Ilonám! Tündérszép nagylányod van... Látom, ő is elvárná, hogy párizsis zsemlén élj, hogy ne pötyizzen ki az arca a tejcitől... Apa pociján a legjobb ám! Anya pocija után!
Hogy' viseli ezt a nagyon meleget?
Mi rájöttünk a nemalvás titkára. Autóban, utazva, légkondival simán másfél óra megy délután. Gyékényesen a teraszon a két összetolt fotelben, lágy szellőtől simogatva egy órát mozdulatlanul, majd kicsi forgás után még majdnem egyet... Szóval Lukácsom nem tud ebben a hirtelen nagy melegben elaludni. Éjjel is 10 után sikerül letenni. "reggel" meg alszik 10-ig..
Tücsök! Önzőőőzzz! Imádom olvasni a történéseiteket! Meg tudnám gyömiszkölni azt a két drótkefével fürdetendő csibészt. Hát, a húsgombócok gurulnak! Ezt nem tudtad előre? Egyébként meg biztosan sokkal érdekesebb bármi, ami nem a pléd. Hadd menjen! Lukács is csavargott már tavaly nyáron. Mi is kiterítettük a nagy plédet, a kicsit, a vastag szivacsot, a polifómot. Lukács mégis a fűben volt és azt nyalogatta, mászni még nem is tudott, csak kúszott, kommandósban, mégis fekete lett a körme alja.
Ha tucat ilyen nem is lenne, negyed tucat Lukács típusú házimanónak örülnék. Olyan vegyesfelbontásban, minta tieid pláne. Amikor nézegetem a gyerekruhákat, mindig mondom, kell egy csajszi is, aztán Lukács kiabál, hogy anaaaa, és azt mondom, még egy fiút már ma bevállalnék. Pedig hooogy' betojtam, amikor azt mondta a dokim, hogy fütyi van a hasimban?!
Szóval ez az expocaklakó kitett magáért a hétvégén. Pár napja délután nincs pelus. Gyékényesen voltunk a nyaralóban, így már bugyi sem volt a gyereken. Egy szál lengő fütyiben, zokniban, szandiban és pólóban lófrált fél délután. Aztán ráadtam a bugyit és belekakilt. Legalább nem veszett el a kupac!
Voltunk a vízben is. Jókat derültünk, hogy olyan a mi fiunk is, mint a gyerekek. Már remegett a keze, szinte lila volt a lábujja, mégsem akart a vízből kijönni. A víz kb kemény 23 fokos... Kicsit féltem, hogy majd a pocak nem bírja, jó nyákos kaki lesz, de lekopogom, kopkopkop, teljes normális állagút sikerült produkálnia.
Szökött folyamatosan, olyan helyekre mászott fel, hogy megállt a szívem tőle, végigkente a nyarci fürdőszobáját naptejjel, az összes bőrt lehorzsolta a lábszáráról. Tele lett lila foltokkal is.
És ami a szomorú.. A fényképezőgép itthon maradt..