Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Jamina, most láttam visszanézve, hogy írtál: b-s voltam (Mikes Gabit ismerted?) mellette ültem, õt sokan ismerték.... Kép

Lányok, tegnap repültem a buszon! Senki nem adta át a helyet, a sofõr befékezett... Babám úgy meglepõdött, ici-picire összehûzta magát. Én sírtam, egész este babusgattuk, becézgettük mire újra kinyujtózott... De megnyugodott õ is, én is! Még 5 napot dolgozom, de utána úgyis BKV-val kell menni a viszgálatokra... Vagy taxival...
Két hete újra hányingerem van és ég a gyomrom, azt olvastam a méhem magasan van, remélem hamarosan elmúlik...

Mégegykata! Nem jártál erre?

Vigyázzatok magatokra! Ha csak lehet üljetek a jármûveken!
Kellemes napot mindenkinek!
Niki K. holnap 35
Niki K.

Mamacica!
Ha tényleg muszáj lenne még maradnod, akkor próbálkozzál erõsen a pléhpofával és ne figyelj rájuk! Olyan rossz ezt hallani, hogy ilyenek veled! És fõleg, hogy nem tudunk segíteni! Próbáld meg már most "anyatigrisként" védeni a Picurt, ez talán erõt ad. Hajrá!

Zsuzs!
Én a sógórnõmet kértem meg, hogy szõrtelenítse a lábamat, meg a hónaljamat. A bikinovonalra már nem maradt idõnk, úgyhogy azt legközelebb a kozmetikusnál csináltattam. Ebbõl szerintem ne csinálj gondot, nem Te leszel az egyetlen kismama-vendég a kozmetikában. De ha van barátnõd, stb., aki szívesen segít, szerintem az is jó. Én továbbra is a sógornõmet kérem majd meg.

Pussz
Juca2
Juca2 25

Sziasztok!

Mamacica, Krita: szerintem nem ér annyit ez az egész, hogy esetleg a baba szenvedje meg, mennyetek inkább táppénzre. Vagy ha nem akartok mostantól már szülésig otthon lenni, akkor csak 1-2 hétre maradjatok otthon és aztán próbáljatok meg újból dolgozni. Ha végképp ilyen bunkók maradnak, akkor viszont ott kell hagyni az egész kócerájt!!!

SzMAriann: nekem a hurutoldó tea nagyon be szokott válni! Másnapra már elmúlasztja a torokfájást, próbáld ki esetleg. Drogériákban, gyógyszertárban lehet kapni. Az íze se olyan borzasztó, egy kis cukorral nekem még ízlik is és attól biztos nem lesz baja a babának. Jobbulást!

Pussz mindenkinek,
Zafi (29.)
Zafi

Haliho!

Norci elmondtam nekik, minek titkoljam, kirugastol-rosszindulattol nem tartottam, ha meg valami gond lenne, ugyis megtudnak egybol. Szal ugy gondoltam ez a legtisztessegesebb, es akkor meg azon se csodakoznak, miert eszem allandoanKép

Ma reggel voltam ver-vizelet vizsgalaton, holnap lesz eredmeny. Kivancsi vagyok, nekem meg sose volt egy csillagom sem verkepenKép

Pusssz: orsoly
orsoly

sziasztok!

Helga!
De jo neked, en mar szinte minden ejjel avval almodom, hogy szulok, pedig meg hatra van 11 het.

Mamacica!
ha tenyleg ennyire kezd eldurvulni a helyzet, ne maradj ott, mert nem eri meg.
Szerencsere nalunk is pont forditott a helyzet, segitenek, ahol tudnak, bar sajnos faraszto ez a sok munka, de majdcsak vege lesz ennek is. Legalabb szoktatom magam a baboca melletti 24 oras muszakhoz.Kép

Bea!
Gratulalok a kis Martinhoz!Kép

Tiduj(29 het)
Tiduj

Lányok!

Kata007 és Orsoly példája meggyõzõtt, hogy nem fogok hazudozni, hanem én is elmondom a pocaklakót. Amúgy az egyik fõnököm, aki jó fej, de sajna nem õ a nagyfõnök, viszont vele vagyok inkább munkakapcsolatban, szóval õ már tudja. Õ is felhívott itthon, hogy hogy vagyunk, meg ebédidõben "kizavart" sétálni, remélem az õ hatására a nagyfõnök is hasonlóan áll hozzá és legalább nem fog cigivel berontani hozzám.

Norci
Norci

Sziasztok Lányok!

Végre újra on-line vagyok, éljen-éljen az Axelero!!! Kép Igaz, hat héttel azután, hogy egy hónapon belülre ígérték, igaz, egy egész napi szívatás után, de müködik végre a kábel-internet itthon! KépKépKép

Jaj, nagyon hiányoztatok! Kép Még nem volt idöm végigolvasni a termést, de igyekszem.

Mi egyébként jól vagyunk, nagyon-nagyon élvezem az itthonlétet (csak az Internet hiányzott! Kép), még egy percet sem unatkoztam. Azóta voltunk a 30. heti UH-n, és mostmár tuti, hogy a Pocaklakó kisfiú, én is láttam, egészen egyértelmüen! Kép

Furcsa módon nem haladok semmire, hiába vagyok itthon. Valahogy nincs túl sok kedvem kimozdulni, ráadásul amiket mostanában szerettem volna beszerezni, ahhoz mindig kellett volna Életem Párja is, aki persze alig-alig ért rá. Kép Szóval nincs még se bababútorunk, se babakocsink. Biztos sok hasznos info elhangzott ezekben a témákban, hiszen a többség kb. most járhat ebben a cipöben Kép, majd igyekszem is mindent elolvasni. Azért ha valaki tud Peg-Perego kocsikat (a Venezia nevü sportkocsit szeretném autóba tehetö hordozóval, koptatott farmer színben) a Brendonnál olcsóbb helyen, akkor nagyon örülnék a címnek, és esetleg egy telefonszámnak! Bababútor ügyben még nincs döntés, a MegaToys kék-fehér babaszobája tetszik eddig talán legjobban, de még nem köteleztem el magam mellette. Pedig sürgös lenne, hiszen 6 hét a szállítási idö, még a végén nem lesz idöm belakni! Ami tuti, hogy olyan ágyat szeretnék, aminek nincs pelenkázó része, és nem alakítható át heverövé, és hozzá 2-3 kisebb-nagyobb fiókos-polcos komódféleséget a babaholminak. Tudtok ilyesmit valahol?

Minden infót köszi elöre is, és nagy gratula az idöközben megérkezett babákhoz!

BMárti
BMárti

Sziasztok!

BMárti és a többiek, olyan irigykedve olvasom, hogy ti már bababútor után kajtattok, már én is úgy rendezném a lakást, de nekünk ez még korai, max. a kismama ruhákat kezdhetem el hamarosan nézegetni. Meg tényleg szeretnék a 12. héten túl lenni, remélem akkor tényleg megszûnik ez az örökös émelygés.

Megfázásra: nálam a menta tea is bejön, csak 12. hét elõtt lévõk vigyázzatok vele, visszafele borzasztó.
Norci
Norci

Sziasztok!

Beáta (druszámKép), gratulaKépKépKép

Zsuzs, szia! Problémám ugyanaz, de én valahogy mindig megoldom, hogy saját magam csináljam a láb- és fazon-szõrtelenítést. A lábaimnál addig-addig fészkelõdöm, míg el nem érem az összes résztKép A fazonnál meg hát - ne nagyon nevessetek - pipiskedem a tükörnél, és úgy próbálom, valamint tapintás útjánKép Párom mindenesetre könnyesre neveti magát a pózokon... de hát ez vanKép A hónaljamnál nincs gond, azt még eléremKépKépKép

Mamacica, KRita, sziasztok! Szerintem is: táppénz... Egyáltalán nem éri meg, hogy éjt nappallá téve szívatnak Titeket, és ti meg ki vagytok készülve... a baburól nem is beszélve, aki ugyancsak meg van szeppenve, ha a mamája szomorú... Kitartás, és lépjetek!!!

Helga hajráKép

cupp mindenkinek,
Beja (33dik vége felé járva)
Beja

Sziasztok!

Szerzõdés és Gyed témához szereztem néhány infot a bérszámfejtõnktõl:
Szóval a szerzõdés lejártától vagy táppénzre mész vagy szerencsés esetben még a munkaviszony alatt megszülsz. Utána jár a Tgyás, amit a jövedelmed után kapsz. Sem ebbe sem a gyed-be nem számítják be a táppénz összegét és a tgyást sem (gyed esetén).
Ha megszûnik a szerzõdés akkor biztosítottak maradunk és a nyugdíjba is beleszámít a gyed, tgyás idõszak csak munkaviszonynak nem számít (tehát nem ketyegnek az évek, mintha véglegesítve lettél volna.) Ha a gyed, gyes alatt születne még egy baba akkor újra kaphatunk gyed-et, de ugyanennyit. Ezt mondta a kolléganõm...
Remélem valamennyit segítettem.
Állítólag várhatóan módosul a gyed októbertõl, nem tudom hogy a minimálbér miatt-e? Nem tudtok errõl valamit?
Puszi: Niki K.
Niki K.

Laura!

En fel 3 korul megyek hozza a szuleszetre, ahol ugyel, ugyhogy sajna nem fogunk talalkozniKép Te ilyenkor adsz neki penzt vagy ez sztk-s dolog?

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Beja, Juca2, Ágci: köszönöm, hogy megosztottátok velem a módszereiteket, asszem kipróbálom a kozmetikust, ha meg nem jön be, akkor maradok Mamacica módszerénél, és inkább nem állok tükör elé KépKépKép

Nyuszimanó, nekem is elöl helyezkedik el a méhlepény, ezért ha a kismanó megfordul, és a lábai vannak lefelé, akkor szinte nem is érzem, hogy mocorog. Akkor érzem leginkább, mikor fejjel lefelé rúgdos (a gyomrom környékén), és akkor a leglátványosabb, mikor keresztben fekszik, és oldalt ugrál a pocakom, pl. mikor csuklik. De mindig imádom, mikor aktivizálja magát KépKépKép

Legközelebb csak jövö szerdán tudok jönni, úgyhogy addig is mindenkinek jó pihenést kívánok, és kellemes hosszú hétvégét!

Pussz,
Zsuzs (24hét4nap)
Zsuzs

Sziasztok!

Beátának gratulálok!

Norci, én is várom már hogy leteljen a 12 hét és vége legyen a rosszulléteknek...
Tegnap haza kellett mennem olyan vacakul éreztem magam, ma meg reggel a buszon (mivel állhattam persze), hát azt hittem elájulok...
De már csak pár hét... remélem...

Nekem itt bent szerencsém van, jöhetek késõbb, nem piszkálnak, sajnálom hogy Mamacicát és Ritát "terrorizálják", lehet hogy jobb lenne otthon maradni...

Puszi: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok Lányok!
Mindig összeszorul a szívem, ha ilyen "figyelmes" emberekröl hallok, mint amit kolléga és busz ügyben is írtatok. Azt hinné az ember, hogy kissé normálisabbak, mikor kismamával találkoznak. Bár a múlt héten a fodrásznál a "kedves" kolléganö két cigarettája teljes füstjét is rám fújta, úgyhogy végülis már nem csodálkozom semmin!:-(((

Csajok, vigyázzatok magatokra, és ha tehetitek táppénz. Épp most olvastam, hogy nemcsak most szomorú a baba (a pocakban), ha a mama is az, hanem EGÉSZ életre meghatározhatja az idegrendszer müködésmódját. Ha mégis maradtok, akkor kitartás!

Hagy írjak jót is: tegnap elnyúltam az ágyon, úgy néztem a tv-t. A kedvesem odajött, mellém feküdt, és a pocakomra tette a kezét. Mondtam a babunak, hogy jól rugdossa meg az apja kezét. Miután az apja is biztatta, ne tudjátok meg, hogy nekikezdett. A páromnak nagyon tetszett, mert bár korábban is volt már ilyen, de mondta, hogy ezt most csak neki csinálta. Különben egyre jobban várja, hogy megszülessen a baba, és ez olyan jó érzés! Amúgy is nagyon aranyos ember, de az elmúlt napokban még inkább figyelmes és kedves lett.:-)))

BMárti!
Van egy Babakelengye csevegö, ott sok jó ötletet olvastam én is.
Sziasztok: Ágci
Ágci

Norci és Dojika!
Én is alig várom, hogy leteljen a 12 hét. Sajnos ma még csak 7 hét 4 napos vagyok.
Nem tudom, hogy csak bebeszélem-e magamnak, de mióta szedem a MagneB6-ot nem émelygek, nincs hányingerem. Ti szeditek?

Az elöbb hívtam a dokit, holnap reggel fél 8-ra megyek UH-ra. Mivel ilyen korán kell menni tud jönni a párom is. Még nem is tudja. Tegnap olyan szomorúan mondta, hogy milyen kár, hogy dolgozni fog.

Kata007
Kata007

Szia Kata,
én edig szedtem a magneB6-ot, 2x2, de ugyanúgy rosszul voltam, illetve egy kicsit kevésbé tán...
De most azt mondta a Dokim, hogy álljunk le róla...
Lehet hogy ha megyek hozzá a jövö héten, megmondom neki, hogy én inkább enném tovább...

Dojika
dojika (dojika)

SZijasztok!

Norci! Nekem végig 5-6 csillagos volt a vérképem. Ha nem olyan nagyon tér el megengedettöl, akkor biztos nincs nagy gáz. Nekem erre mondta a dokim, hogy ezért is szedjem a magzatvédö vitamint, plusz vasat is irt fel.

Egyékbént könyörögtem már a babánknak, fenyegettem is(csak egy picit:-)), de semmi nem használt neki, nem hallgat rám, ö jól érzi benn magát és kész. Tegnap azzal jáccott, hogy kinyomta a hasamon a lábfejét. Teljesen jól kivehetö volt a formája és a hossza. Ki lehetett tapintani, hogy hol a sarka, és hol vannak a lábujjai. Ha megfogom, akkor visszahúzza. Aztán újra kinyomja, aztán húzgálja. Ezt csinálta tegnap 3 órán keresztülKép

Zsuzs! A bikinivonal szörtelenitését 7 hónaposan feladtam. Én is sokáig agyaltam, hogy micsináljak, mert nekem sem szimpi a "szörös ösasszonyosság", de muszály volt beletörödnöm, a dokik úgysem azt nézik. Aztán majd szülés után elökapom a gépetKép
(kozmetikus nálam nem jáccik, mert begyullad töle a böröm). Viszont a lábam a múlt héten saját magamnak legyantáztam. Egy kicsit érdekes volt a mutatvány, de azért sikerült!

Mariann! Akkor talán még van esélyem mára mint neked, ami nagyon jó lenne, ugyanis ma született meg a tesóm kisfia (november elejére volt kiirva) és igy akár egy napon lehetne a szülinapjuk az unokatesóknakKép

Laura, már lexivesebben én is kikerülnék a saját helyembölKép

Szijasztok, Lara(41.)-kiírás után 2 nappal
lara (lara)

Ágci,Tiduj,Beja,Dojika!
Köszönöm szépen a gratulációkat,nagyon jólesett!
Beáta

Sziasztok!

Megszületett Balogh Benedek Artúr
Szül idõ: 2001.10.10
Súly: 3450 gramm
Fej: 36
Hossz: 52 cm
Egészséges mint a makk!
További sok sikert kívánok mindenkinek, mert nem leszek emil közelben egy darabig
Manka2
Manka2

Bea, Manka gratula a csöppségekhez!

Norci
Norci

Sziasztok!

Lányok! Köszönöm együttérzö soraitokat. Olyan jó, hogy vagytok!
A múlt héten, mikor elegem lett az egészböl, elmentem egy hétre táppénzre. Öröm volt hallani, mikor mondták a munkatársaim, hogy a fönök rohan fühöz-fához, hogy mi van velem, jövök-e még egyáltalán. He-he. Kép Úgyhogy nagy elégtétellel nyugtáztam, hogy okoztam egy kis pánikot azzal, hogy kivontam magam a forgalomból. Úgyhogy ha elmegyek végleg, akkor tényleg nagy sz...ban lesz, mert tényleg nincs embere erre a feladatra. S ezt ö is tudja. Pláne, ha egyik napról a másikra távozok. Most egy kicsit visszafogta magát.
Most úgy vagyok vele, hogy minden nap mérlegelek, hogy másnap menjek-e. Ami ott-tart, az, hogy szeretem a kollégáim társaságát, mert ök viszont írtó rendesek, mindenkinek van egy kedves szava hozzám. Meg hát - valljuk be - imádom a munkámat.
Na, majd meglátjuk, hova tovább.

Mamacica! Kitartás Neked is! Meddig akarsz maradni? (A zenehallgatás jó ötlet! Köszi! Kép)
Nálunk év végén szokott lennni a jutalomosztás, ami tényleg nem jönne rosszul. Azt jó lenne még kivárni, bár lehet, hogy ilyen "elömenetelellel" egy árva petákot se kapnék.

Beáta!
Bár én még új vagyok, nem ismerlek, de szívböl gratulálok Nektek! Nagyon sok boldogságot Mindannyiótoknak! Kép

Lara!
Nem vagy eléggé hatékony? Hova lesz így a szülöi tekintélyed? Kép
Olvastam, hogy ha az orvos szerint a baba kész a megszületésre, akkor a szülök egy kis intim együttléttel beindíhatják a szülést. Ilyenkor még a tágulás is gyorsabban zajlik. Kép Nem rábeszélni akarlak, csak eszembe jutott. Kép
Élvezd ki az együttlét minden percét, mert lehet, hogy már csak óráitok vannak hátra!Kép

Mi egyébként jól vagyunk, olyan jó, hogy most már érzem a kis csomagot. Nem a mozgást, hanem, hogy van ott VALAKI. A hasamat is már megbámulják. Rettenetesen élvezem ! Kép

Sziasztok!

Rita_15
Krita

Manka!

Neked is gratulálok a kislegényhez! KépOlyan jó Neked! Kép

Rita
Krita

Sziasztok!

Moncsi!
varjasig@axelero.hu
Várom a leveledet! Kép

Mamacica!
Szerintem ha ennyire piszkálnak a munkahelyeden,akkor számolj be errõl az orvosodnak, hátha kiir. Szerintem jobban jársz, mert az idegesség nem tesz jót sem neked, sem a Picinek!

BMárti!
Gratulálok a kisfiúhoz! Már én is nagyon kiváncsi vagyok, hogy lányunk vagy fiunk lesz-e! Bár..nálunk ez már csak szüléskor fog kiderülni! Kép

Beáta és Manka!
Gratulálok a Picikhez! Sok tejecskét kivánok nektek! Kép

Lányok!
Köszi a biztatásokat, ne aggódjatok, nemsokálra ti is a finisben lesztek már! (Én sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eltelik ez a 9 hónap!) Kép

Puszi mindenkinek!
Helga - 37.

Szia Ágci!

Köszönöm a segítö szándékodat, de ahogy elnézem, a babakelengye topikba egy sort se írt senki, míg én Internet-elvonásban szenvedtem. Október 1. óta vagyok betegácsiban, korábban rendszeresen olvastam azt a topikot is, de abban bababútorról szó sem volt, a babakocsik olcsóbb beszerzésére pedig a kínai piac volt az egyetlen 5let.

BMárti
BMárti

Sziasztok Kismamák!

BMárti! Gratulálok a kisfiadhoz és örülök, hogy elõkerültél! Kép

Beáta és Manka! Szeretettel gratulálok a picikhez és nagyon jó egészséget kívánok az egész családnak! Kép Kép Kép

Orsoly! Én nem szoktam adni ilyenkor neki pénzt. Egyszer adtam nagy kapkodások és zavarodottság közepette egy borítékot neki (5.000,-) és azóta sem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán emlékszik az esetre.
Aztán máskor pedig volt millió kérdésem + elfogyott a vastablettám, így a magánrendelésén kerestem fel. Amikor megkérdeztem, mennyivel tartozom, határozottam mondta, hogy semmivel. És valami olyasmit tett hozzá, hogy a végén úgyis elintézzük. (Azért letettem az asztalára szintén egy ötezrest.) Tehát õ nem vár havonta apanázst (bár ha adsz, nem is utasítja vissza), elég, ha szülés után adunk neki valamennyit.

Puszi mindenkinek: Laura33
Laura33

Zsuzs,

nekem a párom megcsinálta a borotválást. Ö jobban félt eleinte, mint én...
Pocok

Sziasztok kedves sorstársak!

én még nem írtam ide. Ágó vagyok, és a 27. hetet töltöttük be én meg a kisfiam.
Tudjátok, én valahogy enyhén viszolygom az orvosi hozzáállástól, vagyis ahogy eddig hozzám álltak, az a ráförmedés meg ilyenek, remélem, ti nem így tapasztaltátok, de valahogy én bízom abban, hogyha minden rendben van, nincsenek vészes tünetek, akkor nem kell kéthetente járkálni a rendelõbe, mert minden rendben. Van egy csomó okos könyvem meg újságom a témában, meg az ultrahangra is eljárkálok,meg vérvételre, de nõgyógyász még csak egyszer nyúlt hozzám, a 12. héten, azóta nem. Orvosom sincs, és ezért mindig megkapom a nõvérkétõl a magamét, de én tényleg nem tudom, hogy mi alapján válasszak orvost? Ha egyszer nem ismerem õket... Nem is akarok, valahogy elvi bajaim vannak azzal, hogy elvárja, hogy fizessek neki. mi a véleményetek? Szerintetek hülye vagyok?

kíváncsi vagyok a véleményetekre pár kérdésben, kérlek, ha gondoltok valamit, válaszoljatok:
- kell saját orvos?
- tudjátok, mi az, amit megválaszthat egy kismama szülés közben? Mihez van joga megszabni?
- mikortól szokás terhestornára járni?
- a terhesgondozáson saját orvos vizsgál, vagy mit csinálnak ennek keretében, hol, és mennyi idõnként?
- hány kilót ildomos hízni ilyentájt?
- mikor szokás elkezdeni vásárolgatni a kiskölyöknek?
- mekkora a jellemzõ derékméret ilyenkor?
- tudja valaki, mit lehet tenni alacsony vérnyomás esetén?
bocs, hogy csak ennyi kérdést szegezek Nektek, de hát valahol el kell kezdeni.
Kösz mindent, várom válaszotok.
Ágó
Névtelen

Szia Ágó!

Hát, tényleg jó sok kérdésed van. Kép Így vagyunk ezzel mindannyian szerintem, és az a baj, hogy a legtöbb kérdésedre nem is igazán létezik (szerintem) általános válasz.

- Saját orvos szerintem nem _kell_, és elég pofátlanság eröltetni, hogy válassz. Ha már van választott orvosod, akkor annak persze szokás fizetni, de (elvileg) az egészségügyi ellátás ingyenes kellene, hogy legyen. Szóval szerintem egy extra lehetöség, hogy választhatsz orvost, és nem kötelezö. Én megmondanám a helyedben a növérkének, hogy nem kívánok orvost választani, és kész, ha tényleg eldöntötted, hogy nem akarsz. Ugyanakkor sajnos én is azt tapasztaltam, amit te. Még amikor már volt választott orvosom, de a rendes terhesgondozó beli rendelésére jártam, akkor se vizsgált meg szinte soha, és ö is ilyen "rámförmedös" volt. Bezzeg amikor a magánrendelésén "feltüntem", azonnal marhára fontos lett, hogy 4 hetente menjek vissza ellenörzésre, és jó alaposan meg is magyarázta, milyen fontos ez. Kép Na mindegy, erröl oldalakat lehetne írni, van is a témáról egy külön topik.

- Az, hogy szülés közben mit választhatsz meg, és mit nem, nagyon függ attól a kórháztól, ahol szülni fogsz, ott érdemes megkérdezni. Pl. az elvileg már joga a szülö nönek, hogy legyen vele egy általa választott családtag vagy barát, de sok kórházban erre egyszerüen nincs meg a lehetöség (pl. több személyes a szülöszoba). Azért persze az ilyen kórházakat se zárják be, akinek nem tetszik, szüljön máshol.

- Terhestornára járni szerintem a legelején el lehet kezdeni, pl. ahol én fogok szülni, ott van is két külön csoport "kis" és "nagy" terheseknek. Az persze már egyéni, hogy ki mikortól megy ténylegesen. Én pl. mindig készültem, hogy majd lassan elkezdem ám már, de most a 31. héten kezem belátni, hogy úgysem fogom... Kép

- Az, hogy a terhesgondozáson ki vizsgál és hogyan, megint teljesen különbözö. Engem a választott orvosom se vizsgált meg a terhesgondozóban félidöig egyszer se. (Akkor mentem át a magánrendelésreKép) Bementem, megkérdezte, hogy van-e panaszom, mondtam, hogy nincs, ö meg beírta a kiskönyvbe, hogy panaszmentes, és mehettem Isten hírével. Arra is külön kellett megkérni, hogy a labor-leleteimet azért csak nézze már meg, mert nekem nem tünik okésnak. KépKépKép Amióta a magánrendelésére járok, azóta 4 hetente hív vissza, súlyt és vérnyomást mér, manuális vizsgálatot csinál, babaszívhangot hallgatunk, és minden buta kérdésemre türelmesen válaszol. Többen is írták itt, hogy van olyan doki, aki 4 hetente UH-t is csinál, az enyém nem szokott. (Nincs a magánrendelöjében.)

- A hízásról is sokféle nézet létezik. Az én "kedvencem" az, hogy az elsö harmadban 1,5-2 kg., utána folyamatosan heti fél kg., és az utolsó hónapban már csak 1 kg. Azért ennél kicsit inkább kevesebbet, mert ez 15 kg.-ra is kijöhet a végén, ami állítólag már sok, de így a fél kilókkal elég jól követhetö. De szerintem a hízás kérdésköre erösen túl van lihegve. Ha jól érzed magad, és nem híztál hirtelen sokat (ami nagy baj tünete lehet), akkor mindegy. Én mindig azt és annyit eszek, ami éppen jól esik. A saját szervezetem majdcsak jobban tudja, mire van szüksége, mint egy "nagykönyv". Egyébként én a 27. héten +6 kg.-nál tartottam, és most (31. hét) +7 kg.-nál. De ez teljesen egyéni.
- Az, hogy mikor kezdessz el vásárolgatni, megint egyéni. Van, aki az utolsó percre hagy mindent babonából, van, aki már az elsö pozitív teszt napján vesz valamit a kicsinek. Én a második harmad vége, harmadik harmad eleje körüli idöszakot tartom a legalkalmasabbnak, de ez is csak magánvélemény. Érdemes figyelembe venni azért a szállítási határidöket, mert találkoztam pl. a MegaToys-ban olyan kismamával, aki rémülten nézett az eladóra, hogy hogyhogy 4-6 hétre szállítják a megrendelt bababútort, dehát ö holnapra van kiírva! Azért nem lehet jó így járni, de nagyon elöre vásárolgatni se hiszem, hogy érdemes.

- Jellemzö derékméret szerintem nincs. A legkülönbözöbb méretekröl indulnak a kismamák, talán a változást lehetne figyelni, mint a súlynál... (?)

- Az alacsony vérnyomással én is sokat szenvedtem, szenvedek. Fontos, hogy soha ne kelj fel hirtelen, ha le kell hajolnod, lassan, óvatosan egyenbesedj fel, és lehetöleg legyen a kezed ügyében kapaszkodó. Terhesen összeesni különösen ciki... Napi 1-2 kávé még nem árt a babának, és sokat segít a fekete tea is. Nekem a nagy elájulások ellen legjobban az vált be, hogyha soha nem éheztem meg igazán. Mondjuk mióta terhes vagyok, erre amúgy is figyelek. Elötte volt olyan, hogy egész nap nem ettem, sok volt a dolgom, eszembe se jutott, aztán délután kiterültem, mint a béka. Jót tesz a mozgás is, nagy séták lehetöleg friss levegön, terhestorna, ilyesmi. A kedvenc kismamakönyvem erre a gondra javasolja a szextornát is Kép, egy jó nagy léhulás után tuti megemelkedik a vérnyomás! Kép

Sok kérdésre hosszú-hosszú válasz, csak gyözd elolvasni. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Gyorsan írok nektek, majd azután olvasgatom az elmúlt napok írásait.

Már nagyon izgatottan várjuk a babát, a kelengye megvan, most már csak a "belevaló" hiányzik!
Még 10 nap van a kiírásig, a napokban kezdtem jóslófájásokat érezni, de egyáltalán nem fájdalmasak, semmivel sem érzem magam kevésbé jól, mint akár egy hónappal ezelõtt. A pocakkeményedések nagyon látványosak, ilyenkor teljesen elõdomborodik a hasam, és még nagyobbnak látszik...

Azt akartam még elmesélni, hogy az UH alapján fejkörméret szerint pici a baba, a gép nov. 11-re jósolja a szülést. Szerintetek ennek lehet bármi hitelt adni? Az orvos szerint aggodalomra semmi ok, nem is aggódom, de azért nem szimpi nekem ez a távoli dátum... Persze a plusz-minusz két hétbe még az is belefér. De akkor inkább minusz, mint plusz, nem igaz?

Apukája készülõdik, valószinûleg jövõ héten jön, már nagyon izgatott, és rám is kíváncsi, mennyit gömbölyödtem az elmúlt hónapban, amíg nem látott. Én már most ünneplõbe öltöztetem a szívemet...

Puszi mindenkinek, most olvasgatok feljebb, késöbb visszajövök!

Andi
andiv (andiv)

Sziasztok!

Manka,
Gratulálok a csöppséghez! Nagyon jó egészséget kívánok!

Lányok,
Tegnap beszélt velem a nagyfönök és a közvetlen fönököm. Eléggé izléstelen, hogy így elövesznek egy kismamát, de szerencsére sikerült nagyon határozottnak lennem (dühös voltam eléggé). Megkérdezte a nagyfönök, hogy na, mit választok, a 4 órás munkát, vagy a táppénzt. Megmondtam, hogy egyiket sem. Szépen, részletesen megindokoltam neki, hogy miért nem. Kiderült, hogy nem is tudta, hogy már csak 22 munkanapom van! Hoppá! Legalább kétszer elmondtam és leírtam a közvetlen fõnökömnek! Milyen érdekes. Szóval csórikám rájött, hogy erre a kis idõre nem érdemes velem kitolni. Úgyhogy minden maradt a régiben, hiába mesterkedtek mindenképpen azon, hogy kitúrjanak. Megkértem ezen kívül, hogy állítsa le a fökönyvelö csajt rólam és mondja meg neki, hogy töltse ki máson a rosszindulatát.
Szóval most ez van.
De amint valami negatívumot tapasztalok elmegyek táppénzre, mert az a bizonyos pohár már rég betelt.... És ha elmegyek akkor taníthatják be az utódomat ahogy akarják.

Remélem ti jól vagytok!

Puszi,

Mamacica(27hét4nap)
Mamacica

Sziasztok!

Laura koszi az infot, mar alig varom az UH-tKép

Ago! Orvost nem muszaj valasztani, de azert az sztk-s rendelesekre illik eljarni. Foleg ha mondjuk gyed-et akarsz kapni, mert azt csak 4 latogatas utan adnak, amit az orvos igazol. Igy majd annal a dokinal fogsz szulni az adott korhazban, aki eppen ugyel.

Pusssz: orsoly
orsoly

Sziasztok!

Gratula az új babákhoz. Kép

Mamacica!
Nagyon jó, hogy ilyen határozottan viselkedtél! Kép
Így tovább!!!!

BGabi!
Mi van veled?

Mindenkinek minden jót!

Pusszzz. Chris
Chris

Hali!

Mamacica:Ez jo!Kép))

Tiduj(29)
Tiduj

Sziasztok!

Orsoly! Én úgy tudom, hogy az anyasági segély (és csak az) az, amihez igazolni kell, hogy részt vettél a terhesgondozáson, legalább 4 alkalommal a terhesség ideje alatt.

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Mamacica, ez szép volt! Nem tudom, nektek is vannak-e olyan "tüneteitek", hogy agresszívabbak lettetek? Én egyrészt érzékenyebb vagyok, de ugyanakkor agresszívabb is, és így, hogy látom már a végét (már csak a jövõ héten dolgozom) elõszeretettel mondom meg a véleményem, ha valami nem tetszik!

Beáta, Manka: gratulálok a babákhoz Kép
Ha lesz egy kis idõtök, írjatok bõvebben a szülésrõl, minket nagyon érdekelne!

Hízás-kérdés: a mostani Fitt-Mamában olvastam egy számomra megnyugtatót, hogy mennyi a normális hízás, az függ a testtömegindextõl is. Tehát én, aki 173cm és 62kg voltam induláskor 12,5-17,5kg-t hízhatok, az még normális. Egyébként én nem szoktam sokat enni, nem szoktam nassolni, mégis már 11kg van rajtam!

Pussz,
Zafi (29.)
Zafi

Kismamák,

Bocsássatok meg, azt elfelejtettem írni, hogy a chatre nem tudok menni, csak azon ritka alkalommal amikor a kolléganöim nincsenek itt, mert szemet szúrt nekik, hogy beszélgetek.
Az én munkám nem folyamatos, van, hogy fél napig sincs melóm, de most más elfoglaltság után kell néznem Kép
Szivesen írok végtelenül hosszú leveleket, akinek van kedve/ideje írjon nekem emailt! Kép
edo@technoid.hu

Holnap 3D UHra megyünk Pestre, drukkoljatok, hogy a szemem fény ne aludja éppen az igazak álmát!

Pusssssszzz!!

Mamacica
Mamacica

Sziasztok!

Andiv!
Ne aggódj a kis kobakja miatt, az UH-s orvos mondta, hogy még egy hét alatt is sokat változhat. Egyébként elõfordul, hogy a baba súlyát is eltévesztik: a szülés elõtt még csak 2500 g-nak mondják, aztán meg megszületik több, mint 3000-rel. Szóval nem mindig kell készpénznek venni az UH-s adatokat.

Zsuzs!
Én nem tudom, hogy csak én vagyok ilyen béna, vagy mi, de én nem tudom megkülönböztetni, hogy mijét érzem a Picurnak! Pedig aztán olyanokat szokott ugrándozni a pocimban, hogy csak na! Tegnap este is próbáltam kivenni, hogy mi mi lehet, de nem tudtam, pedig nagy lelkesen ide-oda úszkált. Pedig nekem hátsó fali lepényem van, úgyhogy egyébként minden mozgás nagyon jól érezhetõ. Na, igyekszem továbbra is, hátha ...

BMárti!
Mi a héten vettünk a MegaToys-ban egy babakocsit (azért ilyen hirtelen, mert megtetszett az anyaga). Ez Bergon 2funkciós kocsi, szóval kicsit "kilógunk" a sorból. Azért ezt vettük, mert a 3-funkciós kocsik (pl. Graco, hordozóval) fekvõfelülete nem tetszett: nagyon besüppednek, nem simák és általában a kar sem átfordítható. Nálam a legfontosabb szempont a sima, kemény(!!) fekvõfelület volt, hiszen a babának az elején ez a legfontosabb! Mivel még ennek a kocsinak a felületében is van egy kis törés (ahol az állítható támla kezdõdik), még venni fogunk bele egy speckó szivacsot is (ajánlották a boltban), ami még ezt is kiegyenesíti.
A másik fontos szempont az átfordítható tolókar, illetve ami ebben a kocsiban még nagyon jó, hogy jó széles a fekvõfelület. A többi funkciónak megfelelt volna a Pierre Cardin is, de azok jóval keskenyebbek. A széles kocsiban meg kényelmesebben elfér télen a jól bebugyolált baba, és még elég sokáig használni tudjuk majd.
Szóval így választottunk mi.
Ja, a kocsi 41.990 volt. Hordozót meg veszünk külön. Hallottam már kismamáról, hogy gyakran egy megfelelõ, nem a kocsihoz tartozó hordozó is egész jól belerakható a babakocsiba, anélkül, hogy kiesne.

Szekrényeket éppen most barkácsol a párom bútorlapokból. Mi egyedül a kiságyat vesszük majd készen. Amelyik férfi egy picit is ért a barkácsoláshoz, meg hát van annyi ideje, akkor meg lehet próbálni. A lapokat levágattuk, úgyhogy csak össze kell csavarozni õket (mint az IKEA-bútorokat). Persze elõtte meg kellett gondosan tervezni mindent. És hát az ember olyan örömmel csinálja ezeket a dolgokat a picinek! Ha a bútorok készen vannak, akkor jövök én, és megfelelõ kiegészítõket keresek/készítek.

Bocsi a hosszú levélért!

Pusssssz
Juca2
Juca2 25

BMarti!

Hmmm, lehet hogy csak az, nekem a gyed is remlik, de vegulis mindegy, penz - penzKép A legtobb esetben meg tenyleg nincs jelentosege, ugyis elmegyunk legalabb 4x a dokihozKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!

Mamacica, ez aaaz, csak határozottan, lássak csak, hogy nem vagy nyúl! Kép

Szia Ágó!

Én is válaszolgatnék a kérdéseidre, hogy bõven mazsolázhassKép

Az hogy kell-e saját orvos, arra azt szokták mondani: nem kötelezõ ugyan, de jó, ha van. Mert így legalább megismered már a szülés elõtt, õ is valamennyire tisztában van Veled, és a szülés alatt is talán könnyebben tudtok egymással "összejátszani". Nekem személy szerint meg sem fordult a fejemben, hogy ne válassszak orvost, nekem így a biztonságosabb (én asszem szülés alatt képes lennék bepánikolni, hogy vajon az ügyeletes ismeretlen doki milyen lesz).

Mit választhat meg a kismama szülés közben? Itt szerintem kórháza válogatja. Mert ha Te pl. kádas vajúdást akarsz, de nincs kád, hiába akarod... Meg kell találnod a szimpi kórházat, vagy a szimpi orvost, és azzal elbeszélgetni, hogy mik a lehetõségek az adott kórházban. Az érzéstelenítés körül vannak egyébként a legnagyobb "viták", van kórház, ahol már bevett szokás, hogy ha kéri a kismama, akkor kap, de van kórház, ahol hiába kér...

Terhestorna: én félidõs korom óta járok rendszeresen, és mikor elkezdtem, nem is én voltam a "legfiatalabb" kismamaKép Szóval szerintem minél elõbb kezdd el, ha van rá lehetõséged, mert csak használ, én nagyon szeretek járniKép

Terhesgondozást a védõnõ csinál és az orvos is. A védõnõ csak az "alapokat" csinálja: vérnyomásmérés, súlymérés, esetleg vizeletbõl gyorsteszt a cukor és az aceton miatt. Ezen kívül - ha olyan - hülyeségeket kérdez és mondKép A doki pedig ultrahanggal és manuálisan is vizsgál, a terhesség végén még a CTG is a terhesgondozáshoz tartozik. Én védõnõhöz kb. 2 havonta járok, a dokihoz meg kb. 6 hetente. Részemrõl a doki azért fontosabb, mert a baba szempontjából õ a szakember, de azért a védõnõhöz is megyegetek, nehogy megsértõdjönKép

Hízás: alkati kérdés, szerintem nem érdemes határok közé szorítani. Azt mondják, hogy a vékony testalkatúak többet (kb. 15-16 kg) hízhatnak, mint a ducik (nekik csak kb. 8 kg "javallott"). De ez csak száraz adat, a lényeg, hogy nem szabad diétázni drasztikusan. Arra számítani kell, hogy az utolsó harmadban megy fel a súly java része.

Vásárolgatás: Csak a saját véleményemet tudom mondani: én kb. 6 hónapos koromtól vásárolgatok (elõtte "babonából" nem), de egyelõre még csak a nagyobb dolgok (pl. babakocsi) vannak meg, az apróságok még hátravannak.

Derékméret: megint alkattól függ, én így a 8. hónap elején vagyok 100-as derékbõségû, egyébként vékonynak mondható testalkatú vagyok elvileg.

Alacsony vérnyomás: én is ezzel küzdök, nagyon gyenge kávéval próbálom feljebbvinni, ha érzem, hogy nagyon lent van. Ez a kávé eléggé vizes, és tejes, többek szerint nem guszta látvány, ahogy felvizezem azt a kortynyi kávétKép A cola is koffeintartalmú, abból is lehet inni, de gondolom túlzásba vinni nem jó.

Bocsánat a hosszúságért!

Velem egyébként semmi újság, hacsak az nem, hogy most, hogy a derékfájásom javarészét leküzdöttem, tegnap kificamítottam a bokámat, tehát tovább folytatom a sántítást, eléggé buci, és fájKép Bementem ma reggel egy gyógyszertárba, direkt úgy kértem kenõcsöt, hogy terhesség alatt is lehessen használni, hát nem olyat adtak, aminek a papírjára bazi nagy betûkkel rá van írva, hogy a terhesség egésze alatt tilos használni??? Egy másik patikában gyógynövénytartalmút vettem, és a papírjára az van csak írva, hogy az elsõ harmadban kérje nõgyógyásza tanácsát... gondolom, nekem így a 3. harmadban már nem okozhat semmit, és a gyógyszerész is határozottan ajánlotta, merthogy gyógynövény, és nem szintetikus. Szóval most borgatok, kenegetek és fáslizok, valamint sziszegek, csakhogy ne legyen uncsi a terhesélet...

Na cuppantás, még eccer bocsi a litániáért.
Beja (33 végeKép)
Beja

Mamacica!
De jó, hogy a fönökeiddel meg tudtad beszélni a problémádat. Csak igy tovább, fö a határozottságKép

Képzeljétek, a költözés mellé még bejött egy plussz utazás is, csak hogy habzsoljuk az élvezeteketKép Egy óra múlva indulunk Helsinkibe, a páromnak munkaügyben kell felmennie, és ilyenkor mehetek én is, legalább nem unatkozunk egymás nélkül. Fent is alszunk, úgyhogy a pakolászás, dobozolás vasárnap estére marad.

Amúgy olyan hihetetlen, hogy 1 hét múlva ilyenkor már Mo.-on leszünkKép (Remélem minden gond nélkül)

Juca!
A Megatoysban a babakocsik általában azonnal vannak, vagy csak megrendelésre? Engem a Gracok érdekelnek, de a te általad választott Bergon is nagyon jól hangzikKép

Még egy kérdés babakocsi témában. Tudja valaki, hogy lehet-e már otthon kapni a Gracok légkerekes tipusait??? Aki manapság megy babakocsinézöbe meg tudná kérdezni, hogy a Graco Ultima 2 funkciós változata légkerekes változatban meg simában mennyibe kerül????? Elöre is kösziKép

Na pusszantás!
Nyuszimanó 22hét1nap
Nyuszimanó23.

Nyugtassatok meg, hogy akad meg egy olyan hulye ferj mint az enyem. KOzolte, hogy nem jon el velem ma az UH-ra, ugyse latni ott semmit, csak fekete-feher pontokat, majd megnezi kepen. Teljesen ki vagyok akadva, hogy allhat igy hozza, amikor ugyanugy akarta ezt a babat, mint en. Mi lesz igy kesobb, vagy ha majd megszuletik???

elkeseredett orsoly
orsoly

Sziasztok Lányok!

Tegnap rájöttem megint (többször mióta használom az internetet), hogy olyan jó, hogy vagyunk egymásnak. Képzeljétek el szülés elökészítöre járunk, tegnap volt az utolsó alkalom, babaápolásról, babaholmik vásárlásáról, kórházi csomagról volt szó. Volt olyan, aki 1-2 nap múlva van kiírva szülésre, és szinte még be sem pakolt. Az hagyján, de csomó mindenröl nem is tudta, hogy be kellene szerezni. Igaz, valahol ez a védönök hibája is, mert nekem sokmindent ö mondott el, de a legjobb ötleteket (értelmes) azért mégis itt töletek ill. más topicokban olvastam. A férjemmel néha összenéztünk csodálkozó szemekkel...
Szóval nagyszerü, hogy "vagyunk egymásnak":-)))

Az anyasági segélyhez kell csak a 4 alkalomról igazolás(TUTI!). A tanácsadó orvosától külön nyomtatványon kell igazolást kérni a terhestanácsadáson való megjelenés alkalmairól. Ha vkinek koraszülött a babája elég 1 alkalom. Ha vkit részletesen érdekel, szívesen leírom a részletes ügyintézést. (családi pótlék, tb kártya stb.)

Ágó,
a terhestanácsadás a lakóhelyedhez van kötve általában, különbözö körzetek vannak. Pesti vagy vidéki vagy?

BMárti, bocsi, biztos máshol olvastam:-(

Zafi, engem is megnyugtatott az a táblázat:-))) Én is jó sokat felszedtem magamra (de az értékeken belül), de az összes leletem nagyszerü volt végig, meg is dicsérték a vérképemet, a babu jól van, jól érzem magam, és 33. heti 3D-s uh is teljesen normális méretü babát mutatott. Különben én sem ettem sokat, de még egy pohát víztöl is jöttek a kilót:-(
Én már nem izgatom magam. Az utóbbi 2 hónapban csak egy kilót híztam, ami valószínü, hogy csak a babut gyarapította, úgyhogy majd a szülés után leadom a megmaradt zsírpárnákat.

Ágci(34. vége)
Ágci

Drága Orsoly!
Az ényém ugyan nem férj, "csak" életem társa, de neki is vannak ilyen kiakasztó dolgai.
Õ sem volt velem a
3d-s UH-n, mert nem végzett a dolgozójában idõben.
Ettõl függetlenül nagyon klasszzzzzzzz volt a dolog.
És tényleg sok minden meglátásához kell fantázia.Kép
Sajna, bár tudom, hogy ez nem vígasztal téged, de nálunk is vannak ilyetén viták. Pl. Elmagyarázta, hogy õ majd akkor "hiszi" el, ha látja.
A dologhoz hozzátartozik, hogy neki a mi közös gyerekünk, a harmadik gyermeke. Nálunk ezek az õ "érzelmei" vagy mik, eléggé hllámzóak. Pl. A hiszem, ha látom típusú dumák közepette, amikor azt hiszi nem látom, akkor a szeme sarkából vizsgálgatja a pocimat. De a kezét rárakni magától nem meri. Kifogás: Nekem olyan nehéz a kezem. Néha én is "eldobom az agyam" a hozzáállásán. Ugyanakkor tudom, ogy dicsekszik a kollegáinak.
Hát a "mieink" ilyenek.Kép
Pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok,
nagy gratula mankának és Beátának a babákhoz! Már várom, hogy a táblázatban is láthassam! gabi, csak nincs valami baj?
Szia Márti, örülök, hogy felbukkantál!

Lányok, mi lehet Larával?????

Most én elmegyek egy hét szabira (most költözünk, tudjátok), de majd utána jelentkezem, jó?
Mindenkinek nagy puszik
mégegykata 30
mégegykata 30

Sziasztok!

Manka2, gratulálok, így ismeretlenül is !

Lara, milyen édesen "játszik" a baba :-) Már alig várom, hogy nekem is mindenféle testrészek "álljanak ki" a pocakomból :-))

Krita, helye! Csak "zsarold" a fönököt, vegye már észre a jó dolgát!

Mammacica, Neked nagy gratula, csak keményen harcolj, mint egy anyaatigris :-))

Zafi, néha én is úgy érzem, hogy aggreszívabb vagyok, lehet hogy ez már valami védekezö mechanizmus, az ember félti ezt a csöpséget ...

Beja, jobbulást a lábadnak!

Sziasztok: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok lányok!

Ágci: a baba TB kártyáját hol lehet bezserezni majd? Mert azt mondták kell a baba TAJ száma az anyasági támogatáshoz...

Orsoly: a férfiak furcsák néha, ne akadj ki. El fog olvadni ha meglátja a babát idekinn! Kép Azért fura lehet nekik, viszonylag kívülrõl szemlélik az eseményeket. Az enyém néha megkérdezi, hogy "Ugye azért még engem is szeretsz?" Szerintem néha féltékenyek is.

Mi jól vagyunk, ma betöltöttük a 35. hetet is! Nagyon halad az idõ, egyre kiváncsiabban várom a hölgyet! Kép
Puszilok mindenkit! Vigyázzatok magatokra!
Niki K. 35. hét
Niki K. 35.

Kedves Orsoly!

Ne hidd, hogy életed párja kevésbé várná vagy szeretné a kisbabát, mint te!
A férfiak néha érdekesen állnak hozzá ahoz, hogy van egy kis lény a pocakunkban. Hiszen valljuk be, nekünk is furcsa, még akkor is amikor majdnem kirújga a hasfalunkat, akkor gondold el, neki milyen "felfoghatatlan" lehet, hogy ott van, él, létezik az ember aki félig belõle lett..
Én is biztosan nagyon szomorú lennék a helyedben, és bizony fognám apját a fülénél fogva és elvinném az UHra! Elõtte persze mesélnék neki olyat, hogy mondták a lányok, hogy milyen nagy élmény az UH, hogy bizony a szív mélyébe hatol amikor meglátja, hogy ott, az a szürke ponthalmaz bizony az õ életének remek- és fõmûve! Hogy láthatja az apró szivet dobogni. Meg ilyeneket. Ha nem hajlik akkor duzzognék. De valahogy kiprovokálnám, hogy eljöjjön. Kép
Nem fogja megbánni ha elmegy. A párom az elsõ UH-tól kezdve jön, szeretem látni azt a büszke, réveteg mosolyt az arcán ahogy a gyermekünket bámulja pislogás nélkül Kép

Fel a fejjel, ott lesz veled! Vedd rá!

Mamacica
Mamacica

Ágci, ha van egy kis idõd és kedved, mailben (dojika@hotmail.com)elküldhetnéd nekem ezeket az ügyintézési tudnivalókat. Köszönöm!
dojika (dojika)

Orsoly, valahogy próbálj meg hatni a lelkére, biztos megenyhül majd.
Az én párom, meg folyton azt kérdezgeti, mikor megyünk UH-ra, mert szeretné látni a Manó-t :-))
Nem egyformák a férfiak sem...
Pusz: Dojika
dojika (dojika)

Sziasztok!

Juca2! Én is hasonló óhajokkal indultam babakocsi nézöbe, mint te. A Garco-knak még egy nagy hibáját látok a fekvöfelületen kívül: a legtöbb típus úgy csukódik össze, hogy a tolókar és a kerekek egy oldalra kerülnek. Igazából azért tünt fel nagyon, mert a növéremnek is ilyen volt (Graco Mirage). Amikor már össze van csukva, nem teheted le, nem támaszthatod le, tartani, cipelni kell, nem tudod magad után gördíteni, és a felül lévö kerekekkel akármennyire vigyáz is az ember, tízböl kilencszer összekeni magát. Kép Óriási tervezési hiba szerintem. Egyetlen Graco típust láttam, ami nem ilyen volt, ha jól emlékszem MetroSport volt a neve, de az meg már majdnem annyiba került, mint a Peg-Perego, de még mindig nem volt pl. átfordítható a tolókarja.
Nekem nagyon fontos a hordozó, mert mindkét nagymama messze lakik, nagyon sokat utazunk. Azt meg, hogy stabilan rögzíteni lehessen a babakocsiban én fontosnak érzem, mert ha pl. lépcsön kell felszerencsétlenkedni, tuti nem mozdul ki. Nézegettem a Bergon kocsikat én is, klasszak, és az áruk is igazán vonzó, nálam végül a hordozó miatt estek ki. A Peg-Perego hordozója nagyon tuti, és az is igazán meggyözö, ahogyan az autóban rögzíthetö. Szóval eltántoríthatatlan vagyok, a Peg-Perego Venezia a befutó, hordozóval. Kép

Nyuszimano! Mi megyünk ma délután a MegaToys-ba, megpróbálom nem elfelejteni megnézni az árakat! De semmi biztosat nem ígérhetek, tisztára kápos a fejem mostanában. Kép

Orsoly! Ne keseredj el, biztosan nem gondolta komolyan. Lehet, hogy csak egy nagy macsó, és szégyelli a meghatottságát, nem? Most képzeld el, milyen "férfiatlan" lenne, ha bepárásodna a szeme, mikor a még meg sem született gyermeke szívének dobbanásait látja, hallja... A férfifélék néha nagyon nehezen engedik meg meguknak az ilyesmit.

Ágci! Semmi baj, ha eszedbe jut, hol olvastad, nagyon is érdekel! Kép Én a Peg-Perego-s topikot ismerem még a témában, vadul kérdezösködök is ott is. Kép

BMárti
BMárti

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?