Új privát üzeneted érkezett!

Szia Lányok!

Hát én is jó régen voltam már, ilyenkor megérem követni az eseményeket.

Tünde!
Őszintén sajnálom, ami a babáddal történt. Kívánom, hogy ne add fel a reményt és hiszem, amit Angéla írt: ez a picúr még visszatér hozzátok és nagyon sok örömet fog okozni, ha megszületik.

Hát nálunk is megvolt a 18.heti uh és örömmel jelentem, hogy úgy néz ki kisfiúnk lesz! Bár a doki még nem mondta 100 %-ra, de a párom teljes eufóriában megnyugtatott, hogy ezt bizony ő megálmodta és így lesz! November elejére tervezünk egy Praxisos látogatást, akkor már tutira meg tudják mondani.

Tothzsuzsi!
Nekem is a mellső falon tapad a lepény, de nem mondta a doki, hogy ez gondot jelentene. Ne rémísztgess! Ma amúgy is majdnem meghűlt bennem a vér. A reggeli pisi után észrevettem, hogy vér van a W.C-ben és majdnem bepánikoltam. Aztán kiderült, hogy szerencsére "csak" az aranyerem okozta. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én ebben az állapotban oltári szorulásos lettem. A doki szerint normális, hogy most lelassul az anyagcsere, na de ilyet?!
Mondjuk a kezdeti hányingerem miatt nem úgy kajázok, mint terhesség előtt (joghurt, müzli és főzelék helyett inkább péksütiket és tésztaféléket tudtam enni), de most azt hiszem ideje lenne visszaállnom, mert ez nem állapot.

Amúgy lassan eljutok arra a szintre, hogy ideje lenne táppénzre vonulnom, mert megőrjítenek a kollégáim. Otthon legalább nyugalom lenne, azzal tudnék foglalkozni, amivel akarok és ugye a babusnak is az a fontos, hogy a kedves mama nyugodt idegállapotban várja Őt. Kép

Most megyek, mert már keresnek! Sziasztok! Ancsimamóca
ancsimamóca

Sziasztok!

Zsu
Én hétfőn voltam UH-n, nekem is azt mondták/írták, hogy "placenta a mellső falon". Igaz, nem az én dokim volt, de nem szólt, hogy ez gond. Kedden megyek a saját dokimhoz, majd rákérdezek.
Bízzunk benne, hogy nem lesz semmi baj!

Az UH-s doki mondta, hogy jól látszik a neme, akarjuk-e tudni. Összenéztünk és nemet mondtunk. Mikor kijöttünk, párom elkezdett találgatni, hogy ha ilyen jól látszik, biztos fiú. Lehet, hogy legközelebb mégis megkérdezzük. Kép

Most voltam háziorvosnál és jól felhúztam magam.
Odamentem, kiderült a háziorvosom szabin van, de egy másik helyettesíti. Gondoltam mindegy, ez nem túl extra dolog, bármelyik orvos meg tud vizsgálni és beírni a kiskönyvembe.
Vártam egy órát, sorrakerültem és elmondtam miért jöttem. Az orvos bár burkoltan, de közölte, hogy mivel nem az ő betege vagyok, nem kap utánam pénzt, menjek vissza, ha a saját dokim visszajön a szabiról!
Vitatkoztunk még egy darabig, aztán azt mondta, jó, akkor mégis megvizsgál. Megmérte a vérnyomásomat, beírta a kiskönyvbe és közölte, hogy lepecsételni már nem fogja, jöjjek vissza jövő héten a saját orvosomhoz.

Kell egyáltalán ez a háziorvosi vizsgálat? Ti voltatok?
Az az igazság, hogy semmi kedvem órákat ülni beteg emberek között egy ilyen miatt.
zsana75

Sziasztok,

hat mar regen jartam erre, de most vegre sikerult. Nagy orommel olvastam magam a tablazatban meg, Nadine, matol 21. hetbe leptem, ha kislany lesz, most a Rita a favorit, ha esetleg aktualizalsz valamikor.
Az en AFP eredmenyemnel jol kivartak a 2 hetet, igy aztan el is feledkeztem szinte az egeszrol, biztos voltam benne, hogy rossz lesz, miert is ne esnek en is a 80%-ba bele. Erre hetfon azt mondta a doki, hogy 2,1 MOM es ez normalis. Tok jo.
Holnap megyek a Praxisba, kivartam, mig "A" Gyorfi megjon a szabijarol. Jo volt olvasni, hogy ti is jartatok paran mostanaban es jol sikerult. Van valami trukk, hogy a babus tuti ebren legyen? Nekem azt tanacsoltak, vigyek magammal csokit, az edes izre fel szoktak ebredni.

Moni(20+1)
monci

SziasztokKép

Hú, mennyi kissrácKép Timka, Fanni baba válogathat majd közöttükKép

Zsana
Nekem egyáltalán nem kell háziorvoshoz járnom. A legelején voltam, akkor megvizsgált tetőtől talpig, azóta csak a táppénzes papírért szoktam beugrani, havonta 1-szer, de akkor is csak az asszisztenshez.
Nekem a kiskönyvemmel csak a dokim és főleg a védőnőm foglalkozik.

Én pont most beszéltem telefonon a dokimmal, a jövő heti, 24.heti "randit" kellett megbeszélnünk. És jövő hét vasárnap, 24.-én épp ügyel, így akkor kell mennünk, ami azért jó, mert pont aznap lesz ugye a Bababörze, ahová menni akarunk, így 1 nap letudjuk a két dolgot és nem kell kétszer egy héten felutaznunk, ami ugye sok idő, sok pénz(bentin+autópálya matrica), és nem utolsósorban fárasztó. Egyre inkább.
Így viszont tök jó, 3-ig van Bababörze és 4-re kell dokihoz mennünk. TökéletesKép Remélem minden oké lesz, főleg a méhszáj izgat nagyon, remélem Kristóf hallgat rám és teljesen zárva tartja februárigKép
Hétfőn meg a védőnőhöz kell mennem, hallgatunk szívecskét isKép, ezt imádom. Aztán mehetek a laborba, lesz vizeletvizsgálat és jól megcsapolnak majd, szinte minden létező vizsgálatra vesznek majd tőlem vért, de leginkább a terheléses vércukor izgat. Remélem jó leszKép

Babus+Kristóf (22+4)

Kép
babus2005

Sziasztok!

Köszönöm a bíztató szavakat a munkahellyel kapcsolatban, az a baj, hogy eleve soha nem tudtam elérni, hogy bejelentsenek, így megbízási szerzôdéssel dolgoztam csak. Azzal meg ki is törölhetem akár, pontosan úgy ki tudnak rakni egyik napról a másikra, ahogy tették. Azóta már nem is dolgozom, ennyire sürgôs volt nekik. A tegnapi napom még elég borongósra sikeredett, de nem vagyok hajlandó ezen tovább rágódni, épp elég baj, hogy így is ráment egy éjszakám, amikor nem tudtam aludni, meg a tegnap estém, amikor iszonyúan fájt a hasam, a párom szerint az idegtôl. Élvezzék csak továbbra egymás társaságát, az épp elég büntetés nekik.

Különben is, ma voltam AFP-vérvételen, és nem tudom, ez rutin-e, de elôtte megnézték pici Benit ultrahanggal. Bár már ismét kezdtem aggódni a pocim nem túlzott növekedése miatt, holott megígértem, hogy nem fogok, azért nagyon jót tett most, hogy ismét láthattam! Kép Olyan iszonyú cuki, és annyira el tudok érzékenyülni mindig, amikor meglátom! Most is fiúnak saccolták, de ismét nem mondták biztosra. Minden rendben van vele, a mért méretek alapján pont akkora, amekkorának lennie kell, és azért ez tényleg végtelenül megnyugtatott. Azt is mondták, hogy tényleg ne aggódjak a pocim mérete miatt, ha csak félidônél kezd el nôni, az sem jelent semmilyen problémát. Most elôször megnézték a vérnyomásom és a súlyom is, azzal sem volt semmi gond.

Utána levették a vért, de ez elég viccesen alakult, mert menetközben "elfogyott". Komolyan, egyszeru"en nem jött több. A már levett adagot kellett aztán szétporciózni 5 vagy 6 kis fiolába. Még sosem hallottam ilyenrôl...

Megkérdeztem még a toxoplasmát, azt mondták, az nem rutinvizsgálat, azt csak akkor tesztelik, ha indokolt vagy ha én külön kérem. Nektek is kérnetek kellett? És kértétek is?

Most pedig élvezni fogom, hogy évek óta elôször annyi idôm van, amennyit csak ember lánya kívánhat magának, és kényeztetni fogom magunkat, meg eljárunk terhestornára (ha végre találok valamit), és a profilomba is rögtön felteszem a friss képet. Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,
ha terhestornát találsz, megosztanád velem is?

Köszi
Lir
lirian

Sziasztok!

Zsana
Nekem sem mondta a dokim, hogy különösebben meg kéne ijednem, sőt később szégyellte magát, hogy akaratlanul is megijesztett. Csupán óvatosságra intett, mert a múltkor (kb. másfél hete) kicsit vérezgettem. Akkor említettem neki, hogy Ákos sokat cipelteti magát, emelgetnem kell, meg a boltban sem tudom mindig eldönteni, meddig tart a cipekedőképességem határa. Ezekre kell vigyáznom, csupán a jobb félni, mint megijedni elvét vallja a dokibácsi. Igaza is van, bár nem örülök, amiért bekúszott a lelkembe a félelem. Eddig nem izgatott semmi, most mindentől parázok, az Afp-től kezdve a méhszáj kinyílásán át a méhlepény leválásáig mindentől. Szörnyű! Kép
Amúgy hogy bírtátok ki, hogy nem kérdeztétek meg a nemét? Én már majd' meghalok a kíváncsiságtól, de Kispocok még csak 15 hetes, nem tudta tegnap megmondani az orvos, mi van a lába között. Talán 3 hét múlva, a genetikain...
Még Ákos előtt azt mondtam, hogy tök szép dolog, ha csak a szüléskor derül ki, fiú vagy lány az új családtag. Persze várandósan már alig bírtam magammal, annyira kíváncsi voltam, de csak a 33. héten derült ki. Azért remélem, ez a kicsi nem olyan szégyenlős. Annyira szeretném már tudni, mert Ákossal is akkor tudtam igazán jól kapcsolatot teremteni a pociban, amikor már a nevén szólítottam őt.

Csajszik, én is véleményezést kérek: Tóth Alexandra illetve Tóth Szabolcs Levente jól hangzik?

Tünde, én is szívből sajnálom, ami veletek történt, kívánom, hogy a 2005. nyári kisbabások között már újra ott legyetek. Sok erőt, kitartást és sikert kívánok ehhez.

Zsu (15+0)
tothzsuzsi

Sziasztok!

Eddig Újpesten, a XII. kerületben és a XIV. ker Bánki Donát utcában találtam kismama tornát, nekem mindegyik eléggé kiesik, ezért részleteket sem kérdeztem, de ha valakit érdekel, meg tudom adni a számokat. Van még pár lehetôség, de még ôket nem tudtam elérni, ha találok valami szimpit, mindenképpen megírom!

Üdv,
Borbolya

ui. A képet pedig felraktam! Kép

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

neked hol lenne jó?
lirian

Nekem a belsôbb kerületekben. Vagy végülis bárhol, ami a IX. kerületbôl könnyen elérhetô. És ugye, most már szinte bármikor jó... :/ Most a Schöpf-Méreivel próbálkozom, ha minden igaz, náluk hétfôn és csütörtökön van 4-tôl, de aki pontosabbat tud mondani, csak holnap lesz bent. (Tiszta röhej, hogy nem is tudtam, itt van a kórház tôlünk pár lépésre... Kép)

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Zsu
Nem csodálom, hogy mindenen parázol, de ha elmúlt a vérezgetés és azóta minden rendben, akkor biztos nincs gáz. Azért próbálj vigyázni magatokra.
Kicsit nekem is fura, hogy nem tudom a nemét, ezért nem tudom nevén "szólítani", de jópár esetről hallottam, amikor mégsem az lett, amit jósoltak.
Mostmár lehet, hogy nem fogom kibírni végig és mégiscsak megkérdezem.

Borbolya
Úgy tudom, az István kórházban is szokott lenni, az sincs neked messze.
Nem tudok róla semmit, de az Istvános topikban épp most volt róla szó, ha gondolod olvass bele.
zsana75

Köszi Zsana, ha közelebb nem jön össze, akkor utánanézek ott is!

Lir, neked hol lenne jó?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,
tul.képp mindegy, nekem inkább az időpont fontos, hogy négy előtt semmiképp se kezdődjön.

Lir
lirian

En az Arany Janos utcaba (Arany Janos u. 10. alagsor) jarok par hete kismamatornara, kedden es csutortokon van, 5-tol es 6-tol, szerintem klassz. Emellett meg kismamajoga is van szerdan es penteken 4-kor, ez masfel oras, szinten hasznos.

Moni
monci

sziasztok!

még nem olvastam vissza, de felteszem nektek a képeket, ha megengeditek :D

www.babanet.hu/album/main.php?album=3266&p=5521514

és itt a kedvencem, a mosolygós :D

Kép

Üdv. cic
cicmerák

Tényleg vigyorogKép Nagyon édes Kép
angéla

Cic Kép
naaaaaaagyon szép Kép))
lirian

Csajok Kép Köszi Kép

(ÁÁÁÁÁ, cseppet sem vagyok elszállva ) Kép Kép Kép
cicmerák

Cic
Tök jók a képek, főleg a vigyoriak :o)
Szerencsétek volt, vagy egyszerűen csak ilyen jólnevelt a gyermek, tudja, hogy fényképen mosolyogni illik.
zsana75

Helló!

Cicmerák! Hát ez hihetetlen ez a vigyorgós kép! Meg kell zabálni, olyan aranyos! Kép

Kedves Borbolya!

Olvastam, hogy mi történt veled, nem is találok szavakat! Kép A kieső jövedelem persze gondolom hiányozni fog, de ezt leszámítva egyáltalán ne bánkódj, hogy már többé már nem segíthetsz nekik a pénzkeresésben... Szemetek Kép

r
ruzicsky

Cicmerák

Iszonyú jó ez a képKépKépKép

Babus

Kép
babus2005

Cic!

Hát ez a somolygós kép, hát hát ISTENEM, annyira fantasztikusKép

Zsu!

Szerintem mindkét név tökéletes! De végül is szerencsétek van, mert a Tóth-hoz elég sokminden passzol.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok lányok Kép

megvan az AFP-m: 1,5 MOMk... a laboros hölgy azt mondta, ez tökéletes Kép

Lir
lirian

Cic!
Csuda jó ez a mosolygós kép! Büszke is lehetsz rá! Én is büszke vagyok a nagy lányomra!

Képzeljétek, tegnapelőtt elmentem UH-ra, mert nagyon pánikoltam a pocim mérete miatt és a babó sem akart mozogni. Két és fél órát várakoztam, de megérte. Minden rendben van, szépen fejlődik. Ráadásul amíg várakoztam beszélgettem más kismamákkal, akiktől megtudtam, hogy a kórházban (Sote II) keddenként vannak előadások szüléssel kapcsolatos témákról, kéthetente jön egy zongoraművész, és ezután kismamatorna. Mindez 1/2 3-tól 6-ig! Jó kis kedd délutáni program!
Tegnap délután voltam a dokimnál is, ő is megnyugtatott, hogy minden rendben van a pocim méretével és a méhszájam is tökéletesen zárt. Ugyhogy elmúlt a para!

Babus! Én úgy tudom hogy vércukorterhelésre a 26. héten kell menni. Tegnap azt javasolta a dokim, hogy arra vigyek magammal citromlevet, mert azzal olyan mintha limonádét innék és a citromlé nem befolyásolja az eredményt. Okos ötlet.

Lirian! Gratula ajó AFP eredményhez, nekem is 1,5 volt a MOM.

Timka
timka

Sziasztok!

Aranyosak vagytok Kép Nekem is nagyon tetszik az a kép.

Lirian, gratula az AFP-hez.

Szerintetek fontos a 26. héten menni? Úgy értem ha egy héttel később megyek, az gáz?

cic
cicmerák

Cicmerák,
Tündéri a babád!! Tényleg gyönyöru!!! Kép Kép

Lir,
a 4-tôl az már jó? Azt hiszem, én megnézem a Schöpf-Méreit ma 4-tôl, és majd meglátom, tetszik-e. Bár nem nagyon lesz viszonyítási alapom, mivel ugye kismama tornán még sosem voltam. Kép Ja, és nem elhanyagolható szempont, hogy ingyenes, csak TAJ-kártya kell hozzá.

És gratula a jó eredményhez! Hihetetlen, hogy ilyen hamar meglett!

Monci,
Köszi az infót az Arany J. utcai kismama tornáról, lehet, hogy azt is megnézem! Kép Te a kismamajógára is jársz? Egyébként itt mennyibe kerülnek a dolgok?

Ruzicsky,
Köszönöm a bíztató szavakat, nagyon jólesik!, valójában tudom, hogy örülnöm kéne, mert rengeteg jó oldala is van annak, hogy most nem kell közéjük bejárnom, csak tényleg a pénzkérdés na meg a rosszérzés ne lenne... De majd csak lesz valahogy...

Timka,
akkor mindkettônket jól megnyugtattak végre a pocink méretével kapcsolatban. Kép Ez a citromlé ötlet nagyon jó!!!!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya Kép

Ha ma megnézed a Schöpf-Merei-ben a tornát, majd mesélj, jó? Kép

Egyébként a villámgyors AFP eredmény azért van, mert én a SM-ben fogok szülni (kis szerencsével Kép ), és majdnem az összes többi kórházban levett vért is oda viszik elemzésre vagymire Kép
Úgyhogy én megspóroltam a szállítási időt Kép
lirian

Timka

Én is többnyire a 26.hetet hallottam, de a dokival úgy beszéltük meg, hogy a laborokat itt helyben megcsináltatom és amikor a 24.hét végén találkozunk, akkor már magammal tudom vinni az eredményeket és így nem kell külön, csak egy vérvétel kedvéért felutaznom Pestre.
Bár nem hinném, hogy másfél-2 hét ide vagy oda, sokat számítana. A vércukorértéknek így is, úgyis jónak kell lennie. Gondolom énKép

És nekem se akar mozogni Kristófom. Már megint. Vagy két napja lustult be, de eddig legalább ritkán rúgott egyet, de éjszaka óta semmit se érzek. Csinálhatok én bármit. Nagyon bepánikoltam. Mi van vele? Megint front van?

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa

Én úgy tudom, ezek másnapra megvannak.

Babus

Kép
babus2005

Vizelet, vérkép, vércukor, ezek rutinlaborok, tutira meg kell, hogy legyenek 1 nap alatt. Ha kell vizelet tenyésztés is, akkor az kicsit tovább tart, meg egy-két ritka vérvétel tartana tovább, de olyanok meg nemigen kellenek.

Neked se mocorog? Én már előbb jól kibőgtem magam, úgy bepánikoltam. Erre nagysokára kaptam egy pár kicsi rúgástKép Ez is valamiKép

Babus

Kép
babus2005

Babus, nekem sem mocorog ma. Csak reggel volt egy kis enyhe kaparászás, azóta alszik. Vagy depis. Vagy csak a szar idő miatt. De nem is csodálkozom rajta, nekem sincs semmihez kedvem, neki miért legyen. Ő is már egy kész kis személyiség Kép
Úgyhogy szerintem nyugi, főleg ne bőgj, nem tesz jót.

Üdv. cic
cicmerák

Cicmerák

KösziKép Ha már egyikőnknek se mozog, akkor talán tényleg nem Kristófomban van a hibaKép

Babus

Kép
babus2005

Babus Kép

szerintem ezek a tökösök sztrájkolnak Kép

cic
cicmerák

Engem azért ijesztett meg kiváltképp, mert már napok óta fokozatosan egyre kevesebb mozgolódott, erre mára teljesen abbahagyta. Így csak csupa rosszra tudtam gondolni. De mivel előbb már kicsit rugdosott, így most jobbKép
De tényleg, biztos csak tökös-sztrájk vanKép

Kép
babus2005

Sziasztok!

Hát én is aggódtam kicsit, mert ma lényegesen inaktívabb a gyerek mint mondjuk tegnap, vagy a hét elején, de szerintem ez a nyomasztó idötöl van, ha nem kellene dolgoznom én is biztosan elaludnék, hát gondolom ö is ezt tesz, reggel mocizott ,rúgott nagyokat, de most semmi.

De ez hagyján ahhoz képest amit hétvégén csinált velem a drága, na akkor teljesen készen voltam, semmit nem csinált egész nap és este is csak nagyon haloványan produkálta magát,igaz szüreteltünk és sokat hajolgattam, lehet ezért húzta meg magát.

Nektem elöfordult már olyan, hogy nem a hasfalatokat rugdosta, hanem szó szerint mintha a méhszájam környékét és a bélredszeremet környékezné. Ritkán,de csinál ilyeneket is.

Nállunk apa még nem érzi a kezével a mozgást,amit nem nagyon értek,mert ha lefekszem és rugdos akkor lehet látni a hasamon,hogy hol rúg,mert ott abban a pillanatban kipúposodik a hasam, lehet,hogy apa szerencsétlen egy kicsit, látni látja,csak nem érzi.Ja és állítólag hallja is, de az én fülem nem ér a hasamig, így ezt nem tudom nyugtázni.Azt mondja, hogy amikor én mondom,hogy rúg akkor egy kis pukkanást lehet hallani.Hát nem tudom.

Lányok és most vagyok 20+5 napos és még sohasem vizsgált meg a doki, ez normáli szerintetek? Engem leginkább a méhszájam izgat,mert elég sokat keményendik a hasam, igaz csak 2 mp-re,de akkor is. Csak uh-kon voltam még.Mit szóltok??

Hüvelykenetet sem vett még, pedig mondtam neki,hogy van néha kis folyásom,de azt mondta ez normális dolog és el voltam intézve, mit tegyek.
Mondjuk a folyás csak akkor jelentkezik,ha túl sokat gyalagolok, takarítok stb, máskor nincsen semmi.

Segítsetek!!!

Timi
vargáné

Cic!

A mosolygó babátok egy tünemény, eddig nem voltam biztos benne,hogy megyünk 3D-s uh-ra de mostmár tuti !!!

Borbolya!

A ti babátok is nagyon édes, öt is megkuksiztam!!!

Timi
vargáné

Timi

Én, mivel egy örök pánikoló vagyokKép, kiharcolnék egy vizsgálatot. Szerintem, pláne, ha sokat keményedsz, nagyon nem ártana. Egy hüvelykenet se lenne nagy dolog. Én önszántamból kértem a 14.héten egy hüvelykenetet és a 19.-en egy méhszájvizsgálatot.
De nem tudom.

Babus

Kép
babus2005

Timi

Én is sokallom a folyásom. A múltori vizsgálatnál azt mondta a doki, hogy ez normális. Nem vett kenetet.
Tegnap voltam megint nála, és miután megvizsgált, mondtam neki, hogy én még mindig sokallom ezt a mennyiséget. Megint azt mondta, hogy ilyenkor több szokott lenni, de felírt valami kikeverteni való cuccost, amihez ma jutottam hozzá. Azt mondta 5 estén keresztül ezt a kúpot helyezzem fel a hüvelyembe. Kipróbálom, ártani szerintem nem árt, főleg ha a doki írta fel.
Szerintem szólj a dokidnak, úgyis csak akkor fogsz megnyugodni.

Lányok! ne parázzatok, nem csak a kukisok sztrájkolnak. Az én puncis lányom is csendben van.

Timka
timka

Sziasztok!

én nem tudom eldönteni, hogy mi a sok folyás, és mi a normális. Nekem is van, de nem fáj, nem csíp vagy viszket, szerintem akkor nincs baj.
Nekem a doki a terhesség elején csinált vizsgálatot, kenet, vérvétel, meg ugye kitapintotta, aztán kb. 13-14 hetesen nézett méhszájat, kenetet nem vett. Meg az afp vérvétellel néztek még dolgokat. De szerintem én is kérni fogok egy vizsgálatot, bár kiráz a hideg tőle. Mármint nem fáj, de akkor is Kép

cic
cicmerák

Sziasztok!
Csak az utóbbi néhány írásra reagálnék így hirtelen:
- nagyon furcsa, hogy bakterológiai vizsgálat nélkül felír valamit az orvos, amit a hüvelybe kell helyezni terhesség alatt Kép Nem tudom, mennyibe kerül egy ilyen vizsgálat, de ha csak ezért nem csinált, akkor enyhén szólva is fel vagyok háborodva!!!
- sose izguljatok így a terhesség felénél, hogy mennyit mocorog! Sokszor nem is érzed, ő mozog. Valamint a megszületés után is majdnem az egész napot végigalussza... Tehát csak nyugi! Én sosem gondolkodtam ezen, mikor ennyi idős terhes voltam. Ne izgassuk egymást, mert ilyenkor még tényleg nem mindent érezhetsz! Már én is kezdtem figyelgetni, de inkább gyorsan lebeszéltem magam. Elég a 36. héttől emiatt aggodalmaskodnunk Kép Akkor is még jut rá 4 hét Kép
- Nem fáj a vizsgálat, mármint az orvosi... most még. Nem akarlak elkeseríteni benneteket, de az utolsó időben már majd 1-2 hetente kell menni, de akkor már általában mindenki vizsgál kézzel (az én orvosom minden alkalommal, azaz 4 hetente). Szóval az már nem lesz olyan sima ügy! Az utolsó 1-2 héten igencsak kellemetlen bír lenni!!! Én mindig a szülés előtti vizsgálatoktól féltem, mert az tényleg fájdalmas volt. És nem csak nekem, más orvosok más betegeitől is ezt hallottam. Úgyhogy most élvezzétek ki Kép)
- Úgy tűnik, döntöttünk név ügyben, úgyhogy Nadine, ha olvasol, akkor légyszíves írd be a baba nevéhez, hogy Bernát Kolos! Köszönöm!

Jó éjt!
Dorka
dorka

Sziasztok!

Nekem mindig van méhszájvizsgálat, amikor 4 hetente megyek a dokimhoz.

Ugyan én még továbbra sem tudom, melyik táborba tartozik Kispocok, alias bioaktív sajtkukac Kép, de tegnap és ma ő is nagyon csendben van, (2-3-szor éreztem egész nap) ahhoz képest, micsoda bulik szoktak folyni odabent..., eléggé furi.

Mukika,
valóban sokminden megy a Tóth-hoz, de pl. az egy szótagú nevek: pl. Zsolt, vagy azok, amelyek sok t betűt tartalmaznak, nem passzolnak hozzá.
Ti választottatok már nevet? (bocsi, ha már írtad, most nincs időm visszaolvasni)

Zsu
tothzsuzsi

Én a hüvelykenetre megint csak én példámat tudom felhozni. Nem csípett, nem viszketett, még folyásom se nagyon volt, de aggasztott, hogy már "rég" volt vizsgálva, erre megnézettem és kitenyészett egy Streptococcus. Tehát sose lehet tudni.
Nekem mindenesetre jövő héten úgy tudom lesz megint. De ha netán nem lenne, akkor is megkérem rá a dokim, hogy én bizony szeretném ha csinálna.

Dorka
Megnyugtató, amit a babamozgásról írtálKép Meg az is, hogy mindenkinek sztrájkol a babájaKép

Babus

Kép
babus2005

Csajok!

Lehet hülye kérdés, de méhszájat milyen vizsgálattal néz a doki. Én nem bánnám,ha nem matatna bennem és nem tenné belém azt az undorító kacsát.

Szóvla hogy megy ez?
vargáné

Timi

A méhszájat bizony "matatással" nézikKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Timi Kép, a méhszájvizsgálat kacsa nélkül történik, kézzel, és matatnia muszáj a dokinak. És szerintem is itt az ideje a vizsgálatnak. Nekem 3-4 hetente van ilyen, mindig, amikor mennem kell hozzá. Persze van, aki azt tartja, hogy "fölösleges" annyit piszkálni, de én így sokkal nyugodtabb vagyok.

Dorka Kép, először is köszi a naplót. Kép Nekem az első terhességemnél egyszer sem fájt és kellemetlen sem volt a vizsgálat, még szülés előtt sem. Igaz magzatvízvizsgálatom nem volt, azt mondják, az tud kellemetlen lenni. Igazad van, a baba mozgása ilyenkor még "rejtett" is lehet, tehát lányok, tényleg ne izguljatok, mozognak a Picúrok, csak nem mindig érezhetően. Kép

Babus Kép, ne aggódj, pláne ne idegesítsd magad ennyire, hogy még sírsz is. Hidd el, a Picúrkád jól van!!! Kép

Zsu Kép, szerintem is jók a nevek. Kép

Timka Kép, biztos nem fog ártani a kúp, használd el, bár a folyás valóban bővebb a terhesség idején. Kép

Cic Kép, a baba tüneményes!!! Kép Irígykedem is egy kicsit, én már kétszer jártam úgy, hogy a picúr művészien hátat fordított, és nem volt hajlandó megfordulni. Kép Sem az arcát, sem a nemét nem mutatta meg. Szégyenlős a kicsike! Kép

Lir Kép, gratula az AFP-hez! Kép

Borbolya Kép, sajnálom, hogy így alakult a munkahelyed, de rá se ránts (tudom, anyagilag nem ilyen egyszerű a dolog Kép), kényeztesd magad, a párod és a babátokat. Pihenj sokat és tedd azt, ami jól esik. A volt főnököd pedig nyaljon sót!!!

Bocs, hogy nem említettem mindenkit, de olyan sokat kellett visszaolvasnom (ez jó ám Kép), hogy itt-ott elveszítettem a fonalat. Kép

Szép álmokat mindenkinek, üdv: Beatrix
beatrix28

Beatrix
Már kihevertemKép Megnyugtatott nagyon, amit írtatokKép És bizonyára megérezte ezt Kristóf is, mert egy kicsit elkezdett mocorogniKép

Babus

Kép
babus2005

Néztétek a szülőszobát?
Nem semmi volt, hogy a csajnak végig kisfiút mondtak, Márkra számított, erre a szülőszobai UH-on kiderült, hogy kislányKép És tényleg kiscsaj lettKép

Babus

Kép
babus2005

Meg akartam nézni a Szülőszobát, de elaludtam.
Babus, csak nem kezdtél el reménykedni, hogy a tietek is kiscsaj lesz a végén? Kép
Pár napja mikor voltam UH-on megkérdeztem a csajt, aki végezte a vizsgálatot, hogy meg tudja-e mondani a nemét. Persze tudtam már, de kiváncsi voltam, hogy mit mond. Kérdezgette, hogy biztos tudni akarom, nem lenne-e jobb majd akkor megtudni, amikor megszületik. Határozottan közöltem vele, hogy nem, most akarom megtudni. Ő is azt mondta, hogy kislány, úgyhogy ez már nem lehet fiú. Már csak azért sem, mert vásároltam neki egy csomó aranyos ruhát.

Dorka
Írtad, hogy furcsa számodra, hogy úgy ír fel valamit a doki, hogy nem is végzett bakterológiai vizsgálatot. Nekem is furcsa volt egy kicsit, de bízom benne. Azt mondta, ő nagyon sokszor ezt szokta kikevertetni, ha valakinél lett volna panasz biztos nem csinálná így.

Vargáné
Nekem 3-4 hetente ellenőrzi a méhszájamat a doki, ha minden rendben van akkor szerintem nem is kell gyakrabban. Ja, és kacsa nélkül, simán az ujjaival ellenőrzi. A matatás elkerülhetetlen. De mire kell a kacsa?

Timka
timka

Sziasztok lányok!

Látjátok én 20+6 napos vagyok és még sosoem volt vizsgálat, hát hétfőn kikövetelem,ha ez nem veszélyes a babára.

Én néztem a szülőszobát a reklámig és aztán úgy döntöttem,hogy nem nézem többet, legfeljebb amikor már kibújt a baba,mert nem akarom elilyeszteni magamat, hiszen minden szülés más és más,de nem akarom,hogy rettegjek tőle,mert az a saját szülésemet csak hátráltatni fogja.

Timi
vargáné

Sziasztok!

Azt hiszem, az előbbiek után én is kérni fogok egy kenetvizsgálatot, mivel némi folyás nálam is fennáll, amire a doki (ránézésre) Klion-kúpot adott (amit elvileg a terhesség első három hónapjában tilos használni, de ő megnyugtatott, hogy ez csak Magyarországon van így, másutt minden további nélkül használják), de nem igazán használt...
A szülőszobán kivételesen nem aludtam el Kép és a meghatottságtól sírtam is a végén, de valahogy még nem érzem úgy, hogy a szülés miatt rettegnem kéne (12 hetesen), lehet, hogy hülyeség, de még nem gondolok bele az egész végkifejletbe, fokozatosan szoktatom magam minden változáshoz. Mindig van elég aktuális dolog, ami miatt aggódni lehet, enélkül is. Ti hogy álltok ezzel a kérdéssel? Már pontosan tudjátok, mit hogyan szeretnétek majd szüléskor? Jobb mielőbb készülni rá?
Üdv mindenkinek:
Franciska

Kép
Kép
pfranciska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?