Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Köszi mindenkinek az EDA-s hozzászolásokat. Most már tuti, hogy fogok kérni. Eddig egy kicsit tartottam tőle, de az én orvosom is pártolja.
Egyébként nekem egy kolléganőm most szült másodszorra, és egyszer, amikor beszélgettünk, én mondtam neki, hogy szándékomba áll valami fájdalom csillapítót kérni, erre ő azt mondta, hogy minek kérek, egyszer kell érezni, hogy milyen is a fájdalom, különben nem is igazi a szülés. Kép Hááát, mondtam neki, hogy akkor ő ne kérjen, nekem nem áll szándékomban szenvedni. Szerintem így sem lesz egy könnyű menet, nem tudom, minek kéne közben még szenvedni a fájdalomtól.
Figyeljetek, lassan elérkezett az idő, hogy meg kéne kérdezni a dokimat, hogy mennyiért "vállalja" a szülést. Egyszerűen nem tudom, hogy kell ezt megkérdezni, vagy meg se kérdezzem. Szerintetek????

Zsófi
mzsx

Szia Mzsx!

Azt, hogy tuti, fogsz kérni még nem tudhatod, mert lehet, hogy olyan szerencsés típus vagy aki hipp-hopp megszüli a babát, és idő sincs rá, hogy EDÁ-t kapjon. Nekem pl. a szobatársam ilyen volt. Én nem igazán, én nem úsztam meg. És az orvos mindenképen javasolni fogja, ha úgy látja.
Én előtte nem kérdeztem meg mennyi a tarifa. Én nem tudtam volna megkérdezni, elég szégyenlős vagyok az ilyenekben. Viszont szülés után, a többi lánytól nyugodtan megkérdezheted, mennyi a tarifa, ők mennyit adtak, és persze ami fontos, milyen is volt a dokid a szülés alatt. Mennyire voltál elégedett, stb. És azt is csak ott tudtam meg, hogy általában akkor szoktak fizetni, amikor utolsó bent töltött napon mész varratszedésre, mert szinte ez az egy olyan alkalom van szülés után, amikor négyszemközt vagy az orvosoddal. Így ne felejts el borítékot is vinni, vagy apucival hhozatni. Szerintem illik ezt neked oda adni, bár vannak lányok akik ezt a férjükkel végeztetik, persze azt is lehet, de szerintem a varratszedés erre a lefalkalmasabb. Én még puszit is adtam a dokimnak, és még pityeregni is elkezdtem. Olyan jó kis pillanatok voltak Kép)
De ezek csak az én véleményeim, persze....

Na szia.

Kép
labdácska

Sziasztok!

Örülök, hogy ismét a régi topic hangulat van! Kép

Kis hír Aranyholdról, akit érdekel: 34,5 hétre született meg Matyi. De mindketten jól vannak, Matyi súlya miatt nem mehetnek még haza, de kéri hogy szorítsunk mihamarabb otthon legyenek. Mivel már elvonási tünetei vannak (net), ezért ahogy tud írni fog!

Mucus
Nem tudom mitől teszi függővé, de megpróbálok ezen nem idegeskedni (még)!Kép Én nagyon bízom benne, hogy egy átlag eset leszek (törökszem) és akkor majd bejön. Kép
Remélem, hogy a következő várandóságom, ennél már sokkal egyszerűbb és gördülékenyebb lesz. Aztán még az is lehet, olvasva Bmárti sorait (megbántam, hogy valaha férfia néztem), hogy a kedvem is elmegy a következő szüléstől... Ez persze azon is múlik, hogy az első szülés milyen "élmény" lesz....

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Végre valamiben (EDA) teljes az egyetértés! Kép

Cas! Csatlakozom, a terhesgondozóban én is csak a legjobbakat tapasztaltam eddig. Kép

Zsazska! A legjobb megoldás tényleg az, amikor az ember a saját férje kezét szorongathatja szülés közben. Kép Nagyon remélem, hogy nekünk is össze fog jönni az apás szülés másodszor is. Még élek nem felejtem el azt az arcot, amivel a Párom hozta befelé a már felöltöztetett kisbabánkat anno... Kép
Papírforma szerint a 22. hétben járok, de lehet, hogy kicsit inkább idősebb a Pocaklakóm a számolt koránál.

Mucus! Ha éppen nincs ott nőgyógyász, aki az EDA-t megcsinálná, még mindig tudnak hívni anesztest másik osztályról. Nekem anno így volt. Dr. Szép volt az ügyeletes, akiről a felkészítő előadásokon egyértelműen kiderült, hogy nem nagy híve a szülés alatti fájdalomcsillapításnak. Gondolom, hogy nem is tanulta meg az EDA alkalmazását, ha egyszer a "természetes" szülést pártolja. Dr. Mousa ugyan meg tudta volna csinálni, de van (volt?) egy olyan szabály, hogy a szülést vezető orvos nem adhatja be. Úgyhogy hívott valahonnan egy aneszteziológus (jól írom?) hölgyet, aki megcsinálta.

Zsófi! Mindenkinek más a fájdalomtűrő képessége, meg a szülése is. Én tisztelem, becsülöm azt, aki mindent érezni akar, amivel a szülés jár, csak ne várja el, hogy a magamévá tegyem az álláspontját. Kép
Ezen már én is gondolkoztam, hogy talán meg kellene kérdezni a "tarifát" magától az orvostól, de ez tényleg vérciki... Ha rászánod magad, majd írd meg léci a tapasztalataidat!

Nikcsi! Ó, az a megbánás nagyon hamar elmúlik! Kép Legkésőbb akkor, mikor (immár kívülre) a hasadra teszik a kisbabádat, és azon a semmihez nem hasonlítható rekedtes újszülött hangon nyekeregni kezd... Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok

Zsófi
A tarifával kapcsolatban minden orvosnál más a szokás. Van amelyik elég pofátlanul, kérdezés nélkül a tudtodra adja (gondolom a Sárvári nem ilyen. ő a dokid ugye?), és még azt is hozzáteszi, hogy ha sokallod akkor a szülésed idejében lehet, hogy éppen a Balatonon lesz.
Senki ne értse félre, nem konkrét dokiról beszélek!!!
Ha magánba jársz, és van asszisztense Őt is meg lehet kérdezni. Mi így csináltuk! A nő mondta, hogy általában az ott fizetett 10*-e.
Ha az orvost kérdezed lehet, hogy neki is kellemetlen. Legalábbis az én dokimnak ez az.
Vele kapcsolatban a kórházban mesélte egy nő, aki rákérdezett hogy mennyi, nem mondott konkrétat, rábízta.
Ja, és azt is hallottam, hogy ami a "hála pénzt" illetti az orvosok közt is van ranglétra.
Itt nem csak a főorvos-orvos megkülönböztetését értem, hanem azt, hogy mennyire jó szakmailag, mennyire "sztár orvos", mennyi a betege stb...
Úgy tudom, hogy a szabadság idejére is olyan orvosnak ad át, amelyiknek kb. ugyanannyi a tarifája.
Javítsatok ki, ha valamit rosszul tudok, én is csak hallottam ezeket.

Nikcsi
Lélekben veled vagyok, a hátralevő időre csak jót!!!
Meglátod a szülés nem fogja befolyásolni a következő babaválallásodat. Mint ahogy Bmártiét sem.
Igaz, a kórházban még én is azt mondtam, hogy soha többet. Nem a fájdalom miatt, hanem mert nekem az utolsó másfél óra csak kitolás volt, és azt az érzést, azt a kétségbeesést, hogy nem jön ki, nem kívánom senkinek.
Ezt mind elfelejtve, nem sokkal utánna biztos voltam benne, hogy még egyszer akarom.
És ha ugyanolyan lesz mint az első, nekem az is tökéletesen jó lesz. Biztos van könnyebb, de van sokkal rosszabb is.

Minden jót Aranyholdnak és a kicsi Picinek.
Lesz egy pár szülés sztorink.. (Lani, Aranyhold)
Várjuk!

Mucus

Lilypie - Personal pictureLilypie Pregnancy tickers
mucus
Tm

Üdvözlök mindenkit!

Most készülök az első (10.hét) UH-ra a Margitban. Erről szeretnélek kérdezni titeket. Ez hüvelyi vagy hasi vizsgálat? A páromat beengedik a vizsgálóba (szeretném, ha ő is látná)?
jano74

Bmárti
Tényleg olyan hamar elmúlik? Kép De ha kicsit is rosszabbul élem meg, vagy annyira rossz élmény lesz, vagy valami komplikáció lesz? Születésemkor én is majdnem meghaltam, tiszta lila voltam a köldökzsínór a nyakamon... Ezek miatt félek annyira! Kép Bár anyu is szült utánam még... Talán az idő mindent begyógyít?!Kép

Nikcsi
nikcsi

Márti
Azt nekem is mondta a fogadott szülésznőm, hogy a vészhelyzetes esetekre hívnak máshonnan aneszteziológust, de nem nagyon szeretnek jönni. Ezért jó, ha valakinek a dokija és esetleg a szülésznője is fogadott, mert így Ők szívesebben járnak el az érdekünkben. Persze, ha császárra kerül a sor az más.
De ez állítólag tényleg csak nagyon ritkán fordul elő.
Amíg ezt nem tudtam meg, a szüléssel kapcsolatos félelmeimet azzal oltottam el, hogy kérek EDA-t. Ezek hallattán pedig attól paráztam, mi van ha nem kaphatom meg??

mucus
Tm

Szia Jano74!

Ez az első uh még hüvelyi. Nálam nagyon kedves hölgy volt, és kicsit később, mikor már levetkőzve az asztalon fekszel, a párodat is behívják. Ő is láthat mindent. Ha jól emlékszem, ha visztek kazettát még fel is veszik videóra (ezért persze fizetni kell), és akkor otthon lehet még vagy 100szor újranézni. Bevallom nekünk csak ekkor sikerült látnunk is valamit. Nagyon nagy élmény, hiszen ekkor még "csak" így lehet látni a porontyot.
Sok sikert holnapra! :-)
Hű Jano, lehet már ma voltál, és akkor feleslegesen írtam?!

Kép
labdácska

Sziasztok!

Újra itt vagyok, sajnos nem mindig jutok a géphez (osztozom a férjemmel).

Köszönöm a segítségeteket orvosválasztás terén. Kép A hétvégémet rászántam, hogy visszaolvasgassam a cseteléseket, de most már azt sem tudom hol a fejem. Nem is gondoltam, hogy ennyi minden lesz, ami újdonság számomra.

Egy kicsit megijedtem, hogy csak ülök a babérjaimon és várom, amikorra behívtak első UH-ra, és lehet, hogy már előtte vissza kellene menni a nőgyógyászatra.???? Ugyanis ott mondták, hogy majd menjek vissza, de hogy mikor azt nem. Kép Kép Kép Na mindegy, egy hónapon még belül leszek, remélem nem kapok ki.

Tetszik, ahogy egyes témákat kibeszéltek Kép (pl.EDA, vagy mit kell vinni a kórházba szüléskor). Az is jó, hogy most már tudom, hogy vérvételkor kérdezik majd a pohár számát. Eszembe nem jutott volna, hogy megjegyezzem. Kép

Gratulálok Aranyholdnak és a picuri Matyinak. Kép
boglarka

Sziasztok!

Mucus
Zsófi nem az általad említett dokihoz jár.
Köszönöm szépen a kedves szavakat! Én is inkább bízom a dolgokban, minthogy töprengjek, már a közepén vagyok... Holnap 21. hét! Kép

Jano74
Ez még hüvelyi lesz, a párod is beengedik. És tényleg vigyetek videókazit, mert aztán elég sokára fognak ott a kórházban felvételt készíteni. Nagy élmény otthon, szülökkel nézni! Kép Köv. UH 18 hét, és akkor nem csinálnak felvételt. Amúgy nekem is itt a csajok mondták, hogy ugye kaptuk azt a terhesgondozási terves papírkát, azon rajta van, mikor vannak UH-k és az is mikor hol vizsgálnak (12. heti transvaginális, utána már csak hasi). Nyugi az UH-t általában nők csinálják, akik tényleg nagyon kedvesek. Soha nem felejtjük el az első babanéző UH-t!

Boglárka
Dokiilag sikerült döntened? Azt hogy mikor kell menni a terhesgondozóba, általában beírják a kiskönyv utolsó lapjára. Amúgy ha megvolt az első vérvétel, akkor amikor mész az eredményért rákérdezhetsz, hogy mikor kell jönnöd legközelebb. Következő vérvételes dolog a 16. héten lesz a kis koktéllal. Ezt mindig ők mondják meg mikor menjünk! Esetleg telefonon is érdeklődhetsz!

Nikcsi
nikcsi

Sziasztok!

Nikcsi! Igazából nekem még hamarabb múlt el, amikor az EDA-t megkaptam, már nem is volt semmi bajom az egésszel. Kép De szerintem mindenkinek nagyon hamar elmúlik. Az annyira fantasztikus érzés, mikor már a kezedbe veheted a babácskádat, hogy mindent feledtet. Kép

Mucus! Attól tartok, ez is a piszkos anyagiakról szól. Pár évvel ez előtt (pont, mikor én terhes voltam Lacikával) írogatott itt egy külön topikban Dr. MP, aki anesztes (volt?) a Margitban. Érdemes visszakeresni, egész érthetően elmagyarázott egy csomó mindent az epidurális és a spinális érzéstelenítésről is. Közben többször is epés megjegyzéseket tett arra, hogy szülés után az anesztes senkinek nem jut eszébe, mikor borítékosztás van. Nálunk ilyen gond nem volt, az orvosom nagyon diszkréten félrehívta a férjemet, mikor már hatott is az edám (az anesztes csak beszúrta, és már ment is), és tuti volt, hogy tökéletesen sikerült. Megemlítette, hogy az anesztesnek mennyire illene megköszönni a közreműködését, sőt, el is kísérte Lacit, hogy könnyen megtalálja a hölgyet. Mindezt olyan gyorsan és diszkréten, hogy észre se vettem belőle semmit, mert nekem meg pont akkor segített Ani kiülni a labdára. Kép
Szerintem kár azon parázni, hogy lesz-e, aki megcsinálja az EDA-dat. Eleve kicsi a valószínűsége, hogy rögtön ott, a szülészeten ne legyen, aki ért hozzá, és akkor még hívhatnak is valakit. Egyszerűen kell, hogy legyen elérhető anesztes, hiszen egy szülészeten bármikor kellhet azonnal császárt csinálni, és olyankor mégse mondhatják az anyukának, hogy vegyen nagy levegőt, és bírja ki. Kép

Lányok, 4D UH ügyben tudna valaki segíteni? Tudtok esetleg olyan helyet, ami közelebb van a MegaToy's-nál? Mennyivel kell előre bejelentkezni? Eredetileg nem akartam, mert fölöslegesnek éreztem, de most valahogy rámjött, hogy látni szeretném a babácskámat. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

BMárti
Én a Praxisról hallotam jókat 4D-s ultrahangról, barátnőm járt ott, ez a Kosztolányin van. A telefonszámukat nem tudom, de biztosan megtalálod a Neten (meg a Kismamában is szoktam látni a hirdetésüket).

A Margitban a 18 hetes UH-ot tényleg nem lehet kérni sem, hogy felvegyék videóra?! :-(((

Jano74
Azért szerintem a hüvelyi UH-ra gondold meg, hogy beviszed-e az embört (meséld el neki, mit fog látni, Veled mi történik)... Én inkább úgy döntöttem, ne jöjjön, mert nem biztos, hogy élvezte volna a látványt. A videót viszont örömmel néztük meg vagy 100-szor. És a köv. (18 hetes) UH-ra már én is be akarom őt vinni, mert az már hasi lesz.

Kép
Kép
Kép
cas

Cas,

a 18. hetit valóban nem veszik videóra. Ennek egyik oka szerintem az lehet, hogy ezt egy másik géppel csinálják és ehhez valószínű nincs videó.

Kép
labdácska

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat és azt is, hogy felhívtátok a figyelmemet a video kazettára. Magamtól nem jutott volna eszembe, persze kedves lett volna tőlük, hogy amikor felírtak az időpontra, akkor mondják. Sebaj! Most már tudom, így nem utólag bánkódom.
Arra nem gondoltam, hogy a Páromat talán jobb nem elvinni. Valószínűleg nagyon feszengene. Ezt még átgondolom!
További szép napot Nektek!
jano74

Sziasztok!

Én is régóta olvaslak titeket (egy pár hete, azóta az ÖSSZES archívot elolvastam), de mindíg annyira lekötött az olvasnivaló, hogy nem maradt időm írni. Kép

Aranyhold!

Gratulálok Matyi-babához, és végeláthatatlan sok boldog pillanatok kívánok nektek!

Kép

A babám most 15+3, tehát lassan közeledik az AFP ideje. Nem tudja valaki, hogy mi a normális érték? Már utánanéztem, de nem világos: életkor függő, hogy mi számít jó értéknek?

BMárti!

Sok hely van, ahol 4D-s ultrahangot csinálnak, épp tegnap mentem el a Mammutban lévő Melissa központba érdeklődni. Van 4D-s vizsgálatuk, 10e ft.-ba kerül. Nem tudom, hogy a felvételekért külön kell-e fizetni (nem lepne meg ha igen). A telefonszámuk 315-2018, vagy 315-2069. Nem reklámozom őket, tényleg csak nálam van a kártyájuk! Kép

Van valaki, aki Március végére - Április elejére várja a pocaklakó érkezését?
meglepibaba

Bmárti
Most vasárnap voltunk a Praxisban (Bartók Bélán van kurzuron keresztül kerestem rá én is). A tarifák: 8.000,-Ft alap (videokazis - mi vittük, mert már a 12. héten Margitban vettek fel rá), dvd + 3.000,-, cd-re képek 1.000,- teljesen független hogy hány kép van rajta, a színes fotók 1.000,-Ft/db. 30 percet foglalkozott velünk a hölgy, aki amúgy Margitos! Kép Mondta is igazi Margitos babánk van... Múlthét hétfőn de. telefonáltam azaz 4-én és a legkorábbi időpont 10-e volt. De szerintem ez is változó!

Cas
100%, hogy a 18. héten nem csinálnak videót. Koktélozás után felmentem megkérdezni, akkor is nem volt a válasz és akkor ott is! Éppen ezért mentünk el a Praxisba. Meg azt is mondják, hogy akkor tudnak utoljára olyan fotót csinálni, amin teljes egészében rajta van....

Aranyhold és Matyika holnap reggel mennek haza a kórházból! Talán hamarosan jelentkezik. De megsúgom nektek már mindenről értesült, mert kinyomtattam neki a 41. oldalas termést...

Nikcsi
nikcsi

Jano74!

Majd elfelejtettem: a párom eljött velem a 12. heti ultrahangra, és utána napokig a fellegekben járt! Nekünk nagy élmény volt, csak ajánlani tudom, kár lett volna nem megosztani vele azt a pillanatot. Hogy te vagy a párod hogyan élné meg ezt a helyzetet, csak ti tudhatjátok! Kép
meglepibaba

Sziasztok!

Jano74
A hüvelyire tényleg nem biztos, hogy jó, ha bemegy a párod. Én, amikor meséltem az enyémnek mondta, hogy ő nem akarja látni, hogy egy kotonos gumibotot (kb. így néz ki) Kép dugnak belém. De mindenki más. Mondjuk én is ki voltam akadva, amikor a doki(ez még Újpesten volt) kikiabált, hogy hozzanak már be egy pár kotont mert elfogyott. Én meg csak ott álltam, hogy mit akar ez velem csinálni (ja, férfi volt az illető) Kép Kép

Márti
Itt a Praxis tel. száma: 30/414-8886
Egyébként már a Váci úti Brendonban is van 4D-s. Bár nem tudom, hogy hol laksz, csak úgy megírtam.
Jó UH-ozást! Kép Kép

Mucus
Én nem az általad említett dokihoz járok, hanem Horváth dr. úrhoz. Számomra ő a legjobb doki!!!! Komolyan, soha nem gondoltam volna, hogy ennyire meg tudok bízni egy orvosban. Olyan aranyos volt múltkor is, amikor mondta, hogy nem kell félni a szüléstől, ő mindent meg fog tenni, hogy a lehető legkevésbé fájjon. És tudom, hogy így lesz!!! Nagyon sajnálom, hogy ilyen későn vetődtem el csak hozzá, és addig sinylődtem az újpesti SZTK-s nőgyógyászokkal. Volt ott egy doki, aki arab volt...és tuti, hogy már évek óta itt él, de alig lehetett érteni, amit mond, és olyan dúrva volt minden vizsgálatnál, hogy féltem hozzá járni. Így, ha nem gyógyszer kellett vissza is fordultam, ha ő volt. Pl. volt olyan, hogy elkaptam egy fertőzést, és kérdeztem, hogy a páromnak nem kéne valamit fölírnia...erre ő..."nekem mindegy, ha akarja". Na jó, ez csak úgy most kijött belőlem, mert hihetetlen nagy kontraszt van az SZTK-ok és a mostani orvosom között!

Zsófi
mzsx

Sajnálom, hogy most nem lesz videó. Olyan jó volt nézegetni a korábbit is... Így viszont biztosan viszem az uramat, bár nemtom a munkahelyéről hogyan fog tudni ellógni fényes délelőtt... Na mindegy...
Ahhoz, hogy az apukát beengedjék szükséges egy kis "rábeszélés", vagy teljesen simán szólnak neki, ha kérem?

Nikcsi
Akkor fotót minden képpen kérünk!
(Ja, megkaptam a leveled, de még nem volt időm megnézni. Amint tudom, viszonzom... :-))

Meglepibaba
Mi márc. 25-re vagyunk kiírva. És Ti?

Kép
Kép
Kép
cas

Meglepibaba
A terheléses cukor 7,8-ig jó! Ezeket az életkoros dolgokat nem tudom, csak azt hogy nekem elég necces, mert a 16. hetes 7,6 lett. Bár előző este egy fürt szöllőt ettem meg... Kép
Mi febr. végére vagyunk kiírva!

Ez a 12. hetes UH-s dolgot biztos minden férfi máshogy "éli" meg. Az én férjecském viccet csinált belőle és javasolta, hogy egy ahhoz hasonló eszközt is kipróbálhatnánk... Kép Én meg mondtam, akkor rá már nem is lesz szükség. Szóval így poénosan is fel lehet fogni...
Evvel kapcsolatban már csak az a legrosszabb, amikor nem tudjuk, hogy egy olyan micsodával néznek a lábunk közé... Kép Nekem szerencsére mondták! Kép

Nikcsi
nikcsi

Lányok!
Ti hogy viszonyultok ahhoz, hogy az ismerősök/barátok amint találkoztok esetleg nekiállnak tapogatni a hasatokat? Engem a frász kerülget tőle... (pedig még nincs is nagy pocim). Nem tudom, hogy valaki, akivel ugyan jóban vagyok, miért kezd minden kérdés nélkül "fogdosni". (Hiszen eddig sem fogdostuk egymás hasát, miért kellene ezt pont most elkezdeni?!)
A dolog azért szar, mert csendben tűrök, nem dörrenek rá, nehogy megbántsam, de legközelebb szeretném elkerülni, és nincs kedvem hosszasan magyarázni neki a helyzetet.
Na ehhez kérek ötleteket!
Kedves, esetleg vicces beszólásokat, amivel végleg leszerelhetem az illető(ke)t...

Kép
Kép
Kép
cas

Ui: Azon már gondolkodtunk a férjemmel, hogy csinálunk nekem egy pólót, amire a poci-részre rajzolunk egy áthúzott kezet (mint a tiltó tábla), és alá egy feliratot: "Mindent a szemnek, semmit a kéznek".
:-D

Kép
Kép
Kép
cas

Bocs, hogy innen a partszélről Kép
Cas: én nem bírtam elviselni, ha hozzáértek a pocakomhoz, és rutinból csaptam rá a kezére annak, aki ezt kérdezés nélkül tette. Többet nem próbálkoztak Kép
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok

Az Uh-al kapcsolatban, az AFP utánit nem is veszik fel kazettára, mert az egy szűréses, genetikai UH. Erre még kísérő sem mehet be.
Nekem a 12. heti elmaradt, mert akkor még nem volt kiskönyvem, de addig az időig az orvosom csinált a magánrendelőjébe kétszer is.
A másodiknál, mikor indultunk otthonról, meg is jegyezte a férjem, hogy Ő is feljön velem, hátha behívja az orvos és neki is megmutatja.
Nem szerettem volna, így mondtam is, hogy -nem hiszem.
Az UH közben, bennem a műszer, megszólal az orvosom -hívjuk be az apukát is, hagy lássa.
És már fel is pattant és kiszaladt érte.

Zsófi
Milyen elhatározásra jutottál az orvosod tarifájának kiderítése érdekében?

Lányok
Ha már a tarifa is téma. Az orvosotok rendel-e magánba, ha igen és jártok oda, mennyit szoktatok fizetni? (vizsgálat, UH, rákszűrés stb)
Vagy mennyi manapság az az elfogadható összeg, amit ott kérhetnek?
Bmárti
Neked a Mustafa az orvosod. Úgy tudom, hasonló tarifákkal dolgozik mint az én dokim.

Cas
Az emberek szerintem kényszert éreznek arra, hogy "megfogdossanak" terhesen. Ennek szerintem több oka is lehet. Egyrészt, azt gondolják, így közelebb kerülnek hozzád, és osztozni akarnak veled az örömödben. Másrészt szeretetből. Sokan pedig gondolom csak kíváncsiságból. De mi ezen olyan érdekes???
Engem szerencsére elkerültek az ilyen nem kívánatos esetek, egyedül a főnököm tapogatta meg pár alkalommal a pocim.
Ha tényleg nagyon kellemetlen számodra, valahogy viccesen tudasd velük, hogy -nem közös, csak a tiéd, vagy csak hozzád van szokva stb.

mucus
Tm

Cas!

Örülök, hogy felhozta valaki a pocifogdosós témát, engem is megörjít! Mindíg azt hittem, hogy megható érzés lesz az emberek ilyen megnyilvánulásait tapasztalni, ráadásul az összes kismama akit ismerek üdvözült mosollyal fogadta a dolgot... Kész lelkiismeret-furdalásom volt, hogy én nem vagyok ilyen boldog a pocakomra fordított figyelemtől. De most átértékelve a dolgokat talán azok a kismamák is kényszeredetten mosolyogtak! Mi Április 2.-re vagyunk kiírva, de van egy fura ismerősünk aki "érez" dolgokat (meglepő módon már nem egy érzése bejött), szerinte Március 15 és 20 között meglesz a baba. Azt is mondta, hogy fiú lesz. Erre hamarosan fény derül! Kép
Szóval még az is lehet, hogy még egymásnak adhatunk "erősítést" a kórházban! Kép
A póló-ötlet nagyon eredeti! Kép

Nikcsi!

Köszönöm a választ! Kép Úgy tudom, hogy az AFP és a cukorterhelés két különböző vizsgálat. A cukorterheléssel "csak" a terhességi cukorbetegséget nézik, az AFP viszont egy genetikai szűrővizsgálat, ahol a nyílt gerincet is ki tudják mutatni. Több fehérje (vagy mi) termelődik ha nyílt a gerinc. Azt nem tudom, hogy mennyi az elfogadható érték... nem vagyok aggódós típus, de meg leszek könnyebbülve ha már túl leszek ezen a vizsgálaton!
Remélem a cukrod a következő vizsgálaton már jobb lesz!

Mzsx!

A gumibotos nézőpontot is meg tudom érteni! Kép
meglepibaba

Sziasztok!
Én a 16 hét végét taposom és nagyon utálom mikor a kolléganőim meg akarják fogni a pocakot. Szerintem ez az irigység egyszerű levezetése a részükről.
Szerintetek normális, hogy eddig 0,5 kg-ot híztam és nem tudok már csak kismama-nadrágot felvenni? Olyan régen szültem az első gyerekemet, hogy már nem is emlékszem hogy néztem ki vele ilyen idős koromban. Ha ez így megy tovább a pocakmackó engem fog felfalni márciusra.
Nálunk a férjem nem jött be a 12. heti ultrahangra. A mai napig szidja magát, hogy hogy lehetett ilyen hülye. Szerintem a férfiaknak kell, hogy láthassák, hogy igazán fel tudják fogni. Mivel a 18. héten nem csinálnak video-t elmegyünk 4d-re. Nemcsak a felvétel miatt, hanem azért is, mert ott is alaposan megnézik a pocakmanót, hogy minden rendben van-e.
Én hétfőn megyek limonádés vérvételre, hétfőn jön valaki?
hmmc

Hmmc!

Én is hétfő reggel megyek cukros trutyi tesztre. Te ott is iszod meg a trutyit vagy csak 2 órával utána mész? Hány óra körül leszel ott?
meglepibaba

Meglepibaba!

Reggel 8-ra kell menni mivel reggel éhgyomorra leveszik az AFP-hez a vért utána 2 órával pedig a cukorteszteset.
hmmc

Hmmc!

Jó, hogy szóltál! Már majdnem megint úgy csináltam mint a múltkor, azaz felhörpinteni a cukros vizet otthon, aztán két órával később bemenni... millió köszönet, mehettem volna még egyszer!
Tehát akkor ott találkozunk? Kép
meglepibaba

Meglepibaba!

csipkay@axelero.hu ide is megírhatod, hogy miről fogjuk megismerni egymást, vagy egy elérhetőséget(pl.:mobil) különben lehet, hogy csak ott fogunk ülni egymás mellett, aztán itt meg este elmeséljük
hmmc

Sziasztok Kismamák.

Régóta olvaslak benneteket ,csak eddig lusti voltam írni.
17 hetes a babó, most vagyok túl a cukros lötyin, annyira nem volt rossz, mint amit vártam.
Jövő héten megyek az uh-ra.
Tényleg nem jöhet be a 18-hetin kísérő????
Én azt hittem hogy csak videó nem készíthető....
soso

Hmmc!

Elküldtem a mobil számom és leírtam egy pár főbb ismertetőjegyem.

Már úgy beleéltem magam, hogy nem leszek egyedül (így tényleg több kedvvel megyek majd!) , hogy teljesen kiment a fejemből, hogy ma még csak szerda van... ezért is kívántam jó hétvégét... Kép

No comment!
meglepibaba

Sziasztok Lányok!

Azta, hogy Ti milyen termékenyek vagytok!KépKépKép Annyi mindent írtatok, hogy nagyon nem is tudok mindenre reagálni.

Én most itthon vagyok az elsőszülöttemmel, mert szegénykém megint beteg, de hát ilyen ez a bölcsi-kezdésKépKép

Én most vagyok a 11. hét közepén, és nagyon érdekes, hogy Csengével ilyenkor már 1-2 gatyóm szűk volt, most meg minden ruha jó rám. Ennek mondjuk örülök, csak remélem a babóval is minden oké!

Hétfőn megyek a Praxisba, beiktattam egy sima 2 dimenziós szűrő-UH-t, több szem többet lát alapon, a korom miatt. A pocakszúrást elkerülném, azért annyira nem hoztuk össze egyszerűen ezt a gyerkőcöt sem! 25-én meg megyek a kórházba vérvételre, és UH-ra. Talán a mh-lyen is meg kellene mondanom, hoyg elmehessek a vizsgálatokra, mert nincs sok szabim. A dolog pikantériája az, hogy alig 1 hónapja dolgozom, abból is 2 hetet betegállományban töltöttem a nagyobbik miatt. Kíváncsi vagyok, mit szólnak hozzáKépKépKép

Jaj, de utáltam én is, ha pocakomhoz nyúltak anno! Finoman, de legtöbbször sikerült hárítanom a dolgot, bár vannak nagyon erőszakos egyének isKép

Lányok, valakinek volt már itt a Margitban programozott csaszija? Csak mert nekem 99%, hogy az lesz, és kíváncsi vagyok a menetére. A sürgősségit, azt már tudomKép

Gombóc!
Azta, nem semmi, vigyázz Magatokra nagyon, már nagyon a vége felé jársz!

Sziasztok!

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziasztok!

MEglepibaba,
a 18. heti UH-ra bemehet kisero is, a ferjemet, sot a kisfiamat is minden kulon keres nelkul is beengedtek. Kép Videot viszont tenyleg nem csinalnak. Kép

Philissa,
ezek nem jo hirek! Marmint hogy Csenge ujra beteg. Kép Jobbulast neki! Kép

Pocakfogdosas: en is uuuutalom es utaltam mindig is. Kép Ezert ha meglattam, hogy valaki kozelit a kezevel a hasam fele, mindig hatraugrottam. Csak 1-2x volt gyorsabb a probalkozo, mint en. De kulonben nem ertem az embereket, azt hiszik, ez egy szerencsethozo pup, azert akarjak simogatni??? Kép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Cas
Tetszik az a pólós ötlet!
A pocisimivel még elvagyok, csak azt utálom, ha nem látom a kezüket, akkor frászt kapok és persze a baby is! Kép

Hmmc és Meglepibaba
Nehogy azt gondoljátok, hogy ott fogtok ülni szótlanul. A wc előtti résznél van egy asztalka, én már csak koktélasztalnak hívom, és mi is ott körbeültük, aztán szóba elegyeledtünk! JA ÉS AZ IGAZI CITROMOT NE HAGYJÁTOK OTTHON Kép, én javaslok még hosszúnyelű kiskanalat is.

A 18. hetes UH-ra is bemehet a párod/férjed! Kép

Gombóc
Végre itt Kép, olyan régen jártál "felénk"...
nikcsi

Sziasztok!

Ez tök jó! Én már azt hittem, hogy csak én vagyok ilyen, hogy nem szeretem a hastapogatást. Mondtam is a férjemnek, hogy megőrjít, ha taperolnak. Erre szegény azt hitte,hogy ez rá is vonatkozik. Kép Mondtam neki, hogy igazából csak azt szeretem, ha ő simogatja, senki más. De itt bent a munkahelyemen valami őrület van. Mérnökként dolgozom egy gyárban, és hol innen, hol onnan ugrik elő valaki, hogy letaperoljon. Kép
Már halál ideg vagyok tőlük. Egyszer aztán meguntam, és megmondtam, hogy én nem szeretem, ha fogdossák a hasam. Lehet, hogy hülyeség, de még azt sem szeretem, ha anyu simogatja. Kép Enyiméééé! Kép Kép

Mucus
AFP-re bemehet az ember párja. Én is azt hittem, hogy nem...mert asszem az van kiírva, így én meg sem kérdeztem...de az aszisztens nő magától kérdezte meg, hogy az apuka nem akar bejönni. Kép Kép
Az orvos tarifájának a megkérdezését feladtam! Úgy döntöttem, hogy nem kérdezem meg...annyira kellemetlenül érezném magam. Így úgy gondoltam, hogy magánrendelési árnak a 10*-ét adom.
Én dec. 24-re várom a babát, bár a 4D-n nagyobbnak mondták egy héttel, ott dec. 14-re írták. Majd kiderül. Már szétküldtem a levelet a Három Királynak! Kép Kép Kép

Zsófi
mzsx

Sziasztok!
Csak gyorsan, mert ezer dolgom van, de annyi a hozzászólás mindig, hogy ha most nem írok, lemaradok.

Örülök, hogy nemcsak én vagyok ilyen "kényes" a pocitapogatással...
A PÓLÓT pedig lehet, hogy megvalósítjuk! Ha sikerülne kevés színből jót tervezni (ezt vegyétek felkérésnek táncra!!!), akkor egy ismerős pólóra tudná nyomni. A terveket a calliope@index.hu -ra várom. (A kevés szín azért fontos, mert ahány szín, annyi szita, annyiszor x ezer forint az elkészítése.)

Cory
Elsőre nem értettem, hogy miazhogy "partszélről"... Aztán leesett! (A múltkori beszélgetésünk alapján nem lesz ez már így sokáig... :-)))
A kézrecsapás amúgy nem rossz ötlet, de ezt inkább csak a visszaeső bűnösökre alkalmaznám... :-)

Meglepibaba
Akkor lehet, hogy tényleg összefutunk majd... Ha Zsebi tartja a családi hagyományokat, akkor az a minusz 5-10 nap nálunk is simán belefér... :-)

Nikcsi
Megnéztem a képeket... Hát sehol sem vagyok még Hozzád képest (pedig kb. egyforma az alkatunk)! :-))) Ma töltjük a 17. hetet, és egyszerűen nem akarom elhinni, hogy 3 hét alatt ennyit nőhet! :-))
De jó lesz!!!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!
Ma betöltöttem a 17. hetemet. Nagyon gyorsan megy az idő.
17 hét hetesen úgy nézek ki mint az első gyerekemmel 27 hetesen. De eddig nem híztam csak 0,5 kg-ot. Lehet, hogy meg fog enni a gyerekem?

Meglepibaba!
Megkaptam a mail-t. Szerintem biztos meg foglak ismerni.

Az első vérvételkor is néztem a poharas kismamákat az asztal körül. Senki sem unatkozott pedig hosszú az a két óra. A citromot már eldugtam, hogy addig bele ne kerüljön a reggeli teámba.
hmmc

Sziasztok!
Holnap mennem kell uh-ra (jövő csütörtök helyett), mert nem lett jó az AFP... :-(((((
Szurkoljatok nekünk!

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

A pocitapogatással kapcsolatban "ÉN" úgy jártam, hogy már egy éve az egyik férfi kollegám fogdossa a hasam, pedig még terhes sem voltam, de, hogy mikor lesz már baba. Nagyon idegesítő.Kép

A munkahelyemen egyébként nem tudom mikor szóljak, hogy terhes vagyok, az UH előtt biztos nem. De lehet, hogy jobb minél későbbre húznom, mert még képesek kihagyni bizonyos dolgokból, juttatásokból. Csak aztán nehogy ciki legyen, hogy mért nem szóltam még.Kép

Ti használtok valamilyen kenőcsöt viszeresedés ellen, vagy olyan ... harisnyát? (nem tudom mi a pontos neve) És hol lehet venni ezeket?
A terhes tornára hány hetes kortól lehet járni?

Nikcsi Kép

Orvosok közül maradt 3 esélyes akit választani szeretnék, ahogy végig olvasgattam a cseteket, a Horváth, Stanyik, Sárvári. Majd meglátom ki vállal el. Az ő rendelési idejük még elfogadható számomra.

Jano74 Kép
Philissa Kép

Úgy látom, nagyjából egyidőben fogunk majd szülni, én 1,5 héttel utánatok. Ti melyik dokit választottátok?
boglarka

Cas

Tudod sok országban már nem is mérik az AFP-t! Ha magasabb az érték a "normálisnál" az annak a jele is lehet, hogy a pocaklakód már idősebb egy kicsit 16 hétnél! Sokat gondolok rátok! Meglátod, hogy csak ravasz a pocaklakód, és eddig nem hagyta, hogy napra pontosan megállapítsák a korát! Kép

A póló-project nagyon tetszik, lehet, hogy a hétvégén előveszem a kreatív énem, és elküldöm neked a rajzokat. Ez az ötlet még egy jó üzlet is lehetne! Ha azon kismamák aránya akik nem szeretik a pocaktapizást hasonló a topic-bélire, sokan megvennék ezt a pólót!

Boglárka

A 12. héttől lehet terhestornázni, de előtte kérdezd meg az orvosodat, hogy neked javasolja-e. A pocifogdosós kolléga nem csak ürügyet keresett? Kép Kép

Hmmc, Nikcsi

Hála nektek, már sokkal pozitívabban állok az AFP/cukor várakozáshoz...

Hmmc; én örülnék ha a babám gyarapodna és nem ÉN!!! Kép
meglepibaba

Szaisztok!

Nikcsi
jarok en errefele sokszor, de legtobbszor csak olvasni van idom es energiam. Kép En vagyok a "kukkolo". Kép

Cas,
drukk megy ezerrel! KépKépKépKépKép

Boglarka,
en ugy vagyok a munkahelyi bejelentesekkel, hoyg minel kesobb, annal jobb. Kép Amikor mar tuti biztos a baba, akkor erdemes szolni. Kép
Kulonben Te leszel az elso, akit leepitesnel kiraknak, mert tudjak, hogy csaladalapitason gondolkozol. Kép A mai magyar valosag...KépKépKép
Terhestornahoz az orvosodtol kell igazolast kerned, anelkul nem engednek tornazni. Szerintem 3.-4. honap utan erdemes elkezdeni, ha az orvos engedelyezi. Kép

Sziasztok,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Az AFP-től már előre félek (korom miatt), holott tudom, hogy egy jó UH mindennél többet ér, úgyhogy CasKép nagyon drukkolok, hogy ott minden oké legyen, az a mérvadó!

Boglárka!
Ha választottál orvost mindenképp vele beszéld meg a tornát!
Az én dokim a Béres dr., aki kapott itt már hideget-meleget, de én le nem cserélném semmi pénzért, nagyon sokat köszönhetünk neki!
Igazi neved a Boglárka? Mert a kislányom második neve amúgy BoglárkaKépKépKép

Philissa

Philissa
Csenge Boglárka 2002.09.23.
Kép
és Hanga Bíborka 2005.05.05.
Kép
philissa

Sziasztok!
Köszi a drukkolást Mindekinek!!!
Kicsit ideges vagyok (még itthon, délre megyünk), pedig Cory már felkészített korábban, hogy mennyire megbízhatatlan ez az AFP eredmény, de mégis rossz volt hallani, fel sem fogtam először... (Ráadásul éppen akkor hívtak először, amikor órát tartottam, szerencse, hogy nem vettem fel, mert különben ott hagytam volna az egészet...)
Ráadásul szegény férjem jobban megrémült, mint én, úgyhogy őt is nekem kellett bíztatgatnom, hogy nem lesz semmi baj. (Férfiak! Lélekben örökre kisfiúk maradnak! :-D)
Szóval az alapos ultrahangnak én is örülök, de azért félek is egy kicsit... :-(

Meglepibaba
Én bíztatom a kreatív énedet (és mindenkiét!!!), úgyhogy várom az ötleteket.
Ha kicsi lesz az érdeklődés, akkor összegyűjtöm az ötleteket, felteszem vhova egy honlapra, és akkor onnan bárki letöltheti, és rávasalósban megvalósíthatja magának (ilyet sok helyen csinálnak, floppyn vagy pendrive-on lehet vinni a képet).
Ha nagy az érdeklődés, akkor éri csak meg szitát csináltatni (így mindenkire csak fillérek jutnak belőle), az ismerős valszeg magát a nyomást vállalná ingyen, és pólót adna olcsón (vagy ezt lehet, hogy vinni kell? majd megkérdezem). Szóval igazán a pólót és a szita arányos részét kellene csak mindenkinek kifizetnie.

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Hű, mekkora a forgalom! Kép Két nap alatt egészen lemaradtam! Kép

Cas! Köszi, közben rájöttem, hogy a Praxis az nem ugyanaz, mint ami a Soroksári úti MegaToy's-ban van. Tisztára zizi vagyok néha. Kép A Praxisnak itt a hirdetése a Babanet főoldalán, csak én éppen rá se klikkeltem. Kép De sajnos az sincs sokkal közelebb. Kép
A pocakfogdosás érdekes kérdés. Én direkt szeretem, ha azok, akik igazán közel állnak hozzám, üdvözlik a Pocaklakót is, mikor találkozunk. Ha olyanok fogdosnák, akiktől nem örülök neki, azt hiszem csak elhúzódnék. Nem mondom, Cory módszere tutibb. Kép
Nagyon szorítok, hogy az UH-n mindent rendben találjanak! Tudod, az a fontos, nem az AFP! Kép

Meglepibaba! Köszi az infót, a Mammut az egész jól hangzik. Rögtön össze is lehetne kötni egy kellemes kis vásárolgatással. Kép

Nikcsi! Köszi a részletes infót a Praxisról! Kép Gondolom, fantasztikus élmény lehet ilyen képminőségben látni a Pocaklakót! Kép

A 12. heti Uh-ra én anno teljesen gyanútlanul vittem be Lacit. Kép Annyira nem voltam képben, hogy mi fog történni, hogy mikor mondták, hogy derékig vetkőzzek le, fölülről kezdtem vetkőzni. Kép Nem mondom, zavarba jöttünk egy pillanatra, mikor kiderült, hogy hogyan is történik a vizsgálat, de a látvány megérte. Kép Mármint a babáé! Kép Most, másodszor meg le se lehetett volna beszélni a Büszke Kispapát róla, hogy bejöjjön. Kép

Zsófi! A kotonos doki is jó fej lehetett egynek. Kép Biztos én is megdöbbentem volna, de így utólag nagyon viccesen hangzik. Kép
Köszi neked is az infót 4D UH ügyben. A Brendon az nincs is messze. Ja, hogy honnan. Kép Bocs, persze, azt nem írtam, hogy mi Békásmegyeren lakunk. Kép Valahogy azt gondoltam, hogy aki a Margitba jár, az a III. kerület környékén lakik, pedig hát ez tényleg nem törbvényszerű.
Én Lacikával december 25-re voltam kiírva. Kép Meg is fenyegettem a Kölköt, hogy ha tényleg megteszi velem, hogy karácsonykor születik, én Istvánnak vagy Jánosnak fogom nevezni! Kép Erre meglett december 23-án este. Kép

Mucus! Simán beengedték a 18. heti UH-ra a páromat, és amikor mi voltunk, sorba minden kispapát hívtak befelé.
Tarifa ügyben inkánbb írj az e-mail címemre, a profilomban megtalálod.

Philissa! Laninak volt program csaszija a közelmúltban, remélem jön már hamarosan, és mesél majd.

Gombóc! Szerencsehozó púp?! Kép Ez jó.! Kép Tényleg nem tudom, hogy mitől van ez a késztetés az emberekben, de néha még magamon is tapsztaltam, hogy kedvem lenne mások pociját megsimogatni. Kép

Boglárka! Na, azt a kollégát én biztosan jól elküldtem volna a fenébe. Kép

BMárti

BMárti
bmárti

Sziasztok!
Huh, megvolt az ultrahang, és úgy tűnik, nincs baj... Legalábbis az ultrahangos csaj nagyon alaposan megvizsgálta, és mindent úgy talált, ahogy lennie kell. Még a mérete is a korának megfelelő. A magzatvíz is oké.
Láthatta rajtunk, hogy nagyon idegesek vagyunk, mert a szemembe nézve magyarázott meg mindent, hogy mikor mit látunk, mit mér, és mit talál, és hogy az jó-e vagy sem. Még meg is dicsérte a babát, hogy rendes gyerek, mert szépen úgy fordult, hogy alaposan meg tudja vizsgálni. Csak a tappancsát tette oda, ahol meg lehetett volna nézni, hogy kisfiú-e vagy kislány! :-))
A férjem most volt bent először, és teljesen meghatódott. (Könnybe lábadt szemmel csodálta a csemetét!) Csak azt sajnáljuk, hogy nem vittünk videót, mert végül azzal a géppel vizsgáltak, amelyikkel korábban (a másiknak ahol nem tudnak képet felvenni, éppen rossz volt a feje).
Amúgy mint kiderült 2,3 volt az AFP-nek a nemtom melyik értéke. Szóval jövő héten mennem kell megint előlről kezdeni a vérvételt, és aztán újra ultrahang.
Azért egy 4D-re is elmegyünk a közeljövőben, biztos ami biztos...

Ja, a terheléses cukor után rosszul lettem, úgyhogy vigyetek magatokkal kaját, ha 1/4 óránál messzebb laktok! Én majdnem elájultam, annyira leesett a vércukrom a reggeli kimaradása miatt. (3,3 a leleteredmény, tehát nem csoda, hogy rosszul lettem...)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok

Örülök, hogy többen is írtátok, hogy bemehet kísérő is a 18. heti Uh-ra.
Nekünk tavaly tényleg nem engedték meg. Ill. nem csak nekünk, mert direkt figyeltem a velem együtt levőket, hogy senkivel nem ment be kísérő. Valaki végül halkan megkérdezte a kiskönyvért kijövő hölgyet, aki jó hangosan közölte is, hogy "nem lehet".
Lehet, hogy én voltam rossz időben, és akkor is belehetett menni..., ez van!!
Azt akkor sem értettem miért, mert nem a sarki zöldséges akart bekísérni, akinek valóban semmi köze az egészhez. A férjem meg csak tudhat róla, hogy a közös gyerekünk jól van-e és minden OK.
Na mindegy!

Jó a poló ötlet, de talán a mostani és a következő évaszakok az időjárás szempontjából nem túl kedvezőek a megvalósításhoz. Nem?
Hacsak nem bent hordja ( pl.munkahely) valaki. Az utcán összefutott ismerősökkel meg lehet alkalmazni a mutogatós, "kabátszéthúzogatós" módszert.

Lányok
Így terhesen meritek nézni a szülőszobát? Főleg aki az elsőt várja.

mucus
Tm

BMárti

Anikó volt a szülésznőd? Én is őt választottam, és szerencsére elvállalt. Kép Ha ő volt megírnád a tapasztalatod vele?

Cas

Úgy örülök, hogy minden rendben a pocaklakóval! Nagyon meg lehettek könnyebbülve! További nyugodt hétvégi pocakosodást kívánok...
meglepibaba

Meglepibaba
Köszi az együttérzést! :-)))
Sajna teljesen még nem nyugodtunk meg, a köv. AFP vizsgálat és UH azért festi egy kicsit az ördögöt a falra a lelki szemeim előtt. De tény, hogy nagyon megnyugtató volt látni ficánkolni a lurkót, és hogy egy szakember már látta, és azt mondta, hogy nem lát semmi kóros elváltozást. Reméljük ez így is marad.

Mucus
Én az elsőt várom, és az előző Szülőszoba sorozatot lelkesen néztem! (A végén mindig annyira meghatódtam, hogy elbőgtem magam.) Persze akkor még kibicnek semmi sem volt drága...
:-)))
Most még nem láttam egy részt se, de asszem újra megpróbálkozom vele... Szerintem nem rossz, ha mások jó és rossz tapasztalaiból "tanulva" egy kicsit felkészültebben megy az ember a sajátjára (persze az úgyis teljesen más lesz, de mégis).

A pólóval kapcsolatban tényleg igazad van! Bár az is tény, hogy támadásnak ritkán vagyok kitéve kabátba beöltözve, inkább vmi otthonos helyen, ott meg úgyis leveszi az ember a kabátot. Esetleg pulcsit.
Ha meg a vasalós verzió valósul meg, akkor akár egy vékonyabb (nem kötött) pulcsira is rá lehet vasalni a mintát... (persze ez nemtom hogy nézne ki...)

Az ultrahanghoz...
Most találkoztam először azzal a "jelenséggel", hogy az ultrahangos csaj nem egyedül volt, hanem bent volt egy másik nő, aki asszisztált neki, meg kijött a kiskönyvekért, stb. Na ő aztán "osztja" a kismamákat rendesen! Biztos én voltam túl érzékeny meg ideges tegnap, de nekem nagyon nem jött be a stílusa! És sajnos az is kiderült, hogy az UH és a Terhesgondozó talán még köszönő viszonyban sincs egymással... :-((

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?