na es most fogtok engem leloni.
en a nagyommal a kovetkezokeppen csinaltam, szabolcsla is igy tervezem: 6 honapos koraig kizarolag anyatej+viz. de nalunk mar itt van egy kis bibi. csilla is es szabolcs ia ha jol van lakva, 12 orat alszik egy huzamban ezertt csilla 2 honapos koratol csinalja, szabolcs pedig 2 honapos es 3 hetes koratol alszik este fel10tol reggel fel10-10 kozott koltom, mert meg kell etessem, mig csilla kel 10kor.
de nekem a tejem nem volt eleg sosem, pedig mindig mindket mellbol szoptatok, igy ejjel 2szer kelek fejni es azt cumisuvegbol kapja. tehat reggel eleg a tej, de utanna meg 3szor eszik egy nap, egyszer szopik mindket mellbol majd jon a cumisveg az ejjel lefejt tejjel. tudom, sokan azt mondjak hulyeseg cumibol etetni, mert megdoldozok erte, de ennek a hatalmas elonye, h mikor 1 evesen levalasztom es tehentejet kap ergo en nem kell fejjek akkor egybol ataluszuk az ejjelt. en is. en ejjel sosem koltottem a gyerekem, nappal viszont igen, nalunk orarend van igy mindig tudom melyiknek mikor mi a baja. es ezert is kap szabolcs vizet, mert nem rakom minden nyekkenesre mellre(nem is ehes).
ergo mindket gyerekem 2-3 honapos koratol napi 4szer eszik, amitol sokan kiajulnak, de evvan, szabolcs is 7,5 kilo, tehat ehen tuti nem hal es a 4 evesbol napi 1 liter folott teljesit.
hozzatapi: en vagyok az a denaturalt anyuka, aki zoldseglevessel kezdte(repa, feherrepa es krumpli). sot, ezutan csirkehussal folytatta. es majd speont, brokkoli, stb. es mikor mar 1 etkezesnel eleg jo mennyisegu zoldseget evett akkor kezdtem uzsonnara a gyumolcsoket bevezetni. es elertem amit akartam: lanyom imadja a fott etelt, leves-masodikot, a zoldseget s a gyumolcsot is. akarmikor csoki helyett szivesebben eszik repat, almat vagy banant.
na es amitol meg jobban a hulyek koze soroltok majd: en osszesen vagy 2szer turmixoltam az etelt, mikor a hust kezdtem bevezetni, akkor kb 2 napig, aoznkivul mindig villaval osszetortem oszt jol van. es a lanyom el, az inyevel szepen szetnyomkodta es megtanulta, hogy letezik darabos kaja. o az almat 1 evesen mar hejjastol kapta es meg a maghazat is megette nemegyszer, ha nem voltam eleg gyors es nem vettem el. nem latom ertelmet annak, hogy most hozzaszoktatom a turmixolt etelhez majd megint tanitom enni darabosat, az elso par etkezest igy is ugyis oklendezteti es amugyis par darab.
szoval nem vagyunk egyformak, en nem azt mondom, hogy mindenki igy csinalja sot ne is! en ezt tettem az elsoszulottemmel, ezt fogom most is csinalni.
es a lanyomat tudatosan valasztottam le 1 evesen, 10 honaposan kezdtem el, eloszor tappal majd tehntejjel potoltam, a fiammal is igy terveztem, de a betegsege miatt meg meglatjuk. de szamomra ugyanilyen normalis meg az is, ha valaki 8 evesen valassza le es az is, ha valaki nem akar szoptatni, mert a melle megvaltozik vagy mert igy konnyebben lepasszolja a gyereket. a szoptatasrol is csak az a velemenyem, hgy addig jo, mig mindenkinek jo. es igenis van olyan, hogy valaki nem tud szoptatni!
szoval tovabbra is el a motto: mindenki maskepp csinalja