Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hátha érdekel titeket, gyerkőcturi:
http://www.anyatanya.com/main/rtreq12/483821

moni

Boriskám:
Nem fogom magam hagyni, de , ha nem vesznek komolyan, akkor fogom magam, és elmegyek egy magánhoz.. Remélem ,hogy nem csak akkor figyelnek az emberre, ha pénz áll a házhoz...

Tücsi:
Jajj szegény kicsi lány.. Jobbulást neki! Itt a hoszú hétvége, így hátha tudtok kicsit a pároddal egyezkedni, hogy legyen egy kis fiú programod is..

Kép
Kép
Kép
mágnes

mágnes, valahogy így..tuti, hogy erőszakosabbnak kell lenni, de sikerülni fog :lol:

ilonkám, már kifurdalja az oldalamat a kíváncsiság, hogy vagytok? milyen együtt lenni családban? Kinga jól van??????? jajj de várunk már!!

Kép
Kép
piciboris

Sziasztok!
Lányok, hogy ne legyen olyan könnyű az életem. Ma délelőtt az ügyeleten ültünk a gyerkőcökkel.
Anna éjjelente fájlalta folyton a fülét és ma reggel is eléggé sirt, hogy fáj neki. Mondtam Petinek vigyük el az ügyeletre.
Ráadásul Peti 4 napja lázas 38 alá alig birom neki levinni. Tegnap 38,7-ről hűtőfürdővel sikerült 37,1-re levinni. Éjjel is visszamegy neki állandóan. Ma reggel is 37,7 volt. Vártam, hogy esetleg mára bepöttyösödik, de nem. Igy mindkettő vittük ügyeletre.
A lényeg Petinek is 2 oldali fülgyulladása van. Augmentint kapott és ha 3 nap mulva is lázas akkor irány vissza és felszurják neki.
Annánál meg kiderült, hogy amit kapott antibigyót inkább csak az arcüreggyulladásra jó. Felirták neki is az Augmentin, de holnap visszük vissza kontrollra és mondta a dokinő, hogy mondjuk, hogy nem javult semmit a füle.
10 órakkor mentük oda és 1 órakkor jöttünk el. Ne tudjátok meg mennyien voltak. Én azt hittem hogy kevesen lesznek.

Kép
Kép
bgyöngyi

gyöngyike, na hát ez már tényleg elég rossz állapot, hogy mindig betegek, és a legrosszabb, hogy meg is fertőzik egymást, nehéz belőle kikeveredni..talán a jó antibiotikum használ most már, reméljük..sok puszi a hasaukra :lol:

Kép
Kép
piciboris

Hát mindkettő manónak felszúrták ma a fülét. Annának mindkettőt, mert nem igazán javult az antibigyóra.
Petinek az egyiket csak, mert reggelre az egyik kifakadt és folyik neki.
Szegénykék úgy ordítottak. :cry:
Mielőtt elindultunk még Petinek 38 fokos láza volt. Egész délelőtt semmi csak alvás után felment. Majd mikor hazajöttünk ne tudjátok meg milyen rossz lett. Vigyorgott, dumáltgatott folyamatosan, mindent pakolt. De inkább ilyen legyen mint az elmult napokban.
Viszont most az a bajunk, hogy Annának szinte semmi sem folyik a füléből. Remélem ez nem lesz megint gond. Holnap felhívom a dokinőt ha reggelig sem lesz semmi a vattán.
Reni kicsi Niának is felszúrták. Nálatok volt ilyen gond?
Mára viszont nekem is marhára fáj a torkom. Alig birok nyelni és fáj bal oldalon mandula tájékon.
Jól kifogtuk. Ráadásul az oviban bárányhimlő is van.(Anna csoportjában nincs). Most félek, hogy ennyi baj után ha visszamegy oviba azt is elkapja és Peti is.
Bocs a panaszkodásért.

Kép
Kép
bgyöngyi

gyöngyike, uramatyám, na ezeket a betegeskedéseket nehéz elviselni..nem lehetne, hogy amíg lecseng a bárányhimlő, addi nem menne Annád?
torokfájásra nekem mindig beválik a BIOPHAROX spray, profi, kb 1 nap és elmúlik!! próbáld ki :P

többiek?????

reni? domo, trin, tücsi mágnes???????????

Kép
Kép
piciboris

Úúú Gyöngyike!
Nem irigyellek! 2 fülszúrás, én ettől rettegek, szerencsére nincs gond a fülükkel, ne is legyen! az jó, ha Peti eleven, akkor nem fáj neki már!

Én nem vinném az oviba Annát, úgyis jön a nyár, ne adj isten, hogy felülfertőződjön valami!
Egyébként a mi ovinkban skarlát járvány van... Himlő ellen oltva van Anna, így az miatt nem aggódom :)

Kép
Kép
Kép
mágnes

bocsi gyors leszek,
Apósom örökre elment :cry:

göngyike!
Niának 3 xszúrták,azért mert nem fakadt rendesen.
gennyes középfülgyulladásunk volt.
Melegíteni kell nagyon fontos,mert az rengeteget segít.Nekünk fülcsepp is volt az antibiótikum mellé.
+vettem egy fülmelegítő sapkát OTO TERM Sapka.
Nagyon sajnálom a két drágádat.
Nagyon rossz érzés.
Niának most torok ecsetelés volt,
Mind kétszer összehányta magát rögtön.
m. reni

Renim! Részvétem...

Gyöngyi! Jaaaaj, gyógyuljatok meg gyorsan! Sajnálom a piciket, biztosan szörnyű ez a fülszúrás. Téged is a torkod miatt..

Én is összeszedtem valamit. Nyelni alig tudok, úgy fáj a torkom és a manduláim. Pirosak is, meg jó nagyok. Ráfagyiztam, hátha használ. Amíg lehűtötte, jó is volt.

Kép
Kép
Kép
zel

reni, nagyon sok erőt kívánok neked és párodnak a fájdalom elviseléséhez.

Kép
Kép
piciboris

Reni:
részvétem... :cry:

Zel:
hogy állsz a homeós cuccokkal? Hiszel bennük? Mert én nem igazán, de amikor fájt a torkom, akkor 1000-es C vitamin és Echinacea kombó nagyon jól bevált, másnapra klasszisokkal jobban voltam!

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Reni!Őszinte részvétem! :cry:
Zel! Nekem ugyanez van. Ma reggelre már mindkét oldalon fáj. Én is vagy meleg teát iszok rá vagy fagyit eszek. Volt hogy a fagyi evés után jó lett.
Reni! Nekünk a melegítést nem igazán mondta. Fülcseppet tegnap váltottuk ki. Annának nem igazán folyik ki a cucc a füléből. Az egyikből szinte alig. Ezek után félek, hogy hétfőn megint felszurják szegénynek. Petinek pedig rengeteg jön. Napi vagy 4-szer cserélem a vattát.
Szegény Nius mi baj van most a torkával?
Ági én is igy gondolom az ovit, de Apa nem. Nálunk is skarlát is van.
Majd hétfőn megyünk kontrollra és rákérdezünk, hogy erre a 1,5 hétre mehet-e ovodába.
Párom mondta, hogy ha most nem kapja el a bárányhimlőt akkor utána beoltatjuk mi is.

Kép
Kép
bgyöngyi

Reni,

Fogadd öszinte reszvetem! :(

Lanyok,
bocsi most sajna semmi idöm keszülünk ezerrel a keresztelöre vasarnap lesz.

puszi mindenkinek!

Kép
Kép
jucmuc

Gyöngyi:
és a párod miért van ellene, hogy otthon maradjon?

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ági! Igazándiból azt mondja, hogy ha már meggyógyult akkor had menjen oviba, mert szeret járni és ugyis itt a nyár mindjárt. Másrészt a bárányhimlőre azt mondja, hogy nem baj ha elkapja.
Szerintem sem baj ha tul van rajta, de most szerintem elléggé le van gyengülve az immunrendszere a betegség miatt.
De most voltunk a gyerekdokinál és ő azt mondja, hogy szerinte még nem fog menni. Igazolást sem adott ez miatt majd menjünk kedden ha már a fülészeten is azt mondják, hogy minden OK.
Én meg félek mivel alig jön valami Anna füléből, hogy megint felszúrják neki.
Na most már nem panaszkodom mert már bizti unjátok.
Ti hogy vagytok? Anna akkor most nem is jár már ovodába?
Bencus miket csinál?
Ilonkát meg én is árom már nagyon, hogy meséljen milyen hármasban az életük :P

Kép
Kép
bgyöngyi

Reni!
Őszinte részvétem!

Húúú Gyöngyi, gyors gyógyulást kívánok a gyerkőcöknek!

Nálunk éppen hörghurut tombol, nyomoma kölkökbe az antibigyót. Ilka még "csak" durván náthás. ÚÚÚÚÚtálom ha betegek!!!!!!!

tücsökbogár

Gyöngyike:
Anna nem jár oviba, annyi felső léguti megbetegedése volt, hogy a dokinő is azt mondta, hogy ez már sok, és erősödjön még, nehogy a végén mandula kivétel legyen belőle. Nyáron sokat tud erősödni, és szeptembertől kezdjük.
Én nem is bántam, hogy nem megy, mert azzal, hogy viszem az oviba úgy, hogy éppen, hogy meggyógyult, állandóan szövődményeket kapott el, felülfertőződött, és sosem kecmeregtünk egy -egy betegségből, arról nem is beszélve, hogy Bencének hazahozta.
Anna is imád járni, azt mondtuk neki, hogy már bezárt az ovi. Ma megyünk évzáróra, így legalább elhiszi, hogy nyári szünet van :)
Bence nagy kópé, egész nap rohangál, rámol :)
Imád építőjátékozni, formabedobózni, de a könyvek nem kötik le.
Takarít, pakol, és már most van humorérzéke a gyereknek :)
Egész nap gagyog, de teljesen értelmetlenül
A beszéd nem az erőssége, tegnap kimondta eddigi első értelmes szavát: Ági....
Szóval a gyereknek másfél év alatt fogalma sincs arról, hogy az Anyjával él egy fedél alatt :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Sziasztok!
Lányok ha idő engedi akkor hétvégén megyünk az Állatkertbe.
Valaki nem jár esetleg arra mert találkozhatnánk.
Még nem tudom melyik nap mennénk.

Kép
Kép
bgyöngyi

Mágnes... Te szegény semmibe vett ANYA!!! :)
Édesegybogaram, akiért a szívemet két kézzel tépném ki, ma simán pá-t intett és lelécelt. Elvittük az autómat nyáriasítani gumiilag. A gumisnál meg kész farm van. A gumis fia pedig jött, először találkozott a manómmal, mgkérdezte a gyermeket, mennek-e nyuszit nézni, amíg anya intézi a pénzügyeket. Erre fiacskám nyújtotta a kezét és pá anya, ment nyuszizni. A srác természetesen kétfiúgyerekes apa, így nem féltettem az enyémet sem tőle. Az ól mellett kicsit hallgatóztam, és pont arról folytattak mély eszmecserét, hogy a fekete kisnyuszi hogy' hegyezi a fülét. Az én fiam a saját nyelvén kommentálta a történést, és jókat nevetett közben. Majd hazaindulás helyett kergettem az almafa körül... Vihogva menekült..
Így csatlakoznék a klubhoz... Az én fiam lecserél pár nyuszira...

Gyöngyi! Jövő héten megyünk Bp irányába... Lehet, hogy a csütörtök délelőttünk az Állatkertben fog telni.. Már ha a gyermekem addig nem cserél le pár másik állatkára. :)

Tücsök! Gyógyuljatok meg gyorsan...
Nekem is szívem szakad meg, ha beteg a béjbi..

Tegnap volt a 10. házassági évfordulónk! Pár hete poénból mondtam, hogy én meg akarok tanulni gitározni.. Most kaptam egyet! Vajon mit csinált volna apa, ha épp űrhajózni akartam volna?!
Szóval tépem a húrokat. Amint van szabad 1/4 órám! :)
Ha valaki tud közületek, befizetnék hozzá pár órára!!!!

Holnap horgászverseny!
Mi csak nézők leszünk... De azt lelkesen tesszük majd!

Kép
Kép
Kép
zel

na sziasztok!

reni drága, őszinte részvétem.

Milyen jó, h neten keresztül nem lehet elkapni fülgyulladást, skarlátot, torokfájást!
Mennyire átérzem már a kis gyerkőcök kínjait, és h ez anyának mit is jelent. Rémes, szívszaggató, és gondolom nem lehet megszokni vagy ilyesmi.

Ne haragudjatok, de ha van egy kis időm akkor vagy lustálkodom, vagy teszek-veszek, így az internet- ami eddig a mentsváram volt - huszadrangú dologgá vált.

Nagyon jó kislányunk van, aki képes két etetés között akár 6-7 óra szünetet is tartani, és ha nem fáradt és jól bekajál, akkor 4 óra az átlag.
zel, igen nem hagyom sírni, ekkora marhaságot, most már ezt is tudom :oops: :D .

Május 7. péntek du 4 óra, elkezdődtek azok a 20 perces fájások. Apa hazajött, mondtam neki, aludjon, mert az éjszaka nem biztos, h fog. Éjjel 1-kor 5 percesekkel ébresztettem 3-ra a kórházban voltunk. 4.30-ig ment az adminisztráció, 7.30 körül burkot repesztettek. Közben minden elvemet feladtam volna, ha lett volna mert annyira fájt az egész, h mihamarabb túl akartam lenni rajta. És most már tudom, hogy viszonylag hamar 10.27-kor világra jött Kinga. Gátseb egyáltalán nem fáj, fájt, viszont az én drága aranyerem... :roll: .
Aztán lázas lettem, masszírozok, fejtem, mára abbahagytam, ill. csak ritkán teszem, mert majd szétvet a tej. Kinga mára 3900-ról 4710g, szóval nem éhezik.

Minden csemetének, és anyának gyors gyógyulást kívánok!
Pusz!
bbilona

Ilonám! Már annyira vártalak!!!!

Örülök, hogy utólag visszanézve gyorsan mentek a dolgok.. De a másfél órás papírmunka nagyon durva!!!
Aranyér.. Jaaaj.. Együtt érzek.
Drága, ne masszírozd a cicit!!! A csomókat ne! Elpattanhatnak a tejcsatornák és akkor gyullad csak be igazán! A fejés viszont fontosabb lenne, ha Kinga hagy a ciccben!

Fogod hagyni sírni. Egy év múlva, amikor már tudja, hogy minél hangosabban teszi, annál valószínűbb, hogy megkapja amit akar. Eleinte odaadod. A kacsás kaspót, a régóta őrzött télapós kerámia gyertyatartót. Aztán fájó szívvel , könnyes szemmel söpörgeted össze. Na ezek után inkább hagyod egy-két percig üvölteni, minthogy minden kis kincsedet a szemetesbe tedd... :) Az ilyen sírást abbahagyja.
De Kinga most még naon-naon picike! Ha minden oké vele, úgysem sír. Vagyis de, de arra is rá fogsz jönni, hogyan sír éhség, vagy fájdalom miatt, vagy fáradtság miatt. De van olyan is hogy csak sírdogál. Sír, mert a gyerekek sírnak...

Kép
Kép
Kép
zel

Helló csajok,

csak beugrok, mert egy kávézóban vagyok. Otthon újra kell telepíteni a netet.

Ilonkám, de jó-de jó!!!! Kinga igazán ügyes baba. Lustálkodjál csak megérdemled.
Ha feszít a ej, akkor langyos vízzel most meg a melledet, és fejjél egy kicsit. Ami viszont a legfontosabb, hogy soha ne görcsölj!!!!! Bízz magadban, az ösztöneidben és Kingában. Így minden a lehető legjobb lesz.
Mostani fejemmel én is ezt tenném.

Na, még majd írok, de most rohanok haza, mert hiába raktam ki Lotti ruháját, apa nem találja :shock:
Már korán reggel eljöttem otthonról, mert nagy átalakításba kezdtem magamat illetően.

puszi

KépKép
trinky

Sziasztok!
Ilona! Jaj de jó hogy jöttél egy picit.
Papírmunka jó hosszú időbe telt. De viszont elég gyors szülésed volt. Nekem Annával reggel 8 óra burokrepesztés és délután fél 5-kor született. Peti meg villámgyors volt háromnegyed óra burokrepesztés után.
Neked most csak az a dolgod, hogy lustálkodj amennyit csak tudsz és amennyit Kinga enged.
És igaza van a lányoknak fejjél amennyit tudsz. Fagyaszd le jó lesz később.

Kép
Kép
bgyöngyi

Ilonám:
már úgy vártalak én is! :) Na hát a papírmunkán én is csak néztem nagyot :shock: Majdnem hosszabb ideig tart, mint egy szülés. :evil: Nálam nem is volt papírmuka :) Pontosabban vajúban voltam már, és ők addig elintézték.

Mi ma megyünk 15 hós oltásra.. úútálom... :twisted:

Kép
Kép
Kép
mágnes

Ilona!

Nagyon ügyesek vagytok!!!
Nem semmi gyarapodás az amúgy sem pici lánynak. Készítsd a vállaidat, mert nem lesz könnyű pár hónap múlva cipelgetni a tündérke hátsóját. Azért ha bekeményedett a mellem, akkor én a meleg vízes zuhany alatt maszírozgattam is kicsit, na meg jó sokszor rátettem Ilkát, ő mindig pillanatok alatt rendbe hozta - vannak is hurkái. Ja és ha feszül, akkor fejjél! Én reggel meg este még mindig fejek, bár nálunk nem veszik kárba, megissza Andris.

Nálunk haladnak a dolgok. Nagyjából meggyógyultak a kölkök. Csabi igazi nagyfiú, ha olyan kedve van, akkor nagyon ügyesen segít mindenben. Az utolsó pár orrszívásnál már maga szívta az egyik orrlukát. Andrisunk pár nap alatt megtanult hisztizni. A két kis kezét a szeme elé teszi és úgy ordít hogy cékla lesz a feje. Iszonyat hangos, de annyira aranyosan csinálja, hogy általában kiröhögjük apával. Volt már olyan hogy ezen úgy meglepődött, hogy abba is hagyta. Ilka pedig szeretget minket. Két kézzel megfogja az arcomat - vagy apáét - és csöpögősre nyálaz minket. Imádom!!!!!
Szombaton megyünk babatalálkozóra Tapolcára. Nagyon várom, remélem élvezni fogjuk.
Bodza befőzés nagyjából megtörtént, mintegy 120 liter vár fogyasztásra a kamrában.

Trinky!
Irigy, irigy, irigy vagyok! :wink:

tücsökbogár

Sziasztok!

Sokminden történt nálunk, míg nem voltam...
tegnap voltam a bölcsi szülőin, előző nap meg az oviban.

Dávid nagyon jó helyre kerül és labda lett a jele. Ennek azért örülök, mert csak fiús és még én is le tudom rajzolni. Én hiszek a jelek jelentésében... pl. nekem volt fésű a jelem :lol:
Jó mert kicsi az ovi és 2 csoport van, de vegyes. 24 en lesznek és 5 kicsi kezd. Dávid nagyon várja és én is.

Bálint is szép jelet kapott a napocskát, de kicsit aggaszt, hogy vigyem e.... november 2.-án kéne kezdeni a szoktatást, de bizonytalan vagyok. Egy gyerek 2 éves és a többi minde egykorú, ez még tetszik is. A gondozónéni érdekes.... kicsi alacsony, nem is tudom hogy bírná el a Bálintot aki jelenleg 13 kilót nyom :wink:
alig van foga és azok is rosszak :x nekem ez negatív....
Egyébként nagyon szépen járkál már és ma vettem is neki egy cipőt, mert rettenetes a lába, szinte gágog :D

Dávidot 2 hét múlva vinnem kell sebészhez, mert a kukaca gyanus... félek, hogy csinálnak vele valamit, de azt mondják jobb most mint később. Szobatiszta lett a drágám és már alvásnál sem pisil be, de persze ennek hátránya, hogy éjszaka sírva kel, hogy pisilni kell neki....

10. ek lettek a babszépségversenyen és nagyon köszönjük a szavazatokat, mert 600 gyerek volt a listán és ez nagyon szép eredmény.

Most ne haragudjatok, de ennyi és nem tudok vissza olvasni, mindenkinek írni. Lassan kezdek dolgozni, így még pakolászom....

Mindenkinek Szép napot és puszit!

Reni!
Részvétem!

A beteg gyermekeknek mihamarabbi gyógyulást!

Odry

Kép

Kép
odry

Odry! Boldog 1 éves Szülinapot Kivánok Bálintnak!!!

Kép
Kép
bgyöngyi

Helló,
bezárjuk a topikot? Nagyon eltűnt mindenki, persze én is... Mi a helyzet lányok?

Reni nagyon sajnálom a történteket.
Nia jól van? Munkahely?

Odry, sok boldog szülinapot Bálintnak. Gratulálok a helyezéshez.

Tücsi, édes Andris :D férfiből van, hisztizik :D Ilka tündéri lehet a nyálazással, annyira édesek ilyenkor a babák. Milyen volt a babatalálkozó?

Gyöngyi, meggyógyultak a gyerekek?

Ági, mennyire volt gáz az oltás?

Boris, Zeeeeeel, Domo, Juci?

Mi jól vagyunk. Voltunk otthon majdnem egy hetet. Lotti 1,5 hete elkezdett járni, azóta megy mint a golyó. Néha olyan mintha a feje húzná, de olyankor nagyon fáradt. Annyira megható volt, amikor kijött a nappaliból hozzám a fürdőszobába. Össze-vissza puszilgattam. Hirtelen kijött hat foga, ebből az egyik rágófog. Na, azzal eléggé szenvedünk. Nem alszik túl jól a szentem.
Rengete mindent megért, nem is hittem volna, hogy ilyen gyorsan fejlődik. Mutatja a testrészeit, ha mondom, hogy megyünk sétálni, vesszük a cipőjét, akkor megy és elkezdi fűzögetni.
Kérdezgeti a dolgok nevét "mi az"? Együtt kántálja velem a "fújja a szél a fákat" mondokát és a végén mondja, hogy lecc. :D

KépKép
trinky

Sziasztok!
Na mi az lányok bezárjuk a topikot?!
Jelentem ma Anna ment oviba (3 napra). Tegnap gyógyultnak mondta a fülész dokinő.
Peti már 1 hete gyógyult volt.
Trinky köszike kérdésed már hálistennek jól vannak :P
Gratula Lotti egyedüli járásához. Nagyon gyorsan fejlődnek a gyerkőcök.
Peti is sok mindent megért. Pár napja puszit ad. Ha kérek tőle odahajol tátott szájjal és úgy adja. Apának és Annának is.
Képzeljétek tegnap az udvaron a mellettünk lakó csaj leszólitott (nincs gyerekük). Kb. velem egyidősek lehetnek.
Hogy mostanában a gyerekek nagyon hangosan zörögnek valamivel. Ő nem tudja hogy labda, vagy valami autó, de nagyon rossz és hangos náluk.
Mondom neki, hogy egy pici motort most hoztunk fel 1 hete, hogy Peti gyakoroljon vele, de inkább Anna megy vele. Valószínű hogy ezt hallja. De meg kell jegyezni, hogy kora reggel és este 6-7 után nem engedem, hogy ráüljön, mert tényleg elég hangos. Napközben igazán nincsenek is ők itthon.
Aztán mondta neki, hogy egy 3 évesnek mondja már azt, hogy nem szabad. Azt mondja erre, hogy ez a szülő feladata.
Igen mondom, majd ha lesz gyereked meglátod, hogy mégsem olyan egyszerű. Hiába mondom neki 1 percig hat rá aztán semmi.
Aztán ráhagytam, hogy jó majd rászólunk hogy ne menjen vele.
Aztán mikor elment jutott eszembe, hogy egyuttal mondhattam volna én is neki, hogy amikor porszívóznak nem kellene ordíttatni a magnójukat. Mert mikor teszik ezt hát persze amikor a 2 gyerek alszik. Na de majd legközelebb :twisted:
Na befejeztem, mert lehet, hogy megint csak magammal beszélgetek itt. :cry:

Kép
Kép
bgyöngyi

Itt vagyok Gyöngyi hallgatlak :D :D

Nálunk a fenti lakó rendszeresen este kilenc után kezd el mosni, úgyhogy baromi jó, amikor centrifugál a gépe, és le akar szakadni a mennyezet.
Szerintem csak egy kis odafigyelés az egész, a szomszédaidnak sem kell ordítatni a magnót.

Képzeljétek 5 nap alatt két és fél kiló ment le. Nem éhezek, de járok tekerni és nem eszek hat után, meg nagyon kevés szénhidrátot. Fehér kenyeret egyáltalán nem. Ez nagyon nagy szó, mert imádom a jó puha fehér kenyeret. :oops: :oops:

KépKép
trinky

Gyöngyim!! Juhhééjjj ovi!!!!!!!
Jaaaj, micsoda katasztrófa, ha egy gyerek játszik.. Az ilyen szomszédot jól seggbe rúgnám. Milyen sora lesz a gyerekének?! Az üljön majd naphosszat a járókában, csendben, mert anya azt akarja??? Ilyenkor mondom, remélem, lesz egy legalább annyira izgő-mozgó picije, mint Lukács, aztán megtudja, milyen a magyarok úristene!!! :)
Motoroztok, ti is? Lukács a szomszéd kissrác mociját kapta ,meg, mert ő kinőtte. Lassan de alakul a lábbal hajts. Meg van egy kisautónk is, ami hasonló a motorokhoz, csak négy kereke van, és annyiból könnyebb hajtani, hogy a hátsó kerekek nem érik el a cipője sarkát.

Trin! Grat a sétához!!! Ügyes kislány Lottika! Mondókázik?? Megőőrülök... Lukács egyre több állathangot mondd el, és ha megkérdezzük, anya mit mond, ingatja a fejét és tök lemondó sóhajjal annyit válaszol, hogy nem... Mintha mindig csak tiltanám. :)
Ügyi vagy a fogyival. Én még ragaszkodok a pár kilóhoz ami maradt. Viszont elég nagynak tűnik a pocim. Meg is kérdezik, jön-e a tesó. Rendesen ki is akadok ezen, mert én sem kérdezek meg minden dundit, hogy babás-e?!

Nekünk is egy csomó fogunk jön. Egyszerre. Alul két szemfog, két őrlő, felül egy szemfog. Mákunk van, áttörték az ínyt, így már nem fáj neki, bár a keze egész nap a szájában van, se alvásban, se semmiben nem jelentkezik...

Mit csináljak???? Lukács már párszor előadta, hogy alig alszik 20-30 percet napközben. Egyszer. Na persze tök hamar kidől este, aztán megy aludni. Majd éjjel bírná ezerrel a játékot.. Most is 25 perc alvás után nem tudtam még cicivel sem visszatenni..

Kép
Kép
Kép
zel

odry, micsoda hírek! Mindjárt suliba mennek, olyan gyorsan nőnek. Fura, h egy gondozó ilyen ápolatlan, nem könnyű döntés. Akkor most a nagyfiú focista lesz? :D

trinky, aranyos lehet, ahogy lépeget. A fognövést nem irigylem. Gratula a fogyáshoz. Átalakulás hogy sikerült?

gyöngyi, na végre h a gyerekek meggyógyultak. Meddig van ovi? Jó kis szomszéd, sajna ilyenek vannak.

zel, micsoda? Nem akar aludni? :roll: :D Mire lehet még számítani? :roll: :D

Mi gyarapszunk itt nagy csöndben, csípő rendben. Próbáljuk alakítgatni a napirendet, erős tanácstalanságban.

tücsökbogár, tündéri lehet Ilka. És milyen jó, h Andris bevállalja a felesleges anyatejet!
Én is masszírozok, mert fejni is csak igazán úgy tudok, persze csak úgy kíméletesen, és ha nagyon muszáj. Én nem akarok kiscicákat eltartani a tejemmel, mint anyu.
bbilona

Ilonám, de jó, hogy jöttél. Nem akarlak elkeseríteni, de a napirend ilyenkor még nem igazán alakul ki, és ha két nap ugyanolyan, akkor a harmadik már biztos nem az lesz amire számítasz. Ez benne a kihívás :D Majd kialakul, és amikor már csak kttőt alszik Kinga, akkor már tényleg kiszámíthatóbb lesz minden. Nekem abszolót bevállt amit mondtak az okosok, hogy a harmadik hónap után már jobb a helyzet, majd a hatodik is ilyen vízválasztó, és az egy éves kor is.
Most már öröm és boldogság minden, ha nem lenne a hiszti és annak különböző megnyilvánulási formái.
Tegnap külön örvendtem neki, hogy megtanult járni a nyanyus, mivel így kiválóan tud toporzékolni. :D :D

Zel, amikor Lotti ilyen keveset aludt, akkor áthoztam a nagyágyba, félhomályban és mellé bújtam. Így még aludt kb. 40 percet. Néha meglógtam mellőle, néha nem sikerült. Amúgy ahány gyerek annyi módszer. Hátha csak a fogak miatt nem tud rendesen aludni.
Édes lehet, ahogy utánoz téged. Döbbenet, hogy a gyerekek miként látják a világot. :D

KépKép
trinky

Ilonám! Hajjjaj, mi van méég?! Majd nem eszik, nem alszik, nem akar a babakocsiban lenni, nem akar öltözni, fürdeni, hajat mosni, törülközni, öltözni, tiszta pelust, sapit a fejre, cipőt, zoknit, kanalat, főzeléket. Aztán akar majd pancsolni a felmosóvödörben, a kutyáknak adni a reggeli maradékát. Kirámolni a szekrényekből, kilocsálni minden folyékonyat. De ez a szép benne. Erről szól.

Trin! Éjjel én is átviszem mellém szopizni a sz@rost, de napközben ez a csel nem válik be. Néha egyszerűen nem alszik napközben rendesen. Máskor meg simán 2- 21/2 órát. Akkor meg azon lepődök meg..
Hogy' álla ciklusod? Nem akarsz még egy vonalzót csinálni? Csak a tesóprojekt követhetősége miatt.. :)

Voltunk védőnéninél. Lukács 9,3 kiló. Én úúúúgy örültem! Ja, múltkor valószínűleg félremértük, mert egy hónapja 8,5 kiló volt. Ennyit meg talán nem hízik egy hónap alatt.
Az előbb bevágott egy nagy adag paprikás krumplit. Én szoktam bele egy tojásból nokedlit szaggatni. Lukácsom csak ette, tátotta a száját. Még csámcsog is hozzá. Olyan édesen, ahogy a gyerekek szoktak.

Felétek is ezer szúnyog van? Az, hogy nekem fáj, amikor megcsípnek, nem számít. De Lukács kis kézfeje két napig be volt dagadva, a nyaka meg tegnap este dagadt fel, hátul, ahogy megcsípték. Kb a déli tűző napra mehetnénk ki, annyi dög van és mind éhes.

Kép
Kép
Kép
zel

Zel, a paprikáskrumplit én is megpróbálom, bár Lotti a darabosat még nem igazán csípi, vagyis csak akkor ha ő veszi a szájába. Az, hogy én adjam neki nem kivitelezhető. Amikor újat kóstolunk szabályszerűen le kell fogni és belenyomni a szájába. Utána pesze eszi mint a veszedelem :D

Ilonkám az átalakulás folyamatban. Először lefogyok egy kissé, közben növesztem a hajam, elmegyek pedikűröshöz és manikűröshöz is. Na nem lesznek műkörmeim, az nem az én stílusom, de egy szép francia manikűrt elbírna a most újkrumpli pucolástól kissé gusztustalan kacsóm. :oops:

KépKép
trinky

Ilona!
Hajrá, nagyon ügyesek vagytok! Hát igen, a napirend még váratni fog magára. De gyereke válogatja hogy mikor érik meg a kiszámíthatóságra. Nálunk Ilkánál még mindig nem tökéletes a napközbeni alvási rend, de lehet ehhez a két kiabálós lókötőmnek is köze van.

Andrisom mindenféle darabos kaját megeszik, sőt ha véletlenül mást kap a Csabi, akkor is kiköveteli magának - mondván nem kisbaba ő már!!!! Ami Csabinak ekkorában még tilos volt, azt ő már mindent eszik és nagyon jó étvággyal. Mondjuk le is mozogja. Tegnap délután az udvaron töltöttük és mivel a füves részen sütött a nap, letáboroztunk a térkövezett részre. Kicsit féltem, hogy majd Andris bőre lejön a térdén a mászástól, de ügyeském az első tempó után rájött hogy ez nem jó, onnéttól felállt és járt önállóan. Néha seggre tottyant, de aztán ment tovább. Nagyon élvezte.

tücsökbogár

Zel!
Csabinak is volt ilyen időszaka, amikor nappal nem volt hajlandó aludni. Szenvedés, mert délután meg nyűgös, de hiába, annyi dolguk van ezeknek a kölköknek hogy nem érnek rá aludni. Egy idő után rájött hogy jó dolgog az alvás.

tücsökbogár

Megvagyunk mi is :lol: Lili megkapta a 15 hónapos oltást, rá egy hétre be is lázasodott 2 napra. Elmentünk a Balcsira is 4 napra, nem igazán jött be a felborult napirend, végig nagyon nyűgös volt ( vagy még az oltás miatt). Most már újra mosolygós tündérke, imádja a járszóteret, csak estére jövünk haza. Végre megtette első önálló lépéseit :lol:
Darabosat már olyan szépen ette, most viszont mindent kiköpköd :lol:

Zel szúnyog itt is van bővek, tegnap a játszótéren csíptek össze. Lili szerencséjére engem imádnak, rajta egy sincs :lol: Alvásra úgy se tudjuk kényszeríteni őket, Lili sem egy nagy alvó napközben, kétszer fél óra általában.

Trin, ügyes vagy az átalakulással! Nálam is mennek a plusz kilók, csak annyit tettem, hogy 6 után már nem eszek. Lotti cuki lehet toporzékolás közben, és milyen ügyes, hogy már megy :lol:

Gyöngyi, és akkor most jön a nyári szünet az oviban? hogy alszik Peti éjszaka? Javult a helyzet?

Ilona, napirend nálunk is később alakult ki, igazából magától, nem is kellett irányítani. Rakhatnál friss képet is.

Kép
domo

Sziasztok Lanyok!
:P
Jelentkezem en is… :oops:

Trinky,

Lottikad nagyon ügyes, :P gratula a jarashoz es persze az összes többi ujdonsaghoz is! Olyan jo latni, ahogy valoban naprol-napra ujabb dolgokat produkalnak! Akkor kicsit kikapcsolodtatok ti is!
Ja, es nagyon ügyi vagy a kilokkal! Nekem is fogynom kellene nem is keveset…de egyelöre sajna szoba sem jöhet a fogyokura…

Gyöngyi,

Nagyon örülök, hogy vegre meggyogyultak a gyerköcök! :P A szomszed cxsajszit csokoltatom!
Majd meg tudja O is…sajnos sokszor tapasztalom en is, hogy hianyzik az empatia sok emberböl…

Zel,

Sajnos Davidenek is volt ilyen idöszaka aztan valahogy elmult magatol. Jot nevettem azon amit Gyöngyinek irtal! Igaz… :lol: 8)

Ilona,

Orülök, higy szepen gyarapszik Kinga es, hogy jol vagytok! :P Kiscicakat?? :shock:

Domo,

Gratulalok Lilike elsö lepeseihez! :P

Mi szombaton indulunk egy hetre a tengerhez, most is pakolok ezerrel..puszi mindenkinek utana jelentkezem mert meg a keresztelos kepekkel is tartozom.. 8) :P

Kép
Kép
jucmuc

Juc! De jó nektek!!! :)
Mi Bulgáriát terveztük szeptemberre, de lehet, hogy töröljük a tervekből. Lukács jelenlegi mentalitásával s mozgásigényével kb 3 napig tartana odaérnünk. 2 óra utazáshoz jó egy óra szabadtéri programot igényel! :)

Arra gondoltam, mi lenne, ha ezt az alsópáhoki babáshotelt néznénk meg.

Trin! De jó Lottinak! Francos szúnyogok minket imádnak. Apa is védve van tőlük. Mondtam neki, biztosan büdös, hogy rá nem mennek.
Most vettem egy Vape krémet. Azt írja 3 éves kor alatt óvatosan kell használni. Gondolom ne kenjem olyan helyre, amit megnyalhat.

Tücsköm! Andris is nagyfiú!!! Nem akar mást enni , minta bátyus? Legalább könnyű dolgod van a darabos kajával. :) Ilka? Róla nem írtál!!!

Alvás.... Most meg túlalussza magát. Hát van igazság?!
Meg tudnám ezt a kis mormotabaglyot zabálni!
Áll velem szemben, előrehajol kicsit, kiabál, Anya!!!! Én meg válaszolok, hogy tessék, erre megint, megint megint.. Képes percekig ezt játszani. Aztán jön az apa, arra felelek, hogy dolgozik, aztán mama, papa.. Hozza a telefont, hogy "hala". Kérdezem, kivel beszélne, és akit mond, felhívjuk. Ma a mamával egyezkedett valamin, mert mondta határozottan, hogy nem, aztán a másik kérdésre, hogy jó. És biztos vagyok benne, hogy tudja, mit mondunk és azt is, hogy ő mit válaszol rá és miért.

Tegnap pelus nélkül udvaroztunk! Volt pisi a bilibe és a konyhába is! :)

Kép
Kép
Kép
zel

Jaaaj, képeket akartam még mutatni.
Állatkertes. A legjobban a vadkacsák tetszettek a gyermeknek.
Meg a zsiráf.

Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
zel

zel, hihetetlen a kiscsákó. Nagyfiú is, amúgy meg nagyon aranyos lehet. Tudom én, h jön még kutyára dér, de mindig elképedek, miket tudnak ezek a gyerekek.
Autóval mennétek Bulgáriába? A kis örökmozgóval? Húha nagy feladat.

tücsökbogár, azóta h olvastam is ez jár a fejemben mikor ránézek egy bodzabokorra, h 120l :shock: ,, mikor érsz rá ilyesmire?
És Andrisnak ezek voltak az első lépései, v az már rég megvolt?

trinky, hajrá az átalakuláshoz, remélem jár hozzá a gömbölyödő pocak is!

jucmuc, húúúú tenger... jó nyaralást!

Na jó nem akarok én szuper napirendet, de egy kicsit tervezhetőség jó lenne. Lesz is hamar én úgy érzem, hiszen nekem olyan jó kislányom van.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bbilona 2010.12.02 13:05-kor.
bbilona

Ilona!
Tudod, van egy ritka rendes férjem - ez itt a reklám helye - akivel felváltva szűrögettük éjszaka a szörpit. Mivel a múlt évi 100 liter februárban elfogyott apa kiadta az utasítást, hogy idén többet kell csinálnunk. Még szerencse hogy nem volt több üvegünk...

Andriskámnak nem ezek voltak az első lépései, már vagy két hónapja lépeget, de most segítség nélkül, önállóan mászkál fel-alá a kertben. Mondjuk úgy néznek ki a bátyjával egyetemben estére mint két kis disznó, de sebaj. Apa az esti fürdetésnél meg is kérdezte, hogy hozzak drótkefét is?
A fene, Ilkáról meg nem írtam a múltkor. Biztos csak azért maradt ki, mert ő meg nem hajlandó mást enni mint anyatejet - ez nem panasz. Bár ha a védőnőn múlik akkor érettségizni is ciciről fog menni, mert a kóstoltatást Ilka hurkáira tekintettel el akarja halasztani 7 hós korára. Úgyhogy ha fél éves lesz a jövő héten, akkor védőnői engedély nélkül fogunk gyümölcsöket kóstolgatni. Egyébként hihgetetlenül közlekedik a kiscsajunk is. Délután kipakolok a kertbe egy nagy plédet, mellé még polifómot, de mire a félrenézek a fiúkra hol a virágoskertben, hogy a fűben találom a kis szökevényt. Apa persze megfejtette a gyors közlekedés titkát, miszerint a húsgombócok gyorsabban tudnak gurulni.
Ezt még el kell mesélnem: Andrisom tegnap uzsikor végre megkóstolhatta a balatonszeletet - egyenlőre csak ennyi jut nekünk a balcsiból. És ez annyira felpörgette, hogy röhögőgörcsöt kapott. Ez meg a huginak tetszett annyira, hogy olyan hangosan kacagtak, hogy a Csabi becsukott szobaajtón keresztül is felébredt rájuk. Aztán őt is jobb kedvre derítettem egy kis csokival. Szóval csak ajánlani tudom mindenkinek.

tücsökbogár

Jajjjj hát a lényeget meg lehagytam itt nagy önzésemben:

Ilona!
Kinga baba tündér bogárka és már most nagyon hasonlít apájára!!!

zel!
Lukácsnak pedig nagyon jól áll a zsiráfos háttér! Igazi kis imádnivaló ördögfióka, remélem lesz még neked vagy egy tucat hasonló házimanód - na jó a tucattal lehet hogy túllőttem a célon.

tücsökbogár

Ilonám! Tündérszép nagylányod van... Látom, ő is elvárná, hogy párizsis zsemlén élj, hogy ne pötyizzen ki az arca a tejcitől... Apa pociján a legjobb ám! Anya pocija után! :)
Hogy' viseli ezt a nagyon meleget?
Mi rájöttünk a nemalvás titkára. Autóban, utazva, légkondival simán másfél óra megy délután. Gyékényesen a teraszon a két összetolt fotelben, lágy szellőtől simogatva egy órát mozdulatlanul, majd kicsi forgás után még majdnem egyet... Szóval Lukácsom nem tud ebben a hirtelen nagy melegben elaludni. Éjjel is 10 után sikerül letenni. "reggel" meg alszik 10-ig..

Tücsök! Önzőőőzzz! Imádom olvasni a történéseiteket! Meg tudnám gyömiszkölni azt a két drótkefével fürdetendő csibészt. Hát, a húsgombócok gurulnak! Ezt nem tudtad előre? Egyébként meg biztosan sokkal érdekesebb bármi, ami nem a pléd. Hadd menjen! Lukács is csavargott már tavaly nyáron. Mi is kiterítettük a nagy plédet, a kicsit, a vastag szivacsot, a polifómot. Lukács mégis a fűben volt és azt nyalogatta, mászni még nem is tudott, csak kúszott, kommandósban, mégis fekete lett a körme alja. :)

Ha tucat ilyen nem is lenne, negyed tucat Lukács típusú házimanónak örülnék. Olyan vegyesfelbontásban, minta tieid pláne. Amikor nézegetem a gyerekruhákat, mindig mondom, kell egy csajszi is, aztán Lukács kiabál, hogy anaaaa, és azt mondom, még egy fiút már ma bevállalnék. Pedig hooogy' betojtam, amikor azt mondta a dokim, hogy fütyi van a hasimban?!

Szóval ez az expocaklakó kitett magáért a hétvégén. Pár napja délután nincs pelus. Gyékényesen voltunk a nyaralóban, így már bugyi sem volt a gyereken. Egy szál lengő fütyiben, zokniban, szandiban és pólóban lófrált fél délután. Aztán ráadtam a bugyit és belekakilt. Legalább nem veszett el a kupac! :)
Voltunk a vízben is. Jókat derültünk, hogy olyan a mi fiunk is, mint a gyerekek. Már remegett a keze, szinte lila volt a lábujja, mégsem akart a vízből kijönni. A víz kb kemény 23 fokos... Kicsit féltem, hogy majd a pocak nem bírja, jó nyákos kaki lesz, de lekopogom, kopkopkop, teljes normális állagút sikerült produkálnia.
Szökött folyamatosan, olyan helyekre mászott fel, hogy megállt a szívem tőle, végigkente a nyarci fürdőszobáját naptejjel, az összes bőrt lehorzsolta a lábszáráról. Tele lett lila foltokkal is.

És ami a szomorú.. A fényképezőgép itthon maradt..

Kép
Kép
Kép
zel

zel, ez bizony szomorú, de az élmény megmarad, és a beszámolóból is igen sokat el lehet képzelni. A kis szaros seggű, mindig produkál neked valami újat! :wink:

tücsökbogár, valóban rendes férjed van, biztosan igen szereti a hasát. Az enyém általában megjegyzi, h majd főzünk lekvárt, meg sütünk belőle ezt v azt. Aztán vagy veszem a lapot, vagy nincs rá időm.
A gyerekek szenzációsak, és milyen jó, h van kertetek!
bbilona

Zel!
Lukácsod nagyon ügyes!
Pár napja én is pelus nélkül futtatom Csabit a kertben, de nem nagyon veszi a lapot. Délelőtt egyáltalán nem pisil, délután meg jártában-keltében itt is-ott is marad egy tócsa, de nem szól. A bilit meg továbbra is kalózkalapnak használja. Ha ráültetem, akkor teljesen értetlenül néz rám, majd kiröhög, felugrik és már teszi is a fejére. Szerintem ebből még lesz majd gondunk.

Ilona!
Hát amióta nagycsaládosok lettünk apa lassacskán leszokik az evésről.
Azt hiszem a panelban a hetedikről - ahonnét ideköltöztünk - már kiugrottam volna.
Azta, Kinga már 5 hetes????? Eszméletlenül meg az idő. De hát mit csodálkozok, csak rá kell néznem az enyémekre, már a legkisebb is fél éves.

tücsökbogár

Tücsök! Szerintem még ne aggódj a bili miatt. Ha kalap, hát kalap. Lesz majd más is.
A mi pisink is a véletlennek köszönhetően megy bele, ha végre belemegy.

Ilonám! A te szarosseggűd is hamarosan olyanokat produkál majd, hogy nem győzöl nézni!! :)
Nagyon gyorsan megy az idő. Élvezz ki minden pillanatot, amíg babázhatsz.

Na, mára sikerült három lágyabb csomagot alkotni gyermekemnek. Ja, a hidegvíz.

Holnap megyünk a 15 hós szurira. Jaaaj, el ne felejtsem!! :)
Jaaaj, de utálom, ha a kicsi fiamat megbökik!!!!!

Kép
Kép
Kép
zel

zel, túl a szurin? Rosszul viseli, a te nagyfiad az ilyesmit, sokáig tart megnyugtatni?

tücsökbogár, szerencséd van a férjeddel, szuper apu lehet. Látod Ilka is éppen csak megszületett, most meg már begurulja a kertet.

lányok, használtatok hordozókendőt? Kaptam egy szövöttet, de úgy látom ez nekem igen rövid. Milyet vennétek?
bbilona

Vissza: Fogamzás

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?