Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági,
Matyika nem semmi! Kép Fantasztikus kissrác. Szupi jók a fotók. Majd úgy 15 év múlva mutasd meg neki is ezt a funpic-et! Kép

Mariann,
Ha lehet kérem szépen én is a pipirecepteket. Köszike! Kép Kristóf is olyan, mint Nádja, ha álmos, bárhol, bármikor el tud aludni. Ma pl. 3 órát vártunk a rendelők előtt ahol persze különböző korú gyerekek szaladgáltak, játszottak, kiabáltak. Kristóf pedig simán elaludt mellettük.

Kata,
Nálunk 3 és félre van állítva az Angelcare érzékenysége. Eddig ok nélkül még nem riasztott be. Talán azért mert van egy farost lap az érzékelőlap alatt, de az is lehet, hogy azért mert nem kókuszmatracunk van hanem szivacs (pedig féltem tőle, hogy nem fog működni mert, valami spéci antiallergén anyaga van és 10 cm vastag).
Én is 1 éves korig tervezem alatta hagyni, persze csak ha nem fedezi fel Kristóf is a madzagrángatás rejtelmeit. Már tanulja, ma telefonbeszélgetés közben kitépte a kagylóból a zsinórt. Kép

Zsuzska,
Nagyon ügyes vagy és édes Petike ahogy alszik! Kép

Era,
Kristóf 2x alszik napközben. Egyszer délelőtt 1 órát, kb. 11-12 között. Pont jó, mert azalatt épp elkészül az ebédje majd 2-3 között újra megy aludni. Akkor kicsit hosszabban: 2-2,5 órát alszik.

Szilvus,
De jó, hogy nincs nagy baj Peticica bőrével. Mi Kristófot születése óta a gyógyszertári csodában fürdetjük. Így forróvízben oldva szerintem egész jó. Bár nem mindegyik. Több cég gyártja (de a krém neve ugyanaz) és gyógyszertártól függ melyiket tartják. Nekünk legjobban a kék-fehér csíkos dobozú vált be. Már úgy veszem, hogy előbb megkérdezem milyen van. Egy pohárban forró vízben oldjuk fel és úgy megy a fürdővízbe. Majdnem ugyanolyan lesz, mintha márkás babafürdető lenne. A babauszás sajnos nálunk is ugrott, pedig olyan jó lett volna; de ezután a vesemedence gyulladás után nem merem megkockáztatni. Majd megtanul úszni, ha nagyobb lesz (bár a nagyfiamat kisiskolásan még a Darnyiék sem tudták megtanítani - azóta magától megtanult - Kép).

Voltunk ma kontroll vizsgálatokon. A vizelet eredménye 2 nap múlva lesz meg. Most olyan ételeket kell etetnem Krizsóval ami vasban dúskál, de kalciumban szegény. Orvosi javaslatra ezért 2 naponta kap majd pl. pipimájat (remélem nem lesz allergiás rá). Így talán elkerülhető a gyógyszer szedés. Kalciumos élelmiszer táblázatot kaptunk, de azt nem tudom melyik étel mennyi vasat tartalmaz. Nincs ötletetek hol találok ilyen táblicskut? Neurológián is voltunk. Ott egy kicsit kötöttnek találták Kópéka lábában az izmokat. A doki néni szerint ezért nem forog. Így most jó sokat kell itthon tornáztatnunk. Nem vészes, azt mondták valószínűleg egy hónap alatt rendbejön.
Timi, ti nem voltatok még a Kardiológián?

Megyek aludni, mert jó késő van.
Pusza,
Humi
humi

Sziasztok,

Humi, holnap délelött kell menni. Kicsit izgulok mi lesz.

Szilvus, ez az ananászos karika merénylet volt. Tegnap este csináltam egy adagot amit írtál, és kb a 2/3-át én faltam fel, egyszerüen nem lehet abbahagyni. Nagy nehezen végre lement 4 kiló, most tuti visszajön.

Ma mi sem megyünk úszni, mert most meg én kaptam el valami nyavalyát, úgyhogy nem akarom szétszórni a babák között. Majd legközelebb.

Na megyek, megpróbálok kitakarítani (ha hagynak)
Remélem ma jobb napunk lesz mint tegnap, tegnap Benyus nem aludt délután egyetlen percet sem, ennek eredményeképpen este fél hétkor visított a fáradtságtól, megfürdettük és 7kor evés nélkül elájult.

Ma vagyunk FÉL ÉVESEK ! Hihetetlen, hogy elszaladt az idö Kép Kép

Sziasztok

Timi
kismaszat

Sziasztok,

Sajnos, nálunk sem ment hétvégén a Babanet, pedig akkor lett volna igazán időm írni.Sikerült visszaolvasni, nagyon aranyosak a képek, de most csak nagyon kevés időm van. Megvolt a főzőcske, Edina hajlandó alukálni egy picit, utána szopi, rohanunk sétálni,aztán haza ebédelni, és apa elszáguld velema főiskolára...Aztán estére hazavánszorgok...FáááárasztóKép

A fáradtságomra hab a tortán, hogy az eddig jól alvó Edina elromlott. Jól elkiabáltam én is a múltkor...Nem hiszem, hogy éhes lenne, 5 és fél hósan 7 kg 800 g, ez tutti elég. Mégis az utóbbi héten 3-4-5-ször ébred sírva, igaz eddig csak egyszer sírt annyira szívszaggatóan, hogy gyorsan megszoptattam, csak úgy tudott visszaaludni. Szerintem a foga kínozza,szegényke mindent megrágcsál mostanában.Lassan kezdek alvajáró lenni. Bizony már 7 hós terhesen max. 5 órát aludtam éjjelente, szülés óta sem javult a helyzet, mert későn fekvő vagyok, ált. 12-1-kor fekszem le. Mostanra már nem kezdem bírni az éjszakai riadót, inkább apát finoman oldalba bököm, ő adja be a cumit... Neki meg sem kottyan, addig is alszik , míg odaadja a cumit. De én borzasztó nehezen alszom vissza.

Léna, a satyakot itt vettem Kézdin a Bébi-Mami ShopbanKép Az utolsó darab volt, a kirakatból halászta ki nekem az elárusítónő. És naaaaaagy gratula a külön költözéshez, meglátod sokkal jobb lesz, amikor csak hármasban lesztek.

Ed, Humi, nagyon jók az összehasonlító képek.Hát a macik és apa is nagyon összamentekKép.

Timi, anyósod egy fenomén. Az enyém mostanában nagyon kedves, csak annyi a baja, hogy az iskolában nem tanult meg többes számban beszélni. Itt nálunk minden a férjemé, állandóan hallom, hogy hol tartod a babakocsid, nézzem meg az új bútorodat, mennyiért vetted a digit gépedet. Hogy fog csodálkozni, amikor egyszer elmagyarázom neki, hogy a férjem cipője tk. az enyém, mert az én ösztöndíjamból vettük.Kép

Ági, Matyus nagyon édes a fürcsis képen. Hanem a funpick...Még most is röhögök rajta.

Szilvus, Petit elvarázsoltad az etetőszékben? nagyon aranyos a te képed is. A nyári kollekció bemutatását kicsit későbbre halasztom a zsúfolt program miatt.

Mariann, milyen édesen alszik Nádja a képen. Látom, neki is elromlott az éjjeli alvókája.Kép Hátha hamarosan újra jól alszanak ezek a babák, nagyon reménykedem. És a recepteket éééén is nagyon szívesen böngészném, apa leginkább csirkehusit szertei, mert nem terheli az epéjét...

Kitty, boldog 8 hós szülinapot Rékának.

Karmen, Orsi milyen ügyes lett.Kép MOst nemrég még azt írtad, hogy fekvő újszülött egy másik babóhóz viszonyítva. Most meg már mászik és állingál.

Zsuzska, tetszik a képed. A te Petyád is rohamos ütemben fejlődik, gratula.

Kata, Máté igazán rendes pasi volt a keresztelő alatt. Edinának nov-ben lesz a keresztelője, de attól tartok nagyon is aktív lesz, szerintem megpróbálja majd kiszedni a szentelt vizet a pap kezéből.Kép

No lépek, Edina eddig kitartott, így is nagyon kegyes volt. Bocs, ha valaki kimaradt, megpróbálom este is bedugni az orrom, és pótolom a mulasztást.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok,

Felhívtam tegnap a Libero-t és hagytam üzenetet a rögzítőjükön. Reklamáltam, mert augusztus elején küldtem be az 5 figurát és teki még sehol. Állítólag nem kapták meg, de azért még a héten elküldik a tekitKép Ja, és figyelmembe ajánlották a most futó akciójukat. Érdekes, mert eddig még nem hallottam róla. Továbbra is figurákat kell gyűjteni, majd este leírom hogyan, most elkavartam valahová a papírt, amire felírtam.

Tegnap elővettem a fürdéshez való gumijátékokat. Hát, Nádja teljesen odavolt. Percekig hangosan kacagott, annyira édes volt. Egy piros polip a nayg kedvenc.Érdekes, eddig csak akkor kacarászott így időnként, ha csikiztük, vagy a nyakába fújkáltunk.
Viszont a hisztit és akarnokoskodást is elkezde az elmúlt néhány napban.

Ajaj, hív a kötelesség meg a lányomKép Még jövök majd

Mariann

PS: éppen most kaptam süti recepteket. aki kért csirkét, annak elküldöm ezt is.
tmarianna

Mariann, én is kérem szépen a csirke + süti recepteket!
Köszi!

Erika
pera

Mariann! én aug. elején hagytam nekik üzenetet, azóta sem hivtak vissza v. irtak. Igaz más ügyben.

Mely! Hát ülni szépen tud Orsi, de még mindig nem ül fel magától, meg hamarabb fog állni mint hasrol hanyattfordulniKép

Ági! jot hahotáztam most, azt hiszem kár lett volna ha a fotót lekéste volna Matyus!

Nádja aranyos hogy milyen helyzetekben képes aludni!!

Petya is látom szeret a hordozoban aludni, Orsinak is kedvenc helye volt. Csak már nemigen fér el benne, persze nem széltéreKép

Ja fözeléket megint nem kért tegnap, tök volt almával, imádta eddig most 2 napig meg nem kellett. Maradt a szopi. Ezek után erösen fontolgatom hogy jövö héten nem merem elvinni megméretni, hiába hivtak vissza.

Kitty! köszi, idöm nem volt visszaolvasni most.
Orsinak sem marad ki szopi akkor sem ha eszik fözeléket, de én a napi 100g-nak is nagyon örülök már. Amugy ö imádja a krumplit, répát.
Céklát anyu fözte és megpucolva kaptam, de ugy emlékszek fözés elött hámozta meg, ma rákérdezek.
Tegnap adtam Orsinak egy kevés csirkemájat (már lehet) na az tetszett neki, evett volna többet is szoval nem az étvággyal van a gond, a fözelékkel ugy lehet mindig uj ízt akarKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

sziasztok!

Visszaolvasni csak mértékkel tudtam, de ígérem bepótolom!
Szóval: gratula az új lakáshoz (remélem szerencsésebbek lesztek mint mi), gratula a féléves babóknak, az első dekupézs alkotáshoz, és mindenhez ami még kimaradt.
A babaképek nagyon jók, ezek a babók gyönyörűek és nagyok. dani holnapután lesz 8 hónapos, csütörtöki paraméterei: 7,36 kg, 65 cm. Egy fogacska, és több duzzanat a szájban, amiből előbb utóbb fogacska lesz. Most indult meg a haja a bébimnek, hamarosan hatalmas sörénye lesz, mehet apával fodrászhoz. Kép
Hasról hátra profin fordul, két játékkal püföli egymást, meg persze magát is, rengeteg duma (vajon honnan örökölhette? Kép ), kúszni próbál, de még nem jött rá, hogy hogyan kell felemleni a popsit.
Azért a messzebb lévő játékokig elkínlódja magát.
Állni próbálkozik az ölünkben, de inkább rugózás a vége!
Alvás: felkel reggel 7-8 körül, eszik, játszik, 10-kor irány a kiságy - szunya. Délben felkel, eszik, játszik, 2 körül megint mehet aludni. 4 körül uzsizik, majd rosszalkodik, és a vacsi előtt még általában alszik 1 órát. 8-9 körül vacsi, és másnap reggelig hangja nincs. Azt hiszem egy szavam sem lehet rá!
hétvégén így nézett ki a bébim:

Kép
Kép

Erika
goczane

Sziasztok Lányok!

Talán még emlékeztek rám, én kérdezgettelek titeket régebben oltás ügyben. Ma is megyünk, a 4 hónaposra (dupla, sajnos Kép), de most nem ezért írok. Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy használ-e közületek valaki DM-es Babylove popsitörlőkendőt? Ki szeretném próbálni, de előbb gondoltam megkérdezlek titeket. Előre is köszi annak, aki válaszol!

Tényleg: Bedoli hová lett a topikból? Annak idején telepakolta a leveleit mindenféle díszítő elemmel! Miért tűnt el így? Nem tud róluk valaki?

Sziasztok, Hello
hello

Szia Hello!
Többször vettem már DM-es Babylove kendőt és szerintem kifejezetten jó. Elég vastag és puha is.

Szia,
Humi
humi

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat!!!

Petya 2 napja rászokott arra, hogy este 9 körül vacsizik utána csicsikál és reggel 6kor kéri a reggelit és fél8-8ig szunyál. Eddig 8kor vacsizott 5kor kérte a reggelit, aludt utána fél7 ig... de vasárnap késett a vacsi, mert későn értünk haza az Anyutól...

Mariann Én is kérhetek recepteket? Lelkes gyüjtő vagyok, mert csak nemrég kezdtem főzőcskézni és elég kicsi még a repertoár... zs111@freemail.hu. Köszike....

Babaúszáson mi is voltunk 3 alkalommal, most 4 hetet kihagytunk egy elhúzódó nátha miatt, már szerencsére kilábaltunk belőle... Kép
Petya mind3 alkalmat végigüvöltötte Kép Első alkalommal egyszer bevitte az úszásoktató a víz alá és 10 percig sírt utána, ki is kellett jönnünk a vízből... Második alkalommal 3x is víz alatt volt, kicsi sírásokkal. Harmadik alkalommal annyira sírt, hogy meríteni se lehetett...
Most van még egy alkalom a bérletünkön, de félek, vissza kell majd mennünk a pénzünkért, mert este itthon megpróbáltam a hátára fektetni Petyát a vízben és csak bőgött... Asszem nem fogok újra próbálkozni az uszival... Majd később megtanul úszni...

Zsuzska
bzsuzska

Sziasztok!

No, Nádja szundikál a terszon. Toltam 3 kört az udvarban és beájult. Annyira gyönyörű idő van. Így még elviselem, hogy vége a nyárnak.

ZsuzskaKép
Milyen elvetemült oktató volt ez?! Hol voltatok? Csak azért kérdem, hogy mindannyian jól elkerüljük azt a helyet.
Nádja is merült már, többször is, de SOHA nem bőgött és sírt utána.
Mikor először voltunk vízben pityergett és sírt egy kicsit. De merítésről szó sem volt. Csak bementünk a vízbe, és hóna alatt fogva lebegtettem, ha sírt, akkor magamhoz öleltem. Az első alkalom kb. ennyi volt.
Mi sem voltunk már kb. 4 hete, előszőr Nádja volt náthás, aztán meg én. Nádja már teljesen gyógyult, én még nem vagyok 100 %-os, de már alakul. Jövő héten megyünk már úszni.
Mail megy.

ErikaKép
Tündériek a gyerkőceid.

KarmenKép
Szerintem hívd fel őket újra.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Nálunk elkezdődött a pakolászás. Már 7 kukazsák telt meg mindenféle ronggyal. Jajj nekünk, néhány napig kukazsákokban és dobozokban fogunk lakni.
A költözésnek köszönhetően kimosom a barlangászcuccaimat. Már másfél éve kint vannak az erkélyen úgy, ahogy utoljára kijöttem a barlangból. Most még egy darabig nem lesz rá szükségem. Kép Pedig már úgy mennék!
A lakás meg haragszik ránk, hogy elhagyjuk. Tegnap este leszakadt a fregoli, még szerencse, hogy nem Kincső volt a kádban. A mosdó kezd eldugulni, a sütő vacak (a tegnapi süti nagyrésze a kukában kötött ki)

Kincső alszik már 2 órája, szóval van időm csinálni a dolgomat.

Mariann, nekem is átküldenéd a recepteket? Köszi

Hello, csatlakozom Humihoz, jó a DMs.

Megmelegedett az ebédem, rohanok.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Nekem is van kb. 100 csirkemell receptem.

Mariann! azota Liberot sem vettem, nagyon haragszok rájuk, minek kérték hagyjak üzenetet.

Mi sem voltunk uszni, itt most 7végén lett fedett, igy majd megint elkezdünk járni.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mariann!

Recepteket én is kérek!!
Köszi Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Mariann!

A pipis es sutis recepteket en is szeretnem elkerni!
e-mail: napocskamano@freemail.hu
Koszi!

Az en kislanyom a sutotokot nagyon imadja. 2-3 hete szinte minden este azt eszik es meg nem unta meg! Kivancsi vagyok, mikor lesz elege belole. Szerencsere nemcsak a bebietelben eszi, hanem azt is, amit en sutok, igy nagyobb adagot is suthetek, mert en is nagyon imadom.

Lanyok!
Latom, mar adtok a babaitoknak ceklat. Mikortol lehet adni nekik es hogyan kell elkesziteni? Biztosan leirtatok mar, de sajnos annyi idom nincs netezni, hogy sokat visszaolvassak, 2 het alatt nagyon sokat irtatok.

Koszi mindenkinek!
Sly

Kép
Kép
napocskamano

Karmen!

Toled is szivesen fogadnam a csirkes recepteket!
Koszi!

Sly

Kép
Kép
napocskamano

Sziasztok! Ritkán írok, igyekszem legalább olvasással győzni titeket, legrosszabb esetben is megnézem a képeket! Azok csuda helyesek, kacsalódok egy digitális géppel! claire
claire

Sziasztok!+

Ez aztán a termésKép Fél napig nem dugom ide a képem és tessékKép Kép

A mai délelőttöt fodrásznál töltöttük petivel. Én szépültem, Ő pedig remekül elvolt. Játszott a játékaival, valamint a szines flakonokkal, megevett 50 db névkártyát, ebédelt, beszélgetett, szóval magam sem gondoltam volna, hogy igy elszórakoztatja majd magát. Meg persze bennünket is.

Mariann
A csirkebibliát kaptad meg? Ha NEM azt, akkor énis kérem szépen! A csirkebiblia megvan - ha esetleg azt kéri valaki, szivesen továbbitom.
Nálatok is jól elhúzódott Nádja náthája. Remélem már teljesen meggyógyult.

Katca
Nekem 3 fokozat van az AngelCare-en. A szuszmákolások ezen is tökjól hallatszanak. A 3-ason állandóan bezavart valami, lehet, hogy a 4. emeleten lakó kisbabások ugyanilyen készüléke? nemtom. Ez a 2-es bevált, lényeg, hogy mindig vaklárma volt a risztás. Persze, minden esetben csúcsot javitottam akadályfutásban....

Maszatka
Az ananászos karikáktól nem nő a popsi! Nagyon lájtos édesség, hidd el. Két adagból szoktam sütni, azaz 2 doboz levelestészta és 4 doboz ananász, tart kb. 10 percig. Mármint az elfogyasztásaKép
Tényleg, mi volt a kardiológián?

Humi
A Naturlandos trutyit kaptuk a Patikában. Az illatával nincs gondom, de az állaga nem túől bizalomgerjesztő. Mindegy, ha Peticica bőrére jó, akkor marad az. A Johnssont meg elfürdöm énKép
A pipimáj biztosan jó lesz Kristófnak, jó sok benne a vas. Kicsit kesernyés izét pedig elveszi pl. a sütőtök vagy a céklaKép Igaz, petinek nem izlett, de hamarosan újra próbálkozom, kisebb adag máj+több zöldség kombinációval.

Hello
A DM-es popsitörlőt mi is kipróbáltuk, én a sensitive-t vettem (Fehér zacsis asszem). De szerintem csak akkor éri meg, ha akciós (999,- Ft/2 csomag), mert különben majdnem ugyanannyi mint a Pampers vagy a Johnsson, és azok azért szerintem mégiscsak jobbak.

Karmen
Mérésre jól tömd meg anyatejcivel Orsit és rögtön vidd le (azaz = végtermék előtt). Nekünk ez a taktikánk, eddig beváltKép

Puszi,

Szilvus
szilvus

Szilvus!
Hívj fel!!!

Bocs az OFF-ért a többiektől.

Pusza, Humi
humi

Szilvus! erre én is gondoltam csak a tömésröl ö nem tudKép

Sly! holnap küldöm most nyügös apa meg Pesten mennem kell fürdetni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

SZiasztok!

SzilvusKép
Budakalászi Corában napocskás Pampers van.
A Csirkebibliáról van szó. Úgy emlékszem én már kaptam régebben muffinost is. Nincs meg neked véletlen?

Mariann
tmarianna

Sziasztok, Nagy nap ez a mai itt ülök az új gépem előtt és titeket olvaslak!!!! mától újra itt vagyok és igyekszem (amennyire 3 manó mellett tudok) jönni közétek, most megpróbálok egy kicsit visszaolvasni.
Puszi,

Rita, Julcsi
boksay_rita

Sziasztok!

Köszi lányok mindenkinek a drukkot, ha már ott leszünk ígérem tartunk egy lakásavató baba-mamátKépesetleg papátKép

Ed, nem irigyellek a zsákokért, illetve egy kicsit.

Erika, édesek, sztem nem is puszi volt, hanem hariKép

Mariann, még én is beleférek a receptekbe?

Lányok, vasárnap Kismama börze?vki?Hm????????
összeköthetnénk egy kis talival.

Nézzétek milyen édeset találtam:
Kép

Nah, mára ennyit belőllem.

Jaaaaaaaaaaaaaaaa, a legfontosabb, SÁra is becsatlakozik a fogasok közéKép
Igaz, még csak érződik, de sztem mindjárt látszik is.

Puszka, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Megint énKép
Olyan hüjjjjje vagyok, Sáráról a képet elfelejtettemKép
Szal:Kép

Pusz, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Erika, csodaszépek a gyermekeid!!!!! csirkés recepteket én is kaphatok?
puszi,

Rita
boksay_rita

Mariann, ez a hely a Kusza babaúszása (Campona melletti, XXII. ker-i művház).
Légyszi, küldd újra a recepteket, mert teli volt a postaládám, így sajna nem kaptam meg Kép

Ma nem voltam itthon, így Apa nem találkozott este a Petyával, cserébe nem hozott nekem fel a pincéből diszperzitet Kép Most van két kiöntött keretem, ami festésre vár...
bzsuzska

Jó reggelt!

Erika, gyönyörűek a gyerkőceid! Domi haja pedig csodálatos! Igaz, hogy vágtunk Dorka hajából, de azt hiszem, évekig várhatnánk mire ilyen hosszú lenne. Arról nem is beszélve, hogy nagyon vékonyszálú és állandóan kócolódik. Milyen samponnal mosod a haját?
Hisztis még a kiscsaj? Dorka nagyon és egyre féltékenyebb. Pedig már azt hittem megússzuk. Imádja Levit, de azért néha kap i szegény (persze csak úgy véletlenül) és minden játékot kivesz a kezéből.
A közös délutáni alvást sikerül összeegyeztetni? Egy szobában alszanak?

Mariann, köszi a recepteket!
Nádja tündéri. Várhatnám, míg Levi csak "úgy" elalszik. Különben a tegnap az egyik fogacska áttörte az ínyét, úgyhogy nem sokáig lesz már fogatlan kismanó.

Rita, örülök, hogy újra itt vagy! Hogy vannak a gyerkőcök?

Hello, DM-es popsitörlőt mi is használunk. Szerintem jó, meg vagyok elégedve vele.

Szép napot mindenkienk! Itt szakad az eső, pocsék idő van.

Erika
pera

Sziasztok,

most jöttünk meg a kardiológiáról, azt mondták minden rendben, nincs semmi komoly, ki fogja nQni, márciusban kontroll.

Rohanok mert hív a kötelesség.

Majd még jövök délután.

Sziasztok

Timi
kismaszat

Humi,

Vasat a legnagyobb mértékben tartalmazó élelmiszerek: (mg/100g)

-mogyoró 35
-mák 22
-tüdö(sertés, marha) 16
-sovány juh hús 10,5
-sertésmáj 10
-vargánya 10
-friss csipkebogyó 10
-lóhús 9

egyébként nézd meg www.konyhamester.hu

puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!Kép

Olyan jót sétáltunk ebben a szép őszi időben! megyünk délután is, gyűjtünk gesztenyét meg mindenféle termést, jól mutat majd egy disztálban az étkezőben.

Humi, Timi
Én egy NAGYON vizuális emberke vagyok és éppen elképzeltem a mi falatnyi Krizsónkat, amint hófehér szalvétával a nyakában, éppen beleharapni készül egy méretes paripa combjábaKép

Nagyon jó, hogy Bencének semmi baja. Megnyugodtál, ugye?

Rita
DEJÓ!!!!!! Szia-szia! Puszi a csajsziknak! Olvass vissza gyorsan!

Nuska
Mit evett Sára?Kép Már gyűjtöm le a kajás fotókat, készül a slide-show, lesz vámpiros és egyéb része, igérem összerakom hamarKép

Megyek, kihasználom mig csemetém szunyál, addig megetetem a "másikat" a teknőst.

puszi,
Szilvus
szilvus

Jaja, na mégiscsak kimaradt:

Mariann
A muffinos nekem is megvolt, de van egy biztos forrásom, beszerzem újraKép

Szilvus
szilvus

Sziasztok,

CSak egy gyors bekukk.

Karmen, a pipimelles recepteket én is szeretném.

Mariann, a te receptjeid megjöttek, nyam-nyam, alig várom kipróbáljam őket. Köszi.

Timi, örülök, hogy nincs baj Bencével, a tavaszi kontrollon is rendben lesz majd minden, meglátod.

Erika, szépek a gyerkőcök, nagyon aranyosak egymás mellett.

Léna, milyen fincsi dolgot kóstolt Sára, hogy ilyen édesdeden mosolyog utána?

Ja, és a múltkor valaki ajánlotta, hogy az almát inkább főzni kell a babáknak, ha nyersen megfogja a gyomrát. Hálásan köszönjük a tippet, szerencsére nálunk bevált. Hiába adtam Edinának őszibarackot és szőlőlevet, kakit nem tudtam elővarázsolni. Asszem egy jó ideig főzöm neki az almát.

Ma ismét sapkavadászaton voltunk, íme a legújabb zsákmány.

Mely
KépKép
mely

Az előbb lemaradt a sapek.Kép

További szép jó estét.

Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Mely, jó a sapi, tündéri a leányzó!

Szilvus, teszek fel két kajás fotót. Már megint vámpírkodott a lányom.
Kép
és
Kép

Zsuzska, amúgy milyen az úszás a campona mellett? Ára? Tényleg érdekelne, mert hamarosan érdekel a dolog. Jó lenne nekünk is eljárni úszni, de a világvégéről csak oda tudunk menni.
Köszi

Léna, ne aggódj, majd ti is laktok kukazsákban és cigisdobozban. Jó is, meg nem is.

Megyek pakolászni, mert kikapok apától, hogy nem csinálok semmit.

Jó éjt mindenkinek.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Ed
Te jóóóó éééég!Kép Kép Kincsi fejest ugrott a céklába? Percekig nevettemKép Kép Mentettem, ezzel kezd majd a slide-show...

Mely
Télleg nagyon jók a sapekok. Felénk nem is láttam ilyeneket. Igy aztán csak egy sima mezei "Hello Giraffe"-osat lőttemKép Vilikék, majd lefotózom.
Asszem az almafőzést én mondtam, Peti sem eszi nyersen. Főzve pedig nagyon jól turmixolható, sokkal krémesebb lesz és szerintem jobban illik a zöldségekhez pl, mint nyersen. Ha kaksit akarsz "varázsolni" Petinél az ananásztartalmú bébiital is hajtó hatásúKép. Bár nekünk efféle gondunk nincs, a Kishapsinak gyors az anyagcseréje, napi 3 produktum mindig van. Valszeg ezért gyarapszik lassabban.

Nuska
Jól mondja Ed, naon jó ám a világoskék kukazsákokból öltözködniKép Tavalyelőtt 2 hónapig csöveztünk ily módonKép Történt ugyanis, hogy a régi lakást előbb sikerült jól eladni, minthogy a másikat megvettük volna. Ingóságok egy barátnőm 30 nm-es üres lakásában - de oda mi már nem fértünk be. A betyárbútor - vagyis a kukazsákok és dobozok meg a szülőknél, az irodámban, mi pedig hol itt - hol ott. 4-5 pár cipőm és táskák a kocsiban, hogy kéznél legyenek..Kép Jókat nevettünk reggelente a kiborított zsákokon, amikor kerestünk valamit. Pedig felcimkéztem őket.
Szóval hamarosan meglátod - tényleg nagyon jó dolog költözni!

Na megyek, tökjó IQ-teszteket találtam a neten, megcsinálom nyugodtan, mert délután Peti itt nyűglődött az ölemben és félig rá figyeltem.

Holnap répás muffint sütök. Na kiváncsi leszek, hogy sikerül-e?Kép

Puszi,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Nincs egy perc nyugtom se már a fiamtól. Annyira tetszik neki a mászás, hogy már csak így közlekedik...

Ed, amúgy az úszás jó. Petyának nem tudom mi nem tetszik benne, mert itthon imád pancsolni... Kiskád tele vízzel, tehát nem a nagy vízzel van a gond. Kaptam már olyan tippet, hogy lehet, a hangzavar nem tetszik neki. A rádiós próbát még hajtottuk végre...
Egyébként ő volt az egyetlen gyerek, aki üvöltött. Az összes többi szépen tűrte a dolgokat.
Az úszás 4 alkalom, 5000 v. 5500. (Mi 5-öt fizettünk aug 28.án.) kell egy úszónaci a babának, ezt ott vettük 1500 v 1600ért? már nem emlékszem...
Az úszás menete. Medence mellet bemelegítés. Aztán irány a medence. Ott először össze kell vizezni. Gyakorlatokat kell csinálni, mindet megmutatja az oktató...
Első gyakorlat: egyik kezeddel úgy fogod, hogy a hátán van és a fülét belemeríted a vízbe, másik kezeddel a feje fölül rácsapsz egy kis vizet az arcára parancsszóra.
Második gyakorlat a merítés, először és másodszor az oktató merít, a többi alkalommal csak segít neked.
Harmadik gyakorlat: a hátán fektetve fogod úgy a tarkójánál fogva, hogy a feje van feléd, és a füle a vízbe ér. (na, Petyával ezt egyszer se tudtuk megcsinálni. Mondjuk ettől itthon is vad üvöltésbe kezd... Kép)
A végén fel-alá járkálhatsz vele a medencében, amíg a babó élvezi és nem fázik. Tulképp ennyi ez kb 30 perc...

Szilvus, hol találtad az IQ teszteket? Én is kivi vagyok, mekkora van nekem...
bzsuzska

Sziasztok, újfent

Zsuzska
Az IQ.lap.hu-n van 1 csomó magyarul és egyéb nyelveken is. De Petyát passzold le, mert bezavarKép Peticica nyekergése "leamortizált" 132-re, ilyen rossz eredményt még sosem értem el, ha igy haladok, jövőre együtt megyünk a bölcsibeKép Kép

Gratula a mászó Petyának! Petikém meg ellustult, pár napja megint csak kúszik. Vagy csak Ő is visszafelé fejlődik mint a Zannya?Kép

Aludni is kéne, de nincs kedvem. A fiúk már régen alszanak. És hogy a mai nap se legyen eseménytelen, elromlott a vizmelegitőnk, fazékban forraltam a vizet mindhármunknak a fürdéshez, mégsem maradhatunk koszos malacokKép

Jóccakát!Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Így az éjszaka közepén végre idejutottam a gép elé. Ma egész nap rohangáltunk és holnap sem lesz ez másképp.
A mai nap rossz híre számunkra, hogy megtudtuk Krizsó hétfői vizeletminta eredményét és még mindig van benne baktérium. Ezért ma újabb antibiotikum kúrát kezdtünk, azúttal Sumetrolimot kap. Pedig úgy reménykedtem, hogy a 2 hét Zinat kúrával túl vagyunk a problémán, de sajna mégsem. Kép
Van egy jó hírem is. Tegnap kétszer is hanyatt találtam az ágyában az amúgy hasra fektetett fiacskám. VÉGRE! Kép Ma persze már nem gyakorolta a tudományát, de legalább tudatta, hogy ilyet is tud. Kép

Rita,
De jó, hogy újra itt vagy. Kép Puszi a lányoknak!

Timi,
Hálásan köszi a vas infót!!! Kép De jó, hogy nincs gond Bencével. Kép

Szilvus,
Ez naaaaaagyon tetszik! A fehér partedlis Krizsó aki épp nekiesik egy hatalmas ló combijának. Kép Én is vizuális típus vagyok. KépKépKép
Írd majd meg milyen lett a répás muffin! Én tegnap csináltam töltött cukkínit a családom hosszas fintorgása közepette (a fiúk a húshoz is húst ennének). Erre mára felfalták az egészet azzal a felkiálltással, hogy ilyet máskor is kérünk. A fene sem ismeri ki magát a fiúkon. Kép

Mely,
Tényleg jók a sapik. Édes bennük Edina. Kép

Ed,
Épp ma vettem céklát, hogy lassan azt is megkostóljuk. Hát ezekután nem is tudom??? KépKépKép Kincsőt elnézve, evés előtt csőre töltöm a mosógépet. Tényleg pont olyan a leányzó, mint aki fejest ugrott a céklafőzibe. Kép

Na megyek, mert aludni is kéne.
Pusza,
Humi
humi

Sziasztok!

Mindenkinek köszi a válaszokat! Akkor végülis ki fogom próbálni a DM-es törlőkendőt. Eddig a Pampers volt a legjobb, de néha nem volt elég nedves. És elég drága. A Johnson's meg nem olyan jó illatú (szerintem) és allergizált nálunk. Ezért lettem volna kíváncsi a Bbabylove-ra.

Akkor Bedoliékról senki nem tud?

Üdv, Hello
hello

Jó reggelt!

Úgy látszik, mi sem ússzuk meg a náthát. Levi egész éjjel alig aludt, nem kap levegőt, rengeteget tüsszent és rém nyűgös.
Már csak ez hiányzott.
Pedig már épp kezdett kialakulni nálunk is az evés-alvás program. Úgy látszik, egy időre elfelejthetem, igazi ölbenbaba most.

Szilvus, nekünk is lesz vámpírképünk. Tegnap csak úgy habzsolta a céklát. Vége a Hipp támogatásának, jön a házi koszt!!
Ed, szuper a kép a ksi céklafalóról!

Lányok, nem tudjátok honnan lehet letölteni szép gyerekdalokat, Halász Jutkát?

Megyek, nehéz nap lesz a mai!

puszi

Erika
pera

Sziasztok! Kép

Megint jól lemaradtam....nagyon aktívak vagytok Kép

Itt most zuhog az eső, szinte sötét van, olyan nyomasztó....De Nándika békésen alszik. Újabban reggelente csak ringatással, ölben alszik el....álmos, dörzsöli a szemét, de egyedül nem megy az elalvás.
Tegnapelőtt megkóstoltattam a céklát. Elsőre nem volt oda érte, csak pár kanállal evett, de tegnap már jobban ízlett Kép Készítettem Vámpírgyurka képet, a végén csatolom.

Mely Kép
Nagyon vagány sapkákat vadászol Kép Jól állnak EdinánakKép

Ed Kép
Jót nevettem Kincsi kinézetén Kép Hogy csinálta?
Mi még hordozóban eszünk a szobában, így nem engedem, hogy belenyúlkáljon a kajába....de kíváncsi lennék, hogy meddig menne el. Na, majd ha etetőszékben eszik, akkor kiprobáljuk.

Humi Kép
Krizsónak jobbulást kívánok! Kép

Erika Kép
Nagyon aranyosak a gyerekek Kép Dani hatalmasat nőtt, Domi meg olyan kis nőcis, ahogy ott könyököl Kép

Mariann Kép
Csirkés recepteket én is kérem szépen, ha még lehet.

Rita Kép
Jó, hogy újra itt vagy. Hiányoztál a topikból! Kép

Üdv,
Pumukliék
Kép
pumukli

ED!

Ez a kép frenetikus!!!!! Kép

Era!

Nálunk a hiszti kezd alábbhagyni, legalábbis már mértékkel műveli a lányzó.
Féltékenység:
Az elején semmi, aztán kialakult (szintén játékelvevés, ha Dani ölben akkor ő is, stb), de ma már teljesen természetesnek veszi, hogy van a Dani, és megtanulta kezelni, hogy nem tudok mindig hozzá is rohanni, ha épp Danizok, így most nyugi van itthon.

Én a változatosság kedvéért nem főzök még mindig a gyerkőcnek, mert az energiámba nem fér bele, így marad a bébiétel. Csak olyan saját főztöt kap amit a mi kajánkből kimentek neki. (pl. husileves)

Szilvus!

Tök jó hogy találtál ilyen IQ-s oldalt, én is már rég teszteltem magam, de attól tartok, hogy az itthonlétem arányában csökkent az IQ-m mértéke. Kép (és már 2 éve itthon vagyok - hűűűűű)

Tegnap sikerült lencsevégre kapnom, hogy hogyan is történik a bébim forgolódása. (ha leteszem aludni, utána még 20-szor be kell hozzá mennem visszafordítani, mert manó megfordul, és háton nem hajlandó elaludni.)

Kép
Kép
Kép
Kép

Na ezek a nagy dolgok, nem egyszerű a testtartás Kép

Erika
goczane

Hali!
Amit írtam elszállt, úgyhogy kezdem elölről. Na szóval, szépen termeltek, alig győzöm visszaolvasni. Gratula a legújabb fogacskákhoz! Remélem a cicik nem sínylik meg!

Hello,
A DM-es popsitörlő (sensitiv) nekünk is bejött. Elég vastag, puha és nem száraz, az ára sem rossz. A Johnsonstól piros lett a popsija. Fürdetőböl is Babylove-ot használunk, a patikait nem szeretem. Túladtam a maradékokon, anyósom elvitte, mert egy csomó krém alapanyaga.

Zsuzska,
Gratula Petyának a mászáshoz!

Kismaszat,
jó, hogy Bencével minden OK.

Ed,
Kincsi édi, olyan, mintha ráborult volna a céklásfazék. Hu-hú mi vár ránk! Ha ránézek aképre, mindig felvidít. A cékla nálunk is nagyon bejött. Jó ötlet a macis képek, látszik, hogy mennyit nőtt a bébi.

Humi,
Azt hiszem nálatok sem Apa ment össze! Most már az a frány baci biztosan hamar úgy dönt, hogy megunja Krizsót! Tök jó, hogy megfordult! Amikor LEvi először megfordult, után sokáig szünetet tartott. Most bezzeg, már a pelusozás is negyed óráig tart, mert úgy forog. Sok vas van a spenótban, a májban (főleg borjúmáj) és a vörös húsokban. Ez utóbbia a babóknak nem játszik egyenlőre. Amíg pocakos voltam rengeteg ilyet ettem az anémiám miatt, meg annyi vasbogyót befaltam, hogy a gyógyszergyár már adhatna valami támogatást.

Pumukli,
Nándika aranyos, a cékla mindenhol sláger!

Era,
Gyors gyógyulást Levinek! Az én Levim tegnap délután egy fél percet sem aludt! Igaz de. három órát is, úgy látszik, hogy ennyi elég volt egész napra. Egyébeként általában de. 1-2 órát szokott aludni, du. fél, max. egy órát. De nagyon össze-vissza. Alig tudom benne tartani a lelket fürdésig.

Mely,
Tök jó a sapi! És benne Edina is szuper! Én sosem találok ilyen jó sapikat Levinek. Egyébként is gondom van a sapikkal, kb mint a zoknikkal: ha nem esik le, szorít, ha meg nem szorít, akkor lecsúszik.

Léna,
Majd meglátod, hogy milyen más, jó lesz hármasban. Hol lesz Újpesten a kis lak? Én ott laktam, amíg a férjemmel össze nem költöztük, úgyhogy jól ismerem a kerületet, ha bármiben tudok segíteni, szólj! Mi még a költözés után egy évvel is dobozban tároltuk a könyveinket!

Kata,
az a bébiőr már a frászt hozza rád. Biztos, hogy nincs baj Mátéval. Mi már nem használjuk, mert kölcsön kaptuk és vissza kell adni, mert ott jön a második baba. De nem izgulok, bár Levi mostanában csak hason alszik és állandóan vándorol, kitakarózik. Inkább attól félek, hogy megfázik, úgyhogy megpróbáljuk a hálózsákot.

Erika,
Levi újabban nálunk sem hajlandó háton elaludni.

Mariann,
bárcsak Levi tudna így elaluldni. Azt várhatom! Küldd nekem is a recepteket, kösziiiiii!

Szilvus,
hogy sikerült a répás muffin?

Remélem nem maradt ki senki, ha mégis, ezer bocsi, majd iparkodom!!

Nem tudom, hogy mi van Levivel, de mostanában igen nyűgös és kicsit hisztis. A játékai alig érdeklik, ha leteszem sír, ha a kezemben van le szeretne mászni. Tegnap bennt hagytam a szobájában. Úgy döntött, hogy nem szeret egyedül és átgurult a küszöbön. Jött meglátogani engem a konyhába, az előszobában csíptem el. Olyan takony idő van, most még le sem tudom vinni.

Na megyek ebédet főzikélni. Pusssz: Moncsi
monyó

Humi, Krizsónak vesemedencegyulladása van vagy rossul emlékszem? Csak azért kérdem, mert a barátnőm kislánya 3 hónapos korától küzd vele és ha Nálatok is ez a probléma, szívesen segítek, jobban mondva érdeklődöm, hogy ők miként kezelik.
Remélem, hogy az antibiotikumváltás segít, és hamarosan el is felejthetitek!

Szilvus, ha megtatálod a muffinos recepteket, küldd át légyszi!

Erika
pera

Muffinrecepjeim nekem is vannak. A kedvenc a fekete erdő muffin Kép

A neten is vannak jó muffinreceptek itt: http://free.x3.hu/receptek/m-index.htm

Üdv,
Pumukli
pumukli

Sziasztok!

Petyát lepasszoltam a Dédihez, amíg én főzőcskézek... Kép

Ráérő kicsinyke időmben elkészült egy újabb kép. Megmutizom:

Kép

Hol lehet olcsó muffin sütőt kapni? Annyit hallok mostanában erről a muffinról, hogy kedvem támadt nekem is sütni, de ahhoz forma is kéne...
bzsuzska

Sziasztok!

Csak gyorsan, majd este még jövök.
Megtaláltam a receptkönyvek forrását:
http://mesterszakacs.fw.hu/
Úgyhogy nem bombázlak benneteket többet, itt minden megtalálható.
Itt pedig van 50+50 muffin recept:
http://www.haon.hu/nagyvilag/nagyvilag-104793.shtm

Mariann
tmarianna

Sziasztok!Kép

Humi
Na, hányszor forditgattad Őuraságát éjszaka?Kép Kép Mit mondtak, mennyi idő, mig végre minden baci kitakarodik Kópéka szervezetéből? Ugye nem teszi tönkre a kis gyomrát a sok antibio? Annak a lónak bele kell férnie. Rögvest le is rajzoltam ám, de sajnos nincs szkennerünk, igy az asztalfióké lett eme művem (is).Kép

Era
Mondd már, elég ha csemetéink okosodnak. Nézd meg, mert nem mindegyik adja meg a hányadost, azok a jók, ahol elkéri az életkort és a gép számolja a kitöltési időt.
Dani forgolódása óóóriási, nagyon ügyike!!Kép Peti valahogy a lábával keresztezett, én ki is próbáltam magam anno, hát elég bénán mentKép Huminak meséltem, hogy pont ilyen 20 visszafordítás/éjszaka volt osztályrészem pár hónapja, mikor Peti még csak hasról-hátra tudott pörögni. Hátradobta magát mint a büdösbogás, keze-lába járt, én meg az első nyekkenésre tudtam mi a helyzet, alvajárva mentem forditgatniKép Reggel párom csak annyit kérdezett: hányszor? Kép Kép

Pumukli
Jó a Vámpirnándi, mentettem.Kép Izlett Neki, ugye-ugye?Kép Finom édes. Ha pici almát teszel hozzá, egészen különleges izt kap.

Moncsi
Mindenképpen tuszkold hálózsákba Levit, ha ilyen vándormadár. Minél hamarabb megszokja, annál jobb, mert majd később fel is tud benne állni gond nélkül. A megfelelő méretet válaszd, amelyik nem lóg, ám van elég hely a kis lábacskáinak, ugyanis a vándorláshoz elengedhetetlen. A Billerbecknek és a Drewex-nek van 3 méretben (mi a középsőt vettük: 95 cm-s), pamut és finom puhán bélelt, mint a pufikabátok, az ára sem borzasztó, asszem 6e Ft volt. Peti nagyon szereti, Zsákos Frodó-nak hivjuk benneKép Kép

Mariann
Köszi a muffin recipéket...Kép Hogy van Nádja?

Zsuzsi
Szép a kék virág, meg az előző kép is, amit anyukádnak készitettél. Nincs utána nagyon büdi a ragasztó miatt? Megkaptad a melót????Kép

Puszi, kicsit vasalok, megszáradtak peti kimosott göncei. Tényleg, ti vasaljátok még a pelusokat, ruhácskákat? Mer' má' naon unom....Kép

Puszi,
Szilvus

Répás muffinsütés elhalasztva, ebben a takony időben nem cibáltam át Petit a barátnémhez. Hétfőn lesz muffin-vacsora.
szilvus

Hali!

Szilvus,
anyósom küldött egy klassz pihe-puha hálózsákot, kimosom és huss, már benne is alszik a kis kópé. Én még mindig vasalom a rucikat meg a pelusokat, de már nem hiszem, hogy kéne. Csak így szebbek.

Zsuzsi,
szépek a képek. Azt hiszem majd Karácsony tájékán nekiállok.

Mariann,
már le is töltöttem a muffinokat!

Menéztem a Humi-féle oldalt is. Tobzódááááás!

Erika,
Levi is valahogy ezzel a technikával csinálja.

Vasárnap a BNV-n bababörze. Jön valaki?

Ja, és meg akartam kérdezni már délelőtt is, hogy életkoti sajátosság az amit Levi mostanság művel? Nevezetesen, hogy ha csak közelítem őt a földhöz, már sír, ha leteszem, ordít. De ha a kezemben van, akkor meg lemenne. Sehogy sem jó. Ha a szobában vagyok, akkor még időnként őgy ahogy elvan, de ha nem lát, akkor ordítás. Annyit ficánkol, hogy már nem bírom tartani. Nappal alig alszik, persze akkor meg fáradt és nyűgös. Az elalvás pár perces ordítás után megy, időnként meg annyira megfeszíti magát, hogy se letenni nem tudom, se leültetni, a babakocsiból is alig birom kivarázsolni. Találkoztatok már ezzel? Meddig tart? Nincs mire fognom a dolgot.

Mára már többet nem panaszkodom, megyek fürcsizni. Apa tanul, hagynom kell őt.

Jó éjt mindenkinek, Moncsi
monyó

Szia Szilvus!

Sajna a melót nem kaptam meg, még csak vissza se hívtak... De már nem is csodálkozok... Én mindig így járok... Kép

A decop lakkragi nem büdös Kép szerencsére, nagyon enyhe ragi szaga van...

Én direkt bordás bodykat, meg melegítő nacikat vettem Petyának, így nem vasalok... Kép Őszintén, kb 2,5 hós kora óta nem vasalok...

Nézem a Fábry-t, kiváncsi vagyok Rékára, meg Larára. Nem semmi anyuka, hogy 1-2-zik a lányának... Kiváncsi lennék mit csinál otthon a lányával... vagy mégsem???

Jó éjt
Zsuzska
bzsuzska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?