Új privát üzeneted érkezett!

Kukk!

Beoltattam a gyerököt!

Meg konzultáltam egy gasztrós csajjal és a pereputtyával (van egy védőnő barátnőm, szerzett protkót egy fejtágításra)
Rettentő érdekes dolgokat mondott. Ledöbbentem...

Ugye adott Noémi Léna Rókagizi bukása. A lányok látták, hogy szó szerint Leokádia a csaj. Na de ugye éjjel nem boáz Ottokár, csak nappal. Ergo nem GERD, csak GER. Ami nem betegség. A túlzott mozgás váltja ki. Most, hogy jobban ugrál, fokozódik. Jól hízó babánál nem lehet refluxról beszélni! Motílium és egyebek elavultak, mert az a perisztaltikát csökkenti, ami székrekedést ugyan okoz, de nem ez okozza a bukást. Illetve csökkenti ugyan, de nem kis mellékhatással.

Most Sinlacot kell adnom, de csak a ROTA oltásig. Utána hozzápi és abba sűrítő anyag.

ÉÉÉÉÉSSSSSSS! A csaj egyébként szopis tanácsadó is, így ez lepett meg nagyon: éjjel nem szabadna etetni. Ez a legújabb kutatási eredmény. Az éjjeli evészet és az igény szerinti szopi több betegség okozója is lehet. Táplálkozási zavar, elhízás, gyomorbántalmak.
Persze nem azt mondta, hogy ha éjjel felébred és sír, ne etessem meg. Nem kell, hogy felsírja a házat, vagy szenvedjen. Ha lenne cumi, akkor azt kellene a szájába tenni. Vagy ha elfogadja, egy korty víz. A gyomruknak kell a pihenés. Már persze itt a 3hó feletti babákról volt szó!

Ja és mondtam, hogy 20kor fekszik és kb 4-kor kel. Na erre mondta, hogy ezzel becsapom a gyereket. Mert egy ilyen picinek ok a 8óra kaja nélkül, de az utolsó etetés 22-körül legyen. És akkor 6-ig kitart. Tudom, nem kakukkos óra a gyerek. De ez az én bioritmusomhoz is jobban passzolna. Na ma a nagy körutazás miatt csak 23-kor tettem le végleg, így kíváncsi vagyok, mikor kel!
(a becsapás arra vonatkozik, hogy 20kor még világos is van, még nehezebben tudnak elaludni. Kíváncsi vagyok, mit szólna a szomszédokhoz, akik 18-kor fürdetik a gyereket... :oops: )

Szóval felvázoltam az alábbiakat a szopipárti dokinéninek, és meglepve tapasztaltam, hogy ez így van.
Pedig tudhatjátok, hogy nem vagyok óra párti. Meg eleve sokat nem tehetek ha éjjel ébred, mert nincs cumi, csak max etethetek. De nekem teljesen hiteles és logikus volt a magyarázata... :roll:

Elsősorban a bukás részleteiben merültem el, plusz szóba került a tej és glutén érzékenység. Ha érdekel vkit, írok arról is, csak most hulla vagyok meg nem is akarlak fárasztani Titeket ilyesmivel!!!

Katica!

Szépek vagytok! DD is szép! Nekem is tetszenek a csíkosak, Eva, Lisa, Olaf...Hmmmmm! :lol: Jó is hogy leszel talin, mert végre valaki, akinek van szövött kendője. Még győzködöm magam MT ügyben!

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Jó reggelt Mindenkinek!

Érdekesek ezek a kutatások. Hogy van az, hogy valahogy mindig ellentmondanak egymásnak??? Mondjuk engem nem tudnának meggyőzni arról, hogy ne igény szerint szoptassam a lányomat.

Egyébként a lányok is hatkor szoktak fürdeni, pontosabban pancsolni egy hatalmasat a nagykádban. Aztán közös vacsora, egy kis játék, mese és kilencre alszik mind a kettő. Nem értem miért baj ez...

Ma is túrázós napunk lesz. Apa elment Pestre. Nekem el kell menni bevásárolni, úgyhogy csajokat viszem mamáékhoz, mert én nem vagyok olyan bátor, hogy két gyerekkel menjek nagybevásárolni :D

Hétvégén jönnek Anyukámék, már alig várom!

Nem tudom már ki írta a Borostyán rajongást, de eszembe jutott róla valami: ki kiért rajongott zsenge ifjú korában? Bevallom, nekem álmaim netovábbja Bon JOvi volt :oops: Majd Mel Gibson :oops: A sort David Coulthard zárta :oops:

Zarja, asszem Te írtad kedvesen, hogy én még ifjú titán vagyok. Ennek nyomán el is képzeltem magam amazon szerkóban. Mindenesetre jót kuncogtam magamon :)

Szép napot mindenkinek, majd jövök!

dalika

Na tessék. Tegnap este zsinat, ma reggel meg (Dalika - tisztelet a kivételnek :D ) szunya? Tegnap alig bírtam tartani a lépést. Az újak még frissek :D , és felrázták a régieket is :lol: .
Én meg eper lekvárt főztem kb. mikor Katica vasalt. EZ sem normális.
Tegnap is próbálgattam Gremese szépséges mei tai-át. Most szerintem tök jól kötöttem fel, olyan kendősen szorosan volt benne a gyermek, ő jól is érezte magát, de nekem most is dörzsölte a pánt a nyakamat :( . Vagy elbénázok valamit, vagy anatómiailag süsü vagyok. Próbáltam jobban a vállamra kötni, de nem ment. Ha lehajoltam csak rosszabbodott a dolog, mert a hátamon elcsúsztak egymáson a pántok és a felső még beljebb került. Gremese ha erre jársz: volt már ilyen a praxisodban? Van erre megoldás? Tudom: képet. Igyekszem.
Leventémet továbbra is elbűvöli a szélben mozgó levelek játéka. Most a falon táncoló árnyékoknak dumál, örömködik (a szoba sarokszoba, kétoldalon ablakokkal, körbe fák). Tegnap babakocsiban kitettem a cseresznyefa alá amíg szedtem az epret. Eleinte dumáltam neki ezerrel, hogy tudja nincs egyedül, aztán már tetszett neki. Rugdosta a szúnyoghálót, nézegette a leveleket. Annyira elvolt, hogy 1 óra után félálomban vittem be.
Megyek. A háztartás zömét ki kéne vasalnom :cry: . És főznöm is kell :cry: :cry: .
pammut

pammut, a leveleg Berkót is nagyon érdeklik! Most már gyakorlatilag alig alszik a babakocsiban, mert a parkban csak a fákat nézi (jó, minden mást is) - szóval vége a szép időknek, amikor megindul a feneke alatt a kocsi, és bealudt :)

Tegnap este fáradtabban hoztam fel, mint levittem. Úgyhogy magamra kötötte itthon, és rajtam aludt egy órát. De olyan hisztis vot, amikor levettem fürdetni, hogy az egész procedúrát, törölközéssel, öltöztetéssel együtt végigüvöltötte. Aztán evett, de max egy fél adagot, és bealudt, fél 7ig nyomta. A nagy meleg őket is kikészíti...

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én is a jó időt vártam, de a 38 fok, ami délben volt, azért durva. Teljesen kimerültem, pedig alig csináltam vmit.

Ma megint anyósnap van, beszaladok dolgozni egy kicsit (jee, ott van légkondi :) )

Majd bentről lógok :)

Ja, és úgy örülök,hogy ennyien jöttök hétfőn!!! Van, aki vegtariánus?

Szép napot!

boruska

Kakti: írtad, hogy Lili a lábát tapigálja (asszem). Ebben a hülye melegben leterítek 2 db polifoam-ot a földre, és azon meztelenkedik Bulcsú. Talpig férfi: természetesen megtalálta a fütykösét és lelkesen azt huzigálja. Kb a köldökéig . Apjával csodálkozva nézzük: Zsolti: én olyan óvatosan mosogatom ez meg megmarkolja és úgy rángatja…

És közben kiskakast játszik. Egész nap… :(

Tegnap nyügi volt Bulcsú kb egész nap rajtam lógott, amint letettem félreállt a szája: szerintem az oltás következménye volt. Ma is piros a lába, ma se számítok jobbra.

zarja

Hú Csajok! Tegnap este esélyem nem volt végigolvasni a termést... Most, hogy elmentünk fél napra Dédit látogatni, itt pörgött Mindenki. Bezzeg, mikor ráérnék, akkor meg ciánoznak :D

Jaj, mihez is szóljak hozzá... Annyi előnye van azért a nagy pörgésnek, hogy mire a végére érek, már egy csomó dolog meg is oldódott :D Éljen a lustaság!!!

Tegnap este hosszasan elmélkedtünk Zapával a gyereknevelésről. És arra jutottunk, hogy 95%-ban trend kérdése az egész. Régen, csak egyféleképpen lehetett. Anyósok és Anyák azért nyomatják a tea-kóstolgatás-cukros víz témát, mert náluk ez volt a szentírás. Szóval szerintem egyik sem akar rosszat, csak néha nehéz őket elviselni ;) Bár elképzeltem a szitut, mikor édes lányom majd huszon x év múlva közli velem, hogy "Anya, a gyereknek a tápszer a legjobb és az anyatej, nem fedezi a szükségleteit". Hát lehet, hogy én is kiborulok és elkezdem majd izélgetni... :roll:
Ma annyiban jobb (és talán emiatt nehezebb is), hogy most mindent lehet. Mindenről találsz könyvet és szakértőt. Talán emiatt vagyunk bizonytalanok is néha, hiszen mindenhonnan mást hallunk. Aztán még ott van a szaranya faktor, a van rajta sapka - nincs rajta sapka problémakörrel... Szóval nehéz... Jó lenne, ha már egyszer mindenki úgy csinálhatná, ahogy neki jó. Szép álmok :D Na ennyit a filozófiáról... ;)

Éjszaka mi követtük az előre elhatározott tervet. Szóval, Zsuzsóka ébredt 2-kor, kapott 60 g vizet és a cumiját. Majd ébredt 4kor, cumi be és reggel fél7ig aludt. Sztem neki fájt a hasa az éjszakai evéstől, mert az utóbbi pár napban minden szopinál visított, most reggel, meg nem volt gond. Csak azért írtam le, hogy ilyen is van. És nem azt akartam mondani, hogy így kell csinálni! Mindenki érzi, hogy mi kell a gyerekének. :)

Nóri, köszi, hogy megosztottad az infókat, engem ez most megerősített az elgondolásomban.

Na megyek, bocsi, hogy ennyit írtam. ;) Jövő héten úgysem leszek, szóval akkor kipihenhettek.

A taliért még mindig IRÍGY!!! Legközelebb is tessék majd így lelkesedni, mikor mi is ráérünk :D

Szép napot!!!

Kép

Ági
agic83

ezt a meleget mi se bírjuk...

Léna szájpenészét nisztatinos ecsetelővel kenegetjük :oops:

ő még csk 5770 gr :lol:

Edit 5-ös Libero??? Lillu 2,5 évesen is azt hordta :lol: nem semmi méretekkel rendelkezik a fiad :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Jó reggelt.

Ezt az éjszaka nem etetünk dolgot régen is csinálták. Pl: anyuék velem meg az öcsémmel. Egyik ismerősöm is mindkét gyerkőccel.
Nálunk még mindig kel, sokat nem eszik ugyan, de ugyanannyi idő, mintha megkínálnám vízzel. Szerintem.

Lányka belázasodott éjszaka. Kapott egy kúpot és szépen levitte neki. Már vígan gagyarászik az ágyában alvás helyett.
:D

Nóri: neked az milyen kendő volt, amit a talin is viseltél?

Valamilyen nem rugalmasat én is szeretnék beszerezni az MT mellé. :)
Vendég

Zarja Mi is döbbenten néztük mindig a férfigyerekeinket, hogy milyen érzéketlenül tudják markolni, tépni, cibálni koronaékszereiket :shock: .
Na, néztem mei tai-os videókat, vannak tippjeim, ötleteim, ha ébred tesztalanyom újabb próba (elaludt a levélnézésben, még az ujját is elfelejtette szopni).
Jaj, ma láttam gyönyörű hordkendőből varrt mei tai-okat is. Na, azt hiszem ezt az áramlatot már nem lovagolom meg. Ennnyire nem hordozok. Kendő, mei tai és a végére egy gyorshadtest csatos (pl. Liliputi). Csak azért töröm magam mindent kipróbálni, mert én Levin kívül legföljebb az unokáimat fogom hordozni, ha még bírom majd :D . Legalább is remélem :wink: . Nagyfiam huncutkodott múltkor, hogy "a Levi kistestvére..." Aha. De legalább jól gondolkodik. Nagyon nagyon szeretik a kicsit :D .
pammut

Kismaki? Te Pesten melyik kerületben dolgoztál? ezt már régóta akartam kérdezni.

KépKép

KépKép
beneildi

Szájpenészesek: nagyfiam minden gondos kezelés ellenére 6 hónapos koráig penészledett :? .
Éjjel szopi. Levi néha átalussza az éjszakát, olyankor nem ébresztem, de reggelre fürdök a tejben!!! A cicimnek sajna senki nem mondja meg, hogy 'akkor éjjel lassabban'. És rendszerint a vadi tiszta hálóingem ázik :lol: .
pammut

Beneildi: nem kerületben voltam, hanem a közlekedésrendészeti főosztályon. Miért?
Vendég

Tegnap még azt írtam, hogy a gyerekem tök jó nagyokat alszik, na ez úgy látszik pont tegnap előttig volt így. Tetőtérben van a szobája, és legkevésbé sincs ott hideg. Nagyon nehezen viseli. Eddig délelőtt is aludt egyhuzamban 3 órát, délután meg 3 és felet, na tegnap összesen aludt 2 órát. Estére olyan nyűgös volt, hogy semmi nem volt jó neki. Meg ő eddig úgy aludt, hogy jól aláhajtottam a takarót, és a kezét is bebugyoláltam vele, kb úgy nézett ki mint egy múmia. :) (még régebben olvastam, hogy így jól tudnak aludni, mert emlékezteti őket a magzati pózra, kipróbáltuk, és tényleg nagyon bejött) Mindezt azért, mert elég nyugtalanul alszik, és csapdos a kezével, amitől meg felébred. Na ugye szegény gyereket 30 fokban csak nem kéne bebugyolálni, úgyhogy valahogy le kellene szoktatnom erről. Pedig már úgy megszokta, ha látom, hogy álmosodik, felkapom, viszem a kiságyba, bugyolálok, és már alszik is. :) na mindegy, jó menet lesz erről leszoktatni... Meg aludhatna lent is, meg az udvaron is, de már a kiságyát is baromira megszokta. Nektek nem csapdosnak a mancsaikkal? És a ti babóitok mennyit alszanak napközben?

Zarja, Dani is úgy megmarkolja a kukiját, hogy nekem fáj. :)
koviki

Koviki! Nálunk is nagyon meleg van. Éjszaka azért is adtam vizet, mert eddig már átaludta az éjszakát és azt sejtem, hogy a meleg, meg a szomjúság ébreszthette fel... Nálunk Zsuzsó még minden etetés között alszik minimum 1 órát, de inkább másfelet. Ja és hason alszik a Ded, mert a nagy csapkodással mindig felébresztette magát... Úgyhogy mi az elejétől hasra vágtuk és bejött. Tudom, van baba, aki nem szereti.. Én már úgy szeretnék hason aludni, de nem tudok, meg az oldalamon sem. Na sebaj, majdcsak sikerül egyszer egyben sokat és hason aludni. Majd nyugdíjas koromban :D :D

Kép

Ági
agic83

Koviki Nem kell elhagynod a bugyolát! Csak mondjuk éjjelre adsz rá egy bodyt vagy egész vékony pamut rugit és egy tetra kifogóval bugyolálsz takaró helyett. Nyáron én ált. egy pelust szoktam rátenni a kocsiban "takarónak". Mivel takaratlanul én is védtelennek érzem magam alváskor :wink: . Csak én lepedővel takarózom nagy melegben.
pammut

Sziasztok,

Huu hat nem sokat aludtunk az ejjel, szegeny babocam, fogzas plusz oltas garantalt nem alvas. Most alszik de nyoszorog almaban.

Bcris, dologel itt nincs szerintem, meg sehol sem lattam.

Nurofent adok neki, de azt ugye nem lehet egy-ket napnal tovabb adni egyhuzamban. Nalunk ez a fozgas mizeria mar 2 hete tart legalabb. Nem tudom mit talaljak meg ki.

Nekem errol a jo tanacs osztogatasrol az jut eszembe, hogy ebbol a szempontbol jo, hogy tavol vagyunk. Igy senki sem szol bele a dolgokba. Viszont ha szuksegem van segitsegre, csak egy telefon. Akkor is inkabb hugomat kerdezem, mert o ket es fel eve szult, szoval neki azert frissebb az elmeny.

Edit, sajnalom, hogy nem vagy jol. Ha jol esne kibeszelni a dolgot, ne tartsd vissza. A multkori feszko nem miattad volt, biztos inkabb miattam. :? Mea culpa... Na de hat ugy szep az elet ha zajlik. Jo kis kozhely. De tenyleg mondjad mi bant. Ti hogy alltok a fogzassal?

Dalika ifju koromban leginkabb Johnny Depp tetszett, es meg mindig jo pasi nekem... Meg annak idejen a New kids on the block volt a nagy favorit :D . Visszont anyukam meselte, hogy amikor kicsi voltam Soltesz Rezsoert voltam oda...

Kép

Kép
editmk

Jó reggelt!

Huh,de dög meleg van.Már reggel fél nyolckor elindultam gyerekestől a piacra,hogy hátha nem lesz az a nagy meleg még,de lett! :? Bár ezt vártuk NYÁR van!
Zsombi is két napja hisztizik egy-másfél órát esténként,a meleg miatt gondolom,más okot nem találok.Viszont éjszaka jól alszik kilenctől,úgy négyig-ötig,aztán kis szopi és tovább hét-fél nyolcig.

Gyereknevelés:szerintem is mindenki saját maga döntse el miképp csinálja,senkinek nincs joga beleszólni,nem csak egy út van.

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

Viki,napközben változó az alvása.Általában fél óra-másfél óra közötti időt alszik napi 3-4-szer.Ez sok mindentől függ:mikor kel reggel,megyünk-e valahova stb.Mancs csapkodás az van este,mikor leteszem aludni rugdosással kiegészítve,míg el nem alszik,onnan tudom,hogy elaludt,hogy abbahagyja. :)

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

Igen Ági, Dani az a gyermek, aki gyűlöl hason aludni. :) Próbálkozás már volt, amikor beájult leraktam hasra, aludt is kb fél órát, aztán rájött, hogy úúú bazzz hason vagyok, és a szomszédok megtapasztalhatták, hogy tud ordítani is a gyerek. :)

Köszi Pammut, most éjszaka pont így aludt ahogy írtad, és jó is volt, mert éjszakára le tudom úgy hűteni a szobát, hogy elviselhető legyen a hőmérséklet, de napközben ez esélytelen. Csak meg kellene szoknia a hason alvást...

Más: egyik ismerősnek a 2 és fél hónapos babája "táncol". Ha szól a zene, akkor elkezd rugdosni. és fel lehet fedezni azt is, hogy rendesen ritmusra csinálja, de tényleg :) Dani csak örül a zenélő bigyóinak, de a legnagyobb jóindulattal sem lehetne azt mondani, hogy ritmusra örül. :) tegnap főzés közben doboltam neki egy láboson, az tény hogy örült neki, de nem kezdett el ritmusra rugdosni a büdös kölke. :) pedig elég zeneb@zi család vagyunk...bár az apja nem egy fred aster (csak azt hiszi), lehet ezért nem táncol a gyerek? :) Nálatok előjött már a gyerkőc ritmusérzéke?

Kép

Kép
koviki

Sziasztok!

Edit! Ne tartsd magadban, ami bánt. Szerintem senki nem unja itt senki baját. Eddig is mindig vigasztaltunk, bátorítottunk akár g-mailen, akár itt. Továbbra is fogunk!!! Fel a fejjel! Buksisimi!!

Úgy tűnik találtunk kecót, de még nem kiabálom el. Tegnap egyeztettem a csajszival, de ma még nem sikerült elérnem, pedig este készülünk megnézni. Jajjj, annyira izgatott vagyok, olyan jó lenne már valami világos napocskás lakásba költözni Samuval. Szoríjjjatok!

Ja, és ma veszem át a Mei tai-t. Micsoda szuper nap.

Azon elmélkedtem most hogy mikulásozok, hogy milyen sz@rul érzem magam. Fájdogál itt-ott, meg hát az a mensis közérzet- szóval, hogy bírtam én ezt kilenc hónapig?? Ugyanilyen volt minden nap, sőt a vége felé csak egyre rosszabb...Talán a tudat segített, hogy egy kisbaba lakik odabent...
:D

Edit: a Nurofent nem lehet folyamatosan tényleg? Az ismerősömék minden nap alkalmazzák, nekik azt mondta a doki, hogy nyugodtan lehet... Már megint ellentmondások, őrület!

Most hogy elhatároztam, adok enni Samunak 3-kor amikor felkel, jön Nóri az új elmélettel-most megint elmélkedhetek. :evil: Amúgy eddig órákat kínlódtunk, így meg 3 kor kap enni, 3.10-kor már békésen alszunk mindketten. Ja, kb. 9-fél10-től alszik. Aztán most kaja után még alszik 6ig. :shock:

Kép
zsizell

Sikerült jól beszúrnom a vonalzót. :) na majd még próbálkozom

Kép

Kép
koviki

Viki: én már nagyon korán megfigyeltem nála, hogyha csak úgy ész nélkül csörgök neki, akár a csörgővel, akár valami zacsival, az nem érdekli, de ha szabályos ritmust csörgök, annak nagyon örül.
Ami nálunk a zenével kapcsolatban érdekes, hogy kb születésétől kezdve a szomorúbb, lassúbb zenén lepittyen a szája, és ha nem kapcsolom ki, elsírja magát. Ezért nagyon nehéz zenélő bigyókat venni neki. Azok általában olyan andalítós lassút játszanak. Szerencsére sikerült olyan játszószőnyeget találni, amin a játék vidám, gyors zenét játszik. :lol:

Kép
zsizell

Norcogó! Figyu, nem ilyet keresel már régóta? Ha kell veszek Neked ma, aztán vmikor eljut Hozzád... Tudod, anyatejgyűjtő kagyló wazze :D

http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... agylo.html

http://www.minimano.hu/termekeink/babae ... emelo.html

Kép

Ági
agic83

Jó reggelt!

Reggel az 5000fokban a hónapokkal ezelőtt megígért dédi szállítmányozásra indultam. Volna. Két gyerekkel álltam a ház előtt és majd betojtam: ELLOPTÁK A KOCSIMAAAAAAT! Na aztán rájöttem, hogy tegnap vonattal mentem Pestre és faszán az állomáson hagytam! :oops: Az egyik szomszéd elvitt odáig, így 82éves öreganyám nem száradt az állomásra! Remek! :lol:

A nem igény szerinti szopit úgy értem, hogy ha már aludna a ded 6-8órát evés nélkül, az lehetőleg 22-6között legyen. Pl eddig én ébredés után etettem. Mindig elfogadta, de most jövök rá, hogy lehet, hogy ez csak az én reflexem. Mi sem bizonyítja jobban, mint hogy reggel 6-kor evett, majd jött a sztori nagyanyámmal. Ébredés után máskor meg szoktam etetni, de most betettem a kocsiba, ahol el is aludt. Pedig 8:30-volt. És amikor "kéne" etetni, olyan 10:16kor meg macskanyávogni kezdett. Akkor etettem meg. Lehet, hogy eddig az én igényeim szerint etettem? :roll: :shock: Szóval most megvárom, hogy szóljon. Kíváncsi vagyok, hogy jön ki időben. Persze nem fogom éheztetni, ha 5,5perccel előbb lesz éhes! :lol: Csak kíváncsi vagyok! :lol:

Hogy kibe voltam szerelmes? Hát a Palik Laciba az ötödölőben! :oops: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(rendelek MT-t)

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Kismaki,
csak mert szita az agyam és nem rémlett, ill. ami igen, az a mátészalkai kötődésetek. Nekem uncsitesóm rendőr és mátészalkai, de ő kerületben dolgozik, amióta befejezte a fősulit. :wink: kíváncsi voltam esetleg ismered-e, ezért kérdeztem, de nagy nehezen rákerestem az iwiwes oldaladra és nem ismeritek egymást. Én nem megyek nyomozónak :lol:

Én is pelenkával takarok ilyen időben :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Viki!

Ne a html kódot küldd neki, hanem a bbl-t, vagy mit!!!!!!

Ági!

Tök jó, de most meg belesavanyodik a tej, nem??? :oops: Na de ok, hozz egyet ha jársz arra! Hátha. Én úgy folyok, hogy törölközőt dugok a melltartóba szopi alatt! :oops: :oops: :oops: :lol:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

http://picasaweb.google.hu/gremeseMT/Va ... 5038939410

Ehhez milyen színű pántot választanátok????

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

dalika: Én az itthoniak közül Soltész Rezső párti voltam úgy 7-8 éves koromig. Volt egy 1 méteres poszterem róla aláírással. Imádtam a fickót. Én Terence Hillt a nagy kék szemeivel. Utána jött Kevin Costner és ez a rajongásom máig él.

nóri: Érdekes amiket írtál, szerintem én sem tudnám megtenni hogy nem etetem meg éjszaka, bár ha nappal eleget eszik akkor én is csak visszadugom a cumiját és ha az elég akkor szunya reggelig. Mostanában max 4-kor kel, de utána visszaalszik még. Megzavarta a meleg.

viki: Barbus max 1 órát alszik egyszerre és olyan háromszor nappal. Éjszaka szerencsére bepótolja. Barbus is imádja a zenét. Most Lady Gagát hallgatunk. De a Rammstein is bejön neki. Szóval mindegy csak szóljon. :)

editmk: Soltész forever a kicsiknek? :D

zsizell: Gratula a mei taihoz és remélem sikerül a kéró. Drukk.
vicky79
Budapest III. kerület

Katamaki!

Lana Havasi Gyopárom van. Jól szellőzik és azért vettem, mert fehér és nem szívja a meleget! :wink: Tényleg jókat szunnyad a ded benne!

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

nóri: Én feketét, de az elég sötét lenne. Mondjuk világos drappot, csak az meg könnyen koszolódik.
vicky79
Budapest III. kerület

Hahóóó!

Tényleg jól felpörgettétek a topikot! :)

Meleg: egész jól viseljük, Boti is inkább csak este nyűgös. És végre nyitott ablaknál alszunk. Bukóra állítva.

Katica, köszi a szopisztrájkra a megoldásokat!

Szoptatás/etetés: engem, most úgy gondolom, semmi és senki sem tudna meggyőzni arról, hogy másképpen csináljam, azaz, hogy ne igény szerint szoptassak. Boti jól érzi magát, szeret enni, ha eszik, megnyugszik. A reflux főleg a mohósága miatt alakult ki. Erre ugye még rátesz egy lapáttal az, hogy a gyomorszáj ilyen korban még fejletlen, nem zár rendesen, és mivel sokat fekszenek hanyatt, így sokszor visszaáramlik a kaja... Nekünk bevált a motílium, a Sinlac viszont nem.
Éjszaka nem ébresztem fel. Ha elalszik este 8-kor, ébresszem fel 10-kor vagy 11-kor, hogy akkor is egyen és így aludjon reggelig? Szerintem jobb, ha pihen, hiszen az alvás éppolyan fontos, mint az evés, nem beszélve arról, hogy van egy ritmusa neki is, amely mellett teljesen kiegyensúlyozott egész nap. Ebbe én nem akarok bezavarni. Ha majd szilárd ételt kap, szerintem előbb-utóbb úgyis alszik majd éjjel is. Addig meg, főleg így nyáron, igyon csak anyatejet éjjel is, lehet, hogy ebben a nagy melegben csak megszomjazik, az anyatej kb. 80 %-a meg, ha jól tudom, víz. Szóval iszik, mert szomjas. Vagy eszik, mert éhes, mert pl. napközben nem evett annyit. Ők sem esznek mindig egyformán, ahogy mi sem.
Szóval én nem értek egyet ezzel az új felfogással, a gyerek szerintem nagyon is jól "tudja", hogy mi kell neki, és mikor.

Kép
erusverus

Viki!

Én is azt akarnék, de az nincs! :shock:

Narancssárga túl sok. A vkéket nem annyira komálom. A zöldet sem. Finnyás vagyok! Nyaljak sót, tudom...

Esetleg nem tud vki valami jó hajó, horgony mintás anyagot, hátha jó lenne MT-nek?

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Nóri, én narancsot, amilyen a levél benne :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

de látom az kilőve :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri: én feketét vagy zöldet választanék hozzá.

Vicky: Samunak Gaga Bad Romance a kedvence. De annyira, hogy az első szava is ez volt. Göögööögaagaaa :lol: :lol:

Enyém kedvenc Tom Cruise volt, amíg meg nem tudtam, hogy töpörödött, én meg magas vagyok, és így biztosan nem mehetek hozzá feleségül. :lol: A hülye Kétiholmsz meg hozzáment... :D

Kép
zsizell

Nóri, én valamelyik virág színéhez passzoló pántot választanék.

dalika

Nóri, akkor veszek ma Neked aventeset... Oszt, ha erre jársz, vagy én arra, vagy. valaki valamikor... hm... Szóval megoldjuk :)

Kép

Ági
agic83

Erusverus!

Igen, egyet értek Veled, csak nekem talán törvényszerű volt, hogy úgy etessem, ahogy újszülött korában. Vagyis nálunk a menetrend a következő. Szopi, pihi (bukás ellen), játék, alvás. És ébredés után szopi. Anélkül, hogy szólna. Mi van, ha nem azért ébred, mert éhes, hanem egy puki miatt? Vagy csak úgy! A gastrós csaj szerint 3-4hós korban kezd csökkenni az alvásigény. És az anyukák nagy része ezt a változást rosszul reagálja le. Nem azért ébred éjjel, mert üres a gyomra, mint újszülöttként, hanem környezeti behatás miatt. Vagy mert nem álmos annyira. Ezt egy szoptatással megoldja az ember többnyire, de mi van, ha ő nem is igényli a kaját??? Én is szeretném az Ő igényei szerint etetni, de jelenleg az én általam megfigyelt szokás szerint etetek. És persze ő elfogadja a kaját. Miért ne fogadná?
És persze nem kell felkelteni 10-kor. Csak mivel Noémi 4-kor kelt a 8órás fekvés miatt, annyit mondott, ha tudom, próbáljam 10kor letenni és akkor 6ig aludna. És lám tényleg. De ha vkinek 8kor elalszik és 7kor kel, az sem baj!
Csak az lenne pl probléma, ha éjjel mondjuk óránként kel és mindig kap enni. Egy újszülöttnél ez tök normális. De egy 3-4hós baba nem azért kel óránként éjjel, mert üres a gyomra!

Ez így ok?

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Sziasztok!

Na az én lányom éjszaka még többször ébred, most éjfélkor, 3.30kor, 6.30kor és reggel 9kor kelt. 10.30 körül raktam most le aludni de lassan kelni fog szerintem. Ráadásul tegnap este olyan hisztit vágott le fürdés, kaja után ki kellett már vennem a kiságyból. Így 8 óra helyett 9kor aludt el. Az éjféles etetésnél próbáltam már, hogy csak cumit dugok a szájába de nem kellett neki csak jobban behergelte magát, és meg kellett etetnem. Abban reménykedem, ha 6 hósan megkezdem a hozzátáplálást akkor jobban fogja bírni.

Editmk: küldtem privit a dokival kapcsolatban, nem tudom megkaptad-e.

Boruska: valamelyik nap felhívott egy csaj valami kiadvánnyal kapcsolatban amiben egy csomó minden le van irva. Pl.: az is, hogy a mikulásvirág mérgező a gyerekre. Ezt csak azért irtam Neked, hogy a férjed pont azt vágta a falhoz.

Azért a tali után tegyetek már fel képeket, olyan jó nézegetni, ha ilyen sok pici van együtt. Naggggggggyon irigyyyy vagyok.

Nekem Robbie Williams volt a kedvencem kamasz koromba, de sose voltam annyira fanatikus. Csak jóképű pasinak láttam.
ramiolgi

Én Leonardo DiCaprio-ért voltam oda...
És, most nevetni fogtok: Chuck Norris volt számomra a jóbácsi. Konkrétan így hívtam, mert a nevét akkor még nem tudtam megjegyezni. Egyetlenegy videofilmünk volt róla otthon, a címére már nem is emlékszem, de megmentett benne egy busznyi iskolás gyereket. Manapság viszont jókat derülök a róla írt vicceken. :)
Mamámék meg a Bobijujingot imádták. Nem másért, mint a hajáért... :D

Kép
erusverus

Nóri, van abban valami, amit írsz. Én is észrevettem, hogy mikor felébred nem mindig éhes. Sőt, pukizik egy nagyot, nézeget és sokszor még vissza is alszik.

Tegnap éjjel megállapítottam, hogy wazze a szopi a legkényelmesebb éjszakára. Mert ott állni az ágya mellett és tartani a vizes cumisüveget, hát minden volt csak nem kényelmes. :D De úgy voltam vele, hogy amikor igazán éhes, akkor hiába dugom a cumit (amire most már véglegesen rászoktunk :)), meg adom a vizet kiköpi és üvölt. Most meg nyelt, mint állat és a végén a cumival egyben be is aludt. Nálunk tényleg nem jött be az éjszakai etetés mostanság. Hangsúlyozom, hogy most 3 és fél hónapos és eddig nem volt ilyen gond! De tegnap előtt is felkelt éjjel és a cicin üvöltött megfeszített testtel és látszott, hogy fáj neki. Ilyen eddig nem volt... Szóval summa summarum, nekünk jónak tűnik ez így :D

És tény, hogy érdemes figyelni a gyereket, hogy nem változnak-e az igényei. Ha nem, akkor minden mehet tovább, de ha úgy tűnik, hogy változás van, szerintem érdemes figyelni és változtatni, kinek kinek igénye szerint :)

Kép

Ági
agic83

[quote="norcogomorcogo"]h írta:norcogomorcogottp://picasaweb.google.hu/gremeseMT/ValaszthatoDekorok#5445167325038939410

Ehhez milyen színű pántot választanátok????

Nóri én rózsaszínűt választanék, ha lehetne, de szerintem úgy csak nekem tetszene. :D

Mindenképp valami világosat tudnék elképzelni pántnak amúgy.
ramiolgi

Nóri, az valóban nem az éhségtől lehet, ha egy baba óránként felébred éjjel.
Nálunk van az úgy nappal is, hogy nekem úgy tűnik, hogy éhes, kicsit játszok vele, hátha csak unatkozik, ha nem ez a gond, viszem, megnézem a pelusát, majd mikor mellre akarom tenni, ő elfordítja a fejét. Ilyenkor persze nem erőltetem, lehetetlen is. Éjjel sem etetném meg, ha nem látnám rajta, hogy megveszik a ciciért, a tejért. :) Jó, minden baba más, és tényleg az lehet a titok nyitja, hogy figyelni kell az igényeit, meg persze azt sem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a felnőtteknek milyenek a szokásaik a családban. Oda-vissza alkalmazkodni kell babának, mamának egyaránt. Szerintem.
Ja, és azt vettem észre, hogy mostanában már játszik evés közben is, és olyat is csinált már, hogy mellre tettem, nem evett, majd 10 perc múlva mégis. És nem kicsit volt éhes. :) Huncut!

Kép
erusverus

Nóri, világosszürke?

Kamaszkori kedvenc? Volt jónéhány.A dedikált fotók még mindig megvannak, sőt az Első Emeletes Szentmihályi Gabival még leveleztem is. De amúgy Hirtling István (az ő darabjaiért jártunk színházba) és naná hogy az Udooo (Sascha Hehn) a Klinika-ból. :lol:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

erusverus: újabban Mikkamakka is huncut kaja közben, mindenfelé nézelődik, meg játszik, forog. Aztán jól "megszidom", ő meg teliszájjal vigyorog- hát elolvadok tőle, pedig rosszcsont. :D

Kép
zsizell

Szopi közben: cicitapi, pólóhuziga és közben duma, vagy kukucskálás. Esetleg nagy vigyor tejkifolyással! :lol:

Nóri
Kép
Kép
norcogomorcogo

Mán megint meg a kakaskukorékolás. :shock: :shock: :shock: Azt hiszik a szomszédok hogy ölöm, pedig nem. Éééés élvezi.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.06.10 12:39-kor.

zarja

A ti gyermeketeknek is izzad a lába :shock:

Erusverus, én tudod mit nem értettem soha Chuck Norrisban?? Hogy a túróban marad fenn mindig a kalapja??? 8)

Annyi mindent kéne csinálni, de nincs kedvem ebben a melegben hozzákezdeni. Áldom az eszem, mert odatelefonáltam a patikába, hogy van-e nekik ez a rotavírus oltás. Hát persze, hogy nincs. De legalább hétfőre megrendelik, úgyhogy kiváltom majd akkor és már meg is kapja majd. De jó, hogy nem mentem el feleslegesen ebben a melegben! :D

Megyek, lezuhanyzom a kutyát, mert felforr az agya.

dalika

Boti is rángatja a ruhámat evés közben, sőt, nagyon figyelnem kell, mert a bimbivédőt is letépi olykor, még úgy is, hogy fogom a szélét...

Duma: nálunk is megy a gaga, dödödödödödödö, tegnap pedig tisztára olyan volt, mintha azt mondta volna, hogy nemnemnemnemnemnemnem. :D Papám mesélte, hogy a húgomnak volt kb. az első szava, hogy nem, és jó kis akaratos csajszi lett belőle. Lehet, hogy Botondunk is ilyen lesz?! :)

Judit, Botinak szinte mindig nedves a talpa és a tenyere, még most is, hogy csak egy kis bodyban van.

Kép
erusverus

Képzeljétek! Samuka szemmel láthatóan unatkozott - gondoltam beteszem a Dzsungel könyve zenéjét (a színházi változat). Az ölembe ültettem, énekeltem, meg táncoltunk. Nagyon élvezte. Maximálisan meg voltam elégedve, és meglepődve, hogy ennyire leköti a dolog, meg a dalok. 40 percig húzta, aztán egyszercsak azt vettem észre, hogy elengedi a kezem, és elaludt! Életében először egyetlen nyikk nélkül, szemdörzsölés, rugkapálózás ÉS CUMI NÉLKÜL! :D

Kép
zsizell

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?