Új privát üzeneted érkezett!

SIKERÜLT!!!!!!!!!
A Márkról is csatoltam, de az eltűnt.
Megpróbálom újra:Kép

Magdi
Nóri (2002.09.24.) Márk (2004.05.02)
mléna

Sziasztok

Jo nagy a csend errefele...Kép

Magdi

En is emlekszem Ratok! Nagyon szepek a gyerkoceid!
Nekem is van egy pici fiam, egy honappal fiatalabb a tiednel.

Dec8

Csunyat csinalt.Kép

Conti

Jobbulast Bettinek!

Kepzeljetek a lanyom megtanult bukfencezni! Tokeletesen csinalja, olyan buszke vagyok ra!Kép
Danny viszont nem ismerte meg az apjat, mi tobb, sirva fakadt, mikor az apja olebe vette.Kép
Tegnap voltam fodrasznal,levagattam, meg befestettem a hajamat,mert mar nagyon untam. Anyu meselte mikor hazaertem, hogy a lanyom a kovetkezoket mondta:
"Nagyon esik az eso, megyek es hazahozom anyat!"

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Sziasztok!

Egy kis szösszenet arról, hogy milyen világban élünk: Kép
Biztos láttátok/hallottátok, hogy álfotósok pénzt csaltak ki kismamákból azzal, hogy a babák fotóit kiközvetítik újságoknak stb..., kértek nevezési díjat, aztán jól eltűntek a lóvéval.
Képzeljétek, hogy még szeptember elején hozzánk is becsöngetett egy igencsak lepukkant bácsi és előadta, hogy 6000 ft nevezési díjért micsoda sikersztori vár a gyerekeimre. Én mondtam neki, hogy ezt átgondolom és hagyja itt a névjegykártyáját, vagy adjon valami ismertetőt az ügynökségről. Hát csajok, porzott utána a beton, úgy elrohant. Azóta azt bánom, hogy nem tartottam vissza, és nem hívtam a zsarukat. Éreztem, hogy valami nem stimmel a hapsival. Nagyon dühös tudok lenni az ilyen szemetekre, hogy pont azoktól az emberektől csalnak ki pénzt, akiknek amúgy is nagy kiadásik vannak.
Amkor múlt héten láttam a TV-ben riportot erről, nagyon mérges lettem és azóta is bánom, hogy nem hallgattam akkor a megérzéseimre. Talán segíthettem volna kézrekeríteni ezeket a disznókat.

Nyuszi! Kép Milyen szépen beszél a kislányod! Nálunk még csak 2 szavas mondatok vannak, ha hosszabb a mondat, akkor az elég faramucin hangzik PL: Anya! Öcsi ágyiba be! (tegyem le a Márkot). Nóri sokszor felcseréli a szótagokat PL: csoki=kocsi Csiga=gacsi. Vannak egészen megdöbbentő dolgok, gyönyörűen mond nehezebbnek tűnő szavakat: autóbusz, mesekönyv stb..

Nóri közölte, hogy "nya, kérsz reggeli létszí!"
Megyek megetetem a palántát.
Sziasztok:
Magdi

Magdi
mléna

SziasztokKép

Pénteken hazajöttünk a kórházból Gellért babával. Egyelőre jó baba, csak akkor nyafizik, ha éhes, azaz elég gyakranKépKép Gergő egész aranyosan fogadta, de azért a tegnap esti fürdetésnél megvadult. Majd jövő héten teszek fel képet. a szülést is le szeretném írni, nehezebb volt, mint az első, a vajúdás hosszabb és erőteljesebb, a kitolás viszont rakétakilövés jellegű, 1-2 fájásból pillanatk alatt.
mindenkinek köszi a jókívánságokat, puszi:

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok,
Végre mi is itthon vagyunkKép. Pénteken már hazajöhettünk, de nem jutottam ide a géphez. Köszönjük a sok gratulációtKép! Bálint nagyon jó kisfiú, és aminek külön örülök, hogy Lili nagyon jól viszonyul hozzá. Simogatja, puszilgatja. Próbáljuk is mindenbe bevonni, és nem tiltunk meg neki mindent a baba miatt. A szülés kicsit váratlanul indult, mert hétfőn amikor apa bevitt a kórházba, elvileg csak CTG lett volna, aztán hipp-hopp 3 fájást mutatott a gép. Mondták, hogy akkor mi most inkább maradjunkKép. A tágulás elég gyorsan ment, viszont a kitolás nem volt egyszerű. 4 hosszú fájás alatt sikerült csak kibújnia Bálintnak, akkor is csak úgy, hogy a dokim a pocakomat nyomta ezerrel. Kaptam EDA-t is, így kicsit könnyebb volt. 9/10-es Apgart kapott, és minden rendben vele. Mióta megindult a tejem, alig akar elengedni, ha lehetne egész nap szopiznaKép. De fejnem is kell minden nap, mert még így is sok marad, aztán pakolom a fagyasztóba.
Teszek fel egy képet a kismanóról.
Kép

Judy, Zsuzsa,
Gratulálok nektek is a babákhoz! Olyan jó érzés megint babázni, nemKép?

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

IlkeKép
Üdv újra itthonKép Én is gratulálok, nagyon szép a kisfiadKépKép Tényleg nagyon jó újra babázniKép Én most nem aggódalmaskodom annyit, mint elsőreKép
Gellért is állandóan szopizni akar, így nekem a fejésre még nem jutott energiámKép

ZsuzsaKép
Neked is gratula a bébihezKép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Ilke, Judy, Zsuzsa
Nagy-nagy gratula a kislegényekhez és a kicsi lányhoz!!! Jó egészséget nektek és sok-sok tejcsit a babáknak!!

Ilke
Nagyon szép Bálint! Kép
Mikor mehetünk??? Kép Kép (Csak vicc volt)

Forti

Kép
Kép
forti

Ilke, Judy, Zsuzsa
Óriási gratula a picikhez, irigykedem rendesen. Én is babáznék már. MÉg 3 hét.

HOgy viselték a nagyok a távolléteteket? Én attól tartok a legjobban.

Ilke
Gyönyörű a pici fiad Kép))))

És kérem szépen a táblázatban javítani a koromat, megint egy évvel öregebb lettem Kép

Szilcsike
szilcsike

Hali Mamik!

Ilke, Judy, Zsuzsa
Gratula a picikékhez! Ilke Bálint tiszta apukája! Kép De jó, hogy ilyen sok tejcid van!Miért kaptál EDA-t?

Lányok én meg azt álmodtam, hogy Daninak kistesója született (már sokszor álmodtam ezt). Csak most a szülésből semmire nem emlékeztem, csak a férjem mesélte, hogy annyira transzban voltam szülés alatt, hogy azért nem emlékszem rá. ami furi volt, hogy otthonról mentem be a kórházba 3 óránként szoptatni a babát, aki kislány lett, de nem találták a nevét, hogy ki is az én kisbabám Kép elég szörnyű érzés volt, mégha ez álom is volt. aztán kiderült, hogy valami Salamon Jorgosz lett a neve, mire én tiltakoztam, hogy hiszen mi nem ezt a nevet adtuk neki, meg különben is kislány... Dani is velem volt, aki a nagy kavalkádban eltűnt és nem találtam meg és rám akartak sózni egy másik dani nevű, kékszemű kisfiút. ráadásul az álmomban nem is találtuk meg, nagyon rossz volt felébredni erre. de aztán dani reggel feljött az ágyunkba és odabújt, megsimogatott, puszilgatott, akkor teljesen megnyugodtam, hogy tényleg csak egy rossz álom volt.
hogy honnan szed össze az ember ennyi badarságot az álmában? még csak filmet sem néztem, biztos a túlzásba vitt keresztszemezés okozta Kép

velünk semmi különös, szombaton végre hazajött a párom is a csapatépítő tréningről, teli élményekkel. vasárnap azt hittem még szombat van. vasárnap vendégek jöttek, a dédiék és a sógornőmék. Dani nagy büszkén mutatta az új ágyát, mindenkit kézenfogott, és bevonszolt a szobájába.
sajnos hogy esett egész hétvégén, csak egy rövid sétára tudtunk menni Danival, de meglepően jól bírta a bentlétet, szépen eljátszogatott, főztünk együtt thai kaját meg fincsi husilevest. dédimama szerintem megsértődött rám kicsit, amikor mondtam, hogy ne a gyerek előtt egye a csokit, mert elkezd kunyerálni. persze már a gyerek szájában volt egy csokicsücsök és persze, hogy elkezdett tovább kunyerálni, de sikerült elterelnem onnan Danit. ilyenkor olyan mérges tudok lenni Kép) már látom, hogy mikulásra ismét egy szatyor édességet fog kapni, mint tavaly, így tulképpen nem is kapott semmit sem, mert nem adtunk neki csokit, főleg, hogy tavaly még csak 6 foga volt.

tényleg, gondolkoztatok már karácsonyi ajándékokon a gyereknek? nekem még csak pár ötletem van, hátha van valaki közületek, akiéből most én meríthetek Kép

Bécsben hol érdemes vásárolni, ki tudja hol van a H&M, meg nagyobb játékboltok? lehet mi is kimegyünk mégis. a cég elszámolja az utiköltséget. milyen ott a parkolás?
Bécs mellett Pandorf-ot ismerem, de most nem oda készülünk.
Eddig többször voltam Bécsban munka miatt, de sosem jutott idő körülnézni. Utoljára vásáolni még anyukámmal voltam a Mariahilfer str-én 13 éves koromban Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Hát negatív vagyok. És még meg is jött. Persze a féjem már annyira lelkes volt, hogy becsúszott egy babakka (ahogy a Hanna mondja mostanában, így becéző formában kezeli a babáit)

Nyuszi
Hanna is tud bukfencezni Kép Persze mindig momdja, hogy anya is, anya viszont nemtud bukfencezni Kép

Azért picit irigykedem a babázókra Kép

Puszi
dec8
dec8

Sziasztok!!
Ilke
Annyira édes!! Ilyenkor nekem is egyből babázhatnékom van!!

Judy
te is dobj fel egy képet!!!!!

Forti
Nem fogod elhinni de eljutottam a postára. Most már csak győzd kivárni Kép

Rólunk:
Mi már 4 napja Dodi náthájával küzdünk. Igazából még mindig nem nevezném betegnek, láza sem volt, "csak" köhög valamennyire és folyik az orra. Az orrfolyás kicsit később indult be, de mostanra már dől belőle rendesen. Időnként kiszippantjuk az orrszívó porszívóval, első alkalmakkor még iszonyú hisztit rendezett neki. Hiába, ő nem az a gyerek, akinél ez olyan sűrű használatban lenne, hogy emlékezzen rá, így természetes, hogy félt tőle. Mára már "jóban" vannak, türelmesen ül és tartja az ormányát, bár továbbra sem szereti. Jelenleg a reggeli egy kávéskanálnyi Vitacolar vitamin mellett napi 3 Acc 100-ast itatok meg vele. A kedve jó, étvágya mikor milyen. Többnyire azért van. Az éjszakák nehezebbek, nehezen tűri, hogy az orra miatt nehezebben kap levegőt, többször ébred és a szokásosnál többet forgolódik. Kétszer már engedélyeztem azt is, hogy velünk aludjon, ugyanis annyira lerugja a takaróját, hogy még képes jobban megfázni. Mi meg képtelenek vagyunk állandóan visszatakargatni. Azért a velünk alvás sem megoldás, kitaláltam ezzel kapcsolatban pár Murphy törvényt:
1. Nyugtalanul alvó, izgő-mozgó gyermeked azonnal megnyugszik, mihelyt beengeded az ágyadba. Ettől kezdve te alszol nyugtalanul. Minél több időt tölt az ágyadban, neked annál kevesebb hajszálad illetve annál több rugásoktól sajgó testrészed lesz.
2. Mihelyt sikeresen kiszorított a helyedről békésen alszik az apja mellett.
Folyomány: Te viszont rájössz, hogy talán mégis inkább felnőtt méretű gyermekágyat kellene beszerezned.

Ja, papa drága azzal jött haza pénteken, hogy szétszakadt a Sportiva bakancsa. Ráadásul gyógyíthatatlan. Mivel ezt hordta állandóan hétfőn vehetjük az újat. Szerencsére épp van miből. . . . bár az autónak most magyarázhatom, hogy ebben az esetben az új lengéscsillapítóira várnia kell fizetésig :-((

Rit

rit

Dodo 8 éves, Rege meg 4,5 :):)
anemona7

Gumicukor!

Amit szoktak ajánlani, az Bécs egyik végén lévő Shopping City Süd. Ez egy nagyon nagy bevásárlócentrum (a Westend kicsinek tűnik mellette), meg külön épületek is (pl. akkora Média Markttal, amit itthon még nem láttam). Ebben a komplexumban található H&M, C&A, játékboltban pedig Toys'r'us nevű. Könnyű parkolni. Ha az utiköltséget el tudjátok számolni, akkor biztosan megéri. Mi játékokat kint fogunk venni (ruhát isKép), az áruk miatt is (pl. a Toys'r'us-ban a Legonál 50 Euró felett állandó 20 % kedvezményük van, ill. vannak kedvezményes dolgaik), hanem elsősorban a választék miatt. Legoból olyan dolgokat láttunk, amit itt Mo-n még nem. Biztos, hogy sokmindent meg lehetne itthon kapni, de ahova jó lenne bemenni, mert elég nagy a választék (Gulliver), oda nem jutunk be,igazán nagy játékboltot itthon nem ismerek (ha valakinek mégis van nagy játékbolt ötlete, azt szivesen fogadomKépKép).

Néhány weblap az ötletekhez (az utolsó összegyűjtve egy adag játékos weblapot), nem biztos, hogy minden Dani korúaknak (én ugye Beninek is nézelődök, de még nem tudom, mi lesz, amit kapnak):

http://www.kreativjatek.hu/plantoys/alap.html
http://www.teifoc.com/index1.htm
http://www.aquaplay.se/
http://www.playmobil.de
http://www.toysrus.de/index.php?mapid=2&produkt=1662&details=1&PHPSESSID=ead9943 098a433f5241cf3883510d743
http://www.bruder.de
http://gyermekjatek.lap.hu

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Mi is megvagyunk.Bolcsi tovabbra is jol megyKépMeg nem volt siras,emleget azert de megnyugszik amikor mondjak hogy megyek erte kesobb.Szepen eszik egyedul es minden megeszik ebedre isKépKépKép
A gondozono szerint evente van 1-2 olyan gyerek is aki egyaltalan nem sir,talan ilyen lesz Alex is.KépBar holnap ha megprobaljak lefektetni ahhoz biztos lesz egy ket szavaKépNem baj latom, hogy elvezi es ez nekem nagyon jol esikKép

Mano
En meg a kovi baba utan a spiralon gondolkodom,nem szeretnek mindig gyogyszert szedni.Az nem si baj ha rogton a gyogyi abbahagyasa utan lesz valaki babas,csak alatta nekem nem lenne egy nyugodt napom sem.

Gumicukor
Nekem van Maybe Babym,hat en meg azon palmafat nem lattam,pedig tuti volt peteeresm mert hat ugye Alex itt van velunk.Ahhoz kepest hogy milyen draga voltKépDe majd azert megprobalom ha megint babat akarunk hogy mukodik-eKép

Csics
Jobbulast a fiuknakKép

Magdi
Helyesek a gyerkoceidKép

Nyuszi
Alex is tud bukfencezni es elvezi is mindenkinek mutatja aki jon hozzankKépRadikalis valtozoason estel at hajugyben?

Judy
Gratula megegyszer GellerthezKépVarjuk am a kepetKépJa meg a szulestortenetetKép

Ilke
Gratula es Balint nagyon kis cukiKépMost is fogsz leadni tejet mint Lilinel?

Szilcsike
Boldog szulinapotKéphuha Te is mindjart babazolKép

gumicukor
En si szoktam teljesen keptelensegeket almodni,ebbol csak felebredni joKép
Nalunk tuti lesz kukasauto meg valami Legofelek.Ruhat mar nem kap mert mar most nem ferek el a szekrenyeben,ha 3 hetig nem mosnak is maradna elegKép
En elkezdtem karira vasarolni,mar cska azert is mert 1 honap mulva anyuek mennek ki a noveremkehez es viszik ki az ajandekokat.Vettem mar nekik pulcsikat meg olyan betus,szamos konyvet amibol tanulnak is,kulon toll van hozza ami letorolheto.Az Alexandraban a 2-t fizet 3-t kap akcioban nagyon jo kis konyvek vannakKép
Meg a fa vonatukhoz kell vennem ujabb alkatreszeket es ok vagyok,legalabbis ezen az oldalonKép

Dec8
Hat akkor kiderultKépKép

Rit
Szoval titeket is elrt a nathaKépNem is bolcsiztek?2 hetet jartatok eddig?En is kivancsi vagyok mikor jon a betegsegKép,mert elkerulhetetlen leszKép
Alex sem ismeri az orrszivot,tavaly az egyetlen egy betegsege alatt hasznaltuk,de tegnap az alvas utan nagyon be volt dugulva az orra es kellett de nem sirtKép
Kepezled nem is kell vinni overallt,mert vannak bentiek,amit mosnak es mindig csak ugyanaz kerul ra.Hat latta a gondozono hogy en etto lnem vagyok boldog,de mondta hogy higgyem el mindig ugyanaz lesz rajta es 3 naponta mossak oket.

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Rit
Vittem be en is aroma cuccot meg mecseseket,olyan boldogok voltak a nocik.Hiaba itt aztan semmire sincs penzKép
Ja es ma leveleket meg gesztenyeket kellett vinnunk,mert figurakat sinaltak,Alex egesz jol megult es kozremukodottKép
Nektek mikorlesz ottalvas?

kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Rit!

Ez a tipikus bölcsis náthának tűnik, mi s mindkétszer ezte kaptuk el, egyszer 3 nap utám, most meg 1 hét után. Semmi láz, ssemmi egyéb tünte, jó étvágy, csak épp folyik az orra meg néha köhög. Ema még mindíg nem 100%-os, pedig több mint ey hete benne van, nem folyik az orra, csak olyna furán röfög az orra néha, meg horkol néha, félek is hoyg ez mi és nem tudom mit elhet rá adni. Lehet hogy megdagadt az orrmandulája, vagy nem tudom.

Kataa!

Ez tényleg tök ritka aki nem sír egyáltalán, bár azért évi 1-2 nél lehet több van, nálunk eddig 2 ven a 12-ből aki egyáltalán nem sírt, az egyik egy már "idősebb" kislány, 2,5 múlt a másike gy kisfiú. És van még pár aki már nem sir, simán bejön reggel is. Emma egyenlőre reggelente nagyons ír, ma adtam be először úgy hogy nem mentem be vele, csak átadtam az ajtóban a gondozó néninek, hát volt üvöltés. Kiabált hoyg anya,aany és negy dórát zokogott, hallottam kint. Akkor megnyugodott, haza is küldtek, és semmi baj nem volt vele egész nap, mondták hoyg egyszer sem sírt. Mondjuk még ebéd után hoztam haza. Én azért ennek így jobban örülök, mint hoyg ha egész nap sirdogálna, van olyan 3 gyerek is aki ugyan nem üvölt annyira mint Emma, viszont egész nap sirdogál. Az rosszabb szerintem. Mi a héten kezdünk talán majd ott aludni, vagy a jövő héten, még enm tudom, na az még egy jó menet leszKép pl még m,ost sem alszik, hallom hogy dumál a szobájában...na rádörrentettem hogy tessék aludmi, most sírdogál, d ehát mi a szöszt csináljak vele. Olyna kis cselse, nekem hasra fordul, úgy csinál mint aki elalszik, aztán mikor kijövök játzsik. de hát a böliben muszáj aludni.

Dec8!

De kárKép gondolom már jól beleéltétek magatokat.

Ilke!

nagyon szép Bálint baba!Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok,
Köszönjük a sok dicséretetKép! Ma volt itt a védőnéni, és megállapította, hogy nekem min. 4 gyereket kellene szülnöm, mert szemmel láthatólag nagyon jól viselem, sőt meg sem látszik rajtam, hogy szültem. Majdnem leestem a székrőlKép, aztán mondtam neki, hogy nagyon kedves, de egyenlőre most megállunk a két gyereknélKép. Dokinénit még várjuk, ő du jön.

Nyuszi,
Köszönjük a kórházi látogatást, a sütike nagyon fincsi voltKép.

Judy,
Én is így vagyok vele, sokkal kevesebbet aggódomKép. Emlékszem Lilivel képesek voltunk fél óráig állítgatni a fürdővíz hőmérsékletét, hogy tuti jó legyen, és még sorolhatnám a többi felesleges aggódást, na ezek most már nincsenek, és mennyivel jobb ígyKép. A fejést ne is mond, tegnap hajnali 1-kor álltam neki, de kénytelen voltam, mert majdnem szétdurrantak a melleim. 3 dl után már feladtam és elmentem lefeküdni, mert nem bírtam tovább fent lenni.

Szilcsike,
Boldog szülinapot!
Kitartás az utolsó hetekhezKép.

Gumicukor,
EDA-t azért kértem, hogy ne fájjon annyira a szülés, így sokkal jobban tudtam figyelni arra, hogy mikor mit kell csinálnom (mikor hogy nyomjak, hogy vegyem a levegőt...). Egyébként a dokim is javasolta, mert állítólag aki Oxitocint kap annak direkt jót tesz a hatása. Hogy pontosan hogy azt ne kérdezd, mert nem emlékszem pontosan, de szülés közben bőszen magyaráztaKép. Lilivel születésénél is kaptam, és nem bántam meg. Arról nem is beszélve, hogy a varrásból és a többi finomságból sem éreztem semmit, így közben már nyugodtan szoptattam a szülőágyonKép. Sokan azt hiszik, hogy ez teljesen lezsibbasztja az embert, pedig nem így van. Minden fájást éreztem, csak kicsit enyhébben, a tolofájások pedig elég bikák voltak még így is. Ebben a kórházban az a szokás, hogy szülés után 2 órával teljesen egyedül le kell zuhanyozni (persze a szülésznő elkísér), ha csak kicsit is megszédülök, akkor csak másnap kerülhetek a babával a 24 órás babás részre. Szerencsére nem volt gond ezzel, du már mentem is érte és aznap éjszaka már együtt is aludtunkKép.

Kataa,
Hát ha nem csökken a tejcsimennyiség, akkor lehetséges, hogy adok le majd megint, mert kiönteni sajnálnám, viszont lefagyasztani sem tudok annyit ami folyamatosan termelődik.

Na megyek, mert hamarosan ébredeznek majd a gyermekeim. Olyan jó, most apa is itthon van velünk pár napot.

Puszi,
Ilke

KépKép
KépKép
ilke

Ilke
Jó olvasni a soraidat.
Mindig elcsodálkozom, hogy a tolófájások bikák. nekem tolófájások előttiek voltak azok, és a tolófájás már csak megkönnyebülés, hogy jön ki a baba ezerrel. nekem az nem is fájt, csak valalmi löketszerűséget éreztem. nekem nem volt EDa meg semmit, de olyan szuperül elérzéstelenített a doki, hogy a varrásból semmit nem éreztem, hanem végig nevetgéltem az egészet a dokival Kép

ja és még a szülős álmomban tudtam, hogy nem volt gátmetszés, mert furcsállottam, hogy alul nem fáj semmim, mint az első szüléskor Kép remélem azért ha majd élesben lesz a második, akkor azért a szülésre emlékszem majd, de mondjuk kiegyeznék azzal is, ha nem lenne majd gátseb.

Bölcsis Mamik
Jó ám olvasni a bölcsis tapasztalatokat, még ha mi nem is fogunk bölcsizni, de azért az ovi szempontjából sok hasznos infót tudok meg tőletek. holnap megyünk be a párommal a kinézett oviba megkérdezni, mikor lesz nyílt nap, meg egyáltalán április, májusban mire számítsunk, na meg egy kicsit bekuksizni, hogy belülről milyen az ovi Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Gumicukor!

Érdekes, én sosem álmodoma szülésről. És a trhesség alatt sem álmodtam. valahoyg nem.

A gátsebet tényleg jó lenne majd megúszniKép
A tolófájás nekem sem fájt, de pl ezt mondtama barátnőmnek amikro tehes volt, hogy avajúdás nagyon fájt a kitolás már nem fájt hanem tök jó volt, és szülés után mondta hogy nem tudja én mit csináltam de neki nagyon fájt a kitolás.

Kataa!

Éna spiráltól nagyon ódzkodom, nem egy esetet hallottam aki tehes lett vele 8sokkal rosszabb a statisztikája mint a gyógyszernek) és azzal tuti nem tartható meg a baba, mert sokszor beleágyazódika babába, szóval nagyon rázós azzal megtartani. Arról ne is beszélve hogy úgy működik hogy tul képp mini vetéléseket okoz, nem engedi megtapadni a petesejette a méhnyálkahártyába, legalábbis ezt hallottam, de nekem ennyi elég is voltKép Anyukámnak volt de terhes is lett vele. Kép Jó, persze, azóta lehet vannak modernebbek.

KépKép
manó

Mano
Es vitted orvoshoz?Mert en olyan bena vagyok,meghat uj is a drnenik.Szoval mikor kell egy gyerekt dokihoz vinni?Mar az elso vizes orrfolyaskor vagy csak ha lazas?Nem volt beteges Alex azert kerdezek ilyen furikat?KépKépKép
Hat igen ugy ertettem hogy bolcsinkent 1-2 gyerek eventeKépDe nem hinnem hogy mi ezek lennek,talan csk kesobb jon ra a sirasKépViszont azert orulok hogy delutan is emlegeti a nenit eg babakat es hogy holnap is jo lesz a bolcsibenKép
Az alvas nalunk is nehezebben megy mar vagy 1 honapja,ertem ezalatt hogy nem fel1-kor alszik el mint regen hanem 1 utan,ma pl fel2-kor,de meg sirt is par percet.Este nincs gond,viszont azt nem tudom hogy ott hogy fog a matracon fel 12-tol elaludni.Azt mondtak nem baj ha nem alszik csak maradjon a helyen.Hat kivi vagyok,mert egy sajtkukacKépMeghat ez meg koran is van nekiKép
Na akkor holnap nektek is lesz alvos nap,majd megosztjuk a tapasztalatokatKép
Itt is van olyan kislany a szomszed szobaban aki 1 honapja folyamatosan sirKépHat nem lennek anyuka helyebe.Bar o nem aggodik,nem kell mondanom milyen nemzetiseguKép
Spiral:Hanem neztem utana,csak a barinom mondta honeki a dokija olyat ajanlott ami 30e ft es nem jon meg a mensi.Hat nekem nem tetszett ez mert beavatkozas a termeszetbe.Egyebkent is felek hogy faj a felteteleKép
De akkor mi van meg a gyogyseren kivul ami eleg biztos?KépCsak a tabletta ket terd kozott:KépKépKépKép

Ilke
Hat szerencses vagy hogy ennyit tudsz fejni.Egyebkent en is abban bizok hogy a kovetkezonel nem fogok ennyire aggodni es talan a szopi is jobban alakul.
Jut eszembe,ma a bolcsiben 2 anyukaval talakoztam mindketto csak par hetig szoptatott merthogy nem volt eleg.Mondtam:Nekem sem de azert csinaltam 6 honapos koraig.Csak neztek hogy minek voltam ilyen kitarto.Erdekes nekem az volt a termeszetes hogy nem feladniKép
En semmin nem aggodtam amugy,csak a szopin,ugyhogy a tesonal mar siker lesz ha ezen nem fogokKép
Jo hogy ilyen jo a kedvedKépAnyos ott van meg?

Kataa

Kép
Kép
kataa

Tesók:

Kép

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy, Ilke, édesek a picikKépKép

Mi már 5. napja vagyunk az orrfolyásban, köhögés és láz nélkül, sajnos péntekre én is belekerültem, lázzal. Nem is értem mi ment át rajtunk, az egy biztos, hogy mióta megvan Betti annyit vagyok beteg, hogy csuda.
Holnap már szeretnénk menni a bölcsibe.

Kataa, bár nem engem kérdeztél, de ez is orvosfüggő. A Barbi orvosa csaknem pipa volt, mikor láz nélkül levittem hozzá egy kis náthával, a mostani dokinőnk a Bettivel meg mindig kedvesen fogad, mintha első gyerekes anyuka lennék. Sima orrfolyásnál nem szoktam levinni, most sem vittem, de ha már köhögés, hőemelkedés is bejátszik, akkor viszem.

orrszivó: már máskor is írtam, az egyik legjobb találmány. Most láttam, hogy 10e-ért lehet kapni elemeset is, ami nem zúg.

Puszkó, Conti

Conti :) :) Barbi 22éves Betti 9 éves
conti

kataa!

Én nem vittem orvoshoz. csak akkoe azoktam ha lázas vagy ha nagyon köhög vagy ha úgy tűnik fáj a torka (pl nem eszik) Régebben vittem mindne náthánál de most már kb tudom hogy mikor vannagyobb baj. Ha nem fáj a torka akkor úgysem adnak neki semmit. Ha kicsit köhög akkor fluimucilt adok vagy ACC-t és ha szépen szakad fel akkor sem megyünk dolkihoz. Ha nagyon rondán köhög akkor azért leviszem hogy hallgassák meg a tüdejét.

Conti!

Nekem nem jött be a pesztonka elemes orrszívó, pici korában a visszabukott tápszer beszáradt az orrába és még azt sem szedte ki alegszéléről, előbb kitöröltem zsepivel. Szóval nem hiszem hogy mélyebbről kiszívja a trutyit. Szreintem a porszívósnál nincs hatékonyabb.

manó

KépKép
manó

Sziasztok
ilke
tündéri fiad van Kép sok-sok boldogságot kivánok nektek és kitartást a 2 gyerekhez Kép.

dec8
ne legyél szomoru biztos összejön a baba ha tulságosan akarsz valamit akor nehezeben jön össze mint ha nem .

rit
jok a törvényeid Kép petike is náthás és van ,volt hogy az ágyunkba aludt söt volt hogy kiturt mert adig fészkelödöt söt volt hogy adig fészkelödöt hogy leeset az ágyunkrol Kép ilyenkor inkább viszateszük a kiságyába amugy is ott alszik egyelöre de karácsonyra kap uj ágyat .

Kataa
ugyfog aludni ott 12 körül alex mint a kisangyal mert hogy fáradt lesz bölcsiben könyen elfáradnak a gyerekek Kép meg megkell szoknija hogy ott kell maradnia a kiságyon örülj neki hogy jol viseli a bölcsit és nem sir petike se sir söt szeret bölcsibe járni de ha megyek érte mindig kapok egy nagy mosolyt .

Judy
édes az apro fiad Kép és a nagyfiad is aranyos Kép

Pusz csics és a fiuk
csics

Rit
Mi is itthon dekkolunk a náthával Hannának egy kis láza volt pénteken, azóta semmi, de már olyan hisztis hogy borzasztó, persze szegénykém alig kap levegőt, olyan náthás. Vettem Dr. Theis féle tegervizes orszprét azzal fújom (elég gyakran lehet) és utána megy az orszívózás, így azért rengeteg jön neki, de nem sokat segít szegényen.

Kataa
Nálunk a Hanna volt az egyetlen aki nem sírt sosem. Van aki már 1,5 éve jár és még mindig minden reggel sír. A Hanna meg ha meglátja álsír. Nem iagából csak játsza sz agyát és mondja hogy sírok. Én meg majd megszakadok a röhögéstől, majd 20 másodperc után közli hogy "kész" Kép (mármint a sírás) és rohan be játszani. Lesmárolja a két kedvencét (persze fiúk, mi más), és felém se néz. Kép
Egyébként én is csak azért vittem orvoshoz mert lázas volt, és azt nagyon utálnám, ha a bölcsibe lenne rosszabbul, amikor nem vagyok vele. Inkább itthon vagyok egy pár napot.

Ilke
Tök jó lehet a babázás, hát nem bántam volna, ha a varrást nem érzem, nekem az volt a legborzalmasabb rész, a többivel nem volt gondom.
Nálun csak a WC-re kellett volna kimenni 2 óra múlva, de én simán elvágódtam mint a zsák. Aztán az volt, hogy ha épségben eljutok a folyósó másik végéig a babaszobába, akkor kitologathatom magamhoz a manót.

Judy
Látom van lelkesedés Kép Nagyon édesek.

Csics
Félre vagyok értve. Pont attól félek hogy mivel nem nagyon akarok most babát összejön Kép. Persze apjuk meg ebben reménykedik Kép

Éppen jövőévi költségvetést tervezek Kép, Amíg a Hanna durmol, jól haladok mi ?

Puszi
dec8
dec8

HalihóKép

Ilke
3 dl? nem semmiKépKép

GumicukorKép
minden szülés más. Én is meglepődtem, mert Gergővel a vajúdás is nagyon light volt és a kitolás is, igaz háromnegyed óra, de szépen kézben tudtam tartani a fájásokat és az eseményeket. Most viszont kétszer olyan hoszzú vajúdás sokkkal erőteljesebb összehúzódásokkal, viszont kb pár perc kitolás, 1-2 tolófájással, de azok....rakétakilövés jelleg volt és nem tudtam irányítani.
Én nem kaptam egyiknél se se edát, se oxitocint, semmit. Két óra után én is magam zuhanyoztam, hát a varrogatás most rossazbb volt, muszáj volt vágnia a dokinak, és olyan hirtelen történt minden, hogy érzéstelenítésre sem volt idő.
na ennyit a szülésrőlKép neked a Mészáros a dokid? Ő volt az ügyeletes, amikor beértünk a kórházba. Szegény elég álmos volt éjjel egykorKépKép

Ma volt itt a gyerekorvos, tegnap a védőnő, minden okéKéppedig szegény babámnak kétszer volt a köldökzsínór a nyakán, plusz egy valódi csomója is volt a zsinóronKép

na pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!

Mi ittKép ebből látzsik mennyit aludt ma Emma a bölcsiben. ZéróKép Semmi gond nem volt vele egész nap, reggel sírt amikor bevittem, de kb 2 percet, hamar megnyugodott, szépen játszott, ebédelt is, de ebéd után ugye mondták neki hogy na Emma, öltözünk (hálózsák, mert kint alszanak meg sapka). na ott eltört a mécses, zokogott, hogy nem vezsi fel. Ekkro behívtak, egnyugodott 10 másodperc alatt (hiszti volt ugye), kivittem az ágyhoz. Bele is ült, nagyon vigyorgott, tetszett neki, hogy ott a többi gyerek, a takaró is tetszett neki, de nem feküdt el, csak ücsörgött, utána felbátorodott elkezdett ugrálni a szivacson, aztán leszállt, szaladgálni akart, éneklegetett, macit befektette, betakarta, kb fél órát kint voltunk, de egyszer sem tette le a feját, a többi gyerek persze őt sasolta, nem aludtak ők sem. Aztán közölte hogy "emma kész, megy haza". Végül haazjöttünk, itt 1-kor elaludt.

Hát van még 1,5 hetünk, remélem megszokja az alvást ennyi idő alatt. Amúgy nagyon dícsérik, azt mondják rá sem lehet ismerni annyit változott, már nem hisztizik a megszokott dolgok miatt. Azért a most szoktatós anyuka megsúgta nekem hogy a gondozónők is engedékenyebbek vele, mert pl ebédnél is nem várta ki a sorát hanem elsőnek ült le az asztalhoz és hiába mondták neki hogy nem szabad még elülni, ő bizony ott várta meg amíg sorra került, és nem szóltak rá. Remélem az alvással is majd így lesz.

Judy!

nagyon aranyosak így együtt! Azért ez a valódi csomó rosszul hagzikKép Még jó hogy nem lett baj belőle. nekem az első szülésem volt ilyne mint amit te írsz mostanra, hosszú, kemény vajúdás, gyors kitolás. Akkor hátha nekem másodzsor lightosabb leszKépKépKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Mivel Rebek beteg(tegnap felhivtak az ovibol,hogy 37,8°C-os laza vanebredes utan...de ebböl en nem ereztem semmit. Mikor mi hazajöttünk, 36,9- volt) Nem baj, ma es holnap itthon maradok vele, majd a csütörtököt meglatjuk!), itthon vagyok vele, es a varosban, mert Aaron azert jar oviba...igy epp gep ele jutottam!
De nem hajlando aludniKép, mer egy masfel oraja fekszik az agyaban es megsem alszik...de ki se maszik, pedig ki tud...akkor megsem lehet annyira beteg, ha ennyire ebren van! Na, meg egy kicsit hagyom, es ha nem alszik el, akkor megyünk azAaronert, es elmegyünk valami jatszoterre, mert akkor estere ki kell alaposan farasztaniKép...Bar mkor epp ki akarnam, venni, addigra lehet, hogy epp elalszik, es Aaronkam meg varhat rank...
Rebek imadja a palacsintat! Olyan gyakran van, hogy megkerdezem, mi legyen a vacsi, es ö rakezdi: palalcsinta, palacsinta!!!

Ilke, Judy, Zsuzsa!!!KépKépKép
Nagyon nagy gratula a pöttömkekhez, sok türelmet kivanok hozzajuk! Sok örömötök teljen a babakban!

Ilke, Judy
Helyesek nagyon a picik...irigykedem!

Gumicukor!
A Shopping City Süd-öt tudom ajanlani en is (mint Beszti)! Ott van Toyss´r us(nem tudom pontosan, hogy kell irni) es mas üzletek is. Ahol a nagy Interspar (vagy Eurospar? - mindegy) van, ha azon az oldalan bemesz, akkor a földszinten gyorsan talalsz ott H&M -et is. Es tenyleg nagyon jo, megeri ott vasarolni.Es a parkolas se probleme....De ha a Mariahilferre vagysz, ott van 3 H&M is, persze hasonlo valasztekkal, csak az egyikben pl. nincs kismama ruhazat, vagy ilyesmi különbsegek vannak...De ott a parkolasert fizetni kell, es emiatt nem olyan jo. Parkolojegyet a trafikokban lehet kapni, kb. 30-40 Cent-be kerü egy fel ora.... Es persze helyet is kell talani...

Rit
Jok a Murphy szabalyaidKép..es igazak...!!!
Ma Rebek is nalunk aludt reszben, es hat nem aludtam valami jol!
Most nem olvastam el mindent eleg alaposan, de nem olyan reg azt vettem ki a soraidbl, hogy Dodo jol birja a bölcsibe szokast, Te nehezebben...Hat remelem Dodo tovabbra is szivesen jar, es kisebb sirasoktol eltekintve nem lesz nagyobb gond...
Milyen nagylanyos mar a lanyod!

Sasha
Nalad is mar csak 10 het es jön a babo! Hogy mulik az idö!Tudjatok mar, hogy mi lesz a neve? Gabi jo nagy lett, neztem a szülinapi kepeket!

Nyuszi
Nagyon jo szövege van EminekKép! Es a fiad is mar 4 honapos! Nagyon jokepü legeny!
Rebek is tud bukfencezni es amit nagyon szeret, az a ketlabon ugralas!
JA, a sötetben felessel kapcsolatban: nincs tapasztalato, de remelem, hamar elmulik!

Forti
Levi milyen szakertelemmel ül abban az autobanKép, ott a profilodban!

Beszti
VerekedesKép
Nalunk Aaron szeret csapkodniKép, es persze Rebek is probalkozik...
Es Aaron szokott butasagokat mondani...ugy, mintha ö csinalna, es akkor a Rebui meg utanozni akarja es akkor gyakran kiakadok...
Es gyakran van, hogy Aaron kezdi utanozni, amit Rebek csinal..talan ez a feltekenyseg egy fajtaja, mert talan Rebeknel meg aranyos, vagy jopofa, ha valamit csinal, amit egy nagyobbtol mar el sem var az ember...

Na, ennyi eleg, talan holnap is tudok jönni!

Kepzeljetek, Rebek atyja elkezdett magyarul tanulniKépKépKép! Ma is lesz tanfolyam!!!
Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Na mi sem leszunk kivetelek,mert ma mar 2* elsirta magat AlexKépKépSzerencsere par perc utan mar megnyugodott es elterltek a figyelmet.Egyszer az udvaron a mikor le akartak venni a kedvenc sapkajat merthogy meleg van,aztan meg amikor aludni kellett.Viszont elaludt 10 perc csendben fekves utan es masfel orat birtaKép
En mar ott voltam fel 1-re ha megsem sikerul,igy ott vartam negyed 2-ig amig hoztak kiKép
Viszont etvagya ma is farkaseval vetekedett,mert megette az egesz ebedet es otthon ujra kert es evett egy rendes adagotKépKép

Judy
Cukik a tesok,es szerintem Gellert hasonlit nagyon GergoreKép

Conti
Koszi akkor mar tudom hogy mikor kell majd vinni.Egyebkent vannak itthon homeos bogyok ha csak folyna az orraKép
Remelem voltatok mar bolcsiben es minden ok veled isKép

Dec8
Jo lehet Hanna alsirasaKépSzoval a kiscsaj mar most kivalasztotta a neki tetszo kispasikatKép

Judy
De jo hogy minden Ok,nem semmi ez a csomo,meg nem is hallottam ilyet.Biztos akkor lehetett amikor megofrdult a farosbolKép

Mano
Szuper hogy ilyen jo volt ma EmmaKépNa latod megszokja es ugyesKépHat a kintalvast elhiszem hogy nem preferalta,lehet hogy a sapka miatt lesz kicsit nehezebb,de remelem sikerul hamarKép

Kryss
Jobbulast RebeknekKép

Rit
Ha mar igy raerek es Te is amig nem dolgozol,nem cappucinozunk valamelyik felelott valaholKépMeg az eletben nem ultem delelott kavehazbanKépVagy dolgoztam mindig vagy babaztamKép

Pusz
kataa

Kép
Kép
kataa

Sziasztok!

Most egy kicsit ráérek, mert bár Hanna ébren van itt mellettem, Nátán szórakoztatja. Olyan aranyosak, el sem tudom képzelni, máskor miért jut eszébe, hogy megüsse.

Ilke!

A szomszédom is arra a szülésére emlékszik a legszívesebben vissza, ahol kapott EDÁt. Ha kaphattam volna, azt hiszem én is kértem volna, elég húzósak voltak a fájások. Persze végül is anélkül is ment, meg nem is volt hosszú a szülés.
Én nem keltem fel két óra elteltével, csak egy kicsit később, de ez nem volt akadálya annak, hogy Hannát rögtön megkapjam a gyerekágyas részen. A felkelést sem erőltették, én akartam, mert még a szüléskor viselt hálóing volt rajtam, jó volt lezuhanyozni, tisztát venni. Igaz, én nagyon örültem neki, hogy nem kötelező feküdnöm, fel tudok kelni, nem kell segítség, és hogy nem fáj a hasam minden mozdulatra.

Orvos: én csak láznál viszem, vagy komolyabb dolgokál. Sajnos a sima nátha nálunk ilyen időben többször előfordul, mert a járólap hideg, a zokni és a mamusz meg nem marad a lábon. Még jó, hogy legalább nem vetkőzik Nátán, nyáron állandóan pucérkodott, a szomszédok még most sem tudják a kislányukat lebeszélni róla, hogy ne vetkőzzön.

Judy!

Még jó, hogy sem a nyakratekeredés, sem a csomó nem okozott gondot.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

A két kisebb:

Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti, édesek a tesókKép

Manó, én erre gondoltam, ez 2004. áprilisában jelent meg.Kép

Kataa, ma már voltunk a bölcsiben egy 3/4 órát, megint szaladgált Betti mint egy kiscsikó. A nevét nem árulta el a gondozó néninek, pedig tudja..
Itthon kérdeztem, hogy hívnak: Bernadett...Cilla-billaKép

Conti

conti

Kryss
De jó, hogy előkerültél!! Már úúúúúgy hiányoztál!!

Kataa
Dodi már régóta ott alszik (a 2. héttől kezdve), úgyhogy én már nagyon ráérek, akkor amikor mentem érte alvás előtt, mikor itt voltál - akkor csak az orrfolyása miatt hoztam el, mert itthon jobbat alszik, és megfázáskor jó a sok alvás nagyon. Amúgy bölcsiből nem hiányoztunk egyeltalán, annyira nem volt vészes. Kép Most meg már megint ott aludt, bár még nem 100-as

Na jó, itt egy csomó kisbaba - mostmár úgy érzem én is akarok!!!

Rit

rit

anemona7

Judy
Nagyon édesek a fiaid! Kép

Beszti
Hanna és Nátán is nagyon cuki! Szép kislányod van!

Mostanában csak ezért jövök, hogy híreket halljak a babákról.

Forti

Kép
Kép
forti

Sziasztok
Beszi,Kryss
hol van olyan hely bécsben ahol gyerekel lehet esetleg ebédelni és nem meki hanem rendes éterem ? és jo finomakat lehet enni ?

Pusz csics és a fiuk
csics

SziasztokKép

akit érdekel kicsi Gellért születése:

<!--attachment: Gell_rt_sz_let_se-121765.doc*mime_msword.gif*application/msword*29.2*Gell%e9rt+sz%fclet%e9se*Gell%e9rt+sz%fclet%e9se%2edoc --><center><pre>
KépGellért születése
Gellért születése.doc (29.2 k)</pre></center><!--/attachment-->

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hali!

Hát nekem Danival is rakétakilövés volt a kitolás. azt hallottam már többedszer szülőktől, hogy a vajúdás második szülésnél sokkal brutálisabb.

Most kaptam nemrég egy sms-t, hogy a barátnőm (aki szklerózis multiplex gyanús volt 2 éve, és most végre vállalhattak babát) kislánya is megszületett, első baba, 2 óra alatt és teljesen pozitív élmény volt neki a szülés. szopizott is a baba egyből. nagyon drukkoltam neki, hogy rendben legyen minden a terhességgel, és ok volt minden, pénteken megyünk is babalátogatóba.

Judy
Igen a Mészáros a dokim, reggel is elég kóma feje szokott lenni Kép én mondjuk délután-este szültem nála.
Cuki a pici és a picivel nagyobb gyermek a képen !Kép Látom Gergő is direkt erőlteti a fényképen a mosolyt, Dani is mindig grimaszol, azt hiszi, úgy kell mosolyogni Kép
Én már hallottam ilyen csomóról, igazi cliffhanger a kis Gellért Kép Biztosan valamit mondani akar majd neked és már a pocidban csomót kötött a köldökzsinórra, nehogy elfelejtse Kép

Beszti
Köszi a kimerítő infót Bécsről! Kép És cuki a két &#8222;kisebb&#8221; csemete Kép

Kryss
Köszi az infót neked is! Pont gondoltam rád a napokban, hogy megkérdezlek, szombati napon is érdemes-e vásáráolni menni, mert úgy hallottam a bécsi nagynénénktől, hogy hétvégén nem nagyon vannak nyitva az üzletek, mint ahgy nálunk Mo-on.
Esetleg utcanevet tudnál mondani, hol van pontosan ez a Shopping City Süd, hogy a gps-sel odataláljunk?

Conti
Cilla-billa Kép

gumicukor

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok!

Gumicukor
Szombaton is nyitva vannak a boltok, az SCS is, ha pontosabban szeretned tudni, en csak az tudom mondani, hogy az A2-es autopalya mellett, Vösendorf es Wiener Neudorf között van. De ha rakattintasz erre: www.scs.at akkor ezen az oldalon nyitvatatast is talalsz es terkepet is...talan ez tud segiteni!

Csics
Szinte minden etterembe lehet menni, en nem tudok igy konkretat ajanlani, mi eleg ritkan megyünk be a varosba...A varosban altalaban mindenütt van gyereküles az ettermekben, es gyerek adagok is...ezt tudom csak mondani...DE ha esetleg eltevedtek Ti is a Shopping City Südhöz, akkor ott az IKEA-t nagyon merem ajanlani, akkor is, ha csak enni mentek odaKép...

JudyKép
Nagyon jo volt olvasni a törteneteteket, sok boldogsagot a fiaiddal!

Rit
En is örülök, ha vegre olvashatok Rolatok, azert igen hozzaszoktam, hogy vannak itt egy paran a neten, akikröl sokat hallok...es ha egyszer ez leall, akkor igen hianyerzete van az embernek!Kép
Emlekszel, egy eve majdnem összejött a tali...

Kataa
Ugya jol emlekszem, hogy Ti is költöztetek...kb. Akkor mikor mi is.ES hogy vagytok? Jol erzitek magatokat ott? Beilleszkedtetek mar?

Rebek meg nem igazan egszseges, azt hiszem, holnap is itthon maradok vele...
Es mostmar nekem is faj a torkom!Kép

Kryss

Szep napot, jo kedvet!
Kryss
Aaron (1999.X.13.)
Rebecca (2002.VII.23.)
Lea (2008.VI.19.)
Miriam (2010.X. 8.)
kryss

Sziasztok

Alex ma is aludt a bolcsiben,pont addig mint tegnap,ugyhogy ha ez sikeres lesz akkor megyek erte minden nap 1ora utanKép
Viszont igy tegnap este mar fel 9-kor aludt hiszen hosszu volt a delutan.
Meg mindig lelkes es mondja: hogy holnap is mesz bolcsiKép
En meg lelkesen keresek valami otthoni adminisztrativ munkat,de eddig nem sok sikerrelKép

Beszti
Hanna tiszta NatanKépHat nalunk is jarolap meg lamunalt parketta van es szerintem hideg ,de o nem venne fel a dupla zoknitKépMamuszt nem ajanlott a doki,csa ka d Leo szandit itthonra is,viszont a bolcsibe most vettem egyet,lehet hogy kene megyegy itthonra isKép
Ugy imadom hogy igy atsut a nap a lakason,egesz nap nem kell futeni csak este a furdetes elottKép

Conti
Ez a cila bila nagyon joKépKépAlex meg mostanaban kiralalta a neve kerdesre hogy pispás,es barmi ami az ove arra mondja hogy ez pispase es nagyokat rohog hozzaKépNem birom lebeszelni rolaKép

Rit
Most akkor kavezunk-teazunk vagy nem?KépKép
Szerintem teged nem nagyon kell rabeszelni a tesora,ugy latomKépDehat meg csak most jon a karrierKépKépNa jo ez vicc voltKép

Forti
Meselj magatokrol is.Levi hogy alakul a bolcsiben??

Judy
Nagyon tetszett a szuletes storyKépFoleg hogy apa elaludtKép

Kryss
IGen amr 3 honapja itt lakunk es nagyon elvezzukKépBar amikor takaritani kell kicsit nagynak tunik de egyebkent okKépSok a kisgyerekes csalad,2anyukaval mar eleg joban vagyok.Ferjem szerint ez nem nagy erdem amellett hogy mennyit tudok beszelniKépKépKép
Elvezem hogy mindig takaritjak a lepcsohazat es hogy az Or mindenre figyel,ja es hogy nem kell parkolohelyre vadaszni mert van garazsKép
Alex is megszokta hamar,mar messzirol mutatja hogy ott lakunk ha jovunk haza.A ket kis bartja nevet is tudjaKépErdekes itt is mindenkinek fia vanKép

Na pusz megyek mert jon Marika esm egyunk setalniKép
kataa

Kép
Kép
kataa

Judy! Kép Gratulálok a kisfiadhoz, nagyon jó volt olvasni a születése történetét. Ilyenkor mindig elszomorodom , hogy nekem egyik gyerkőc sem természetesen jött a világra. A szüléstörténetedből harmónia és boldogság sugárzik kivánom, hogy az életük is ilyen boldog és harmónikus legyen.

Beszti! Kép Ilke! Kép Nagyon aranyosak a picik (és a nagyok is), gratulálok hozzájuk.

Olyan kár, hogy nekünk nem lesz több!!!! Még Márk is nagyon kicsi, de én már most belevágnék még egyszer. Nem lehet betelni ezekkel a kisbabákkal, annyira aranyosak. És olyan gyorsan elröpül az idő, nagyon gyorsan "öregszenek" ezek a gyerekek. Márk november 2-án fél éves lesz, pedig "tegnap" született!

Most egy nagyot váltok a témában:
Lányok! Vett valaki mostanában gyerek WC ülőkét? Én lépcsőset szeretnék venni, ha van valakinek tapasztalata, és megosztaná velem, azt nagyon megköszönném. Nóri kb. 2 hete teljesen szobatiszta lett, nappal nem adok rá pelust csak éjszakára. Szépen belepisil a bilibe, de nagyon érdeklődik a Wc iránt.

További szép napot mindenkinek:
Magdi

Magdi
mléna

Sziasztok!

Kataa, ez a pispas szó honnan ered? De jó, hogy már itt tartotok a bölcsizésben!
Ma is voltunk megint, és hosszú-hosszú percekig rám se nézett Betti. Még akkor sem, amikor egy kisfiú lelökte a motorról, le is esett, szerzett egy másikat és ment tovább.

Judy, jó volt olvasni a szülésedKép Férjek elalvása: hétvégén rábíztam Bettit egy kicsit a férjemre míg főztem, erre elaludt, a Betti meg összefirkálta a céges pénztárbizonylataimatKép

Kryss, jobbulást nektek, jó olvasni rólatok!

Csics, viszitek mindkét gyereket? Itthon is merész dolog!

Pont ma voltunk bölcsi után a tesco-ba, hát már ki van pakolva 2 utcányi játék, úgy kellett elmenekülni a helyszínről.

Conti

conti

Sziasztok!

Irigykedem az ottalvsért, nálunk ma annyi haladás volt hogy kiment egyedül az ágyba, nem kellett behívjanak hozzá, igaz a saját kabátját vette fel, nem a bentit, de ezzel nem is foglalkoznak már. Szóval kimet, beleült az ágyba, ott ücsörgött, nevetgélt kb 40 percet, majd ki akart szállni, megunta. Akkor mondták neki hogy nem lehet, ana kkro lekzdett sríni, akkor behívtak és hazahoztam. Hát nem tudom lesz e jobb is de reménnkedem. amúgy nagyon elégedettek vagyunk vele, reggel már vigyorogva adott puszit, csak akkor sírt amikro bement, de csak 1 percet, és egész nap felszabadultan játzsott állítólag. pedig ma nyűgös nap volt, sok gyerek sírt.

Conti!

Komolyan? bezzeg amikor Emam szülinapja előtt voltunk tescobansemmi nem volt. Szinte üresek voltaka polcok, pár gagyi játék, az si rendszertelenül.

manó

KépKép
manó

Sziasztok
Először is köszönöm a szülinapi jókívánságokat. Aranyosak vagytok.

Judy
Nagyon jó volt olvasni a szüléstörténetet, kicsit még el is pityeredtem rajta Kép

férjek
én is rábíztam a gyereket hétvégén 10 percre, hogy fel tudjak mosni, erre jön ki a kiscsaj 5 perc múlva, hogy "anya pszt, apa alszik"

Kataa
Pispis Kép Nálunk Cilcsi baba a neve Kép

Kryss
jó, hogy újra tudsz jönni közénk Kép

Gumicukor
Gratula a barátnődnek! Kép

Na most megyek, mert még ezer a dolog, holnap vendégek jönnek, hétvégére meg anyámék. Lehet pörögni megint. Már csak 3 hét van hátra!!!!!!!!!!!!!

Szilcsi, Szilcsike és Tomibaba
szilcsike

Sziasztok

Judy

Olvastam a szuletes tortenetet, nagyon szupi, hogy ilyen gyorsan jott.Kép kispapa alvasa Kép

Gumicukor

Gratula a baratnodnek!

ferjek gyerekvigyazasa
Az en parom ugy vigyaz a gyerekekre, hogy a tv-t rogvest a Sport1-re valtja es rettenetesen nezi kozben nem veszi eszre, hogy a lanya kisetal es megkeres engem...Kép

Kryss

IrhatnaL gyakrabban is!Jobbulast nektek!

Csics

Szerintem is bator dolog ket gyerekkel nekivagni Becsnek!Mi a multkor a Coraban nyomultunk mindket poronttyal, egesz jol birtak, de hazafele a 15 perces autouton a pici fiu mar nagyon nyekergett...

Beszti

Ti hany gyeerekkel mentek?Kép
Nagyon cukik a gyerkoceid, Hanna tenyleg nagyon hasonlit Natanra. Szerencsere Emike meg sosem bantotta az occset, nem tudom mitol fugghet ez, de valszeg a rossz pelda nagyon sokat szamit. A helyedben en is hatra kotnem annak a kisfiunak a sarkat, aki verekedesre buzditja a gyerekemet.

Szilcsike

Hajra!!!Mar mindjart itt a kisteso!Kép

Conti

Emi a multkor a dohanyzo asztalt dekoralta ki zsirkretaval, meg a parom noverenek szant szulinapi kepeslap boritekjat.Kép A postan a neni meg is kerdezte mikor az olembol Emike odaadta, hogy feladjuk, hogy o rajzolt-e ra.Kép

Agi

Regen irtal, mi van veletek?

Tenyleg lanyok, lesz az iden is Mikulas-buli???

Ilke

Mizujs? Hogy birjatok a gyurodest? Vond be mindenbe Lilit, es meglatod, meg segiteni is fog egy csomot. Emike ha pelenkazasnal a kozelben van adja a popsitorlot,(a mi franciaagyunkon pelenkazok, a pelenkazot nem is hasznalomKép), kivalasztja a pelust es szalad a pisis pelussal a kukahoz. De barmire meg lehet kerni ,boldogan adja oda ezt vagy azt. Aztan meg jokat rohogok, mikor eljatssza ugyanezt valamelyik pluss allatkajaval.KépEs kozben szo szerint visszamondja amiket en szoktam mondani a kicsinek. Egyedul azzal vagyok gondban, hogy elvesz jatekokat a kicsitol, vagy nyafizik, ha valamelyik kedvencet oda merjuk neki adni. Most hogy eloszedtuk Emike regi babajatekait, mintha o is ujra felfedezte volna oket sajnos, hiaba kicsi mar hozzajuk.

Kataa

A hajam hosszubol atment felhosszuba, a szine meg barnabol vorosbe.Kép
Hatha ez a nyafi csak atmeneti ALexnel es megint nem lesz gond a bolcsiben. Szerintem ne probald lebeszelni Alexrol ezt a pispast, akkor azert is fogja mondani.Majd szepen elfelejti, ha nem reagaltok ra.Kép

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Csak Hannával (előbb útlevelet kell neki csináltatni, hát az muris leszKépKép).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Jo hogy irod ,en is megyek mind a kettovel utlevelet csinaltatni, csak azt nem ertem, hogy minek az utlevel, ha benne vagyunk az EUban es allitolag a szemelyi is eleg...
Vagy azert mert gyerekeknek nincs szemelyi?

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Nyuszi!

Igen, azért. Nincs más azonosító okmányuk a gyerekeknek, úgyhogy érthető. Csak muris lesz a Hanna mostani képével pl. 1,5 év múlva utazniKépKép (az első útlevelet 2 évre kapják).

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti

Ugy mint az en lanyom most lejart utleveleben, amin a kepen 2 honaposan a hordozoban alszik.KépKépKép
Ja es ugyanez van az angol utleveleben, ami 5 evig ervenyes!!!

Nyuszi

KépKép
KépKép
nyuszika

Kataa
bocs. akartam írni, hogy IGEN!! majd dumcsizzunk meg valamit - csak ne holnapra, mert dokihoz megyek.

Kryss
Hát talán majd most. Bár október elejére voltunk hívva, csak akkor nem jött össze, most meg foglaltak a 7végéink egyenlőre - közben meg már ti sem ott laktok. Bezzeg amikor meg itthon voltál nem jöttél görkorizni!!!!!

Nyusz
nekünk azt mondták, csak nyitott szemű gyerkőckép mehet útlevélbe. ezt elég nehéz volt megvalósítani 1 naposan Kép de az van benne - és mindjárt lejár!! hoopsz

Rit

rit

anemona7

Zsuzsa
olvastalak Kép hát nem irígykedem.... de az eredmény a lényeg! KépKép és mi lett az arcával??? olyan puffadt a jobb arca.
amúgy nálunk egyeltalán nem volt mensije, én ezért nem is meséltem róla, de olvastam, hogy előfordulhat

Judi
miért a vörösbortól elmúlik a jósló??? - én ezt még nem is hallottam
a végén én is megkönnyeztem Kép

Rit

rit

anemona7

Sziasztok

Mozgalmas delutanunk voltKépMarika jott elmentunk setalni,aztan mire hazertunk jottek a batyamek es egesz estig itt voltak mert anyuek meg itt alszanak nalunk.En meg foztem szupi vacsitKép
Holnap anyuval csavargunk delelott amig Alex bolcsizik,sajnos deltan amr targyalasa van de igy is jo azertKép

MAgdi
Nagyon ugyes Nori hogy mar szobtisztaKépA mEgtoysba nagyon sokfelet lehet kapni,de azt tudom legjobb ha lepcso csuszasgatlos alju.

Conti
Na akkor kezd oldodni BettiKépFogalmam sincs mit akar ezzel a Pispassal de teteszik neki es igy hivja magat mar egy hete,nem hajalndo Alexet mondaniKépEdi nagyon de az utcan meg ha kerdik mi a neved csak neznek mit valaszolKép
Jo ez a menekulosdi a TescobolKépEN mar nem is merek bemenni mert mindent megvenne,vajon kitol orokolteKépKépKép

Mano
Na ez mar jo hogy megmaradt az agyonKépBizti belejon,a jatszasba is ugyi mar,ne aggodj jovo hetre megoldodik az alvas isKép

Szilcsike
Hu de izgi,nemsokara itt a kispasi.Azert ne dolgozz sokatKépBar latom energiad az vanKép

Nyuszi
Szoval gyerekek szama forditott aranyban az anya hajanak hosszusagaval,legalabbis szinte mindenki vagatja gyerkoc utan KépEn is benne vagyok a Miki bulibanKép
IGazad van,nem is kerdezem mar tole egyaltalan hogy, hogy hivjak meg semmi ilyet,pont ezertKép

Zsuzsa
Udv ujra itt,koszi a koszontestKép
Nagyon kis cuki Luca,illik ra a nev valahogyKép
Latom most is megszenvedtel se egy kiscsajert megerte,nem? KépKépKép

Rit
Na azert mar azt hittem hogy inkabb takaritasz helyettemKépNekem sem jo a holnap anyu miattKép
Legyen inkabb pentek vagy a jovo heten valamikor
,kuldok sms-tKép
Latszik hogy fius anyuka vagyok mert meg nem hallotam a mensirtol.es meddgi tart ez?

Tettem uj kepet a profilombaKép
Na jo ejszakat!
kataa

Kép
Kép
kataa

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?