Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Olvaslak titeket, de sajnos most nem tudok többet írni. Szeriintem a 30-át meg tudom oldani és az IKEA jó ötlet. Tényleg jó lenne találkozni.

Adri
hadri

Ruzicsky,

Biztos adna ha kérnék Kép csak sajnos nem tudom elszámolni a cégnél Kép
Az előző orvosommal komoly problémáim voltak. Igazából egy hülye picsa volt (bocsi Kép).
Ezzel az orvossal nagyon meg vagyok elégedve, megbízom benne. Szerintem ez a fontos. Kép

Angéla
angéla

Sziasztok!

Nekem is jó a 30-a, IKEA. Mondjuk du. 3 óra? (legalábbis egyenlőre úgy néz ki) Vigyünk Apucikat?

A hálapénzről az a véleményem, hogy aki megérdemli, annak adjon az ember. Nekünk is van egy kb. összeg amit adni akarunk, ez annak függvényében változhat, hogy valóban mennyire fogom érezni a törődést és az odafigyelést. A szülésznőnek is tervezek adni, elvégre nagyon sok múlik rajta is (gátvédelem stb). Dúlát biztosan nem fogok fogadni. Elég ha bent lesz Apuci + esetleg az Anyukám (akármilyen állapotban leszek is és még ha kínomban "szétverem" a szülőszobát, ő akkor is elvisel és meg tud nyugtatni).
Én szeretem kifejezni a hálámat, de kizárólag utólag és semmiképpen sem azért, mert elvárják, hanem mert én úgy érzem. Sőt, ha úgy érzem, hogy csak azért csinálja valaki, hogy pénzt kapjon, nem pedig szívből teszi oda magát, akkor azért sem adok semmit.

Én is felteszek 1 képet. Ez 08.26-án készült, akkor még csak 12 hetesek voltunk, de egy picikét már látszott a pocakom. Most jóval nagyobb (holnap leszünk 20 hetesek), de sajna nincs frissebb képem. Így legalább megismerjük egymást mirkor megyünk talizni Kép

Jó éjt mindenkinek (már én is félig alszok)!
maya29

Mi nem hiszem, hogy 30.-án tudunk menniKép Mi azon a hétvégén vidékre szoktunk lemenni, Halottak Napja miatt.
De mindenkinek jó talit!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Zsana Kép Köszi Kép

Angéla!
És számlát is ad???
Én a magam részéről nagyon nem szeretem, ha előre megmondja egy szülész, hogy ő mennyiért vállal szülést.
Szerintem nem jó a hasonlat a magántanárral, mert nem ő tanítja alapból a gyerekedet, hanem egy másik iskolából más tanárt kérsz fel. Azért persze fizetni kell. De! Például én tanító leszek (talán már áprilistól Kép) és nekem ingyen kell korrepetálnom a lemaradókat délután a kvázi szabadidőmben. Illetve az is olyan szabadidő, hogy akkor kell készülnöm a másnapi óráimra. Én már tudom, hogy mennyi munka a készülés! Sokan el sem hiszik, hogy egy 45 perces órára legalább annyit készül egy tanító/tanár, ha már van gyakorlata. Nekem most felkészülni egy órámra legalább 70-80 perc! És nem azért, mert nem tudom, mennyi 2+2, hanem mert megfelelő módszertani feladatokat (játékosat, kreatívat, változatosat, érdekeset, motiválót és még ezer szempontnak megfeleleket) kell kitalálnom, ami szakértelmet és sok figyelmet igényel. Nem beszélve az ezekhez szükséges tanítási segédeszközökről, amiket szintén el kell készítenem előre. Tehát - eloszlatva egy tévhitet - a pedagógusok nem csak napi 4-5-6 órát dolgoznak, hanem 10 óra körül, és akkor még ott a kirándulás, tábor stb., amit nem fizetnek meg. A férjem egyszer vissza is mondott egy tanulmányi tábort, mert akkor már elöntötte az agyát a tudjátokmi. Neki kellett volna fizetnie azért, hogy egy hétig távol legyen tőlünk és tanórákat tartson naponta 2-szer 2,5 órát. Imádja a gyerekeket, szeret tanítani, de erre már az ő zsebében is kinyílt a bicska. Ennél jobban csak akkor nyílik, amikor a hálapénzről kerül szó, és valaki azt mondja, hogy az orvsok nincsenek megfizetve, ezért indokolt. Akkor a pedagógusnak és még sok más hivatást végzőnek lenne indokolt, mégis csak a pedagógust büntetik akár börtönnel is, ha úgymond hálapénzt fogad el. Nem is lehet saját diákot korrepetálni pont ezért. Mármint házhoz kijárni. Az iskolában persze lehet és elvárható, hogy csoportos korrepetálást, konzultációt tartson - ingyen... Kép
Mit szólnának a szülők, ha mondjuk kifüggesztenénk egy táblázatot, hogy érettségin 5-ös 10.000 forint, 4-es 8.000 forint stb.

És hogy előre megmondja, nála mennyi egy szülés??? Ezt én iszonyú etikátlannak tartom. Képzeld el, hogy évek óta jársz egy orvoshoz. Megbízol benne, szeretnéd, ha az az orvos lenne ott a szülésednél, aki ismeri a kórtörténetedet, de ő erre közli, hogy nála bizony 50.000 a szülés. És míg ki tudtad köhögni az évi egy vizsgálati díjat, addig ezt nem tudod. Akkor most keress másik orvost? Én keresnék, de az első szülésem előtt nagy gondban lettem volna. Ilyen helyzetbe hozni valakit, amikor tényleg kiszolgáltatott... szerintem nem tisztességes.
(persze, ha évek óta ki van függesztve jól látható helyre, akkor idejében lehet dönteni, de a legtöbb ilyen orvos csak szóban mondja meg, amikor már terhes az illető).
Ja, és még valami! Nem kötelező szülést vállalni, sőt, nem kötelező ügyeleti időn kívül szülést vállalni. Ismerek olyan - számomra egyébként nagyon szimpatikus, fiatal orvost - aki azt mondta, neki a családja fontos, ő nem áldozza fel a hétvégéit, szabadságát stb., csak akkor vállal szülést, ha épp a kórházba van. Minden munkanap meg az ügyeleti napjain. Ezt előre közli, tehát nem ér váratlanul. Szerintem ez tisztességes. Így nem érzed te sem, hogy szívességet tesz ingyen, ő meg azt, hogy korrumpálható. És lássuk be, azért a legtöbb orvos le tud vezetni egy szülést korrekt módon Kép
Én Bálintnál tulajdonképpen nem bántam volna, ha ügyeletesnél szülök. Az első szülésnél féltem volna eleinte, de most már nem.

Még írtátok, hogy megérdemelne több pénzt is, hiszen egy új életet segít a világra. Hát, igen, de a szülésznő is, sőt, a csecsemős egy új életet visz le (sokszor a kezében, lifttel) az újszülöttosztályra. Aztán amikor a gyereked óvodába megy, egy picike gyermeket bízol az óvónőre. Mekkora felelőség??? Adsz neki hálapénzt? Amikor a gyereked elsőbe megy... hű, én aztán tudom, mennyi módon lehet elrontani szegényt. Egy életre meg lehet utáltatni a tanulást, el lehet hitetni egy kisgyerekkel, hogy ő teljesen hülye a pl. matekhoz stb. Rengeteg felelősségteljes hivatás, foglalkozás van, akiknek eszünkbe sem jut "hálapénzt" adni.
Nem beszélve arról, hogy az orvosok közt is, nem ez a leginkább cikis, veszélyes szakterület. De egy mandulaműtétbe is bele lehet halni, úgyhogy szerintem nem emeli ki az orvosok közül a szülészt más, mint a mi érzéseink. Az, hogy ez a pillanat NEKÜNK mit jelent. A mi életünk fordulópontja. Ezt pedig nagyszerűen ki lehet használni csakúgy, mint az esküvői virágcsokor, amiben egy szállal sincs másabb virág, mint a születésnapiban, mégis többe kerül. Vagy a gyerekcipőben fele annyi anyag sincs, mint a felnőttben, mégis sokszor többe kerül. Vagy a rácsos kiságy 10.000-nél kezdődik, amennyiért már egy felnőtt heverőt kapsz (ágykeretről beszélek). És még sorolhatnám.
Úgy gondolom, ki vagyunk használva érzelmileg. Az érzelmi kiszolgáltatottságunk elvakít minket, és mohóvá teszi a körülöttünk lévőket Kép
És bármilyen nagy a szám, én is ott fogok szülés után feszengeni a lapos kis borítékommal, és lesem majd az alkalmat, amikor nem érzem annyira hülyén magam, és átadhatom. Közben pedig lázasan számolgatom, hogy hogyan jövünk ki a hó végén... Ő meg beül elégedetlenül a jó kis autójába, hazamegy a házába és fintorogva meséli, milyen fukar emberek vannak... Kép
Remélem, az én orvosom nem ilyen, de biztosan nem repes azért, hogy csak ennyit adok. Például megtehetné, hogy a rendelője helyett a kórházba hív a havi vizsgálatokra (tudja, hogy pedagógusok vagyunk, tudja, hogy harmadik babát várjuk), mégis behívott egymás utáni két héten a rendelőjébe, hogy meggyőződjön, tényleg terhes vagyok-e. Legalább másodjára hívhatott volna a kórházba,nem?

Ilyenkor úgy el tudok keseredni Kép

Viszont süt a nap!!!!!!!!!!! De Kristóf újra lázas lett éjjelre. Pedig a hétvégén már láztalan volt!! Most megint bentről nézzük a kintet Kép
Puszi, Dorka
dorka

Mi lenne, ha november első szombatjára módosítanánk? Akkor talán többen el tudnának jönni.

Tehát következő kérdés: november első szombatja, IKEA?

Puszi, Dorka
dorka

FIGYELEM!!!
JÁRJUNK MÁR A TALÁLKOZÓ IDÖÖPONTJÁNAK A VÉGÉRE!
Segítsetek, én szívesen számolok!

Sööt, mi lenne, ha írnék egy listát (táblázatot most nem próbálkozom), hogy kinek melyik idööpont jó.
Kérlek, mindenki nyilatkozzon, aki tényleg találkozni szeretne, hogy jó-e. Mind a két idööpontról nyilatkozzatok, hogy össze lehessen számolni, melyik idööpontban tudnánk többen lenni!!

október 30. szombat:
Maya
Hadri
Angéla
Zsana?
Dorka

november 6. szombat:
Dorka

Válaszoljatok hamar, hogy mindenki úgy készülhessen, meg mieööbb véglegesíteni is tudjuk, jó?

Puszi: Dorka
dorka

FIGYELEM!!!
JÁRJUNK MÁR A TALÁLKOZÓ IDÖÖPONTJÁNAK A VÉGÉRE!
Segítsetek, én szívesen számolok!

Sööt, mi lenne, ha írnék egy listát (táblázatot most nem próbálkozom), hogy kinek melyik idööpont jó.
Kérlek, mindenki nyilatkozzon, aki tényleg találkozni szeretne, hogy jó-e. Mind a két idööpontról nyilatkozzatok, hogy össze lehessen számolni, melyik idööpontban tudnánk többen lenni!!

október 30. szombat:
Maya
Hadri
Angéla
Zsana?
Dorka

november 6. szombat:
Dorka

Válaszoljatok hamar, hogy mindenki úgy készülhessen, meg mieööbb véglegesíteni is tudjuk, jó?

Puszi: Dorka
dorka

Maga megőrült, hogy mindent kétszer mond, kétszer mond? Kép)
Pussz
Dorka
dorka

Sziasztok,

Zsuzsa,

Szerintem jól hangzik. Nekem még tetszett az Ámon név is. Azt hiszem egyiptomi istenség volt (ha jól emlékszem)

Angéla
angéla

Akkor frissítem a találkozós válaszokat:

október 30. szombat:
Maya
Hadri
Angéla
Zsana?
Dorka

november 6. szombat:
Dorka
Jimbone

Arról, hogy délelőtt vagy délután? Arról is írjatok, jó? Mondjuk legyen a 11 óra és a 15 óra?
Nem tudom, hogy mikor vannak kevesebben, de számítani kell, hogy hétvégén biztosan lesznek amúgy is sokan. És nekünk nagyobb hely kell a pocakunk miatt Kép)

Jimbone: tetszik a név így együtt, bár nekem nem a kedvenc nevem az Áron. Nálunk amúgy van a családban.

Dorka
dorka

Jimbone!

Nekem nagyon tetszik az Áron név. Habár erre a férjem csak annyit szokott mondani, hogy bármiÁron... Bár ezt hagyjuk, hiszen a másik nevünk az Ábel (Kábel) Kép

Kép
eveka

Csajok! Jó, hogy feldobtátok a hálapénz-témát, mert erről aztán lehet beszélgetni. Nekem már az agyamba ötlött egy másik extrém dolog is: mi van akkor, amikor megindul nálam a szülés és ugyanakkor "jön rá" egy másik anyukára is, és történetesen mind a ketten egy dokihoz járunk és Ő a fogadott orvosunk is? Kép Na, hülye szitu? Pedig volt már ilyen a történelemben. Akkor ugrál egyik ágytól a másikig? Vagy valamelyikünknek másik dokit kell választani? Vagy mi van ilyenkor?
Fantáziáló Ancsi
ancsimamóca

Sziasztok Kép

Dorka, először neked: nekem bármelyik hétvégi nap jó, főként, ha délután kettő után van a tali.

A hálapénz-témához:
én nem kínlódtam annó, megkérdeztem a dokit, hogy mi a pálya ez ügyben.
És totál ledöbbentem a választól... ehhez hozzátartozik, hogy a magánrendelése viszonylag drága, 6 eFt/vizit. Egyszer, mikor már terhesen voltam nála, odaadtam neki a pénzt, és a tízezresből hatezret adott vissza, rászóltam, hogy ez sok lesz.
Közölte, hogy, nem, mostantól egészen a terhesgondozás végéig ennyi.
Na, gondoltam, akkor most itt az ideje színt vallani, beszéljük már meg, hogy mennyiért szülünk... És rákérdeztem...
A válasz ennyi volt: a magánrendelés azért annyi, amennyi, mert a kórház eszközeit használja, amiért neki is fizetnie kell. A szülés levezetéséért pedig megkapja a fizetését, így tehát az nem kerül semmibe.
Nyilván, ha annyira meg vagyok vele elégedve, hogy jutalmazni kívánom, nem fog félreugrani a pénz elől, de nincs (kimondott) elvárás.
És ez nekem nagyon jól esett.

Lir
lirian

Ancsi!
Pont ezt írtam én is, hogy ez megeshet választott orvossal, szülésznöövel egyaránt. Ilyenkor nem kell másik orvost választani, hanem bizony jön-megy az orvos. Azért ilyenkor legalább két orvos van a kórházban, úgyhogy ha másodpercre pontosan akkor jön a két gyerek, akkor is megoldják. De ez azért elég ritka Kép Szerintem a választott szülésznöö sokkal nagyobb gond, ha mindketten ööt választottátok. Pláne, ha öö az ügyeletben lévöö is egyben. Akkor nem tudom, hogy mi van. Illetve sejtem. Aki elsööként jött, ööt fogja a szülésznöö kísérni, a másikat a másik szülésznöö vagy ha mindenkinek megfelel, akkor mindkettööt egyszerre, de nyilván ez nem lesz ugyanaz, mintha csak rád figyelne. Ez olyan, mintha az ügyeletesnél szülnél.
Szerintem inkább az a gond, ha pont ügyeletben van az adott és választott szülésznöö. Akkor nem tud csak veled lenni. De azért ez sem katasztrófa, ha lelkileg készülsz ilyesmire. Talán öök is elmondják, hogy ilyesmire azért számítani kell. Nyilván nem vár akkora "hálát" ilyenkor...
Szerintem jó néhány dologra készülni a szüléssel kapcsolatban:

1. Készülj rá, hogy esetleg semmi sem úgy fog történni, mint ahogy megálmodtad, elképzelted, szeretnéd. Bármilyen okból. A babád így is meg fog születni. Remélhetööleg mindenki egészségesen fog a kórházból hazamenni. De próbálj meg felülemelkedni a csalódottságodon, hogy nem te irányítod az eseményeket.

2. Készülj fel, hogy bármennyire is szeretnéd, adódhat úgy, hogy nem természetes úton szülöd meg a babád, hanem császármetszésre kerül a sor.

3. Bízz önmagadban és a természet erejében (és persze a kórházi dolgozókban)!

4. A beöntés, borotválás nem tartozik az extra kellemetlen dolgok közé. Az is elööfordulhat, hogy jólesik, ha megkönnyebbülsz. Arra azért számíts, hogy a beöntés után a fájások megeröösödhetnek vagy beindulhatnak.

5. Ne érezd magad gyengének vagy rossz anyának, ha fájdalomcsillapítást kérsz! Amit lehet csillapítani, azt miért ne csillapítanák. Nem attól lesz maradandó élmény a szülésed, mert ordítottál a fájdalomtól, mint a fába szorult féreg.

6. Ha lehet, járkálj. (sajnos nekem egyszer sem lehetett, mert siettették a szülést oxytocinnal. Állítólag nem volt rendszeres fájástevékenység, viszont a magzatvíz már folyt. Így én végig feküdtem, de szerencsére rövid volt a szülés)

7. Az oxytocin infúzió felgyorsítja a szülést, de mindenek elött igen eröös fájásaid lehetnek tööle. A tágulás még így sem garantált. Iszonyú eröös fájás nem jelent gyors tágulást. Észrevétlenül is lehet tágulni. Nem beszélve az orvosi rásegítésrööl Kép

8. Ne lepöödj meg, ha se enni, se inni nem szabad. Tartson a szülés bármilyen hosszan, hiszen bármikor fordulhat úgy, hogy császározni kell.

9. Az EDA (epidurális érzéstelenítés) minimális kockázattal jár. Inkább fejfájást okozhat, ha nem sikerül tökéletesen beadni. Szerencsére nekem nem okozott egyszer sem. Viszont felgyorsíthatja a tágulást, mert ellazulsz, nem feszítesz ellen. Sööt, ha véletlenül császárra kerülne a sor, gyorsabban tudnak érzésteleníteni, müüteni. És van már sétálós EDA is, tehát nem leszel feltétlenül az ágyhoz kötve. Ezt érdemes elööre megérdeklöödni.

10. Minden bizonyal a varrásnál legkésööbb, de lehet, hogy már a kitolási szakban kikötik a lábad.

11. A gátmetszés nem biztos, hogy egyértelmüüen rossz dolog. Fööleg elööször szülööknél. Az orvosom azt mesélte, hogy Németországban iszonyú sok elööreesett méhüü nöövel találkozott, mert ott régóta nem divat a gátmetszés. Ettööl vizelettartási problémáik lesznek stb. Lehet, hogy csak idöösebb korra. Ennyit nem ér az egész. Maga a vágás nem érezhetöö, a varrás pedig kellemetlen (egyeseknek nagyon is fájdalmas), de nincs rá garancia, hogy gátvédelem mellett ne szakadna az ember lánya, és akkor is varrni kell.

11. A vajúdási szakaszban ugyan lehet, hogy alig látsz embert, de a kitolási szakban körülvesz a fél kórház. Nöögyógyász, szülésznöö, csecsemöös nöövér, neonatológus, aneszteziológus (ha volt EDA) és még aki arra jár Kép A védöönöö is lehet, hogy benéz az anyakönyvzés miatt.

12. Aztán jön két óra pihenés a papával és a babával (jó esetben). Még a szülööszobán. Ilyenkor már lehet inni, enni.
Nálunk engedték a szülööszobai gyors körtelefonokat a családnak Kép Ezek voltak a legmegmeghatóbb pillanatok. Fööleg az elsöö szülésnél anyukám Kép

Most ennyi jut eszembe, de majd még folytatom Kép

És elmondhatatlanul gyönyörüü a szülés, és ennek a fájdalomnak van értelme!!! Kép

Dorka
dorka

Sziasztok!

Tali ügyben én mindkét időpontot meg tudom oldani, de a nov. 6. nekem is kedvezőbb.
Részemről a délutáni időpntot a preferált, mert délelőtt főzés, ebéd, mosogatás és utána nyugodt lelkiismerettel mehetek.
Valószínűleg apuka otthon marad, nem nagyon szeret ismerkedni (én sem, de titeket valamilyen szinten már ismerlek).

Az Áron név nekem tetszik, bátyámék legidősebb gyermekét is így hívják. Először talán szokatlan volt, de már tetszik.
zsana75

Lir!
Ilyen orvosnak én is sokkal szívesebben adok!!!

október 30. szombat:
Maya
Hadri
Angéla
Zsana?
Lir (délután)
Dorka (de, du)

november 6. szombat:
Dorka (de, du)
Jimbone
Lir (délután)
dorka

Sziasztok!

Alig győzöm visszaolvasni a hétvégi termést.
Ez a hálapénz dolog engem is izgat, lehet, hogy legközelebb rákérdezek a dokira.
Tegnap voltunk genetikai UH-án a Praxisban, és úgy tűnik mi a lányos tábort gyarapítjuk. Apa nagyon örült Kép)) Nevét is ő választotta, és érdekes módon fiú néven nem is gondolkodtunk (majd a másodiknálKép)
Jó pocakosodást Mindenkinek!
Kép
mano2005

Zsuzsa,
Szerintem jól hangzik a névKép

Mano
Végre, gyarapodnak a kiscsajok isKép

A talit én még megbeszélem majd apucival. Nem tudom. Őszintén, utálok felutazni Pestre. Annak is úgy örülök, hogy a Bababörzét és a dokit egy napra tudtuk tenni, így letudjuk egy úttal. 80 km hosszú, plussz benzin, autópályamatrica, ráadásul valahogy már kifáraszt ez az utazgatás. Ja, és apuci munkája miatt a szombat kilőve nálunk. De majd meglátjukKép

Voltunk a védőnéninél, minden rendben volt, ismét nagyon aranyos voltKép
Hallgattunk Kristóf szivecskét is, ezt úgy imádom, és tökéletesen, egyenletesen dobogott a kicsi szíveKép A védőnő már a hasamra ránézve megállapította, hogy hol fekszik a pocimban. Ismét fejjel lefelé, a hátát pedig a pocim bal oldalához nyomta. Sőt, ő még azt is látta kívülről, hogy mikor felfekeüdtem az ágyra, mozdult egyetKép
A pocim átmérője már 95cm, hamarosan elérjük az 1 métertKép Februárra már olyan leszek, mint egy kiselefántKép
Rákérdeztem a babamozgásra is. Azt mondta, így 24 hetesen már mindennap kell, hogy érezzem, akár csak egy pillanatra is, leggyakrabban napszakhoz kötött, pl. este nyugalomban. A lényeg, hogy mégha egy keveset is, de mindennap érezzem. Kb. 28-30.héttől már szinte egész nap érezhetem majd.
Megérdeklődtem az éjszakai fekvést is. Szerinte nem kell túl szigorúan venni ezt a bal oldalon szabad, jobb oldalon kevésbé, háton nem javasolt dumát. Azt mondta, feküdjek úgy, ahogy kényelmes, a baba úgyis jelez, ha neki nem jó.

Mesélt a Bababörzéről is. Ő csak ajánlani tudja, mármint nem a vásárlós részek miatt, hanem mert rengeteg olyan pavilon lesz ott, ahol védőnők vannak és ott a legkülönfélébb dolgokkal lehet megismerkedni. Pl. babamasszázs(ki is lehet játékbabán próbálni), kismamatornával kapcsolatos dolgok, csecsemőellátással, gyerekággyal, babakelengyével kapcsolatos infók, lehetőség szokott lenni arra is, hogy szívhangot hallgassanak a babánál. Meg még egy csomó hasznos dolog szokott ott lenni. Szerinte. Én meg nem tudom. Majd meglátjuk vasárnapKép

Aztán voltam a laborban, levettek egy csomó vért, szétszúrták a karom, megitattak velem egy pohár cukros lötyit(nagyon fini volt, öntöttek hozzá citromlét, igazi limonádé voltKép), 2 óra múlva pedig mehettem vissza újabb vércukornézésre. Holnapra lesznek eredményekKép

Babus

Kép
babus2005

Hálapénz:
A dokim a kórháztól nem kap pénzt. Mivel externista orvos. Neki kizárólag magánrendelése van és a tarifája fix. Tehát nem hálapénzt adok neki, hanem Ő ennyiért vállal szülés levezetést. Teljes mértékben magánorvos.
Valamennyire az állam tehet a kialakult helyzetről. Kép No meg mi, akik tömjük a dokik zsebeit.
Én végülis örülök, hogy nekem nem volt meglepetés az ár. Nem kellett kérdezősködnöm.

A szomorú az, hogy bátornak tartom(juk) azokat, akik nem választanak orvost. Ha az orvosokban általában megbíznék, megbízhatnék, akkor biztos, hogy nem mentem volna magánorvoshoz. Mert ugye mi a francnak fizetek a TB-nek egy zsák pénzt? És mit kapok érte?
1. Nőgyógyászat-> magánrendelésre járok
2. Fogászat -> magánrendelésre járok
3. Gyógyszerek -> teljes áron veszem. Nem emlékszem, hogy bármilyen kedvezményt kaptam volna rá. Kép

És a legszomorúbb, hogy egy korházban dolgozó orvosnak ugyanúgy fizetek, mintha magánorvos volna. Szóval, inkább megfizetem ezt az orvost, akinél nem ér meglepetés. Nem olcsó, de már párszor bizonyította a tudását, rátermettségét, és türelmét. Remélem, most is így lesz.

Találkozó:

Találkozzunk mind a kétszer Kép. Nekem jó mind a két időpont.

Angéla
angéla

Helló lányok!

Nincs sok időm, mert nagyon sok a munkám. A hálapénzről még nagyon sokat lehetne beszélni, mert elég összetett téma, és igazatok van, hogy ha a pedagógusnak vagy az óvónéninek nem adunk, akkor nekik miért is? És hát a káros hatásokról még nem is esett szó, mert az sem piskóta... Csak annyit mondok, hogy ez egy nagy biznisz és nagyon etikátlan...mindenféle szempontból.

Nekem nem tudom, hogy jó-e az október 30. Lehet, hogy nekünk is menni kell vidékre, de még nem tudom.

Na és engem milyennek képzeltek? Írjátok meg, aztán a végén felteszem a képet és meglátjuk, hogy egyezik-e. Oksi? :o

r
ruzicsky

Hát, rajtad még nem gondolkodtam, de a név és a határozottság alapján: rövid barna haj, középmagas és ha nem írtad volna, hogy előtte is volt pocakod, kimondottan vékonynak tippelnélek. Kép
Mostmár kíváncsi vagyok, hogy milyen vagy valójában!
zsana75

Sziasztok!

Megvan az AFP-eredményem, és állítólag tökéletes. AFP 50, MOM 1,4, és minden más (cukor, vizelet) is rendben. Megkérdeztem a tegnapi rosszullétet, azt mondták, ne aggódjak, az orrvérzés amiatt lehetett, hogy a hirtelen mozdulat miatt megpattant egy ér, a hányás meg talán egy enyhe vírusfertôzéstôl. Mivel már sokkal jobban vagyok, nem is aggódom már miatta.

Zsuzsa, szerintem jó a név nagyon, az Áron is és így egyben is. Mi épp 3. néven gondolkodunk, és az Áron is felmerült, mint lehetôség, de még nem döntöttük el véglegesen.

Dorka, nekem is jó mindkét dátum, bár én is a nov 6-ot preferálnám a Halottak Napja miatt. És inkább én is a délutánt, valamint valszeg Apuci nélkül mennék.

Viszont lenne még egy kérdésem, hátha valaki tud válaszolni. A múlt héten terhestornán azt mondta a gyógytornász nô, hogy jó szuk a medencém. :/ Szerintetek ez nagy eséllyel császárt jelent?

Borbolya

Rucicsky, én amolyan modern nônek képzellek Kép, aki szépen öltözik, és alkatra is csinos. Talán rövid hajad van, leginkább barna, és inkább rövid, mint göndör. Na, nagyon mellé lôttem? Kép

KépKép

Kép
borbolya

október 30. szombat:
Maya
Hadri
Angéla
Zsana?
Lir (du)
Borbolya (inkább nov.6.) (du)
Dorka (de, du)

november 6. szombat:
Dorka (de, du)
Jimbone
Lir (du)
Borbolya (du)
Angéla (de, du)

Babus! Nem tudsz vonattal vagy busszal jönni? Én két gyerekkel is szoktam még most is vonatra pattanni. Nem mondom, hogy leányálom... De hátha tudnál karácsonyra is valamit nézelöödni az IKEA-ban... Én legalábbis ezt tervezem Kép És ott van mellette az Árkád üzletház ahol szintén van minden. Még játékbolt is Kép Biztos van bababolt is Kép
Olyan jó lenne, ha minél többen el tudnánk jönni Kép
Szerintem Löörinc sem fog amúgy jönni, neki is sok munkája van mindig hétvégén is. Meg lehet, hogy koncertjük is van. Bálintot megpróbálom valakire ráhagyományozni. Ennyi kimenöö nekem is jár Kép (remélem). Kristófot lehet, hogy viszem, ő szereti az ottani játszóházat. Bár én nyugodtabban tudnék ücsörögni, ha nem kell a hangosbemondót fülelni, hogy mikor hív Kristóf. Majd meglátjuk.

Képzeljétek, alig aludtunk éjjel. Hol Kristóf, hol Bálint műsorozott. Nem tudom, mi van. Bálintnak sose fájt a füle, de éjjel arra panaszkodott. Tegnap egész délután a szájában üdült az egyik ujja (azt hittem, már minden foga kibújt...). Most nem tudom, hogy a fogától fájt a füle vagy fordítva.
Szegény Lőrinc kivándorolt a nappaliba aludni, mert kicsinek bizonyult az ágyunk a megszállás után. Reggelre neki is alig volt hangja.
Viszont Bálint két napja nem aludt már délben, most meg azért elaludt. Egy kicsit talán helyrejön. Ha nem, akkor délután irány a dokinéni Kép

Olyan, de olyan tűzoltólaktanyát építettünk Kristóffal legoból Kép Bálint alszik, mi meg tobzódunk. Ha felébred, akkor bizony beindul a rombolás, meg a visitozás és a hiszti, hogy ez az enyéééém Kép Most még béke van Kép
Azért nem panaszkodom! Jó ám a sok gyerek Kép

Dorka
dorka

Borbolya

Gratula a jó AFP-hezKép

Neked nem mérte meg a védőnő a medenceméreteidet (kb.3 mérésből áll)? Ez a kötelező első vizsgálatok egyike. Ez alapján egyértelműen meghatározható, hogy szűk-e vagy sem. Ezt látásra megítélni szerintem nem lehet és nem is helyes.

Zsuzsa
Nekem levették a vért és ott helyben, a vérvételes nőci keverte a "koktélt". Egy tasakból szőlőcukor por, víz és citromlé. Tényleg fini volt. Olyan mint az itthoni. Talán kicsit édesebb. De bizonyára csak azért, mert én nem vagyok édesszájúKép
Az én védőnénimnél nem tudom melyik korabeli szívhanghallgató van (bár most már gyanítom, valami modern lehet), de már a 17 hét körül sikerült vele meghallgatnunk a szívhangotKépMég ő is csodálkozott, hogy milyen korán sikerültKép

Babus

Kép
babus2005

Babus, az én védônôm kutyafülét sem csinált, talán emlékszel még, ô volt, aki 45 perc várakoztatás után közölte, hogy már rá sem ér foglalkozni velem. Azóta sem voltam nála. A medenceméreteimet még soha senki nem mérte le. Kép

Borbolya

ui. Elfelejtettem írni, hogy ma reggel egymás után 5-öt rúgott a pocilakóm, de az elsôt olyan erôsen, hogy úgy éreztem, hogy ott sem volt a kezem a pocimon, utána persze egybôl odaraktam, hát ez valami csoda! Kép Kép Kép

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,

Gratulálok a jó AFP-hez Kép

Babus,

Mi ez a medence mérés? Nekem nem mértek semmit.

Angéla
angéla

Sziasztok!

Hálapénz-téma: az én dokim azt közölte velem, hogy a tavalyi (idei) hálapénz-cirkusz miatt ő nem mondhat és nem is mond összeget. Szóval rám van bízva...ha ezt így nem is mondta ki...

Dorka!
Nagyon tetszett a "rövid összefoglalás arról, hogy mire is számíthat az ember szüléskor". És ezúton szeretnélek megkérni, hogy légyszíves küld el nekem is az írásaidat (ami még fönt van a neten, azokat elolvastam és nekem is tetszett), emil:pfranciska@freemail.hu, előre is köszi.
Ja, és tényleg szép a pocid Kép Ez hány hetes kép is? (már régen láttam táblázatot..) Én nem vagyok egy karcsú alkatú nőci, lehet, hogy ezért, de rajtam még nem látszik semmi, igaz mit akarok a 12 hetemmel.. Mindenesetre már néztem kismamanadrágokat, hát mit ne mondjak..7000 alatt nemigen van és ez még csak a minimum-felszereltség. A kedves férjem azt szeretné, ha kantáros nacikban járnék, de vajon mennyire praktikus ez télen, amikor rá kell öltözni ezerrel? Nem tudom egyébként, hogy miért tetszik ez neki annyiraKép

Mennem kell..
Üdv mindenkinek.

Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Angéla, Borbolya

Egy egy alap vizsgálat. Mielőtt még elkezd nőni a pocak (mert utána már bonyolultabb) egy nagy medencemérővel(olyasmi mint egy óriási körző, persze tű nélkülKép) megmérik a medencét 3 különböző helyen, mindháromnak van egy min. értéke, ami szükséges ahhoz, hogy a szülés természetes úton meg tudjon történni.
Szakszerűen megfogalmazva: "ezek ismerete szülészeti szempontból nagyon fontos. A magzat legnagyobb átmérőjű testrésze, a koponya csak akkor tud a medencén áthaladni, ha átlépési átmérője nem hosszabb, mint a medence bármely síkjának leghosszabb átmérője"

De szerintem, ha mondjátok a dokitoknak, ő is megméri ezeket, persze ez nem az ő dolga lenne.

Babus

Kép
babus2005

Dorka!
Én is elmennék a talira. Mivel nov.1-én úton leszünk nekem a nov. 6 lenne a jó, és inkább délután. Vicces lesz majd a sok pocakos kismama...

Timka
timka

Dorka

Utálni fogtok, nyűglődő kiscsajnak tűnhetek, de nekem a buszos utazásból elegem van. 6 éve naponta utazgattam fel Pestre busszal, tömegnyomor, bunkó emberek, ha azt akarod, hogy legyen ülőhelyed, min.25perccel hamarabb kell kimenni a buszmegállóba. Hétvégén ráadásul kollégisták utaznak föl-le Pestre. Teljesen megutáltam ezt. Mikor a 16.héten az AFP-re utaztam fel Pestre, akkor azt mondtam, soha többet míg babát várok. Teljesen kikészültem.
A vonatról meg ne is beszéljünk. Innen Pestre vonattal eljutni, röhejes. Ingyenes vonatbérletem van, de 6 év alatt még egyszer sem használtam, inkább fizettem a buszra(szereztem diákigazolványt és úgy olcsóbb voltKép)

Megbeszélem apuval, de nem tudom.
Nyugodtan talizzatok, de én egyre inkább érzem, hogy ez nekünk nagyon körülményes.

Babus

Kép
babus2005

október 30. szombat:
Maya
Hadri
Angéla
Zsana?
Lir (du)
Dorka (de, du)

november 6. szombat:
Dorka (de, du)
Jimbone
Lir (du)
Borbolya (du)
Angéla (de, du)
Timka (du)

Babus!
Én úgy tudtam, hogy relatív téraránytalanságot csak a szülés környékén szoktak vizsgálni, ha a baba fejkörfogata ezt indokolja. Nekem sosem nézték, bár hallottam már ilyen müüszerrööl. Szerintem a te védöönööd nagyon naprakész. Nem fiatal véletlenül? Nálunk (II. kerület Pasarét) nincs ilyen klassz szívhallgató berendezés, sem semmi a mérlegen és a vérnyomásméröön kívül. Én szívhangot mindig csak és kizárólag az uh-on és a CTG-n hallottam. A CTG pedig ugye már csak a 38. (van, ahol 36. héttől van).
Nálunk a védöönöö adminisztrálja a leletek eredményeit, súlyt, vizeletet néz és vérnyomást mér. Slussz! Hogy ez jó vagy sem... minden esetre marhára feleslegesen megyek hozzá mindig. Igyekszem gyerekkel, így csak rövid ideig tudok maradni, mert Bálint nem rajong az egy helyeben való csendes üldögélésért Kép

Mi lenne, ha ezentúl mindenki a levele aljára a neve mellé odaírná, hogy mennyi idöös terhes (hét+nap)? Nadine szegény a költözésük miatt csak ritkán tud jönni, és én is szívesen azonosítanám mindig be, hogy aki írta, az hol is tart Kép

Sziasztok!
Dorka 19+3
dorka

Babus! Kép
Nagyon sajnálnám, ha nem jönnél!!! Igazán oszlopos tagja vagy ennek a topicnak! Kép

Megértem az utazási "nyüügjeidet", csak próbáltalak agitálni Kép

Amúgy pedig nagyon cikinek érezném, ha a találkozó nem hozná meg számodra, számunkra a várt vagy kívánt "eredményt", hangulatot, mifenét. Én úgy vagyok vele, hogy félek egy kicsit a csalódástól (mindhárom babanetes nyári találkozón ott voltam, és kicsit mindig csalódtam, többet vártam). Nehéz ez, hiszen itt a neten kiöntjük egymásnak a szívünket gond nélkül, de személyesen mindenki kicsit félénkebb. Mondjuk én (azt hiszem) nem, de ha ezzel egyedül maradnék, akkor én is visszaveszek Kép Szóval én ezt úgy fogom fel. (szerinem mindenkinek megkönnyebbülést hoz, ha tudja, hogy a többiek sem agysebészi konferenciát várnak), hogy kimozdulok otthonról, csak az enyém az a pár óra, még az IKEA is értelmet ad (karácsony), és persze remélem, azokkal az emberekkel fogok találkozni, akikkel itt a neten levelezem. Kép Tehát ezúton mindenkit felmentek a kényszeres "érezzük jól magunkat egymással" nyomás alól. Ha nem lesz szórakoztató, akkor hazamegyünk, és maradunk levelezöötársak. Ha jól sikerül, még barátnöök is lehetünk! Kép)

Nekem egyszer volt egy barátööfélém itt a neten. Még az is kiderült, hogy azonos gyerekorvost választottunk teljesen véletlenül. Úgy tüünt, jól megértjük egymás gondolatait. Aztán egyszercsak eltüünt. Az orvosunktól érdeklöödöm néha, de sajnos már nem levelezünk. Én próbálkoztam még egy fél éve, írtam, üzentem, hogy rossz-e az e-mail cím, de aztán feladtam. Oka talán nem volt, hogy már nem ír, hacsak nem az idööhiány... Kép

Egy szó, mint száz, én úgy érzem, nem lesz gond, van közös témánk, ha csak 9 hónapra szól is Kép Az ilyen egyoldalú témaválasztással jócskán mellé lehet fogni hosszú távon. Majd meglátjuk Kép

Dorka 19+3
dorka

Babus!
Saját szóáradatomba veszve elfelejtettem befejezni a mondatot. Szóval nem lenne jó, ha ilyen messzirööl, egyáltalán nem könnyen felverekednéd magad Pestre, aztán meg nem éreznéd,. hogy volt értelme.
Na, eztet akartam mondani Kép)
Dorka 19+3
dorka

Dorka

Az benne a furi, hogy egy idősebb, 55 év körüli nőci a védőnőmKép

Az kizárt, hogy nem találnám értelmét a találkánakKép, tuti, hogy szuper lesz, csak nekünk, innen vidékről, kicsit körülményesKép

Babus(23+2)Kép

Kép
babus2005

Babus
Hiányozni fogsz! (ha lehet ezt így mondani)
Én baromi kíváncsi lennék rád! Ez nem azt jelenti, hogy a többiekre nem, de ahogy te tudsz lelkesedni és írni Kristófról, az olyan különleges (számomra legalábbis).

A védőnőknél szerintem sem a kor számít.
Ilyen alapon Dorka orvosáról is feltételezhetnénk, hogy elavult a tudása azalatt az 50-60 év alatt, amióta praktizál. Kép
Szerintrem az értelmes emberek továbbképzik magukat minden szakmában.

Amúgy a talitól én is félek egy kicsit, mint említettem nem vagyok az a könnyen barátkozós típus.
Attól is tartok, hogy ott hirtelen nem fogunk tudni miről beszélni. Egyébként milyen hosszúra tervezitek?
Szerintetek csináljunk névtáblát, vagy rajtam kívül mindenki képes megjegyezni 8-10 embert név szerint?
Lehet, hogy apuka mégis elkísér, legalábbis nem tiltakozott nagyon.
zsana75

Bocsi, lemaradt a 19+1.
Legközelebb jobban figyelek, megígérem!

Az jutott eszembe ezzel kapcsolatban, hogy az lenne a legjobb, ha valahol itt a Babaneten tudnánk elhelyezni a táblát (pl. fotóalbum) és mindenki akkor nézi meg, amikor akarja.
Persze lehet, hogy már régen így lenne, ha technikailag megoldható lenne.
Másik dolog, hogy bár nem szokás beleírni a táblába, de engem az is érdekelne, hogy ki merre lakik (város, falu, Budapest esetén kerület). Lehet, hogy valakivel épp szomszédok vagyunk!
zsana75

Sziasztok,

Szerintem jó nekem is a nov.6. Ha lehet a kora du. lenne jó, mert ha vonattal megyek akkor kb 5-kor jön haza az utolsó.

Adri
hadri

október 30. szombat:
Maya
Hadri
Angéla
Zsana?
Lir (du)
Dorka (de, du)

november 6. szombat:
Dorka (de, du)
Jimbone
Lir (du)
Borbolya (du)
Angéla (de, du)
Timka (du)
Hadri (kora du)

Egyelőre 7-7, de gondolom, nem mindenki nézi naponta többször, így még egy-két nap kéne, hogy véglegesítsük a dátumot, ugye?

Dorka 19+3
Budapest, II., de a XI. kerületben nőttem fel, úgyhogy ott is otthon vagyok

Babus! Nem akarsz rollerrel jönni? Kép
Kép
dorka

Zsana
Aranyos vagyKép
Különleges lenne?! Szerintem inkább természetesKép

Dorka
Inkább szánkóvalKép Én imádom a havatKép NagyonKép

Babus

Kép
babus2005

Dorka Kép
XI-ben merre? Kép
Én is onnan gyökeredzem Kép

Lir
lirian

Dorka,

Én is a XI. ker-ben laktam. Kép Az Etele úton.

Angéla
angéla

Sziasztok lányok!

Hát én ide is elég ritkán tudok jönni és a találkára meg tuti,hogy nem,de remélem mindannyian olyannak találjátok majd, amilyennek elöre elképzeltétek!!

Én Debrecenben lakom.Onnan ha jól tudom egyedül Nadine van közülünk,de ö mostanság elég ritkán.

Pedig lenne hozzád pár kérdésem Nadine!!!!!!

Azért leírom hátha jön és a ti segítségeteket is szívesen venném.

21+3 vagyok és még mindíg nem volt semmilyen vizsgálatom. Hát nem mintha hiányozna,de megnyugtatna. Tegnap voltam tanácsadáson és mondtam,hogy keményedik a hasam, de csak annyit mondott,hogy 3*1 Magne B6 és kész semmi méhszáj vizsgálat stb. A vizeletemben geny volt de erröl meg mintha tudomást sem vett volna. Nem értem én ezt. Nekem más orosom nincsen, már a 9. héten mondtam,hogy nála szeretnék szülni, de akkor sem vizsgál. Lehet,hogy elfelejtette és azt hiszi más orvoshoz is járok.

Pedig nehéz lehet elfelejteni,mert nem semmiért kapja két alkalmanként a borítékot. Más csajszi is nálla akar szülni és ö nem is ad , nem bírom felfogni.Lehet,hogy még egyszer nyomatékosabban el kellene mondanom neki,hogy ö az egyedüli orvosom.

Nekem még rákszürés és kenetvétel sem volt egyszer sem.

Na most jól kipanaszkodtam magamat.Bocsi lányok,de most 4 hétig megint aggódhatok a méhszájam állapota miatt és a hüvelyfertözés lehetösége miatt és lehet,hogy akkor sem fog foglalkozni velem. Kép

Timi 21+3
vargáné

Csajok!
Volt valakinek már olyan fájdalma, mintha a belenyilalna a lágyékába valami? Nekem tegnap óta van ilyen és hirtelen mozdulatra duplán előjön, sőt, már köhögni sem merek (most keveredek ki egy jó kis nátha-köhögés variációból). Érdekes módon időnként alábbhagy a fájdalom. Már arra is gondoltam, hogy esetleg felfázhattam, de csak a jobb oldalamon érzem. Eszembe jutott az is, hogy esetleg a kis szarosom nem jól fekszik és Ő nyom, de ha "megpiszkálom", kicsit megnyomkodom, a helyzet akkor sem változik. Pedig szerintem akkor azért helyzetet változtatna, hogy ne bántsa már az anyját. Kép
Éjjel már azt hittem elmúlt a fájdalom, de pisilés után érdekes módon újra előjött. Mintha a leeresztett "lufi" már nem tartana valamit és az a teljes súlyával a lágyékomra nehezedne és fájdalmat okozna.
Szerintetek, ha ez felfázás, akkor miért csak a jobb oldalon érzem?
Mindenesetre ma megyek a dokimhoz és kiderül a dolog. De azért én tegnap óta fosok, mert nem tudom mi lehet ez. Még jó, hogy a babucim mocorog rendesen és akkor talán minden rendben vele. Kép

Ancsimamóca
ancsimamóca

Hát nem tudom lányok, én még mindig nem tudom melyik nap lenne jó, de írjatok a november 6-hoz.

Olvastam, amit írtatok, hogy milyennek képzeltek, van még valakinek valami elképzelése?

Írhatnátok még, olyan izgis volt olvasni, hogy az írásaim, meg okoskodásaim alapján milyennek képzeltek! Kép

r
ruzicsky

Timi!!

nincs lehetőséged orvost váltani?
mert szerintem gondolkodás nélkül ezt kéne tenned!!!

Lir
lirian

Nem lehet petefészek gyulladás? Az lehet csak az egyik oldalon, bár nem tudom mennyire lent vagy fent érzed, vese is kettő van, annak is fájhat csak az egyik tagja, de lehet még vesekő, az azt mondják görcsösen fáj, hát de csak ötletelek..., remélem semmi komoly.
ruzicsky

Timi!

Egyetértek Liriannal, lehet, hogy nem érdemes ragaszkodni ehhez a dokihoz! Kép

r
ja elfeljtettem az előbb 18+6
ruzicsky

Ruzicsky Kép

úgy tűnik, nem először értünk egyet Kép

Lir
lirian

Lirian!

Kép Kép