Új privát üzeneted érkezett!

Zsiri:kitartás és pozitív hozzáállás, nekem ezektől felmegy a pumpám.Ugyanezt érzem én is és állandó kérdések kavarognak a fejemben.Miért nem sikerült, miért halt meg és nekünk miért nem adatik meg?Miértmiértmiért?
Néha én is pont úgy érzem, hogy nincs kapaszkodó.Semmi és senki, egyszerűen csak üres vagyok így.

Kép
jázmin20

Jázmin: tudom, megértelek teljesen. De valahogy mindig falba ütközöm és arra jutottam, hogy sajnos nem tudom megváltania világot. Nem marad más, mint a türelem, ami sokszor véges :?

Voltunk ma Cz.-nél. Nem vígasztalt, az eredmény ugyanaz lett, mint volt az előzőek alapján is. Megpróbál segíteni, illetve a petesejtdonációt kérdezte, hogy hányadán állunk vele...

Zsiri
kiszsiráf

Mit mondott, hogy segítene?Milyen lehetőségek vannak?A donáció kemény ügy, nálunk is felvetődött, de szóba sem jöhetne nálunk.

Kép
jázmin20

Jázmin: Nem mondott semmi konkrétumot. Azt ígérte, megpróbál utánajárni, hogy hátha valahol találkoztak már ilyen eltéréssel, és hogy volt-e valami megoldás, ami működik is. Azt mondta, fog minket hívni. Hát majd kiderül, sok reményt nem fűzök hozzá.

Megmondom őszintén, a petesejtdonáció nekem is kemény dolog. Nem tudom mi volna jobb, ha ismerem vagy ha nem ismerem a donort... Meg úgy egyáltalán elfogadni. Ha sok sikertelenség lesz még nálunk, akkor lehetséges, hogy megpróbálkoznánk vele, de ahhoz még sokat kell rá aludnom és barátkozni a dologgal.

Nálatok miért nem jöhetne szóba?

Zsiri
kiszsiráf

Zsiri:általában lánytestvértől szoktak próbálni petesejtet nyerni, de nekem nincs tesóm és ez nálunk elvi kérdés.Mi csak és kizárólag egymástól akarunk babát, más szóba sem jöhet.Amikor kiderült a baj a kislányunk elvesztése után, akkor beszéltük ezt meg.És ha többé nem sikerül, akkor így fogunk élni, de mástól nem akarunk, akárki is legyen az.
Szívszorító, hogy ilyeneken gondolkozunk, fiatal, egészséges, értelmes nők-feleségek...és látod a valóságot, ahol a sárba, koszba, észnélkül potyognak a kölykök mindenfelé, hajigálják őket, megölik, magukra hagyják.Nem létezik igazság vagy legalábbis én sosem fogom ezt megérteni. :roll:

Kép
jázmin20

Értem és megértem a véleményeteket. Én felsoroltam magamban a lehetőségeket, a lépcsőket, mi úgy gondoljuk, ha kell, és másképp nem megy, végigmegyünk rajta. Meglátjuk mire lesz szükség, hátha megszán az ég, a Jóisten :wink:

Valamiért tényleg így van, hogy oda sokkal könnyebben jön a baba, ahol tán nem is várják, vagy nincsenek meg a feltételek. Ezt tényleg nem fogjuk megérteni sosem. Főleg mi nem, akik ilyeneken megyünk keresztül.

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok Lányok,

ha nem bánjátok, csatlakozom hozzátok, sajnos hasonló cipőben járunk.
Mi 9 lombikon vagyunk túl (spermakép miatt spontánra nemigen van esélyünk), a 4. után derült ki, h a férjemnél kiegyensúlyozott transzlok. van (7 és 19 krom.). Azóta mindegyik lombik PGD-vel volt, sajnos 2 biokémiai terhességen kívül más nem történt (kissé emelkedett hcg, majd vetélés 5-6. hét környékén).
Mi a legutóbbi után akadtunk el (idén márc.), szinte mindenben elvesztettük a reményünket. A PGD-ben nagyon bíztunk, de én senkit nem ismerek, akinek ez segített volna - úgy látom, itt a fórumon is Csodacsibe az egyetlen, akinek babája lett, aki viszont szintén hordozó... Nekünk is azt mondta Kónya Márton, h sajna a PGD se ad 100% biztos eredményt.
Nálunk ált. 10-13 petesejtet nyernek, 8-9 meg szokott termékenyülni és mindig volt 2 egészséges(nek tűnő) a PGD után, amit visszaültettek, mégse maradtak meg. A dokink (bp-i Kaáli) azt mondja mindig., h ennyire korai vetlélésnél majdnem mindig vmi genetikai probl. van, amit a PGD se tud kimutatni - hogy olyan valami, ami kapcsolódik az alapproblémához, vagy vmi más mutáció azt senki se tudja.
Szerintem ez a legnehezebb része, hogy nincsenek egyértelmű válaszok. Mindig amikor kiderrült vmi újabb probléma a kivizsgálások során, szinte örültünk, h de jó, van mit kezelni, aztán mégsem olyan fekete fehér a dolog.

Nagyon örülök ennek a fórumnak, rengeteg gondolatom van még, de nem akarok mindent egyszerre rátok zúdítani!

Csodacsibe,
nagyon jó látni egy pozitív példát! Mi az a Patu-kór, amit írtál?

Kiszsiráf,
mit jelent az, h te ennyire bonyolult eset vagy? mármint a genetika szempontjából....
Egyébként Fülöpöt én is végigjártam (amiért sztem önmagában kitüntetés jár az ember lányának :roll: ), ivig-et is kaptam, de ez se segített...

Jázmin,
ez nagyon-nagyon nehéz lehetett! Hetekig várni, hogy mi lesz a végső ítélet, miközben növekszik a pocakod. Őszinte részvétem utólag is!

Kockásfülű
kockásfülû

Kockásfülű:üdv a klubban.Mondanám, hogy örülök, hogy egyre többen vagyunk, de ez olyan groteszk egy kicsit, bárcsak egyikünk sem tartozna ide. :cry:
És nálad akkor ezek szerint kromoszómailag minden rendben van?9 lombik?Te jó ég...minden tiszteletem a kitartásotokért lelkileg, anyagilag egyaránt megterhelő.És akkor most hogyan tovább?Mit mondtak a dokik?Nem próbáltok intézményt váltani?Több szem többet lát alapon...

Kép
jázmin20

Jázmin,
köszi!
Nálam genetiki eltérést nem találtak, néhány kisebb dolgot igen, de erről a dokink (Kaáliban) azt mondja, h szerinte ezek nem lényegesek, "aki keres, az talál". De, már többször felmerült az intézetváltás, hátha az segít, de valahogy mindig maradtunk. Egyszer elmentünk egy konzultációra a SOTE I-re, de nem volt túl jó benyomásunk, úgy tűnt, nekik sincs más ötletük. Egyszer belekezdtünk majdnem a CIRISben a Vereczkey dr-al, akit sokan nagyon dícsértek, de ő pont akkor eljött onnan, és most nem lombikozik sehol...Felmerült a győri Kaáli i, de ott meg kifejezetten Kőrösi dokit ajánlják, akihez szitne lehetetlen bejutni, annyi a betege. Így maradtunk a Kaáliban...
Itt a dokink minket azért már egy ideje a donorsperma felé próbál terelgetni, m szerinte az esélyesebb lenne végül is, minden megragadható probléma a férjemnél van), most már azt hiszem, mindketten el tudjuk fogadni. Azért most femerült bennünk (bennem), hogy esetleg "még egy utolsót, csak egy legutolsót, lécci, lécci, lécci..." megpróbálunk, PGD nélkül, hátha csoda történik. Egy szintén érintett PGD-s ismerősöm utánaolvasott a neten és azt találta külföldi tudomnyos cikkekben, h áll. a PGD nemhogy nem növeli az esélyeket, hanem rontja, mert túl invazív beavatkozás. Nem tudom, erről ki mit tud, ki mit gondol, az ovosok persze ezt nem mondják, de lehet, h egyszerűen csak kevés még az adat erről.
Most még azt tervezzük, h elmegyünk egy Fekete prof. nevű genetikushoz, aki a gyerekklinikán dolgozik és állítólag ők valami precízebb kromoszómaviszgálattot tudnak végezni, mint az Istenhegyin (ami engem meglepett), hátha kiderül vmi. Azt szeretnénk megtudni, h ha nem csinálunk PGD-t, akkor van-e rizikója egy beteg gyereknek. Eddig nekünk azt mondták, h nincs, m amelyiknél kiegyensúlyozatlan lenne a transzlokáció, az akkora eltérés lenne, h az élettel összeegyeztethetetlen probléma lenne, így úgyis vetélés lenne belőle. 25% az esély a normálra, 25% a kiegyensúlyozott transzlok. öröklődésére, hát az végül is 50% esély... Mivel már 5 lombikunk volt PGD-vel eredménytelenül, szerintem nem vesztünk semmit...
A donor logikus lépésnek tűnik, de azért olyan nehéz rászánnunk magunkat, így, hogy végül is van valamennyi esély saját gyerekre, csak hát nem lehet tudni, ez mennyi. Most viszont már időnk egyre kevesebb, én már 37 vagyok.

Kockásfülű
kockásfülû

Kockásfüli:mindenképp tessék Győrbe eljönni, mi oda járunk, Kőrösi a dokink, iszonyat szaktekintély, egy próbát megér.Mi 5 hétre kaptunk időpontot anno januárban.Tudom vagyis képzelem, hogy már mennyi "egypróbátmegér" tanácsot, ötletet hallottatok, de hidd el, mi 700 km-t utazunk egy egy alkalommal, nem véletlenül.Legalábbis reméljük.

Kép
jázmin20

Sziasztok Lányok!

Kockásfülű: Nagyon örülök, hogy jöttél! Komolyan! És hogy elmesélted a kálváriádat. Azért jó ez a fórum, mert meg tudjuk osztani a tapasztalatainkat egymással.
Minden elismerésem a tied, hogy 9 lombikot végigcsináltatok! Még kimondani is sok.
Teljesen azokat a gondolatokat írtad le, amik nekem is a fejemben vannak és kóvályognak folyamatosan. Hogy mit lehetne még megtenni a cél érdekében? Fekete doktorról nem hallottam még egyáltalán. Írj róla, ki ő, mi ő, hol van, mit tudsz róla:)

Nekem dupla transzlokációm van (3,7-es és 13-14-es), ilyennel még nem találkoztak a genetikusok. Az esélyt nálunk nem tudják megmondani, mert nem tudják, hogy a dupla miatt összeadják, szorozzák vagy hatványra emeljék az esélyeket, mármint minuszban, mivel nincs tapasztalat.
Másik oldal: nekem bizonyítottan az apukámtól hozom a dolgot és én is és a nővérem is megszülettünk. Nekünk pedig mégsem sikerül, vetéléssel végződnek a terhességek.

Fülöp kálváriájának köszönhető, hogy kiderült az ok, nem bántam meg egyáltalán a 1,5éves kivizsgálás sorozatot. Tényleg alapos volt. Mindenki, aki azt mondja, ismeretlen eredetű meddősége van, rákérdezek 2-3 dolgora, hogy ezt és ezt nézték neked, azt mondja, az meg mi??? Mondom, akkor nem vagy kivizsgálva, ezért nem tudod mitől nem sikerül:) Nekünk hála az égnek minden egyéb mást rendben találtak.

A donorsperma ügyben ugyanott vagyunk, mint a petesejt donációval. Lassan én is ott tartok, hogy elfogadom, ha másképp nem megy... És most már az örökbefogadás gondolatával is barátkozom. Főleg a 9 lombikos sikeretelnséged olvasva :roll:

Nekem is annyi minden van a fejemben, amit írnék, de nem akarok egyszerre annyit írni :oops:

Zsiri
kiszsiráf

"Azt szeretnénk megtudni, h ha nem csinálunk PGD-t, akkor van-e rizikója egy beteg gyereknek. Eddig nekünk azt mondták, h nincs, m amelyiknél kiegyensúlyozatlan lenne a transzlokáció, az akkora eltérés lenne, h az élettel összeegyeztethetetlen probléma lenne, így úgyis vetélés lenne belőle."

Erre a gondolatodra reagálnék még. Nálunk a spontán terhességgel nincs gond, mármint a megtapadással. 6 hetesen van szívhang, minden rendben, 8 hetes UH-nál már nem él a baba. Mivel a vetélés nem kezdődik meg magától, ezért műszeresen befejezik a terhességet. Nekem 4 ilyen műtétem volt (egyszer meg kellett ismételni, mert nem tisztítottak ki rendesen).

Szóval az a baj, hogy a rendellenességgel tényleg életképtelen a baba (ergo beteg gyerkőcünk elviekben nem lesz), viszont a műtétek testileg és lelkileg is megterhelőek. Ezért kezdtünk bele a PGD-s lombikba. Volt olyan genetikus, aki mondta, hogy: háááát, próbálkozni kell, oszt majd sikerül.... Na azért ez nem ilyen könnyű. De még mi sem adtuk fel a spontán utat sem. Keresem én is a magyarázatot, megoldást. Külföldi oldalakon (spanyol, USA) is olvasgattam, de ott sem sikerül általában elsőre a PGD. Sőt...

Zsiri
kiszsiráf

Zsiri,
dupla transzlokáció, azt a! Te aztán tudsz élni :lol: ! Számomra ez egészen elképesztő, hogy ezek a kiegyensúlyozott transzlokációk semmi gondot nem okoznak. Én azon is sokat szoktam aggódni, h nem jön-e majd valamikor elő valami szörnyű betegsége emiatt a férjemnek, nem tudom, te ezzel hogy vagy. Már bocsánat, nem ijesztgetni akarlak, de gondolom, úgyis mindannyiunknak minden megfordul a fejében. Neked erről mondtak valamit? Amikor nálunk kiderült, a férjem azt a következtetést vonta le az eredményből, h ezek után végképp nem várhatom el, h a zokniját betegye a szennyesbe, hiszen neki még a kromoszómái is rendetlenek, szóval ő genetikailag képtelen rendet tartani... :lol:
Azzal teljesen egyetértek, hogy a fene se akar vetéléseket, meg műtéteket, de nekem az eddigi 3 biokémiai terhességből (2 volt PGD-s, 1 még előtte) is kettőt műszeresen kellett befejezni, vagyis hiába csak egészséges embriókat ültettek be (mármint, amit a PGD mutatott), ugyanúgy nem maradtak meg, és kellett a műtét. Szóval egy kicsit szkeptikus vagyok már.
És nálatok a műtét után volt genetikai vizsgálat a szöveteken? Tényleg mindig az ismert kromoszómák problémája volt a baj, vagy más? Mert nekünk mindig azt mondják, h vsz genetikai ok, de nem biztos, h összefügg az alapproblémával.
Fekete profról egy Fülöpös fórumon hallottam, többen járatak nála, a Gyerekklinikán van és állítólag nagyon rendes, ingyenes a vizsgálat (vérvétel) és állítólag valami nagyobb felbontású gépük van, mint az istenhegyin. Ma próbáltam bejelentkezni hozzá, de külföldön van, vsz csak július körül tudunk majd menni hozzá, mindenképpen beszámolok róla. Ha gondolod, a számot meg tudom adni, amin a titkárnőjét lehet hívni.

Jázmin,
annyian dícsérik Kőrösit, mi is nagyon gondolkoztunk rajta, de egyszerűen azt éreztük, h ez az a határ, amit már nem bírunk megtenni, ha el is jutunk hozzá, h állandóan oda járogassunk, főleg, amikor sűrűbben kell. Biztos mindenkinek van valami határ, amit még vállal és amit már nem, és ezek gondolom, nem mindig a legracionálisabb döntések. Mi azt éreztük, h lombikozós időszakban úgyis az egész életünk errről szól, ha még Bp-ről Győrbe kéne járkálni (pedig ti ezek szerint messzebbről jártok), az már egyszerűen valahogy túl sok lenne. Én is dolgozni szoktam a stimulációk alatt, a férjem is, ha oda járnánk, egész napok esnének ki (persze, ha elhinnénk, h nem áll meg a világ, ha egy napig nem dolgozunk, az biztos segítene :D ). Minden tiszteletem a tiétek, hogy a távolságot nem érzitek akadálynak! Nagyon kívánom, hogy az erőfeszítéseitek eredményesek legyenek!

Kockásfülű
kockásfülû

Kockásfülű: a transzlokációk miatt elviekben nem alakulhatna ki bennünk betegség, mert számszerint mind meg van, csak nem a helyén. És a betegségeket a számbeli eltérések okozzák . Emiatt valahogy nem aggódom. Pl. én a lombikos brutál stimuk miatti hormon injekciók jövőbeli hatásától jobban tartok. Te a 9 lombiknál mindig kaptál hormon stimulációt? Ezek szerint a műszeres befejezés neked sem ismeretlen dolog:(

Cuki a férjed, majd én is ráfogom erre a rendetlenségemet itthon :lol:

Megállapítani semmit nem tudtak, mert azt mondják, ilyen pici (8hetes) babán nem végeznek vizsgálatot, csak nagyobb terhességnél. Nekünk is csak valószínűsítik, hogy genetikai lehet a vetélés hátterében, mert más problémát nem találtak nálunk ezen kívül. Petrányi prof (Fülöp féle IVIG-es, őt ismered biztos) azt mondta, ha nem lenne a genetikai leletem az, ami, akkor tipikus "immunvetélő" lennék. De sajnos a genetikai hátterű vetélések is ugyanúgy zajlanak (6-8hét között), ezért inkább a genetikát okolják. Ezekkel a rendellenességekkel életképtelenek a babák:(

Megvárom, mit mond nektek Fekete prof., aztán ha érdemes, akkor én is megkeresem Őt.

Többiek merre csavarogtok? Csibe, Junko, Jázmin:)

Zsiri
kiszsiráf

Zsiri,
igen, mindig volt stimuláció, illetve az elején, talán a 2. vagy 3. próbálkozásnál fagyasztottat ültettek vissza, ami az első körből maradt, akkor csak valami kisebb stimulálás volt. Én hál'istennek jól bírtam az injekciókat, és mindig el tudtam hessegetni a gondolatot, h hosszú távon ezek vajon milyen károkat okoznak a szervezetemben (bár a kedves vészmadár háziorvosom gyakran emlegette, h majd jól rákos leszek emiatt...), a lombikos doki mindig azt mondta, h ezek a hormonok hamar kiürülnek és nincs olyan info, h hosszú távon károsak lennének - de hát ugye kb. 30 éve létezik egyáltalán lombikkezelés, szóval ki tudja...Na mindegy, ezen valahogy nem paráztam általában, csak most a legutolsó után jött az a gondolat, h tényleg nem lehet a végtelenségig folytatni ezt a próbálkozást, már csak az esetleges újabb műtétek kockázata miatt sem.

Kockásfülű
kockásfülû

Sziasztok, vagyok én is, csak pár napja jó szar passzban.Megjött szerdán, hívtam Kőrösit, de nem csinálja meg ebben a hónapban a transzfert, mert el kell utaznia hóvégén egy konferenciára.Pedig belefértem volna ciklus tekintetében simán.Január óta tart az első kezelésünk és június van, de még nem volt transzfer...ez kiborító nagyon.Persze tudom, "csak egy cilkus", ami kimarad, de basszus, ez azért nem így működik.És eddig sem a mi hibánk vagy rossz eredményeink miatt csúsztunk.Az ember még azt a kevéske hitét is elveszti, amit nagy nehezen belepumpált. :cry:

Kép
jázmin20

Jázmin: ne légy elkeseredve! Biztosan valami oka van, hogy még várnotok kell. (a Jóisten bizti tudja).
A türelmetlenséged viszont teljesen megértem! Basszus, akkor is bosszantó, hogy nem is miattatok csúszik a dolog.
Várunk, csak várunk, az idő meg szalad.

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok!

csak egy szóra jövök.
Kiszsiráf!
A második vetélésemnél az én ötletem volt, hogy a műtét után az embrióból nézzük meg a genetikai probléma miatt van-e. Nagyon szkeptikusak voltak, még Kónya Márton is. Hogy nem lehet tudni mikor halt el és épek-e még a szövetek, ki lehet-e elemezni. Én tartottam magam ehhez, végül is az én költségem és a szegedi dokim is (Hála neki) kitaposta, pedig itt sem akarták engedni, fene se érti miért. Szval így sikerült elérni, hogy nézzék meg.
Durva volt, a férjem vitte fel a mintát Pestre és 40.000 Ft-ot fizettünk. Egyértelműen már másnapra sikerült kimutatni a 13-14-es kromoszóma bajt. És azt is láttam fiúcska lett volna. :roll:

Na csak ezt akartam leírni, de remélem erre már itt senkinek nem lesz szüksége.

És most bocsássatok meg, elbúcsúzom, úgy hogy nem is igen voltam itt. nem bírja a lelkem az itt írtakat, a szomorú történeteket, a sok problémát. És csak nézem a statisztikákat és rettentően elkeseredtem. (nálunk eleve elég baj van a férjemmel is, és ez az utolsó lombik)

Szval bocsássatok meg én inkább homokba dugom a fejem...

Szívemből kívánok mindenkinek minden jót lányok!!!!! Ezt nagyon komolyan mondom mert pontosan tudom milyen rohadt érzés ez az egész. És ha mégis jó hírem lesz egyszer az életben, azért megírom.....

Junko
junko

Zsiri:én nem hiszek semmiben lassan, istenben meg főleg nem.Ha létezne, nem engedné ezt a sok tragédiát, betegséget és nem kínozna bennünket sem. :cry:
De persze azt mondom, hogy fel a fejjel, menni kell, bírni, csinálni...csak néha kibukik az ember és igen, attól is fosok, hogy majd nehogy valami ciszta vagy rossz eredmény legyen egy újabb gát...ilyen is volta már...
Egy túlélési taktikám van csak.Fogyózok.Jázminnal hirtelen felszaladt egy tizes és egy cseppet sem figyeltem oda a kajára.Most meg szépen leadtam mindet egy fél év alatt.
Junko:sajnálom, hogy nem akarsz itt lenni, remélem azért fogunk még rólad hallani.
Még egy gondolat:én már nem foglalkozok a statisztikával és egyéb feltételezésekben sem hiszek, így az sem rettent el, hogy itt a mi körünkben nem túl jó a pgd-baba arány.Ha Csodacsibe létezik, akkor van még remény és a legszarabb napok után is hinni kell.

puszi mindenkinek (ma nálunk 36,5 fok volt árnyékban, kész vagyok még most is...)

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Bocsánat az eltűnésért, de sok dolog összejött, meg egy kicsit nem éreztem magam ide valónak. De ráébredtem itt a helyem mert kell nektek a pozitív hír. Igen is, sikerülhet, nem tudjuk kinek mikor és hányadikra de küzdeni és küzdeni kell.

Itt vagyok én, 3 vetélés, 1 üres petezsák,mindezek után a műszeres befejezések és 2 sikertelen lombik. De nem adtuk fel és ti sem teszitek ezt. Habár, szomorú olvasni a történeteinket, de ez mások számára tanulságos lehet. Nekünk meg a gyermek utáni vágy ad erőt.

Junkó:

Ne menj el kérlek, ne dugd homokba a fejed!!!!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára csodacsibe 2011.01.18 21:45-kor.
csodacsibe

Sziasztok!

Megint én.

Kockásfül:
Szia!

Nem semmin mentél keresztül, 9 lombik az nagyon sok. Minden tiszteletem nektek!

Jázmin:

Csodacsibe:

Hm, nagyon is létezik. Egy izgő, mozgó csibész kicsi lány. Nagyon ügyes, mindent csinál amit korához képest kell, sőt többet is. Már most visszabeszél :D , körbejárja az ágyat, sokat nevet. Imád kukázni ha véletlen meg tudja szerezni a szemetes vödröt. Szereti anya újságjait kiolvasni, homokozik, hintázik. nagyon életre való csibe.
Ha sok vagyok szóljatok
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csodacsibe 2011.01.18 21:46-kor.
csodacsibe

Sziasztok!

Csibe: gyönyörű a kislányotok!:)

Jázmin: fél év alatt leadtad a súlypluszt, az nagyon szép eredmény. Az élet apró örömei:) A férjem is épp fogyózik, majd meglátjuk milyen eredménnyel:)

Junko: azt nem tudtam, hogy Kónya M.-ék csinálták a vizsgálatot a babán. Azért ezt tényleg nagyon szépen kijártátok.
Nagyon sajnálom, hogy így döntöttél, hogy nem jössz, de várunk vissza a jó hírrel, mihamarabb!!!!

A topicot én úgy gondolom azért írjuk, hogy tartsuk egymásban a leleket, ha már így jártunk. És még fontosabb, hogy a tapasztalatainkat megosszuk egymással, sőt tanuljunk esetleg egymás hibáiból ebben a labirintusban.

Jázmin: mindjárt július! :wink:

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok Lányok!
Nekem Kockásfülü hívta fel a figyelmemet erre a topikra, ezúton is köszönöm szépen.
Sajna a történetem is hasonló, mint Kockásfülüé.
Röviden: 32 éves vagyok, 17 éve együtt a párommal és 7 éve szeretnénk babát sikertelenül.
6 stimulációs és 2 fagyis lombik van a hátunk mögött (bp-i Kaáli, Krizsa), egyetlen biokémiai terhességgel, egyébként semmi. Nálunk is a 4. lombik után derült ki, hogy a férjemnél genetikai probléma van, a 14. és 21. helyen. Ezután két PGD-s lombikunk volt.
Alapvetően a férjem rossz eredményei miatt kezdtünk lombikozni, nálam később IR-t állapítottak meg, illetve alapból hol van peteérésem, hol meg nincs, de kitűnően tudnak stimulálni.
Eddig mindig sok sejtecskénk volt, PGD után 4-6 „jó” maradt. Az első alkalommal 3-at, a másodiknál 4-et kértünk vissza, de nem történt semmi.
Én most kezdtem el a Fülöp féle kivizsgálásokat, már nem túl sok vizsgálatot kell megcsináltatnom, mert azért az elmúlt 4 évben „sokmindenemet” kivizsgálták már. Nem tudom, hogy miért nem tapadnak meg nálam a sejtecskék, azt sem tudom, hogy egyáltalán lehetnek-e ennek immunológiai okai. Azért kezdtem ebben az irányba kutakodni, mert szerintem nálunk nem a genetikai probléma miatt nem jött még létre terhesség, mert valamilyen okból el sem jutunk odáig, hogy megtapadjanak, pedig elvileg minden körülmény megfelelőnek tűnik.
Szóval röviden ennyi! Hol elvesztem minden reményemet, hol megint újabb erőt merítek valamilyen pozitív hírből.
A donortéma nálunk is előkerült már, de én még szeretnék próbálkozni, a férjemnek szeretnék gyereket szülni!!!!! Örülök, hogy találtam olyan embereket, aki hasonló cipőben járnak, ugyanakkor azt kívánom, minél előbb ürüljön ki ez a topik :lol:

adnaV
adnav

Üdv itt adnaV! :)

Nálatok hogy derült ki a genetikai probléma? Gyanakodtak rá? Vagy csak úgy elküldtek a vv-re? Vagy csak magatoktól mentetek?
Fülöp féle kivizsgálás szerintem "profi". Azon túl, hogy olyan a manus, amilyen :roll: Meg sok-sok türelem szükséges hozzá.
Érdekes, hogy nem tapadnak meg a babák spontán nálad, de erre a Fülöpös kivizsgálás szerintem választ fog adni.

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok!

A mai napon még AdnaV után én is gyarapítanám a PGD-s topikot. Nem vagyok teljesen ismeretlen legalábbis Kockásfülű és Csodacsibe számára.
Sajnos én is a sikertelen PGD-s tábort erősítem. Eddig 3 sikertelen lombikunk volt, mindegyik PGD-s, bár a másodiknál ET után 3 hétig húztam. Vagyis valami elindult csak nem maradt meg. Az első és a 3. teljesen negatív eredményt hozott. Most várakozunk. És őszintén szólva nem tudom mit is gondoljak a PGD-ről. Főleg csodacsibe esete kapcsán, hiszen nekik is volt PGD, elvileg normál embriót kaptak és mégis transzlokáció hordozó. (Ennek ellenére megszületett és gyönyörű baba :) illetve bocsánat kész hölgy már)
Igen elfelejtettem, hogy nálunk is a kiegyensúlyozott transzlokáció a probléma az apabaj mellett. Szóval nekem megingott a hitem abban, hogy mennyire is hasznos ez a PGD? Tényleg ti tudtok olyanról aki mondjuk az embriók egyik feléből kért PGD-t a másikból nem? Már nekem ez is eszembe jutott. Meg az is, hogy ha lesz következő alkalom akkor nem kérek a PGD-ből. Csak az a dühítő, hogy nem tudja az ember lánya, hogy mivel csinál rosszat. Legalábbis én, most teljesen bizonytalan vagyok. Nálunk mindig ha jól tudom minden embrió továbbfejlődött az 5. napig. Ilyenkor az jut az eszembe, hogy hátha olyan került a "süllyesztőbe" ami pedig jó lett volna. Hiszen tudjuk, ez a vizsgálat sem ad 100%-os pontosságot. Itt tartok most. Kissé bizonytalan vagyok. Bár az angol nyelvű szakirodalmat olvasgatva az orvosi angol tudásom egyre jobb lesz :lol:

Befejezésképpen még egy jó hír. Beszéltem egy intézeti dolgozóval, akinek az ismerősi körében született PGD-vel egy kislány. Kb 3 éves lehet most. Direkt kislányt kellett kiválasztani egy örökletes betegség elkerülése végett. Szóval ő lehet a 2. pozitív példa Csodacsibe után.

Örülök ennek a fórumnak, hiszen itt nem csak lombikos társakra, hanem sorstársakra találni, akikkel együtt fogunk még mi is csodababákat tologatni.
Lányok ki lesz a követező csodacsibe után? Ki vállalja be? (van valakinek kristálygömbje esetleg?)
Üdv:
Lulu
lulu3

Szia Lulu!

El vagyok képedve, hogy napról napra többen vagyunk... Örülök, hogy Te is csatlakoztál hozzánk! Üdv itt:)

Én nagyon szívesen bevállalom a következő egészséges babát:))) Bár csak így menne:)
Mi szeptemberben megyünk a 3. PGD-s lombikra. Az a baj, hogy a PGD nélküli lombiknál is azt mondják, 40% az esély a megtapadásra.
Itt az én példám, ami számomra megmagyarázhatatlan, hogy spontán azonnal terhes leszek, ha csak a férjem rámnéz. :D Lombikkal meg hiába válogatott "egészséges" a baba, nem tapad meg. Viszont nálunk, ha nincs PGD, akkor inkább spontán próbálkozunk, ezért nem tudom meg, hogy vajon a PGD miatt nem tapadnak meg, vagy sima lombikkal sem sikerülne? Na jó kis eszmefuttatás volt, azért remélem értitek:)

Zsiri
kiszsiráf

Zsiri!
Nálunk nem volt semmi előzménye a genetikai eltérésnek, nekem még nem volt vetélésem (vagy legalábbis nem vettem észre, hogy valaha terhes lettem volna) a lombikos doki küldött el vérvételre, mert már nem volt más ötlete, a többi kivizsgálás megvolt. A férjemnek van két bátyja, ahol van két-két gyerek, a sógornőimnek és az anyósomnak egyszer sem volt vetélése (vagy legalábbis nem tudtak róla) a férjemnél mégis probléma van. Jó lenne, ha már tényleg kaphatnék valami választ a miértekre, mert megmondom őszintén az borít ki a legjobban, hogy "minden nagyon szép, minden nagyon jó" aztán gyerek meg sehol, pedig minden tankönyvi. Az OK, hogy nem sikerült elsőre, másodikra, sőt még a harmadikat is elfogadtam, de a negyediknek már sikerülnie kellett volna :roll: Na mindegy, már én is túl vagyok a statisztikán való rágódáson, az a lényeg, hogy egyszer születhessen egy egészséges kisbabám :lol:

Szia Lulu!
Üdv itt! Én is gondolkodtam már azon, hogy csak a felét küldeni PGD-re, de én is bizonytalan vagyok, hogy lenne-e értelme, vagy csak rosszat tennék vele.
A másik ami felmerült bennem, hogy milyen jó lenne, ha működne már a petesejt fagyasztás, mert akkor lehetne a PGD-t két részletben csinálni. Nekem mindig brutál sok sejtecském van, legutóbb 27-en voltak és a "jó" sejteket sem tudták mind beültetni. Ha viszont két menetben csinálnák, akkor egy stimulációval 2x is próbálkozhatnék, ami persze a lelki könnyebbség mellett anyagilag is sokat számítana, hiszen inkább fizetném ki 2x a PGD alapárát, mint két stimulációt és leszívást.
Nekem a legutóbbi lombikom márciusban volt és már teljesen önköltséges volt, PGD-vel együtt 600.000 Ft-ba került. :roll:

adnaV
adnav

Lulu, Adnav:üdv a klubban!

Én úgy gondolom, hogy a PGD-nek az embrió megtapadásához az ég világon semmi köze nincsen.Mivel az eljárást 8 sejtes állapotban végzik és az csak a kromoszóma állományra vonatkozik, a beültetés utáni állapothoz nincs köze, mivel a megtapadásért a hormonok a felelősek illetve 12 hétig a petefészek.
De abban teljesen egyetértek, hogy ez nem garancia az egészséges babára, csak a mi alapbetegségünket zárja ki.
A sors fintora, hogy a lányom Turner szindrómás volt és emiatt kellett megszületnie és bár ez is egy kromoszómarendellenesség, de a translocatiohoz semmi köze.Szóval szar ez mindenképp, mert egyrészt kiszűrhetik, hogy a mi átrendeződött bajunkat ne örökölje, de annyi meg annyi egyéb, spontán kialakult fejlődési rendellenesség van, hogy a negyedét nem is tudjuk.
Persze ezen nem kéne aggódni, tudom, de én a múlt miatt képtelen vagyok rá.

Csajok, csináltam egy táblázatot, hogy egy helyen legyen nagyjából mindannyiunk helyzete, így könnyebb talán, elég kezdetleges, semmi színes gólya meg babafotó, de itt szerintem nem is ez a lényeg, inkább az információ egymásról.
A hiányzó adatokat, akit persze nem sértek vele, írjátok meg és pótlom.

Kép
jázmin20

Kép

Kép
jázmin20

Jázmin: köszi a táblázatot, jó ötlet. Úgy látom a 7-es meg a 14-es igen népszerű :roll:

A PGD-nek szerintem azért van köze a megtapadáshoz, méghozzá a legeleje miatt, vagyis a 8 sejtes állapotban lévő embrió burkán egy pici metszést csinálnak, hogy 1 sejtet el tudjanak venni. Szóval nem elég, hogy mesterséges körülmények között termékenyült meg, de még 8 sejetsen is "megzavarják" szegényt. Szerintem ennek a parányi kis embriónak azért ez a beavatkozás igen sokat számít ahhoz, hogy továbbfejlődik-e vagy sem. Ráadásul mi a PGD után rögtön kaptuk is vissza a babákat, nem volt még mondjuk 3-4 nap, hogy lássuk, hogy fejlődnek-e tovább.

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok!

Csak gyors benéztem, mert rohanóba vagyok. Holnap jönnek keresztgyerekek megörzésre. 3 gyerekem lesz 3 napig. Bevallom kicsit parázok. :D

Jázmin:

Nagyön köszi a táblázatot! Tök jó lett. Mostmár hiszel Csibénk létezésébe? :D

Lulu:

Szia! Bocsi de tényleg nem futja többre , szombaton jelentkezem ha kipihentem magam.
csodacsibe

Köszönom lányok a jó fogadtatást.

Jázmin! Mesélnél arról, hogy hogyan alakul ez a fagyis lombikotok? 13 petesejted lett, vagy mindegyik megtermékenyült és ezek lettek lefagyasztva? Hogyan működik ez a későbbi transzfer? ( Bocsánat, ha ezt esetleg már leírtad, de ma nem nyújtok 10%-ot, akarom mondani a 100%-ból a mai nap már csak ennyi a kapacitásom.)
A táblázathoz: Kockásfülűvel együtt rangidős vagyok én is, 37, 5-6 transzlokáció(férj), jelen?.
Adnav Te hogyan élted meg a sikertelenségeket? Nálam az elsőnél teljes pozitív hozzáállás, majd nekem biztosan fog elsőre sikerülni, 2. közömbös hozzáállás, 3. 3 a magyar igazság szóval ez tuti. Majd a 0 HCG döbbenet. Most meg kb. a félelem, hogy 3 lombikot 1 év alatt talán elpazaroltam, talán nem kellett volna ilyen hamar egymás után. De a talánokon már nem szeretnék gondolkodni.
Kiszsiráf, Fülöp doki nálad nem talált semmi mást?
Kockásfülű! Csak nem megint a munka? Tessék jönni. Mikor mész a Profhoz?
Csibe! Gondolom hangos lesz a ház! De hidd el sokan cserélnénk veled.
Lulu
lulu3

Lulu: nem, semmi mást nem talált Fülöp ezen kívül.

Nem gondolom, hogy elpazaroltad a 3 lombikot 1 év alatt. Ha meg nem mentél volna, akkor valszeg azért lennének benned kérdőjelek, hogy vajon megtettél-e mindent. Én is így vagyok, sehogyse jó.
Nálunk a 2 sikertelen PGDs lombik után azonnal tudni akartam, vajon spontán sikerül-e újra. Kétségbe estem, hogy majd esetleg ezekután már spontán sem tudok teherbe esni. Aztán sikerült persze, azonnal, csak ugyebár annak is vetélés lett a vége.

Csibe: kitartás a gyerkőcökhöz:) Biztos jól meglesztek együtt:)

Zsiri
kiszsiráf

Lulu:első lombikunk van folyamatban, megvolt a stimuláció, a leszívás.13 szép kis sejtem lett, ők vannak lefagyasztva amiatt, mert a győri intézet nem rendelte meg időben a pgd vizsgálathoz szükséges eszözöket.De mivel már stimulálva lettem, leszívták őket és mentek is a sítáborba egyből.:-)
Most meg passzolt egy ciklusta doki, mert elutazik, úgyhogy az ő hibájukból 2 hónapunk ugrott, de elvileg a következő ciklusban mehetünk 3.napon, uh-val figyelnek majd, megvárjuk a normál petekilökődést, közben a petesejtjeimet felébresztik, megtermékenyítik, megvizsgálják, hogy hányan egészségesek és akkor félidő körül visszakapom őket.Remélhetőleg egészségesek lesznek és elindulnak a fejlődésben és nagyon készülnek hozzánk... :roll:

Én is akarok pgd-s Csodabébit!!!

Javítottam a táblázatot.

Kép

Kép
jázmin20

Jázmin!
Szupi a táblázat!
Nálam esetleg annyit kéne pontosítani, hogy az összes lombikból 2 volt PGD-s.

Lulu!
Hogy, hogyan éltem meg a sikertelenségeket??? Nagyon nehezen, mert egyébként eléggé sikerorientált és az élet egyéb dolgaiban viszonylag szerencsés alkat vagyok. Igen nagy különbségek voltak a sikertelenséget követő lejtmenetek mélysége között. Az 1. lombik után valamiért már a beültetés után éreztem, hogy nem sikerült, de nagyon nem borultam ki. A 2. után már kellett a fél év a lelkem rendbetételére. A 3.-nál ugyebár valami elindult, így nagyon bíztam a 4.-ben, hogy az lesz a tuti. Aztán a 4. után sorban gázos dolgok jöttek: kiderült a genetikai eltérés, az egyik fagyis próbálkozásunk közben meghalt az apukám, a másik fagyis próbálkozás közben meghalt a nagymamám, az 1. PGD-ben megint nagyon bíztam, hogy menni fog, aztán mégsem, most a legutóbbi közben pedig meghalt az egyik legközelebbi barátnőm. Szóval folyamatos lelki megpróbáltatás ez az egész, nekem nem is ment volna, ha nem kérek segítséget, úgyhogy már 2,5 éve járok pszichológushoz (kineziológushoz). Tudom, hogy sokan nem nyitottak az ilyesmire, de nekem nagyon sokat segített abban, hogy ne érezzem magam selejtnek és ne váljak egy elfáradt, pesszimista, csak a meddőségével foglalkozó nővé, hanem addig is, amíg a Jóisten megáld egy gyermekkel, élvezzem az életemet.
Nekem az is sokat segített, hogy még a lombikok előtt elkezdtem egy másoddiplomás egyetemet és így bár az elmúlt 5 évben kismama nem lettem, de lett még egy diplomám, vagyis nem érzem teljesen elveszetegetett időnek ezt a fél évtizedet.
Szóval nagyon nehéz ez, de a sok megpróbáltatás után már megtanultam összekaparni magam és menni tovább, amíg az egészségem engedi és "kapok" végre egy egészséges kis csöppséget (vagy kettőt) :lol:

adnaV
adnav

Lulu!
És te hogy viselted az eddigi sikertelenséget?
Szerintem sem "pazaroltad" a 3 eddigi lombikot! Nekem valahogy úgy van ez a fejemben, hogy lehet, hogy az van nekem megírva, hogy "teszem azt" a 8. lombikom fog sikerülni, akkor a sikeres előtti 7 lombikon is túl kellett esnem. Nem tudom érthető voltam-e, bár már te is rájöttél, ezen semmi értelme rágódni és ne is tedd azt. Ha testileg-lelkileg készen állsz a 4. és remélhetőleg sikeres lombikra, akkor vágj bele. Ha azonban valami miatt még nem vagy teljesen OK valamelyik oldalról, akkor várj még egy kicsit. Néha 1-2 hónap is sokat jelent a regenerálódásban!!!!

Csodacsibe!
Milyen volt 3 gyerekre 3 napig vigyázni?

Jázmin!
Akkor jól értettem, hogy neked a petesejteket, nem az "embriókat" (persze inkább "csak" embriókezdeményeket fagyasztották le Győrben? Nekem márciusban azt mondta a dokim, hogy a Kaáliban még nem fagyasztanak petesejtet.

adnaV
adnav

Voltunk ma a Kaáliben. Sóoldatos méhfeltöltést + UH-t csináltak, mert meg akarta nézni a doki, hogy az utolós műszeres befejezés nem hagyott-e valami maradandót a méhüregben (heg vagy ilyesmi). De hála az égnek minden OK.
Megkaptam a laborbeutalót meg a fogigátló receptet, augusztusban kezdem szedni, utána jönnek a szurik. :)

Zsiri
kiszsiráf

Látom haladnak a dolgok! És ha jól látom akkor mindenki Kaális? Ha más nem győriKaális. Zsiri kihez jársz? Ilyen vizsgálatot nekem is csináltak még az első előtt, hát , nem az amire szívesen emlékszem vissza.
Adnav, neked milyen vizsgálatok zajlanak? Van olyan amit eddig még nem csináltattál meg? :wink:
Én is ma voltam vérvételen, na persze nem HCG-n, hanem TSH-t nézetni. Kíváncsi vagyok mi lesz az eredmény, mert az előző lombik előtt sikerült az alulműködésem után egy hiperműködést produkálni. Az eredményem egy hajszálnyival több volt mint a nulla. Én spec azt gondoltam, hogy laborhiba is lehet, 0,015! volt. De a lombik folytatódott. Szóval valszeg fogok egy jó endokrinológust keresni.
Tényleg! Ti hallottatok már a bükki füvesember gyógyteáiról? Ha jól emlékszem akkor Babaváró teakeverék a neve. A Duna Tv archívumában a videótárban van is egy film róla. Már akit érdekelnek a füvek. Azt hiszem nálam az fog következni.
Most megyek mert vár itthon is a munka.
lulu3

Adnav:igen, jól értetted, "csak" a petesejtjeim vannak vitrifikálva, nem lehet tudni, hogy hányan kelnek fel és hányan egészségesek.Ez egy teljesen új módszer, jobbak a sejtek túlélési arányai, mint a normál hagyományos fagyasztásnál.Meglátjuk...

Zsiri:nekem is a méhem belső részét nézték meg a lombik előtt, nekem altatásban csinálták és méhtükrözésnek hívták, nem volt valami klassz élmény, bár a hsg után csöndben maradok.Nekem is azért nézték, hogy a pici lányom születése után nem e maradt valami heg vagy seb vagy akármi.Örülök, hogy rendben vagy odabennt!

Lulu:én az első pár évben még hittem a teákban, ittam én mindent, amit csak mondtak, szedtem a bogyókat, csodaszereket, de miután kiderült a genetikai gond, már nem hiszek ezekben.Én már csak a szikében és az orvostudományban hiszek.
És igen, szerintem mindenki pesti kaális, én pedig győri kaális vagyok.

Kép
jázmin20

Lulu: Kovács P. az orvosom a Kaáliban. Hogy a párhuzamoknál maradjunk, nekem is kész lett a hormonsor, a 2 hete voltam vv-n. Nekem is pajzsmirigy alulműködésem van, a TSH-m 4,16:( Már az előző lombikoknál is szedtem gyógyszert, hogy 2 alatt legyen, de mivel nem érzek egyébként semmit miatta, ezért az utolsó vetélés után abbahagytam a gyógyszert. Hát fel is szaladt az érték, úgyhogy júliustól újra Letrox, hogy a lombikra visszamenjen szépen 2 körülre.
A teáról nem hallottam, viszont egy Czeizel-es videoklinikát találtam. Ha van kedvetek hozzá, a téma ismerős:(
http://www.videoklinika.hu/video/dr._cz ... n_sejtbank

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok!

Vissza olvasás nélkül.

Nagyon jól sikerült a 3 nap így nagycsaládos anyaként. Gréti jól bírta , voltunk fürdeni, buszoztunk a kisfiú kedvéért, fociztunk a lány és a fiú kedvéért. Lett is izomlázam, Gréti meg jókat nevetett a babkocsiba azon ahogy rohangálunk. Majd ő is rúgta a lasztit egy kicsit. Ma sütöttem 40 db palacsintát , gulyás levest. Csak leves maradt, ja és este mikor elmentek apát és Gréti elmentek a mamához én meg kitakarítottam itthon. Kellemesen elfáradtam. gyerekek kérdezték mikor jöhetnek megint? :D :D
csodacsibe

Sziasztok!

De eltűnt mindenki. :(

Zsiri:

Örülök, hogy minden rendben volt a vizsgálatnál.
Nemsoká itt a következő lombik és kezdődnek az izgalmas napok. :D

Lulu:

Teákat én nem ittam viszont a méhpempőt azt ettem a stimu ideje alatt végig.A beülti napjáig, nem tud az segített vagy sem de pont megfáztam a leszívás napjára és aspirin-c tablettát szedtem. Ezt javasolták ami nem ártalmas a lombikra. De van aki szedi akkor is ha nincs semmi baja.
Egyetértek Adnav-al, ha nem vagy kész ne vágj bele.

Adnav:

Nagyon jó volt csak irtó fárasztó, persze az idő is pocsék volt. De már mondták a gyerekek augusztusba is jönnének ha lehet.

Kockásfül:

Akkor én is ez miatt vagyok néha rendetlen.
:D

Képzeljétek Csibénk tegnap óta mondja apának, hogy: Pa. Na eddig is elvarázsolta apját de most totál vége apának. Kb 2 hete kiabál nekem, hogy : Aja. Ja és már 4 egész foga van amivel úgy harap :lol:

Jó éjt mindenkinek és gyertek meséljetek, ki merre jár mit csinál?
Holnaptól szép napocskás napot mindenkinek.
csodacsibe

Sziasztok!

Ma végre kisütött a napocska, Csibe, minden kívánságod így teljesüljön:)

Felénk nem történik semmi izgalmas, júliusban nyaralás, augusztustól meg készülünk a lombikra. Jövő héten szeretnék szólni a biológusnak, hogy rendelje meg a PGD-s cuccokat, nehogy úgy járjunk mint Jázminék:( Ki tudja a szabadságolások miatt nehogy elcsússzunk.

Jázmin: ti mikor kezdtek? mikor kell menned leközelebb Győrbe?

Zsiri
kiszsiráf

Zsiri:hát jól teszed, hogy rájuk szólsz, én miután a döbbenettől felocsúdtam majd leüvöltöttem a fejüket, amikor fény derült a "kis" malőrre...most is izgulok, mert a "felébresztéshez" is kell egy oldat, ami Japánból jön, én is szólni fogok, hogy legyenek kedvesek nem elfelejteni.Ismételten.:-(((
Ha megjön, akkor kell hívnom őket és a 3. napon mehetünk vérvételre, uh-ra, utána szerintem uh-k lesznek, mert figyelni kell a petesejtkilökődést és csak utána lesz transzfer.És persze transzfer előtt lesz a nagy dolog, hogy hányan ébrednek fel, hányan nem betegek és hányan indulnak szépen el...Szóval mindez kb 2 hét, most félidőben vagyok a cilkusommal.
Már tűkön ülök, nem bírok várni, ez a legidegesítőbb dolog, menni akarunk, haladni.Évek óta csak várunk.

Merre mentek nyaralni?

Kép
jázmin20

Jázmin: A várakozás ismerős, legdühítőbb dolog, amikor nem történik semmi :evil:

Kónya M. a héten nincs, külföldön van konferencián, úgyhogy azért hívom a jövő héten én is.

Fognak még adni neked valami hormont is, hogy felkészítsenek a transzferre? Vagy majd az UH után mondja el a doki?

Többiek merre csavarogtok?:)

Zsiri
kiszsiráf

Zsiri:azon a bizonyos konferencián van most a szakma Rómában, természetesen az én dokim is, ezért passzoltak egy hónapra le...
Nem tudom kapok e valamit, szerintem nem, max utána valami sárgatesthormont a megtapadásra.Nemsoká kiderül.
Próbálom nézni a jó oldalát a dolognak, punkció után nem is lehetett volna beülti, mert annyira túlstimuztak, ( állítólag középen összeértek a petefészkeim, akkorára dagadtak voltak) ...mostanra már szépen helyre állt a rend odabent és jöhetnek a bogyóim a pocakba.De olyan rossz néha, mert már annyit várattak, hogy el sem tudom képzelni, hogy újra pocakos leszek, azt meg, hogy anya, azt végképp nem.Valahogy nem merek előre gondolkozni, Jázimmal sem tudtam még akkor sem, amikor még nem tudtuk a bajt.Örök pesszimista vagyok. 8)

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Jázmin:

Igen nagyon nehéz elképzelni az egészet. Meg elhinni is nehéz még akkor is ha kézzel foghatóvá válik.
Nagyon nagyon drukkolok nektek is és remélem már nem kell sokáig várnod és ott figyelnek a baócák a pocidba.

Nem tudtuk valami jó szülész-nőgyógyászt???? Akinél szültem oda nem szeretnék menni és kéne egy doki de olyan akinél esetleg majd ha összejön a következő bébi akkor szülhetek is. Legyen emberséges és megbízható ja és figyelmes.
csodacsibe

Csibe:én sajnos nem tudok ebben segíteni, mert én messze lakok Tőletek.De szerintem olyan doki úgysem létezik, aki minden elvárásunknak megfelel.Én már annyi félével találkoztam, de még egyik sem volt az igazi.Talán a legdurvább doki-élményem akkor történt, amikor a beteg kislányom megszületett és utána szemrebbenés nélkül eltette egy "normál" szülés árát.Nekem nem lett volna hozzá gyomrom, de nem vagyunk egyformák.Abban a helyzetben ki voltunk szolgáltatva és azt akartuk, hogy a legjobb bánásban részesüljünk és nehogy valami maradandó sérülésem legyen.

Zsiri:nem mondtad, hogy végülis hová mentek nyaralni?Remélem ez lesz az utolsó édeskettes nyaralásotok! :wink:

Csibe:akkor csodacsibe tesó "projekt" (de úúútálom ezt a szót) indul?Juhéjj!!!

Kép
jázmin20

Jázmin: Aha, akkor együtt vannak Rómában. Most, hogy mondod, összeállt kép:)

Olaszországba megyünk egy hétre majd, megnézzük a Garda-tó környékét. Remélem én is, hogy jövőre már babázással töltöm a nyarat. A tavaly nyáron nem mentünk sehova, mert kellett a szabi a lombikhoz, tavaly előtt meg a férjem volt pont próbaidős nyáron, így nem engedték el. Idén nem áldozzuk fel a nyarat, ezért nem is baj, hogy csak szeptember elején kezdünk szurizni.

Zsiri
kiszsiráf

Sziasztok! Sajnos nem csavargással töltöttem az időt, hanem munkával. Nálunk semmi nem történt azóta ilyen téren.
Érdekes volt visszaolvasni, mert nálunk is volt olyan amikor majdnem le kellett állítani a lombikot, már a stimu közepén, mert elfelejtettek róla szólni, annak aki a vizsgálatot végzi. Ő pedig természetesen a kérdéses időben nem volt itthon. Szóval azt az idegességet nem kívánom senkinek, szerintem az is benne volt abban, hogy akkor nem sikerült. Amúgy nem igazán hiszem, hogy amikor annyi pénzt kifizet az ember erre az egészre akkor abból az összegből nem sikerült nekik egy telefonon pl. ezt lerendezni. Nem kevés pénzről van szó, mint tudjuk. De ezek után mindig én is szóltam a biológusnak a várható időpontról. Egyébként nekem a már nevezett biológus, azt mondta, hogy legközelebb csak akkor menjek hozzá, ha pozítív eredményem lesz. Ezért nem is megyek hozzá mostanában :lol: De sajnos nem ez volt az egyedüli negatív történetem. Kívánom, veletek ne történjen ilyen meg hasonló se.
Csibe! Ha még mindig kell orvos akkor írjál! gondolom még tudod a címemet, s akkor majd többet írok.
lulu3

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?