Új privát üzeneted érkezett!

Jó reggelt mindenkinek! Kép

Gigi!
Na, ittvagy még közöttünk? Nem hatottak ezek a jó kis frontok? Kép

Kata!
Ez az éjjeli nassolás jól hangzik. Mióta nem tudok enni, főleg estére nem a gyomorsavam miatt, szörnyen hamar megéhezek. De nem lehetne, hogy az éjszaka elfogyasztott étel ne hízlaljon? Kép Én olyan elégedett vagyok a felszedett 6 kilómmal a 36. hétre Kép

Györesz!
Remélem, ma nem lesz olyan nyűgös napotok, bár ha kinézek az ablakon Kép Mindjárt idealszom...

Mellszívó:
Köszi mindenkinek a választ, azt hiszem, hogy kifőzöm, aztán majd legfeljebb viszek valami sterilizáló folyadékot a kórházba, vagy a férjecskémre bízom, hogy fertőtlenítse Kép
De azért még van egy hülye kérdésem ezzel kapcsolatban Kép Milyen sterilizáló folyadékot ismertek? Gyógyszertárban lehet kapni?
Én ma kezdem el szerintem a málnalevél teát inni. Végre eljutottam ide Kép De nem tudom, hogy milyen arányban kell csinálni és mennyit lehet belőle inni egyszerre?

Puszi mindenkinek
Anikó 36+0 (jaj, de jó is leírni)
pancsa2

Sziasztok!

Olyan rendesek vagytok, hogy igy örültök nekem!
Kép

Ancsa: én is ma iszom-ittam az első bögre málnalevél teát! Kép A kórházban nem tudom majd hogy fogom kivitelezni a vizforralást! De azért beviszem, hátha lesz rá módom. Ja, én a papirján leirtak szerint csináltam: 2 bögre (kb. fél liter) vizhez 2 teáskanálnyi levél. A vizet felforralom, beleteszem a "füvet". 5 percig állni hagyom, majd leszüröm és izesitem. Az enyém egész iható lett! Kép

Kata: hát, valószinü, hogy egész héten bennt leszek, de jó lenne hétvégére megint haza jönni. Persze ha addig meg nem szülök! Kép Nagyon szoritok, hogy jók legyenek az eredmények, akkor hátha még van remény az eltávozásra.
Remélem a Te kenet-eredményed is jó lesz!

Tegnap éjszaka (lehet, hogy a Szülőszoba hatására?) akkora hancúrozást levágott a Babácskánk, hogy öröm volt látni, érezni! Kép Lehet, hogy ő is átérzi a helyzet komolyságát?

Különben Nektek mekkora a pocakotok? Nekem már tekintélyes 120 cm! Néha már alig birom cipelni! Mint egy hatalmas görögdinnye! Kép A lábam meg már irtózatosan messzi van! Kép
Most a nagy szabadságomon felbuzdulva bejelentkeztem a kozmetikushoz gyantázásra, meg a fodrászhoz egy kis igazitásra. Hátha sokáig egyikre sem lesz lehetőségem!

Barbara: megkaptad a táblázatokat? Remélem használhatóak! Kép

Dia: igen, nemsokára ismét eltünök, de visszajövök előbb-utóbb! És ez nem fenyegetés! Kép
Festés Kép, Kép. Jó is, mert minden szép tiszta és friss lesz, de nehéz is, mert akkkkora fölfordulás van!! De azért inkább a jó oldalát kell nézni! Kép

Nálunk csak nagytakarítás lesz, illetve még lehet, hogy az sem, csak - mivel végre itthon van a kiságy Kép - átrendezzük a gyerekszobát, aztán majd Robi szerez segítséget a nagytakaritáshoz. A rendezkedést viszont muszáj megejteni, mert látni kell nekem is az összképet! Kép Meg hogy mindenhez (kiságy, pelenkázó, szekrény stb) kényelmesen hozzá lehet-e férni! Cipekedni már nem fogok, de irányitani (reccegtetni!) marha jól tudok! Kép

Gigi: nem állítom, hogy pont 8 óra volt, de tényleg hivtalak! Becsszó! Az is lehet, hogy mással beszéltél, már nem tudom, hogy milyen hangot hallatott a készülék. Most majd igyekszem előre kipróbálni (apa jelenlétében) hogy is müxik ezen a készüléken az SMS-ezés, nehogy megint befaragjak! Kép

Marica
marica69

Sziasztok!

Úgy látom,még mindenki alszik!Kép

Anikó!
Málnalevél teában Gigi már szakértő,én azt hiszem kihagyom.
Én a Chicco sterilizáló folyadékot fogom most is használni,a Tescoban biztosan tudom,hogy van,tegnap néztem.Ha jól emlékszem 1000Ft/1 liter körüli az ára.
Gyógyszertárban is érdemes megkérdezni.Nekem nagyon bevált.
Ügyes vagy,hogy csak 6 kilót híztál!Kép

Puszi.

Kata
34+6
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Kata
Az én férjem, röhögve mondta, hogy majd az én kocsimmal megyünk,hogy azt foltozzam össze a magzatvízzel. Kép A kis kedves. Kép
De én úgy tervezem, hogy otthon folyik el...mondjuk a WC-n, vagy a fürdőben. Kép

Marica
Örülök, hogy előkerültél! Kép Remélem minden rendben lesz továbbra is a babáddal! Szorítok nektek!

Dia
Én megyek a börzére, remélem sikerül férjemet kiverni az ágyból viszonylag korán, hogy még ne legyen nagy tömeg.

Képzeljétek el, tegnap voltam UH-on és jó nagy a Bence baba. Aszonta múltkor a dokim, hogy az átlag az az, hogy 1200-1400 g között vannak a babák a 30. héten, hááát a mi "kis" Bencénk 1760 g. Kíváncsi leszek mekkora lesz a végére. Kép De az biztos, hogy nem alultáplált. Kép Kép

Puszi,
Zsófi
mzsx

Marica!

Ezek szerint csak hétvégente leszel itthon-egész a szülésig?
Tudom,hogy nem kicsi már a lánykád,de biztos nem könnyű Nektek.
Pocim félelmetes méretű,egy ideje nem mértem,mert Raul elvágta a mérőszalagomat.O
Nagytakarítás még nálam sem volt.Kép
Biztos nagyon szép leszel,kényeztettesd magad!Kép

Szülőszoba tegnap kicsit felbosszantott,bár lehet,hogy most az én felfogásommal van baj.
Nem értettem,hogy ha már a hölgy ennyire retteg,bújkál még most is a férje elől -engem "Valaholváros"egy idő után idegesített -akkor miért vállalja a nyilvános szereplést?
Hiszen annyira kell bújkálnia,hogy még a gyerekeit is ott kellett hagynia,nem?!
Nekem ez magas.

Jut eszembe:ahol szültök,van milyen fájdalomcsillapítási lehetőségek vannak és tervezitek-e,hogy igénybe veszitek?
Nektek lenne emiatt lelkiismeret-furdalásotok?

Ébresztő!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok csajokKép

Persze még itt vagyokKép Ennek a gyerkőcnek jöhet bármiféle front! Talán ha lezúdúlna egy kis hó!Kép Na de arra még ráérünk!
Meg tegnap, hogy néztem a Szülőszobát, kissé elgondolkoztam. Úgyhogy holnap rá is kérdezek a szülésznőnél a fájdalomcsillapításraKép Szerintetek normális dolog az, hogy valaki úgy szül gyereket, hogy menekül a férje elől, nincs tető a feje felett?? Komolyan mondnom, hogy nem értem az embereket! Hogy lehet ilyet csinálni egy szegény kis emberkével??? Hogy megszüli a semmire!!! Az ilyen nőt, jól seggbe rúgnám!!!

Málnalevél tea: én a 36. héttől iszom. Fél liter vízzel leforrázok egy evőkanál teát és hagyom pár percig ázni. Most a 38. héten már felemeltem az adagomat egy literre. Azt mondta a szülésznő, ha vérzést vagy bármi mást okoz, azonnal abba kell hagyni.
Tegnap olvastam, hogy a terhességek 15%-a kezdődik csak úgy, hogy elmegy a magzatvíz. De azért tervezgetni lehetKép
Azon telejesen meglepődtem, hogy a börzén ilyen bunkó emberek vannak, hogy lökdösödnek stb. Pedig gondolom csak olyan emberek mennek oda, akik érintettek a témában.Kép Azért jó börzézést mindenkinek aki kimegyKép Én már nem vállalkozom ilyenekreKép Ráadásúl már úgy járok mint aki most szállt volna le egy lóról. Naggggyon kecses vagyokKép

Zsófi,Kata, MicaKép
Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálaton.

Kata, te mindig megnyugtatsz! Most épp azzal, hogy 15 kg-ot híztál!!Kép Már azt hittem én viszem el a prímetKép

Puszi, Gigi 38!!!!!!!!!!!!Kép

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Nagyon fárasztó napunk volt tegnap. Norbika egész nap nem aludt. Estére már olyan keservesen sírt, hogy majd megszakadt a szívem, de semmi nem volt jó neki. Aztán este 11 körül sikerült elaltatnom. Szerencsére az éjszakánk jó volt, de úgy látom ma folytatjuk!
Tegnap kakais pelusból is kevesebb volt és egy alkalommal úgy láttam, hogy kicsit nyákos a széklete. Gyakorlott anyukák! Ez mitől lehet?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia Györesz,

Attól is lehet, hogy többet evett a kelleténél, mert úgy rémlik, hogy írtad, hogy nyűgösebb, és többet van így cicin. A túletetés okozhat ilyet.

Gigi,
szerintem a börzén senki nem azt nézi, hogy milyen kecsesen mozogszKép De az sajnos tény, hogy nem számíthat az ember arra, hogy figyelembe veszik az állapotát, még sajnos ilyen helyen sem (tisztelet a kivételnek)
Amúgy nézz holdállástKép (bár most úgy emlékszem, hogy újhold van..) Nekem annó a ciklusom a teliholdhoz volt beállítodva, és lásd, teliholdkor szültemKép Ha emlékszel esetleg az utolsó mensidnél a holdállásra, ez is egyezhetKép (Már másnak is meséltem ezt, és nála is bejött)

Mica
mica

Még nem bírtam magam rászánni erre a málnalevélteára, úgyhogy asszem, elnapolom holnapra, de köszönöm a recepteket Kép

Marica! Kép
Nekem 111 centi, éppen most mértem meg kíváncsiságból, szóval nem semmi a tiéd. Nekem ezt is éppen elég már cipelni Kép Egyébként minden tiszteletem a kozmetikus miatt. Én egyszerűen nem bírom magam rászánni, hogy megkínoztassam magam Kép De jó is lesz neked szép leszel nagyon.

Gigi!
Pedig már reménykedtem, ez a kis frontocska hátha kicsalja a babádat, de úgy látom, ő még nagyon ragaszkodik hozzád Kép

Kata!
A 6 kiló nem csak az én érdemem, hanem a kedves fekélyemé is, ami miatt egyszerűen nem tudok sokszor normálisan enni, mert elég fájdalmas bír lenni.

Mica!
Ez jó. Nekem is a teliholdhoz volt beállítódva a ciklusom, mindig onnan tudtam, hogy meg fog jönni Kép Mostmár én is oda fogok figyelni nagyon.
Nem tudjátok, mikor lesz a következő telihold? Kép

A börzére már én sem bírnék kimenni. Most csak kiugrottam ide a Kikába, de úgy elfáradtam, mire hazaértem, hogy aludtam gyorsan egy órácskát Kép
A szülőszobát én egyszerűen nem nézhetem, a kedves férjem nem engedi, hogy ne sokkoljam magam, még a végén hamarabb megyünk a kórházba Kép
Fájdalomcsillapítás: Én úgy tervezem, hogy nem kérek semmit, eléggé félek a gerincérzéstelenítéstől, és egyedül ezt tartom aránylag a gyerekre kevésbé károsnak. De majd ott kiderül, lehet, hogy a végén nem bírom a fájdalmat, és mégis bevállalom Kép

Ahogy látom, ma is elég nagy pangás van. Mi van lányok, ez az idő mindenkit elálmosít? Kép

Anikó
pancsa2

SziasztokKép

Tényleg, hol vagytok csajok????!!!KépKép
A holdállást nem követem. Úgyhogy erre nem hanyatkozhatom.
Én már teljesen kész vagyok. A derekam, a fenekem már teljesen oda van.
Na megyek is, mert most csak nyüglődösöket tudnék írniKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!
Pihenj. Nagyon nyűgös vagy. Lehet, hogy ma már megindul valami? Kép És nyugodtan írjál nyűglődöseket is, azért vagyunk itt, hogy meghallgassunk. Kép

Egyébként utánanéztem, 28-án lesz legközelebb telihold. Úgyhogy lehet, az lesz az én időm? Kép

Anikó
pancsa2

Sziasztok!

Olvastam a pocak méreteket,hát nem tudom de az enyém most 118-cm.A 32.-ik héten vagyok,mi lessz velem szülésig?Éreztem,hogy nagyobb a pocak mint a Boginál,de ha nem írjátok nem jut eszembe megmérni.Pedig még a hízással is jól állok,eddig 4-kg.Már nagyon várom jövő héten az Uh-t,kiváncsi vagyok a baba méreteire,remélem minden rendben van vele.

Kata!

Kérdésedre válaszolva:Nem mondtam semmit az óvónőnek,nem láttam értelmét,szerintem nem értette volna a dolgokat.Meg van győződve róla,hogy ez egy jó óvoda.Úgy voltam vele,hogy minél hamarabb otthagyom annál jobb,úgyhogy siettem haza Bogival.Kis csibém kezd helyre rázódni,már nem lóg folyton rajtam,ma is olyan szépen játszott egyedül,én nyugodtan tudtam főzni.

A többieket is puszilom ha tudok jövök,Saxi.
saxi

Sziasztok!

Vagyok csak ma nem dolgoztam! Gyorsan írok mert megint vacsizni megyünk és rohanunk!

Voltunk dokinál, minden rendben volt csak babóca még mindíg popsival van lefele, így egyre valószínübbnek tűnik a császár. Kép
Ma valahogy elég depis voltam, mert nem mozgolódik annyit a pici. Valahogy állandóan szeretném érezni a mocorgását. Persze tudom, hogy sokat alszanak, de néha tiszta zizi vagyok.

Na most rohanok! Holnap jövök!

Puszi, Barbara
babar

Sziasztok!

Ma szerencsére jobb napunk volt! Most is alszik a kismanó!
Tettem fel a fotóalbumra új képeket Norbikáról!

Lányok!
Kitartás! Már nincs sok hátra!

Gigi!
Érzéstelenítésbe akarsz szülni?
Én eddig nagyon elleneztem, de amikor ott fetrengtem a szülőágyon, hát megfordult a fejembe, hogy mennyivel könnyebb lenne érzéstelenítéssel!
Drukkolok, hogy ne kelljen még 2 hétig húznod! Ja és gratulálok a 38. héthet!!!!!!!!!!!!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!!

Baba börze, hát már én sem vállalkozok rá, főleg az emberek miatt.
Ma szuper napom volt, megjöttek a maradék bútorok, megejtettem a nagy baba bevásárlást, szóval mosás vasalás és jöhet a pici.
S végre kényelmes ágyban aludhatok este!!!!!

Szülőszoba, eddig én is nagyon idegenkedtem a fájdalom csillapítástól, de most teljesen másként látom a dolgokat. A szülőnők története lehet igaz, lehet kozmetikázott manapság nem tudhatjuk. Főként egyszer egy Hatvan feliratú poszter is látszódott, olyan naptárral egybekötött városi térkép, a végén volt, ahol most fog lakni. Szerintem nem igaz a történet.
De arra jó volt, hogy nem zárkózom el az EDP elől, egyenlőre úgy gondolom hacsak nem lesz valami nagyon gyors szülésem igénybe fogom venni.
Nekem is olyan furcsa érzésem volt amíg néztem, s bár a pici este aludni szokott most még ő is nagyban bulizott.
Amitől viszont tartok az a párom, szerintem nem fogja bírni.
Marica a szépítkezést jól tetted, szerintem nagyon jó érzés amikor végre normálisan néz ki az ember. A nőiességünk most úgysincs toppon, legalább egy picit nézzünk ki jól.
Két hete én is megejtettem egy gyantázást, elég fárasztó volt de az eredmény mindenért kárpótolt.
Gigi kitartás!!!!
Dia hát igen ez az év kissé zűrös volt nektek, ( főként a kocsira gondolok mint most is említetted) de talán most már el fog kezdődni a jó széria is. Talán a babával.
Bocsi a szócséplésért.

Kellemes hétvégét
Márti
márti05

Sziasztok Lányok!

Én is vagyok, ráadásul még igencsak egyben. A doki hétfön megnyugtatott, hogy termin elött tutira nem lesz baba, pedig már úgy szeretnék túllenni a szülésen. Hétfön megint megyek hozzá, bár nem sok reményt füzök a változáshoz. UH-t már a 35. héttöl nem csinál, pedig érdekelne a méhlepény állapota és a köldökzsinór elhelyezkedése. Legutóbb nem tudtam rávenni a dokit egy gyors "mozizásra", sajna. Azt mondta, ellentétben a 2 hónappal ezelötti verzióval szemben, hogy nagy baba lesz. Na most már kezdek tényleg kíváncsi lenni. A buksija mélyebben már nem is lehet, nyomja is a farokcsontomat ill. valami ideget, mert néha nem tudok egyik pillanatról a másikra menni se.
Néhány kóbor fájáson kívül aztán semmi jele a készülödésnek.
Furcsa érzés: a kurzust 12-en kezdtük, hárman voltunk 20.-25.-e közé kiírva, ebböl ketten már két hete megszültek, én még mindig tartom magam. A párom nagybácsijának fiatalabbik lánya is 25.-re volt kiírva, tegnap reggelre ö is lebabázott!
Hol maradnak a frontok?
Még mindig nem tudni, ki fog a lánykánkra vigyázni, ha beindul a dolog. Anyósom gyorsan betegnek tetteti magát, apósom pedig elutazott pár napra. Köszi a segítséget.
Holnap megint elmegyek egy bababörzére, mert a múlt hetieken se találtam meg azt, amire még tényleg szükség lenne.
Másik nagy bajom az állandó éhség és ingerlékenység. Olyan jó lenne végre azt a kis dédelgetett puha, meleg, szuszogó csomagot a karjaimban tartani!

Elballagok vacsizni, mert különben még felfalom a tapétát.

Puszi nektek!

Barbi

Barbi
maass

Sziasztok!Kép
Végre megjavult a gép.Kép
Kata!Kép
Fogalmam sincs,hogy megyek majd szülni.KépAz biztos,hogy nem taxival mert a gatyám hagynám ott.Mit kell még venni?Pont ma írogattam össze.KépNekem még kell:1 szoptatós melltartó,tena betét+bugyi,tejserkentő tea.Picurnak:Még egy lepedő,1-2 ruha,kiskabát,zsák,légzésfigyelő,orrszívó,ágy.Jövőhéten az ágyat már biztos,hogy megvesszük.Kép

Barbi!Kép
Hát te igazi uri nő vagy,hogy mindig vacsorázni jártok.Kép
Mozgás:Tegnap olvastam,hogy a 31-32 héttől már a nap 95%-át átalusszák picurék.De az én kisfiam ennyit van fel.Kép
Emlékszel mit mondott a doki a felkészítőn?Walkman+metál zene jó hangosan a pocakra téve és garantált,hogy megfordul a baba.KépKépMegér egy próbát.Kép

Gigi!Kép
Én is azon gondolkodtam tegnap,hogy minek szül az a nő az utcára gyereket és miért szerepel a tv-ben ha bujkál??KépNa de az állam majd felneveli.KépReméltem,hogy hatással lesz rád a szülőszoba és elmész szülni.KépMa megvettem az ajándékot,úgyhogy tőlem mehetsz.KépKépMa kaptam a hírt,hogy az egyik unokatesóm ma megszült,de 21-re volt kiírva.Reggel 7-re ment NST-re semmi jele nem volt,hogy ma szülni fog aztán délre megszült.Elég gyorsan lezavarta.Kép Én ma olvastam,hogy a gyakori hüvelyfertőzés koraszülést okoz.KépEzért gyorsan kifestünk megvesszük az ágyat biztos ami biztos.KépMár nagyon várom az smsed!Kép
Midenkinek sok puszit!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!
Ahogy olvastam Diát, hogy még vennie kell tena betétet+bugyit, akkor gondoltam elmondom nektek, hogy tényleg érdemes venni tena bugyit vagy rengeteg bugyit vigyetek, mert én minden ágyból való felállás után bugyit mostam. Én kb. az első 2-3 napon nagyon véreztem, csak úgy zúdult ki belőlem!
Amit még nagyon tudok ajánlani: Én vittem Nivea kamillás törlőkendőt és WC papír helyett ezt használtam (persze ez csak akkor ha van gátseb). Ez nagyon jól hűsítette a sebet és kellemesebb volt a használata bármilyen puha WC papírnál!
Ez csak úgy eszembe jutott, hátha tudok segíteni!
Ja! Még valami! A nagy izgalomba ne felejtsetek el vinni magatokkal ásványvizet, vagy valami innit és hamit is, mert szülés után muszáj sokat inni, enni. Mi a nagy igyekezetbe nem vittünk semmi ilyesmit, így ihattam a kórház remek teáját!!!
Úgy izgulok értetek!!! Olyan fura, hogy szinte veletek kezdtem és én már pont ma 2 hete, hogy túl vagyok rajta!!!!

Gigi!
Különben igaz az, hogy az utolsó hónapban rohamosan megnő a has? Te ezzel hogy állsz?

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz!Kép
Köszi az infót tök jó,hogy írtad a kamillás wc papírt is.KépBe is szerzek egy 70 darabosat.KépHa valami ilyen jó tanács eszedbe jut,akkor szivesen fogadom.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

GyöreszKép

Eddig eszembe se jutott, hogy kérjek epidurálist. De mondjuk nem is erre gondoltam, valami lájtosabbra. Nospa injekció. De nem úgy megyek oda, hogy egyből nyomassák. Ameddig bírom nem kérek semmit. Ráadásúl a kórházban nincs 24 órás anesztes, úgyhogy ez szerencse kérdése is.
Én nem tapasztaltam, hogy nagyon megnött volna a hasam. Nem nagyon látok változást.
Már vettem innivalót, a hűtőben várakozik. Szendvicset meg maximum menet közben tudunk venni valamelyik benzinkúton. Szerintem nem lesz kedvem kenyeret kenegetni két fájás közöttKép
Nedves törlőkendő már bekészítveKép

DiaKép
Küldeném én már azt az sms-t, elhiheted!Kép Mi is megyünk holnap nst-re. Hátha meghozza a törpikét.
Arra figyelj, hogyha mentővel akarsz menni szülni, akkor a kiskönyved hátuljába pecsételtess be a dokiddal, hogy igazolja, hogy az Istvánban fogsz szülni, mert külömben a mentő az éppen ügyeletes kórházba visz!!! Azt meg gondolom nem szeretnéd.Kép
Remélem már nem fog többet vacakolni a géped.

BarbaraKép
Tesóm kisfia az utolsó héten fordúlt beKép Úgyhogy még nincs veszve semmi!

Külömben azon már én is gondolkoztam,hogy egy terhes nő, milyen megfontolásból szeretné, hogy a közvetlen hozzátartozóján kívűl lássa a szenvedését a szomszéd, a kolléga, a postás stb...stb... Szerintetek? Lehet, hogy még a férjem is feszélyezni fog, hát még ennyi ember!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Szió!

Gigi,
az én második szülésem egy koncerten indult be, ahol nagyon hamisan játszott egy gyerekzenekar!Kép Úgyhogy tudom ezt is ajánlani, Mónika helyett. Különben azt mondják, a fiúk lustábbak, gyakran később bújnak ki. Bár erre Norbi az élő cáfolat!Kép

Én nem vettem észre, hogy a magzatvízzel összebarmoltam volna a lakást. Színtelen, csak ragacsos. Még időben eszembe jutott, hogy a kocsiba vigyek egy párnát, abba ment a víz útközben. Szerintem egy-két törölköző elég sovány akadály! Úgy képzeljétek el, hogy nem egyfolytában jön, hanem löketekben, és a legvastagabb betét ellenére csuromvíz lesz az ember ruhája is. Az első után átöltöztem, a második után már csak a párnában bíztam, meg hogy rámmelegszik a vizes nadrág (december voltKép).
És Györesz, ez a szülésem sokkal gyorsabban ment, mint az első, ami fájásokkal kezdődött. Úgyhogy szerintem nincs szabály.

Ami meg a parázást illeti, sokkal rosszabb, mint az elsőnél. Már azt hittem, ki vagyok nyílva, mindenféle bajom van, tutira koraszülök, erre tessék, tökéletes minden. Úgy látszik, a Gajdosban van valami méhszájzáró. Legalábbis mintha itt mindenki nyílna meg rövidülne, csak Barbi meg én nemKép

Mondjam? Nálunk is festés van!KépKépKép Úgy látszik, lehet valami ebben a fészekrakó ösztön-dologban. Van itt valaki, akinél nincs festés?

Még Gigi/1Kép:
A Nospa injekció szerintem nem használ semmit. A fájdalmat a doki szerint se csillapítja, csak kicsit elbódít. De egy idő után magától is elbódul az ember, mert termel a kis szervezete endorfint, ha nem kap külső fájdalomcsillapítást. Én próbáltam így is, úgy is, nekem jobb volt nélküle.

Gigi/2Kép:
Könnyebb lenne ám, ha nem sokkolnád magad folyton azzal, mikor szülsz. Még több mint 2 hét hátravan! A nyűglődés még nem jelent semmit, meg a derékfájás se. Tudom, hogy nem ezt szeretnéd hallani, de jobb lenne neked, ha a terminusra irányoznád be magad, mert így sokkal lassabban telik az idő!KépKép

A többieket is csókoltatom, csak ma valahogy Gigi-centrikus lettem. SzegényKép

Puszi:
Vica
mvica

Sziasztok!

Gigi!
(Hogy Te milyen felkapott vagy! Kép )
Örülök,hogy mindig meg tudlak nyugtatni.Bár eddig azt hittem,hogy az okos és szakszerű hozzászólásaimmal,de már látom,hogy arról a bizonyos 15 kiló hízásról van szó!KépKépKép
Én nem valószínű,hogy vállalnám a szülést úgy,hogy a fél ország végignézi,amint eltorzult arccal nyomok,stb.,de jó,hogy van,aki vállalkozik erre.Kép
Általában szeretem nézni,tanulságokat is le tudok belőle vonni időnként.
Bár ez a tegnapi...mindegy,majd tényleg csak a szülés-részre koncentrálok,a körítést elengedem a fülem mellett.Kép

Dia!
Végre-végre jó a géped!Kép
Végül szakembert kellett hívni?
Úgy látom még maradt bőven teendőd a szülésig.
Még nekem is,már kicsit soknak kezdem érezni a dolgokat néha.Mármint az állandó készülődést,meg azt,hogy még ez sincs,oda is el kellene menni+az itthoni munkálatok...
Na jó,nem nyafogok tovább!Kép
Teát fogsz inni tejserkentőnek?
Azt hiszem én inkább a homeós bogyót próbálom ki,ha kell.

Vica!
Jelentem,nálunk is festés van,lesz is egy darabig még.Fészekrakó ösztön alaposan működik!Kép

Barbi!
Jó,hogy írtál végre!Kép
Após,Anyós Kép .
Az én Anyósomra is ennyire lehet számítani.Kép
Lehet,hogy a fiam jön velem a kórházba,még nem tudom pontosan én sem,hogy is lesz.
Hamarosan babázol,meglátod elrepül a maradék idő!Kép

Márti!
Gondolom már mélyen alszol az új ágyikóban!
Majd írd meg,hogy milyen volt!Kép

Zsófi!
Valóban nem tűnik alultápláltnak Bence baba a súlya alapján!Kép
Szép nagy legényke lesz!Kép

Anikó!
Fekély Kép.
Régóta van?

Szaxi!
Ügyesek vagytok Bogival!Kép

Barbara!
Milyen volt a vacsi?
Ma valahogy Patrik is nyugis.
Raul szinte az utolsó pillanatban fordult be.Még ne add fel a reményt!Kép

Györesz!
Köszi az ötleteket,ha még eszedbe jut valami írd le légyszi!Kép
Örülök,hogy Norbi megnyugodott,remélem az éjszakátok is nyugis lesz!Kép

Na,tépek én is aludni.
Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Györesz,
milyen az a kaki, hogy nyalkas? Nem szorcsog levegovetelnel kicsit a fiad? Mert ilyen nyalkas szeklet a lenyelt takonytol (bocsi Kép) is lehet. Nem kell, hogy kohogjon, sot, talan nem is tud, csak lenyeli a valadekot a baba. Kép

Maas,
Anyosod-aposod nem semmi. KépKépKép
Kulonben nalunk is eleg problemas Zsombi elhelyezese. Kép Anyosomra nem bizom (inkabb nem szulok Kép), anyukam megigerte, hogy bejon es vigyaz ra, na de 35 km-re laknak apuval...eleg necces. Kép HAt, majd csak lesz valahogy. VAgy majd Zsombi az apjaval a szuloszoba elott bebitaxizik par orat. Kép Neked a szuleid, baratnod vagy valaki nem tudna segiteni? (Nekunk anyun kivul nemigen. Kép)

MZSX,
Tenyleg nem lesz kismeretu a babad! Kép De azert vard ki a veget, lehet, hogy Ti majd akkor lassultok le hizasilag! Kép

Barbara,
tenyleg, Ti mindig vacsizni jartok? Kép

Saxi,
jo, hogy a kislanyod tultette magat az ovis megrazkodtatason. Kép

Gigi,
Az EDA-t az orvosom szerint "ki kell erdemelni", vagyis nincs olyan, hogy bemegy az ember aztan rogton adjak. Kép Csak jol beerosodott fajasoknal es 2 ujjnyira nyitott mehszajnal kotik be. Viszont ha felejanljak es nem kersz, kesobb mar nem biztos, hoyg adnak, mert egy bizonyos fazis utan mar nem adhat az orvos. Szoval jol gondold meg, hogy akarsz-e, vagy gyorsan donts, amikor felajanljak! Kép

Dia,
nekunk a korhazi felkesziton azt mondtak, hogy ne nagyon vigyunk rendes bugyit. Es nekem is az volt a tapasztalatom, hoyg annal gyorsabban es konnyebben gyogyul a gatseb, minel jobban szellozik ott alul. A Tena halos bugyi meg a legvastagabb betettel is jobban szellozott mint a sima bugyi. Nem semmi, hoyg meg miket kell beszereznetek! Jo kis lista! Kép

Tovabbi otlet(ek):
en vittem antibakterialis tusfurdot es koromvirag balzsamot, az elobbi az elfertozodestol ved, az utobbi pedig gyorsitja a seb gyogyulasat. Kép
Ja, es camping konzervnyitot is tegyetek be, biztos, ami biztos, mert nekunk a Margit KH-ban nem adtak es ott kellett kolcsonkernem. Kép
Nedves WC papir melle pedig jol johet az egyszerhasznalatos papir WC-uloke is. Kép

Kulonben csatlakozom Gigihez, nekem se jo mar sehogy se. Itt faj, ott nyom, itt nyilall, ott vizesedik. Brrrr...Kép
Tegnapelott meg hatalmasat estem a garazsunkban, amikor ZSombi orrat akartam megtorolgetni. Ott ucsorogtem percekig a betonon, mert nem birtam felallni, a medencem nyilallt minden iranybol. De ugy tunik, Maszatka meg sem erezte, mert meg minidg egyben vagyunk. Kép

Matol befejezettnek tekintem a babafelszereles vasarlasat, megvettuk az utolso hianyzo dolgot, a merleget is. Kép Babaruhak 99%-ban a szekrenyben, korhazi pakkom 90%-san osszepakolva, mar csak a kisagyat kell lemosnom es felhuzni a frissen mosott-vasalt agynemut. Ja, es kimosni a mozeskosar bélését es osszecsomagolni MAszatka hazajovos cuccait (ezt inkabb nem bizom az Apjara Kép).

Joejt,
Gombóc
38+3
gombóc

Sziasztok Lányok!Kép
Gombóc!Kép
Jaj,nagyon vigyázz magatokra!Fáj még a medencéd?

Köszi az infót az antibakteriális tusfürdőt befogom szerezni.KépSzerinted 16 rugi elég?"Ez vegyes 56-62-es."A többi 74-80-as.KépArra nem lesz még szükségünk.Kép

Kata!Kép
Igen,végül hozzáértő ember csinálta meg a gépet.KépAzért gondoltam,hogy teát iszok szoptatáskor,mert nem ismerem ezeket a homeos dolgokat.Nekem ez mind Kínai.Kép Jut eszembe:Nekem is olyan sterilizálós folyadékom van mint neked.Meddig lesz steril vele a dolog?Nem árt picurnak ha leszopizza a cumiról?Teljesen lejön az öblítésnél?Kicsit parázok vele de olcsóbb mint a mikrós.

Gigi!Kép
Te szombaton jársz NST-re??KépEddig kedden jártál nem?Van valami fejlemény?

A többieknek is puszi és jó hétvégét!KépDia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Az éjszakánk most is jó volt szerencsére. Úgy látszik nálunk a nappalokkal van gond, bár tegnap az is istenes volt! Most picit nyűglődik, de remélem elmúlik, mert a következő szopi után megyünk anyuékhoz!

Gombóc!
Köszi amit írtál, de nem vettem észre, hogy szörcsögne és azóta nem is volt olyan a széklete, csak egyszer!

Gigi!
Amikor elkezdődnek a fájások, akkor még nem olyan vészes. Legalább is én az 5 perces fájásokkal egész jól el voltam egy darabig. Az elején még nem olyan hosszú egy fájás és az az 5 perc elég egy szendvics elkészítésére! Kép Persze isten ments, hogy ezzel töltsd az időt majd ha eljön a pillanat, csak meg akartalak nyugtatni!
Szerintem is összpontosíts a kiírt időpontra és élvezd ki ezt a kis időt, amikor még azt csinálsz egész nap amit akarsz, mert aztán nem lesz ám időd sok mindenre. Én pl. életembe nem ettem ilyen gyorsan mint mostanába!
Kitartás! Élvezd a picur mocorgását, beszélgess vele és pihenj sokat, olvasgass és ne sürgesd az időt, mert annál lassabban telik!!!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok csajokKép

Bocsi, de nem fogok mindenkinek külön írni, mert nagggggyon felkapott lettemKépKép
VicaKép Nálunk NINCS FESTÉSKépKépKép Viszont a függönyöket még mindig nem hozták, az előleget viszont már egy hónapja elkérték.Kép
Egy büdös jóslófájásom sincs, úgyhogy megfogadom a tanácsotokat, és nem foglalkozom vele, hogy mikor fog megszületni. Attól, hogy türelmetlenkedem még nem jön hamarabb. A fájdalomcsillapítás sem érdekel már. De eddig sem foglalkoztatott csak mióta ezt a hülye műsort néztem! Úgyhogy lehet, hogy majd a szülés után nézem (ha lesz időm), mert úgyis mindenkinek más a lefolyása.
Gombóc, nem semmi, hogy miket csinálsz!!!! Ezt a pár napot már próbáld meg baleset mentesen tölteniKép
DiaKép
Azért megyünk ma nst-re, mert ma este 7-től ügyeletes a szülésznőm, így nem kell külön kedden bemászni. Nem semmi vagy a ruhákkal. Nekem eszembe sem jut, hogy 62-nél nagyobbat vegyek. Mindent a maga idejében. Meg mindig kell az ember lelkének egy kis vásárlásKép

Most megyek mert ma találkozunk a drága mamával. Jók legyetek!Kép

Puszi, Gigi 38+1

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Nekem még eszembe jutott,hogy a kórházi csomagba érdemes betenni pár szívószálat.
Nekem nagyon jól jött volna,mert a császár után még a fejemet is nehezemre esett felemelni,viszont nagyon szomjas voltam.

Dia!
Még nem olvastam,hogy meddig sterilek a cuccok a folyadék után,de végül is nem számít túlzottan,mert amit beleteszel,azt úgyis napi rendszerességgel használod majd.
Hát eléggé büdös,nagyon-nagyon le kell utána mindent öblíteni.
Homeoterápiához én sem sokat konyítok,de semmilyen teával nem merek próbálkozni.
Fiam nagyon hasfájós volt és most már tudom,hogy lehetett a teától is.Persze mástól éppúgy.
Annyit okoskodtam ki,amit más topikokban is olvastam+van egy kis patikai füzetecském.
Úgy döntöttem,hogy tejszaporításra Urtica Urens 5 CH-t fogok szedni,napi 2x5golyócskát,de csak akkor,ha tényleg szükségessé válik.
Arnica Montana 9CH-t is beszerzek,ez a sebgyógyulást segíti elő,szintén napi 2x5.
Még megvárom azért Barbara doktornő beszámolóját is ezügyben.
Egész nap tudnék aludni.
Persze a fiam ezt nem díjazná túlzottan.Kép

Puszilok mindenkit!

Kata
35+0
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Gigi!Kép
Én csak 56 és 62-es rucikat vettem,a többi Pannáé volt.KépDe különben nem is tudom ki vett tenisz pólót és egy fehér kisfelsőt kék nadrággal.KépKépMikor is lesz jó picurra?Pár hónap múlva?KépKép

Kata!Kép
Festés:Kép10l diszperzithez tettünk 2 tubus barack szinű festéket.De már tiszta ideg vagyok,mert ahogy szárad egyre halványabb és nekem a vizes szine tetszik.Ezért még 2 tubust vettünk most hozzá és még egy réteg lesz rajta.Remélem az már sikerül.KépMiért 8 hónaposan találtam ki a festést?KépTiszta hülye vagyok.KépKép
Puszi,még majd jövök!Dia 31+3

Kép
Kép
lldicsi

Lányok!
Csak én írogatok ide?Merre vagytok?
Kata!Kép
A festés egy nagy rakás .... lett.KépFoltos lett a fal.KépJövőhéten kezdhetük előlről.KépDe képzeld!Valami lehet a levegőben amikor a férjecskéink festenek,mert Tamás is belázasodott estére/38,7/.KépKépRuszlán jutott eszembe.KépKép

Barbi!Kép
Milyen sztárok voltak tegnap az Istvános dokik?Láttad?KépKépPálfalvi egy műtétről nyilatkozott,Gajdos pedig a fogorvosnál volt.KépMegjegyzem gyönyörű fogai vannak.Kép

Gigi!Kép
Reggel reggelizünk az asztalnál,nagy csönd,erre Tamás megszólal:Na Gigi ezt a hetet is kihúzta.KépNem baj,majd szül a jövőhéten!Kitört belőlem a röhögés,hogy korán reggel te jutsz az eszébe.KépKép

Én tegnap rendesen paráztam,mert annyira keményedtem és olyan fájdalmas volt.KépAttól féltem,hogy megindul a szülés.KépJa!És attól is parázok,hogy írjátok,hogy a ti babátok nem nagyon mozog.Az enyém pedig tegnap is meg se állt egész nap.Nem lesz ebből baj??Lehet,hogy hiperaktív lesz?KépSzerintetek??Puszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!!!

Tegnap látszik nem volt formában a topik, én este próbáltam följönni de nem sikerült.
Látom másnak sem.
Mily csodás őszi időnk van?
Olyan ágyba bújós.

Remélem mindenki jól van.
Mi szuperül vagyunk.
Befejeztem a Magne B6-ot, nem tudom hogy lehet de sokkal jobban vagyok azóta. Alig fáj a hüvelyem amióta nem szedem, vannak még csodák.
Az új ágy szuper, sajnos a felszentelése elmarad, talán karácsonykor majd megtehetjük.
Baba szoba kész, ruhácskák kimosva, anyu holnap jön vasalni. A lakás is 95%-an kész van, már csak a dolgozószobából kell pár dolgot kipaterolnom.
Tegnap este már vendégeket is tudtunk fogadni.
Úgy elmennék valahová, de ebben az időben...., remélem még lesz 1-2 kellemes nap és elmehetek majd valahová.

Hold fázis, jelentem megnéztem az utolsó mensimhez igazodva nov.08., dokim szerint kb nov.07.ig fogok kitartani.
Szóval nagyon esélyes ez az időpont.
Bár addig ki tudja milyen frontok jönnek még, s melyikre fog estleg kibújni a pici.

Na befejeztem a szócséplést.
Mostanában a babával álmodok, szerencsére kellemes álmok, bénázunk az upukával, fürdetjük, öltöztetjük, etetjuk, visszabukja a hamit, szóval én már elkezdtem a babázást, igaz az álmaimban, gyakorolok.

További kellemes hétvégét mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok Lányok!

Van valakinek tapasztalata, hogy a nyákdugó távozásától számítva mikor indul be úgy rendesen a szülés második babánál? Tegnap este 7-kor elkezdett távozni, éjszaka volt egy-két kóbor fájás, aztán azóta semmi. A nýakdugó távozgat, megy a hasam, ahogy az ilyenkor másoknál is megeseik, de nincsen fájás.
A kicsim dübörög. Már kezdtem örülni, hogy lesz a szülésböl a közeljövöben valami, de nem úgy fest. Ha ma sem történik semmi, holnap 11-re megyek a dokihoz. Hátha vannak jó fájásaim a CTG-n, csak én nem érzem. :-)
Bíztassatok egy kicsit, hogy minden rendben lesz!

Tegnap is voltam börzén, találtam még egy pár apróságot és nem is volt tömegnyomor, tolakodás.

Puszi
Barbi

Barbi
maass

Sziasztok!

Szia Barbi!
Hűha lehet, hogy Te leszel a következő!!!! A nyákdugó távozása után lehet akár pár nap, de az is lehet, hogy pár óra! Szerintem erre nincs törvény! De az biztos hogy hamarosan szülni fogsz! Nekem a nyákdugó csak akkor távozott amikor a kórházban elment a magzatvíz! Elég gusztustalan egybeálló, ragacsos, véres izé volt!!!
Ja! Aznap amikor megindult a szülés nálam, nekem is ment a hasam. Állitólag ilyenkor már annyira lent van a feje, hogy nyom valami ideget amitől hasmenés lehet, vagy valami ilyesmi! Szóval szerintem Te már nagyon közel vagy! Remélem sikerült a biztatás! Különben Te hanyadék hétnél jársz most?

Tegnap voltunk anyuéknál! Annyira jó volt otthon lenni. Sokkal jobb lenne velük élni, mint anyósékkal, csak sajnos anyuék panelba laknak és nagyon kicsi lenne a hely!
Tudnék annyit panaszkodni, de nem akarok! Ha nem lenne a kisfiam iszonyatosan boldogtalan lennék, de Ő boldoggá tesz!!!! És most csak Ő számít!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Szia BarbiKép

Hú ez nagyon izgalmasan hangzikKép Persze, hogy minden rendben lesz, ezen ne is aggódj! Dávid és Norbika után újabb kisbabával fog bővülni a csapat!Kép Tegnap este voltam a kórházban nst-n és miközben vártam (tele volt az összes szülőszoba)beszélgettem egy leendő nagyival és mondta, hogy délelött bent volt a lánya nst-n, aztán délután kettőkör elkezdődtek a fájások. És miközben nekem ment az nst, a lány a mellettem lévő szobában meg is szültKépKép Jönni fognak azok a fájások, ne aggódjKép Drukkolok nagyon!!!!!

DiaKép
Ahogy olvashattad, újabb szülést végigizgultam a szomszéd szobából!Kép De törpikémet nem inspirálta. Szülésznőci kérdezte tegnap, hogy mit gondolok, ekkora babával kihúzom-e végig?Kép Mégis mekkora??????? Mondta Viktornak, Godzillát hordom a méhembenKépKép
FestésKép A színe végül milyen lett? Bár tök mindegy, ha foltosKép És most melyik szobát festettétek??? Nem bírtok magatokkal!!!
A kis melegítő gatya lehet, hogy már születésekor sem lesz jó rá ha így folytatja és még bent lesz két hétigKép
Szerintem azon ne aggódj, hogy sokat mozog, mert velem ugyanez van!!! Elötte nem éreztem túl gyakran, most meg igen. Bár szerintem a mozgás sűrűsége nem változott, csak már annyira kicsi neki a hely, hogy minden mozdúlatot megérzek.
Tegnap kiakasztotta az nst gépet a dárgaKép Annit csuklott, hogy meghülyült a gép.Kép És voltak elég erős fájásaim isKépKép

Tegnap üzent nekem Marica, hogy lejárt az egy havi ingyen internetük, úgyhogy most nem tud írni, de ha bármi történik akkor értesít engem.

Délután jönnek a barátaink egy kis hasvizitre, úgyhogy szerintem majd csak holnap reggel jövök!
Addig is Barbinak minden jót és szorítok. A többiek meg biztos punnyadoznak otthon ebben a kellemes időben.Kép

Puszi, Gigi 38+2

KépKép
gigi28

Babucik mozgása:
Előbb elfelejtettem írni, hogy nekem a szülés napján nagyon-nagyon mocorgott a baba, teljesen egyértelmű volt, hogy ki akar jönni, mert akkor már előtte rég nem mocorgott annyira intenzíven, mint aznap!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!!

Barbi, kitartás, már órákban mérheted a találkozást a picivel. Légyszi értesíts bennünket, ha van valami.
Györesz nem sokára babázos társad érkezik közülünk ezek szerint.
Most volt nálam valaki aki szerint szerdától 20 fokok lesznek, ezek szerint a hét közepén ismét babaözön várható. Gigi remélem ez jó hír számodra. Bár én nem sürgetném az időt. Ebből a kellemes állapotból már kevés van hátra, babázásból viszont végtelen sok idő áll még a rendelkezésünkre. No persze az ember lyána már kiváncsian várja az első találkozást.

Sziasztok
Márti
márti05

Gigi!Kép
Hát a fal szine olyan narancsos lenne,ha nem lenne rózsaszín beütése.KépKépA hálószobát festettük.Hát pont azért izgulok,mert te is és Györesz is azt írjátok,hogy az utolsó napokban nagyon beindultak a lurkók.KépÉs az én drágám nagyon-nagyon mocorog,fájdalmasan!Én még nem szeretnék szülni!KépMég kicsik vagyunk és még nem készültem fel a szülésre.KépKülönben az enylém is egyre többet csuklik naponta 3-4-5x.KépÉs képzeld,csak úgy múlik el neki,hogy sétálok vele.KépKép

Az idióta megy hozzátok??KépBeengeded a házba??KépKép
Puszi,Dia 31+4

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Tegnap este én sem tudtam megnyitni a babanetet.Kép

Dia!
Szerencsére nálunk egyenlőre fehér lesz a fal,de így is 2x kellett átfesteni.Majd tapéta lesz rajta valamikor.
Remélem sikerül hamar befejeznetek és szép lesz.Kép
Tamásnak jobbulást!
A sok mozgás egyáltalán nem baj!Kép

Márti!
De jó Nektek,hogy már ennyire elkészültetek!Kép
Kicsit nyűgös vagyok,mert nekünk úgy látom nem sikrül befejezni annyira,amennyire szerettem volna.Kép
Magne B6-ot nekem is abba kellene már hagynom azt hiszem.
Szerintem lesz szép idő a héten,ha lehet hinni a meteorológusoknak.

Barbi!
Nagyon szorítok!!!Kép

Györesz!
Hogy bírta az autózást Norbika?
Nem egészséges dolog az együttélés,az lenne a legjobb,ha hármasban élhetnétek.
Egyszer biztos sikerül!KépTudom,hogy nagyon rossz,időnként rémálmaimban még előjönnek az Anyósommal együtt eltöltött évek.
Amikor hazakényszerültem,meg kell mondjam Anyuékkal sem volt túl jó,valahogy nem találtuk meg annyira a közös hangot -ez nem fordult elő sem előőte,sem azóta.
Azért nyugodtan panaszkodj,van,mikor az is segít egy kicsit!Kép

Puszi mindenkinek!

Kata
35+1
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Kata, úgy nézem mi nagyon egyszerre vagyunk kiírva, bár nekem állítólag nincsen esélyem addig kihordani.
MagneB6-ot az orvos tanácsára kell abbahagyni, ált a 36. héttől szokták ajánlani. Nekem azért hozta előre mert az uh szerint stabilan idősebb a baba, szóval már a 37 körül járok. Több mint 3 kilós a pici, tehát már olyan nagy baj nem történhet, ha jön akkor jön már nem fogják visszatartani.
Készülődés miatt kitartás, mi is tegnapra lettünk ilyen előre haladott állpotban.
No persze sík ideg voltam miatta.
Ha átkerül a szoptatós szék akkor szerintem a napjaim nagy részét ott fogom tölteni, már most is elég sűrűn látogatom.

Képzeljétek a párom egyik éjszaka, oda akart bemenni aludni. Előtte az volt a hálószoba, éjjel ő is ment pisitúrára, s félálomban botorkált vissza s eltévesztette az irányt. Szerencsére azért időben felfogta, hogy már nem ott van a helye. Szép látvány lett volna reggel szorongva a kiságyban.

Kérdés szoptatáshoz hintaszék? Mi a véleményetek, jó ötlet? Valahol olvastam, hogy kellemes a picinek, csak nem tudom a ki-be ülés a mamának egyszerű-e .
Sziasztok
Márti
márti05

Saxi!Kép
Eszembe jutott,hogy a múltkor megmérted a hasad,na most én is megmértem.Kép121cmKépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Nem tudok mindenkire reagálni, ezért csak általánosságban írok!

A vacsi jó volt! A Sir Lancelotban voltunk, bár én nem sokat tudtam enni. Este 9 körül olyan szinten elkezdett vizesedni a fejem, hogy haza kellett jönnünk. Kép

A Szülőszobával kapcsolatban én is ki voltam akadva azon a nőn. Felelőségteljes anyuka, gyereket szülni a semmire. Én meg évekig agyaltam, hogy még házasság, aztán lakás, valamennyi tartalék és utána jöhet a gyerek. Ezek meg szülik a gyerekeket ütre. Na az ilyen ki tud akasztani!
A dokim szerint egy baromság az egész műsor. Ő teljesen ki van akadva rajta. Nem érti miért kell sokkolni ilyen hülye történetekkel a kismamikat. Úgysem lehet felkészülni semmire! Ő egyet megnézett és utána soha többet.
A bababörzére én is ki akartam menni, de valahogy most már nincs sok kedvem hozzá. Ez a lökdösődés és tömeg valahogy nem hiányzik. A gyerkőc cuccaiból is már csak a kád+állvány, a sterilizáló és a légzésfigyelő hiányzik. Ezeket meg úgysem használtan veszi az ember!
Ficánka azóta sokat mocorog. Tegnap este zseblámpát tettem a pocakom aljára, mert állítólag attól is meg tud fordulni. Erre éjszaka írtózatos mocorgásba kezdett. Remélem csak megtalálja a helyes irányt.
Valahogy a császártól egy kicsit tartok. Nem is a műtéttől, hanem attól, hogy hallom amint húznak vonnak, ropogtatnak! Meg persze a műtétet követő napok is elég gázosak. Kép Majd meglátjuk!
Ma valahogy nagyon nyaff vagyok, mert irtózatosan szédülök, olyan mintha rendesen be lennék rúgva.

Barbinak nagy drukk!
Giginek kitartás!

Dia!
Hol szerepeltek az Istvános dokik? Én sajna nem láttam! Kép

Puszi, Barbara
babar

Sziasztok!
Péntek óta egészen sokat írtatok. Elég volt visszaolvasni. Kép Szombaton akartam jönni, de a site nem működött, ha jól értettem, másnak sem.
Én ma megyek dokihoz, lesz UH-om, CTG, tenyésztés a streptococcusom miatt. Szóval nagyon kíváncsi vagyok.

Barbara! Még 3 hete nekem sem volt megfordulva a baba, és azzal nyugtatnak, hogy ne izguljak, mert akár ott a szülőszobán, az utolsó pillanatban is megfordulhat. Úgyhogy azért van még esély. Nekem ma kiderül, hogy vajon hallgat-e az anyukájára, és végre jól helyezkedik-e Kép

Györesz! Ez a kamillás törlőkendő nagyon jól hangzik, szerintem én is beszerzek belőle egy adagot.

Kata! A fekélyem tavaly év elején diagnosztizálták, és nincs is vele semmi gond, mert van rá jó kis gyógyszer, és mikor előjön, az segít, de most a kis manócska miatt nem lehet szedni, úgyhogy marad a szenvedés. Kép

Gombóc! Vigyázz magadra nagyon, nem hangzik túl jól ez az elesés. Remélem, nem fáj most nagyon Kép

Dia! Jobbulást Tamásnak! Ezek a férjek mostanában folyton lebetegszenek? Kép
A falatokat akkor újrafestitek? Ez elég rosszul hangzik...

Úgy látom, hasméretben én tényleg el vagyok maradva a 111 centimmel. Mindenki, aki lát, meg is állapítja, hogy hol van ez a gyerek bennem? Eleinte mindig komplexusom volt emiatt, de mostmár beletörődtem, én ilyen típus vagyok Kép

Puszi mindenkinek, majd jövök beszámolni, mi is van velünk Kép
Anikó 36+4
pancsa2

Jó reggelt mindenkinek!Kép
Barbi!Kép
Ne légy nyaff!KépSzombaton 19 órakor voltak a dokik a tv2 Magellán műsorban.KépEszembe juthatott volna,hogy sms-ezek neked.Bocsi.Kép
Mi az,hogy vizesedett a fejed???KépNagy lett az arcod?KépKépAkkor már nem is szólsz hozzánk?Kép

Anikó!Kép
Köszi,de már kutya baja Tamásnak.KépMár tegnap este,beszélte a fiával,hogy Domi mondja nekem,hogy a vacsi sörrel az igazi.KépÉn vissza üzentem,hogy még pár órája lázas volt,úgyhogy a vacsi meleg teával is lecsúszik.KépÉn győztem.KépKép
Hát sajnos,újra kell festeni a falat.KépSzerintem is rosszul hangzik.KépVárom a beszámolót!Kép

Ja!Barbi!
Én csak azért megyek a börzére,mert Andiék kivisznek kocsival.De szerintem nem fogok venni semmit,mert olyan használt cuccért nem fizetek ami vadidegené volt.KépDe még az is lehet,hogy mégse megyek.Kép
Puszi mindenkinek!Dia 31+5

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok, költöztünk egyet, még nincs netünk, majd jelentkezem. Hiányoztok

sofka
sofka

Dia!

Esténként először a kezem, majd a lábam és végül a fejem kezd el bedagadni. Gyönyörű látványt nyújtok ilyenkor. Péntek este a vacsiról zokniban kellett hazavezetnem, mert nem bírtam felvenni a lábamra a cipőmet! Gondoltam is, hogy mit szólna a rendőr, ha nem lennék hajlandó kiszállni az igazoltatásnál, mivel nem jön fel a cipő a lábamra! Kép

Puszi, Barbara
babar

Sziasztok!

Barbara!
Nem tudom mi az oka,de nekem esik le a jegygyűrű az ujjamról,két hete még alig tudtam lehúzni.
A szülőszobát teljesen más szemmel nézem így szülés előtt,mint nem terhesen.Akkor jó volt nosztalgiázni és kíváncsian vártam mindig,hogy láthassam más kórházakban mi hogy működik.
Szóval lehet,hogy én vagyok most más,de a két új adás kiakasztó,mesterkélt és -nálam legalábbis -célt tévesztett volt.

Dia!
Nem semmi a haskörfogatod!Kép
Aha,szóval Tamás is szereti a sört!Kép
Nálunk ma padlólap-lerakás a rendkívül izgalmas műsor.

Sofka!
Amint tudsz,írj!!!Kép

Márti!
Nekem is van hintaszékem,még nem tudom milyen lesz benne szoptatni.
Ki fogom próbálni,legfeljebb daruval kiemelnek belőle!Kép

Andi!
Remélem beszámolsz majd,hogy mi volt az orvosnál!Kép

Nem tudja valaki,hogy a héten-lesz-e eü.sztrájk és ha igen,melyik napon?
Aznap ugyanis nem csinálnak ctg-t.Kép

Nektek havonta néznek vizeletet?Ha igen,tesztcsíkkal,vagy laborban?

Puszi mindenkinek!

Kata
35+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata!

Nekem 2 hetente nézik a vizeletet tesztcsíkkal. Én pont 2 heti váltásban járok a védőnőhöz és a dokihoz. Ezt a védőnő alakította így ki! Eddig szerencsére nem volt gond a misivel! Kép

Azt el is felejtettem írni, hogy pénteken mi volt a dokinál. Tehát volt szívhang mérés 145, ami jó. Után méhszáj vizsgálat - zárt, megtartott. Fertőzés nulla. Egy kevés nyák volt, de az állítólag ilyenkor már természetes. Persze moziztunk is, bár már alig tudtam kivenni valamit Ficánkából. A 32. héten 1697 gr és kb. 40 cm. Ezek a méretek állítólag teljesen jók. Most már csak forgatni kell a gyerkőcöt.
A doki ajánlotta a külső fordítást, de azt hiszem én ebből nem fogok kérni. Ez nem veszélytelen se nekem, se neki. Ha a gyerek így érzi jól magát, akkor így marad. Anyám szombat éjjel az unokájával álmodott és mondta neki, hogy én nagyon szeretném ha megfordulna, mivel szeretném normál úton megszülni. Erre Ficánka kijelentette, hogy márpedig "Nagyi, nekem így jó!" Ha neki így jó, akkor én sem nyaggatom.
Rubint Rékuci egyenesen kérte a császárt. Nekem alapból járni fog. Szerencsére a doki kijelentette, hogy farfekvéses babát nála nem fogok normál úton megszülni! Ennek azért örültem. A drága párom is farfekvéses volt. Hajnali négykor kidugta az egyik lábát és este kilencre ért ki a buksija. Hát ez nekem nem hiányzik!

Pusza
Barbara
babar

BarbaraKép

A fordításon szerintem se gondolkozz. A barátnőmnek megpróbáláták, semmi sikerrel. Ráadásúl azt mondta, hogy nagyon nagy fájdalommal jár.Kép A mi kórházunkban nem is csinálnak ilyet.

Na nem írok mindenkinek külön, mert az időm végesKépKépKép
Voltunk reggel dokinál. Megnézte a méhszájat, egy újnyira nyitvaKépKépKép Próbálta doplerrel hallgatni a pici szívét és mondta, hogy szerinte egy kicsit lassú úgyhogy irány az nst. Na lemászok a vizsgálóról, erre elöntött a vér. Kilenc hónap után, már elég sokkoló a látványa. Mondta, hogy ez ilyenkor már természetes, nagyon érzékeny a méhszáj. Még jó, hogy farmerbe voltam, mert az is olyan lett. Elképzelem, ahogy a krémszínű vékony gatyámban vagyokKép Na átmentünk a szülőszobára az nst-re. Úgy kalapált szegény szívecskéje mint egy őrült és mint kiderült egy csomó fájásom is volt. Aztán lassú lett neki. Fél órát nézték,aztán ki kellett mennem fél órát mászkálni. Utána már jó lett az nst. A szülésznő azt mondta, hogy nem ad nekem sok időt és a doki szerint is hamarosan kopogtat a gólyaKépKépKépKépKépKép Holnap reggel is mennünk kell nst-re, de már visszük a motyót is.
Most megyek hajat mosok, hátha ma még lesz egy menetünkKép Szerintem nekem is elment a nyákdugom. Legalábbis egy gusztustalan véres mócsing szerűt láttam a wc papíron. (bocsi)
Dia, készüljKép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Gigi!

Nagyon drukkolok neked! Remélem minden rendben lesz! Látod, hogy nem foglalkoztál vele annyit, rögtön kopogtatni akar a gólya! Kép

Dia!
Ha bármi történik, azonnali tájékoztatást kérünk!

Lányok!
Ti hol vettétek át ezt a kismama csomagot? A könyvben Photo Hall üzleteket sorolnak én pedig azt hittem, hogy gyógyszertárban lehet átvenni!
Egy helyen próbálkoztam, de ott közölték, hogy már nem foglalkoznak ezzel! Kép

Barbara
babar

Sziasztok!

Gigi,
Hajrá, ez már nagyon finisnek látszikKép Dejó, hogy ismét szurkolhatunk közülünk valakinek a babóca megszületéséértKép

Babar,
Photo Hall uzletek, nagyobb babás boltok (pl. Brendon) ilyen helyen lehet próbálkozni, de elég nagy a lista a könyvben.
Tényleg, mostmár ezt is ki kéne váltani, az utolsó harmadban vagyokKép

Mica
mica

Sziasztok!
Na hazaértem a dokitól. Jelentem, az én kis babám még mindig faros. Sőt, az is fog maradni. A dokinő mondta, hogy beilleszkedett már a popsija, onnan már nem tud fordulni. De így is normál szüléssel fogunk indítani. Azt mondta, hogy faros babáknál nem muszáj a császár, főleg hogy én magas vagyok, széles a csípőm, úgyhogy az adottságom megvan, hogy normál úton megszüljem. Sőt, állítólag a vajúdási szakasz jelentősen le fog rövidülni, de a végén nehezebb lesz, mert vissza kell majd tartani, és két nyomással kell megszülni. Hát, kicsit izgulok, mondanom sem kell. De én nem szeretnék császárt, már volt régen egy hasi műtétem, elég szép nagy heggel, nem akarnék még egyet.
A megfordításról is kérdeztem, de az én dokim nagyon nem a híve. Azt mondja, ha egy baba nem fordul meg, annak oka van. Pl. rövid a köldökzsinór vagy belegabalyodott, úgyhogy nem szabad piszkálni. A megfordítás meg azt mondja, egyébként is annyira fájdalmas, hogy ennek nem szabad kitenni az anyukákat.
Egyébként az utóbbi 3 hétben 900 grammot hízott a kis drága, úgyhogy 2670 g most. Ennek örülök. Már épp ideje volt. Kép
És persze elkezdtem kinyílni, úgyhogy feküdni kell majd.
CTG oké volt, kis fájásokat mutatott, a kicsi szívhangja is teljesen rendben volt.
Na ennyi nagyvonalakban.

Dia. Ha már a sör is lecsúszna vacsira, akkor tényleg kutya baja. Kép A festés miatt nem irigyellek, de ezen is túllesztek majd Kép

Kata. Nekem nem néztek havonta vizeletet, de most kivételesen igen, mert felment a vérnyomásom, mikor megtudtam, hogy szegény baba faros maradt Kép

Gigi. Ez izgalmasan hangzik már. Drukk neked ezerrel, hogy kibújjon a kis babád Kép Mostmár tényleg a végén jársz Kép

Anikó
36+3
pancsa2

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?