Jó reggelt!
Próbálok reagálni.
Boruska, a honlapjukon írták, mindjárt belinkelem:
http://www.obol.hu/uploadpic/File/Parko ... is2010.pdf
Persze, az árakat nem találtam meg, csak azt, hogy fizetni kell... Melóhoz sok sikert! Azt tudod, hogy a TGYÁS és a GYED mellett hivatalosan nem lehet...
Kakti, szerintem azért külön ne gyertek erre, hogy kipróbáljam a kendőt. A BabyBjornban is mindig bealszik, szóval nem hinném, hogy gond lenne vele. Persze, ha pont erre visz az utatok, akkor szeretettel várunk Titeket
Ja, Apa vicces volt ma (magamban röhögtem). Mesélem neki, hogy megyünk talizni, erre, mint valami morgós medve elkezdett kérdezgetni, kivel mész, milyen kocsival, stb., stb. Szegény Zsuzsó, ha majd el akar menni egy buliba fel kell kötnie a bugyit
Erusverus: Kisgyerekes bérlet tényleg csak GYES alatt jár. DE! Van ismerősöm, aki felkötötte a gyereket magára, jól lássa a néni
és a TGYÁS-os határozattal ment el. Odaadta a néninek, plusz fényképet, meg lakcímkártyát és lazán megkapta. Nem mindegyik nénike tudja, hogy a GYES minek a rövidítése. Valamilyen gyermekágyi segély, oszt jónapot. Szóval érdemes próbálkozni. Én már arra is gondoltam, hogy megkenek egy pénztárost. Neki semmibe se kerül, ha ad igazolványt, plusz semmilyen papírt sem kell elraknia, vagy regisztrálni Téged, stb. Én eddig egyszer próbálkoztam, de nem vagyok elég határozott
Anita, nekem is ezt magyarázta múltkor a gyerekorvos. Hogy egyre inkább úgy tűnik, hogy nem előzi meg az allergiát a késői hozzátáplálás. Persze most ez a trend, szóval nehéz az embereket meggyőzni. Sok klinikai vizsgálatot csinálnak ezzel kapcsolatban és éppen azt nézik, hogy glutén/tej érzékeny gyerekeknek hamar adnak allergént, hátha az segít. Szóval szerinte a csak anyatejes babáknál érdemes 4-5 hónaposan elkezdeni a gyümit. Nekem is fura ez és én is kicsit félek ettől, pedig mi is milyen hamar kaptunk annak idején kaját. De, ha ő mondja, akkor úgy csinálom. Eldöntöttem, hogy bízom benne és kész
Ja és csak zárójelben jegyzem meg, hogy Dzsesszika a falu végén az 5 hónaposnak már adja a pacalt, meg a párizsit, épp mi van otthon, oszt semmi baja. Tudom, a rassz is számít, de... Na, nem akarok vitát robbantani, csak sztem jó, ha az ember többféle véleményt is lát. Aztán mindenki arra hallgat, akire akar (doki, védőnő, barátnő). Sztem nem csak egy út vezet a célhoz
Na most eldugulok egy időre, mert betelik velem az oldal
Ja, még annyit, hogy talira eddig jelentkezett:
Kakti
Boruska
Kismaki
Juci
Morcoska
Ági
Ki jön még??? Gyertek!!!