Új privát üzeneted érkezett!

bettike,gratu.ha nagyon nagyon jo az ar akkor en megvennem.

Kép
monyo83

köszönöm monyó :)

nóci baba hogy van?

ha jővhéten még meg lesz akkor megvesszük de most nincs ideje a páromnak eljönni érte.

KépKép
bettike83

Bettike!

Nem modták még a baba nemét? Mert úgy emlékszem nagyon kíváncsi voltál, vagy is?! Kíváncsian várom.
Mi babókánk még mindíg kislány! :D
Jövőhéten uh., megint rákérdezek mert most helyettes dokinéni lesz, kíváncsi leszek mit mondanak.
Örülök hogy végül megcsináltátok az integráltat, remélem ok lesz.

-j-!

Érzed már a kicsi mocorgását?
Én a mai napig 3 rugit vettem, úgy tervezem augusztus elejétől belehúzunk. De én nem babonából, csak kezdünk építkezni is...

Szerintem ha van valahol valami nagyon olcsón, azt meg kell venni.

Kép
mók

sziasztok.

bettike,koszi megvagyunk.Noci jol van szepen novoget,kics csibesz :lol:

Mok ha eddig lany volt nagy valoszinuseggel az is marad.neve?

Kép
monyo83

mók

nem tudtam meg a nemét,korai volt még..de majd :)

jaj de jó,kislányotok lesz :)

monyó

azt el hiszem h kis csibész :) nagyon aranyos lehet :) fürdetitek kis medencében ebben a melegben?

KépKép
bettike83

mók!
sajnos abszolút nem érzem még a manókát :( próbálom figyelni, de semmi... és ahogy olvasom, rengetegen érzik már ebben a korban... bár az is elgondolkodtató a sok elsőbabás kismamánál, hogy vajon az espumisan-tól megszűnne-e e magzatmozgás :?: :D :?: :D

amint túl leszünk a 18hetes uh-n, én is nekiállok lassan vásárolgatni :D

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

j

sokan azt irják h 13 hetesen már érzik,én 12 hetes vagyok,de tuti nem fogom korán érezni.

KépKép
bettike83

Etike,
voltál dokinál?Mit mondott?

Monyó,
Nóci nagyon szép kisbaba!

Én megvagyok, nem jövök, mert a babás témákhoz nem tudok hozzászólni.Meg szerintem sokan vagyunk így. :roll:

Meli
Kép
Kép
Kép
2008.12.04: 3x850mg met
2010.06.15: 2x850mg met
Nem az az erõs, aki sohasem bukik el.Az az erõs, aki mindig fel tud állni!!!
Kép
Görbe: http://www.fertilityfriend.com/home/22f589
melinda84

melinda!
én pont ebből a megfontolásból igyekszem minél kevesebbet írni... mert tudom, a topic nem erről szól.

viszont pcos-hez meg nem nagyon tudok mit szólni, lévén extra eset vagyok IR nélkül, hatástalan metforminnal... és még endocrinológus sem látott soha...

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Monyó!

Nevünk még több is van: Lilla, Emma,Anna...
Még nem döntöttünk, vagyis apa nem döntött.

Lányok én 15 hetesen éreztem elöszőr, és nagyon picit, illetve még ráadásul ideálisan van a lepény is ehhez, mert hátsófali. És állítólag akinek ott van, az hamarabb érzi.

Ma voltam terheléses cukron, hétfő eredmény... :roll:
Ja és hétfő endokrinológus is, remélem nem emeli tovább az l-thiroxint.

Kép
mók

Meli!
Én a PCo-s témához se tudok hozzászólni. Sajnos nem értek az egészhez… Máshoz meg még kevésbé.
Jövő héten megyek egy nőgyógyászhoz, majd beszámolok milyen volt.
franci

Sziasztok LÁnyok,

Kicsit elvesztem de töredelmesen bevallom, hogy az elmúlt hetet nyaralással töltöttem, és tegnap jöttem csak dolgozni először.
Jövő hét elején lesz meg a 23-dik napi vv eredménye, utána megyek a dokihoz!

És képzeljétek el ma éjjel megjött!!!
Soha életemben nem volt még meg fogamzásgátló óta, ( utoljára tini koromban mikor még nem szedtem semmit ).
34.nap van ma! Nem tudom minek köszönhető.
Az előző Norcoluttal jött meg, de azóta nem szedtem semmit, csak elkezdtem a diétát, meg kicsi mozgás!!
Annyira boldog voltam ma reggel!!!

Velem ennyi a helyzet!
NAgyon szeretném már én is a pocakosok táborát gyarapítani!!!
etike

etike

de jó,örülök a pirinek :) akkor te is szépen haladsz,gyógyulgatsz ez a lényeg :)

a babás témához nem tud az ember hozzászolni,de pl mikor a többiek terhesek voltak,jöttek és mindig beszámoltak éppen hol tartanak stb.én is ezért jövök mindig,mert nem akarom h kihaljon ez a topic mert nagyon afelé halad.

pcohoz én sem értek,de jövök és figyelem a fejleményeket.

ti is gyertek :) és ujra lendüljön fel a topic.

KépKép
bettike83

Juli!
Sokmindentől függ,hogy ki mikor érzi!Türelem!
Én is majdnem 18 hetesen éreztem először(aztán rájöttem,hogy ilyesmit már korábban is éreztem :lol: )

Meli!
Igen,sehogysejó helyzet ez.És én is tudom,van amikor nagyon jól veszi az ember a növögető pocakokat,múló heteket,de van amikor meg nagyon nehezen!
Ezért indult annó a gyereknevelős topik,csak ott meg ugye tényleg szinte csak régiek vannak,de szerintem tanácsot,segítséget bárki kap innen is! :wink:

És ennek igenis örülni kell,hogy ennyi kismami van most köztünk!!!Mindenkire sor kerül!!!! :wink:
zazzy

Sziasztok!

Rég jártam erre.....
Én is sok mindenen keresztül mentem, akik még emlékeznek rám, azok tudják... 3 év próbálkozás, egy méhenkívüli terhesség, ahol eltávolították az egyik petevezetékem, PCO, IR, met szedés, 2 inszem, 2 lombik, sok fájdalom, sírás..... De most szeretném javítani a statisztikát és kicsit lelket önteni azokba, akiknek szüksége van rá, hogy igenis sikerülhet!!!!!! Mert nekünk is sikerült,spontán, méhen belül van egy gyönyörűséges, 7mm-es petezsákunk . 2 hét múlva nézünk szívhangot, de az, hogy méhen belül van az már egy siker és tudom, hogy minden rendben lesz!
ranita1979

jaj ranita,hát ez nagyon jó hir,nagyon nagyon örülök neked :) :) :) nagy meglepit okoztál :) és mostmár vigyázz nagyon magadra,és igen,erőt kell önteni másokba ezekkel a történetekkel,igenis sikerülhet,2 lombik után,spontán,ez nagy szó :) gratulálok :)

szoval ezért nem kell elmenni senkinek innen,mikor sokan teherbe estek és én csak vágyakoztam a baba után,azok akiknek sikerült,itt voltak továbbra is mindekibe öntögették a lelket,hogy igenis megéri küzdeni és ez sokunknak reményt adott,sok sok reményt és tovább tudtunk lépni,tudván h nekünk is sikerülhet.és most igaz több mint 2 év után,itt vagyok én is az 51mm-es kis életem értelmével :) pedig fél évvel ezelőtt már nagyon padlon voltam,és mikor feladtam a dolgot,akkor jött ő,váratlanul,de csodaként amit még mai napig is hihetetlennek tartok :) de tényleg itt van :)

tudom nehéz,de nyugodtan gyertek és beszélgessünk,csak igy lehet túl élni ezt az időszakot.

KépKép
bettike83

Ranita!
Gratulálok,és drukkolok,hogy végig minden rendben legyen!Ti is nagyon megérdemeltétek már ezt a csodát!Puszi!
zazzy

RAnita!!

Gratulálok!! Igaz én még új vagyok itt aránylag, nem futottunk eddig össze, de a sikerstoryk engem is mindig nagyon tunningolnak!!!

Ismeri valaki a Premens nevű gyógyszert?
Van valakinek tapasztalata?
etike

Etike!
Van,akinek nagyon bejött!Rambóka pl. meg tudná ezt erősíteni szerintem(ugye? :wink: ).
Én is szedtem,már nem emlékszem meddig,talán egyenletesebb lett a hőm tőle,de igazából nem éreztem változást,de nem sokáig szedtem,talán 2-3 hónap.
Ciklusrendezésben segíthet.
De remélem jönnek tapasztaltabbak is! :wink:
zazzy

Ranita! Itt is gratula!!! :lol: :lol: :lol: Annyira örülök a meglepiteknek!!! :D
Végre sugárzik belőled a boldogság!!! :lol: :lol: :lol:
Millió puszi Neked, a párodnak, Hannának és a picinek!!! :D :D :D

Lucuzs

Kép

Kép

Kép
3x850g met: 2011. december 2.
lucuzs

Ranita! :lol: :lol: :lol:
Nagyon örülök! Pihiz sokat!
Nagyon drukkoltam neked tegnap.

Etike!
Én szedtem a Premenst 1 hónapig. Előtte 30 pár naposak voltak a ciklusaim, utána 40 napos lett. A 2. 40 napos ciklus után mentem el dokihoz. Akkor derült ki a PCO és az IR.
franci

Franci,

Mi az az IR??
Lehet örülnöm kéne,hogy nem tudom...
etike

Sziasztok.

bettike mostnaban ne furdunk,marmint a medenceben.

Ranita,nagyon nagyon orulok nektek. :lol: :lol: :lol:

Kép
monyo83

IR = inzulinrezisztencia
franci

Ranita,
elképesztően nagy gratulációm nektek!
Együtt örülök a kis csodababának! Növesztgesd szépen, és vigyázzatok magatokra!!!
:D :D :D :D :D

Etike,
az IR okozza a legtöbb baj forrását a PCOS-oknál. :(

Eclipse
eclipse
Budapest

Mi a jele az inzulinrezisztánciának?
Miből állapítják meg?
etike

ranita!
ez csodálatos!!! :o :D

etike!
cukorterhelésnél (ogtt) nézik az adott időpontban, adott vércukorhoz tartozó insulin szinteket is. mert ugye az is baj, ha a cukrod csak úgy tud normális lenni, hogy cserébe a hasnyálmirigyed ezerrel pörög.

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Én már voltam terheléses cukron, inzulint is néztek, nem tudom, hogy az eredmények milyennek számítanak.

Éhgyomri cuki 4.1
12 perces cuki 5.9
etike

etike!
ez éppen nem a legjobb, de még jó (gondolom 120 perces)
de az insulin a fontos. az mennyi lett? (éhomi és 120perces)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

Szóval Mégegyszer

120 perces cuki 5.9
Éhgyomri inzulin: 8.9

Ezek milyenek??
etike

de a terhelt insulin a fontos!!! és az az, amit nem szoktak nézni (a 120 perces cukorhoz tartozó insulin)

youlcsi, Muki anyuja
-j-
Baja

hát ez igaz, azt nem nézték nekem sem :(((

Pedig jó lett volna tudni....
etike

Ranita
itt is gratulálok!!! :lol: :lol:

-J-
VAn benne valami, hogy az espumisantól lehet megszűnnének a magzatmozgásnak vélt dolgok.
Én annyit tudok mondani, hogy elképzelhető, hogy valaki érzi, én is úgy voltam vele, hogy néha mintha lenne valami, de lehet, hogy csak a szelek.
Szóval ha jól emlékszem, akkor talán a 18-ik vagy a 20-ik hét körül mondják, hogy már lehet érezni.
Akinek meg sok a súlyfelesleg, annak akár 2 hetet is csúszik ez az élmény. Szóval ne izgulj! Érezni fogod!

Etike
Miért nem néztek neked terhelt inzulint? Az lenne a lényeg az IR-nél.
Az cukid jó, és az éhgyomri inzulinod sem rossz, de a lényeg tényelg a 120 perces inzulin, mivel akinek IR-je van, annak az szokott nagyon magas lenni. :(

Mók
Drukk a hétfői eredményekhez.
Mi az a I-thrioxin avgy mi fene? Ezt mire szeded? Miről maradtam le?

Mi megvagyunk! Szokjuk egymást elég rendesen. Már most rafkós a kiscsaj. Sajnos tejcsiben nem dúskálok, így néha ki kell most már egészítenem a kajálást egy minimális tápszerrel. Na nem minden nap, de sajna látom szegénykén, hogy nem elég amit eszik. Szóval ettől most nem nagyon vagyok boldog. Az elején elég hasfájósak voltunk, de talán most már kilábalóban vagyunk belőle, csak még a büfik mennek nagyon nehezen. Most éppen valami féle napirendet kellene kialakítanunk, de meglátjuk mi lesz belőle.... ma eléggé szétszórtra sikeredett a nap délutáni része :(

Bocsánat ha valakit kihagytam volna.

Jut eszembe.... kinek mit mondtak, hogy fia vagy lánya lesz? Nem emlékszem :oops:

Kép

Kép
princzike

priczike

sajnálom h nincs elég tejcsi,de még alakulhat nem?

KépKép
bettike83

Ranita,
hatalmas gratula Nektek!!!!!!!!!!!!

Bettike,
tudod nem olyan egyszerű ám pozitívan gondolkodni!Vagyunk itt páran, akik már évek óta tudjuk a pcot, csináljuk a 3as kezelést, és mégsem jön a baba.
És persze, örül az ember a kismamiknak, de néha rettenetesen rossz erről olvasni. És kövezzen meg az, aki sosem gondolt erre!
Én ezért is vonultam háttérbe mostanában.
És szerintem ott is maradok.........

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Sziasztok!

Osztom Meli véleményét, még annyit füznék hozzá, h 8 év alatt belefáradtam nagyon és szeretnék megnyugodni.

Anita,
gratulálok a kismanóhoz, vigyázz rá nagyon!!!
Vendég

ranita: ez aztán a jó hír, gratulálok Nektek és vigyázz nagyon magatokra!
Vendég

Meli!
Dehogy kövez meg senki! :wink:

Princzike!
Homeos tejszaporítót (azt hiszem az urtica volt,de nem vagyok benne biztos)próbáltál?Nekem csak mensikor kellett,de jó volt!!!
zazzy

melinda

és te hogy állsz a vizsgálatokkal?

én tökéletesen megértelek,és hiddel h nagyon nagyon drukkolok neked is meg lóvinének is,nagyon megérdemelnétek már azt a picurt végre.és hiszem,lassan ti is jöttök a jó hirrel.

KépKép
bettike83

Princzike!

Terhességem folyamán kiderült hogy alulműködik a pajzsmirigyem, arra szedem az l-thiroxint. Sőt a nőgyógyi már azt is mondta lehet ez volt az akadálya hogy sokáig nem estem teherbe, most már mindegy...
Örülök jól vagytok!!!! :D

Ranita!

Hatalmas gratuláció nektek!!! :D

Kép
mók

Zazzy
kipróbáltam az urtica urens ch5-öt, de nem tudom, hogy volt-e sikere vagy sem. Igaz az elejéhez képest több lett a tejem, de nem lettem tőle egy tejcsárda. Mondjuk nem az a cél, hogy leadásra szaporítsam a tejet, de legalább 2 szopi között valamennyit le tudja felni úgy, hogy a következő kajálásra is elegendő legyen. Most sajna nem nagyon tudok fejni, mert utána meg a lefejtet cumisüvegből valamikor vissza kell pótolnom a nap folyamán. No és persze nem nagyon akarok cumisüvegezni, amíg nem muszáj....
Most olvasgattam meg kérdezősködtem és valaki a kecskerutára és a görögszénamagra esküszik, valakinek a laktoherb jött be, most visszatértem arra, csak az elején el kellett vessem, mert a köménymag szélhajtó, mi meg elég hasfájósak voltunk az elején :(
No de valaki meg a DM-es Milusan tejserkentőre esküszik....
Szerintem iszom még egy hétig a laktoherbet, aztán meglátom mi lesz :)

Mók
értem.... Na de akkor most már minden szupi :) istenem te is lassan szülni fogsz :)

Loviné, Meli
azért megértem az álláspontotokat, de ne nagyon tűnjetek el.
Én szertek felőletek hallani, attól függetlenül is. Még ha nem is a baba a téma... :roll:

Kép

Kép
princzike

Nálunk nem történik semmi, orvoshoz nem akarok mostanában menni, a következő lombik ki tudja mikor lesz.Mehettünk volna augusztusba, de én nem szeretnék még!Túl nagy teher ez lelkileg, nem vagyok még rá felkészülve!
Úgyhogy nálunk csak tellik az élet, bulizunk, nyaralunk.........

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Ranita!

hatalmas gratuláció neked!!!!!!! azt megkérdezhetem (bár lehet hogy írtad :oops: ) hogy sikerült?

Princzike,

nekem már a legelejétől kellett pótolni, mert sajnos nem volt elég. én a laktoherbet még most is iszom, naponta 4filterrel 1litert. én is szedtem a homeost, nekem nem jött be. sokan dícsérik a Karmalz vagy mi a neve. malátaital. nekem ez sem jött be. még most is pótolunk tápszerrel, kb a napi étkezés 1/3-át. én még mindig minden szopi előtt és után is mérem, hogy tudjam mennyit evett, kell e pótolni. egy kicsit fárasztó, de tudom, hogy ha eleget evett, akkor más miatt sír. most meg már nem tudom nem mérni.

Meli, Loviné és szerintem Timcsi is ezen a véleményen van. én teljes mértékben megértelek titeket. valószínűleg nekem is rosszul esne a helyetekben, ha ennyi év várakozás után azt kellene olvasnom, hogy a többiek (szerencsére elég sokan mostanság) a babavárás, illetve a babázás örömeit ecsetelgetik. ők meg persze leírják az örömeiket, bízva abban, hogy erőt adnak a még várakozóknak. meg persze jól esik nekik leírni, hogy épp hol járnak a várandósságban.

Juli,

én ha jól emlékszem a 24. hét körül kezdtem el igazán érezni babó mozgását.

Zazzy,

te szoptatás alatt szedted a metet? én nem szedem. enni a tejcsi miatt kell, és így szerintem normális mennyiségű étkezés mellett, eddig kb 6kgot híztam. mondjuk még így sem értem el a kezdő súlyt, de már nem sok kell hozzá. viszont babó miatt ennem kell, hiszen ha egy nap kevesebbet, vagy kevésbé tartalmasat eszek, egyből meglátszik a tej mennyiségén.

mi amúgy jól vagyunk. szerdán voltunk oltáson. Rebeka baba 64cm és 5600 gramm. szép nagy baba. ebben a nagy melegben viszont bajok vannak az evéssel, alig akar enni. megtömni pedig nem tudom. alapból is kevesebbet evett, mint kellett volna, most viszont még kevesebbet. Monyó, ti hogy vagytok ezzel?

Kép
gota79

Gota!
Üdv a táborban!Kemény téma ez a szopi+met :? Van,akinek elapadt tőle a teje,van akinek csak kevesebb lett,van akinek nem változott,és van akinek több :shock: (a pcos honlapon is van egy cikk,amiben említenek tejserkentő hatást,és a kérdezz-felelek rovatban olvastam Petrányitól egy választ,ő nem hagyatja abba szoptatáskor sem)
Nekünk annyira jól ment a szopi,hogy féltettem nagyon.Nem mertem elkezdeni,pedig volt itthon még terhességről.És magamon éreztem,hogy nagyon kéne.Nagyon sokáig őrlődtem,hogy mit csináljak,végül Lara egy éves korában vágtam bele.Úgy voltam vele,mostmár ha elapad a tejem,hát elapad,végülis nem kisbaba már,de elválasztani erőszakkal nem fogom csak azért,hogy szedjem a metet.
De nekem szerencsém volt,vagy nem tudom,nekem majdhogynem még több lett a tejem,mint volt :shock: pedig előtte sem volt piskóta :lol: de azért az,hogy elázik a ruhám,akkor már rég nem volt,és met óta megint előfordul alkalmanként,ha nincs rajtam melltartó.
Egyéb pozitív hatásai pedig vitathatatlanok(pé,rendeződő ciklus(már nem 80 napos),fogyás,jó vv eredmények(bár terhelésen nem voltam terhesség óta).

Princzike!
Sajnos tényleg ez van,mindenkinek más válik be,ezek közül lehet válogatni :roll: Az biztos,hogy a legtutibb,hogyha amikor csak teheted mellre teszed!Mert a tejet igenis nagyrészt a gyerek csinálja! :D Lara nagyon sokáig másfél-2 óránként evett.Viszont csak rövid ideig(10 perc volt az ideje kezdettől fogva),persze mondogatta a család,hogy nem jó ez,ilyen sűrűn enni(tudod,a begyepesedett 3 óránkénti etetés :evil: )de magasról tojtam rá!A gyerekek nagyon jól tudják,mi a jó nekik!És nagyobb korban is.Van hogy alig eszik valamit egész nap,másnap meg olyana dagokat gyűr be minden evésnél,hogy csak lesek :lol: Mi se mindig egyformán kívánjuk az ételt.Pláne ilyen melegben!(Mondjuk a cicis babák ilyenkor sokat ciciznek általában)
zazzy

melinda

jól is teszitek,kapcsolodjatok ki most ez is sokat számithat.

KépKép
bettike83

Ranita!
Ez aztán a hír! Szívből gratulálok. :lol: Vigyázz magatokra, nagyon drukkolok hogy minden oké legyen.

Velünk minden oké. Gyermek szerdai uhu szerint már 13 hetes volt.
Megvan mindene és egészséges.
mókica

Meli
Hajrá bulizás és lazulás. Szerintem ez is nagyon fontos. Nekünk is akkor jött össze, mikor azt mondtam, hogy most már teszek a témára, jól akarom érezni magam. Majd lesz, ahogy lesz :lol: És hát ez lett belőle :lol:

Mók
Gratulálok!

Gota
Én is pontosan ezért kezdtem el mérni az elején, meg hát ugye minden védőnő és gyerekorvos azt kérdezgette, hogy mennyit eszünk egy nap. Na erről sosem volt semmilyen fogalmam. Meg hát ugyan így a hasfájóság miatt elég bizonytalan voltam az elején, hogy most azért sír mert a hasa fáj, vagy mert keveset evett. Most meg már automatikusan mérem. Csak az a baj, hogy mérésnél mindig felébred....így elég nehéz visszaltatni olykor.

Zazzy
Ez tényleg így van, hogy mindenkinek más jön be. Most ismét vissza tértem a laktoherb teához. Meglátjuk tényleg volt-e valamilyen hatása.... aztán majd meglátom, hogy hogyan tovább :)

No teszek fel pár friss képet:

Hmmm... mit is egyek vacsira?
Kép

Apa kedvenc képe
Kép

Kép

Kép
princzike

Sziasztok!

Rég jártam erre! :oops:

Ranita:Sokat eszembe voltál,hogy mi lehet veletek és nagyon -nagyon örülök,hogy végre nektek is sikerült!!! :D Szuper!

Meli:Ezért nem írtam én sem ide mióta kiderült,hogy babás vagyok,mert nem akartam bántani vele azokat akiknek még nem sikerült!!

Loviné:Jó lenne rólad többet hallani!Sajnálom,hogy keveset jösz!

Nekünk csütörtökön lesz a 12.heti genetikai UH!
A metet 2 hete nem szedem!

Kép

Kép
syl100

Sziasztok!

Nem kell félre érteni, nem az a gond, hogy írtok a pocakosságról!
Csak az a rossz, hogy ez a topic már CSAK erről szól!
De nem szeretnék én ebből vitát!

Syl,
írtam neked ma mailt, remélem megkaptad! :roll:

Meli
Kép
Kép
Kép
Kép
melinda84

Syl
Gratulálok!

Kép

Kép
princzike

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?