Új privát üzeneted érkezett!

Ismét én ólálkodok itt. Találtam egy érdekes cikket a homeopátiáról. Eredetilag azt kerestem mi az az állati eredetű szervkivonat, amit az Oscillococcinum tartalmaz. (A szer kacsa szívéből és májából készül).
Nos, én szedem egyenlőre, mást úgysem nagyon lehetne.

Mariann (aki egész nap aludt, és most itt virraszt, de már nesokára megy aludni)
tmarianna

Sziasztok!

Már elvonási tüneteim vannak. Nem volt gépem(ill. monitorom) De most már újra itt vagyok.
Nem mondom,hogy mindent visszaolvastam,de igyekszem.

Mariann!
Elfelejtettem a Szülőszobát megnézni. Pedig,most,hogy már túl vagyok rajta néha belenéznék. Bevallom, a szülés előtti jópár hétben már nem mertem odakapcsolni. Meg néha maga a műsor is idegesített. Azért voltak benne szép részek.

Karmen!
Még rémlik,a múlt héten kérdezted,hogy hányszor eszik Réka,hogy még fél kilót bírt hízni. Egyszer délben főzeléket kap és délután gyümit(az néha kimarad) De utána mindig jól szopik,szóval szopi ki sem marad az etetés miatt, és mivel max. 3 órát bír ki Réka szopi nélkül, még így is összejön 6 szopi. Így aztán többet eszik mint előtte. A főzelékből ha a fogára való( bocs az ínyére Kép ) egy üveggel belapátol,ha én főzöm is megvan a 2 deci. És gyümiből is uennyi.
Én észrevettem,hogy van néhány kaja amit én főzök és szeret(brokkoli pipihússal, tökfőzi pipihússal, alma-krumpli piphússal, sütőtök) de a többiből jobban szereti az üvegest. A sárgarépáért krumpliért nincs oda. Így aztán a tegnapi HIPP vegyeszöldség rizzsel még mára is elég lesz. Alig tudtam egy fél üveggel belediktálni.

Mi is dögrováson vagyunk. Kezdte a nagylányom, aztán a férjem, már én is. Remélem a többiek megússzák.

Képzeljétek észreveszem,hogy egyre okosodik Rékus. Már süti a pogácsát lelkesen, inti a pá-pá-t. Sőt ha kenem a fenekét kéri a krémes doboz tetejét,hogy tetee. Ja és szopi közben szokta mondani,hogy ci-ci. Ez már biztos tudatos. IMÁDOM!!!!

Megnéztem a képeket, tüneményesek a babák.
Léna! Sürgősen tedd lejjebb az ágyat! Sára nagyon igyekszik kifelé!!!

Dög idő van,szakad az eső! Utálom!!!!

Kitty
kitty123

Szisztok!

Timi, ha jól sejtem, a szívzörej nem nagy probléma. Nekem és a férjemnek is volt picinek. Állandóan hurcoltak minket vizsgálatokra, de semmi egyebet nem találtak. Most meg már nyoma sincs az egésznek. Szóval ne aggódj! Többet nem tudok róla.

Mariann, igen, ikeás tányérunk van. Nagyon megtetszett, Kincsőnek is, mindig kiszedné a kezemből.

Szilvus, szerencsére nekem nem kell a cipőimet tisztogatni, mert papuccsal és bakanccsal együtt van 6 pár. Most dobtam ki néhányat. Nem vagyok nagy cipőgyűjtő, bár Apa mindig piszkál, ha cipőt akarok venni: "Minek veszel, ha van 1 pár jó cipőd."

Mely, én is iszom kávét, bár csak "fűrészporosat", mert nincs kávéfőzönk. Jó sapi, én is valami hasonló bolondos sapit keresek.

A fenébe, csipog a szünetmentes, kikapcsolom az egész szerkezetet. Majd később még jövök, mert úgysem megyünk sehova ebben a trutyi időben.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Mit szóltok ehhez a szeles időhöz? Grr!

Mely, a mosolygó babád úgy tűnik nagyon élvezi a nyári ruhák próbálgatását. Andris sem díjazná, mint Peti. Férfiből vannakKép

Ed, hogy csinálod a céklát? Sütöd? Héjában?

Én is nézet a szülőszobát és én is pityergek a végénKép

Andrisnak visszajött az étvágya: tegnap du az ebédről maradt kaját még betolta, + egy kis sütőtököt, egy kis szőlőt, 7kor, vacsi előtt mégis meg kellett szoptatnom, mert apalábát ette. (kor vacsi, és fél 2kor éhesen ébredt!!!!(mikor volt már ilyen? ) 6ig szunya, kaja, és alvás tovább. Na, az étvággyal nem lesz baj, úgy tűnik. Bepótolja az elmúlt napok evésétKép

Teszek fel 2 képet:
Mennyivel jobb anyáék ágyában:
Kép

Ma este ezt a filmet nézzük, jó?
Kép

pusza,

Móki
móki

Sziasztok!

Mariann, megnéztem én '93 júliusában végeztem - hát az nem ma voltKép
Szülőszobát nem néztem, nem nézem. Későn van és már nem érint. Igaz, korábban sem néztem 4-5 adás után, pontosan az érintettségem miattKép Túl besz@ri vagyok/voltam, be kell vallanom nagyon megijedtem, mert pont azon adások mindegyike vagy császáros szülést, vagy pedig hosszadalmas és nagyon fájdalmas szülést mutatott, ahol szegény kismamák nagyon kiabáltak. A történetek azonban kivétel nélkül nagyon aranyosak és meghatóak voltakKép Az egyik kismamát szoktam is látni, itt lakik a közelben, Ő az, aki egyeüdl vállalta a kisfiát.

Kitty
Nem tudom mi varázsszert tesznek a bóti kajába, de van amelyiket Petike is falja, jobban, mintha én késziteném. A rizses HIPP-et, ami Rékának nem izlett pl. nagyon szereti.
Ma először főztem egy kicsi karfiolt az ebédjébe, répa, cukkini és krumpli társaságában. Másfél üvegnyit megevett, az kb. 2,5 deci. Megnézem, mit művel a kis gyomrával a karfiol - ha semmit, akkor beiktatjuk a továbbiakban az étrendbe.
Nagyon édes lehet Réka, amint pá-pá-zikKép Bizonyhogy tudatos a cici is, hiszen Ő már a 9. hónapjában van, igaz? Ilyenkor már egy-egy tárgyra már ugyanazt a nevet használja. Nagyon aranyos. Én is kezdem hinni, hogy Peti járókában való könyörgéses "memmeee-mámmmámmáá"-ja bizony nekem szól, mert máskor nem használja. Korai lenne még tudatosnak, mert 7 hónapos, de mégis. Inkább ösztönös. Mint az előbb, mikor a pelenkázón ült és a hajkefét ette. Elvettem tőle, azonnal csúnya sirós baba lett, visszaadtam neki, ekkor egy sóhajtással egybekötött "LEEEEEEE"-t hallatott és 2-szer jól kupán vágott a kefével.

Móki
A céklát megpucolom, apró kockára vágom és picit sós vizben a krumplival vagy almával együtt fedő alatt megpárolom. Igaz, Ed-et kérdezted, én is kiváncsi lennék mások hogyan készitik. Mint pl. a sütőtököt. Én azt is pucolom-kockázom-főzöm. Valaki irta, hogy megsüti sütőben és úgy turmixolja. A babaszakácskönyv ezt az elkészitési módot a baba 1 éves kora után javasolja. Nem tudom, miért?
Most, hogy Peti elmúlt 6 hónapos lassan megpróbálkozom pici oliván előbb megdinsztelni, majd utána párolni a zöldségeket. S lassan jöhetnek szépen a nem túl intenziv izű fűszerek.
Tényleg, jó volt a film, amit Andris választott?Kép

Ed
KépPárod nálunk szivbajt kapna, 40 párig számoltam a cipőimet, tovább nem. Persze a kedvenc az kb. 4-5 pár. Igaza van, tök fölösleges, de sajnos nagy a kisértés egy cipőbolt kirakata előttKép
Ugyanolyan előkéink vannak ám, mint Kincsinek! A kék és a narancssárga szegélyesKép
Ma megpróbáltam összecsavarozni az etetőszéket (az is ua. mintás mint KincsiéKép )- de abbahagytam. Találtam egy, a leirásban nem szereplő fadarabot és az asztalka lapja sem illeszkedett a vágatokba. Totál csőd, majd Apa összerakja. Kép

Offtopic,
Ed, Te nagy számitógép guru vagy! Segits pliz! A kezdőlapot nem tudom beállitani. A múltkor Apa gépezése után valami XXX-es oldal feltelepült. Annyit tudtam tenni, hogy az MSN-t mint origin-t visszatettem, de Tools/Internet Options menüben a Home-nál a cim szürke, azaz nem engedi a kiválasztást. Mit lehet tenni? Ugye nem az Explorer újratelepitése a megoldás?
(Apa már megkapta a magáét....)

Kávé és tanulok tovább. Már délelőtt kiirtam az igeragozásokat. Milyen jó is az angol, az nem ragozKép Kép

Puszzi, én is itt punnyadok, nem megyünk sehová ebben a cudar időben.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Már lassan nem is fogtok rám emlékezni annyira ritkán tudok csak jönni. Kép Sajnos.

Szilvus, csodállak is, hogy neked annyi mindenre jut időd, én állandóan rohanok és így sincs időm semmire. Valamit rosszul csinálok. Pedig én is szeretnék kreatívkodni, meg tanulni. MOndjuk az én fiam elég sokat tud nyüglődni. A mai napja is elég katasztrofális. Biztos a foga... De még meddig? mert hát nyoma sincs, hogy ki akarba bújni.

Móki, remélem már jobban vagy. Valamelyik nap én is megijedtem, mert olyan fura csomót találtam a mellemben. Persze gondoltam, hogy a tej, de nekem mostanában ilyen már nem nagyon volt és hát rögtön elkezd motoszkálni valami az ember agyában, de neked is biztos csak begyűlt ott valami.

Mariann,
képzeld, veled álmodtam. Nem tudom, hogy mit, csak tudom, hogy voltunk együtt valahol. Egyébként mostanában én is nagyon kívántam már az alkoholt, pedig hát nem vagyok nagy iszákos. El is mentünk most kocsmázni és ittam végre egy vodka-narancsot Kép Jól esett! Kép

Túl vagyunk a keresztelőn. Képzeljétek MÁté átaludta az egészet. Arra sem ébredt fel, hogy lelocsolták. Kép Előző éjszaka nem nagyon akart aludni, hát úgy döntött, hogy a templomban alszik egyet. Nagyon kis rendes srác volt.

Teszek ide fel egy képet, bár ez már a keresztelő után készült, de nekem nagyon tetszik.
Kép

Még egy a keresztelőről és az alvó Mátéról:

Kép

Na, most már megyek és igyekszem gyakrabban jönni.

Puszi, Kata
katca

Sziasztok!

Csak beköszönök - holnap apa haza passzol bennünket a szüleimhez egy hétre. Túlórahegyek, így legalább nem egyedül leszek esténként.

Kata, de jó, hogy megint itt!

Csak óvatosan a levelekkel lányok, nem győzök majd visszaolvasni. Kép

Búcsúzóul egy kis vicc:

"Cigányok strandolnak:
- Hé te, Gazsi! Lovagolj mán a hullámon!
- Megőrültél asszony, hát élve sem kívánlak."

Jó éjt, pusza, szép, EGÉSZSÉGES hetet!!!

Móki és a ma 7 hónapos(HIHETETLEN!!!!) Andris
Kép
móki

Sziasztok!

No csak most értem vissza, mert Apa a legnagyobb esőben berendelt minket a városba. De legalább jót sétáltunk a lezárt Andrássy úton.

Móki, én a céklát meghámozom, feldarabolom, vízbe dobom, pici só és megfőzöm. Ha kész van, akkor turmixolom a főzőlével. Kincső hagyott egy picit estére is, abba még tettem egy kis reszelt almát. hihihi, ma kakilta ki.Kép Jó pihenést!

Szilvus, "Te nagy számitógép guru vagy" : nem én, hanem a férjem. Tudod, aki tudja csinálja, aki nem, az tanítja. Én az utóbbi vagyok. Nálam aktív a Home, ha hazajön apa, megkérdezem tőle. Mindig így szoktam.Kép
Nektek szerelni kell a széket? Mi már összeszerelve kaptuk. Jó legózást! Hú, már várom, hogy Kincső is legózzon. Imádom! Ja, és homokozni is!
Hú, 40 pár, nem semmi. Nálunk ez válóok lenne, az tuti.

Néha én is nézem a szülőszobát, de csak mosolygok magamban, hogy nem nagy durranás a szülés. Inkább megjön a kedvem, hogy megint mehessek. Szülés előtt nem néztem, mert nem érdekelt, sőt idegesített.

Kata, nem semmi, hogy Máté így aludt. Ügyes fiú.

Kitty, én is észrevettem, hogy Kincső okosodik. Ha valamire mérges, akkor csapkod a kezével és azt mondja: tátátá. Észrevette, hogyha sikongat, akkor mi nevetünk. Így ha nem vele beszélünk, akkor gyakran sikít, hogy észrevegyük.

Kár (dehogy, örülök, hogy végre nyugi vanKép), hogy Kincső alszik, mert most nem tudom megmutatni neki a jobbnál jobb pasikat.

Megyek fürdeni, mert hamarosan kezdődik a Forró rágógumi.

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok! Nem tüntem el, csak döglődött az internetünk! Köszi tünde egészen jól vagyunk, de úszni azért ma csak a legnagyobb volt, a kicsi játszózott, én meg itthon voltam az ikrekkel, és...remek mulatságként ....kitakarítottam4 Irigyeltek, mi? Ja, és mostam is, mert a kicsiknek folyton cserélni kell a ruhatárát, mert mindent kinőnek! Közben folyik a nyáluk, Ádám azzal "mos fel" ahogy a padlón csúszkál, stóval mosni való termelésben jók! Minket meg leköpnek, millió póló, a nagyok meg, mit mondjak: ovisok .O
Mindenkinek sikeres kilábalást a takonykórból!
Claire
claire

Sziasztok!

EdKép
Én is éppen mondogattam tegnap, hogy már alig várom, hogy Nádja legózzon. Valamelyik kismamás újsághoz volt egy Playmobil katalógus, nyálcsorgatva nézegettemKép. De még legalább 3 és 1/2 év, mire olyan legóval játszani tud, ami engem is érdekel. De bevallom, én mindenféle játékot szeretek.

KataKép
Ja nagy Micimacija van Máténak. Nagy csibész, hogy a keresztelőt végigaludta, éjjel meg kukorékoltKép

SzilvusKép
És hol tárolsz ennyi cipőt? Nekem olyan 15-20 pár lehet, de az előszobában mindenhol cipő van. Ha elásom mélyen valahová őket, akkor mindig az kell, amit a legmélyebbre ástam.

Mariann

Mariann
tmarianna

Sziasztok!
Míg eltűnőben voltam, annyit termeltetek, hogy nem tudom visszaolvasni, csak bele-bele kukkantottam. Most is vár a vasalás, de már kell egy kis kikapcsolódás.
Először is! Látom, hogy még többen betegeskedtek, már a mamák is. Gyorsan-gyorsan gyógyuljatok!
Tegnap voltunk 6 hónaposak, pedig mikor megszületett azt hittem, hogy sosem jön el ez az idő. ÉS két fogacskával büszkélkedhetünk. Elég nyügi volt szegénykém, bár a másodikat már határozottan jobban viselte. Akkor szinte csak ölben akart lenni, meg cicizni. Hát idő lesz, mire visszatérünk a rendes kerékvágásba, addigra meg jönnnek a következő fogacskák. Húúú. A múlt hét végén itt voltak a férjem szülei. Hát le a kalappal előttük. Két napig reggeltől estig melóztak a lakásban: ablkot puceváltak, virágokat zuhanyoztak, mindent bútort elszedtek, portalanítottak, a gardrób felső részét kiszedték és újra pakolták. Maradt a gardrob szoba és a beépített szekrény alsó fele. Ja, és még kaját is hoztak, hogy ne kelljen főznöm. Mondtam nekik, hogy nem cserélem le őket. Ezzel letudva az őszi nagytakarítás. Csak az a gardrob pakolás. De utálom!!!!
Meg megpróbáltam kicsit összereakni az életünket. A férjem állati sokat melőzik, általában nagyon későn ér haza hulla fáradtan. Én meg egyedül vagyok a gyerkőccel. Ettől már teljesen magam alá kerültem annyira, hogy a popsimat sem látom. Szóval egy jó kiadós beszélgetés kellett, meg az, hogy nagyon figyeljünk egymásra. Hát, ez történt velünk.

Szilvus,
hogy csinálod azt, hogy ennyi időd van? Nekem alig. Örülök, ha egy pár percre le tudok ülni agéphez, mikor a manócska alszik egy kicsit. Annyira elvárja, hogy foglalkozzak vele és olyan földöntúli boldogság van a kis pofiján, amikor játszom vele. Amikor meg nem, nyöszizik. Jóformán csak reggel hajlandó elfoglalni magát. A cipők nekem is a gyengéim. Már annyi van belőlük, hogy egy része anyuéknál van, a másik része - most éppen a nyári kollekció és az alkalmiak - a francia ágy alatt. Persze mindig azt nem találom, ami éppen kell. A téli pedig már elől van.
Először én is főztem a sütőtököt. A múltkor a védő néni mondta, hogy süthetem is. Megcsináltam és annyira, de annyira ízlett Levimanónak, hogy két napig ette, őrületes mennyiséget, de azt hiszem még vagy egy hétig elbírná.

Mariann,
A szülőszobát most megnéztem. Szülés előtt nem akartam riogatni vele magam. Most másképp tudom átélni és a végén pityergek egy kicsit. Hát az is gond, ha sok tejcsi van, meg az is, ha nincs. Azért néha nehéz lehet ilyen sokáig fennmaradni. Én sosem úsztam a tejcsiben, örültem, ha van annyi, ami elég. Most úgy érzem, apadóban van.

Kata,
Hát veled együtt én sem vagyok valami nagy látogató, kevés idő híján. Ebben az ócska időben sétálni sem lehet. Ha van kedved, gyertek át valamelyik nap Mátéval! Máté baba nagyon édes! Szerencsésen túl vagytok a nagy eseményen. Jaj, vodka-narancs? Mmmm, nagyon szeretem. Kocsmázás? - Kellene nekem is! De amióta a szopizás tart, aszkéta életet élek. Hát mi tagadás, néha már nagyon unom.

Mely,
A kicsi lány nagyon édi a nyári és a téli sapiban is. Jól fog neki állni a kalap. A doki néni mondta, hogy napi egy kávétól, lehetőleg reggel, semmi baja nem lesz a babának. Persze azért ne legyen erős. Vagy kétszer kicsi adag. Imádom én is a KV illatát és ízét, de már régóta nem iszom. Csak a várandósság első 3 hónapjában ittam, mert olyan álmos és fáradt voltam, hogy állva el tudtam volna aludni.

Móki,
Jó pihit a szüleidnél! Drukkoltam, hogy Andrisnak minél előbb visszajöjjön az étvégya! Hát igen, anyáék ágya mégsem olyan, mint a babáé!

Zsuzska!
Fel a fejjel, ha kibújik a fogacska, újra jó kedvű lesz a manócska.

Most látom, hogy mennyi idő van. Gyorsan főzöm a paradicsomos krumplicskát.

Pussz mindenkinek, Moncsi
monyó

Sziasztok!

Köszi mindenkinek a bíztatást.
Petya az elmúlt 3 éjjelen úgy aludt, mint a bunda. De nappal elég nyűgöske...
Persze, ha szórakoztatjuk akkor nincs olyan nagy baj...

Tegnap a babakocsiban megfordult a hátáról a hasára (ez volt az első alkalom...), de úgy, hogy a támla az első állásba volt felhúzva. Amikor meg bekötöttem, és feltoltam a támlát ülős pozícióba, akkor meg támaszkodás nélkül ült kb 20 percig folyamatosan, visszadönteni meg nem engedte magát...

Ma volt lenn a Dédinél. Amikor jötem fel, intettem neki pápá-t, és elkezdte kinyitogatni a tenyerét. Olyan aranyos volt... KépKép
bzsuzska

Sziasztok!

Gondolom mindenki otthon punnyad ebben a jó időben. Matyus is úgy gondolta inkább alszik, már a 2 óráját "tapossa".Kép

Zsuzska!
nagyon ügyes Petya, mostmár akkor lehet forogni mindehol. Fura hogy pont a babakocsiban támadt kedve megfordulni, de hát nem is ez a lényeg.

Moncsi!
Boldog Feles Szülinapot Levikének!
Kép

okosodás: Nálunk a tuti, az hogy ha Matyus aztmondja hogy "HEBÜBÜ" akkor menni kell aludni, lefáradt. És ilyenkor mindig el is alszik gond nélkül. Kép

Teszek fel egy tegnapi képet a fürcsiről, mostanában ez a játék hogy megpróbálja elkapni a vizet! Kép A kis butha!

Üdv Ági
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Boldog félévfordulót minden félszülinaposnak: Andris, Levi, Réka, Lilik, Hanga - sokan születtetek a márc. 15. környékén!
Kép

Ági
Édes a kis Buddha, de nem is annyira aaaz!Kép Azok a cicik csak icipicicicikKép
Petit alig tudtam beimádkozni az ágyba. Délleőtt anyu volt vele, aludt fél órát, ebéd után ismét fél órát, most, hogy hazaérkeztünk, még visszabújtattam. Csönd van, talán elaludt. Jó tömény volt a nyelvtanfolyam - kavarognak a szavakKép

Ed
Okok, kérdezd meg kérlek férjecskédet!Kép
Legót úgyszintén imádom! Jó sokat eltettünk, Öcsémnek volt űrbázisa, Robin Hood vár, Forma-1, és még egy csomó. Megvannak valahol egy bazinagy dobozban. De a Duplot már lassan be lehet szerezni ezeknek a manóknak, abból is lehet édes kis házacskákat épiteni.

Katca, Moncsi
Nincs több időm, mint bárkinek közülünk, csak igyexem jól beosztani.Kép A délelőtt elmegy hamar, mert későn ébredők vagyunk, igy hatékonyságom a délutánra koncentrálódik. Az anyarabszolga szerepet a szoptatással egyidejűleg szépen lemondtamKép, igy mára Peti is megszokta, hogy van a "Csak Peti", van a "Közös", azaz pl. mosogatunk, főzünk, sétálunk, vásárolunk stb. és van a "Csak Anya" program. Annyira édes, amikor várja a játékot, de szivesen "elbeszélget" velem, miközben végzem a dolgom. A netezést, olvasást, varrást, tanulást, stb. az Ő alvás ideje alatt végzem, vagy ha ébren van, akkor játszik a járókában. Este van egy nagy közös játék, mikor Apa végre hazaér, de utána Petike ismét közöttünk, de magában játszik, hogy egymással is tudjunk beszélgetni, vacsizni, stb. Munkahelyi ártalom, de itthon is bejöttKép
Ami még fontos: nem engedem Apának, hogy túlórát vállaljon. Ilyenkor a pasikban életre kel a családot eltartó családfő szerepe, hajlamosak túlvállalni magukat a felelősség és a kiesett jövedelem miatt. Eredménye: késői hazaérkezés, fáradt pasi, nulla kommunikáció, ingerlékenység, stb. Ezt szeretném elkerülni, igy semmi pluszmunka, ha nem feltétlenül szükséges, marad időnk egymásra, egyikünk sem fáradt, nem nyűgös, nincs szétesve, nincs veszekedés. Na szóval, nálunk ez igy műxik. Lehet, túl kockafejűen hangzik..Kép Pedig nem vagyunk azokKép Kép Jaja, és nagyon fontos, hagyom Apát és Fiát együtt is érvényesülni, hiszen nekem is jár egy kis kikapcsolódás, barátnőzés, amikor elmegyünk kávézni, vagy csak dumcsizni, amikor kicsit kikapcsolom a családot. Apa pedig gyakorolja ellátni a babát, hogy véletlen se jusson eszéde, ez csak a nő feladata.

Mariann
Cipők egy része az előszobában (= százlábúKép, a nyáriak a bazinagy gardrób legfelső 2 polcán, a téliek, alkalmiak az alsó két polcon az akasztós rész alatt. Mind a saját dobozában, igy kockásitva könnyebb tárolni, s nem is sérülnek meg, nem porosodnak, stbKép

Dugulok el. Hosszú és fárasztó voltamKép Az iskola teszi....Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus, ez a cipő a saját dobozában tök jó ötlet.Ezentú azt hiszem hasznosítani fogomKép

Ági, nem is buta, édeeeeeees.Húgom mindig az autó üvegén akarta megfogni belülről az esőcseppeket:Kép

Talán most lezs időm egy kicsit mesélni, hogy miért nem jártam mostanában errefelé.
Életünk úgy látszik elég nagy fordulatot készül venni, költözünkKép
Igaz, csak jövő novemberre készül el a ház, de már legalább tudjuk, hogy bele vágunk.
Néhányatoknak meséltem, hogy anyúékkal akarunk maradni, de most győzött az önállósodás vágya.
Hétfőn beszélünk újra az értékesítő csajjal.
Szóval megyünk, Újpest vigyázz!Kép
Egy cuki kis másfél szobásunk lesz(másfélKép, de legalább a mienk), viszont a belső zárt kertre néznek az ablakok és az erkély is, amit csak a lakók használhatnak majd.
Szóval költözünk JuhééééééééééjKépKb egy év múlvaKép

Most viszont megyek,mert ma anyóséknál ebédelünk.
Éjjel nem aludtam az izgalomtólKépKép

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok! Kép

Pénteken voltunk dokinál, Nándi torka már rendben van, de még ma estig szedjük az antibiotikumot.
Tegnap volt a féléves szülinapunk Kép Repül az idő...

Mariann Kép
Remélem már jobban vagy! Kicsit bepánikoltam, mert csütörtökön reggel éreztem, hogy fáj a torkom, féltem, hogy lebetegszem, és akkor Nándi is visszaesik. De lekopogom már nem fáj, csak ettől a rossz időtől vagyok nagyon levert.

Mely Kép
Én a terhesség elején rosszul lettem a kávétól, egy pár hónapig még a szagát (illatát) sem bírtam, pedig nagy kávés vagyok. Aztán újra elkezdtem inni sok tejjel, de csak módjával. Szülés után is ittam amíg volt tejcsi addig is napi kettőt. Nándi hatalmasakat aludt az első hónapokban, szinte etetéstől-etetésig, nem hatott rá Kép
Ne is emlegesd a zakuszkát, nyamm-nyamm Kép imádom, de idén nem tettünk el. Talán jön anyósom novemberben, hozatok vele "otthonról" Kép
Edina nagyon aranyos a nyári ruhácskában Kép Vagány meleg sapija van Kép

Kata Kép
Nagyon édes Máté Micimaci társaságában Kép Milyen jó fiú volt, hogy végigaludta a keresztelőjét Kép

Móki Kép
Jó pihenést a szüleidnél! Kép

Ed Kép
Nagyon édes a Vámpír-Kincsi Kép Kenyérhéjat mikor adtál neki először? Babapiskótát is szoktál adni?

Szilvus Kép
Eddig én is a domal babymosószert használtam. Két hete kezdtem csak összemosni a mi ruháinkkal. Sosem gyűlt elég egy adagnak, és én csak azt mosom kézzel, ami nagyon kényes, vagy tudom, hogy megy a színe. Ja, a nylonharisnyát én is gépben mosom Kép Most folyékony Arielt vettem, külön a színeseknek, külön a fehéreknek.
A Lego-t én is szeretem, de az még soká lesz mire a mi babáink is elfoglalják vele magukat. A Duplo beszerzésre én is gondoltam, mert Nándi gyógytornászás-masszírozás közben azzal szokot játszani, és élvezi Kép

Zsuzska Kép
A helyzet ismerős...biztos vagy benne, hogy a fogacska bántja? Én is a fogzásra fogtam, de amikor már tarthatatlan volt a helyzet, akkor elvitte a párom dokihoz, és a váladékos torkára végre adtak gyógyszert. Azóta semmi gond, újra eszik, alszik. Nagyon aranyos Petya a képeken Kép

Céklával még nem kínáltam Nándit, valahogy nagyon nehezen indul a zöldségek kóstolgatása....De főztem már céklát, héjában, majd meghámoztam, turmixoltam, és kisadagokban fagyasztottam. Sütőtököt adtam már barackkal, de nem főztem, hanem a sütőben sütöttem. Mindig jó sokat sütök, mert én imádom Kép

Megyek vasalni ebben a "csudajó" időben Kép

Üdv,
Pumukliék
pumukli

Sziasztok!

Szilvus,

azt hiszem, hogy én osztom be rosszul az időmet. Mondjuk az én párom nem tud mindig időben hazaérni, lehet, hogy ez is gond. Na meg persze az, hogy Máté nem alszik túl sokat. A délelőtt nekünk is úgy megy el általában, hogy ha Máté visszaalszik, akkor én is megpróbálok. Utálok ugyanis korán kelni. Aztán, ha napközben elalszik, akkor jön a házimunka. Egyedül este van úgy, hogy Máté alszik és akkor van időm nekem is magamra. Talán. Csak olyankor meg már lehet, hogy lusta vagyok. Tanulni mindenképp. Azt azért én is szeretném, hogy barátnőkkel elmenni ide-oda és akkor apucira hagyni a gyerkőcöt. SZokják csak egymást!!

Moncsi,

majd egyszer jól be vodka-narancsozunk!!! (ha majd már nem szoptatunkKép
Most még itt vannak a szüleim, addig nem nagyon akarom őket egyedül hagyni, de utána majd ebben a jó kis időben összejövünk. MOst már Máté is aktívabb, forgolódik, nyomja ki magát. Biztos jól ellesznek Levivel. Foga még nem jött ki, de most nem is látom rajta, hogy szenved. Biztos megállt a dolog egy időre.

Móki,

már lehet, hogy nem olvasod, de azért érezzétek magatokat jól!! Aztán majd jelelntekezz, ha megérkeztetek!!

Mariann,
megint ott voltál az álmomban.. Kép nem tudom, hogy miért, a gyerkőcökkel voltunk valahol.

Humi, te merre??

Nekem a cipóimmel nincs olyan sok gond, mert általában egy évszakra egy van, max. 2. Pedig én is szeretem a cipőket, csak nem fér, azért inkább nem is veszek sokat. Kicsi ez a lakás Kép

Léna,

örülök, hogy sikerül saját lakást vennetek. AZért szerintem biztos jobb lesz külön. És végül hogy hogy mégsem a szüleiddel költöztök? MIlyen volt az ebéd anyósnál?

Megyek, mert MÁté felébredt és motyizik, de ilyenkor már nincs el sokáig egyedül.

Puszi nektek, Kata
katca

Sziasztok!

Gyönyörű az idő!

Kincsőnek van egy újabb szokása: ha az apja fürdeti, akkor apa kap egy kis csomagot a kádba. Tegnap este volt a 3. alkalom. Hallom, hogy apa csak ennyit mond: "Edi" Bementen hozzájuk, mindketten ijedten rám néztek. Tudtam, mi történik. Hihihi, Kincső jól kiszúr vele. Így jár az, aki nem teszi tisztába, ha kakis. Ha én fürdetem, akkor semmi.

Úgy néz ki, meggyógyultunk. De most újabb baci ütötte fel a fejét. Tegnap Kincső szájában apró fehér foltok jelentek meg. Ha jól sejtem, ez a szájpenész. Honnan a fenéből szedte össze? Holnap irány a doki.

Ági, Kincső is próbálkozik vele. A kis buta. Képzeld, Kincső is próbálkozik a felállással. Ma ült az ölemben, lába a földön. Belémkapaszkodott és felállt. Remélem a mászással mág vár 1 hetet!

Pumi, asszem szept végén kapott először (akkor volt 7 hónapos) Azóta minden nap kap, van hogy többször is. Sok nem fogy belőle, rengeteg morzsa kerül a földre. Tegnap Apáméknál elcsócsált egy kekszet is. Babapiskótát még nem kapott.

Szilvus, nem felejtettem el, de apa estére a nevét sem tudja. Talán ma este.
Apámék sok-sok duplot vettek a tesóimnak, remélem eltették. Ettől függetlenül karácsonyra veszek egy dobozzal.

Nem tudom mit és hogyan csinálok, de nekem egyre több időm van. 11 óta alvás van, azóta mosogattam, teregettem, porszívóztam, főztem neki ebédet és most meg netezek. Jó, nekem ma nem kell ebédet főzni, mert maradt tegnapról.
Nagytakarítás sincs, mert inkább költözök.

Léna, jó étvágyat!

most nézem, mekkorát nőtt a leányzó.
10 naposan:
Kép

7 hó + 18 naposan:
Kép

Üdv
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

EdKép
De az is lehet, hogy a macik mentek összeKépKépKép
Nálunk eddig egyszer fordult elő, hogy csomag került a fürdőkádba, és nálunk is apa kaptaKép Ja, és a pa nálunk is mindig az én kezembe nyomja, ha mindketten ott vagyunk, hogy tegyem tisztába. De lázadtam, és a múltkor már neki kellett megküzdenie a kakival. Persze, ha egyedül van vele, gond nélkül megcsinálja ő is.

KataKép
Szegénykém, kísértelek álmodbanKép Remélem, legalább nem rémálmok, amiben én és Nádja vagyunk a gonosz rémek.

PumukliKép
Köszi, már jobban vagyok. Már csak az orrdugulás/orrfolyás váltakozik (már baromira unom) és köhögök egy kicsit. Nádja viszont már teljesen jól van, nem kapta el szerencsére.
Féléves szülinaphoz gratula. Már csak 3 nap, és mi is fél évesek leszünk. Hihetetlen...

LénaKép
Gratula a lakáshoz! Társasházban lesz?

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Nagyváradról írok. Hétvégén elhozott a párom bennünket és maradunk két hetet (világításig) a gyerkőcökkel. Kifárasztjuk egy kicsit Anyut. Kell néha egy kis környezetváltozás.
Sajnos a férjem rengeteget dolgozik, lakásfelújítással foglakozik és vasárnap kivételével mindennap későn jön haza. Én pedig néha besokalok a két gyerekkel, jó egy kicsit kimozdulni, a gyerekeknek is jót tesz a sok új élmény.

Szilvus, a habos-babos tényleg nagyon nyerő. Különben is nagy kávés vagyok, nem mondtam le a terhesség alatt sem róla és most sem, hogy szoptatok. mely, csak nyugodtan kávézgass. nekem a védőnő még tanácsolta is(alacsony vérnyomás miatt), és olvastam ia az LLL honlapján, hogy a kávé nem jut az anyatejbe.
Ami a kreatívkodást illeti, én is nagy hévvel hozzáfogtam pár hónapja. Most egy kicsit alábbhagyott a lekesedés, nem sok türelmem van hozzá, időm pedig egyre kevesebb. De azt hiszem, ha hazamegyünk, mégiscsak átnézem a szalvétagyűjteményt...

Az alvás nálunk még mindig rémes. A legújabb, hogy le sem akar feküdni. Ordít, amint meglátj az ágyát, éjjelente pedig nagyon sokszor ébreszt. Persze, hogy minden tökéletes legyen, Dorka sem hajlandó lefeküdni...

Elkezdtem a főziket. Jobban mondva nekiálltam kotyvasztani. Nem sok sikerrel. Egyenesen a ruhámon landol a főztöm. bezzeg a bolti kaja, az jöhet. Ugyanazt adom és mégsem hajlandó megenni. Hiába minden próbálkozás. Tényleg nem tudom mit csináljak. Azért anyagilag sem lehet győzni a majd' 300 Ft-os kajákkal. Ja, mert csak a Hipp a jó...

Lányok, céklát magában adjátok vagy krumplicskával? Úgy látom a Ti Vámpirkáitok nagyon szeretik, gondoltam próbálkozunk mi is.

Léna, gratula az új lakáshoz! Csak jobb lesz külön.

Nagyon sok boldogságot minden félszülinaposnak!

puszi

Erika
pera

Sziasztok!

Ma adtam kölcsön Matyikát először a szomszédban boldogította a családot. Mivel szüretelni mentem (ebben a nagyon szép nyári időben! Kép) Olyan jó hogy nem volt vele semmi gond, aludt is evett is másnak, nem csak nekem. Tisztára megö/őrültem, hogy ilyen jó gyerköc, nem félt attól hogy enm vagyok mellette. Igaz csak 1 de-tről volt szó, de hát ebben volt minden (játék, alvás, evés). Kép

Ed!
Tényleg nagyot nőt ez a lányzó! Ha jól sejtem nemsokára költöztök!? Tapéta megvan?

Erika!
Mi a céklát krumplival, vagy répával esszük, és néha kerül bele husi is vagy máj is. A sógórnőméknél is áll még a bál. Sőt Marcika egyre hisztisebb, nem lehet más, mert már Anyának is elég sokat sír. Majd a jövőhéten meglátogatom már őket. Jó hogy kicsit kimozdultok!

Szilvus!
Itt a kért vámpir-Gyurka kép, és még 1 ráadás (ismerkedés a macskávalKép)!

Üdv Ági
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

No talán most sikerül a ráadás is!
Kép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Gyors bekukkantok. Nálunk ma nagy babazsúr van, Helgának ma tartjuk a szülinapját, és itt van egy csomó kislány. Amúgy tegnap volt 8 éves, Réka meg 8 hónapos.
Látni kellett volna Helga szemét. Kapott szép tortát meg apróságokat. És egy új bringát. Sajna szakad az eső, így aztán csak a garázsban tudta kipróbálni.

Nekem sincs sok cipőm, illetve keveset hordok mióta itthon vagyok. Általában( soha Kép ) nem kosztümben tologatom Rékát,így szép cipők is a dobozban várják,hogy kimenjenek a divatból. Amúgy én is megtartom a cipősdobozt, és szezonon kívül abban pihiznek. Azért lehet,hogy végre az idén felveszem a nagyonmagas sarkú csizmám, tavaly nagy hassal nem mertem.

Léna!
Szerintem is biztos jól fogjátok magatokat érezni külön az új lakásban. Én már nem tudnék a szüleimmel sem lakni, Anyósommal pláne. Jönnek gyakran, de aztán mennek is, és ez így jó.

Céklát még én sem adtam Rékának. Na,majd megpróbálom.
Lányok!
Ti minden nap husival készítitek el a főzikét? A védőnő azt mondta,hogy minden főzelékbe rakjak húst, de én sem eszem állandóan húsos kaját. A holnap sütőtökbe csak kis krumplit rakok.
Ma szegény Réka Kecskeméti Brokkoli pulykahússal című ételt evett. Az illata még csak elment, de olyan állaga volt,mint a ragasztónak.(És a színe...)Attól függetlenül betermelte.

Ed!
Tényleg,mindha a macik mentek volna össze! Most,hogy láttam Kincsit, megpróbálok én is csináni ilyen összehasonlító képet a családnak.

A féléves csapatnak boldog félszülinapot!!!!! Kép

Ági!
Matyika gyönyürű! Én milyen szépen ül önállóan. Rékát még fogni kell a kádban.

Na, megyek mert vadul a buli, csitítani kell a népet.

Puszi

Kitty
kitty123

Sziasztok!
Csak benéztem, visszaolvasni nincs most időm. De igyekszem pótolni.Tegnap végső elkeseredésemben itt akartam elsírni a bánatomat, de nem jött be a Babanet. Tomika ugyanis másfél hete borzasztó rosszul alszik (aludt!?). Este nagy nehezen elaludt, de egy órán belül már fönn volt, és nem akart visszaaludni. Sokszor sírt, de nem tudtunk rájönni, mi a baja. A foga, a pocija vagy csak most ilyenje van. Minden este - miután elalszik - tiszta stresszben vagyunk, hogy mikor ébred föl.Már 3 éjszaka közénk kellett venni, úgy aludt (aludtunk) valamennyit. Na, aztán tegnap megszánt bennünket: igaz, az elalvás után fél órával már fölsírt, de szopival gyorsan visszaaludt, és utána már csak 2-szer ébredt, majd 10-ig aludtunk. Már kezdtem teljesen elveszíteni az optimista hozzáállásomat, de hátha...
Amúgy jól van, nappal nem nyűgösebb, mint szokott. 2 napja eszünk húst (picit a pépbe keverve). Ízlik neki.
Ja, még nem nőtt ki a második fog. De nagyon dudorodik. Szoktuk neki masszírozni, azt szereti.
Szóval ezért vagyunk elveszve. Légyszi vigasztaljatok meg, mondjátok el, hogy nálatok volt-e ilyen, és mit csináltatok.
Ja, és nagyon aranyos: szedegeti a játékait a kosárból, és mindegyiket megrázza, hogy csörög-e. Neki most csak az a játék, aminek hangja van.

Majd igyekszem minél hamarabb visszaolvasni.
Remélem, mindenki jól van!
Üdv.
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok!

Végre én is itt. Egy darabig nem volt netünk, ezért tüntem el.

Kata,
Milyen jó alvókája van Máténak. Meg se kottyant neki a keresztelővel járó nyüzsgés, hideg víz, stb. ő csak durmolt? Szuper egy fiúcska!!! Kép Köszi, hogy hiányoltál. Kép

Ed,
Én is imádok Legózni és már nagyon várom, hogy együtt legózhassunk. Épp valamelyik nap gondoltam, hogy a nagyfiam összekevert Legóit szét kellene szedni és mind visszarakni az eredeti dobozába. Jó játék lesz!
Nagyon édi Vámpiri. Kép Szereti a céklát? Lassan mi is kipróbáljuk majd. Mostanában nálunk a sütőtök (sütve) és a banán a favorit. Tegnap végre találkoztunk az "új" védőnönkkel (4 hónap után végre megismertük) és beszéltünk a hozzátápiról. Külön kiemelte, hogy a spenótot, sóskát jól szárítsam le főzés után és ne használjam fel a főzővizét hanem a külön főzött krumpli főzővizét használjam, mert olyan anyagok oldódnak ki ezekből a zöldségekből, amik nem jók a babáknak. Ti tudtátok ezt, mert én nem?!
Egy kérdés: Paradicsomot héja nélkül és gesztenyét adtatok már a babóknak? Lehet adni ennyi idősen? Bébikajákban van azt tudom.

Móki,
Jó pihit nektek! Aranyos Andis a képeken! Kép

Timi,
Szorítok nektek, hogy ne találjanak semmi problémát a kardiológián! DRUKKKKKKK!!! Ha a doki néni azt mondta, hogy egy kicsit le van nőve Bence nyelve akkor ne gondolkozz rajta, hogy felvágják vagy ne. Ez ilyen korban még csak egy vékony hártya és csak "belecsípnek". Ne várj vele, mert nálunk Lacus emiatt az elmaradt apróság miatt járt 10 éves koráig logopédiai osztályba! 5 évesen vágták föl a nyelvét (én vettem észre nem az orvos vagy a logopédus - csak sajnos későn - Kép), de addigra annyira beidegződött a hibás kiejtése, hogy mikor iskolába ment rajtam kívül senki nem értette mit mond. Ma már szerencsére senki nem mondaná meg róla, hogy beszédhibás volt. Évekig hordtuk naponta logopédushoz. Szóval nem ér meg ennyi problémát ez az apróság.
Ed, az én ülemben ült a gyerek - már amíg ki nem tépte magát - úgy vágta föl a sebész a nyelvét és a látványt jobb ha nem részletezem (nem vértelen). Lehet, hogy a hugodnál simábban ment, de nálunk sajna nem. Kép Ezért akarom mindenáron még ilyen kicsinek megcsináltatni Krizsónál.

Claire,
Hát nem irigyellek. Azt hiszem még jópár évig nem lesz időd unatkozni. Kép

Mariann,
Nagyon jó a kép rólatok! Ugye gyógyulgattok?!

Szilvus,
Nem engem kérdeztél, ugyan, de nem leszel könnyű helyzetben ha újra engedélyezni szeretnéd, hogy megadhass nyitó linket az Explorerben. Valószínűleg az történt, hogy az oldal amit a párod letöltött, lefuttatott egy olyan scriptet ami belepiszkított a Registrybe és ember legyen a talpán aki azt onnan kibogarássza.
Cipőm nekem is egy csomó van, de alig van belőle ami kényelmes lenne. Van 1-2 kedvenc darabom amit addig hordok míg szét nem jön a többi pedig ott áll a szekrényben. Csak azt ne kérdezd, hogy minek?! Kép

Tünde,
Remélem már javulóban van Tomika alvókája. Mostanában a mindig jó alvó Kristófunk is fel-fel ébred éjfél körül, de szerencsére visszaalszik egy kis szopi után. Talán a foguk okozhatja az ébredéseket?

Kitty,
Gratula a két kis nyolcasnak!!! Kép

Ági,
Nagyon édi Matyika. Hogy mostad ki a céklát a ruhájából? A cicákat még nem próbálja elkapdosni? Nekünk 2 is van és bent laknak a lakásban. Előre tartok tőle mi lesz ha Krizsó nekiáll majd húzni-nyúzni őket.

Léna,
Gratula az elhatározáshoz! Kép Biztos nagyon jól fogjátok érezni magatokat külön is. Ez ilyen most épülő appartmanház? Melyik részén van Újpestnek?

Nálunk még mindig tart a megfázás, nálam már egy kicsit jobb a helyzet, de Kristóf orra még mindig nagyon tele van. Kép Holnap megyünk mindenféle kontrollra, majd megírom azt eredményeket. Az újabb infónk, hogy azért kapta 2 hétig Kristóf az antibiotikumot, mert a pocakban kapott hugyúti fertőzéstől lett egy vesemedence gyulladása. Kép A mázli az, hogy időben kezelték és így reméljük nem lesz következménye.

Puszi,
Humi
humi

Ekkora voltam, ekkora lettem képünk nekünk is van, csak nálunk Apa "helyettesíti" a mackót.

Kristóf
1 hetesen:
Kép

és 5 hónappal később:
Kép

Pusza,
Humi
humi

Sziasztok!

Ed
Szenzációs a két kép!!Kép De nem tudtad, hogy a macikat csak 40 C-on szabad mosni, különben igy összemennek? Kép Kép

Nuska
Gratulálok 1000-el az új lakáshoz!Kép Nagyon jól döntöttetek, bármennyire is jó a viszony a szülőkkel.

Kitty
Rékát rég láttamKép És gratula a nagylánynak, happy-happy birthday!Kép
A mi védőnénink is azt mondta, mindennap legyen husi a főzelékben. Ennek ellenére úgy gondolom, nem feltétlenül szükséges, ezért mi is tartunk húsmentes napokat Petinek.

Erika
Próbálkozz kitartóan a házi koszttal. Nehogymá a HIPP rajtad keresse meg a 2004-es évre tervezett profitját!Kép
Céklát krumplival és/vagy almával esszük, pipi vagy pulykahusival. Nagy kedvenc, finom édes.

Ági
Látom Matykó szereti az élő plüsscicátKép Nagyon ügyesen áll! Jaja, és üdv a Vámpircsapatban. Ha lesz időm leszedegetem a vámpiros képeket és felrakom egy albumba, annyira tetszenek!
Ittál jó kis mustot a szüreten?Kép Bál is volt?

Tündi
Mi is fogasodunk, de KOPP-KOPP-KOPP, eddig még nem zavarta be Peti napi-, és alvásrendjét. Sirdogál ha éppen fáj neki és tömi bele a keményebb műanyagokat a szájába. Az ujjamat szereti harapdálni olyankor. lehet ám, hogy az esős időjárás zavarta be. Érzékenyek ezek a babák nagyon.

Katca
Áhh, nincs rossz időbeosztás, ha mindent el tudsz végezni. Úgyis az számit, hogy jól érezd magad, akkor a baba is jól érzi magátKép És ez a lényeg.

Pumukli
Épp a minap gondoltam rá, hogy Peti fehér ruháit összemosom a fehérneműinkkel, abból nem lehet baj. A mosóportól félek kicsit, mert olyan érzékeny a bőre.

Az elmúlt hét eseményei Peti-szempontból: Kép
Végre-végre egyenes háttal ül, nem dőlöngél, nem borul fel. Igy az etetőszék is készen van. Kép majd alant.
Mászás szempontjából lusta kutya. Tud már, de ha nagyon skerázik valamiért, akkor könyökkel és féltérddel halad előre. Mint a villám.
Önálló ülés: négykézlábból többször sikerült neki. Egyik lábát véletlen ,maga alá csavarta, súlypont igy hátraesett, Petici pedig a popóján találta magát.
Állás: kapaszkodik, állna fel, de még meg kell tolni a senekét. Ha felállitom, szivesen kapaszkodik a kanapéba és nézi a polcon a könyveket.
Játékok: a napokban vettem észre - biztosan már Ti is figyeltétek babáitoknál-, hogy már nem marokkal ragadja meg a tárgyakat! Kettő vagy három ujjacskájával csippenti meg pl. a nyakláncomon a golyócskát, vagy a zippzár gömböcskéjét. Két különböző játékkal is tud foglalkozni: Az egyiket fogja az egyik kezében s üti a másik kezében lévővelKép Ilyenkor röhögünk. Ami érdekes számára: a zörgő, csörgő, csattogó, tovaguruló vackok, az állólámpa talpazata és a telefonzsinór. Ja és a cipők.
És ami aggaszt: a jobb lábszárán egy icipici vörös foltocska lett, picit érdes felszinnel. Sajnos nagyon dermatitisz gyanúsKép Utánaolvastam tegnap a neten, gyakori a csecsemőkori atópiás ekcémaKép Főként az arcon, törzsön és hajlatokban jelentkezik. Mivel Petinek nem ott jött ki, nagyon remélem csak valami ételallergia okozta (túl sok banán?). Mindenesetre hétfőn a doktornéninél kezdünk...Kép

No, ennyi dióhéjban.

Búcsúzom Peticica, azaz Nagy Testvérünk Ülő Bika legfrissebb képévelKép (ÉÉÉs bónuszként: egy funpic is megyKép )

Szilvus

Kép

Kép
szilvus

Humi
Köszi...Apát asszem agyonütöm, GRRR, persze kitartóan tagad. Naja, majd én nézegettem XXX-es oldalakat.
Háát, Nálatok Apa ment nagyon összeKép Nagyon édes a kis csomagocskaKép

Na megnézem ezt a Registry-tKép Gondoloma hidden file-oknál találom.Kép

Puszi,
Szilvus
szilvus

Szilvus,

Hívj fel, ha fönt vagy! Van egy tippem mit csinálj!

Pusz, Humi
humi

Sziasztok Anyucik!

Ma Anyut köszöntöttük, ma lett 57 éves. . . Tegnap meg azért nem jutottam el idáig, mert hol a sírókázó fiammal, hol az első alkotásommal foglalkoztam. Az első dekupázs-képemet Anyu kapta meg. /Holnap rakok fel róla képet. /

Petya szeret labdázni Apával, odagurítja neki a szivacslabdát és általában sikerül neki visszagurítania, de van, hogy oldalra gurul el. . .
Tegnap óta csinálja, hogy amikor pá-pá-zunk neki, akkor nyitja és csukja lassan a kezét, olyan cuki Kép)
Sőt, hab a tortán, hogy amikor kinéz magának vmit, már nem vágja magát hasra a gyorsabb közlekedés érdekében, hanem mászik!!! Mivel a benti lépcső még nincs lebontva, így apának van egy feladata: rácsot kell eszkábálnia a szobaajtóra...

Megyek csicsizni, jó éjt Mindenkinek!
Zsuzska
bzsuzska

Sziasztok!
Csak 1 gyors bekukk, visszaolvasni sincs időm. Képzeljétek MAtyusnak kibújt az 5. foga is és pár nap és kint lesz a 6.is. Elképesztő! Kb. 3 hete bújtak ki az 3. és 4. Remélem 1 évesen nem lesz tele a szája foakkal!

No lépek is mert megyünk a bátyámékhoz.

Este jövök, és olvasok!.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Most nincs idöm olvasni titeket, csak mesélni akartam hogy 1 hete mászik elöre Orsi és a kiskádban feláll. Éjjel meg a kiságyban huzta fel magát, de szerebcsére közben térdelt, nenm állt fel, szoval az ágyat lejjebb kell tenni.
Ja ülni még mindig nem tud 1dül és hasrol se tud visszafordulni.

Orsi szinte meggyogyult, az éjszakák továbbra se jobbak.

Nem tudom a foga miatt-e, de már mind kibujt 2 hete csak még nem nöttek ki. Akkor is fájhat neki? azt hittem csak amig áttöri azinyét.
Chamomillát kap. Nem szoktam folyton kivenni az ágybol. Ez nem tetszik nei, ilyenkor jön az hogy totál felébred és 2-3 orát elbohockodik az ágyban.Kép Hiába fektetem néha vissza Egyet nem vagyok hajlando megprobálni, hoy betegyem a mi ágyunkba, akkor inkább virrasztokKép

Ja és apa 3 napra elutazott Igy még nehezebb lesz.

Most látom Matyus megint hogy lekörözött Kép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Szilvus, mit adtál Petinek, hogy így megváltozott az arca???
Miért? Szabad a macikat mosni??? Kép

Kitty, én minden hónapban készítek róla macis fotót. Az albumokban mindegyik fent van. Jó nézni, hogy mekkorát nőtt.

Humi, nálatok is összement az Apa, hihihi. A sóskáról és spenótról nem tudtam, köszi, hogy írtad.

Tünde, ismerős az éjszakai helyzet. Nálunk mostanában javult a helyzet, max 2* kel fel éjszaka. Igaz, mellettem alszik a saját matracán, nem a kiságyban.

Ági, nem semmi, mennyi foga van. Nálunk mostanában fog kibújni a 3. Hétvégén költözünk Kép bár a lakás csak félig van kész.

Humi, Szilvus, sikerült megoldani? Apa tegnap este is ki volt csavarva, meg sem mertem kérdezni tőle.

Kincső jól eljátszik a szőnyegén. Kezében a kedvenc játéka, az a kék pohár, amit a macis képen is szorongat. A mostani dilije, hogy fújja a nyálát, ami szanaszét spriccel.
Most megunta, megyek foglalkozok vele egy kicsit.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

nagyon gazdag volt a hétvégi termés, nem tom mért de nekem szinte egész hétvégén nem jött be a babanet, úgyhogy jól lemaradtam, majd sietek visszaolvasni mindent.

Lejjebb kellett tenni a matracot a kiságyban mert Bence erQteljesen próbál felkapaszkodni a szélén, biztos ami biztos.

Lehet érezni a kis foga élét az ínye alatt, és napok óta ölbebaba, talán hamarosan mi is megfogasodunk ?Hulla vagyok, mert éjszakánként 6x-7x kell felkelnem hozzá, nem éhes, csak pityereg az ágyban.Kivagyok.

Ed, a Te pasid nem jött be, de anyóspajtásnak télleg új pasija van (megint) csüt este óta.Kész kabaré, szerintem ha kívülröl látná saját magát azt hinné valami kabaré-showmüsort lát. Közben nyavalyog miért nem bízom rá a gyereket, hát többek közt azért mert forog töle a gyomrom. Meg nekem nem nagymama az olyan akinek nem az számít hogy az unokája boldog legyen, hanem az hogy hetente fel legyen nyalva az utolsó négyzetcm is, és egész nap magával meg a pasijaival van elfoglalva.

na megyek gyorsan sok dolgom van.

pusz

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Kicsi fiamat reggel 6-tól csak most sikerült legyűrnöm. A Ti csemetéitek hányszor alszank napközben?? És mennyit?

Tünde, helyzet ismerős.Ém is itt panaszkodok hetek óta, hogy a kis anygalkámból ördögfióka lett. Amíg pici volt átaludta az éjszakát, most pedig egyre drasztikusabbak az éjszakáink. Sőt, újabban az elalvás is...Persze ráfogtam már mindenre, fogacska, éhség, pocakfájás...Fogacsak még sehol (tényleg, az egyetlen fogatlan?!), hiába több kaja. Á, már én is kezdek tanácstalan lenni. Azt hiszem, túl kell vészelni. Dorkánál is azt hittem, soha nem fogunk aludni, most pedig nagyon jó alvó lett. Csak kitartás!

Timi, nem semmi anyóspajtás! Elhiszem, hogy nem szívesen bízod rá Bencust.
Hű, látom Náaltok is ugyanaz a helyzet. Éjszakai ébredések, nyűgösség. Ezek a babák összebeszéltek?

Ági, eszméletlen az a kis Matyigyerek. Nem győzöm csodálni, hogy milyen iramban fejlődik. Tündéri a fotókon.
Szilvus, tényleg jó ötlet összegyűjteni a vámpírfotókat. Remélem, nekünk is lesz... Egy ideig bébikaja mellőzve, jön a házikoszt. A héten próbálkozunk a céklával.

Zsuska, kíváncsian várom a dekupázs-képet! Gyűjtögetem az ötleteket.
Rácsot pedig gyorsan az ajtóra. Veszélyes játék ám a lépcső!

Szilvus, mit mondott a dokinéni? Levinek is nagyon érzékeny a kis bőre, mi kaptunk rá kenőcsöt, testápolót. és persze dokinéni rámparancsolt, hogy csakis a gyógyszertári trutyival fürdessem. Útálom, Levi bőre pedig ugyanolyan érdes volt. Így most Gabi fürdetőt használunk, a bőröcskéje pedig egyre szebb.
A testápoló azért bevált. És Levike is nagyon élvezi a kényeztetést. Minden fürcsi után krémezés, egy kis masszírozás.
De ne aggódj, Dorkának is nagyon érzékeny volt a bőre, most pedig gyönyörű, síma, kreol.

Megyek, megfőzöm a kis habos-babost. A méz nagyon jó ötlet Szilvus. Egész más íze van tőle.

puszi

Erika
pera

Sziasztok!

Humi, Ed,

Ezek a képek nagyon tetszenek. Már sajnálom, hogy mi nem csináltunk ilyet. Az ember most már el sem tudja képzelni, hogy ennyire picik is voltak, de ezeken a képeken nagyon jól látszik, hogy mennyit nőttek.

Képzeljétek, ma éjjel megint riasztott az ANgel Care. 3 órakor azt sem tudtam, hogy mi van. Először azt hittem, hogy az óra ébreszt, aztán a páromnak szerencsére több esze volt és ő rohant át a gyerekhez. Persze manóka felébredt a riasztásra, mosolygott egyet és aludt tovább. Nagyon le volt csúszva az ágy aljába, de már máskor is volt ilyen és akkor nem riasztott. Megint nagyon megijedtem.
Humi, Mariann, nektek hanyas erősségre van véve az érzékenysége a kütyünek? Nekünk 2,5-en van.
Remélem, hogy többet nem fog minket ijesztgetni.

MI még nem eszünk husit, de azt mondta nekünk is a védőnéni, hogy ha már egyszer adok neki, akkor utána mindig legyen feltét a főzeléken, mert, hogy a kalória meglegyen.
Mariann, Nádja eszik már ilyesmit? Vagy ő még mindig csak tejcsi?

Jobbulást mindenkinek, akit elkapott a nyavaja!

Puszi, Kata
katca

Sziasztok,

Szilvus, husinak nagy sikere volt, az elsö amit egyáltalán nem köpködött ki Kép Apja fia lesz, húst hússal Kép
Igaz, végül nem sütötökkel kapta, mert a tököcske nem sült meg addigra, hanem répával meg krumolival ette, de siker volt. A tököcske meg marad uzsira, anyatejcivel.

Uszás ? Kép

Katca, sajnos mi sem csináltunk összehasonlító képeket, pedig lenne mit Kép
Én nem fogok mindennap husit adni, szerintem az nem is egészséges. Talán minden másnap. ?
Mi sem eszünk húst mindennap.

Erika, én nem tudom, talán telepatikus úton terjed az álmatlanság, de én már majd kidölök olyan álmos vagyok, és nem elég hogy éjjel nem alszik, még napközben is alig alig egy órácskát.
Remélem ez csak átmeneti állapot. Vagy túl optimista vagyok ?

Sziasztok

Timi
kismaszat

Ja, Zsuzska, mi az a dekupázs ? Kép sajnos még nem hallottam róla Kép

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Kukk és helyzetjelentés.Kép

Doktor néni azt mondta, nem lát tipikus ekcémára utaló jeleket, de a száraz, érzékeny és habfehér bőr, s az ezzel járó allergiás kiütés atopiás. A pörsenést hypermangános oldattal le kell áztatnom, utána egy krémmel bekenni (elfertőződés ellen), kapott továbbá egy testápolót és szedhetem elő a trutyikrémet, abban kell fürdetnem. Era, egyszóval ua. mint Nálatok. Remélem helyrehozza. Szerencsére tényleg csak egy pici folt a lábszárán. No, megnyugodtam valamelyest.

Era
Alvás: Peti sosem volt napközbeni jóalvó, sajnos. Igaz, éjszaka alszik. Ám mivel egy ekkora babának még napi 15-16 óra alvásra van szüksége, sajnos következetesnek és kicsit szigorúnak kellett lennemKép Lényeg: ha a kiságyba kerül, akkor alvás van. Amúgy nem tölt időt napközben a kiságyában. Szóvalnapközbeni alvásunk már egy ideje a következő: délelőtt fél 10 és 10 körül megyünk sétálni, közben szokott szunyálni kb. fél órát,, ha sz@r az idő, akkor 10 körül beteszem a kiságyába és 11 körül ránézek. mindig alszik kb. fél órát-órát. Ebéd után legkésőbb 1-kor ismét bepakolom a kiságyba, ilyenkor elalszik ismét egy órácskát. Uzsonna után, legkésőbb 5-1/2 6-kor ismét lerakom, ilyenkor is szokott szunyálni kb. fél órát. Este pedig legkésőbb 8-kor takarodó. persze, van, hogy egyszerűen nem akar aludni, ilyenkor inkább játszom vele, mert különben nyűgösködne. Ha esetleg más időpontban látok rajta álmossági tüneteket (úgymint szemdörzsölés, éneklés, összes ujj a szájban) akkor egy kis ringatás közepette beteszem az ágyába. Lényeg, hogy kialakitottam nála, hogy kiságy = alvás.

Timi
Na, izlett Benyónak a husi? Petinek ma paradicsomos krumplit adtam (bébiétel) nagyon elnyerte a tetszését. Most figyelem, remélem nem üt ki rajta a paradicsom. Holnapra vettem sütőtököt és sütőben készitem el, ahogy többen szoktátok, és mindketten azt csemegézünk majdKép

Katca
Nekünk mostanában nem riaszt az Angel, mert Peti már akkora ló, hiába fordul keresztbe az ágyban, valamely kis "csücskét" érzékeli a rendszerKép Tudod, meséltem, nekünk az első hónapokban riasztott, mert Peti 2 hetes korától kezdve már vándorolt az ágyban. Én meg kaptam a frászt.
Tényleg, Ti meddig hagyjátok a baba alatt a légzésfigyelőt? Azt olvastam, hogy a legkritikusabb az első 6 hónap, azon belül pedig a 2-4 hónap közötti időszak. A leirás az első évre javasolja. Csak azt nem tudom, hogy a zsinórokkal mit csináljak, kisfiam ugyanis a napokban felfedezte és lelkesen cincálja. Az érzékenység nekem 2-esen van.

Karmen
Ügyes lány Orsi, gratulálok a mászáshoz és persze a fogacskákhoz is! Az ülés biztos Nálatok is majd a mászásból jön, ahogy Peti is teszi, persze még véletlenül. Mi a kedvence? Mihez szeret odamászni veszettül?Kép

Ebédelek, merthogy nem ettem semmit csak 1 rémtúrót, utána pedig jöhet a kávé. Majd Peti usonnája. Vettem szép vörös szőlőt, jó édes, azt adhatok neki pl. tejpépbe?

Puszi Mindenkinek!

Szilvus
szilvus

Timi
Most látom, sikere volt a husinak.
Úszást megintcsak hanyagoljuk - az ekcéma miatt, mig meg nem gyógyul. Kizárt dolog, hogy a közös vizben való pancsolás jót tenne. Sőt, ezek után eleve kétségeim vannak, hogy a kis mimózámnak jót tenne a fürdőzés, ahol több baba, mama együtt van. Ha nem a bőre, akkor összeszedne egy kötőhártyagyuszit.
A dekupázs a"szalvétatechnika". Spec. ragasztóval kenik rá a mintás szalvéta egy rétegét a modellgipszre vagy egyéb felületre. Nagyon szép dolgokat lehet kreálni eképpen. Biztosan láttál már üzletekben is. Virágcserepeket, stb. diszitenek igy.

Puszi, mentem.

Sz.
szilvus

Szilvus! nem sok játékunk van, kedvenc ami sárga minden.

Kitty! lehet irtad, nem tudok visszaolvasni, hányszor kap Réka mást? Orsi 3x van min. kinálva de igy sem fogy el a napi 100g fözelék.
Marad a szopi, nem tudom eröltetni.

na hogy lássátok gyógyulunk, jobb a kedve a kiscsajnakKép

Kép
Kép
Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

KataKép
Nálunk 2-en van az AngelCare. Nádja egyenlőre csak telcit kap, jövő héten hétfőn akarom kezdeni a hozzátápit. Először gyümölccsel, aztán szép lassan bővítek.

Hát, éjjel lehetett valami a levegőbe. Nádja, aki olyan szépen, rendesen alszik ékszaka, tegnap 3x is felsírt. Az első sírásnál hiába ráztam a fenekét az ágyában, nem aludt vissza, ezért fel kellett vennem és úgy visszaaludt. Rá jó 1/2 órára ismét sírás, de nem segített más, csak a cici (és az evés). Aztán még 1x felsírt, de vártam 1-2 percet, hátha abbahagyja magától, és szerencsére úgy lett. Aztán 7-ko ébredt reggel. Behurcoltam az ágyamba és 9-ig evett és aludt én meg kómáztam mellette. Aztán 11-ig nem tudtam rendesen kinyitni a szemem, annyira álmos voltam mégKép Ültem a gép előtt és fél szemmel, hunyorogva tevékenykedtem.

11-kor evett a leányzó és közben elaludt, jó 10 percig fogtam, majd mikor megpróbáltam lerakni az ágyába azonnal felébredt és sírt. Felvettem, hogy visszaaltatom, szinte rögtön visszaaludt, ismét vártam jó 10 percet, és amint landolt az ágyában már ébren is volt. De szerencsére hazaért közben a papa, és mivel szép, napsütéses idő volt elvitte sétálni és aludt közben egy jót. Most meg anyuval ment boltba, és szerintem biztosan alszik.

Nádja egyáltalán nem vándorol alvás közben, sőt szerintem meg sem moccan. Max a fejét fordítja egyik irányból a másikba.

ErikaKép
Nekünk sincs még fogunk.

Nekem is van egy funpic-em, időnként meglepő helyzetekben képes elaludni. Tegnap este anyunál voltunk, és hármasban beszélgettünk (anyu a barátnője meg én). Nádja anyu kezében játszott a bohocával, majd egyszercsak Nádja berakta a bohócot a feje alá és elkezdett laposakat pislogni és elaludt. Mindeközben ment a tv és hangosan beszélgettünk.. És ennek ellenére képes volt ebben a pozícióban majdnem 1 órát aludni!!!

Kép

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

No hazajöttünk és vissza is tudtam olvasni!

Karmen!
Nagyon ügyi Orsi, szépen üldögél azért már ő is!

Erika!
Bátyáméknél ua. a helyzet mint nálatok, Marcika nem alszik, többször kel fel Anna mozzá, de csak 5 körül eteti meg. Hihetetlen mennyit eszik ez a kismanó Matyushoz képest! Míg Matyi megeszik 1 adag kaját addig Marci addig eszik amíg adják.

Most megyek mert "kiborult a bili"Kép

No de ezt nem hagyom ki:
Tegnap esti készülődés a fürcsihez:
Kép
mire apraja aszongya sz@rik rá!Kép
Kép
Azért rendes volt hogy megtalálta a falatnyi parkettát a szőnyegek között.

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Időközben kaptam email-ben egy halom csirkés receptet. Ha valakinek kell szívesen elküldöm mailben.

Mariann
tmarianna

Mariann,

Nádja tündéri ! CSIRKE? BÁRMILYEN MENNYISÉGBEN !

ÁGI, EZ AZTÁN FUNPIC A JAVÁBÓL..BÁR GONDOLOM AZÉRT NAGYON NEM ÖRÖMKÖDTÉL TÖLE Kép

puszi

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Mariann,

én kérem szépen a csirkés recepteket. SZinte húsból csak azt eszünk és már elég uncsi amiket én szoktam csinálni.

Remélem, hogy ez a riasztás csak azért volt, mert Máté elmászkált az ágy végébe.

Szilvus, egyébként nektek két érzékelős az ANgel Care? Arra emléxem, hogy az elején nektek is riasztgatott a masina. Csak azért volt nagyon rossz a tegnapi, mert már jó ideje nem riasztott és azt hittem, hogy akkor már jól be van állítva és minden szusszanást érzékel. Na mág hát a gyerkőc már fél éves lesz 3 nap múlva és én is úgy tudom, hogy a legveszélyeztetettebb időszak a 2-4 hónap, így anyuci már teljes nyugalomban aludt éjszaka. Remélem, hogy ma éjjel nem fordul elő, sőt soha többet. AZért kiszedni nem merem még alóla, megvárjuk az egy évet. Feltéve, hogy majd ő is nem találja meg a zsinórt, mint Peti cica.

Máté egyébként ma elég nyügi. SEhol nem jó neki, még az ember ölében is nyüszög sokszor.

MEgyek, mert lassan fürcsi.

A funpic-ek nagyon jók. MÁté a múltkor sóska evés közben aludt el, de én nem fotóztam le. Kép

JÓ éjt nektek!

Kata
katca

Sziasztok!

Petya becélozta a lépcsőt ma kb 4x... Meg 2x kijött utánam a konyhába...

Maszat
Szilvus jól mondja, hogy különböző tárgyakra szalvétát ragasztunk.

Íme egy példa:
kicsit gyűrött lett /ezt el kell kerülni, mert nem mindegyik kép néz ki jól gyűrötten.../

Kép

Még egy képecske az odafelé útról, jól bealudt a kocsiban:

Kép

A bátyám szobájában UV lámpa van. Csodálkozott a különleges fényhatáson és tetszettek neki a világító csillagok a szekrényen Kép :
kicsit homályos, mert sajna a gépnek sok fény kell, de nem UVból...

Kép

Megyek szunyálni, mert már késő van...
bzsuzska

Sziasztok!

Mariann!
Én is kérném a csirkés recepteket. Én is ha főzök mindig csirke van a babakajában.

Karmen!
Idemásolom,amit múltkor írtam:
"Még rémlik,a múlt héten kérdezted,hogy hányszor eszik Réka,hogy még fél kilót bírt hízni. Egyszer délben főzeléket kap és délután gyümit(az néha kimarad) De utána mindig jól szopik,szóval szopi ki sem marad az etetés miatt, és mivel max. 3 órát bír ki Réka szopi nélkül, még így is összejön 6 szopi. Így aztán többet eszik mint előtte. A főzelékből ha a fogára való( bocs az ínyére ) egy üveggel belapátol,ha én főzöm is megvan a 2 deci. És gyümiből is uennyi.
Én észrevettem,hogy van néhány kaja amit én főzök és szeret(brokkoli pipihússal, tökfőzi pipihússal, alma-krumpli piphússal, sütőtök) de a többiből jobban szereti az üvegest. A sárgarépáért krumpliért nincs oda. Így aztán a tegnapi HIPP vegyeszöldség rizzsel még mára is elég lesz. Alig tudtam egy fél üveggel belediktálni."

Lányok!
Vettem céklát (életemben először) Rékának. Itt legutóbb azt írtátok,hogy meg kell hámozni és utána feldarabolva főzni. A zöldséges néni pedig azt mondta,hogy héjjában kell megfőzni. Talán több vitamin marad benne? Szerintetek?Kicsit furcsán nézett rám,hogy 11 év házasság és 3 gyerek után,most akarok először céklát csinálni.

Hát csatlakozom a "nem tudom mi van az utóbbi időben az én jó babámmal" csapathoz. Réka aki aludt éjjel, mostanában 2x kel. Eddig este csak úgy simán letettem, és már fordult is be aludni, most meg 2 napja sír, persze felvesszük, aztán rá egy órára aluszik csak el.(Persze így is aluszik fél 9-re. Na,de akkor is, valami tényleg van a levegőben.)

Akkorákat nevettem a funpic-eken.

Na lépek, jó éjszakát mindenkinek!( A babáknak főleg!)

Kitty
kitty123

Sziasztok,

rájöttem, ha bezippelem, akkor ide is fel tudom rakni a recepteket.

Nem akarja az igazságot.Kép

Mariann
tmarianna

Mariann,

kössszzike, azta, ennyi finom pipire nem gondoltam !Tökszuperjó!!!

Puszi

Timi
kismaszat

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?