Új privát üzeneted érkezett!

Eszter gyenge kamillateát kap, egy lehelletnyi cukorral, ha szomjas.
Vendég

Niki, olyan már velem is történt, hogy elbóbiskoltam pár percre Boti felett, miközben ő szopizott (vagy lehet, hogy már ő is bealudt :)), és majdnem előrebuktam a fotelban. Szerintem még álmodtam is! :)

Kép
erusverus

Sziasztok!

Ha már ennyi zugolvasó anyuka előbújt, akkor én is véget vetek a csak olvasó üzemmódnak, mert láthatóan tényleg nem haraptok. :) Már egy ideje követlek Titeket, és rengeteg olyan dolgot írtatok, amit tudtam hasznosítani. Köszi utólag is. :)
Dani kisfiam február 27-én született, és azóta jó nagy baba lett. Jelenleg 6800g és 65 cm. 49cm-el született, úgyhogy nagyon beindult. Az első másfél hónapot szinte végig rámkötve töltötte (rugalmas kendőben), sehogy máshogy nem volt jó neki. Már vissza akartam vinni a kórházba. :) Persze ez csak vicc, de nagyon nehéz volt az az időszak. 6 hetes korától viszont teljes változás volt, azóta eszik, játszik, folyamatosan gagyog, nagyokat alszik, és csak nagyon-nagyon ritkán sír. Na jó, ha éhes, akkor ki tudja engedni a hangját. :D Elég aktív baba, forog ezerrel, és nagyon tetszik neki. Persze vannak napok, amikor teljesen "elromlik", ilyenkor megmutatja, hogy milyen jó dolgom van a többi napon. :)

Majd próbálok feldobni egy képet az uraságról.

És nekem is nagyon hiányoztak Nóri írásai, drukkoltam, hogy visszatérjen, mert rendkívül szórakoztató. :) De én személy szerint örülnék, ha már Zsó is jelentkezne...

Viki
koviki

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára koviki 2010.07.13 10:04-kor.
koviki

Szia Viki!
Látom te is Vecsésen laksz!Hurrá! :D

Ági,tudom igazad van az autósüléssel kapcsolatban...nem kéne kivenni soha!Csak már úgy sajnáltam szegényt...igen,tudom ,ha baja lenne az sokkal rosszabb lenne!!!Amúgy legtöbbször az a baja,hogy melege van az ülésben,izzad nagyon,pedig mindig a lehető legkevesebb ruhát adok rá,de mégis.Valakinek valami tipp esetleg?

Lilypie Pregnancy tickers
erika87

Niki,itt találsz egy csomó megkötési módot,viszont ilyen kicsiknél még korlátozottak a lehetőségeink.
[url]http://mamamibolt.blogspot.com/

Kérdés:mikortól lehet már hátra kötni a babát?[/url]

erika87

Upsz ...kicsit elrontottam a linket...na itt van jól(remélem):

http://mamamibolt.blogspot.com/

erika87

Autósülés-ügyben egyetértek Ágival!
Erika!
Ha melege van, próbálj meg alátenni egy textilpelust! Mert az autósülések/hordozók elég műszálasak.
Múltkor, mikor mentünk anyósékhoz, Lili úgy döntött, hogy márpedig ő éhes. Így Szolnok előtt félreálltunk egy parkolóban (ahol egy nő épp pénzt próbált keresni), és megszopiztattam. Apa meg közben kiengedte kicsit a kuytukat a kocsiból (persze pórázon, mert Zserbó minden kamionnak ki akarja harapni a kerekeit, akár áll, akár halad).
Szóval menet közben TILOS kivenni a gyereket a kocsiból!
Nekünk is elöl utazik a lány, és ha egyedül megyünk (vagyis kettesben a csajok), akkor én is piros lámpáknál törölgetek, és megállás nélkül dalolok - míg el nem alszik. :) (Hétfőn kiírtam egy csomó jó kis Kalákát meg Halászjuditot és jól itthon hagytam.)

Kendő:
nekünk is kettő van, a rugis meg a MT, mindkettő Liliputis. Erika! Azt hiszem, te írtad, hogy szövöttet szeretnél. Nem akarlak róla lebeszélni, de tapasztalatom szerint a MT-ban több levegő éri a gyereket (oldalról pl), meg anya hátát is. Ami ebben a rohadt melegben nem hátrány.

Itatás:
eddig én is azon voltam, hogy tejcsin kívül nem kell semmi. De most elkezdjük a babavizet próbálgatni (az első adag most hűl). Azt hiszem, mondtam már: nálunk a védőnői szolgálat biztosít minden babának egy éves koráig parádi forrásvizet. Hetente lehet cserélni, minden héten egy rekesszel lehet elhozni - ez 24x0,5 litert jelent. Eddig Apa itta ásványvíznek, de lehet, hogy lassan osztoznia kell a lányával. :) És SEMMI cukor nem megy bele, csak a tiszta víz!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Erika!
Csípőre nem próbálod meg kötni?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Maximálisan egyetéretk Ágival.
Nálunk kevés aranyszabály van, de ez az. Mármint, hogy menet közben nem vesszük ki az ülésből, mégha ordít akkor sem.
Engem mondjuk így 3. gyereknél már nem is zavar annyira az ordiba :? :?
Nekem van légzsák és nem lehet kiiktatni, így hátul viszem, volt hogy sírt.... Van hogy a fiúkat kérem meg, hogy adjanka neki cumit, vagy szórakoztassák.ha meg együtt megy a család akkor én mellé ülök és el tudom terelni a figyelmét, vagy cumi....

Viki
Üdv Neked is...nálunk is az első 6, 7 hét volt kemény.. azóta már sokkal könnyebb.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Halihó!
Talira engem is fel lehet írni! Remélem, nem jön közbe semmi.

Itatás: mi már régóta iszunk kamillateát, a poci miatt ugye. De ebben a nagy melegben nagyon megnőtt a szomjúsága Samunak, és sírni szokott a teáért, már felismerem, hogy szomjas. :)

AZ újabb újaknak üdv!!! :D

Viki: csudaszép kisbabóca!

Samuka nem alszik egy ideje éjszaka megint. A védőnéni azt tanácsolta (a Suttogóból), hogy éjfélkor etessem meg álmában...hátha nem kell fel 2-3kor. ???? szerintetek? Ja meg azt is, ha ugyanabban az időben kel fel, akkor az rossz szokás. Ha különbözőben, akkor éhes. Én pont fordítva gondoltam volna...

A hordozóból szerintem sem szabad kivenni a kicsiket!!! Mondjuk Samu azóta nem sír, mióta egy pléddel alátámasztottam a fenekét, így nem csúszik össze annyira benne, kicsit kényelmesebb. Beleizzad ugyanúgy, hiába teszek pelust bele.

Holnap megyek a mei-tai-ért!!! :lol:

Kép
zsizell

Levi itt fekszik a nagyágyon, ahonnan kilát az ablakon. A szél mozgatja a diófa leveleit. Gyerkőc meg ezerrel beszél nekik és örömködik :D . Tök izgatott. Aranyos.

Zuzmoo Nekem van egy Girasolom. A 4 közül az a legpuhább (Nandu, DD indio meg egy jacquard DD). Ez a nagy előnye a Giráknak, újonnan is puhák, ölelősek. És naaagyon sokféle szép színű van belőle. Hűvösben mindig azt veszem elő. Nagyon szeretem. De egy kicsit meleg (az enyém ráadásul sötétkék), s miként írta valaki: olyan plöttyedt. Értsd: kicsit kevésbé van tartása, mint a DD-knek, ez a puhaság ára. Pl. az elől zsebes keresztnél ált. újra kell húznom, mert a széle egy idő után kicsit laza lesz.

Anita Én a melegben is mindig csak szoptattam a gyerekeket. Pedig van 2 májusim is. Legfeljebb gyakrabban szopizik. Ha itatni akarsz én a forralt vizat gondolnám és régifajta kávés pohárból. EnyémLevi abból már újszülötten is ügyesen ivott.

Nikolett A youtube-on rengeteg video van fent a kötésekről. Illetve a Mamami honlapon is bőven van link, pl. "A hét kötésmódja" topikokban.

Zarja Szúnyogrisztónak a patikában szoktam venni levendulaolajat (jó drága, 1 pici üveg 1000Ft felett van, de ált 2 üveg/szezon elég egy babára). A ruhát nem fogja meg és azért is nem szoktam a bőrére tenni, nehogy allergiás legyen rá. A hajára viszont simán kenek. Finom illata lesz. Ujammal szoktam az üveg szájáról minimálisat kenegetni. És hát elég gyakran kell ismételni :( .

Na, eldugulok, ded bealudt, a kertben vár az eper, bent meg a romos háztartás :cry: .

Ui. Középső fiam pecsenyére sült tegnap a termál strandon (minden évben megégeti őket a suli, hiába csomagolok 1000 faktoros naptejet :evil: ). Ma meg vonattal-hátizsákkal egésznapos kiránduláson van Bécsben. Gondolom mennyire bírja élvezni szegény a fájó bőrével :( .
pammut

A Jana babavízre rá van írva, hogy felbontva 24 óráig fogyasztható a babának, utána forralni kell!

Kép
zsizell

Zsizell Éjjel én is sokszor álomban etetek. Csakhogy Levi ha kezd éhes lenni beveszi a hüvelykujját és őrülten cuppog rajta :D . Ha nem alszom nagyon mélyen, felébredek rá. Babát kikotorom kiságyból, ujját kihúzom, cicit bedugom. Ha megtelt a tank mehet vissza az ágyikójába :lol:
pammut

Kakti,igen lehet valami abban,hogy az mt.nem olyan meleg,főleg most nyáron lehet jobb. Csípőkötést nem próbáltam még,azt hittem még ekkora babáknál nem szabad,vagy szabad?Akkor kipróbálom!A textilpelust próbáltam,az is teljesen nedves lesz,de úgy azért picit jobb.

erika87

Pammut: azzal nincs is baj, hogy akkor etetsz, amikor már jelzi. de a védőnéni azt mondja, éjfélkor etessem, amikor nem jelzi, hanem csakúgy. Hát nem tudom...
Samu állandóan oldalra fekszik mikor éjjel kel, és az arcát nyomja a matracba- rossz nézni...
Nem tudom, ez milyen jelzés...ciki, de nem tudom. Amikor éhes nem így csinál.

Kép
zsizell

Pammut,én ugyanezt csinálom.Éjjel,vagy jobb esetben hajnalban arra ébredek,hogy cuppog álmában, kiveszem,10 perc cici és teszem vissza az ágyába,olyan gyorsan történik az egész,hogy se Ő se én nem ébredünk fel teljesen. :D

erika87

Bejelöltem a 2010 februári babákat az iwiwen.

erika87

Halihó csajok!

Üdv az újaknak. Jó sokan leszünk, de jóóóó. És igen Editek és Zsó merre jártok? Bea még nem ért haza? Minden bujdosó jöjjön hamar :lol: régiek is és újak is. :roll:

Bori! Köszönöm szépen a felajánlást, de nem hiszem, hogy Kornél jó szemmel nézné, hogy ennyire ki lenne billentve a maga kis megszokott ritmusából. Nem merek elindulni vele még ilyen nagy túrára. De mégegyszer köszönöm.

MT: Lehet, hogy én olvasom félre, de én nem úgy kötöm ahogy ti írjátok. Én úgy kötöm a derekamra, hogy a színe a lábam felé van. Vagyis, ha kisimítom akkor hátrafelé van a színe és ahogy beleteszem a drágámat és felhúzom rá a test-részt akkor lesz kifelé a színe. Lehet ti is így írjátok, de én nem ezt olvastam ki belőle. Lehet én vagyok értetlen :oops:

Én is mindig megfogadom, hogy nem veszem ki az ülésből, de amikor már lilára ordítja magát akkor csak megesik rajta a szívem. :? Tudom, hogy nem helyes, de a kezemben elalszik 2 perc alatt és már megy is vissza a hordozóba.

Itatás: Én is vizet adok neki már pár napja, de eddig csak azt itta meg ami az 1-es cumiból a szájába csöpögött. Élvezte, hogy ahogy rágja a cumit jön a szájába a víz :lol: Ma már szívott is belőle :roll: Anyós kikészít ezzel is. Eddig az volt, hogy nem igaz, hogy én milyen vagyok, hogy nem teáztatom a gyereket. Bement a kórházba és megkérdezte, hogy most tényleg nem kell a gyereknek a tea. Hát jól lelombozták, mert beolvastak neki, hogy a gyereknek nem adunk teát főleg nem cukros teát, amit ő akart neki adni. Na akkor erről a témáról lekopott, de most naponta 5-ször felhív, hogy akkor vizet adjak neki. Mondom adnék, de nem iszik belőle. Dehogy nem iszik, ezt ne akarjam neki megmagyarázni, hát olyan nincs, hogy nem iszik amikor ő biztos benne, hogy az a gyerek szomjas... Lassan beszólok neki valami olyat, hogy tuti még én magam is megbánom. :x

Valamit még akartam, de úgy felhúztam magam anyóson, hogy megyek eszem valamit :lol:

bellerreni
Eger

Reni,nekem ugyanezt csinálja anyósom,akárhányszor beszélünk mindig megkérdezi tőlem,:"adtatok már teát neki?"sőt a férjemtől is mikor vele beszél,de már a sógorom is azt kérdezte legutóbb mikor beszéltünk,hogy kapott-e már teát a gyerek?Ugyanis anyós,már őt is beoltotta,hogy "micsodaadanyavagyokén" nem adok szegény unokájának teát! :twisted:

erika87

Jányok: tea kérdés. Samu már 3 hetes kora óta kap naggggyon nagggyon világos kamillateát. Az én álláspontom is az volt, hogy NEM. De nem halt bele, és ennek hatására jött rendbe a széklete. Szerintem mindenki maga döntse el, hogy ad e vagy nem. És a OKOSTOJÁS rokonok mondjanak le!!! Az én családom is folyton zaklat, csak ők a kóstoltatással.

Kép
zsizell

Reni!
Ha két perc, akkor annyiért félre is lehet állni! Annyira nem siethet sehová az ember, hogy a gyerekét veszélyeztesse! Én mindig azt mondom: inkább később érjünk oda, mint hogy ne érjünk oda sehogy!
És az Apáknak is meg kell ezt érteni!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én nem azért nem adok neki,mert bármi baja lesz tőle,csak feleslegesnek tartom,mivel nem hasfájós,normális a széklete stb...ha gond lenne természetesen adnék.Okos anyós ezt nem fogja fel,azt mondja mindig:"de én nem akarok rosszat értsd meg!"Unalmas kicsit mindig ezt hallgatni...na mindegy

erika87

niki: Én is szedtem losecet a gyomorsav túltengésemre és nekem is bevált. Majd megnő Eszti, csak kicsit lassabban.

boruska: Ráérünk, csak nem tudom hogy jutunk oda. BKV-val nagyon messze van. Help meee! Nekem a szerda már nem jó, mert vezetek. De a hétfő délelőtt mehet.

zoja, erika, viki: Üdv a csapatban. Barbussal én is februárra voltam kiírva, de január lett belőle.

zsizsell, pammut: Gratula a mei-taiokhoz. Kíváncsi leszek hogy fog tetszeni. Nekem akkor dörzsöli a nyakam, mikor hátizsákot is veszek fel, mert akkor betolja a pántot. Amikor megkötötted nyugodtan húzd a válladra (én kicsit lazábbra kötöm).

juci: Végre eljött ez a pillanat is. Gratula a kengyel nélküli élethez.

olgi: Te is most csinálod a jogsit? Majd kíváncsi leszek nekem hány pótvizsgába fog kerülni hogy a kezemben legyen. A kresz még elsőre sikerült.

kattkat: Pedig én rád is ugyanúgy kíváncsi lennék, mint a többiekre.

funky: Ha elvinnél minket hétfőn és beférnék a két gyerekülés közé, akkor szívesen szórakoztatom Bazsut is. :)

kakti: Nekem most kallódik egy bodym valahol a postán.

erusverus: A Borostyánra én is emlékszem. Nagyon szerettem.

erika: anyu is állandóan kérdezte a teát és én vissza kérdeztem, hogy milyet. Mart a kamilla nálunk is kifejezetten hashajtára van, a többit meg kicsinél nem mertem adni. Most már iszik mecsek babyt, de csak azért, mert Barbus már eszik pépeket és mellé itatnom kell. Most a gyümölcslé-tea keverék válik be. Ne hagyd magad. Küld el a fenébe.

Bocsi hogy kicsit hosszú vagyok, de mindenkinek írni akartam, aki írt.

Tegnapi napunkról: Kicsit mérges vagyok. Tegnap a bankos séta meg a doki egész jól ment, viszont megcsináltattam a frissítést a telefonomon és hiába mentettem le előtte az adatokat, most nem tudok visszahozni rendesen semmit. Már próbáltam a program teljes verzióját is megvenni, de valamiért nem találja a google a pénz a kártyámon. Valakinél volt már ilyen? Dokim tök aranyos volt megint. Jót röhögtünk, mert kérdeztem hogy a kisfia hogy alszik és hát nem nagyon. Mi meg mondtuk, hogy mostanában Barbus is van hogy csak fél 8-tól másnap reggel 6-ig alszik. Azt mondta ezt most nem kommentálná. :D Kaptam gyógyszert is, ha megjön elkezdem szedni. Egyenlőre nem váltottam ki, kaptam egy havi ingyen mintát.
vicky79
Budapest III. kerület

Erika, ha jól emlékszem, te szoptatsz. Akkor szerintem teljesen normális, hogy nem adsz külön teát. A tápszeres babák szoktak általában szomjasak lenni. Persze ilyen melegben talán mindkettő.

Lányok: nem tudom ti hogy álltok a menstruációval. Nekem május 7-én megjött. de most júniusban még nem. Kezdek aggódni, hogy...na le sem merem írni. Vagy ilyenkor még nem áll be a rendszer?

Kép
zsizell

Eszti is egész csöpp kora óta kap teát, ő is a széklete miatt.

Engem azzal zaklat anyósom, h almát adjak már neki.... Neki mind3 gyermeke tápszeres volt csak, sőt, az idősebb unkája is. Azt mondta nekem: inkább tápszert adjak, akkor legalább tudom, mennyit eszik.... :shock: Azt hittem falnak megyek ennek hallatán, de jólneveltségem úrrá lett rajtam, és csak halkan megjegyeztem: ha nagyon tudni akarom, csak egy mérleg kell. Nem győztem meg... Azóta azzal zaklat, h biztos vizes a tejem, azért nem hízik... Mindegy, azért szeretem ám... Mégis ő az én Gyagyásom anyukája... :D és tényleg tündéri teremtés, na..
Vendég

Juci: el is felejtettem. GRATULA! Sok puszit küldök én is a kengyel nélküli boldog babának!!! :wink:

Kép
zsizell

zsizell: Nekem április 23-án volt utoljára, bár nekem a gyerek előtt sem volt rendszeres. Tegnap rákérdeztem a dokinál és azt mondta hogy a tejtermelésem ugyan leállt, de a prolaktin még olyan szinten lehet, hogy az megkavarja a ciklust. Csinálj egy tesztet (én is akartam ma csak elfelejtettem) és ha nincs baba akkor nincs gond szerintem. Én ha nincs baba akkor elkezdem szedni a gyógyszert.
vicky79
Budapest III. kerület

niki: Bocsi hogy ezt írom, de én egy kicsit örülök így utólag, hogy Barbus csak üvegből fogadta el a tejet és azóta meg már tápszert kap, pont ezért mert mindig tudtam hogy mennyit eszik. Jó volt szoptatni amikor volt hozzá kedve, de én megőrültem volna tőle hogy nem tudom mennyit evett a gyerek. De azért még nem kell tápozni ha a doki nem mondja.
vicky79
Budapest III. kerület

Fúúú, de ha van baba...akkor öngyi :( Imádom Samukát. De egyelőre csak őt akarom. :S

Kép
zsizell

Vicky:
Mi Ágival hétfőn úgy utaztunk, hogy Lili anyósülésen mellettem, Ági mögöttem, Zsuzsó Lili mögött. És így Ági mindkettőt tudta szórakoztatni, ha kellett. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

zsizell: Ha már ott lenne úgysem tudnánk vele mit kezdeni. Én sem szeretnék még ilyen korán, de ha természetes úton teherbe tudnék esni én örülnék a legjobban. Bár pánikba esnék az biztos.

kakti: Meglátjuk el tudna-e valaki szállítmányozni minket.
vicky79
Budapest III. kerület

Persze én is azt mondom, hogy ha jót tesz a tea akkor én is adnék neki, de ha nincs rá konkrét szükség akkor nem adok neki, főleg nem cukros teát, mert anyós ezt hajtja folyton.

Itt a kezemben a ded. Felébredt, de nem akar játszani sem. Tuti ez a meleg készíti ki őt is. :?

Boruska! Még az előbb akartam írni neked, hogy úgy tudom a csipkebogyó csak 4 vagy 6 hós kortól mehet. Én már néztem neki ilyen cukormentes kutyulós teát, de mindegyik csak 4 hós kortól vagy későbbtől adható. Azok közül is van csipkebogyós.

Rágja a kezemet :lol:

bellerreni
Eger

Sziasztok Csajok!
Üdv az újaknak!
Juci, gratula a kengyelmentességhez!

Zsizell, nekem április 10-én jött meg először, akkor volt Milán 9 hetes. Aztán májusban kussolt, én meg már úgy gondoltam hogy én is a hibaszázalékba estem, mint Funky anyukája. De negatív lett a teszt (huhh, homloktörölgetős szmájli). Na tegnap viszont megjött. Részleteket nem írnék, de előre ver a víz, hogyan úszom meg a mai pesti utat elázásos baleset nélkül. (Ma megyünk UH kontrollra Milánnal.)

A gyerekdoki nekünk is azt mondta, hogy vagy forralt és lehűtött vizet, vagy pedig babavizet adjak kis citrommal. Hááát, a citromot nem igazán értem, ráadásul most oltáskor megint erőlködött az alma és barack, illetve NARANCS kóstoltatással. Mondtam, persze, megpróbáljuk. Hogyne. Majd ha lesz tuti forrásból alma és barack, akkor igen. Én sajna nem hiszek a bio piacban. :oops:

Dagadt mei-tai-os képet majd fölteszem, de csak ha hazajöttünk, mert még föl sem töltöttem a gépre.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nálunk Apa egyik kollégája álmodta, hogy terhes vagyok. Pedig én ugye szedem a gyógyszert. :lol: én imádom a gyerekeket, harmadik ellen sincs kifogásom, de az egy év különbség kicsit durva lenne :lol:

Autósülésből nem veszem ki én se a gyereket, ebben szigorú vagyok. És bekötés stb. nélkül sem utazhat egyik sem...

KépKép

KépKép
beneildi

Pénteken jön az Atya,megbeszéljük a keresztelőt...Már h hogyan lehet, mert én még nem vagyok megkeresztelve, a párom keresztlevele elveszett, és más felekezetű is, házasok sem vagyunk... Szurkoljatok majd, nagyon fontos lenne számomra a keresztelő...

Vicky: most, hogy gondok voltak a súlyával,én is mérem, mennyit eszik, és le a kalappal a kisasszony előtt.... :D
Vendég

ja és mi se vizezünk, Lillunál se volt gond pedig ugye ő májusi gyerek :)

KépKép

KépKép
beneildi

Niki!
Megkérdezhetem, miért ragaszkodsz a keresztelőhöz? Ha kényes téma, akkor ne válaszolj, csak én ilyen kis kíváncsi vagyok.

Képzeljétek, a szomszéd házban lakik egy idióta anyuka.
Van egy 2,5 éves meg egy 10 hónapos kislánya. Tegnap azt mondja nekem a nagyobbikról: "szeretném beiratni úszásoktatásra, meg valamilyen táncra. Meg szolfézsra is, mert olyan jó lenne, ha le tudná szolmizálni a dalokat!"
Ááááááááááááááááááááááááááááááá!!!!!!!!!!!! De hát a gyerek még GYEREK! Bölcsibe jár! Még a dalokat elénekelni sem nagyon tudja! Hihetetlen! Komolyan! Aztán majd csodálkozik, ha tizenévesen a gyerek tisztán lázadásból telepiercingezteti meg tetováltatja magát. Vagy ami épp akkor lesz divatos.
És hiába mondtam neki, hogy a gyerekének még nagyon nehéz lesz a szolfézs, nem is való neki. Inkább keressenek majd olyan általános iskolát, ahol van ének-zene tagozat. Ott megtanítják a korosztályának megfelelő tempóban ezekre. (Én is ilyenbe jártam és szeretném, ha Lili is hasonlóba járna majd.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Szolfééézs??? két és fél évesen? Örüljön, ha bilire tud ülni!!! Komoly szülők vannak. Szegény gyerek, micsoda elvárásoknak lesz kitéve az életben! :x

Kép
zsizell

Nekünk is lesz keresztelő július végén.
Én még várok a ruhavásárlással.

ez a vízivás nálunk se nagyon megy...inkább a szopi :lol:
nekem a nagyfiam még egyévesen se ivott semmit, csak szopizott...ez csak akkor volt gáz, mikor kórházba kerültünk kruppal, ahol még kétoldali fülgyulladása is lett és nagyon kellett volna itatni....hát csórikámat végül infúlzióra kötötték...kikötözték kezét-lábát. szörnyű volt.

Juci
HURRÁ:)

Zarja
Kolompos nálunk is nagy kedvenc volt a fiúknak.

nekem még nem jött meg. a fiúkkal is csak kb egy év után. prolaktinom előnye. hátránya a zsírpárnáim :roll:

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Huh...szolfézs egy 2,5 évesnek???Szerintem azt csak iskolás kortól lehet nem?

erika87

Na most aztán megkaptam! :) De teljesen igazatok van!!!
Azért az még mentségemre szolgáljon, hogy akkor vettem ki amikor csak itt a kertek alatt 20km/h-val haladtunk, vagy a Duna korzón.. stb :oops: :oops:

Anita, egyél egy ananászt! Nem tudom miért, de attól Bazsu tuti kaksizik... :wink: :D Szerintem ne aggódj, biztos hamar meglep egy óriás adaggal! :lol:

Reni, ha az én anyósom ezt csinálná, tuti nem bírnám szó nélkül. :? Még a kórházba is bemegy???? Napi 5x felhív ezért??? :shock: :shock: :shock:
Én meg azon vagyok kiborulva, hogy miközben szoptatok, Balázs fejét puszilgatja.. :shock: Nem bírom ha ilyen közel állnak hozzám.. :oops:

Viki, még nem mondom 100%-ra, de szerintem megyünk és akkor téged és viszünk!! :D
Csak még lesz egy harcom apával, szerinte anyám sem tudja addig szórakoztatni Bazsut,amíg én vezetek. :shock: De hétfőig, leszoktatom még erről a rögeszméről!!!! :wink:

Jana vízzel én kínáltam már, de amit megérezte, hogy nem tej, nem kellett neki..
Vendég

Kakti
Utálom ezt a versenyszellemet amit az ilyen szülők generálnak...nem mondom hogy nem lehet sportra járni, vagy zeneoviba, erre-arra, de szolfézs???? nálunk ált iskola 2-tól javasolják csak...ennyi idősen még a játék a legfontosabb és abból tanul egy csomót.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Múltkor hallottam a tv-ben, hogy végeztek valami felmérést az oviknál és az ovik kérése hogy ne lehessen nevelési időben különóra az oviban, mert már nembírják az óvónők követni hogy melyik gyereket mikor mire, hová, továbbá nincs idő az ovis nevelési programot teljesíteniük...
mondjuk ez meg a másik véglet, hogy semmi ne legyen, tiltakoznak is a szülők.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Juit!
Szerintem nem arról van szó, hogy semmi ne legyen (óvónő vagyok eredetileg, megértem - de szerintem Kattkat is :wink: ), hanem hogy a különórák ne délelőtt legyenek. Amúgy meg minek különóra egy 3-4 évesnek??? De komolyan? A nagycsoportosoknak esetleg, de korábban minek? (Tudom, felgyorsult a világ, lassan az ovikba is integrálásból kell felvételizni, de miért nem lehet egy gyerek GYEREK? Nekik játszaniuk kell, azzal fejlődnek!)
Amitől én kibuktam, hogy most az a divat, hogy nem lehet oviban papás-mamást játszani, mert erősíti a nemi sztereotípiákat! Áááááááááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Funky!
Ne haragudj, nem bántásból (inkább aggódásból) mondom, de belegondoltál már, melyik kezeddel kapaszkodsz meg, ha elétek ugrik egy kutya, macska, bármi, és hirtelen (blokkolva) fékezni kell??? Vigyázz magadra, Bazsunak szüksége van rád! Neked meg rá! Szóval hordozóból kivenni csak félreállva, jó! :) (Tegnap az utcánkban ment egy autó: nagypapa vezetett, nagymama mellette, a kb. 3 éves gyerek meg az ölében! Elől!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem volt egy tanítványom, 12 éves, különórát tartottam neki, és nagyon sajnáltam, mert éppen hogy hazaért a suliból, gyorsan megebédelt, én már náluk voltam (anyukája kérésre mentem olyan korán, bár ő sokszor még nagyban az ebéd romjait takarította el, mikor már odaértem hozzájuk), és kezdtünk is németezni. Aztán ment matekra, de minden héten járt úszni, szolfézsra, zongorára is. Sőt, még lehet, hogy angolra is. Szóval minden délutánra jutott valami... És ez látszott is rajta, csak rá kellett nézni; mármint, hogy túl feszített a tempó egész nap... Pedig ugye ő már nagy gyereknek számít. Nem kritizálni akarom a szüleit és megbántani sem akarok senkit, de van egy olyan sejtésem, hogy, mivel a fiúnak hiányzott néhány ujja, ezzel a sok plusz dologgal akarták jobbá tenni vagy hogy is írjam. Tehát megmutatni, hogy az ő fiuk mennyi mindenben jó annak ellenére, hogy sérült. De szerintem ez már túlzás. Kompenzáltak. És gondolom, sokszor a szülő a saját defektjei miatt a gyereke révén/által, a gyerekén keresztül kompenzál... :?

Kép
erusverus

Köszönöm a kedves fogadtatást. Zsizell, köszi a dicséretet. :)

Ha ilyen nagyon újak is mehetnek a talira, akkor mi is mennénk. Erika, akár együtt is mehetnénk, ha már mindketten vecsésiek vagyunk, és akkor legalább az egyikünk tudná vigasztalni a gyerkőcöket. :) Dani is sírt az utóbbi két alkalommal az autóban, szerintem neki is melege van. legutóbb én is mögé raktam egy pelust, talán egy kicsit jobb volt a helyzet.

Máris lenne kérdésem...Dani kb. egy hete már szinte csak tápszert kap ( még reggelente van minimális anyatej, napközben már csak megszokásból cicizik, pár cseppet tud kipréselni belőlem :cry: ), és a kakija ilyen iszapszerű lett, színben meg állagban is. ez normális? beba ha startot kap. és nincs túl jó szaga sem, bár mondjuk eddig sem volt rózsaillatú. :)

nagy ritkán én is adok neki vizet, de csak simán, cukor meg citrom nélkül. mondjuk a védőnő erőlteti a cukrot, de eddig még nem raktam bele.
koviki

funky: Köszi a felajánlást, ha tényleg mentek és el tudnátok minket is vinni azt megköszönném. Egyébként ettől a babával vezetéstől én is félnék, nem biztos hogy oda tudnék koncentrálni az útra ha sír a gyerek.
vicky79
Budapest III. kerület

viki: Nálunk is zöld színű lett a táptól a kaki. Állagra meg sűrűbb. Szerintem ez normális amíg nyálkát vagy vért nem talál benne az ember. Bár nálunk már nem furcsa a sárgarépás kaki sem. Mintha ki lenne szárítva és így jönne ki belőle.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Kakti: lehet, hogy megpróbálkozom a blogirással, mert majd biztos örömmel olvassa a lányom ha nagy lesz, hogy miket mikor hogy csinált.

Zsizell: én olvastam a suttogót, semmit nem tudtam belőle alkalmazni.. Nálunk is kel szopizni éjszaka is Ramóna 3 óránként de szerencsére eszik és alszik utána rögtön vissza.

Funky: a kalapos kép halálos, nagyon aranyos.

Vicky: igen már csak az eü. hiányzik nekem azért szeretném már letudni. Amikor terhes voltam akkor kezdtem el. Kresz, rutin, forgalmi minden megvan. Február 20án mehettem volna az eü-re csak a kisasszony úgy gondolta, hogy ő márpedig ha törik ha szakad kibújik. Igaz már nagyon vártam mert a terhesség végét már nehezen viseltem. Felment a vérnyomásom és a vesémbe lett egy tágulat. Ja és a forgalmi vizsga után az oktatóm nyakába bőgtem, hogy sikerült, nagyon paráztam főleg a parkolástól. Szegény annyira meghatódott, hogy még ő is elérzékenyült. Az uram meg várt minket a kiindulási helyen csak azt látta, hogy én vezetek vissza ami jó jel, mert ha nem sikerült volna akkor ugye az oktató vezet vissza, de nem értette, hogy akkor most miért is bőgök az oktató vállán. Biztos Neked is sikerül, de ha elsőre nem is ne parázz, bár a vizsgadíj kicsit húzós lett.

Én is gondoltam rá, hogy adok vizet Ramónának, egyszer már próbáltam neki kamilla teát és vizet adni, mert nem volt széklete. De nem is fogadta el. Most meg az én nem kakilós lányom olyanokat kakkant szerencsére. (lekopogom) mostanában a hasa sem fáj. Ő minden egyes pukit is megsiratott azt hittem nem fogja kinőni, de ahogy elmúlt 3 hónapos tényleg rendeződött a dolog. Egyedül a mekis kaját nem bírja, de a babfőzeléktől pl. semmi baja nem volt.

Megyek kiszaladok a kutyával ha kijön velem egy kicsit mert annyira horkol lehet, hogy fel se tudom kelteni.
ramiolgi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?