Új privát üzeneted érkezett!

hát nem kapok röhögőgörcsöt olyan fájdalmaim vannak, ma egész nap, a hasam extra überkemény, nyomatom a kal-magot most ezerrel, és Lizát sem éreztem ma még...
asszem most hívom a dokimat

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

kubu
a sok idegeskedés nem tesz jót neked, de tessék kicsit pihenni első Liza aztán a tanulás.... pihenni pihenni tudom könnyen beszélek de én is Filippel terhesen tanultam tudod meséltem a talin.... remélem minden rendben lesz.

mieza
holnapra minden oké lesz ne izgulj.

zsu
nagyon sajnálom, hogy mk lett a vége, nagy ölelésemet küldöm.

brumi
nekem 2 inszemem volt egyszer sem néztek meg uh-on, de volt akit megnéztek.
menete: bemégy és kb 2perc alatt berakják egy pici csövön keresztül és utána az asztalon megdöntenek kb 5-10 percig ott fekszel aztán mehetsz a szobába és utána 1 óra múlva mehetsz a záróért.
előbb a lombikosokat csinálják aztán a végén az inszemesek, ha van ágy lefeküdhetsz ha nincs akkor széken ülve várhatsz.

mindenkinek drukkolok, nekünk jó volt a hétvége, meg ma voltam körzetinél táppénzes papírért aztán bevittem a melóhelyre délután meg kimentünk a kertbe, hoztam borsót, répát, meg zöldséglevelet, cseresznye az nagyon kevés van Filip kisvedrébe szedtünk csak, holnap főzök fincsi borsólevest.
jó pihit mindenkinek... és mennek a babaragacsok is leendő kismamiknak, meg a drukkok a beültikhez.

Kép

Kép

Kép
lukacsne
Fót

Sziasztok,

Brumi,
Hát lehet én is többet leszek egy ideig „olvasó módban”, tanulok addig tőletek, szedem az infókat a dolgokról :lol: , mert az első konzultációm valószínűleg augusztusban lesz.

Vikus,
Nekem a múlt héten csinálták a petevezető átfújást, leginkább miezához közelít a véleményem. 10 perc, de fájt. Segít átvészelni a tudat, hogy csak pár perc és a szüléshez képest elenyésző valószínűleg.. Utána 3 napig minimális vérzés igen, de alhasi fájdalmam nem volt.. Ha a BMC-ben adnak fájdalomcsillapítót ahogy Judit írja, akkor az jó, élj vele, nekem nem adtak. Szóval, látod, mindenki másként éli át..

kubu,
remélem, jobban vagy!
zsu14

Szépséges jóóó Reggelt Hölgyeim!!!! :D

Végre süt a napocska,remélem most már jön az igazi nyár.Rohanok dolgozni,csak még van egy kis időm indulás előtt.

Mieza!!
Drukkjaim küldöm,mint ahogy tegnap is tettem,sietek haza olvasni a jó híreket!!!! :D

JUdit!!
Pihizzél amennyit csak tudsz.Még Tatán vagy,jól értem????MIkor mész haza???

Vikus!!
Nekem inkább volt kellemetlen a HSg,mint fájdalmas.INkább az a hülye test helyzet amit felkell ott venni,azt hittem leesek a RTG ágyról. :lol: :lol: Kb vetkőzéssel,öltözéssel 15 perc volt.Kicsit feszített a hasam mikor az anyagot engedték be,de Újvári ügynök mindent mondott,mit csinál éppen,szóval próbálta terelni a figyelmemet,és a csajszi is nagyon aranyos volt aki segített neki.
9-re kellett menni,és délre lett meg a záró.Én vittem cataflamot,és azt vettem be,megkérdeztem,hogy az mehet-e,és örültek Neki,hogy nem az Ő gyógyszerüket fogyasztom. :lol: :) Utána fájt apocakom,délután kicsit vérezgettem,de nem volt vészes,és feküdtem egész nap,pihi volt.Szóval nyugi,minden oké lesz. :wink:

Brumi!!
Hajrá inszem,kiváncsi vagyok a tapasztalatodra,Én is inszemre készülök júliusba.Miket kell szúrnod???

KUbus!!
Jajjjjjjjjj,ez nem jó,végül elérted a dokidat??Ugye nincs baj??Gyere,mert aggódom értetek. :cry:

Lukacsné!!
DE jó is a haza borsó,répa.Annál fincsibb nincs is,és mennyivel másabb a leves íze,mint a fagyasztott dolgokból.

Zsu!!
Ölellek.Nagyon sajnálom.. :cry: :oops: :cry: Igazságtalan az élet..

Na csók,jók legyetek!!!
csucsu99
Budapest

Sziasztok! Alig aludta éjszaka, és persze horrorokat álmodtam...
Most indulunk, ha lesz hírem, jelentkezem :)

valakinek akartam valamit írni, de lukas az agyam :)
Akkor senki nem lesz ma? :)
mieza

vikus: A hsg nekem is fájt, de a szüléshez képest tényleg semmi az egész így utólag. Hamar meg van. Nekem semmi bajom nem volt utána, csak egy pici vérzés. És én nem vettem be gyógyszert.

kubu: Mi újság?

mieza: Gyere a hírekkel.

zsu: Sajnálom a babócát, mielőbbi felépülést.

brumi: Nekem mind a 4 inszemnél megnézték uh-n hogy megrepedtek-e a tüszők.

Rólunk: nem sok van velünk, Barbus taknyos egy picit. Elkezdtem a vezetést, oktatóm szerint jól megy.
vicky79
Budapest III. kerület

Kubu!
gyere mindenképpen a hírekkel, mert nagyon aggódom értetek!!!!
Mit mondott a doki?
hmmm...ha nem írsz, most kezdjek azon kattogni, hogy be kellett-e mennetek a kórházba??? :shock:
ÍÍRRRJJJ!!!!!!

Mieza!
Te is nagyon gyere a jó hírekkel, amint haza érsz!!!!

Vikus!
Nekem sem fájt a Hsg! Kellemetlen volt, de egyáltalán nem kibírhatatlan.10-15 perc volt az egész. folyamatosan mondta Lintner hogy mit csinál és hogy mit fogok érezni közben. Éppen úgy volt minden ahogy mondta.
Nálam a fájdalomcsillapítás sem játszott. Szóba sem került. Mondjuk nekem Lintner csinálta meg sk, mint magán betegének, így bementem 9-re és 10 perc múlva már a röntgenben feküdtem az asztalon, ő meg pakolászta belém azt a fél asztalnyi cuccot. A BMC-ben valóban ki kell várni a sort :?
Aznap egy pisilésnél valamennyi vér jött, de ennyi! Mondjuk én azt a napot szigorúan végigfeküdtem!!!
És úgy mondom, hogy nem fájt, hogy azonnal mondta a dokim, hogy biztos pocsék érzés lesz, mert nagyon pici vagyok és már csak a méretek miatt is nehéz menet lesz. Ehhez képest nem volt gáz.
A szülés valóban sokkal pocsékabb!!!

Brumi!
Sajnos én nem tudok az inszemről beszámolni, mert nekünk csak 1 lombikunk volt. De a többiek biztosan részletesen beszámolnak majd!
Mindenesetre drukkolunk!

majd jövök nemsoká vissza...

eszter82
Budapest

Mieza!!
Drukkjaim küldöm, jó híreket!!!!

07.02 első UH /BMC/, már nagyon türelmetlen vagyok.
Vendég

Brumi!
Inszem: Reggel fél 8 és 8 között kell a pár férfi tagjának bemenni (mi egyébként mindig együtt mentünk már ekkor ott voltam én is). Ott hamarosan szólítják, az anyagleadásra,....
Mi lányok, olyan 9-10 körül foglalhatjuk el a szobákat, ha szerencsétek van, lesz ágy, ha nem akkor a lombikosok fekszenek, az inszemesek meg székeken kell üljenek :(
Aztán majd név szerint jönnek értetek, és mehettek a műtőbe. Ott le kell venni a köntöst, bugyit, papucsot. 2 műtő nyílik az előtérből, ott zajlanak az események majd. Felfekszel, műtős Misi megkukkol, meg eligazgat, hogy hogy feküdj... :) kicsit megdönti az asztalt, aztán jönnek a biológus, doki.. beazonosítanak, fertőtlenyítés, cucc fel... mégjobban megdöntés, 5 perc fekvés úgy, abban a helyzetben, utána saját lábon vissza a szobába.
Nekem mikor volt ágy jólesett utána egy félórát feküdni, mert mindig fájt az inszem.... ja és utána ilyen maszatolósan véreztem, szóval betét azért nemárt..... De túl lehet élni. Most a legutolsó alalkommal nem volt ágy, úgyhogy 1 kis kanapén feküdtem el, de a lombikos lányok nagyon drágák voltak és mondták, hogy akár melléjük is bebújhatunk!!! :) Volt aki meg is tette :)
Eztután felöltözöl és vársz a záróra. A recin megmondják hogy pontosan hol :)

Ja a műtőben hűvös van, érdemes zoknit vinni :)

Judit: igen, holnap megyek... Már kezdek izgulni a jövő hét miatt..... huh.... :shock:

Mieza, köszi a linket :)
andrea-1

Kubu????????????

Mieza????????????

Macs?? :) bár tudom, te most le vagy tiltva az emelet mászásról, de hátha leköltözött a gép :)

eszter82
Budapest

SZiasztok!

Na itt vagyok hírekkel. Felértünk :) és épp nagytakarítás volt, végignéztük, ahogy az irodákat, és a várót kitakarították. a dokik elég idegesek voltak.

A sorba betoppant egy elég színes pár :) akik nem tudták megmondani a sorszámukat, a születési dátumukat. :shock: Nem akartak sorban állni és mindig megpróbáltak elénk kerülni... Akik voltak a fórumtalin, hallhatták a vidám történetem már egy ilyen családdal kapcsolatban. Hogy én ezeket mindig kifogom :)

2.nak hívtak be, jó fejek voltak, mindenki vigyorgott. Aztán megláttuk az egyik babót, szép erős embiónak mondta és láttuk a kisszívét pulzálni, 140-nel. 6 mm. 6 hetesnek írta, mert ma léptem a 7. hétbe. A másik babónál már nem vigyorgott annyira. Ő még csak 4 mm, ezért nem is volt még szívhangja. Azt mondta, hogy az 6mm korában látszik először. Szóval, még minden lehet, akár be is hozhatja a nagyobb tesóját :)
Nagyon szomorúan jöttem ki, nem is tudom miért. Talán mert szinte semmit nem aludtam éjszaka és annyira elfáradtam, és mert megint egy hét stressz és már nagyon rosszul viselem, hogy mindig aggódom. Mindig csak majdnem minden van rendben. Pedig az volt, hogy ha most hallom a szívhangot mindkettőnél, akkor szép kiegyensúlyozott kismama leszek. De most megint nem kicsit fogok egy hétig igzulni, mert mégiscsak megfogant ott az a kis élet, és akkor már maradjon velünk.
(mondta Sz, hogy lehet, hogy később tapadt meg. szerintem lehet, hogy a hematóma kicsit elnyomta, vagy pont amiatt lett későbbi, de pont az a babóca, aki mellett (felett) volt a hematóma.

Szóval, most nagyon kell koncentrálnom, hogy ne a pici miatt aggódjak, hanem nagyon örüljek, hogy itt egy igazi kemény nagylegény és a picur ha szeretne maradni, akkor van rá esélye, mi szeretettel várjuk. (könnyű ezt így leírni, de agyban annyira a kicsi jár a fejemben, hogy légyszi-légyszi maradjon velük és érje utol a nagyot.)
Meg kicsit depi vagyok a stressztől, szóval most le is fekszem majd aludni, csak még vár rám egy telefon a Fülöpszigetekre.

A BMC elengedett (az kicsit biztató, hogy ha elengedett, akkor a nagybabóca nagyon tuti lehet :)
Azt mondta Sz, hogy 1-2 hét múlva menjek a nődokimhoz, hogy megnézzük, hogy beindult-e a szíve. Aztán mosolygott, hogy amilyen kíváncsi vagyok, már jövő héten ott leszek, ezért csak egy heti utrot ír fel :) (ja, híres a türelmem...)
Tudom, hogy Angliában először csak a 12. héten néznek meg és 2 ultrahang van végig és... de én már alig várom a jövő csütörtököt, be is jelentkeztem.
Elfelejtettem megkérdezni hogy mennyire pihenjek, de azt mondta, hogy nem kell a terhes vitamin mellett semmit sem szednem. pedig én szedek plusz folsavat és néha magnaB-t. akkor hagyjam abba szerintetek?

Hallottatok ilyesmiről, hogy az egyik babó lassabb? Ugye be fogja hozni?
Ha nem akarna velünk maradni, akkor magától fel fog szívódni, vagy műtét kell majd? (ugye az egyes?). De erről még csak halkan beszéljünk. Már annyit álmodoztam ikrekről és ott van és ragaszkodik és megküzdött egy 3x nagyobb hematómával is, szóval még szurkoljunk neki!!! (tök vicces, teljesen hosszúkás a petezsákja :) Sz. szerint ez ritka, de ugyanolyan mintha gömb lenne, semmiben sem gond. (anyu szerint ő a fiú:)
mieza

Sziasztok!

Hysteroscopiával kapcsolatos tapasztalatokat szívesen fogadok!
Ha nem rosszabb, mint a laparoscopia, akkor nyugi van :lol: /az volt kettő is az elmúlt 1 évben./

Köszi:
Avarka

Kép
avarka

mieza,

nyugi, tényleg harcosok, akár a mamijuk :) Bíztasd a kicsit, hogy kapja össze magát, jó helyen van, nem kell már hezitálni.

Jó pihenést!

Verka
wikka
Miskolc

Mieza!

Örülök, hogy egyik picike nagyon extra jól van és a másik miatt se aggódj!
Leírom, hogy nekem mik a tapasztalataim és én milyen válaszokat kaptam annó ezekre a kérdéseinkre, de nem kell a rosszat látni!!!!
Nekem volt néhány áthisztizett hetem amiatt, hogy nagyon magamra vettem a rideg és nyomasztó szomorú statisztikákat, pedig nem kellett volna, aztán mikor meg nem agonizáltam rajta és tudtam, hogy minden ok lesz, akkor mégiscsak kellett volna azokkal a statisztikákkal foglalkozni :? Bár így legalább 2 hét kivételével végig nyugodt és nagyon boldog kiegyensúlyozott kismama voltam.

Nos szóval:
igen, van hogy az egyik később tapad meg mint a másik. Mi konkrétan tudjuk, hogy Zoé tapadt meg először és utána tapadt meg kb 6-7 órával a másik kis blasztonk, amiből lett aztán 3 baba, majd maradt Noa és Kim.
Már a beültikor láttuk, hogy a két legesélyesebb kis életkezdeményeket kapjuk, de egyikük blasztociszta volt, másikuk mono-blasztociszta az ET-nél.
De ez nem baj, csak kicsi idő van köztük, ezért az egyikük mindig picit kisebb lesz a terhesség korához képest, hiszen mindent picit később csinál, mint a tesója! De ez tök általános. nincs olyan, hogy mindketten pont tök egyformán!!!!! Gondolj csak Macsra, aki szintén soha nem jött egyforma méretekkel! Azért, mert olyan nincs!
Ha valami most nem tesz jót neked, az a folyamatos stresszelés!
Nyugi!
Próbálom érthetően megfogalmazni, hogy én hogyan csináltam akkor...
Tudom, hogy most, hogy tudod, hogy ketten vannak bent, mindkettőjüket szeretnéd! Én is így voltam ezzel, majd később mindhármukhoz ragaszkodtam!
DE!!!! Az első pillanattól igyekeztem úgy felfogni a dolgot, hogy csak az a fontos, hogy rendben legyenek, egészségesek legyenek! Ha valamelyikükkel baj lenne, vagy neki nem jó, vagy komoly betegsége lenne, akkor úgy voltam vele, hogy inkább még az elején picúrként szívódjon fel, mert akkor ő magától eltűnik, és nem lesz semmi baj a másik babával! Ahogy így utólag is azt mondom, hogy így jobb, mert ha akár 2 egészséges babánk lenne, és egy súlyosan beteg, akkor sem tudnánk 100%os szülei lenni nekik, hiszen annyira másképpen kell fejleszteni őket! És az ember ezer százalékos szuperanyu szeretne lenni. Arról nem is beszélve, hogy mindenki egészséges gyerekekre vágyik :)
hogy hogyan működik ez?
Hát, ilyenkor az elején "szerencsére" felszívódnak maguktól és nem kell operálni, sem semmilyen beavatkozást csinálni.
A 16. hét után úgy tudom, hogy ha egy mód van rá, akkor nem nyúlnak az elhalt babához, csak erős antibiotikumot adnak, hogy a másik baba ne kaphasson el semmi fertőzést. Ilyenkor a baba, amelyik elhal, ugyanúgy elkezd zsugorodni és összemegy, majd a szülésnél, mikor az egészséges másik babó születik, akkor őt is kiveszi a doki (el is szokták küldeni szövettanra, hogy az esetleges okot feltárják).
A kórházban volt egy szobatársam, lombikos, 2 babájuk volt, a 24. héten az egyiknél nem volt szívhang, a másik jól volt. Aztán befektették, nehogy úgy járjon mint én, hogy elindul a koraszülés. A 28. héten császározták meg, mert Petra, az egészséges 1070 grammal született kisbabájuk megunta bent, és a magzatvíz elkezdett zavarossá válni. Utóbb kiderült, hogy semmi köze nem volt az elhalt babának a korábbi szüléshez!
Az elhalt babát kiszedte császárnál a dokija, a lány anyukája látta, és azt mondta, hogy kicsike volt, olyan kis ráncos, és az uh-on még mikor élt az a baba is, a becsült súlynak és méretnek kb az 1/3-ára zsugorodott össze.
Petra azonnal a PIC központba került és már aznap tudott levegőt lélegezni!!! :) Azóta otthon vannak :)

Szedd a magzatvédő vitamint! Az egyelőre valóban elég. Majd ha az 1. trimeszteres vv-nél látják az eredményeket, még kaphatsz majd vasat, de csak akkor ha kell!!!!
A Magne B6 az jó! Segít megelőzni a görcsöket, méhösszehúzódásokat és a méh fala is könnyebben alkalmazkodik így!
A pihenést majd ők diktálják! Csináld mindig ahogy jól esik! Ha olyan nap van, hogy álmos vagy, aludj, de alapvetően nem kell magadra erőltetni a folyamatos fekvést, mert a terhesség nem betegség :D sőőőőt a legfantasztikusabb dolog a világon :) élvezd ki minden pillanatát, mert olyan hamar elszáll :)

Sajnos a hülye száraz statisztika szerint a lombik ikerterhességek nagy százaléka csak "fantom-iker terhesség", azaz az egyik baba nem marad meg, de sosem lehet tudni, hogy kinél hogyan alakul!

Nyugi!
Tudj róla, hogy van ilyen is, olyan is, de ne akard magad bekategorizálni! Csak bíztasd őket, hogy szépen fejlődjenek egészségesen! Én sokszor elmondtam nekik, hogy jelezzék, ha valami baj van, és mindig reagáltak rá :) ha épp nem voltam rosszul és kezdtem beparázni, akkor azt mondtam nekik mindig, hogy jelezzenek, hogy jól vannak, mondjuk egy hányingerrel is kiegyezem :) másnap reggel tuti Vukkal keltem :? :D
Szóval hallgatnak az anyukájukra :)

Drukkolunk, hogy minden sikerüljön, és szépen behozza a lemaradását a kisebb baba, de ne idegeskedj rajta előre!!!
Ennyi erővel folyamatosan lesz min izgulni, és sosem lesz egy perc nyugtod sem :( hol a vv miatt, hol az AFP miatt, aztán a genetkai uh-k, kombi teszt,...blablabla...levezethetném odáig, hogy hánykor jön haza a buliból és ugye nem cigizik :) érted??? :)

Remélem sikerült úgy fogalmaznom, hogy nem félreérthető! :)
Mi mind veletek vagyunk és drukkolunk, hogy minden rendben legyen!
és rendben is lesz! hidd el! csak adj nekik egy pici időt, hogy elinduljon a fejlődésüknek ez a leggyorsabb szakasza :)
De biztos vagyok benne, hogy csütörtökön megnyugszol, ha végre két kis dobogó szivecskét látsz majd :)

És ne hagyd lehangolni magad, legyél nyugodtan boldog, kiegyensúlyozott, büszke kismama! :D

eszter82
Budapest

Mieza,
Én nagyon-nagyon drukkolok Nektek, hogy minden a lehető legnagyobb rendben legyen a picúrkákkal!!!!!! :wink:
És nem tudom, már hol, de rémlik, hogy olvastam többször is olyat, hogy az egyik kisebb volt... úgyhogy ne parázz, próbáld meg pozitív gondolatokkal, érzésekkel, szavakkal bíztatni inkább a kicsikét!!!!! :)
Vigyázz Magatokra.....
andrea-1

Sziasztok!

Mieza:sokat gondoltam ma rátok,hogy minden a legnagyobb renben legyen.
Tudod amikor beülti után visszamentem hcg-re,nagyon örültem hogy pozitív és sikerült elsőre a lombik,aztán a petezsáknézésnél egy zsákocskát talált a SZ. ügynök,később amikor szívhangra mentem bejelentette hogy ikreket várok,de amikor a szívecskéjüket nézte "A" babámnak még nem dobogott ez volt a terhesség 7.hetében("A" baba 5mm "B" pedig 10mmvolt)de mondta hogy ez még nem jelenti a legrosszabbat és egy hét múlva újra meguh-ott.
Sajnos nem indult be a picikém szíve,és sokáig ő járt a fejemben,hogy mi történhetett vele és miért nem maradt velünk.Idővel rájöttem nem szabad szomorúnak lennem,hiszen a pocakomban van egy életerős drága kincs és most rá kell koncentrálnom,és vigyáznom!!!!Nagyon boldog vagyok hogy édesanya lehetek és a sors megadta nekem ezt a gyönyörű,leírhatatlan boldogságot.
Most 32.hetes vagyok...tudom még eljut idáig az ember sokmindenen keresztül megy aggódik,sok sok kétely merül fel benne,de hidd el minden rendben lesz!
Ezzel persze nem azt akartam sugallni hogy nem marad meg a picurka,de ennek a lehetősége is fenn áll,de akkor sem szabad elkeseredni!

Még annyit hogy ha az egyik baba elmegy,nem kell műtét,mert kb. a 12.hétre felszívódik és nem okoz semmi problémát.

Kívánom hogy egy hét múlva Te lehess a legboldogabb ikres kismami :D

Kép
marianna82

Sziasztok Lányok!

Én most járok először ezen a fórumon és a segítségeteket szeretném kérni, hogy a BMC-ben melyik orvost ajánljátok, Ti kihez jártok? Ugyanis mi most tervezzük, hogy átmegyünk oda, mert már túl vagyunk két sikertelen inszemen (ahol fizetni is kellett érte) és inkább szeretnénk váltani emiatt.

Előre is köszi a válaszokat.
pendike

Pendike, szia!

Szerintem itt bármelyik orvosról is kérdezel, mindenki elégedetten fogja ajánlani a sajátját!
Tényleg minden orvos nagyon jó, úgyhogy majdnem mindegy kihez kerültök. Persze a személyes szimpátia is számíthat akár.

Az első lépés mindenképpen egy kórlap nyitás és az általános információk bediktálása (ezt a recepción kell indítványozni, és akkor ők megmondják, hogy mikor hol kit kell keresnetek). Ez mindig ugyanannál a doktor úrnál történik, majd ez után következik a konzultációs időpont meghatározása! addig van időd eldönteni, hogy melyik dokit szeretnéd! Én Konc Tanár Úrhoz járok, de pl a lombikunk ET-jét Szűcs doki csinálta, a kórházban annó Skriba doktornő kezei közé kerültem, úgyhogy Mindenkiről tudnék jót mondani! És Zeke doki is nagyon profi - mondjuk én ezt a többiektől tudom, nincs személyes tapasztalat, de hidd el, jó kezekben leszel, akárkit is választotok! :)

eszter82
Budapest

Sziasztok!

Köszi csajok a válaszokat!

Mieza!csak pozitivan! :D :D :D :D
vikus82

Jaj ,Zsuról tudtok vamit????
vikus82

Jaj, csajok, annyira köszönöm. Tényleg kcsit fogytán vagyok az energiakészletemnek. Ráadásul a barátnőm, akivel a szombatot töltöttem, most hívott sírva (ő költött), hogy a nagypapája meghalt, szombaton lesz a temetés, megy haza vidékre és totál kész van.

Eszter, azon gondolkodtam, hogy az egyik 6mm, a másik 4 mm, szóval nem egy akkor hatalmas az eltérés csak nekem tűnik úgy, mert az egyiknek már láttuk a szívecskéjét, a másiknak még nem.
Nagyon köszönöm, hogy leírtad. Én az a típus vagyok, hogy mindent tudni szeretek, mert akkor nem sokkolódom... Pl. nekem iszonyú jó volt tudni, hogy leállíthatnak egy stimut. Szar volt, de ha nem tudom és csak reményekkel megyek be és leállítják, hát ott omlottam volna össze... stb. sok ilyen van.
Ahogy Sz. is mondta, ebből még bármi lehet és próbált biztatóan mosolyogni, de ő sem akart semmilyen mesével elringatni.
(ti azért biztassatok, főleg a lelkemet :)

És teljesen igazatok van, nem szabad idegeskednem. Tudom, hogy az egy, amivel a legjobban árthatok nekik. Onnan is tudom, hogy ha ideges vagyok, szurkál a méhem, de nem kicsit.
Szóval, az esélye meg van, most kicsit majd gondolatban nógatom. De az egészségesre koncentrálok, mert neki is kell az erőm.

Tudom, sajnos a statisztikát, hogy a terhességek 30 %-a ikerterhességnek indul és azt is, hogy a lombikosok aránya 35-40%És ennek elég kevés %-a lesz ikerbaba.
Inkább azért szeretném, mert olyan ügyesen harcolt a hematómával és el is bújt és akkora öröm volt és olyan viccesen kolbászalakú a petezsákja.

Egyébként a én kisharcos vagyok, a párom meg az a típus, aki mindig le van maradva, nógatni kell. De ha kell,akkor összeszedi magát és erősebb, okosabb, bátrabb bárkinél. Lehet, hogy a kolbászkás ráütött :))))

Köszi Mariann, nekem konkrétan erőt ad, hogy ha még sem akarna velünk maradni, akkor sem áll meg a világ, egy csodababa még lapulni fog a pocakban és hány éve mit meg nem adnánk akár egy babáért is :)
mieza

KUBU? MACS? ZSU?
Ugye minden okés és épp egy teraszon pihengéltek épp? :)
mieza

Sziasztok Lányok!

Tudnátok segíteni abban, hogy melyik orvoshoz jártok a BMC-ben , kit ajánlanátok?
Mi eddig máshová jártunk, túl vagyunk két sikertelen inszemen és most szeretnénk váltani.

Előre is köszi
pendike

Nagyon köszi a választ.
Még egyszer elküldtem az előzőt, mert nem vettem észre, hogy bekerült a fórumra...Bocs kicsit pihent vagyok:)
pendike

Pendike, érdemes egy kicsit visszaolvasni, mert ez a téma nagyon gyakran előkerül és jó sokat írtunk már róla, elég sokszor előjön ez a kérdés, havonta tuti :) és mindig mindenki leírja mit gondol:)

A lényeg, hogy minden doki nagyon profi. Nem tudnak mindenki lelkével foglalkozni, de nem is ezért járunk oda. Nagyon lelkiismeretesek és minden tudásukkal egy célért küzdünk :)
mieza

Mieza!

Ez a 2 mm a picik közt valóban nem a világ!
Simán elmegy, bár ilyen korán még azért okoz fejtörést, mert ha 2 mm-re nem mint 2 mm egységre gondolsz, hanem úgy, hogy az egyik babának ez a teljes méretének a fele!!!!! akkor az akár soknak is számíthat!
A természetes türelmetlenséged "hátulütője", hogy pl. azért sem szoktak ilyen hamar szív uh-ra menni, mert a szívhang van akinek csak a 7-8. hét környékén lesz először tapasztalható. Ha egy héttel később mentél volna a mai helyett, akkor ez a stressz megspórolható lett volna. :) de tökéletesen értem, mindenki azonnal látni szeretné a manócskáit :) csak most próbáld legyőzni a túl nagy aggodalmat magadban!
de nyugi, a lényeg az, hogy korai volt még a szívhang kukucs, és jövő héten már stereoban hallgathatjátok :D

puszi

eszter82
Budapest

Úgy legyen Eszter :) A Macavibére nem írtál, azt elraktam azért :)

Igen, nézhetem innen és onnan is :) De Sz. is azt mondta, ne aggódjak, még abszolút időben vagyunk.

Csajok, már úgy megsúgnám egy-két barátnőmnek, de mindig úgy vagyok vele, majd ha biztos. Már 4 hete mondom így mindig. Ők meg hívnak, hogy mi van velem, hol dolgozom, megyünk-e bulizni... én meg mindig valami hülye dumát nyomok.
Ők nem lombikosok és nem is annyira közeliek, de olyan aranyosan érdeklődnek és olyan jó lenne elmondani nekik... Látni az örömüket :)
mieza

Mieza!

Macát kösziiii :)
elfelejtettem válaszolni rá, így csak gondoltam :)

Mi most elutazunk majd a VOLTra, de ha haza jövünk, egyezkedhetünk róla. De addig nem tudom, hogy mikor és hol tudnánk leboltolni!
De majd térjünk vissza rá!

Lányok!
Én annyira rápörögtem agyban Kubura.
Megmondom őszintén, hogy csak ma reggel láttam, hogy mit írt tegnap este, viszont tegnap olyan idő előtt szülős érzésem volt, hogy dobtam is egy mailt Woodynak, hogy ha valami alakulna, egy üzit küldjön már, persze ezzel nem sürgetni szeretném Lilit...de lehet hogy Kubu volt a nyugtalanságom oka??? :oops: :oops: :oops:
Én annyira aggódom értük!!!
Kubu!
Adj életjelt, ha Marci és a tanulás hagy neked 3 szabad percet! :)

Na persze ha én elkezdek matekolni, akkor nehezen van annak vége, úgyhogy már Macsra is folyton vadászok, hogy jöjjön mesélni arról, hogy minden a legnagyobb rendben van náluk is :)

Ha valakinek van róluk titkos infója és szabad, osszátok meg velünk is :)

puszi

eszter82
Budapest

Mieza!

Én is nehezen bírtam, mondjuk én a legjobb barátnőmnek mindent az első pillanattól, úgyhogy a műtőből mikor kitoltak, őt felhívtam. Szegény még alig értette hogy mit mondok, mert nem voltam magamnál teljesen :D

Mindenki másnak a 14. heti uh után meséltük el!
Nagyon jó volt, de addig valahogy nem mertem.
Pocis képet pl csak a 22. héten mertem feltenni a netre - azt is mert engedtem a köz akaratának! ÉÉÉs a 23. héten jött a gubanc! :?
Laci mondta is hogy máskor majd akkor rakunk fel képet, ha már megszületett/megszülettek és megvan az első közös családi kép! Addig mindenki bírja ki :)

De szerintem ezt családja válogatja. Egy barátnőm pl a pozitív teszt láttán azonnal kihírdette. A legjobb barátnőm pedig a jóstesztjénél sírva hívott, hogy szerinte terhes. :D vicces volt! Egy többszáz fős rendezvényről rohantam ki a Hiltonból a mondat közepén :D mégsem ugrálhatok és sírva és nevetve egyszerre örömömben egy céges buli kellős közepén :D :D :D

Úgyhogy ha úgy érzed, akkor meséld el nekik :)

puszi

eszter82
Budapest

Sziasztok!!

Mieza!!
nyugiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.Minden oké!!!!Nem lesz semmi gond!!! :wink:

Judit!!
Hogy vagy ma????Minden oké??MIkor is tesztelsz????

Eszeter!!
Hát Én elolvastam a blogodat!!!!A szívem szakad meg.... :cry: :cry: , potyogtak a könnyeim. :( :( Mikor utaztok????

Kubus!!
Gyere egy rőpke hírre,mert lerágom akörmöm miattad!!Aggódom,ugye minden oké??Nem tudja Valaki a telószámát??? :roll:

Pendika!!
Üdv itt!!Melyik intézetből váltanátok??? :roll: Tényleg bármelyik orvos jó,de ugye mindenki az mellett kampányol,akihez éppen jár.Én még eddig csak az Újváry dokival (Ő csinálja a HSG-ket)és Szűcs dokival találkoztam(Mi hozzá kértük magunkat)Bárkihez kerűsz jó kezekben vagy,kicsit túlterheltek(szerintem)És ahogy Mieza is írta nem egy lélek ápolós dokik,de arra itt vagyunk Mi egymásnak. :wink:

Andi!!
Holnapra egy kalappal!!!!!!Ha tudsz majd gyere.

Macsek!!
Ugye minden oké???Nem költözött le a számítógép??Olyan jó lenne ha írnál 1-2 sort.

Sajtikám!!
Merre tekeregsz Te Drága???? :wink:

Avarka!!
Hyszterod lesz???Káliba csinálnák???
csucsu99
Budapest

Sziasztok!
Szerencsésen hazaértem Tatáról :)
Holnap végre megint magamtól ébredek, nem órára...de jó lesz!

Brumi,
látom a lányok már leírták a lényeget. Engem is megnézett uh-n mind a kétszer az ügynöknő. Az inszem érzést leginkább egy rákszűréshez tudnám hasonlítani, kb. annyit éreztem mind a kettőnél.
Ne parázz, pikk-pakk túl leszel rajta, és ha apa eredményei jók, akkor az esély is elég nagy! A tieid szerintem megfelelnek az elvártnak. A mnyh vastagításához sok víz és fehérje az inszem után!
(nálunk sajnos mind a kétszer gyengécske minta volt, de így is megcsinálták az inszemet :roll: )

Kubu,
mi van veletek????
ÍRJ!

Andi,
holnapra mennek a drukkok a szuper méretű tüszikékért :arrow: :arrow: :arrow:

Mieza,
no para! (bár látom, ez elég nehezen megy neked is :) )
Én is osztom Eszter véleményét, hogy néha jobb, ha az ember egy kicsit uralkodik a kiváncsiságán, és akkor már csak a jó híreket kapja, nem izgul feleslegesen.
Bár ezt a gyakorlatban én is nehezen kivitelezem (most is alog várom hogy végre tesztelhessek)

Beszélj sokat a babákhoz, biztasd a kicsit, hogy igyekezzen, de a nagyobbat is, hogy mutasson szépen példát a kistesónak :wink:

És tényleg ne feledd soha, hogy mekkora kincs itt a fórumon mindenki szemében egyetlen picike egészséges baba is :idea:

Kép
judit0713

Jaj Lányok,
itt vagyok ám, bocsánat mennyire sügér vagyok hogy nem jelentkeztem,
minden oké Liza mocorog ezerrel, görcseim vannak sok, de fekve tanulok így azért elviselhetőbb mindenesetre ha holnap végzek szerintem János kórház felé jövök haza
nyomom a kal-magot ezerrel, tutira az idegesség és közrejátszik meg a meleg, meg a sok pörgés meg minden.
Fiúk leléptek itthonról még délelőtt és holnap este jönnek csak haza. 13 óta tanulok mint a kisangyal, ha így haladok éjfélre befejezem, holnap 10-kor van jelenésem az első vizsgán 13-kor a másodikon.
Kérlek nagyon drukkoljatok, annyira jó lenne ha mind a kettőn remekelnék, egyébként sikerült az intézmények vizsgám arról előbb jött az email, jupppppé.
na most megyek és megbarátkozom Wilson elnök 14 pontjával :-)
puszi Mindenkinek

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
kubuspace

Kubu,
de jó hogy jöttél, nagy kő esett ám le a szívemről :D
Drukkjaim holnapra :arrow: :arrow: :arrow:

Kép
judit0713

Sziasztok!!

Andrea: bocsi,hogy csak most jövök mesélni,minden nap munka volt...

Sz ismét ránk hozta a frászt,mikor megjelentünk emberemmel, mert nézegette a papírokat,majd megkérdezte,volt-e második FSH-szint nézés.
Én meg össze-vissza beszéltem,hisz azóta nem is volt még menzeszem,amikor is azt meg tudnák nézni :D :D :D
Szóval asszem kicsit le is járattam magam :lol:

Aztán végül azt mondta,hogy elég alacsony az AMH érték,amit csináltatott velünk,de elfogadható még.
Rákérdezett,hogy : akkor kezdjünk?
Mire én: IGEEEEEEEEEEEEEN!!!

Mosolygott is rajta rendesen :)
Azt hiszem sikerült elég határozottan kinyílvánítanom a véleményemet,és ez tetszett neki :)

odaadott 5 vényt, a Deca-t kiváltatta,a többit mondta,hogy még ne.
Aztán beadták az elsőt,hát az a szuri tökéletes volt!
Nem is éreztem.
Másnap párom adta be, az is teljesen fájdalommentes volt,de a 3. és 4. napi fájt. :(

Talán mert feszítettem (?) kicsit a hasamat...

No mindegy,amúgy persze csíp és feszít a szuri,de az a legkevesebb :)
Az megvan 1-2 perc alatt,utána már nem csíp.

Aztán jövő pénteken megyünk hozzá,ha megjött addig,ha nem.
Ha igen,akkor kezdjük a stimulációt 2-án.
Ha nem,akkor talán 5-én lehet kezdeni.
Úgyhogy most így állunk. :D

De kérnék valakitől egy kis felvilágosítást,hogy mi lesz tovább.
Kérdéseim,amikre remélem tudtok nekem válaszolni :lol: :
*a stimutól kezdve hüvelyi UH-ok lesznek,hasi? Vagy vegyesen?? (Csak mert ama bizonyos nőgyógyászati vizsgálat is nagyon fájdalmas volt a visszatérő endó miatt......)
*kb meddig tart majd a stimus rész a leszívásig?
*milyen a beültetés,és utána mikor derül ki,hogy sikerült?? (Mert természetesen sikerül :lol: )

Kubu: nem semmi lehetett az a szülés...
Végül a lassú szúrásnál maradtunk,és mikor belenyomja a folyadékot,én könnyebben viselem,ha lassít rajta.
Minél gyorsabb,annál jobban feszít és csíp.

Judit: nagyon köszi a drukkot,segített!!! Köszi mindenkinek a pozitív energiát!

Mieza: Nekünk nem mondta Sz,hogy lehet-e próbálkozni... :shock:
de gondolom,hogy nem,mert ha stimu alatt esetleg sok tüsző lesz,és véletlenül mégis összejönne a dolog,akkor aztán jöhet a 8-as ikrek :? :shock: :lol: :lol:

Amúgy a bökésre visszatérve: nekem a tegnapinál volt vér is...
Akkor valószínűleg hamar húzta ki a tűt??
A tűket mi is gyűjtjük,mi majdnem a Róbert K. Magánklinikánál lakunk (volt Nyírő),és annak az oldalában van egy "tű-automata".
Bár én cserébe nem akarok másik tűt :roll:
De talán beledobható így is,nem?

Zsu: nagyon sajnálom,hogy így alakult...
Nagyon szorítok Neked/Érted!!

Sajti: merre jársz??

Ki jön még 2-án BMC-be?
Vendég

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az infokat az inszemről.

Lányok még egy fontos kérdés számomra: Inszem előtt ugye lehet enni :?: :?: :?:

Csucsu,
Nekem napi 2/3 Merionalt kellett szurni a 3.cn-9cn-ig. Lett belőle egy 18mm-es és egy 14mm-es tüszi, az endom 9mm volt. 9cn este kaptam 2 ampulla Pregnylt izomba. Kiváncsi vagyok én is a holnapra. Majd megirom milyen volt.

Andrea,
Köszi a részletes leirást. Műtős Misi megkukkol - na neeeee...ez most komoly? :oops:

Mieza,
Drukkolunk nektek. Próbálj meg pozitivan gondolkodni, no para és minden rendben lesz.

Pendike,
Üdv itt :D
brumi24

Kubu: gratula a vizsgádhoz,nagy drukk a többihez is!!
Ügyes leszel,de azért ne tanuld túl magad!! :lol:
Vendég

Sziasztok!

Július 6-án jön vki a Bmc.be????

Jó estét!Jó szurkolást!
vikus82

Vikus: én majd csak 2-án tudom meg,hogy melyik napokon kell mennem UH-ra,úgyhogy nem kizárt,hogy én is ott leszek :lol:
Vendég

Breki,
el kell hogy keserítselek, még nagyon sokáig (pár hetes terhes korodig) hüvelyi uh van!
Stimu kb. 10 nap (ciklusfüggő, 8-12 között), aztán tüszőrepi esti-éjszakai órákban (nekem 23.30 volt) utána másfél nappal punkció (leszívás) és rögtön indul is a megtermékenyítés.
Következő nap délelőtt kell telefonálni, megmondják hogy hogy sikerült, hányan indultak el, mennyit javasolnak beültetni és mikor.
Leszívástól 2-3 és/vagy 5 napra beültetés.
Beülti után pedig kb. 10-12 napra eredményhirdetés :D
Szóval ha másodikán indul a stimu, július végére már tudhatod a jó hírt :wink:

Brumi,
inszem előtt lehet enni, de érdemes lájtosra venni, illetve 10 előtt eszegess, utána már ne nagyon!
Drukkok holnapra ezerrel mennek :arrow: :arrow: :arrow:

Kép
judit0713

Judit (druszám :lol: ) : köszi az infót,egész pontosan megírtad,mire számíthatok! :)

A hüvelyi UH gondolata elborzaszt,mert bár a műtéteim és egyebek miatt sok fájdalmat kibírtam már,ez volt a legrosszabb eddig...
Mondta is Sz ügynök,hogy tudja,hogy nagyon fáj,és ne haragudjak,de meg kell néznie a petefészkeket,hogy rendben vannak-e...
Szörnyű volt.
Utána olyan hasgörcseim voltak! Ráadásul még véreztem is.
No nem ecsetelem tovább,de nem örülök neki. :D
Vendég

Judit: a stimu akkor is "csak" ennyi,ha longon vagyok?
Azaz csak az eleje különbözik,vagy később is?
Vendég

Neked már csak 4 nap tesztig? De jóóóóóó!!!
Nagyon drukkolok! :)
Vendég

Judit,

Köszi a gyors választ :D
Valószinűleg nem tudok majd annyit enni, mert hiába mondom magamnak nem kell izgulni, azért mégis csak izgulok.

Köszi a drukkokat is :D
brumi24

Kisbeeka, olvasd el itt az alapfogalmakat, pl. a beültit tök jól leírja :)
http://www.infertility.hu/inde.html

A többit Judit nagyon jól leírta...
mieza

Béku,
ha jól tudom, a long csak a deca-ban különbözik. Az antagonista (az enyém ilyen) rögtön stimuval indul, és csak utána kezdik "szabályozni" a tüszők növekedését.
A longnál pedig, ha jól éretettem, először már szúrjátok a "szabályzót" és utána kezdődik a tüszők növesztése.
De átlagosan az érett petesejtekhez ennyi idő (8-12 nap) szükséges.

Sajnálom, hogy így szenvedsz az uhukkal :cry:
Nekem mázlim van, semmi eltérés nincs a szervezetemben a koromon kívül, így az átlaghoz képest nagyon könnyen viselem a vizsgálatokat és a beavatkozásokat is :oops:

Brumi,
tudom én miről beszélsz!
Az első inszemem előtt két nagy adag kakaó volt csak bennem, enni csak az inszem után tudtam, de akkor aztán pótoltam :wink:

Kép
judit0713

Sziasztok!

Már egy jó ideje olvasom ezt a fórumot, és egy kérdésem lenne hozzátok. Magamról annyit hogy BMC-s lombikos vagyok, múlt héten hétfőn volt a leszívás, szombaton visszakaptam a bébiket, és tegnap óta iszonyatosan fel vagyok puffadva. A hasam olyan mint egy lufi, kemény,és ha megyek, nehezen veszem a levegőt. Ma van az ET+5.nap. Szerintetek ez normális dolog? Van valakinek hasonló tapasztalata? Lehet ez még egy esetleges túlstimu is? Ha az lenne akkor annak ugye korábban kellett volna jelentkeznie?
Kicsit meg vagyok ijedve...
Előre is köszi a választ!!
ms

Minden holnapi beavatkozásosnak küldöm a hatalmas drukkokat.

Meg a pihenős Macsnak is :)

És Zsunak is!!!

és a kezdőknek is!!!
mieza

Ms, szerintem is a túlstimunak korábban kellett volna jelentkeznie, illetve ha görcsölsz vagy rossz a közérzeted, ezek a legjellegzetesebb tünetei a túlstimunak. Ha ezeket érzed, akkor irány a János.

Nekem akkor volt felfúvódásom, amikor nem ittam eleget. Az utro miatt nagyon visszatartja a szervezet a vizet. Akár napi 4 liter is ajánlott (ennyit ki bír meginni napokon át? :) hogy tudjon a víz távozni a szervezetedből.
Mi egyik nap mentünk valahová és nem mertem sokat inni, mert ott nem volt wc. Így estére annyira fel voltam fújódva, hogy már az izületeim is fájtak, alig bírtam ökölbe szorítani a kezem, szinte fájt megfogni bármit is.

Ha csak a pocakodra érzed a felfúvódást, az lehet szorulás, vagy ugyanígy vízvízvíz...

Remélem segítettem egy kicsit :) A lényeg, hogy nyugi ne stresszelj és minden-minden rendben lesz :)

A dinnye nagyon jó vízhajtó :) Tegnap este megszívattam magam, éjjel 7szer keltem fel. NE egyetek estére dinnyét :) Én mondjuk nem bántam meg, mert annyira kívántam, hogy ott helyben megőrültem volna dinnye nélkül :)))
mieza

Judit,

Asszem én is pótolni fogom a hétvégén, ami a héten kimaradt :D . Ma már örültem, hogy nem kell megszúrni a hasam, legalább egy gonddal kevesebb. :D
Te meddig maradtál otthon inszem után?

ms,

Üdv itt. Mielőbbi babásodást kívánok.
Én inszemre készülök, így nem tudok tanácsot adni, de bizti írnak neked a lombikos lányok.
brumi24

Eszter, valamelyik nap, amikor felraktad, én is végigolvastam a blogodat. De nekem még elég élénken él a részletesebb story is.
Meg, hogy mennyire aggódtunk, amikor egyszer csak eltüntél. (Kubu, ne ijesztgess minket :)

Nektek akkor maradtak ott fagyisbabák is ugye? Azok még rátok várnak ám ott :)
Egyszer írtad, hogy az eleje a terhességünknek mennyire hasonlít. Csak most látom, hogy tényleg. Legalább 5 ponton.
De ezzel a kis lemaradással pont ma törtem meg a hasonlóságot :)

Több olyan blog is van fenn a neten, amiben valami igen borzasztóan szörnyű történt a párral és a következő esemény már egy csodálatosan hihetetlen csoda lett :) Szóval, alig várom, hogy olvassam majd a jó híreket a blogodon :)
mieza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?