Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Cas,
Nekem Góczáné Anikó volt a szülésznőm, nem választott, csak éppen ő dolgozott akkor. Mégis nagyon-nagyon odafigyelt ránk, sgeítőkész, empatikus, aranyos, stb. csak pozítív dolgokat írhatnék vele kapcsolatban. Szóval ha róla van szó, de legyen szó bármelyikükről is, jó kezekbe kerülsz:-)
ccviki

Sziasztok!!!

Előszőr is szeretném mindenkinek megköszönni a gratulációkat és a jókivánságokat. Kedden jöttünk haza kicsit káosz van így még visszaolvasni nem volt időm de remélem nemsokára tudok többet is írni.
Addig is egy kép a babócáról Kép
Puszi mindenkinek: LaniKép
lani

Lani!
Édes Kismanó!!! És micsoda hajkorona!
Sok gratula mégegyszer hozzá!!! :-)))

Kedves Mindenki!
Ha parázni akartok, csak akkor kezdjetek utánaolvasni a Neten dolgoknak! Én megtettem tegnap este, rákerestem az AFP-re, és most több rémet látok, mint valaha... :-((((( Ráadásul olyan rémálmom volt, hogy azt nem kívánom senkinek (zokogva ébredtem). :-((((((((((((((((

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Csak röviden, mert nem volt időm teljesen elolvasni...

Bmárti
Mi is óbudaiak vagyunk (csak nem Békás, Testvérhegy óbudai temetőnél a hegyen), szerintem nincs messze a Bartók Béla út. Vasárnap 20 perc alatt voltunk ott.
Jó is az a dec. 23! :o)

Szülőszoba
A múltkori topmanagerest nem láttam, de most csüt.-it igen (videóról, mert akkor már aludtunk). Én úgy vagyok vele, hogy nem leszek strucc! Nem dugom a fejem a földbe, inkább lássak akár rosszakat is talán jobb lesz... A mostaniban semmi durva dolog nem volt, sőt nagyon jó volt látni, milyen lesz (persze nem biztos, hogy minden egyezni fog)!

Aranyhold talán holnap vagy kedden jön ide beszámolni!Kép Már alig várom - pedig talán már mindent elmondott, de akkor is!

Nikcsi
nikcsi

Lani!
Gratula a babához!!! Nagyon édes. Vigyázzatok magatokra!!!
hmmc

Lani

GRATULÁLOK!!!!! Gyönyörű a baba! Az ilyen csodálatos képek még inkább kedvet adnak a szüléshez! Kép Sok boldogságot kívánok a babához.

Cas

Ha utánaolvastál az AFP-nek, akkor talán azt is láttad, hogy azoknál, akiknél az AFP nem jó, egy kicsit több mint 5%-nál van tényleg valamilyen rendellenesség. Szóval semmi pánik, az csak árt a babának!

Ccviki

Én Szadecky Anikó szülésznőt választottam, nem tudom, hogy Góczáné Anikó és ő ugyanaz a személy-e?
meglepibaba

Sziasztok!

Meglepibaba! Az én szülésznőmet Pál Aninak hívták, és sajnos már nincs ott. Kép

Lani! De jó, hogy jelentkeztél! Kép Petra baba egyenesen gyönyörű! Kép

Nikcsi! Tartok tőle, hogy nekem hétköznap kellene eljutnom a Bartók Béla útra, sőt, lehet, hogy tömegközlekedéssel. Hétvégén csak úgy tudnánk elmenni, ha Lacikát is vinnénk, ő meg lerombolná a rendelőt, mire végzünk. Hétközben meg Életem Párjával is zűrös összehangolni... Kép Ááá, nem tudom, összejön-e egyáltalán ez a 4D UH nekem. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Nikcsi
Képek mennek a profilodban megadott címre...
HOsszú ideje most láttam magam először kívülről, és ahogy elnézem nem is vagyok annyira lemaradva! :-))) (Na jó, az utsó egy hétben döbbenetesen sokat gömbölyödtem, pedig nem híztam semmit.)

Meglepibaba
Úgy legyen! :-)

Kép
Kép
Kép
cas

SZiasztok

Először is Lani. Még egyszer gratulálok ehhez a gyönyörű kis tündérhez. Biztos elvagy úszva, de amint lesz egy kis időd, velem együtt szerintem sokan várják a beszámolódat. Különösen kíváncsi vagyok, hogy milyen a programozott császárnál a dokink.

Cas
Az AFP-ről olvasottak valóban nem mindíg jelentenek rosszat. A tesómnak a normál érék alatt (0,8-tól jó) vaolt, és meg kellett ismételni. A túl alacsony érték, gondolom tudod, hogy utalhat a Down kórra is. A második már jó lett.
Az enyém pedig a felső értékhatárt súrolta, mert ha jól emlékszem az 1,3 és nekem is annyi volt.
Nekünk az orvos elmagyarázott mindent részletesen, és ahhoz, hogy valakinek rendelleneséggel szülessen a babája, nem csak egy-két értékkel, hanem nagyon sokkal kell eltérnie.
Azért megsúgom neked, hogy szinte végig ott lapult bennem a félelem, ami csak akkor múlt el, amikor egészségesen megszületett a kisfiam.
Az aggodalomra azért volt okom, mert a közvetlen környezetemben volt egy szomorú eset ezzel kapcsolatban, és ilyenkor arra gondol az ember, nehogy vele is megtörténjen.

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

BMárti,

Pál Ani ott van, csak sajnos nem a szülészeten hanem a nőgyógyászaton.
Kika
kika

Mucus
Köszi a nyugtatgatás, nagyon jól esik... :-)
Most egy kicsit jobb a kedvem (sikerült 1-2 reményteli tartalommal teli cikket is olvasnom).
Persze azért a drukk bennem van, hogyha a köv. lelet is magasat jelez, de az UH-okon mindent rendben találnak, alávessem-e magunkat a magzatvíz vizsgálatnak, vagy se?! (Inkább a nem felé hajlok... - de félek, hogy ez esetleg felelőtlenség?)
Az érték 2.3 nálunk (2.5-ig tartják normálisnak, de 2.1 fölött már nagyon figyelnek rá).

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Reggel megvolt a második vérvétel az újabb AFP vizsgálathoz, és jövő szerdára elő is jegyeztek a köv. ultrahangra, amit Pálffy doktor fog végezni. Amennyire emlékszem itt a topikban mindenki dicsérte őt. Van aki hozzá jár? Tudna róla mesélni egy kicsit?

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Na itt vagyok megint csak a picikétől nem sok időm van írni mert amikor elalszik akkor muszáj nekem is pihennem.

A császárról: Hát elég nehezen viseltem így utólag nagyon rossz volt nekem ez sokkal jobban fájt mint az első. Napokig menni alig bírtam mindenem fájt szóval csak ha nagyon nagyon muszáj akkor császározzanak.
Előző nap feküdtem be, ott még felvetődött, hogy sima szülésbe is mehetne de aztán a fő fő dokik összegyűltek és úgy döntöttek, hogy császár bár én is arra készűltem végig.

Másnap reggel mentem a szülőszobára ctg, borotva, beöntés,katéter, utána kicsit várni kellett és műtő.
De a baba egészséges és ez a lényeg a többi nem számít.
Viszont én most csak regélni tudok mert mindenkivel nagyon nagyon meg voltam elégedve KépKépKép
Annyira rendik voltak a szülésznők is a csecsemősök is a dokik is én nem tudom komolyan nem is tudok senkire rosszat mondani Kép

Szóval nagyon röviden ennyi. Majd még jövök Kép

Viki: Hogy vagytok??? Picikéd?? Szopizik?? Mikor vitted ki előszőr???
Én valszeg 2 hetesen ki fogom vinni szokja minnél hamarabb a levegőt!!!

Na puszka: Lani
lani

Sziasztok!

Cas,
a drukk továbbra is megy. Pálffy nagyon profi az UH-ban, és bizti nem lesz semmi gond! KépKépKép

Lani,
Nagyon szép mind a két lánykád, gratulálok hozzájuk!Kép
Választ is kaptam a kérdésemre, köszi szépen, szal a progi csaszi előtt nem kell vajúdni, stb, csak a szokásos előkészítés.

Ma voltam a Praxisban és nagyon édi Ketteske, minden rendben vele. Győrfi megmérte a nyaki redőt is, 1,3 mm. Azt mondta nagyon szép kisbaba KépKépKép

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziasztok!

Úgy tűnik, ebben a kórházban minden szülésznőt Anikónak hívnak:-)))) De ebből is látszik, hogy mindegyikünk valszeg másikról beszél (bocs írKép, de mindegyikükkel meg vagyunk elégedve és ez számít.

Lani,
Mégegyszer sok boldogságot a hajas babóhoz!
Olivér szerencsés volt a levegőzéshez szoktatást tekintve, mert már 1 hetesen kivittem, akkor ugyanis 22 fok volt még kinn (pont ennyit tartunk bent a lakásban árnyékban:-), csodaszép, napos idő. Úgy tudom, hogy 16 fok alatt ill. nedves, szmogos, ködös, szóval trutyis őszi-téli időben nem ajánlott újszülötteket kivinni 2-3 hétig, hanem fokozatosan szoba szellőztetéssel kell hozzászoktatni őket a kinti levegőhöz.

Olivér nagyon odavan a "házi kosztért", szopizna végig, míg nem alszik. És elég sokat nem alszik nap közben, mert a csatazaj a nagyobbak részéről biztosítva van számára:-) De nagyon nyugis ehhez képest, csak nézeget, persze cipelni is kell, akkor többet lát:-)

Na, ennyi fért bele mára.

csaó,
Viki
ccviki

Bocsi egy S.O.S kerdes:
tanyert vinni kell a korhazba es poharat? KépBogret mar raktm be.)

HAjnal ota gorcsolok, mar elment a nyakdugo is. Kép MOst kezdek parazni....KépKépKép

Koszi,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Kika! Tudom, hogy továbbra is a kórházban dolgozik Pál Ani, azt, hogy nincs ott, úgy értettem, hogy a szülészeten nincs már ott, vagyis nem lehet őt választani.

Lani! Nahát, tényleg, még a csecsemősök is rendesek voltak?! Kép Akkor van a világban fejlődés! Kép

Gombóc! Lehet, hogy te már babázol is?! Kép Tányér és pohár szerintem van a kórházban, de ha te sajátodat jobban szereted, lehet is éppen vinni. De az induló csomagba szerintem tuti fölösleges, esetleg később a párod beviszi, ha szeretnéd. De ahogy elnézem, hogy mikor írtál, már biztosan késő a válasz. Kép Nagyon szurkolok nektek! Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!

Szorítok neked Gombóc, hogy minden rendben legyen.

Lani Gratulálok ehhez a kis tündérhez. Legyen sok örömöd benne!!!!

Boglarka
Én május közepére vagyok kiírva és Szigethy doktornőnél szeretnék szülni. Eddig még csak egyszer volt alkalmam találkozni vele, nagyon jó benyomást tett rám és többektől hallottam pozitív véleményt róla. Te mikorra vagy kiírva és kinél fogsz szülni?

Philissa
Én is tegnap voltam UH-n. Neked hanyadik heti volt? Nagyon kedves volt a vizsgálatot végző nő. Mindent részletesen elmagyarázott és sikerült olyan helyzetet teremtenie, amiben egyáltalán nem éreztem feszélyezve magam. Két hét múlva megyek újra, mert a nyaki redőt nálunk nem tudta megmérni olyan pici a baba. Mikor mész legközelebb?? Én november 2-án megyek 12.heti UH-ra és terhesgondozásra (vérvétel, adatfelvétel)is.
jano74

SziasztokKép
Nem tudom, értesít-e Titeket Gombóc, ha nem gond, én megteszemKép

Gerő Nándor Richard 14.32-kor 3450 grammal és 51 cm-rel megszületett. Mindketten jól vannakKép

Toffifee
toffifee

Helló

Na akkor az elsők közt hagy gratuláljak Gombócnak!

Cas
Van már valami bővebb infód a Pálfy dr.-ról?
Én nem az Ő betege voltam(vagyok), de a terhességem alatt kétszer volt hozzá szerencsém.
Szintén egy bemutatásos UH alkalmával, és egyszer pedig amikor bent tartózkodtam pár napig. Akkor meg is vizsgált!
Attól előre rettegtem, mert a szobatársaim ellátak mindenféle megnyugtató sztorival vele kapcsolatban. De azt kell mondjam, hogy kellemesen csalódtam benne. Nagyon jó szakember, amit mond, azt el is hiheted! Hát a stílusa!!
Nem egy bűbáj, de nem Ő az orvosod, így ezzel ne is foglalkozz. Téged csak a szakmai tudása érdekeljen.
Velem egyébként még azt is mondhatom, hogy talán kedves is volt.
Meg van ez a "fiú gyerek a gyerek" elmélete. Ezzel sem kell foglalkozni.
Mondjuk én könnyen beszélek, mert fiút vártam. Akkor még nem hallottam,hogy Ő ilyen megkülönböztetéseket tesz, és csak furcsálottam, amikor az UH után megjegyezte, hogy "ennyi a gond, de megéri, mert fiú".

mucus
Tm

Bmárti,
Tányér és pohár jól jön a reggelihez és a vacsihoz, ahhoz úi. semmit nem adnak. Nyilván kultúráltabb és kellemesebb a zsömit/kenyeret nem a szalvétáról enni (azt úi adnak). Ezek az augusztusi infók. Bár látom, hogy ezen infókra Gombócnak már nincs szüksége.
Amúgy a PIc-esek és a csecsemősök tündériek, én már korábban is hozzászóltam és leírtam, hogy nem is értem miről írtak itt néhányan.

Laninak és a Gombócnak hatalmas gratula.

Ccviki,
Gócza Józsefné Anikónak tutira nem Szaldecky Anikó a lánykori neve. Kép

Szülésznő választás: az én véleményem az, hogy igenis érdemes választani ui, a szülésznő nagyon sokat foglalkozik a szülőnőjével, míg az orvost elszólítják az egyéb teendői azaz nincs végig a szülőnővel.
Én nem tudok elég hálás lenni a sorsnak és az orvosomnak, hogy összeismertetett Gócza Józsefné Anikóval. Akik végiolvassák a történetünket a babaneten (Breki néven előkereshetik) azok tudják miről "beszélek". A férjemmel együtt nagyon sokat köszönhetünk Neki, ui. lelkileg is támogatott és segített átvészelni egy olyan időszakot az életünkben amelyre talán azt szokták mondani, hogy "embert próbáló".

Én csak azt szeretném ezzel javasolni mindenkinek, hogy ha tehetitek válasszatok szülésznőt, hiszen nem mindegy hogy egy nő élete egyik legmeghatározóbb pillanatait kivel/kikkel osztja meg, éli át, és arra is kell gondolni, hogy egy szülés elhúzódhat és nem igazódhat az éppen műszakban lévő szülésznő munkaidejéhez.

Kika
kika

Sziasztok!

Gombócnak nagy gratula itt is! KépKépKépKép

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Gombócnak nagy-nagy gratula! :-)))
(Kicsit "megrázó" volt nekem, hogy reggel még hozzászólt, és aztán pár óra múlva már meg is volt a baba... :-)))

Köszi a további drukkot mindenkinek! Elvileg csütörtökön lesz eredménye az újabb vérvételnek...

Philissa, Mucus
Köszi az infót Pálffy dr-ról. A stílusát majdcsak túlélem (azért jobb, hogy felkészítettél, így majd igyekszem humorosra venni az ilyen beszólásait). Az a fontos, hogy alapos és profi legyen, a többi nem érdekel. (Ráadásul ezen (is) múlik, hogy elküldenek-e magzatvíz vizsgálatra, amitől félek...)

Kép
Kép
Kép
cas

Szisztok!
Most csak beköszönök! Végre bekötötték az asdl-t. Ez is micsoda mizéria volt. Amint leültem kicsit visszaolvasni Matyi baba nekiállt csuklani, úgyhogy gyorsan fürdetjük, mert hamarosan éhes lesz. Holnap napközben benézek két etetés között, és akkor mesélek!
Mindenkinek köszönöm a gratulációkat, holnap képet is teszek fel!
Lívia
aranyhold

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne: 24 hetesek vagyunk és ma reggel óta szúr és nyilall időnként a bal oldalon a hasam. Ez normális? Ti is tapasztaltatok hasonlót? Máshol is fájogat pl. a bordáim meg a hátam de az nem izgat, viszont a hasamnál igen. Remélem nem a babónál jelez ez a fájdalom valamit..
zsazska

Zsazska
Úgy látszik ez egy ilyen nap. Mi még csak 18 hetesek vagyunk, de délután nekem is annyira elkezdett a bal oldalon fájni a hasam, hogy alig tudtam állva maradni. Nem görcsölt szerencsére, csak úgy éreztem, mintha legalábbis kézzel-lábbal betámasztott volna, és feszítené szét a hasam. És bármit csináltam, nem akart elmúlni. Elég ijesztő volt... Kép
Ha már itt tartunk, nekem a gyomrom fáj rendszeresen. Azt már észrevettem, hogyha borsosat eszem, akkor romlik a helyzet, de ha nem eszem olyat, akkor is fájogat...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Végre sikerült elolvasnom (nekem is, tényleg nem semmi termés volt...). Kép

Cas
Ez a pocak méretes dolog kezd kiakasztani. Én ugye nem vagyok egy nádszál alkat, koll.nőm az és csak 2 hét különbség van, de neki sokkal kisebb. Már én kezdem rosszul érezni magam, hogy ekkora a pocakom. Pedig már 22. hetes lesz a Pocaklakó és még egy dekát sem híztam..... Annyira különbözőek vagyunk, de miért kell ezért szemrehányónak lenni? (Nehogy magadra vedd, nem Rád gondolok!)
Az első UH-n ki volt, aki olyan kedves volt? Nem véletlenül Szántóné? Ő ilyen kedves tipus! Kép A második UH-s és a terhesgondozós összehasonlításban teljesen egyet értek - sajnos én is tapasztaltam! Kép
Köszi megkaptam a képet, fogok válaszolni!
Pálffyról csak annyit hallottam, hogy szinte a kórházban lakik, annyit van bent (gyakorlat teszi a mestert)....

Boglárka
Munkahelyi bejelentés: a juttatások érdekében javaslom a minél későbbi bejelentést! Az irodánkban 9-en vagyunk, szeptemberben 7-en kaptak jutalmat - én nem... Azt mondták majd most kapok, de úgy néz ki most meg nincs keret. No comment!
Terhestorna: 14. héten voltam először, és kell az orvosi igazolás! De mindenkinek csak javasolni tudom! Szerintem nagyon hasznos! Sőt még hasznos infókhoz is jutunk egymástól!

Mucus
Szülőszoba: én inkább nézem, nem dugom a fejem a földbe!

Bmárti
Voltál már 4D-n?

Gombóc GRATULA!!!! KépKépKép

Csecsemősök: az intenzívre csak a csupa szív-lélek csecsemős megy, tehát aki intenzíves, ennyi haszna van....

Nikcsi

Ui.: tudjátok, hogy most szombaton azaz 24-én 8-14-ig BNV A pavilonban Babaörze van? Állítólag érdemes kimenni vásárolni...
nikcsi

Sziasztok Lányok!

Én még új vagyok, de már régóta olvaslak Benneteket. 12 hetes vagyok pont ma, vagyis május első napjaira várjuk a bébit.

Lenne egy javaslatom: olyan nehéz követni, hogy ki hol tart. Mi lenne ha az aláírás alá odaírnánk hogy hány hetesek vagyunk? Igy gondolom

Laga
12+0
laga

Laga
Ennél van egyszerűbb is, csak nem tudom, hogy működik. Másik topicon van egy táblázat, csak arra kellene rámenni és kész...
Szerintem itt nem vagyunk olyan sokan - szerencsére vagy nem?! Egy másik topicba is bekapcsolódtam (Pocaklakóval egyidős várandósokhoz), de ha 1 napot kihagytam az arhivba kellett visszamennem és nem is biztos, hogy csak egyet...

Nikcsi 21+6
nikcsi

Sziasztok

Zsazska, Cas
A szurkálás és az egyéb enyhe fájdogálás normálisnak számít, azért mindenképpen említsétek meg az orvosotoknak.
Nálam is volt mindkettő. A szurkálást azért érzed, mert nő a méh, feszülnek az izmok stb. Ha csak időnként jön elő,(pár hetente, néhány napig) az azért van, mert valószínű ilyenkor
megugrik a baba mérete, ezáltal a méh is.
Én ugyanígy megijedtem, mert már a 8-9. héttől éreztem ilyen "fájogatásokat". Az orvosom szerint túl kicsi és "fejletlen" volt a méhem, ezért kezdődött ilyen korán.
A biztonság kedvéért azért járjatok Ti is utánna.

mucus
Tm

Nikcsi
Az elmúlt egy hétben rohamosan gömbölyödtünk, és mostmár végre igazán látszik (eddig csak úgy néztem ki, mint aki felszedett pár kilót Kép - már megint Kép) Pedig nem is híztam sokat...
Szóval ha így folytatjuk, simán utol fogunk érni Benneteket a 20. hétre! Kép De jó lesz!!!! Már várom! Kép
A UH-on eddig mindháromszor Szántónénál voltam, ő tényleg nagyon kedves mindig!
Nagyon bízom benne, hogy Pálffy doki sem fog látni semmi rosszat, akkor talán tényleg meg fogok nyugodni (azért 4d-re elmegyünk még biztos, ami biztos).

Mucus
Köszi, hogy válaszoltál! Tegnap tényleg komolyan megijedtem. Csak az a baj, hogy olyan típus vagyok, hogy ha tényleg panaszom van, akkor sem megyek orvoshoz, mert irtózom attól, hogy nyavalygósnak tartsanak. (Hülyeség, tudom, ez valami idióta komplexus lehet...)
Szóval asszem ebben az esetben nem lenne szabad ilyen ostobának lennem, úgyhogy legközelebb szólok a dokimnak ezekről a fájdalmakról...

Cas 18+6

Ui: Holnapra várható eredménye a második vérvételnek... Kezdek kicsit ideges lenni, mennyi lesz az AFP...

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Én még nem írtam ide, de szoktalak titeket olvasgatni. Én február 1-re vagyok kiírva, (szia NikcsiKép) és a Sárvári doki az orvosom.
Végre kedden nem felejtettem el, és kértem igazolást, hogy járhassak terhestornára. Azt szeretném tőletek kérdezni, hogy nem túl megterhelő-e szerintetek a 25. héten elkezdeni, ráadásul előtte se vittem túlzásba a mozgást. Azért néha tornázgattam, de nem rokkantam bele Kép

üdv mindenkinek, kitartás a várakozóknak és gratula az újdonsült mamiknak Kép
Orbis (25+1)
orbis

Csatlakozom Orbis kérdéséhez én is!
(Semmit nem mozogtam sportszerűen évek óta, és én is csak most fogok még papírt kérni a tornához.)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Cas! Szorítok neked holnapra. Biztos nem lesz semmi baj!!!
Ahogy olvastam amit írtál szerintem hétfőn együtt vártunk vérvételre. Meglepibaba is ott volt.
hmmc

Sziasztok!

Cas
Nekem is most már határozottan látszik a kis Lady (ha minden igaz). A férjem úgy imádja a kerekedő pocikám, rajong érte! Ez nagyon megnyugtató! Kép
Szántóné azért maradt meg bennem, mert a Praxisban is vele találkoztam - szerencsére. Nagyon kedves, ha lehetne csak hozzá mennék.... Mikor mész 4D-re és hova?
A fájásokkal kapcsolatban: azt hiszem teljesen egyformák vagyunk! Én is inkább tűrtem a fájdalmakat, de nem mentem orvoshoz. Egy fogam már 2 éve fájt, de csak most mentem el (20. héten), mert kötelező volt (be is lett tömve)! Kép De most nem szabad semmi fájdalom felett elsiklani!
Ha már megvan az eredmény írjál!!!!!

Orbis
Szia, nekem nem tűntél újnak, de honnan is az "ismeretség", chat?

Cas, Orbis
Szerintem soha nem késő elkezdeni. Én mindenkit próbálok buzdítani, hogy tornázzatok (pedig nem vagyok leszerződtetve, hogy minél több embert kerítsek).... Kép
Tudjátok a torna időpontját? Amúgy megsúgom az első néhány torna nem volt annyira könnyű, de bele lehet jönni, és a baba is úgy szokott tornázni akkor - nem is csodálom! A du.-i tornán ketten is vannak, akik a 30. hét után kezdtek el járni! Meg gyertek, mert kiöregszik (elfogy) a csapat!

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Toffifee! Add át Gombócnak gratulációnkat és jókívánságainkat, ha beszélsz vele! Kép

Kika! Erre már nem is emlékeztem, hogy a reggelit csak úgy szalvétán kaptuk. Akkor bocsi a félreinformálásért...

Aranyhold! Jó, hogy újra itt vagy köztünk! Kép Jól vagytok, minden rendben?

Nikcsi! Egyelőre nem jutottam el a 4D-ig, a Párom vacillál, hogy akkor ő is akar jönni, de mikor is tudna... Ááá... Kép Nem tudod, a Praxisba be lehet név szerint jelentkezni, hogy én is ehhez a hölgyhöz szeretnék kerülni?
A bababörzét sokan dícsérik, én egyszer kimentem, de akkora volt a tömeg meg a zűrzavar, hogy végül üres kézzel pánikszerűen menekültem el.

BMárti (23+4?)

BMárti
bmárti

Hmmc
A szorítást köszi! Kicsit már most ideges vagyok. Remélem ok nélkül.
Délután kell telefonálnom, pont a 2 órám között... Ha rossz hír, a másodikra nem biztos, hogy lesz erőm bemenni, és akkor az embörnek kell megtartania helyettem (nem mintha neki jobb lenne, de ennyi idő alatt nem fogok tudni más helyettest keríteni Kép)
Hétfőn merre ültetek? (Hátha beugrotok... Mondjuk annyira el voltam foglalva magunkkal, hogy nem is nagyon néztem szét, meg az asztal mellett ültünk a falnál, ahonnan semmit nem látni.)
Elég korán voltunk ott, és én voltam az, akit feltűnően hamar behívtak, miután letette a terheskönyvét (az ismételt AFP-seket mindig előre veszik - nem én kértem).

Nikcsi
Az én férjem is szeretni dédelgetni a "pockot". Ilyenkor annyira aranyos, hogy csak vigyorogni tudok rajta! Kép Persze mi volt az első mondat, amit 2 puszilgatás között a pocimhoz intézett?! "Kisfiam, fiú legyél, hallod?" Kép Persze azért, mert én váltig állítom, hogy lányunk lesz! (Azértis... Kép)
Szántóné van a Praxisban is? Nekem dr. Győrffy-t ajánlották. A stílusa nem annyira megnyerő állítólag, de vitathatatlanul elismert szakember... És mivel eddig mindig Szántónénál voltam, több szem többet lát alapon inkább dr. Győrffy-hez mennék. De még nincs időpontunk, a jövő szerdai UH-ot még megvárjuk vele.
Jajjjj, a fogorvos! Teljesen kiment a fejemből!!! (Valszeg nem véletlenül... Kép) Szerencsére nincs semmi panaszom, meg pár éve rendberakta a fogaimat a dokinőm, de azóta felé se néztem.
Torna van délelőtt is délután is? (Jól tudom?) Melyik a jobb? Vagy Ti melyikre jártok? (Nekem úgy rémlik, azt javasolta a védőnő, hogy ha ráérek menjek inkább a délelőttire, hogy ne vegyem el a helyet a délutániak elől...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok !

Gombóc,
Sok boldogságot a kisfiatokhoz!

Kika,
:-) Hát pont egyről beszélünk, vagyis, hogy tele van a szülészet Anikókkal és mind nagyon rendes:-) Biztos csak empatikus Anikókat vesznek fel oda munkaerőnek:-))))

Mindenkinek üdv és csak kellemetes izgalmakat a pocaknövesztéshez!

Pá,
Viki
ccviki

Praxis: igen ott van Szántóné is. Persze, hogy lehet, külön a kispécizett személyt választani. Amikor én felhívtam a legkorábbi időpont ez volt és épp Szántóné volt, aminek utólag nagyon örültem! Kép

BABABÖRZE: pont ezt beszéltük a tornán, hogy elég nagy a kereslet, és ennek ellenére 1 napos (sőt a 8-14-iget még annak se nevezném). Mi az építkezés miatt elég sokat járunk a BNV-re, de persze eleve nem hétvégén próbálunk a tömeg miatt menni.... Kép

TORNA: hétfőn és szerdán 11 órától, kedden és csütörtökön 15 órától (B ép. I. emelet folyosó végén). Szerintem akkor menjél, amikor tudsz (én a du.-iba járok munkám miatt), vagy jobban esik!

Bmárti
Így nem lesz könnyű megfelelő időpontot választani, és csak telnek múlnak a napok....
Lehet, hogy mi is menekülni fogunk üres kézzel! Kép

Cas
1 helyen dolgozol a pároddal? Ez egy munkahelyi lamur? Én elképzelni se tudnám, hogy egy helyen dolgozzunk, de szerencsére nem vagyunk egyformák!
Megértem, ha nem a Szántónéhoz mész a Praxisba. Eleinte én is jártam egyik orvoshoz, aztán a másikhoz, hogy talán mást mond, javasol...
Nekem nem tudott kimenni a fejemből, mert mindig szidást és jeleket kaptam a kiskönyvembe a fogorvos résznél..... De már ez is kipipálva! Kép

Azt hiszem még nem is GRATULÁLTAM Gombócnak, akkor most! Kép

Nikcsi 22+0
nikcsi

Sziasztok!
Kerestem nektek egy képet a manóról, de nagyon nehéz volt választani, mert egyik ezért jó, a másik meg azért! Na végül választottam, betettem a profilomba!
Szülésznő ügyben! Nekem Tódor Évi volt a szülésznőm, nem választott, hanem akkor ő volt a soros. Maximálisan elégedett vagyok vele, és csak ajánlani tudom mindenkinek! Amúgy szerintem minden szülésznő nagyon jó lehet a Margitban, bár én a többiekkel csak az osztályon találkoztam, kivéve még Betti szülésznőt, mert nála kezdtem az éjszakai műszakot, de aztán jött a váltás.
aranyhold

Fú kicsit nagy lett a kép, lekicsinyítem! :-)))
aranyhold

Szia Aranyhold!

Végre itt! Nem lett kisebb a kép, de én cselesen megnéztem (kép küldése levélben, és onnan nyitottam meg).
Hogy vagytok? Dávid tud aludni éjszaka, vagy még mindig felébred a kis nyöszörgésekre? Nagyon szép a Matyika! Kép
Üdv Niki
nikcsi

Sziasztok!

BMárti
ÁtadtamKép

Toffifee
toffifee

Csak gyorsan, mert mennem kell órát tartani...
Nincs még eredménye az újabb AFP-nek, kedden kell érdeklödnöm legközelebb. Kép
(Azért ez remélem egy jó jel, mert a múltkor csodálkoztak, hogy ilyen hamar megjött, és akkor nem volt jó a hír. Hátha akkor küldik csak hamar, ha rossz az eredmény, ha jó akkor "ülnek még rajta" egy kicsit)

Kép
Kép
Kép
cas

Nikcsi
A mi szerelmünk még gimis lamúr, ennek immáron lassan 10 és fél éve. Aztán egyetemre is együtt jártunk (félig egy szakra), és mi ezt is élveztük (sajnos suliidőn kívül soxor nem is nagyon volt időnk találkozni... Kép).
Munkahelyünk nem közös, de még az egyetemi évek alatt mindketten tartottunk gyakorlatot, így könnyen meg tudom kérni, hogy tartson egy órát helyettem, ha nekem nagyon nem jön ki (és persze ha a munkahelyéről el tud szabadulni), mert őt is ismerik itt és az anyag sem okoz neki gondot.
Közös munkahelyen dolgozni? Asszem azt jobb a békesség alapon mi sem vállalnánk... Kép

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Bocsi, de a képet még nem sikerült lekicsinyítenem, mert nem találom a progit hozzá! A papi elpakolta már megint! Ha letöltitek, akkor meg tudjátok nézni!
Még nem szántam rá magam a szüléstörténet megírására, de majd csak eljön annak is az ideje. Dióhéjban annyit, hogy Matyi nagyon jó baba, tényleg alig sír, mindig alszik, vagy eszik! Mostanában 2 óránként már megéhezik, ritkán bírja tovább. A fürdés még nagy csodálkozások közepette telik, de azért jól tűri azt is. A papája sokat segít, fáradt is szegényke, mert ugye neki még ott van a munka is. Hétvégén meg tele vagyunk látogatókkal, szóval keveset pihen!
Jó pocakoskodást mindenkinek, hamarosan jelentkezek megint!
aranyhold

Sziasztok!

A terhestornát mikor illik elkezdeni? A kisterhesek is együtt vannak a nagyterhesekkel és ugyanazt csinálják? Mennyi idő egy alkalom? Ugye légzéstechnikát is tanítanak? Mennyibe kerül?

Bocs a sok kérdésért, tud valaki válaszolni?

Laga 12+2
laga

Sziasztok!

Orbis és Cas,

Szerintem mindenképp kezdjátek el a tornát! Én sem voltam egy sportember azelőtt, de nagyon jó kismamatorna. Utána olyan jól érzem magam, sokkal lazábbnak, még a hátam se fáj egy darabig. Akik már szültek is azt javasolták, hogy ne hagyjam ki, mert könnyebb lesz a szülés, mivel itt speciális izomcsoportokat is átmozgatunk amik a szülést könnyítik. Bár én nem a Margitba járok tornázni, mert vidéken lakunk, gondolom a torna mindenütt hasonló. Ja meg vettünk egy videót is a tornához, az is nagyon jó. Így ha van kedvem én otthon is csinálgatom.

Cas abban hasonlítuvk, hogy én sem szeretek az orvoshoz rohanni azonnal, mindenféle aprósággal, persze, ha találkozunk meg fogom neki említeni. Bár szerencsére azóta, mióta írtam elmúlt a fájogatás.

A pocakméretről. Nekem is hatalmas pocakom van, mindenki meg is jegyzi (vagy csak paranoiás vagyok?), hogy hogy megnőtt a pocakom, viszont hátulról meg olyan vagyok, mint normálisan...A 4D-s ultrahangon azt mondta az asszisztensnő, hogy azért vannak szemmel látható pocakkülönbséges hasonló korú kismamáknál, mert különböző a méhlepény elhezezkedése. Valakinek hátul helyezkedik el a méhe lepényestől, én meg elől hordom a babát. Fáj is a hátam rendesen estére.

Zsazska 24+0
zsazska

Bocs az elírásokért egy kicsit fáradt vagyok :-)
zsazska

Szia Laga,

Nálunk kisterhesek, nagyterhesek is együtt tornáznak, kb. 60 percig tart az egész, de ebben benne van a relaxáció is. Légzéstechnikát is tanítottak, de azt nem minden alkalommal csináljuk. Ja és nem kell semmit fizetnünk!
zsazska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?