Új privát üzeneted érkezett!

Indulok 4D-re!

Jucus
20170114224602

Athene!
Hasonló cipőben járunk, én is azt hittem, nem hosszabbítják meg a szerz.-t a terheség miatt, de szerencsére nem így lett. Sőt, véglegesítettek is, hogy jobban járjak, úgyhogy le a kalappal. (Mondjuk, ez egy isk. az nem derült ki számomra, te hol vagy.) Különben azt a tanácsot kaptam, ha ki akarnak rúgni, azaz nem hosszabbítanak, AZONNAL a dokihoz, kiírjon veszélyeztetettnek, és akkor táppénz, és nem küldhetnek el... asszem, így szól a törvény, de nézz utána. Sok sikert, és remélem, nem rúgnak ki. Tudják már??

Jucus!
Hajrá! Majd beszámolót kérünk, mi volt! Kép
neet(34)
neet

Moosejaw,
Még egy két info ha érdekel: persze azért van, hogy éjjel van evés, általában ha este nem eszik sokat akkor felkel, így volt csütörtökön is hajnali 1/2 4-kor evett, ilyenkor a 6-os evést kicsit eltoltam, 7-kor evett és utána 10-kor. Arra figyelek, hogyha van mégis éjjel evés akkor is a délelőtti 10 evéstől meglegyen a rendszeres evés. Mots éjjel megint végigaludta az éjszakát, mondjuk evett este rendesen.
zsebi2004

Jucus!
hol van 4 D szombaton?

Kép
babarozsa

Hali!

tegnap nem ment a BabanetKép

Szóval:4D-n a Praxisban voltam(Bartók B.út)és végig aludt a Pindur Pandur.Minden rendben van vele,35dkg és KIRÁLYLÁNY!

Jucus
20170114224602

Szia Jucus!

Örülök, hogy minden OK! Most tudtátok meg, hogy kislány? Biztos nagyon örültök neki!Kép

Szió
Ildi(26)
ildi76

Sziasztok!

Jucus de jó, hogy minden rendben van. Gratulálok a kislányhoz!

Neet én óvónő vagyok, de n em fog tudni vglegesíteni, mert egy beteg kolléganő helyén vagyok. Ha ő meggygógyul akkor jön vissza. Szerintem ha szerződésem lejár akkor lejár és teljesen mindegy, hogy betegszabin vagyok-e. És ha jól tudom csak 90 napig lehetek betegszabin, utána meg még nem jön a baba. De ennek utánajárok még.

Ildi tegnap nálam sem volt babanet.

Athene
athene77

Athene,Ildi!

Köszi és igen még csak most (22)tudtuk meg,hogy kislány!

Athene!

Szintén zenész?!Sajnos a szerződéses helyekkel ez a helyzet,hogy ha le jár akkor nincs mit tenniKép

Jucus
20170114224602

Node lányok! A GYES nem csak azokat érinti, akiknek nem volt fizujuk életükben sem, hanem akik a gyerek 2. éve után merészelnek még egy évet otthon maradni! Értitek? Hiába fizetek én be bármennyi járulékot, a 3. évben csak 23.000ftot fogok kapni. Tehát igazságtalannak tartom a GYES összegét.

Az, hogy ki mennyi ADÓT fizet be, ne keverje bele sehova, mert az adónak aztán végképp semmi köze ehhez! A gyed, tgyás, gyes a FŐKÉNT A MUNKÁLTATÓ ÁLTAL, A FIZETÉS UTÁN BEFIZETETT TB-ből megy (TB nem egyenlő ADÓ).
Én nem saját jószántamból vagyok minimálbéren, ha valaki emiatt itt lenéz engem, hát köszönöm szépen. Sajnos manapság kevés olyan melóhely van, ahol az embert rendesen jelentik be. Ennyi erővel mondhatnám azt, hogy mi van a párommal, aki viszont a maximum tébét fizetni, hm??? Ő ki helyett fizet?? A férfiak ki helyett fizetnek? Az én párom befizetett összegét miért nem veszik nálam figyeleme?? És még sorolhatnám!

Az, hogy vki megkapja a maximum gyedet, inkább a munkáltató érdeme, semmint a munkavállalóé, mert én is keresek annyit, hogy megkaphatnám, csak ha a munkáltatómtól azt kértem volna, hogy jelentsen be rendesen, fel sem vett volna.
No, ennyit a siránkozásomról, meg arról, hogy sz...ul esett, hogy vki itt engem felelősségre von az ő minimum gyede miatt.

Azonnal idemásolom az idevonatkozó passzusokat, hogy mindenki tisztában legyen a dolgokkal.

ancsipancsi

Nézzük sorban.

Szülés előtt kapott táppénzről:

TÁPPÉNZ:

Ha az ember folyamatosan dolgozik évek óta, akkor a táppénz: Ebtv.48.§.(2) A táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem (a továbbiakban: jövedelem) naptári napi átlaga alapján kell megállapítani.

(3) Ha a biztosított a (2) bekezdésben megjelölt időtartam alatt nem rendelkezett legalább 180 naptári napi jövedelemmel, a táppénz összegét a táppénzre jogosultság kezdő napját megelőző 180 naptári napi jövedelem napi átlaga alapján kell megállapítani. A 180 naptári napi jövedelmet legfeljebb a táppénzre jogosultság kezdő napját közvetlenül megelőző naptári év első napjáig lehet figyelembe venni, ha a biztosítási idő folyamatos. A folyamatos biztosítási idő [46. § (7) bek.] megszakítása esetén a táppénz alapjaként a megszakítást megelőző jövedelmet nem lehet figyelembe venni.

ancsipancsi

Moosejaw!

ANYASÁGI TÁMOGATÁS
Cst. 29. § (1) Anyasági támogatásra jogosult a szülést követően
a) az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt;
Cst. 31. § Az anyasági támogatás - gyermekenkénti - összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 150%-ával.
Cst. 32. § Az anyasági támogatásra vonatkozó igényt a szülést követő 180 napon belül lehet benyújtani.
Vhr. 24. § (1) Az anyasági támogatásra vonatkozó igény benyújtása a 7. számú melléklet szerinti "Igénybejelentés anyasági támogatásra" című formanyomtatványon történik.
(2) Az igénybejelentéshez csatolni kell
a) a Cst. 29. §-ának a) pontjában megjelölt esetben a terhesgondozást végző orvos igazolását arról, hogy a szülő nő - a terhesgondozási könyvben rögzítettek tanúsága szerint - a szükséges alkalommal részt vett a terhesgondozáson;
(4) Az (1) bekezdés szerinti igénybejelentéssel egyidejűleg be kell mutatni
a) a gyermek születési anyakönyvi kivonatát;

ancsipancsi

Ildi76!
A TGYÁSra és a GYED-re ez vonatkozik:
Ebtv. 42. § (1) A terhességi-gyermekágyi segély a napi átlagkereset 70%-a.
(2) A terhességi-gyermekágyi segély alapjául szolgáló naptári napi átlagkeresetet a 48. § (1)-(3) bekezdésében foglaltak szerint kell megállapítani.
(3) A (2) bekezdésben nem említett biztosított terhességi-gyermekágyi segélyének naptári napi összegét a jogosultság kezdő napján érvényes minimálbér kétszerese harmincad részének figyelembevételével kell megállapítani. Ha azonban a biztosított egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelme a minimálbér kétszeresét nem éri el, a tényleges jövedelmet kell figyelembe venni.

Vagyis azt jelenti, ha a szülést megelőző 180 napban táppénzre mentél, és a bejelentett bruttó jövedelmed meghaladta a mindenkori minimálbér (106.000,-Ft) összegét, akkor a táppénz miatt nem a bejelentett fizud után, hanem a minimálbér kétszerese után fogod kapni a TGYÁST és a GYEDet, vagyis:
106.000 Ft bruttó fizetést vesznek figyelembe, ami nettóban kb. 79.000,- Ft, és ENNEK A 70%-ÁT FOGOD KAPNI, VAGYIS: 55.300,- Ft-ot.

Ha pedig nem mégy táppénzre, csak a szülést megelőző utolsó hónapban (de ezt már terhesállománynak hívják), akkor ha a fizud eléri a 120.000 Ft-ot (bruttó persze), a TGYÁS-od és GYED-ed összege bruttó 83.000,- Ft lesz, ami NETTÓBAN KB. 65.000,- Ft.

Remélem érthető voltam valamelyest.

ancsipancsi

SZÜLÉS ELŐTT ÁLLÓ, MINIMÁLBÉRES KISMAMÁKNAK EGY KIS JOGI OKÍTÁS Kép :

Ha nem vagy babonás, és jóban vagy a melóhelyeddel, akkor a terhesség második hónapjának az elején papíron fel kell mondanod, majd 31 napig nem dolgoznod (papíron). EKKOR BIZTOSÍTATLAN VAGY. A felmondás idejét úgy kell kiszámolni, hogy a 31 napos szünet utáni belépés után még MINIMUM 180 NAP LEGYEN A SZÜLÉSIG! Tehát nagyon-nagyon időben kell cselekedni!!!

No! 31. nap után újra belépni a céghez, de immáron 106.000,- Ft-os bruttó bérrel, vagy 120.000,- Ft-os bruttó bérrel. Hogy miért?
- 106.000,- Ft-ossal akkor, ha az ember hamarabb, mint a 8. hónap előtt el akar menni táppénzra
- 120.000,- Ft-ossal, ha az ember nem megy csak az ut. hónapban "táppénzre" (ekkor ezt már terhesállománynak hívják)

Ezen összegek után vehető igénybe a MAXIMUM TGYÁS ÉS GYED. A 120.000 Ft-os fizu után kb. nettó 64.000 a maximum TGYÁS és GYED, a 108.000,- Ft-os fizu után meg kb. 56.000,- Ft.

A cég nem fogja ezt ingyen megcsinálni, hacsak nem irgalmas szamaritánius a főnök.
A minimálbér után a cég ennyi összeget fizet be az állam felé (benne van az szja is, meg nyugdíj is, amit kvázi a dolgozótól vonnak):

- Tehát 53.000,- Ft bruttó után: 28.360,- Ft
- 120.000,- Ft bruttó után: 76.717,- Ft-ot
- 106.000,- Ft bruttó után pedig: 65.355,- Ft

Megdumálod a céggel, hogy a minimál bér és a magasabb bejelentett összeg közötti különbséget, (mondjuk vegyük a 106.000,- Ft-ot) odaadod nekik ajándékba: 36.995,- Ft/hónap!
Ezt fizeted szépen vagy 7 hónapig, amíg meg nem szülsz, vagyis összesen kb. 260.000,- Ft-ot!

Aztán elkezded kapni az államtól a havi 56.000,- Ft-ot, ahelyett, hogy a minimálbér után kapott 35.000,- ft-ot kapnád. Vagyis a különbség: durván havi 20.000,- Ft.

Fentiek alapján látni lehet, hogy a cégednek perkált havi 36.995,- ft kb. a 9. hónaptól bejön, vagyis a további hónapokban már nyersz az ügyön. Persze ez nem kis befektetés és rizikó, mert a 180 napnak mindenképp meg kell lennie!

És hogy miért kell 31 napra kiejelentkezni?? Mert ez esetben csak az újonnan bejelentett fizudat veszik majd figyelembe a gyeshez. Tehát ha nem szakítod meg 31 napra a munkaviszonyt, akkor hiába emelik bármennyire is a fizetésed.

ancsipancsi

JOGI TENNIVALÓK, JÁRANDÓSÁGOK, TEHERBE ESÉS UTÁN:

A sorrend a következő:
1.15 munkanap betegszabadság lehetséges, cég fizeti(bele számít a fizetett ünnepnap is)
2. táppénz mindaddig, míg az orvos nem vesz fel terhes állományba
3. Terhes állományba vétel a szülést megelőző 4 héttel lehetséges, innen indul a
Terhességi Gyermekágyi Segély ideje, ami 168 naptári nap. (korábban részleteztem az összegét)
4. Szülés napjától jár a családi pótlék.
5. Anyasági Segély: ez egyszeri ellátás, biztos ami biztos célszerű szülést követően 2 hónapon belül igényelni. Korábban leírtam összegét, igénylésének módját.
6. Gyermekgondozási Díj a TGYÁS leteltétől jár a gyermek 2 éves koráig, ehhez a
munkáltatótól fizetés nélküli szabadságot kell kérni. (Nekik meg erre KÖTELEZŐ adni)
6/A. A gyermek 1,5 éves korától igényelhető GYED helyett GYES, ami mellett 4 órában munkát lehet végezni, vagy otthon korlátlanul.
7. Amúgy pedig a GYES jár a gyermek 2 és 3 éves kora között, alanyi jogon jár, fix összeg,
jelenleg 23200Ft.
8. Gyes lejárta után a visszatérő dolgozónak ki kell adni a szabadságokat, (gyermek
után járó, TGYÁS idejére járó, fizetés nélküli szabadság első évére járó, egyéb pótszabadság.) Nem lehet követelni az elévülési időn túli szabadságot: elévülés 3 év általában.
9. Felmondani nem lehet a GYES lejártát követően 1 hónapig, ezt követően indul a
felmondási idő (esetedben várhatóan 2 hónap), aminek a felére fel kell menteni a munkavégzés alól, valamint végkielégítést is kell fizetni, ha legalább 3 évet munkaviszonyban töltöttél ott. ( A fizetésnélküli szabadság ideje nem számít be a három évbe általában, de a GYED első éve IGEN)

ancsipancsi

Csajszik! Bocs, ha valaki floodnak veszi, amit bevagdostam ide, majd a honlapomra (egészen más jellegű volt eddig, dehát a Baba Projekt is felkerülhet rá :DDD) felteszem a tudnivalókat, okaj??

ancsipancsi

Ancsi!
Köszi a hasznos infókat! Jó így összefoglalva!
Ildi
ildi76

Sziasztok kismamik!
Tudnátok nekem emberséges, jó modorú doktorbácsit (nénit) ajánlani a Szt. Imrében?
SOS, mivel a 25. hét végén járunk!
monesz

Ancsipancsi!

Szerintem senki nem rólad beszélt, amikor azt mondta, hogy nem tartja igazságosnak az alanyi jogon járó gyes összegének emelését, mivel azt tényleg az is megkapja, aki soha életében egy fillér pénzt nem fizetett be az államnak. Amúgy az, hogy adó vagy tb járulék, teljesen mindegy. Az, hogy a TB járulék az adótól el van különítve annak több oka is van, ennek ellenére nem lehet teljesen különválasztani már csak azért sem, mert az adót is azért fizeted, hogy az állam a nagy közösségi kérdéseket megszervezze és ennek része az egészségügy és a társadalombiztosítás is, úgyhogy össze tud ez mosódni. Nem olyan óriási köztük a különbség.

Az, hogy ha a 3. évben is otthon akarsz maradni ugyanazt a pénzt kapod, mint aki nem dolgozott arról nem mi tehetünk, de amint te is leírtad, akkor már lehet munkát vállalni, úgyhogy gondolom ez az oka a kisebb támogatási összegnek.

És az, hogy a munkáltatók, hogyan vernek át, meg csalnak és hogyan használják ki a munkavállalókat az megint egy teljesen más kérdés. Ezzel kapcsolatban az a véleményem, hogy a munkát vállalók is lehetnének egy kicsit kevésbé megalkuvók (na persze ez csak akkor működne, ha mindeni megkövetelné, de ez nagyon nehéz, mindenesetre valamilyen módon ezt kellene erősíteni itt Mo-on), másrészt meg ha nem lennének ennyire magas adók és járulékok és igazságosabb lenne a rendszer az is sokat segítene. Hát ezek nehéz dolgok Kép

r
ruzicsky

Én nem is tudom, hogy magasak-e a járulékok, mert ha kevesebb lenne, a cégek akkor is csalnának.

Különben Mo-n ez a GYED,GYES stb. dolog nem megoldott, mert ez egy szociális juttatás, de MINDENKITŐL VONJÁK HOZZÁ A PÉNZT, attól az anyától is, aki soha nem fog szülni, attól az apától is, aki soha nem fog táppénzre menni.

A törvények olvasgatása közben jutott eszembe Kép), hogy vajon hány anya teszi be oviba, bölcsibe a gyerkőcöt, amikor még kapja a gyedet, gyest? Kép) Ez sajna jogellenes, de ugyan miért ne csinálná meg valaki???

A minimálbéres dolog ellen nem tudom mit lehetne tenni, én azt hiszem ezt nem tudják a munkavállalók megoldani, de az állam helyében hathatósan lépnék fel az ilyen járulékcsaló cégek ellen, mint ahogy a bujtatott vállalkozók ellen már teszik is. (Tudjátok, mikor szegény munkavállalót kényszerítik, hogy legyen inkább vállalkozó. Azt hiszem ez a g...iség legnagyobb foka, a minimálbéres dolog még ez előtt van Kép)

Szerintem minden minimálbéres ember álma, hogy egy rendes cégnél helyezkedjen el, mert meglátásom szerint az ilyen cégek (tapasztalatból tudom sajnos Kép ) nem csak a bér, de minden tekintetben aljasok, az ilyen helyen általában csak kötelezettségei vannak az embernek, jogai nem nagyon. Node hagyjuk már a moralizálást, valaki tegyen be egy édes babafotót, vagy egy UH képet, v. ilyesmit, hadd "élvezkedjünk"!

Különben vagyok olyan bolond, hogy csinálok egy honlapot, ahol nyomon fogom követni terhességem minden napját, és a terhességgel járó bármilyen egyéb infok is azon lesznek. Kép)

ancsipancsi

Ancsipancsi!

Még annyit hagy írjak, hogy hidd el, ha nem volnának ilyen magasak a járulékok, akkor nem lenne ennyi csalás! Mert azt mindenki be tudja látni, hogy közös feladatokra kell áldozni, mert vannak fogyatékos, beteg emberek, azokat is el kell látni, nem dobhatjuk őket le a Tajgetoszról... A baj itt nálunk legalábbis a mértékkel van, túl sok az amit elvesznek a közös célokra és nagy nehézségbe ütközik kifizetni, adó, tb, miegymás egyszerűen túl sok, és senki nem érzi igazságosnak, hogy a megtermelt javak ekkora százalékát kell a közösbe adni. Míg ha könnyen teljesíthető lenne akkor az emberek nagy része boldogan kifizetné, mert egyrészt kötelesség, törvény írja elő és az ő érdekében is van.

és ezt hidd el, hogy így van, a törvény csak egy dolog, de egy társadalommal csak akkor lehet betartatni, ha azt ők is saját érdekükben valónak és jogosnak érzik, ha nem akkor pedig mindent megtesznek, hogy kihúzzák magukat alóla és mindenki mellé nem állíthatsz rendőrt...

r
ruzicsky

Sziasztok!
Babakocsi-leárazás az egyik szupermarkertben. Ugye nem reklám, ha leírom: szóval nem a kék-piros, és nem is a madaras, mi marad? 4 betű, c-vel kezdődik, de k-nak ejtjük. Törökbálinton, na? Kép
A helyes megfejtők, akinek legalábbis kell, látogasson el oda, mi 15000-ért vettük 35 helyett!!

Jucus!
Gratula a kiskirálylányhoz!!! Soma után úgyis lány jár, nem? Kép

Ancsi!
Én nem veszem floodnak (hogy jön ide az árvíz?? ezt még nem hallottam...), szerintem tökjó, hogy megosztjuk egymással, amit tudunk. Akit nem érdekel, úgyis átlapozza, nem?

Pusz: neet(34)
neet

Flood = árvíz is Kép,meg idehányása a sok szövegnek Kép).

MEGŐRÜLTEM TELJESEN! Eddig a honlapomat csicsáztam! Azt' még nem is vagyok terhes!!!

Iszonyat jó, hogy van ilyen "olcsó" babakocsi, mert én már elszörnyülködtem, hogy milyen kiadások jönnek. A madaras cég v. a T... katalógusban is láttam egy ócsót, de ugye azt szemmel kell látni ahhoz, hogy milyen.

ancsipancsi

sziasztok

MÉg új vagyok itt köztetek,ugyanis most tudtam meg,hogy a dokim átjött ide a szent imre kórházba. 2. babámat várom elvileg március elejére. Az lenne a kérdésem,hogy kell-e vmit bevinni a kicsinek amikor megszületik v. itt is a kórházi ruhákban vannak a kicsik. ill. nekem kell-e eü.betétet stb vinni,mert az előző helyen ahol szültem ott mindent adtak. És még vmi a látogatás,még mindig úgy van,hogy monitoron lehet csak látni a babákat? Bocsi a sok kérdésért sziasztok
juji
juji

SZiasztok lanyok!
Megvan valakinek a Gyonged szuletes c. konyv?
azt hiszem csak a masodik reszet lehet kapni mar, legalabbis a libri weboldalan csak azt lattam!

Kép
babarozsa

Juli!
valahol van egy lista, de kerdezz inkabb masokat, mert en vegul nem ott fogok szulni, de ha megtalalom, akkor beirom!Kép

haloing kell haloing az tuti!

Kép
babarozsa

Juli,
A kicsinek nem kell vinni ruhát, csak a végén, amiben hazahozod. Betétet viszont kell vinni, azt nem adnak, sőt pelenkát és popsitörlőt is kell vinni a babának, mert csak a fürdetésnél kap, mikor veled van a szobában Neked kell sajátot ráadni, viszont popsikrém van minden szobában.
A látogatáskor nem lehet bemenni a szobákba, egy üvegajtó mögött nézhetik meg a látogatók a babát, aztán Te betolod őt a csaecsamősökhöz és ki tudsz menni a látogatókhoz egy társalgóba vagy a folyosóra.
szia
Eszter
pesztus

Szia Juji!
Most sietek, de nekem van listám, ha más nem, én majd leírom, mi kell. Rendszerezve van, h mi kellhet neked, a babának meg a papának, már ha ő is bent lesz. Melyik érdekel? Mind?
neet(34)
neet

Sziasztok,

már nagyon régóta olvasgatlak Benneteket, de még csak most írok először. Abban szeretném a tanácsotokat kérni, hogy szerintetek mikor kérdezzem meg a nőgyógyászomat, hogy elvállalja-e szülésemet, ami majd április végén lesz csak esedékes.

Moosejaw!

Ha jól emlékszem akkor, TE dr. Urbán Mártához jártál és gondolom Nála is szültél, mivel én is hozzá járok ezért, nagyon kiváncsi lennék a Te hozzászólásodhoz és privátban lennének még kérdéseim.

Mivel a cég ahol dolgozom, nem biztosít korlátlan internet hozzáférést, nem tudom, hogy meddig tudok feljelentkezni, ezért örülnék, ha Bárki a hozzászólását a következő emailcímre küldené el:mcsirmaz@valeant.com

Köszönöm:

Melinda
(12+5)
icsirm

Sziasztok!

Légszi küldjétek át a mazsolamuzsika@vipmail.hu-ra Holba elérhetőségét. Magán is!
Sajna elhagytam a naplómat és abban volt benne a száma!

Sajna nekem nincs netem és egy kávézóban ülve olvastam el amit írtatok a gyesről.
Lehet, hogy benne van, lehet, hogy nem!
Szóval:
Te is bemehetsz a TBbe és köthetsz velük egy szerződést ,hogy fizeted magad után a több tbt, hogy a max gyest számlázzák!
Sajna én buta voltam azaz a könyvelőm így a 2,5 alatt /bence fiam 2002. 02.13-n született Holba doki és Molnár GAbi aszisztálása mellett a Szt. Imrében/ a max amit kaptam az egyszeri anyasági támogatás ami kb. 30 e volt. Utána 27e kaptam majd 25-26et. Most feburár óta 21e.
k
kriszta13

Juji!

A beígért lista:

FELVÉTELHEZ:
személyi
1 évnél nem régebbi ház.any.kivonat VAGY apasági nyil.
férj személyi száma
terhes gond.kiskönyv BENNE: vércsop. cervix tenyésztés, HbsAg lelet, UH lelet, uccsó vérkép lelet
TB kártya

TISZTÁLKODNI:

szappan (ki hitte vón, bár én a tusfürdőre szavazok)
fogkefe, krém
sampon
fésű
2 papucs (1 tusizni+1 másik, alacsony sarok javasolt Kép)
2 türcsi
köntös, hálóing
fehérnemű
pzs
wc-papír
TENNA eü.extra lady betét
evőeszköz, pohár, tányér

ÚJSZÜLÖTTNEK HAZAMENETELKOR:

pelus + 1 textil pelus
1 kising +rékli vagy body
rugi
1 pamut sapi+1 kötött sapi
1 kardigán
gyerekpléd, pólya vagy mózeskos.

SZÜLŐSZOBAI BATYU:

papucs a társnak (hadd szokja, Kép )
2-3 db ásványvíz (bubi nélkül)
szőlőcukor, csoki, banán, müzliszelet, rostos üccsi
testápoló vgy masszázsolaj, illóolaj
gyertya, hangkazetta vagy CD
fényképező, kamera

Minden itt van, ami a listán van (Hban kaptam)
persze többmindent vihetsz, meg ezek se mind kötelezőek, pl ha utálod a müzlit, stb. Ami egyértelmű, az egyértelmű, gondolom, iratok, stb.

Remélem, sokan hasznát veszitek, mer mire begépeltem... Kép Kép

JA, és én labello nélkül el nem indulok sehová, úgy ki tud száradni a szám. A Hban 2féle infot kaptam 2 nap alatt a pelusról + popótörlőről, 1x azt, h nem kell , 1x azt, h csak az első nap biztosítják, szóval szerintem vigyünk, azt legfeljebb hazahozzuk, ami nem kellett.
Ezt elküldöm, el ne vesszen, azt gépelek még, ha valami eszembe jut.
neet(34)
neet

Ja, igen, kimaradt:
állítólag a genyó rendőrök büntetnek azért, ha mózeskosárban viszed haza a picit az autóban, (Hban mesélte asszem Nyulas Jolán?)tehát inkább válasszuk a gyerekülést. Abba meg ugye pólya se fér, tehát máris 2 fölös dolog a kórházba...
Nekem a védőnénim javasolta (meg mások is) az eldobhatós neccbugyit (patikárusnál beszerezhető), 1-2x kimosod, azt kuka.

Ja, és kihagytam még a melltartó betétet is, bocsika...pedig az sem árt.

Hálóinget vagy adnak, vagy nem (a készlet erejéig...), de azt mondták, h ha nem akarod elcseszni a kedvenc hálóingedet, akkor vihetsz egy hosszú, bő pólót is a szüléshez. Lényeg, h ne legyen túl hosszú.

Na, ha valaki még hozzá tud tenni vmit, hajrá, nekem ezek voltak felírva+ a fejemben. Kép
neet
neet

Csajszik! Terhes vitamint ajánljatok több félét máááá légyszi!
Ma v. holnap kellene megvennem.

ancsipancsi

ELEVIT

Kép
babarozsa

Amúgy mennyibe kerül egy normális ótós ülés egy csecsemőnek? Azt' utána meddig tudja használni?

Múltkor egy csajszi úgy ment az utcán, hogy a hátán volt az egyik gyerkőc, mellette sétált a másik. Kenguruszerű izé volt a hátán, de nem tudom milyen.

ancsipancsi

Köszi Baba!

ancsipancsi

attol fugg, van 40 ezerert isKép

es tobb kategori a van 0-valameddig, meg kelle nezni egy baba ujsagban, most nem tudom fejbol

de azt hiszem osszesen 3 kell, mig felno

Kép
babarozsa

nem baj, úgyis két gyereket akarok, viszont talán nem 40.000-es ülést. remélem nem a biztonságosságától függ az ára.
lehet, hogy ezt is lehet használtan venni olyan családtól, akik kinőtték

ancsipancsi

Vitamin: Elevit vagy Materna. A Maternával kapcsolatos álláspont, hogy nagy babák születnek tőle, persze szerntem csak annál aki hajlamos rá, a barátnőm Maternát szedett és 2,5 kg-val született a lánya.

Ancsi kérek beszámolótKép)))

Egyébként még mindíg ajánlom nektek a hirdetéseket, nagyon jó minőségű cuccokat (pl. autósülés) lehet akár féláron is megvenni. Mondjuk aki több babát tervez annak megéri beruháznia.
zsebi2004

Ancsi, kosz a sok hasznos infot, kivancsi leszek a honlapodra Kép Azt nem lattad valahol, hogy az egyszeri anyasagi tamogatast hova kell beadnom, vagy a muunkaltatom rugdossam ezzel? Esetleg az urlap is fenn van a neten?

Neet, nem hiszem, hogy barmihez is a vedono igazolasa kellene. A vedonorol akar le is mondhatsz, ha nem szimpi (mondjuk nem kapsz masikat, itt nincs szabad valasztas, mint a haziorvis vagy a gyerekorvos eseteben, de mondhatod, hogy hagyjon beken).

Zsebi, az en babam most 6 kilo, tejcsi mar alig van. Ma elorebb hozta az ejszakai evest es ket orat fenn huligankodott, de a reggeli megint 8 lett, szoval nem tudom, mit akar. Az a gondunk meg, hogy mivel rengeteg a nezelodni- es szovegelnivaloja, nagyon el tudja huzni az evest, akar ket ora hosszat is, mert kozben annyit huligankodik.

Juji, a pelus es a popsitorlo kell, mert amikor kinn van veled a baba a szobadban, akkor azt hasznalod, amit vittel (popsikrem es sebhintopor volt a szobaban), ha sikerul betolnod a csecsemmoosztalyra, akkor ott a korhazi municiot hasznaljak. Ruhat adnak ra, azt csak a hazamenetelhez kell vinned. Te viszont nem kapsz semmit, csak keves vacak kajat.

Neet, miert nem szkennelted be a listat?
moosejaw

Babarozsa nezd meg a konyvet a http://www.alexandra.hu -n, szerintem a libri, fokusz es magyar konyvklub vacakok. Egyebkent megtegnap vettem naluk Lennart Nilsson es Lars Hamberger Gyermek szuletik cimu konyvet. Nagyon szep album, olyan csodalatos kepek vannak benne, hogy majdnem elsirtam magam, mikor vegiglapoztam. Hihetetlen, hogy tudtak ilyen profi felveteleket kesziteni a pocaklakokrol.

Melinda, igen, en Urban doktornonel szultem, e-mailt kuldtem neked, kerdezz nyugodtan.

Neet, az eldobhato alsokat en hipermarketben tudtam megvenni, harom fajta is volt! Ahol te is vetted a babakocsit. Egyebkent az is piros-kek, szoval jobb, ha nem titokzatoskod, mert csak osszezavarod a tobbieket. CORA! Reszemrol a budakalasziba jarok.

Ancsi, elevitet szedtem vegig, es nem volt vele semmi bajom, baba se lett orias (3.65, sot, a baratnem is ezt szedte, az ove meg csak 3.1). Illetve mar a varandossag elott is szedtem, meg most a szoptatas alatt is kene, de mostanaban mindig elfelejtem.
moosejaw

Ja, Ancsi, az adokedvezmenyt kifelejtetted a listabol.
moosejaw

Igen, bocsi, asszem a gyerek 3. hónapos korától kezdve jár 3000 Ft adókedvezmény, amit vagy a mama, vagy a papa igénybe vehet. Nem tudom meddig!! Kép)

ancsipancsi

csak ennyi van Kép(, és ebben csak IGÉNYBEJELENTŐ SZERVKÉNT emlegetik Kép

Vhr. 24. § (1) Az anyasági támogatásra vonatkozó igény benyújtása az 1. számú melléklet szerinti Igénybejelentés családtámogatási ellátásokra című formanyomtatvány és az 5. számú pótlap kitöltésével történik.

A nyomtatvány meg úgy néz ki, hogy ezen lehet igényelni a családi pótlékot, gyest, stb-t.

ancsipancsi

Sziasztok,

Sajnos én még nem vagyok pocakos, de remélem mihamarabb csatlakozhatom hozzátok. Egyenlőre a barátnőm /akinek nincs internet hozzáférése/ nevében szeretnék tőletek infót kérni Bálint dokiról részletesen ha lehet pl.: elérhetőség, vizsgálat és szülés tarifa stb... Az alábbi címre szeretném ha küldenétek i.lancsak@trendex.hu . Előre is köszönöm szépen. Ildikó
lancsi

Szia Ancsi!
Én is az Elevitet ajánlom.
Monesz
monesz

Magzatvédők, amiket én ismerek:
Elevit vagy Pregnavit, ugyanaz, de az utóbbi olcsóbb (nem olyan ismert, de a dokim szerint ua. van benne.Én már áttértem rá, no panasz.)
Nagybaba-esete: sógornőm az előbbit szedte, baba: 2.7 kg, szóval erre tényleg nem lehet építeni. Ha attól féltek, h emiatt lesz nagy és nehéz megszülni, az nem (mindig) igaz tehát.

Moosejaw, valamit félreértettél, vagy én írtam rosszul? A védőnénim a legjobb a világon (sokkal rosszabb tapasztalatokat hallok innen-onnan), segítőkész, de nem tolakodó, mindent meg lehet vele beszélni, nem a divatot hajtja, hanem tényleg az érdemes dolgokat, stb. Na, ezt jól megaszontam, de biztos érted. Kép
Ja, és ha lenne scanner a környéken, még boldogabb lennék... Kép Kép

3000es adókedv: doki ad papírt, h betöltötted a 90.napot, és onnantól kapod (asszem, visszamenőleg is kapható), a melóhelyed munkaügyére kell bevinni. Azt ti döntitek el, h melyikőtök veszi igénybe, de csak egy félnek lehet, nyilatkozni kell.

Ancsi!
Igen, mint minden mást, autósülést is lehet használtan venni, de van olyan hiper-szuper babakocsi is, h eleve benne van 1 mózeskosár és 1 ilyen ülés. Mi használtan kapunk egyet 4000ért, mindenképpen megéri várni a végéig, h kapsz-e, ilyeneken lehet rengeteget spórolni. Ha meg nem kapsz, papa megveheti akár akkor is, amikor te még a Hban lopod a napot, és szokod a babát... Kép

Lancsi!
Sok sikert a babaprojekthez!
neet(34)
neet

Sziasztok!

A 3000-es adókedvezmény a terhesség 91. napjától lehet igényelni, egyik szülő veheti igénybe, visszamenőleg is. Akkor viszont aki igénybe veszi érdemes önadózónak lennie. (legalábbis nekem ezt mondta a könyvelő rokon, és a másik ebben jártas jóismerősöm is) A baba megszületése után ez az adókedvezmény megmarad, csak más néven fut. (elnézést, ha már egyszer vki leírta, csökkentett üzemmódban müködök)

Terhesség előtt érdemes folsavat szedni, és a 16. hétig folytatni (nekem a 17. héten mondta a védőnéni, hogy jó lett volna szedni Kép )

Az autósülésbe is használható lábzsákos vastag "hálózsák"-szerűséget (van egy lyuk, ahol át lehet fűzni a rögzitőcsatot) Kenguru Gold márkájút láttam a Corvin gyerekosztályán. Igaz az árán is nagyot néztem: 7000 Ft.
zanza

Moose!
köszi, az alexnadra.hu-n asszem megvan
de mar megrendeltem egy konyvesboltban., ha ok nem tudjak megszerezni, akkor rendelek!

Kép
babarozsa

Sziasztok Lanyok!

Lenne egy kerdesem,Ti biztosan tudtok nekem segiteni.
A heten kell mennem a nyaki redo meresre a Bartfaiba,es nem tudom,jol emlekszem-e,hogy az UH azon az emeleten van,ahol a vert szoktak venni.Csak hogy odatalalok-e egyaltalan a helyszinre?KépKép

Elore is koszike.

Kriszta

Kép
Kép
Kép
bkriszta

Kriszta,

Jól emlékszel, az UH a vérvétel mellett van.
zsebi2004

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?