Sziasztok!
Én is itt volnék! Brigi köszi a hiányolást!
Az összes baba írtó édes, aranyos és szépséges!
Most rólunk pár szót aztán reagálok a hozzászólásokra is.
Regényeket tudnék írni hogy mik történtek az elmúlt hónapokban, de inkább a jó dolgokra koncentrálok és azokat osztom meg veletek.
Reménnyel és Colinnal szoktam msn-ezni nekik már kipanaszkodtam magam úgyhogy nem akarom a topic hangulatát az örökös siránkozásommal elrontani. Amúgy a kisfiam bearanyozza a napjaimat és ez a lényeg.
Mindig is egy ilyen babára vágytam és ha rá gondolok, vele vagyok úgy érzem hogy nem is lehetnék ennél boldogabb, pedig elég sok tényező hiányzik a felhőtlen boldogságomhoz.
Nos!
Miló ahogy látom itt kenterbe ver mindenkit súlyban és magasságban is. 9 kilónál több és 73 cm. Hatalmas! Egy évesnek szokták nézni. Kúszik-mászik de nem csinál mindent a klasszikus formában. Ha el akar valamit érni akkor a kúszás-mászásba elég sok gurulást is belevisz úgyhogy az egész úgy néz ki mint egy kommandós hadművelet.
Amúgy hihetetlen gyors. Úgy pörög hogy egy mp-re sem tudom otthagyni sehol a kiságyon és a földön kívül. Sokszor a földön sem mert annyit pörög hogy valahová mindig beveri a buksiját.
A múltkor halálugrást csinált a pelenkázóról. 1 m-t zuhant de úgy hogy ott álltam mellette csak épp lehajoltam a fiókhoz ruháért.
Hallom hogy valami koppant, morfondíroztam is hogy már megint lerúgta törlőkendős dobozt, hát nézek oda és pofival előre mozdulatlanul feküdt a földön. Majdnem megállt a szívem.
Már 4 éve nem dohányzom de ha itthon lett volna a párom tuti hogy elszívom a fél doboz cigigét annyira ideges voltam, és lelkifurkám volt hogy ennyire béna hogy lehetek PONT ÉN aki komolyan mondom még a széltől is óvom.
Szerencsére nem lett baja egy karcolás nem sok de még annyi sem lett neki. Volt bömbizés 2 percig de aztán mintha mi sem történt volna. A szomszédunk mentős ő segített egyébként.
Amúgy sztem védőangyal vigyáz rájuk mert pont előtte nap tettem be a szobájába szivacs puzzlét és ahogy esett úgy húzta magával a törölközőt. A feje a gombócba gyűrt törcsire esett. Nem is értem hogy esett le előbb mint a gyerek hisz az pár deka csak, de mégis azon volt a fejecskéje.
Mi 4 hós kortól kezdtük a hozzátáplálást egyelőre csak Sinlac-kal. Ő is imádta, most már csak megeszi. Már minden korának megfelelő gyümit és főzeléket kipróbáltunk. Én is veszek neki üvegeset de inkább csak gyümit, főzeléket én szoktam főzni neki és én úgy csinálom hogy van 20 db aventes poharam és egy héten egyszer főzök nagyobb adagokat és lefagyasztom.
Én is a kismamablogos szakácskönyvből szoktam kinézni recepteket. Tegnap pl. tökfőzelék volt a menü. Miló mindent megeszik, de úgy látom hogy a zöld színű kajákat szereti a legjobban. Cukkinit, borsót úgy csupálja hogy még le sem nyeli már nyitja a száját a következőért.
Én is szoktam bele tenni egy kávéskanál olivaolajat és mi elég korán elkezdtünk husit is enni. Megfőzök egy csirkemellet ledarálom és jégkockatartóba teszem. Amikor előveszem reggel a fagyasztóból a főzeléket azt is előveszem és együtt melegítem a kettőt. A húst hamar be kell vezetni ha már eszik főzeléket mert kb. 6 hós korára már kezd kiürülni a babák vaskészlete és a hús ezt pótolja. Szóval csak bátran a husival. Nekem van egy táblázatom amiben le van írva kor szerint hogy miből mennyi ideális egy babónak. Én ezt veszem figyelembe.
Amúgy mindent megeszik amit elé teszek, szereti a főztömet. Én még borsófőzeléket is csináltam neki bár ez az egyetlen amire azt mondtam hogy soha többet mert ennél az egynél tényleg azt mondom hogy jobban megéri az üveges mivel egy fél kilós borsóból alig jött ki másfél pohárral. Mire kipaszíroztam azt hittem megőszülök aztán alig lett belőve valamicske.
De Milónak ez az egyik kedvence és gondoltam csinálok neki házit.
Amúgy mást mindent főzök neki és gyümit is evett már házilag meggyet meg cserit az almán kívül, ja meg banánt. Egyelőre más még nem nagyon van hazai ami normális. Várom hogy legyen őszibarack mert azt imádja, már piroslik a keresztmama fáján.
Miló megissza a vizet is, bár abból kevesebbet. De erre is van magyarázat mert nyilván a cukros lötty itatja magát azért isznak a babák abból többet. Lásd egy felnőtt (én is) meg tud inni akár 4-5 liter gyümilevet és még mindig szomjas, de vízből kevesebb csúszik mert az oltja a szomjat és ezért később nyúlsz hozzá ismét
Én egyébként turmixolok Milónak mert a darabostól öklendezik.
Nekünk 5 hó körül jött ki a két alsó fog és már készülődik felül is de még nem tört át, viszont már nagyon rág mindent. Van kismilló rágóka de az nem kell, mindig valami más kell neki amit szétrághat.
A játékok nem nagyon érdeklik csak néhány percre, hamar eldobja, megúnja őket. VAn egy-két kedvenc. Adtam neki már annyi mindent, a habverőtől kezdve a cipőkanálig. Mindent megvizsgál, megkóstol, megnézi hogy csörög-e. Aztán amikor megunja ledobja a földre és várja a következőt de komolyan nem tudom hogy mit adjak már oda neki ami nem veszélyes rá nézve.
A játékait már rég egyedül elindítja és nyomogatja a gombokat, tudja hogy akkor zenélnek vagy más dolgot csinálnak. Már mindenét annyira unja hogy iszonyat. Nem jelent neki már egyik sem kihívást. Pedig annyi van neki mint a szemét. Mindig új dolgokat akar.
Próbáltunk mesét nézni, de sajnos vagy szerencsére (?) nem nagyon köti le az sem. Amúgy nagyon sokszor látom hogy nem csak külsőre de természetre is nagyon hasonlít a bátyjára.
A sors fintora hogy nem akartam fiút, se skorpiót pláne nem egy tök olyan gyereket mint a párom elsőszülöttje aztán gyakorlatilag úgy néz ki hogy egy az egyben azt kaptam.
Gondolom így akarta megmutatni az élet hogy a fentiek ellenére lehet így is szeretni valakit. Hát persze hisz ő a sajátom, vér a véremből. Azért ezt ne felejtsük el.
Szóval ugyanúgy tud rohadtul unatkozni egy játékhalmaz közepén mint a bátyja és őt sem köti le egy mesefilm. Egy darabig nézi és nagyokat röhögcsél aztán elfordítja a fejét és lesz...ja magasról.
Mi nem gondolkozunk kistesón, sőt saját jövőn sem. Legalábbis én. Szóval Miló 100 % hogy egyke lesz. Legalábbis édestestvére tuti hogy nem lesz.
Visszatérve a kajára mint tudjátok Miló tejallergiás úgyhogy pont most jönnének el a tejes dolgok bevezetése a köv. hónaptól de nálunk ez sajnos ki fog maradni. Ráadásul annyira utálja a tápszerét (megkóstoltam nem csodálom szegénykémet hogy rühelli) hogy én minden étkezésre szoktam neki adni valamennyit mert úgy tudom hogy min. fél litert kell egy ekkora babának meginni naponta és hát még így sem teljesítjük a normát hogy minden étkezésre kap. Legtöbbször fogom és belekeverem a maradékot a főzelékbe, sinlacba, de sajnos ezzel meg azt értem el hogy 2x többet hízott az elmúlt hónapban mint kéne.
Úgyhogy most már úgy vagyok vele hogy nem érdekel. Nem erőltetem azt a hülye tápit. Csak hogy mivel más tejes dolgot nem ehet nem tudom hogy lesz akkor ez a része fedezve az étrendben.
Hétfőn beszélek a gasztrosunkkal hogy mit tanácsol ez ügyben.
Miló kb. 5,5 - 6 hós koráig felébresztett éjszakánként nem is egyszer. Nem sírt csak kereste a cumiját és nem találta vagy épp nem tudta betenni a szájába. Reggelre olyan voltam mint a zombi mert én tavaly nyáron már nem tudtam aludni szóval egy éve nem aludtam egy normálisat.
De szerencsére most már jó pár hete de ha minden igaz 2 hónapja be tudja magának éjszaka adni a cumit. Van hogy kettőt is beteszek hgoy tutira megtalálja. Úgyhogy az is előfordul hogy este 7 körül leteszem és másnap reggel 6-7-kor megyek csak be a szobájába. Sokszor mondja az apja hogy hajnali 5-kor elment otthonról és akkor fent volt, de vagy visszaalszik vagy elszórakoztatja magát mert nem szoktam hallani hangját sem.
Pedig éberen alszom. Azért ez nem mindig van így mert általában 7-kor van fürcsi és 7.30-kor teszem le. Ha előbbre hozom akkor az azért van mert látom hogy hulla fáradt.
Miló refluxos volt de mióta sok pépeset eszünk nem nagyon fordul elő. Azért még most is van néha hogy visszajön a kajcsi és olyankor alig tudom megvígasztalni. Orrán-száján jön vissza és habzik is a szája szegénykémnek mint az epilepsziásnak. NAgyon szokott sírni ilyenkor, máskor (más miatt) szinte soha.
Hiszti van, ki tudja mutatni az akaratát, de könnyen lekezelhető.
Van egy nagy csúszdás pancsink a teraszon most hogy jó idő van mindennap lubickolunk, imádja. A balcsin is voltunk már de még nem vittem be a vízbe, elég koszosnak találom. Szívesen lemennék pedig sokszor mert itt van egy köpésre de sajnos a zajban nem nagyon tud Miló aludni csak fél órát ha nagyon fáradt már.
Milónak születése óta nagy lába van. Mindig meg is szokták jegyezni. Nagy lábon él na hát evvvvan!
Most hirtelen más nem jut eszembe.
Képeket ha nem muszáj nem teszek mert úgyis itt van az aláírásomban a fotóalbumunk úgyhogy akit érdekel az belenéz, az összes ott van születésétől kezdve mostanáig igaz eléggé összekeveri a gép nem tom miért de most spec. az 5. oldalra tett be pár újat. Na mindegy.
Ja igen a nappali alvás. Változó mint az időjárás.
VAnnak napok amikor hiába rimánkodok és tologatom nem alszik.
Aztán van hogy beteszem a kiságyba és fél perc múlva már horkol is. Ha jó napunk van akkor reggel 6.30 kelés, kaja majd visszaalvás 8-ig 8.30-ig. Később tízórai. Aztán 11-13-ig alvás. Ebéd majd 15.30-tól újabb másfél-két óra alvás. Van hogy még fürdés előtt is fél órát de azt már általában a babakocsiban.
Ha nincs jó nap akkor tényleg össze-vissza van hogy csak délelőtt alszik nagyot és du. alig vagy egész nap nem nagyon akar, de hál istennek ez utóbbi azért ritkábban van.
Most pedig rólatok!
TRIX
Nem csodálom hogy nem tudtál választani a képek között hisz olyan édes mindegyik. Hihetetlen mekkorák és milyen ügyesek már a bocsok. Nagyon tüneményesek ahogy pancsolnak, látom hogy ők is nagyon szeretik a vizet.
BRIGI
Csodaszépek a lánykáid.
Biztosan sok örömödet leled bennük!
A sinlac és a tejpép is gabonaforrás. Sztem mindkettő finom bár a tejpépből biztos van sokféle ízesítésű. Próbát biztosan megér.
REMÉNY
Nagyon helyes Ádi mint mindig.
A torna biztos fejleszti és előbb utóbb meghozza azokat a mozgásokat amiket eddig kihagyott de sztem ő is ügyes hisz már szépen ül, stb.
COLIN
Nagyon menő Ákos ebben a sapiban. Annyira édes kis krapek.
Büszkék lehettek rá!
Bocs hogy nektek csak ennyi de msn-en már úgyis mindent kitárgyatlunk és még fogunk is gondolom!
AKIRE
Még egyszer grat. az államvizsgádhoz. Nagyon aranyos vagy a képeken. Tiszta amerika!!!!
A kissrác igazi pasi. Jókat rötyög, vidám, elégedett baba ahogy látom!
VICKY
Tündéri a lánykád. Hirtelen azt hittem hogy van Milón kívül még egy jetitalpas, már kezdtem örülni
Milyen kis pindur még mindig. Majd tehetnél egy képet amikor a kendőben van. Mi is már túladtunk a kengurun
ZOÉ
Polli tüneményes kislány. Ez a satyek rajta, hát eszméletlen.
Majd gyere bővebben ha időd engedi.
Amúgy 5 hósan nem semmi a súlya de érdekes hogy a képen nagyon kis picurkának látszik. Pedig jó nagy súllyal született lány létére. Nagyon édes egyébként. Igazi nő abban a kalapban!
Most viszont lépek mert már nagyon késő van!
Jó sokáig tartott reagálni és megírni az elmúlt időszak eseményeit.
Nem ígérem hgoy gyakran be fogok nézni, mert elég a másik pedig az sem pörög igazán.
Azért néha rátok nézek, mert nagyon kiváncsi vagyok hogy fejlődnek a babucik és hogy vannak az anyukák.
VEVIKK
Jelentkezhetnél te is!
Láttalak a hellobaby magazinban.
Két hasábbal odébb mi is ott figyegünk Milóval
Kakti után
Szóval híresek lettünk!
Sok puszi mindenkinek!
Ezt azért felteszem mert ez az utolsó képünk amit tegnap csináltam ......... basz@rás sztem ez a fotó: