára is.

Hoztam képeket :) Az első pár perces, a többi fél-2 napos korban készült :) Kép Kép Kép Kép

Labkat: gyönyörűek a gyerekeid és most látom, hogy az ikrek már 7 hónaposak, azta!! :lol:
vumenke

Vumenke: Hát már lassan 8 hónaposak a srácok :) NAgyon szép Víta :) Édes kis husi baba :) A pár perces kép az hol készült? Mármint akkor most te nem is Spániknál szültél? Bocs ha már írtad, és lemaradtam, de hát nem tudok mindent elolvasni, általában csak át-átfutom az irományokat.

Kata
labkat

Vumenke, szívből gratulálok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nagyon várom a szüléstörténeted! Dokink mit szólt a hírhez? Beviszed majd megmutatni neki a kis-nagylányod? Aliz hogy fogadta?

Ne haragudjatok, most többre nem telik. Kedden temették apósomat, s mindemellett továbbra is nagyon nehéz a dolgom a két lánnyal. Nem vagyok jól. De azért néha jelentkezem. Előbb-utóbb csak kimászok a gödrömből.
ktc

Sziasztok lányok!

Van még olyan ebben a topicban, aki még csak mostanában fog szülni? Esetleg zugolvasók? A képek alapján úgy látom, már mindenkinek ott van a kezében a kis jövevény, egyik szebb, mint a másik!!!

Hát ha nincs senki, akkor majd elbeszélgetek magammal :?

Egyébként ma megyek dokinkhoz, szerencsére be vagyok írva, úgyhogy remélem nem kell sokat várni.

"Öcsipók" szerintem jól érzi magát, ugyanis megállás nélkül randalírozik a lakosztályában, szerencsére éjszaka hagy aludni (kivéve a kétóránkénti pisijáratot)

Lina
Vendég

lina: bár terhes már nem vagyok, de azért benézek időnként. Szívesen olvasgatom terhes kismamik bejegyzéseit - tudod nosztalgiázok :)

Kata
labkat

Sziasztok!

Micsoda hírek nyaralásból visszajöve.
Vumenke - gratulálok Víta érkezéséhez. Szépek a lányok.

Labkat - nagyon jók a képek, szépek a gyerekek.

Nem volt valami jó időnk sajnos, a Balatonba csak egyszer tudtunk fűrödni. Kirándultunk, egyszer elmentünk Igalra fűrdőbe, sokat játszóttunk, és legalább együtt volt a család. Majd hozok képeket, csak még kicsinyiteni kell őket.
toldikrisztina

Sziasztok!

Ktc,

sajnálom amik veletek történnek mostanában. Hát nem egyszerű két gyerekkel az tuti, te ráadásul nehezebb helyzetben is vagy. Kitartást neked! Már hiányoztál.

labkat,

köszönöm a megnyugtató szavakat. Igen eddig is igény szerint tettem rá, de nem lett estére több tejem. Most azt csinálom, hogy cici és utána tápi,mert sajnos továbbra sem elég neki a tej. Én is mindig elcsodálkozom, hogy már ennyi idő eltelt a srácaid megszületése óta.

Vumenke,

nagyon szépséges baba, én is kíváncsi vagyok a szüléstörténetedre. :-) Máté is így fogja Marcit a feje tetejét akarja megfogni midig. Látom pici lányod is így prószálja. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Kriszta ,

sajnálom, hogy nem volt jó időtök. Mi már két hónapja az időképet nézegetjük a 30 napos előre jelzés miatt. Ott továbbra sem lesz kánikula jövőhéten amikor nyaralni megyünk, de a köpönyegen 33 fokot mondanak. Így elmegyünk végre mi is nyaralni. :-)Várjuk a képeket. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Bocsánat, hogy csak így bepofátlankodok közétek. Én is hamarosan a doktorúrnál fogok szülni.
Kérdésem az lenne, hogy mennyire régi házassági anyakönyvi kivonatot fogadnak el?

Előre is köszönöm a válaszokat!

G.
gesa
Fót

Labkat: itthon született Víta, az első kép a "tett helyszínén", a hálónkban készült.

Ktc: Még csak most írtam meg Spániknak a hírt (egyébként nagyon jól fogadta a 38. héten, hogy nem a Mávban szülök), majd biztosan válaszol. Én nagyon rugalmas, jó fej dokinak tartom, szerintem ő is pontosan tudja, hogy problémamentes várandósság esetén nem sok dolguk van szüléskor és mindenkinek jobb otthon. ;)

Aliz nem volt itthon, de nagyon jól fogadta a "piszi"-t. Azóta is puszilgatja, simogatja, inkább már arra kell figyelni, hogy nehogy túlszeretgesse :)

Szüléstörténet hamarosan kész, akit érdekel, küldjön priviben mailcímet. Ide nem tenném fel, hosszú is és OFF, inkább mailben.

Vikcy: jól csinálod, mindenképp cici után adj tápit és sokszor tedd mellre, hátha belendül újra a tejtermelés!

Kriszta: sajnálom a rossz időt, tényleg gáz. Nálunk lenn kb. fele annyi vendég van (vagy még annyi se), mint tavaly a rossz idő miatt :( Nem csodálom, ha nem tudnak fürdödni, minek jöjjejek.

Lina, te vagy a következő? Mi volt a dokinál?

Gesa: elvileg 30 napnál nem régebbit, de nekünk most azt mondták (Kmét), hogy mivel itt esküdtünk és itt is anyakönyvezzük Vítát, ezért tök fölösleges kikérni tőlük-nekik. Kérdezz rá, Nálatok is lehet, hogy hasonlóan rugalmasak!
Mi pont ma intéztük az anyakönyvezést, már írásos bizonyítékunk is van róla, hogy van egy 2. lányunk :)
Ja meg hívott a védőnő, kész van tőle, hogy nem tudunk mutatni zárójelentést, hehe.
vumenke

Gesa: a MÁV kórházban 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot elfogadnak.

Kép
pronny

Vumenke: hát biztos nagyon meghitt volt a szülés akkor :) Én szivesen elolvasnám a történetet! Ha kell küldök email címet is, de priviben is küldheted. Köszi!

Kata
labkat

Köszönöm szépen a felvilágosítást.

Vumenke: neked külön gratula a szép Vítához és a bátorságodhoz. A védőnőkkel ne foglalkozz, ők már csak ilyenek. :D
Én is szívesen olvasnám a szüléstörténetedet, ha nem bánod.

G.
gesa
Fót

Lányok, akitől kaptam priviben mailcímet, annak átküldtem a történetet!
vumenke

vumenke

nagyon nagy gratula Nektek és sok tejcsit, egészséget.
én is kérek szépen születéstörténetet, léli, ahogy Zizu mondaná a légyszit...

enyém is készül egyelőre fejben, mert ma vagyok végre jobban kicsit, de csak mert dokink tegnap adott vmi csodakrémet, amitől ma végre már menni és ülni is tudtam, mert eddig nem javult a sebem, csak szépen gyógyult,de 5percnél többet nem tudtam ülni, ha álltam akkor estére iszonyat lüktetett. Pedig nem vagyok egy punya csaj......

mennem kell

sok puszi

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!
Tudtátok,hogy a Spánik Doktor párja terhes?
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?