Új privát üzeneted érkezett!

Kattkat!
Mi most hétvégén voltunk Nagymaroson (is). Kisinócon motorostalálkozó volt, és napközben átmentünk Nagymarosra, mert ott is nagyon sok barátunk van, ráadásul néhányan a Dunakanyar fúvósegyüttesben zenélnek, és pont hangversenyük is volt a Fő téren.
Nem is emlékszem, a szüleid hol laknak? Lehet, hogy írtad már, de elfelejtettem, ill. nem emlékszem. Anyósomék is vályogban laknak, és nagyon szuper!!! Nyáron hűvös, télen meleg!!! :D
Vendég

Sziasztok!

Vályog ház az Király lehet a hüvösért külön írigyellek beneteket Kattkat!
Ugyanis mi tetőtérben lakunk! Iszonyat meleg van itt fönt!
A klímát meg nem merem bekapcsolni Kincső miatt! Agyaltunk rajta egy csomót apával, hogy bekapcsoljuk vagy ne de inkább a nem mellett döntöttünk!
Az az igazság, hogy mivel egy légterű szinte az egész tetőtér nem mertem be válalni a klímát!
Inkább levittem anyuhoz a földszintre a hűvös szobába aludni Kincsőt!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

A vályog a legnagyobb királyságosság, évekig abban laktam. Télen tartja a meleget, nyáron meg jó hűvös. Persze van hátránya is, de az kit érdekel, ha segít elkerülni a hőgutát :) , legalábbis én így voltam vele.
Nagymaros, Kisinóc.... gyönyörű vidék! Nagyon szívesen laknék is ott, sajnos a munka miatt nem lehet... csak irigykedhetem.

Ildóca! Szóval többgenerációs :)

Olyan agybaj vagyok. Elkezdtem aggódós lenni, meg félni :( Úgy érzem nem mozog eleget, de lehet csak a helye fogy... meg az is, hogy mozog, csak megy el az eszem. A Kedvesem ma utazott el, szerintem ez is felzaklatott, félek itthon egyedül... így is elalvási problémáim vannak, szorongok... Gondolom csak rendben lesz minden! Ha nem lenne, akkor a vérkép, meg az UH mutatná és az amniocentézis. Nem? De?
szilvi35

Nyugi Szilvi, lehet hogy csak megviseli a meleg (nekem is ilyenkor kevesebbet mocorog), vagy tényleg fogy a helye. Amíg az UH és minden rendben van, ne aggódj! Nem lesz semmi gond. A pezsgőt majd az Uraink hozzák ;)

Kép
Kép
csipetnyusza

Nyugi Szilvi! Én is úgy éreztem Abigélnél az utolsó időben, hogy kevesebbet mocorog! :) És így is volt, mert ugye tudjuk, hogy a szülés előtti néhány hétben már kevésbé fürgék! :)
Az UH amúgy is mutatná, de nem mutatja, mert minden rendben van! :) Amniocentézis???? :O
Vendég

Volt amnio és minden rendben volt vele...
Nem is szeretnék róla beszélni, mert mindennemű "felzaklató" dologtól óvom magam. Agybaj vagyok....
Filmet tőtök le -mesét, meg a Viharszigetet is... Meg eredményért kell csoszognom, meg hát akkor veszek gyümit mééég, mééég és beülök mozizni a ventilátor elé. Ritkán teszem meg, mert nehezen köt le a tv, olyan aktívoskodó típus vagyok.
Közben csuklik a kicsi a bal oldalon alul... nem szeretem a csuklás, mozog tőle minden... igyak citromot? :wink: :wink: :wink:
(viccőtem)

Csipetnyusza!
Alapítványi szobát szeretnél?
szilvi35

Szilvi, nekem bal oldalon alul csuklik, minden nap délelőtt reggeli után és este vacsi után, nem tudom mondjuk mi az összefüggés. De mindig megijedek, nekem félelmetes, de állítólag nekik cseppet sem árt.

Nem, nem leszek alapítványiban. Te?

Kép
Kép
csipetnyusza

Szóval akkor a mi fiaink kb. egy helyen csuklikolhatnak, csukolhatnak, csuklanak.. ez az .. csuklanak! :wink:

Mi összegyűjtöttük az alapítványira a pénzt (tudod, mindent összetarháltam -babakocsi, ágy, ruhák -vatera- meg mindent-, így is lelkiismeret furdalásom van, de ezt szeretném. vagy nem?) . A 2 ágyas 5000/éj, teljes ellátással :wink: Arra számítok, hogy 15e-ből kijön. Se magán doki bá, sem szülész néni, de a kulturált, nyugalmas, tiszta szobát szerettem volna, saját wc-vel és tusolóval. Fontos a tiszta wc és tusoló... Tudod, az van a fejemben, hogy a terhességemre visszatekintve a hormonoktól iszonyat érzékeny voltam és a szülés után szerintem -magamat ismerve- biztosan ismét előjön. Ha még az alapvető feltételek sem stimmelnek, képes vagyok teljesen kibukni... és mégis csak a VII. ker-ben vagyunk..., hogy ne részletezzem. Szóval szeretnék alapítványi szobát... nyugalomban, tisztaságban, harmóniában ... Ciki? Kényes, hisztis vagyok?
szilvi35

Már hogy lenne ciki???
Inkább az a ciki, hogy nem alapfelszereltség minden szobához külön wc és zuhanyzó...
Vagy ha már ezt nem lehet kivitelezni, legalább ne ugyanazon a helyen kelljen elvégeznie a dolgát egy megszült nőnek és a vendégeknek...
Én biztos elhaláloztam volna, ha a császárommal el kell csoszognom a közösbe minden egyes alkalommal és az odaútba még azt az 5 percet is bele kell számítanom, amíg olyan állapotokat teremtek ott, hogy egyáltalán gusztusom legyen fölé guggolni...még csak nem is ráülni!

Most fáradt vagyok, de majd holnap jövök.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!

Én is csak támogatni tudom al alapítványi szobát!
Tényleg fontos a higiénia szülés után!
És én is sokkal nyugottabb voltam, hogy ott volt a szobában a tusoló meg a Wc, bár én nem voltam császáros de énis mint Kattkat kb. elhaláloztam volna mire kiérek a mosdóba!
Arról meg ne is beszéljünk, hogy tényleg milyen állapotokban vannak a kinti mosdók! Iszonyat!
Nem akarlak benneteket rábeszélni de!
Hát a hétvégén nem leszek max. csak vasárnap este!
Reggel indulunk Szlovákiába, mert a gyerekek meg apa fellépnek szombaton két helyen is ! :D
Mindenkinek jó hétvégét!
Kismamik ti meg pihenjetek sokat!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Sziasztok!

Akkor ezek szerint csak engem nem zavar hol van és milyen a wc, tusoló :) Ki tudnám fizetni az alapítványit, csak nem látom sok értelmét. A Bajai Kórházban edződtem :) Utálok kórházban lenni, megszoktam milyen állapotok vannak, de remélem nem kell sokat bent lenni.

Kép
Kép
csipetnyusza

Reménykedjünk! :) :) :)

A másik topikba (aug-i babák) megszületett az első baba :)
Megy a nagy sírás-rívás, boldogság :)

Jó utat, időt, kedvet Ildóca!

Kattkat! gyere ...! :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szilvi35 2010.07.02 07:47-kor.
szilvi35

Szilvi!

Köszönöm!
Ti is vigyázzatok magatokra a hétvégén!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Hú Szilvi, ez igen, hogy már megindultak az augusztusi babák! Nálunk a júliusiban már 8 babapotty volt, ebből 6 még júniusban, az elsők még 23-án!

Ildóca, jó utat nektek!!! És jóidőt persze!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Csipetnyusza!
Tök jó a mei tai!
Én lustaságból vettem, mert kendőzni sokkal macerásabb, amíg bele nem jön az ember.
Na a manduca meg a beco meg már ennél is egyszerűbb, de azt nem próbáltam.
Egyre nehezebb Domó, de azért még megy az elől cipelés. Fél éves kortól ajánlott hátul vinni. Azt írtam, hogy a napokban hátracsaptam próbából. Egész jó, de azért szokni kell azt a fajta terhelést. Ember legyen a talpán, aki a 15 kilós gyerekét is a hátán hurcolja (ennyi a súlyhatár).
Bár, gondolom fokozatosan hozzászokik a hát az egyre nagyobb súlyhoz.

Adrienne!
A szüleim Rétságon laknak, innen mentem Nagymarosra a fórumos találkozóra.
Jó sokan voltunk!
Meseszép helyen lakik a vendéglátónk!
Kilátás a Dunára. Mögötte Visegrád.
Ez egy lakópark medencével, rendezett kerttel.
Vendéglátónk elég durván maximalista. Volt minden, mi szem-szájnak ingere!
Töki pompos, kakaós csiga, joghurt torta (miattam és egy másik vega miatt nem zselatinnal készítve, hanem agar-agar porból). Pár topictárs hozta a nagyobb gyerekét is, nekik főzelékkel készült, szóval nagyon figyelmes volt.

Ildóca!
Pesten mi is tetőtérben senyvedünk.
Orbitális meleg lehet most ott.
Jó 7végét nektek!

Szilvi!
Nem amnioszkópiád volt?
Nálam erre nem került sor, mert olyan zárt voltam, hogy doki szerint így felért volna egy kínzással.
Fúú..én azzal "szórakoztam" pocakosan, hogy striguláztam a baba mozgásait és tiszta para voltam, amikor kevesebb vonalka volt, mint szokott.
Egyszer du.1-től másnap reggelig nem mozdult meg Domó!!!
Persze hétvége volt...se doki, se védőnő.
Nem tudom leírni mennyire féltem. Nem zsibbasztottam ezzel otthon senkit, csak tiszta hülye voltam. Mindenre ugrottam.
Mintha két rebbenést éreztem volna a pocakomban, de nem tudtam eldönteni, hogy bedumáltam vagy tényleg Ő volt.
Soha többet ilyen érzést.

Kattkat

Kép
kattkat

Amniocentézisem volt. Magzatvízvétel. Genetikai vizsgálat... Pocakszúrás.. Baross utcában.

A magzatmozgást/számlálást nem merem figyelni, attól már teljesen bekattannék :( . Odafigyelek rá, érzem, hogy mozgolódik, ha keveset érzem, kapja az édességet arra beindul. Legrosszabb esetben csuklik, de mindig jobb, mintha nem mozogna.

Nincs hideg.
szilvi35

Jaaaa, de az még viszonylag az elején volt, ugye?
Mármint az amniocentézis?
Mert én azt hittem, hogy most volt a napokban és azért írtam, hogy a.szkópia. Bár ahhoz meg még korán van. (ha jól tudom)

MINDEN RENDBEN LESZ!!!!!!!!!!! :wink:
Tök normális az aggódás amúgy.
Azt jelenti, hogy jó anyája leszel Tivának!

Amikor én ennyi idős pocakos voltam, a narancsnak volt szezonja.
Szűz Máriám! mennyit megzabáltam belőle.
Vödörszámra vettük!
Aztán szülés előtt 1-2 héttel rá sem bírtam nézni.

Kattkat

Kép
kattkat

:D :D :D
Éppen így vagyok az őszivel, ami a kedvencem is egyben :)
Assetudommiazazamnioszkópia! Utána sem szeretnék nézni, már nem nézegetek semmit....

Itt vannak tesómék, elmentünk tegnap este sétálni... BKV városnézés lett belőle ... elfelejtettem, hogy a teherbírásom igencsak korlátozott :D Azért a Kossuth tér, Duna part megvolt :)
szilvi35

Sziasztok!

Szilvi,nekem is július 12!!!!!!
És hány éves leszel,szabad megkérdezni?

Kattkat!
Rétság nagyon jó hely!!!
nekem a barátnőmék laknak Verőcén vályogházban,nagyon jó a klíma!!!és a kilátás a házukból a kanyargó Dunára és a visegrádi várra se rossz...:)
Lett tejed több?
És Dominak gyümileveket adsz vagy már gyümölcsök husát is?

Tegnapelőtt szült meg egy barátnénk,3 és fél óra alatt,3600gr-os Dorottyát,53cm-rel.
Hajráááá lányok!!

Bogi már 18hetes,7300gr,64-65cm.A képet már feltesszük,becsszó,valamelyik nap...apika szabadságon van,tán lesz rá ideje...
Nálunk tejpánik még nincs,mindkét mellből szoptatokmindig...
Gyümiket adnám már,de még nem merem...
Olyan szilárd napirendünk van,ha elmegyünk valahova megviseli Bogit,bár nem mindig....szerdán Verőcét nehezen bírta....anyuéknál tök jól el volt...a fene se igazódik ki....meleg,fáradtság,fogzás....bármi lehet...
Bogi,ha fáradt és nem tudja elaltatni magát iszonyú sírást bír csinálni....20percig tart,aztán elalszik...

Most összevissza írtam,ami eszembe jutott,kicsit összeszedetlen...bocsi...

üdv mindenkinek
kata35

És megvagy! :)
Szerintem írhatom, hogy "Örülünk, hogy előkerültél!".
Hát!? Szilvi 35 = ? Gondolom, mint a Kata 35= 35... ebből következik, hogy Szilvi 35 = 35... Őőőő... vagy én öregítettem magam és Szilvi 34-et kellett volna írnom, ha most lesz a 35? Jajjj!!!!! Meghülyültem a melegtől!
Kata! 35-öt töltöm :)
Jajj de szép a Börzsöny!!! (Börzsöny ugye? :oops: )

Kedves Mindenki!
Tegyetek fel képet a kicsikről -kérlek szépen Titeket- mert annyira de annyira kíváncsi vagyok. Biztosan nagyok már :)
szilvi35

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szonja77 2010.07.26 21:37-kor.
szonja77

Sziasztok!
Nagyon nehezen viselem a meleget. A gyerekek hála Istennek jobban. A nagyot nem lehet kiszedni a medencéből, a kicsire meg igyekszem minnél kevesebb időre pelust adni. Na mosok is mindennap törölközőt, mert azokat teszem alá. A járókáját meg kitettem az erkélyre, ami fedett és jó nagy, úgyhogy ott szellőztettjük a popsikát. Már stabilan forog oda-vissza, képes végiggurulni a franciaágyat így. Szóval nem kúszik, hanem forog :D És elkezdte csodálni a tappancskáit. Meg használni is, szóval jó, ha nem hajolunk hozzá közel :D

Mi most úgy eszünk, hogy reggel 6 és 7 között kel, akkor és utána anyatejet kap. Utána tejberizspépet eszik banánnal és őszivel. Utána megint anyatej, majd este 6 körül megint a pép és elalváshoz a cickó. A péphez vizet adok neki pohárból. Nagyon profkón iszik, még a kis kezével is fogja a poharat. Mint a nagyok.

Szilvi! Nyugi, természetes, hogy parázol. Én sem olvastam semmit az utolsó időkben. Pláne nem szülés történeteket. És nekem is volt egy nap, amikor alig mozgott. Tiszta agyrém volt. Aztán azért paráztam, mert nem híztam, aztán meg azért, mert uh-n a gyereket is kicsinek mondta a doki. Szóval mindig volt valami. De nyugi, minden rendben van!

Én is akartam az alapítványi szobát, és rémálmom volt, hogy esetleg nem lesz. Ráadásul egy ágyasat akartam, de az nem volt szabad. Hiába, nem vagyunk egyformák. Megmondom a frankót én igyekszem másokra tekintettel lenni, és nyűgös vagyok, ha rám nincsennek. Amikor a szobatársam ment haza és elvitte öltözni a gyereket, apuka benn maradt a szobába. Jött a szoptatási tanácsadó és ha hiszitek, ha nem, a csávó nem ment ki. Aztán a következő akit kaptam egész álló nap telefonált. De amikor már végre második nap a gyerek is elaludt (mert előtte szinte csak a cickómon lógott) meg én is, éjjel negyed 12-kor megcsörrent a telefonja. Éjfélig beszélt. Na, lehet azt mondjátok hisztis vagyok, de rohadt ideges lettem. Ezután nem is ugrottam azonnal, ha a gyerekem felsírt. Gondoltam magamba, na most te se fogsz aludni. Meg tényleg jó volt, hogy tudtam rajtam kívűl max. még egy ember használta a budit, nem a fél VII. kerület. De tényleg nem vagyunk egyformák. Úgy csináljátok, ahogy nektek jó. Egyébként igaza van Kattkatnak, az lenne jó, ha minden szobába lenne, dehát a falakat ugye nem lehet kintebb tolni.

Jaj, mindig bennem marad egy csomó közlendőm, utána meg elfelejtem leírni. De mennem kell, mert szalonnát akarunk sütni, és jó lenne, ha a naggyal nem történne semmi. Már így is olyan, mint a térkép :D

Vigyázzatok magatokra kismamik, többiek kérjük a képeket!
szonja77

képek Bogiról.
Kép Bogi1

Kép Bogi2
kata35

Sziasztok!

Végre a képeket sikeresen feltettük...Hurrá!

Szonja,nagyon cuki a kisfickó!!!
Mikor született?

Én alapítványi szobában voltam és nagyon jó volt!!!!
Senki nem zavart,a férjem egész nap bent lehetett és látogatók is jöhettek bátran,nem zavartunk senkit.Megérte azt a pénzt az a pár nap...és a saját wc és zuhanyzó mennyei volt!!!!

Szilvi,
én 36 leszek,igen.Akkor nem egy évben születtünk és ugyanazon a napon...vicces lett volna,ha igen...:)))

Vigyázzatok magatokra pocakosok ebben a melegben...!!!

Üdv
kata35

Sziasztok!
Micsoda egészséges, mosolygós kis kerek husipofik!!!! Gratulálok! Nagyon szépek a kicsik , jó nézegetni Őket :) :) :) Remélem egyszer igaziból is láthatom Őket....
Nagyon aranyosak!

Többiek is léccííí!!

Kata! Te győztél :) én csak 35 :wink: (tényleg jó lett volna, de ha megmarad a csapat, akkor jövő nyáron 3-an már biztosan megülhetjük együtt a szülinapunkat. Lehet akkor lesz az első topik találkozónk.... talán csúszik annyit :wink: )

Alapítványi, ha lesz hely, el van döntve.
szilvi35

Mindkét baba gyurmázni való!
Édesek!
Maszatos kép király!
Kata!
Ez a fülcsi tényleg nagyon aranyos Bogin, pedig én nem vagyok oda a lyuggatásért.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kattkat 2010.07.25 12:52-kor.

Kattkat

Kép
kattkat

Domóka is cuki :) Változott ám az arca és most is azt mondom, hogy olyan "kispasis" ;-). Mekkora vigyor :) :) :)

Tényleg a fülcsi! Szerintem kislányossá teszi Bogit és jó, hogy van.

Annyira kis zabálnivaló mind a három... és mosoly hegyek !!! Elolvadtam ....
szilvi35

Sziasztok!
Kata, nagyon kis aranyos Bogi! És kis vigyori ő is, látszik, hogy kiegyensúlyozott baba. Meg az is, hogy ő is rendesen eszik. Örülj, hogy nincs tejpánik és nyugi nem kell feltétlenül még a gyümölcs.

Domóka is nagyon édi. Ádám is ilyen tele pofival vigyorog, mint a repkedős képen. Csak nem tudom lefotózni, mert a gépet mindig komolyan nézi. A papa kezébe milyen aprónak tűnik, pedig már lehet vele is rendesen izmozni, ugye? Nagyszülők kényeztetik rendesen?

Gondolkodom ezen a mei tai-en (remélem jól írtam), mert tényleg macerás a kendő. Azért gondolkodom, mert eddig bírta ezt a kendőzést, de most utoljára feszítette magát benne. Meg azért mert most 8 kg. Gondolom azért már nem fog havonta kilót hízni, de vajon el fogom bírni? De megnézem azt a másikat is, amit írtál.

Na a kismamiaink is a célegyenesbe jutottak, innen már bármi lehet :D Fogja valaki a híreket hozni?

Adrienn, Bea? Ildóca igazoltan van távol :D A többiek meg úgy elkoptak, pedig jó lenne tudni, hogy kivel mi van.
szonja77

Sziasztok! :D

Megérkeztünk! :D
Nagyon feléledtetek a hétvégén!
Örömmel látom, hogy Kata35 is itt van! :D
Látom mindenki nagyon jól van!
Minden bébi nagyon cuki!
Édesk ezek a kis kerek figyelmes fejecskék!
Imádni valóak és látszik,hogy bindeggyik olyan kis elégedett és egészséges baba!

Kicsit nehéz hétvégénk voltde Kincső nagyon jól bírta!
Busszal mentünk de ő volt a busz kedvenceEgész végig egy hangja sem volt! De nagyon elfáradt ám ő is!
Örökké kikapkodták a babakocsiból is, mondtam is, hogy akkor talán be lehet osztani, hogy ki melyik nap jön dajkálni a fenekét mert megfogok bolondulni holnaptól!
Képzeljétek szegénykémet a mosdó kagylóban fürdettem de nagyon tetszett neki olyan csöndben tűrte mint egy kisangyal!

Holnap majd megmérem a kisasszony fenekét és jelentek majd hánykilónál tartunk!
Egyébként már nagyon ügyesen kanalazunk mi is!
Nálunk elág széles a repertoár mert már eszünk almát, őszibarackot, banánt, répát, krumplit, sütőtököt! :D

Ígérem teszek már én is képet föl mert a végén kikapok Szivitől!
Megyek mert én is kivagyok mint a kutya!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

szonja77 írta:
[quote]N írta:a a kismamiaink is a célegyenesbe jutottak, innen már bármi lehet :D Fogja valaki a híreket hozni?

Én szívesen vállalkozom rá!

Ildóca!
Ügyes volt Kincső, hogy így bírta a "megpróbáltatásokat"! :)
Várjuk a képeket meg a méreteket.

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Kattkat! Ok, megszavaztunk :D Egyébként én is, csak nem tudtam, hogy valakivel nincs-e már megbeszélve.
szonja77

Köszönöm Kattkat!

Ildóca! Nem vagyok én olyan! :D

Minden nap végignézem a kicsik képeit... olyan elbűvölőek! :oops:

Itt tartok én:
Kép

(lehet, le kellett volna takarítanom a tükröt, akkor talán jobban látszódnék ... mindenkitől bocs :oops: :oops: :oops: )
szilvi35

Szilvi!
Ekkora pocakkal eltekintünk ettől!
szonja77

Szilvi!

Tudom, hogy nem vagy te olyan én is csak vicceltem!
Hát ez nem semmi ez a pocak!
Vigyázz rá nagyon!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Nem tudom, hogy mekkora, mert ez az első. Magamon meg természetesnek látom. Azt sem érzékelem, hogy nő vagy nem nő...
Ami biztos, hogy egyre gyakrabban van légszomjam...stb. Most is ezért virrasztok. Amikor lefeküdtem nem kaptam levegőt sehogy sem. Utána kipiszkáltam a lábacskákat a bordák alól, de hamar visszadugta sajna. Ezért ücsörögtem.. most meg itt csüccsenek a gép előtt.
Keveset mozgott ma a Kicsi, azt is tapintatosan... kímélt. Gondolom hely szűkén van Ő is :( Szerdán NST.

Ildóca tudom én, hogy viccőté!

Szonja, köszi az eltekintést :wink: (mosogatni sem mosogattam :) :) :) )
szilvi35

(... és még ma sem mosogattam)

Viszont!
Segítséget szeretnék kérni. Egyre inkább be vagyok tojva.. a kialvatlanság is rásegít biztos, de valahogy nem érzem magam biztonságban.
Szóval azon agyaltam, hogy lehet egy szülésznéni mégsem ártana. Ha jól tudom kb. 20-25 ezer Ft és Ők is telefonhívásra megjelennek és végig együtt van velünk, meg gátat keneget, meg jó-tanáccsal lát el minket.
Szóval érdekel a véleményetek a témáról (tudom már sokadjára)... Az ügyeletes szülésznő is aranyos és kedves lesz tudom. Mivel nyújt többet a fogadott?
Érvek? Ellenérvek?

Köszköszkösz!
szilvi35

Szilvi!

Úgy sem mosogat el helyetedd senki! :D
És most sokkal fontossab, hogy pihenj!
A pocakod meg persze, hogy nőtt hissz az a dolga!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Tittirittííí trallalaaa!
Voltam ma a Péterfyben az EDA-s és a rendellenességes előadáson (a rendellenességest nem is tudtam, hogy lesz... aztán, ha már ott voltam... bár nem hiányzik az ilyesmi).
És! Mire fel a trillázás?! Mire hazaértem "valaki" mégis elmosogatott helyettem.

Csipetnyusza! Te voltál? Kerestelek a pocak kép alapján, de hamar feladtam...
szilvi35

Szilvi!
Én nem tudok válaszolni a szülésznős kérdésedre, mert nekem nem volt fogadott.
Visszagondolva sem fogadnék, mert én nem igénylem az extra törődést, de akinek volt, az mind dicsérte a sajátját.
Sokat segítettem gondolom. :oops:

De rendes volt az a valaki, aki elmosogatott!
Sokat törtem a fejem pocakosan hogy lehetne megkönnyíteni a mosogatóhoz férést.
Apukám felajánlotta, hogy kanyarint bele egy mélyedést a hasamnak, de akkor a víz is rám folyt volna.
Na jó éjt! :)

Kattkat

Kép
kattkat

Szia Kattkat! :)
Ritkán vagy mostanában.
Segítettél, hogyne. Gondolom -mivel nem panaszkodsz- a fogadott szülésznő nélkül is minden a legnagyobb rendben zajlott. Ez segítség ám a javából! A szülészetről egyébként is többnyire jókat hallottam... a tapasztalataim is pozitívak.
Remélem a Kedvesem nem adja fel és azért bejön velem (persze nem kötelező neki).

Mosogatás pocakkal: nálunk egyébként is elég nyújtózkodós messze van a csepegtető a mosogatótól. Kalandos ám :)
szilvi35

Halihóó!

Szilvi, én nem voltam a tegnapin, mert délelőtt már megjártam a kórházat, és a várandósságom alatt volt "szerencsém" végighallgatni az előadás anyagát élesben. Meg aztán éppen a gyerekbútort intéztük :)

A szülésznős témához annyit, hogy szerintem mindenki, aki ott dolgozik egytől egyik tökéletes, majd' mindenkivel találkoztam már, és nagyon jók a tapasztalataim, nyilván nem szültem egyiknél sem (még), de csak jókat tudok mondani. Nagyon aranyosak!!

Kép
Kép
csipetnyusza

Szilvi!

Nekünk volt fogadottt szülésznőnk...
Az orvosom elment szabadságra a szülésem környékén és rábízott egy kollégájára,akit soha nem láttam,csak szüléskor.
Ezért úgy döntöttünk,h kétfelé szedjük a szülésre szánt összeget,egyik felét kapja az ismeretlen orvos,a másik felét az ismert szülésznő.Őt ismertük,mert NST-re kísért,mindig ő volt velem,vért vett meg mindent intézett és szüléskor őt kellett hívni telefonon és végig bent volt velünk.Nagyon nagy segítség volt és biztonságot adott nekünk-a férjemnek is jó volt,irányította kicsit,mely részemet nyomkodja,lehetett szorítani az ő kezét is....

Nem bántuk meg,h bent volt velünk és 10-25ezer ft között mozog apénz,amit adna az ember...

De állítólag minden szülésznő jó a kórházban....
Ha neked biztonságot ad,fogadj nyugodtan...szerintem nem bánod meg,aztán a 2.gyereknél már biztonságosabban mozog az ember a szülés világában....:)))

Kovács Pálné-Margit volt az én szülésznőm...és míg bent voltam a kórházban szinte mindennap bejött megnézni minket és a szoptatásnál is segített...

Remélem segítettem...

üdv
kata35

Csipetnyusza!

Már hiányoltalak! De örülök, hogy jelentkeztél mert akkor minden oké ezek szerint! :D

Szilvi!

Látod nem jött be amit írtam!
De tartsd meg a jótündért aki elmosogattot! :D
Nekem is kéne egy ilyen jó tündér! Meg aki egy kicsit megregulázza a gyerekeket mert ugyanis most borítottak ki és min büntiben csücsül! Kivéve Kincső. Ő most olyan jót szunyókál! :D

Ja tegnap volt a doktornéni nálunk és egy csomó mindent felsorolt, hogy miket adhatok neki! Elég széles a repertoár! Úgyhogy neki is állhatok főzőcskézni!
Megmértem a kisasszony fenekét és 7260 gr-nál tartunk!
Szép napot mindenkinek!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Most olvasom, hogy Szilvi is ma volt NST-n, én is. Te mikor? Szerencsére minden rendben, szépen növögetünk.

Ildóca, szuper, hogy Kincső már több, mint 7 kilóóó! Most kezditek a hozzátáplálást vagy ez már a bővítés?

Kép
Kép
csipetnyusza

Sziasztok! :)
Ildóca! Kincső mikor is született??? (bocsi, elfelejtettem, de nekem úgy rémlik, januári). Nagyon szépen gyarapodik Ő is... Mi vagyunk a sereghajtók, ha jól látom... (6660g)
Szilvi! Én sem tudok sajnos segíyteni szülésznő kérdésben, mert nekem sohasem fordult meg a fejemben a szülésznő választás, mert Zarándnál is már úgy volt az elejétől, hogy császáros leszek (az más kérdés, hogy majdnem nem az lett), Abigélnél meg egyértelmű volt a császár. A császárhoz meg teljesen felesleges szülésznőt fogadni. viszont az tény, hogy a Péterfyben minden szülésznő rendkívül kedves, szimpatikus és segítőkész!!! A szülés előtti egy hétben majdnem mindenkivel találkoztam egy NST erejéig legalább (minden nap volt NST), na meg ugye a szülés előkészítésekor is találkoztam néhánnyal. Tündéri mind, mindegy, hogy fiatal vagy nem, mindegyik szuper jófej!!!
Alapítványi szoba: én 1 hétig voltam a "sima" szobában, 6 napig az alapítványiban. Háát, nagy különbséget nem láttam. A közös WC valóban elég brutál, de azért lehetett használni. A közös zuhanyzó szerintem nagyon tiszta volt és annyi előnye is volt, hogy ott mindig volt meleg víz, a saját zuhanyzóban meg csak bizonyos időpontokban, amit ki kell tapasztalni, vagy ha szerencséd van, akkor már van ott egy szobatárs, és Ő tudja. A két szekrény közül csak egy volt zárható, ami nem lenne baj, ha nincs az az eshetőség, hogy olyan szobatársat kapsz, aki nem igényelt alapítványi szobát, csak máshol nincs hely.Én így jártam, elég vicces volt, hogy én fizettem azért, amiért ő nem, féltettem a dolgaimat, még a saját mellékhelyiség látogatása is csak villámtempóban történt, ugyanakkor hallgattam, hogy miért csak 2 csatorna fogható a TV-n? (amit bömböltetett éjfélig, ha már szar a kép is, akkor csak hallgatja), miért nincs tányér a mikróban? stb... Szerencsére csak 2 éjszaka tellt így, de az is elég volt...
Szóval meg nem bántam az alapítványi szobát, de szerintem a közösben is el lettem volna...
Vendég

Csipetnyusza!

Ez már a bővítés! Ugyanis nagyon ügyes Kincső igaz a múlthónapban a doki néni azt mondta, hohy vájunk még de én elkezdtem! Mondjuk meg is mondtam neki, hogy mi bizony elkezdtük! Nem szólt semmi és mondta, hogy akkor mivel bővitsünk!

Adrienne!

Jól emlékszel januárban született Kincső 17-én!
Bocs de én sem emlékszem Abigél mikor születt de valahogy ő is olyan tájt. Ugye?
De ti is már elkezdtetek eszegetni mást is ha jól emlékszem?
Vagy csak nem jöttek be a kaják Abigélnek? Valami ilyenre emlékszem! Bocsi ha nem jól! :oops:

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Ildóca! Abigel febr. 15.-én született. :)
Hát, amit én főzök, az egyáltalán nem kell neki, az üveges bébidesszerteket eszi csak, a főzelékekekt az üvegesből sem. Csak a gyümölcsös desszertek mennek. napi 1 üveg, 2 részletben....
Vendég

Szilvi!
Sajna csak ritkán tudok jönni, mert Domit szórakoztatom.
Ráadásul internet csak a konyhában van, ott meg nem tudom hova letenni Domit, amíg netezek. :)
Hiába vannak itt a szülők, apu barkácsol, anyu meg főz, mosogat...Már úgy bele rögzült, hogy minden nap főzni "kell", hogy szinte egész nap a konyhában dekkol... Esküszöm, nem is tud elképzelni mást helyette.
Mondtam, hogy menjünk csavarogni. Hát nem őszinte a lelkesedése, így meg nekem sincs kedvem.
Most véletlenül eltolta mellőlem Domit, hogy pesztrálja, amíg ebédelek, de nem jellemző.

Hétvégén rokonok látogattak meg minket.
Ahelyett, hogy ebéd után dumáltak volna egyet (elég ritkán látjuk őket) Ő mosogatott...
Nem dőlt volna össze a világ, ha egyszer este mosogat el, de nem.
Nem akarom bántani, mert nagyon rendes anyu ám, de nem igazán mutatja ki az érzelmeit.A kezem alá dolgozik, kitereget helyettem, megstoppolja a cuccainkat, megcsinálja nekem a tejcsináló teát, megfőzi amit szeretnék, sterilizálja a táphoz a holmikat, de az unokával csak 10 perceket (se) foglalkozik.
Lehet, hogy úgy gondolja, hogy az én gyerekem, foglalkozzak vele én, Ő meg az én kívánságaimat "lesi".Vagy csak nem akar nyomulni, úgyis szólok, ha van valami.
Épp a tornácon tologatja Domit, de olyan a feje, mintha muszájból csinálná.:roll:

Kattkat

Kép
kattkat

Adrienne!

Nekem megeszi Kincső a gyümölcsöket bár az igaz, hogy a hétvégén nem voltunk itthon és üveges gyümölcsöt vittem neki és az sokkal jobban csúszott neki mint amit én reszelgetek neki itthon!
De az üveges az annyira ízlett neki, hogy egy evésre megette az egészett! :shock:
Eddig csak répát meg krumplit főztem neki itthon, na a répa ami nagyon csúszott neki még a krumplit meg egye meg aki főzte abból nem hajlandó enni!

Kattkat!

Ez ismerős az én anyukám is egésznap a konyhában dekkol még ha vendégek is jönnek neki is azzonnal el kell mosogatnia!
Mondjuk ő a nagy gyerekeim kívánságát lesi leginkább most is palacsintát süt nekik mert az egyik azt kívánta a másiknak meg
Kókuszos keksz tekercset csinál utána! Kész agyrém! Mondtam is már nekik, hogy szálljanak már le egy kicsit a mamáról de anyu mindíg rám cáfol. Hagyd már őket békén ha egyszer ezt kérik akkor majd én megcsinálom nekik, ráérek nem ! De persze csak estére meg hulla!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Viszont ez a kis lehülés jót tett nekünk mert Kincső olyan jókat alszik ma!
Már másordszor alszik ma pedig ilyen már régen volt, hogy ebéd után mindjárt elaludjon!

Ildóca

Kép Kép
KépKép Kép
ildóca

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?