Sziasztok !
Nem volt erom valaszolni, mert miota abbhagytam a munkat (junius 24), rohamosan csokken az energiaszintem es egyre tobb idot toltok vizszintesen. Meg mindig sok az inteznivalo, par het mulva koltozes es festes, rengeteg szekrenyt es polcot kell szelektalni a koltozes elott, egyre gyakrabban kell orvoshoz vagy vervetelre mennem...
Picurkaval jol vagyunk, nagyon sokat mozog es tovabbra is tatott szajjal bamulom, amikor aszimmetrikussa teszi a pocakom, mert atfordul egyik oldalrol a masikra vagy amikor ugrig egyet a hasamon a konyv vagy az ujsag. Mostanra mar 2 kg folotti a sulya es 41-42 cm hosszu.
Mult heten hetfon voltunk UH-n, ahol ujfent nem keszultek hasznalhato kepek, de azert kuldhetek combcsontot vagy egy elsiklo gerincet
Mindent rendben talaltak. Viszont mondtak, hogy Picurka nagyobb meretu es hosszabb baba lesz az atlagnal, mert mind a koponya atmeroje, combcsont hossza es haskerulete akkora, amit az ilyen idos babak csak 5%-a er el. En sem vagyok alacsony es ugy latszik, 'szep szal' donort talaltak
A hugom kisfia is 53 cm hosszu volt...
A nogyogyaszom szerint nem kell aggodnom, hogy tulsulyos lesz a a baba, mert nagyon szigoru dietara vagyok fogva. remeljuk, igaza lesz es nem kell 25 oran at vajudnom, mint a hugomnak...
Itt is meleg van es sajnos nagyon paras is a levego, ami szinte elviselhetetlenne teszi... Meg szerencse, hogy itthon pihengetek, szunyokalok es nem kell az irodaban szenvednem.
Az egyetlen gond, hogy megerositettek, hogy kialakult a terhessegi cukorbetegseg. Kedden voltan ket es fel oras dieta tanacsadason masik 6 kismamaval. Szigoritottak az eddig is sziguru dietan
El se tudom kepzelni, hogy a tobbi kismama hogyan fogja betartani a szabalyokat, mert meg nekem is, aki gyakorlatilag nyolc eve folyamatosan 'dietazik' is nagyon-nagyon nehez.
Nagy szemeket meresztettem, amikor elhangzott, hogy hany kanal cukorral isszak a tejet (!!!), teat, kavet, nem tudtak, milyen is az igazi teljes kiorlesu kenyer es valaki nem akarta elhinni, hogy alkoholt nem szabad inni terhesseg alatt
Hetente ket napon hatszor kell ujjbegybol vett verrel vercukrot mernem, masnap reggel jelentenem kell a korhaz diabetologusanak az ertekeket es hogy pontosan mit ettem. Penteken nem tetszett nekik egy ertek es tovabb szigoritottak a dietat
A fentieknek megfeleloen volt ket nagyon stresszes napom mult heten es mindhketto sirassal vegzodott...
Holnap kell az ujabb jelentest kuldenem a korhaznak es holnaputan egy masik szakorvossal kell konzultalnom, akihez kethetente kell jarnom.
A jo hir, hogy nagyon szimpi volt az uj nogyogyaszom a parom varosaban es mondta, hogy nagyon ugyes vagyok, mert kepes vagyok betartani a dietas szabalyokat, csak 3 kilot szedtem fel es mindent megteszek Picurka egeszsegeert, akinel eddig mindent a legnagyobb rendben talaltak majdnem 41 eves korom ellenere is.
A koltozes valamikor julius 19-23 kozoptt lesz, addigra a paromnal minden szekrenyt es polcot szelektalni szeretnek, hogy ne dobozhalmokkal legyunk korulveve helyhiany miatt, mikor Picurka megerkezik.
A festes idopontja meg nyitott, remelem, valamikor juliusban arra is sor kerul. Szoritsatok, hogy Picurka augusztus masodik feleig ugy dontson, bent jobb es ne akarjon megszuletni a koltozes, festes es bababutorszereles kellos kozxepen...
Es mivel meg igy sem vagyok teljesen leterhelve, ket hete ket baratnom latogatott meg Nemetorszagbol es Magyarorszagrol, tagnapelott pedig a nemet unokahugom es a baratja 'ugrottak be' hozzank egy napra Toszkanabol hazafele menet.
Bodzassuti es Zafir, nagyon szoritok hogy a parotok megpuhuljon, es ne kesleltesse a kezelest a gyogyszerek szedesenek tologatasaval.
Bari, kivancsian varom/varjuk a beszamolot a tuszopunkcio idopontjarol es eredemenyerol. Ne legy csalodott, hogy ha nem mind no meg nagyra, mert ez masoknal is igy van. nalam mindket alkalommal 12-13 tuszot lattak, de csak 7-8-at szivtak le, mert a tobbi tul kicsi volt. A lenyeg, hogy erettek es epek legyenek es legyen nehany szepen osztodo embrio.
Evi, ez aztan a meglepetes! Remelem, az orvos jo otleteket tud adni arra, hogyan lehet a ferjed problemajat kezelni. Ha erdekel, leforditom es elkuldom a magas vercukorertekre kapott dietat.
Ephi, mit jelent, hogy kikeszult a szervezeted a fogamzasgatlotol?
Szep napot mindenkinek!