Új privát üzeneted érkezett!

Brigi

Azt hiszem kissé elkiabáltam. :lol: Niki tegnap benyögött vmit a nénikémről.... Puffogni is szokott, de mostanában kevesebbet. Még van mit tökéletesíteni... de alapvetően sokkal jobbnak érzem a helyzetet, mint fél-1 éve. És amúgy állandóan bújik, kedveskedik- végre nem csak az apjához, ezt kifejezetten élvezem.

Olyan cukik, ahogy kezdenek már angolul kommunikálni!!! Kb újra átélem a 2 éves kort, amikor beszélni tanulnak. :D Nagyon jó fejek, ahogy dumálnak a társaikhoz meg az óvónénikhez. Ma 10 percig csak hallgattuk ahogy Dá beszélget és vigyorogtunk egymásra az óvónővel. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla!
Nagyon édesek lehetnek a gyerekek!!!Kivi leszek majd a kis babyre,hogy ő mit hogyan fog megtanulni.

Kata!
Orrszívásról nem tudok nyilatkozni,mert semmit nem lehet így se kiszívni az orrukból.

Csajok!!!
Nincs valakinek ultrahangos inhalálója????? Nagyon gondolkodunk,hogy vegyeünk.Ezt a forró vizes gőzölést egyáltalán nem tűrik a fiúk és ahogy egyre melegebb lesz,még nehezebb lesz.A dokinéninél is ilyen inhalálók vannak.Ezt lehetne a tv előtt ülve is csinálni és hideg pára jön ki belőle. Minden szempontból jó lenne,csak még a márkát tekintve nem tudom,mit kellene venni.

Detti!
Azt hiszem te kérdezted a nyarat.Dávidnak jún 15-ig van suli,a kicsiknek jún 30ig ovi.
Mi egy hétre augusztusban Bszemesre megyünk a Szinbád hotelbe. 1-1hetet velem illetve az apjukkal lesznek.Júliusban 1hét tábor lesz a gyerekeknek.Dávidnak evezőstábor a Tiszán, ezt a sulijában a tornatanár szervezi ottan 7-8-os diákoknak.A kicsiknek meg úszótábor.Ezt itt tartják az egyik suliban,ahol tanuszoda van.Naponta reggel 9-től délután 4-ig tart,ebben kétszer 1óra úszás van.A nap többi részében meg időjárástól függően lesznek foglalkozások.Vagy a tornacsarnokban vagy szabadtéren.Ebédet kapnak a közeli étteremben.
A nyár többi(3hét) részét a nagyszülők oldják meg felváltva.

Brigi!
Orrszívást én is így csinálom.De ezzel a technikával csak az orrban lévő trutyi jön ki.Ami esetleg már az arcüregben van,az nem.
Az enyémek sem mondanak csak úgy bántót a másikra.Oli is azért dagatozta le a kisfiút,mert nem érti,hogy az mennyire bántó.Nála ez kb. annyit jelent,mintha azt mondta volna "szép pólód van". Olinak újabban amúgy is nagyon nehéz természete lett. És ettől függetlenül imádják az oviban.Barátai csak neki vannak,a másik kettő meg próbál ezekkel a gyerekekkel barátkozni.

Kép

Kép
edit73

Szió

Raktam fel "új" képeket, úgy Karácsonytól idáig. Van benne rólam is, megleshettek. :wink: http://public.fotki.com/FloridaLilla/nc2/

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Edit!

Inhalálónk nincs, sem UH sem másmilyen, úgyhogy tippem sincs :(

Lilla!

Meglestem a képeket, irigy-irigy a pocakra :lol: Olyan jó lehet....

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Csak gyorsban Editnek:
Az ionhalálók közül szerintem az omron az ami jónak számít, sajna ez elég drága 40-50 e körül.
A pulmonológián sokaknak fel szokták írni receptre, akkor kb 8 ezer körül van.
Egy próbát megérne.
A kompresszoros sokkal olcsóbb, mi olyat kaprunk kölcsön amikor Atika fulladt. Vettem bele salvus vizet és azzal inhaláltunk.
Kérdezd meg a dokitokat, hogy receptre lehetne-e.

Majd jelentkezem, és írok magunkról.......

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Judyt!
Köszi! jegyeztem. Kedden megyünk kontrollra,meg fogom kérdezni a dokinénit. Mivel 2alkalommal 25e ft-ot hagytunk nála,azt gonndolom, ehhez képest az 50e ft nem is olyan nagy összeg. Nem szeretnénk hosszútávra berendezkedni ennél az orvosnál. Ha megtalálnánk a megfelelő módszert,akkor könnyebb lenne egy spéci inhalátorral itthon kezelni a fiúkat.
Eddigi infóim szerint Tb támogatottra csak pulmonológus írhat fel,bizonyos betegségek esetén ilyen készüléket.
Eddig annyit ért ez a "terápia",hogy a Marcinak nem újult ki a kötőhártyája. Most már 10napja (kop-kop-kop) nincs se szemcsepp, se szemkenőcs. De a lerakódás nem indult meg az arcüregből.

Kép

Kép
edit73

Ditke

Ne legyél- nekem annyira nem jön be.... már most kezd kényelmetlen lenni, délutánra ált jól be is keményedik. :twisted:

Edit

Hurrá!!! Csak így tovább-hátha mégis ez lesz a megoldás.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
megnéztem a képeket :D csuda nagyok a pockok!!!
A pocakod is milyen nagy!! Egész meglepődtem, hogy már ekkora. Így egy babóval is kényelmetlen?
Neveken gondolkodtok már? Angol lesz vagy magyar vagy minden nyelven érthető? :lol:

Edit,
nekünk olyan párologtatónk volt, ami semmit nem tudott és tisztítani is nehéz, így azt nem ajánlom. A pingvin formájú Solac. Olyat ne vegyetek.
Azért ez nagy eredmény, az eddigiek ismeretében!! Akkor lehet, hogy jó irányba indult a doki!!

Kép
nettke

Sziasztok,

Jól eltűnt mindenki! Úgy látszik, hogy élvezitek a nyarat, és minden időtötek a szabadban töltitek :lol: :roll:

Lilla,

Megnéztem a képeket én is, jók a gyerkőcök. Szépen növöget a hasad.

Nálunk elkészül a lakás már a múlt héten szombaton. Azóta folyamatosan pakolunk, kb. ugyanannyi ideig - ha nem tovább - fog tartani visszatenni a cuccokat, meg megvenni az új bútorokat, mint a felújítás. Nagyon bele vagyunk már fáradva, pedig idő előtt befejeződött, és tényleg nem volt semmi gondunk a munkásokkal. Tiszta rumli az egész házunk.

Most szerelik a gyerekek új ágyát, a fiúk nagyon jól jártak: kaptak egy óriási szobát és egy tuti ágyat.

Csajok, valamikor nem megyünk vacsizni? Már olyan régen voltunk...

Napsütéses, nyári hétvégét mindenkinek :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Detti!
Azért - ha nem haragszol - em sajnállak,jó???
Képeket kérünk!!!

Nettke!
Kedden megmondom. Mindenesetre mindkettőnek folyik az orra.Most hogy sikerült-e megfázniuk vagy elkezdett felszakadni a trutyi,nem tudom. De remélem,az utóbbi.

és egy kép az árvizi legényeimről:

Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
edit73

Lilla :)
Boldog szülinapot Nikinek, meg Dávidnak!!! :)
Milyen volt a zsúr? Élvezték?
Nagyon nagy már a pocid! Nem is gondoltam. Vigyázz magatokra!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok :)

Vagyok én is xcsak úszoma feladattal, melóval, szervezéssel stb.

Én is kisebb pocakra számítottam, de már jó emberes. Irigykedem is rendesen, nekem a terhesség volt a legnyugalmasabb szakasz az életemben. 8) Igaz még 2 gyerek nélkül. :D

Detti :)
Várunk képeket a felújításról, de még az ilyen volt, ilyen lett képeidet sem láttuk a turbó fogyásról. :lol:
Vacsiban én is benne vagyok, olyan régen voltunk! Csak a 20-i hetem nem jó, 2 naponta színházba megyek. 8)

Edit :)
Helyesek a kis tűzoltóid! A garázsotok meg durván nézett ki! A miénk is elázott, pedig már egy csomót ráköltöttünk.

Én meguntam az 1 hónapja tartó torokgyulladásomat, gégefájásomat,fülviszketésemet stb, és elmentem egy maszek fül orr gégészhez a 7végén. Röpke 14 ezer Ft-ért megmondta, hogy orr melléküreg gyulladásom és arcüreggyulladásom van, amitől nem tudok szabadulni, és a hátra folyó trutyitól be vannak gyulladva a mandula gyökök is. Az üzemorvosunk hangszálgyulladást diagnosztizált, és gégediétára fogott, nem lehetett megszólalnom. Na aki ismer az tudja, hogy ez nekem mekkora büntetés, még szerencse, hogy nem tartottam be. :lol: Most pröccölök, és a torokra betadinos toroktörlést javasolt a maszek doki. Kellemes. :roll: Úgy látszik csak a maszek orvosoktól várhat már az ember segítséget, jó sok pénzért.

A hétvégén voltunk OTP családi napon a BS-ben, Vágtán a Hősök terén, rollerezni, és élvezzük a jó időt. Bébi szitterünk megint beteg, így egyszerre vagyok 10 helyen, és folyton szervezek. :shock:

Ja és nálunk új őrület van a fiúknál. Meg vannak veszve a Mighty Beanz babokért a kölkök. Oviból hozták haza az őrületet, egy darabig ellenálltunk aztán megadtuk magunkat, kaptak 6-6 babot a fiúk is. Olyannyira be vannak zsongva a babgyűjtésre, hogy álmukban is beszélnek róla. :shock: Alig kaptunk ilyen babokat, olyan hajsza megy értük. :?: Fórumokon cserélgetik őket, az ebayen komoly licitek vannak ritka babokra. :shock:

Cat
Kép
cateye

Lilla!

Isten éltesse Nikit és Dávidot!

Kép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszönjük a jókívánságokat. :D Megvolt a buli, nagyon jól sikerült, élvezték nagyon. Szerencsére a készülődésig sikerült eltitkolnunk, h aznap lesz, így nem volt pörgés, nyígás egész délelőtt. :) Csináltam rengeteg képet, majd válogatok és rakok fel párat. Iszonyat mennyiségű ajándékot kaptak a többiektől, úh idén főleg nem jött be, h keveset kapjanak. Tőlünk mondjuk végre tényleg nem kaptak sokat: 1-1 hatalmas, kapucnis türcsit, Dá rendőrautót, Niki álmai babaházát, a hozzávaló kacatokkal. Meg persze a bulit.
Ma reggel olyan édesek voltak, szépen felkeltek és játszottak míg nem kellett készülődni, nem is ébresztettek fel.

érdekes, itt többen mondták már, h milyen kicsi a hasam, még a dokinál is- elvileg a baba se lesz nagy, úgy néz ki. Lehet, h itt más méretekhez vannak szokva. :lol: Sztem akkora, mint másnak- a szeptemberi fórumtársakkal összehasonlítva legalábbis. 8)

Edit

Jók a képek! Nem semmi a víz!!! :evil: Még jó, h ti felül laktok. Tök jó lenne, ha tényleg a lerakódott jönne ki belőlük.

Brigi

Végül hogy válik be a lovaglás, mint Borka-szelídítő módszer? Ré is ki tudta próbálni?

Cat

Nem hangzik túl jól a betegség. :( mi az a pröccölés???

ezekről a babokról szerencsére még nem hallottam...de mindjárt megnézem, kíváncsi lettem

Pocakot szívesen kölcsönadom a nyárra, majd szülés előtt kérem vissza, jó? :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Kösz, hogy kérded. Gyakorlatilag azóta sem voltunk. Folyamatosan esett az eső, vagy ha tiszta idő volt, akkor előtte esett és szétáztata a pályát. Most mehetnénk, de most meg betegek vagyunk. :( De én nagyon bizakodó vagyok.
Viszont az egyértelművé vált, hogy bár Ré ügyesebb a legtöbb dologban, semmihez nem mer hozzáfogni Bó nélkül. Amikor anyunál voltunk gyereknapon mindenhez elindultunk, majd két méterre az akciótol lecövekelt, és nem volt hajlandó odamenni. Hívtam Bobó, rögtön ment mindkettő. De B egyedül is megy, sőt ... Simán otthagyott minket a tömegben, alig győztünk utána szaladgálni.
Réci viszont annyira ügyes az rsg-n, hogy csak lesek. Tök ügyesen ugrókötelezik, meg végigmegy hídban a szivacsan, lehet, hogy fel is tud állni, azt nem tudom. Borka meg csak véletlenül tanul meg ezt-azt, mert nem nagyon próbálkozik, ahogy látom. De nem izgatja magát, legalábbis látszólag.
Emécském meg egy angyal. Valamelyik nap hallotta a lányoktól, hogy "kaphatok vizet?", azóta így kér. Annyira édes szövege van. Artúr ma nagyon meglepődött, mert elismételtetett vele valamit 10x és nem jött rá, aztán kérdezte a nagyokat, ők meg kapásból mondták, hogy mit mond.

Tök jó, hogy a gyerekek élvezték a szülinapot. Legalább nem potyára dobtatok ki egy csomó pénzt. Anyukádék? Hogy álltok most velük? Azért segítenek?
Szeptember mikorra jön a babu? Emese 24 már mérleg, mint anyája, mamajá, nagybácsija. :) :) :)

Na megyek pihenni, mert én is le vagyok robbanva. Kaptam a csajoktól ajándékba egy torokgyuszit. Fáj, bár most éppen nem annyira már, viszont megint köhögök. Komolyan az agyamra megy ez a sok nyavalya. Lehet nekem valami pszichomanus kellene, mert ez tuti pszichoszomatikus. Annyi gyógyszert tömtem az utóbbi három hónapban, hogy 5 évre is sok lenne.

Majd képeket tegyél, jó?

Aranyosak a munkásaid. :) Ti mitől áztok, talajvíz? Mi hétvégén kint voltunk a Dunánál nézni az árvizet. Van egy barátunk eléggé lent laknak Vácon, hát ők kint voltak homokzsákozni, meg szivattyúzni a hétvégén, meg tegnap.

Szép estét, B

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok 8)

Ki merre van? Nagy itt a pangás. :( :(

Hogy bírjátok a hőséget?

Mikor megyünk kajálni? Liszt Ferenc tér valamikor?

Szülinapi képek?

Annamari :)
Nyelvvizsgád hogy sikerült?

Képek az új birodalomról?

Nem tudjátok, hogy bicikli szállítására alkalmas valamit bérelni is lehet? Nem akarunk venni, mert céges autóra kellene, és annak a típusa ugye változhat.

Judyt :)
Te is ígértél beszámolót!

Vikó, Kata, Gyöngyi :arrow: Nagyon eltűntetek!

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

Már tegnap este akartam én is írni, de teljesen el vagyok havazva otthon is meg a mh-en is.

Cat,

Én bírom a hőséget :lol: Mégmégmégmégmég...

Nem tudom, hogy hol, de biztosan lehet bérelni biciklitartókat. Nézzétek meg valamelyik Thule kereskedésben.

Én benne vagyok a vacsiban. Nekem jó ez a hét (kivétel péntek), a jövő hét (csak hétközben), és az az utáni héten hétfőn, kedden. Utána utazunk Törökországba, és csak július 11-én leszek újra Pesten.

Képeket teszek majd fel a lakásról, csak mindig elfelejtem :roll:

Mi a hétvégén már a Balatoni házunkban voltunk, pakoltunk, mert a gyerekek pénteken mennek oda egy hétre. A vízből nem lehetett őket kirángatni, pedig nem volt annyira meleg.

Lilla,

Utólag is boldog szülinapot kívánok a gyerkőceidnek.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Brigi

Tök jó, h Réka ilyen ügyes!!! Niki néha csak ugrabugrál a táncon, mint egy kis bakkecske. :lol:
Nem is baj, h Bobó a vagányabb, otthon is ő a "falkavezér"? Különben nálatok is előállna az a nem túl kellemes helyzet, mint Ditkééknél. Így legalább Bó kompenzálhat. 8)
Eme nagyon cuki lehet, kár, h őt alig ismerem. :?
Anyu segíteni van itt és marad is szülés utánig. Ami tőlem bármikor lehet szeptemberben már (csak addig húzzuk ki), amúgy hivatalosan 28-a. A helyzet elég érdekes amúgy, mert a férje megint bekattant- a szokásos: ha nem ő a középpont, akkor tombol. Most pl elvileg visszahúzott Floridába, v mi... ez azért szívás, mert anyu egyedül nem tudja fizetni a bérlakást itt, a fazon meg tuti keresztbe fog tenni neki. Úh lehet, h át kell költöznie hozzánk, csak épp totál csurig vagyunk így is, elég kényelmetlen lenne hónapokig kerülgetni egymást. Amúgy is 10 éve külön lakunk és nem igazán szeretek visszaminősülni gyerek-státuszba.... De egyelőre még nem vesztünk össze, fejben tartom, h most nyáron rá vagyok utalva. De már nagyon várom a szeptembert!!!! h végre visszakapjam a kontrollt az életünk fölött. :oops:

Szülinapi képek:

Kép
Kép

Cat

Sikerült meggyógyulni?

Detti

Tényleg mutass már egy képet magadról!!!! Olyan kivi vagyok! és irigy. :wink: Lakásról is nézegetnék.....

Törökog-ba ketten mentek v mindannyian? Hova? Mi még kettesben voltunk és nagyon szép volt!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok!

Bocs az eltűnésért, de szinte alig vagyunk lakásban... Cat, köszi a hiányolást.
Most épp dögrováson, Attila + én, lázasak vagyunk, torokfájás, tele mindenünk takonnyal. Mindez júniusban!!!!!! Tököm tele, ráadásul tegnap elkezdtük az úszást, minden nap megyünk 1/2 6-ra.
Azt sem tudjuk ma ki vigye a gyerekeket....Majd kiderül ki lesz jobban du. Ráadásul ma jönnek a redőnyösök, Gergő ablakát csinálják, mert a z ő szobája brutál meleg.

Lilla!

Ne haragudj,, hogy utólag kívánok Nagyon Boldog Szülinapot Nikinek és Dávidnak!
A képek szuperek!!!!! A pocakod is... :D
De ki az a fekete fazon a képen? Nem is írtad, hogy van még egy segítségetek... :wink: :D

Ne haragudjatok, majd jövök még, de muszáj lefeküdnöm. Ráadásul a gyerekekért 1/2 1-re kell menni.

Kata

Kép
kateduo

És a torta is nagyon tetszik? Vettétek? Milyen torta volt?

Kata

Kép
kateduo

Kata,

Jobbulást! Nagyon sokat betegek a környezetemben. Légkondi? Nekem is fáj a torkom már 2 hete, és max. a légkondira tudom fogni.
De a gyerekek még bírják? Az a lényeg, hogy ők ne kapjanak el semmi szarságot, mert főleg ilyen időben nehéz őket benn tartani a lakásban.

És hogy megy az úszás?

A Balatonban pl. nem akarnak úszni a gyerekeim. De rájöttem, hogy miért: mivel ők mindig víz alatt úsznak nyitott szemmel, a balatoni vízben nem látnak semmit. Még úszószemüveggel se látnának.

Lilla,

Jaja, a torták nagyon jól néznek ki. Meg a bébiszitter is vicces :lol:

Törökországba gyerekekekkel együtt megyünk. Már nagyon várják (most tudom őket egy kicsit ezzel zsarolni :roll: ).
Én is voltam már korábban, gyerek nélkül, bejött, nagyon sok helyen jártam, de most nem biztos, hogy aktívan tudjuk majd tölteni a nyaralásunkat...

Detti

KépKép
kiliman

Húú azok a torták nagyon csecsék. Főleg Dávidé! Az íze is olyan jó volt mint a külseje?
Ki az a fekete bébiszitter? Fogadjunk te választottad nem Robi? :lol:

Kata :)
Jobbulást! Az én környezetemben is sokan betegek, legtöbben a légkonditól.
Nekem is visszatér az orrmelléküreg gyulladásom, nem sikerült megnyugtatóan ezt kikezelni. Attól néha baromira bedurran a mandulagyököm, nyelni is alig tudok.

Hova jártok úszni? Hogy megy a fiúknak?
Nálunk a műlt héten vége lett az úszásnak, csak szeptemberben kezdődik újra. Úszó táborba meg csak 7 éves kortól lehet menni a KSI-ben. Sajnálom, hogy vége mert pont most ment már nagyon jól nekik, csak 1 karuszóval úsztak már, pár hét múlva lekerült volna az is, így meg szeptemberben kezdhetjük előröl.

Én a mai időjárásból kérek mégmégmég. :lol: Ezt el bírnám viselni nyár végéig. De gondoltam rád a gatyarohasztó kánikulában, hogy biztos élvezed. Mi ballagáson voltunk vidéken, és a butyinkról is folyt a víz.

Talira a jövő hét nekem már nem jó, ez a hét még igen, és utána július 17-ig bármi, hétköznap.

Biztos jó lesz Törökország! A tengerben is úsznak a fiúk nyitott szemmel?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket.

Kata

Jobbulást!!! Nálunk a gyerekek szedtek össze valamit megint-egyelőre csak taknyosak. Huhh- minden nap úszás, nem bírnám idegekkel. ovi van még?

nem is mondtad, h külön szobába raktátok őket?!! v majd most indul a hadművelet?

Mi is akarjuk őket úszatni nyáron, de pár hete észrevettük, h Dá csomószor visszakérdez. Anyu ma viszi fülészhez. :twisted: Remélem csak figyelmetlen, nem a füle van megint tele trutyival. Mert akkor marad a B terv, a lovaglás. :?

Lányok, lerántom a leplet a nagy titokról:

A "bébiszitter" Dávid karate-edzője. Imádja!!! A buli az edzőtermükben volt és az árban benne volt az is, h valamelyikük foglalkoztatja őket. Mindenkinek nagyon bejött, felváltva volt kötetlen rohangálás és játékok. Robi ötlete volt, h kérjük fel a "karate-bácsit" felügyelőnek, mert a kölkök annyira bírják. Örültek is neki, tényleg nagyon jó fej. És ő is örült h direkt őt kértük meg. :) Én ebben a félévben össz-vissz 2-szer vittem őket órára, Robi volt a fuvaros. 8)

torták: tényleg jól néztek ki, a boltot ahol rendeltük a Tesco-hoz szoktuk hasonlítgatni, az a kategória. A trutyi amivel be volt kenve, borzasztó édes volt, maga a tészta se nagy szám. De itt nem lehet normális sütiket kapni sehol, mind ilyen, úh akkor már mindegy honnan van. Külsőre totál jó volt. Nem tudom látszik-e Dávidén bogarak mászkáltak, mert az egész ovi bogarászik kint az udvaron hetek óta. Sztem Dávidnak nem kis szerepe van ebben, ahogy az óvónénik elmondják. :lol: Nikié Hamupipős.

Detti

És hova mentek To-ban? Antalya közelébe? Milyen szállodába?

Cat

Sajnálom, h még mindig nem tudtál meggyógyulni. Mentek idén tengerhez? Hátha az majd segít.

Többiek????

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Basszus!!!!! :evil:

Megvolt a fülészet: megint tele van folyadékkal mindkét füle, a mandulái óriásiak. Azt mondták, h még a nyáron ki kell venni és újra csövecske a fülekbe. :cry: Persze lehetne halogatni, de nincs értelme.... ősszel még kevésbé lenne alkalmas, mint most. Ami valahol jó, de kicsit ijesztő: már aznap hazaengedik a kh-ból, nem kell ott aludni. Mondanom sem kell ,marhára nem hiányzott!!! És szerencsétlen gyerek 5 éves és most lesz harmadszorra műtve-altatva. :cry:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Lilla,
ó jaj!!!! Úgy látszik nem ússzátok meg mégse ezt a mandula ügyet. Mindkettőt ki kell venni (torok+orr)? De sajnálom Dávidot!!! :evil: Szegény Ti.
Nekünk ezt a folyadékot most sikerült "kiüríteni" gyógyszeresen (szirupos gyógyszer +orrcsepp), de 3 hét múlva újabb kontroll, és ha visszatér a gyulladás/folyadék, akkor nem ússzuk meg az orrmanula műtétet. Csövecskéről eddig nem volt szó..
A torták tök jók!!! A bogarakat nem láttam.. de lehet, hogy jobb is. :lol:

Találka: nekem se ez a hét, se a jövő hét nem az igazi.. de nem akarok visszatartó erő lenni, menjetek nélkülem nyugodtan!! Elég sokszor kéretőztem el mostanában T-tól, szóval nem feszegetném a határaimat :roll: :D

Amúgy mi is elkezdtük megint a lovaglást, remélem ez az ócska idő nem tesz nekünk keresztbe. Nagyon élvezik, és már tényleg csinálnak egyensúlygyakorlatokat a ló hátán.
Beni és Nati meg megy egy hétre intenzív úszásra a nyaralás előtt (Sári sajnos a füle miatt nem mehet :cry: ), kíváncsi vagyok, megszeretik -e az uszást? eddig csak Sárika járt, és ő imádta.

Betegeknek gyógyulást!!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Még mindig szarul...., de látom azért másoknál is vannak nyavalyák...
Nem tudom hol, hogyan szedtük össze, szombaton voltunk epret szedni, akkor volt az a katsztrofális hőség, hazafelé bekapcsoltuk a klímát, végén még fáztam is. A gyerekek jól vannak, Gergő köhög néha, de ez már lehet, hogy tőlünk van.
Csináltam egy csomó eper lekvárt.

Lilla!

Ovi van még, de csak ezen a héten és fél 1-kor el kell hozni a gyerekeket, ahol tudják. Külön szoba kb. február óta van, mert botrányos volt már az elalvás, új ágyat kaptak és az nem is fért volna be egy szobába ( 6m2 / szoba ) Így sokkal jobb, nem bántam meg.
Szegény Dávid, nagyon sajnálom, na meg titeket is, remélem ez a műtét már hatásosabb lesz és nem lesz több ilyen trutyis fül.

Cat!

Remélem neked is sikerül kilábalni ebből az orrmelléküreg gyulladásból, a torokfájást én is úgy utálom, amikor alig tudok nyelni. Gondolom klímás helyen dolgozol te is. Anyum folyton beteg tőle.
Úszás, nincs nyári intenzív oktatás? Egy-egy hetet tudnának menni a fiúk és akkor nem maradna ki annyi. Nálunk is a rendes oktatás ősztől -júniusig tart, nyáron meg hetes intenzív órák vannak. Én egy hetet fizettem be, de már látom miről beszéltetek, hogy milyen hosszú folyamat ez.

Detti!

Logikus, hogy a balatonban nem látnak, akkor minek víz alatt.. :D D
Nagy vizibolhák a fiaid!

Szóval a mi úszásunk, campona mellett van a műv. ház, ami nemrég épült, és van egy uszodája. Mondjuk ez az úszás is akkor lenne jó, ha minél többet járnánk.., a kezdő csoportjuk 8 fős, és ők a legkisebbek, ill. van még egy egy hónappal idősebb kisfiú, de vannak nagyobbak is, az egyik fiú legalább 8 éves. Szóval ők a legkisebbek és nekik megy a legnehezebben, sztem páran járhattak évközben is, mert tök jól siklanak a vízben. A fiúk most próbálgatják úgy a lábtempókat, hogy a fejüket is berakják, első nap egyáltalán nem ment, tegnap már jobb volt, sztem ha minden nap mennénk, egyre jobb lenne, csak úgye idő + pénz. Ti mennyiért jártok úszni? Nekünk egy óra 900,- Ft , vagyis egy hét 4500,-/ fő.
Ja a vízbe ugrás, úgy hogy totál lemerülnek, az nagyon jól megy, akkor nem zavarja őket, hogy vizes lesz a fejük (gyakoroltunk a tanfolyam előtt az uszodában). De hogy ők tegyék bele csak úgy, az már problémás.
A legnagyobb gond azonban az, hogy első nap ott maradhattak a szülők a medencénél, tegnap már nem. Na ezt Vendel nem viselte, zokogott, utánam rohant, nem volt hajlandó visszamenni, így végül ott maradhattam. Na ettől már most görcsben a gyomrom mi lesz ma. Ugyanez volt az óvodában is nála.
Nálatok ott lehet maradni vagy kint kell lenni?

Nettke!

Beni és Nati eddig nem jártak egyáltalán úszni? Ha jól emlékszem...most kezdenék ők is?

Tali: elvileg jó, ha meggyógyulok, júl. 9-ig. Akkor utazunk Balcsira.

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Az összes betegnek jobbulást!!!! nem illik már ilyenkor :wink: betegnek lenni.

Lilla!
Utólag is sok boldogságot Nikinek és Dávidnak!
Meg se mutatom Olinak Dá tortáját, mert akkor jövőre ő is olyat szeretne.Bébiszittyó :shock: Ilyennel én is elbuliznék!!! :wink: :D
Nem hangzik jól,hogy újra műteni kell Dávidot.Azon ne parázz,hogy rögtön hazaengedik. Látod,nálad se lett semmi gond. Őt is -gondolom - csak akkor engedik el aznap,ha minden okés.

Kata!
Nálunk 800Ft/óra az úszás és nem lehet ottmaradni a szülőknek.Max olyan helyen,ahol nem látja a gyerek.

folyt.köv,nem hagynak írni

Kép

Kép
edit73

Na most már itthonról:

Nálunk részben jó hírek vannak: Marcinál és beninél megindult a váladék az arcüregből. Ezzel együtt Marcinak persze kötőhártyája van,de nagyon remélem,hogy sokáig már csak az utolsó.
Gőzölünk minden nap,de az elmúlt napok nagy hőségében igazán nehezen ment (mondjuk nem is csodálom,szegénykéim kínlódtak a gőz felett rendesen). Nagyon kellene vennünk inhalálót,de most momentán nincs rá 50.000Ft-unk. De majd ezt is kinyögjük valahogy.

Nettke!
De jó,hogy nektek használt a gyógyszer!!!
Pszichoval mi a helyzet? használt valamit?

Kép

Kép
edit73

Kétszer szállt el az irományom :twisted: :?: :twisted:

Na, szóval

Edit,

Azért az jó hír, hogy lassan, de gyógyulásnak indultak a fiúk. Remélhetőleg Marcinak is hamarosan végleg elmúlik a kötőhártyája. Az 50e ft azért elég húzos tényleg, használtan nem lehet ilyet venni?

Kata,

Akkor ezek szerint a mi úszásunk a legdrágább :roll: 1350 ft/gyerek/alkalom. Viszont max. 3-an vannak, sokszor csak az én két gyerekem, és nekem fontos volt, hogy kevesen legyenek a csoportban. Biztonságosabbnak gondoltam az elején, mert amikor kezdték, még nem ért le a lábuk egyáltalán, és minden védőeszköz nélkül voltak a vízben.
Szerintem azért is tanultak meg ennyire jól és hamar úszni, mert kevesen vannak.

Nettke,

A lovagláson én is gondolkodom, mert tőlünk 5 percre van egy lovarda, és néhány hete kipróbálták a fiúk a lovakat. Egyébként milyen fokozatai vannak a lovaglásnak?

Ki mennyit fizet a lovaglásért. Én ezt találom egy kicsit húzósnak, mert 3000 ft/óra/gyerek. Ezért kezdetben csak max. fél-fél órára mennének.

Lilla,

Jaj, ez nem jó hír. Szegény Dávid :( Nincsen semmi más módszer? Mind a két manduláját ki kell venni?

Sidébe megyünk, a Joy Nashira resortba. Elég jó szállodának tűnik a trip advisor alapján, majd meglátjuk.

A fiúknak holnap van utoljára ovi, aztán pénteken már mennek is le a Balatonra. Ott lesznek egy hétig. Aztán 4 napot anyukámnál, és utána megyünk nyaralni. Már nagyon várom, mert a tököm ki van a munkahelyemmel, és rámfér a pihenés. Utána megint Balaton (férjjel elmegyünk a Balaton Soundra, mert eljön a kedvenc dj-nk Berlinből), majd újra egy hétig anyukámnál lesznek a fiúk. Aztán július végén, augusztusban még egy hetet a Balatonra még biztosan lemegyünk.

Teszek fel képeket, de csak a fiúk szobájáról. Én inkább nem mutogatnám magam, higgyétek el, hogy fogytam 15 kg-ot (már lassan 16-ot), és 36-38-as ruhákat hordok :lol:

Kép A fúk új ágyrendszere

Kép A másik irányból nézve. Kb. 20-22 nm-es lett így a szoba. A bal felső sarokban látszik a galéria is. Plafon magasságban csináltunk egy nagy galériát, ami szintén majd játszórész lesz. Oda majd háló kerül. Meg még hiányzik egy csomó minden, képek a falról, szekrények, de majd lassan... Így egy kicsit rumlis az egész.

Kép Fenn a galérián

Detti

KépKép
kiliman

Tegnap az én irományom is eltűnt, ezért nem volt kedvem újra szerkeszteni.

Sajnálom, hogy műteni kell Dá-t. De háthta megoldja ezt a fül mizériát, és ősszel már mehet úszni is. Az azért rosszul hangzik, hogy még aznap hazaengedik, én jobban örülnék annak, ha kórházban lenne megfigyelés alatt, de gondolom ez nem kérhető.

Nálunk sem lehet szülőknek bent lenni az úszáson. Itt 6000 Ft/hó az úszás, heti két edzés, szóval olcsó. De ez a KSI, itt utánpótlás nevelés folyik, profi sportolók foglalkoznak professzionálisan velük. Az uszoda és az öltöző is elég lepukkant, viszon cserébe megtanítják őket úszni, nagyon hatékony az edzés. Max 4-5 gyerek van, és egy sáv teljesen az övék. A régi helyen puccos volt az uszoda, meleg csípőig érő víz, és remekül eljátszottak volna még pár évig 10 alkalomra 9000 Ft/gyerek áron, tehát 900Ft/45 perc. A KSI-ben egy órás edzések vannak, hideg és mély vízben.

A múltkor bementem leskelődni és észrevettek a fiúk, és onnantól egyfolytában integettek nekem. Na akkor megértettem, hogy miért nem mehet be szülő, és helyeslem is. Szerintem te is úgy vezesd be Vendelnél, hogy nem engednek be az edző nénik/bácsik, ezért nem lehetsz ott.

Mentek idén Horvátba?

Nettke :)
Örülök, hogy Sárinak lement a folyadék a füléről! Remélem nem kell kidobni az orrmanduláit, egyszeri eset miatt.

Klassz lett a szoba, igazi gyerek paradicsom! Nem is fogsz találkozni a fiúkkal a házban, úgy ellesznek. De amint látom nyáron sem lesznek túl sokat itthon. :lol:
Ennyi szabid van, hogy ennyit tudsz szabin lenni? :shock:

Én elhiszem a fogyást, olyan megszállottan áltál hozzá, csak jó lett volna képen is látni, ha már a személyes találka nem jön össze. Nekem a jövő hét nem jó, utána ti mentek Törökbe, azt követően nekem még 1 hétig jó, aztán mi is megyünka Balcsira.

Egészségpénztárra nem lehet venni inhalálót? Nektek jár EP, nem?
Nyaralni terveztek valahová menni?

Cat
Kép
cateye

Cat,

Nincs olyan sok szabim :roll: Főleg a nagyszülők fognak a fiúkra vigyázni. Most elmegyek másfél hétre, meg augusztusban is egy hétre.
Meg csinálunk magunknak néhány hosszú hétvégét.

Egyébként nekem még a június 27-28-a is jó lenne randi szempontjából. Nettke? Cat? Kata? Brigi? és Vikó, te merre vagy?

Már tegnap akartam kérdezni: volt valakinél olyan, hogy 4 évesen, sőt, már 4,5 évesen a gyerek bepisilt éjszaka? Bernát már többedszerre pisilt be, és iszonyú dühös és tehetetlen vagyok. Ha leszidom, az se jó, de ha nem veszek tudomást róla, az se.
Van ötletetek?

Detti

KépKép
kiliman

Itt vagyok - itt vagyok...jó érzés, hogy hiányoltok! Köszönöm!

Alapvetően olvaslak Benneteket, csak vagy már nincsen erőm írni, vagy elszáll az iromány, és nincs kedvem újraírni. Most trükközök...

Szóval jelentem megvagyunk.
Én nagy nehezen kimásztam a betegségből: majdnem egy hónapig küzdöttem és ez a szutyok betegség még az izületeimre is ráhúzódott. Persze így eléggé felhalmozódott a munkám is, úgyhogy nem unatkozom. Mondhatnám úgyis, hogy túlélek, de nálam ez szokásos...ja, és jelentem kb egy hónapja voltam minősülni (egyeztés a nagyfőnökkel) és a fizetésem rendezése mellett a munkamennyiségemet is visszavettem és be is tartom. (Szabad dicsérni! :roll: )

Lurkók nyomják az ovit egészen július közepéig, nekünk onnantól lesz 4 hét oviszünet. 1-1 hét nyaralás (Balatonlelle illetve Bibione különféle baráti társaságokkal) közte meg 1 hét tesómittvanvelünk, 1 hét meg a Mamánál Baján. Addig meg mindenféle hétvégi programok. Ismertek, már most majdnem tele a naptárunk.

Augusztus végén pedig zsír új oviba mennek vissza! Ennek minden előnyével és hátrányával.

...és, hogy be is kapcsolódjak:

Lilla!
Szuperek a torták, Dávidnak mennek a drukkok! Lehet, hogy valahol lemaradtam kiscsajnak van már neve???

Cat!
Kitartás ki lehet keveredni ebből a betegségből. Nekem sikerült. Zoli hogy van? Bejött a munka?

Detti!
Gyönyörűek a Fiaitok! És büszke vagyok rá, hogy tudom melyik melyik... :lol: A srácok szobája is jó lett, igazi kölyökbirodalom!

Úszás: mi is régóta tervezzük, de csak csúszik a dolog. Szerintem mi a Cat-ék korábbi uszijába megyünk.

Tali: Benne vagyok, jó lenne dumcsizni! Nekem a jövő hét (21-i) nem OK (hétfőn céges elvonulós meló, kedd színház utána meg egész héten itt van az unokaöcsém meg a barátnője, és Velük vannak programok), de aztán jó lehet. Ha nem baj, most nem vállalom be a szervezést...és lécci ne menjünk Budára! Liszt Ferenc tér?

Viki

KépKép
vikóka

Sziasztok!

Vikó!
Dicséret hegyek neked!! Ügyi vagy,hogy visszavettél.

Detti!
Szuper lett a szoba!! Azt elhiszem,hogy élvezik a lurkók. Innen el se akarnék menni nyaralni!!!! :D
A lovaglás nem drága nálatok. Itt 2800Ft/fő/óra. Mi negyed órára járunk,mert a lóhoz szoktatásból illetve a mozgás kialakításából (egyensúlyi feladatok) egyszerre egy 5évesnek ennyi épp elég. Hosszabb időt elunnának.Azért valljuk be,ez még nem túl izgalmas,nem az az igazi lovaglás. Ráadásul itt hosszú távon kell tervezni,mert egy saját akarattal rendelkező , élő állatot kell együttműködésre bírni. Ez nem úgy megy,mint a foci vagy az úszás. A fejlődés sem olyan látványos. Amúgy jellemzően 6-7éves kor körül kezdik a futószárazást,addig meg vezetik a lovat és úgy kell gyakorlatozni.

Cat!
Igazából nem tudom,hogy EP-re lehet-e. Csak nekem van és nem túl sokat fizet rá a cég. Abból kb. fél év alatt jönne össze a pénz. Bízunk mindketten abban,hogy kapunk valamikor júliusban jutalmat és akkor abból beáldoznánk rá.Addig meg valahogy kihúzzák a srácok a gőzöléssel.
Balatonszemesre megyünk a Szinbád hotelbe aug. 1-én 1hétre.Ez a tuti!Aztán a többit meglátjuk. Egerbe akartunk még menni az aug. 20-ai hosszú hétvégén. De ez függ attól,hogy a Tamásnak kifizetik-e a jutalmát (idén még nem kaptak). Meg a fiúktól is,mert ez a kezelés elviszi a nyaralásra félretett pénzünk egy részét. És még nincs vége. Ráadásul ki akarok velük próbálni egy fényterápiát is (ezt: http://www.sensolite.hu/ ) Van rá lehetőség Tatabányán is,így akár intézhetné a Tamás is. Na de ez se olcsó,viszont nagyon jókat hallottam eddig róla.
A srácok úszótáborba mennek július 5-9 között, Dávid meg egy hétre Tiszafüredre kajak-táborba.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

mi is vagyunk, csak nekem Vikóval ellentétben sikerült mindent felhalozni , pedig már eddig is sok volt.
Nálunk semmi extra.
Kristófnak vége van a sulinak , ennek nagyon örül, mert az évvége iszonyú hajtás volt neki. Nagyon komolyan vette, aminek meg is lett az eredménye mert, kitűnő bizonyítvánnyal lepett meg bennünket. Valamint, mostanában nagyon jól kijövünk, semmi gond, segítőkész, mint a régi szép időkben. Gondolom, kicsit lenyugodtak a hormonok. :lol:
Zsombi és Zsófi még 1/2 napos oviban júniusban, aztán júliusban 4 hét szünet. Velük sincs semmi extra, Zsófi szerint ők minta gyerekek..... :roll: Valamelyik nap ezt ki is fejtette nekem. Aztán, mikor kicsit máshogy láttam, még ki is akadt. :lol:

Edit,

sensolite nálunk is szóba került , szerencsére már Szekszárdon is van. Én úgy tudom elképzelni, mint egy egész testet érintő Bioprton lámpát.
Tuti jó lehet.
Dávid élvezi a szünetet?

Vikó,

helyes, hogy visszavettél, szeirem a szervezeted is ezt jelezte Neked.

Detti,

tuti a birodalom. Érdekes volt, mikor megláttam a képeket, jót mosolyogtam, mert Kristi és Zsombi szobája is ugyan ezekkel a színekkel van kifestve.
Nagyok a fiúk, főként Bernáton látom most.
Bepisilésnél először azt kéne megtudni, hogy szervi vagy lelki lehet.
Zsófi is ebben a bazi melegben fázott fel , nem győzőtt pisilni járni. :roll:

Cat,

szernited mennyire várom a hétfőt??????
Góc maradt a szervezetben, háááát, nem könnyű.

Kata,

Vendelt Gergő sem tudja maradásra bírni?

Nettke,

jó, hogy Sárinál egyenlőre rendben vannak a dolgok!!! Nem szomorú, hogy nem mehet úszni?

Lilla,

ne haragudj, hogy csak most teszem meg, de : Nikinek és Dávidnak BOLDOG SZÜLINAPOT !!!!!!
Édesek a képeken, huncut mosoly, látszik , hogy nekik is bejött a mulatság. Dávidnak milyen világos a haja. VAgy csak a képen????
Kitartás anyukádhoz. Tudod a cél szentesíti.....

Meme
szinta

Sziasztok!

Hurrá, hogy jó sokan írtatok! :D :D

A Nők Lapjában volt erről egy hosszú cikksorozat a Fenyő Márta nyilatkozatával, hogy milyen gyógyereje van a Sensolite-nak. Ez a nő egy zseni, csak sajnos a magyarok nem értékelik kellően. Szuper dolog ez a fényterápia, szerintem érdemes kipróbálni.

Nekünk sem sokat fizet az EP, de az adóvisszaigénylést ami az Önkéntes NYp miatt jár mindig oda kérem, és az kicsit helyrehozza az egyenleget. Még a fiúknak a szandált is arról veszem.

Vikó :)
A fizetés rendezés alatt mit értesz? Kevesebb munka kevesebb pénz, vagy kevesebb munka több pénz. Ha az utóbbi, akkor zseni vagy. :lol: Jó kis nyaratok lesz. Mi is hasonlót tervezünk.

Színház az csak nem Rebecca?

Meme :)
Van elképzelésem, hogy mennyire várod a hétfőt. Én is. 8) A héten voltam az Opiban kiváltottam a törzsgárdát, 30 ezer Ft-nyi jegyet kell hozzá vinni, én csak becsaptam a színházi táskáimból néhány köteg régi jegyet, és 79 ezret számolt a csaj a jegyekből. Az volt a megjegyzés, hogy úgy látom megszálottal van dolgom. :oops:

Nekem jó a június 28 és a 29 is!!!!! Csajok tessék jelentkezni, hogy összehozzuk! Liszt Ferenc tér király.

Szerintem Bernátot valami lelki dolog bántja, azért pisil be, nem hiszem, hogy szervi oka lenne. Pszichológushoz fordulnék a helyedben.

Cat
Kép
cateye

Cat,

Majd megkérdem anyósomat - aki ugye gyerekpszichiáter. Tény, hogy baromi sokat iszik a gyerek, kedden délután megivott egy másfél literes teát (nem voltunk otthon, a bébiszitter vigyázott rájuk...). De állandóan inni akar.
Amikor megkérdem tőle, hogy miért pisilt be, azt mondja, hogy nem ő pisilt be, hanem a fütyije és nem tehet arról, hogy a fütyije mit csinál :roll:

Ok, akkor 28. vagy 29.? Lányok, melyik időpont legyen?

Detti

KépKép
kiliman

csak gyorsan Dettinek most:

Dávidnak még ősszel is volt ilyen problémája, kb heti- kétheti egy alkalom. Még nemrégen (pár hónapja) is becsúszott egy eset. És ő is pont ugyanezt mondta: a kuki nem tudta.... az pisilt be. Őt mondjuk eléggé zavarta az eset, a legutóbbinál főleg nagyon ki volt akadva, majdnem sírt, pedig egy árva szót nem szóltam érte és nem is érezhetett helytelenítést, mert nem volt. Sztem ennyi belefér, ha nem sűrűsödik. De ez nekünk folyamatos probléma volt, ami azért fokozatosan csökkent.

Bernátnál is előfordult mindig is ilyen mióta szobatiszta? Vagy új eset? Én az esti- mondjuk elalvás előtti egy órában történő- ivást limitálnám és mindenképp elküldeném lefekvés előtt pisilni. Nekünk ez segített. Sztem lelki gond akkor lehet, ha eddig nem fordult elő ilyesmi. Ha olyan, mint nekünk, én még nem aggódnék, csak, ha mondjuk heti többször fordulna elő és semmi javulást nem mutatna. Lekopogom, de Dávid szépen kinőtte.

a pisiskedéshez hozzátartozik, h még mindig előfordul, igaz nagyon ritkán, h az oviban becsorgatnak, de alaposan. Múltkor Dá-t pl csikizték és akkor. De óvónénik nem szólnak semmit, úh biztos nem olyan ciki.... azért örülök, h jövőre még nem mennek suliba. :wink:

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Na, megint elszállt, pedig kisregényt írtam...
:evil: :evil: :evil:

Csak a lényeg:
Tali legyen 29, lécci-lécci. :oops: Akkor nem kell 4X megtennem a Gödöllő- Pest távot!

Fényterápia: mi már voltunk, majd írok róla.

Bocsi, de lurkózok...

Viki

KépKép
vikóka

Vikó!
Írj róla légy szíííí!!! nagyon érdekel! Főleg,hogy Dávidot is vinném a migrénje miatt.Mondjuk a havi fizum rámenne,de ha megéri,akkor tuti megoldom.

Detti!
Nekem először a vércukor probléma jutott eszembe.Merthogy sokat iszik (persze ha ez nála új dolog). Én először a szervi problémát zárnám ki és azzal párhuzamosan puhatolóznék lelki okok után. De nem írtad,hogy milyen gyakran és mióta pisil be?? Meg amúgy régen nem volt gond?

Ma síkidegen :evil: :evil: :evil: jöttem haza az oviból. Mostanra próbáltam lehiggadni és nem akkora tragédiaként megélni a dolgokat. Még nem tudom,hova tegyem ezt a szitut,de kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Azzal fogadott 2 ANYUKA,hogy egyikük kisfia mesélte,hogy az oviban az udvaron (miközben állítólag a többi csoport és majd az összes óvonő kint volt) Oli másik két fiú társaságában elbújt egy bokor (egyszem bokor van az egész udvaron). Az egyik kisfiú kitalálta (miután a nagytesója szexfilmet nézett a jelenlétében),hogy kapják be egymás kukiját :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: letolták a gatyájukat és egymásét ... És ebből egyik óvonő se vett észre semmit.Ha az egyik (nem érintett) kisfiú nem mesél otthon erről,lehet sose derül ki!!!!!

Kép

Kép
edit73

Edit,

Bassssszus, Edit, ez elég durva :shock: :shock: Nem térek magamhoz :shock:
Mindenképpen mondanám az ovónőknek, hogy mi történt, olyan hangsúllyal, hogy vegyék észre magukat, hogy nem figyeltek jobban a gyerekekre. Másodszor: ha tudod, hogy kik voltak a gyerekek, akkor beszélnék a szülőkkel is.

Így hirtelen azt se tudom, hogy mit mondanék a saját gyerekemnek????

Borzasztó, és egyben szomorú, de tényleg, hogy a gyerekek ilyen filmeket néznek? Egyáltalán, mit keres otthon ilyen film elérhető helyen?

Bepisi: a cukorbetegség nekem is eszembe jutott, de azt azért zárnám ki, mert Bernát nagyon-nagyon izzadós gyerek, állandóan vizes a haja meg a háta, szóval elhiszem, hogy szomjas.
Egyébként ez nem mostani eset, csak eddig nem nagyon foglalkoztam vele. Napközben is be-becsorog neki, és főleg akkor, ha nagyon belefeledkezik valamibe. Éjszakai bepisilés nem volt jellemző, előfordult, de már elég régen. Most ez a két éjszaka egymás után viszont kiborított. És ma is, amikor egy játszótéren voltunk, becsurgott neki, pedig 10 percenként mondtam, hogy szóljon, ha pisilnie kell.

Most azt csinálom, hogy nem engedem inni este, illetve szigorúan csak 1-2 kortyot. Eddig is mindig elmentek pisilni alvás előtt, de most még jobban oda fogok figyelni erre.

Egyébként Bernátot is nagyon zavarja, tehát nemcsak megrántja a vállát, és ezzel el is van intézve, hanem bocsánatot kér.

Tali: nekem jó a 29-e!

Detti

KépKép
kiliman

Jó reggelt!

Detti!
Beszéltem az egyik szülővel,de nem az ő fia volt az értelmi szerző.Egyforma véleményen voltunk abban,hogy mivel a fiúkban ez látszólag semmilyen lelki nyomot nem hagyot,játékként élték meg,ezért nem spirázzuk túl a dolgot.Megpróbáljuk l"leválasztani" a gyerekeket a Bálintról (ő az "ötlet-gazda") Az enyémekkel abban maradtunk,hogy ha rosszat akar játszani velük a Bálint vagy olyat,amiről ők nem tudják eldönteni,hogy szabad-e nekik, azonnal szólnak az óvonéninek.
Beszéltem az egyik óvonőnkkel.Azzal érvelt,hogy sok a dolga az óvonő- párjának :roll: ,akkor sem volt kint az udvaron és neki is be kellett mennie :roll: :roll: az árvízkárosultak ügyét intézni. Rábízta a csoportot egy másik óvonőre.De nem gondolták,hogy ilyenre is figyelni kell. Meg amúgy sem lehet rajta mindig a szemük az összes gyereken :shock: :shock: :roll: :evil: . Ja és még arra is szemüknek kell lenni,hogy épp mit csinálnak a munkások (most újítják fel az óvodát,épp az udvar felöli részt vakolják)
A Bálintról meg annyit,hogy novemberben halt meg az anyukája. Elég sok időt tölt a nagyszülőkkel,akik mindent megengednek neki. Ráadásul az apuka is elég "gyenge kezű". Film nem volt otthon,a nagytesója a neten nézett valamit. Fogok beszélni ennek a kisfiúnak az apukájával is.

Én nem vonnám meg az ivást Bernáttól.Látod,másnál is előfordul,hogy néha becsorog.Ők még nagyon elmélyülten foglalkoznak dolgokkal. És épp ezért nagyon el is tudnak fáradni és mélyen alszanak. Ha beépíted az életébe a szorongást,akkor szorongana is fog. Márpedig azzal,hogy nem adsz neki inni,felhívod a figyelmét a bepisilésre (hisz mivel fogod magyarázni,hogy nem ihat).A 2 egymást követő alkalom még nem tragédia,lehet egyszerű felfázás is.Esti órákban szomojúság ellen víz és éjszakára gumilepedő.Te pedig a világ legtermészetesebb módján húzz ágyat és öltöztesd át a gyereket éjszaka vagy épp reggel. Mást nem tehetsz érte,csak várhatod hogy kinőjjön ebből a korból.
De tényleg ne méárgelődj miatta!! Nincs semmi gond!

Kép

Kép
edit73

Jó a 29-e nekem is. 8) Menza?
Kata? Nettke? Brigi? Annamari?

Hát ez elég durva, ami az oviban történt. :shock: :shock: :shock: De tényleg ha nem kerítetek nagy feneket neki legalábbis Oli előtt, akkor rossz játékként marad az emléke meg benne, a szexuális tartalmáról neki még fogalma sincs, szerencsére.

Sajnálom azért a Bálint kisfiút is, valószínűleg pszichológusra lenne szüksége, az Anyuka elvesztése miatt is. Az ovoda pszicho is aktivizálhatná ilyenkor magát.

Nekem is a cukor gond jutott eszembe a sok ivásra. Azt hiszem van nagyszülő gyerekorvos a családban nálatok, érdemes lenne egy vérképet csinálni, és kizárni ezt.

Addig is ha néhány napot a kádban meleg vízben ülnek, elmúlhat, ha nem a cukor eredetű a dolog hanem kis felfázás van a háttérben. Nálunk ez segített Olinál amikor 3,5 évesen volt ilyen időszakunk.

Nettke :)
megjött a védelmi pénz. :wink:

Cat
Kép
cateye

Detti!

Én szoktam nekik ilyen felfázós esetben kamillát főzni és a fürcsivízbe önteni. Tök buli neki,hogy sárga a víz.Még élvezik is!!!

Cat!
Pont ezen okok miatt nem csináltam nagyobb cirkuszt belőle.Mivel nincs Oli számára szexuális tartalma az esetnek.Csak egy játék,amiről nem is érti igazán,miért nem szabad.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok!

Vagyok en is...

Utolag is nagyon sok boldog szuletesnapot kivanok Nikinek es Davidnak! Idopontotok van mar a mutetre?

A lanyoknak is elofordul, hogy jatek kozben becsurog a pisi eleje. Ejszakai baleset nalunk mar reg nem volt, de egy ismeros gyerekorvos szerint a fiuknal az ejszakai balesetek tovabb elofordulhatnak mint a lanyoknal (ezt konkretan a te fiaidnal 1 evvel idosebb kisfiu esetere mondta). Eloszor zarjatok ki a szervi okokat, aztan erdemes szerintem a lelki hattert kutatni.
Gratula meg1x a fogyashoz!
Szoba szuper lett, igazi gyerekbirodalom!

Hihetetlen az Olis tortenet, de szerintem se kell felfujni a dolgot. A sracoknak fogalmuk se volt rola mit muvelnek... Azert az ovono magyarazata eleg furcsa, ezek szerint eppen akkor senki nem volt kint a gyerekekkel az udvaron???
Orulok, hogy javulnak a sracok, remelem a kovetkezo osszel/telen mar nem lesz ennyi betegeskedes nalatok!

Vikoka :)

Orulok, hogy sikerult kimaszni a betegsegbol, meg ha sokaig tartott is... Remelem mostantol elkerulnek majd a nyavajak!
Fizetessel, munkacsokkentessel ugyi vagy! :)

Hogy vagytok?

Cat :)

Sajnalom, hogy nem javulsz. Nekem se sikerul teljesen kigyogyulnom a homlokureg gyulladasbol, nagyon ragaszkodik hozzam...
Mi az a proccoles???

Velunk minden oke, a csajok meg gyurik az ovit, itt augusztus kozepetol lesz 3 het szunet. Mi persze juliusban leszunk otthon, nem sikerult teljesen osszeegyeztetni a nyari programokat az oviszunettel. A nemettel egyre jobban haladnak, neha mar itthon is nemetul karattyolnak jatek kozben. Az en csajaim is 5 evesek lettek a mult honapban, ennek oromere elvittuk oket Legolandba. Nagyon elveztek, utolag azt mondtak, hogy az volt eletuk legjobb napja. :D Szulinapos kepek itt.
Saci irto vidam kiscsaj tovabbra is, tegnap megtette elso onallo lepeseit is. Mindenre fel akar maszni, a lanyok agya mar regota nem akadaly neki.
En lelkiekben a hazautra keszulok mar, a honap vegen a 3 csajjal repulovel megyek haza. Remelem visszater addigra a jo ido, bar 35 fokra nem vagyok, de egy szep napos 25 fokot barmikor el tudnek viselni. :) A csajok is mennek uszasoktatasra otthon, ugy tunik Szeged nem olcso ilyen szempontbol, 1200 Ft/gyerek korul mozognak az arak.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi :)

http://www.jumed.hu/proetz-kezeles.html

Isten éltesse Emét és Rékát 5. szülinapja alkalmából, így utólag is.

Kép

Nagyon klassz ez a legoland. Olyan mint a Marchenpark Ausztriában. Az enyémek is élveznék.
És hurrá, meg tudtam különböztetni Rékát és Emesét. 80%-os találati aránnyal eltalálom. Rékának keskenyebb és hosszúkásabb az arca. :D Saci édes volt ahogy kipurcant a babakocsiban. :D
Itthon csak Szegeden lesztek? Pesten nem?

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Nettke

Most a torokmanduláról van szó, orrából 2 éve szedték ki. Drukkolok, h nálatok ne legyen belőle műtét. Nem nagy ügy maga a műtét, de mint látszik, néha ez sem oldja meg véglegesre a problémát. :?

Kata

Remélem már jobban vagytok! Képeket tehetnél fel, a fiúk új szobájáról is. :D

Edit

Jól hangzik, h végre jön a fiúkból a trutyi. :D Csak így tovább!

Detti

Még két dolog jutott az eszembe, ha okokat akarunk keresni a bepisilésre:

1. melyikük alszik felül az új ágyon? Ha ő, nem lehet, h éjjel félálomban nem mer nem tud lejönni?

2. nálatok nincs semmi gond az orrmandulákkal? nem horkol esetleg? én arra vezettem vissza Dávidnál, h lassabban ért ezen a téren, h nem jól kap levegőt, ezért fáradtabb, nehezebben ébred- lehet, h ezért nem érezte mindig ha pisilnie kellett. Ő amúgy is konkrétan végigalussza az éjszakát pici kora óta, csak reggel kel fel. De most már bírja a hólyagja is.

szerintem se csinálj belőle nagy ügyet, álld meg nappal is, h kérdezgesd. Oviban szokott gond lenni? Nálunk Niki volt a nappali bepisilős és én se bírtam ki, mindig kérdezgettem, kifejeztem a nemtetszésemet ha bepisilt. Aztán rájöttem, h ezzel egy plusz stresszt rakhattam rá, mert se otthon, se itt nem csinálta az oviban (v legalábbis nagyon néha), csak otthon. Azzal oldódott meg, h egész nap oviban vannak, így nem piszkáltam folyton és szép lassan elmaradtak a balesetek.

szoba amúgy nagyon tetszik!!! gyerekek évek óta emeletes ágyért vinnyognak, nagyon tetszene nekik!!!

ott látom az egyik kép sarkán a golyópályát: hogy jött be nekik? érdemes venni?

Vikó

meg vagy dicsérve!!!

Kiscsajnak úgy néz ki Zoé lesz a neve, de nem maradtál le semmiről, most beszéltük meg 2 napja. :D

Meme

Kristófnak nagy gratula!!!! Te is vegyél vissza kicsit az iramból! Nyaralni mentek? Zsófi mivel érvelt a mintagyerekségről? Érdekes lehet megtudni ők hogyan látják magukat. :) nálunk ilyesmi eddig még nem derült ki.
Dá haja pont olyan színű, mint Nikié, de minél rövidebb, annál világosabbnak néz ki képeken.

Edit

Nem semmi az ovis sztori!!! Azért remélhetőleg legalább ezek után jobban oda fognak figyelni arra a kisfiúra az óvónők. Ki tudja szegény még mi mindent szedett fel a nagytesótól. És nyilván ő se érti jobban mit jelent ez, mint a másik kettő. Nagytesó amúgy hány éves???? Felhomályosíthatod apukát, h a neten is le lehet valahogy tiltani az ilyen oldalakat, h a gyerek ne férjen hozzá.

Amúgy nálunk múlt héten kellett szólni az óvónőnek, h figyeljenek jobban az udvaron. Dávid bedagadt, sebes bokával jött haza, mert az egyik kiscsaj valami bottal odasózott neki. :twisted: :shock: Nem adott valamit oda ami annak is kellett volna. És Dá néha olyan kis majomka, csak sírt, nem mondta meg az óvónőnek azt se, h bántották. Másnap szóltunk bent és akkor mondta el nekik, h ki volt. Addig fogalmuk se volt róla mi történt. :shock: Ebben az a szép, h egy csoportban 13-an vannak, tehát ált 2 óvónőre olyan max 25 gyerek jut. És ha a szemét bökte volna ki a bottal? Vagy az én gyerekem egy másikét??? :evil:

Gyöngyi

Atyaég!!! Én valamiért azt hittem, h nektek kb mostanában lesz a szülinap, utánunk 2 héttel, nem előttünk. :oops: Nektek is BOLDOG SZÜLINAPOT!!!! Nagyon jó lehetett a Legoland! Mao-ra vajon mikor jut eszébe valakinek egy hasonló kaliberű parkot összehozni??? Csúszdapark, élményfürdő annyi van mint égen a csillag, nem értem vidámpark miért nincs egy normális se????

Saci nagyon nagyot nőtt és nem semmi, h már a járást abszolválja!!! :shock: :)

műtétre még nincs időpont- sajnos nem vagyok meggyőződve róla, h az megoldaná hosszú távon a gondot. Azt meg nem érzem normálisnak, h évente altatgassák, operálják szegényt.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Cat :)

Koszi. :) Es gratula a felismereshez, tenyleg keskenyebb Reka arca, plussz van neki ket anyajegye is az arcan, de az a kepeken nem latszik. Julius elejen Szegeden leszunk, aztan a honap masodik feletol meg a masik nagyszuloknel. En mindig akarok Pestre is menni, majd meglatjuk most osszejon-e...

Koszi neked is a koszontest. Judyt fiainak van valamikor mostanaban a szuletesnapjuk, sajnos a pontos datumra nem emlekszem.
Szep nevet valasztottatok! Ez most akkor vegleges?
Bocs, a mutet azt hittem mar eldontott dolog.
Ezek a harmaskak nagyon igyekeznek am lepest tartani a nagyobbakkal, de hamarosan meglatod te is. ;)

Meme :)

Gratulalok Kristofnak a szep bizonyitvanyhoz! Zsofinak jo a szovege. ;)

Itt teljes VB lazban eg a varos, tegnap arra erkeztem meg az oviba, hogy a gyerkocok kivetiton nezik a Nemeto.-Szerbia meccset. Minden gyerek kifestve, nemet zaszlos koronaban, kis tetkoval... meg vuvuzela is volt. Akkora hangzavar volt egy-egy helyzetnel, csak neztem. Tiszta B kozep... :D Eme a het elejen is mar egy magyar es egy nemet zaszlot keszitett az oviban, hogy o most ennek a ket csapatnak szurkol...
Szep hetveget mindenkinek, remelem otthon jobb ido van mint itt...

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi,

Megnyugtatlak: itthon sincs jó idő :( Kritikán aluli a nyár :cry:

A lányok rengeteget nőttek, a legkisebb is nagyon édes :) Én is próbálgattam kitalálni, ki melyik, és nagyjából rá is hibáztam :)
A legoland biztosan nagy élmény lehetett, de a szülők is élvezték, nem?

Lilla,

Bernát alszik felül, de szerintem ennek nincs köze a bepisiléshez, mert kb. 2 hete használják az ágyat, és már korábban is előfordult éjszakai baleset, amikor a régi ágyuk volt meg.

Ő egyébként kétségtelen, hogy mélyen alszik. Az orrmandulával nincsen gond szerencsére, de ha alszik, nagyon nehéz felébreszteni, ez tény.
Majd meglátjuk...

Golyópálya? Ha van energiája Á-nak megépíteni, akkor király. Ha nincs, akkor a sarokban hever a dobozában... A gyerekek nem tudják még megépíteni, egy kicsit bonyolult.

Kinek hogy telt a hétvégéje? Mi péntektől a Balatonon voltunk. Pénteken és szombaton még egész jó volt az idő, tegnap már szakadt az eső :( Szombaton elmentünk Kehidakustányba fürdeni, a fiúk nagyon élvezték természetesen.
Ők lenn maradtak a Balatonon egy hétig, majd szombaton megyünk értük. Úgyhogy most egy hétig lazulunk :)

Akkor mi legyen a jövő heti vacsival? Ki jönne? Én foglalok, ha megvan, hogy hányan és hova.

Detti

KépKép
kiliman

Nekem továbbra is jó a 19-e Detti. Azt hiszem Vikó jelezte még, hogy jó. Többiek? Kata? Nettke? Brigi? Legalább 5-en jöjjünk már össze.

Gyöngyi :)
Nálunk is nézik a fiúk a vb-t, de mindig csak a második félidőt, mert elunják az egészet. :P Ha a magyarok kint lennének biztos nagyobb lenne a lelkesedés, de attól még messze vagyunk. Szóval szegény Eme csak drukkolhat, az eredményeket inkább a németektől várhatja. :lol: Az én fiaim is szeretnének ilyen vuvuzelat. Az volt ovónénijük kint van Hollandiában, skypoltunk vele, mondták neki, hogy hozzon nekik. :lol:

Én imádom ezt az időjárást. :lol: Mondjuk az esőt elhagynám belőle, de a hőmérséklet tuti. Ha nyaralnék akkor azért egy 5 fokkal többet el bírnék viselni.

Klassz nevet választottatok. Pont a hétvégén láttuk az új Jennifer Lopez filmet a moziban, abban JLO-t Zoénak hívták. 8) A film gyenge, nem érdemes fizetni érte, esetleg egy vasárnap délutáni otthoni mozizásra jó. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat,
gondolom 29-ét akartál írni erre a talira.
Én elvileg el tudok menni, de nagyon bizonytalan vagyok, ui nagyon sok privát programom jött össze mostanában és már én érzem cikinek otthon... Szóval meglátjuk. Nagyon szeretném persze, de tekintettel lennék T idegeire is :wink:
Ma indul a nagy Rebecca-maraton? :lol: 8)

Gyöngyi,
szuperek a fotók!! Régen láttam már a csajokat, háát, meglepődtem. Igazán nagylányok!

Detti,
szerintem ne foglalkozz túl sokat ezzel a bepisilés üggyel!! Nálunk Benike tök stabilan ágytiszta ezer éve, de előfordult az elmúlt mondjuk fél évben 2x, hogy 2-3 éjjel egymás után bepisilt. Hüledeztünk, nem örültem, áthúztam az ágyat, és kész. Ki tudja mi járt a fejében, vagy csak fel volt fázva... ezek elmúlnak. Azóta egyébként - mióta írtál - volt pisi-balesete?
Nem szoktam róla írni, de nekem Natika még mindig teljesen instabil éjjelente. Hetekig semmi, aztán meg van, hogy 4-5 nap is bepisil. Nála ez izgulás, idegesség, félelem kérdése. Hogy épp mi miatt, azt csak ő tudja. Nem foglalkozom vele. Egyszer nagyon leszidtam, és akkor sírva fakadt, és azt mondta, hogy neki ez nem megy, ő nem fogja ezt soha megtanulni.. :( Úgy elszégyelltem magam!!! :oops:

Lilla,
ez gáz!! Azt hittem, a fület elsősorban az orrmandula befolyásolja. (Nem nőtt vissza Dávidnak?) Akkor ez a fül-folyadék feltelítődés hajlam? vagy kinövik majd egyszer, csak addig tartsunk ki ..?
Zoé :lol: Szép!!!!

Kép
nettke

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?