Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Kata tenyleg nagyon hallgat, sms-t meg nem kuldott, hogy babazna, igy nem tudok rola semmit.. nah, majd mindjart megy egy sms, hatha akkor felebredKép

Mica
mica

Sziasztok!

Jajj,nem babázok,arról már aznap hírt küldök Nektek!!!Kép
Kicsit elhavazódtam,tegnap este akartam írni,dehát kibékültem párommal...Kép
Most nagy gondban vagyok,mert tényleg nagyon remélem,hogy Patrik nem jön hamarabb.Ha igen és Ruszlán éppen dolgozik,akkor Raul jön velem a mentővel.
Csak nagyon gyorsan,pár szót tudok most is írni,gyerkőc még a fejemen ugrál és az idegeimet tépázza.Kép

Dia!
Nem tudtam mindent visszaolvasni,de jobbulást kívánok!!!
Szedjél C-vitamint és ne csak addig,amíg jobban nem leszel:érdemes még a szpotatás alatt is naponta.
Még nagyon ramatyul vagy?Pusz-pusz!

Gigi!
Párom szerint én is kiútálok mindenkit.Kép
Na,azt,hogy idegenek kutassanak,tapogassanak nálam?!Fővesztés terhe mellett esetleg!Kép
Fiam születése előtt nem sokkal a combom hajlatában gyanús volt a fájdalom...

Na,muszáj mennem,ne haragudjatok,de holnap már tudok este írni.Nappal itt lesz Anyós.Kép
Mindenkit puszilok és szerintem tök jó,hogy ittvagyunk egymásnak!!!

Kata
34+0
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Györesz,
nalunk a GRIP WATER nevu csodaszer segitett ZSombi hasfajossagan. 5 hetes kortol lehet adni. Probaltuk az Espumisan nevut masik szert is, nalunk az nem valt be, de masoktol hallottam, hoyg nekik igen. Kép Meg egyszer gratula a Kisfiadhoz! KépKépKép

MArica,
nyugi, ha a CTG rendben volt, akkor a babadnak semmi baja nem lehet! A korhazban jo kezekben leszel, gyorsan megszuletik az egeszseges babad! KépKép

Dia,
nekem nathara adtak valami homeopatias szert a gyogyszertarban, azt beszedtem es tenyleg meggyogyultam tole. A gyogyszeresz azt mondta, kifejezetten nathas terheseknek szoktak adni. Sajnos, a nevet elfelejtettem, de egy gyogyszeresz biztos tudja, melyikrol van szo! Jobbulast Neked! KépKépKép

Saxi,
Boginak boldog szulinapot! Kép NEkem se volt soha ilyen gyerekzsuros szulinapom...irigykedem Bogira Kép ...most akkor en hatranyos gyerekkorunak minosulok?
Hogy sikerult a zsur? KépKépKép

Gigi,
neked egy sali eleg? huhhh...en inkabb nem irom le a napi menuimet. Kép Rolam is lenne minek lemennie a szopi ideje alatt...KépKépKép

Ruszlana,
mi is eppen azon agyalunk, hol lesz majd Zsombi, ha menni kell a korhazba. Mindenfele esetet probalunk felvazolni, es minden esetre valami megoldast talalni...nem egyszeru...Kép
Nagyon jo, hoyg kibekultetek Ruszlannal! KépKép

Babar,
gratu az ISO tanusitvanyhoz! Nem semmi, hoyg terhesen ennyire tudsz meg dolgozni! Kép

NAlunk semmi ujdonsag, bar a heten folyamatosan gorcsoltem es kemenyedtem, es mar en is egyre rosszabbul erzem magam. Olyan sehogy se jo erzesem van. Kép Ezert ma elrongyoltunk meg beszerezni a korhazi pakkomhoz a hianyzo cuccokat (csak a felet sikerult megvenni Kép), ugyhogy lassan nekem is osszeall a csomagom. Kép

Joejt!
Gombóc
gombóc

Sziasztok csajokKép

Mindenki alszik???? Mielött mindenki ámulatba esne, hogy én egy olyan fitt kismama vagyok aki csak salikat nyomat, ki kell, hogy ábrándítsalak titeket!Kép Benyomtam még hozzá egy sajtburgert is. De tegnap valahogy nem volt olyan zabálhatnékom mint máskor mindigKép És törpikém egész nap majd meg őrűlt! Mondtam is a férjemnek, hogy lehet, hogy szülünk, mert már éhes sem vagyok! És ez olyan kirívó voltKépKép Bár olyan szülésről még nem hallottam, hogy éhezéssel kezdődne.Kép Úgyhogy nem szültem.
Szerintem azért abba a tudatba ne ringassuk magunkat, hogy szopi után Claudai Schifferek meg hasonlók leszünk.KépKép
A mostani Kismamában van egy Graco hirdetés és tök jó babakocsi van 20 ezerrel olcsóbban. Igaz, hogy ilyen fajtát csak jövőre akartunk venni, de most teljesen be vagyok zsongva. Meg utazó ágyat is kéne venni. Valahogy be kéne fűznőm a férjemKépKépKép

DiaKép
Tudod min röhögök??? Azon, hogy semmi gyógyszert nem veszel be a baba miatt, de simán alkoholizálszKép

Na puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok Csajok!Kép
Kata!Kép
Jaj de jó,hogy ismét itt vagy!KépHiányoztál ám.Szóval azért nem jöttél mert lamúroztatok apával??KépKépNem is rossz dolog,bár nekem már április óta nem volt részem benne.KépJelentem már gyógyuló félben vagyok ezért már Gigi is elmehet szülni.Kép

Gombóc!Kép
Köszike a tippet,de már gyógyulok.Jó lett volna ha pénteken tudok erről a szerről.Kép

Gigi!Kép
Hát igen,mondtam,hogy nem vagyok egy egyszerű eset.KépLehet,hogy az alkohol ölte ki a bacikat??KépKép
Reggel felébredtem és első kérdésem volt a páromhoz,hogy ugye nem kapcsoltad ki a telefont éjjel.?Mire ő meglepődve mondta,hogy de igen.Na aztán attam neki,hogy nem tudja,hogy nem szabad kikapcsolni mert te éjjel is mehetsz szülni.KépKépLátod mennyire izgulok?MÁr Tamást is terorizálom.KépKép

Biztos nem az a jele a szülésnek,hogy már nem tudsz enni.Mert egy csaj az ősziben jól bezabált egy Kínai büfében,aztán 2 óra mulva ment szülni.Igaz,a szülőszobán alul,felül minden kijött belőle.Kép
Puszi mindenkinek!Dia 30+4Kép

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Megint itt vagyok!
Mi hír van Maricáról? Már kórházban van? Nagyon nem tudtam visszaolvasni, csak egy-két dologból derül ki számomra, hogy nincs velük minden rendben!

Mindenkinek nagyon drukkolok, hogy minden oké legyen még akkor is, ha a manócska előbb akar kibújni, hiszen annyira erősek, hogy nem is gondolnánk!

Az én kis pindurkám most alszik! Elég fárasztó ez az anyaság, de majd biztos belejövünk. Éjjel 2 óránként (jó esetbe 3 óránként kelünk szopizni) ez kb. 1 óráig tart még. Sokan azt mondják, hogy ez túl hosszú, de neki ennyi kell, hogy jól lakjon, hiszen még picike és még nem olyan erős, hogy 10-20 perc alatt kiszívja a tejcsikét! De utána úgy kidöl, olyan mint egy kis rongybaba! Annyira tüneményes!

Na megyek, mert szólit a nagyfiú!

Györesz

Kép
Kép
györesz

sziasztok
Marica
Szurkolun, hogy minden rendebn legyen! KI ad hÍrt Maricáról?

Gigi
neked már jó közel van, olyan izgi!

Györesz
Örülök, hogy jól vagytok, az anyaság szerintem is nehéz, főként az első időkben, amikor még te is fáradt vagy, babu is éppogy elkezd alkalmazkodni, de tuti, hogy mindent jól csinálsz, vagyis, úgy ahogyan te gondolod, hogy a lejobb. A szopi Így abszolút normális az elején, csak az ösztöneidre és esetleg szopis tanácsadókra, az lll.hu-ra, vagy a szoptatasert.hu-ra hallgass!!!Izzadsz éjszakánként? Nekem az volt a legrosszabb az elsőpár napban.
Hasfájás: akinél van, teljesen nem nagyon mulaszthattó el, de csökkenthető. A legjobb a babamasszás (pl. mandulaolajjal jó melegben, hasát az órával egyező irányban), másik topikban olvastam: Chamomilla 15CH homeós bogyót szedett az anyuka, illetve vn még, hogy 1 hétig minden tejtermékről leállsz (főzelékről is, ha van bnne, és a tejet tartalmazó sonkáról is!), mert ha a laktózra érzékeny a baba, akkor ez is megoldáslehet. Szerek: a Gombóc által Írt Gripe Water jó, d csak egyhós kortól, Espumisan (nekünk nem jött be), Infacol (z új, akkor még nem volt, állÍtólag jó).
na bocs, csak gondoltam, hátha segÍt Így egy helyen.

Kata, Gombóc
Hát nálam is az a a lgenagyobb probléma, hogy hováteszem Hannát, ha beindul a dolog, meg még apa se lesz itthon (amire elég nagy esély van, mert csak minden páratlan hetemen van itthon Kép)
És tényleg lehet oylat, hogy viszem magammal a mentővel?
na eldugulok, mert néha Írok csk, de akkor az egész oldalt én teszem ki Kép
bringa(34)
bringa

Szia Györesz!
Talán még emlékszel rám,bár már elég rég jártam erre.Nagyon sok szeretettel gratulálok a kisfiadhoz!Kép
Mi is így kezdtük a szopizást,és bizony sokszor még most is másfél-két óránként eszik Bence is.De azért már gyorsabban végez,Nálatok is alakul majd!
Nagyon vigyázz Magadra! Kép Apával minden OK?

Puszi a többieknek is!

Anikó
vakili

Sziasztok csajokKép

Maricáról én fogok tudósítani, ha lesz valami. Eddig még nem üzent. Gondolom ameddig tudják, húzzák az időt, hogy minnél később szülessen meg a baba.
Az egy dolog, hogy viszitek magatokkal a mentőn a nagyobbik gyerkőcöt, de utána mit csinálnak vele? Azért egy első szülő nőnek mennyivel egyszerübb.Kép

DiaKép
Ne terrorizáld szegény férjed! Éjszaka nem fogok sms-t küldeni, mert akkor azzal leszek elfoglalva, hogy nyugtassam a férjem meg vajúdjakKépKép

GyöreszKép
Már olyan kiváncsi vagyok a picurra!!!! Mikor raksz fel képet??

Puszi, Gigi 37+2

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Anikó!
Jó hallani Rólatok!Puszillak!KépKépKép

Györesz!
Nekem még mindig olyan furcsa,hogy Te már babázol!Kép
Teljesen profi leszel,mire én sorra kerülök!
Az első időszak nálunk is nagyon fárasztó volt Raullal.Van segítséged?

Bringa!
Nem tudom,hogy lehet-e vinni a nagyobb gyereket magammal,de azt tudom,hogy egyedül itthon hagyni nem lehet!Kép
Azért remélem a pocaklakó nem olyan időpontot választ,ami gázos,ezt kívánom Nektek is!Kép

Gombóc!
Zsombi jól van?A fejecskéje győzött?Kép
Látom már Te is nagyon készülődsz!Kép
Ugye tudsz bennünket értesíteni majd?

Dia!
Örülök,hogy jobban vagy!!!Kép
Most engem kerülget a nátha.KépRemélem nem tör ki rajtam.Szerinted -Rajtad felbuzdulva dobjak be egy féldecit?Kép
Ruszlán ismét lázas,nyögdécsel.
Jaaaa,nagyon lightos ám a lamour mostanában errefelé!Kép

Gigi!
Nagyon szorítok Neked,már tényleg rövid időn belül babázol!KépKépKép
Marica nem jelentkezett?Bár,akkor már írtad volna.
Izgulok,remélem minden rrendben Velük!

Márti!
Felfújódás Kép .
Csak 11 kiló?Gratula!KépÉn már nem reklámozom,hogy mennyit híztam.Kép

Anyósom nagy dérrel-dúrral ment el,mert nem foglalkoztunk Vele túl sokat:kicsit segítettem Ruszlánnak a festésben,mert elég rosszul van,de végezni akart.
Ha eddig nem tudtam volna,most meggyőződhettem róla,hogy Anyósomra semmiben nem számíthatok.Rault elég hamar megunta.Kép
Fúúúúú,de beolvasok Neki egyszer!

Puszi mindenkinek!

Kata
34+1
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Holnap talán már tudok feltenni képeket. Már én is nagyon szeretnék dicsekedni!

Szerencsére van segítségem, de emiatt már egy párszor ki is borultam. Anyós ossza a tanácsokat! Persze én mindent máshogy csinálok mint ahogy Ő jónak látja! Egyik nap össze is vesztünk emiatt és nagyon kiborultam, de mára rendeződött a dolog!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép
Na már nagyon várom a képeketKép Mi holnap megyünk reggel nst-re meg dokihoz. Most ezt olyan furcsa neked írni!Kép Nekem jó hosszú bébit jósolnak. 58-60 cm.Kép Már nagyon utánad akarok menni!!!Kép
Az anyósom mondta, hogy majd találjuk ki, hogy mit tud segíteni. Most mondjam azt, hogy azzal, hogy nem segít??Kép Az anyuék nem messze laknak tőlünk. Ha már nagyon segítség kell, akkor inkább ő.

KataKép
Hát lassan eljön a mi időnk is. Maricáról nem tudok semmit. De nem is akarom zaklatni. Ha megszületik a baba, biztosan értesít minket.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Kép
Kép
györesz

Nagy nehezen én is ide tudtam jönni.Remélem holnapra jobb lesz a gép,mert különben apa csomagolhat.KépJa,még csak Gigi tudja mi történt!Nos a drága párom valamit elnyomott és minden elszállt a gépből.KépÚjra kellett indítani az egész rendszert.Ezért most nincs tűzfalunk és így nehezen tudok feljönni.Röviden ennyi.Holnap megyek a szerkezetért a kórházba.KépMa beszélgettünk a nővérről Tamással és 140-re felment a vérnyomásom.KépRemélem holnap nem kell megverni.KépKépPuszi mindenkinek! Dia 30+4Kép

Kép
Kép
lldicsi

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!Kép

Végre megérkeztem,a buli nagyon jól sikerült,Bogi tündéri volt.Az ajándékoknak is nagyon örült.Mindenkinek köszönjük a szülinapi köszöntőt.Bogi teljesen lázba jött mikor mutattam neki,hogy írtatok és Ő a címzett.Majd ha lessz egy kis időm mennek a képek,már a bölcsőt is lefényképeztem,még azzal is adós vagyok.

Györesz!Kép

Norbikára igazán büszke lehetsz,nagyon szép baba.Sok puszit neki,és neked is.Kép

Liv!Kép

Dávid is nagyon szép kisfiú,sokat nőtt és nagyon cuki ahogy élénken nézelődik.Nektek is sok puszit küldünk.Kép

Gigi!Kép

Már azt hittem megszültél,de az írásod alapján van még egy kis időd.KépNa sebaj én biztos nem előzlek be.Arról még én sem hallottam,hogy éhezéssel kezdődik a szülés,de nálad soha nem lehet tudni.KépKépMaricát üdvözlöm és sok puszit küldök neki.Várom a tudósítást.Nagyon rendi vagy,hogy közvetítessz.Kép

Mos mennem kell mert még van egy csomó dolgom.Bogival holnaptól megyünk az oviba szoktatásra.Kiváncsi vagyok mit fog hozzá szólni,még nem akarom járatni csak tavasztól,de ahhoz,hogy benne legyen a létszámban legalább egy hétig vinnem kell.Szóval nem tudom,hogy lessz időm de majd igyekszem redszeresen benézni.

Mindenkinek sok puszi,üdv,saxi.
saxi

Sziasztok, megint megjöttem.Kép

Még nem tudtam visszaolvasni, mi van Maricával, remélem, nincs komoly baj. Ő már eléggé finiselt, az se baj, ha szül, ugye? Nyugtassatok meg!

Györesz,
nálunk sajnos semmi csodaszer nem használt hasfájásra, és úgy tudom, pár hetes babának még nem is szabad adni, főleg egy kis korának nem adnám. De próbáld ki, hogy legalább két hétig nem eszel/iszol semmi tejterméket! Sokszor az a baj, hogy még nem tudják lebontani a tejcukrot (vagy tejfehérjét? most kikapnék az orvoscsaládomtól!Kép) Ez nem allergia, csak még az időre született babáknál is van, hogy kell még ehhez pár hónap, el tudom képzelni, hogy Norbinak is gondot okozhat. Egyébként nagyon édesKépKépKép
Szóval, ezzel biztos nem ártasz.

Kedden délután megyek végre a dokihoz (két hónap után, egyszerűen nem tudtuk összehozniKép), majd adok hírt. Babar, nem leszel ott? Csak gondoltam, hátha éppen...

Puszi,
Vica 24+0
mvica

Bocsi, hogy bepofátlankodom!Kép

Györesz,
Norbi nagyon édes!Kép Jól látom, hogy nem igazán szeret fürdeni? A szopi nálunk is így volt, az első két hónapban két óránként evett Gabi nappal egy-egy óra hosszát, éjjel szerencsére csak három óránként, és nem is ilyen sokáig. Így eleinte nappal szinte nem is csináltam mást, mint szoptattam.Kép De aztán elmúltak ezek az idők, Gabi szép lassan csökkentette a szopik számát és az idejét is, pont úgy, ahogy neki megfelelt. (Nekünk kellett járni neurológiai kontrollra, és ott ki voltak akadva, hogy én így szoptatok, meg hogy nincsen mérlegem.Kép Szerintünk x óránként y ideig kellett volna szoptatni. Kérdem én, ők vajon órára esznek, és közben stopperrel mérik az időt? Hallgass Norbira és a saját ösztöneidre, és akkor minden rendben lesz!Kép) Én is ki voltam kicsit az elején, mert azért nem vártam, hogy ilyen fárasztó lesz az egész, de aztán belerázódik az ember.Kép Anyóssal szerintem beszéld meg, hogy itt most minden úgy van, ahogy te jónak látod, ő nyugodtan adhat tanácsot, de fogadja el, ha másként döntesz, elvégre nem az ő gyerekéről van szó (bocsi, hogy így beleszólok, remélem, nincsen harag).

Minden jót!

Zsizsa

Zsizsa
Kép
Kép
Kép
Kép
zsizsa

Sziasztok!

Látom volt minden a hétvégén, csoki, pia, buli, stb.!

Györesz!
Tündéri Norbika! Most már én is nagyon kiváncsi vagyok a mi kis pocaklakónkra!

Mvica!
Én pénteken megyek a Gajdoshoz a magánrendelőjébe! Már nagyon várom! Így sajnos nem fogunk találkozni!

Tegnap nálunk is kiborult a bili! Egész este nem szóltunk egymáshoz! Kijelentette a párom, hogy én állandóan vezényelek! Na erre én persze megsértődtem és nem szóltam hozzá. Reggel is csak annyit mondtam, hogy az ő kocsijával jövök dolgozni, mert az enyém nem indul!
Valójában a pelenkázó-szekrényen indult a vita, mert már szerettem volna ha történik vele valami. Lemosni, letapétázni, stb. Erre mondtam, hogy én megyek lemosom a bútort, mire ő felpattant, hogy egy percet sem hagyom nyugodtan pihenni. Na innen beindult a lavina! Én elhiszem, hogy feszült a leszokás miatt, de én meg nagyon érzékeny vagyok. Remélem azért este már kibékülünk. Nagyon rossz volt, hogy nem bújt hozzám éjszaka! Kép

Sokat gondoltam a hétvégén Maricára. Remélem minden rendben velük!

Puszi, Barbara
babar

GyöreszKép

Nagyon cuki a kis öregfiúKépKép És micsoda sérója vanKépKépKép Szerintem az én kisfiam is hasonló sörénnyel fog születni. Bár igazából nem biztos, mert a férjem fekete és meg szőke vagyok. Múltkor röhögtünk, hogy lehet, hogy az a típikus vörös gyerekünk lesz.Kép Köldökcsonkkal ne tessék engem riogatni!!!!!

BarbaraKép
Hát azt hiszem, hogy egy kismamát meg egy leszokófélben lévő kispapát nem túl jó dolog összeengedni!Kép De estére biztos kibékültök. Velem meg mindig az a baj, hogy én utálok mindenkit, meg semmi nem jó nekem. Én elöbb utóbb mindig elröhögöm magam. (inkább utóbbKép)
Fel a fejjel!

VicaKép
Maricával a törnténet tömören annyi, hogy kiderült, hogy eléggé el van öregedve a méhlepénye. Az nst-je volt, de szombat reggel be kellett feküdnie a kórházba. Asszem most a 36. hét vége felé jár. (másfél héttel van utánam)
Még nem tudok róla semmit, de azt igérte, hogy amint van valami, értesít minket.
Két havonta jártok orvoshoz?? Mi háromhetente mentük, nem is bírtam volna ki ennyi ideig nyugodtanKép

SaxiKép
Még nem szültemKép Tudod, én vagyok az örök terhesKép Bár most éjszaka amikor 625.-jére mentem pisilni és alig láttam ki a fejemből, arra gondoltam,hogy mig bent van sokkal egyszerűbb az élet. Mert miután kibújt, akkor is állandó éjszakázás lesz és még magamhoz is kell majd térnem. (nem úgy mint a pisinélKép)
De már én is dicsekedni akarok itt a fényképévelKép

Ma a szülőszobán volt az nst. És a mellettem lévő szobában épp akkor született meg egy kisbaba. Szerencsére a csaj nem volt egy ordítozós. Csak azt lehetett hallani, hogy sír a babuci. Persze én is majdnem elbőgtem magam, de nem akartam magam leégetniKép

Puszi, Gigi 37+3

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Gigi
Én ezen a méhlepényen, meg k.zsinor áramláson mindig kicsit parázom. Mindig észre lehet venni, hogy valami gáz van? Én pl. már 3 hónapja nem voltam UH-on, mert csak most kell menni, a 30. héten, és úgy aggódom, hogy mi lesz, ha valami baj van. Nem tudod, ha valami baj lenne, akkor az a baba szívritmusán is látszana? Mert az mindig rendben volt szerencsére, és mocorog is a babóca rendesen.
Hűha, megjártad a szülőszobát is... Kép Én is ilyen érzékeny vagyok a szülésekre mostanság. A szülőszobát asszem nem is fogom megnézni, mert a kíváncsiságomnál nagyobb a félelmem... Kép Asszem most kezdtem el parázni. Kicsit félek a szülésen kívül attól is, hogy a férjem mit fog szólni, ha szenvedni lát...meg egyébként is olyan szégyenlős vagyok, hogy el nem tudnám képzelni, hogy pl. előtte menjek WC-re, és mi lesz, ha ott meg nem tudom visszatartani. Szóval ilyen hülyeségek foglalkoztatnak. Bocs, hogy így a nyakadba zúdítottam magam. Kép

Györesz
Nagyon aranyos a picúr!!!!! Kép Kép

Barbara
Remélem minden Ok lesz a férjeddel estére. Nem éri meg vitatkozni. Ugyan mi még csak 1 1/2 éve vagyunk együtt, de még soha nem vesztünk össze, én már attól is tiszta lelkibeteg vagyok, ha csak nézeteltérés van köztünk, még soha nem volt olyan, hogy órákig mérgesek lettünk volna egymásra. Remélem nem is lesz ilyen...pedig én egy igazi kis méregzsák vagyok...csak valahogy őt annyira imádom, hogy még vitatkozni sem szeretek vele, persze azért van mindig saját véleményem, és ennek mindig hangot is adok...csak a stílusra figyelek oda, amit eddig nem tettem. Szerintem, ha bármi balhé van köztetek soha ne hagyd, hogy túl sokáig tartson a békülés. Akár kezdjed te, de az olyan rossz, ha valakivel nem beszélsz, akit szeretsz, és ott vagytok egymás mellett. Na, ez voltam én, a kis tejfeles szájú, aztán majd meglátjuk, hogy pár év múlva mi lesz. Kép Szóval bocs, hogy belekotyogtam. Kép

Puszi,
Zsófi
mzsx

Szia ZsófiKép

A szülőszobán már jártam ezelött is. Egyszer mikor kismama klubbon voltam, körbevezettek minket és ez már a második nst amit ott csinál. Én úgy tervezem, hogy a vajúdás alatt az alternatív szülőszobában leszek, ami olyan mint otthon egy normál szoba és már csak a végére megyünk át a hagyományosba. Mivel az elég kicsi, a férjem meg elég nagy, elég lesz ott egy óra is.Kép
Nekem pont ilyen gondolataim vannak a férjemmel kapcsolatban. Példáúl arra gondoltam, hogy nem fog e belőlem kiábrándúlni ha lát eltorzúlt fejjel? Meg a kaki-pisi téma is foglalkoztatKép Szóval nem vagy egyedül. Úgyhogy úgy döntöttem, hogyha nem lesz itthon hasmenésem, akkor kérek beöntést. Inkább, mint ott becsússzon a bugyibaKép (ja bugyi nem is leszKép) Képzeld, azt nem is írtam, hogy láttam ma méhlepényt isKépKép Gondolom azér a csajé volt, aki megszült. Mit ne mondjak, nem kezdtem a tanulmányozásábaKép
Egy normál terhesség alatt négy uh-t szoktak (vagy kell) csinálni. Addig amig a picurka mozog, nem lehet semmi baja. A méhlepény állapota, meg a keringés szerintem már csak az utolsó időben válik fontossá. (mármint, hogy akkor lehet gáz) Lehet, hogy rosszúl tudom, de idegeskedni nincs okod.Kép

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Szerencsére már szent a béke! Beugrott a munkahelyemre és kibékültünk, neki is nagyon rossz volt, hogy nem ölelt át éjszaka. Igazság szerint mindketten elég keményfejű emberkék vagyunk és most ez még éleződik is. Ennél komolyabb vitánk soha ne legyen!
Ha az elkövetkező 12 évben is csak ennyi vitánk lesz, akkor szuper! Kép

Puszi
Barbara
babar

Gigi
Igen, igen! Nekem is ez a problémám. Egyik oldalról úgy szeretném, ha ott lenne velem a férjem...biztos sokkal nyugodtabb lennék, viszont tényleg aggaszt, hogy mit fog szólni a nem éppen szívderítő látványomhoz. Kép Azt már előre kikötöttem, hogy csak a fejemnél lehet, véletlenül sem szeretném, ha szembe kerülne velem. Kép Régen paráztam a beöntéstől, (kész paragép vagyok Kép), de asszem inkább az, mint, hogy ott a helyszínen termeljek valamit. Azért még megkérdezem a férjem, hogy szerinte, hogy fog reagálni.
Te, és, hogy kerültél egy méhlepény közelébe? Kép Megszült a szomszéd csaj, aztán áthívtak, hogy nézd meg, vagy mi? Bocs, de elképzelni sem tudom. Ráadásul még életemben sem láttam ilyet. És, milyen volt? Kép Valahogy ezektől olyan rosszul vagyok, pedig egyszer fakultatív voltam boncoláson még a fősulin, és ott semmi bajom nem volt (gondolhatod, hogy néztek ránk, amikor monduk, hogy mi műszaki főiskoláról jöttünk. Egészségügyiből meg nem akartak menni) Kép
Neked is 4 Uh-od volt, vagy te voltál fakultatív is esetleg 3D-4D-en. Én voltam 4D-en még a 20. héten...még szerencse, mert akkor már majd 4 hónap telt volna el a mostani UH-ig. Az a rossz, hogy bár tudom, hogy mocorog (sőt...igen aktív a drága), de olyan kíváncsi vagyok már, hogy mekkora lehet vajon. Na jó, nem nyávogok tovább...de várom beszámolód a lepénykét illetőleg. Valaki azt mondta (egy idős néni), hogy az is úgy néz ki, mint egy gyerek. Nekem ez elég hihetetlenül hangzik, ezért érdekelne. Kép

Barbara
Úgy örülök, hogy kibékültetek! Nem is jó veszekedni! De, hogy ti milyenek vagytok... Kép Egyikőtöknek sem jó, hogy nem bújtok össze, de azért konokoskodtok. Kép Én ilyenkor, még ha mérges is vagyok odabújok a férjemhez, vagy ő hozzám, és már el is szállt a mérgünk. Lehet, hogy egy kicsit szipogunk, és bocsánatot kérünk a másiktól, de utána sokkal jobb! De egy a lényeg, hogy szent a béke köztetek, és remélem, nektek sem lesznek nagyobb vitáitok!

Puszi,
Zsófi
mzsx

Sziasztok!

Gigi!
Nekünk a köldökcsonk a 6. napon már leesett. Ez változó. Norbikának elég vékonyka volt, ezért hamar elszáradt!

Köszi mindenkinek a dícséretet!!!

Az én párocskám nagyon jól viselte a szülést! Sőt még a varrást is végig nézte!

Puszi mindenkinek

Kép
Kép
györesz

Gigi!

Én is hétvégén kaptam továbbképzést a szülés rejtelmeiről. Két csajjal találkoztam, akiknek már van gyerekük, és végig csak a borzalmakat mesélték. Persze a végén hozzátették, hogy miután kijön a gyerek már nagyon jó! Köszi!
Az egyik azt mondta, hogy fáj a méhlepény megszülése, a másik szerint nem. Az egyik szerint rosszabb volt a varrás, mint a szülés - a másik meg sem érezte. 20 perc után mondtam, hogy elég nem kell ide horror. Én megpróbálok agyilag a lehető legjobban felkészülni a szülésre - fizikailag úgysem tudok.
A férjemmel kapcsolatban nekem is eszembe jutottak ezek a gondolatok, de azért nagyon szükségem van arra, hogy valaki ott legyen velem. Igaz ott lesz Anyu tartalékban, de mivel nálunk nem volt divat a családban a meztelenkedés, lehet, hogy előtte szégyenlősebb lennék, mint a férjem előtt. Mi úgy beszéltük meg, hogy ameddig bírja bent lesz, de bármikor kimehet, nem akarom erőltetni. Nem szabad, hogy kényszernek érezze az egészet.
Na elég okos voltam?
Az a méhlepény dolog elég furi lehetett! Kép

ui: ma mindenki kifagyott? Bejött a rossz idő és az emberkéknek netezni sincs kedvük? Kép

Barbara
babar

Azt el is felejtettem. Hétvégén Apuék eladták a lellei telküket egy homeopata orvosnak és küldött nekem egy csomó okos füzetet. Ma este átolvasom és holnap átadom nektek a tudományt!

Barbara
babar

Sziasztok!

Csak beugrottam egy kis bíztatásért,mert az első nap az oviban elég rosszul sikerült.Bogit is megviselte de azthiszem engem még jobban.Az óvónő egy felületes tyúk,a gyerekek fele koszos,agresszív és az ovis körülmények kb.mint egy vietnámi lerobbant bunker.Egy példa:az egyik kisfiúnak kakilni kellett,szólt az óvónőnek mire azt mondta a kicsinek,hogy tudsz te egyedül is,a kicsi elment,mikor elkészült szólt,erre az volt a válasz,hogy töröld ki,a kicsi közölte,hogy nem tudja erre odament és elkezdett fújjogni,hogy mit csinált a gyerek,és kiabált a dadának,hogy csupa szar ez a gyerek gyere takaritsd le.Persze az első bemutatáson és szülőin mindenki tündéri volt,és azt a termet mutogatták ami éppen fel lett újítva.Az emeleti termek ahova a kicsiket rakják borzalmasak,játékok alig vannak,ami van az is életveszélyes,csorba stb.Higgyétek el nem túlzok,nagyon kikészültem,már jól kibőgtem magam a férjemnek.KépSzerinte az lenne a leg jobb ha átvinnénk egy másik oviba.Lehet,hogy igaza van mert most még nem szokta meg a társait.Nem is hajlandó mesélni apjának,hogy mi történt az oviban.Szóval teljesen kiakadtam,talán nektek több tapasztalatotok van,gondolok itt Kata és a többiek akiknek esetleg már ovizik a gyermek.Nem tudom eldönteni,hogy a Boginak mi lenne a jó.Ne haragudjatok,hogy nyavajgok de le kellett írnom mert nagyon elszomorít a dolog.KépKép

Mindenkinek sok puszi,legyen szebb napotok mint az enyém.Saxi.
saxi

Ruszlána!

Még valamikor egy júliusi topicban írtál a fájásgyengeségről. Az mitől alakulhat ki? Nálad mitől alakult ki?
Köszi!
Gira
12+5
Vendég

SaxiKép

Menekülj az óvodából!!!!!!! Hát hallod ez nagyon rémesen hangzott!!!Kép Gondolom van másik óvoda ahol laktok. Mi sem Pesten lakunk, de van legalább 4-5 óvodánk. Bár szerintem az lenne a legjobb, ha egy olyan anyukával beszélnél ott nálatok, akinek már jár a gyereke. Mert az ilyen bemutatós napokon úgyis a jobbik oldalukat mutatják. De aki már egy-két éve oda viszi a kicsinyét, már belelát a dologokba. Gondolj csak bele, hogy Boginak még egy rendes helyet is nehéz lesz megszoknia. Ne sírj, sok puszit küldök!Kép

Barbara, ZsófiKép
Na a méhlepénnyel való találkozásom úgy történt, hogy a kórházban úgy vannak a szülőszobák, hogy két szülőszobának közös az előtere. A szobák teljesen külön vannak. És az előtérben állt egy kis kocsi és azon volt a méhlepény. Ami nem hasonlított egy gyerekreKépKép (ezt a baromságot) Vagy a néninek nagyon csúf gyereke születhetett anno.KépKép
Az én férjem is csak a fejemnél áldogálhat. De nem is vágyik más látványraKép Én is mondtam neki, hogy bármikor elhagyhatja a fedélzetet, nem fogok rá haragudni. Azt viszont el sem tudnám képzelni, hogy más legyen bent. Még az anyu sem. Ráadásúl szerintem egy anya nagyon aggódna a gyerekéért. Biztos rossz lenne látnia a szenvedésem. Ha nem fog nagyon sokáig elhúzodni a szülés vagy nem kell elötte befeküdnöm, akkor lehet, hogy az anyuákat már csak akkor hívom, ha kint lesz a baba. Be úgysem jöhetnek, csak kint rettegnének a műanyag székeken. (ami lehet, hogy apu alatt össze is törneKép)
Barbi, ha szüleidnek van még telke, akkor a következőt egy gyerekorvosnak adják el!!!!Kép

Ja, tényleg kezd kihalni a topik.

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

ZsófiKép

Elfelejtettem az uh-ról írni. Már teljesen máshol jár az eszemKép
Szóval én a lombik miatt nem vagyok egy átlagos eset. Eddig nekem volt kb.10. De a legtöbb a legelején. De voltunk külön 4D-s uh is meg szívultrahangon is. Az tuti,hogy a 12.héten van a nyakiredős, aztán a 18.hét körül a genetikai na aztán már tovább nem tudomKép Kérdezz rá a dokidnál ha idegesít.

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Szenya nátha megtalált.Kép
Kúrálgatom magam és közben Ruszlánt is,Neki rosszabb,mert láza is van.

Saxi!
Sürgősen keressetek másik ovit!!!!
Ne is erőltesd egy nappal sem tovább ezen a helyen a beszoktatást!!! Remélem Bogi elfelejti hamar a pár ott töltött órát.
Nekünk normális óvónénik mellett sem volt leányálom az első időszak,de ne add fel,egy jó helyet előbb-utóbb meg fog szokni a kislányod!Kép
Légyszives írj majd a fejleményekről!

Gira!
Üdv és gratola a pocaklakóhoz!Kép
32 kilót híztam az első terhesség alatt,nálam ezzel magyarázták a fájásgyengeséget.

Barbara!
Várom nagyon a homeopata előadást!Kép
Nem akarok indiszkrét lenni,ha nem akarsz ne válaszolj:Apud és Anyukád között nem változtak a dolgok?
Engem is kezdenek megtalálni a horror-szüléssztorizók,akik előszeretettel domborítják ki a kellemetlen dolgokat.
Vagy végig sem hallgatom,vagy gyorsan elfelejtem amit mondanak.Mire jó ez Nekik?!Kép
Örülök,hogy kibékültetek a férjeddel!Kép
Nálam nagyobb hajcsárnő nem lehetsz -erről az én férjem bármikor biztosít!Kép

Gigi!
Mostanában minden kutya-gumin képes vagyok bőgni,pedig ez nagyon-nagyon nem jellemző rám.
Szóval biztos túlbömböltem volna az újszülöttet!Kép

Dia!
El ne tűnj nekem!
Tamás pedig inkább valami mást nyomkodjon!Kép
Remélem tudsz írni!Kép

Vica!
Kedden írj majd,hogy mi volt!Kép

Györesz!
Mégegyszer szeretettel gratulálok Norbihoz,nagyon-nagyon aranyos!Kép
Látom,párod is ügyes,majdcsak belejön!Kép

Na,adok vacsit a nagyfiamnak,mert itt éhezik szegény pára!Kép
Képzeljétek,ma olyan ügyi voltam,hogy majdnem az összes kisrucit kivasaltam!Kép

Puszilok mindenkit!

Kata
34+2
Kép

Kép
Kép
ruszlána

Kata!Kép
Nem tűntem el,itt vagyok de látom csak neked hiányoztam.KépKépEzért ma nem is írok többet,majd holnap jövök.Röviden csak annyit,hogy rajtam van a gép.KépPuszi,Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!

Úgy várom már, hogy más is megszüljön! Kicsit rossz mert hirtelen minden megváltozik és ezer meg ezer dolog érdekelne, hogy kinél mi hogyan! Szoval értitek, ha már többen babáznánk, akkor én is megint jól be tudnék kapcsolódni!
Nehogy félre értsétek, nagyon is érdekel, hogy kivel mi van és mindenkinek nagyon drukkolok, csak egy picit megváltozott az érdeklődésem!

Valahányszor ide ülök a kis pöcsös el kezd nyikorogni! Mennem kell!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Nem kelt fel, csak álmában nyikorog! Képzeljétek sokszor úgy csuklik, mintha sípot nyelt volna!

Egyre több tejem van, viszont még mindig kínlódunk! Azt hittem, ha több tejem lesz akkor könnyebben rákap a cicimre, de pont ellenkezőleg. Amikor megfeszül a cicim a sok tejtől akkor sokkal nehezebb neki. Ma vettem bimbó kiemelőt és bimbó védőt is. Ezzel így egy picit könnyebb, legalább addig amíg kicsit felpuhul a cicim.
Remélem azért ezek is érdekelnek titeket!

Méhlepény:
Én meg sem éreztem amikor kijött!
Varrás:
Egy picit fájt, de a szüléshez képest szunyogcsípés. Viszon sajnos akinek vágnak gátat, az számítson rá, hogy az első pár nap elég kellemetlen! Ülni képtelenség! De azért ez sem vészes! Tulajdonképpen így utólag semmi nem vészes! Hiszen minden fájdalmat megér ez az egész!!!! Imádom a fiamat és ez a világ legcsodálatosabb érzése!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Megint Én!

Maricáról tudtok már valamit?

Gigi!
Engem most is érdekelne, hogy hogyan fejlődik a picurkád! Mostanában voltál UH-n, ugye? Mi volt az eredmény? Biztos írtad, de lusta vagyok visszaolvasni!
Jóslófájások? Para?

Már nem is tudom, hogy hogy van a sorrend! Gigi, Marica, és aztán ki következik? Kata?

Györesz

Kép
Kép
györesz

Dia!
Ne legyél rosszkedvű,naaaaaa!KépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKépKép
Látom én is kikapok,mert nemn írtad,hogy működik most a gép és hogy miket mér,meg hogy vagy!
Légyszi írjál,tudom,hogy a többieket is érdekli,de ma eléggé pangás volt itt.
Puszillak!Kép

Györesz!
Én még nem következek,legalábbis a kiírás szerint,aztán ki tudja...
Tök jó,hogy megint itt vagy és ha van időd akkor írjál,meglátod itt is beindul hamarosan a babaeső.
Nekem azt tanácsolták -be is vált- ,hogy ha nagyon feszül a cici a sok tejtől,akkor fejjek le belőle egy kicsit és masszírozzam át.Próbáltad?
Mi az,ami még gondot okoz?
Ha tudok,szívesen segítek!Kép
De jó Neked,hogy már babázol!
Teljesen természetes,hogy megváltozott az érdeklődési köröd mostanság!Kép

Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

GYöresz,
asszem utanuk en kovetkezem...talan... Kép

Ti nem vagytok almatlanok? En mar 5-6 napja alig birok aludni. Egyszeruen nem megy, fel ejszaka bamulom a plafont...Kép
Es minden lepesnel nyilall a medencem alul, valoszinuleg MAszatka valami ideget nyomhat. Van meg valaki sorstars aki ilyen vacaksagokkal kuzd?
Mikor ZSombival voltam ilyen idos terhes, nem voltak ilyen kinjaim. Kép

Dia,
nem megsertodni! Kép Latom, multkor bennem dolgoztak a hormonok, most meg benned! KépKépKépKépKép

Joejt (annak aki tud aludni Kép)
Gombóc
gombóc

Sziasztok!

Látom most Dián van a hisztis korszak!

Dia!
Mi volt a dokival? Bocsánatot kért? Most nem sípol a gép? Gajdost felhívtad?

Saxi!
Szerintem is jobb ha elfelejted ezt az ovit. Ha ott lesz a Bogi egy nyugodt perced sem lesz, hogy vajon mikor esik rá a vakolat, abban az omladozó teremben, vagy vajon ellátják-e rendesen. Biztos találtok jobb ovit a környéken. Az nagyon jó ötlet, hogy ovis anyukákat megkérdezni, vajon melyiket ajánlják. Ha jóban vagy a gyerekorvossal, ő is biztosan tud segíteni.

Gigi!
Ebbe beletrafáltál, ugyanis a hölgy valójában gyermekorvos és most tanulta ki a homeopátiás gyógyítás mikéntjét.
Ez nagy szerencse, mivel az eladott telek, a Nagyi telke mögött volt (két telek volt egybenyitva), így most szomszédok lettek. Így nyugodtan le tudok majd menni nyaralni Ficánkával, mert ott lesz a doki, ha bármi gond van. A házat is most nyáron újították fel, így szerintem jövő nyáron már ott fogok lazsálni.

Kata!
A homeopátiás könyvecskéknek még nem jutottam a végére. Három könyvet kaptam:
- homeopátia a terhesség alatt
- homeopátia a szüléstől gyermekkorig
- homepátia mindenkinek
Vannak nagyon érdekes dolgok is benne. Majd csinálok egy kis összeállítást.
Még aranyérre, vizesedésre, gyomorégésre is ajánlanak szereket. Természetesen náthára is. Holnap leírom!
Anyuéknál most mintha kicsit jobb lenne a helyzet, bár nem tudom mikor robban a bomba. Ugyanúgy élnek mint azelőtt, csak a háttérben ott lappang ez a dolog. Én megpróbálok nem foglalkozni vele, mert sajnos nem tudok rajtuk segíteni.

Györesz!
Én még azt is hallottam a kevés fejés mellett, hogy esetleg, ha be van duzzadva a mell, akkor melegített törülközővel szépen fel lehet puhítani. Azt hiszem ez a becsomósodáskor ajánlott. Még nem vagyok specialista a témában, csak a Kismamák Nagykönyvében olvastam.

Gombóc!
Nem vagy egyedül a nyűgjeiddel. Már én is kezdek nagyon nyavajás lenni. Ma reggel 4-kor keltem és nem tudtam visszaaludni. Vasárnap este olyan gyomorégésem volt, hogy azt hittem meghalok. Fájt az egész nyelőcsövem és a tüdőm is, alig kaptam levegőt! Kép
Ficánka egyre feljebb bír rugdosni, és néha célba veszi a lenti szerveimet is. Mikor ezt szimultán csinálja, na akkor csillagokat látok! De igazából örülök neki, hogy mocorog!

Na így reggelre ennyi elég!
Puszi mindenkinek
Barbara
babar

GyöreszKép
Tényleg jó, hogy újra itt vagy köztünk. Próbálom csipkedni magunkat, hogy legyen végre kivel beszélgetned baba ügyben.Kép Asszem most már én jövökKép Én megvettem a Szoptatás című könyvet, épp tegnap jött meg. Ahogy átlapoztam nagyon jónak tünik. Szép színes fényképekkel. Most így első ránézésre szerintem érdemes lenne beszerezned. Meg a többieknek is. A végén még jutalékot kapokKépKépKépKép

KataKép
Jobbulást nektek! Gyógyuljatok meg hamar. Nálunk most a férjem lett náthás. Gyorsan ki kell kúrálnom, nehogy emiatt lemaradjon a nagy napról.

BarbaraKép
Egy ilyen szomszéd nekünk is jól jönneKép

GombócKép
Én tegnap este olyan szintem kivoltam már, hogy azt hittem szülni megyünk. Szinte nem tudtam ülne, mert úgyéreztem, hogy feszítik szét a fenekem meg a lábaim. Éjszaka meg állandóan pisilni jártam. Szóval nem vagy egyedül, persze gondolom ez nem vigasztalKép

DiaKép
Remélem jó lett a vérnyomásmérés eredménye. És ezzel a régi dokidhoz fogsz visszamenni? Én azért nem kerestelek mert tudtam,hogy nem tudsz írni. Ne legyél diló!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Hű, nagyon jó éjszakánk volt. Már 3-4 óránként kelt a picur és egyre többet eszik. Éjszaka 40-60g-ot szopizott. Most alszik mint a tej, bár ki tudja meddig!

Gigi!
Neten rendelted a könyvet? Ha igen hol?
Már nagyon várom, hogy Te is babázzál!!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Saxi
Tényleg hagyd ott azt a borzalmat! Azt hittem, hogy manapság már nincsenek ilyen helyek. Kép Azt hiszem ezek után, én jól átböngészem majd az ovi minden m2-ét, hogy milyen...persze, ha már ott tartunk. Kép

Gigi
Gondoltam én is, hogy nagy baromság ez a gyerek kinézetű méhlepény. Kép Kép Érdekes is lenne, hogy születésnél azt kéne vizsgálgatni, hogy akkor melyik is az igazi. Kép Kép
Én is úgy tervezem, hogy a férjem bármikor kimehet, és inkább maradok bent egyedül, mint pl. anyu előtt szenvedjek. Bár egyik barátnőm ajánlkozott...de neeeem.

Dia
Mi volt a dokinál? Most normálisabb volt? Csak nem megint magas volt a vérnyomid, hogy megin rádcsatolták azt a kütyüt? Kép Remélem, minden rendben van veled...és persze a picurral is. Kép

Puszi,
Zsófi
mzsx

Sziasztok,

Györesz,
Ne aggódj, szerintem senkit se zavar, ha a babázásról irsz, hiszen az egyik résznek azért jó, mert látja, hogy mik jönnekKép a másik rész pedig esetleg tud súgni, segíteni, mert már átélte ezeket az első (második) lurkójával.
Amit tudok, hogy ha lehet, a bimbóvédőt jó nagy ívben rakd el, semmi szükség rá, csak ront a helyzeten. Szopi előtt vagy zuhanyoztasd le meleg (majdnem forró) vízzel a cicidet, vagy borogasd be hasonló hőmérsékletű vizes pelussal, és utána fejjél le egy kicsit, főleg a bimbóudvari un. tejöblökből, hogy Norbika jól be tudja kapni az egészet. A www.szoptatasert.hu oldalon vannak jó képek, hogy a kisebb babáknál hogy érdemes szoptatni, pl. poziciók és hogy miként tudod jól tartani a cicidet és a baba állát, hogy neki könnyű legyen.
Ha kérdésed van, nyugodtan kérdezz, mert vagy utánajártak a kismamik, vagy már tapasztaltak dolgokatKép

Dia,
Remélem most jó lett a vérnyomásmérő és persze az eredményeid is. Dokid változtatott stílust azóta?

Gigi,
Úgy látom, hogy a babócád leszállt a helyére, legalábbis ezek a jelek arra utalnakKép Finish jön lassanKép

Puszi,
Mica
mica

Újra énKép

Szóval anyuka a szülésnél (a jövendő nagyiKép):
Nekem nem volt benne tapasztalatom, de eddig csak olyan információt hallottam ismerősöktől, akinél az anyukája volt bent, hogy szerintük a párjukkal nehezebb volna. Mondjuk lehet, hogy ez anya-függő, de hát a párját sem is meri az ember ilyen téren első alkalommalKép
Amúgy a kezdetkor (tehát amíg a felvételed zajlik, közte a fazonigazítás és a beöntés) a párod még max. az öltözéssel lehet elfoglalva, nincs melletted, csak amikor már szalonképes állapotban vagy (zuhanyzás és hálóing (póló)), akkor engedik az apukát be. (legalábbis annó így volt, és most is így mondták ebben a kórházban is). Az, hogy mit lát, az teljesen csak rajta múlikKép Amit látni akarKép És hidd el, hogy nem arra fog figyelni, hogy a kitolásnál, vagy a fájásnál neked milyen az arckifejezésed, hanem azt nézi, hogy mit tud segíteni rajtad. Legalábbis az én párom így tettKép A varrási résznél meg nem a foltozásra figyeltem, hanem arra, hogy apuka tudósított a lurkó fürdetéséről, szárításáról és méreteirőlKép

Puszi,
Mica
mica

Sziasztok!!!

Tegnap voltam dokinál, elvileg utoljára mentem a rendelőjébe, jövőhéttől NST. Elkezdtünk finiselni. Hétvégétől nem szedek majd MagneB6-ot, szóval ha esetleg hasonlóan járok mint Györesz akkor a jövőhéttől bármikor szülhetek. Naptár szerint nov.20, doki szerint nov.7-ig talán kibirom. Baba már szépen helyezkedik, készül a kinti világra, kérdés a súlya miatt meddig bírja a méhem tartani, azért még jó lenne pár hétig bírni.
Tegnap volt a névnapja a picinek, ha tényleg kislány lesz, egész nap bulizott, szegény bordáim bánatára.
Kezdek erőteljesen parázni!!!!!!!!!!!
Szerencse a lakás kezd kész lenni, babaszoba is jól áll, jönnek a ruhák, elvileg a hétvégére kész leszek, s akkor jön majd a pici amikor jónak látja.
Szóval Györesz kitartás hamarosan beindul itt is a babazápor, s nem győzöl tanácsokat osztogatni nekünk.

Szép napot mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok!
Hű, képzeljétek, hétvégén volt egy kis vérezgetésem, meg egy fura görcsöm, ami utána elmúlt. Kicsit beparáztam, mert nem szeretném, ha már megindulna minden. Még vagy két hetet szívesen tartanám bent a kicsit.De szerencsére azóta fekszek többé-kevésbé, és elmúlt. Csak rengeteg kicsit fájdalmas görcsöm van már.

Györesz!
Én is gondolkodom, hogy beszerzek bimbóvédőt, meg kiemelőt, de nem tudtam eldönteni, van-e értelme. De hogy írod, hogy neked segít, lehet, hogy én is szerzek. El nem tudom képzelni még, hogy hogy fog menni a szoptatás. Kicsit félek tőle.

Dia!
Mi van veled? Remélem, nagyobb szerencséd lesz vele most. Egyébként a dokiddal megbeszélted a dolgokat? Sikerült dűlőre jutni? És még inkább remélem, hogy jók lesznek az eredményeid. Kép

Maricáról még mindig semmi hír? Minden nap eszemben jár, vajon mi lehet vele...

Jaj, én már kezdek nyűgös lenni, pedig eddig eléggé jól viseltem a dolgot, de mostmár sokat ég a gyomrom, és néha a gyerek is úgy nyom, hogy alig kapok levegőt. De ettől függetlenül olyan édes, mikor mozog. Imádom Kép

Puszi
Anikó 35+4
pancsa2

Márti!
Akkor te is eléggé a finisben vagy. De lehet, hogy megelőzlek egy héttel, ha nem hamarabb. KépÉn már abbahagytam a MagneB6-ot. Én egyébként ha addig bírom, nov. 12-én fogok szülni. Kíváncsi leszek nagyon...
Egyébként neked befordult már a baba? Nekem még nem. Kíváncsi leszek, ha hétfőn megyek a dokihoz, addigra sikerül-e neki...

Anikó
pancsa2

Anikó!
Igen vettem bimbó kiemelőt, bimbó védőt, de mintha a picurkám megijedt volna tőle, hirtelen megmutatta, hogy ő bizony tud minden féle ketyere nélkül is szopizni!!! Este és ma is nagyon ügyi volt!
Én az nap amikor szültem még szedtem minden gyógyszert. Tehát nem attól indult el, hogy abba hagytam, csak úgy minden ok nélkül nem akart már bent maradni!
Úgyhogy lehet izgulni, mert már mindenki közel van! Soha nem lehet tudni, hogy a babucik mikor akarnak kijönni! Hajrá mindenkinek!!!!

Puszi
Györesz

Kép
Kép
györesz

GyöreszKép

A könyvet a Librinél rendeltem. Már nagyon sok könyvet rendeltem tőlök, nagyon megbízhatóak, két-három napon belül viszik a cuccot. A szerzők: Márta Guóth-Gumerberger és Elizabeth Hormann Címe: Szoptatás. A www.libri.hu oldalon megtalálod.
A dokim épp tegnap mondta, hogy még a mai orvostudomány sem tudja, hogy mitől indúl meg a szülés. Azért ez olyan furcsa.

MicaKép
Én is úgy tudom,hogy az előkészületeknél a kedves apukák kint ücsörögnek vagy épp öltözködnek. Azért azt nem szeretném ha a beöntéshez asszisztálna.Kép

MártiKép
Azt nem sikerült kideríteni, hogy miért ilyen hatalmas a babukád? Szerintem a méhed még biztos bírja egy darabig, mert az ikrek is általában bent maradnak a 37.-ik hétig és addigra az össz súlyuk kb. 5-6 kg.

Ma véglegesítettem a kórházi cuccost. Mondtam is a férjemnek, hogy készüljön, hogy lehet, hogy sérvet fog kapni.Kép Pedig csak tényleg azt tettem be, ami a listán volt rajta.

Márti, AnikóKép
Remélem gondoskodtatok arról, hogy hogyan fogtok minket értesíteni a nagy eseményről!! Ja és ez mindenkire vonatkozik!!!!!!!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!

Gigi!
köszi az infót a könyvről!
Az én kórházi batyum is hatalmas volt, de mindenkié az volt, ahogy láttam!
A beöntésnél még kint volt apuci és amikor kiadtam magamból, akkor bejöhetett!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?