Új privát üzeneted érkezett!

Kakti Én is a hordozós cikk olvasása után jöttem ma este :D .

Köszi Zarja épp kérni akartam a szemvidítófű haszn.ut.-ját. Levi szeme is rosszabb megint. Én hallottam babát akinek átmosták a könnycsatornáját. A szívem facsarodott, pedig nem is az enyém az a baba :( . Micimacis MT: kicsi a világ és kevés a hordozó benne :D .
pammut

Nekünk sajna úgy néz ki, hogy újra kell oltani a BCG-t, mert már alig lehet érezni a helyét is nemhogy kifagadna :cry: Van még olyan akinek nem maradt meg?

Jó éjt mindenkinek.

bellerreni
Eger

Zuzmoo! Milyen érdekes, hogy te azt mondod, hogy kamillával soha, pedig anyáink - legalábbis az enyém - ha valami volt a szemünkkel mindig azzal mosta le. :roll:

Na eldugultam.

Joccakát

bellerreni
Eger

Boruska! hat kikuldtek, de mikor a vegen bementunk lattam a tut, amit benyomtak a konnycsatornajaba. szegenykem sikitott is 10 percen keresztul, mind a malac a disznovagason:(
Koszi, ha sikerul lemerd a Mtt.

Bellerini! a pantok es a testben 2 reteg savolyszovetbol, 300gr/nm kell legyen. ez talalhato a kek sarga i.ea uzletben is. illetve lehet meglepodtok, de a dekorok nagy resze amit pl Gremese is varr az is onnan van. gyonyoruszep mintak vannak. mivel tolem ez a kek sarga uzlet 300kmre fekszik, igy marad dekoranyagnak szimpla agynemuanyag. nem a legszebb, de evvan. A mamamin tobb keszito van jelen, szivesen segitenek barmilyen kerdesben. csak az a baj, hogy ami szabasminta fel volt teve, azota toroltek az oldalt.
az en 2 evesemnek ujra adtak a bcgt, es alig latszott az is. most nem tudok nyilatkozni, ugyanis nalunk egy oltas sincs, szabolcs meg bcgt sem kapott...
szemlemosas: en is ugy hallottam kamillaval ne, forralt hult vizzel igen, jo lehet az a tea is. mindig martsuk a vattat, kintrol befele toroljuk, uj vatta es ugyanez vagy 3szor. en csinaltam szabolcsnak, sajnos nem ert semmit. itt 3-4 honaposan kerik atmosatni:(

Vicky! koszi a linket, ezt az oldalt meg nem lattam. mar csak annyi a bajom, hogy nem tudom mennyi inc az ? cm. de asszem a googli segit.de vak vagyok, gyengebbek kedveert, mint en fel van tuntetve cmben is. koszi!

Geri! koszi szepen az ugyvedkedest. tulajdenkoppen egy tipusu mt-t nalunk is lehet rendelni(valami hunbaba vagy ilyesmi), de az az igazsag, hogy az anyag kb 1/5e a kesz mtnek.
aztan persze, lehet hogy itt vaganykodok, es nem lessz belole semmi. erdekes az, hogy en varrni abszolut nem tudok, az az apukam dolga lessz, de en kell kiszabjam es osszerakjam a lepeseket. ez fejben meg is van, na meg apukam is konyit valamennyire, ha hirtelen szituba kerulunk(es hajjaj hanyba fogunk, mivel en olyat szeretnek, hogy 2 oldala 2 minta, ives is legyen es kapucnis is, illetve csattos legyen, mind a manduca, ne kelljen bogozzam).

Erusverus! szurkolok Botinak, de biztos vagyok ha kell is torna sokat tudsz segiteni azzal, ha ellesed a mozdulatokat es otthon meg mondokazva tornasztatod. szerintem ehhez az szukseges, hogy minden mozgasnal kerdezz ra most mit csinal es mire jo. igy biztosan rerzessz a mozdulatokra.
de hatha ezt is megusszatok! ja es a dokim mindket csaszar utan 6 hettel azt mondta, hogy tesssek visszaterni a normalis eletbe. tehat ha himalajat akarunk maszni, akor hajra. en nem akartam, tornaszni sem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csisza 2010.06.02 21:25-kor.
csisza

Na, engem úgyis lelőtök :lol: , de: a Mamamin van 'Szegedi és szeged környéki mamamik' topik, tehát valószínűleg hordozó klub is (ott lehet próbálgatni, info-t szerezni), de segítőkész hordozó anyukák tuti. És van 'Erdélyi mamamik' topik is. Ha kell info, akkor kérdezek, de tényleg pikk-pakk fel lehet regisztrálni és annyi, de annyi hasznos info és topik van ott is. És nem csak hordozásról.
pammut

Kakti, köszi a megnyugtatást. Apja tisztára kiakadt, szerintem legszívesebben rohant volna vele az ügyeletre. De Beni is nagyon sajnálta, itt állt mellettem és hagyta hogy Milán az ujját markolássza. :wink: Annyira szereti a nagy a kicsit, hogy sokszor elérzékenyülök rajtuk. Olyan jó érzés. :oops:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Pammut a hordozókendők és mt-k prófétája. :lol: Viccen kívül, tök jó hogy ilyen tájékozott vagy.

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Vicky, válasz:
[quote] írta:s egyébként mi újság a csajokkal? Mit csinálsz szegény Borival ebben a fos időben odabent?
Ezt a nagyobb gyerekes anyukáktól is kérdezem: mit lehet velük kezdeni a lakásban ha ilyen idő van?

Csajok jól vannak, csak a kicsit gyakran óvni kell a nagytól, Bori egyszerűen nem hagyja békén Emő babát, simogatja (s ha nem figyel - ami nála gyakori -, a szemébe nyúl), puszilgatja, adja vagy épp elveszi, amit Emőke néz. Nem könnyű. Szoptatáskor nem szívesen szólok Borira, mert Emő reagál a hangomra, pláne, ha még hangos is :lol: , s Erusverus, kérdésedre itt is válaszolok, félő, hogy nálunk ez okozta a szopisztrájkot, mert megijedt Emő, hogy amikor szopizik, miért kiabálok, azt gondolja, az ő hibája. Ez szokott lenni, amikor már jön a baba foga, ráharap a bimbóra, anya feljajdul, s pár ilyen alkalom után jön is a sztrájk. :roll: Szóval szopi közben nem szólok Borira, csak ha nagyon muszáj, ő ezt kihasználva vadabbnál vadabb dolgokat csinál (pl. leveszi a zokniját és azt rágja), ezért mindig látnom kell, tehát minden ajtót bezárok kulcsra, s velünk egy helységben kell maradnia. Na, ezt megoldani, hogy ilyenkor ne ordibáljon, hogy Emő nyugodtan egyen...

S hogy mit csinálok Borival ilyen időben? Sajna DVD, számítógép marad, ő ugyanis képtelen lekötni magát. És egy ideje, az állapota romlásával együtt már én sem tudom lekötni. Ha nem az van, amit ő kitalál (de persze az csak baromság lehet, pl. polcra feltegyek valamit, aztán vegyem le, majd megint fel, ő ennek örül), akkor nem hajlandó részt venni benne, mert nem érti a "szabályt". Ha mégis csinálja, amit játszani szeretnék vele, akkor meg végignyüszíti. Piri néni gyakorta átjön vagy átviszi magához, ez ilyenkor nagy segítség.

Normális (bocs a megfogalmazásért) gyerekkel ilyenkor lehet rajzolni, festeni, alkotni, építőkockázni, babázni, vicces tornagyakorlatokat csinálni, énekelni, táncolni, zenélni, akárcsak az oviban. :P Vagy bevonni a főzésbe, takarításba, azt is szokták szeretni - állítólag.

Erusverus, még neked akartam írni, hogy a kismama-bérlet gyeshez kötött, gyed ideje alatt tudtommal nem jár. Szopisztrájkról keressek anyagot, vagy csak írjam le a saját tapasztalataimat (Borival is volt), s a lehetséges megoldási módokat?
ktc

Szerelem első látásra és próbálásra: Kép

Ja, ezek nem mi vagyunk, majd lesz olyan kép is valamikor...
ktc

Jó reggelt!

Pammut, szerintem is klassz, hogy ilyen tájékozott vagy (ráadásul még időt is spórolsz nekünk! ;)), köszi, hogy megírtad, hogy van Szeged topik is a mamamin. Lehetséges, hogy még jó hasznát veszem, főleg, ha megkapjuk a mei tai-t.

Katica, neked pedig köszönöm a szopisztrájkos leírást. Ilyesmi nálunk is volt már: apának hangosabban szóltam ki a szobából szoptatás közben a nappaliba, Boti összerezzent, sírni kezdett és nem evett tovább... Úgy sajnáltam! De, hogy te is leírtad, hogy volt ilyen nálatok is, így már értem a lényeget. Egyébként, igen, arra vagyok kíváncsi, hogy te miként oldod meg a sztrájkolós perceket. Van, hogy napokig is sztrájkol a baba? Gondolom, ha jön a foga, akkor lehet ilyen pl., igaz?

Kép
erusverus

Katica, valóban csak a Gyes ideje alatt váltható ki a kedvezményes bérlet. Erre nem emlékeztem... És: csak rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény mellett... Ez mi ez? :oops:

Kép
erusverus

A nagy ész védőnő nálunk is a kamillás teával való lemosást javasolta (ez a tyúk itt maradt az előző évszázadból?), aztán a bába aki a szemvidítóvfüvet javasolta, rám üvöltött, hogy nehogy kamillával!!! felejtsem el azonnal. Gyereknek semmit kamillából mert allergizál (érdekes mert a fogzásra ajánlott Chamomilla is kamillakivonat :? )

Nálunk bejött a szemvidítófű, rendben a Ded és magamban bemutattam a védőnőnek és dokinak is, hogy nem viszem a Dedet könnycsatorna átmosásra.

Pammut: nagyon belebolondultál a Mamamiba. Csatlakoztál már a helyi klubhoz?

zarja

Zsuzsi, köszi a privit, meg a szemes választ itt is! Amúgy nekem is fura, hogy már nem javasolják a kamillát, már nálunk is az volt az első számú szemborogatás gyerekkorunkban.

Amúgy nem annyira vészes a szeme, csak gyakran van benne csipa (most épp pont nincs), de annyira nem, hogy összeragadna a szeme, és gyulladtnak sem látszik. Asszem kivárom a 6 hónapot a szemorvossa, ha azt mondod, és addig kipróbálom ezt a gyógynövényt, amit Eszti mondott, és mosogatom, azzal csak nem csinálok bajt.

MT nagyon király, ma reggel is nyűgösködötta kölök, fáradt volt, de nem tudott visszaaludni, felkötöttem, és rajtam alszik benne. És ezt végre normálisan meg tudom kötni egyedül is, a kendővel nehezebb volt. Szóval tökre örülök, hogy megvettem.

Lehet, hogy mondtam már, de csütörtökönként anyósoméknál van a gyerek, és hívtak vissza, hogy lenne munka a munkahelyemen, szóval egy pár órára el fogok járni dolgozni csütörtökönként.
Hogy ne felejtsenek el az ügyfelek, ne essek ki a gyakrolatból, meg hát pénz is jól jön. :oops: Drukkoljatok, remélem, még fog az agyam :)

szép napot!

boruska

jó reggelt!

eléggé esős idő van itt, nem tudom, menjünk-e ma sétálni.Pedig ma klubbozni szeretnék :(

Akkora tulok vagyok, hogy elfelejtettem írni, hogy Bende, Berkó és Samu is nagyon jól néznek ki a képeken :)
Barbusból nem sokat látni, de a mei-tai szuper :)
Funky: lehet hogy csak csalóka a kép, de Balázsnak a popsija nincs túl magasan? Olyan mintha nem lenne a MT aljában..

Boruska: Berci biztos azért kameraérzékeny mert annyira szuper a hangod, nem csoda ha arra fordul :)

Érdekesség hozzátápi: tegnap azt mondta a védőnő, hogy épp nemrég voltak előadáson a debreceni egyetemen és ott épp azt mondták, hogy az allergiásoknál is már el kell kezdeni 4-5 hónaposan, mert épp attól lesz allergiás, mert nem találkozik a baba elég korán az ételekkel és nem lesz "immunemlék"
Tény és való, hogy Szandinak nem is adtam mogyorót, nem is szerette, és arra allergizál a legjobban. Elgondolkodtató.

kukit is megvizsgálta.....hát ha 3mm lyuk volt rajta, akkor sokat mondok...lehet, mégis huzogatni kellene?
:roll:

Reni: nekünk se fakadt még ki a BCG épp csak most kezd pattanás szerűvé válni, erre is azt mondta a védőnéni, hogy 6 hónapos korig kell, hogy látszódjon, mert mindenkinek más ütemben fejlődik az immunrendszere, úgyhogy nyugi, még van idő.

szopi: nálunk a legújabb trend, hogy Levente büfi előtt elfordítja a fejét, olyan úriasan, aztán böffent, majd visszafordul.
Szopi közben már ő is egyre kiváncsibb, ha valaki még itt van a szobában akkor sokszor kitekinget.

Katica, nem lehet így könnyű szoptatni, minden elismerésem a tiéd.

csilla: én nem vinném usziba. Ez épp olyan amit anno Nóri is írt, hogy szuri helyét vizesborogatni. Azért bármennyire kicsi seb is (és a BCG helye nem is olyan kicsi) akkor is nyílt seb. Bármi belekerülhet.
stephie

sziasztok

csuppancs: nekünk amikor kiafakdt, azt mondta a védőnő, hogy azzal a hintőporral száritsam, amit a köldökcsonkra kapott. nekünk bevált, kb 2 hét alatt rendbejött, nem gyűlt meg ujra, most csak a sebhely van már.

Edit

Kép
ézsóné

Egy kis segítséget kérnék. Valaki jelezte, hogy nem működik a blogom, de nekem meg jó. Megtenné valaki, hogy ránéz, neki bejön-e rendesen? Köszi!
zuzmooo

Jó reggelt!

Próbálok reagálni.

Boruska, a honlapjukon írták, mindjárt belinkelem:
http://www.obol.hu/uploadpic/File/Parko ... is2010.pdf
Persze, az árakat nem találtam meg, csak azt, hogy fizetni kell... Melóhoz sok sikert! Azt tudod, hogy a TGYÁS és a GYED mellett hivatalosan nem lehet... ;)

Kakti, szerintem azért külön ne gyertek erre, hogy kipróbáljam a kendőt. A BabyBjornban is mindig bealszik, szóval nem hinném, hogy gond lenne vele. Persze, ha pont erre visz az utatok, akkor szeretettel várunk Titeket :) Ja, Apa vicces volt ma (magamban röhögtem). Mesélem neki, hogy megyünk talizni, erre, mint valami morgós medve elkezdett kérdezgetni, kivel mész, milyen kocsival, stb., stb. Szegény Zsuzsó, ha majd el akar menni egy buliba fel kell kötnie a bugyit :D :D

Erusverus: Kisgyerekes bérlet tényleg csak GYES alatt jár. DE! Van ismerősöm, aki felkötötte a gyereket magára, jól lássa a néni ;) és a TGYÁS-os határozattal ment el. Odaadta a néninek, plusz fényképet, meg lakcímkártyát és lazán megkapta. Nem mindegyik nénike tudja, hogy a GYES minek a rövidítése. Valamilyen gyermekágyi segély, oszt jónapot. Szóval érdemes próbálkozni. Én már arra is gondoltam, hogy megkenek egy pénztárost. Neki semmibe se kerül, ha ad igazolványt, plusz semmilyen papírt sem kell elraknia, vagy regisztrálni Téged, stb. Én eddig egyszer próbálkoztam, de nem vagyok elég határozott :)

Anita, nekem is ezt magyarázta múltkor a gyerekorvos. Hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy nem előzi meg az allergiát a késői hozzátáplálás. Persze most ez a trend, szóval nehéz az embereket meggyőzni. Sok klinikai vizsgálatot csinálnak ezzel kapcsolatban és éppen azt nézik, hogy glutén/tej érzékeny gyerekeknek hamar adnak allergént, hátha az segít. Szóval szerinte a csak anyatejes babáknál érdemes 4-5 hónaposan elkezdeni a gyümit. Nekem is fura ez és én is kicsit félek ettől, pedig mi is milyen hamar kaptunk annak idején kaját. De, ha ő mondja, akkor úgy csinálom. Eldöntöttem, hogy bízom benne és kész :) Ja és csak zárójelben jegyzem meg, hogy Dzsesszika a falu végén az 5 hónaposnak már adja a pacalt, meg a párizsit, épp mi van otthon, oszt semmi baja. Tudom, a rassz is számít, de... Na, nem akarok vitát robbantani, csak sztem jó, ha az ember többféle véleményt is lát. Aztán mindenki arra hallgat, akire akar (doki, védőnő, barátnő). Sztem nem csak egy út vezet a célhoz ;)

Na most eldugulok egy időre, mert betelik velem az oldal :)

Ja, még annyit, hogy talira eddig jelentkezett:

Kakti
Boruska
Kismaki
Juci
Morcoska :)
Ági

Ki jön még??? Gyertek!!! :)

Kép

Ági
agic83

Zsuzsa, nekem működik.

Kép

Ági
agic83

Zsuzsi!
Nálam tökéletes a kis gézengúz... :)

Anita!
Anno már írtam: nekünk is azt mondta a dokink, hogy fél évesen kezdjük megpróbálni a glutént (mert van gluténérzékeny a családban). Ő úgy mondta, hogy minél hamarabb találkozik vele (persze 6 hónapos kor után), annál kevésbé lesz heveny reakció egy esetleges érzékenység/allergia esetén, de azért fel fogjuk ismerni, ha gond van.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti, itt is írom, hogy mi mindig olvassuk a blogotokat :) Meg mindenkiét itt a fórumon... Pusza!

Kép

Ági
agic83

Köszönöm csajok! Akkor a hiba nem nálunk van :D
zuzmooo

reni: Nekünk nem mondtak semmit a bcg-re, de nekünk sem fakadt még ki. Van ott egy piros foltocska, de ennyi. A kis barátjának ki sem jött, őt viszi az anyukája az újszülöttekhez és újra be kell oltani. 6 hónapos koráig várnak vele hogy alakul.

csisza: Remélem tudtam segíteni. Sok sikert a MT-hoz. Arra figyelj az összerakásnál, hogy úgy olvastam a csajoknak a vállpántok szögével volt a legtöbb bajuk. Hogy egyforma legyen. Varrd hozzá az egyik részéhez úgy hogy egyforma legyen és utána varrd rá a másik felét. Legalábbis úgy olvastam hogy így a legkönnyebb. egyébként nekem nincs gondom a kötözésnél és így egyszerűbb megvarrni, de te tudod. Én is féltem hogy meg tudom-e kötni, de egész jól megy.

ktc: Nem lehet egyszerű a dolgod. Van az ismeretségi körünkben egy autista fiú. Ő kicsinek imádta a videómagnót tekergetni. Tönkre is tett vele párat, de ez lekötötte. A rajzfilmnek mindig ugyanazt az 5 percét nézegette. Meg a számítógépes játékokat imádta, olyan ügyes volt benne, hogy csak lestünk. De tényleg nem lehet egyszerű Borit lekötni, sok kitartás kell az ilyen gyerekekhez. A sógornőm olyan iskolában dolgozik, ahol értelmi fogyatékos gyerekek laknak. Megkérdezzem ők miket szoktak csinálni a gyerekekkel? Foglalkozások ilyesmi? Most otthon van az uncsitesóval, szóval ráér beszélgetni velem ha Lóri alszik. (Mondjuk nem sokat. :) ) Szólj ha valamiben tudna segíteni nektek. (pl. könyv vagy ilyesmi)

zarja: Nálunk már kapott Barbus kamillát, mert csak azzal volt kaki. Remélem nem lesz vele gond. A mecsek baby-ben is van.

stphie: Ezt a hozzátáplálásos dolgot már én is hallottam. Mindig új szelek fújnak. Barbus elveszik a MT-ban, de próbálgatom úgy is hogy egyet hajtok a derékpánton. De úgy még nem az igazi. Csak a kötés miatt tettem fel ezt a képet, mert nem is lett túl jó.

kakti: És mivel javasolta a glutént bevezetni a védőnőtök?

Szemátmosásokat sajnálom. Én egyszer kísértem el egy ismerősömet a gyerekkel, amikor a tályogját tisztították, hát az sem volt semmi sírás. Én is nagyon sajnáltam szegénykét.

Kezdek a vizsga miatt kicsit ideges lenni, drukkoljatok. Voltak tesztek amin átmentem , de mindig ilyen 9-10-11 hibapontom van és mindig apró hülyeségekből jön össze.
vicky79
Budapest III. kerület

Ma megint nosztalgiáztam: egy éve teszteltem pozitívat. Szerintem azért nincs még 2011-es februári fórum, mert még csak most fognak rájönni az anyukák hogy ők anyukák. :D

Tavalyi kép:

Kép
vicky79
Budapest III. kerület

Nálunk ma itthonlevés a program, őrzöm a bádogosokat, akik védőkötél nélkül rohangálnak az erkélyünk felett. Remélem nem leszünk benne a híradóban :shock:

Én tegnap saját hatáskörben elkezdtem a dednek almalevet adni, az üvegreszelőn lereszeltem egy gerezdet és annak csak a levét adtam oda. Kis fintor az elején, de örül neki. Én meg pont úgy tudom, hogy a táposoknál kell hamarabb megkezdeni a hozzátápit.

Nekünk a csipára a bórvizes lemosást (kívülről befelé haladva) javasolta a védőnő. Vicces, de kiskoromban tényleg a kamilla volt az orvosság, én a mai napig nem is tudok ezért kamillateát inni, mert az illatával egyértelműen a szemborogatást azonosítom.

BCG: a miénk sem fakadt ki és már kezd visszahúzodni. A doki néni azt mondta, ez így jó, mert ha picit összenyomtam körülötte a bőrt, látszott, hogy fehérebb a közepe, magyarán volt benne némi genny, csak nem olyan mennyiség, hogy utat törjön magának.

Torna: én hat héttel a szülés után kezdtem a regeneráló tornát. Bizonyos értelemben kímélő, mert pl. a felsőtestet - mellizmok - nem dolgoztatja, nehogy elmenjen a tej. Viszont van benne fél óra hasazás.
Ma megyek Pilatesre, egy jó ismerősöm tartja, kiváncsi vagyok, kipróbálom. A leányzó nálam egy évvel fiatalabb, a harmadik gyerkőce másfél éves és letette az oktatói vizsgát. Hűűű :roll: , hol vagyok én ettől.

Kép
juci-77

Viki, Szintus asszem tegnap megnyitotta a 2011-es topicot :D Én is lesem, hogy mikor kezdenek már írni oda, mert úúúúgy rám tört a nosztalgia :) Remélem, jövőre ilyenkor nekem is lesz ilyen szép zebrám :D

Kép

Ági
agic83

Lányok!
Tettem egy videót a blogra, ahogy Lili sikongat meg játszik. Ezt mostanában folyamatosan csinálja, amikor ébren van - és nem ölben. Akit érdekel, ott meg tudja nézni. Vagy itt:
http://www.youtube.com/watch?v=9V7uViXm ... r_embedded
(Szerintem nagyon cuki, de én elfogult vagyok.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

vicky: én jún 1 én teszteltem először pozitívat úgy, hogy ápr 13-án volt utoljára menszim :)

Én 2-szer szoktam megtekerni a derékpántot, így van benne jó magasságban a kis teste :)

Kakti: emlékszem, hogy írtad, de tényleg mindig akkor jut eszünkbe ha épp aktuális a téma.
stephie

No, megérkeztünk, alig volt 15 perc a gyógytorna, és nem is kell menni következőre! :) Augusztusban lesz a kontroll, a neurológiára pedig csak szept. 1-jén kell visszamenni. Csodálkozott a gyógytornász csaj is, hogy miért is küldte a neurológus Botit gyógytornára, mikor semmi baja. Mondtam is neki, hogy a neurológus is úgy mondta, hogy Boti teljesen egészséges kisfiú, de azért elküldjük gyógytornára. Annyira jellemző az egészségügyben, hogy hárítanak. Végül is egy kis gyógytorna még senkinek sem ártott meg... :) Csak ugye mi másfél órával korábban kénytelenek voltunk elindulni itthonról, gyalogosan, babakocsival és trolival (szerencsére ebből van alacsony padlós) jutottunk el Újszegedre... Nem semmi kis túra volt oda-vissza! Ezért lesz jó a mei tai, akkor legalább nem kell a bazi nehéz babakocsit rángatni. Ha minden igaz, ma postázzák. :)

És azt hittem más program nem lesz a héten, ez a gyógytorna is tegnapelőtt derült ki, holnap meg mehetünk a védőnőhöz, le akarja mérni Botit. Mondjuk én is kíváncsi vagyok! :)

Kép
erusverus

Csöpp ma szokásástól eltérően fél 10 helyett fél nyolckor kelt, viszont fél óta meg alszik. Újabban csak háromnegyed órát szuszik délelőtt, úgy látszik, most bepótolja a lemaradást.

Bádogosok még egyben. Az egyik hapsikból csak a lábát látom, ha kinézek az ablakon, a másik meg adogatja neki a szerszámokat. Reggel óta vagy 15ször rájuk néztem, és basszus, a szerszámadogatónak mindig cigi volt a szájában. :shock: Az hétszentség, hogy tüdőrákban fog meghalni.

Kép
juci-77

Bár nem lényeg, de a 10 kimaradt :)

Kép
juci-77

Örülök, ha Mamamis mániám másnak is hasznos :D .

Zarja Sajna nem mentem még a "helyi" klubba, mert a legközelebbi Győrben van (bár kedvesen invitáltak). Az 35 km tőlünk. A tömegközlekedés macerás, autózni nem szívesen - még kicsi a ded. Egyenlőre távkapcsolat, youtube-os kötések, ... társai. Lehet meg kéne alapítani a sajátunkat :D . Te biztos megtennéd, én lusti vagyok és nem egy szervező alkat :? .

Tegnap éjjel a neten molyoltam a szemvidítófű, könnycsatorna dugulás témakörökben. Zuzmoo tanácsára én is kivárom a fél évet, hátha magától megoldódik. Addig meg lesz szemvidítófű teánk (létezik belőle szemcsepp is) és majd masszírozom. A szemzugtól kezdődően az orr oldalán, orrnyergen lehet naponta többször finoman masszírozgatni. Ez segíthet a duguláselhárításban :D . De aztán sokaknál csak az átmosás segített. Kinek 2 perces rutin eljárás volt, kinek horror élmény. Volt akinél egyszeri átütő sikert hozott, volt akinél többszöri után sem lett az igazi. Tudom Boruskáék is ezzel szenvednek ezért írtam ennyit róla. Hátha másnak is hasznos lesz.

Stephie Fityma húzogatás. Hát én próbálom morzsolgatni, pelenkázáskor, fürdés után finoman kicsit hátrahúzni, de szerintem egyre szűkebb :? . Doki néni szerint még lehet, hogy jó lesz. Hát az egyik bátyját műtötték vele 1,5 évesen, sürgősséggel. Arra figyelj, hogy pisiléskor nem lesz e "lufi" a fitymából. Akkor már akadályoztatott a vizeletürítés és akkor nem várnak. Ha ilyen gond nincs, viszont szűkületes, akkor asszem 3 éves kor után műtik. Nem feltétlen metélik körül, nálunk is szépen megplasztikázták, nem látszik semmi szokatlan.
pammut

Nekem volt olyan ovisom, akinek 4,5 évesen „kezelték” a fitymaszűkületét gömbös-szondával. Hát anyukája szerint nem volt egy leányálom! El is hiszem! (Ilyenkor örülök, hogy nem fiam van. De majd ha jönnek a nuni-gondok, akkor hiányolni fogom asszem.)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Képzeljétek, hívtak a Mini Manóból a bébiőr miatt!
Felhívtak az üzletből, hogy elküldték szervizbe a cuccot, ahonnan úgy kapták vissza, hogy „6 óra folyamatos üzemeltetés mellett a hiba nem jelentkezett”. Mondtam is, hogy valami hasonlóra számítottam, de fogalmam sincs, hogy akkor most mi legyen. Mire azt mondták: kicserélik egy másikra, és ha a hiba azzal is jelentkezik, akkor levásárolhatjuk az árát. Elég megdöbbentő, de nagyon pozitív reakció! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Samuka ma is egy kisangyal, úgy alszik most, hogy még porszívózni is tudtam mellette - illetve közben aludt el. :D

Kakti: nagyon cuki Lili, és ha jól láttam, a kutyus is jól érezte magát :lol:

Hozzátápi: én szeretném 4 hónaposan elkezdeni az almalé kóstoltatását. A dokink nálunk is azt mondja, hogy minél később annál jobb, a védőnő meg azt, hogy 4hósan nyugodtan.
Valaki írta, hogy a sötétebb népség már 3 hósan pacallal eteti a gyerkőcöt... Zsolti bátyja és felesége igazi falusi emberek (nem színes a bőrük), két gyerek van, Csabika 6, és Krisztián 1 éves. Mindkét gyerek szalonnát evett már 3 hósan, meg csokipudingot. Katica a minap mesélte, hogy Krisztián első kajája tarhonyás hús volt. Nagyon ki voltam ezen folyton akadva, de az ő dolguk. És Csabikán tesztelve a dolgot: még életben van, semmi baja, nem beteges... Régen mi is hamar kaptunk enni, és többségünknek szerintem semmi erre visszavezethető baja nincs. Azért én maradok az alma-krumpli-sárgarépa kezdetnél. :)

Képzeljétek meghozta a postás a babahengert. Azt a babahengert, amit a gyógytornán próbáltunk. Azt a babahengert, aminek úgy örült, amin úgy vigyorgott Samuka. Majd kiszakadt a tüdőm mire felfújtam Neki, erre mikor meglátta akkora rémületes ordítós sírásba tört ki, hogy ilyet még nem láttam :shock: Azóta mutogatom neki, legalább már nem sír, de még mindig lebiggyeszti a száját, nem értem mi ütött ebbe a rosszcsontba. :shock:

Kép
zsizell

Ja, kuki: én nem húzogatom Samunak. Kéne? Rokony ikres anyuka azt mondta, hogy a két és fél éves fiának még nem húzogatta, és doki szerint csak 3 évesen kell... :shock: Ki érti ezt az összevisszaságot már téééényleeeeg??? :x

Kép
zsizell

Halihó.

Megkapta a gyermek a 3 hós oltást. Szegényke előtte elaludt az ölemben úgyhogy mikor bementünk és elkezdtem vetköztetni már akkor sírt. :cry: Mikor hasra fektettem, hogy majd oltják elhallgatott, szerintem azt hitte, hogy alszunk, de jó :roll: Na és mikor megbökte a dokinő hát sírt egy kicsit, de gyorsan megvígasztaltam. Hazajöttünk, utána cicike, beadtam neki a Nurofent és most alszik már másfél órája. Remélem nem lesz lázas :roll:

Nekem majd hétfőn lesz a vélt fogantatás évfordulója :lol:

Hozzátápi: Én is először az almával fogom kezdeni, de tuti kap anyuéknál húslevest meg csirkecsontot (tudjátok a fogzásra :oops: ) fél évesen :lol:

A dokinő mondta a BCG-re, hogy nem fogant meg úgyhogy majd újra kell oltani. Hát én azért még várok vele, de ő biztos jobban tudja... Pedig van ott kis gumó, de ezek szerint nem elég...

bellerreni
Eger

Ma 3 hónapos a drágám :lol: És a vonalzóm is jól mutatja, el sem hiszem :twisted:

Zsizell! Tényleg ez is olyan, hogy ahány ház annyi szokás. Nekem a kórházban azt mondta a dokibácsi, hogy kell a védőnő azt mondta, hogy nem kell, a dokinő azt mondta, hogy rám bízza :shock:

bellerreni
Eger

Én a hozzátáplálást szeretném minél későbbre hagyni, de 6 hós korában mindenképpen elkezdeném.

Zsizell, szegény Samuka! Biztos rossz élmények kötik a hengerhez, még a torna idejéből... Ezzel kapcsolatban jutott eszembe, hogy Boti is néha éles hangon felsír álmában (ezt már írta itt más is), és azon gondolkodtunk, hogy mi rosszat álmodhat egy ilyen kis csöppség. Milyen rossz élmény érhette ezt az alig pár hónapos gyerkőcöt... Aztán arra jutottunk, hogy lehet, hogy álmában "visszatér" a hasfájása, az emlék a születésről vagy az a rossz érzés, mikor megijedt valamitől. Valami olyan dolog, amit mi, felnőttek már kis semmiségnek gondolunk vagy észre sem veszünk, de neki az még mekkora dolognak számít! Hmm... :) Érdekes dolgok ezek.

Kukac: mi sem húzogatjuk, de holnap rákérdezek a védőnőnél, mert sokszor látom, hogy összegyűlik neki ott valami -azt le is szoktam törölni-, de nem tudom, mennyire szabad tisztogatni.

Kép
erusverus

Reni, pont azon gondolkodtam, hogy most jól "jár"-e a vonalzótok, és majdnem írtam is az előbb, de akkor most: Isten éltesse a kis Kornélt! :)

Kép
erusverus

Erusverus Zsizell épp azért vette a hengert, mert Samunak annyira tetszett :wink: . Most meg ez lett rá a reakció :shock: . Zsizell, nem lányos a színe :lol: ?
pammut

Eszter te Állat! Anita megkésve bár, de boldog névnapot kívánok, tegnapra!

Szemvidítófű: hát itt Somogyban sok a gaz, én is allergiás lettem. Egyik évben szedtem rá bogyeszt, de már nem emlékszem miért nem tetszett. Aztán kaptam egy gyógytea keverék tippet, azóta azt iszom, és abban is szemvidítófű van (gondolom a szempirosság, meg könnyezés miatt, de nem tudom). Szal én már ismertem korábbról ezt a gyógynövényt és nekem bevált. A babának is.

Kamilla: tudom Vicky, emlékszem, hogy írtad, hogy kamillateával lazítjátok a kakit. Figyeltem is, hogy írsz e valamit, hogy kipirosodott a bőre, nagyon nyűgös vagy ilyesmi. De mivel nem írtad, úgy gondoltam, nálatok nem allergiás Barbus a kamillára, ezért nem is szóltam.

Pammut: mamamis klub: már megalakítottuk. :D Látom, jól kiismertél. Szal legközelebb Pécsen van, meg Szekszárdon, így Zsizsivel – a micimacis Mt boldog tulajával – 2010 január 5-én megalapítottuk a kaposvári klubot. Még ketten járnak rendszeresen a klubba, de remélem azért bővülni fog a létszám.

Kakti: ez tök jó a bébiőrrel kapcsolatban. Vannak még vásárlóbarát üzletek. :D

Zsizsell: pedig én is filóztam azon a babahengeren. :D

Mit adjak a Dednek névnapjára? Csokitortát?

Kukihúzogatás: ugyanaz, mint hozzátápi, mindenki másképp csinálja. Szerintem pontosan úgy lesz jó, ahogy majd mi magunk csináljuk és pont. Egyébként én fürdésnél szoktam kicsit megmozgatni, hogy lássam a lukat. Aztán majd húzogathatják az apjával együtt. :D

zarja

Erusverus! Köszönöm szépen klornél nevében :lol:

És én is csatlakozom Eszterhez. Anita! Boldogságos névnapot. :oops: (de még a 7 napban bőven benne vagyunk :wink: )

bellerreni
Eger

Henger: gondoltam, hogy tetszett Samunak a henger a tornán, de attól még lehetett egy rossz mozdulat vagy egy ijesztő hang közben, amit eszébe juttat a henger... No, egy a lényeg: biztos jó dolog ez a henger és tetszeni fog Samunak is. :)

Kép
erusverus

Sziasztok!

Itthon mérlegelés alapján (személy mérlegen) 7400 gr. :shock: Máté.

Kuki.
Megmutattam doki néninek. Azt mondta, hogy tényleg le van tapadva, de szépen folytassam a huzigálást. Nincs még semmi veszve.(nem biztos, hogy fel kell "vágni")
A pelenka miatt folyamatosan dunsztban (igy kell irni? :oops: ), és emiatt, mindig letapadt lesz/marad. Majd ha már nem lesz pelus és még ugy is tapadt lesz, akkor van csak gond.

Ha jól emlékszem Zuzmoo te irtad, hogy bodza szörpöt készitesz? Megkérdezhetem, hogy te hogy szoktad?

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Samuval újra próbálkoztunk alvás utánl, és már gagyogott a hengernek. Aztán ráhasaltattam, hintáztattam közben persze mondóka, és hangosan kacarászott :lol: Szóval Zarja, mégiscsak vehetsz - teszt megvolt. :wink:

Boldog 3 hót Kornélbaba!

Kép
zsizell

Eszter: kamillát iszik Samu is már évezredek óta, na jó, két hetes kora óta ugyancsak a kaki miatt, és semmi baja, és kaki is van, hasa sem fáj. (persze nagyon világos a tea!) Chamommillát is iszik úgy egy hete, az is használ szerencsére.

Kép
zsizell

Hahó!!

Itt vagyok a mhelyen, és innen babanetezek, tiszta dejavu, még a terhes napokból :)

Szilvi, honnan rendelted azt a hengerpárnát? Hasra tevés miatt lenne érdekes nálunk.

Kornélnak boldog 3 hónapot, Anitának megkésve boldog névnapot!!

boruska

zsizell
mi a helyzet a lakással?

K

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Jelentem én írtam a bodzaszörpöt. Mi úgy szoktuk, hogy kivonul a kiscsalád apraja nagyja (most már 6!-an :D ) egy szép helyre, ahol feltehetőleg nem vegyszereznek és nincs poros út a közelben (bár idén a Jóisten ez utóbbi ismérvet feleslegessé tette). És kukazsákokba szedünk rettenet sok szép kinyílt virágot. Otthon egy 50l-es edényünk van, abba tesszük az egészet és felöntjük vízzel, amennyi kb ellepi (minél "sűrűbb" annál intenzívebb lesz a szörpben a bodzaíz). Célszerű 24 óránál többet nem áztatni, néha megmozgatni, átforgatni. Aztán leszűrni. Szép világossárga lé az eredmény. Mi fel szoktuk forralni, mert úgy kisebb az esélye, hogy megromlik. Idén literenként 40 dkg cukrot és egy csapott kávéskanál citromsavat tettünk bele, ezt meg lehet fejelni némi citromlével, vagy beleforralt citromkarikákkal. Gyöngyözésig melegítjük. Lezárás után egy picike nátrium benzoátot szoktunk beleszórni. Még jó melegen palackozzuk. Ebből ált 2 dl+8dl víz már finom.
pammut

Zarja Csinálj csak a dednek neve napjára csokitortát. Aztán Apával jól egyétek meg :D .
pammut

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?