Új privát üzeneted érkezett!

Kia, köszönöm előre is! Kedves vagy!
Jobbulást Levinek, pihenjetek sokat!

Meskete jelöltelek! :wink:
Szuper pasijaid vannak!

Jó az idő végre! Nálunk még mindig , de hallom elromlik .
Ez a nyár már ilyen lesz?

Kép
KépKép

Daisypath Wedding tickers
angie28

Sziasztok!

Angie! Nagyon helyes családod van!!!! És, hogy te tényleg mennyit fényképezel!!!!! Jó sok képetek van fennt!

Boeske! Jó hallani felőletek! Rég jártál erre! Izgalmas, hogy hamarosan belevágtok a kistesó projektbe! Ti mikor dönöttétek el, hogy lesz 4. babó? Eredetileg is 4-et terveztetek, vagy a kislány miatt próbáljátok meg? Én egyenlőre az eszemmel a nem oldalra húzok, mármint, hogy nem próbálkozunk többet, amúgy meg néha mégis el tudnám képzelni a dolgot.

Kicsit most el vagyok fáradva. Azt hiszem az első lendületből most ültem kicsit le a földre. Marci napközben keveset alszik, fél-fél órákat szundikál. Reggel pedig van, hogy már fél 5-kor kukorékol. Hiába tömködöm a cicit a szájába, nem alszik vissza. A nagyokkal kapcsolatban is érzem már az év végét. Elfáradtam a sok hurcolászásba, ovi, suli, úszás stb., baba be a hordozóba, ki a hordozóból. Várom a nyarat. De ezen kívül rendben vagyunk. Imádom az összes fickómat! :D

Panna! Nálunk jól sült el a kistesó dolog. Úgy érzem nem bontotta meg az egyensúlyt a családban Marci érkezése. A nagyok egyenlőre odáig vannak érte. Persze, egyenlőre még nem veszélyezteti a köreiket, nem kúszik, mászik, nem kell elpakolni előle a Legót, nem kell kicsukni őt a szobából stb. Érzelmileg sem borultak meg, már nem ugyanaz ekkora életkorban tesót kapni, mint 2-3 évesen. Én azt gondolom, hogy ebből a szempontból talán mindegy is, hogy fiú, vagy lány a tesó. Később, mikor már Marcinak is kezd majd nyílni a csipája, lehet, hogy lesznek hatalmi harcok, de azt hiszem ő azért mindig "A Kicsi" marad. Nem biztos, hogy a 8 évvel idősebb bátyájval ő birokra fog kelni.
A hétköznapokba pedig ugyanúgy bele kellett rázódni, mint egy gyerekkel, két gyerekkel és most a 3 gyerekkel. De szépen kialakul ez is.

Kia! Hogy vagytok? Meggyógyultatok a tüszős mandulagyusziból? Én is csak javasolni tudom a homeopátiás kezelést! De olyan dokit keressetek, aki tényleg ért hozzá és tud alkati szeres kezelést adni. Az itteni gyerekdoki is szokott javasolni homeopátiás cuccokat, de ő csak általános szereket. Nekünk van egy másik dokink, aki viszont alkati szerrek kezel. Ehhez el kellett menni hozzá, kb egy órás beszélgetés a gyerekről. Felmérte, hogy melyik tipusba tartozik (pl evési, alvási szokások stb) és ennek megfelelően adott bogyót. Csongor 1 éves korában 5-ször esett vissza tüszős mandulagyusziba. Minannyiszor antibikit kapott az itteni dokitól. Már totál kivolt a gyerek bélflórája, egy ördögi körbe kerültünk, folyton visszaestünk. Aztán megkaptuk a homepoátiás rásegítést és, mint amit elfújtak. Azóta sosem beteg.

Laura! Remélem ti is jól vagytok!!!! Mikorra is vagy pontosan kiírva? Végig kell csinálnod a nyarat nagy pocakkal? Én megúsztam mindháromszor a nagypocakosságot nyáron, de így is vizesedtem télen, nem tudom mi lett volna, ha nyárra esik.

Na, megyek, lassan lejár a fél óra alvásidő!!!!

Üdv mindenkinek!

Meskete
meskete
Őrbottyán

Meskete!

Nem csodálom, hogy fáradt vagy. Én is az vagyok, pedig már nagyok a fiúk.

Mi mindig csak azt gondoljuk meg, hogy szeretnénk-e még egy gyereket. Konkrétan sose mondtuk, hogy 2-t, vagy 4-et szeretnénk. Szóval csak azt tudjuk, hogy 4.-et szeretnénk. :D Sosem terveztük meg a max. létszámot. Majd alakul. :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Hmmm. Megint a 10. napon lett pozitív az LH tesztem. Korábban van PÉ-m, mint gondoltam. Így nem csoda, hogy fiaim vannak. :D :D :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok,

Boeske, de jó hogy belevágtok a negyedikbe! nagyon drukkolok!
Én aug. elejére vagyok kiírva, de szerintem július vége lesz, mindkét kiskrapek a 38. hétre született, úgyhogy én a július végét lőttem be szülésre.
Bár tegnap 3 perces fájásokkal feküdtem le aludni, lesz ami lesz.
De szerencsére semmi sem lett. Nem is kéne a 30. héten még megszületnie. Kedden megyünk dokihoz, kiváncsi leszek mit mond.
Mondjuk furcsa is volt, mert nem olyan igazi fájások voltak, amik kisugároznak a derekamra, hanem egyértelműen a méhem lett kőkemény és fájt... ez a jóslófájás kategóriába sorolható szerintetek?
Vicces, hogy a harmadiknál ilyen tanácstalan vagyok, első kettőnél nem volt ilyen, csak az utolsó hetekben voltak jóslófájások a második babánál...

Meskete, átérzem a fáradságod! Nálunk most lett vége az ovinak, mindketten egész nap nyúznak, sokat vitatkoznak, néha nagyon kivagyok. Jövő héten férj elutazik két hétre, remélem azalatt a két hét alatt nem történik majd semmi...

Boeske, lh tesztes módszert alkalmazzátok? Vagy valami mást is majd?
Panna mesélj hogy vagy? Mikor mész legközelebb uh-ra?

Jelen pillanatban ölni tudnék pár falat hideg görögdinnyéért.
Valaki küldjön már fénypostával! :)
laura0606

Sziasztok!

Laura,
az a dinnye nem is rossz ötlet :lol: És még küldenék is NEked, ha lenne....esetleg egy kis eper :lol: :lol: :lol:

Boeske,
ez érdekes, hogy a 10. napon van ovu. Akkor mensi után alig pár nappal már "akcióba is kell lendülni". Szorítok Nektek nagyon! :lol:

Nálam minden OK. Elmúltak a rosszullétek és teljesen jól vagyok. Hétvégén pihennem kellett,m ert voltam biopszián (hiába, már vén szatyor vagyok :wink: ) és kímélő életmódra voltam/vagyok fogva.

Magabiztosan mondom már mindenkinek a 3. fiút - így legalább nem kezd el mindenki találgatni, meg "biztos ez.....biztos az" történetekkel traktálni, hanem gyorsan megszokják, hogy már pedig nálunk ez lesz :lol:
(Csak Nektek és Csendben és Zárójelben megsúgom, hogy álmomban én még mindig kislányt látok, ha a babával álmodom.....szóval igyekszem feldolgozni a tudatalattimban is a tényeket :lol: )

Kicsit megijedek itt a fáradtság kapcsán - sokszor belegondolok, hogy fogom én bírni 3 gyerekkel: öltözés, kocsiba ki-be, étkezések....stb És Apa, hogy és mikor fogja bevállalni a komplett csapatot, hogy Anya elmehessen kicsit emberek közé :roll: :roll:

Na, de bátorítom magam, hogy Ti is megoldjátok valahogy - akkor biztos nekem is sikerül valahogy :lol:

Piciboris jutott eszembe többször mostanában....
Nem tud róla valaki-valamit?
panna09

Na azért annyira még ne drukkoljatok, még nem próbálkozunk, csak a ciklusomat figyelgetem. Az LH teszt nekem nagyon bejött, kb 4-5 db elég havonta (darabja 75 Ft), szóval nem nagy összeg.
Ovum a 11-12. napon lehet, az LH teszt előtte 24-36 órával lesz pozitív. De tényleg érdekes, hogy miért ilyen korán. (A ciklusaim kb. 28 naposak)

Panna!
Akkor 2 hét múlva biztosan tudni fogod, hogy fiú vagy lány?

Piciboris egy topikkal lejjebb szokott irogatni.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok,

Boeske, Meskete, Ti összehasonlítottátok már, hogy harmadik babátok hamarabb/később érkezett-e mint a tesók?
Most igencsak aggódom. Július 1-től július 31-ig szabin lesz a dokim! És aug. 1-én mikor először elérhető és riasztható lesz, akkor leszek 38 hét + 5 napos, első fiam pont ilyenkor született, második két nappal hamarabb. Nálatok hogy alakult?

Hányós-hasmenős vírus elért hozzánk. :( ma már szurit is kapott a kisebbik, holnap vinnem kell székletmintát az Ántsz-be... szerencsére én eddig nem kaptam el.

Panna, ha már tudod a tutit a babád nemével kapcsolatban, feltétlen írd meg! :)

Máté már kezd ember formát ölteni, kis laposorrú babám
-végre befordult irányba-:

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1275590210.4794.jpg[/img] Máté [/img]

3+1
laura0606

Laura!

Jobbulást a kis betegeknek!

Nálam 40+0, 38+6, 38+2 napra születtek a gyerekek (ilyen sorrendben). De szerintem ebből kár bármiféle következtetést levonni. Mindenesetre Te sem vagy a "túlhordós" típus, szerintem keress egy szimpatikus tartalék dokit is. Biztos, ami biztos.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Laura! Nagyon szép Máté baba! :D Hasonlít a többiekre? Én a 4d-s uh után kapásból megmondtam Marciról, hogy a nagyobbik bátyóra fog hasonlítani és tényleg, mint két tojás!!!!
Én sem vagyok túlhordós, sőt.... 36+3, 40+0, 39+1. Biztosan át fog adni a dokid arra az időre egy helyettesnek, akiben ő is megbízik. Legalábbis így szokás. Nálunk síelni ment volna doki bácsi, ha nem szülök meg 40 hétre, de Marci szerencsére jól időzített. Hogy vagy egyébként? Vannak még görcsök? Most, hogy Apa elutazott, van veletek azért valaki?

Boeske! Akkor akár 5-6 gyerkőc is belefér a csapatba? Ez igen!!!! A férjemnek volt 6, illetve 8 gyerekes munkatársa. Egész jól boldogultak. Hát azért nekem az már kicsit sok lenne. A 3 gyerek, egyébként most, hogy még viszonylag kicsik, nekem nem jelent akkora problémát, el tudnék akár többet is képzelni néha. Csak belegondolok, mikor mindegyik sulis lesz, ide vinni, oda vinni őket, mindegyiknek lecke stb. Meg néha azért olyan butaságok is eszembe jutnak (tudom, hogy nem szabad, de az én és a férjem családjában is sajnos volt rá példa), hogy mi van, ha bármelyikünkkel történik valami és ittmaradunk a sok gyerekkel egyedül.... És még sorolhatnám az érveket és ellenérveket. Végülis így jutottunk el a 3. gyerkőcig is, érvek, ellenérvek, aztán mégiscsak itt van!!!!!!

Na, megyek! Indulunk az oviba. Ma alapítványi nap van: szereplés plusz ugrálóvár, bohóc stb.....

Kellemes hétvégét nektek!!!!

Meskete
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Azért biztató, hogy mindannyian aránylag "lazán" veszitek ezt a "nagylétszámú" akadályt - belőletek merítek erőt, ha elhagy a bátorságom :lol: :lol: :lol:

Kérdeztétek a nem-kérdést: nem hiszem, hogy fogok tudni még meglepetésekkel szolgálni :roll: A 12 hetes uh-n annyira egyértelműen mondta a doki a FIÚT - nem hiszem, hogy kérdezés nélkül előhozakodott volna vele, ha nem látja tényleg azt a kukit :lol: Szóval ez már ledőlt!

Laura, kitartást a végére! Én is szétnéznék a helyedben, már csak babonából is :lol: Nehogy Máté baba aztán összekuszálja a szálakat - naná, hogy akkor bújik majd elő, mikor nem számítotok rá :lol: Nézz ki valami szimpi "beugró-dokit"! Teljesen megbékéltél már a fiú-többséggel?

Meskete, milyen a Kicsi? Alszik? Jó baba? Nem nehéz neki 3. gyereknek lenni? Azért már csak nem tud rá úgy tekintettel lenni az ember, mint pl. ahogy az elsőre igen. :roll: Vagy ez hogy működik?
panna09

Sziasztok!

Nálunk is valahogy így van... most hogy kicsik, egy egész óvodányi gyerkőccel ellennék, de ha nagyobbak lesznek tudom sokkal nehezebb lesz. A fiú-többség fantasztikus érzés! Büszke vagyok rá, hogy három fiú anyukája lehetek majd. Néha elszorul a szivem kislányok láttán, de majd meglátjuk. Én is félek attól, hogy -ne történjen meg- de mi van ha egyedül maradok a sok gyerekkel. Na de nem szabad ilyenekre gondolni, vigyázunk egymásra, és jó sokáig boldogítjuk egymást!

Kiváncsi vagyok kit fog ajánlani a dokim... nem ismerek más dokit a kórházban, nem is tudom hogy keressek másikat? Nézzek fórumokat, vagy egyszerűen a dokimra hagyatkozzak?

Első nap volt nehéz egyedül a két gyerekkel, mikor a hányás-kaki-hányás takarítás háromszögében azt hittem megőrülök. De most már sokkal jobb, már csak hasmenés van... :)))
Anyukám tud segíteni, ha kérem bár őt is ledöntötte most ez a vírus.
Panna, tesók mit szólnak az érkező kistestvérhez?
Nevek vannak már?

Ez az uh sima ultrahang volt, csodálkoztam is hogy ennyire jól kivehető az arca. Olyan mint egy laposorrú öreg emberke. Nálunk mindkét fiú nagyon hasonlít egymásra, úgyhogy kiváncsi leszek Máté mennyire fog beleolvadni a sorba.

Eszemmel azt szeretném, hogy Máté megvárja a saját dokimat a születéssel, de a testem pedig azt akarja, hogy minél hamarabb megszülessen. Már hatalmas a hasam, a csípőm teljesen "kilazult", keményedések vannak... szóval nem tudom mikor jön, majd amikor szeretne. Ádinál úgy voltam vele, hogy milyen jó lenne ha 06.06-án születne, mert milyen jó kis dátum, és bejött. Máténál a 08.08 lenne szuper, de egyik gyerekkel sem húztam a 39 hétnél tovább... meglátjuk! :)
Csak egészséges legyen! A neme tök mindegy, tényleg!
laura0606

Meskete!
Jelenleg el sem tudom képzelni, hogy 5 gyerekem legyen, még a 4. sem biztos, csak terv. De az időmbe még belefér pár gyerkőc (30 éves vagyok), szóval bármi lehet. Az a jó, hogy ez nyitott kérdés nálunk, szóval sosem fogom úgy érezni, hogy valami végérvényesen lezárult.

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Eredetileg csak információszerzésből olvasgattam a fórumot az elejétől (hátha kiderül hogyan kell kislányt csinálni), de nagyon megtetszettek a témák, így én is szeretnék csatlakozni. Nekem is 3 kisfiam van, akiket imádok :D , de mégis hiányzik egy kislány az életemből. Nálunk az a nagy probléma, hogy a férjem hol akarja a 4. babát, hol meg nem, így őrlődöm minden nap, hogy mi lesz.
Boeske: ha ti belevágnátok a 4. baba dologba, tennél valamit kislány ügyben?
napsugár08

Sziasztok!

Napsugár! Üdv közöttünk! Mennyi idősek a srácaid? Nálunk a 4. baba egyenlőre nem is nagyon téma, csak az én gondolataimban. Bár mikor pocakos voltam most a 3. babával, megígértettem a férjemmel, hogy bármit is mondok 3 év múlva, beszéljen le róla gyorsan. Mármint, ha újból szeretnék babázni. Úgyhogy én kíváncsi is leszek, hogy fog majd reagálni, ha esetleg mégis...De egyenlőre Marci baba még olyan kicsi, hogy jelenleg inkább a nem felé húzok, mint az igen felé. Na, de ezek a nehezebb napok úgyis törlődnek, tudom.... Én elolvastam Marci előtt a "jótanácsokat" itt a topic elején, de nem mertem semmi fizikai dolgot bevetni, mármint joghurtos tampon és társai. Próbáltam figyelni a peteérést, de nem vettem lh tesztet. POnt abban a hónapban (jé, pontosan egy évvel ezelőtt) előbb lehetett a peteérésem pár nappal, mikor én azt gondoltam, akkor csak "lesbe" állítom a lány katonákat, közben meg már jött is a pete és lám, itt van Marci uraság!!!!!!

Laura! Boldog szülinapot Ádámnak! :) Remélem a f.sós vírust nem kaptad el!!!!

Panna! Marci egész jó baba, kb. olyan, mint a többiek voltak. Na, nem mondom, hogy órákat el lenne egyedül és játszogatna a játszószőnyegen. Szórakoztatni kell rendesen, de ok nélkül nem ordít. Az eleje nehéz volt, de nem a nagyok miatt, hanem inkább én szoktam nehezen vissza az éjszakai ébredésekhez, a kötöttségekhez, hogy nem mehetek oda és akkor, amikor én szeretnék. A nagyokkal ez már jól működött. Az elején azért néha megkérdeztem magamtól, hogy "biztos ezt akartam-e?" De aztán mikor MArci is kezdett beleszokni a dolgokba, pl az esti fürcsi utáni 2-3 órás üvöltés abbamaradt, meg megtanulta, hogy az éjszaka alvásra való, onnantól egyre csak jobb. Most, hogy már el lehet őt szórakoztatni, megint csak jobb lett. Imád az udvaron lenni, nézi, ahogy a nagyok játszanak. A tesók köreit annyiban zavarja egyenlőre, hogy amikor alszik, akkor azért szólok, hogy ne ordítozzanak. De amúgy becsukom Marcit a hálóba, berakom a bébiőrt és így nincs lábujjhegyen mászkálás és hasonlók. A nagy ricsajt egyébként kifejezetten kedveli, csak úgy jár a keze-lába, teker ezerrel, kurjongat, mikor a nagyok föl-alá rohangásznak.
Egyébként hiába harmadik gyerek, azért én ugyanúgy ugrok, ha bőg. POntosan ugyanannyit sír és van kézben, mint a többiek. És pontosan ugyanazokat a "hibákat" követem el, mint a többiekkel. Pl. szerencsésen rászokattam a cicin elalvásra, vagy pl egyáltalán nem alszik kiságyban, kezdettől mellettem alszik. Csak már nem csinálok ezekből a dolgokból lelki problémát, nekem jó így.

Kia, Angie!!!! Remélem ti si jól vagytok!

Üdv mindenkinek!

Meskete
meskete
Őrbottyán

Szia Meskete!

Aug.25-én lesz 4 éves Krisztián, Máté ápr. 22-én volt 2 éves, Dávid pedig 4-én volt 8 hónapos. Nálunk is csak az én fejemben motoszkál "Eszter". A férjemnek hol az az álláspontja, hogy szeretne kislányt, hol meg a mostani állapot, vagyis ha baba lesz, ő elmegy... Igazodjon ki rajta az ember. De tudja, hogy nagyon szeretném! Lesz ami lesz, a kálcium és magnézium pezsgőtablettákat már iszom. :lol:
napsugár08

Szia Napsugár!
Üdv közöttünk :))))
Nagyon bátor vagy, ha közénk állsz :lol: :lol: :lol: , mármint kislány ügyben, ha visszaolvasol nem állunk túl jól :lol: :lol: :lol:

Én most várom a 3. kisfiamat - természetesen azért ebbe a topicba írogatok, mert alapvetően kislányra gyúrtunk :roll:

Szóval, ami az én véleményem a témáról kb. másfél év után: soha el nem tudtam képzelni, hogy azonos nemű gyerekeim is lehetnek, egyszerűen fel sem merült bennem ez a lehetőség. Így a második kisfiam érkezését kicsit nehezebben vettem lelkileg - egy drága, zabálnivaló tündér egyébként és azt szoktuk mondani, hogy egész lényével úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér. :lol: .... ezzel együtt perszen bennem is maradt a vágy a kislány után.

Nem védekezünk 2008 december óta és 2010 márciusában estem teherbe - egy kisfiúval. Tényleg hiszem, hogy ez egyszerűen nem véletlen!
Mindent kipróbáltam/tunk, amit csak olvasol itt ebben a topic-ban vagy máshol: joghurt, előtte 3-4 nap (el sem tudom mondani mennyi pénzt költöttem ovu-tesztekre, hogy pontosan be tudjam lőne), szedtem kálciumot-magnéziumot (sőt pár hónapig még a diétát is tartottam), alul-én-pozíció orgazmus nélkül, Jónás napok (sőt még külön asztrológusnál is voltam), nézett uh-n nőgyógyász peteérést.....szóval tényleg sok-sok dolgot megtettünk és semmi. A kislány nem jött össze!

Most pedig már kezdtem feladni, hogy nem akar összejönni a baba és tessék! És hiába agyalok így utólag, hogy miért is nem volt most joghurt és álltunk meg korábban....stb, tudod, azt gondolom, hogy mert akkor megint nem lett volna baba. Biztos nem véletlenül nem sikerült ennyi minden ellenére.
A fiú viszont megint, mint az első kettő, pikk-pakk itt van :lol: :lol:

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jöhet össze és nem érdemes próbálkozni, hanem inkább azt, hogy én így lezártam magamban ezt a dolgot és biztos, hogy nem fogok próbálkozni 4x, mert ha most sem sikerült, akkor nem látok rá reményt, hogy legközelebb fog. :wink:
Szerintem mi így ketten Férjjel ezt a prototípust nyomjuk :lol: :lol: :lol:
Ez legyen persze a legrosszabb: szépek, okosak, aranyosak :lol: :lol: :lol: (én pedig rém szerény vagyok - bocs 8) )

Bocs, kicsit hosszúra nyúltam....
De gondoltam megosztom veletek, hogy épp hol tartok gondolatilag itt 3-fiús ügyben :lol: :lol: :lol:
panna09

Üdv közöttünk Napsugár!
Megértem hogy már a negyedik babán jár az eszed, nekem a második fiúnk érkezése után két hónappal már előjött az érzés, hogy "mostazonnal" szeretnék harmadik babát. Pedig az azért elég rövid idő volt... végül 2 év lett belőle.
Panna de jó olvasni, hogy ennyire pozitív vagy! Amúgy én is úgy gondolom, hogy ennek oka van amiért fiúk pikk-pakk összejönnek nálunk, a kislány pedig nem jött.
Szerencsére nem kaptam el a vírust, már csak a nagyobbik van rosszul, úgyhogy van fény az alagút végén! :)
Próbálok két gyerkőc mellett becsomagolni, mert csüt-ön megyünk Balatonra nyaralni. Két dolgot berakok a táskába, egyet kivesznek... kész rémálom. Még jó, hogy megjött a jó idő.
laura0606

Sziasztok!

Panna, hogy tudtál túllépni? Mármint, én nem érzem magam teljesnek, és állandóan erre gondolok. Persze egy pasimat sem cserélném el kislányra, de bennem van, hogy egyszer azért megpróbálnám. Úgy, mint TE, hátha sikerül, mint ahogy az elején írta Tulipán.
Laura, neked még van lehetőséged. Nálunk lehet, hogy a férjem végleg úgy dönt, hogy nem próbáljuk meg még egyszer. Akkor pedig nem tudom mi lesz velem. Néha bűntudatom van, hogy miért akarom ennyire, amikor annyira szeretem a fiaimat, de mégis akarom. Néha én sem értem....
napsugár08

Hali, jól vagyok, csak időm nulla!
Keresztelőt szervezem, Benit szoktatnám a pelenka nélküli életre, de annyira tiltakozik. Nem tom mi lesz!
Pénteken beletolattam egy másik nőbe. Nem egészen csak az én hibám, de megegyeztünk, mert csak a rendszámtábla sérült, de nekünk az a "kis"pénz is hiányzik. Magam alatt vagyok rendesen, már a második koccom ez, az elsőnél papíroztunk, megemeltéka biztosítást, most legalább ez nem lesz.

Jaj, Napsugár, örülök neked, olyan jó lenne már, ha valakinek sikerülne a kiscsaj! :wink:

Rohannom kell a lakást fényesíteni, mert vasárnap keresztelő!
Szép napot mindenkinek

Kép
KépKép

angie28

Napsugár!
Szia!
Lh tesztet használok már most, hogy lássam, mikor van peteérésem. Már 3 hónap alatt kiderült, hogy hamarabb van, mint gondoltam. Aztán majd megpróbálunk jól időzíteni. Szerencsére én lazán veszem a dolgot, 4. gyereket szeretnénk, ha kislány, az külön boldogság, ha fiú, akkor sincs baj.

Adj időt a férjednek, kicsik még a gyerekek, ha nagyobbak, önállóbbak lesznek, lehet, hogy meggondolja magát.

No igen, minden gyerek új esély, de azért vannak szélsőséges esetek is. Pl. Hariverának az 5. gyereke lett kislány. És ismertem egy 12 gyerekes családot is 11 fiú + 1 lány (a legidősebb). :D

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok!

Boeske, én most még csak maybe baby mikroszkópot használok (pár napja kezdtem), de licitáltam már a teszvesz-en lh tesztre. Ott lehet rendelni 75 ft/db áron. Egész jó!
Igazad van, hogy időt kell adnom a férjemnek :roll: , biztos máshogy látja majd a dolgokat kicsit később. Legbelül ő is vágyik egy kislányra, de szerintem fél, hogy nem menne. Ja, és jelenleg nem is férne több gyerek az autóba. :? Megbeszéltük, hogy lecseréljük egy 7 ülésesre, már csak az a kérdés, hogy mikor. Ezen van még 2 év hitel, és elég rossz állapotban is van (1999-es), úgyhogy még nem tudjuk mi lesz. Legalább 200 ezer ft-ot kellene rákölteni, hogy autó legyen belőle, de ha most lecserélnénk, az azt jelentené, hogy béreltünk egy autót havi 26 ezer ft-ért. :( Ha meg kivárnánk a 2 évet, talán beszámítanák a hitelbe, mint használt autó.
Az lh teszttel kapcsolatban érdekelne, hogy pontosan hogy működik. Ha nincs semmi, csak a kontroll csík jelenik meg, ha meg közeledik a tüszőrepedés, de még nem érett meg a pete, akkor már megjelenik a teszt csík is(csak halványabban, mint a kontroll csík)? Jól gondolom? Vagy teljesen el vagyok tévedve? Szeretném én is kitapasztalni a ciklusomat, mert sajnos a szülés óta még nem teljesen rendszeres. Hol 29 nap, hol 32. Ezért is jó lenne a teszt, nem?

Angie, aranyos vagy, de sajnos nem arról vagyok híres, hogy teljesüljenek az álmaim. Persze újra és újra próbálkozom, de csak nem sikerül. Azért én 5 gyereket nem szeretnék. Ha a 4. baba is fiú lenne (már a nevét is kitaláltam:wink: ), nem próbálkoznék tovább. Anyagilag nem menne. Már sokszor így is nehéz. Lakáshitel, autóhitel, szem.kölcsön...., de gondolom ez másnak is ismerős. Már előre félek a gyes-es időszaktól, hogy hova megyek el dolgozni, mert abból a kis pénzből nem lehet lakáshitelt fizetni. (Bölcsi Martonvásáron nincs.)
napsugár08

Most csak gyors vagyok....
Csak az jutott eszembe: olyan jó, hogy vagytok :lol: :lol: :lol: és ki lehet beszélni ezeket a dolgokat és őszinteségi rohamokat lehet kapni :lol: :lol: :lol: mert itt úgy érzem mindannyian megértetek :lol: :lol: :lol:
Na, jó azért nem megyek át hollywoodi csöpögősbe....csak ez jutott eszembe!
Tudjátok, sokszor még a hozzám legközelebb állókkal is nehezen osztom meg ezeket a dolgaimat.....hisz néha még magam előtt is szégyellem az érzelmeimet :oops: :oops: és gondolataimat...... és persze, hogy örülök ennek a pici fiúnak :lol: .....de én azért érzem a különbséget, hogy mi lett volna bennem, ha pár héttel ezelőtt azt mondják LÁNY 8)
Szóval néha szégyellem is magam ezekért a marhaságokért (pedig sajnos igazak) és azt sem szeretném, hogy sajnáljanak - mert hogy erre is van példa....szóval nem szeretném még én adni azok alá a lovat, akik sajnálkoznak rajtam......
rohanok....
panna09

Panna, hogy én mennyire megértelek!!! :wink:

Én is rohanok, csak beugrottam most egy hétig Balatonon leszünk... vízbe nem tudom mehetek-e 31.héten, de napozni nem lehet az tuti!!! Úgyhogy jól elleszek az árnyékban egy könyvvel, ha csak a gyerekek nem nyúznak állandóan... persze szerencsére egyik Nagymami is jön.

Leírom Nektek, hol tartok most ebben a fiú-lány kérdésben így a harmadik fiúval a pocakomban a 31. héten...
Rájöttem, ilyen 0-4 éves kor közötti gyerkőcökkel én simán elvagyok, lehetnek felőlem akár hatan is... szóval ha mindig ekkorák maradnának akkor simán jöhetne a negyedik! :) De ha belegondolok hogy iskolás neadjIsten kamasz korukban kell majd ide-oda hordani őket, különórák, iskolakezdés, zsebpénz, cipő stb... hááááát, már a három is rizikós.
Pedig még mindig elolvadok a kislány ruhák láttán! Soha nem mondd hogy soha! Most ez a mottóm. :)

puszi nektek
laura0606

Jó reggelt Lányok!

NApsugár,
kérdezted valamelyik nap az ovu-tesztet...
Szerintem fontos, hogy mindig ugyanazzal a márkájú csíkkal csináld, hogy minden hónapban azonosan legyenek a jelzések (Nálam ez nem mindig jött össze az elején és csak kicsit később jöttem rá, hogy nyilván különböző érzékenységűek....ez azért be tudott zavarni :roll: )
Ha nem látsz a teszten csak kontroll-csíkot, akkor még semmi, azaz mehet az akció :lol:
Nekem utána mindig megjelent egy halvány csík, volt, hogy több napon keresztül is, de akkor pozitív a teszt, ha a a tesztcsíkod ugyanolyan vagy erősebb, mint a kontroll-csík :!: De ezt azonnal látni fogod :lol:
Utána 24-36 órával van peteérés, szóval összehordott tudásunk és ismereteink alaján pozitív tesztnél már NO Akció :lol:
:lol:
Nekem extrém ciklusaim voltak - lehet, hogy többek között ezért is nem j ött össze ez a lányka-projekt :wink: Neked is van néhány napos ingadozás, lehet, hogy neked is több hónap kell majd, hogy kitapasztald. A fiú könnyebben menne.....pozi teszt és HAJRÁ! Lányoknál meg...sohasem tudod igazán, mikor jó az időzítés, hisz valahol tulajdnoképpen a jövőbe kéne látnod :lol: :lol: :lol:
Na, de bíztasson, hogy vannak, akiknek sikerült :lol: :lol:
Én is mindig ezt tartottam szem előtt....
panna09

Sziasztok! Megjött a lustaság! :lol:
Örülök, hogy megint szóba került a végül is "főtémánk"!
Én is megértem ezeket az érzéseket, egyáltalán nem vagyunk rossz emberek ezért. Bár kaptam már olyan megjegyzést, hogy nem hogy örülnék, hogy egyáltalán lehet gyermekem. Persze ezt olyantól, akinek már sok év próbálkozás után sem jött össze. Megértem, hogy el van keseredve, de nem én tehetek róla és igen is hálás vagyok a fiúkért!

Egyébként pont ez a helyzet van nálunk, hogy apának (és nekem is) idő kell ahhoz, hogy akarjuk teljes szívből a 3. Mi mindig csak 2-őt akartunk, de mivel még nincs lányunk, így nincs kizárva véglegesen. Azaz én már 90%-ra tudom, hogy meg fogjuk próbálni :lol:
Apát még nem sokkolom ezzel.
Nekünk biztos sok lenne még egy pici baba, amíg ilyen 2-3 év körüliek Beniék. Ha Dani is elkezdte az ovit......
úgy hogy Napsugár, lehet együtt fogunk próbálkozni.
Én itt leszek, mert már elhalványult a megszerzett tudásom, hogy mikor kell, milyen diéta, stb? :lol:

Kia, dolgozol? Mizújs? Gondolom nem egyszerű összeegyeztetni a családdal és főleg Levivel!
elmentem etetni, takarítani, mert vasárnap keresztelő és ide jönnek "megpihenni" a kánikulában a vendégek. :lol:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Panna, nagyon is egyetértek veled! Szoktam úgy érezni, hogy az ég világon senki nem ért meg! Sőt! Még a férjemmel sem tudom őszintén megbeszélni ezt a kislány dolgot, mert állandóan lehurrog. :(
Köszi az instrukciókat a teszttel kapcsolatban. :wink:

Laura igazad van, én is félni szoktam a jövőtől, mármint ruhák, cipők, stb...de van az a mondás, hogy sok jó ember kis helyen is.... :D És mennyit fognak enni...? :wink:

Angie, nagyon meglehet, hogy egyszerre fogunk próbálkozni, hiszen az én Dávidom csak 21 nappal idősebb a Danidnál, vagyis nem sokkal. Ezzel kapcsolatban érdekelne, hogy Dani miket csinál már? A két nagyobb fiam 8 hónapos koruk előtt 2 nappal már felálltak, vagyis túl voltak már a kúszáson és a mászáson. Dávid viszont 4-én múlt 8 hónapos, és még csak nem is kúszik. Nagyon aggódom... :(

Ma voltunk a legnagyobb fiammal a gégeklinikán, jövőhét pénteken kiveszik a manduláját. Állandóan be vannak gyulladva a mandulái, ráadásul betegíti meg a kicsiket. A ti fiaitok éltek már át ilyet? Kicsit félek, hogy mi lesz. Volt már 17 hónaposan orrmandula műtéten, akkor is zokogtunk a férjemmel, szerintem ez rosszabb lesz, mint az volt. Tudtok valami bíztatót mondani?

Jó éjt! :?: :cry:
napsugár08

Napsugár, ne aggódj!
Danim sem akar kúszni-mászni. Hasalni szeret, de akár mit teszek elé, hogy menjen érte, nem kúszik. Csak forog a földön, úgy közlekedik. :lol:
Beni sosem kúszott, de ő más téma, mert gyenge izomzattal született, pont a válla volt nagyon gyengus, a lába, így ő ezt kihagyta. Most járunk Dévény tornára, mert + még ferde nyakkal született, már az is szép. Egyszer vittem magammal Danit is, és ezért biztosan tudom, hogy nincs semmi baj, nem azért nem kúszik, sőt, 7-8 hónaposan még nem kötelező nekik. ha még 10 hónaposan sem, akkor meg kell nézetni, de még akkor sem biztos, hogy baj van, lehet csak lusti a baba.
Mandula műtettel kapcsolatban hála az égnek nincs tapasztalat.
De biztos, hogy én is sírnék, mint a zápor eső! :cry:
Drukkolunk!
Sziasztok!
Kérdés: Tudtok vmi tuti módszert kültérre szúnyogok ellen?????
Nálunk annyi van és nem is írtják. Ez a Raid füstölő, úgy, ahogy jó!
Nem az igazi.
Vannak ezek a nagy leszúrható fákják, vajon a füstje miatt elmennének? Próbálta vki? Vagy más bevált módszer?

Kép
KépKép

angie28

Szia Angie!

Köszi a bíztatást Dáviddal kapcsolatban. A védőnő is azt mondta, hogy még nem kóros a dolog, de nem árt kicsit később a fejl.neurológián megnézetni. Amúgy is járunk 4 hónapos kora óta, mert már akkor lustálkodott. Nem emelte a fejét, stb... Legközelebb aug. 31-én kell menni, de mire odaérünk, remélem már mászni is fog. Nálatok hogy derült ki, hogy baj van a Bence izmaival?

Amikor kicsi voltam, nekünk ilyen uv fényes lámpánk volt. Igaz, hogy áram kell hozzá (hosszabítóval esetleg), de emlékszem, nekünk nagyon bejött.

Dávidomnak most 3/4 4-kor 39.4 (fenekébe 39.9) volt a láza. Kapott mexalen kúpot, nurofent, és 2x hűtőfürdőztem 5-5 percet. Iszonyú 1,5 óra volt, de lement szerencsére. Reggel már 38.1-e volt, férjem elvitte a dr. nénihez, de semmi különöset nem mondott. Augmentint írt fel, meg Ciloxan cseppet a fülébe. Május 13-án volt felszúrva mindkét füle, szerintem megint hasonló a probléma. Bár akkor nem is volt semmi láza. Úgy derült ki, hogy két oldali középfül gyulladása van, hogy mentünk kontrollra a légcsőszűkület miatt, és mellékesen panaszkodtam, hogy nem eszik. Mondtam ott a dr.nőnek,hogy emiatt a nem evés miatt, már voltunk Székesfehérváron kórházban 2 napot, de mivel minden lelete negatív lett, hazaküldtek bennünket. Meg se nézte Fehérváron senki a fülét, pedig lehet, hogy már akkor április elején az volt a gond, mint most májusban. Mármint a középfül gyulladás. Pedig voltunk hasi és agy uh-n is, de a fül dolog senkinek nem jutott eszébe. Szerencsére most májusban a tüdőgyógyintézetben a dr. néni elküldött a fül-orr-gégészhez, aki felszúrta és le is szívta a váladékot. Szóval lehet, hogy most is ez a probléma, csak durvább változatban. Azért gondolom, mert kedden délelőtt fogyott el az előző adag antibiotikum, amit a mandulájára kapott, mert be volt gyulladva. Most péntek van.... Szörnyű...
napsugár08

Jaj, Napsugár!
A középfülgyulladás nagyon rossz. Jobbulást a picinek!

Mandulaműtéttel kapcsolatban annyi személyes élményem van, hogy nekem is 4 évesen vették ki.
Benn tudsz maradni Krisztiánnal a kórházban?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Szia Beske!

Apukája marad bennt vele. Itthon kell maradnom a kicsikkel, de jobb is, hogy apa megy :roll: , mert az összes fiam apás. Ritkán látják a munkaideje miatt :cry: , ezért írtóra ki vannak akadva. (Elméletileg 5/2-es munkarendje van, gyakorlatilag van, hogy 1 szabadnapja van a héten, ráadásul ő állandó délutános, vagyis 1/2 13-től dolgozik 22-23-ig. Ha vonattal megy (ha van bérlet) már 1/2 11-kor elmegy itthonról. Szóval tényleg nincs sokat velünk. Ja, és a sze..etek, így, hogy táppénzen lesz a Krisztián miatt, így már nem kapja meg a havi bónuszt. ÁÁÁ...)
A lényeg, hogy sikerüljön a műtét és ne legyen semmi gond. Viszont ha elkapja a Dávidtól a betegséget, márpedig péntekig még sok idő van, akkor meg se műtik ki tudja meddig...

Sír a picim, majd még jövök!
napsugár08

Sziasztok!

CSak kipróbálom, hogy működnek-e a vonalzóim!

Lilypie Pregnancy tickers
napsugár08

Napsugár, akár csak az én nagy fiam.
Ő is annyira apás, hogy hasonló helyzetben, biztos nálunk is apa is benn maradna vele.
Szép sorba jöttek a fiúk nálatok! :lol: :lol: :lol:

Na, meg volt a keresztelő.
Szép idő, túl meleg sem volt, az előző napokhoz képest, a fiúk jól viselkedtek, Dani még a szentelt víznél sem sírt, meg sem mukkant.
Kicsit már kezdett mocorogni ölben, de csak ennyi.
hoztam képeket: medencés és ruha próba

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
KépKép

angie28

Angie,
tündériek ezek a képek :lol: :lol: :lol:
Egyik zabálnivalóbb, mint a másik :lol: Gratu!!!!!!

Napsugár,
kitartás 8) Nem semmi, amit összehoztok itt betegség-ügyileg.....
Már azt hittem nálunk a legnagyobb a horror, de látom másutt is "megterem" a baj :roll:
Mandula-kivét tapasztalatom nincs - már minket is kerülgetett a veszélye, de végül megúsztuk. Akkor mindenki azzal biztatott, hogy a gyerkőcök lazán átvészelik (csak a felnőttek haldokolnak tőle :lol:) Nyilán én is ott stresszelnék persze a kórházban.....
Az gondolom segít lelkileg is, ha Apa lesz bent vele - egyrészt, mert írod, hogy apás, másrészt az apukák mégiscsak "keményebbek", mint mi anyukák (sírás-rívás, empátia+kutyafüle) vagy leglaábbis jobban tudják leplezni és ez megnyugtatóbb a gyerkőcre.
Mi novemberben voltunk 3 napot a kórházban és a Manó nem sínylette meg különösebben. Szorítok, hogy nálatok is rendben menjen minden :lol:

Nekem is szorítsatok kicsit - a héten mindenféle vizsgálatokra megyek és eredményeket is kapok (pl. biopszia), szóval baba-szempontból mozgalmas hét lesz :lol:

Laura,
hogy bírod a hőséget? "Keménykedik" még Pocak?
panna09

Sziasztok!

...régen jártam itt...
Anyós szerzett egy szgépet, ami bírja a netet .... a laptopunk még most is szerelőnél (Szegeden) :roll:

Utólag is BOLDOG SZÜLINAPOT Ádámnak!

Köszi a homeós tanácsokat!

LH teszt - Gyógyszertárakban is van?
A költözés óta nem találom a PG53 - mikroszkópomat... s jó lenne tudni, hogy mikor van és van-e... :roll:
Bár Apa néha azt mondja, hogy nem kell tesó... (főleg azért, mert ha én dolgozok neki kell Levivel foglalkozni :? )
Napsugár... valahogy hasonlóan adja elő, mint a Te párod..
Üdv itt!
Jobbulást Dávidnak!

A nagy létszám.. én sem bánnám, de Apa :evil:

Laura Jó nyaralást! Milyen volt?
Szép UH kép!

Majd hozok képeket, ha lesz laptop... Ott jobban szeretek szerkesztgetni...

Szombaton levágtam Manó haját.... Apa melózott, Anyós sem volt itt.... volt nagy meglepi este...
Most kb 1 cm-es... jól áll neki... és legalább nincs melege...
De nagyon furcsa... mindig nézem, hogy ki ez a gyerek... olyan szokatlan... :shock:
Anyós este jött - raktam Levire sapit... amikor levette Manó.. majdnem sírt - ő nagyon sajnálja a göndör fürtöket...

Vasárnap kisgagyában volt pelus helyett Levi néhány órát - azt mondta az Apja, hogy mindig szólt, ha pisilni kell.... (én dolgoztam) remélem a nyáron leszokik... :D

Angie
Sajnálom a koccanást...
Milyen volt a keresztelő?
nagyon szépek a fiúk!

Ma voltam dokihoz...
A pajzsmirigy biopsziám negatív....
a következő UH és vérvétel novemberben... :P

Szép napot!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Kia!
Nehogy gyógyszertárban vegyél LH tesztet, ott nagyon drága.
Jó hír, hogy negatív a biopszia!

Panna!
Drukkolok!

Angie!
Szépek vagytok!
Kezelitek valamivel a medence vizét? Vagy gyakran cserélitek a vizet?
Tanácstalan vagyok, mert nem szívesen vegyszerezném a vizet a gyerekek miatt, de így 4-5 nap után már algásodik rendesen. Persze a mienk kicsit kisebb, szóval lehet, hogy a gyakoribb vízcsere lesz a megoldás.

Napsugár!
Hogy vagytok?

Boeske
KépKépKépKép

Kép
boeske

Sziasztok lányok!

Bocsánat, hogy nem válaszoltam, de nem volt net. (Rendesen beindultak az elvonási tüneteim... ) :wink:

Szia Fné Kia! Sejtem milyen lehet a férjed. Az enyém tegnap előadta (jól össze is vesztünk), hogy a nő (én) mosson, főzzön, takarítson, mert az a dolga, ő meg csak felteszi a lábát és pihen, mert sokat dolgozik. Kértem tőle, hogy akkor legalább délelőtt, amikor itthon van, foglalkozzon a gyerekekkel, hogy csinálhassam a dolgomat, erre azt mondta, hogy nem, oldjam meg, mert én akartam ennyi gyereket....

Dávid sokkal jobban van, viszont Mátémnak lett ronda mandula gyulladása (izzó vörös torok és mandulák, tele fehér pöttyökkel). :( Rettegtem, hogy Krisztián elkapja, de a dr. néni azt mondta, hogyha ő is elkezdi szedni a gyógyszert, akkor semmi baja nem lesz a műtétig. :roll:

Az autónk ma végleg meghalt. Ott kellett hagyni, mert meg sem moccant. :( Szegény embert az ág is húzza, na de ennyire :shock: ?! Szerencse, hogy a nevelőapukám autószerelő, és meg tudja javítani. Már csak az alkatrészre kell összeszedni a pénzt. :cry:

Megjött tegnap az lh teszt, amit a netről rendeltem. Meg is csináltam az elsőt estefelé. A kontroll csík halványabb volt, mint a teszt csík. Ilyenkor még szabad a "szerelem", igaz? Kíváncsi vagyok a maira... A ciklus.hu szerint 13-án volt a pé-em, de a mikroszkóp semmit nem jelzett.

Boeske, lehet, hogy buta vagyok, de mi az a biopszia? Amúgy örülök, hogy negatív lett!!! :lol:

Angie, nagyon csinos volt Dani! Hány foga van :o ? Dávidnak még egy sincs. (A nagyok is 9 hónaposan növesztették az elsőt.) Leírod, hogy miket kellett intézni keresztelő előtt? Be kellett mutatni a keresztszülőknek a kereszt levelet? Nálunk még nem volt keresztelő, ezért érdekel nagyon...

napsugár

napsugár08

Sziasztok!

Na, voltam a méhlepény-boholy vizsgálat "eredmény-hirdetésén" - minden a legnagyobb rendben :lol: :lol: :lol: és most már papírom is van róla, hogy érkezik a harmadik FIAM 8)

Nektek zárójelben bevallhatom, hogy az uh-n látottak ellenére egy szermernyit még mindig reménykedtem :roll: .....de hát XY....

Kicsit még el is pityeredtem :cry: pedig elméletileg már hetek óta tudom a tényt, ráadásul a fogantatáskor sem volt "hókuszpókusz", így gyakorlatilag már akkor eldőlt a dolog 8)

Persze az uh-n, amikor láttam a Picit olyan mélységesen elszégyelltem magam, hogy lehetek ilyen rémes :oops: :oops: :oops:

Szóval éljenek a fiús anyukák :lol: :lol:
Lelkesítsetek, nyugtassatok, mert megint kicsit lógattam az orrom.... Ráaádul Uram nem tud ezzel mit kezdeni és most is csak annyit mondott, hogy neki ez olyan rossz, amikor azt látja, mintha én szomorú lennék :wink: és hogy ne legyünk elégedetlenek, mert olyan szép életünk van és ne azért sírjak, ami nincs, hanem annak örüljek, amink van :lol: :lol:

És hát tökéletesen igaza van! Csak hát a női agy/szív (már legalábbis az enyém) nem ilyen egyszerűen működik :wink:

Babó egyébként tuti jól van, mutatta mindenét és igen aktív volt. Sokat nőtt, most tartunk a 16. héten!
panna09

Helló mindenki!

Kia! Keresztelő szuper volt, nemsokára készen lesznek a fotós képei.
Utána nálunk voltunk a kertben, elvoltunk.
Én is nagyon remélem, hogy Beni leszokik a nyáron a pelusról.
Mi már teljesen kétségbe estünk, mert annyira elutasító.
Ha mondom vegyük le a pelust kinn a kertben, elkezd ordítani, sírni, hogy nem! ez a székrekedés óta van. Pedig annak már vége 3-4 hónapja biztos. ennyire megviselhette? Vagy csak kényelmes neki?
Kérdeztem dokit, védőnőt, azt mondták, ne erőltessem, mert nem szabad. Minden nap próbálkozzunk. :?

Napsugár, már a kórházban mondták, hogy gyengék az izmai, nem tudom, nekem nem tünt fel, de hát akkor láttam, fogtam életemben először csecsemőt! :lol: Folyamatos gyógytornával rendbe jött!
Daninak 2 foga van alul, 6 hónapos elmúlt kicsivel az elsőnél, a 2. 1 hét múlva jött. Szenvedett szegény, még kicsi hőemelkedése is volt.
Beninek viszont 11 hónaposan jött az első!!!!!
Keresztelő: Mi evangélikusak vagyunk, itt nem kellett bemutatni a keresztszülők keresztlevelét, csak "bevallani", hogy meg vannak keresztelve és milyen vallásúak. Lényegében annyi az egész, hogy be kellett mennem, beírták a szülők-keresztszülők adatait, aztán pénteken volt egy találkozó, beszéletés a lelkésszel a keresztelésről, elmondta mi-hogy fog történni. És azt, hogy fizetni ezért nem kell, mert a keresztség szentség!!!! ez fontos, mert máshol ezzel kezdik, mennyit kell fizetni. Mi még a fotóst intéztük, mert Beninél is ő volt és nagyon jók lettek a képek.

Panna, a férjednek teljesen igaza van!!!!
Örüljetek! Aztán, később.....a sors kiszámíthatatlan! Lehet még lányotok! De akkor minimum lesz, amikor ez a 3 legény hazahordja majd a csajokat! :wink:

Boeske, igen muszaj beletenni valamit, mert algásodik rendesen.
a férjem valami tablettát tesz a vízforgatóba, asszem egy negyedet heti 2X. Bízom benne, hogy nem árt nekik.
Cserélni kicsit sok lenne a vizet. :lol:

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok!

Reggel kivették Krisztiánom manduláit. Nehezen viseli, nem iszik eleget, bár igyekszik szegénykém :roll: . A nővérek megengedték, hogy apa vegyen neki fagyit :D , mert már éhes is volt, és kellett egy kis jókedv neki. Utána játszottak az autóival és mesét néztek. :D

Panna, mintha az én történetemet írtad volna le Dáviddal. Többször voltam sima uh-on, 4d-s uh-on, de nem tudták megmutatni 100%-ra a kukiját. Majdnem minden nap kielemeztem az uh-s dvd-t, hogy bebizonyítsam magamnak, hogy márpedig tévednek. Ezerrel reménykedtem... Csináltam is képeket a dvd-ből, amiket elküldtem a neten orvosoknak, hogy megkérdezzem a véleményüket. Aztán a 30 hetes uh-n azt mondta a dr. nő az uh-n, hogy ő nem lát herezacskókat, vagyis valószínű kislányunk lesz. :wink: 2 hétig szó szerint nem aludtam, amíg rá nem vettem apát egy harmadik4d-s uh-ra (12000ft), ahol az első pillanatban a képernyőn pici Dávidom kukija látszódott. Majdem sírtam, picit könnybe is lábadt a szemem... :? Azért imádom!!! Sokan azt mondják, hogyha ezek a pasik felnőnek, a tenyerükön fognak hordozni. :lol: És már most féltékeny vagyok a csajokra. :oops: Ez normális dolog?

Az lh teszt (3-at csináltam) egyre halványodott, úgyhogy valószínű lekéstem az lh csúcsot. 16-án a tesztcsík halványabb volt a kontroll csíknál, ma meg szinte egyáltalán nem látszott. Viszont nem értem, mert a mikroszkópom meg nem páfrányosodott. Szerintetek ez hogy lehet? A ciklus.hu szerint 13-án volt a pé-em, akkor majdem bejött neki? Viszont rettegek, mert ebben a hónapban többször voltunk úgy együtt a férjemmel, hogy nem védekeztünk sehogy :oops: . Úgy várom a hónap végén érkező piros betűs "ünnepet", mint még soha. :roll: Drukkoljatok! :idea: Holnap és holnap után jóstesztelek, mert valami fura érzésem van.:shock: Tudom, hogy nem vagyok terhes, de mégis olyan ideges vagyok, hogy az nem igaz. Szerintem azért, mert tuti nem tarthatnám meg, és nem vagyok az a könnyen elvetetős fajta. 6 hetesen már dobog a szíve... :cry: 06.23-ra van időpontom a nőgyógyászhoz, az első amit kérni fogok a fogamzásgátló!!! :!: Ja, azt olvastam, hogy legalább 2 reggel meg kell csinálni az lh tesztet, ha erősödik, jöhet a hcg teszt. De ezt az lh-s dolgot, már ti is ismeritek.
Bocsi, hogy kiöntöttem a "bilit" :cry: , de le kellett írnom. Egy kis izgalom a hétköznapokra... :wink:

napsugár08

Jó reggelt!

Utólag visszaolvasva, nem írtam le minden történést, ami miatt aggódtam, de szerencsére már nem is lényeges. Nincs mitől félni... :P :lol:

Jobban van Krisztián. A hangja is sokkal jobb volt a telefonban. Már alig várom, hogy hazajöjjön.

További szép napot :!:

napsugár08

Sziasztok!

Panna! Gratulálok!!!! :D Nem semmi sas szemű dokid van, hogy már a múltkor meglátta! Jó ez így, hidd el! Én is már annyit, de annyit gondolkodtam, győzködtem magam. Nem tudom mikor fog feloldódni végleg bennem ez a kérdés, de az biztos, hogy amikor ránézek a 3 fiúra együtt nagyon jó érzés. A nagyok imádják Marcit. Szinte versenyeznek, hogy kire vigyorog többet, kinek a haját tépi meg stb Marci meg hihetetlenül élvezi nézni, ahogy ezek bírkóznak, ugrálnak. Szóval egy csapat a 3 srác. Mikor megkérdezem, hogy nem hiányzik-e egy kislány tesó egyértelműen nem a válasz. A férjemet igazából nem érdekli a kérdés. Ami igaz, az igaz, mi valójában fiús tipusú család vagyunk. Apa nagyon szeret a fiúkkal Vasúttörténeti Parkba, Közlekedési Múzeumba, Repülőnapra stb járni. Együtt legóznak, együtt nézik a a Star Wars-t, nagy bírkózások vannak és még sorolhatnám. Ő teljesen elégedett. Majdhogynem újra élheti a gyerekkorát és ezt rettentően élvezi. Ezért ő nem is érti, hogy én miért szerettem volna egy kislányt, mikor az megbontotta volna az egyensúlyt. Nem is vitatkozom vele.

Napsugár! Hogy van Krisztián? Remélem gyorsan javul. Azt mondják minél kisebb egy gyerek, annál hamarabb gyógyul a mandulaműtét.
Örülök, hogy nem kell aggódnod! Azért nem semmi lett volna most egy babó. Dávid is még olyan kicsi!!!
Bár, ahogy elnézem, Lányok, én vagyok köztetek, aki ennyire fél a kis korkülönbségtől. Majdnem mindenkinél jóval kevesebb van a tesók között, mint nálam.

Kia! Jó, hogy jöttél! örülök, hogy negatív a biopszia. Apa pedig jobb, ha tudja, neki is könnyebb lesz, ha van tesó, mert ez általános tapasztalat, hogy az egykéket mindig szórakoztatni kell, a tesók, meg elszórakoztatják egymást. De azért mindig olyan elégedettséggel olvasom, ha néha-néha egy apuka is beismeri, hogy nem kis meló azért itthon lenni a gyerekkel...

Angie! Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő! Nagyon szép Dani a ruhácskában!!!!
Sajnálom a koccanást! Én sem úsztam meg az utóbbi napokat. Én meg belehajtottam egy nagy tócsába, ami kissé mélyebb volt, mint hittem, így víz került a motorba, ami persze azonnal leállt. Még jó, hogy nem messze történt az eset tőlünk és egy ismerős autószerelő gyorsan megmentett minket, meg az autót is. Persze így is 20 ezerbe került, de lehetett volna rosszabb is, mert, ha tönkre vágja teljesen a motort,a teljes motorcsere többszázerzer Ft lett volna.

Laura! Megérkeztetek a Balcsiról? Mi is oda készülünk júliusban egy baráti családdal. Kíváncsi vagyok Marci hogy bírja majd az idegen helyet.

Boeske! Teljesen jól csinálod szerintem, hogy elengeded a "lány" kérdést. Ha fiú lesz, fiú lesz és annak örülsz. Lehet, hogy ez a nyitja, nem kell rágörcsölni, bebeszélni, agyalni és majd csak jön a kislány, meglásd! Amúgy nekem is van olyan ismerősöm, aki szintén így nyilatkozik 3 fiú után, hogy ő már fel is készült a 4. fiúra, nem bánja, ha az lesz, sőt várja. Na.... Szóval akkor idő, idő.... és majd egyszercsak mindenki így nyilatkozik.

Mi jól vagyunk. A szünet óta azért ritkábban tudok jönni, mert hát vissza kell szokjak, hogy mindenki itthon van egész nap. Marci ráadásul rászokott, hogy napközben csak fél órákat szundikál. Abban a fél órában próbálom elvégezni a dolgomat, ami persze lehetetlen. Így kendőben főzünk, porszívózunk, teregetünk...., hogy ne ússzon el a ház. Nekem ez a fárasztó rész amúgy, amíg ilyen kicsik. Tündériek, de ez az állandó cipelés, szórakoztatás. Ezerszer jobban bírom, amikor elindulnak és menni kell velük egyfolytában, de legalább a saját lábán jár már...

Na, megyek, lefekszem.

Mindenkinek üdv: Meskete
meskete
Őrbottyán

Sziasztok!

Majd írok... (most álmos vagyok... éjszakás voltam) :roll:
Képek:
Kép
ZOO
Kép Kép Kép
Haj... Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

...megnézem a neten az LH tesztet...
Most van a 2. hónap, hogy "rendesen" a 33. napon megjött :lol:
...így legalább azt tudom, hogy van peteérés... :lol:

Panna
Gratula a jó eredményhez!

Angie
Valóban nem szabad erőltetni a pelust...
Én is csak megkérdezem néha, ha látom rajta vagy mondja, hogy kakájok.. esetleg wc vagy bili? de a kaki nem akar csak a pelusba menni :lol:

Napsugár
A férjed nagyon durván adja elő... :shock:
Az enyém csak néha olyan... :roll: (biztos vannak nehéz napok neki is :lol: )
Remélem már jól van Krisztián!

Meskete
Az biztos... a tesók elszórakoztatják egymást...
...de ezt apának nem is mondom, mert.... :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok,
Panna üdv a most bár biztos három fiús anyukák között! :)
Ne szomorkodj, ez így jó!
Két hétig Nagyival Balatonon voltunk, és nagyon sok volt! Nagyiból is, és mindenből! A gyerekek a második héten teljesen meghülyültek! Nem bírtam velük sehogy sem... felváltva hisztiztek, nem ettek, éjszaka nem aludtak, közben én pedig mint egy vénasszony tizenötször meggondolom hogy megmozduljak-e, vagy felálljak-e egy székből, vagy felmenjek-e egy lépcsőn... úgy érzem bármelyik nap szülhetek, pedig még több mint 1 hónap van hátra...
sok volt nekik a távollét, és az Apukájuk is hiányzott nekik -is- de most már itthon vagyunk szerencsére és a férjem is hazaért!

Bszemesen ahol voltunk egy fogyatékos és csökkent képességű gyermekeknek is van tábor. Minden nap együtt fagyiztunk ill. összefutottunk a fagyizónál egy családdal, ahol két kislány volt, mindkettő tolószékhez kötve, fogyatékosan... és az első sokk után rájöttem hogy van igazság abban, hogy mindegy milyen nemű egy baba csak egészséges legyen. Azok a szülők egész életükben azon aggódnak, hogy mi lesz a gyerekeikkel, ha ők már nem lesznek, ki gondozza őket, stb... Úgyhogy csak egészségesek legyenek a gyerkőcök tényleg az a lényeg!
Persze nem azt mondom, hogy nem szeretnék lányt, de ez így jó, hogy a harmadik is fiú. Most annyira kikészítettek a fiúk a "nyaralás"alatt, hogy nem tudom négy gyerekkel elbírnék-e, most egyenlőre három is elég lesz.

Nálunk a nagy 9 hónapos volt, mikor a pici megfogant. Így 18 hónap van köztük, tudom Meskete mit élsz át! :)

Pelus-kérdés. Tavaly nyáron egyik nap Petink még tiltakozott, aztán a hangyákat locsolgattuk a kertben, ez tetszett neki. Aztán mikor láttam hogy kell neki pisilni (fogdosta a kukiját, toporgott) szóltam neki hogy gyorsan locsolja le a hangyákat, és sikerült. Na akkor nagy dicséret, öröm stb... aztán beszereztem egy matricásfüzetet és verdás matricákat, és ha szólt, hogy jön pisi/kaki akkor kapott egy matricát a füzetébe. Nagyon örült neki még most is sikerül matricákkal motiválnom. Nálunk nem a bili működött, hanem a wc-szűkítő ill. a kertben gyorsan a fához rohanunk.

Napsugár, te melyik kórházban szültél? Szfváron vagy Bp-en? Nem ismered esetleg Csizmadiané Erikát aki szülésznő és ő is martonvásári?

3+1
laura0606

Kia, édes Levi, főleg a sapidban! :wink:
Meg az is jó, hogy 3-an majdnem egyformában vannak. Unokatesók?
Gondolom milyen fáradt lehetsz!

Laura, jó kis nyaralás!
Köszi neked is a tippeket pelus ügyben. Anyukám is mindig hangyákat pisiltetne vele, de csak mosolyog rajta Beni. Minden nap megkérdezem, akar-e wc-be v. akárhova pisilni, de hiába! A wc szűkítő eleinte tetszett neki, még 1,5 korában, de azóta az sem. :cry:

Meskete, úgy látom minket nőket ver a sors. Sokan azt mondanák ezekre a bakikra, hogy NŐ! :roll: Így jártunk és kész!
fél órát szundikál Marci? Te szegény! Nekem annyira kell ez a 2-3 óra, amikor mindketten alszanak napközben. Ha átszokna másra, megőrülnék. Hogy bírod? Barátnőmnek meg egyáltalán nem akar aludni a 7 hónapos babája napközben. ez őrület! Mindig figyel, ha el is bóbiskol, amint meghall egy kis hangot, történik vmi, kipattan a szeme. Ő azt mondja nem tudja lefektetni, mert addig sír, amíg fel nem veszi. Csecsemő korától ezt csinálja! Akkor mondjuk aludt, fél óránál többet nem, de legalább 2x fél órát igen. Szerintem ez egyáltalán nem normális dolog. Muszáj egy picinek aludnia, akkor fejlődik az agy. Ő ráhagyta. Most már annyit sem alszik.

Na, megyek, mert enni kell apának.

Kép
KépKép

angie28

Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak ezek a képek :lol: :lol: :lol:
Jó hír Kia, hogy úgy tűnik rendszeresedik a mensid - így legalább el tudsz kezdeni tervezni :D
(Bár kicsit ügyesebbnek kell lenned, mint mi voltunk :lol: )

Én tuti nem vállalok negyediket, sokszor úgy érzem, hogy még ez a 3. is sok lesz :roll:
Nektek nincs v. nem volt néha ilyen érzésetek? Úgy elszégyellem magam ilyenkor, de mit csináljak - csak nézem a Fiaimat és belegondolok, hogy mennyivel kevesebb időm és energiám lesz rájuk és hogy milyen klasszul "összenőttek" már és milyen furi lesz egy 5 és egy 3 évvel kisebb Öcsi nekik és nekünk is :roll: Vajon ezek a gondolatok normálisak :?: :?: :?: Vagy kezdek teljesen meghülyülni :?: :?: :?:

Laura, sajnálom a "nyaralást" :wink: Tudtok még családostól is menni még? (Már persze, ha a Pocaklakó ill. Újszülöttke is úgy gondolja :lol: ) Nagyi miért volt sok? Nem segített? Vagy épp túl sokat?
Szorítok, hogy húzd még egy darabig a szüléssesl, a babának még biztos jól jönne egy-két hét odabent 8)
A név már FIX?

Napsugár, férj nem semmi! De ennek ellenére bevállalnád a 4.?
panna09

Nagyi segíteni segített, de szerintem teljesen megzavarta a gyerkőcöket. Itthon az a tipikus mindent megengedő nagyi, ott a nyaraláson a volt kollegái előtt persze próbálta volna nevelni az unokákat, kevés sikerrel. :) Én ezen csak mosolyogni tudtam.
Egy 3.5 évesre rászólni, hogy késsel-villával egyen mert tud ő úgy is? Persze itthon mikor nála van a nagy, simán rohangálhat az asztal körül és ő eteti... És hasonlók... :)
Engem eléggé kiborított. Mert ne a két hét alatt akarja megnevelni az unokákat, legyen következetes, mert így ők is csak összezavarodtak.

Máté FIX. -azt hiszem- :lol:
Ha megszületett jól megnézem az arcocskáját, és ha Mátés, akkor mehet! de már mindenki megbarátkozott a Mátéval, azt hiszem én is. :)

Napsugár, hát igen kemény amit a férjed a fejedhez vágott, remélem csak rossz napja volt.

Nyaralás nem tudom lesz-e még, októberig érvényes üdülési csekkünk van, de nem tudom Máté milyen baba lesz... sok mindentől függ. Pl én mindig szenvedtem a szoptatással, kiváncsi vagyok most mi lesz...
laura0606

Sziasztok!

Bocsánat, hogy nem voltam :roll: , de a héten itthon volt a férjem, úgyhogy tettünk-vettünk, amikor meg lett volna időm, elfoglalta a gépet.

Krisztián nagyon jól van. Elég szépen gyógyul a torka. A hangja viszont elég fura, mintha negatív irányba mutált volna. Szegénykémnek elég vicces, olyan vékony és nyávogós. Állítólag majd el fog múlni. Ma már nem is kért fájdalomcsillapítót, pedig tegnap vettem a gyógyszertárban 2 doboz Cataflam cseppet. Bár még messze van az este, addig még fájhat neki. Alig lehet bent tartani a lakásban. Még nem szaladgálhat, mászhat, kiabálhat, vagyis elég kevés dolgot csinálhat, és ha kiengedem, nem bír magával. Nem nagyon lehet megmondani egy majdnem 4 éves gyereknek, hogy ne csináljon semmit 2 hétig, amit szokott. Mintha azt akarnám neki megmagyarázni, hogy ne legyen gyerek...

Laura, a Krisztiánt Bp-en szültem, a két kicsit pedig Székesfehérváron. Sajnos nem ismerem a szülésznőt, akit írtál, illetve nagyon sok olyan anyukát ismerek, akiknek nem tudom a nevét. Lehet, hogy ő is közte van? Nem tudod véletlenül, hogy hol lakik Martonvásáron belül? :?:

Sikerült meglátogatnom a nőgyógyászt, mostmár van "babagátlóm", már csak a piros betűs napokat várom, hogy elkezdhessem szedni. Már a 31. napon járok, kíváncsi vagyok mikor jön már... :?:

Panna, érthető, amit érzel. Sokszor megijedek magamtól, amikor reggel hisztizem az álmosság miatt, és alig bírok kikelni az ágyból a gyerekekhez. Ilyenkor szokta megkérdezni a férjem, hogy na, kell még gyerek? És akkor rájövök, hogy talán igaza van. :roll: Szóval sokszor nekem is sok. De valahogy a kislány utáni vágyam annyira erős :oops: , hogy úgy érzem a sok sem elég még. A kislányért mindent bevállalnék. :wink:

Laura a kérdésedre válaszolva, igen bevállalnám. Vannak rossz napjai, de alapjáraton egy nagyon jó ember. És őszintén, lehet, hogy ez durván hangzik, de ha születne egy kislányom, engem más nem nagyon érdekelne. A fellegekben járnék a boldogságtól a 3 kis pasim és a kis hercegnő miatt. Nem nagyon lehetne engem bármivel is megbántani, vagy elrontani a kedvem. Jobb lenne, mint a lottó 5-ös. :wink:

Anyukáméknál a szomszéd néni mesélte, hogy ők 6-an voltak lányok testvérek, de a rokonságában és ismerősöknél is, ahol 3 gyerek volt, ott egy mindig egyedül volt. Kettő mindig eljátszott együtt, de valaki mindig kiesett a sorból. Vagyis ne álljunk meg 3-nál, mert ha négy van, jobban eljátszanak. Mi a véleményetek erről? Itt az utcában is mesélte ugyan ezt egy 3 gyerekes anyuka, akinek már 7-8 év körül vannak a gyerekei. Ő is ezt mesélte, hogy valaki mindig ki van közösítve. Nálatok van ilyen?

Úgy néz ki sikerült eladnom egy Baby Control légzésfigyelőt, de ha mégsem, nem tudtok valakit, akit érdekelne? Nem kereskedni szeretnék, csak mi már nem használjuk, és magamból kiindulva nagy megnyugvás, ha az ott van a baba alatt.

sziasztok

napsugár08

Sziasztok!

Nekem is pont ezek a 3-an nem lehet ugyanolyan jóban lenni, mint kettőnek - gondolatok kavarognak a fejemben, főleg amikor elnézem, hogy összecsiszolódtak a Fiaim. Ráadásul kettejük közt 22 hónap van, a 3. már nagyobb szünettel érkezik, gyerekkorukban már nem hiszem, hogy összenőnének - persze ettől még felnőtt korukban lehetnek jóban :wink: Hát nem tudom, félek tőle, hogy a Kicsi mindig is a Kicsi lesz és a Nagyok(nagyobbak) kirekesztik......
Én is sokat töprengek rajta......
panna09

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?