Új privát üzeneted érkezett!

Csipetnyusza!!!
Sok Boldog Szülinapot!!!! ... és tessék most már előkerülni!!!

Nem jártam szülés felkészítőre. 1-2 Péterfys előadáson voltam és ennyi. Meg olvastam a szülésről és az "öregeket" hallgattam meg :wink: Túl öregek nem hitelesek, mert csak a szépre emlékeznek, viszont akik nem is olyan régen szültek ... :wink: :wink: :wink:

Éjjel is 29 fok volt a lakásban ISZONYAT!!!

... és Szonja is!!!

Beubaba izeni: "Be vagyok havazva, de ígérem hamarosan jelentkezem. "
szilvi35

Szonja igazoltan van távol, nem??? Úgy emléksuem a Balatonon vannak! :)
-irígyadrienne- :D
Vendég

Sziasztok, itt vagyunk, egyben vagyunk, jól vagyunk, babócánk nagyon jól elvan odabent, én meg izzadok, mint egy lóó :) Mondjuk én annak drukkolok, hogy kihúzzuk a 40 hetet, addigra talán kész leszünk a költözéssel, haladunk, csak lassan.

Köszi Lányok a szülinapi köszöntést, nagyon aranyosak vagytok!

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!

Örülök, hogy megvagy! És minden rendben! :D

Twist!

Tulajdon képpen igazad van, mert tőlem is megkérdezte a doktornéni, hogy mit tud Kincső!
Mondtam neki, hogy hasról a hátára fordul és nem szólt rá semmit!
De ügyeskedik ám mert ma egész déletött pörgött oda- vissza! :D
Csak panaszkodnom kell nektek egy kicsit és megy minden mint a karika csapás! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Csipetnyusza megvagy! Ennek örülök!

Kincső pörög-forog, mint a ringlispír (bocsi, nem tudom, hogyan kell leírni), örülök ennek is.

És ennek is örülök:
Koponyavégű hosszfekvés.
BPD 95mm
HC 326mm
AC 331mm
FL 69mm
3072gramm
Minden okés, telik és ábrázolódik.
Magzatvíz normál.
Lepényke I. fokban érett
Flow. okés
Becsült születési súly 3500 grammocska!
Nagy haja van :-)

... és nagyon örülök, hogy nem lesz óriásbébi :-)

Majdnem megdöglöttem mire hazaértem. Nagyon meleg van ...
szilvi35

Szilvi!

Tök jó, hogy minden okés! :D
Hurrá hurrá!

Szép súlya van!
De ha kihúzod a 40 hetet akár még elérheti a 4 kilót is!
Na jó nem ijesztegetlek de előfordulhat!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildióca, na látod!:)) Nincs itt semmi bibi!:)

Szilvi, nagyon édi lesz a hajasbabád:) Szép méretek!
Vendég

Szuper hírek Szilvi!
Mi pénteken megyünk UH-ra, de már a múlt héten is mondták, hogy enyimének is van hajacska :D nekünk akkor olyan 2900g-ot mondtak, szóval hasonló kaliber :) Ma én is voltam bent a kórházban, jó meleg volt, mire hazaértem...

Kép
Kép
csipetnyusza

Örülünk ám mi is a jó adatoknak. Pénteken NST, remélem rendben lesz minden ott is.
Elképesztő, hogy Csipetnyuszával hasonló mérető bébink van és neki 1/5 akkora pocakja van , mint nekem. Szívesebben cipelnék én is olyan ki csinosat.... Nehéz a mozgás, meg minden.
Kicsit vizesedtem, de nem meghatározó... kicsit kényelmetlen. A másik topikban, ahová írok döbbenetes vizes lábak vannak. Ijesztő!
Nem alszom a továbbiakban sem... na majd most délelőtt...
Irány a reggeli!
Szép napot mindenkinek!!!
szilvi35

Adrienne!

Kösz az infót a gmail-re! Megy valaki közületek erre a találkára!
Én szívesen mennék csak azt nem tudom, hogy vajon itthon lesszünk-e! Ez a nyár elégé mozgalmas de sajna képlékeny nagyon!

Kismamik pihenjetek, aludjatok és igyatok sokat!
Holnap még melegebbet mondanak!
Ha tehetitek ki se mozduljatok otthonról csak ha muszáj és víz mindíg legyen nálatok!

További szép napot!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Kittikadt mindenki ettől a nagy melegtől?
Sehol senki?

Szilvi, Csipetnyusza!

Nagyon eltűntetek ti is! Csak nem!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Áhhh. Simán egyben még.
Nem fázok ám!
Napközben mosogattam, boltban voltam és ételt készítettem hosszabb szünetekkel. Ez éppen elég program, nem volt idő felmászni ide. Aztán meg a Kedves jött haza dolgozóból.... most meg szokás szerint nem bírok alukálni, a lábam meg dagad...
Iszonyat meleg van!!!!!

Adrienne! Milyen a mobil légkondi???? 25 nm-t lehűt???
szilvi35

Szilvi! Amit Apa vett, az 18nm-t hűt, és páramentesítésre is alkalmas. Nálunk a nappalibaan van, így most itt éljük a nap nagy részét (mondjuk amúgy is... :) ). Túlzottan sokat azért nem bír, de a 24-25 fokot tudja tartani napközben, délutánra már csak 25-26 fokot bír. Mondjuk nagyobb a helyiség, mint 18 nm. Kinnt a diófa alatti árnyékban tegnap 34 fok volt...

Te nem ma mész NST-re???? Biztosan minden rendben lesz, de azért drukkolok, meg kíváncsi is vagyok! :) "Manuális" vizsgálat mikor lesz???
Vendég

Manualizáció ci1000, várhatok még egy picit a szüléssel...
NST, jó sok hegyem lett az alsó csíkban, ami aszongyák méhecsketevékenység. A doki sajna aszonta, hogy nem lesz meg ma este, de holnap sem...
Majd lefényképezem az NST-t és megmutatom. Nem értek hozzá.....

Elolvadtam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szilvi35

Hol van ilyenkor az NST? Az osztályon vagy a rendelőben? Ki vizsgál, mindig aki éppen ott van, vagy mindig ugyanahoz a dokihoz mész? Bocsi a sok sületlen kérdésért, de nem látom át, hogy ez hogyan működik rendesen. :) (honnan tudod, hogy mikor kihez és hova kell menned??? :O )
Vendég

Most nézem, nekem a ci végig 3000 volt... :) Te jó úton haladsz, minden rendben lesz, meg fogod tudni szülni simán! :) Nagyon izgatottan várom, hogy mikor adod elő a kispasit! :D
Vendég

Szilvi, nekem NST-n mindig nullzéró méhtevékenykedés, de amúgy se érzek se fájdalmat, se görcsöt, semmit sem egyáltalán...ma én is voltam UH-n, kevés már a magzatvíz, szóval jövő héten lehet már talizunk a babóval face to face! a méhszájam is 2100, de 2 hónapja is ennyi vót.

Kép
Kép
csipetnyusza

Júúúúj! Csipetnyusza! Izgi nagyon!!! :) :) :)

Itt az NST-m:
Kép

Állítólag az alsó sori hegyek a frankók. Bár olvastam olyanokat is, hogy a helyekből még simán lehetnek szinte értéktelen dombocskák is.

Az NST-t a terhesgondozáson csinálják és akkor van vizsgálat is (rendelőben, Péterfy utca-Rottenbiller sarokhoz közelebb).
Mindig az vizsgál, aki éppen ott van. Igyekeztem mindig egy dokihoz menni, ebben az ajtóra kifüggesztett beosztás és az asszisztens is segít. Egyébként összesen két doki vizsgált, szóval nem gáz.
Onnan tudom, hogy mikor, hova, hogy van egy kis naptáram és abba szépen feljegyzek mindent és igyekszem ezt megtenni nagyon gyorsan, mert feledésbe merül :) :) :)

Tettem fel képeket a g-re :)

Kép

Még mindig olvadok. Nulla légmozgás...
szilvi35

Szilvi!

A pocakod állásából szerintem simán kihúzod a 40-ik hétig! :D

Nekem is a ci végig 3000 volt!
És 39-ik héten szültem könnyen és gyorsan!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Naneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!
szilvi35

Szilvi! Én a 39. hétre tippelek! :)
Vendég

Szilvi, gyönyörűséges a pocakod! Szép nagy és te klassz vékony vagy hozzá!:) Eszembe jut, hogy én milyen töltött galamb voltam kismaminak. De azért szép emlék:)

Adrienn: a cukrod helyreállt szülés után? Hogy van a kis hajas babád? Gyönyörű!
Vendég

Köszönöm a bókokat Neked is, Twist!
Igen, helyreállt a cukrom, azonnal, a vérnyomásom is szép lassan.
Ma nagyon nehezen viseltük a meleget, de egyébként jól vagyunk, minden rendben. :)
Vendég

Sziasztok!
Na hazajöttünk. Az idő jó volt nagyon, sőt.... A házban jó hűvös volt, a gyerekek jókat aludtak. A part sem volt messze, kb. 800 méter, de két gyerekkel, meg cuccokkal mi azt is kocsival tettük meg ebben a melegben. Mert reggel fél kilenc-kilencig aludtak, utána reggeliztünk, szóval mindig kb. fél 11-11 óra volt, mire nekiindultunk. A vízbe kb. 20-30 percet voltunk. Mikor kijöttünk, akkor a kicsi rendszerint enni kért, úgyhogy összebújtunk, és megetettem. Vittem egy olyan vékony terítő félét, és eltakartam magunkat, hogy ne lássa a fél stran a cickómat. Volt aki simán szoptatta a babáját, irigyeltem, hogy nem annyira szégyenlős, mint én.

Szóval fürdőzés után mindig hazamentünk, mert nagyon sok volt a szúnyog. Aztán ebédeltünk, aludtunk, és utána megint csobbantunk egyet. De vittünk egy kis medencét is, reggelente abba is tettem nekik vizet, és abba is mártóztunk.

Kicsit féltem, hogy hogy fogjuk bírni két gyerekkel, de a kicsivel nem volt semmi, szuper volt, a nagyyal is csak annyi, hogy nem találta a megszokott dolgait, úgyhogy amit talált, azzal randalírozott. De nem igazán akartuk, hogy a házban rendetlenkedjen.

Képet nem csináltunk, megmondom őszintén nem mertem vinni a gépeimet. Féltettem, hogy ha a házba hagyjuk, talán onnan viszik el, a partra meg semmiképp nem mertem volna vinni, mert a cuccunkat mindig ott kellett hagyni. Egyedül két gyerekkel lehetetlenség volt bemenni, mert olyan stég szerűn kellett bemenni a vízbe, ahol kijárták és rögtön derékig ért a víz, a gyereknek nem ért le a lába, tehát ölbe kellett átvinni azon a kis részen, míg el nem értük a csak térd fölötti részt. Ennél most nem volt alacsonyabb, mert állítólag idén fél méterrel magasabb a Balcsi vize is.

Elolvastalak benneteket, meg megnéztem a g-mailos cuccost is. Minden babó nagyon aranyos, és jó, hogy leírjuk kié hogyan fejlődik. Nem azért, hogy a frászt hozzuk a másikra, hanem hogy lássuk, nem egyformán fejlődnek a babócáink, mégis minden rendben van. És így talán leendő kismamiaink nem pánikolnak annyit :D

Lányok kitartás, holnapra már csak 27-30 fokot mondanak! Milyen érdekes, hogy Csipetnyuszának tényleg milyen kicsi pocakja van, Szilvién meg lassan állva is megáll a tálca :D elképesztő, hogy mekkora - na azért Kattkat viszi a pálmát - de szép a Tiéd is. És ha már tippelgetünk, akkor én max. 1 hetet adok.

Nagyon jó, hogy feltüntek a többiek is: Twist, meg Kata05 is! Szuper a kép Lőrinc babával!

Mennem kell, mert a zsinóromat abba a szobába hagytam, ahol a kicsi alszik, és mindjárt lemerül ez a telep, vagy mifene. És agyvérzést kapok, ha holnap újra kell írnom!
szonja77

Sziasztok!

Na túl vagyunk egy nehéz napon!
Ugyanis ma vendégeink voltak úgy kb 30-an voltunk!
Kicsit ki vagyok mint a kutya na persze mind ebéd vendégek!

Szerintem kár tippelgetni mert Tiva akkor fog kibújni amikor ő szeretne! Amúgy meg jönn egy kis hűvös a jövő hét elején lehet, hogy beindulnak a babók! :D

Szonja!

Örülök, hogy újra itt vagy!
Szuper, hogy jól sikerült a nyaralás! :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Jó reggelt :) :) :) !
A tegnap nekem is túlélés szinten ment sajnos. Ennyire iszonyat vacakul eddig még nem voltam. Még mosolyogni sem tudtam és ez ritka ám nagyon. A lábaim nagyon fájtak, nem kaptam levegőt.... Tiva persze a lengők alatt dekkolt, miközben a poci meg keményedett.... Kb. du. 6-7 körül kezdtem összekapni magam. ... és szegény párom ... nagyon raplis is voltam, igyekeztem sokat hallgatni.

Szonja! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás! Jó volt olvasni :)

Hát, Tiva meg meghozhatná a döntését végre :wink: Mondjuk a mi családunkban a "nehezen és jól megfontoltan döntés" szerintem mindkettőn részéről hagyomány. Amennyiben erre hagyatkozunk 40+2 hét :shock: :shock: :shock:
Bízzunk egy evolúciós robbanásban és, hogy Tiva túlszárnyalja a szüleit :wink:
szilvi35

Szilvi!

Remélem jobban vagy, hogy tegnap egy kicsivel hüvössebb volt az előző napokhoz képest! :D

Csipetnyusza!

Nálatok minden okés?

Többiek? Mindenki hűsöl gondolom!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Igen! Többiek?!

Jó vacak napom volt ismét.

Röviden: hajnal óta zsibbadt a bal kezem (alkarom), feküdni nem tudtam -akkor a fejem lüktet-néhány órán keresztül ülve a fejemre tett zsibbad kezemmel szenvedtem. Alvás semmi még mindig. Lakásban 28 fok (hűsöltünk). Kedves elment dolgozóba, még húztam egy ideig , aztán besokalltam. Betelefonáltam, majd bementem a kórházba, hogy legalább egy vérnyomást mérjenek nekem. A bal kezem vizesebb, duzzadtabb, mint a jobb. Vérnyomásom 120/80, ez tökéles. Persze a doki sem tud mondani semmit, a pénteki leleteim tökéletesek (aminek örülök is). Mondta, hogy a terhességgel minden oksa, csak tudja mit beszél... Gondoltam, akkor biztos a víz vagy tökömtudja, majd elmúlik szarság ez is. Átküldött a neurológiára.... nem sok kedvem volt... , de ha már átküldött.
... szóval legközelebb megpróbálom tovább húzni. Nem akartam kényeskedni, egy kicsit vacakul is érzem magam ez miatt. De hát nem volt még ilyen, meg terhességem sem, meg egyedül voltam itthon a zsibbadt bal karommal... betojtam, hogy elájulok és senki nem talál meg csak este... vagy mittudomén.
Aztán feküdtem egész nap... a karom zsibbad persze... de igyekszem nem foglalkozni vele.
Tiva mozog, minden okés.
szilvi35

Szilvi!

Sajnálom, hogy vacak napod volt ! Pedig abban reménykedtem, hogy ma azért jobb volt egy kicsit!!
Azt viszont jól tetted, hogy bementél a kórházba és rádnéztek!

Képzeld amikor én is terhes voltam egyik hétvégén olyannyira fájt mind a két lábam, hogy annyira sem tudtam felemelni még ülve sem, hogy a bugyimat felhúzam! Tiszta gáz volt, hogy apa és a lányok segítettek öltözni! Persze én is bementem a kórházba a orvosomhoz, hogy nézzenek meg mert egyáltalán nem voltam nyugodt mert ráadásnak volt egy lila folt a jobb lábamon, olyan hajszáleres és én persze utána olvastam a neten, hogy vajon mi lehet ez és egy csomó szörnyűséget olvastam és piszkosul beparáztam! Úgyhogy bevitettem magam apával!
Aztán a végén kiderült, hogy az én lábacskáimnak meg kellett szokniuk a hirtelen súlynövekedést! Mert hát 170 cm vagyok és akkor voltam már 94-95 kiló körül! És hát a lábacskák nem igazán bírták a kiképzést!

Pihenj sokat!
Remélem ez az éjszakád jobban telik majd!

Csipetnyusza!

Merre vagy! Csak nem babázol már? :D

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Kösz, hogy idefigyelsz rám. Majd meglátjuk mi lesz... egyre vizesebbek a lábaim is sajna. Igyekszem feküdni, de tudod az is olyan kényelmetlen tud lenni. Jó lenne mostantól 2 hétig folyamatosan aludni, hogy gyorsabban teljen.

Szerintem Csipetnyusza babázik!!! Előttem volt 1 héttel és első babás, szóval simán belefér. Izgi nagyon :-) Remélem minél előbb jelentkezik.

De itt meg aztán már megint annyira megritkultak a bejelentkezések!!!

A topik találkozó is majd kimerül abba, hogy meghívlak egy kv-ra és egy teasüteményre, mert ennyien leszünk. Mondjuk a Te sok gyermeked fenntartaná az illúziót ;-)
szilvi35

Szilvi!

Az biztos, hogy nagyon nehéz ebben a melegben pocakos kismaminak lenni! Még pocak nélkül is kimerítő és borzalmas!
De mostmár tényleg a finisben vagy nagyon! Nincs sok hátra tarts ki!
Remélem, hogy Csipetnyusza hamar jelentkezik, hogy mi újság vele,velük!
Igen csak el laposodott ez a topik! Nagyon keves maradtunk!
Persze biztos mindenki el van havazva!
De mi azért ne adjuk fel szerintem!
És sajnálom, hogy nem jött össze a találka mert szívesen megismertem volna mindenkit személyesen!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak titeket,nagyon sok okos dolgot tudtam meg tőletek.Szeretnék csatlakozni,ha lehet.
Én is a Péterfyben szültem februárban.A lányomat Szonjának hívják.
Szoncsi eddig egyszer ébredt fel éjszaka,pár napja pedig szinte óránként ordítva ébred,aztán ha fölveszem akkor meg is nyugszik és pár perc mulva alszik tovább.Gondolom a meleg is befolyásolja,de igazából a fogára (vagyis a helyére) tippelek.A védőnő ajánlott egy pár homeós bogyót(Chamomilla,Fingigel,dolgel )Vagy valami hasonló a nevük,mert elég olvashatatlaul ír :( .Ha valamelyikőtök használta már őket,lécci adjon már tanácsot,hogy melyiket válasszam,mert elég tanácstalan vagyok,de teljesen új tippek is érdekelnek,nem ragaszkodom a homeopátiához.Előre is köszönöm.

Tlindi.
tlindi

Tlindi!

Üdv köztünk! :D
Mindíg örülünk az újakanak!
Minnél többen vagyunk annál jobb szerintem!

Nekem 5 gyermekem van és személyszerint én támogatom a Homeopátiát nekünk nagyon sokat segített már és nagyon sokszor megúsztuk az antibiotikumot! Leginkább nem is emlékszem, hogy mikor kapott bármelyik is antibiotikumot!
Egyébként a család is először engem hív, hogy ez és ez a baja a gyereknek és mit adjon neki!
Bár én sokat tanultam a mi gyerekorvosunktól mert ő Homeos orvos és előnyben részesíti azoknál a betegeinél akik ezt elfogadják! Sokszor már úgy mentem hozzá a gyerekekkel, hogy mit kezdtem el nekik adni és erre ő megkérdezte, hogy akkor minek is jöttem! Sőt volt olyan is, hogy mondta ha szabin leszek akkor mehetek helyettesíteni őt!

Szóval én a Camomilát javaslom neked 9-es higításban!
És egy nap adhatsz neki 3x 2 golyócskát de ha nagyon sír akkor nyugodtan közte is adhatsz neki! És higíthatod vízzel! Úgy azért könnyebb a babáknak! Bár én Kincsőnek ő most volt 6 hónapos simán bedugom a kis nyelve alá a bogyókat és ügyin elszopogatja!
Persze felügyelettel nehogy aztán félre menjen neki és megfulladjon ! De szerintem jobb vízzel hígítani! És akár fecskendővel óvatossan a szájába nyomni vagy vannak olyan gyógyszerek amihez van fecskendő és az is jó ehez Pl: a Nurofen szirup! És az sem baj ha nem itatod meg vele az egészet mert ha hígítod akkor kis mennyiség is elég! Mondjuk én nagyon kevés vízben hígítom pont azért, hogy a többsége bekerüljön a szervezetében!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok Lányok!
Üdv. itt Tlindi! :)
Mesélj magatokról, a szülésről, ki volt a dokid, bármiről, amit szívesen megosztanál velünk.
Én a fogzásban nem annyira tudok segíteni, Zaránd gyorsan túl volt rajta, Abigél meg most kezdi, de nem annyira vészes (még).

Ildóca! Miért rémlik nekem úgy, hogy 4 gyermeked van??? :O Meglepett most ez, hogy 5 van, hihi :D
Kismamik! Hogy vagytok???
Szonja! Jó volt olvasni a soraidat! Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás!
Kattkat! Hol vagy???
Vendég

Sziasztok!
Vagyok én is, meg még akartam is gyorsan írni, mert akkor este ez a telep kiizélt velem. Csak most apa még itthon van szabin és egy csomó mindent meg akartunk csinálni, aztán valahogy belevesztem...Olvasni olvastalak benneteket, csak írni nem volt érkezésem.

Szóval azt akartam írni, hogy így utólag is boldog szülinapot kívánok a lányoknak!

Meg valaki - asszem Kata35 - kérdezte a borostyán nyakláncot: nekünk se volt, csak ajánlották. Egy ismerősnek hasfájós babája volt, és állítólag miután a nyakába tették a láncot, teljesen elmúlt. Hát fene tudja, hittem is meg nem is, de nem mertem venni és a nyakába tenni, mert féltem, hogy megfojtja magát vele.

Twist: gyönyörű Dorka! És ezek szerint 2-3 héttel idősebb, mint Ádám és már térdepel! És kúszik már? Vagy egyből térdepelt? Nem azért kérdezem, mert félek, hogy le vagyunk maradva, vagy ilyesmi, hanem mert Ádám már pörög-forog és így "közlekedett". És ez eddig ki is elégítette, de most álló nap nyöszköl, ha valamit kb. 5 másodpercen belül nem ér el. Ilyenkor felpúposítja a fenekét, és szépen oldalt fordul. Hát arra még nem jött rá a kis majma, hogy ha nem fordul át, hanem kicsit előre csúszik, akkor előre is halad. Pedig mielőtt elutaztunk, már csúszkált a mellkasán :D Csak azért kapok sokkot, mert leteszem szépen a szőnyegére, teszek-veszek és egyszer csak velőtrázó ordítás én meg rohanok be ... hát csak nem arra gurult, mint ő szerette volna és nem éri el a játékát. Egyébként most mindenbe ilyen türlemetlen. Ha a kaja nincs ébredés után rögtön, de azonnal a szájába....hát azt az ordítást. Eddig is tudta nyomni, de hogy most mi van vele? Persze gondolom a meleg is, meg a fogak. Szóval most megint kis terror palánta.

Szilvi! Tartsál ki, már nincs sok! És nyugodtan panaszkodj, ha valaki, hát mi tutira megértünk. És ha legközelebb is úgy érzed, szerintem nyugodtan menjél be a kórházba. Mert jobb félni...és most már Tiva is ott van a pocakban.

Csipetnyusza szerintem már babázik, csak asszem Kattkat hozza a híreket és mintha ő is elutazott volna. Vagy nem jól emlékszem?

Ildóca, Adrienn! Tök furcsa, mert én is 4 gyerekre emlékszem.... :D Pedig tutira nem ittunk együtt Adriennel, ugye :D Vagy csak nem emlékszem :D

Szia Tlindi!
Mi is a kamillásat használtuk az elsőnél, az jó volt. És én is vízbe higítottam: beletettem egy kiskanál vízbe, aztán mikor felolvadt akkor adtam a gyereknek. De olyan is volt, hogy s.o.s kellett, akkor szalvétába raktam és összecsapkodtam húskloffolóval (bocs, gőzöm sincs hogy írják) és úgy tettem egy kanál vízbe. Nem tudom, hogy így jó-e, de majd Ildócát megkérjük, írja meg, helyesen jártam-e el :D . Most próbáltuk már a Viburcol kúpot - ez is homeós asszem - de nem jött be. Igaz, asszem a papírján rajta van, hogy az első pár alkalommal okozhat nyugtalanságot is.

Asszem ma nálunk is bejátszik egy kis kamillás, mert vagy front van, vagy nem tudom, de mindkét gyerek nyirvákol. A másikat meg asszem a medencébe hűtöm le, ha felkelt :D Persze azért, mert nekem is jól esik ám...
szonja77

Bocs, de nézzétek el, hogy a végére nem maradt irodalmi a stílusom :D csak igyekeztem, mert ha hosszabbakat írtam nektek, nem 1x, nem 2x szállt már el az éterbe a hozzászólásom.
szonja77

Sziasztok!
Szonja, édi lehet a kisfiad:) Akkor ő még most lesz 6 hónapos, ugye? Hú, hát én már sok érdekességet hallottam mozgásfejlődésről, egy ismerősömnek 6 hónaposan már ácsorgott a fia felkapaszkodva.
Dorcinál úgy volt, hogy már régebben kúszott, ez azt jelenti, hogy mint a kis hernyócska, az arcán tolta magát előre és a lábával hajtotta magát:)) Aztán felnyomta magát, de csak a kezeivel, szép magasan tartotta magát. Később jött a feltérdelésben hintázás. És mostanában oldalt a könyökére támaszkodva játszik (mint az ókori rómaik, félig fekve fogyasztották a lakumájukat). Állítólag a térdelés + hintázásból jön majd az oldalra kiülés. A mászás még utána lesz, azt mondják a tapasztalt kismamik.
Szoktuk tanítani Dorkát mászni, négykézláb közlekedünk a lakásban, hogy példát mutassunk:)))) Szeret utánozni Dorci, azért.

Dorci is így közlekedi ám, ahogy Ádámról írtad: kinéz valamit és oldalt odagurul hozzá, ott újra hasra fordul és megfogja. A hintázással csak egyhelyben van el, még nem mászik. Sőt ha előtte van valami tárgy, amit el szeretne érni, akkor a takaróval magához húzza, nem mászik oda:) Vagy odagurul hozzá. De már nagyon várjuk a mászást, cuki lehet, ahogy közlekedik.)
Vendég

Ildóca 4 gyermekes anyukaságát csak megerősíteni tudom :) :) :)

Édesek lehetnek a kicsik a pörgés-forgásukkal, jó olvasni, hogy ilyen szépen fejlődnek.
Twist! "négykézláb közlekedünk a lakásban, hogy példát mutassunk" ezen hangosan nevettem, tetszik és elképzelem a négykézláb családot.... :D

Ma eddig jó napom volt végre, mondjuk szinte egész nap passzív voltam. Lehet, hogy túl sokat pörgök és estére kimerülök? Elég béna vagyok, hogy ez eddig eszembe sem jutott...
szilvi35

Szilvi, gratula a betöltött 38. héthez! Nemsokára babázhatsz, tök jó lesz!
Tényleg, most is sok kismami van a kórházban? Amikor én jártam CTG-re, Karácsony környékén, elég sokan voltak. Most mi újság? És akkor még látogatási tilalom volt a H1N1 miatt, amit pont szerencsére feloldottak, mikor szültem, így meglátogathatott mindenki, akit szeretek:)

A négykézláb járás tényleg vicces, szerintem még a kiscsaj is kiröhög minket:) Anyós javasolta, hogy ők is így tanították a legkisebb lurkót és annyira megtetszett ez az ötlet, hogy mi is így csináljuk:))))))))))
Vendég

Ez az! Csak vidáman!!!

A terhesgondozásra járok NST-re, oda időpontot kapunk. Így hát nem kígyózik a sor szerencsére.

Itt egy mai pocakfotó, iszonyat laszti:

Kép
szilvi35

Szilvi! :)
Szépen költözik lefelé a kiskrapek! :) Nagyon csini kismama vagy! :)
Csipetnyusza!!!! Csak neeem??? :)
Ildóca! Eltűntél.... Te nem szoktál ilyet csinálni! :)

Teszti, Beu, Veletek mi újság???? Pako, Kata, többiek????
Vendég

Köszike :oops:

Csipetnyusza!!!
Ildóca!!!
szilvi35

Sziasztok!

Megvagyok! Kicsit zűrös napom volt ma anyuék is elutaztak ki vinni őket a reptérre aztán egy kis bevásárlás meg ilyenek arról meg ne is beszéljünk, hogy itt hagytak nekem anyuék a gyerekek mellé 30 tyúkot is meg egy kutyát!
Egyébként nem ér kinevetni időnkét én is írhatok ám félre ! :roll:
Arról nem is beszélve, hogy tényleg öt gyerekem van időnként mert apa is tudám akkora gyerek lenni, hogy iszonyat! :lol:
Istenem megviselt a meleg!

Tlindi!

Szóval 4 gyerekem van! :lol:
Csak időnkét 5! Hi hi! :D

Az sem rossz ha szét klopfoljátok a homeos bogyókat a hatás az ugyan az marad! Csak az nagyon fontos lányok, hogy sohasem használjatok fémet azaz fém kanalt mindíg műanyag kanállal kevergessétek vagy adjátok a gyereknek!

Kattkat a Balcsin van a szüleinél én úgy emlékszem!

Szilvi!

Nincs már sok hátra! Nagyon cuki poci!

Mi lehet Cipetnyuszával ?

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

És Kattkat!

Twist!
Na ezt a hernyózást már csinálta másfél hete, de most úgy tűnik elfelejtette. Vagy csak hatással van rá, hogy itthon van apa szabin és most megy a kényeztetés ezerrel egész nap, nemcsak este, mint amikor dolgozik :D
Már olyan kis rafkós, hogyha meglátja az apját, nyöszköl, sehogy sem hajlandó megmaradni, csak apa vegye fel :D Hát persze, mert már csak apa tudja a 8 kg-os kis popiját hosszú távon cipelgetni. És ha apa felveszi és odaállok elé, akkor elnéz mellettem jelezve, hogy húzzak onnan, ez már apa-idő :D
Hááát kíváncsi leszek, hogy hogy fognak nekiindulni. Lehet, hogy Te már egy hónap múlva futhatsz Dorka után, mert négykézláb is baromi gyorsak tudnak ám lenni.
Tetszik a négykézláb mászás :D

Szilvi! Szép pocak, nem csodálom, hogy néha nyűgös vagy!
Kitartás, mindjárt babázhatsz!
szonja77

Szilvi!

Tényleg jól lent van aza poci most, hogy jobban megnéztem a képet!

Jaj ez a kúszás mászás!
Hát mi ott tartunk, hogy oda vissza pörög Kincső! :D
De szokott olyanokat is csinálni ha el akr érni valamit, hogy megkapaszkodik valamibe modjuk a lepedőbe és oda húzza magát ahoz amit el akar érni! Arról nem is beszélve, hogy be akartam ma rakni a babakocsiba és kishiján felült nem bírtam hátra dönteni.
Persze aztán sikerült lefektetni de mivel a sport babakocsit nem lehet teljesen vízszintesre lehajtani van egy nagyon kis emelése a dolognak azt vettem észre, hogy vissza húzta magát majdnem ülő helyzetbe! :shock:
Egyébként most tartunk 7500 gr-nál!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca!
Olyan jó kis poénok jutottak eszembe a 4-5 gyermekeddel és a mai "nemjelentkezéseddel" kapcsolatban :D :D :D ... csak nem merem leírni, mert írásban akár rosszul is elsülhet és azt nagyon nem szeretném.
Szóval lent van, hogy én ennek mennyire örülök!!!

A klopf szó vagy mi? iszonyat humoros. Gondolom ősmagyar ... nemes egyszerűséggel én gloffolni szoktam esetleg kloffolni. De béna szó!

Kattkatt szülei valahol a Börzsönyben... vagy azon a környéken. Balatonon a múltkor volt az anyóssal és a nyugdíjasokkal :) .

Hogy milyen cukik a babáitok!!! Meg miket csinálnak, kúsznak, másznak, hernyóznak, arcukat tolják... :D :D :D Jókat mosolygom, miközben elképzelem a mozdulatokat ...

Éjjeli ügyeletet tartok ismét. Már volt annyi eszem, hogy felhoztam egy ventilátort is... Lassan felköltözhetem ide a galériára. Már csak egy mobil wc-re lesz szükségem.
szilvi35

Szilvi!

Eltudom képzelni, hogy mire gondoltál! :lol:
Nem nem, nem munkálkodtunk! Ha arra gondoltál! :D
Azt majd ősszel!

Látom megint nem tudtál alukálni!
De most szolidalitást vállaltam mert én sem aludtam jól az éjjel vagyis még fél kettőkor az órát lestem körülöttem meg mindenki horkolt!

Ez a klopfoló szó igen érdekes vagy már én sem tudom, hogy kell írni, na mindegy is! Erdélyben pélául azt mondják, hogy ki potyolják a hús! Vicces szerintem! :D Én csak lestem amikor mondták.
Kérdeztem is, hogy mit csinálnak azzal a szegény hússal!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok lányok!

Mi is visszatértünk!most már nem is nagyon megyünk sehova a nyáron,annyira kinyaraltuk magunkat :)
Voltunk balcsin,na meg kaptunk anyóséktól egy hét nyaralást Hévíz mellett...szóval jó volt! :) éééés Dorkánkat megpancsiztattuk az ottani medencébe,nagyon tetszett neki,akkorákat kacagott :)
Csak ne lett volna olyan dög meleg..ott semmi légkondi,se venti,volt olyan éjszaka,h annyira meleg volt,h én beköltöztem a kádba aludni..persze víz nélkül :)
Egy nappal hamarabb haza is jöttünk :S
De kiscsajra jótékony hatással volt a nyaralás,mert azóta non-stopba nyomja a dumát: dadada,tetete,jaggyagyaa stb :D Ja,és,hehehehehe,meg liheg és repked :D
Vasárnap volt 6 hónapos és most 67cm,6200g..sztem ő a legpicurkább mindegyik baba között,nem? :) de hát mi sem vagyunk égimeszelők a párommal :)
Csajszi eszik már csomó mindent,alma,őszi,sütőtökpüré stb...sőt,ahogy két kanál között úgy hisztizik,hogy csak na,hogy mé nem kapja má??!! Éjszaka ő is felébred újra 2körül.9kor alszik el,aztán 7kor kelünk reggel..Forgás megy minden irányban,de mászásra még ő sem érzett rá,szóval lányok nem vagyunk sztem semmivel lemaradva... :)
Rólunk ennyi kb..

Na,de itt mennyi minden történt... :)
Kellett 2 nap míg végigolvasatm amiket írtatok,de szuper volt!

Először is!Szilvi,Csipetnyusza,Kata35 nagyon bolldogot kívánok,ha megkésve is!!! :D

Twist,jó újra itt látni!én is sajnáltam amikor már nem sikerült olvasni a blogod,mert addig naponta követtem...ééén is akaromkellolyan kód vagymi,kérleeeek :) Hogy milyen cuki kis kalpagos Dorkád van :)

Adrienne:Hát Abigél!!!!tudom,h mindenkitől ezt hallod,de az a hajkorona iszonyat cukiiii,irígykedem ezerrel :)

Kattkat:Domóvigyor annyira édes,h ilyen cuki vigyort rég nem láttam!!

Szonja:tiéd Ádám,ugye??maszatos kép tündéri róla!gyönyörű babó! :)

Ildóca:Kincső kisbéka póza annyira bájos!formás kis baba!

Kata35:Bogi is nagyon formás baba,és nagyon édi a fülcsije,pedig én nem vagyok fülbevaló párti!

Kata:Lőrinc baba milyen kis huncutka a képen,édipofa :)

Szilvi,Csipetnyusza pocakok szépek nagyon!nem is tudom melyik irígylésre méltóbb...a pici,kis csinos,vagy az a gyönyörű szép focilabda?! :D Tényleg szép poci Szilvi!!és ahogy végignéztem a képeket nem is kicsit ment lejjebb!!nagggyon izgi már így a finisben!!! :D amúgy én is halálra paráztam magam az utolsó 3 hétben,h nem mozog annyit,mint előtte..volt,hogy én is inkább berongyioltam a kórházba,egy nst-re..de megnyugtattak mindig..aztán már csak fürdeni mentem,ha úgy éreztem,megint semmi jel,mert akkor mindig ficánkolt..vagy picit megbökdöstem szegényt :S :oops: De nem nagyon ám :) de ha csuklott,akkor én is megnyugodtam!na,utána meg azért voltam ideges,hogy miért nem hagyja már abba a csuklást,nehogy vmi baja legyen..kééész agyrém voltam :D
Ja és Szilvi,köszi a gmail-es infót!!!most meglesem,bár nem tudom még mi az -és teszek fel képet,mert itt nem megy nekem sem :oops:

Na,szóval jó hosszú lett,és bocs ha félre írtam vmit,csak emlékezetből így nehéz volt visszapörgetni amiből kimaradtam...és bocs,ha kihagytam vkit!!! jó újra köztetek!! :)
pako

Sziasztok

A 2010 szeptemberi topicból vagyok . Most lett kész a babaszobánk, amit Iparművész sógornőm festett. Ha van kedvetek kukkantsátok meg! Szívesen vállal akár egész szoba, akár csak egy falkép festést is, fantáziája határtalan, legyen szó előre kitalált motívumról, vagy elég számára egy ötlet is , aminn elindulhat Ha érdekel valakit a dolog, privátban tudok további infókat adni. Bocsánat ha zavartam! Szép napot mindenkinek

http://indafoto.hu/balintka/meseszoba

Kép
epike

Na,raktam fel képeket a gmail-re!ide nem sikerült,mert ezek is túl nagyok,én meg béndzsa vagyok.... :oops:

Ja,még annyit akartam,hogy nálunk még egy fog sincs kint...de nem is tűnik úgy,mintha nagyon akarna bújni..

Ja és még valami...lányok,nektek mikor jött meg először,már akinek már van megint..mert én még hál'Istennek kimaradtam ebből az "áldásból" :D most már lassan másfél éve,hogy nincs!!!milyen szuper dolog is ez :D
pako

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?