Új privát üzeneted érkezett!

Brigi, tegnap nekem 4x átfordult hasról a hátára jobb keze fele, azóta megint nem. Most balra próbál de útban van a keze. Tegnap előre nyújtott kéz és láb technika volt, ma meg felhúzza a fenekét és a lábait és ellöki magát, de útban van a keze s emiatt nem tud átfordulni. Akinél volt ilyen hogy segítette, hogy a keze jó helyre kerüljön? Pontosan hol is kéne lennie a kéznek olyankor? (az a kéz amerre fordul, jelen esetben a bal)

Most uzsira megevett 100g alma-őszi-teljes kiőrlésű rizses bébiételt. Szopizott rá, s bealudt. Ma nem voltunk kint.

remény73

Mutatni jöttem, ezt csináltattam Ádinak... Kép

Holnap este már nálam lesz, remélem élőben is elégedett leszek...

remény73

Ah, néztem a nyereményjátékot, a sorsolás idejére már nekünk több hetes babánk lesz, remélem, úgyhogy erről mi lecsúsztunk.

detti_10

detti: És hogy érzed magad? Hogy bírod a terhességet?
vicky79
Budapest III. kerület

sziasztok,látom nem pörög a topik :oops: a babásból jövök,bocsi a zavarásért csak multkor páran kértetek innen rucit,most feltöltöttem a fiú albumot is,akit érdekel irjon privit:))

Dita
te is találsz benne:))

itt az album:)
http://picasaweb.google.hu/113450104542 ... fiu07Evig#

ja és az aláirásomban a kislány,abból mindig sok van:))

sziasztok:)

bibar

Sziasztok!

Elnézését kérek, hogy írok Nektek, de én is BMC-s voltam és a 3. lombikom sikerrel járt. Én inkább olvasó módban voltam a fórumon, terhességem alatt. Mostanában nem volt időm olvasni......
1 évesek az ikreim (lány, fiú) Nagyon sok eladó dolgaim lennének. Pl: 44-es ruhák, légzésfigyelők, sterilizáló, stb. Most nem sorolok fel mindent,de akit érdekel az írjon és szívesen válaszolok.

Üdv.
natü
natü

sziasztok,tudja valaki ,hogy lehet kitörölni az eddigi válasz írásaimat??

mó73

Sziasztok!

Jöttem életjelt adni Magunkról.
Nálunk minden OK, tegnap leállamvizsgáztam végre, így mától rengeteg időm van :D

Nimcsi jól van, rohamos léptekben fejlődik. Most volt 5 hónapos, 7.800 gr és 70 cm.
Iszonyatosan mozgékony, forog össze-vissza, már kúszásra emlékeztető mozdulatokat is csinál. Kijött a második fogacskája is, szerencsére ez nem viselte meg, de az első annál inkább.
Nagyon jó fiú, az éjszakát átalussza és nappal is alszik többször 1-1 órát.
Mi nagyon hamar elkezdtük a hozzátáplálást (3 hónaposan), így tápit már csak reggel és este kap. Imádja a főzelékeket és a gyümölcsöket. Pár napja megkóstoltuk a husit is és azzal sem volt baja. Kanállal nagyon szépen eszik, csak a türelem nem az erénye. Ha nagyon éhes, akkor csak cumisüvegből tudom odaadni neki a főzeléket.
A víz nálunk sem megy, csak a tea és a gyümölcslé. Mi is próbáltuk a granulátumos gyerekteát, de gyomorsavat csinált neki, így azt most abbahagytuk.

Látom nem nagyon pörög a topik, de azért remélem mindannyian jól vagytok. Most hogy "időmilliomos" lettem, próbálok visszaolvasni, hogy képbe kerüljek.

Legyetek jók, vigyázzatok Magatokra!

ui: Mó!
Szerintem csak úgy tudod, hogy minden hozzászólásodnál a szerkeszt gombra kattintasz és kitörlöd az írást. A neved és a vonalzó ottmarad, de írás nem lesz.

Kép
akire79

akire: Gratula az államvizsgádhoz. Barbus is most 5 hónapos, de ő még csak 5760 gr. Mi is eszünk már sok mindent, de én még husit nem adtam eddig neki. Tényleg nem pörög a topic, de mi Colinnal és Reménnyel sokat sétálunk, szóval mi így megbeszéljük élőben. Küldesz képet?

És ez a többi elveszett báránykára is igaz. Képeket kérek!

Teszek fel egy képet Barbusról és Colin Ákosáról. Jól megnőttek már. Remény Ádijáról sajnos nincs friss képem, de majd csinálok róla is.

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Íme itt egy friss kép Nimródról:

Kép

Kép
akire79

Akire!
ha olvasol irtam privit!!!!!uram itthon hagyta a rucikat,ne menj ma!!!!remélem olvasol!!!

nincs valakinek telószáma??remélem nem megy Akire potyára:((((

bibar

Már válaszoltam :D
Semmi gond, majd megbeszéljük máskorra!

Kép
akire79

akire: Picúrod gyönyörű. Melyik napon is született? Mert majdnem egy idősek Barbussal.
vicky79
Budapest III. kerület

Köszönjük a bókot.
1 nappal fiatalabb Barbusnál 01.22-én született :D
Azért nem semmi, hogy majdnem 2 kiló van a súlyuk között. Bár Nimród eleve 4300 gr-al született, Barbus gondolom kevesebbel.

Kép
akire79

akire: Barbus 2480 gr-mal született.
vicky79
Budapest III. kerület

csajok
nagyon édesek ezek a gyerekek , mi is visszanéztük tegnap Fiippel hogy ő milyen kicsi volt és ilyen lesz majd Hanna is, már alig várja hogy megszülessen.
tök jó visszaemlékezni hogy milyen volt mikor pár hónapos volt, bár már egy csomó mindenre nem emlékszek, még jó hogy felírtam anno dolgokat.

szép napot nektek.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

[quote="vicky79"]a írta:vicky79kire: Barbus 2480 gr-mal született.

Akkor itt két kilós különbség :D

Kép
akire79

akire: Most vissza néztem mikor volt 4300 gr Barbus. Két hónaposan! :D Szerintem sosem lesz nagy darab, de én jobban is örülnék ha inkább az apjára ütne.
vicky79
Budapest III. kerület

Hát igen, nem tudom Nimcsi kitől örökölte, hogy ekkora lett (mondjuk az apja 5 és fél kilóval született, én 3600 gr-al), mindketten tök átlagos testalkatúak vagyunk.
Amúgy durván hangzik, hogy 5 hónaposan majdnem 8 kg, de életben abszolúte nem látszik rajta, egyáltalán nem husi, inkább izmos.
Ja és elérte a 70 cm-t vagyis nőtt 14 cm 5 hónap alatt.

Barbus teljesen jó súlyban van, a kislányoknak eleve nem kell akkorának lenniük, mint a fiúknak.

Minden oltáson túl vagytok már?
Fogzás?

Kép
akire79

Sziasztok Kismamik! Akire,Vicky....de jo,hogy irtatok!!!Mar azt hittem nem,hogy megallt a forum.......persze itt a jo ido,es mindenki elfoglalt!!!!Nagyon sokat nottek mar a manocskak! Dita! Titeket is megkuksiztalak am a blogodban.....Milo baba is nagyon edi!!Polli mano jovo heten lesz 5 honapos,7.30 kg,es mi meg csak tejcsizunk,mert a mi dr bacsink nagyon szigoru,es azt mondta varjak 6 honapos korig a hozzataplalassal.....persze korulottem mar mindenki szinte mar mindent adott a babjanak,mint ti is,de mivel gyonyoruen fejlodik,igy nem eroltettem a dolgot,de mar nagyon varom!!!Puszi Jo nyarat Mindenkinek!!!!Zoe Probalok majd kepet is rakni
zoe33

Itt egy kep Pollikarol , pont negy honapos Kép
zoe33

Zoe, nagyon szép a lánykád, már most kész hölgy.
Mi is 6 hósan kezdtük a hozzátáplálást, de már sok mindent eszik a 3 hó alatt. 15-én megyünk védőibe, de szerintem 8 kiló alatt vagyunk még, de 68 cm felett picivel. Hogy rólunk is legyen fent friss kép, hát íme:
Kép

és még egy:
Kép

remény73

Kép Szia kutyus!!

Kép
Kép
colin

Sziasztok!!

Sikerült képet felraknom csak talán tul pici lett. Holnap megyünk a 7 hónapos státuszra és akkor írok majd adatokat cm,kiló.
Nagyon leállt a fórum. Gyors helyzet jelentés kéne minden babáról.
Kép Nahát van ilyen nagy kutyus is?

Kép
Kép
colin

Colin, igaz mi sokszor találkozunk, de a többieknek egy kis helyzetjelentés. Ma lettünk 9 hónaposak. Sajnos 2 gyógytornát is csinálunk, mert a dokink nem küldött hamarabb minket fejlesztőre. Nem forog, de már felül a babakocsiban, és a kiskádjában is. Ha fektetni akarom nem tetszik neki. Elkezdett kúszni is, de még nem tökéletes. Ha valami érdekeset lát akkor megpróbál odateperni.
Már elindult lent 2 kis fogacska, de még csak félúton jár. Hogy emiatt vagy egyéb miatt, éjjel többször felsír keservesen, de cicin megnyugszik, s mikor már nem szívja se akarja elengedni, s ha mégis kiveszem sokszor újra rázendít. Mindene a cici...csak sajnos egyre kevesebb ami benne van.
Sokfélét eszik már, de még csak 7 hós kajáig jutottunk. 1x evett 8 hósnak való tökfőzeléket, de a darabos étel még bokákolással járt. Nem főzök neki, mert nem eszik egyszerre sokat, csak max. 160 g-ot, és eddig 2x próbáltam főzni, de nem ette meg. Aki főz babának recepteket adhat, hátha...
Hát első körben ennyi rólunk.

remény73

Remény!

Ádám mekkora nagyfiú már! BOLDOG 9. hófordulót neki!
Én sem főzők Nimcsinek, mert még a krumplit és a répát sem tudtam olyan jól összetörni/turmixolni, hogy ne legyen darabos.
Amúgy meg annyira jó bio és minden adalékanyagtól mentes bébikaják vannak, hogy nem is éri meg pacsmagolni itthon.

Mi 3 hósan kezdtük a hozzátáplálást zöldséggel, majd jött a gyümi. Még én sem adok neki a koránál idősebbnek való kaját, csak 4-5 hós bébiételt eszünk.
Most céklát akarok csinálni neki, kíváncsi vagyok mit szól majd hozzá (bár eddig csak a sárgarépa magában nem tetszett neki, ha mással van keverve, akkor nagyon szereti)
Pont mire 6 hós elmúlik, lesz friss spenót, sóska és akkor azok lesznek a következők.

Nekünk már jön felül is a két fogacska, így nemsokára már fogok tudni kekszet, babapiskótát adni neki.

Remélem a torna segíteni fog Ádinak. Azt pedig elhiszem, hogy nem akar fekve maradni, hiszen ülve sokkal több látnivaló van. Nimcsi sem hiszi el nekem, hogy többet ilyen jó dolga nem lesz, hogy akár egész nap heverészhet!

Én is teszek friss képet (talán látszik a két fogacska):
Kép

Zoe!
Polli nagyon édes kislány. És az a rózsaszín, fodros kalap! Imádnivaló. Gratula a betöltött 5 hóhoz.

Dita!
Köszi a képaláírást az iwiw-en. Én is mindig megnézegetem Bogyó fotóit, annyira édes, jókedvű kisfiú. Ja és imádom a huncut mosolyát!!!!!!!!!!!!!!

Colin!
Már iwiw-en meglestem Ákos fotóit. Ő is annyira cuki, ahogy mosolyog! Ennyire tetszenek neki a kutyák? Hihetetlen, hogy ő is már ilyen nagy, pedig még nemrég születtek!

Valakinél van már tervbe véve a tesó-projekt?

Kép
akire79

Akire!
Mi időnként gondolkozunk kistesón, de érvek, ellenérvek mindig vannak szép számmal, s igazából döntés nem született. Még meg akarom várni míg Ádi feláll, elindul, s meglátjuk. Max. fél év és dönteni kell, mert fiatalabb nem leszek...
remény73

Hahó!!!
Juhé!!!!!!!!!!!!!!!!Látom, újra vagytok páran!!!
Gyönyörűek a babák!!!Látom, mindenki jól van.Nászasszony??
Mi megvagyunk.Léda eléggé mérsékelt méretekkel bír itt a többiekhez képest.6 hósan 67 cm és 6,25 kg volt.Most lehet kb 6,5 kg.
Eszeget, meg megy a szopi.Ma adtam először neki husit.Főzeléket: krumpli+valami (paradicsom, sóska, borsó(szűrőn átnyomva), saláta,alma,répa), meg kitaláltam anyuval, hogy rizst daráltunk neki kávédarálón (lisztesre), és azt adtam neki gyümölccsel, vízben főve (meggy, alma, banán).Ezzel az volt csak a baj, hogy a meggyet nem passzíroztam, így darabos lett , nem nagyon ízlett neki.Talán valaki merít ötletet ezekből....
Este Sinlac-ot kap az utolsó szopi előtt (6-7 körül), ami először nagyon nem tetszett neki, de mostanra imádja.
Mást még nem adtam neki eddig.
Ja, és én csak villával nyomkodom a kaját pépesre, nem turmixolok.
A forgolódással nálunk is voltrak gondok, így a dokinénink javaslatára elvittük egy bácsihoz, ahol 2-szer voltunk, és állíthatom, hogy jelentős eredményeket sikerült elérni.
Nekem gyanús volt 5 hósan, hogy semmi jelét nem mutatta a forgásnak, sőt igazából nem is támaszkodott, inkább szétcsapta a kezeit, és "repült".Dokinénink unokájának mászás-gondjai voltak, ezért vitték a bácsihoz, és rajtuk is segített.
Na, Léda mostanra örökmozgó lett:forog:főleg hátról hasra, vissza is néha.Emelgeti a fenekét, kitámasztja a lábát oldalra.Csücsül is, ha felültetem.
Doktorbácsi szerint fontos a korai fejlesztés, mert a mi esetünkben is az izmok nem voltak megfelelőek, nem neurológiai a gond, és ez könnyedén javítható.(Ha valakit érdekel az elérhetősége, megírom pü.-ben).Szerencsénkre a szomszédasszonyunk meg korai fejlesztős gyógypedagógus.Tőle kaptunk nagy labdát a gyakorlatokhoz, meg pár tanácsot is.
Még:Rota-t túlélte, semmi baja nem lett.Én meg úúúúgy rettegtem tőle.
Jajj, annyi mindent tudnék írni, de most nem jut eszembe semmi.Dobok képeket.
Aztán gyertek ám gyakrabban.Mostantól újra benézek majd ide naponta....
Ja:éjszakák:este 9-10-től 5-6-ig, utána kb 8-1/2 9-ig alszik.Napközben viszont keveset.Van, hogy csak fél órákat, de van, hogy 2,5 órát délután.Viszont nagyon jó baba továbbra is.Elvan egyedül a játékaival, alíg sír.Inkább, csak, ha fáradt.
Írjatok!!!!!!!!!!! Kép Kép Kép

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Az utolsó képen a nagylányommal vannak... :lol:

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Sziasztok!!

Tegnap voltunk a doktornéninél. 7370 gramm és 70 cm. Nem sokat hiztunk az elmult honapban,de mi úgye lemozogjuk. Pörög,forog,kuszik,mászik és már térdelve felkapaszkodik a kiságyba és ahogy nézem lassan felállunk. Ja és elkezdett kibujni alul 2 fogacska. vicky és remény már látta öket. Olyan édesek!!!
Majdnem szobatárs Léda gyönyörű!!!! És azok a szemek!!!
akire én még nem tudtam fefotózni a kis fogakat. Te ügyike vagy,hogy sikerült.
Étkezés: gyümölcsök minden mennyiségben magában és tejpéppel imádja. Pont tegnap evett meg kb 280grammot. Zöldségek krumpli,répa,sütötök ami megy más még nem nagyon. A húsit még nem próbáltuk,de a doktornéni szerint nem kell eröltetni.
Hirtelen ennyi. Puszi

Kép
Kép
colin

Hali!
Tejpép-esek!Én nem mertem adni neki.Nem tudom, miért...Hülye vagyok.Nagynak adtam már ennyi idősen.Neki kéne adnom a mintát, ami a csomiban volt, attól tartok, hogy -mivel tápszert nem kap-hasmenéses lesz, vagy ilyesmi.Pedig 4 hótól lehetne adni.
2 kis fogacska Lédának is van.Kéne újabb képeket csinálnom, mert az előbbiek 1 hónaposak már.
Colin!
Akkor-ahogy látom-Nálatok nincs mozgás-probléma szerencsére.
Én gyümölcsöt külön nem is adok neki, csak néha, mert nem fér be a napirendbe.Lassan majd el kéne hagynom a délutáni (kora du.)szopit, és ahelyett tejpép, gyümölcs, később valami joghurt majd.Nem tudom, mikorra időzítsem.Talán olyan 7 hó után.És akkor az egész napom szinte felszabadul a szopi alól, és csak reggel (2-szer), meg este marad a cici.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Sziasztok,

én is jól eltűntem :oops: , de megvagyunk, minden ok. :lol:
Állandóan zugolvasok, de írni semmi kedvem ill. lelkierőm esténként, mikor már ráérnék.
De most eljött az idő, hogy reagáljak, illetve jelt adjak magunkról. :lol:

Velünk minden ok, Picúrkák nőnek, napról-napra újabb dolgokat produkálnak.
Nándika gyakorlatilag már mindent csinál, a felállást is beleértve. (A kúszást egy az egyben kihagyta.) Szóval mászik, térdel, felül, feláll. :lol: :lol: :lol:
Tamika is szépen fejlődik, Nándika húzza maga után...
:wink:
Ő kúszott is, mostanra négykézláb mászik, felül és ülve játszik. :)
Legtöbb idejüket már függőlegesben töltik, ami látszólag nagyon tetszik nekik.
Az igazság az, ha a Baba elkezd előre mászni ill. felülni, onnantól kezdve rohamos gyorsasággal fel fog állni. Nekünk ez 2 hétbe telt, az előre mászás ill. felülés szinte egyszerre jött, aztán már fel is állt. Úgyhogy készüljetek a villámgyors eseményekre... :oops:

Egészségileg minden ok velük, köldöksérv már csak pici van Tamikának ill. a befelé forduló lábfeje szépen meggyógyult. Nándikával semmi gond nem volt, a hányásokat leszámítva, de azok is már múlóban vannak ill. a szájban való kotorászás azért eredményez néha egy-két rókakómát :lol:
Hogy mekkorák, nem tudom pontosan, de Nándika kb. 4 cm-vel hosszabb lehet, mint Tamika. Már 80-as cuccokat is hordanak, de vannak még 74-es ruháik is.
A kisfiam kb. 8,5 kg, kislányom kb. 8,2. Eddig összesen 2 fogacskánk van :oops: , az is Tamócának. :lol:
Nappal kb. 2-3-szor alszunk, attól függ mikor hogy bírják.
Van hogy éjszaka többször kelünk, de a cumidugdosás ill. Nándika kiemelése elég a további békés szundihoz. Ez kb. a 6. hónap óta így van. :? Mostanság sajnos korán kelnek, szerintem a reggeli korai napfelkelte miatt ...

Napi 5-ször eszünk, szopi sajnos már nincs.
Reggel és este tápi (Beba HA Pro 2), tízóraira gyümi, ebédre főzi, uzsira rizspép (Milupa HA rizspép vaníliás - ezt az én Picinyeim nagyon imádják).
Mind a tápi mind a rizspép Hipoallergén, még soha nem volt semmi bajuk tőle.
A kajákat, ha van időm általában én készítem. Vannak jó ötletek ill. egy jó kis segítség az alábbi doksiban, ha még
nem ismeritek.

Babaszakácskönyv

Természetesen adok nekik üveges kaját is, ha pl. utazunk valahová v. nincs időm főzni, mert a két kis Drágaság nem úgy képzeli, ahogy Anya.
Nasizni adok nekik kölesgolyót ill. kaptak már fagyitölcsért is.
Nagyon sokféle kajcsit esznek már, de tejterméket még nem adtam nekik. Talán a napokban megkóstoltatom velük a sajtot, túrót, tejfölt valamilyen formában.

Egyébként minden Picúrka gyönyörűséges, büszke Anyukák lehetettek! Eltudnám nézegetni az Apróságokat mindig, úgyhogy képeket még-még! :lol: :lol: :lol:

(Vickynek tartoztam még egy hsz-el, de szerintem már nem is aktuális a dolog. :oops: A Nania típusú üléshez kértél h. utasítást. Nekünk még mindig csak hordozóink vannak, erre gondoltál? Mert azokhoz talán volt valami leírás, de szerintem ezzel már lekéstem :oops: ...úgyhogy ezer bocsika, hogy eddig nem jelentkeztem)
Na próbálok majd képekkel jönni, most előbb töltök le a gépről pár új szerzeményt, aztán hátha ma még összejön...

pusza Mindenkinek és tényleg jöjjünk sűrűbben!

Kép

puszi Trix
trix78

Na, itt vagyok újra!

Nagy nehezen sikerült választanom a sok száz kép közül, kicsit sok leszek, úgyhogy ezer bocs érte...

Játék közben:
Kép

Tölcsérevés a balatonlellei strandon:
Kép

Kép

Kisfiam első felállása:
Kép

Pancsi mamáéknál:
Kép

Kép

Az első medencében pancsolás a dédinél, ez nagyon bejött:
Kép

Kép

Játék a szabadban dédinél:
Kép

Kép

Kislányom a kölesgolyót dézsmálja :lol: (fél percre hagytam ott Őket bekötetlen, de soha többé nem teszem :oops: Hogy mászott le, fogalmam sincs :roll: )
Kép

Szóval zajlik az Élet, úgyhogy nem unatkozom. Bocs a sok fotóért, de egyszerűen nem tudtam dönteni, annyi jó kép van!!!

pussz

Kép

puszi Trix
trix78

trix: Gyönyörűek a gyerkőcök és már nagyon okosak és ügyesek. A Naniás ülésből nem a hordozót vettük, hanem már ami rendes ülés de nagyjából kisilabizáltuk hogy kéne használni. Csak volt egy olyan bevágás a talpon, amit nem értettem (dönthető, de odáig már nem lehet ledönteni) de nem is nagyon érdekes. Egyenlőre még csak a hordozót használjuk, ezt majd csak később akarom ha már lesz saját autónk. Na ez nem most lesz még. A szakácskönyvet lementettem, köszi.

brigi: Barbus is szereti a vaníliás tejpépet és bár ő tápot eszik, nem volt hasmenése tőle. Ezt szívesen eszi, dokinéni írta fel és HA-s. Úgy látom Trixék is ezt eszik. Elég híg a széklete, de naponta max. kétszer van. Aminek én már nagyon örülök, mert azért az 5 naponta már elég ritka volt.
vicky79
Budapest III. kerület

Még alszanak a Bocsok, úgyhogy gyorsan írok pár sort.

Vicky: nekünk még nincs autósülésünk, pedig lassan aktuális lesz a téma. Igencsak kezdik kinőni a hordozót.
Remélem, hogy a szakácskönyvnek majd Te is hasznát veszed.
Sok jó ötlet van benne és én is merítettem belőle rengeteget, így elég változatosan tudok nekik ebédet főzni. Ma pl. zöldségfőzit csináltam (karalábé, sárgarépa, krumpli, fokhagyma, olívaolaj + csirkehusi). Már csináltam többször is, nagyon imádják. A karalábétól jó édes a cucc.
Rakhatnál Te is a bnetre képeket Barbusról, ha lesz időd. Bár ott van Barbus lapja, azt nemrégiben végignéztem már. Nagyon szép a kislányod, igazi kislány! Nekünk még nincs fülbevalónk..

Brigi: szerintem érdemes kipróbálnod a ha-s rizspépet, szerintem Léda imádni fogja! Enyém gyerekek remegnek érte (szó szerint), mikor meglátják a tálat az uzsinál :lol:

Dita, Vevikk ti is jelentkezzetek, hogy mi van Veletek!
Persze zugban Mindenki Tüneményét meg szoktam lesni iwiw-en, blogokban...és minden Baba nagyon édes
:wink:

Ma még nem volt ebéd, mert 13:15 óta alszanak... evvan...most arra várok, hogy felébredjenek

Kép

puszi Trix
trix78

trix: Kérésedre egy pár kép a csajéról. Most ezek a kedvenceim. Jetiláb. :D
egyébként a fülbevalót 5 hetes korában rakattuk be, a védőnőnk szúrta.

Kép

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Trix nagyon ügyesek a gyerekek, sajnos mi még csak kúszunk, de már ez is eredmény.

Én is teszek fel egy receptest:
http://www.szuloklapja.hu/baba/body/rec ... RES=szures

remény73

Sziasztok!
Végre, egy kis pörgés.
Remény!
Nálunk Léda most napról napra ügyesebb.Biztos Nálatok is beindul ez a rohamos fejlődés, ahogy Trix is írta.
Trix!
Mekkorák ezek a gyerkőcök!!!És milyen szépek!!!Megpróbálom a rizspépet kérni majd.Léda Sinlac-ozik, és ö is "remeg" érte.Nem is tudom kanalazni neki, az Avent-es pohárból "döntöm" belé, de így is majd kiveszi a kezemből, üvölt, ha elveszem a szájától.
Pedig az elején utálta...Dokinéni mondta, hogy ezt szeretik a babák, na, gondoltam, mi leszünk a kivétel.És nem....
Vicky!
Talpi-ka nagyon cuki.Lédának kicsi a lába, de a nagyobbiknak nálunk is nagy volt.20-as cipővel kezdtük neki,és az még puhatalpú volt.Lédánál a 16-os volt jó. Szakácskönyv nekem is megvan, szoktam nézegetni.Tényleg jó, mert néha az ember már nem tudja, hogyan tovább, amikor már nem csak párf élét ehetnek.Ma én sóskát adok neki.Lehet, hogy rakok bele olajat egy kicsit.Szerintetek.-ha olvassa addig valaki- van extraszűz olivánk (ajándékba kaptuk, én nem használok ilyent) tehetek azt neki a kajába-hidegen?Olvastam itt a neten erről, de megoszlanak a vélemények, mint mindenről.
Én is kukkolnék az iwiw-en, de nem tudom a neveteket.Ha lesz időtök, megírjátok pü-ben????Vagy valahol meg tudom nézni itt is?
Alvás: ma éjjel -kor rikács volt, meg -kor is, aztán alvás kicsit, majd megint ugra-bugra a kiságyban (persze nem szó szerint), most alszik újra.Közben szopi...Most kéne megint, de alszik.
Mióta rájött, hogy fordul, azóta pörög-forog.A kiságy egyik oldala a miénkkel érintkezik, levettem a rácsot (férjem), és így szabadon átgurul a mi ágyunkra.Most már éjjel is...Majd, ha lejjebb teszem a lapját, gondban lesz... :lol:

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Na, a számok kimaradtak:2-kor, 5-kor volt kelés.Béna vagyok..

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

brigi: Barbusnak nincs ám túl nagy lába, a csajok tudják. Olyan kis pici lányos. Csak ezeken a képeken tűnik nagynak. Nálunk most a fél 4-es kajálás beállt egy kicsit és ma is fél 7-kor kelt. Olíva olajról nem nagyon tudok mit mondani.
vicky79
Budapest III. kerület

Hali!
Vicky!
Ja, akkor csal a kép.A talpakra fókuszáltál biztos!
Nálunk Liának kifejezetten nagy tapija volt (most se kicsi).Lédának sokkal helyesebbek...
Oliva:
Megkérdeztem a védőnőt, mert úgyis kellett időpontot kérnem jövő hétre.Mehet az oliva (vagy margarin).Igazából 7 hótól mondta, de olvastam, hogy van olyan vitamn, amihez kell, mert zsírban oldódó.Tettem kicsit a kajába.A hús úgyis olyan száraz, arra tettem, el is tűnt benne.
Trix!
Elfelejtettem kérdezni:picurkáid "felfedezték" már egymást?Csinálnak valamit már együtt?Jajj, de érdekes lehet így 2 babival.
A tejpépet nálunk is fel lehet iratni (ezt is megkérdeztem gyorsan), fel is fogom iratni jövő héten.
Szerencsére nálunk a dokinéni nagyon készséges a felírás kapcsán.Ez nagy kincs azért.Sokat spórol az ember.
Szóval:kipróbálom én is a tejpépet.Úgy tervezem, hogy kb 8 hósan majd a du-i szopi helyett.
Vicky!
A fél 4 az éjjel fél 4???
Én már elszoktam az éjszakai keléstől, de azért előfordul ám nálunk is.

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Na, csajok, bejelöltem mindenkit (azt hiszem), akit Colin-nál megleltem.Ja, most jut eszembe, vannak még páran....

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Brigi én kimaradtam :(
remény73

jajj, pedig eszembe voltál...Máris!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

brigi: Igen, hajnali fél 4-kor kel. Már mi is elszoktunk tőle, nem is viselem valami jól. Már rég végig aludta az éjszakákat, most meg nem tudom miért, eszik egyszer hajnalban. Vagy a meleg és szomjas, vagy a foga fáj és jó rágni a cumit. Nem tudom, de megeszi a tápot. A vaníliás tejpép Barbusnak nagyon ízlik.
vicky79
Budapest III. kerület

Brigi!
Szerintem én is kimaradtam az iwiw-es bejelölésből :cry:
Colinnál megtalálsz engem is, a becenevemhez be van írva az Akire.

Vicky!
Nálunk Nimcsi március vége óta átaludta az éjszakákat, majd mikor elkezdett jönni az első foga (még nem volt érezhető semmi, csak duzzadt volt az ínye), akkor volt, hogy 6-8 alkalommal is kelt éjszaka. Pici hátsimi, cumi a szájba és már aludt is vissza.
Lehet Barbusnál is ez okozza.

Mi csak tápiból használunk HA-t, tejpépből a rendes bolti forgalomban kaphatót használjuk és semmi baja nincs tőle. Úgy tűnik eddig az abszolút kedvenc a málnás Mildipép.
Írt fel ugyan a doki receptre HA pépet, de még receptre is dupla annyiba került, mint a többi. Sajna így lemondtam róla.
A tápszerből is a legdrágábbat írja fel nekünk, így nem kevés pénzt hagyunk a gyógyszertárban havonta :cry:

Trix!
Gyönyörűek a babák. Tök jó lehet nekik, hogy mindig van társaságuk. És hihetetlen, hogy még alig 3 hónap és 1 évesek lesznek! Még csak most születtek!!!!!!!!!!!!! Borzalmasan telik az idő!

Kép
akire79

Sziasztok!

Én is itt volnék! Brigi köszi a hiányolást!

Az összes baba írtó édes, aranyos és szépséges!

Most rólunk pár szót aztán reagálok a hozzászólásokra is.

Regényeket tudnék írni hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, de inkább a jó dolgokra koncentrálok és azokat osztom meg veletek.
Reménnyel és Colinnal szoktam msn-ezni nekik már kipanaszkodtam magam úgyhogy nem akarom a topic hangulatát az örökös siránkozásommal elrontani. Amúgy a kisfiam bearanyozza a napjaimat és ez a lényeg. :)
Mindig is egy ilyen babára vágytam és ha rá gondolok, vele vagyok úgy érzem hogy nem is lehetnék ennél boldogabb, pedig elég sok tényező hiányzik a felhőtlen boldogságomhoz.

Nos!
Miló ahogy látom itt kenterbe ver mindenkit súlyban és magasságban is. 9 kilónál több és 73 cm. Hatalmas! Egy évesnek szokták nézni. Kúszik-mászik de nem csinál mindent a klasszikus formában. Ha el akar valamit érni akkor a kúszás-mászásba elég sok gurulást is belevisz úgyhogy az egész úgy néz ki mint egy kommandós hadművelet. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Amúgy hihetetlen gyors. Úgy pörög hogy egy mp-re sem tudom otthagyni sehol a kiságyon és a földön kívül. Sokszor a földön sem mert annyit pörög hogy valahová mindig beveri a buksiját.
A múltkor halálugrást csinált a pelenkázóról. 1 m-t zuhant de úgy hogy ott álltam mellette csak épp lehajoltam a fiókhoz ruháért.
Hallom hogy valami koppant, morfondíroztam is hogy már megint lerúgta törlőkendős dobozt, hát nézek oda és pofival előre mozdulatlanul feküdt a földön. Majdnem megállt a szívem.
Már 4 éve nem dohányzom de ha itthon lett volna a párom tuti hogy elszívom a fél doboz cigigét annyira ideges voltam, és lelkifurkám volt hogy ennyire béna hogy lehetek PONT ÉN aki komolyan mondom még a széltől is óvom.
Szerencsére nem lett baja egy karcolás nem sok de még annyi sem lett neki. Volt bömbizés 2 percig de aztán mintha mi sem történt volna. A szomszédunk mentős ő segített egyébként.
Amúgy sztem védőangyal vigyáz rájuk mert pont előtte nap tettem be a szobájába szivacs puzzlét és ahogy esett úgy húzta magával a törölközőt. A feje a gombócba gyűrt törcsire esett. Nem is értem hogy esett le előbb mint a gyerek hisz az pár deka csak, de mégis azon volt a fejecskéje.

Mi 4 hós kortól kezdtük a hozzátáplálást egyelőre csak Sinlac-kal. Ő is imádta, most már csak megeszi. Már minden korának megfelelő gyümit és főzeléket kipróbáltunk. Én is veszek neki üvegeset de inkább csak gyümit, főzeléket én szoktam főzni neki és én úgy csinálom hogy van 20 db aventes poharam és egy héten egyszer főzök nagyobb adagokat és lefagyasztom.
Én is a kismamablogos szakácskönyvből szoktam kinézni recepteket. Tegnap pl. tökfőzelék volt a menü. Miló mindent megeszik, de úgy látom hogy a zöld színű kajákat szereti a legjobban. Cukkinit, borsót úgy csupálja hogy még le sem nyeli már nyitja a száját a következőért.
Én is szoktam bele tenni egy kávéskanál olivaolajat és mi elég korán elkezdtünk husit is enni. Megfőzök egy csirkemellet ledarálom és jégkockatartóba teszem. Amikor előveszem reggel a fagyasztóból a főzeléket azt is előveszem és együtt melegítem a kettőt. A húst hamar be kell vezetni ha már eszik főzeléket mert kb. 6 hós korára már kezd kiürülni a babák vaskészlete és a hús ezt pótolja. Szóval csak bátran a husival. Nekem van egy táblázatom amiben le van írva kor szerint hogy miből mennyi ideális egy babónak. Én ezt veszem figyelembe.
Amúgy mindent megeszik amit elé teszek, szereti a főztömet. Én még borsófőzeléket is csináltam neki bár ez az egyetlen amire azt mondtam hogy soha többet mert ennél az egynél tényleg azt mondom hogy jobban megéri az üveges mivel egy fél kilós borsóból alig jött ki másfél pohárral. Mire kipaszíroztam azt hittem megőszülök aztán alig lett belőve valamicske.
De Milónak ez az egyik kedvence és gondoltam csinálok neki házit.
Amúgy mást mindent főzök neki és gyümit is evett már házilag meggyet meg cserit az almán kívül, ja meg banánt. Egyelőre más még nem nagyon van hazai ami normális. Várom hogy legyen őszibarack mert azt imádja, már piroslik a keresztmama fáján. :)
Miló megissza a vizet is, bár abból kevesebbet. De erre is van magyarázat mert nyilván a cukros lötty itatja magát azért isznak a babák abból többet. Lásd egy felnőtt (én is) meg tud inni akár 4-5 liter gyümilevet és még mindig szomjas, de vízből kevesebb csúszik mert az oltja a szomjat és ezért később nyúlsz hozzá ismét
Én egyébként turmixolok Milónak mert a darabostól öklendezik.
Nekünk 5 hó körül jött ki a két alsó fog és már készülődik felül is de még nem tört át, viszont már nagyon rág mindent. Van kismilló rágóka de az nem kell, mindig valami más kell neki amit szétrághat.
A játékok nem nagyon érdeklik csak néhány percre, hamar eldobja, megúnja őket. VAn egy-két kedvenc. Adtam neki már annyi mindent, a habverőtől kezdve a cipőkanálig. Mindent megvizsgál, megkóstol, megnézi hogy csörög-e. Aztán amikor megunja ledobja a földre és várja a következőt de komolyan nem tudom hogy mit adjak már oda neki ami nem veszélyes rá nézve.
A játékait már rég egyedül elindítja és nyomogatja a gombokat, tudja hogy akkor zenélnek vagy más dolgot csinálnak. Már mindenét annyira unja hogy iszonyat. Nem jelent neki már egyik sem kihívást. Pedig annyi van neki mint a szemét. Mindig új dolgokat akar.
Próbáltunk mesét nézni, de sajnos vagy szerencsére (?) nem nagyon köti le az sem. Amúgy nagyon sokszor látom hogy nem csak külsőre de természetre is nagyon hasonlít a bátyjára.
A sors fintora hogy nem akartam fiút, se skorpiót pláne nem egy tök olyan gyereket mint a párom elsőszülöttje aztán gyakorlatilag úgy néz ki hogy egy az egyben azt kaptam.
Gondolom így akarta megmutatni az élet hogy a fentiek ellenére lehet így is szeretni valakit. Hát persze hisz ő a sajátom, vér a véremből. Azért ezt ne felejtsük el.
Szóval ugyanúgy tud rohadtul unatkozni egy játékhalmaz közepén mint a bátyja és őt sem köti le egy mesefilm. Egy darabig nézi és nagyokat röhögcsél aztán elfordítja a fejét és lesz...ja magasról.
Mi nem gondolkozunk kistesón, sőt saját jövőn sem. Legalábbis én. Szóval Miló 100 % hogy egyke lesz. Legalábbis édestestvére tuti hogy nem lesz.
Visszatérve a kajára mint tudjátok Miló tejallergiás úgyhogy pont most jönnének el a tejes dolgok bevezetése a köv. hónaptól de nálunk ez sajnos ki fog maradni. Ráadásul annyira utálja a tápszerét (megkóstoltam nem csodálom szegénykémet hogy rühelli) hogy én minden étkezésre szoktam neki adni valamennyit mert úgy tudom hogy min. fél litert kell egy ekkora babának meginni naponta és hát még így sem teljesítjük a normát hogy minden étkezésre kap. Legtöbbször fogom és belekeverem a maradékot a főzelékbe, sinlacba, de sajnos ezzel meg azt értem el hogy 2x többet hízott az elmúlt hónapban mint kéne.
Úgyhogy most már úgy vagyok vele hogy nem érdekel. Nem erőltetem azt a hülye tápit. Csak hogy mivel más tejes dolgot nem ehet nem tudom hogy lesz akkor ez a része fedezve az étrendben.
Hétfőn beszélek a gasztrosunkkal hogy mit tanácsol ez ügyben.
Miló kb. 5,5 - 6 hós koráig felébresztett éjszakánként nem is egyszer. Nem sírt csak kereste a cumiját és nem találta vagy épp nem tudta betenni a szájába. Reggelre olyan voltam mint a zombi mert én tavaly nyáron már nem tudtam aludni szóval egy éve nem aludtam egy normálisat.
De szerencsére most már jó pár hete de ha minden igaz 2 hónapja be tudja magának éjszaka adni a cumit. Van hogy kettőt is beteszek hgoy tutira megtalálja. Úgyhogy az is előfordul hogy este 7 körül leteszem és másnap reggel 6-7-kor megyek csak be a szobájába. Sokszor mondja az apja hogy hajnali 5-kor elment otthonról és akkor fent volt, de vagy visszaalszik vagy elszórakoztatja magát mert nem szoktam hallani hangját sem.
Pedig éberen alszom. Azért ez nem mindig van így mert általában 7-kor van fürcsi és 7.30-kor teszem le. Ha előbbre hozom akkor az azért van mert látom hogy hulla fáradt.
Miló refluxos volt de mióta sok pépeset eszünk nem nagyon fordul elő. Azért még most is van néha hogy visszajön a kajcsi és olyankor alig tudom megvígasztalni. Orrán-száján jön vissza és habzik is a szája szegénykémnek mint az epilepsziásnak. NAgyon szokott sírni ilyenkor, máskor (más miatt) szinte soha.
Hiszti van, ki tudja mutatni az akaratát, de könnyen lekezelhető.
Van egy nagy csúszdás pancsink a teraszon most hogy jó idő van mindennap lubickolunk, imádja. A balcsin is voltunk már de még nem vittem be a vízbe, elég koszosnak találom. Szívesen lemennék pedig sokszor mert itt van egy köpésre de sajnos a zajban nem nagyon tud Miló aludni csak fél órát ha nagyon fáradt már.
Milónak születése óta nagy lába van. Mindig meg is szokták jegyezni. Nagy lábon él na hát evvvvan! :lol: :lol: :lol:

Most hirtelen más nem jut eszembe.
Képeket ha nem muszáj nem teszek mert úgyis itt van az aláírásomban a fotóalbumunk úgyhogy akit érdekel az belenéz, az összes ott van születésétől kezdve mostanáig igaz eléggé összekeveri a gép nem tom miért de most spec. az 5. oldalra tett be pár újat. Na mindegy.
Ja igen a nappali alvás. Változó mint az időjárás.
VAnnak napok amikor hiába rimánkodok és tologatom nem alszik.
Aztán van hogy beteszem a kiságyba és fél perc múlva már horkol is. Ha jó napunk van akkor reggel 6.30 kelés, kaja majd visszaalvás 8-ig 8.30-ig. Később tízórai. Aztán 11-13-ig alvás. Ebéd majd 15.30-tól újabb másfél-két óra alvás. Van hogy még fürdés előtt is fél órát de azt már általában a babakocsiban.
Ha nincs jó nap akkor tényleg össze-vissza van hogy csak délelőtt alszik nagyot és du. alig vagy egész nap nem nagyon akar, de hál istennek ez utóbbi azért ritkábban van.

Most pedig rólatok!

TRIX
Nem csodálom hogy nem tudtál választani a képek között hisz olyan édes mindegyik. Hihetetlen mekkorák és milyen ügyesek már a bocsok. Nagyon tüneményesek ahogy pancsolnak, látom hogy ők is nagyon szeretik a vizet.

BRIGI
Csodaszépek a lánykáid.
Biztosan sok örömödet leled bennük!
A sinlac és a tejpép is gabonaforrás. Sztem mindkettő finom bár a tejpépből biztos van sokféle ízesítésű. Próbát biztosan megér.

REMÉNY
Nagyon helyes Ádi mint mindig.
A torna biztos fejleszti és előbb utóbb meghozza azokat a mozgásokat amiket eddig kihagyott de sztem ő is ügyes hisz már szépen ül, stb.

COLIN
Nagyon menő Ákos ebben a sapiban. Annyira édes kis krapek.
Büszkék lehettek rá!

Bocs hogy nektek csak ennyi de msn-en már úgyis mindent kitárgyatlunk és még fogunk is gondolom! :)

AKIRE
Még egyszer grat. az államvizsgádhoz. Nagyon aranyos vagy a képeken. Tiszta amerika!!!! :)
A kissrác igazi pasi. Jókat rötyög, vidám, elégedett baba ahogy látom!

VICKY
Tündéri a lánykád. Hirtelen azt hittem hogy van Milón kívül még egy jetitalpas, már kezdtem örülni :)
Milyen kis pindur még mindig. Majd tehetnél egy képet amikor a kendőben van. Mi is már túladtunk a kengurun :)

ZOÉ
Polli tüneményes kislány. Ez a satyek rajta, hát eszméletlen.
Majd gyere bővebben ha időd engedi.
Amúgy 5 hósan nem semmi a súlya de érdekes hogy a képen nagyon kis picurkának látszik. Pedig jó nagy súllyal született lány létére. Nagyon édes egyébként. Igazi nő abban a kalapban!

Most viszont lépek mert már nagyon késő van!

Jó sokáig tartott reagálni és megírni az elmúlt időszak eseményeit.
Nem ígérem hgoy gyakran be fogok nézni, mert elég a másik pedig az sem pörög igazán.

Azért néha rátok nézek, mert nagyon kiváncsi vagyok hogy fejlődnek a babucik és hogy vannak az anyukák.

VEVIKK
Jelentkezhetnél te is!
Láttalak a hellobaby magazinban. :)
Két hasábbal odébb mi is ott figyegünk Milóval :) Kakti után :)
Szóval híresek lettünk! :wink:

Sok puszi mindenkinek!

Ezt azért felteszem mert ez az utolsó képünk amit tegnap csináltam ......... basz@rás sztem ez a fotó:

Kép

dita75

Sziasztok kismamik! De jo,hogy ujra jelentkeztetek!!Azert ugy latom,mindenkinel :porognek" az esemenyek,a babak!!!Minden baboca irto cuki!!!Vicky!Az a jetilabas az halali vicces!!!Brigi! En most kezdem amugy majd az hozzataplalast,es a tejpeppel kezdtunk most a napokban,mi a milupa HA 4 hosat adtam,ugy nez ki tetszik neki,van receptre is,ugy olcsobb valamivel! Trix! Ugy latom,nalatok is megy a cumi,hat Pollinak is adunk,elalvaskor,es ha mar kezd nyugoskodni furdes utan,oltozteteskor,ugy latom igenyli,es megnyugtattja.Csajok1 En meg senkit nem jeloltem meg az Iwiwwen,irnatok nekem pu???megkoszonnem.......puszi mindenkinek
zoe33

jujj, de jó!!!
Újra együtt....
Bocsi, akiket kihagytam az iwiw-en.Nem bántásból volt, csak hirtelen nem jutott eszembe mindenkinek a neve.Igyekszem pótolni.
Dita!
Jó, hogy újra itt vagy!!Én láttam a képeket az iwiw-en is, meg a blogodat is szoktam nézni.Valóban, Milo nagyon belehúzott.Hatalmas, és a képeken olyan nagyfiús.Ez a napszemcsis csúúúcs....Sajnálom a leesést, de szerintem ne lelkizz!!Lényeg, hogy semmi baj nem lett.Ez szerintem mindenkivel előfordul.Az én nagyom is lekúszott az ágyról, tesóm fia az asztalról szállt le-autósüléssel együtt.Szerencsére a védőangyalok vigyáztak rájuk is.
Igen, Dita, szerencsém van a kölkökkel, a nagy hiányzik is , lent van az apjánál.Nekem nagyon tetszik ez a hatalmas korkülönbség.Így szinte teljes egészében a picire tudok koncentrálni.A naggyal közben is tudunk beszélgetni.És a csajok imádják egymást (főleg a kicsi a nagyot), mert azért Liát nem akarom nagyon terhelni a picivel (nem is hagyná egyébként).Ennek egy hátránya, hogy nem "együtt nőnek fel", így kimarad egy csomó közös élmény.
Ja, és kistesón nem gondolkozunk már mi sem.Igaz, nem szedek semmit, és nem is teszünk ellene, de nem hiszem, hogy összejön.ha mégis, akkor szegény Lia ki lesz túrva a szobájából, és mi is a lakásból....
Ja!Fogak!Nem hiszitek el, hogy jártunk: (én magam se láttam még ilyent) Lédának alsó 2 foga kint van, kb 2 hete jött elő.Felül én még semmit nem láttam, csak a rágás-nyálzás maradt meg.Ma reggel szól a férjem, hogy kint a gyerek felső fogának csúcsa, megharapta a kezét.Mondom:az nem létezik, semmit nem láttam a héten még.Nézem, hát igen, kint van, de nem a középső, hanem a bal oldali felsőnek a csúcsa. :shock: :shock: Sőt, a jobb oldalinak sem sok kell.A középsőkből meg még semmi nem látszik.
Néztem is a neten, hogy lehet ez?!De úgy látom, más is volt így már, és Süsüke lett a baba.Hát, az szép lesz majd...
Megpróbálom fotózni majd, de kb 1 hónapja nem csináltam képet.
Kúszás-mászás:Ditához (Milohoz) hasonló kommandós mozdulatok, fejenállással - de sokkal lassúbb módozatban.Van még hová fejlődni.
Hús:na, a kaki attól még rettenetesebb szagú, amióta eszi.Az olivától nem lett baja, de ma elfelejtettem.
Na, egyenlőre ennyi.
Megírom Erikának a nevem.
Üdv!!!

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Bocs!
Zoe-nak írom meg, Erikát meg bejelölöm.Titeket mindig összekeverlek.Nem tudom, miért...

Brigi
Kép
Kép
Kép
brigi33

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?