Sziasztok!
Laura rendbe jött, erre most meg Panna kezdett el köhögni és tüsszögni. Gyorsan elmentem vele a dokihoz, hogy az-e a baja, amire gondoltam és megnyugtatott, hogy igen: semmi nátha, nem kapott el Laurától semmit, hanem a nóziból nem jön ki a felesleg és emiatt kezdett el köhögni. Úgyhogy nekiálltam őt is megkínozni: orrszívózni a porszívóval. Hát nem arattam nála nagy sikert, de utána már nem volt szörcsögés és rendesen tud most aludni.
Lauránál anno ugyanez volt, így szerencsére nem estem kétségbe, de a biztonság kedvéért elmentem vele a dokihoz, főleg, hogy jön a hétvége és ügyeletre nem akartam vele menni.
Mindkét lány alszik és végre egyszerre
így gyorsan kihasználom a lehetőséget és bejelentkezem.
Hinta: nekünk nincs komoly hintánk, hanem egy pihenőszék van, ami rezeg és zene is van rajta, meg villog, csak nekem kell állandóan nyomogatni a zenét, mert mindig abbahagyja. Egyébként egyelőre tetszik Pannának és elég sokat van benne, mert így legalább tudok mellette dolgozni is valamit.
Pársegítség: a házimunkában - takarítás, mosogatás., stb. - nem segít be igazán, de ha megkérem valamire, akkor megcsinálja. Viszont megcsinál egy csomó mindent, amihez szakembert kellene hívni, így ő abban jeleskedik. De persze nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha fürdetni vagy fektetni vagy pelenkázni kell.
Vízfogyasztás: nekünk ált-ban 10-13 m3 két hónapra és ezért kb. 12.000-et fizetünk. Az áramnál meg átalánydíj van, ott 15.000-ben egyeztünk meg, hogy ne kelljen év végén fizetni. Kb. 3 éve jártunk úgy, hogy 100.000 Ft-tal fogyasztottunk többet, mint amit átalányban kifizettünk. Kicsit magamhoz kaptam, amikor megjött az éves elszámoló és láttam a végösszeget.
Panna nekem egész jól el van ebben a hintaszékben és a játszóján is. Ha kezdi magát unni, akkor összekeverem a játékait vagy átteszem a szoba másik részébe és akkor megint nyerek egy kis időt.
Kb. egy hete azt vettem észre, hogy egyre kevesebbet eszik, már volt olyan, hogy 250 ml-vel evett kevesebbet. Hétfőn úgy döntöttem, hogy átállok a 4 órás etetésekre. Gondoltam, ha ritkábban kap enni, akkor majd éhesebb lesz. Hát nem jött be. Most is elég keveset eszik, viszont a súlyából nem fogyott egyelőre, hanem egy hete stagnál.
Nem tudom, ez jó-e, de továbbra sem sír, csak ha vmi baja van és az éjszakákat is átalussza. A kajára meg mondta a doki, hogy ne izgassam magam miatta, mert ha elvan a kevesebbel is, akkor nem kell erőltetni. Csk egy kicsit megijedtem, hogy eddig evett rendesen, most meg semmi.
Hát az én lányom nem akar egyelőre még forgolódni se hátról-hasra, se visszafele. A fejét forgatja ezerrel, ha hason van, akkor szépen kinyomja magát és a lábát is emelgeti, de azonkívül semmi. Ha megfogja a két ujjam, akkor fel akarja magát húzni. De nem siettetem semmivel, majd elindul, amikor akar.
Viszont elkezdett ezerrel fogzani
, úgyhogy a nyála folyik egyfolytában, főleg amikor nevet.
És tegnap este volt az első hangos kacaja
Nagyon megörültem neki, de mire férjem odaért, természetesen abbahagyta. Próbálom felvenni videora, amikor beszélget, de amint meglátja a kamerát vagy a telefont, akkor kiakad, és csak nézi, nézi, nézi
Ti, hogy csináljátok, hogy ekkorák a gyerkőcök? Panna akkor nagyon le van maradva, mert még csak 5200 g. A hosszát nem tudom, de ma reggel egy 68-as rugit adtam rá és jó.
Majd hétfőn megyünk státuszvizsgálatra és oltásra is, akkor okosabb leszek.
Szilvi! Köszi a képet
Kaka-sztori nem semmi !!!
Marcsi, nagyon jó az új vonalzód:-)
Kedden voltam első tömegközlekedéses utamon Pannával. Meglepően jól bírtuk mindketten. Még jó, hogy a kis babakocsival mentem, mert az emberek segítőkészsége egyenlő a nullával, de ezen már fent sem akadtam.