Új privát üzeneted érkezett!

Szia Greenolive!

Igen, a kismama-klubbon mutatják meg a szülészetet és ott el tudod kérni a szülésznők számát is, ha valamelyikük szimpatikus és később választani szeretnél szülésznőt, de ez ráér kb. a 24. hét után!
Kismamatornára polifomot érdemes vinni, ha van!
Nekem egyébként a visszerek úgy a 16. hét után kezdtek kijönni, sajna hajlamos vagyok rá, de van, akinek nem is jön ki egyáltalán!

Szió
Ildi (25+2)
ildi76

A hajlam nálam is lehet hogy megvan , anyukámnak a harmadik szülésnél jelentek meg a combján kisebb seprűerek , de lehet , hogy nem így hívják ...pirosas szinű . Nekem is van egy-kettő , de még nem olyan vészes . Ami meg a térdemnél van hátul ,az nagyon zavar , de csak esztétikailagf , sosem fájt még .

Kép
Kép
greenolive

Szia Ancsipancsi!
Üdv a klubban. (Én legalábbis nem ovastam még rólad.) Szintén szentimrés? És mikor szülsz?

Aki jön az előadásra: hosszú barna hajam van (védőnéni mondta, h ne fessem a terhesség alatt...) és mivel tegnap megmostam, ki lesz bontva Kép és halál kócos lesz emiatt a hülye szél miatt. Már elképzelem magunkat, ahogy mindenkit fürkészünk, van-e rajta post it, és mi a neve, és milyen gatyában, pólóban van... Kép Bár szerintem kabát alatt ez nem nagyon fog látszani, legföljebb, ha már bent leszünk.

Fibi, nálunk a földszint a kutyusé, aki kicsit bohémul tud viselkedni és hullajtja a szőrét, szóval elég sűrűn kell majd az emeletre fel-le babázni. Már gondolkodom a liften...Kép Ti hol pelenkáztok majd? Mert én szerintem fent, nem a fürdőben, de ez még nem eldöntött.

Már lassan elkezdem összepakolni a kórházba vivendő dolgaimat. De izgi! Kép
neet(33)
neet

NeetKép

Nálunk is ugyanez a leosztásKép Földszint kutyus, emelet babus. A mi kutyunk is elég kajla tud lenni, de szerencsére az alaptermészete nagyon nyugodtt. Persze mindenki riogat, meg meséli a történeteket, hogy hogyan téptek szét csecsemőket kutyák...Kép

Ma már én is véglegesítettem a táskámat, cipzár behúzva, úgyhogy jöhet a babaKép

Gigi 37+4

KépKép
gigi28

Votiv, akkor a Shopping City Sud-be mar nem mentetek ki? Melyik uzletek voltak, a 3-4x dragabbak? Irtal korabban valami Baby One-t, az milyen? Egyebkent itthon nincs H&M, csak C&A?

Es a hordozokendogyarto ismerost megkerdezted?

Nekem Chicco Go Plus kengurum van, ami fekvo is (16e volt), eleinte abban tudtuk csak vinni a lurkot, mert a babakocsiban uvoltott. Csak az a nehezseg, hogy ha fekvokent hasznaljuk, egy vallra kell felvenni a testen keresztbe, ami nem olyan jo a cipeles szempontjabol, mintha a ket vallat huzna a soszsak.

Ildi, a Szuloszoba sorozatot en sem birtam nezni pocakkal, olyan sokkolonak tunt, inkabb nyugodt akartam lenni, es nem felni. Most viszont mar kivancsi vagyok ra, lehet, hogy nezni fogom, ugy erzem, igy mar teljesen mas lesz, ahogy Zsebi is irta.

Az elotej szerintem nincs osszefuggesben a kesobbiekkel, mert nekem egyaltalan nem volt, es aztan megis tok sok tejem lett. (Ha nincs az elejen az a sok benazas, meg a ket gyulladas, talan most is tudnek csak szoptatni.)

Greenolive, szerintem sem korai, ha mar most eljarsz az eloadasokra, gondolj csak bele, most kisebb pocival meg sokkal konnyebb elmaszkalni meg vegigulni, egy nagyobbal mar inkabb csak pihengess majd otthon. Nem hiszem, hogy addigra elfelejted, anit hallottal.

Ancsipancsi, biztos azert nem kapsz javaslatokat, mert tul nagyok az elvarasaid Kép Kedves legyen arlistaval, hat ilyenrol meg nem hallottam.

Ildi, szerintem a szulesznovalasztas nem er ra. Nehogy lemaradjatok rola, mint en (mondjuk nagyon elodaztam). Legkozelebb mar a pozitiv tesztnel felhivom, akit szeretnek Kép
moosejaw

Ancsi!
Levél ment! Megkaptad? Innen a babanetről nem mindig sikerül elküldenem a leveleket!

Gigi!
De jó neked, hogy már ilyen előre vagy (37+4)! Nekem úgy tűnik, hogy nagyon lassan megy az idő, szinte számolom a napokat!

Jucus!
Írd át a jegyzeted, férjem mégsem jön, kivételesen megbocsátom neki, a szoptatás témát elég, ha én hallgatom meg! Viszont marad a narancssárga kord gatya! Keressetek majd!

Nekünk is van kutyus, de nem veszélyes, kis földszintes fajta! Mi inkább attól félünk, hogy féltékeny lesz, ugyanis nálunk most Ő a gyerek és állandóan dajkáljuk! Azthiszem kezd sejteni valamit, ugyanis tegnap befeküdt az ölembe, aztán amikor a baba rúgott, kimászott az ölemből és mellém feküdt! Lehet, hogy ha meglesz a baba, majd dajkálhatom Őket felváltva!

Ildi(25+2)
ildi76

Moose, az SCS-be nem mentünk - egyébként ott is elsőként a H&M-be mentünk volna. A 3-4x-es boltok pl. a Schöps, a Dohnal és a Puppi-du, mind viszonylag ismert gyerekáruházak. A Baby One az SCS-ben van, még soha nem voltam, csak ajánlották. De a H&M régi kedvencem, még sovány koromból Kép. Itthon az első üzletük sajna csak 2005 ősszel fog megnyílni, már utánanéztem Kép

Árban ott van a C&A mellett/kicsit még alatta is, viszont meggyőzőbb volt a választék, mint amit itthon C&A-ban valaha is láttam.

A hordozókendő- és kengurukészítő kisiparos elérhetőségét még nem tudtam megszerezni, de már csak órák kérdése!

Babarózsa, mit szólsz a Veronikához? Kép

Nekem szerencsére nincsenek viszereim, viszont a hirtelen nagy hízástól lila foltos lett a sejhajom. de ezt már írtam nektek, nem is akarok vele többet dicsekedni, csak az újak kedvéért elmondom. szóval ezek a lila foltok/csíkok sima megrepedt hajszálerek, a doki szerint semmi kóros, csak randák. kíváncsi vagyok, elmúlnak-e majd.

Szia Greenolive! Szerintem a csütörtököt ne hagyd ki, mert az igazán izgi és tanulságos lesz - végre körülnézhetsz benn a szülőszobán, elraktározhatod magadban, hogy melyik lépcsőn/liften kell megközelíteni, persze megnézheted magadnak a szülésznőket is stb. és mindenképp vidd el a párodat is, ha ráér!

Zanza, Ancsi, üdv nektek! írjátok meg majd, hogy hány hetesek vagytok! a nevetek mellé, így:
votiv (35) Kép

na pá csajszik, mindjárt indulok!

votiv 8)
votiv

Veronika?
hmm, majd felvetem

jah, amugy Ilona sem lett volna jo, mert a hugat igy hivjakKép

Kép
babarozsa

Szisztok!

Tudnátok valami jótKép írni Kocsi Éváról..na jó inkább az őszintét...
El tudná valaki küldeni az elérhetőségét, magánrendelő számát, vagy ide vagy az email címemre: a.viki@freemail.hu
nagyon köszi!

Csibe

Kép

Kép
csibe26

Csibe 26 ! Én hozzá járok ,eddig poízítív tapasztalatokkal . Tel . : 203-67-97 , ezen a számon tudsz bejelentkezni .

Votiv ! Sajna a csütörtökit is ki kell hagynom , kolleganőm szabin és még az építkezés is tart , de majd remélem hamarosan fogok tudni járni .
Párom kizárt hogy el tud szabadulni , max. ha szabin van , egyébként párosan szoktak/szoktatok menni ?

Moosejaw ! Köszi , majd igyekszem felzárkozni Kép

14+0

Kép
Kép
greenolive

IldiKép

Mit ne mondjak már én is nagyon örülök, hogy a végefelé járunk.Kép Viszont arra számíthatsz, hogy a vége felé begyorsúlnak az események és akkor már jobban telik az idő. Hetente doki, nst. Meg ilyenkor szerintem (ahogy a többiektől hallottam) rájön az emberre, hogy úristen még ezt is meg kell csinálni, azt is. Ha visszatekintünk a terhességre, szerintem meg fogunk lepődni,hogy milyen gyorsan elment.Kép

Én is azt tudom tanácsolni, hogy nem lehet korán elkezdeni az előadásokat. Én a 20. héten kezdtem, akkor választottam szülésznőt is. (aminek nagyon örülök, mert mire a szülésre kerül a sor, már egész jól megismerjük egymást) És az sem elhanyagolható, hogy egyre nehezebb lesz ülni a pocaktól. Meg a közlekedés sem egyszerű, még autóval sem.

Gigi

KépKép
gigi28

Ancsi!

A Szt. Imre kh. honlapja (írtam a levélben, csak rosszul): www.imreszul.itx.hu ! Erről is megtudhatsz infókat!
ildi76

Votiv!

Hallgattam a tippedre es elmentunk ma a Kikaba, kisagy ugyben. Hosszas tanakodas utan, merthogy meg csak felidoben jarok es nem vittem tulzasba a nezelodest eddig, ugy dontottunk, megvesszuk, lesz ami lesz. Remelem, mindketten jol valasztottunk, te is meg en is. Koszi szepen.

Bevasarlas ugyben nekem nagyon ajanlotta egy ismerosom a Toys'rus-t, a Shopping Citi Sud-ben. Ok ott vettek babakocsit, jarokat, autosulest, ruhakat es azt mondja, sokkal olcsobb, mint itthon es jo minoseguek a cuccok. Valaki probalta kozuletek?

Moni(20)
monci

Votiv, Ildi, Jucus, Zanza, Fibi és húú, volt még Valaki!

Tök jó, h találkoztunk tegnap, nem? Még ha nem is beszélgettük halálra magunkat... Kép
Bocsi, akitől a végén nem tudtam elköszönni, de annnnnyira kellett pisilni, h mire végeztem, már szinte kiürült az épület....
Holnap bepróbálkozom a kismama-klubba is (kell oda valami, vagy ilyen egyszerű a bejutás, mint az ea-okra?) "A" épület, ugye? Azon belül? Tud valaki segíteni? És fél 5? És tényleg megmutatják a babamama szobát és a szülőszobát is? Vagy csak ezt (Utóbbit)?
Köszi a válszoknak előre is.

neet(33)
neet

Sziasztok!

Köszi a méleket!! Párom egészségpénztári tag, azért kinéztünk három orvost, akik feltehetőleg a Szt. Imrében dolgoznak, és magánban lehet náluk az egyes vizsgálatokat EP-ről fizetni. Ismeri valaki őket, tudjátok ajánlani?

dr. Bárány János
Dr. Faludi Pál
Dr. Petróczi István

Van valakinek EP-s tapasztalata?

Válaszokat előre is köszi!!

ancsipancsi

Sziasztok!
Neet, én is ott voltam, téged meg is ismertelek, a kérdéseid alapján nem lehetett eltéveszteniKép Sajnos 6ra értem csak oda így nem tudtam a csapathoz csatlakozni, de én azért láttalak Titeket. Ki volt a dokinő aki az előadást tartotta?
Jucus, még téged is láttalak, főleg hátulról, mentél át a zebrán előadás után, én a járdán Fibivel beszélgettem. De biztos nem figyeltél...
Manós
manós

Neet,

ez a hivatalos tudnivalo:

KISMAMAKLUB

minden hónapban, a második csütörtökön du. 5 - 1/2 7 óráig
találkozás a szülésznőkkel (a szülés élménye)
hely: kórház A épület, IV. emelet, tanácsterem (a telefonközpont mellett)
háziasszonyok: Csizmadia Istvánné (Erika), Fantha Zsuzsa, Molnár Gabriella, Nyulas Jolán, Tóth Irén és Ujvári Bori szülésznők

En egyszer voltam ezen, egy nagyobb teremben osszegyulik a nep, barki bemehet, sokan apukastol jonnek. A szulesznok elol szepen leulnek egy hosszu asztalnal es sorban mondanak valamit a szulesrol, beosztva a temakat egymas kozott. Utana tobb csoportban egy-egy szuleszno vezetesevel lemennek a szuloszobara, vedopapucsba bujtatnak es ott be lehet nezni az ures szobakba, megmutatjak a berendezest es a muszereket is egy kicsit. Erdekes szerintem, bar sok ido nem jut egy csoportra, kerdezni inkabb utana lehet kulon a szulesznotol. Sokan ekkor kertek fel valakit a sajat szulesukre, hallottam az egyezteteseket, telefonszamok megadasat. Emiatt erdemes a szimpatikusabb szuleszno csoportjaba csapodni, hatha a vegere megerosodik az elhatarozas...

Moni(matol 21. indul!)
monci

SziasztokKép

Igen, jo volt talalkozni MindenkivelKép Bar szegyenlem, de nem jottem ra, hogy Votiv ki volt Kép Zanza, Jucus, Neet es Ildi okes, de Votiv hol ult?
Manos! A beszelgetesunk utan olyan jo kedvem lett, hogy a ferjem csak nezett, mi tortent Kép

Neet! En is neha mar a liften gondolkodom, de egy csigas felhuzo tenyleg szoba jott mar Kép Komolyra forditva a szot, nem tudom hogy lesz a feljaras, mert a babat mindket kezzel kell tartani, es a lepcso eleg meredek...
Igen, a kismama klubba is csak be kell setalni, es tenyleg megmutatjak a szuloszobakat, baba-mama szobakat isKép Jo mulatast!

Nekem is vannak olyan sepruerek, halvany kis kekes-lilas csikok, de nem fajnak. Regebben fajt egy terdhajlatban, de azt injekcioval kezeltek es elmult (meg terhesseg elott). En inkabb sokszor arra ebredek, hogy teljesen elzsibbadt a combom, meg a fenekem, mert maskepp kell kicsit fekudnom. Gondolom, a tartasom is mas lett. De egyeb problemam hal'istennek nincsKép
Ma reggel is jo volt a csop. relax, bar majdnem bealudtamKép

Fibi (29+5)

KépKép
fibi

Ja, kifelejtettem Neet kerdesere a valaszt: mi lent fogunk pelenkazni+furdetni (nincs kutyus) a "nappaliban". A furdoszobank nagyon pici, oda nem is fer be a kiskad. Szoval az emeletre csak aludni visszuk fel este.(mi is fent alszunk) Tkp az egesz haziko nagyon pici, szoval jol ki kell talalni a szisztemat. Amig pici a babus, elleszunk, aztan egyszer talan bovites is leszKép

KépKép
fibi

Sziasztok!

Én is nagyon örülök, hogy találkoztunk tegnap az előadáson! Votiv! Mi ugye nem futottunk össze? Bocs, ha igen, csak feledékeny vagyok!
Manós!
Leveleidet nézed? Írtam neked kb. 1 hete!
Dr. Kónyi Olga volt, aki az előadást tartotta, nekem most tudtak újdonságot mondani, nem úgy mint az eddigi előadásokon!

Hát ne tudjátok meg milyen éjszakám volt, egész éjjel nem aludtam, pedig nem is volt telihold! Hétkor szenderegtem kicsit, aztán meg készültem a dokihoz! Szerencsére minden OK! Megnézte UH-gal is, a feneke volt alul, pedig a doki azt hitte, hogy a feje a vizsgálat alapján! Érdekes, hogy cukorterhelésre csak 3 hét múlva kell mennem, a 29. héten, pedig én úgy tudtam a 26. héten nézik! Már 8 kilót híztam! Hihetetlen, pedig alig eszem valamit!

Sziasztok!
Ildi(26)
ildi76

En is ugy tudtam, hogy a cukorterheles a 26. heten van (nekem is akkor volt), de allitolag orvosa valogatja.
En 7 kilot hiztam eddig, majdnem 7 honap alatt az nem olyan rossz Kép Barcsak igy maradna, de nehany hete hirtelen elkezdtem kivanni a csokikat, sutiket... Eddig az nem volt a listaelso Kép

KépKép
fibi

Manós!

Ne haragudj de tényleg nem figyeltem!Ugye milyen szép vagyok hátulról?Kép
Votiv!
kerestelek a rövid hajaddal és a csíkos felsőddel de nem láttalak!
Ja és nem ér ám, nem a megbeszélt cuccba jönni mert szegény Jucus a jegyzeteiből ismert fel csak mindenkit!

NEET!

Jösz holnap?Én igen,Soma megy a nagyihoz.Most már megismerjük egymást!

Jucus
20170114224602

Sziasztok,
Ha van/lesz választott szülésznőtök, akkor őt is meg lehet kérni (elképzelhető, hogy a kismamaklub alatt minden szülőszoba foglalt), hogy mutassa meg a szülőszobát. Én így néztem meg annak idején a szülőszobákat.
zsebi2004

FibiKép

Megkaptam az emiledet, de nem tudok rá válaszolni, mert állandóan vacakol a freemail.Kép A Magyar Posta most nagyon csipkedte magát!Kép
Tök jó, hogy találkoztatok a kórházban. Én is itt ismerkedtem meg egy lánnyal akivel utána együtt jártunk tornára meg előadásra. Ő most szült két hete.Kép

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!
Fibi, mit mondhattam, hogy olyan jó kedved támadt? De örülök az eredménynek, nem direkt voltKép)Amúgy nekem is volt egy ilyen "megkívánós" időszakom, talán pont abban az időben. Én most 8-9 kg-nál tartok, és ez csak még több leszKép
Ildi, olvasok mostmár, ne haragudj, hogy nem írok, sajnos mindig ilyen hanyag vagyok, de nem azért van mert Veled nem akarok beszélni!
Jucus, nem voltál rossz, na!Kép)))

Lányok! Ne tud valaki olyan gyógynövényes boltot, ahol lehet narancsvirág olajat és borágó olajat kapni? Egyszerűen nem kapok sehol. Ezeket az AROMAX nem forgalmazza, az illóolajok többségét az említett cég forgalmazza.Előre is köszi!
Manós
manós

Manós!
Semmi gond (e-mail), csak kíváncsi vagyok a véleményedre az illóolajjal kapcsolatban, amit írtam!
Nézted a Szabolcska Mihály utcai bioboltot? Ott elég sok fajta illóolaj van! Vagy esetleg homeopátiás patikában? Talán ott is lehet kapni ilyeneket!

Ildi
ildi76

Ildi!
sima DMben is lehet kapni eleg sok felet...
en a Muzeum krtiba jarok, az egy bio ABC

szerintem meg is rendelik, ha nincs, es lehet amugy kapni

Kép
babarozsa

Sziasztok,
vszínű azért nem emléxik rám senki (Neeten kívül), mert csak tornázni voltam, nem volt kedvem akkora tömegben ott maradni előadásra. A torna eléggé lefárasztott, csak szuszogtam, és nyögtem egész idő alatt. Aztán elindultam kifelé, és a folyosón Neettel találkoztam, hála a postitnekKép. Kinn tébláboltam egy darabig, a beígért csíkos cuccban, biztos ami biztos, felpostitezve. Sokan megnéztek, meg persze én is mindenkire jól ránéztem - tisztára olyan volt, mint valami vak randi, hihi Kép végül hazakúsztam, mert benn elkezdődött az előadás.
de remélem, legközelebb sikerül összefutni mindenkivel.

Neet, szerintem semmi pénzért ne hagyd ki a holnapit!emléxem, jót mosolyogtam a "kiíráson", amit Monci is idézett: "találkozás a szülésznőkkel (a szülés élménye)". No, ha nem is ekkora, de nekem nagy élmény volt.Kép de egyszer épp elég volt elmenni - mondanom se kell, mert iszonyú tömeg volt, az előadásosnak kb. a 2x-ese! és vszinű úgyis csak ismétlik magukat. innivalót vigyél magaddal (meg tán hideg élelmet is Kép)

Greenolive, papás szülés lesz? ha igen, nem árt, ha őt is bevonod a felkészülésbe (kismamaklub, papás tornaóra stb.), ezek havonta 1X vannak, és elég 1x elvinni rá a kispapát. ennyire talán el tud szabadulni. nekem szerencsém van, a párom kötetlenül dolgozik, így a létező összes ingyombingyom vizsgálatra, még a vérvételekre is elkísér - kicsit néha túlzásnak is tartom ezt az elkényeztetést, de persze irtó jól esik Kép

Monci, gratulálok az ágyatokhoz! Kép

Én is voltam délelőtt dokinál. Ildi, neked ki a dokid? Hátha láttalak... Kép
persze megint kiborultam: hájas malac vagyok - no azért a doki finomabban fogalmazott - a vérképem SZ-A-R, a gyerek meg nem jól fekszik, a feje nem középen van, hanem jobbra félrecsúszva -> lehet, hogy mégis császározni kell...??? KépKép

az első reakcióm persze a bőgés volt, ahogy eljöttem, hogy semmi sem mehet már jól ez alatt a terhesség alatt? a párom is szegény ott görcsölt, hogy a dokimnak nincs más dolga, mint hogy engem kiborítson???

persze azóta megnyugtattam magam - már ebédeltem is Kép - hogy nem direkt akarok hízni, meg nem zabálok fölöslegesen, és már úgysem tudok lefogyni, csak majd szoptatás után, és akkor meg minek bántsam magam ezzel. a vérképemen meg nem tudok javítani, eszem a vitaminokat meg a vasat rendesen, a többi nem rajtam múlik. aztán meg megpróbálom megbeszélni a kisfiammal, hogy majd forduljon a helyes irányba, és biztos így is tesz, ha majd ki akar jönni, elvégre tudja mi a jó neki Kép szegénykém, most is olyan kis ártatlanul kalimpál benn, nem akarom egy percig se elrontani a kedvét azzal, hogy itt stresszelek. biztos van oka, hogy még nem fordult be. talán nem is tud? hallottam ilyet, hogy az anya "belső kialakítása" miatt nem tudott befordulni a baba, hiába próbált.

na megyek, jön jóanyám, ágynézőbe Kép ilyen világhíres ágyunk van, hogy mindenki a csodájára jár Kép

votiv (35)
ui, a kengurust nem felejtettem el, csak a kollégám, de nemsokára meg lesz!

votiv 8)
votiv

Votiv!
Sajnálom, hogy nem futottunk össze tegnap! Lehet, hogy nekünk is olyan rendesen fel kellett volna cetliznünk magunkat, mint ahogy Ti tettétek Neet-tel!
Nekem Balogh doki az orvosom, remélem nem Ő az aki ennyire kiborított! Ne keseredj el, a baba még simán befordulhat rendesen! Egyébként Ők pontosan tudják, hogy mi a jó nekik! Van pl egy tornagyakorlat a farfekvéses babák megfordítására, de szerintem időnként jobb, ha az ember a természetre bízza magát! Mi van ugyanis akkor, ha az a baba azért nem akar megfordulni mert pl túl rövid a köldökzsinór a megszületéshez ! Tudom, hogy nálad nem ez a helyzet, csak példának írtam, szóval a lényeg, hogy ne stresszelj ezen, ha mégis császárra lenne szükség, annak is megvan az előnye (kevesebb szenvedés, szülési sérülési kockázat kisebb, nem megy tönkre a gátad stb)!
Egyébként most én is kaptam vasat, úgy néz ki kezdenek kiürülni a raktáraim!

Szió
Ildi(26)
ildi76

Ildi!
Az én vasraktáraim picit kaptak, de jövőhéten dől csak el, kell-e még.

Votiv!
Én vagyok a kiválasztott, h csak én láttalak? Kép
Egyébként a kilók miatt ne aggódj, egyáltalán nem vagy kövér, aki annak tart, az hülye, 35 hetesen szerintem pont jó vagy. Kép Egyébként körülnéztem a teremben, hát volt néhány eltorzult kismama (már amennyit a fejekből lehetett látni), szerintem mi hozzájuk képest qva jól nézünk ki! Kép Minden szerénység nélkül. Ja, és rajtam már most 10 kiló van, de a védőnénim is azt mondja, h az nem sok, és szerinte csak a poci miatt. Kép I LOVE VÉDŐNÉNI!

Gigi!
Nálam is szarakszik a freemail, nem tom, mi van, 2 naponta nem lehet írni, csak olvasni benne. Kép
Szóval a hiba nem az ön készülékében van, ez is valami!

Jucus!
Holnap igyekszem, de nem ígérem meg, mert akkor nem jön össze. Tapasztalat.

Monci!
Kösz a "hivatalos" infot! Kép

Manós!
Kép Kép Kép Örülök, hogy látatlanban is megismertél. Egyébként király helyem volt, első padban...

neet(33)
neet

Kisbabaruhák lógnak a fregolin!!! Kép Kép Kép Kép
De jó!!!
neet(33), akinek MUSZÁJ volt megosztani ezt az élményt MINDENKIVEL!!!
neet

Votiv, meg befordulhat siman!Kép

es milyen orvos az ilyen? amugy meg vagy vele elegedve?
az utolso hetekben csak nem fogsz fogyozniKép

Kép
babarozsa

Lányok! Én már sajnos most is jelentős túlsúllyal rendelkezem, pedig még nem is estem teherbe. Most szeretnénk kisbabát nyárra, tehát nincs most fél évem, hogy letornázzam a felesleget. Van köztetek ilyen, vagy mindenki szuper alakkal indult?

Többen írtátok a cukorterhelést. Valaki említette, hogy a gyógyszertárban 15.000 Ft-ért vett hozzá "glükózt". Igaz ez?? Mikor nekem csinálták egyszer, sima cukrot kevertek vízbe, és az akkori SZTK-ban kaptam hozzá mindent, nem kellett vennem semmit, főleg nem 15ezerért.

ancsipancsi

AncsipancsiKép

Te most arra a cukorterhelésre gondolsz, amit minden kismamánál elvégeznek?????? Hol hallottad, hogy 15.000 Ft? Én már nem emlékszem, hogy mennyi volt pontosan, de szerintem 2-300 Ft-nál nem volt drágább! Kép Csődbe mennének a kismamák!!KépKépKép
Megnyugtatlak, hogy én sem Claudia Schifferként kezdtem neki a terhességnek. Igaz nem voltam elhízva, de nem voltam egy fitnesszlédi sem. Szerencsére az én dokimat meg a védőnőmet sem izgatja a súly addig, míg annak nincs egészségügyi következménye.

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Volt már valaki Csoportrelaxáción, amit a Dr. Bálint Sándor tart szerdánként? Érdekelne, hogy mi van ott? És a Babaklubba hanyadik héttől érdemes elmenni?
üdv,
Csibe (18+4)

Kép

Kép
csibe26

Gigi!

Hidd el, sajna én "el vagyok hízva". Világ életemben ilyen voltam, hol fogytam 20 kilót, hol híztam. Folyton fogyózom Kép). Úgyhogy a doki sztem ki fog nyírni!! Kép)

Itt olvastam a cukorterhelést így, hogy "15 K HUF". Mivel a "K" ezret jelent, így gondoltam Kép)...

Különben még megkérdezném azt, hogy Ti, mint várandós kismamák, hogy érzitek? Végig tudjátok dolgozni a 8 hónapot, és csak a 9-ben terhesállományban lenni? A párom már most mondogatja, hogy azt szeretné, ha a 6. hónaptól nem dolgoznék (cég=bolondokháza). Felétek hogy van ez?

ancsipancsi

Ancsipancsi,

szerintem ez "15 kemény forintot" (esetleg csúnyább magyar szó, de azt nem írom le Kép ) jelent - tényleg fillérekbe kerül!
Ami a munkát illeti - az első babával én a 38. hétig dolgoztam, most GYED-en vagyok, de itthon egy örökmozgóval 100-szor nehezebb! Kép Kép Kép Élvezze mindenki az első terhességét, olyan jó dolga többet nem lesz Kép Kép
Soosoo (33)
soosoo

38. hétig??? egy terhesség nem 36 hét? Kép)

ancsipancsi

Ancsi, 40Kép

Kép
babarozsa

látszik, hogy kezdő vagyok. Kép gondoltam 9x4=36. hogy is jön ki az a 40?

ancsipancsi

AncsiKép

Eleinte én is egy csomót számolgattam. De mivel egy hónap nem 4 hét hanem valamivel több, ki fog jönni. 9x30,5=275:7=39,2 hét. (30,5 átlagban egy hónapban ennyi nap van) Na matematikai eszmefuttatásom itt be is fejezemKép
Mondjuk most örülnék ha 36 hét lenne egy terhesség, mert akkor már babáznékKépKép

A glükozzal meg lehet, hogy én is elszámoltam magam, reálisabb a 15 FtKép

Gigi

KépKép
gigi28

Gigi, nekem az utolso hetek orokkevalosagnak tuntek, nagyon lassan telt az ido. A rengeteg elinteznivalot is egy ido utan mar elfelejti az ember, es maszkalni mar nem mer, egesz nap itthon szoszmotoltem, olvasgattam, gondolkoztam, varakoztam, meg kartyaztam a hugommal. Ugy ereztem, mar orokre egyben maradunk.

Monci, en egy eve voltam a Toys...izeben, de akkor csak a jatekokat neztem, meg Haribo-t vettem. Persze akkor meg nem tudtam a babarol, csak nehany het mulva lett pozitiv a teszt. Mondtam is a paromnak, hogy becsi babank van Kép Na, majd ha nagyobb lesz, meg joido, visszavisszuk kirandulni es akkor majd vegignezem kinn a babacuccokat.

Fibi, az en babam lassan harom honapos, de meg mindig nem alussza at az ejszakat, es nemcsak az eves miatt, van hogy azert ebred, mert zavarja a teli pelus, szerencsere gyakran csak ket perc a pelenkacsere, kozben mindketten felalomban vagyunk. Szoval csak azt akartam mondani, szerintem gondold at ezt a pelenkazast, mert ha ejjel komasan lepcsozol babaval a kezben, az szerintem eleg veszelyes meg faraszto is. Bar azt is csinalhatod, hogy pl. a pelenkazotaska kihajthato alatetjet meg nehany pelust es egy popsikremet fenn tartasz, igy nem kell futkaroznod, az agyon is elvegezheted a szervizt. Ja, es eldobhato pelenkazo alateteket is kapni (Fixies), de nem tudom, az milyen.

Csibe, Fibi jar relaxra, es tetszik neki. A babaklubbon mar nem emlekszem, ki volt, de azt irta, az nagyon bena.

Ancsipancsi, en a hetedik honapban hagytam abba a melot, mert az en parom sem engedett tobbet (az enyem is irto stresszes volt).
moosejaw

Én itt számolgatok, de még azt sem találtam ki, hogy melyik orvoshoz járjak, ráadásul mindenképp nyáron szeretnék szülni, viszont vizsgálat előtt nem merek teherbe esni. Most olvasom, hogy a dokik elég hosszú időre adnak csak időpontot, tehát lehet, hogy lemaradok a nyári szülésről. Kép((

ancsipancsi

Ancsi, tkp. csak 38 het, mert a megtermekenyites ket hetnel tortenik, dehat mindig az utolso szinezestol szamoljak, ezert hivjak 40-nek. Ergo ha a terhesseged 20 hetes, akkor a babad 18. Tok hulyeseg. Plane, mivel nem mindenkinek 28 napos a ciklusa, en is hosszabb vagyok, ezert szuletett 41 hetre a babam. Ne is foglalkozzatok szamitgatasokkal, csak meg egy dolog, amin feleslegesen aggodhat az ember.
moosejaw

A számolgatás nekem azért fontos, mert ...blablabla, tudom, hogy nem illik ideírni, de minimálbéres kismama leszek, de előtte időben variálni szeretnék, még ha az sokba is kerül nekem egy időre.

ancsipancsi

Ja, nyari babat akarsz? Akkor maris lassatok neki, kulonben elhalaszthatod a projectet egy evvel Kép A mienk oktober vegetol julius vegeig lakott a pocakban. Nem akarlak elkeseriteni, de azt is bele kell kalkulalni, hogy nem biztos, hogy rogton sikerul, nekunk nyolc honapnyi igyekezet hozott csak eredmenyt, a baratainknal meg ket ev...
moosejaw

Moosejaw! Nem akarok egy idegbajnak tűnni, de tegnap megállapítottuk, hogy 1.) vonzom az őrült helyeket, 2.) érzékenyebb vagyok kicsit, mint az átlag. Én nem tudom lesz..ni a dolgokat. Ennél fogva mindenféle gondjaim vannak, azt sem szeretem, ha üvöltenek a közelemben, még ha nem is velem teszik. Lényeg, hogy most már 1 éve zúg a fülem, mindenféle gyógyszert kitaláltak rá, aztán most meg kapok enyhe stresszoldót, de ezeket terhesség alatt el is felejthetem. Lehet, hogy nem is fognak hiányozni, node kérem, ha otthon vagyok, semmi bajom nincs ám. Na jó, a fülem zúg tovább, de az hosszú folyamat, mire leáll. Kicsit félek, hogy nehogy átragasszam leendő pocaklakómra az idegbajt, úgyhogy emiatt is el kéne időben hagynom a céget.

ancsipancsi

Moosejaw! Nem részletezem nagyon, nem hóbortból, hanem praktikus okokból kellett volna nyárra a gyerek (hogy legyen mit mutogatni az utcán! Kép)). Na jó viccet félretéve. Szóval tanulófélben vagyok, nem akarok halasztani, és gondoltam, ha nyáron elleszek vele kicsit, akkor ősszel folytathatom a tanulást. Aztán lehet, hogy úgy is menni fog, hogy pont tanév közepén szülök, nem tudom.

ancsipancsi

Na, még egy, és utána ígérem lekopok. Ömlik belőlem a szó Kép).
Hogy miért nem látunk neki rögvest?
Mert múltkor egy háziorvosi vizsgálaton megnyomták a hasam "lenn", és nagyon fájt! Mondta, hogy húzás nődokihoz. És (most ne verjetek meg) 2 éve már nem voltam ilyennél! Szóval míg nincs minden rendben, nem merek nekiállni. Kép

ancsipancsi

Hu, ez nehez ugy. Sajnos en is minimalberes voltam, es ezen nem is gondolkoztam idoben, ugyhogy mikor rajottem es elkezdtem toprengeni meg utananezni, hogy lehetne valtoztatni, nem sikerult mar elinteznem. Szoval most a minimalberbol szamitott 34e gyedet kapom, olyan patkanyok ezek a munkaltatok, nem? Es a demografusok meg panaszkodnak, hogy egyre kevesebb a gyerek, nem tudom, miert nem ertik. Legyel ugyes Ancsi, remelem, neked sikerul.
moosejaw

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?