Új privát üzeneted érkezett!

Szívből gratulálunk a kis csöppségnek:-)
Jó egészséget és sok boldogságot kívánunk, teljen benne sok-sok örömötök :D

Kép
pronny

Zsani: GRATULÁLOK én is kisfiatok érkezéséhez! Szép nagy baba!!! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára labkat 2011.10.01 22:35-kor.

Kata
labkat

Zsani - Gratulálok, sok bodogságot kívánok az egész családnak. :)

Eszterem is hasonló méretekkel született. :D

Labkat - nagyon szépek a gyerekek.
toldikrisztina

Zsani: Szívből gratulálunk a nem kis babucihoz! Legyen benne sok sok örömötök!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Labkat,

de édik a gyermekeid.Nagyon csinik a lányok. De jó neked, hogy kijut lányból is meg fiúból is. Tudom még állandóan fáradt vagy, de ez is elmúlik majd egyszer én is remélem. :-) A fiúk sérója még mindig nagyon jó.

Írtam neked privit még jó múltkor megkaptad? Remélem nem bántottalak meg, hogy összekevertelek lammével figyelmetlenség miatt ? :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci: Dehogy, nem vagyok én olyan sértődős típus. Csak gondoltam helyesbítek! Megkaptam a privit, és válaszoltam is rá. Nem kaptad meg??? Szerintem cserélhetnék e-mail címet. Hátha azon jobban átmennek az üzenetek :D

Kata
labkat

Pár nap után jó ilyen jó hírekre jönni!Zsani, szívből gratulálunk kicsi fiatok születéséhez!!!!!!!!!!
ktc

Labkat,

sajnos nem kaptam meg. Jó ötletnek tűnik, Írok majd privit az email címemmel.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Nagy gratula Zsaninak a babájához!Jó egészséget és sok örömet kívánunk neki!

Én tegnap voltam UH-on 7 hetesek vagyunk és 9,1 mm-esek,nekünk még odébb van a vége:)

Remélem mindannyian jól vagytok!Hogy bírjátok ezt a hőséget?

Bocsi mennem kell!Szép napot neketek!Andi

Kép
Kép
menyhartandi

Szia Andi! Szép méretek! :D Gratula! Várandósként talán nehezebb a meleg elviselése. Én babám egyébként ilyenkor is rám kötve szeret aludni, roppant módon nem érdekli, hogy közben szakad mindkettőnkről a víz. :lol:

Te hogy vagy? Rosszullét, fáradtság és egyéb koravárandós szépségek?
ktc

Hoztam egy pár képet. Egyre jobban hasonlít Mátéra.
Marcika holnap lesz három hónapos. Pont úgy jön ki a nap amikor született. :-) De ezt már asszem valaki írta is a topicban, hogy neki is így jött ki. Méretei: 63 centi és 7260 gramm.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Mi is gratulálunk Zsaninak! Sok boldogságot, egészséget, és sok tejecskét! :)

Zizu már csak taknyos, voltunk az esküvőn (csak templomi és utána egy rövid állófogadás volt), ahonnan hazafelé ránk nyomták a légkondit, így Apának és nekem is fáj a torkunk... Már csak ez hiányzott! De legalább Zita annyiban esett vissza, hogy megint szívni kell kétszer a nóziját. Más baja nincsen, eszik és iszik rendesen.. Úgyhogy most bio kezelés van ezerrel nekem,Apát gyógyszerezem , hogy nehogy emiatt ne jöhessen be velem szülni majd...

Öcsim nagyon jófej, múlt héten többször és ma is volt fent segíteni, takarítani, ma Zizuval játszani, hogy tudjak gyógyulni,pihenni, Apát se terheljük le. Anyukám meg küldött vele két napi ebédet, így az is szupi, hogy nem kell főznöm... Anyósom meg csak kamuzik, hülyít állandóan hogy ezt csinál majd, meg azt, aztán nem lesz belőle semmi, mert túl meleg van, túl fáradt stb. Mindegy, ez van, de akkor is tök rossz, hogy mindig csak ígérget, aztán ő ven felháborodva, ha a férjem rákérdez, hogy akkor most miért nem jött, miért nekem kellett 3órát vasalni pocakkal, amior megígérte, hogy egész hétvégére átjön és segít amiben kell stb. Tegnap idejöttek Apósommal 11re, délben megebédeltettem és letettem aludni Zizut, ők is lefeküdtek vele,gyorsan elmentünk bevásárolni, annyit kértem, hogy csináljon valami gyors ebédet, mielőtt megyünk az esküvőre. Mire hazaértünk sehol semmi sem volt, kértem, hogy csináljon gyorsan egy rántottát, mert nekem még vasalni kell a ruhát és becsomagolni az ajándékot. Erre a válasz: ők nem éhesek... Kicsit bepöccentem és mondtam, hogy viszont a másik unokádnak muszáj ennie... Ami a legrosszabb, hogy csak azért se azt csinálja Zizuval, amit kérek, úgyhogy remélem Pöttöm megvárja amíg Nagyapó hazajön kedden és akkor felváltva lehetnének Nagyanyóval, azaz Anyummal Zitával és én is nyugodt lennék...

Bocsi a panaszáradatért, de annyira nem értem én ezt... Fogalmam sincs, mit fogok csinálni így két gyerkőccel, főleg, hogy Apa csak az 5 apanapra jöhet el a betegállomány miatt...

Sok puszi Nektek!

Sáfri, ha minden igaz, mi vagyunk a következők.... :)))

MEGVAN A LÁNYNÉV!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))))))))))

Sáfri és Zita és Pöttöm Dorka
Kép
Kép
sáfri

Sáfri,

egyre izgibb. :-) Szorítunk nektek. :-)+++
sajnálom, ezt a buta és lusta hozzá állást a dolgokhoz anyósod részéről. Még hogy a gyermeknek nem csinál ebédet. Az az első nem? Nálunk tegnap hülyén jött ki, mert azt hittem nem érnek ide ebédre anyósék és felhívtuk őket, hogy most akkor főzzek vagy ne. Végül azért egy tésztát csak kellett főznöm pestóval, hogy elég legyen az ebéd. :-) Na mindegy van mindenhol félrebeszélés. De én nem panaszkodhatom, mert ma is ő takarított ki, én meg a két gyerkőccel a kertben voltam. A mai nap hawai volt. De holnaptól indul a megint a taposómalom. Remélem lesz azért segtítségeg anyudék részéről.

Vigyázz magadra! Mindjárt vége a pocakosságnak.

Andi,

gratulálok, még pici a kismanód , de mindennek eljön egyszer az ideje. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci: édesek a srácok!

Sáfri: megy a drukk! Remélem jelzel ha van valami!!!

Kata
labkat

Vikci - nagyon helyes fiaid vannak. :D
toldikrisztina

....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsani78 2010.09.28 19:31-kor.

Kép
zsani78

Vikci: nagyon szépek a srácok :-)

Zsani: örülök, hogy már otthon vagytok, az otthoni lábadozás hidd el sokkal jobb lesz, mint a kórházban :-)
Nagyon jó, hogy tudod szoptatni a manót, sokáig így legyen.
Ha lesz időd kérünk majd képet a picurkáról.
Addig is vigyázzatok egymásra :-)

Kép
pronny

Zsani: Örülök hogy otthon! Sajnálom a csaszit! Annyira de annyira előttem van, amikor nekem is szembesülnöm kellett a császár gondolatával. Nagyon átérzem a helyzetedet. 16-án volt a csaszi, de még jó két hétre rá is emiatt bőgtem el magam :( Még mindig összeszorul a szívem, hogy nem lehetett e volna másképp, de tudom, hogy a doki nem hibázott, és a babák érdeke is ezt szolgálta. Adj időt magadnak! Nekem amúgy a legtöbbet az segített, hogy kírtam magamból az egészet jó részletesen!!!

Kata
labkat

Zsani,

örülök, hogy írtál. Ez már jó jel, hogy írsz. Remélem túl tudod majd tenni magad ezen a szülésen és a kis édes babád majd begyógyítja a sebeket. Nekem is csalódás volt az első szülésem, hónapok kellettek, hogy elfogadjam és az a kórház sokkal rosszabb volt. Pedig sima szülés volt.
Párod is melletted van és ha ő is segít ebben, hogy túl tedd magad rajta akkor sikerülni fog. :-)
Volt olyan ismerősöm akit annyira megviselt a dolog, hogy kineziológushoz járt és ami a legdurvább, hogy egy hétig senkinek nem is jelezte, hogy megszületett a babája.

Tudom ez nem segít, amit írtam. :-(

De amit labkat is írt szerintem is segíthet.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Szerdán doki bácsi mindent rendben talált (3500g körül van, még van magzatvize, a lepény még csak most kezd meszesedni pöttyökben, mintha 35.hetes lenne, azt mondta a buksija nagyocska, de normális méretű, jó helyen van már), pénteken kell újra menni ctg+vizsgálatra. Olyan jó lenne, ha pénteken szülhetnék, mert akkor az asszisztense a szülésznő és nagyon kedvelem a csajszit.... Ha nem indul meg a kiírt napig, azaz szombatig azt mondta, hogy csak pár napot lehet várni az előzetes császár miatt. Remélem Pöttöm hallgat ránk és kibújik magától. Nem mondta mi lesz utána, csak majd szombaton akar beszélni róla! Imádkozzatok légyszi, hogy legalább az esélyt megkaphassam a természetes szülésre!!!! Nem baj ha a végén a műzőben kötök ki, csak egy kicsit hagy legyen valami természetes benne!!!

Sok puszi:

Kép
Kép
sáfri

Sáfri: megy a drukk! Most pénteken akarsz szülni vagy jövő pénteken???

Hú srácok mindjárt levadásszák a laptopot :lol: :lol: :lol: Szerintem informatikusok lesznek, mint a nagybátyjuk! :D

Kata
labkat

Sáfri - megy a drukk. Csak a természetes szülésre gondoljál semmi másra, és akkor sikerülni fog. :)
toldikrisztina

Sáfri, nagyon drukkolok! Pozitív gondolatok és sikerülni fog ez természetes úton is!!! Majd jelentkezz :)

Nekem kedden volt a terminusom.. de ez nem sokat jelent, magamat ismerve van még min. 10 napom :roll:
vumenke

Ma elvittem délelőtt Esztert fodrászhoz, mert már katasztrófa volt a haja. Hajgumit, csatott nem tür meg, maximum 2 percig. Olyan édes volt ahogy ült a székben, egy kicsit zavarban volt, de egyáltalán nem sírt. Nagyon helyes lett a pofija, majd hozok képet.

Hogy bírjátok ezt a meleget?
toldikrisztina

Sziasztok!

Reggel fél 6tól 20perces fájásaim voltak, úgyis menni kellett ctg-re és doki bácsihoz vizsgálatra, persze mire a kórházba értünk enyhültek, olyannyira, hogy a ctg semmilyen fájást nem mutatott ki, sőt negatív fájást jelzett. :) Méhszáj zárva volt, de dokink azt mondta, hogy akár estére vagy holnapra is lehet belőle valami. Aztán megbeszéltük, ha nem, akkor ctg minden nap, hétfőn uh is és utána át kell menni hozzá a Honvádba és megbeszéljük mi lesz. Legkésőbb keddig lehet várni a császár miatt, ha nem nyílik ki a méhszáj akkor császár lesz valószínűleg, ha igen akkor megindítja. Nagyon csalódott voltam, mert azt hittem itt az idő. Legrosszabb az volt, hogy tudtam még egyszer el kell majd köszönnöm Zizutól, ami nagyon nehéz volt nekem, ő édes volt.
Mire hazaértem elmúlt minden, de délután 4től újra kezdődött 20percesekkel, aztán 5től 10percesek vannak. Most 25másodpercig tart egy. Beszéltem a Beával és azt mondta rám bízza mikor megyek be, hogy birom, de ne az utsó pillanatban, mert a heg miatt nagyobb a rizikó. MOst még elvagyok, kocsival 5perc alatt ott vagyunk, megpróbálom elaltatni Zizut, akkor én is nyugodtabb leszek és utána meglátjuk lesz-e még fájás... Remélem hamarosan itt lesz a kis Pöttöm.
Ja egy érdekesség azaz nekem csoda: ZIta 4felé ébredt fel és Apum mikor kivette az ágyból, odatette hozzám, Zizu meg rátette a kezét és a buksiját a pocimra és utána mutatta, hogy baba jöjjön ki, és mutattam, hogy tegyük be az ágyba. Azóta vannak fájásaim...

Puszillak Titeket!!!

Kép
Kép
sáfri

Sáfri: megy a drukk, ebből lehet hamarosan baba lesz :-)

Kép
pronny

Sáfri: ez már nagyon bíztató! Remélem minden a terveid szerint alakul!!!

Kata
labkat

sziasztok!
kezdünk kicsit magunkhoz térni. ez a meleg borzalmas, kicsikém két napig nem bírt magával, vagyis inkább én vele. az első napok egész jól teltek, aztán minden szopi után több órát szenvedtünk, hogy végre visszaaludjon. most tegnap este óta ismét jobb a helyzet, szopi után büfi és le tudom tenni aludni. épp időben, mert tegnap délután már zokogtam a fáradtságtól. tejcsi van, de fogalmam sincs elég-e?! próbáltam mérlegelni, de nem vált be, mert a mérleg a mocorgás miatt igen-igen eltérő adatokat ír. pisi-kaki van, kutacs nem horpadt, így dokinéni (tegnap volt kint megismerni minket) azt mondta, h nem éhezik! próbálok igénye szerint szoptatani, ami nem túl egyszerű és kicsit hosszadalmas, de remélem szereti! kb 3-4 óránként kel és kéri a hamit, de van, h jóllakottan elalszik és büfi után mégis visszakéri... gondolom idővel könnyebben kiismerem majd! most eddig jutottam, hív a drága :)

Kép
zsani78

Zsani: Ez a meleg nem a legjobb a kezdő szopizáshoz. Biztos hogy többet kéri a cicit, mint máskor, a srácokat is gyakrabban teszem mellre, még éjjel is, mert nekik ez nem csak táplálék, de inni való is lehet.

Nálunk 30 fok van. Jövőre tutira veszünk klímát, mert ezt már nagyon nehezen bírjuk. Nekem fáj a fejem a melegtől a srácok is nyűglődnek. Bár délután már jobb, ha kimegyünk csobbanni egyet a házi medencében :wink: Srácokat olyankor egy kis csónakban fürdetem. Nagyon élvezik!

Kata
labkat

folyt. köv. míg engednek :)

Kata: nálunk is 28fok van mindenhol, szegény kicsimről is szopi alatt folyik a víz. nagyon nyűgös tud lenni. mi egyenlőre még nem voltunk kint, a teraszon 35fok van árnyékban, nincs értelme kínozni. tegnap elővettük a babakocsit, ha este kicsit jobban lehűlne a levegő, akkor min. a teraszon kicsit próbálkoznék. séta ma nem jöhet szóba, apa dolgozik és csak ketten vagyunk. irigy a medence miatt, jó lenne, ha én is csobbanhatnék.
a császár nem azért viselt meg, mert úgymond "nem szülhettem"! dokinkban 100%-ig megbízom-megbíztam, tudom, h nem volt más út! korábban megkérdezte, h én mit szeretnék és mikor válaszként megkapta, h leginkább természetesen szülni, de ha muszáj indítás, akkor legyen, biztosított róla, h ő is maximálisan ezt a nézetet osztja. szépen mindenről tájékoztatott: mit fog csinálni, mi fog történni, mi miért van....
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsani78 2010.09.28 19:33-kor.

Kép
zsani78

próbálok képeket kicsinyíteni, ha sikerül teszek fel én is!

Kép
zsani78

Kép délután az ágyamban

Kép másnap

Kép másnap

Kép itthon, ágyikóban

Kép szopi utáni mosoly

Kép
zsani78

kicsit nagyok lettek még így is. majd legközelebb ügyesebb leszek!

lányok még egy kérdésem lenne: csinált valaki köszönőkártyát vagy képeslap-szerűséget a dokinak, amiben benne van egy kép a kicsiről? a héten megyünk varratszedésre és gondoltam valami ilyesmit, de alapjáraton nem vagyok túl ötletgazdag, kreatív típus. a szándék az megvan :)

Kép
zsani78

Zsani: tündéri a kisfiad. :-)
Osztom Labkat véleményét, most elég nehéz megítélni, hogy jól lakott-e a csemete, ebben a melegben Máté is többször szopizik, mint szokott.
Hát a szüléstörténeted nem semmi. Sajnálom, amin keresztül mentél, biztos nem volt egyszerű mindezt egyedül végigcsinálni.
Adj időd magadnak, hogy feldolgozd a történteket. Pár hét és szinte nem is fogsz rá emlékezni, manóka mindenért kárpótol.
Én is így voltam ezzel :-)

Kép
pronny

Pár kép Mátéról Kép Kép Kép

Kép
pronny

pronny: máté nagyon helyes! hűűű, micsoda gyönyörű szemek! :lol:

Kép
zsani78

Babák nagyon helyesek :)

Zsani: ahogy olvastam a történetedet szinte veled együtt éltem át az egészet. SAJNÁLOM! Remélem mielőbb megtalálod azokat a perceket ebben a történetben, amikre szeretettel gondolsz majd vissza. Én is ezt tettem. Sok volt abból is, csak eleinte nem láttam a bánatomon át! Egyébként nekem is az volt a legrosszabb, hogy bár bent feküdtem és már szülni akartam, de míg a természetes szülésnek van egy szép ráhangolódása a baba születésére, csaszinál annyira hirtelen történik minden. Ahogy írtad te is, én is szóltam apának, hogy rohnajon hóesésben csúszós úton, mert fél órája volt a 45 perces úton, hogy beérjen. Bár hála Istennek, babáink jól voltak - ellenben veled - így tudtuk kissé húzni vonni, de épp hogy beért a férjem, már szinte toltak is be. Megkértem a TP-n megismert barátnőmet, hogy kisérjen le, mert nem akartam egyedül lenni. Az szerintem azért nagy segítség volt, hogy nem voltam akkor sem egyedül. A szülésznő engem úgy borotvált, mint egy hentes. Szétvagdosta bőrömet, és véreztem össze vissza. Szóval rémes volt! Azt mondta a férjemnek, hogy ne jöjjön be az üvegfal mögé, csak ha már kint vannak a babák, és így ő vigyorgott a túloldalról, pedig nagyon szivesen néztem volna a páromat! Szülés után meg közölte, hogy majd rám fér egy hasplasztika :? Na kösz!
A lényeg, hogy van egy gyönyörű kisfiatok! És képzeld, épp így hívnak egy decemberi fórumos kisbabát is István Bence (PistiBencének szóllítjuk) :)

Na húzok, mert lemerül ez a vacak!

Jó éjt mindenkinek!

Kata
labkat

Zsani - sajnálom a szülésedet, hogy így sikerült. Isti Bence nagyon helyes baba, sok boldogságot kívánok hozzá Nektek. :)

Pronny - Nagyon szép Máté. :)
toldikrisztina

Sáfriról nincs hír és Vumenkéről?
toldikrisztina

Hú, gyönyörűek Isti és Máté, kösz Lányok a képeket!!
Talán valamikor én is babázhatok, bár már júl. vége előtt nem is számítok semmire (13. volt az időpontom). Ctg-zek itthon minden nap, az ererdmények jók, már csak a babónak kellene úgy döntenie, hogy megismerkedik a kinti világgal.

Zsani majd később, ha gondolod írj privit. Tudok ajánlani egy helyet, ahol császárfeldolgozó 1 napos csoportos beszélgetés zajlik. Most is volt múlt héten ilyen és aki részt vett rajta, nagyon dícséri, sokat segít lelkileg, főleg a köv. várandósságra való felkészülésben!
vumenke

Sziasztok!
Sáfri férje vagyok. Tegnap vagyis 2010. július 18-án 12:34 -kor megszületett Dorottya Zsófia 3545 g, 55 cm. Mind a ketten jól vannak. Ha hazajönnek a kórházból majd szerintem részletes élménybeszámolót is fognak írni.

Kép
Kép
sáfri

Kép Dorottya Zsófia

Kép
Kép
sáfri

Sziasztok!

Zugolvasóként én is szeretnék gratulálni a legújabb szépségekhez. Nagyon jó, hogy írtok akár boldog-akár kevésbé boldog szüléstörténeteket, sokat jelent a lelki felkészülésben, bár azért nekünk még van hátra jó pár hét.

Képzeljétek múlt szerdán mentünk volna szülésfelkészítőre a MÁVba, hát nem elmaradt? ott volt vagy negyven kismama a negyven fokban apukástól, persze leülni nem lehetett és háromnegyed órát vártunk ott, mire jött egy szülésznő és mondta, hogy ma nincs előadás.....
De legalább a szülőszobát megnéztük és a nő mondott azért pár dolgot. Egyébként a hülye helyzet ellenére nekem a szülésznő szimpatikusnak és talpraesettnek tűnt.

Mindenkinek minden jót!
Vendég

Sziasztok!

Sáfri, Sáfriapu: Gratulálok nektek Dorottyához, nagyon szép kisbaba! Sok boldogságot és jó egészséget kívánok nektek!

Zsani: Írtam anno sms-t, pár perce meg egy e-mailt, így itt most "csak" annyit szeretnék írni, hogy gratulálok a kisfiatokhoz, gyönyörű baba, és nektek is minden jót, egészséget, boldogságot kívánok! :D

Vumenke: Ha gép elé kerülök, akkor mindig lesem a blogot, meg a másik fórumot, hogy van-e már hír rólatok :lol: És a névválasztásotokra is kíváncsi vagyok :D Kibújhatna már az a kiscsajszi :lol:

Lina: Na ez elég bosszantó, hogy ennyi várakozás után kinyögik, hogy elmarad a felkészítő. Legalább a bejáratoknál vagy ott a szülőszoba előtt kiraktak volna egy papírt, hogy nem lesz megtartva :roll:
lamme

sáfri és kedves apuka: szívből gratulálok a családnak, gyönyörűséges baba Dorottya!!! isten hozott kicsilány!

Kép
zsani78

Kedves Sáfri Család! Sok boldogságot kívánok Nektek, nagyon szép Dorottya Zsófia baba. :)
toldikrisztina

Vumenke - Te vagy a következő?
toldikrisztina

Sáfri és Sáfri apuka: gratulálok a kis pöttömhöz, nagyon szép kislány.
Vigyázzatok rá :-)

Kép
pronny

Sáfri és kedves apuka: köszönjük a jó hírt, és a fotót különösen. Csodaszép lánykátok és a neve is nagyon tetszik :) GRATULÁLOK! Várom a részletesebb beszámolót. Akkor péntek mégse lett a szülés napja. De jók a vasárnapok is. Vera is akkor született :)

Mi sajnos nem vagyunk jól. Azaz Gergő lázas. Egyenlőre itthon kezelgetem, de ha holnapig nem javul a helyzet, elviszem fül-orr-gégészetre. Bár szerintem a fogzás miatt kapott be valamit. Mert képzeljétek, Bálintnak kint van első fogacskájának a recéje :)
Olyan édesek, és néha olyan fárasztó velük foglalkozni, de mindig arra gondolok, hogy talán ők az utolsó kisbabáink, és hamarosan ők is felnőnek, így próbálom minden szép pillanatát elraktározni a fejemben - meg a bologomon :lol: :lol: :lol:

Hűvösebb napot, és HAJRÁ VUMENKE :D

Kata
labkat

Kép Kép Kép Kép Unokatesókkal
Kép Kép Kép

Bocsánat, egy kicsit sokat tettem fel.
toldikrisztina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?