Új privát üzeneted érkezett!

Lassan minden érdekes a gmailre kerül. lécci, ha lehet nekem is mondjátok el, hogy lehet azt elérni és elolvasni! KÖszi: Claire
claire

Szilvi35 :mrgreen:

Claire
Küldtem pü-t az elérhetőséggel.

BMaass
Én is totál úgy értettem a talit, hogy ha már jöttök rokonlátogatásra, akkor elugrassz trécselni a lányokkal is.

Azért az interneten megismert arcok találkozása más - szerintem -, mint a régi barátokkal összefutni. Mély beszélgetések, főleg így 1., 2. alkalommal nem igazán vannak/lehetnek. Ugye amíg csak neten dumálunk, tulajdonképpen körvonalazódik, hogy ki milyen, aztán találkozunk, megismerjük egymást, hirtelen "hangszínt" kapnak az arcok (ami vagy tetszik, vagy nem), tartalmat az emberek, és nem csak a sorok között próbálunk helyesen értelmezni. A legtöbbször nagyon vidámra sikerednek a társalgások, rengeteg poénnal, hülyéskedéssel :) Ez a tapasztalatom.

Én eddig másik topikkal kb. 4 találkozón vettem részt, és mindegyikből bohóckodás lett, semmi komoly téma, általában röhögcsélések, mint valami középiskolai osztályban, és bevallom, hogy nagyon jól éreztem magam.
Mindezt azért írtam, hogy ne legyenek illúzióid találkozókkal kapcsolatban. Rendszerint nem szoktak mélyenszántó, problémafeltáró beszélgetések lenni, hanem laza, szabad dumálás. Lehet, hogy nem fogod azt kapni, amit vársz. Lelkigondozói beszélgetések általában barátok között szoktak eredményesek lenni... ezt így gondolom.

Totál megértem, hogy ott vagy messzi földön és viszed az egész "családod", miközben az a bizonyos cérna nálad is egyre vékonyabb, ennek ellenére nincsenek Rád tekintettel környezetedben, miközben megvan a magad saját baja is. Baromi magányos lehet. Roppant sajnálom. Neked egy igazi barát kell, nem olyan, akikről szoktál írni és tudod/tudják ők is, hogy kihasználnak, hanem aki magadért szeret, és akivel számíthattok egymásra. Legfőképpen az egyik ilyen barát a házastárs kellene, hogy legyen (van, hogy személyében elég is). A másik pedig valaki, akit szeretsz és a bizalmadba fogadsz; akivel lehetsz őszinte, mert nem él vissza vele és megmondja a frankót, még ha rosszul is esik; akinek ott a válla, ha sírni kell és képes lelket önteni Beléd. Szerintem a közeledben próbálj meg lelki társat találni, hogy igazán KAPCSOLAT-ba kerülhessetek és ne csak virtuális támogatást nyújthasson (mint mi - jó, de nem az igazi), hanem beülhessetek egy kávézóba, ha van szabad percetek, hétvégén együtt menjetek gyerekprogramokra stb, hogy fel tudj töltődni! Persze vica-versa.

Angliában dolgozva én is interneten kerestem hasonló "helyzetben" lévő magyar au-paireket és találkoztam egy csomóval, míg maradt egy, akivel aztán csináltunk rengeteg programot és jól éreztük magunkat együtt a szabadidőnkben, kidumálhattam magamból a problémáimat, mikor úgy éreztem, hogy megfulladok!!!

Szerintem valami hasonlóra lenne szükséged. Kívánom, hogy találj is ilyet, mert a Családodnak Te vagy a támasza, és nem szabad összeroppannod!

Remélem, hogy sikerült érthetően leírni a gondolataimat...

Nézd, én a hozzászólásaimat milliószor átszerkesztem, hogy ne legyek nyers (ha nem sikerül, akkor szó nélkül hagyom a témát)... éppen ezért, a való életben egy kézen megszámlálható mennyiségű baráttal büszkélkedhetek, akiket felnőtt fejjel "szereztem". Ha megismernél - sőt, hallanád a hangomat -, talán csapot-papot otthagynál és elmenekülnél :) Persze a pécsi talin nem kell tőlem félni, jó messze lakunk :lol:

maccs01

Maccs, mindig ezzel a hülyességgel jössz, hogy milyen hangod van, gyönyörű és kész! Hebbrencs tini, de gyönyörű! :D :lol:

Kép
xtina75

Csajok!!!!
Csalánteát és egyéb vízhajtó hatású szert terhesség alatt nem szoktak javasolni rendszeres fogyasztásra!
Nem biztos, hogy csak onnan hajtja ki a vizet, ahonnan kellene!!!!!
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/gyo ... andosoknak

A vízhajtók nemcsak vizet, hanem értékes ásványisókat is kihajtanak a szervezetből...főként káliumot!!!! (életveszélyes szívritmuszavart okozhat a hiánya, izomgörcsöket...)

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kép

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Szia Ircsi!

Néha lefordíthatná valaki, mi van a képeiden... :-) Gondolom szerda meg szép meg stresszmentes... de ennyit sejtek :)

Amúgy jól vagyok, semmi fájdalom, input-output rendben, megyek dolgozni :)

Kép
xtina75

Nézzük mit érdemes vinni a kismamának a szülőszobára:

1.Papucsok: gumi papucs a zuhanyzóba és egy rendes papucs (ne divatolj, a legfontosabb, hogy stabilan tudj benne menni) a többi közlekedéshez.
2.Törülköző
3.Zokni, ha fázna a lábad.
4.Egy nagy palack ásványvíz, esetleg pohár.
5.Köntös, ha fáznál.
6.Szőlőcukor
7.Élelmiszer apának
8.Fényképezőgép, esetleg telefon
9.Orvosi papírok (minden ami a terhességgel kapcsolatos), igazolványok, TAJ kártya

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Kórházi csomag:

1.Papucsok, de ezt már a szülőszobaiba beletetted
2.Köntös, lehet, hogy ezt is
3.Hálóing, lehet, hogy nem is fogod használni, a kórházit jobb összecsepegtetni tejjel, azt gyakrabban tudod cserélni, de azért nem árt egy olyan, ami elől gombolós
4.Betét, bár kapni fogsz, de nem árt ha viszel olyat, amilyet szoktál használni (a legnagyobb fajtáját), lehet jobban jársz vele
5.Sok sok bugyi (min. 6 db)
6.Zoknik
7.Tejserkentő
8.Sok sok palack ásványvíz (sokat kell innod majd), de ezt is majd visz apa mindennap, vagy egyszer egy zsugorral
9.Evőeszköz, bögre, szalvéta
10.Babának: érdemes vinni néhány kispelenkát (mert általában a 2 méretet adják a kórházban), néhány bodyt, tipegőt, netán kisplédet, textil pelenkát (mert bár adnak, de nem biztos, hogy sok benne a köszönet) De ezeket is ráér majd behozni a család, meglátod, hogy szükség van e rá.
11.Telefontöltő, telefon
12.Fogkrém, fogkefe, alapvető tisztálkodási eszközök, törülköző (praktikus a sötét, vagy mintás), kéztörlő, tusfürdő, fésű…
13.Popsitörlő neked és a babának is jó
14.Ha van mellszívód sterilizáld ki előre és ha szükség van rá, majd beviszik neked (ha nincs, nehogy vegyél, lehet nem is lesz rá szükséged)
15.(Szoptatós) melltartó, bár bent jobb ha nem hordasz melltartót, a tejtermelődés miatt, viszont haza kell valamibe menni, néhány melltartó betétet is készíts, elképzelhető hogy már csöpögni fog az anyatej a cicidből
16.Papírzsebkendő, WC papír
17.Szatyor a szennyesnek
18.Hazamenetelhez ruha neked és a babának: akár amibe jöttél, abba is hazamehetsz, a babának szükség lesz évszaknak megfelelő öltözetre és hordozóra, de ezt majd apa behozza (érdemes előre összekészíteni a kevésbé gyakorlatias apukák részére)
19.Pénz, toll, papír (írni mikor melyik mellből szopott a baba, könnyen elfelejtheted)
+1: az anyakönyvezéshez szükség lesz:

személyi igazolvány+lakcímkártya (apáé fénymásolva is jó)
1 hónapnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat (ezt annál az önkormányzatnál tudjátok kikérni ahol a házasságkötés volt, de ha a szülés és a házasságkötés egy városban történt, akkor el szokták fogadni a régit is) vagy friss apasági nyilatkozat

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Tina
Vigyázz magadra!

Kép
:wink:

Kép
Chloe 2010.07.02.
Lia&Oliver 2012.11.20
Adam 2014.06.26
lombikbaba

Ircsi, most pont ezt vizualizálom, hogy ikreim lesznek majd, egy fiú és egy lány :wink: :lol: 8) :lol: :lol:

Kép
xtina75

Jó reggelt!

Ircsi
Vanilla is azt írta, mint amit belinkeltél.
"Csalántea: enyhíti a terhesség során kialakuló vashiányt (de rendszeresen nem fogyasztható, csak 1-1 alkalommal, mert vízhajtó hatása van)"
Napi max fél liter.....

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

Bmass

Mikor jöttetek Pécsre, akkor tudtad, hogy 4-ből 3-an nem fogunk ráérni 4-fél 5 előtt.
Na meg kimentetek Kozármislenybe, szóval ha sikerült volna előbb szabadulnunk se tudtunk volna odamenni.
Így bocs, de én nem érzem magam hibásnak, hogy meghiúsult a tali.

Ha a reagálásról van szó akkor meg én kb kétszer írtam konkrétan neked, de sose kaptam semmiféle reakciót, választ...akkor most durcizzak? :roll:

Legutóbb mikor mondtad, hogy elnéztek Mo-ra, akkor mindenki felszólalt, h de jó, talán most sikerül talizni... szólj ha te nem így emlékszel!

Aztán jött, hogy nem is jöttök Pécsre, csak Tolnára(asszem), aztán már h csak Pestre...
Nem rokonok laknak ezeken a helyeken?
Mindegy....

Csak rosszul esik, hogy úgy hozod ki, hogy nekünk kellene rosszul éreznünk magunkat....

Sorry....ami a szívemen, az a számon.

Clárika
Kép
...alig tudom elhinni, hogy teljesült az álmom, hogy mindig itt leszel velem, hogy belőlem lettél, és általam létezel. Én pedig Teáltalad.
clárika

[quote="evilany"]C írta:evilanysászár után is van ez a nagy vérzés? :?
Haskötőre tegnap rákérdeztem,azt mondta ha engem megnyugtat használhatok :)

Én hála istennek azok közé tartoztam(mindkét szülés után) akik nem igen véreztek! :D
2 napig volt valami vérezgetés...de abszolut nem mennyiség.
Állítólag ritka az ilyen.
Haskötőm nekem is lesz...nekem bevált

csak gondoltam leírom :)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

[quote="lombikbaba"]
írta:
lombikbaba
Gmail-törlés
Csak az lehetett, aki tudja a belépési adatokat!
(Eddig nem szóltam, de... ha minden újonan érkezőnek egyből megadjuk az elérhetőséget, akkor mit is várunk? Nem kellene először megismerni az illetőt? Zárt topiknál is uez lenne... :? )

Ezt is megbeszélhetnénk akkor, hogy mikortól számít valaki nem újnak?
Időhöz kötjük, vagy hozzászólásszámhoz?
Vagy ha kérdezi, akkor szó nélkül elsiklunk felette?-akkor vajon itt marad a fórumon, ha még válaszra se méltatjuk, vagy íjuk neki, hogy bocs még új vagy? Még 2 hozzászólás/2 nap/2 hét s akkor megadjuk ha elég aktív vagy a fórumon?

:roll:

Clárika
Kép
clárika

[quote="brikancs"]A írta:brikancs málnalevél, szüléskönnyítő, 34.-36. héttől lehet inni, 2-3dl-t. A méh simaizmát lazítja. Annyit tudok még gyorsítja a vajúdást. Ha jól tudom a tágulást is könnyíti.

.....és ezt én is így tudom :D
Én is fogom inni :D :D :D még 4 hét...és isznya :D

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

bocs a betűméret nem direkt volt.....

Clárika
Kép
clárika

A másik, hogy megismerni az illetőt...

Engem ismertek?
Szerintem nem, mint ahogy én se ismerek senkit.
Azért mert hozzászólok pár témához, meg felteszek pár kérdést, nem ismerjük meg egymást (kivétel a Pécsiek, hisz ott volt személyes kontakt = reakciók, hangsúly, mimika ami jócskán hozzájárul ahhoz, hogy megismerj valakit).
Szerintem...

Clárika
Kép
clárika

Jó reggelt

Kép

Este már olyan későn értünk haza hogy ugyan visszaolvastam,de nem volt erőm reagálni,meg talán jobb is...majd most...
Este fél 10kor vacsoráztam(khm...)na utána akkora móka volt odabent,hogy már kérnem kellett Mikit tegye a hasamra a kezét,mert akkor általában leáll a kisfickó,na most csak lassult tőle,persze én meg szórakoztam eleinte,rátettem egy poháralátétet a hasamra hogy mit szól hozzá,próbálta lerugdosni,vicces volt-egy darabig. Végül elnyugodott és képzeljétek hagyott aludni egész éjjel! El vagyok csodálkozva :) de már rugdos és reggelit kér.

A konyhai teljesen átázott falon viszont megjelent a penész :evil: :evil: Dia,fújjam rá a Savot most,vizesen? (az életben nem szárad ki..)

Bévi szépek vagytok,a lakás is,de pocakfotót nem tettél,pedig olyan szépeket mutattál(pl amit barátnőd csinált)

Tina örülök hogy minden rendben!!!!

Melisch,sok az 5 liter,persze,de ha az nem volt nekik elég amit alapból ittam(és szerintem az is elégséges volt...) csak nőtt már 3 cm-t a víz,persze lehet abszolut nem ettől :lol: de a veséim átmosva az tuti és a bőröm sem lehet dehidrált :) majd lassan visszaveszek,3.5-4 literre.Melegben kívánom is mondjuk.
Csuklás:ritmusos apró kis mozgások,érdekes.
Keményedés: :evil: ha ez az,akkor feszülő görcs szerű alhasban,olyan mint mikor már régóta kell pisilned és begörcsöl a hólyag...aztán elenged...hálisten nekem most elmúlt...
Hogy nő a cicid,naná hogy létezik...:)

Vanilla nagyon sajnálom a gondjaitokat,nagyon nehéz lehet az anyagiak miatt...:( képzelem ez még pluszban mennyire idegtépő. Remélem mielőbb jobb lesz...párod jobban van?
Babaruhacsere:szuper :wink:

Brikancs,vizsgához drukk!

Maccs te kis éjszakai bagoly :) te is hozz ám képeket!
Jól vagytok? Diétát tartod,hogy bírod?
Kiváncsi lennék a hangodra is most már :) Lehet egyszer felhívlak :)

Szilvi35 nem felejtettem el a pü.témát,de este nem volt rá idő,erő,majd ma :)

Mindenkinek köszi a listákat,igazán hasznos.Lassan nekilátok majd.

Ircsi ezek a babák gyönyörűek!!!!
talira nem írtál semmit :?

Na és akkor,Bmaas...
aludtam rá egyet. A talival kapcsolatban,azért azt tudtad Te is,meg már talán az egész fórum,hogy a pécsi talik fél 5-5 körül kezdődnek,mivel Clarika és Tündi dolgoznak,rájuk vagyunk tekintettel.De,a múltkor itt ültem du.2-fél 3tól teljes harci díszben és vártam rátok...arról nem tehetek hogy Kozármislenybe mentetek,én oda utánatok menni nem tudok,mivel nincs autóm. Szívesen találkoztam volna veletek,de ha így alakult,nem vettem a szívemre,gondoltam majd máskor. Mostant én is úgy értettem hogy nem jöttök Pécsre,Tolnáról volt szó.
Én is azt gondoltam,hogy családról szól elsősorban és másod,harmadsorban fórumtalikról...a találkozók tök jók,mi is röhögcsélünk,meg megosztunk sok mindent,ja meg eszünk fagyit naná,és szívesen látunk bárkit pluszban. De itt a fórumon is jó beszélgetni ugyanúgy. Az hogy nem kapsz mindig reakciót,megesik,biztosan. Én se kapok mindenre,bár bevallom én annyit írok hogy legtöbbször azért van válasz is,de biztos sok mindenre nincs.Persze,ráérek,majd nem fogok ha itt lesz a picur.Addig meg kihasználom ezt,nyilván amíg 2 műszakban 12 órában dolgoztam,nem így mentek az én dolgaim se. Amiket írsz,elolvasom,de nem mindig tudok reagálni,épp egyik nap fejtettem ki,hogy már meglevő gyerek témákra nem tudok mit írni,főleg nem idegen országban. De biztosan nem is feltétlen tőlem várod a válaszokat.Család,hát az nagyon szomorú,hogy ilyen a családod,főképp a férjed,ezt már többször írtam,csak mondjuk megérteni nem annyira tudom,ne haragudj,én nem tudnék így élni.
De szerintem nem kell ilyen véresen komolyan venni a dolgot,meg hogy nem vagy befogadva-szerintem mindenki be van...jó csapat és igyekszünk figyeni egymásra. Biztosan tombolnak a hormonok,ezért ilyen érzékeny mindenki.Bevallom hétvégén kicsit én is kiakadtam az album téma kapcsán,aztán kiderült a technika viccelt meg,ez szomorú mert szerintem a táblával kapcsolatban is ez volt. De ilyenkor szerintem nem kell senkinek törölnie magát,meg ilyenek. Ha úgy jobb,lehet pü-ben is kérdezni,kétséget elvetni,bizonyosságot szerezni,főleg kényes kérdésekben.
Ilussal évek óta járunk egy másik fórumra,az se működik jobban mint ez,sőt,mégse kell ez mindig,ki miért bántódott meg és kire nem figyelünk.Figyelünk mindenkire. Ha nem kapunk választ,tessék hangosan szólni...
A fórumok számomra nem erről szólnak.Tök jó hogy vannak,szeretek ide járni,remek hogy együtt éljük meg a terhességet és később majd az anyaságot,de semmiképp nem konfliktusokról,sértődésekről kéne szólnia,arra ott a való világ ami épp elég kemény.
Na remélem érthető voltam és nem túl nyers. Monológ lett,bocsi,2x nyitottam most én is,hogy ne maradjon ki senki és semmi.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

És a másik,bár már az előbb is leírtam,szerintem az ilyen apró fricskákat,megjegyzéseket,félreértéseket próbáljuk már elsősorban pü-ben tisztázni,vagy ha úgy nem megy,akkor aludni rá egyet,mert sokszor tényleg olyan nyers hangnemben jönnek ki ezek a hsz-ek...nyilván nem ez a cél,de sokszor már nekem is megüti a szemem ez-az.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
evilany

Na végigfutottam mindent.Bocsi hogy először csak reagáltam és nem köszöntem :) :(

Mindenkinek szép reggelt!!!

Tina! Örülök,hogy a helyzethez képest jól vagy!
Barbi! Gyere vissza-ne csináld!!!!

Ma nem hiszem hogy sokat leszek...inkább pihenek,este majd kiköptem a tüdejemet...és már a hasam is fáj a sok köhögéstől!
Védőnő rámhozta a frászt....felhívtam,mondtam neki hogy olyan recsegés szerűen érzem mozogni babómat(máshogy nem tudom elmagyarázni) nem folyamatosan ,de napi 3-4szer legalább.
megkérdezte nem-e kevés a magzatvízem? :shock:
Mondtam nem tudom...legutobb még normális volt 12cm.
Megkérdezte fáj-e amikor babó mozog...mondtam neki sokszor kellemetlen...azt mondta jövő héten kedden mondjam a dokinak...
NA most aztán okos lettem...
De nem parázok!!! (feleslegesen) megvárom a keddi vizsgálatot...utánna úgyis lesz Uh-m

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Csillag,ne parázz,nekem most a közel normális vízzel se jobb mint volt a kevéssel,na úgy értem szerintem akkorák a babák már hogy mindenkinek kellemetlen némely mozgás.Nálad minden rendben,elég a vized!!! Helyezkedik a kisasszony :wink: :wink:
Köhögés:nem lett még jobb? Szeded az Aktilt?

Tali hogy legyen holnap?

evilany

Kép

evilany

Na leléptem vissza a pihe puha ágyikómba amiből imádok kiszálni,mivel kb 22cm-re van a földtől :(
Majd benézek...de nem ígérek biztosat :(
Legyetek jók,vigyázzatok magatokra!!!

Tina,Évi,Bévi...mindenki...pihenjetek sokat! (ha tehetitek)

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Tali:
Szokásos hely, szokásos idő? :D

Clárika
Kép
clárika

Csillag,Limo,ti hogy értek oda? Mares,jössz?
Clarika OK :) Filmeket nézted?

evilany

Kaptam pü-t :) így maradtam egy kicsit-visszanéztem :D
Nem jobb a köhögésem...sőt...
Szedem az Aktil Duo-t...remélem segíteni fog.
Ne hari csajok,ha holnap délelőttre nem lesz jobb,akkor nem merem megígérni a talit!!!
Nem szeretnék senkit sem megfertőzni...tudom milyen érzés ez...és nem kívánom senkinek sem hogy átélje!!!!
Iszonyatos!!!!!!!
De remélem jó lesz a gyógyszi rá...mert már nagyon unom az állandó hasfeszülést köhögés közben...
babónak ne legyen baja...én még elevickélek valahogy a helyzettel...csak babót féltem!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Évi!

Igen, néztem a filmeket, jó hogy szólsz, így remélem nem marad itthon :)

Tünde betanítás ide vagy oda te is odaérsz...ugye?

Csillga mennek a +++++ -ok, hogy távozzon belőled a sok nem oda illő betegséget okozó! :)

Clárika
Kép
clárika

Csillag,érthető...sajnálnám ha nemj önnél,de mielőbb gyógyulj meg ez a lényeg.

evilany

Clarika mikor lesz UH??

evilany

Köszönöm csajok!

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Na most már tényleg lelépek pihenni...fájok :?
Majd jelentkezek

Kép
Geri és Kriszti
csillagfeny1976
Romonya

Ma hívom a dokit, mert tegnap végigdolgoztam a napot, nem akartam este hívni már, de ha lehetséges, akkor vasárnapra kérném, mert akkor Anti is biztos tudna jönni!
Remélem még fog látszani valami....nem túl nagy már ehhez a baba....

Clárika
Kép
clárika

Na reggelizek mert manó már kifúrja az oldalam érte,aztán posta,bolt(végre nem esik...!!)fürdök,hajat mosok,vasalok,(komótosan...) ma nagyon finomat főzök(sütök) paradicsommal zöldhagymával töltött sült csirkemell,petrezselymes krumplival,azt be kell pácolnom jó előre,és elvileg porszívózni is kell,de azt majd este...

evilany

Nekem azt mondták a medisonban a 33.hétig visszamehetünk képért,addig még nem túl nagy.

evilany

evilany

Szép jó reggelt mindenkinek,nem rég keltem fel ilyen is rég volt már :lol:

Évi majd rakok fel pocakfotót is csak tegnap még azt sem tudtam sikerül-e feltölteni az albumot vagy valami gubancot csinálok vele!!Tomika nagyon aktív de mostanság Lili is nézem a hasam és nevetek jókat rajta!!!!!

Csillag gyógyulj meg és vigyázz magadra pihenj sokat és nem lesz semmi gond,és holnap mellőzd a fagyit :?

Évi még abban igazad volt,hogy ha valakinek akarunk írni valamit akkor inkább privát üziben,lehet tegnap én is nyers voltam sőt biztos az üzimmel de már kijött belőlem és nem bírtam bent tartani,de viszont néha tényleg olyan egy-egy üzenet ami sértő még számomra is nem csak annak akinek írják,bár biztos vagyok benne nem direkt van meg ha személyes beszélgetés lenne akkor nem úgy jönne le,de itt más,és jobb ezt megoldani egymás közt.Szerintem most már mindenki egyre feszültebb és mindenkinek egyre nehezebb várni és aggódik mindenki a lelke mélyén akárhogy is van és ez érthető!!!!!!!!!

Kép
bévi

Évi végre nálunk se esik az eső ki süt a napocska,jön nemsokára a barátnőm aki fodrász fejet varázsolunk nekem :lol: és majd én is megyek ügyeket intézni van mit ezek a hivatalok kiborítanak,egy éve hagytam abba a boltot de még mindig van mit intézni,őrület mindenhol külön kérvényt kell benyújtani szüntessék meg a vállalkozást és ez most jutott eszükbe mikor rám akartak verni 60 ezer iparüzési adót és bementem és kérdeztem kezét csókolom mire mikor nekem már egy éve nincs is meg,hát ezt le kell zárni,én meg kikeltem magamból,hogy már egy éve fodrászat van a boltom helyén neki is van működési engedéje és nem tűnt fel két vállalkozás működik egy helyen csak most mikor pénzt kell fizetni.....de persze kiderült nem jogosa kérik és most megyek a törlőhatározatért mert inkasszót raktak számlámra.

Kép
bévi

Na mosogattam,beraktam egy mosást,elindulok postára,boltba.
Bévi nem irigyellek na a fodrászért igen a többi herce hurca...ne felejts el rendesen étkezni közben.

evilany

Sziasztok!
Köszi a gmail címet és a bizalmat! :)
ami a vérzést illeti, én a másik véglet voltam, nagyon sokáig kellett betét. Az is hozzá tartozik, hogy minél többedik szülés, annál jobban ki van tágulva a méh, így tovább tart, míg eléri a nagyjából eredeti méretét, tovább tart az összehúzódás, és általában ezért az első szoptatások is több görccsel, fájdalommal járhatnak. Jól mondon, Ircsi? (Ikreknél persze ez fokozottabb, pláne ha olyan óriás bébik, mint az enyémek voltak :lol: )

Bévi! az sosem tűnik fel a hivataloknak, ha véletlen többet fizetsz, vagy többen befizetik ugyanazt, bezzeg, ha nem!!! Milyen érdekes!!! Ritkán hallani olyat, hogy ezt visszautaljuk, mert már nem kell fizetnie, vagy vmi hasonlót! Ja, és ha te késel, mindig ott a késedelmi kamat, ha ők, és ez így kiderül, akkor legtöbbször a "bocsi"-ig sem jutnak el!! Na, nem puffogok, legyen inkább vidám napja mindenkinek!
Üdv: Claire
claire

Sziasztok. Vagyok...

Hivatali dolgok...
Most olvastam, bár már hallottam róla, hogy a sárga csekkek is úgy működnek már (bár lehet, hogy eddig is ez volt, de nem volt soha gondom) hogy a HI-re a pénznek az ellenoldali számlán kell lennie.

Hehe, a posta meg a gyorsaság... Eddig, ha kérdéses volt, a sárga csekken a feladás dátumát kellett igazolni, és pont...

Mindegy...

Tegnapi vitához nem szólok hozzá, de a megjegyzésekkel egyetértek. Pont.

szilvás76

Sziasztok!

Ma is sikerült szuperül visszaaludnom, úgyhogy fél 10-kor kászálódtam ki...de azért ma jobb már...két napja olyan nyomi voltam..csak testileg voltam szerintem itt...lelkileg valahol kóboroltam a lakásban, de mára visszataláltam már...:)

Este Gáborom játszott jó sokat a babával (egymás kezét fogdosták, ha apa odanyúlt, akkor baba gyorsan megfogta apa kezét...és ezzel játszottak...nagyon édesek voltak...:) ) de ezután úgy bepörgött a lurkó, nem aludt egész este...meg már két napja, szinte folyamatosan fent van...

Évi...azt hiszem anno mi is használtunk ilyen penészölő cuccot, de már csak a száraz falra fújták apuék...

Csillag...pihenj tovább...remélem nem lesz semmi baj a dokinál se...

Barbi, már egyszer leírtam a véleményem erről bár nekem nem sok jogom van ebbe beleszólni, mert tényleg alig pár napja írok csak ide, és veled szinte nem is nagyon találkoztam még itt a fórumon...de nagyon nehéz összehozni ilyen találkozókat, és tényleg nem olyan, mint amire számítana az ember (ezt nem feltétlenül negatívumnak értem)...a másik fórumon Budapestiként már sokszor el tudtam menni taikra...de ott is volt nem egyszer, hogy hónapokig szerveztük, hogy mindenki ráérjen, és a végére senki nem tudott elmenni...
De a talin is látszik, amúgy, hogy ki az, akik esetleg már jobban ismerik egymást, és ki az, aki nem...néha csak ültem ott kukán, mire hozzá tudtam szólni dolgokhoz...és érdekes, de talán legközelebbi kapcsolatom egy olyan lánnyal lett, aki tőlem elég messze lakik (gyöngyösön), mégis szoktam vele találkozni, és mindig tudjuk, hogy mi történik épp a másikkal, pedig ő már tényleg csak fényévente egyszer jön fórumozni...
Biztos rossz lehet egyedül, de ennek van más módja is, hogy meg lehessen beszélni... (most így visszaolvasva, lehet, hogy zagyvaságot írtam, azért remélem a lényeg érthető)

Ma főzök hagymalevest...már úgy várom, csak ki kell hozzá mozdulni a lakásból, és itt még olyan fúj idő van, de bíztató, hogy jön a napocska...:)

Na, meg mindjárt megpróbálom felhívni anyut...remélem nem nyomja ki a telefont, mert most duzzog rám, amiért segíteni próbáltam neki... :?

Ilus

KépKép
badzsulka

Én már semmit nem fizetek postán. Kinek van arra ideje? Minden utalással megy, limit van megadva, ha elszállnának. De ha mégis jön valami csekk, akkor átutalom a neten. Én nem fogok ott ácsorogni órákig, az tuti. Mindenkit erre biztatok, évente 1x megyek postára - mikor feladom az adót (ezt is lehetne a neten, de még nem jutottam el odáig, hogy kérjek magamnak jelszót). Ha ajánlott levél jön, két kismama is van a szomszédban, meg van velük beszélve, hogy ha nem Apeh, vagy illetékhivatal, akkor átveszik. Ha csomag jön: van egy postai dolgozó az utcában, szintén gyesen, ő átveszi, dob egy sms-t, és este megyünk érte :)

Kép
xtina75

Szép napot mindenkinek!

Csillag! Jobbulást, kúráld magad! Szuper tippet nem tudok adni, nekem januárba volt ilyen nagyon köhögös időszakom, és szerintem az idő múlása gyógyított meg. Nem is nagyon mertek írni semmit, mert még a 12. hét előtt voltam. Aztán végre a doki ajánlott egy gyógynövényes köhögéscsillapítót, aminek a neten utána néztem az a gyógynövény terhességbe nem ajánlott. :?

A hivatalokról tényleg jobb nem is beszélni. Ezt a sárga csekk dolgot én is hallottam, de nem igazán értem, mert a Ptk. szerint viszont ha valaminek a határideje 10-e, akkor azt te 10-én éjfélig teljesítheted. Igazából nem túlságosan izgatnak fel a határidők, úgyis csak fizetéskor fizetek! :)

Tali: nekem az 5 óra is jó, tudjátok itthon ülő ráérő kismama vagyok :)
limo73

:roll: A szomszéd a csöpörgő esőben törölgeti egy ronggyal szárazra az autóját! :roll:
limo73

Limo...szomszédod... :wink:

Na, sikerült beszélnem anyuval, és nem nyomta ki a telefont...ez már haladás...:)

Tényleg, Évi, Ircsi...nincs esetleg valami diéta vagy bármi étrendi tanács esetleg májbetegeknek? Anyu eddig kemo-t kapott (Hepatitisre), most az autoimmunra kap szteroidot, addig leállították neki a kemot, de mindig csak sorolja, hogy mit nem ehet (bár szerintem ebbe van egy pici túlzás, mert eszerint a gyógyszerein kívül semmit nem ehetne)...úgy segítenék neki bármiben, de olyan nehéz...

Ilus

KépKép
badzsulka

Ilus,

Májbetegeket nem lehet terhelni fűszeressel, zsírossal, alkohollal, ennyi tuti. Nekem is van májfunkciózavarom, igaz, hálistennek 20 éve tünetmentes, de nem is terhelem meg túlságosan a szervezetem (max néha, egy kis zsírossal), de nem eszek túl fűszereset, alkoholt meg annyit, hogy egy meglett ember nem rúgna be az én éves mennyiségemmel :)

Alkohol fogyasztása tilos.
Élvezeti szerek kerülése (dohányzás, élénkíto anyagok, drogok).
Megfelelo mennyiségu fehérjebevitel napi 1g/tskg (állati és növényi eredetu egyaránt).
Megfelelo kalória-bevitel (2000-3000 kcal).
Táplálék homérséklete megfelelo legyen (ne legyen túl hideg és forró mivel ezek fogyasztása hányingert okozhat)
Többszöri kis étkezések és utána pihenés (nyugalom biztosítása).
Csökkenteni a nátrium bevitelt.
Élelmi rostokban gazdag táplálkozás (segít a szervezet méregtelenítésében)
Folyadék mennyiségének megszabása (ascites esetén).

Bővebben: http://www.betesz.hu/ibr/dieta/maj.htm

Kép
xtina75

Kicsit most lepihizek...gyomrom megint rosszalkodik...később jövök még...Gábor ma sokáig dolgozik...

Ilus

KépKép
badzsulka

Megjöttem,szarrá áztam,mára nem tudtam felhúzni a cipzárt a széldzsekin így nyitott kabáttal kapucnit felhúzva közlekedtem mint egy toprongy :evil: megint esik,és a fal csak egyre rosszabb. Vettem Savo-t,majd Miki du.kipróbálja. Meg vásároltam egy csomót,epret pl. meg gumicukrot az embörnek :)

csekk:én ma adtam fel a 05.31-i Hi-s fűtést... :shock: de lesz*rom,ők se sietnek a fűtéselszámolás visszafizetésével...

Baba megint nyomkodja az oldalam olyan fura érzés. A boltban is rákezdett,én meg hajlongok mint a nyárfa :shock:

evilany

Évi, vigyázz magadra!

Kép
xtina75

Sziasztok!

NA reggel óta szépen visszaolvastam a nagy termést :)

VAnilla: remélem párod hamarosan jobban lesz, az ex-ekről és a miért nem annyi pénzről pedig én is tudnék mesélni, bezzeg ha több jön, akkor meg kusss van :)

Bévi: te csak pihenj, és vigyázz magadra! penész: uram baromi sokat szellőztet és amikor lát kis penészt akkor Domestossal szokta lekezlni... de már száraz falon ( mert ugye nálunki is festés van..)

Ilus: haverok, bakker, hogy csak úgy jönnek, hajam hullana :) de kitartás!

CSillag: biztos, vagyis remélem minden okés, majd a holnapi fagyi jót tesz babónak is!

Tina: örülök, hogy műtét jól sikerült, és a lagzi is mindjárt itt van és jövő hétre jó időt is mondanak!

Évi: nyámi micsoda kaják!

NA MOST A NAGY CSÖND, MERT ELFELEJTETTEM KINEK MIT AKARTAM :) :)

Claire: két bentlakó érdekes has-formát alakíthat!

Woddy: hasfotó nagyon állat!!! :)

Sucer : értékek szuperek :) ( vagyis amit olvastam mert én ugye ott még nem tartok)

Limo: hát vannak ilyen vad emberek, mint aki esőben ablakot pucol :)

Szilvi35: céééép pocak :)

Dia és Szilvi nektek is puszka.... :) meg mindenkinek Tündinek Bmassnak mindenkinek :)

Kép Kép

KépKép

Kép

Kép Kép
kfmares

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?