Új privát üzeneted érkezett!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettike83 2010.07.19 20:05-kor.

KépKép
bettike83

bettike: igen sokkal erzekenyebb vagy mint kene :)

bocs en csak zugolvasok de ezt mar nem tudtam magamba tartani.

Kép
deepgirl

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettike83 2010.07.19 20:04-kor.

KépKép
bettike83

Sziasztok Lányok!

Meli,
élvezd a jól megérdemelt pihenést!

Bettike,
kismamis túlérzékenység van rajtad ez 100%, nem baj, el fog múlni :wink:

Deepgirl, Csibuc, tessék néha ide is írni egy picikét!
HMemének 1-2 hete született meg a kislánya, ő is írt ide régebben, kár hogy nem hoz hírt :(

Eclipse
eclipse
Budapest

eclipse

te is már 25 hetes vagy,ez igen :)

hmemének pedig gratulálok,nem is tudtam rola.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Hát le akartam írni mit gondolok, de inkább nem hozom elő a témát!!!!

Most néztem én is hogy hmemének is megszületett a lánya már...:)

Eclipse: remélem cukkereddel minden rendben lesz :)

Kismamiknak jó pihenést, babázóknak kitartást és a nyaralónknak jó szórakozást.

Üdv.
Aisha
aisha

aisha

ird le nyugodtan,kiváncsi vagyok rá..és esetleg reagálni is tudok rá :D

KépKép
bettike83

Sziasztok.

nem irnak,de Bettike felhozta nevemet.

Bettike elmondom mi kettonk kozt a kulombseg.
Mikor felismertema Pcot,elkezdtem ide irni,es kisebb szunetekkel irtam,szinte minden nap.
Tulajdonkepp egyutt szevedtem a tobbiekkel.orultem veluk es sirtam.
amikor babas lettem akkor is jottem,de ugyanugy probaltam a tobbiekbe lelket onteni,az ujaknak tanacsot adni es ez mellet beszeltem a terhesegemrol,es nem csak a terhesegemrol irtam.
Te amikor csatlakoztal kozenk irtal parszor,eltuntel es majdhogynem babasan jottel vissza,jo lehet ez picit tulzas de valahogy igy volt.
szerintem itt a kutya elasva,nem tehetsz errol,csak el kell fogadni a dolgot.

Kép
monyo83

monyó

én végig irtam ide,jó volt h nem voltam egy ideig mert rosz volt a gépem de mikor tudtam jöttem.

és ha nem is tudtam segiteni de itt voltam és drukkoltam végig,sztem ez is sokat jelent.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Csak rövidke életjelet adok: minden rendben van velünk, csak épp zugolvasó lettem már hosszú-hosszú hónapok óta...

Clostyról: nincsen konkrét tapasztalatom a gyógyszerrel kapcsolatban hál' istennek, de láttam néhány elrettentő példát és maximálisan egyet értek rambókával és a többi "nem-feltétlenül-Closty-párti" fórumozóval. Jó orvos, 3mas kezelés és sok kitartás kell.

Ami még eszembe jutott az utolsó oldalakat olvasva: nekem óriási szerencsém volt, nem kellett sokat várnom az első babánkra, így fogalmam sincs milyen érzés évekig küzdeni és a sikertelenségtől elkeredve látni azt, hogy másoknak hipp-hopp sikerül. Nem tudom milyen piszok rossz érzés hosszú hónapokig inszemről-inszemre járni, lombikozni és vállalni az ezzel együtt járó anyagi és lelki terheket. Halovány elképzelésem sincs arról, hogy mit érezhet az a nő, aki mindemellett végig nézi, hogy a topiktársak sorra babásodnak, de van némi elképzelésem arról, hogy egyáltalán nem lehet egyszerű ehhez jó pofit vágni.
Kerek 1 éve jöttem ide közétek és most, 8 hónapos terhesen is folyamatosan olvasom a fórumot, igyekszem követni minden általam ismert topiklakó sorsát.

A hallgatásomnak annyi az oka, hogy kimondatlanul is érezni lehetett: hirtelen lett több kismami és az évek óta babáért küzdő lányoknak nem mindig esik jól olvasni a terhességgel együtt járó apró-cseprő dolgokat. Jól esik ha hiányoltok néha, de a mindennapi dolgaimat nem feltétlenül szeretem leírni egy nyilvános fórumon.

monyo: maximálisan egyet értek az Általad leírtakkal

Aisha: nyugodtan írd le ami eszedbe jutott, bár azt hiszem van sejtésem arról, hogy mi is lehet az :roll:

eclipse: köszönöm a hiányolást, jól esik, remélem minden OK Veled és Ágikával

hmeme: sok szeretettel gratulálok a csjszihoz, jó egészséget és sok tejcsit kívánok Nektek!

Van akinek már nem reagálok semmit, pedig időnként szívesen megtenném :twisted: de egy ideje beláttam, hogy értelme nulla, hisz az ő alaptermészetükből az fakad, hogy övék az utolsó szó örökké. Gondolom amit gondolok, megbántani meg már senkit sem szeretnék, vitát szítani meg főleg nem (abban már volt részem néhányszor itt a bneten - no persze nem ok nélkül :twisted: ).

Summa summarum (és nem csak üres szavak): babásodni vágyóknak nem feladni és rengeteg türelmet, pocakos kismamiknak és anyukáknak pedig jó pihit és jó adag kitartást kívánok! Drukkjaim mennek mindenkinek akinek szüksége van rá!
Elnézést hogy csak néhány embert emeltem ki és nem mindenkinek külön-külön reagáltam.
Vendég

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bettike83 2010.07.19 20:02-kor.

KépKép
bettike83

jó reggelt!

most már tényleg nem értem...
az indexen olyan jól megvagyunk babásak és babára vágyók... anyukák és olyanok, akikben még a gondolat sem merült fel, hogy anyukák akarnak lenni... pcos-esek, és olyanok akiknél még csak a gyanúja merült fel

én olvasom a topicot, mert érdekelne, hogy kivel mi van... hogy ki hol tart pl a ciklusban, a baba-projectben... csakhogy erről senki nem ír :(

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Lányok! Én nagyon csalódott vagyok. Annak idején ez a topic volt az első, ahová írtam. ez a társaság segített nekem felismerni a problémámat és a dokik és a kezelések segítettek ahhoz hogy most anya lehetek. És mi van azokkal a csajokkal, akik most jönnének tanácsért? Csak a vagdalkózást olvassák, nem hiszem hogy ilyen közegbe szívesen írnék. Én nagyon sokáig szedtem a gyógyszer, de nem igazán használt (jó, a diéta és a mozgás nem annyira ment, szóval nem a met volt a hibás). Volt clostys kúrám és utána 4 inszeminációm. Nekem nem volt már türelmem kivárni, hogy a met tényleg kifejtse a hatását, de annyira elég volt, hogy most a gyönyörű fél éves lányom szemébe nézhessek. Már írtam, hogy nem tudom mi volt a régi csapat eltűnésének az oka, egyszer csak nem volt itt senki. Amit én nagyon bántam, mert jó volt olvasni a gyerkőcökről. Persze én is voltam irigy arra akinek sikerült a baba, de ma már azt mondom, hogy csak gátolt abban, hogy nekem is legyen. A meddőségis fórumban én hozattam létre egy babát várunk részt, mert fájt a szívem a kismamák mindennapos problémáitól. Ma már tudom, hogy én voltam a hülye. És most várnak mindig a csajok a sima meddőségis fórumba, mert ösztönzi őket az én kis csodám. Szóval vérzik a szívem. Csak ezt akartam leírni.

Egyébként mi jól vagyunk, most voltam terheléses cukor vizsgálaton, de még nem tudom az eredményét. Inzulint persze nem néztek, mert drága! Na ettől nagyon pipa vagyok. Szerintem fizetek én annyit a tb-nek, hogy rendesen ki legyek vizsgálva. Mindegy, csak szeretném újra szedni a metet és ehhez kéne a szakvélemény. Ha erre is kiadja, akkor nem érdekel. Azért jó lett volna tudni mennyi a terhelt inzulinom. De hát ez a magyar egészségügy.
vicky79
Budapest III. kerület

Aisha,
a te már állni is tudó nagylányodról hol láthatunk képet? :D

Csibuc,
köszi szépen, minden a legnagyobb rendben, csütörtöki 4D UH-ról képek a releváns kismama topikban! :D :D :D

Vicky,
egyet értek veled.
Érdekes, én is benéztem az indexes topikba korábban, hónapokkal ezelőtt, de 3 oldalt visszaolvasva semmi konkrétumot nem tudtam elolvasni, csak arról volt szó, ki merre járt, mit csinált, fodrász stb, így általános plety fórumnak tűnt, és nem pcos fórumnak, ezért végül nem léptem be. Pedig ezek szerint az sem egy rossz hely, és nem csak plety fórum, csak rosszkor olvastam.

Eclipse
eclipse
Budapest

én már befejeztem ezt a vagdalózásos témát,csak muszáj volt leirnom mert nem szeretem az igazságtalanságot.

de most vége,és aki emiatt nem jött,most nyugodtan jöhet és irjon a problémáirol,vagy éppen hol tart,ezért jött létre ez a topic.nekem is nagyon sokat segitettek.és ha nem noszógattak volna h menjek dokihoz,lehet még most sem mentem volna el,és nem lennék terhes,végre :)

szoval én sokat köszönhetek a ennek a topicnak és ezért nem akarok tovább vitát szitani,nem éri meg :)

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Bettike!
Én mint közel 11 éve babára vágyó/váró "régi-topikos",(immáron azóta a 2. csapatot koptatván)nagyon szépen megkérlek rá, hogy a közeljövőben, ha valakivel személyes problémád van, példának okáért Csibuccal, akkor keresd meg az illetőt egy másik csatornán. Ajánlom figyelmedbe a a privát megkeresést...
Ennek a topiknak nem ez a célja!!!!
Bár most magam ellen beszélek, mert én is itt írok személyednek....utoljára!

Szégyen és gyalázat, hogy ezzel van tele a topik......De igazad van, neked már segítettek, te már érezheted milyen boldogság egy gyermeket várni! DE! Sajnos nagyon sok sorstárs van, aki segítségre szorul...Tudod nem egy megkeresésem volt, hogy aranyos vagyok hogy ajánlottam a topikot, mert szüksége lenne a támogatásra, de miután beleolvasgatott, köszöni szépen,inkább nem szeretne csatlakozni.....Na vajon miért?????

Tény és való, hogy régebben nekem is volt itt vitám, nem is egy topikban, de elgondolkodtam, és beláttam igazuk volt....sokszor estem abba a hibába hogy csak magamról írtam, folyton a görbeelemzést kértem....
Nem nagyon emlékszem hogy kinek drukkoltál, kérdezted hogy áll a dolgaival....
Azt is tudom, hogy most olyan állapotban vagy, hogy kissé érzékenyebben érintenek dolgok..de ez nem mentesít fel a mások iránti TISZTELET alól!!!!!

Én a helyedben szégyelném magam, amiért itt letámadsz mindenkit, hogy miért nem ír.....Ha meg valaki megemlíti a dolgot, máris nekiugrasz! Akkor kérdem én, mi a fenének szóljunk?????

És igen, én is azok táborához tartozom, akik elmentek innen, ja és megjegyzem én is closti ellenes vagyok...
Emlékszem mikor folyton bizonytalan voltál a kivizsgálásokkal, dokikkal és tanácsot kértél, nem csak itt......akkor jók voltunk, megértettél minket többé kevésbé......mostmeg......

Ááááááááá, de hagyjuk is, mert felesleges....

Mégegy: ha itt senkivel semmi bajod, akkor mi is az igazi problémád????

Többiek!
Elnézésetek kérem a fentiekkel kapcsolatban, de már egyszerűen nem hagyott nyugodni a dolog.....Én sem bírom az igazságtalanságot és a hülyeséget.....

Nagyon sajnálom, hogy így alakult....főleg az újak miatt, akik most fedezik fel mi is a a pcos valójában, mert nem a segítséget látják itt, hanem......

Részemről befejeztem!

UI: Nagyon remélem hogy innenstől kezdve sértődés nélkül megoldódik a dolog!!!!!

További szép napot mindenkinek!
Drukkok mennek az érintettek felé....

hajni...
Budaörs

Csajok! Csajok!

Látom hidegfront van. Ilyenkor jönnek a jó kis veszekedések és egymás torkának ugrások.
Csak éppen értelme nincs.

Az sajnos egy teljesen természetes tendencia, h. megjelenik valaki, nem tud semmit a betegségéről és nem ismer itt senkit, így mi mást tehetne, mint kérdez és értetlenkedik, és megint kérdez és tovább értetlenkedik. És persze, h. magával van elfoglalva.
A baj az, ha később is csak magával van elfoglalva.

(De én személy szerint azt sajnálom legjobban, hogy a régi csapatban is voltak olyanok, akiknek még a szülését is máshonnan kellett megtudnunk, mert a teherbeesés után már ide sem dugták az orrukat.)

És hogy PCOS-s témábavágó legyek:

Szeretném saját káromon elmesélni, hogy az csak tévhit, h. a terhesség rendbeteszi a PCOS-t.
Ne dőljetek be!
Terhesség alatt a hormonális hatások miatt felszívódnak a ciszták, tehát a szülést követően egy darabig a dokitok örvendezni fog, h. elmúlt a PCOS-otok, de ez nem igaz!
Ne dőljetek be annak sem, h. a tünetek elmúlnak v. javulnak!
Kistesó után baromi jól voltam, ugyanakkor a nagytesó hordta haza a taknyokat az oviból, amiknek én is áldozatul estem. A takonykezelésre szedett pirulák (Coldrex, Panadol, Groppostadt-C) kicsinálták a gyomromat és alapból szarul voltam tőlük, így sajnos hanyagoltam a metszedést (egyébként is nagyon rossz gyógyszerszedő vagyok).
Na mostanra sajnos meg lehet nézni a vállam és a hátam!
Annyira nem rossz, mint a metszedés megkezdése előtt volt még 2005-ben, de az elmúlt időszakhoz képest katasztrófa!

Szóval egy jótanács azoknak, akik hisznek nekem:
Szedjétek a metet a szülés után is és ne reménykedjetek, ez a dög nem fog elmúlni, csak kordábantartható.
Viszont ha nem hagyjátok magára a petefészketeket, akkor nem durvul el a dolog. Legalábbis a két gyerek közt, amikor a kistesóprojekt miatt rendesen szedtem a metet, akkor nem jöttek ki a ragyák.

Én most elcsesztem, legyen ez intő példa mindenkinek és ne kövessétek el ezt a hibát.
Met-diéta-mozgás!
Én is belehúzok.

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
rambóka

Sziasztok!

Na ez aztán a szép....ha nekem valakivel bajom volt akkor más csatornát választottam hogy megbeszéljem az illetővel...ez a topic nem erről szól hogy egymást kell szapulni.

Eclipse: az iwiw-re tettem fel új képekt nézz rá :)

Rambóka: a terhesség rendbe teszi a pcot én is hallottam, de nem úgy érzem hogy így lenne. a szőrősödés rosszabb lett mint volt, a hajam egy gáz, le is vágattam, okés tudom ez a szopi miatt is van, de kiváncsi leszek a kistesóra meddig kell várni.

Bettike a véleményemet meg majd leírom ha úgy érzem összeállt és normális hangnemben el tudom mondani és a megfelelő csatornán is.

Zyva egyébként jól van, fogzik megint, csak én szenvedek hogy vissza kellett mennem dolgozni.

Üdv.
Aisha
aisha

Sziasztok,

Huh csak kapkodom a fejem...
Én a témához már nem tudok hozzászólni napok sőőőt lehet hetek óta.
Én igazán friss vagyok itt mindennek az elején.
Én szeretném ha jöhetnék ide, amikor megjártam a dokit végre ( jövő héten esedékes ), és átbeszélhetnénk, hogy mit mondott, mit tanácsolt, ti mit gondoltok róla.
És annyira örültem, hogy találtam egy helyet, ahol azonnal meghallgattak, és ötleteket adtak...
És olyan büszkén meséltem mindenkinek, hogy szétnéztem, és nagyábbl tudom mi az a bővös 3 betűs betegség...

Na mind1, én még maradok, egyenlőre zugolvasok tovább.
etike

Etike nehogy már....

ez a topic a pcosról szól...gyere és írj! kiváncsi vagyok mit fog mondani a dokker.

Üdv.
Aisha
aisha

Ari vagy aisha...

HOgy-hogy vissza kellett menned már dolgozni?
Nem volt kicsit korai?
És kivel van a gyönyörűséged?
etike

Etike,

itt kicsit másképp működik a rendszer és a sógornőm vigyázz a picire.
igaz ma folyik taknyom nyálam, szóval itthon vagyok vele ezért is tudok írni.

Bettike: nekem meg annyit szeretnék mondani hogy a hormonjaid dolgoznak azért vagy túl érzékeny. de ezek a fórumok azért nyitottak hogy mindenki elmondja amit gondol.nem kell mindenkinek szeretnie egymást, mindenkinek a maga döntése hová ír. azért jó ha a topic megnevezéséhez hűek maradunk és nem feltétlenül más saját dolgainkról írunk. pl. nem tudom hallottál-e már ilyenről, de vannak emberek akik pl visszaélnek ezzel.nem erre a topicra gondolok, nehogy valaki magára vegye, ezt általánosságban írtam. a másik a helyedben elgondolkoznék azon ha mindenki egyféle véleményen van akkor pl én csinálok valamit rosszul.
egyébként jó lenne lezárni már ezt a témát, és beszélgetni arról, hogy ki hogy halad a babavárás vagy babára várás rögös útjain.

Üdv.
Aisha
aisha

sziasztok.

A fent felmerült témák egyikére nem reagálnék, azonban a másikra igen.

Nekem a szülés jót tett.Olyan eredményeim vannak, mint még soha, Mind hormonilag, mind inzulin-ügyileg helyrerázódtam, cisztám nincs.A dokik oda-meg visszavannak az eredményeim láttán.

Rambóka, akkor ez most kivétel (ami persze erősíti a szabályt :lol: ) vagy "csak" azért van, mert én a szülés után mindent úgy tettem, mint amikor gyerekre vágytam és inkább a met és a diéta (mozgás nuku) tette meg a hatását mintsem a szülés???Ez érdekelne...

Etike, kérdem tőled, kihez mentél végül dokihoz?Tudsz Kecsón egy magánlabort?Kéne vv uncsitesómnak, de ahova én jártam otthon, az áprilisban megszűnt és én nem tudok magánlabort egyáltalán Kecsón.SEgíts!!!!
Vendég

rambóka!
csak nekem eddig arra nem tudott senki választ adni, hogy (a kérdés szempontjából tök mindegy, hogy a babáért, vagy csak azért, hogy ne legyek egy ragyás, hosszúszőrű tehén) ha a met nem megoldás, mert nem használ, mert nincs mire szedni (IR hiányában), vagy mert egyszerűen nem szedhetem, akkor mifene a megoldás???

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

rambóka: Szerintem nálam sem számított semmit a terhesség, csak annyit, hogy nem híztam és a kemény diéta kicsit helyre billentett. A tüneteim nagy része még nem jött vissza. De most megint nehezen jön meg a mensim és a terheléses cukromra is kíváncsi leszek. Remélem megint fel tudom majd íratni a metet, mert nekem jót tett. Neked szülés után ez hogy volt? Bár tudom hogy ez nem ide való, írhatsz privit is ha gondolod. Nekem eddig a háziorvos írta fel, de most szerintem új szakvélemény kéne. Vagy nem?

bettike: Azért én boldog babavárást kívánok neked és további jó egészséget. Próbálj megnyugodni és nem felizgatni magad mindenféle hülyeségen. Nem tesz jót. Én amikor összevesztem a fórumomon valakivel és napokig nem tudtam aludni miatta inkább nem írtam egy ideig. Ezt persze nem azért írom, hogy ne írj, csak ha nem foglalkozik nap mint nap ezzel az ember, akkor kicsit lepörög. Én mostanában nem nagyon írtam ide, de azért olvasgatok néha. És én várlak vissza a terhességed alakulásával kapcsolatos hírekkel. De lehet hogy inkább a babásban. :wink:
vicky79
Budapest III. kerület

vicky

igazad van és én befejeztem ,egyáltalán,kár volt elkezdeni,én voltam a hűlye...

mostmár tényleg lépjünk túl rajta és szoljon a topic arról amiről eddig is...

és tényleg sajnálom hogy nem pűben kerestem meg az illetőt,úgy kellett volna.

jól felkavartam az állóvizet és teljesen megértem ha már nem vagyok szivesen látott vendég itt, de végülis megértem,nem is hibáztatnék miatta.csak arra kérek mindekit hogy felejtsétek el,dolgoznak kicsit a hormonok :D

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Huh mire jövök megint... Inkább nem reagálok már semmit a velem kapcsolatban leírtakra, többen előttem leírtátok amit én magam is gondolok, sőt helyenként még többet is :wink:

Én sem szeretném ha kihalna ez a topik, mert nagyon sok hasznos infót kaptam itt, ahogy korábban már írtam: alig 1 éve nulla PCOS ismerettel jöttem ide és nagyon sok hasznos információval és gyakorlati tapasztalattal lettem gazdagabb. Jó lenne ha ez folytatódhatna a jövőben is!
Vendég

hunci

gratulálok a jó eredményeidhez :) és látom a doki is örülnek neki :)

KépKép
bettike83

vagyok én is csak éppen zugolvasó üzemmódban!

Meli,

kellemes nyaralást kívánok nektek, érezzétek jól magatokat.

a vitához nem kívánok hozzászolni, amit egyszer Csibuc leírt egy kicsit feljebb, azzal egyetértek.

sajnos a terhesség nálam sem "gyógyította" meg a pcot. mensi még sehol (mondjuk azt sem tudom kellett volna e már lennie :oops: :oops: :oops: ). a hat hetes kontrollon a petefészkemben már látszódtak a ciszták. a szülés óta kb 10 kgot híztam, bár szerencsére még mindig van 1-2kg a kiindulási súlyomhoz. nagyon gondolkozom a met elkezdésén, de nem merem, amíg szoptatok (bár apci és anyós közti veszekedés miatt most úgy néz ki elapad, de egy kis reményt még látok, nem adom fel). mindenesetre lassan kérem az időpontot az endora. a doki az utolsó találkozáskor azt mondta ősszel újabb terheléses vizsgálat. szoptatás alatt amúgy lehet diétázni? megmondom őszintén nem merek. eddig kétszer jártam úgy, hogy nem ettem rendesen, és egy szopi után úgy begörcsöltem, hogy apci mentőt akart hívni. addig nem múlt el, míg nem ettem valami táplálót, és az le nem ért a gyomorba.

Aisha,

tündéri nagy baba lett Zyva.

Hmemének gratulálok, kívánok sok tejcsit és jó egészséget. ha más nem püben küldenél egy képet a pici lányról?

mi jól vagyunk.

Eclipse,

nem is mondtad, anyós hogy reagálja le a terhességed.

valamit még akartam, de a korábbinál is híg az agyam.

Kép
gota79

sziasztok.

sajnos a 6hetes kontrolon mar nekem is ott figyeltek a cisztaim.
a szorosodesem ugyanolyan,hizni nem hizok,sot ha igy haladok elerem az alomsulyom.
menzim volt mar egy kivancsi vagyok hany napra fog megonni,ha megjon egyaltalan.

Kép
monyo83

Gota,
köszi az érdeklődést.
Anyós be van csomózva az unokára, azt is elfelejtette hogy valaha össze volt velem veszve, főz, küldi a jobbnál jobb kajákat és teljesen odavan :lol: :lol: :lol: :lol: Megkapta a 4D UH-s DVD-t, azt nézi folyamatosan, és nem tudja sírjon vagy nevessen annyira odavan a babáért. A baba összehozza a családot. :D
Az én anyukám és nagymamám pedig módszeresen felvásárolja a HMVH-i bababoltot :roll:

Met: szoptatás alatt nem fogom szedni az biztos. A szoptatáshoz a normál kalóriafelhasználáshoz képest +500kcal energiafelhasználás tartozik naponta (nem 1000, meg 2000...)
Ezt majd igyekszem tartani, hogy legyen tejcsike, ha lesz.
Utána majd úgyis ezerrel beindul a sportolás újrakezdése, a futás stb. és ha lesz rajtam felesleg, az leolvad, és ami elcsúszott anyagcsere ügyileg, az is visszabillen. Optimista vagyok!

Eclipse
eclipse
Budapest

eclipse

az én anyósom is ilyen,mindig küld valami finom kaját :)

ez a pco akkor örök betegség?soha nem fog elmúlni,megoldódni?

még anno anyu nekem is azt mondta hogyha majd egyszer szülök akkor meg fog oldódni a hormonzavarom,mert ő is ilyen volt és jobb lett szülés után..hát nem tudom.nálunk azt hiszem családi dolog,a hugom is ilyen hormonzavaros.bár most lefogyott szépen,az évek alatt kb 50kilót és azóta majdnem napra pontosan megjön neki...hát érdekes,nem tudom.

akkor régebben irtam nektek a sogornőmről akinek el kellett venni 12 hetesen a babát mert elhalt.utánna megjött neki normálisan,de aztán elkezdett panaszkodni hogy sokáig van meg neki és pár csepp formájában.ilyen 22-23 napra.akkor elment a dokihoz és irt neki fel valami gyógyszert ami meghozza normálisan a mensit,valami "n"betűs gyógyszer,és szépen be is szedte és már azt hitte hogy terhes,közel 60 nap után jött meg neki,pedig soha nem volt gondja a ciklusával.és most peteérése sincs egyáltalán,szoval teljesen felkavarodott a ciklusa.most elment megnézetni a hormonjait,kiváncsi leszek rá.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Eclipse, cukrod rendeződött?

Hunci, nagyon ügyi vagy hogy ilyen jó eredményed lett szülés után.

Rambóka, én szinte sejtettem, hogy a várandósság nem gyógyítja meg a pco-t. Szerencsémre most csak a T- vonalon van néhány apró patti, szőr meg mindig is volt.... :)

Etike várom a fejleményeket nálad!

Én 160gr ch diétára lettem ítélve, sajna nem lett jó a terheléses cukim. Már kezdem kitapasztalni mi jó és mi nem jó.
mókica

Hunci,

Én Kecskeméten Tankó doktorhoz járok, ő irta fel a vv-ket is, és azt mondta az Izsáki úti kórházba menjek ott megcsinálják.
Mivel azonban én PEsten élek, így itt csináltattam meg, a Szent László Kórházban, ahol szerintem kicsit spúrak voltak, de majd kiderül, hogy elég-e, illetve mire amiket megnéztek.
Remélem nem kell újra, mert nem volt ínyemre a tortúra :))
etike

etike

tankót én is ismerem látásból,meg sokan dicsérik itt :)

KépKép
bettike83

Hát nagyon remélem, hogy képes csodát tenni...

NAgyon szimpatikus volt az benne, hogy nem küldött el, hogy majd jöjjek vissza, ha 1 évig nem jön meg, vagy ha 1 évig nem esek teherbe, hanem azonnal elkezdett foglalkozni a témával.
Én azt veszem észre, hogy akik már több éve seznvednek hasonlóval azoknak az első 1 akár 2 év is azzal tellt, hogy nem tudták mi bajuk, csak vártak, mert azt mondta a doki, miközben annak aki babát szeretne a várakozás a legrosszabb szerintem.
etike

etike

kevés ilyen doki van az biztos.meg még a temesvárit is dicsérik,csak az már annyira népszerű h képtelenség bejutni hozzá.de a tankó rendes,az apukája is nőgyogyász volt azt hiszem.

te hogy kerültél kapcsolatba vele?

KépKép
bettike83

Anyukám nála szülte a tesómat...
Én az idősebbhez járok, te lehet a fiáról beszélsz.
De az idősebb sem olyan idős, szóval vállal még szülést is meg mindent, szerintem nem több 55 évesnél.
Az az igazság, hogy úgy vagyok vele, addig amig nem jön össze, járok hozzá, szülni pedig majd Pesten szeretnék, mivel itt élünk, és azt a rizikót azért nem vállalnám, hogy Kecskemétre rohanjak, ha bármi van.
NAgy feladat lesz még, találni itt egy orvost, de majd ha ott tartok,akkor ráfekszem a témára.
etike

etike

bárcsak ott tartanál :wink: :) de idővel...

én a fiatalabbat sem tudom hány éves lehet,de azt tudom h az apja is van még.és akkor pestről lejársz majd hozzá?pesten nem lenne valami megbizható doki aki esetleg vállalna?mert azért igy lejárógatni nem túl pénztárcakimélő,meg időben sem mindegy.és az eredményeid alapján mit mondott?

KépKép
bettike83

Kedden megyek hozzá a 2 vv eredményével.
Tudod nekem a munkám nem éppen segít ebben az ügyben.
A páromnak van céges kocsi, ő szokott levinni, és akkor anyuékhoz is beugrunk aki meg örül, hogy lát minket :))
Eléggé ragaszkodó típus vagyok, a fogorvosom is otthon van még.
A kezdetekben, még fodrászhz, és kozmetikushoz is hazajártam...
Lehet ez az én hülyeségem, de főleg dokiban nem szívesen váltok.
Sajna Pesten nem nagyon ismerek senkit...
ÉS te bettike merre jársz dokihoz?
Mennyi idő után sikerült nektek a baby?
Mit szeretnétek?
etike

Sziasztok!
Örülők hogy lehűltek a kedélyek. :lol:
Szerintem lehetne egy PCO-s mindent egyben topikot üzemeltetni, pletykálni mindenről. Kezelésekről, terhességről, babákról. Akkor talán kicsit más is jobban tudna bizakodni.
És mindezt úgy írom, hogy 2 éve küzdünk a kistesóért, és túlvagyok két vetélésen. :cry:

Ranitával mi van? Valaki tud róla valamit?
franci

etike

én megértelek,és nem hűlyeség.meg más vidéken a kórház,dokik mint pesten.itt azért még nem száltak el annyira,legalábbis némelyik.persze pesten is vannak jó diki ez biztos,csak meg kell találni.de igy legalább egyűtt lehetsz a családoddal is néha,ez tök jó :)

én sem törzsgyökeres kecskemét környéki vagyok,és ritkán jutok haza a családhoz.de orvoshoz ide járok,azért nem tudnám megoldani hogy pl kalócsára járjak.amúgy itt a Seregély Attilához járok

végülis mindig hormonzavarral küszködtem,50-60 napos ciklusokkal,nem volt peteérésem.és kb 2 év probálkozás után mentem el a dokihoz,aki csinált hormonvizsgálatot,miszerint kiderült h magas a prolaktin szintem,ami gátolja a peteérést és ezért nem sikerült a baba.januárban mentem el a dokihoz és én decben elkezdtem inni a cickafark.palástű kombot.amitől már az első honapban 33 napos lett a ciklus,másodikban pedig 35 napos.kb februárban 586 volt volt a prolaktin szintem,követlező hónapra lecsökkent 206ra,amin a doki is nagyon meglepődtek,én is.úgy volt hogy ha megjön akkor kell mennem átfujásra,meg a páromnak minta leadásra.volt egy szép tüszőm ami szépen meg is repedt és már nem kellett menni átfujásra,pont elkaptuk a jó napot és sikerült a pici :) pedig én még véletlenül sem gondoltam arra h sikerülhetett.épp feladtam a dolgot,más irányba akartam kalandozni,persze kezeltettem volna magam tovább,de nem akartam tovább rágörcsölni a baba témára.és mikor feladtam,akkor jött :)

KépKép
bettike83

ja és a doki azt mondta h 99%a pco nálam is,mert eléggé cisztás volt a petefészkem.és felajánlotta h választhatok,vagy stimuláljuk a tűszőt,esélyt adva a babának,vagy kezeltetem a pco-t,én az utóbbit válaszottam.de már nem kellett sehova sem mennem,kis csodababaként bekopogtatott a pici :)

KépKép
bettike83

Pesten nagyon durvák az árak, és az, hogy mennyire az ember szemébe mondják, hogy ennyi vagy pedig köszönöm szépen keressen mást...
És mi van azzal aki nem tudja kifizetni???
Ez engem elrettent.
Én is gondolkodtam valami természetes alapanyagú kezelésen, de még nem tettem le semmi mellett a voksom.
Figyelek a kajára ( néha bűnözöm, de ki nem ), prbálok hetente 2-3szor eljárni mozogni.
A cukrom, inzulinom jó, a hormonokhoz viszont nem értek, azt majd a doki megmondja.
Aztán majd lesz valahogy...
etike

a diéta soha nem árt.
az eredményeidet beirtad már ide?mintha láttam volna már.mindjárt megnézem az előző olalon.

KépKép
bettike83

Jaja már írtam pár héttel ezelőtt. Keresd vissza!
etike

franci

szerintem jó ötlet lenne :) és te hogy állsz?doki mit mond?

etike

aza baj h nekem más mértékegysgben volt megadva,igy meg nem tudom h jó e vagy sem.de az már igy is látható hogy az lh-fsh arány eléggé elvan csuszva,ami nem jó.nekem utoljára majdnem egyforma volt a kettő :)

KépKép
bettike83

itt irnak a hormoneredményekről:

http://www.infertility.hu/hormontabla.htm

KépKép
bettike83

Hunci!
Szerintem annak köszönheted,hogy folytattad rögtön a helyes életvitelt.SZEINTEM.Mert a nagytöbbségnek tényleg ez van,hogy kezdődik minden elölről :(
A lány,akivel csinálom az önsegítő kört,hát úgy irigylem.Nagyon jól néz ki,sehol egy ragya,csinos,28-32 napos ciklusai vannak,áááááááááá hol vagyok én ettől.viszont neki sem volt teje,tehát szinte rögtön szülés után elkezdte a metet újra.És végülis csak a szülése óta több idő telt el,mint nekem összesen amennyit szedtem a metet.Szóval nem csodálkozom.És én még akkor sem voltam rendben,mikor terhes lettem.Szülés után meg nem mondhatnám,hogy diétáztam,a metet se szedtem ugye,féltettem a tejcsit,szóval ez van.
Nekem is már a 6 hetes kontrollon ott voltak újra a ciszták,a hajam ugyanúgy hullik,ragyás vagyok,hangulatomról nem is beszélve,a ciklusaim meg... Nekem már létkérdés volt márciusban elkezdeni a metet,meg óvatosan :lol: újra a diétát.mozgás az Lara után szaladgálás,de ez tényleg non-stop :lol:
zazzy

Betti!
Nődokinál nem voltam. Belgyógyászhoz augusztus közepén megyek. Ott majd kiderül milyen az inzulinom, mert a Merckformintól több lett. Most a meforalt szedem.

Zazzy!
Nekem terhesen annyi ragyám volt mint még soha. Pedig nem voltam egy pattanásos típus. Most viszont vannak. :(
franci

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?