Új privát üzeneted érkezett!

Hello Lányok, Bár ritkán szóltam eddig hozzá, csendben itt voltam köztetek... és egy taliban én is benne vagyok! Új megvilágításba helyezem a randinkat, mi lenne, ha hétköznap lenne??? (most mindenki utál, hogy jövök és beledumálok?!)
6 körül már mindenki szabadulhat, nem?
csak, mert mi hétvégén sosem vagyunk...
Ja és ha ennyi XI. kerületi van, akkor lehet ott is valahol, bár nekem tul. képp. mindegy, alkalmazkodom, ha egyáltalán sikerül olyan időben szervezni, amikor csatlakozhatok.
NOS???
Jck
jck
1112

Sziasztok,

Pont félidős vagyok Kép Mégegyszer ennyi és vége az alvásnak Kép. Ma voltam genetika uh-n. Persze minden rendben volt, de nagyon unszi pasi vizsgált Kép

Lirian,

Én említetem, hogy az Etele úton laktam. Azután elköltöztünk a szüleimmel Budatétényre. Utána a párommal Zuglóban laktam. Most pedig Pécelen. Kép Mindenhol jó volt.

Szebb napot Kép

Angéla
20+0
angéla

Borbolya!
Melltartó-ügyben II.:
Nekem az volt az első tünetem, hogy egy számmal egyből megnőtt a mellem...így aztán az eddigi melltartóim eleve nem is nagyon jönnek rám. Viszont néhány hétig, talán amíg bele nem nyugodtam a dologba Kép állandóan levetettem, mert annyira kényelmetlennek találtam. A múlt héten beszereztem néhány szuper-kényelmes darabot (köztük egy szoptatóst is), azóta ezen a téren "nyugi van" Kép
Üdv:
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Helló!

Én vidékről jöttem a nagy Budapestre :-), laktam Kispesten, Csepelen, a XI. kerületben, Óbudán, Zuglóban, és most a X. kerületben. Az Örshöz közel, úgyhogy nekem nagyon bejön az IKEA, mint helyszín.

A hajléktalanon egy érdekes kérdés, én azt utálom nagyon, hogy már alig merek felszállni egy tömegközlekedési eszközre, mert annyira lepusztítják őket és ki tudja milyen szörnyűségeket (bacik, kosz, miegymás) hagynak maguk után, és az a szag...brrrr borzasztó!! Kép Én nem értem, hogy miért kell, hogy felszálljanak? Ha hajléktalan, akkor nem siet sehová, mehet gyalog is, úgyis mindegy, hogy hol van éppen, nem? Nekem ne szálljon fel, nem fizet érte és veszélynek teszi ki saját maga miatt a többi utast, aki drága pénzért veszi meg ezt a szolgáltatást és nem tehet arról, hogy ő hajléktalan...Kép

r
ruzicsky

Ruzicsky Kép

Az Örshöz közel az mitjelent? Kép
Én is ott lakom most...

Lir
lirian

Sziasztok!

Úgy látom, sok szempont miatt jobban megéri "vidéken" élni, bár itt is vannak hajléktalanok (de azért nem annyi) és kukázók, de a mocsok és a tömeg szintje némileg korlátozottabb. Viszont nekem még nem volt egy jó munkahelyem...vagy ebben nem is érdemes reménykedni? Kép

Más. Ha valakit érdekel, feltettem a profilomba a tegnapi ultrahangos képeket. Tudom, hogy ez még nem olyan "nagy cucc", meg nem is olyan jó képek, de nekünk megdöbbentő volt először szembesülni azzal, hogy egy ember formájú élőlény jelent meg a képernyőt és ráadásul mókásan "lubickolt" is. Kép

Akiren!
Kitartás és azért próbálj meg kortyonként iszogatni..a 8-10. hetek a legszarabbak, mindjárt túl leszel rajta! Kép

Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Na én tali ügyben lapítottam eddig Kép, persze én is mennék, bár költözés miatt nem tudom hogy fog összejönni. Ha sikerül, akkor beesek közétek, bárhova elmegyek. Nekem is inkább a 6-a jó. De ha nem mennék, azért érezzétek jól magatokat, egyetek jó sok hízlaló-édes-finom sütiket Kép és tegyetek fel egy pár képet, ha valaki visz gépet Kép

Angéla, grat a jó eredményhez.Kép

Én is laktam a XI-ben Kép Eredetileg sz-sz-b megyei vagyok, 18 éves korom óta élek Bp-en, jelenleg a VII.ker-ben, mostanában költözünk (kopp-kopp) Szigetszentmiklósra.

Melltartó ügyben én még kicsit spórolok, régebben ajándékba kaptam olyan melltartót, ami akkor nagy volt rám, megtaláltam és azokat (2 db Kép ) hordom. Nem valami extra kényelem, de ez van. Na most nem tudom a nevét, de az egyik topikban írták a csajok, hogy van olyan melltartó, amelyik varrás nélküli és a "mellel együtt nő". De hiába keresem, nem találom azt a beírást. Nem tudja valaki, hogy mi lehet a neve? Nem szoptatós melltartó.

Üdv. cic
cicmerák

Sziasztok,
Sajna én talira nem tudok menni,pedig egy köpésre lakunk az Ikeától de Dinikém délután alszik,apa meg csak este jön.Vinni meg macerás.Tulajdonképpen ki is vagyok most merülve tőle mert igen sokat hisztizik,olyan dolgokat csinál amit eddig nem.Lefut az úttestre,nem fogad szót,elég kezelhetetlen.Eddig ez nem volt.A legszebb,hogy röhög mindenen,amin én viszont sírni tudnék.Persze nem minden nap ilyen de a tegnapi az pont ilyen volt.El is kezdtem aggódni mi lesz ha ketten lesznek,hogy fogom az egyiket szoptatni a másikkal meg játszani,arról nem is beszélve,hogy attól is tartok,hogy majd a kis babához dobálja az autóit(mert ezt is csinálja újabban).Na mindegy vmi csak lesz.
Dorka majd írd meg nálatok,hogy ment a kistesó megszoktatása.
Jövő héten megyek dokihoz,utána pedig terheléses vércukorra.Addig még azért jövök és képet is igyexem felrakni majd.sziasztok
nyetus76

Sziasztok!

Megint régen voltam, de folyamatosan olvastam. Kép Irígykedem a tali miatt, de mint írtam régebben, nem tudom megoldani, hogy Szolnokról felmenjek, így "távolról" figyelem az eseményeket. Kép Közel érezlek magamhoz Benneteket, hiszen én mindig olvasok, csak írni nemigen marad időm, így ez visszafelé nem igaz. Kíváncsian várom majd a beszámolókat, hogy ki hogyan élte meg a találkozót. Mi a nyáron a szolnoki lányokkal szerveztünk ilyen talit és nagyon érdekes volt. Nem láttunk egymásról képeket sem, így mindenki "zsákbamacska" volt. Szerencsére jól sikerült, szimpatikusak voltunk egymásnak és azóta is tartjuk a kapcsolatot. Kívánom, hogy Nektek is ilyen klasszul sikerüljön!!! Kép

Voltam ma 3D UH-on, és jelentem, mi is a fiús tábort gyarapítjuk. A doki szerint tuti a dolog, félrenézni sem lehet. Kép A méretekkel is minden rendben volt, korának megfelelő minden adat. Csoda nagy élmény volt, most sikerült fotót és mozgóképet is felvenni, bár nehéz dolga volt a dokinak, mert állandóan ficánkolt a picúr. Azt mondta az orvos, hogy ez az aktivitás annak köszönhető, hogy mindennel (tápanyag, oxigén, stb) jól ellátott a baba és nem kell "spórolnia" az energiájával. Szóval most megint megnyugodtunk egy időre. Kép

Melltartó ügyben: nekem is jócskán nőtt a mellem, de szerencsére nem érzékeny, így azzal megoldódott a dolog, hogy nagyobbat vettem. Én inkább a bugyival vagyok bajban, itt Szolnokon nem lehet kapni kismama alsót (a Corában igen, de ott totál mérethiányosak és inkább csak tangák vannak, az meg ugye nem túl egészséges ebben az állapotban). Így bugyiból is egyre nagyobbakat veszek, de azt hiszem, hamarosan nem lesz jó a hagyományos szabás, hiába a nagyobb méret. Kép

Hajléktalanok: itt Szolnokon, szerencsére nem olyan vészes a helyzet, pláne, a mi környékünkön. Ennek örülök is, mert gyerek(ek)kel nem szívesen kerülgetném őket, pont a viselkedésük miatt. Mert a hajléktalanságuk okán még én sem nézek rájuk rossz szemmel, de időnként félelmetes, ahogy viselkednek. Kép

Most mennem kell, de ha a Páromnak lesz ideje segíteni, akkor teszek majd fel képet a profilomba a bébiről és talán magamról is, bár az esküvői képünkön kívül nemigen készült még olyan fotó, amin tetszenék magamnak. Kép

Üdv Mindenkinek: Beatrix
beatrix28

Elfelejtettem:

Beatrix 22+0

Igaz, ez az eredeti számolás, ami időnként "változik", de én ennél maradok, ezt érzem jó számolásnak. Kép
beatrix28

BeatrixKép

Neked is gratula a kisfiúhoz Kép Tényleg sok fiúcska lesz, azt hiszem elkezdek már menyasszonyt keresni a fiamnak Kép

cic 23+5
cicmerák

Sziasztok!

EZer éve nem írtam ide, és ami mégrosszabb, nem is nagyon olvastam, csak néha-néha bekukkantottam.
Most viszont megfogta a tekintetem, hogy néhányan elég közel lakhatunk egymáshoz Kép

Ruzicsky, Lir
én is az Örshöz közel lakom, a X. kerületben

Velünk azt hiszem minden rendben, a 13. hétben vagyok, jövő szerdán megyek UH-ra. A vérnyomásomat sajna kicsit magasnak találta a körzeti orvosom, így holnapra visszarendelt ellenőrzésre Kép 128/80, ez olyan magas lenne? Monjduk Danival 110/70 volt...
Hányingerem hálistennek múlóban, már ki tudom nyitni a hűtőt minden következmény nélkül Kép

Melltartó-téma: Danival 6 hós terhesen kezdtem el szopis melltartót hordani, nagyon kényelmes, tudom ajánlani, most hamarabb bevetem majd, az tuti!

Cic, amit kérdeztél, az a Triumphnak van, asszem valami 3-4 méretet fog át, 75-85/90-ig, és állítólag nem is annyira drága, 3000 körül mérik.

Andi
psandi

Andi, köszi szépen, megnézem majd Kép
cicmerák

Cic, Andi! Kép

Én a napokban próbáltam azt a bizonyos Triumph melltartót és nem értettük az eladóval, de nem volt jó rám. A melltartóméretem most 85C, és a nevezett darab elvileg jó kellet volna legyen, de kicsi volt. Kép Amúgy nagyon klassz darab, valóban nincs rajta varrás, és jó az anyaga is. Csak méretben nem jó. Kép Remélem, Ti szerencsésebbek lesztek és találtok olyat, ami kényelmes lesz.

Beatrix
beatrix28

Andi!

X. kerületben merre?

Btw, a 120/80 szerintem a vérnyomás "könyv szerinti értéke", nem?
lirian

Helló!

Én ott lakom, ahol a Közép Európai Egyetem épülete van, onnan nyílik a Kerepesi útról egy kicsi utca. Az Örstől kb. 2 km-re van. Van olyan busz, amivel 1 megálló.

r
ruzicsky

Én meg Árkád-dal 1 vonalban, a Hatház u-ban (Kerepesivel párh. pici utca)

Andi
psandi

Csak annyit,hogy elég közel lakunk egymáshoz,bár mi az Örs zuglói felén de közel az örshöz.
Beatrix,
én is gratulálok!
Azt nem írtam,korábban,hogy a kisfiam Dini olyan cukin beszél a hasamhoz és Kamillinek hívja a babát,így most már mi is Kamillit ill.Millit mondunk neki.Ha ezek után mégis fiú lesz akkor lesz csak meglepi mert azért Kamillnak nem szeretnénk hívni!!
pusza
nyetus76

Sziasztok!

Na, voltam ma genetikai vizsgálaton, és nem sok jóval bíztattak.

Most csak gyorsan a lényeget írom. Elküldtek chorion biopiára, vasárnap kell befeküdnöm a kórházba, de jó lenne előtte megbeszélni a dolgot egy másik genetikussal is.

Én Hajdú Krisztinára gondoltam, ha tudja valaki a telefonszámát, illetve hogy hol tudnám elérni a hét hátralévő részében, az nagy segítség lenne.

Köszi
zsana75

Sziasztok!
Zsana!!! Nagyon jó orvost választottál! Hajdú Krisztina doktornő a Szabolcs utcai kórházban dolgozik. Szerintem minden nap délelőtt ött találod. A kórház száma: 350-4738 és itt kell kérni a szülészet-nőgyógyászaton Hajdú Krisztinát. Amúgy keddenként öö van az ultrahangon, akkor biztosan meg is néz, ha bemész hozzá! 8-12-ig van uh rendelés. Szerintem beutalóval vagy anélkül is fogad!
Én nála voltam egy hete genetikai uh-on, és az elöözöö terhességemnél öö csinálta a magzatvízvételt. Maximálisan megbízom benne. Ha öö azt fogja mondani, hogy ne aggódj, akkor ne is aggódj, még akkor sem, ha biztos ami biztos a biopsziát megcsinálja. Hanyadik hétben vagy? Mert chorion biopsziát csak (úgy tudom) egy bizonyos ideig csinálnak, utána magzatvízvétel van. A biopszia azért jobb, mert annak néhány nap alatt megvan az eredménye, míg az amniocentézisnek 3 hét körül.
Ha a Szabolcs utcába kell menned, akkor ott nem kell befeküdni, hanem a biopszia/amniocentézis után felkelsz a "müütööasztalról" (a kismüütööben csinálják), és szépen hazamész. Máshol már elöözöö nap befektetnek, és utána is ott kell néhány órát vagy akár aznap maradni. Ez nem tudom, hogy jó vagy sem, de nekünk szerencsére nem volt belööle gond. Különben azt mesélte a doktornöö, hogy ebben a kórházban 10 éve nem volt vetélés ezek miatt a vizsgálatok miatt, úgyhogy emiatt ne aggódj! Ja, és nem fáj!!!
De hátha nem is fogja javasolni! Kép

Nyetus!
Mintha az én kisebbikemrööl írtál volna. Dettó ugyanígy viselkedik néhány hete. Fööleg, mikor nekem dolgom lenne a konyhában. Akkor fellázad. Ha leülök vele játszani, akkor semmi gond. Ha porszívózok, járkálok a lakásban, akkor sem mindig. A konyha a tabu, mert oda ööt nem engedem be (van átadópult a nappali és a konyha között, így beszélgetni tudok vele, rálátok stb.). De tapasztalatból mondom, ez az idööszak elmúlik. Emlékszem, Kristóffal is volt ilyen. Csak röhögött, ha a popsijára csaptam vagy hangosan beszéltem, kiabáltam vele. Minél indulatosabb vagyok, annál mulatságosabb az öö számára Kép Mondjuk kívülrööl lehet, hogy tényleg vicces egy ilyen anyaállat vagy apaállat, mikor kikel magából, elvörösödik a feje és ordít, mint a fába szorult féreg Kép
Mire megszületik a kicsi, reméljük, túl leszünk, lesztek ezen az idööszakon. (Mennyi idöös is a te gyerkööcöd? Bálint szept.1-jén múlt 2 éves).

Fehérnemüü kérdéskörben osztom a szoptatós melltartósok táborát. Én is elöövettem már ööket, bár a régiek közül is van, ami jó. Pedig akkorát nöött a mellem, hogy ihaj. A Triumph melltartót én is ki akarom próbálni, csak azt hittem, hogy 3000-nél jóval drágább, így el sem mentem megnézni. Bugyi: nekem soha nem volt kismama alsóm. Nem mondom, hogy minden bugyimat hordom a régiek közül, de könnyen nyúlósakat igen. Mindkét fiammal hatalmas hasam volt, de végig tudtam a sima bugyikat hordani. Amúgy nem valami csábító egy ilyen derékig éröö bundabugyi Kép Bár valószínüüleg kényelmes lehet.

Akkor frissítem a találkozó válaszait:
Ja, hétközben szerintem nem igen jó ötlet. Valaki ismét felvetette (bocs, nem tudok most visszaolvasni). Késöö délutánra mindenki fáradt, a gyerekesek kevésbé tudnak eljönni, az esti idööszak a legmunkásabb Kép De ha gondoljátok, felvehetjük a kérdéskörbe, bár senki nem reagált rá, talán azért, mert senkinek nem jó?
Ha holnapig nem jön válasz a hétköznap felvetésre, akkor lassan összesíteni kéne a két idööpont szavazatait. Bár már most látszik, hogy a november 6-a lesz a befutó:

október 30. szombat:
Maya
Hadri
Angéla
Zsana (du)
Lir (du)
Borbolya (inkább nov.6.) (du)
Dorka (de, du)

november 6. szombat:
Dorka (de, du)
Jimbone
Lir (du)
Borbolya (du)
Angéla (de, du)
Timka (du)
Hadri (kora du)
Maya (kora du)
Zsana (du)
Ruzicsky
Cicmerák

Jó éjt!
Dorka
dorka

Zsana!

A másik topic (a "Méhlepényboholy teszt...") archívjában (2004. október 02. 21.28-as üzenet) találtam az alábbi telefonszámot Neked: 06/1-270-2212. Láttam, oda is írtál, remélem nem baj, hogy kikerestem. Ott is biztos hamarosan válaszol majd valaki.
És nagyon szorítok Neked, hogy az aggodalom fölöslegesnek bizonyuljon!!!

Üdv: Beatrix
beatrix28

Zsana!

Úgy látom, hogy nem egyezik a telefonszám a Dorka által beírottal. Gondolom, az övé az "igazi", hiszen Dorka kapcsolatban is van a drnővel, én pedig csak rákerestem. Remélem, hogy el tudod érni a drnőt és minden rendben lesz.

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Zsana,
szorítunk, hogy ne legyen semmi baj (azt hiszem ezt mindannyiunk nevében megígérhetem).

Dorka,
Miért lepődtél meg a képemen? (Igaz elég hülyén nézek ki - pont mint az életben Kép)
Én senkit nem képzeltem el sehogy, úgyhogy nekem nem volt sem negatív sem pozitív csalódás.

Nekem már elég sokat nőtt a pocakom, úgyhogy kaptam Anyától egy csomó bugyit, amik az ő méretei, csak még nem hordta őket. Ezek szexinek nem igazán mondható fazonok, viszont nagyon kényelmesek és egy ideig még biztos jók lesznek.
A melleim elég aprócskák voltak, viszont nagyon-nagyon sokat nőttek már mostanra. Már 3 hónapja kellett vennem egy számmal nagyobb melltartót, de lassan az is szorít. Az a varrás nélküli jól hangzik, lehet meg is nézem a jövő héten.

Tegnap kiváltottam a Kismama csomagot (Várandós mamák könyvében volt egy beváltani való űrlap). Kicsit csalódtam, mert ahhoz képest ami a képen van szinte semmi nem volt benne.

Reggel 1/2 8-tól úton voltam este 1/2 7-ig, úgy, hogy 5 percem sem volt hazaugrani kajálni vagy pihenni. Cégügyek, bürokrácia. Nagyon kipurcantam. Még alapban is húzós nap lett volna, de így főleg. Meg is keményedett a hasam estére és hiába vettem be MagneB6-ot, nem nagyon lazul. Kicsit parázok. Megyek is aludni.
Ti hogy bírjátok az ilyeneket (főleg ha már van 1-2 gyerkőc)?

Üdv. Mindenkinek!

Maya
20+3
maya29

Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget!

Holnap felhívom a doktornőt, kíváncsi vagyok, mit mond.
Bár eddig nem sok mindent találtam, ami alátámasztaná a vizsgálat indokoltságát, a párom aggódik nagyon, ezért lehet, hogy mindenképpen megcsináltatjuk.

Melltartót én akkor vettem, amikor már terhes voltam, de még nem tudtam róla. Kicsit csodálkoztam, hogy az addigi B vagy C kosár helyett D kosarast kellett vennem. Kép
Lassan kinövöm őket, és én is a Triumph-ra gondoltam, de még nem néztem meg.
Nekem is inkább a bugyik okoznak gondot (talán mert azokat kevésbé tudom felpróbálni).
Mostmár csak azok a jók, amik has alatt vannak, pedig régen jobban szerettem a magasabb derekúakat, mert azok jól lenyomták a hasamat (akkor még nem voltam rá büszke).
zsana75

Zsana, remélem, hogy minden rendben lesz, én is drukkolok nektek!!!

Úgy emléxem, te említetted az Arany J u 10-ben tartott kismamatornát (bár most kicsit elbizonytalanodtam, ha nem, akkor bocsi, kicsit nehéz követni Kép), na és ma megnéztem. Nekem szimpi volt, sokkal jobban átmozgatott, mint a Schöpf-Méreiben tartott, de persze ez ízlés kérdése, kinek mi felel meg jobban. Mindjárt vettem is bérletet Kép, és lehet, hogy felfedezem a többi órát is, ha lesz idôm.

A nov 6 már csak azért is jobb lenne a talira, mert ha jól látom, az okt 30-án ráérôk is mind ráérnek 6-án. (Remélem, jól láttam!)

Jó éjt,
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Zsana
Ne aggódj, minden rendben lesz. Szorítunk értetek!

Éppen a napokban voltam a SOTE II-n egy előadáson (akit érdekel, kedd délutánonként van 1/2 3-tól 4-ig) és éppen az ultrahangról volt szó, arról hogy mikor mit vizsgálnak, miért stb...
Nekem érdekesség volt, amit az AFP-ről mesélt a doki. Megosztom veletek is hátha nem mindenki tudja mi ez a rettegett valami.
Ezt az AFP (latin nevét nemtom) anyagot a gyerek mája termeli, és amikor pisil egy kis része bekerül a magzatvízbe, ebből pedig még kevesebb mennyiség az anya vérébe. Ha a gyerek hasfala még nem záródott vagy nyitott a gerince akkor ezen a résen keresztül is képes ez a cucc a magzatvízbe kerülni, nyílván nagyobb mennyiségbe és így az anya vérkeringésébe is több kerül. De semmilyen messze menő következtetést nem kell ebből levonni, mert magas vagy alacsony AFP-vel is születhet vkinek egészséges gyereke (ezt a doki mondta). Mivel ez egy szűrővizsgálat, így ha fennakadt valaki, ajánlatos egy genetikai vizsgálatra, genetikushoz elmennie.
Azt is mesélte, hogy az a fogalom, hogy „genetikai ultrahang” egy nagy hülyeség, ilyen nem létezik. A genetika mikroszkóppal vizsgálja a sejteket, míg az ulrahanggal szabad szemmel nézik a babát. A köznyelvben valahogy összeolvadt ez a két fogalom.
Az is érdekes volt, hogy csak olyan esetekben akad fenn valaki egy szűrővizsgálaton, ha valami olyan gond van a gyerekkel, amit nem lehet később megműteni.
Egy példa: amikor megnézik uh-on a gyerek szívét (a 18. heti nagy vizsgálaton), talán két dolgot ellenőriznek.
Egy kb. 5-10 cm-es gyereknek a szívét nem is lehet szabad szemmel minden részletében látni, így ha van például egy sövény ferdülése, az egyrészt szabad szemmel nem látható, másrészt, amikor megszületik meg lehet műteni, ha indokolt.
Állítólag az ultrahanggal (méhen belül) a betegségek csupán 30%-ka szűrhető ki. Angliában csak kardiológusokat állítottak rá erre a "szives" problémára, és sikerült 70-80-90%-ra feljavítani az eredményt. Tehát még mindig nem 100%.

Szerintem senki ne aggódjon feleslegesen, biztos mindenkinél minden rendben lesz!
Az a fontos, hogy semmilyen negatív dologra ne gondoljunk, mert a gyerek megérzi.
Nekem valaki azt mondta egyszer, hogy ha rossz dolgokra gondolok és szorongok, azzal szinte vonzom a negatív energiákat.
Örüljünk inkább a babóknak, annak, hogy hamarosan a kezünkben tarthatjuk őket, és addigis szét rúgdossák a hasunkat!

Timka
timka

Az előbbiről lemaradt pár kérdés:

Vki írta, hogy ilyen korban már nem túl egészséges a tanga. Lehet naív a kérdés, de miért?
Én nagyon tangás vagyok, nem nagyon bírok mást hordani.

Melltartó: nekem van egy Triumph kismama melltartóm, ami elég kényelmes; és egy Anita (?) nevű kismama melltartóm, ami szerintem jobban tart, de azt kevésbé szeretem.

Babus
Mi újság veled, ma nem írtál.
Ugye vasárnap lesz a Bababörze? megírnád, hogy pontosan hol lesz. Azt hiszem te írtad egyszer, hogy 3-ig lesz bababörze és utána mentek dokihoz. Tényleg csak 3-ig tartana? vagy csak Ti lesztek 3-ig?

Maya
Mi volt a csomagban? én is ki akarom váltani, és én is hasonlót várok, mint ami a képen van. Ezek szerint csalódnék.

Timka (22+3)
timka

Sziasztok!

Babus, mi van veled? Kép eltűntél Kép

Csomagra én is kíváncsi vagyok, ezek szerint ne számítsak nagy valamire.

Zsana, semmi baj nem lesz, meglátod Kép Próbálj meg nem izgulni, pihenj sokat.

Na én a bugyitémát megoldottam egyszerűen, a 100 Ft-os boltban vettem jó párat, valami 50 Ft-ra jött ki db-ja. Pamut, elég szarul néz ki, de legalább kényelmes. Elég furi így, a csili-vili csipkecsoda tangák után nagymamabugyik, de ez van Kép Így legalább tudom a méretet. Mondjuk nem vagyok egy filléreskedő, de én soknak találtam a kismamabugyikat, ráadásul mennyit kellene belőle venni, hogy ne kelljen naponta mosnom Kép

Valaki használ "hastartót" ? Vagy mi a neve. Valami állíthatós öv a has aljára, na jól megfogalmazom én is. Azt hallottam, hogy kicsit tehermentesíti a gerincet, ezért érdekelne.

Üdv. Cicmerák 23+6
cicmerák

Helló Lányok!

Jó sokat írtatok. A bugyi témával kapcsolatban, én nemrég vettem teljesen átlagos bugyikat a women's secret-ben, lehetett kapni, olyat, ami egyszínű, egyszerű semmi csicsa, több féle volt, tanga is, teli fenekű is és abból vékonyabb oldalú és vastagabb, 3 db egy csomagban és mondjuk azért annyira nem volt olcsó 8-900 Ft-ra jött ki egy db, viszont nagyon finom anyaga van és nagyon rugalmas, nem kismama tehát has alatti, de nem szorít, kényelmes én tudom ajánlani. Az anyaga persze nem pamut, mert az ilyen nagyon rugalmas, finom anyagok nem pamutból vannak sajnos, de ettől eltekintve nagyon jó.

És ilyen melltartókat, ami kismamáknak való hol lehet beszerezni? Én még a régieket hordom, mivel annyira kis mellem volt eddig, hogy igazából eddig nem töltötték ki a B kosarat teljesen, a méretemben pedig nem nagyon van A kosaras, úgyhogy eddig még volt a melltartóimban egy kis hely, de most már eljött az ideje, hogy vásároljak nagyobbat.

Zsana!

Szorítok, hogy minden rendben legyen. Kép

Én még csak ma tudom meg, legalábbis remélhetőleg megtudom az AFP eredményt, nagyon kíváncsi vagyok rá.

Nézte valaki tegnap a szülőszobát?

r
ruzicsky

Sziasztok!

Timka, úgy tudom, a Bababörze vasárnap 8-14-ig lesz, a BNV 'A' pavilonjában. Mi is megyünk a férjemmel! Kép A tangás kérdéshez én is csatlakoznék, én is inkább a tangát preferálom a telifenekuvel szemben, de ezek szerint van valami ellenjavallat ilyenkor?

A melltartós válaszokat nagyon köszönöm, sokat segítettetek, azt hiszem, utánanézek a Triumph és a szoptatós daraboknak... Kép

Babus, mi lett a tejcicsordogálással? Abbamaradt? Csak mert régen nem írtál róla.

Üdv, Borbolya
17+6

KépKép

Kép
borbolya

Ja, akartam kérdezni még valamit. (Egyfolytában tele vagyok kérdésekkel, szóljatok ám, ha már unjátok!!)

Régebben sokat jártunk kirándulni és gombát szedni. Most is mennék, de eszembe jutott, hogy ha virágot átültetni csak gumikesztyuben szabad ilyenkor, akkor vajon szabad-e gombát szedni, aminél ugye szintén érintkezhet a kezem a földdel. Gombát meg már csak nem fogok gumikesztyuben szedni... Teljesen tanácstalan vagyok. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Lányok!

Hadd kérdezzem meg, mit terveztek vásárolni a bababörzén?
Úgy értem... mindannyiunknak hónapok vannak hátra szülésig, jó néhányan (köztük én) még félidősek sincsenek... vagy van ott valami, ami máshol nincs?

Lir
lirian

Mi csak körülnézni szeretnénk, hogy tudjuk, mi mennyi. Szóval csak ijesztgetjük magunkat. Kép Kép Kép Így félidô elôtt én sem hiszem, hogy mernék bármit is venni, babonából Kép, de jó tisztában lenni a dolgokkal...

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borboly Kép

Köszönöm, már azt hittem, csak én gondolom azt, hogy esetleg kicsit korai még...
De most megnyugtattál Kép Én tavaly voltam kinn, embertelen tömeg van, úgyhogy azt hiszem, átgondolom, hogy kimenjek-e most....
lirian

SziasztokKép

Itt vagyokKép
Timka
Már válaszoltak helyettemKép De én úgy tudom, 3 óráig lesz a Bababörze, nem 2-igKép
Mi megyünk mindenképpKép És egy pár apróságot én azért szeretnék venniKép
Ha láttok egy 17 évesnek látszó (ámbár 25 éves) pocakos kismamát farmerban(két nagy zsebbel a fenekénKép) és világos, krémszínű felsőben, vállig érő sötétbarna hajjal, az én voltamKép
Na jó, csak vicc volt, tudom, millió ilyen leszKép

Utána pedig 4-re megyünk a dokihoz, úgyhogy kérek majd egy kis drukkotKép

Borbolya
Gyengült a tejcsocsorgásom. Csöpögni azért csöpög még, de már legalább nem önt el az éjszaka leple alattKép

Na, most sietek, mert hamarosan megyünk vásárolni apuvalKép

Babus+Kristóf (23+6)

Kép
babus2005

Sziasztok!

A tanga dolgot én írtam, de ez a terhesség idejére vopnatkozik főleg (bár a dokik szerint egyébként sem higiénikus viselet). Állítólag bármilyen alapos tisztálkodás ellenére is a belekben, végbélben található baktériumok (és még nem tudom mik) a tanga viselésével könnyebben eljutnak a hüvelynyílásig és ott problémát okozhatnak. Mert járás közben az a vékony anyag valamennyire mozog a lábunk között, így óhatatlan, hogy előre-hátra csúszkáljon. Bocs, hogy ilyen "tudománytalanul" magyaráztam, de nem tudom pontosan leírni, amit hallottam, viszont a lényege ez.

Zsana! Ha beszélsz a doktornővel, azért írj, hogy mit mondott. Reméljük, nem lesz semmi gond! Kép

Babus! Az előtejről már én is akartalak kérdezni. És más hogy áll ezzel?

A szülőszobát még nem láttam, de felvettem, majd ma, ha engedi kis családom, akkor megnézem.

Timka! Én is azt vallom, hogy lényeg a pozitív hozzáállás. Kép Csak amikor az ember ilyen helyzetbe kerül, hogy bizonytalanságban tartják, hogy mondanak is valamit és nem is, olyankor nehezebb pozitívan gondolkodni.

A mi családunkban előfordult egy nagyon ritka genetikai rendellenesség, ami magzati kórban nem szűrhető, de azért egy-két orvos erőltette volna az erre irányuló genetikai vizsgálatot. Igaz, hogy csak az esély nagyságát tudták volna megmondani. De ha nem szűrhető, ha nem megállapítható, akkor minek idegesítik vele az embert. Ráadásul az a genetikus, aki ennek a betegségnek a specialistája, telefonon is megmondta, hogy olyan kicsi az esélyünk arra, hogy ez a betegség megjelenjen nálunk, hogy nem érdemes ezen rágódni. Ráadásul nem vagyunk "jogosultak" alapellátásként a szűrésre. Így kiiktattam a gondolataimból az ezirányú félelmet és bízom benne, hogy második gyermekünk is olyan egészséges kis örökmozgó lesz, minta a most 3,5 éves bátyuskája. Kép

Beatrix
beatrix28

Sziasztok!

Én most a 19. hét végefelé járok, tegnap voltunk UH-n, sima 2dn de kiderült, hogy kislány a piciKép
Kép. Viszont a tegnapi UH, és nőgyogyi vizsgálat óta, annyira fáj kétoldalt a pocim. szerintetek lehet, az UH-tól, vagy hogy a doki ott motoszkált?
Akinek volt hasonló érzése lécci ossza meg.

köszi

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Na, itt vagyok, jókedvűen, de nem nyugodtan.

Beszéltem a doktornővel, igaz csak telefonon, de elég korrekt felvilágosítást kaptam, így egy kicsit meg is nyugodtam.
Szerinte igen kicsi a valószínűsége a rendellenességnek, és valószínűleg lehetne látni uh-n.
Mostmár elmúlt a para, abbahagytam a sírást, de ettől függetlenül nekünk kell dönteni.
Szar ügy, nem kívánom senkinek!! Kép

Melltartót én a Király utcában szoktam venni, ott van egy Triumph márkaboltja az Aranypóknak, ahol asszem az összes fazon kapható.

A börzén én azért nem fogok sokat vásárolni, mert mi majdnem mindent örökölni fogunk. Egyébként nem olyan dolgok vannak, amit máshol nem kapsz meg, csak olcsóbb és egy helyen van sokminden.
zsana75

Zsana, szoritunk neked!!

Végülis döntöttetek már?
Melyik kórházba mész, ha mész?

Lir
lirian

Sziasztok!

Tangával kapcsolatban csak azt tudnám írni, mint Beatrix, szóval nem túl higiénikus, és terhesség alatt amúgy is fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre Kép

Borbolya
gombaszedés szerintem mehet, csak jól kezet kell mosni utána , illetve ne vedd a szádba a kezed, szóval csak óvatosság kérdése Kép

CSibe
gratula a kislányhoz Kép Van nevetek?

Bababörze
én 1x voltam, irdatlan tömeg van, idén biztos kihagyom. Pelust érdemes vásárolni, mert az jóval olcsóbb, meg a bébikaja is. Igazából új dolgokból csak kevés van, használtból rengeteg, de nekem vhogy nincs türelmem az ilyesmihez, hogy mindent megnézzek és válogassak.

Viszont most nyílt az Árkád mögött egy kínai bolt, ma benéztem, és vannak tök jó babarucik meg overallok egész jó áron.

Andi
psandi

Nem döntöttünk még. Kép
Majd felhívom a dokimat, megkérdezem az ő véleményét is. Azt is megkérdezem, hogy hogyan lehet visszavonni azt a nyilatkozatot, amit ott aláírattak velem, és ha úgy döntünk, hogy megcsináltatjuk és lesz rá lehetőség, akkor is inkább máshol.
Nem értem, hogy ha máshol ambulánsan csinálják, akkor a Schöpf-Méreibe minek kell befeküdni előtte való napon, ha utána hazaengednek. Nagyon úgy tűnik, hogy csak a pénzre mennek, és ezért akkor is javasolják, ha nem indokolt.
zsana75

Zsana!

Nem tudom mi lehet az oka, hogy kérték, feküdj be... de én a SM-ről ilyen vonatkozásban rosszat még nem hallottam... lehet, hogy az ő szempontjukból van valami oka... ellenőrizni akarják a táplálkozásodat, akármi..

Ha a osztályra fekszel be, az úgysem kerül pénzbe, úgyhogy talán nem ezért akarták...

Nyilván nem ez most a legfontosabb, csak ha a dokid ezt javasolta, gondolom ennek is megvan az oka, emiatt ne veszítsd el a bizalmadat kérlek Kép
lirian

Sziasztok!

Még nem voltam a börzén és érdekel, úgyhogy szerintem én mindenképpen kimegyek/gyünk. Venni még szerintem nem veszek semmit, mert talán még korai, de tájékozódni mindenképpen érdemes.

A Kikában van most kiságy teljes felszereléssel (baldachin, kókuszmatrac, ágynemű, ágyneműhuzat garnitúra) 60 helyett 30-ért ("100 termék féláron"). Átalakítható gyerekággyá is. Rendelést vesznek fel rá (rendeléskor 30%ot kell fizetni) és 3-4 hét múlva szállítják. Szerintem nagyon megéri, bár eleinte szerintem vmi kisebb ágynemű is elég, de ezt el lehet tenni. Látta már valaki? Mi a véleményetek róla?

A csomag tartalma:

1db Gabi babafürdető minta
1db Gabi babasampon minta
1 db Avent nyugtató bimbóvédő krém minta
1 db Gabi mosdató kendő
2db Családi lap (júli, aug)
1db Baba magazin
1db Anyák lapja

Ennyi. Se pelenka se törlőkendő... A képen ehhez képest elég sok minden volt...
Hát ez van.
Ja és a Pólusban váltottam ki, de már 1 hónapja járkáltam be hozzájuk és eddig egyáltalán nem is volt semmi.
maya29

Maya
amikor Danival voltam terhes, szintén volt ez az akció a kikában, és állati jó a kiságy!!! Strapabíró meg minden. Mondjuk a baldachint sosem használtuk, talán később majd jó lesz sátornak játszani Kép Az ágyneműt mi is eltettük későbbre, viszont a matrac, lepedő, fejvédő is nagyon jó! Szerintem megéri!

Andi
psandi

Még 1 kérdés:

Néztem, hogy óránként jár az Örs-ről az Expo járat. Csak az nem derült ki számomra, hogy óránként, de mikor? Egészkor?
Léci segítsetek, ha tudja vki, mert nincs kedvem ott állni.

Előre is köszi.
maya29

Köszi Andi!Kép
maya29

Maya, itt az Expo járat menetrendje Kép
http://www.bkv.hu/busz/expo.html
psandi

Megint köszi!
maya29

Lányok!

Találtam egy ilyen levelet az erről-arról-ban
(!!! Gyermek megtakarítás. Help !!! ):

"Sziasztok!
Gondolom mar mindenki azzal a problemaval szembesult, hogy milyen "gyermek megtakaritasi" format valasztani. A konkret cel az lenne, hogy a gyermek szuletesetol 18 eves korig tovabbi tanulasara kb. 5-6000 ft-ot felretenni. Mindenhol nagyon "nyomul" az AB-Aegon MONEY-MAXX, de nem akarok fejest ugrani az elso ajanlatba....
Szeretnem kerni a velemenyeteket, hatha mar valaki jartas ebben a temaban es tud ajanlani jo feltetelekkel/szolgaltatasokkal rendelkezo megtakaritasi format.
Valaszukat elore is koszonom!
sipas "

Én Pénzügyi tanácsadással foglalkozom és tudok ajánlani többféle lehetőséget is. (Nagyon jók, pl. az Ösztöndíj program - ez teljesen új).

Amennyiben érdekel valakit a dolog, hívjatok fel és megbeszélhetünk egy talit, ahol elmondom a lehetőségeket.

70/386-7131

Szívesen segítek bárkinek ingyenesen, akinek ilyen jellegű problémája van. Hívjatok bizalommal.

Üdv.:

Maya
maya29

Maya,

Mi megvettük a KIKA-s kiságyat. Szerintem nagyon megérte. Kép

Angéla
20+1
angéla

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?