Conti, Kataa!
Köszi az érdeklődést, megvagyunk. Zajlik az élet, egész sok időm van, csak elég darabokban, ha épp Hanna hagyja. Így sokszor csak olvasómódban vagyok, nehéz pár mondatban reagálni...
Hanna egyébként jó kislány, eszik, alszik, időnként elnézelődik, máskor meg lóg anyján.
Igazándiból csak ezen a héten voltam először három gyerekkel, mert Beni 2 hétig a nagyiknál volt (előtte meg egy hetet a párom itthon volt). Így egy kicsit nehezebb, főleg azért, mert rossz az idő, nem lehet a nagyobbakat szinte egész napra kiküldeni a kertbe, és sokszor kívánom, hogyy bárcsak már az új házunkban lakhatnánk (de majd csak jövő ősszel
), mert félek, hogy Hanna nem tud nyugodtan aludni, zeng a ház Beniéktől, Nátán csapkodja az ajtót (most épp egy strandlabdát dobál
a házban, még jó,hogy nem igazán tud vele kárt okozni), de ugye őket sem lehet teljes csendre kényszeríteni. Talán kicsit könnyebb lesz, 2-3 hét múlva Beni megy oviba.
Nátánnal egyébként is vigyázni kell, mert szeretgeti Hannát, de ugye 2 éves szeleburdiságának teljes erejével (ráfekszik, megvizsgálja). Sajnos párszor már megütötte, de nem hiszem, hogy féltékenységből (apját és engem is megüt, bár mi le tudjuk fogni), sajnos mostanában elég sokat verekszik "játékból", és ebben a szomszéd gyerekeknek (főleg a kisfiúnak) is van szerepe. Volt olyan, hogy szóltam a két kicsinek (Nátánnak és a szomszéd hasonló korú kislánynak), hogy ne bántsák egymást, nem szabad, meg hasonló bölcs felnőttségekkel, erre 1 perc múlva hallom a 7 éves kisfiút, hogy arra biztatja Nátánt, hogy üsse meg a kislányt
. Valamelyik nap Hanna épp szopizott (fekve), Nátán odajött és kettő akkorát csapott rá
(és még megakadályozni sem tudtam, annyira hirtelen), úgy elfutotta a fejemet a méreg, hogy ha ezek után meglátom vagy meghallom még egyszer, hogy a szomszéd kisfiú bármi verekedéseset produkál, akkor leszedem a fejét!!!
Egyenlőre még nem főzök, hozatom a hamit, és olyan jól bevállt, hogy lehet, hogy a későbbiekben is fogjuk, ha nem is minden napra teljes menüt, de esetleg levest, vagy ebédre egy adagot a gyerekeknek.
Jó hír, hogy kapok egy kocsit
(Renault Megane), már a hitelt intézzük (a kocsi már megérkezett a kereskedőhöz), ill. a párom hirtelen rájött, hogy milyen jó is a mosógatógép (bérel egy irodát, és ott van), és ezért vett nekem is itthonra
. Tényleg, mit kell beletenni a mosogatáshoz? (Még nincs beüzemelve, mert "teljesen beépíthető" fajt, az asztalosnak még be kell építenie.)
Ha van időm, akkor most épp a karácsonyon gondolkozom, mert valamikor kimegyünk Ausztriába ruhát és játékokat venni (az ára miatt is, de talán méginkább a választék miatt).
Nátán még mindig nem nagyon beszél, így mindig csodálkozom (és jókat nevetek rajta), hogy milyen mondatokat tudnak produkálni a csemeték.
Conti!
És ezt a 8 ezres könyvet midenkinek meg kellene vennie?
Bölcsi
Beszti