Új privát üzeneted érkezett!

Szilvi!

Na igen nem találtam a mefelelő jelzőt érzékenyek és szeszélyesek, pontossan!
És villámok nálunk is szoktak lenni! Hajajaj!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

:D :D :D
...úgy szép, ha zajlik..!!!!
:D :D :D
szilvi35

Arra gondoltam, hogy be kéne telefonálni a szülészetre, hogy bent van-e Csipetnyusza.... Tudjuk a nevét és a kisfia nevét is....
Marhaság és legyünk türelemmel?
Mi lehet már vele na!?
szilvi35

Boldog Kincső névnapot kívánok!!
Kép
Vendég

Ildóca

Kincsőnek nagyon sok boldog névnapot :lol: (Persze csak ha ma tartjátok,mert kettő van belőle)

Valakinek volt már dolga a Gyöngyösi úti kardiológián?Ha igen,érdekelnének a tapasztalatok.Szívzöreje van Szonjának és oda kell vinni.
tlindi

Sziasztok!

Köszönjük a köszöntéseket! :D
Aranyosak vagytok, hogy gondoltatok ránk!

Szilvi!

Meglehet próbálni aztán vagy kap az ember tájékoztatást vagy nem a szülészeten!
Megkéne nézni az iwiwen, hogy nincsen-e véletlen telefonszáma felrakva Csipetnyuszának!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!
Ildóca!
Isten éltesse Kincsőt!
szonja77

Sziasztok Lányok!
Kincsőnek Nagyon boldog Névnapot Kívánunk mi is! :)

Szerintem Csipetnyusza tuti babázik már, de majd haotthon lesz, és lesz annyi ideje, meg kedve, akkor biztosan ír majd nekünk. :)
Vendég

Tlindi!
Nem hallottam a Gyöngyösi úti kardiológiáról semmit, én a Haller utcairól hallottam hogy az nagyon jóóóó!
Vendég

Mi a Rókus kórház kardiológiáján voltunk (szerencsére ártatlan dologról volt szó) és ott nagyon jó volt, rendesek voltak, sok gyerekjáték volt és a doki bácsi is mókázott Dorkának. Ennek ellenére végigsírta. De nagyon alaposak voltak, nagyon elégedettek voltunk.
Vendég

Sziasztok!

Mégegyszer köszönjük mindenkinek! :D

Szilvi!

Hol vagy? Csak nem ! :D
A doki bácsinak lehet igaza volt, hogy na majd a hétvégén! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Nem, nem! Mondom, hogy Tiva belém ékelődött.
Egyben vagyunk még.
szilvi35

Szilvi!

Egyébként minden oké? Semmi keményedés, fájás semmi ilyesmi?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Semmi bajom! Őrület!
szilvi35

Még mindig semmi bajom!
szilvi35

Szilvi, lehet, hogy Tiva kivárja az idején. Dorkám is pontos volt, 40. hét + 1 napra érkezett, mint a tankönyvekben:) :wink:
Vendég

Sziasztok Lányok!
Szilvi! :) Ne aggódj, van még ideje! :) Na jó, már nem sok! :D Csak lazulj el és pihenj! Használd ki ezt a kis lehetőséget!!!! :)

Pako! Nagyon Boldog Születésnapot Kívánunk! Isten éltessen sokáig! :)
Vendég

Pako! Sokat és Boldogat! (ölelés)

Még mindig egyben vagyok...

Nem aludtam és most annyit ettem, hogy egyébként sem kapok levegőt, most meg aztán.... szívesen lennék inkább hal.
szilvi35

Pako!

Istenke éltessen sokáig! :D

Szilvi!

Hal! :wink:
Mért pont hal?

Tényleg kitartás!
Nekem Csenge 4 nappal később született a kiírtnál, Enikő az nap született pont a betöltött 40-ik hétre, Csaba előbb két nappal, Kincső meg 1 héttel elöbb jött!
A lényeg Tiva ragaszkodik anyához! :lol:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Na az biztos!

Azért hal, mert az kopoltyúval lélegzik és nem a tüdejével :D

Többiek!!!
Na hagyjátok már, hogy velem legyen tele a topik, olyan ciki!!!

Természetesen panaszmentesen egyben még mindig.
szilvi35

Szilvi!

Ugyan már! Mi örülünk, hogy írsz nekünk!
De én is itt vagyok ám!
Úgyhogy nem vagy egyedül!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Szilvi! Én szeretem olvasni a soraidat! :) Különben is, már nem sokáig lesz ez így, mert Tiva majd beszabályozza, hogy ne Veled legyen tele a topik! :D
Végre, Abigél is ma rendesen evett (saját magához képest)... Mondjuk most majdnem minden pelusban van valami meglepi.... ami nagyon kicsípi a kis popsiját... nem tudok elég gyors lenni, ahogy hozzáér a bőréhez, azonnal felmarja a bőrt! Hiába a neogronormon, sudocreme... Viszont a panthenol spray csodát tesz vele! Este befújom, reggelre nyoma sincs a pirosodásnak! :)Jön a fogacskája, gondolom attól van ez. Zarándnak is kicsípte anno, de Nála nem volt ennyire "határozott és egyértelmű" a jelenség...
Megvettük Zarándnak az ovis zsákot (varrattam), meg megrendeltem az ágyneműt + huzatot... :) Ja! Meg "jeleket" is varrattam rá. Eper lesz a jele. Nem olcsó mulatság! Csak pilláztam... A vaterán lőttem a zsákot, és mondta a csaj, hogy ágyneműt is varrnak. Nna, én meg jól bevásároltam! :) Bob a mester mintájú anyagból csináltattam :) Zaránd szerelmes bele, már most oviba akar menni! :)
Vendég

Ildóca! Én is itt szoktam ám lenni! :) Csak néha nem... :oops: :lol:

Azt akartam kérdezni, hogy Kincső hányszor eszik naponta és mennyit? Mert az jutott eszembe, hogy Abigelnek lehet, hogy nem ízlik a tápszer, amit adunk Neki. Kincső milyet eszik?
Vendég

Adrienne!

Hát ma mi is jól ettünk! Jó tett nekik szerintem, hogy egy kicsit lehült a levegő!
Aranyos lehet Zaránd, hogy oviba akar menni!
Ezek jó dolok! Most még akar menni aztán amikor rendszeressé válik a mindennapos oviba járás akkor majd rájön, hogy mennyivel jobb otthon anyával! Nincs ennyi szabály mint az oviban!
Legalább is nálunk ez így volt ovival sulival!
Nálunk Csaba amikor már nagycsoprtos volt az oviban akkor minden reggel ki akart szálni az iskolánál a lányokkal, hogy akkor ő már inkább itt maradna a suliba! Na aztán amikor elkezdtünk iskolába járni akkor azt mondta egy hét után, hogy na jól van anya már jártam iskolába is nekem ebből akkor elég is volt!
Mondtam neki, hogy mit mondasz kisfiam ! :shock: Ez nem így van iskolába még kell járni egy darabig! Erre ő szintén egy hét múlva. Akkor jövöhét már másodikos leszek ugye? ÁÁÁÁÁÁÁÁ!
Iszonyat nehéz volt vele megértettni, hogy ez nem így működik ahogy ő azt elgondolja!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Adrienne!

Kincső 5X eszik eszik egy nap!
Úgy néz ki egy napunk! Mivel, hogy 4 óránként eszik ezért reggel fél 6körül vagy én keltem vagy ő kel magától akkor tápi van 160-180 gr között, utána 9- kor eszik újra tápit akkor megeszi a 180 gr-ot, 13-kor főzelék kb. 190 gr, 17-kor vagy gyümölcsöt vagy tejpépet kap, és 20-1/2 21 között tápi 180 gr! És alvás reggelig!
Tápszert Beba Pro H.A. Start, Tejpépet meg milupa ságabarackos és málnás tejberizspépet!
Mondjuk igazából úgy lenne jó ha enne reggel valahogy fél 7 körül kelne először akkor tápi és 10 körül gyümi, 13-kor főzi, 17 tejpép, és este főzi plusz tápi!
Megpróbálunk majd valahogy erre ráálni de már próbáltam és nehezen veszi az akadályokat nem esett neki túl jól, hogy változtatni akarok a ritmusán!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!!!

Újra itthon.
:)
Elkezdtem olvasgatni a termést, de eléggé mission impossible egy hempergőző gyerek mellett. Ideraktam magam mellé az ágyamba (onnan nyomom a netet is) és folyton meg akarja kapaintani az egeret vagy a klaviaturát.
Úgy pörög-forog már, hogy nagyon résen kell lenni.

Na szép lassan visszaolvasok, meg reagálok, aztán az is lehet,. hogy ma még el is tudom küldeni. Ahogy Domó engedi. :)
Most épp a sípcsontomat nyálazza. :D

Twist!
Szia!!!
Jó, hogy újra bejelentkeztél.
Én is szívesen olvasgatnám a blogodat!
Fú ez nagyon bíztató, hogy 7 kiló lement rólad csupán azzal, hogy kiiktattad az édességet az étrendedből.
Én is erre gyúrok most, csak eddig még képtelen voltam elkezdeni...
Nekem nagyon gáz a hasam.
.
Egyelőre hájas, olyan, mint a kelt tészta. Ha lefogyasztom, akkor meg csüngeni fog az fix.
Megnéztem milyen is tulajdonképpen az a kötényhas. Hát jah..az enyém is ilyen.

Kata05!

Szépek vagytok!
Ahogy elnézem, inkább apuka színvilágát örökölhette Lőrinc, aztán lehet, hogy Te is szőke voltál kicsinek.
Nagyon ügyes, hogy ennyi mindent tud már!
Én is törölni szoktam a képeimet egy idő után.

Csipetnyusza!
Boldog születésnapot! Kép

Szonja!
Én beszari vagyok. Le sem vittem a partra nagyon a babót, amikor a Balcsin voltunk.
Féltem, hogy leég, hogy melege van, hogy fúj a szél a víz felől stb...

Ildóca!
30 vendég?
Na neeeee.
Kirohannék a világból.
Nem semmi vagy.

Pako!
Végre Te is előkerülsz. :)
Megnéztem a gmailes képeket.
Dorka szuperaranyos!
Nekem sem jött még meg a Miki.
Megható volt a történet apukádról.
Isten éltessen sokáig! Kép

Szilvi!
Klafa képeket rámoltál fel a g-re.
Mókás, ahogy pózolsz.
Pocakod meg aztaaaaaaaaa mekkora.
Nem akarlak megrettenteni, de az egy dolog, hogy mit tippelnek az uh-on.
Nekem 5 héttel a szülés előtt azt mondták, 2940g...
De azért don't panic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nekem is zsibbadt a kezem.
Fú de rühelltem.

Tlindi!
Üdvözlégy közöttünk!
Édes kis csaj Szonja!

Szonja!
Nekem is rettentően hullik a hajam.
Na mindegy, nem sokat ront az öszképen. :)

Rólunk:
Tiszta gyagya vagyok. Most aludt el Domorci, én meg szomorkodom.
Amúgy is mindig rossz érzés, mikor elalszik.Mintha itt hagyna.
Na én biztos az a tipus leszek, akit megvisel majd, amikor kitárul előtte a világ és max akkor szalad oda hozzám, ha valami sérülés vagy sérelem érte, amúgy meg köszöni szépen, hagyjam békén, mert Ő most felfedezi a világot.
Na azért remélem nem leszek ilyen rátelepedős szörnyeteg.
A szüleimnél 30 centi van az ágyunk között, így szinte velem aludt, most meg olyan messze van.
Egy szobában alszunk, de van köztünk egy gipszkarton térelválasztó fal meg vagy 2 méter. Szörnyűrossz.
Ma muszáj volt alsó állásra rakni az ágya fekvőfelületét, annyira gyorsan produkálja az új mozdulatokat.
Hát nem egyszerű így belebrékelni miután szopi alatt bealudt úgy, hogy ne keljen fel. IKEÁ-s ágyunk van, de ez még valami régi modell, nem a mostani standard méret. Már két kismukit kiszolgált. Olyan 113x56 cm-es és van egy fenti és egy lenti állása oszt csókolom.
Hát...Domó elég korrektül bele tud ékelődni.
Ráadásul a rácsok is nagyon közel vannak egymáshoz.
Ha kidugja a kezét vagy a lábát, biztos, hogy nyüszítés lesz a vége.
Péntek óta serényen gyakorolja az új todományát, a térdelőtámaszban hintázást.
Annyira cukor, ahogy lerakom hanyatt, rögvest hasra pördül és már nyomja is, mintha muszáj volna.
Ja, és mostanában saját maga választja már meg hogy kíván alvadni, legtöbbször az oldalán szunnyad el.
Vége azoknak az időknek, amikor hasra raktam, szépen betakargattam és csak a fejét rámolta jobbra-balra, takaró szinte úgy volt rajta reggel, ahogy ráterítettem.
Most 2 perc múlva bedarálja maga alá.

Hétfőn, mármint egy hete hétfőn hazaugrottunk, mert jelenésünk volt a gyerekorvosnál.
Csak súlymérés volt. 8500g.
Kaptunk receptet meningococcus ellen, majd a következő vizit alkalmával megbökik.
Ez csak ajánlott oltás, de nem olyan drága és erősen javasolta az orvosunk.
Kicsit bepöccentem rá, mert mondtam, hogy egy hónapja pótlok táppal, ő meg lehurrogott, hogy nem kéne, tekintve, hogy mekkora súllyal született Domi.
Helyette kezdjem el a hozzátápolást, mégpedig délelőtt gyümölcs, délután zöldség.
Az összes hozzátáplálós szakirodalom azt írja, egyszerre csak egy dolgot vezessek be. Mondjuk kapjon egy hétig csak almát.
Mondom, oké, elvégre Ő az orvosunk.
Domi becsületére legyen mondva, megkóstol Ő mindent, de nem eszik mennyiséget semmiből sem.
Az alma volt a csúcs, 80ml, de cukkíniből 10-15, répa-krumpli kombó 20ml, öszibarack 20-30ml.
Hát ezzel nem tudok kiváltani egy étkezést.
Tápot csak egyszer adok neki, az utolsó előtti evésnél, hogy az utsóra gyűljön annyi tej, amivel végigdurmolja az éjszakát.
Tehát napi 4 szopi és 1 táp.
Szerintem ez nem olyan szörnyű.
Na most délelőtt kap szoptatás után gyümölcsöt, szigorúan utána, hisz nem az elválasztás a célom, hanem az új ízekhez szoktatás, délután pedig az utolsó előtti kajaidőkor kap valami "főzeléket". Védőnő az javasolta, hogy hagyjam a répát, krumpli, almát, inkább nyomassam a jelen pillanatban friss és korának megfelelő dolgokat, mint cukkíni, őszibarack, meggy, mert ezekben a legtöbb most a vitamin, répát meg korompélt meg télen is adhatok neki unásig, úgy sem lesz más, mármint olyan, ami nem üvegházi, tápértéktelen viccikvacak (ez ésszerűen hangzik) aztán attól függően mennyi főzit evett, kap még tápot cumisüvegből. Eleinte ment a para, hogy nem rontom-e el a szopó technikáját a cuclisüveggel,. de annyira untam már a poharazást, pedig ügyes volt ám, de mindig öltöztetni kellett, mert a nyakába is landolt egy jelentős adag, aztán meg csőrös itatópohárból adtam neki, és azt is szuperül használta, csakhogy 1,5 perc alatt behúzott 180 ml tápot, ami szerintem nem túl egészséges.
Védőnőt hívtam, hogy jól csinálom-e így, azt mondta tökéletes.

Szüleim aranyosak, de most kicsit elég volt belőlük.
Hogy arról ne is beszéljek, hogy vittem a macskámat is, aki miatt minden éjjel agyvérzést kaptam...

Na most nem írom le, mert így is hosszú voltam, meg még teregetnem is kell, azon kívül zuhanyozni. Ó a francba, meg még szkennelni is meg GYED-es papírokat kitölteni...ehhh....
Augusztus elején lejár a TGYÁS.
Pedig annyi film van, ami itt figyel a gépemen és várja, hogy bezúzzam.
Utoljára Sherlock Holmes-t láttam Guy Richietől (csípem Robert Downey jr.-t, mert egy f@sz (bocs). Az se most volt, február 18-án hajnalban erre vajúdtam, aztán 9- re mentünk be a kórházba. Na ha itt tartunk, az Ironman 2 is meg van, de még nem láttam.
Anyuéknál volt HBO. Pár filmet bepótoltam, bár nem volt mostanában igazán ínyemre való ott.
Na bocs, hogy offolok a filmekkel.
Imádom, hogy hűvös van!
Ja, és mióta nem voltunk itthon Domi kinőtte az IKEÁ-s kádját.
Nem fér el benne!
Át kell térni a kádra.
Hű de sok lettem.
Szilvi, remélem örvendsz vala, hogy nem csak veled van tele az oldal, amit én amúgy nem bánok. Mármint hogy sokat írsz.
Remélem ma jól aluszol.

Csipetnyusza!
Brékó-brékó! Jelentkezz!

Kincsőnek pedig boldog névnapot! Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2010.07.26 00:18-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Köszönöm a választ! Nekem Abigel 9 körül kel (legkorábban), akkor eszik gyümölcsöt, utána 12:30 körül, akkor tápszert 150-180 g körül, 17 környékén valami gyümölcs+hús utána meg már csak este, 20:30 környékén 210g tápszer. Mi a Milupa Milumil HA start optima nevű tápot esszük. Főzeléket egyáltalán nem eszi, csak a gyümölcsök jönnek be Neki. És nagyon sok vizet iszik... Gyarapodik a lelkem, de sajnos elkövetem azt a hibát, hogy állandóan Zaránd kiskönyvét bújom, hogy Ő ilyen idősen már ennyi meg annyi g volt, Abigel meg csak 7 kg... Nna mindegy, majd a 6 hónapos kontrolon kiderül minden! :)
Vendég

Szuper! Kattkatt is újra köztünk!

Ildóca, Adrienne! Jó olvasni amiket írtok ... ! Nálunk egyelőre én szopok és már mindent eszem (bocsi, ha vulgáris voltam).

Kattkatt! Domóka is cuki lehet, az ágy kinövését meg nem csodálom, olyan picurka azaz ágy. Domo meg persze nagyfiú...
Ne is mond, mindenki a hasméretemmel paráztat, bár én nem érzékelem nagynak. Sőt, szerintem már hetek óta ne nőtt semmit csak helyezkedett.
A kötényhastól már rettegek!!! Hiú vagyok és nehezen fogom feldolgozni, ha egy év múlva is nagyon le lesz lakva a testem. Szülés után, amikor már képes leszek mozogni, ismét tornázom. Majd kitalálok valami baba-mamisat, hogy Tiva is élvezze.
Köszi az infót a súlysaccról, nekem azt mondták, hogy 3,5 kg lesz a születési súly. Ne tessék engemet paráztatni mondtam már. Ráadásul a Doki bá is mindig azt mondja, hogy nagy a baba... Mi lesz velem/velünk???
Egyébként most már mindkét kezem zsibbad :( , ráadásul ha fekszem az oldalamon még jobban... hanyatt, hason persze nem tudok.
Az elmúlt 24 órában egészen ügyesen ment az alvás , persze előtte 24-ben zéró, nulla, semmi.

Tegnap a BenX-et néztem meg és azt kell mondanom, hogy nagyon régen láttam ilyen jó filmet, ami ennyire megfogott volna, több szempontból is (ha már filmeztünk is egy kicsit).

Na már jól összeírogattam itt mindent.

Mindenkinek szép és hűvös napot kívánok!!!!

sz.
szilvi35

Ja! És semmi bajom nincsen!!! Nem fáj, nem szúr, nem hasogat, nem nyom.... Szülésnek semmi, de semmi jele. A hasam meg olyan puha, mint a vaj.
szilvi35

Adrienn: szuper, hogy a vaterán lőttél tornazsákot és ágyneműt a kisfiadnak!:) Úgy a legolcsóbb tényleg! És nagyon szépek vannak! Jó ötlet volt!:) Panthenolos ötlet szuper, majd én is alkalmazom, ha fogzik. Nálunk még egy sem jött ki sajnos, pedig már nagyon várom a kis fehér gyöngyöcskéket:)

Szilvi, gratula a betöltött 39. héthez. Baba még nem maradt bent, ne aggódj:) :wink:

Na, visszaolvasok...
Vendég

Kattkat: én is ilyen vagyok, mintha magamat olvasnám.) Nagyon féltem még a széltől és a naptól a babát. Mi is megyünk majd a Balcsira, de szerintem csak szélcsendben és csak árnyékba viszem ki Dorkát.
És nekem is hiányzik, ha alszik:) Azt szeretem, ha itt szöszmötöl mellettem, zajlong, játszik:) A család szeretné már, ha egy órára a nagyinál hagynám, vagy egy egész napra, de nem bírom megtenni, nem tudok elszakadni tőle. Csak apára szeretem hagyni. Pl. amikor fogorvoshoz szaladtam, ő vigyázott a kis hercegnőnkre. Majd azért biztosan fejlődni fogok idővel :roll:

Filmek: Tegnap láttam a Zöld Zóna c. trillert, nagyon izgi volt, látványos, pörgős. Szeretem az ilyen izgi, gondolkoztatós filmeket.

Tényleg: ti szoktátok engedni, hogy tévézzen a baba? Nálunk bizony nézi Dorka, de szerencsére csak 1 percig köti le kb. aztán inkább a játékaihoz fordul.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Júli 21-én megszülettünk :) Majd írok még és teszek fel G-re képeket! Ne haragudjatok, hogy nem tudtam értesítést küldeni, kicsit hirtelen jött :) Szilvi, látom még egyben!! Majd mesélek milyen volt odabent. Óriási mázlink volt, nagyon jó élményekkel hagytuk el a kórházat!

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Gratulálok a kis Ákoshoz!!!!!!!
Sok tejecskét és boldogságot hozzá!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

dejódejó!!!!!

majd mesélj!

Kattkat

Kép
kattkat

Adrienne!

Szerinted jó ez így ha így eszünk!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Adrienne!

És ti, hogy esztek?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Adrienne!

Bocsi elöbb írtam aztán olvastam vissza! :D
Úgyhogy megkaptam a választ!

Csipetnyusza!!!!

Gratula Ákoshoz! :D Ezekszerint jól vagytok és minden renben!
Sok tejcsit nektek! :D Várjuk a beszámolót!

Kattkat!

Nagyon ügyes Domi ! :D
Örülök, hogy jól vagytok!
Köszönjük a köszöntést neked is! :D
Na megyek mert szólít a kisasszony

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csipetnyusza!
Gratulálok Ákoshoz! Sok boldogságot kívánok és sok-sok tejcsit! :) SOKÁIG!!! :D

Twist! Nekem Abigél nézi bizony a TV-t... Nálunk ugye egész nap megy a JimJam, Zaránd függő... A kicsi ha kinnt van a nappaliban ( a nap nagy részét itt tölti), akkor bizony Ő is nézi! :) Tegnap jobban érdekelte a F1, mint at Apját! :D Nem tudom, hogy mennyire tud ártalmas lenni a TV a gyerekekre de Zaránd most pl. onnan tanul beszélni! Mondja a Tv-ben hallottakat, mesét, amit nézett reggel, próbálja mesélni Abigélnek, stb... Tény, hogy vannak olyan filmek, csatornák, ami nem a legjobb nekik. Egy időben nagy kedvenc volt a Tom & Jerry... (most is az lenne, ha engedném)... sajnos észre vette, hogy nagyon nincs jó hatással a ygerekre... teljesen agresszív lesz tőle, és szófogadatlan.... A TV előnye, ami nálunk most a beszédfejlesztés, még az sem érvényesül abban a mesében. Így lecseréltük a T&j-t a süsüre a gyerek gépén :D(mondjuk a Süsüt is)
Vendég

Sziaztok!

Csipetnyusza! Gratulálok, jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Kattkat, Twist!
Ja, azt nem írtam, hogy mi örököltünk Ádámnak fürdőruha anyagból olyan kis béka cuccot (azért béka, mert zöld). Elől cipzáros, a keze olyan háromnegyedes, a lába meg térd alá ér. Na én ebbe mertem kivinni. Mert nem kellett maszatolni a naptejjel, és nem égett le. Csak a kis seggét tettem a vízbe, és ha szél volt ez a béka jelmez a hátát is védte.

Ádám is bejárja az ágyat - pedig az ővé 70x140-es - és ha valahol elakad, akkor virnyákol. Az ágyon már nem lehet hagyni, tegnap mellette ültem és olyan hirtelen dobta magát hátra, éppen el bírtam kapni. Mi most hernyózunk, de mivel ez baromi lassú, ezért hamar begerjed. Megvallom ezért kicsit várom már, hogy valami gyorsabb technikára tegyen szert.

Nálunk még mindig a tejberizspép+őszi+banán megy. De Ádám csak elvétve eszik 120 grammnál többbet, főként 70-80 grammot eszik. De hogy : kérem az urat szórakoztatni kell. Ha nincs játék előtte, ami leköti, akkor nyöszköl és enni se akar. Úgyhogy bánom, hogy nincs minimum 4 kezem, amivel a játékokat tartom, cserélgetem és közbe etetem is. Tegnap meg énekelni kellett neki, úgy rám figyelt és közbe tudtam csak etetni. Igyekeztem úgy kornyikálni, hogy a család többi tagja nem hallja :D
Ja, a többi kaját valahogy nem csipázza. Szerintetek? Ne is erőltessem, max. néha próbáljam?

Szilvi!
Nem akarlak paráztatni :D de lehet, hogy nem is lesz előjel.
szonja77

Na, most hívott a támadónő, hogy holnap támad.

Nálunk a kicsi csak oda-odanéz a tv-re, a nagyot meg nem köti le. A felnőtteknek szóló filmeket nézné, de azt elkapcsolom, a meséket nem nézi, együdül az animal planet-et nézi hébe-hóba. Megmonom őszintén, hogy nem is erőltetem a tv-t, mert az udvaron jól eljátszik. A keresztlányom meg egész nap a tv-t nézni, mert unatkozik. Ja, meg netezik.

Hát már szeretnék én is egy pár filmet megnézni, de ez nem nagyon megy. Még terhesen néztem a 24-et és valamelyik évadból van még vagy 3 rész. Na asszem, majd 3 év múlva :D Az olvasással ugyanígy vagyok. Vagy 5 könyv van az asztalomon. Le is vittem egyet a Balcsira. Szerintetek? Na igen, a 30. oldalig jutottam. Míg a fiam 20 pecig szopizott, addig tudtam olvasni, de most, hogy csak 5 percig tart...

Na megyek, míg Ádám alszik, főzök valamit...
szonja77

Csipetnyusza! Isten éltesse Ákost! Jó egészséget, sok tejcsit meg minden remek dolgot kívánok neki/nektek!!! Várom a beszámolót!!!

[color=orange]

[/color]

Twist! Köszi a gratulát, remélem a 40. helyett már a babához lehet gratulálni :) Ha tetszett a Zöld zóna, akkor a Sziriana c. film is tetszeni fog. Ajánlom figyelmedbe :) (az is kémesarabosnembuta..)

Baba vs. tv! Ebben kutakodtam egy kicsit anno. Ha jól emlékszem a "szakma" szerint nem feltétlen ártalmas a tv időkorlátokkal és abban az esetben, ha a szülők figyelemmel követik, hogy hogyan reagál rá a gyerek... segítenek az info feldolgozásában.

Szonja! Nem para, ha nincsen előjel... csak azt hiszem kezdek türelmetlen lenni.....
szilvi35

Twist!

Kincső szereti nézni a tévét nálunk Minimax a nyerő vagy a Kids co!
Most, hogy nyári szünet van Cseng beülteti az ágyra magamellé Kincsőt a hordozóba és úgy nézik a mesét, de egy 5 perc múlva bealszik a kisasszony! :D

Szonja!

Szerintem azért néha próbálgasd nála a többi finomságot is!
Semmi kép ne erőltesd mert akkor meg nem fog neked semmit sem megenni!

Kincső nagyon szeret kint a szőnyegen hemperegni gurul jobra balra de pillanatok alatt el tur gurulni bár hova! Meg próbálgat négykézláb hintázni! Ja és a legújjab az, hogy ha énekelnek neki vagy csak mondjuk neki, hogy tánci-tánci akkor rázza magát piszkosul de az egész kis testét a feje búbjától a lábujáig mindene mozog mint egy kis kukacnak! :D
És ha valakt meglát akkor annak meg kell fognia az arcát és megsimogatja! :D Édes tud lenni nagyon!

Szilvi!

Igaza lehet Szonjának!
Még az is előfordulhat semmi jele nem lessz a szülés kezdetének!
Lehet fájásod nem is lessz! Én fájás nélkül szültem két gyerekemet is! Csabánál mondjuk azért mentem be a kórházba mert elkezdett folydogálni a magzat víz, de fájás sehol! Kincsőnél meg csak keményedett a hasam de elég rendszertelenül. Csak elötte este bent voltunk nst-n és már akkor vacilált a doki a szülésznővel együtt, hogy egyáltalán haza engedjenek-e!
De reggel meg jobbnak láttam bemenni! Úgyéreztem, hogy itt az időés menni kell! Persze fájás keményedés sehol mire oda értünk, csak egy óra múlva állt be, hogy kezdett rendszeressé válni a keményedés!
Még az is lehet, hogy gyors szülésed lessz!
De szerintem is elég nagy a pocid és nagyobb lessz Tiva mint amit ígérgetnek neked! Kb. így néztem ki én is Csabával és 4100 gr született! Bár a kórházban most mikor Kincsővel voltam bent szülés elött meg azt mondták, hogy meg ez a bébi akár 4200 gr is!
Én meg már azon gondolkodtam, hogy fogom tudni megszülni!

Na most jó hosszú lettem! (Bocsi)

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csipetnyusza GRATULA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szilvi drukkkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!

Twist, blogodhoz lehet kapni hozzáférést? Én még egy másik topicban kezdtelek el olvasgatni amihez tartozok én is sajna de nem írok oda.....

Megnéztem gmailos képeket, nagyon jók! Szép babákat láttam! Elkezdem ám én is feltöltögetni képeket!!

Kép
kata05

Sziasztok!

Köszönöm szépen,hogy gondoltatok rám,nagyon jól esett!!
És köszönöm azt is,hogy elolvastátok a történetemet,még így nem is meséltem el senkinek,ti vagytok az elsők :)

Csipetnyusza: NAGYON NAGYON GRATULÁLOK ÉN IS!!!!!de a szüléstörténetet is várjuk ám,részletesen,ha majd lesz időd persze :)

Ildóca:Kincsőnek én is boldog névnapot kívánok!!!

Szilvi: Ez jópofa ez a halas gondolat,jót nevettem rajta :)
Milyen film az a Benx?
Én imádom a filmeket,mi tegnap el is lógtunk moziba,amíg párom anyuja vigyázott a Dorkára..mi a Eredetet néztük..jó kis film,és legalább végre vmi új,nem a szokásos forgatókönyv szerint...

Twist:jelentem,már csak egy hónappal vagyok lemaradva a blogodból :) ,esténként azt olvasom mindig :) ,hihetetlen mennyire ügyes a kis Dorkád,már elejétől fogva mi mindent megcsinál :)

Szonja:Köszi a jelölést! :) Jah,azt hiszem jó kis baba(mama) csapat győlt itt össze,lehet válogatni a gyermekeinknek a gyönyörűséges baba-választékból :)
Könyvvel meg én is így jártam,ha nem rosszabbul...balcsira amit levittem,ugyanúgy jött vissza,olvasatlanul..nem ,baj,majd talán ovi alatt kiolvasom :)

Kattkat:Domó annyira cuki!!!elképzeltem,ahogy csimpaszkodik a lábadon és nyalogatja a sípcsontodat :D
amúgy Dorkámnak is mindig vagy lába,vagy keze beakad a kiságy rácsai közé vagy ő is maga alá gyűri a plédet és méltatlankodik,na nem sír,csak méltatlankodik,hogy Hadajdajdajdaj... :D
De most már úgy csinálom az altatást,hogy miután elaludt,utrána dobom csak rá a plédet...

Adrienne:Ők választanak jelet az oviban?tök aranyos jele van...nálunk vgy nem lehetett választani vagy én voltam fantáziátlan vagy az óvoda,de hogy lehet egy snassz karikával kiszúrni szegény gyerek szemét?! nekem az jutott csak :? :)
pako

Ja,a kajáról..
Dorka 6körül kel fel,akkor cicizik mind2ből,mindegyikből 80-90et,aztán visszalszunk még 2 órára ,jön a tízórai gyümi őszi,vagy banános-almás püré 90g körül,aztán 11kor cici 70ml,13kor cici 70ml,alvás kb3 órás,aztán 17órakor sütőtök püré (vagy gyümi)120g körül,aztán vacsira még 2x cici összesen 150 körül..

De tegnapelőtt a szél miatt,éjjel is kétóránként evett :S
pako

Tudom mit felejtettem el...
jön valaki arra a Babanet-kölöknetes Millenárisos dolgra 31.én????mi sztem elnézünk,lesz ringató is,az meg érdekel :)

És még vmi..nekem asszem most jár le a TGYÁS,most autómatikusan intéződik ami utána jön,vagy ahhoz kell vmit intézni?gyes asszem ... :?
pako

Na! A karika tényleg gáz! Komolyan , hogy szúrhatják ki ezzel a kicsi szemét???

Ben X (csak gyorsan rákerestem) :
http://www.filmtett.ro/cikk/477/beugrat ... hazar-benx

http://www.youtube.com/watch?v=CWOrRM0mybw

Egyébként meg tök szarul vagyok. Nem kapok levegőt és szédülök. Egyébként meg nem fáj semmim... lehet, hogy a front. Van már itthon nyomás mérőm, tökéletes a nyomásom.

Azt hittem találok a g-n új képeket, de nem :(
Aki szeretné, az elérhetőségeket is töltögetheti!
szilvi35

Pako!

Én szerettem volna kimenni a babanet-kölöknetes talira!
De sajna nem fog összejönni, mert apa be van pörögve teljesen !
Telekjáratot indít pénteken! Egy nappal sem később! :( És a következő hetet is ott akarja tölteni! :(

Szilvi!

Nem nézel be inkáb a kórházba! :wink:
Hátha!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Édes kis Ákos baba, üdvözlünk téged idekint! Sok tejcsit kívánok!!!!
Vendég

Köszi a tévézős hozzászólásokat:)
Mi is nagy tévé függők vagyunk, is a kislányunkra is ez vár valszeg. Én főleg a Nickelodeont szoktam vele nézni, Spongyabob és Dóra a felfedező. De az Animal Planetet is, a kiskutyáknak nagyon nézi a kiscsaj:) Kint a mi kutyáinkra is már mondta, hogy va-va!:) Mindig ha meglátja őket és ugatnak, akkor vagy Va, vagy Va-Va tuti elhangzik. Jók a nyelvtanítós műsorok a Nickelodeonon. Már nekem is megy egy-két szó kínaiul:))))))))))))

Pako, nekem is még most jön utoljára a TGYÁS, aztán GYED jön. Nekem a munkahelyem küldött papírt, gyed igényléséhez és ezt ők küldték tovább az Államkincstárba. ők intéztek mindent. Én meg szorítok, hogy majd mindig időben jöjjön a pénz.

Szilvi, tarts még ki egy kicsit, sajnálom, hogy nem vagy jól:(
Vendég

Twist!

A blogodhoz kaphatok én is hozzá férést! :lol:
Köszi, Köszi előre is!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X