Új privát üzeneted érkezett!

Kriszta: az aprólábak.hu-n rendeltem Levinek szandit, a maus tanodások csinálnak döntött talpút rendelésre, ott azt is meg tudnád beszélni velük, hogy az egyik kisebb legyen. Telefonon is beszéltem velük, nagyon rendesek, ott 6500 a döntött talpú és erős a sarka, elég magas a bokájánál is. 3-4 hét mire elkészül az van írva a honlapon, de 1 hét múlva kész volt. Van mérettáblázatuk is, én Levinek kicsit nagyot rendeltem, de az lesz a benti ovis szandija szeptembertől.

Winchi: mi autóval megyünk, én nem gondoltam vinni semmi kocsit vagy hordozót. Majd ül a nyakunkba. De nálunk jön apa. Ha nem jönne asszem a hátamra kötném.
Vendég

Köszi Mancsa. Közben találtam a vaterán egy vadi új Salust 3000 ft-ért. egynek jó lesz

Kép
Kép
rhkrisztina

Ja! és tök 0-ás az eladó. Merjek igy előre utalni? :?

Kép
Kép
rhkrisztina

Jelentem, felmértem a terepet, ott van a színpad, ahol gondoltam, úgyhogy az Országalma jó talihely lesz. Ja, és itt már szépen süt a nap, csak jó nagy szél fúj... Én tuti viszek babakocsit, a Skálánál szoktunk parkolni, ha Natival gyalogosan oda akarunk érni, kb. most kéne elindulnunk.
Lilinek mondom akkor, hogy lesz ott egy helyes fiú is. :wink:

Kriszta: jó hülye ez az ortopédus, meg kell hagyni. :evil: Gyertek Ti is délután!

Megyek kovászos ubit csinálni, kaptam egy új receptet, kenyér helyett krumplit kell belekarikázni, kipróbálom.

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Közben mi is hazaértünk. Igazán remek időt fogtunk ki a nyaralásra! :evil: De azért pihentünk sokat, és együtt voltunk hármasban. Igaz apa szinte állandóan telefonált, de velünk volt! :D

Este lehet, hogy mi is ott leszünk az almánál!

Ancsi: Kicsit ugyan megkésve, de NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT KÍVÁNUNK! :D És nagyon kíváncsi vagyok a képekre, hogyan áll a felújítás!

Szösz

KépKép
szosz

kriszti!
én pont most agyalok azon, hogy abbahagyom ezt a teszveszt meg a vaterát is. egyre gyakrabban fordul elő, hogy becsapnak.
nem küldik a termékeket, vagy simán küldik, pedig ajánlottan kérem. aztán meg pár nap múlva látom, hogy felfüggesztették az illetőt. vagy olyan dolgot küld, ami használhatatlan, még akkor is, ha csak párszáz forint volt. én még ingyen sem adnék olyat...
most is vettem egy gumicsizmát, ami garantáltan 22es volt, sőt azt írta a csaj, hogy a lánya lába 23as és most nőtte ki.
mindenki tudja, hogy a clarks nem egy olcsó márka, még használtan sem. szóval valószínűleg turis. de nem is ez a baj. hanem amikor írtam, hogy a Zsófi alacsony, vékony kis lábára nem jó, mert hosszaban kicsi, nem veszi vissza.
a múlt hónapban is buktam vagy 2000et, meg most ez 1500...
Vendég

csajok!
bocsika, de mi ebben a szélben biztosan nem megyünk.
ZSófi már jól van, még szedi a gyógyszert, de nagyon féltem.
mert most is jön a gond dögivel.
elindult a 17. foga, úgyhogy hamarosan megint nem eszik majd.
meg úgy néz ki, hogy tejcukor érzékeny...
megint kaptunk hipoallergén tápszert.
:cry:
Vendég

tünci: örülök, hogy Bátor baba jobban van, ez igazán jó hír. És hogy ilyen jól érzi magát a dokik közt.... :D:D

katinka: nagyon szépek a lánykák, Nati művésznő-s kép cuki. Ilyen jól tűri, hogy Lili tologatja? :) Sajnálom, hogy lemaradunk a koncertről. :(

mancsa: szépek a gyerkőcök nagyon. Ez az a sok kocka, amit Levi vásárolt a múlkor? Jajj, ez az árvíz, olyan borzasztó, még jó, hogy nálunk nincs a közelben semmi folyóvíz, meg állóvíz sem. De tegnap szedtem epret, hát tiszta rohadt az egész....nem tudom mi lesz nálunk is a veteménnyel, pedig dombon lakunk. Levi ügyes volt az oviban. Gratula!!

kriszta: nagyon szépek a gyerekek. A csomagtartós nagyon tuti. :)
Az ortopédus meg monnyon le. De bunkó. Lehet az volt a baja, hogy Pestre vittétek Lottikát, nem hozzá...
De jó, hogy nappalra már nem kell sín. Sok gyógypuszika nektek!

szosz: köszönöm szépen, aranyos vagy. A lényeg, hogy együtt volt a család. Azért sajnálom a rossz időt. Idén már nem is mentek sehová? Gondolom most a lakásvásárlás fontosabb.

any: sajnálom, hogy ennyi rossz tapasztalatod van a tesz-vesz-en. Nekem eddig szinte csak jó volt. Mondjuk mielőtt vásárolok megnézem az eladó értékeléseit, de azért ki kell fogni...
Zsófikának gyógypuszik. Ezek a fogak úgy megkínozzák őket, olyankor Dorka sem eszik, csak a tejci, és tejci...
Tejcukor érzékenység hogy derült ki? Attól van hasmenése?
Anyósodhoz meg no comment.....mindig alakít valamit....nehogy jól érezzétek magatokat, mi?

KépKép
ancsi_pancsi

katinka!
én is akartam írni a képeket!
a csajszik csodaszépek!
és Natinak is micsoda haja van!

ancsi!
én is meg szoktam nézni az értékeléseket, a profi eladókkal nincsen gondom, akik nagyban csinálják, és feltételezem, hogy szinte megélhetésszerűen teszveszeznek, nemcsak a felesleget adják el.
végül a csajszi visszaveszi a csizmát, mert bebizonyítottam neki, hogy kicsi lett. szegény ZSófi, pedig annyira örült neki.

tejcukor érzékenység: Zsófinak nincsen hasmenése, meg egyébként inkább szorulásos gyerkőc. fáj a hasa, egyfolytában zuborog, meg fel van puffadva. meg a pukik is jönnek néha, sokszor az apját is megszégyeníti. :oops:
de még nem biztos, a gyerekorvos is csak feltételezi.
kivizsgálásra egyelőre még nem akarja küldeni, egyelőre a HA tápi. immunerősítőset írt, az most úgyis ráfért nagyon.
Vendég

Sziasztok! :)

A mausos szandinkat én is nagyon szerettem, meg volt kiscipőnk is, de nekünk elég elérhetetlen a nyitvatartásuk. :) Egyáltalán a perkátai bemutatóüzletük még nyitva van délig? Mindig zárva volt, mikor mentünk arra, akkor is, ha délelőtt mentünk. (nem vasárnap)

Krisztina: Én nem mernék előre utalni. Még olyan cégektől is mindig utánvéttel kérem, akkor is ha drágább, akiket mások ajánlanak. Max második körben már utalok majd.

Szösz: Sajnálom a rossz időt! :( de végülis az a lényeg, hogy együtt tudtatok lenni egy kicsit, és pihenhettetek.

Any: Tejcukor? És időlegesen, vagy végleg? Én úgy tudom, hogy lehet érzékeny időszakilag is, ha az immunrendszere legyengül, és nem úgy működik az emésztése, ahogy kéne. De akár gluténérzékennyé is válhat egy időre, ha jól rémlik.

Jajj, képzeljétek, itt meg árad a Duna, és magas a talajvíz a településen, úgyhogy hiába szivattyúzuk a pincét, mindig visszajön. Szerencsére csak 1-2 cm, de csak gumicsizmában lehet lemenni. :(

Kép

Kép
nikuc

Hazaértünk! Jaj, de jó volt látni titeket, és szervezni kell egy játszóterezést, hogy beszélgetni is lehessen. Tök jó volt a koncert, Levi nagyon élvezte, Dorcsi meg nagyon nagyon nem volt önmaga, mert ma nem aludt semmit, és ő simán 2-3 órákat szokott aludni. Hazafelé elaludt végül Velencénél, itthon meg csak levettem a naciját meg a pulcsiját és beraktam a zsákba, alszik is tovább. Remélem a pelusa is bírja, nem cseréltem ki, csak megvizsgáltam, de nem tűnt pisisnek.
Matyitól el voltam ájulva, a képeken is szép kis kölyök, de élőben...
És Jaffa basszus Tünci írta egyszer, hogy szégyelld magad amiért ilyen szép vagy, de tényleg. Katinka, Szösz, Kriszta veletek nem is tudtam beszélgetni, de majd bepótoljuk a játszótéren.

Ancsi: igen, ez az a sok kocka, amit Levi vett. Most társasjátékra gyűjt.
Nekünk is rohad minden a kertben.

Any: hát az immunerősítés tényleg rátok fér most, de nem hiszem, hogy tejcukor érzékeny, akkor tényleg nem lenne szorulásos nem? Most leállított titeket a tejtermékekről is? Kiváncsi vagyok lesz-e változás így. Jó lenne, ha kiderülne mi a probléma, ha van egyáltalán valami.
Vendég

Nikuc: remélem annál nagyobb víz nálatok sem lesz a pincében. Ki tudtatok pakolni onnan? Vagy a múltkori után ez már nem számít?
Vendég

Megyek levadászom Levit, mert ő még kint maradt apjával, ilyenkor már rég ágyban szokott lenni.
Vendég

Sziasztok CSajszik!

Örülök, h jól éreztétek magatokat FEhérváron!

tesz-vesz:hm, a múltkor én is elégedetlen voltam, aztán a panaszomra tulképp nem is reagált azeladó, nyomtam rá negatívot ,de még csak vissza se értékelt, szóval tényleg meg lehet járni.Én mindig előre utalok ,aztán remélem ,h nem lesz gond.Igyekszem sosem nagy összegért(1-2 ezer) vagy ha nagyobb összeg, akkor olyantól, aki "régi motoros".

tejcukor allergia:hát képzeljétek, a férjem nővérének a lánya is az és nagyon hosszú út volt ,mire kiderült.7-8 évesen jelentkezett azzal ,h sokat fájt a "hasa" és egyre rosszabb volt az étvágya.(ekkor már ismertem) mindig nagyon sovány lány volt, a korosztáláynál kisebbé s vékonyabb.Aztán 13-14 évesen már volt olyan ,h napokig nem tudott suliba menni, de ekkor már meg tudta mondani ,h a gyomra fáj, nem a hasa, sokszor minden ok nélkül hányt(sose volt hasmenése) és inkább nem evett, h a fájást elkerülje..csak turkálta az ételt és sokat sírt.MÁr mnident csináltak vele(gyomor és végbéltükrözés, gyógyszerhegyek), míg egy egyszerű vizsgálattal kiedrült az allergia.Egy teljes évig ki kellett iktatni minden tejes dolgot, most 18 éves és minimális tejetrméket fogyaszthat.Vmi olyasmi volt nála, h mivel ne mtudott a szervezete mit kezdeni a tejjel ,ezért vmi(bocs,de nem tudom pontosan) a bélben szétroncsolt(bélbolyhok, ilyesmi..)
Most kezd "normális" alakja lenni, 170 centi és 46 kilo.

Nikuc, jaj ,de sajnállak Titeket..sokszor nézem a híradót és könnybe lábad a szemem..sokak élete munkája, az otthona van oda..:(
Szóval remélem nem ez van _Zsófinak.

KépKépKép
tünci28

Mi is hazaértünk Matyit most raktam le. Ahoz képest, hogy hisztisen fáradt volt nem aludt a buszon itthon meg felpörgött kint ültünk a szomszédokkal beszélgettünk ő meg jött ment. :lol:

Olyan jó volt látni Titeket!

Köszönetnyilvánítás: Katinkának, hogy szólt a koncertről, Jaffának puszi a kürtősért, Rékának meg hogy kölcsönadta Matyinak a babakocsiját.:lol:
Matyi nagyon vagányan tologatta az országalma körül a jajpink szinű játékkocsit :lol:

Mancsa végre titeket is láttunk élőben meg Krisztáékat is, nagyon helyesek a gyerekek!

Megyek is, mert apa még kint borozik megnézem hányadik pohárnál tart :lol:

KépKép
winchi

És Jaffa gyere már!

Hogy sikerültek a vizsgák??????????????
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2010.06.04 20:59-kor.
tünci28

Nekünk is tetszett az alma koncert. Mi eddig még nem ismertük őket, de azt hiszem rajongók leszünk!

És örülök, hogy taliztunk, bár egy koncert nem a legalkalmasabb a beszélgetésre! Olyan jó lenne, ha többet összejönnénk!

És nagyon szégyenlem magam, de én nem vettem észre Krisztáékat! :oops: :oops: :oops: Így be sem mutatkoztam. :oops: :oops:

Szösz

KépKép
szosz

örülök, hogy jól éreztétek magatokat! KÉPEK????

nem tudom.
lehet, hogy nem tejcukor érzékeny, csak a bolti tejben levő "műanyagokat" nem bírja. viszont a joghurtot meg eszi két pofára. attól nem fáj a hasa. majd kiderül.
csak a HA tápszereknek olyan bödös rossz ízük van... :(
Vendég

Any, a HA-nak??:)
Na ,majd szagolj egyszer AR tápszert!!:)
Elsőre megnyaltam, amit kinyomtam a csuklómra, h jó -e a hőmérséklet..öklendeztem..De a Muci megeszik mindent.

:shock:

KépKépKép
tünci28

tünci!

hááát engem a HA is csirketápra emlékeztet... :D
és olyan keserű... tettem bele cukrot, úgy ivott belőle Zsófi kb 60milit. aztán kért inkább teát. de reggel úgyis éhes is meg szomjas is, sztem megissza majd.

szegénykék...
Vendég

Any, képzelheted mikor Mucimnak csinálok egy olyan adagot, h az ízesítés nélküli kamilla teát keverem ki az Ar táppal..eskü, h olyan a szaga, h én villámgyorsan lezárom az üveget, h ne érezzem.és zöld.mondom, gyerekem ezekután mindent meg fog enni. :lol:

De most talán sikerül feltornáznom a tejmennyiséget.Most három napja megint szoptatom, 6* naponta, két -három evésnél semmi pótlás nem kell, a többinél 30 mili kb.Most már 120-140 -et eszik, egyelőre minden alkalommal nincs ennyi.és tényleg fura ,h a tej mellett elfogadja(és szívesen) ezt a borzasztó tápot.

KépKépKép
tünci28

tünci!
ezt még olvasni is szörnyű.... :(
ő még nem ismer egy csomó ízt. :)
édeset is csak az anyatejből. talán azért is.
és nagy nagy gratula a tejcsihez meg a kitartáshoz is! van új kép?
és jééééé ő is mindjárt 3 hónapos!
Vendég

Tünci: de jó ez a kép Bátorról! Én is ki voltam akadva a HA-s tápszertől, milyen sz@r íze van, Dorcsi meg nyomatta befelé az anyatej mellett is, de barátnőmnél szagoltam az AR-t basszus az még pocsékabb. Dorcsi azért kapott pepti plust, mert én allergiás vagyok sokmindenre, azt mondta a dokink így inkább vigyázzunk. Csak támogatást nem kaptunk rá. Viszont mikor már evett főziket meg gyümölcsöt, akkor már nem olyan szívesen ette meg a tápszert. Örültem, hogy 1 éves koráig kihúztam vele, kicsit tovább gondoltam a tápszert adni, de akkor már örültem, hogy addig elfogadta.

Any: barátnőmék a 3 éves fiának csak zacskót tejet adhatnak, a dobozosat kihányja a kölyök. És nem érzékeny semmi másra, csak a sok tartósítót nem veszi be a kis gyomra, úgyhogy lehet benne valami, amit írtál.

Winchi: jajpinket nem kritizálni, Levinek egy jó darabig az volt a kedvenc színe. :oops: :oops: :oops: De ciki volt.
Vendég

Jó reggelt!

Dehogy kritizálom a jajpinket jól ment a szeme színéhez :lol:

Any remélem sikerül kiszűrni, hogy mi okoz gubancot Zsófi pocakjában és remélem nem tejcukorérzékenység!

Ezek a tápik tényleg bórzasztóak Matyi is sokáig HA-t kapott én is megkóstoltam, szörnyű volt az anyatej után. (azt is megkóstoltuk) :lol:

KépKép
winchi

Jaj, ne haragudjatok, hogy úgy eltüntem, tegnap de mentem a kölykökkel a színpad elé. Olyan furcsa volt élőben látni titeket. De jó volt!

Én eddig nem jártam még pórul sem a tesz veszen, sem a vaterán. Sőt régebben még babaszobáztam is. Csak mikor tőlem vettek volna. Leütötték, megnyerték aztán nem jelentkeztek. De a szandit valószínű szerdán át tudja venni a férjem személyesen.

Most rohanok 3-ra megyünk a Katinkába.

Kép
Kép
rhkrisztina

Sziasztok!

De jó lehetett a koncert. :D Kár, hogy olyan messze lakunk. :(

Tünci, nagyon szép a kép Bátorról, nagyon ügyesek vagytok, csak így tovább! A fejlődéshez és a szopihoz is gratulálok!!! :D

Csütörtökön voltam uh-n, minden rendben, kistesó 36 mm, haematoma eltűnt, bár a méhszájam már most 3100, ezt nem igazán díjaztam. :roll: Doki nem mondott rá semmit.

Mancsa, nem szűrték a cmv-t, megnéztem.

Vaterán én mindig előre utaltam, eddig egy bunkót fogtam ki, de az árut ott is megkaptuk.

any, Zsófinak gyógypuszik, az anyósod meg nem normális!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Sziasztok!

Köszi a hiányolást és a bókokat... :oops: :oops: :oops:

A leglelkesebb zugolvasója lettem a topiknak. Mióta elkezdődött a vizsgaidőszak, kikapcsolódásként csak olvasgattam. Túl vagyok 4 vizsgán, de még hátra van 4.
Statisztikám 4, makroökonómia 4, jogon és valószínűségszámításon ma voltam. Biztos, hogy megvannak, már csak a jegy hiányzik róla. A statisztikámra nagyon büszke vagyok, mert itt már az is boldog akinek sikerül a kettes. 80%-os a visszatapsolási arány.

Milu már 2 hete nem ment bölcsibe, mert betegeskedett. Először skarlátos volt a kisasszony, ráadásul pont a három napos ünnepben. Vasárnap reggelre belázasodott és a mellkasán ezer tűfejnyi nagyságú pötty volt, az orra körül pedig pillangó alakban ki volt pirulva. Próbáltam hívni a gyerekorvosunkat, mikor éppen átjött anyukám hozzánk, mutatom neki Mazsolát. Felkiált, hogy: Jézusom! Ez skarlát! :shock: :shock: :shock: Sokkolt a dolog... Gyerekorvosunkat nem tudtam elérni, így az unokabátyám leendő anyósát hívtam(aki szintén gyerekorvos). Ciki volt, mert pont indultak kirándulni, de mondta, hogy megvárnak ha most autóba ülünk és elmegyünk hozzájuk.
Megvizsgálta és írt fel gyógyszert. Ilyenkor az a legfontosabb, hogy minél előbb elkezdjen penicillint szedni a szövődmények miatt.

Szóval ez volt vasárnap reggel. Kedden délután vittem a saját gyerekorvosunkhoz, aki már csak azt tudta mondani, hogy valószínűleg skarlát lehetett. Ennyire gyorsan el is múlt. Viszont a köhögés megmaradt. Mire éppen kilábaltunk belőle, megint jött egy megfázás köhögéssel. Még most is azt nyögjük... :?
Esküvőn voltunk és a ki-be rohangálás nem tett neki jót.

A nagy hír, hogy július 1-től dolgozom. Fehérváron egy védőnői körzet megüresedett és rögtön rástartoltam. A nyári szünetben nagymamázni fog a kislányom. Remélem sikerül megoldani.

Alma együttes nagyon jó volt, örülök, hogy megismerhettem Mancsát és Krisztát és a gyerekeket!!!!!!!! Végre hozzátok is tudok képet társítani.

Sokszor puszilok mindenkit, bocsánat, hogy nem reagálok, de tudnotok kell, hogy mindenkire gondolok!!!!

Kép
jaffa4

Jaffa, örülök, h Milu hamar gyógyult a skarlátból..anyámm, h még van ez.Votl egybarátnőm, Ő is lekapta mikor pár éves volt, alig ismerte fel a háziorvos, olyan ritka állítólag.

Maradék vizsgákhoz nagy drukkok!!!

tudod hányszor eszembe juttok egy nap??Mucim csavargatja a haját!!!!:)

Winchi, kérdezhetnék hordozó ügyben?Volt itt a barátnőm ,elhozta a mei.tai-ját(jól írom ,ezt??), próbálgattam kicsit hordozni Mucit, szakadt rólam a víz, hát nem könnyű megkötni szerintem ,meg Muci még nem értékelte a terpesztartást, de nem is ez a lényeg hanem nézegettem képeket és ezeket találtam.
Szerinted ez jól van megkötve???ÉN másként értelmeztem a használatit.
Kép Kép

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!

Anyám Jaffa a skarlátról nem is beszélgettünk, még szerencse, hogy hamar túlesett rajta a huncutszemű :lol:

Beze de jó, hogy eltűnt a hematóma! Lexinél is hamar nyílt a méhszájad? Pihenjél már amennyit lehet a kisasszony mellett :wink:

Tünci annyira jó az új képed Bátorról és leselkedtem apánál hát hihetetlen milyen pofás kisember lett :lol:
A mei tai-t úgy kell megkötni mint a második képen van az első képen nagyon nem jól van!!!

Matyi így aludt tegnap a Balcsin a hátamon:
Kép

KépKép
winchi

Két videó az egyik elől köti az is jó a másik hátul keresztezve a popsinál úgy jobban tart. Attól is függ milyen hosszú a pánt.

http://www.youtube.com/watch?v=8ezuT6cVMMo

http://www.youtube.com/watch?v=8C8-Pv0_Oko

KépKép
winchi

köszi Winchi, az apja is úgy hívja, hogy:Kis Kucu Fiam!:)

Húú, nekem az a sarkalatos pontja a kötésnek ,mikor hátra kell nyúlni és keresztbevenni a pántot.Egyszerűen nem emrek, mert attól félek ,h kicsúszi ka kezemből és Muci lezuhan.Úgyhogy úgy csináltam ,h leültem az ágyre felhúzott térdekkel, azzal támasztottam.Meg h nem fog kioldódni a csomó???Tiszta para,pedig mennyivel jobb, mnit egy vállon rázni.MÉg csak 4,5 kilo, de a hátam egyirányba teljesen kivan,annyit van rajtam.Mindig ugyanott, féloldalasan fáj a hátam, de néha nagyon-nagyon.

Nahát a háton horodzás meg!!!Anyáááám, aki oda fel tudja kötni a gyereket, az egy varázsló!

Matykó hogy alszik, kapaszkodik a "gyeplőbe"!:) Cuki pofa

KépKépKép
tünci28

Sziasztok!

Winchi, köszi. Nem, Lexivel kb félidős lehettem, amikor megrövidült 2000-re.
Nagyon édes Matyi a hátadon. :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

tünci!
én úgy csináltam egy párszor, hogy előre kötöttem. Zsófi elvolt, egy darabig, aztán attól üvöltött, mert nagyon melege volt a kendőben.
sajnos hátulra meg nem tudom megkötni. maximum segítséggel. persze egész napra elöl azért neem jó.

a szomszéd csajszi, nagyon sokáig inkább csak kendőben hordta a kisfiát, most egy meitai-ja van. előre-hátulra. de ez valami nem kötős, hanem kapcsos, állíthatós. olyan mint a kenguru, de mégsem az.
Vendég

sajnos én is jól megszívtam a mandulagyulladást.
a múlt héten kaptam rá gyógyszert. persze ugyanolyat, mit a Zsófi, csak kapszulában. persze nekem sem használt.
ez valami erytromycin rezisztens streptococcus baci lehet. a penicilint nem szerette, Zsófi már jól van. még taknyos egy kicsit, de rendesen eszik, meg sokat rosszalkodik is. :)
úgyhogy mivel napközben meg tegnap éjszaka jól belázasodtam, férjem engem is fuvarozott az ügyeletre. én is kaptam másik gyógyszert. meg persze a fél vagon lázcsillapító...
megnéztem kislámpával, hát undorítóan néz ki a torkom. utoljára 17évesen volt tüszős mandulagyulladásom. mondjuk akkor kb 2 havonta.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap elkezdtem írni, de aztán olyan fáradt voltam, hogy inkább elvánszorogtam aludni. :oops: Éjszaka nagy keményedésekre ébredtem, meg 5 percenként mentem pisilni. Be is gyulladtam... Reggel mindkét vádlim begörcsölt. :( Szerencsére egyben maradtam. :)

Any: Sajnálom ezt a brutál torokfájást! Homeopátiás cuccot próbáltál már? Nekem nagyon bejött! Homeogene9 a neve, és gyorsan elmúlik tőle a torokfájás/torokgyuszi/rekedtség.

Nekem megjött a rugalmas kendőm! Sajna a pocakomtól nem tudtam rendesen felpróbálni, de a férjem felpróbálta, és beletette Petit is. (bár ez már nem az Ő súlycsoportjának való). Egész jól ment elsőre is. :) Könnyű volt beletenni. :) Peti meg nagyon élvezte a dolgot. :D

Jaffa: A mindenit! Még van ilyen, hogy skarlát?????!!
Gratulálok a sikeres vizsgáidhoz! A hátralévőkhöz pedig egy kalappal! :)

A HA AR tápszer tényleg iszonyatos! Mi is azt használtuk. Hát boááá... A HA-s egy fokkal jobb, viszont szerintem ez a Pepti Plus egész jó illatú. Engem a tejsavóra emlékeztet, amit régen sokat ittam. :) Hmm. meg is kívántam. :roll: :D :lol:

Mancsa: Nem nagyon volt mit visszapakolni sajnos. :( A maradék dolgok még kint száradnak frissen fertőtlenítve (erősen hipós vízzel lepermetezve, és lemosva), mert eddig nem volt olyan idő, hogy megszáradtak volna. A műszaki cikkek, italok, bútorok... stb... tönkrementek. :( Már elvitettük a szeméttelepre.

Kép

Kép
nikuc

nikuc!
lórúgás adag magnézium kell ilyenkor! ha a vádlid is görcsöl, akkor az magnéziumhiányra utal.

sajnos ez most komoly. pedig tényleg nem voltam beteg évek óta...
de úgy látszik hogy Zsófi is 2 hónapot volt kb beteg kisebb nagoybb megszakításokkal, rám is kihatott.

ti is árvizes részen laktok, hogy így pakolni kellett? merre?

jaffa!
gratu a munkához!
és kína összes termése...
Vendég

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezés, munka előtt.

Jól vagyunk, minden oké.
Meló megyeget, már az első hónapban elértem valami bónuszt, remélem ez a hónap még jobb lesz. Megkaptam az első fizetésemet is ( ebben még nem volt bónusz) és nagyon nagyon jó érzés volt. Olyan mint mikor életem első fizetését kaptam meg.

Nyanyó nagyon jól elvan kint a dédinél, egész nap csigákat, katicabogarakat keres és epret szed. Délután hatalmasakat alszik, kb 3 órákat. Igaz nagyon korán kel még mindig. Egyre inkább mondatokban dumál ,,nyuszi szereti répát,, zöld a lámpa, indulunk,,csiga- biga kibújik,,...stb.
Hétvégén igyekszünk neki programokat szervezni. Tegnap pl. kisvonatoztunk. Nagyon élvezte, bár az elején nem volt hajlandó egyedül ülni, csak az ölemben. Még viteldíjat sem kellett fizetnünk, mert szombaton hiába vártunk az Országalmánál, nem jött a kisvonat. Felhívtam a tulajt, azt mondta, várjunk csak jönni fog. Vártunk nem jött. Megint felhívtam, azt mondta, hogy ne haragudjak, elfelejtette, ma tényleg nem közlekedik. Kicsit méltatlankodtam, hogy miért nem tudta ezt jó háromnegyed órával előbb mondani. Erre felajánlotta a vasárnapi ingyen utat.
Nyanyó nagyon jól halad a bilizéssel, igaz még a játszótérre is bilivel járunk. A hétvégén itthon már csak bugyika volt rajta és csak egyszer balesetezett. Mielőtt elmentünk vonatozni bilizett és mikor hazajöttünk száraz volt a pelus és ismét csak a bilibe pisilt.
Nagyon huncut lett, egyfolytában vigyorog. Ha valaki nem szimpatikus neki, akkor úgy tesz mintha elbújna, elfordul és úgy csinál mintha nem lenne ott.
Hétvégén délutánonként együtt alszunk a nagy ágyon, úgy hogy közben fogja a kezemet.

Lakásügyben kérek egy kis drukkot. Hétvégén beszéltünk a hiteltanácsadóval, jók az az esélyeink, de szurkoljatok.

Most mennem kell, nem nagyon olvastam vissza.

Ha vannak betegek, gyógyuljanak meg gyorsan, aztán irány a napfény, hogy erősödjenek. Jaffa vizsgákhoz sok szerencsét kivánok.
Kismamiknak, kisbabáknak minden jót.

KépKép
bende

Kép

Kép

Kép

KépKép
bende

11-kor írtam nektek, de elküldeni nem volt időm, balesetünk volt.
Most már nem pótolom, amit írtam, mert azt sem tudom már miket írtam, meg még a történtek hatása alatt vagyok.
Levi nekiesett a tévéállvány sarkának, itt 2 lépésre mellettem.
Szó szerint lyuk lett a homlokán. A kisujjam végének az átmérője kb és elég mély. Doki csak most délután van, addig nem akartam várni, kocsim nincs ma, de anyu ugrott értünk a munkahelyéről, szociális otthonba dolgozik, ott vannak nővérek, odavittük, ellátták, de mondták, hogy minél előbb lássa doki. Így elvittem a már sokat emlegetett szomszéd falu gyerekorvosához, aki összevarrta neki.
Hát jó nyers modorú doktornő, de szépen összevarrta neki, nem kellett Fehérvárra menni. Barátnőm vitt minket, mondta, hogy ha kell elvisz Fehérvárra is, de nem akartam, mert az egész délutánunk elment volna rá, ő is 2 kisgyereket hagyott otthon az anyukájára, Dorcsi szerencsére pont aludt, a dédipapa vigyázott rá.
Vendég

Huh Mancsa! :shock: Hogy van Levi? Agyrázkódása nem lett ekkora eséstől? Puszi nektek! Rettegek ilyen esetektől...

Bende de jó, hogy jöttél! Nem csuklottál pénteken? Jaffával emlegettünk! :wink:
Örülök, hogy jól megy a munka és Nyanyó is jól elvan! Nagyon szép kiscsajszi :lol: De ilyen fürdős festékünk tuti nem lesz ez a kép is megerősített benne, mint a múltkor Mancsáéké :lol:

Any jobbulást!

Nikuc hogy vagy? Kipihented magad? Remélem azért még pár hétig egyben maradtok :wink: Tök jó, hogy apa felpróbálta Petivel a kendőt!!!

Tünci ha így érzed biztoságosnak akkor csináld úgy egy darabig aztán felbátorodik ám az ember. Hajad égnek állna ha látnád én már milyen lazán dobom hátra a kölyköt és én is kanapén kötéssel kezdtem :lol:
A csomó simán bírja, csak masnira tilos kötni!

KépKép
winchi

Kösz, Winch, Levi jól van, most már nagy a szája, hogy ő milyen bátor volt, pedig ha hallottátok volna, de persze én is nagyon dícsértem, de kevésen múlott, hogy ne bőgjek vele. Itthon aztán kibőgtem magam rendesen, egymást vigasztaltuk. Holnap még vissza kell mennünk, megnézi a doktornő meg kap egy tetanuszt, 1 hét múlva meg varratszedés. Addig nem érheti víz, ne ugráljon, ne szaladgáljon.
Ez a testfesték meg nem vészes ám, mi azóta is használjuk, mert kaptunk 3 teli tubust. A gyerekek élvezik, a csempéről is lejön könnyen, csak nem kell megvárni, míg beleszárad a fugába. Én már megtanultam.

Bende: nagyon szép Niki, milyen nagylány lett már! A medveotthonban voltatok Veresegyházán?

Beze: köszi, hogy utánanéztél a cmv-nek, eddig még én sem találkoztam ilyen szűréssel, csak a sógornőmnél és Nikucnál.
Pihenj sokat, amikor van segítséged.

Tünci: szuper a mei tai, én is imádom. És én is simán a hátamra kötöm Rozit, akár az utcán is, pedig hogy féltem tőle még az elején.

Amúgy én is ezen agyaltam, hogy agyrázkódása nem lehet Levinek, de nincs semmi tünete. A doktornő megnézte a sebet alaposan, de nem mondott semmit, csak hogy kell holnap egy szuri, nehogy fertőzést kapjon. Nem szédül, nincs hányingere, sőt mióta hazajöttünk azóta eszik egyfolytában.
Na megérkezett az aggódó apuka.
Vendég

Sziasztok!

Juj, Mancsa, ez nagyon ijesztően hangzott!!! :( Szegény Levi, igazi kis hős volt akkor, nagyon fájhatott neki. Az azért jó, hogy van étvágya. :wink: Gyógypuszik a homlokára!

Bende, de jó, hogy jelentkeztél. :D Pont tegnap akartam kérdezni Anitától, hogy vagytok, de a gyerkőcöktől nem nagyon tudtunk beszélgetni. Örülök, hogy jól megy a munka és Niki is jól elvan dédiéknél. Nagyon jók a képek, Niki tüneményes kislány, nagyon jól áll neki ez a frizura. :D

Tényleg nagyon jó volt a pénteki koncert, jó volt találkozni egy kicsit. A gyerekek élőben mindig sokkal szebbek, mint a képeken. :wink: Férjem próbált fotózni, egy olyan képünk van, amin Milu is rajta van, ha Jaffa megengedi, felteszem.

Jaj, Lányok, míg el nem felejtem. Tudja valaki pontosan, hogyan jár a szabi a Tgyás és a Gyed idejére? Barátnőm most volt bent a HR-en és kevesli a kiszámolt napokat, én meg már nem emlékszem, nálam hogy volt anno.

Hétvégénk megint szokásosan sűrű volt. A balettbemutató nagyon jól sikerült, ügyesek voltak a lányok nagyon. Lilinek is nagyon szépen ment minden, a cigánykerék is. Jót bőgtem az én nagylányomon. Majd kicsinyítek képet, bár sajna nem túl jók, elég sötét volt. Ja, Nati ugyanúgy, mint a koncerten, kajával bírta végig. :wink:

A tegnapi ovis piknik is nagyon jó volt, szuper időnk is volt szerencsére. A gyerekeket egész nap alig láttuk (persze a nagyobbakat), az egyik apuka mondjuk sokat foglalkoztatta őket, mindenféle versenyeket talált ki nekik. Még nekünk, szülőknek is jutott időnk tollasozni, röplabdázni. Hot-dogot csináltunk kint, meg csomó sütit, gyümölcsöt vittünk, én már nem is bírtam vacsizni itthon.

Megyek, Kisasszony felébredt, indulunk lassan Liliért.

Kép
Kép
katinka31

Sziasztok!

Hú, Mancsa, te jó ég, ezt még olvasni is szörnyű volt. :shock: Örülök, hogy nem lett komolyabb baj. Agyrázkódása szerintem sincs, akkor szédülne, hányna, elájulna. Sok puszi Levinek!
Igazán nincs mit, szívesen megnéztem. :wink:
CMV-t most se nézik, sőt, a toxo is kikerült a kötelezők közül. (Ma voltam védőnőnél, azért tudom.)

Katinka, tök jó lehetett a program, képeket várom. :wink: Jól emlékszel, Lexi egyszerre 2 nyelven beszél, az új szava a bitte. :D

Jaffa, munkához gratulálok, vizsgákhoz is, illetve megy a drukk!

Bende, nagyon tündéri Niki! :D

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
beze
Szekszárd

Mancsa,jaaaa, mielőbbi megnyugvást és gyógyulást Nektek!!!!

Winchi köszi a linkeket, nem is mondtam!!!

Beze, nemáááá, a toxo is????még 4 hónapja kötelező volt ,nekem kb 30 hetesen is nézték, mert végig nega.hogy a francba nem nézik már?VAgy megvan az előző terhességről ,h átestél már rajta???

Csajok, érdekelne a véleményetek, tudom ,h már a hócipőtök tele az én bukás-etetés gondommal..az a helyzet, h már tényleg csak a vállam rándítom a mindennapos szőnyegsikáláson, meg a többszöri átöltöztetésen, meg , h én is öltözöm többször, stb..most az előbb szoptattam, vállra, büfi, mikor tenném le, akkor érzem meg(mert mondom már nem is reagálok), h tök hideg vmi rajtam, nézám ám ,h az egész mellkasomat lebukta, de úgy, h befolyt a mellem közé és a melltartó állította meg.leteszem, nézem gyerek mellkasa is csupa trutyi.elég soknak tűnt, na mondom lemérem megint.Az elfogoyasztott 120 ból a mérleg szerint 70-et bukott ki.Most akkor etessem meg megint, vagy etessem meg egy óra múlva, vagy mi a francot csináljak már ilyenkor??? :cry:

KépKépKép
tünci28

Bende, Niki milyen szép kislány!no ,nem mintha eddig nem az lett volna ,csak már nem is babás, hanem kislányos és csodaszép!!!
tünci28

tünci!
nem nagyon tudok mit mondani. az 50ml nem valami sok.
de azt is mondják, hogy ne etessünk rá, mert az megint csak bánthatja a hasukat.
amikor Zsófi ilyet bukott. (összesen3szor fordult ugyan elő) nem adtam utána újra enni neki. inkább ivott pár korty vizet, hogy a savas izé, ami feljött nehogy marja a száját meg a nyelőcsövét.
hányás után is mindig adok neki inni pár kortyot.
nem jelzi, mikor éhes?
meglestem az iwiwen. nagyon édes!!!
Vendég

mancsa!
remélem rendben lesztek!
Vendég

én is gondban vagyok megint.
Zsófi azt mondja tegnap óta, hogy fáj a háta. és már megint folyik az orra. hétvégén nem volt ilyen gond, erre megint. piszokul félek, hogy nehogy tüdőgyullladás legyen... (kopp-kopp) így is eléggé le van szegényke gyengülve.
kicsit még köhög, de a köptetőt még kapja. meg vitamint meg normaflore-t. az antibiotikumot abbahagytuk.

és egyfolytában fáj a hasa. HA tápszer ide vagy oda. csak annyit értem el vele, hogy utálja. alig iszik belőle.
persze, tudom hogy lehet lelki eredetű is. de pillanatnyilag nem tudok a helyzetünkön változtatni. :(
Vendég

Tünci: én nem etetnék rá, inkább a következő evést hoznám előrébb, illetve 2 evésből csinálnék inkább 3 kicsit. Jaj, de nagyon nehéz lehet elvenni tőle, mikor még enne, igazából nem is tudom mit csinálnék, kétségbeesnék és zaklatnám a dokit.
És igenis gyere a problémáiddal, mert ezért vagyunk itt!!!
Any tanácsa tök jó, 1-2 korty víz, hogy lemossa a savat. Nekem Levi nagyon bukós volt, de ez sose jutott eszembe.

Any: szegény Zsófi! Nagy nagy puszi megy neki!
Ha ízesíted a tápszert akkor sem issza meg?

Beze: már a toxo sem kötelező? Hát ki vagyok akadva! Nekem is negatív volt, nézték jópárszor. Sőt el voltam tiltva a homokozástól, a virág átültetéstől, a nyers hús fogdosástól is, mert a hülye ekcémám miatt tele vagyok folyton sebekkel. Mindenhez kesztyűt kellett húznom.
Lexi tök aranyos lehet, ahogy 2 nyelven próbálkozik, így tényleg kicsit később fog beszélni, de később ez mennyit fog számítani neki!!!

Katinka: a szabis kérdésedre sajna nem tudok válaszolni, már én is elfelejtettem. Ovis piknik is jó lehetett, Leviéknek holnap lenne ovis kirándulás, de így ő nem mehet. Mondjuk nem is akart, már egyezkedett velem tegnap előtt este, hogy ő mégsem akar menni. Amilyen vagány kiskölyöknek látszik úgy fél az ilyen számára idegen programoktól. Mikor lovaskocsizni voltak az ovisok, akkor is hányt reggel, annyira izgult, végül nem ment el. Most is tegnap a doki után azt mondta, hogy legalább nem kell mennem kirándulni.
A családdal bármikor bárhova, de az ovival nem.
Gratulálok a balettbemutatóhoz!

Levi még alszik, megyek kihozom tőle Dorcsit, hallom ő már ébredezik.
Vendég

Katinka, én úgy tudom, h annyi jár, mnitha rendesen dolgozna.(életkor, meg gyerekes szabi figyelembe véve)Nálunk pl a férjem fogja kivenni a gyerekes szabit, mert 5* annyit kap érte, mint én.

Nem tudom, h mi van a Mucinál, de pl tegnap a nagy bukás után akkorát aludt, h képzeljétek, nem hogy a légzésfigyelő jelzőhangjára nem ijedt fel ,(amikor pittyen)de akkor sem ,amikor már ott álltam mellett és elkezdte a risztást!A legkomolyabban mondom, h a füle botját nem mozdította a vijjogásra!NÉztem ahogy szép szabályosan lélegzik, a figyelő meg folyamatos 2-est mutat és kb 30 másodperc után elkezdte a riasztást.Pár percig néztem, h a Muci tovább szunyál, akkro kikapcsoltam és elkezdtem felébreszteni, dörgöltem a mellkasát, simiztem, nyújtózkodott, nyögött, aztán visszaaludt..pont lecarta ,h én mit akarok.Annyira mélyen aludt, h felőle fel is robbanthattam volna a házat.Ennyire megszoktaa zajt, h sosem csukom be a szobaajtót, mellette beszélgetünk, zenét hallgatunk, porszívózok.mondtam is Bettinek, h bennem megdőlt az elmélet ,miszerint úgy ment éeltet a figyelő ,h felébred a baba a hangjára.

Szóval a lényeg, h nem volt kevés neki, ami maradt benne kaja, lehet nem jól mér a mérleg, lehet h ahogy izeg -mozog rajta, pontatlan.

Mancsa, neked n nem rosszabb az ekcémád?Az enyém egészen borzasztó, nagyon viszket, nagyon hámlik.Anyué szabályosan nedvedzik és nagyon fáj neki.Lehet köze a nedves időhöz, ami mostanában volt?

Any, a bátyámnak volt gyerekként többször tüdőgyulladása, hamarabb jelentkezik a magas láz és a hányás, mnit a hátfájás.Azt már úgy tudom, h a pőangó folyadékgyülem okozza.

KépKépKép
tünci28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?