Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jövök majd...

Ma megjött a rendelt LH teszt a vateráról... a hónapban ki is próbálom... :roll:

Megyek a bölcsisért..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok,
én is sokat agyaltam ezen a 3 gyerek- egyik mindig ki lesz közösítve dolgon, és sajnos arra jutottam, hogy a legtöbb esetben ahol a környezetemben 3 testvér van, mindig megtörténik a kiközösítés hosszabb-rövidebb időre. :(
Meglátjuk. Hátha pár év múlva már férfiak is szülhetnek és nyernénk a lottón és akkor a negyedik gyermek kihordását/szülését átadnám a férjemnek. :))))
Amúgy ő nem zárkózik el a negyediktől, most én gondolom úgy hogy bőven elég lesz egyenlőre három... úgyhogy mindig változik...
Kia, mikor kezded el használni az lh tesztet?
Napsugár, sajna nem tudom merre lakik Martonvásáron a szülésznő, de ma megkaptam a mobilszámát a dokimtól, holnap fel is hívom.
Jó éjszakát!
laura0606

[quote="mina29"]L írta:mina29ányok!
Képzeljétek a tegnap esti tesztek is pontosan olyanok mint amilyen képet már feltettem. A kazettás gabriel egycsíkos negatív, a Huncutka féle csík kétcsíkos pozitív. De egy másik forumon nagyon szidják a gabrielt, igy Huncutkáéban bízom.
Az viszont furcsa, hogy azonos két csíkom van két napja. Nem változik, nem halványodik.

PG53-t próbáltad kiváncsi lennék ilyenkor az mit mutat!

maszatt
maszatt

Sziasztok!

Képzeljétek sikerült egy pár napra ismételten kivonnom magam a netforgalomból :oops: , ugyanis sikereresen eltörtem a mobil-netünket. Egy szomszéd most megszerelte, de próbálkoztunk először a szolgáltatónál, hogy szeretnénk megcsináltatni. Szerintetek? :roll: Az első reakciója az volt , hogy kapunk egy újat, csak kössünk egy új előfizetést. :shock: A jó üzletasszony... "De hölgyem, mi szervizeltetni szeretnénk, nem új előfizetést kötni!" Válasz: "Dehát az akár több ezer ft-ba is kerülhet...." :P ÁÁÁ.... A nyár vége felé jön dsl-net az utcánkba, már alig várom...

Begyulladt kicsi Dávidom mindkét szeme tegnap. :( Csipásodik szegénykémnek nagyon. Ma reggel úgy kelt, hogy a szempillái teljesen össze voltak ragadva. Főztem kamilla teát és azzal mostam le neki, de van kamillás szemcseppünk is. Szerintetek használ majd valamit, vagy gyógyszeres szemcseppet kérjek a dr. nénitől?

Ti tapasztalt anyukák, biztos van valami ötletetek a problémámra. :arrow: A nagy fiam rettentően hisztis és akaratos. Már nem tudom türelemmel kezelni és egyből fortyogok a dühtől :x , ha elkezd parádézni. Olyankor teljesen kiborulok. Ráadásul sokszor irigykedik a testvérével és nem lehet szót érteni vele. :cry: Mit tegyek, hogy ez megváltozzon? :?: Kérdeztem már az óvónőt, a védőnőt, hogy mit tegyek hiszti ügyben, de csak annyi volt a válasz, hogy ez egy korszak és majd kinövi. De mikor? :shock:

Szép hétvégét nektek!

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Szia Napsugár!

Ismerős a probléma. :)
Néhány sorban nehéz tanácsot adni, de van egy jó könyv, ami sokat segített nekem.
A címe: Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje
A második kötet pedig: Testvérek féltékenység nélkül

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Szia Boeske!

Köszönöm szépen! Be is szerzem ezeket mihamarabb! Remélem nekem is fog segíteni.

napsugár

napsugár08

Sziasztok !

Nem voltam egy darabig, mert nagyiztunk egy hétig. Lementem a 3 fiúval anyukámékhoz. Ami pihenés is volt meg nem is. Sajnos nálunk meg egyik mama sem az a tipus, aki kézzel-lábbal kapálózik az unoka után, hogy kivehesse a kezemből. így egész héten cipeltem Marcit, még tusolni is úgy mentünk, hogy a hordozóban nézett addig stb.. A nagyokkal már jobban elvannak a nagyik, de a pici mindig az én feladatom marad. Annak ellenére, hogy a hátam majd leszakadt így egy hét alatt a 8200 gramos gyerekemtől, jól éreztük magunkat.

Lányok! Írjátok, hogy milyen nehéz a 3 gyerekkel néha és az ember sokszor ingerült stb. Nálam is vannak nehezebb napok, viszont én ebből a szempontból áldom a nagy korkülönbséget. Nekem sokkal könnyebb most Marcival, mint mikor a két nagyobbik volt egyszerre kicsi. Már nincs "eszetlenkedés", önállóak, öltöznek, esznek, vécéznek egyedül. Keveset nyavalyognak stb... szóval én amóndó vagyok, ha 4. gyerek, akkor én ismét nagyobb különbséggel vállalnám, kb megint 4 év múlva. Kicsit reménykedem benne, hogy addigra valahogyan mégis hozzáférhető lesz Magyarországon is ez a spermaszétválogatósdi. Még, ha nem is tb-támogatva, de mondjuk magánklinikán, vagy valahogy. Mert én csakis abban az esetben vágok bele....Ezt már eldöntöttem magamban.

Napsugár! Szerintem is lehet életkori viselkedés Krisztiánnál, ahogy a védőnő is mondja, de tuti belejátszik most a műtét is, a kórházi tartózkodás. Ráadásul nélküled volt ott, te pedig itthon a két kicsivel. Biztos nehéz lehet azért neki, hogy ő a legnagyobb és téged leköt a két kicsi. Nem lenne lehetőséged mondjuk 2 hétben egyszer csak vele elmenni valahová, játszótérre, fagyizni, vagy netán csak vele elmenni bevásárolni? Hogy egy kicsit csak veled lehessen?

Laura! Hogy vagytok? Már nagyon a vége felé!!!!!

Panna! Hogy érzed magad? Van már neve a fiatalúrnak?

Kia! Teszteltél?

Angie! Most kicsit jobb a helyzet alvás téren, szokott nagyobbakat is aludni Marci. De már várom, hogy napi egy, max két alvás legyen napközben, mert akkor nem aprózódik úgy el a dolog, olyankor nekem a nagyok mindig hosszabbat aludtak, mintha összevonták voln időben a sok kicsit.

Megyek Apázok egy kicsit!!!!

Üdv mindenkinek!

Meskete
meskete
Őrbottyán

Halihó!
Gyorsan bejelentkezek, míg alszanak!
Benivel küzdünk a szobatisztasággal, azért vagyok ritkán.
Sokat vagyunk kint.
Úgy érzem az én gyerekem sosem lesz szobatiszta.
:cry:
nem is akarja. Eddig egyszer vettem rá, hogy ne vegyünk fel pelust.Akkor sem szólt, ha pisilt, csak metorpant és játszott tovább.Mondtam neki, szóljon, ha pisilni kell, errő ő: nem szólok!
Sír nagyon, ha le akarom venni róla, annak meg nincs értelme, csak elijesztem még jobban. Így nem erőltetem.

Meskete, nekem meg állandóan kivennék a kezemből a nagyik Danit!
De Benit is akkoriban és most is!
Egyet értek, hátha javul a helyzet sperma szétválogatás terén!
Bár állítólag ez a kormány még inkább ellene van a nem megválasztásnak! Talán egyszer valahol olvastam.
Megyek is mert felkelés van!

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Sziasztok!

Meskete, sajnos Krisztián nagyon rég óta ilyen. :( Nem hiszem, hogy ez a kórházi tartózkodás lenne a ludas, hiszen apás és apával volt bennt. Szerintem semmi gondja nem lenne, ha egyke lenne. Állandóan magára szeretné vonni a figyelmet, és sajnos ezt a hisztivel és a rosszalkodással teszi a leginkább. Pedig agyon dicsérjük, ha jól viselkedik és ügyes kisfiú. Azért jó ötletet adtál, megpróbálom megbeszélni apával, hogy maradjon itthon a kicsikkel és elviszem valahová Krisztiánt. Hátha segít. :roll: És nagyon bízom abban a könyvben, amit boeske ajánlott. Holnap megyek a könyvtárba, hátha ott van. Én tudom, hogy tapasztalatlan vagyok :roll: , de nem kapok úgy segítséget, ahogy szeretném. Nem tudom, hogy kell jól csinálni, pedig a gyerekeknek is sokkal jobb lenne, ha végre olyan magabiztos és jó anya lennék, amilyennek szeretném magam. Lehet, hogy fiatal vagyok hozzá, azért nem megy annyira? :?:
Tényleg nagyon jó lenne, ha legálissá válna a nemválasztás. Sokkal többen vállalnának gyereket, ha tudnák, hogy a 3. vagy 4. gyerekük olyan nemű lenne, amilyet szeretnének. Állítólag volt már erről népszavazás, csak leszavazták. Jól tudom?

Angie, ne ess kétségbe a szobatisztaság miatt. Minden gyerek más. Krisztián 23 hónaposan már éjszaka is szobatiszta volt, Mátéval most küzdenem kell, mert sokszor bepisil alvás közben. Türelmesnek kell lenni, és ha ügyes volt rettentően meg kell dicsérni, hogy legközelebb is megcsinálja. Azt már megtanultam én is, hogy nem szabad erőltetni, mert csak rosszabb lesz. :roll: Most ott tartok, hogy 3 éjszaka nem pisilt be Máté, a 4. nap viszont igen. Ma reggel ahogy felkelt, mondtam neki, hogy gyorsan menjünk pisilni, erre közölte, hogy "most pisiltem". :D Örültem nagyon, mert ez az ágyban történt.

Most sül a sütőben életem első kenyere. Remélem jól fog sikerülni. Ti sütöttek már kenyeret kenyérsütő gép nélkül? Van valami tuti bevált receptetek?

Ma voltunk Dáviddal a védőnőnél méreckedni, 9200g. Amúgy megkérdeztem a gyerekeiről, hogy anyagilag mennyire nehéz, azt hittem meg fogok retteni, de kellemesen csalódtam. A két iskolás korú gyerkőce kirándulásai jelentik a plusz kiadásokat, amúgy nincs gond. Pl. a tankönyvek ingyen vannak. Ő az 5. babáját várja. :shock:

További szép napot mindenkinek! :!:

napsugár08

Sziasztok!

Kicsit eltűntem...

Jövök majd bővebben..

Levi beteg ,a bölcsiben ismét elkapott valamit (vírus)... köhög, folyik az orra.. és nekem is fájdogál a torkom..

Remélem Ti jól vagytok!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Lányok!

Nálunk is minden OK. Kisfiamnak (2. számú :lol: ) ma van a szülinapja, ma mikro-családi ünneplés bicikli-vásárlással :lol: , holnap pedig nagy-családi ereszdelahajamat 8)

Kis Pocakkal ma voltam dokinál, minden OK :lol: Jövő héten kell mennem genetikai uh-ra, de az AFP rendben volt :lol: .

Napsugár,
csatlakozom Böskéhez a könyve(ke)t illetően, igaz én csak a második kötetet olvastam, de tényleg nagyon klassz! Nekem is nagyon bejött :D :D Nem mondom, hogy utána Anya-Világbajnok leszel :lol: , de hogy elgondolkodsz bizonyos dolgokon, ötleteket kapsz és az olvasottak a konkrét helyzetekben majd be-beugranak, az TUTI!
Én is küzdök a hisztivel rendszeresen a két Rosszcsontom mellett :wink: Nálam például sokszor beválik, hogy ha (önuralmat tudok magamra parancsolni!!!!) nem úgy reagálok a Manó "hülyeségére", ahogy azt várja, azaz megsokott, akkor ő is kizökken. Pl. nem veszekedni kezdek el vele, hanem odamegyek, megölelem, ölbe veszem...stb és egy idő után max. tök kedvesen megkérdezem, hogy most miért mérges - erre általában olyan örömmel reagál és úgy bújik, olyan drága (ez pl. a Legnagyobb)....a haragom is gyorsan elszáll, ő is mosolygós + megúsztunk egy újabb balhét.....Sajnos ezt nem minden élethelyzetben lehet bevetni.....de néha jól beválik!
Azt hiszem Vekerdy írta valahol (pl. Nők Lapja), hogy az ilyen szerepek és szituációk egy idő után ördögi körbe kényszerítik a résztvevőket! Rögtön ez jutott eszembe, ahogy olvastalak. Ebből kéne valahogy "kikattannotok" és az mindkettőtöknek jó lenne. Biztos nagyon nehéz neki is, hisz még ő maga is olyan "pici" és szinte kezdetektől osztoznia kell a mamáján és mindig ő a "te már nagy vagy és okos!", holott lehet, hogy ő is még babusgatós kicsi akarna lenni :roll: :roll:
Lehet, hogy nincs igazam - bocs, hogy ilyen bő lére eresztettem, de hát a hiszti örök téma mindenhol, így nálunk is....szóval órákat tudok rajta agyalni..... és nagyon tudok örülni, ha valami úgy tűnik hat és beválik :lol:
Szóval a tuti tippeket én is szívesen olvasom!
panna09

Sziasztok!

Már csak pár hét van hátra, ezt a meleget elég nehezen bírom, és már hatalmas a hasam. Mindenki a szokásos kérdést nyomja: ikrek? :)
Név tekintetében elbizonytalanodtam így a finisben, Máté és Zalán vetélkedik egymással! Két nevet nem szeretnék adni, csak egyet. Plusz belekezdtünk egy kis házátalakításba, falkiverés, miegymás... mikor, ha nem szülés előtt? Ez az igazi fészekrakó ösztön. :)

Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje - ez a könyv szuper: megvan nekem is, és csak ajánlani tudom!!!
Hisztikorszak nálunk is tombol és csomó dolog segít/segített benne nekem! A második kötetről még nem hallottam, de megveszem, köszi az infót!

Van tuti bevált kenyérreceptem, holnap bepötyögöm!
laura0606

Sziasztok!

Én is elég nehezen bírom ezt a meleget, pedig én már kívülről hordom a babácskámat, igaz, elég szoros testközelségben, mert sokat van kézben és így rendesen összeragadunk ilyenkor.
Csongoromnak begennyesedett a mandulája, miért is ne nyaralás előtt 5 nappal. Láza nincs, egyébként jól van, csak a torkát fájlalja. Még gondolkodom, hogy elvigyem-e dokihoz, fölöslegesen nem szeretem az antibiotikumot, de a tüszős mandulagyula szövődményei meg gázak lehetnek. Meg persze jó buli, ha lefertőzi a többieket is a nyaralásra.

Kia! Ti hogy vagytok? Levi meggyógyult?

Panna! Jó, hogy rendben van az AFP. Bár gondolom, hogy a múltkor rendben volt a chorionbiopszia eredménye, így nem kell izgulnod már, hiszen, ha azt rendben találják, akkor azért jópár betegség kizárt, pl a Down kór stb... Mindjárt félidős vagy! Atyaég!!!! Hogy telik az idő!!!

Laura! Eszembe is jutottál a napokban, vajon hogy bírod! Kitartás, már nincs sok hátra!!!!

Angie! Napsugár! Merre vagytok? Hogy vagytok?

Megyek, ma még el kéne jutnom nagybevásárolni a 3 gyerekkel (jó poén, mindig izgalmas), meg kéne nézzem a gyerekdoki hogy ügyel így nyáron stb....

Kitartás a meleghez mindenkinek!

Üdv: Meskete
meskete
Őrbottyán

Tuti recept házi kenyérhez

6 bögre liszt (lehet keverve is, 2 finom, 2 rétes, 2 tönkölyliszt)
6 tk só
1 tk porélesztő (Dr Oetker)
3 pohár víz

Összekevered a hozzávalókat, nagyon híg nokedlitészta-szerű nyúlós cucc lesz. 12 óra hosszat állni kell hagyni.
Pultra/deszkára kiönteni, amit előtte beliszteztél v darával megszórtál. 30 percet itt állni hagyni.
250 fokra felmelegíteni a sütőt (enyém légkeveréses), és üresen be kell tenni az edényt amit majd sütésre használsz a fél órás pihentetés után a forró edénybe bele kell tenni a tésztát fél órát fedővel kell sütni, aztán még 20 percet fedő nélkül.
Én sütöttem már lábosban és jénaiban is. Nagyon finom lett!
laura0606

Sziasztok!

Köszi Meskete... Levi meggyógyult, nekem még nem jött vissza a hangom... :?
Apa levizsgázott... most már tiszt lehet :D

Laura
Lh teszt... valahogy kimaradt... majd aug-ban... (ha megjön) :roll:
A kenyérreceptet leírom... :wink:

Panna
Örülök, hogy minden rendben.
UH?

Napsugár
Jó a csipás szemre a kamilla, de csak ritkán használd... remélem már rendbejött a kicsi szeme...

lakás...
Ma megyünk háznézőbe.... csere lenne, de nagyon régi a ház...
Ismét levittem az árat, de még lejjebb kell vinni... megvehetné már valaki :evil:

Manó egyre gyakrabban pisil Wc-be és bilibe... :roll:

Már csak pár nap és jön a nyaralás... :wink:

Levinévnap
Kép
Csúúúsz
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Nálunk minden ok.
Az UH szuper volt, minden rendben és klasszul lehetett látni már a babácskát :lol: NAgyon boldog voltam, olyan jó érzés volt :lol: :lol:

Persze megint kitört rajtam ez az idegesítő lány-akarás....azaz már megint azon agyaltam, hogy mennyivel felhőtlenebbül örülnék, ha kislány lakna a pocakomban :roll:
Ma elmentem egy baba-gyerek-játékboltba, ajándékot venni és ott megint rámtört, hogy de jó lenne lányos huzatokat nézni és milyen édes ez a Minilány a babakocsiba és hogy én már sohasem copfozhatom senki haját és nem is használhatom soha azt a szót "kislányom"......na, szóval most elkapott megint rendesen :cry:

Borzasztó! Ennek sohasem lesz vége??????? Én vagyok csak ennyire "zizi" vagy :cry: Bennetek is van néha ilyen?????????
De én nem szeretném így leélni az életem, hogy megfájdul a szívem, ha látok egy fürtös-cserfes lánykát :!:
Olyan jó lenne ezt valahogy végleg lezárni......... :wink:

Laura, nagyon szorítok Neked, ez a 35 fok nem épp az utolsó napokra való idő :roll: Tudom, mert szültem én is júliusban :lol:
Kitartás! Várjuk a híreket!!!!!!!!!!!!

Többieknek épséget-egészséget, remélem mindannyian kikecmeregtek minden bajból és jöhet a felhőtlen nyaralás :lol: :lol: :lol:
Ilyen időt max. a vízparton lehet elviselni 8)
Hétvégén mi is leugrunk Balcsihoz, de csak 2 napra!
Azután várni kell még a nyaralásra, de ötletem sincs mit csináljunk :roll:
Nincs valami jó kis pénztárcakímélő-ötletetek 4 főre vízpartra?
panna09

Sziasztok!

Laura! Szuper a kenyérrecept! Ha már nem lesz 40 fok odakinnt és bennt is, akkor feltétlenül kipróbálom. Addig nem kapcsolom be a sütőt!!!!!

Kia! Levi továbbra is nagyon vagány kissrác!!!!!!

Panna! De jó, hogy láthattad a babácskádat! Nemsokára már az arcvonásai is látszani fognak! A két nagyobbik nálatok hasonlít egymásra?
Azért, hogy biztassalak, érik ám az embert pozitív megnyilvánulások is, ha a 3 kispasival van és olyankor jó érzés ám és nem cserélnéd el semmi másra! Tegnap pl. a boltban csodálták és dicsérték meg őket. De több embertől kapok azóta elismerő szavakat, pillantásokat. Valahogy terhesen jobban sajnálkoztak az emberek, mikor mondtam, hogy a 3. is fiú, erről írtunk is annak idején.
Azért, mióta Marci már itt van velünk és egyre többet kommunikál, egyre okosabb, egyre jobban kötődöm hozzá, halványul valamelyest a kislány dolog, de elmúlni nem fog.

Mi is megyünk a Balcsira szombaton, egy hetet maradunk. Nekünk most ez a pénztárcakímélő verzió. A szomszédékkal kibéreltünk egy nyaralót és ott leszünk egy hétig. A nagyok biztosan élvezni fogják, MArci nem annyira!

Csongoromnak továbbra is fáj a torka, vagyis nem tudom mije. A doktornéni majdhogynem lehülyézett hétfőn, hgy ott nicsen semmi. Én pedig látom a fehér foltot a gyerek manduláján és nemhiába fájlalja minden este. Most kipróbálok rá ecsetelőt, hátha valami szájfertőzés jellegű valami. Láza, taknya, köhögése nincsen.

Laurának akkor hatalmas drukkok!!!!!!

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Meskete
Jobbulást nektek!

Lány akarás....
Én is akarok.... bár még nem fáj annyira a dolog, de ha nem lesz lány a 2., akkor nem lesz lányom, mert Apa biztos nem akar 3.-at.... most pl. 2. - at sem :?
Nagyon megértelek titeket!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Panna, biztos mindig is akarni fogod a lányt, az ember a vágyait nem tudja elfojtani, én is szeretném. Nem baj, lottózok, és ha enyém a főnyeremény, befizetek mindenkit külföldön egy olyan sperma szétválogatós dologra, jó????? :lol: :lol: :lol: :lol:

Laura én is drukkolok, kitartás a melegben!

Meskete, jó nyaralást, pihenjetek sokat! Bár gyerekkel pihenni? :lol:

Kia, gratula apának.
Na, milyen volt a háznéző? És merre?
Akartam még kérdezni, hogy felétek is sok a szúnyog? Tudom a város melyik részén, csak nem írom ki, mert nem tudom, te akarnád-e, szóval az érdekelne, hogy este, mikor már besötétedett, vagy kezd sötétedni kint tudtok maradni vagy megtámadnak szó szerint a szúnyogok? Használt valamit az írtás? Mert nálunk nem írtanak, minek az, luxus, utálom ezt a helyet ilyen szempontból, és egyszerüen képtelenség kint ülni este. Be vagyunk fújva, használunk fénycsöves rovarriasztót és mégis ránkszállnak. De annyi van, hogy nekem, városlakónak ez már sok. Esküszöm megutáltam a vidéki életet. Minden este vágyok be a belvárosba sétálni, ücsörögni. szoktunk is jönni, csak hát a gyerekek miatt nem lehet sokáig.Eddig is inkább Nyíregyen laktam volna, de ezek után. Ez is városnak van nyílvánítva, de ezek nem tudják mi a város....
Ez az önkormányzat nem költ ilyenekre, hogy szúnyogírtás, gondolják, jól van ez így is a parasztnak. Undorítóak.
Na, jól kipanaszkodtam magam, bocsi. :oops:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Angie
A héznéző... lemondat a pasi... a Hatház u-n lett volna... jó hely, de nagyon régi a ház... elmentem azért és meglestem kívülről... :roll:
Ha nem mondja le, akkor sem cseréltük volna el..

Szúnyog...
Sajnos rengeteg van nálunk is (nem írtam az itt-et, mert most Mándokon vagyuk... Levivel :lol: ... de még itt is van sok szúnyog :roll: )
A bölcsiben csipkedték össze mindig Levit az udvaron... szerencsére otthon nem csípik annyira.
Az írtás szerintem nem sokat használ...
Amikor írtották és dolgoztom...... észrevettük, hogy még "vadabbak" a szúnyogok :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Lányok,

megúsztam a hidegfrontot szülés nélkül, de már nagyon fáj itt-is ott-is, úgyhogy örülnék ha megérkezne hozzánk Máté. Még két hét lenne hivatalosan a kiírt dátumig, de a héten jó lenne szülni...
Fiúk egyre anyásabbak, mintha éreznék hogy pár napig nem leszek majd...
Ti hogy vagytok?
Meskete pihentetek valamennyit?
Panna, volt mostanában vmilyen vizsgálat? Növögettek? Van már nevetek?
Kislány után vágyás teljesen normális, megszüntetni nem lehet, legfeljebb elnyomni ideig-óráig. Soha ne mondd, hogy soha! :)
laura0606

Hahó!

Megérkeztünk mi is a nyaralásból. Már kétszer nekiültem, hogy írok, de sose sikerült.

Laura!!! Sokat gondoltam rád, vajon a front meghozza-e Mátét? De ezek szerint még nem! Nagyon drukkolok, már tényleg nincs sok hátra! Olyan jó lesz megint babázni, meglásd!!! A kórház meg reméljük neked is rövid lesz, nekem a császárral volt 2 és fél nap, az egészen kibírható.

Mi jól vagyunk, Marci növöget. Nyaralás előtt mérték 8370 gramm és 72 cm. Jó nagy. Lassan kezdeni kéne a hozzátáplálást, de egyenlőre nagyon undorkodik, fintorog. Próbáltam már rendes őszibarackot, és üvegeset is, de le se nyeli, kitol mindent a szájéból. Nekem mindegy, tejem van még bőven, ha szopni akar szopjon. Bár a gasztrón mondták, hogy azért fél éves korában mindenképpen el kell kezdeni pl a glutént is. Jó, de szondával csak nem etethetem meg! :shock:

A nyaralás jó volt, persze mi nem pihentünk túl sokat, de a srácok jól érezték magukat. Pont kifogtuk a múlt heti kánikulát, nagyon jól esett hűsölni a Balcsiban. Olyan igazi retró nyaralás volt. Még a nyaraló is olyan régimódi volt, amit béreltünk, mintha a nagyanyám háza lett volna. Volt hekk, lángos, vizibicikli minden! :D
Marci is jól elvolt, végre beleszokott a babakocsijába. Sokat sétáltunk így. Itthon ugyanis nincs mit nézni, a falu szélén lakunk, mögöttünk erdő, naponta kb 2 ember jár errefelé. Itt meg minden érdekelte, a sok biciklis, a strand, a víz, minden. Úgy tűnik szereti a vizet, mert belelógattuk a lábát és ezerrel kapálózott, csak úgy rúgta a vizet, ha kivettem vérig sértődött.
Kislány téma: Hát mondanom sem kell, persze, hogy csak úgy néztem a strandon, ahol vegyes párosok vannak, sőt olyan is volt, ahol a 2 fiú mellett ott volt a kislány..... :( Igaza van Laurának ez soha nem fog elmúlni.....Pedig higgyétek el, imádom kisMarcit is, az összes pasimat imádom........

Angie!!!! A lottónyereményes buliban benne vagyok!!!! :D :D

Kia! Remélem most mindenki rendben van, nem vagytok betegek! Szúnyogok mondjanak le!!!!!

Panna! Hogy vagytok? Te hogy bírtad ezt a nagy meleget?

Azért még remélem visszajön a nyár, ez most már megint kezd sok lenni, mármint a felhőből!!!!

Laura!!!!! Hajrá!!!!!!

:D :D :D

meskete
Őrbottyán

Laura, én is sokat gondoltam rád, jó, hogy jöttél!
Nekem is olyan kis bújós volt az utolsó 1-2 hétben Beni, szerintem tuti megérzik, mert ő egyébként nem olyan puszizós, bújós, csak ritkán!
Drukkolok a sima, probléma mentes szüléshez!
Meskete, neked is örülök! Akkor mindenki lottózzon!!! :wink:
Én szoktam minden héten, hátha.....
Szép súlya van Marcinak! Egyébként Daninál is úgy volt, hogy 4 hónapos lett, próbáltam elkezdeni a hozzátáplálást tejpéppel (ő már akkor csak tápszert evett, nem volt tejem), de tolta el a nyelvével.
Vártam 5 hónapos koráig, akkor már érett volt rá, szépen evett kanálból.
Hűű, 2 és fél nap császárral? Én is ott akarok szülni, ha sor kerül még rá! :lol: Ez melyik kórház? Én első császárral 4 napot voltam bent, de akkor laza dokim volt, ő elengedett, most 5 napot! :cry: :cry: :cry:
Ráadásul magánszobában az első nap kivételével, hogy Beni és apa minden nap bejöhessenek több időre, mert amúgy a rendes szobákban tilos a látogatás, én csoszoghattam volna ki császár után + a babát is csak kihozza a nővér pár percre a folyosóra, ha a család látni akarja. ez elég rossz, úgyhogy inkább fizettünk, hogy együtt lehessünk.
Ezek a dolgok egyébként hogy működnek a többi kórházakban?
Tapasztalatok?
Ja, és a babának be kell tölteni a 3 napot, csak azután lehet szó hazamenetelről.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Hát nagyon eltűntem, mert nem volt net. Nem a sajátunk, a tulajnak meg ha elmegy a kábelnete (Fiebernet), visszakéri ezt. Így csak azokat a napokat kell kifizetnünk, amiket nálunk tölt a mobilnet. Szóval elnézést! :?
Fiúkkal minden rendben, szerencsére most nem betegek. Dávidnak meggyógyult a szeme, de végül a dr. néni adott gyógyszeres szemcseppet, amitől helyrejött.
Amíg nem voltam, voltunk Veszprémben az állatkertben. A "nagyok" nagyon élvezték, de nagyon elfáradtak a végére a sok sétától.
Dávid végre kúszik, bár sajnos így is állandóan kézben akar lenni, ráadásul kezd elmúlni ez a lerakom és alszik időszak, követeli a ringatást. Úgy néz ki a 3-ból ő a leganyásabb.

Panna! Köszönöm a hisztivel kapcsolatos tanácsaidat. Mindent megteszek, hogy leküzdjem a dühömet és inkább átölelem! Lelkileg mindkettőnknek jobb lenne. Bár ha éppen büntetésből nem nézhet mesét és mégis bekapcsolja a dvd-t, én pedig rögtön kikapcsolom, egyből 1000-el hiszti, akkor pedig nem segítene az ölelgetés, de majd kipróbálom, hátha :roll:
A kislánnyal kapcsolatban én még mindig abban a hitben élek, hogy megpróbálhatom utoljára, hátha. Ez az egyetlen, ami életben tart, hiszen ezzel kelek, napközben csak erre gondolok, és ezzel fekszem. :( Bár a férjem minden alkalommal elmondja, hogy nem lesz 4. baba, én mintha meg sem hallanám. Kell a remény, mert belehalnék, ha ez is eltűnne. Nekem is összeszorul a szívem minden egyes kislánytól. Ez a lakópark (viszonylag új az egész) tele van lányos anyukával. Ha nem is gondolok rá, meghallom a szomszéd kislányt, és kész. Megint összezuhanok. Kimentettem erről a fórumról két hozzászólást, egyiket tulipántól, másikat bee73-tól, annyira reményt keltő és egyértelmű, olvasva olyan egyszerűnek tűnik kislányt csinálni. Ha előbb lett volna netem és előbb utána tudok nézni a dolgoknak, nem csak úgy össze-vissza próbálkozva, biztos megcsináltam volna a két hozzászólás variációját. Bár a diétát én nem tudnám tartani. Tulipánt kéne megkérdezni mit evett januártól májusig minden nap. (Itt van még?) Iszom rendületlenül a magnézium és kálcium pezsgőtablettát, de nem hiszem, hogy ez elég lenne (ha megpróbálhatom). Szerintem nekünk csak egy kislány hozhat megnyugvást, mert hiába imádjuk a fiainkat ennyire (és nem cserélnénk le senkire őket) mindig ott lesznek a kislányok az utcán, a strandon, a boltban... Tegnap két anyuka (kislányos anyukák-1 szem gyerek mindkettőnél) megszólítottak az utcán, hogy mekkorák lettek a fiaim, és eljutottunk a beszélgetésben a hisztis fiúk témához, amikor is közölték, hogy mennyire örülnek, hogy kislányuk van, mert sokat hallják a szomszéd fiúkat hisztizni. Mintha az orrom alá akarták volna dörgölni (két kézzel), hogy bezzeg nekünk van kislányunk, neked meg nincs. Mint az oviban... A következő biztos az lett volna, hogy : bi, bi, bí nekünk lányunk van... :evil: Szóval nem vagy egyedül a "problémáddal", én már gondoltam, hogy pszichológushoz fordulok segítségért (lehet, hogy ez ciki), mert nálam ez minden napos probléma, és én is azt szeretném, hogy végre vége legyen. :oops: Nem szeretnék minden nap szomorú lenni életem végéig. Szóval fel a fejjel, nem vagy egyedül! Te olvastál már valami reményt keltő hozzászólást, cikket stb... a témával kapcsolatban? Szívesen olvasnék még ilyet, mint pl. Tulipán esete.
Nálatok mikor jön babóca?

Laura! Köszi a receptet, biztosan ki fogom próbálni. Meddig áll el? Illetve meddig friss?
Pocaklakó mikorra van kiírva? Hogy vagy?

fné kia! Ti hogy vagytok ezzel a házcserével? Van hitel a mostanin? Mi is ilyesmiben gondolkodunk, vagy csere, vagy eladni, átvinni a szocpolt és új hitelt felvenni. Elmeséled hogy álltok?

Angie! Remélem nyersz a lottón, de vigyázz, mert vagyunk egy páran, akik a szavadon fognak. :P :wink:

Meskete! Irigyellek a nyaralás miatt. 8) Még úgy is, hogy ti nem pihentetek olyan sokat. Gyerkőcöknek biztos nagyon jó élmény volt. Nálunk ha apa szabin lesz, megy "fusizni", hogy egy kicsit kijöjjünk a gödörből. Kezd sárga lenni a hűtő a sok sárga "tapétától". :(

További szép napot mindenkinek! :D

napsugár08

Sziasztok!
Jövök később, most csak beqqcs......

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok Lányok!

De jó, hogy ilyen sokat írtatok! Én is minden nap benézek, de írni nem mindig jut időm.

Marci ma megkapta a Prevenar második oltását, kicsit nyügi miatta. Meg tegnap áttört az első foga. Délután egyszercsak nagyon sírós lett, aztán csak azt vettem észre, hogy ott a fogacska csücske. Egész gyorsan megbírkózott vele.

Angie! Én a Szent Margitban szültem Marcit Budán. (minden gyerekem máshol született, van még egy pár szülészet Budapesten :D ) Én azt vettem észre, hogy az utóbbi években itt már az a tendencia, hogy nagyon hamar engedik haza a kismamákat. Normál szülésnél 2 nap, császárnál 3 nap, elvileg. Egyrészt kell a hely, miután Budapesten is megszüntettek néhány szülészetet, nagyobb lett a zsúfoltság. Másrészt meg közelítenek a nyugat-európai szokásokhoz, ahol szinte csak a pár órás megfigyelést töltik a kórházban a kismamák, utána már mehetnek is haza. Persze, ha minden rendben van, nincs is ezzel gond, na, de ha mégis van valami gikszer és már otthon? Az azért gáz...

Napsugár! Lehet, hogy már írtam régebben, de én általában két lábbal a földön járó, racionális gondolkodású ember vagyok. Nem hiszek igazán az ezotériában, asztrológiában, de szívesen meghallgatok mindent, el is gondolkodom a dolgokon. Érdekességképp elmentem egyszer egy kineziológushoz, mert baromira fájt a vállizületem, hetekig fájdalomcsillapítóztam és ajánlották, talán segít. Szóval a kineziológia arról szól, hogy a tudatalattid segítségével megkeresi a problémád gyökerét és bizonyos eszközökkel (pl illatokkal, aromákkal) próbálja úgymond feloldani a problémát. (úgy magyarázta nekem a kineziológus, hogy ez úgy működik pl, ha egy kisgyereket megharap egy kutya pici korában, elég, ha később meglát egy bármilyen kutyát egész életében félni fog. Na, így működik ez más problémákkal is. Ha a szervezeted olyan dologgal találkozik, aminek a gyökere akár a magzati létedre nyúlik vissza, az a tudatalattidban konfliktussá alakul és akár szomatizálhatsz is, mint én pl a vállfájdalommal, vagyis a tudatalattid emlékszik sokmindenre, mint negatív emlékre is. Egy bonyolult módszerrel kikérdezi a tudatalattidat ezekről a dolgokról. Ezek mellett még megvizsgálja az asztrológiai vonatkozását is az embernek, sőt a számmisztikát is bevonja, ha kell. Tőlem pedig menet közben megkérdezte, hogy nem vártak-e engem véletlenül fiúnak. És igen, én tudom még a nagyanyámtól, hogy Anyukám nagyon fiút akart. Talán ezért kaptam én feladatnak a fiúkat a saját tudatalattimtól. Nekem az első két gyereknél kérdés sem volt, tényleg fiúkat akartam és vártam és nagyon elégedett is voltam a helyzetemmel. Ez a kislány dolog most, harmadjára jött elő. Nem tudom miért. Ebben is arra gondoltam, hogy talán most értem meg rá, most oldódótt volna fel igazán a nőies oldalam, ha kaphattam volna egy kislányt és így egyensúlyba került volna ez a dolog odabennt. De hát nem így történt. Szóval ezzel azt akartam mondani, hogy érdemes talán megvizsgálni az embernek magát, a gyerekkorát, a szülei viselkedését stb, hogy miért akarunk, vagy nem akarunk valamit olyan nagyon. MOst én is gondolkozom, hogy megint felkeresem a kineziológust hasonló okokból, segítsen feloldani ezt a kislány dolgot bennem, mert én sem szeretném az életemet úgy leélni, ahogy te is írod. Én azért ennyire még nem érzem a dolgokat, hogy naponta eszembe jusson, de igenis a többi dolog zavar (ma pl az oltáson ismét volt egy anyuka, akinek 2 fiú után most jön a kislány) Egyenlőre én még ott tartok, hogy nagyon nagy áldozatokat kéne hozzon az egész család azért, hogy az én szívem vágya, a kislány megszülethessen. Mind anyagilag, mind egyéb téren. Úgyhogy én egyenlőre inkább "elaltatni" szeretném ezta dolgot, mint egy újabb terhességgel tovább reckírozni bármit is. De aztán még tényleg bármi megtörténhet.

Na, ezen elmélkedésem után remélem nem tartotok valamiféle hibbant tyúknak!!!!

Kia! QQCS.... :D :D Merre vagy?

meskete
Őrbottyán

Meskete, egyáltalán nem vagy hibbant!
A barátnőm sem hisz semmi ilyenben, ő azzal szenved, hogy egyedülálló, körülötte mindenkinek van családja, és ő sem hisz az ilyenekben, mégis kikötött egy kineziológusnál kipróbálta, és szerintem csomót segített neki. Pedig egyáltalán nem hitt benne!
Úgyhogy nem hülyeség szerintem.

Így lassan a harmadik fiúnk születése előtt biztosan tudom, hogy egy időre leállunk, legalább iskolás legyen mindegyik fiú, aztán ha az anyagiak, az idegeim, és a férjem is úgy látja jöhet egy lányka.
Most ezzel a válasszal nyugtatom magam, mikor felmerül a lány-kérdés. :)

Lassan a 39. héten járok, megszülethetne már Máté. Vagy Zalán. :)))
Meskete te is utolsó pillanatig ingáztál a nevek között?
Már az egész család Mátézza a babát, de nekem a Zalán is annyira tetszik. Nem tudoooom!

Írjatok, ki hogy van!
puszi
laura0606

Sziasztok!

Laura! Igen, sokáig NándiMarcinak hívtam a pocakomban Marcit. Nekem a szívem csücske a Nándi, de Apának nem tetszett. Pedig szerintem a Botond, Csongor és Nándor nagyon szépen hangzott volna együtt, jobban passzolnak egymáshoz, mint a Marci. És persze azóta Marcival többel is találkoztunk, míg Nándival egyel sem, és nekem ez is szempont volt még a nagyoknál, hogy ne legyen túl gyakori a név. De így is rendben van már megszoktam, hogy Marci Marci és nem Nándi!

Hogy bírod még? Megint nagyon meleg van!!!! Én szeretem, hogy hetente van egy kis enyhülés, csak néha tényleg akkora a hőkülönbség, egyik nap 35 fok, másnap meg 20, hogy ezt még pocak nélkül is nehezen lehet bírni.

Ha lenne 4. babánk, nekünk kb 4-5 év múlva lenne. Bár nálunk is minden féle beruházás (házbővítés, autócsere stb) kellene, nem beszélve arról, hogy a nagyok is akkortól kerülnének a legtöbbe (különórák, táborok stb.), meggondolandó, hogy az én lelki békém ér-e annyit, hogy mindent felborogassunk majd. Na, de addig még millió érv és ellenérv fog születni, majd nyilatkozom, ha Marci ovis lesz.

Többiek? Hogy vagytok?

Laura! Várjuk a híreket!!!!

meskete
Őrbottyán

Hidegfront ide - hidegfront oda, ez a gyerek már örökre a pocakomban marad!!! :)
Semmi jelét nem adja, hogy ki szeretne bújni, még a jóslófájások is abbamaradtak. Másik két fiúval már ilyenkor rég itthon voltam, és babáztam...

Már kimostam mindent, megvarrtam mindent, kitakarítottam, összebújtunk a férjemmel, de még mindig semmi. Megőrjít teljesen ez a várakozás.
Holnap reggel dokihoz megyek, remélem mond vmi bíztatót!
laura0606

Laura!

Férjem szokta volt mondani: " repülő fenn, gyerek benn még sohasem maradt!" Úgyhogy hajrá, tuti elindul mostmár ez a Máté/Zalán gyerek!!!!!
Visszatérve a név dologra én azt terveztem, hogy majd szülés után megnézem az arcocskáját, ha fekete hajú és szemű, mint a nagyobbik bátyja, akkor Marci, ha szőke, mint a kicsi, akkor Nándi. Na, erre pont fordítva lett, szőke és mégis Marci! :D

Ahhoz képest, hogy még attól féltünk, mikor görcsölgettél, nehogy idő előtt jöjjön a fiatalúr, most meg várat magára!!!!!

Írj, ha bármi van!!!!!

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!
Laura, én is minden nap benézek, meg lett-e már ez a kislegény!
Drukkolok továbbra is!

Nálunk 2 hete gondok vannak Beni alvásával.
Éjjeli felriadások, sírás, ordítás. Azt kiabálja, apa ne menjen el dolgozni.
De nagyon dúrva, és minden éjjel 3-4x kel. Valamikor visszaalszik rögtön, elég, ha hallja apa hangját, hogy nem ment el dolgozni, de valamikor be kell menjen hozzá és ki már nem engedi könnyen. Mindig megébred rá, amikor ki akarna jönni a szobájából.
Úgy hogy nagyon fáradtak vagyunk mindketten, de apának még rosszabb, ő 5-kor kel minden nap. :cry:
Csak apa vígasztalhatja meg, mert valamiért attól retteg, hogy elmegy dolgozni és nem jön vissza? Nem tudom, ezt gondolhatja?
Már bejelentkeztünk pszichológushoz, mert ha 2 hét alatt sem javult, szerintem vmi komoly félelme van.
A mai este már csak 1x kelt+ reggel 6-kor, ami nálunk nagyon korán van, ő 8-ig alszik mindig. De visszaaludt sírás nélkül, talán javul a helyzet

Kép
KépKép

angie28

Húúú, szegény Beni, és szegény Ti nem lehet könnyű!
Mi is átköltöztettük a fiúkat egy másik szobába most hogy jön a kistesó, és Peti a nagyobbik fiú folyton rosszat álmodott és kérte hogy ne ott aludjon... aztán az ágyát a testvére ágya mellé tettük, na azóta mindig mondja: "Ádi vigyázta az én álmomat, én pedig az övét. Ma nem álmodtam rosszat, nem látszódott!" Olyan édes.
És ujjongott, hogy egymás mellé kerülnek az ágyaik, azt mondta, Apa óvodát csinált neki. :))))

Máté baba nem akar megszületni! Tegnapi vizsgálaton már 1 ujjnyira nyílt a méhszáj, azt mondta a doki, ebből bármi lehet. Este 7-től 11-ig 10-8-7 perces fájások, zuhanyzásra nem múlt el... azt hittem szülünk, aztán elaludtunk és azóta nincs semmi. Már nagyon szeretnék túllenni az egész szülésen!

Olyan türelmetlen vagyok, és hulla fáradt. MIndkét fiúval ilyenkor már otthon voltunk és rég megszületett, Máté nagyon jól érzi magát odabent..
laura0606

Laura, szerintem meglesz 1 napon belül! Na, jó max.2 nap!
Nekem volt valami hasonló, hogy 24-én lefeküdtünk aludni, éjfélkor nyákdugó, beindultak a fájások, 5 perces is volt, de aztán megint 8 perces, aztán újra 5, ilyen össze-vissza. Aztán alvás reggelig.
Másnap egész nap otthon vajúdtam, mert nem tudtam eldönteni mi van, mivel megint csak össze-vissza fájt. Végül este 6-kor mentem be 4 cm tágulással és 22:20 kor lett hely a műtőben császárhoz.

neked hány évesek is a fiúk? Most nem ugrik be.
Én erősen gondolkodom a közös szobán, pedig eddig úgy éreztük, az lenne a jó, ha Dani is 1,5 éves lesz kb.
De félő, hogy felkeltik egymást! Nem?
Akkor lenne Beni 3,5, ő már oviba megy reggel, aludnia kel, Dani meg rendszerint fenn van 5 körül, de csendben! :lol: Fennt van, mocorog magának, játszik kicsit kezével-lábával (néha adok neki inni) és visszaalszik. Beni biztos felkelne rá.
Igen, nagyon rossz most , szeretném, ha visszaállna régibe minden, mert eddig aludt egész éjjel reggel 8 -ig!

Kép
KépKép

angie28

Peti 3 éves és 8 hónapos, Ádi 2 éves és 2 hónapos.
2-3 hónapos volt a kicsi, mikor átkerült a nagy szobájába, azóta úgy alszanak. A nagy nem kelt fel az éjszakai bulikra, de megszokták egymás közelségét. MOndjuk nem is alszik délutánonként a nagy, ezért este már nagyon fáradt, reggelig alszik mindig.
Most szerettük volna külön rakni őket, de nem jött össze, nem baj legalább Máténak lesz helye.
De nagyon félek attól hogy majd kiközösítik, vagy lesznek klikkesedések, ketten összefognak a harmadik ellen vagy ilyesmi...

Még mindig semmi... türelemre tanít ez a gyerek, de már nagyon fogytán van belőle. :)

3+1
laura0606

Sziasztok Lányok!

De jó sokat írtatok! Kíváncsian jöttem, mi minden történt....elutaztunk és nem volt netem!

Laura,
megértem türelmetlenséged, már meggyőződésem volt, hogy a jó hírt fogom olvasni :lol: Úgy látszik már most nagyon ragaszkodó ez a kis Manó :lol: :lol: :lol:
Szorítok!!!!!!!!!!

Annyi mindenről írnék, azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amik szóba jöttek itt az utóbbi napokban, de szusszanásnyi időm alig van.....
Holnap megyek én is dokihoz......
Délutáni alvás időben remélem le tudok ülni a géphez és írni bővebben is pár sort!
panna09

Sziasztok!

Laura, kitartást, mér biztos nincs sok! :wink: A szomszédasszonyom Milán babája -végig kisfiúnak mondták- is váratott magára, és mire végül hajlandó volt kibújni, Maja lett belőle! :lol: A mai világban minden megtörténhet! :wink: HAJRÁ!

Szerintetek a fogamzásgátló okozhat rettentő szédülést, hányingert, hányást? Ma voltam vérvételen, 25-én megyek neurológiára, hátha kiderül mitől vagyok rosszul. Már tesztet is vettem, hátha baba, de szerencsére nem. Ilyen szédülést én még soha nem tapasztaltam. Nagyon rosszul voltam, még az volt a szerencse, hogy a két nagy a nagyiéknál volt, csak a Dávid volt itthon. Apát sírva hívtam fel, hogy azonnal jöjjön haza, mert borzasztó a helyzet. Szegény Dávid már nagyon sírt, mert éhes volt, így felálltam vele. Amint belépett apa az ajtón (szerencsére csak pár percet álltam), szaladtam hányni. :? A háziorvos azt mondta, hogy ugyan még nem tudni mitől van ez, azért a fog.gátlót cseréljem le, amint tudom. Szerintetek lehet, hogy az a ludas? Már harmadszorra voltam ilyen rosszul, de ez az 5 óra volt eddig a leghosszabb. :cry: Ha lesz következő, nem biztos, hogy túlélem. :shock:

További szép napot mindenkinek, ebben az esős időben!

napsugár08

Napsugár,
nem lehet vérnyomás probléma? Gondolom a háziorvos megnézte a vérnyomásodat...
Szerintem lehet a fogamzásgátlótól, bár én nem vagyok mérvadó, nagyon régen szedtem, és sajnos (v nem sajnos de) nem is szedhetek többet.

Máté baba még mindig ráérősen úszkál, semmi jel.
Akkor azért készüljünk lánynévvel is, hátha? :) Bár erről már letettem, vicces lenne.
laura0606

Sziasztok!

Laura! Remélem már babázol, ezért nem jössz!!!!! :D Várjuk a híreket!!!!

Angie!!! Szegény Beni! Meg szegény ti!!!! Tart még a dolog? Lehet tényleg rosszat álmodott, vagy látott egy mesét, ahol az apuka elment. Kíváncsi vagyok mit mond a pszichológus.

Napsugár! Én Nuvaring gyűrűt használtam Marci előtt fél évig és nekem nagyon fájt a fejem tőle a ciklus egy biznyos időszakában, úgyhogy abba is hagytam. Szóval szerintem okozhat akár szédelgést, hányást is. Én azt hiszem nem is fogok többet hormonális bigyókat szedni, különösen, hogy anyukám vonalán sok a trombózis, agyvérzés. Taláb szétnézek spirál ügyben!!!

Panna! Írj, ha van időd? Nyaraltatok?

Mennem kell, Marci elálmosodott a hintájában!!!!!

meskete
Őrbottyán

Gyorsan megírom, hogy javulóban van Beni, 1 hét alatt fokozatosan egyre jobban aludt. Már 3 napja nem kel éjjel, de pl. tegnapig hajnal 5-kor mindig felsírt, amikor apja már készül dolgozni.
Én is meg tudtam vígasztalni, de nem enged ki a szobájából.
Ma már ezt nem csinálta, csak nyöszörgött több kicsit, szintén 5-kor, de szerencsére visszaaludt.

Laura, mizújs???
Kinek szól, ha megszületett a babó?

Kép
KépKép

angie28

Angie!

Nem tudom van-e valaki, akinek megvan a száma Lauránál. Erről nem beszéltünk! Lehet, majd akkor ír, ha hazamentek.

Örülök, hogy Beninél javul az éjszaka. Nálunk most Boti ébred éjjelente többször, nem sír szerencsére 8 évesen, hanem kérdi az apját a másik szobába átkiabálva, hogy mennyi az idő. Ma éjjel 4-szer kérdezte meg, úgyhogy azt hiszem veszünk neki egy világítós órát az ágya mellé.

Meskete
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Laura, biztos babázol már... :o :lol: :lol: :lol: ,ha tényleg így van, szívből gratulálok!!! :D
Lehet vérnyomás probléma, mert az alacsony vérnyomásommal mindig gond volt. Megmérte, de azt mondta, hogy a koromba és a testalkatomba ez belefér. Ma voltam a laboreredményemért, azt mondta a dr. nő, hogy kevés a vasam is, az is közrejátszhat benne, meg nem eszem rendszeresen és nem iszom eleget. Nem ecseteltem neki, hogy néha örülök, hogy élek, nemhogy még egyek is....

Nálunk sajna a 3-ból kettő nagyon beteg. Dávidom megint 39 fölötti lázzal és irdatlan fájdalmakkal, Máté szintén, bár ő valamivel jobban viseli. A manduláik már megint.... Szegény Dávidom éjjel fél 12-től 3/4 2-ig üvöltött, majd hajnal 1/4 5-től újra. 1/4 7-kor reggel elment vele a férjem az ügyeletre is, hátha fel kell szúrni a füleit, de úgy vélte a doki, hogy "csak" a mandulái a ludasak. :roll:

Meskete, teljesen igazad van spirál ügyben. Én is megpróbálok valami hormonmenteset, bár eddig féltem bármi nemű idegen dologtól a testemben, de inkább ez, mint fölösleges hormonokkal tömni magam.

Ha bármit tudtok Laura ügyben, légyszi írjátok meg, érdekel! :D

napsugár

napsugár08

Sziasztok,

hétfőn hajnalban 08.09-én 5.13-kor pikk-pakk megszületett Máténk.
3230 g, 55 cm.
Minden rendben, bár a szopival szenvedünk szokás szerint.
Ma jöttünk haza, igyekszem majd még jönni.

puszi
laura0606

Laura gratulálok, szép súlyú baba, pont ideális!
Az jó, ha gyorsan ment a szülés, gyere majd mesélni, ahogy tudsz!
Puszi

Kép
KépKép

angie28

Szívből gratulálok Máté babához! Örülök, hogy pikk-pakk ment a szülés!!!! A szopizáson meg ne idegeskedj, szerintem, főleg, ha előző alkalmakkor sem ment túl jól. A szomszédban is így volt, hogy már az első két gyerek se nagyon tudott szopizni, most meg harmadjára eleve lazán állt hozzá a csaj. Fontosabb egy nyugodt, kiegyensúlyozott anyuka mindhárom srácnak, mint hogy idegeskedj, stresszelj, hogy nem elég a tej.

Várjuk a beszámolót, ha van időd! És persze képet is!!!!

meskete
Őrbottyán

Laura!

Szívből gratulálok :lol: :lol: :lol:
Gyere majd és mesélj, amikor csak tudsz!

Én is jövök még, de most értünk haza nyaralásból és......szóval nem részletezem 8)
panna09

Laura, gratulálok Mátéhoz!!! :lol: :lol: :lol: Örülök, hogy gyorsan ment, a szopizáson meg tényleg ne aggódj, majd belejön! :wink: Jó egészséget mindkettőtöknek! :D

Mi a legjobb ajándék egy 4 évesnek? Jövőhéten lesz a nagyfiam szülinapja, de még nem vettünk semmit. Annyi mindent szeretne (aminek nem sok értelme van), de én szeretnék neki valami hasznosat is, amiből tanul valamit. Van valami ötletetek?

napsugár
napsugár08

Gyorsan leírom hogy zajlott a szülés, most ájult be Máté, még van egy kis időm a következő etetésig. :)

Vasárnap éjjel háromszor kellett wc-re rohannom, mert iszonyúan el kezdett menni a hasam, aztán indultak a derékba sugárzó fájások 7-10 percenként...
Biztos-ami biztos elindultunk a kórházba mégiscsak 50 km-re van tőlünk. Az autópályán a 22-es km kőnél elfolyt a magzatvíz az autóban... és minden fájásnál Niagaraként öntött el a víz. Mikor kiszálltam az autóból állt a víz az autó ülésében, de legalább meg tudtam nézni hogy tiszta. :)
Hajnalban fél3-kor ültem fel a szülőágyra, bár akkor még nem voltak brutális fájások, de elfolyt a magzatvíz és simán aludtam a fájások között. És 5.13-kor megszületett Máté.
Látszott hogy ő már a harmadik baba, járt utakon közlekedett. :)
Sajnos nem kelhettem fel a szülőágyról, mert a fájásokkor gyengült Máté szívhangja, máig nem tudni miért.
Mikor beértünk még mindig 1 ujjnyi voltam, el is keseredtem, hogy messze még a vége... aztán egyszer csak jöttek a kitoló fájások.
Szuper volt, hogy Mátét a pocakomra tették, nem rohangáltak körülöttünk csecsemősök, nem vitték el, hanem megvárták amíg már nem kap semmilyen tápanyagot a méhlepényből és csak akkor lett elvágva a köldökzsinór. Addig a pocakomon feküdt és nézelődött. Hihetetlen élmény volt.
Sajnos nem sikerült a gátvédelem, egy nagyon picit repedtem de nagyon kedves volt a dokim. Megkértem, hogy extra adag Lidocaint adjon, mert emlékszem régről, hogy a "stoppolás" nagyon fájt... Erre azt mondta az orvos, hogy "Annyi adag fájdalomcsillapítót kapott, hogy bejelentkezhet fogorvoshoz mert még a foga is el fog zsibbadni." És tényleg, semmit sem éreztem, plusz hozzátette, hogy "ez nem is stoppolás, hanem hímzés!" :))) Imádom az orvosom!
Nagyon jó élmény volt a szülés, bár azért nagyon-nagyon fájt, de szokás szerint a fájdalmas része előbb-utóbb kitörlődik majd az emlékezetemből gondolom. :)
Ha már emlékezetnél tartok, itt kanyarodnék az agyamhoz, hogy szerintem a szülőszobán hagytam az eszemet... :)))
Akkora szerencsétlen vagyok!
Minden délután a kórházi szoba ablakán nagyon besütött a nap, tényleg szauna volt. Még puffogtam is magamban, hogy miért nem tudnak egy szerencsétlen sötétítőfüggönyt vagy valamit felrakni... aztán besárgult Máté, egyik délután bejött a szülésznő meglátogatni, mondtam is neki, hogy milyen vicces, Máté szolizik én pedig szaunázok... erre értetlen arccal megkérdezi, hogy de miért nem húzod le a redőnyt? :)))))
Basssszus, és nem vettem észre 2 napig, hogy van redőny az ablakon... na ez milyen? Pedig tudom ám hogy néz ki, itthon is minden ablakon redőny van...

Már egy hetes ez a gyönyörűség, teljesen odavagyok érte. Meskete köszönöm a bíztató szavakat szopi ügyben, megnyugtattál teljesen igazad van!

Most nagy dilemmám van, holnapig vissza kell szólnom a védőnőnek, hogy anyatej-kiegészítést vagy tápszert szeretnék... van egy szomszéd lány aki egy nappal korábban szült mint én, és neki sok teje van. 1900 Ft litere, naponta kell hozni... tudom az eszemmel, hogy az anyatej a legjobb a gyereknek, de azért mégiscsak testnedv vagy mi az anyatej, olyan fura hogy más tejét inná Máté. Védőnő szerint jó lenne neki ha 2-3 hónapig csak anyatejet kapna. (mondjuk nem tudom legutóbbi babánál ezt miért nem mondta, ott az első héttől tápszeres kiegészítés volt)
Szóval ti odaadnátok más tejét a babának? Vagy maradjon a jól bevált tápszer? Heeelp!
laura0606

Sziasztok!

Laura!
Jó volt olvasni a szüléstörténetet! Tényleg máshogyan éli meg már harmadjára az ember, tudja mikor mire számíthat, mi fog történni, így az egész sokkal pozitívabb élmény.

Tejcsi ügy: Én a tápszert javasolnám. Ha van valamennyi tejed, akkor azért hozzájut Máté az értékes immunanyagokhoz így az első hetekben, hónapokban. Azt olvastam, hogy az anyatej is specifikus fehérjéket tartalmaz, vagyis a saját babának a saját anyukájától való anyatej a legmegfelelőbb. Nyilván nincs semmi baja az anyatejjel pótolt babáknak sem, de korántsem biztos, hogy úgy hasznosulnak a dolgok, vagy úgy tudja megemészteni a tejet, mintha a saját anyjáé lenne. A tápszerek pedig már elég jók manapság, egyre jobban hasonlít az összetételük az anyatejéhez, de akkor ezt te is tudod, ha a többiekkel is tápszereztetek.

Redőnyös sztori!!! :D :D :D

Marci tegnap fél éves lett!!!!!!! :D

meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Rég jártam erre....
Időhiányban szenvedek....

Laura GRATULÁLOK!!!!!!!
Sok Boldogságot Nektek!

Levi már lassan egy hónapja nem ment bölcsibe.... de hétfőn kezdődik újra...
Ő jól van, az uncsitesója itt nyaral... Anyós vigyáz rájuk... még a héten...
Én csak melózok és melózok...

Remélem Mindenki jól van!
Már csak vissza kell olvasnom...

Hozok néhány képet
Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Halihó! Mi is nyaraltunk, majd jövök bővebben, de nem bírok visszarázódni! :lol:
Laura, nekem is ezek jártak a fejemben. Dani 3 hónapig volt anyatejes, aztán gondolkodtam az anyatej pótláson, de nem tudtam volna elviselni más anya tejét.
Szerintem tápszer! :roll:

Kép
KépKép

angie28

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?