Új privát üzeneted érkezett!

Szia Gigi!

Tulajdonképpen az érdekelne, hogy milyen emberileg, szakmailag a prof. úr, hogy áll a szüléshez egyáltalán (pl császár, gátmetszés stb). Mivel te hamarosan szülni fogsz nála gondolom van tapasztalatod, :-) Én elôzô szülésemnél nem választottam jól orvost és ha lehet, a követezô baba elôtt már szeretnék biztosra menni. Nekem ajánlotta ôt egy ismerôsöm, de szeretnék több forrásból informálódni. Elôre is köszi, ha válaszolsz: Galagonya galagonya28@freemail.hu
galagonya28

Sziasztok!
Babarózsa! Nekem megvan a Gyöngéd születés könyv, ha szeretnéd elolvasni szívesen kölcsönadom!
Ildi
ildi76

Ildi!
kösziKép
akkor csere...valamikor talakozhatnank a jovoheten ezugyben!
bar addig lehet, hogy meghozzak a konyvesboltba

Kép
babarozsa

beszeltem egy szulesznovel korhazambol, nagyon kedves, es jo a hozza allasa, ellenben, mint kiderult az orvosom nagyon hagyomanyos, az aktiv szulesvezetes hive, gatmetszes stb.
amugy jo orvos, csak ebben kicsit masok az elkepzelesei, de majd beszelek a fejevelKép
hamar fizetunk, ugyebarKép

Kép
babarozsa

Sziasztok (kis)mamik, régiek és újak!

Monesz, mit hallok, dokit váltanál? Mi történt? Ha nem publikus, írd le emilben, léci. Megöl a kíváncsiság.

Neet, köszi a múltkori vígasztalást. Az igazság az, hogy már túl vagyunk a 20. felszedett kilón Kép és a 110 centis pocón - ennek a megtartásához kellenek is azok a korinthoszi oszlopok, amiken állok Kép
Tegnap tornán már úgy kifulladtam, hogy az Andi (a gyógytornász) megkérdezte, mi a gond Kép
Kezdek egyre idegesebb is lenni, lassan alig merek kimozdulni otthonról, mert hogy "bármelyik pillanatban szülhetek". No persze eltúlzom, mint rendesen, mert hogy még van jópár hét, de mindjárt beüt a +-2hetes intervallum is, és a baba már elég nagy lenne, meg 2 napja egyre gyakrabban érzem, hogy mintha keményedne a hasam, de valahogy más - ezek lennének már a jósló fájások? Ti, akik már szültetek, milyen korán éreztétek, hogy itt az idő? Csak a burokrepedésről meg a vajúdás elkezdődéséből lehet tudni, hogy EZ már AZ? Nincs valami női ösztön, ami 1-2 nappal előtte jelezne? Kép

Költői kérdések: mi ez a neccbugyis dolog? Tiszta Moulin Rouge... Úgy sejtem, saját alsóneműinket kímélendő, de nem gáz? egy rendes bugyiba nem fér bele az a Tenalédi? Kép

Tovább vizsgálva a "kötelező kelengyelistát", és kicsit visszakanyarodva a már kitárgyalt pólya témához: nem fagy be a bébi seneke, ha én egy szál bádiban és pólyában hurcigálom (még jó hogy csak a Hkapuból a kocsiig) - és aztán a kocsiban öltöztessem át rugiba meg anorákba, hogy be tudjam kötni? Hát az agyam elhagyom. Úgyis alig várom, hogy ráadjam az édes kis pufianorákját - legfeljebb a fotózásra a feje mögé teszem a pólyát, hihi...

szokott valakinek zsibbadni a hasa? nekem rendszeresen. valahogy úgy, hogy a bőröm érzéketlenné válik, és mintha viszketne. egész furcsa.

mindjárt indulunk UH-ra. kiderül, hogy sikerült-e az elmúlt egy hétben végre jó helyre fordítanunk a baba fejét - egész idő alatt a papájával a lelkére próbáltunk beszélni, és minden nap megcsináltam azt az indiai hidat, amit A Bába ír. drukkoljatok.

votiv (36)

votiv 8)
votiv

Votiv!
van eldobhato bugyi is, vagy Tena bugyi
gondolom jo par napra, ha nem akarod osszepiszkolni a fehernemuidetKép

Es mi az a indiai hid pontosan? en is olvastam, de nem tudom elkepzelni,ill. megcsinalni
persze nekem meg nem kell, de hatha, jo tudni
(24)

oltoztetes, van polar stb. anorak is, az befer a polyaba, es meg kore kell csavarni a polya kore egy jo meleg pledet
szerintem, hosszu ujju body, pluss rugi plussz valami meleg kezes-labas, nem orkan, sapka, polya+plednek elegnek kell lennie

Kép
babarozsa

Összepiszkolni? Mér, akkor ez a Tena sz*rt se ér? Ha a bugyiba folyik az egész... De akkor meg mért jó a neccbugyi? Ajjjajjjajjj. Kép

Az indiai híd: lefexel a hátadra. felemeled a medencéd, amilyen magasra csak bírod, közben a combod lógatni próbálod. lassan, egyenletesen kell lélegezni, és így maradni, míg tudsz. állítólag ez olyan kényelmetlen helyzet a babának, hogy helyet kell változtatnia, és tényleg izegni-mozogni kezd. ezután négykézlábra kell állni, és kicsit himbálni a hasad, hogy legyen bőven helye beilleszkedni a "kívánt pozícióba" Kép és te is ellazulhass.

az öltöztetésben maximálisan egyetértek!

votiv 8)
votiv

No de tényleg, valaki nyugtasson meg, hogy nem fogok piros csíkot húzni magam után a kórházban...

Vagy a fele pelust az anyuka számára kell bevinni?

votiv 8)
votiv

hiaba van betet, az elso napokban lehet verezni nagyon is, es ejszaka esetleg atverezhet
pl. nalunk nem beragszthatot adnak, szoval lehet, hogy veszek en is betetet bentre

jo, de hogy logatom a combom, ha homoritva van a medencem?

Kép
babarozsa

jha, hogy utana fontos atfordulni mert akkor nem tud bebukfencezni?!Kép

Kép
babarozsa

Votiv, mér' kéne a kocsiban öltöztetni a bébit? Összecsomagolod az összes cuccot, amit hazamenetelkor rá akarsz adni, ezt viszed magaddal, vagy kispapával beviteted, amikor készültök haza. Úgyszintén ő viszi be az autós ülést is, felöltözteted a babát, berakod a hordozóba (ebben még a csecsemősök is segítenek), aztán irány haza Kép Érdemes a babát csak akkor öltöztetni, amikor már minden adminisztrációt elintéztél (lesz jó sok!), hogy ne melegedjen be közben.
Kata
soosoo

Votiv!

Hálósbugyi:tényleg a sajátod megkímélésére szolgál.Olyan erős a vérzés szülés után,hogy hiába az extra,ragasztós betét még így is sanszos,hogy a fehérnemű totál elázik.Na a hálósat nagyon egyszerűen kimoshatod,hamar megszárad...stb.És hidd el,hogy egyáltalán nem gáz ilyet viselni !

A baba cuccait semmi esetre se vigyétek be magatokkal a kórházba(úgy is kevés lesz a hely a saját cuccnak is)Majd amikor mondják,hogy holnap lehet hazamenni,akkor telefon Apának és Ő otthonról behozza az előre összekészített csomagot!

Jucus
20170114224602

Sziasztok!
Már zargattalak titeket korábban is a kérdéseimmel, akkor is válaszoltatok, úgyhogy most megint kérdeznék tőletek ha nem baj Kép
Az egyik az pont az lett volna, hogy mit lehet tenni, ha nem fordult még be a bébike jó irányba és hihetetlen, de Votiv pont most írta Kép) Ugyanis az én kicsi fiam is vígan csücsül a hasamban így a 34. héten Kép
A másik, azoktól aki járnak kismamitornára: hogy épül fel egy ilyen óra? Légzésgyakorlatok is vannak benne? Érdemes 34 hetesen is elkezdeni? Eddig én dolgoztam (vagyis ezen a héten vagyok utoljára hip-hip-hurrá :D), úgyhogy nem volt időm eljárni (jó kifogás sosem rossz Kép ), de most szeretnék csatlakozni. Eleinte otthon tornáztam kazira (Rubint Réka, Kállai Ildikó), de mostmár kellőképpen ellustultam. Ezért gondoltam, hogy járok tornára, mert ott legalább rá leszek kényszerítve, hogy végigcsináljam, ha már ti is csináljátok Kép
timcs77

Szia Timcs!
Szerintem mindenképpen érdemes elmenned kismama-tornára, így a végén is! Vannak légzőgyakorlatok, ami a fájásokat nem csökkenti ugyan, de segít, hogy egyenletesen jöjjenek a görcsök és ne össze-vissza!
Amit én hallottam a baba megfordításáról, illetve a gyakorlatról:
6-8 óránként, - az éjszakát leszámítva - kell térd-könyök helyzetben elhelyezkedni 20 percen keresztül. Közben lehet pl olvasni, bár szerintem elég kényelmetlen pozitúra.
Amúgy ez a híd helyzet (csípőfelemelés) tényleg kényelmetlen lehet a babának. Mi intimtornán csináljuk (pihenteti a gátat) és abban a pillanatban elkezd ficánkolni a hasamban, ahogy ezt megcsinálom!
Még valami! Nem biztos szerintem, hogy mindenképpen meg kell fordítani az a babát! Ő szerintem tudja, hogy miért nem tud/nem akar megfordulni, lehet, hogy jobb nem erőltetni! Persze jobb lenne természetesen szülni, lehet, hogy én is variálni fogok, ha ilyen helyzetbe leszek!
Babarózsa!
Akkor e-mailben megtárgyaljuk a talit!

Ildi(26+3)
ildi76

Ildi! ok

Kép
babarozsa

sziasztok

neet: köszi szépen a listát leírtam,hát asszem ide több mindent kell vinni mint az előző kórházba. Amúgy a szüléssel nem lesz gond,hogy ott mibe legyek,mert császárral fogok szülni az első is az volt és hosszában vágtak úgyhogy ez is az lesz. Mégy egy kérdés a csecsemős nővérek segítőkészek? Szülésznőt kell választani,v. majd aki bent lesz?

előre is köszi a válaszokat
juji
juji

nem ertem miert kell feltetlen akkor is csaszar?Kép

Kép
babarozsa

babarózsa

a dokim azt mondta,hogy nem akar kockáztatni,hogy esetleg reped a hasam szülés közben,én annyira nem értek hozzá,ha császár hát legyen az. Nekem mindegy csak a baba legyen egészséges

szia juji
juji

Ildi!
Köszönöm az infókat. Már egyszer írtam, de úgy látszik eltünt az éterben Kép
A térd- könyök helyzetet már javasolta nekem valaki, de csak napi 20 perccel. Eddig 2x csináltam. Szerintem ettől nem lesz baja a bébinek, mert nem kezdett el tőle jobban ficeregni. Az indiai hidat is megpróbálom, legfeljebb ha úgy érzem, hogy ez már sok neki, akkor nem csinálom többet. Ugyanis én sem akarom ráeröltetni ezt az egészet, remélem tudja mit csinál. Kép A dokim szerint volt olyan gyerkőc aki csak a szülés elötti napon fordult be. De akkor szerintem már nincs annyi helye a drágámnak, hogy kényelmesen megfordulhasson. Szerintem, de lehet, hogy ő másképp gondolja. Kép
timcs77

Sziasztok!

Hu, egy het alatt termeltetek rendesen Kép

Ancsi! Ha ilyen jaratos vagy GYED ugyekben, hadd kerdezzek valamit: ha jol tudom, a tappenz nem szamit jovedelemnek? Tehat amikor kiszamitjak a GYED-emet majd jovore, akkor csak azt a par honapot nezik, amig dolgoztam iden, es azt annyival osszak el (atlagoljak), ahany napot dolgoztam (es nem 365 nappal)? A masik kerdes: ha evvegen kapok premiumot, annak az osszege beleszamit a jovedelembe? Tehat ezzel meg lehetne dobni a GYED osszeget? Koszi elore is.

Moose! Koszi a jotanacsot a pelenkazassal kapcsolatban (az emeleten). Eszembe sem jutott, hogy ejjel is tisztaba kell idonknet tenniKép Pedig annyit agyalunk, hogy hogyan szervezzuk at a hazikot, de hiaba, nincs meg tapasztalatKép

Manos! Nem lattalak relaxon, gondolom megsem tudtal jonni, karKép Az olaj miatt majd azert remelem osszefutunk meg a 35. het elottKép

Gigi! Remelem, meggyogyul a freemailed mielobb, es irsz valami aranyosatKép
Megnezte a doki a leleteim, es picit magasabb a cukrom, ugyhogy mersekelnem kell a csokikatKép Hiaba kivanom, errol is lemondok, legalabb van eselyem, hogy tovabbra is csak keves kilo jojjon ram (eddig 7 plusz van).

Fibi (30+5)

KépKép
fibi

Juji!

Ha programozott császár akkor NE válsz szülésznőt,hiszen ez egy műtét és ott nem igen lesz rá szükséged!(tapasztalat)Kép

Jucus
20170114224602

Sziasztok lányok!

Volna egy kérdésem.Ha a második baba az első 2.5 éves korábban születik akkor a két szülés között kell vagy nem kell dolgozni,ahhoz hogy rendes gyedet és gyest kapjon az ember?
Remélem valaki tudja a választ.
Előre is köszi
B
becccus

Helló!

Két kérdésre tudom a választ.

Az egyik a prémium, az beleszámít abszolút és lehet vele növelni a gyedet, mivel az éves összeg, egy naptári napra eső átlagát veszik figyelembe az nem számít, hogy milyen részletekből áll össze az éves összeg. Kép

A másik kérdésre én úgy tudom (azért kérdezz meg mást is, mert ez nem biztos, nekem a sógornőm mondta, nem papíron láttam) hogy amíg kapod a gyed-et, addig meg kell születnie a második babának. Vagyis, ha már lejárt a gyed és utána születik, az már nem jó.

üdv

r
ruzicsky

Fibi! A táppénzről nem tudom, hogy ne számítana jövedelemnek!

A plusz zseton (prémium, stb.) is beleszámít az átlagba, és azt osztják el a napokkal. mondjuk utolsó 6 hónapban kerestél 600.000.- Ft-ot, akkor azt 6x30-cal, vagyis 180-nal osztják, kijön egy napra a bruttó gyed, stbstbstb

én most megyek patikába, de nem tudom, hogy milyen terhességi tesztet vegyek, ami a legfrankóbb Kép(

ancsipancsi

jó, hát most látom, hogy nem kell elsietnem a dolgot, mert csak az elmaradt vérzés után 1 héttel mutatja ki Kép(. azt hittem, hogy teherbe esés után 1 héttel is már kimutatja.

ancsipancsi

Zsebi!

Koszonom a valaszt.

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Lanyok, ami a fehernemu es betet temat illeti, szerintem is jo az eldobhatos, igy nem kell kesobb a mosassal vacakolni, ugysem lesz ra se idotok, se energiatok. A betetekbol nem tudom, miert a tena lady-t javasoljak a szulesznok, az en nodokim azt mondta, lehetoleg ne ilyen vastag borzalmakat hasznaljak, hanem a szokasos vekony intimbetetet, mert a sebnek nem jo, ha nagyon bedunsztoljuk, szelloznie kell. Annyira nem veszelyes a dolog, hogy valami jo nagy nedvszivokepessegu ejszakai betet ne lenne eleg, senki nem huz csikot maga utan. Persze ejjel nemi informacio kiszivaroghat, amig alszotok, de ezert jo, hogy eldobhatos az alsonemu. (Egyebkent probaltam mindkettot, es tenyleg a szokasos kenyelmesebb. mint az a vastag, raadasul ez utobbi hajlamos hozzaragadni az emberhez, ami nem valami kellemes.) Inkabb valami utazashoz gyartott nyakparnat vigyetek, hogy majd le tudjatok ulni, mert a gyogyaszati segedeszkozboltban kaphato uloparna fabatkat sem er, olyan puha, meg ne vegyetek (es 2500at kepesek elkerni erte).

Ancsi, kinyomoztam, es az allamkincstar Loportar utcai ugyfelszolgalatara kell mennem az anyasagi tamogatas miatt. Elmeletileg rogton a kezembe nyomjak a let.

Neet, en nem azt irtam, hogy dobd ki a vedonot a vonatbol, hanem csak azt, hogy egyik penzmaghoz sem kell. Tokmindegy, hanyszor latogatod, egyaltalan nem befolyasolja a juttatasokat (en peldaul csak egyszer voltam, mikor megirta a kiskonyvet, aztan kegkozelebb a ket es fel honapos babaval).
moosejaw

Ancsi, nekem a szinezes utan ot hettel meg negativ volt a teszt es csak a hatodik heten lett pozitiv. (Mondjuk nekem nem 28 nap a ciklusom, hanem inkabb 35.)
moosejaw

asszem Medilab a teszt neve, hagyományos egycsíkos-kétcsíkos, nekünk az volt a nyerő Kép

a comblógatás annyiból áll, hogy a medencéd tolod az égbe, miközben onnantól lefelé megadod magad a gravitációnak. és a 4kézláb is kell utána, akkor bukfencel. már aki. nekünk nem sikerült. a bébim tökkeresztben fekszik. de azért bízom benne, hogy magától befordul, és nem is akarok megismerkedni a császármetszés állítólagos előnyeivel, egészen az utolsó percig.

Legalább minden rendben van vele, csak ma az UH-n a rekeszizma alatt felfedeztek valami vizet. vszínű csak benyelte, mert csuklott is irgalmatlanul (gyakran csuklik), mindenesetre holnap megkérdezem a dokitól, kell-e aggódni. és hogy mitől zsibbad a hasam? valami főütőeret nyom el a lábával a kis huncut. és nagy, sűrű (vszínű fekete) haja van, már látszik! ásítozott is meg csámmogott is. ma egész este videózok Kép

köszi a tanácsokat, én becipeltem volna mindent - najó, az autósülést kivéve...

a kismamatornát én is ajánlom, bár én már csak amolyan partra vetett cethal módjára bírom csinálni - Timcs, ha jövő héten jönnél, én leszek az, aki szörcsög és fújtat, és nem bír a hátára feküdni (mert félő, hogy többé nem kel fel onnét Kép).

szép napot mindenkinek, sétáljatok, amíg jó az idő!

votiv 8)
votiv

jo, de akkor sem ertem, ez nem olyan mint a fenekizom gyakorlat?Kép
akkor a combom is fent van
bocs, hulye vagyok

a keresztbe a legrosszabb, az tuti csaszarKép de hatha befordul, beszeld raKép hatha hallgat az anyjara

Kép
babarozsa

Szerintem mindenki más alkat: betét ügyben nekem kellett a tena lady, nem ragadt és nekem ezt is gyakran kellett cserélni. A második napig szükségem volt rá, utána már jöhetett a vékony betét. Viszont volt gátmetszésem és vigyorogva ültem az első perctől kezdve a fenekemen minden segédeszköz nélkül.
Az eldobható bugyi viszont tök jó dolog, szerintem azt érdemes vinni.
zsebi2004

Sziasztok !

Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek. El kell mennem a Bártfaiba vérvételre és szeretném tudni, pontosan hova kell menni (régi rendelő ?, emelet ?, stb..) és hogy hány órára lehet menni.
Előre is köszönöm
Novi
novi

Sziasztok!

Valaki eltudná küldeni emilben dr. Bálint Balázsról mindenféle infot? (magánrendelés helye, ideje, "tarifák")
Köszi előre is:
Zanza
zanza

Bocsánat, az emilcímem: v.dobos@chello.hu
zanza

Sziasztok!
Timcs77, szintén 34. hétben? De jó, lehet, h együtt szülünk? Viszek sziniminizt, azt szereted? Kép

Mi szerencsére már fejjel lefelé kucorgunk, és remélhetőleg már nem lesz forgolódás, úgyhogy ehhez nem tudok hozzászólni, de drukkolok, h neked (nektek) is odaforduljon a pici, ahova kell.

A csíkhúzáson jót nevettem, bár ott biztos nem lesz ilyen vicces. És akkor a betéthez viszel egy rakat szemeteszsákot is, vagy el lehet valahová kultúráltan rejteni? Pl. van kuka abban a szobában, ahol napokig fekszel? (Mi annak a neve? Szülés utáni szoba? Vagy simán baba-mama szoba?)

Ez lehet, h volt már, de csak 1-2 ágyasok vannak, "tömegszállás" nincs? ÉS én össz 3 szülőszobát láttam (alternatív +1piros +1kék), de asszem van még 2 színes. Akkor össz 5en szülünk egyszerre? ÉS ahol vajúdunk meg órákig tágulgatunk, az hol van?????? Valaki, help!!!!
Egyszerűen el nem tudom képzelni hogy lesz! És papa egy darabig ott lesz, de az eksönnél nem, akkor máshova visznek, vagy ő megy ki??? Szóval vannak itt még sötét foltok... valaki világítson meg kérem szépen!

neet(34)
neet

NeetKép

Na próbálom a sötét foltokat megvilágítaniKép
Addig oké, hogy öt szülőszoba van. De azért szerintem olyan nem nagyon van, hogy szimultán öt szülés legyen egyszerreKép
Van külön egy vizsgáló helység. Ide akkor megyünk, amikor bekopogtatunk, hogy jöttünk szülni. Van külön egy vajúdó szoba, ide nem jöhetnek be az apukák, mivel itt egyszerre többen is lehetnek. Asszem 5 ágy van benne, fürdővel, wc-vel. Ha meg már úgy látják, hogy közeleg a nagy pillanat akkor be az egyik szülőszobába ahová apuci is veled mehet. A baba megszületése után még két óráig a szülőszobán maradtok együtt. Aztán áttolnak a gyerekágyas osztályra.
Tömegszállás nincs a gyerekágyas osztályon.Kép
Többet én sem tudok, de már csak napok kérdése és jobban belelátok majd a dolgokbaKép

Gigi 38+5

KépKép
gigi28

Moosejaw! örülök, hogy sikerült kinyomoznod!!

nekem a ciklusom minden gyógyszer nélkül kb. 28 napos, vagy kicsit rövidebb néha. inkább korábban jön meg, mint késsen. meglátjuk! ma vagyok a 14. napban :DDD

VISZONT VITAMIN! Vettem Pregnavitot, mert a gyógyszerész nő azt mondta, hogy ugyanaz van enne, mint az Elevitben. AHA! Itthon vettem a fáradtságot, és egy excel táblában összegyűjtöttem, hogy melyikben miből mennyi (+ a Béres actival maxot is oda írtam támpontnak). Elég nehéz volt, mert nem ám a nevén nevezik a vitaminokat, hogy mondjuk A, hanem Retinolum. meg ilyenek.
A lényeg, hogy D3, B12, H vitaminokat, valamint réz, magnán, cink, kálcium, magnézium, foszfor-t NEM találtam a Pregnavitban, de találtam helyette Cholecalciferolum (ez talán B vitamin, vagy mi??), és Dicalcium phosphoricum anhydricum-ot, amiről lövésem sincs, hogy micsoda.
Legjobb tudásom szerint a fólsavhoz pont a B12 (Cyanocobalaminum) vitamin szükségeltetik, amit a Pregnavitből kifelejtettek, vagy csak én nem találtam... Kép)

Szerintem fogok venni egy Elevitet is, és felváltva tömöm magamba! :D

ancsipancsi

Ja! és a Béres Actival Maxban ua. vitaminok, nyomelemek megtalálhatók, mint az Elevitben, csak a Béresben még sokkal több minden más is van. Igaz, az Elevithez képest egyes elemek kevesebb mennyiségben vannak, mert a napi 100% terhesség idejére növekszik.
Majd megprószálom feltenni a táblázatot a netre, okulásotokra. (már ha valakit érdekelnek ilyen marhaságok Kép)

ancsipancsi

Neet, tovább világítokKép)
Van olyan, hogy minden szülőszoba foglalt, de ne izguljatok nem fogtok a folyosón szülni.
A szobák maximum két ágyasok, és a szobához tartozó helységben (fürdő+wc egyben) van szemetes, tehát nem kell sehova hordoznod a használtat.
Amikor megérkeztek felvételre és még van idő a szülésig akkor a vajúdóba (5 ágyas)helyeznek el. Ide a férj nem mehet be, viszont ekkor még Te nyugodtan járkálhatsz (sőt kifejezetten ajánlják) és kimehetsz hozzá. Ha úgy látják, hogy be kell menned a szülőszobába oda már mehet a férjed, és ott lehet végig (esetleg ha nem bírja kimehet), majd a 2 órás őrzési időt is a szülőszobában töltitek eggyütt. Előfordul, hogy a 2 órát nem tudjátok a szülőszobában eltölteni mert szükség van a szobára, akkor a zárt előtérbe vagytok (én is ott voltam). Ezt követően tolnak be a mama-baba szobába a babát pedig elviszik a csecsemőosztályra megvizsgálni. Ha kipihented magad akkor bemehetsz a csecsemősökhöz és elhozhatod a babát. Általában 2-3 órát a baba a csecsemősöknél van mert ekkor teszik rendben illetve vizsgálja meg a doktornő, és neked is jól jön 2-3 óra pihenés.
Ha még van kérdés nyugodtan tedd fel, válaszolunk ha tudunk.
zsebi2004

Gigi, Zsebi!

Köszi a villámválaszt. Kép Az megnyugtató, h én kimehetek, mármint a vajúdóból. Azt kicsit úgy képzelem el, hogy pocakos nők fekszenek bent hótra váltan, és jajgatnak, fájogatnak. Hát azt nem szeretném. De pont az a léyneg (nálunk), hogy az a millió óra elteljen valahogy, amíg megindul a Nagy Dolog, hogy addig legyek a papinkómmal, aztán már egyikünk sem akarja a rész(t)vételét.
És az alternatív szoba az vajúdó is, vagy oda már csak az mehet, akinél már látni a baba haját szinte??? Bocs, ha fárasztó vagyok, de...
Ja, és amíg járkál az ember lánya, és esetleg közben is csurran-cseppen magzatvíz, akkor tényleg "húzza a csíkot", vagy ott viselünk valamit alulról? Hát ez még nem teljesen tiszta, de már tisztul a köd, hála nektek! Kép

Gigi, hogy tudsz ENNYIRE vigyorgó smiley-t?
Ancsi, a 2 magzatvédő nem 100%osan ua. (már én is átolvastam a leírásukat), de mivel 2 külön cég gyártja őket, ez teljes mértékben nem is várható el. Szedd azt, amelyik szimpatikusabb, vagy felváltva.
neet
neet

Neet! Én is ezt gondoltam, csak tisztán akartam látni, és kiszámolgattam az eltéréseket Kép). Ha pozitív lesz a tesztem, akkor veszek Elevitet is, és felváltva eszem.

Tesztet még nem vettem, nem sürgős Kép

ancsipancsi

Sziasztok!
Votiv, ez aranyos! Kép
Neet, igen most vagyok a 34. hétben, a kiírt időpont december 5-e és szeretem a sziniminizt.Kép Úgy tervezem, hogy majd kirakom a csizmámat az ablakba este és reggelre benne is lesz a kicsi fiam.. Kép
Na, jó gondolom azért nem lesz ilyen egyszerű a dolog. A kérdéseiddel kapcsolatban (szülőszoba, vajúdószoba, mindenféle "csíkhúzás"...) örülök, hogy feltetted őket, engem is ezek kezdenek foglalkoztatni mostanában. Annak meg pláne örülök, hogy a tapasztaltabbak ilyen rendesen megpróbálják megértetni velünk, kezdőkkel.Kép
timcs77

Csajok, annyit beszéltetek a vérről, hogy éjjel azt álmodtam, hogy vérzem egy kórháznak tűnő helyiségben, és égek mások előtt, hogy húzom magam után a vércsíkot!!! Kép)))))))))))))))

Aztán hajnalban pedig arra ébredtem, hogy terhes vagyok!!!!! Kép))))))))))) Jaj REMÉLEM TÉNYLEG!!! 14 nap és kiderül!

ancsipancsi

sziasztok

Beccus:nálunk is 2,5 év lesz a korkülönbség és én is most érdeklődtem utána a bp-i TÁH-nál,hogy hogy mennek a dolgok. Tehát az 1. gyerek 2 éves koráig kapod a gyedet utána amíg meg nem születik a tesó addig a gyest. Ha megszületett akkor megint szülési szabi és gyed jön. Nem kell közben visszamenni dolgozni,és az előző rendes gyedet fogod kapni nem kevesebbett. Remélem tudtam segíteni. Amúgy nekem is vki azt mondta,hogy vissza kell menni dolgozni,de ez butaság,hiszen akinek már 3-4 gyereke van az sem megy vissza két évenként dolgozni.

sziasztok juji
juji

Juji és a többiek!

Nagyon köszönöm a válaszokat.
B
becccus

Sziasztok!
A vajúdószoba-szülőszoba témához még egy kis adalék: nem egészen úgy van azért, hogy csak akkor mehetsz a szülőszobába, ha már action van. Én pl. bő két ujjnyinál már bemehettem, így a vajódóban kb. 15 percet töltöttem, a szülőszobában meg még szülés előtt két és fél órát. Akkor a vajúdóban rajtam kívül egy lány volt, aki már jó pár órája ott dekkolt, a párját haza is küldték, de neki még teljesen zárva volt a méhszája, viszont 5 perces fájásai voltak. Tehát ha az első vizsgálatkor - mikor beesel, hogy szülni jöttél - látják, hogy már szépen tágulsz és rendszeres fájásaid vannak, akkor lehet, hogy csak lepakolni, átöltözni küldenek a vajúdóba, és ha van üres szülőszoba már mehettek is be!
Remélem sikerült kicsit megnyugtatni Titeket!
Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Kép
Kép
pipocska

Szia Ancsika!
Szeretnék kérdezni tőled egy-két dolgot!Szerencse, hogy van valaki aki ennyire érti a témát.Én a magam részéről rendkívül hálás vagyok, hogy megosztod velünk a tudnivalókat.Sötét foltok azért vannak.
Tehát az egyik: a 180 napba a hétvége is beleszámít, vagy csak a munkanapok?
A másik kérdés: szerinted jól számoltam ki, hogy a minimálbér után kb. 35-36000 ft a gyed?
Drukkolok, hogy mihamarabb jelezzen a teszt!

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!
Szia Votiv!
A dokilecserélő action megtörtént, Urbán doktornőnél jártam ma :-))
Azt tudom mondani, ha valakiben csak egy kis kétely is felmerül a dokijával kapcsolatban váltson.
Olvastam, hogy a gyerkőc keresztbe fekszik, sajna nálam is ez a helyzet, bár én csak a 26. hétben vagyok. Már szóltam apukának beszéljen vele, mert rám nem hallgat :-)
Ficánka "hivatalos neve": Virág (Rajtunk kívül a családban nem aratott sikert.)
Üdv: Monesz
monesz

Szia Monesz!
Szerintem nagyon szép név a Virág! Kép Az meg, hogy másnak nem tetszik az ő bajuk Kép, végülis a ti gyereketek lesz, nem másé. Amúgy nálunk is ez a helyzet. Így a 34. hétben is kérdezgetik, hogy tényleg Bendegúz lesz vagy valami más? Mindenki meg van róla győződve, hogy csak vicceltünk. Kép
timcs77

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?