Új privát üzeneted érkezett!

zuzmoo: Igen, úgy értettem ahogy Nóri írta. Nincs ki ennyire a feje belőle. Legközelebb kipróbálom hogy hajtok egyet a derékpánton. Az általában segít.

funky: Gépedet sajnálom, remélem hamar megcsinálják.

reni: Nekem is eszi a MT Barbus. :D De nekem már egy kengurut is megevett. (Még jó hogy nem vagyunk ausztrálok, mert ez félreérthető lenne.)

juci: Hajrá balcsi! De jó nektek.

erusverus: Barbusnak a terhességem alatt hallgatott Rammstein jött be. :)

agic: Szerintem te is megdolgoztál érte.

Nekem a tali túl messze lenne. :( Majd ha sikerül a Margit-szigeten összehozni.
vicky79
Budapest III. kerület

Most nézem, hogy 2011. februárban senki sem fog szülni? :shock: Még mindig nem indított senki topicot, pedig úgy várom, hogy olvashassam őket, kicsit nosztalgiázni :) Remélem, a 2012. februáriba én is írogathatok majd :D

Azért ez borzasztó, hogy én még mindig csak 154 hozzászólásnál tartok! Na majd írok ilyen rövideket és jól leelőzöm Nórit :D

Kép

Ági
agic83

2 év különbség:
szerintem ahány ház annyi szokás:
a bátyámmal 2 év különbség van köztünk, és a mai napig nem jövünk ki :?
de komolyan, megküzdöttünk minden nap a születésemtől kezdve (bottal jött nekem amikor anyukám szoptatott, szegény ki lehetett rendesen)
az utcánkban van egy 3 éves különbséges variáció és ott is hasonló a helyzet
unokatesóméknál 3.5 éves fiú-lány ikerpár-na ők kijönnek :P (de van h. ütik-verik egymást)
szerintem ezt így nem lehet eldönteni, h. 2 év jó, 3 év szar.és mi van az 1 és a 4-gyel??

részemről meg ha nem leszünk megint olyan felelőtlenek apával és ahogy esik úgy puffan, akkor kivárom a 4, 5 évet, de minimum az ovis kort
ja feltéve ha apa megnormálisodik

zsó
Kép
pcd1985

Ági!

A szomszéd srác gyógyszerész. Én meg nézem, hogy dr. Na akkor mivaaan? Aztán olvastam a törvénymódosítást erről.
Sztem nyugodtan használd! Elvégre ami jár, az jár!

Én azt nem komálom, amikor valaki használja doktori címet, mikor kurvára nem abban a szakmában tevékenykedik. Nekem volt egy külkeres főnököm, aki doktor volt. Na az valami állatorvosféle volt régen... Vagy az itteni ingatlanos is Dr. P. Cs. aki nem ügyvéd. Miből doktorált basszus, sarokházból??? :shock: :lol:
Vendég

Hívtak a Liliputiék: kész van a Mei Taiunk. Már csak el kell mennünk érte! Hurrá! Akkor én is rakok képet majd! :) Mert szép, pillangós! (nekem lepke volt a jelem bölcsiben is és oviban is, és azóta is sok lepkés cuccom van)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

hordozás:
előre írom, h. mindenki nagyon cuki az MT-ben és jó dologez így
de vam itt egy csaj aki az 5 hónapos, de Mircinél kisebb babáját kifelé kötve hordozza úgy h. a gyereknek keze-lába-feje lóg és ha elalszik akkor fogni kell a fejét
és ez kendő, és ha csak ezt látnám, h. ez a babafelkötés akkor nem tetszene az tuti

zsó
Kép
pcd1985

Nemrég tanultam, hogy a babák tipikusan rossz alvók lesznek 3-4 hónapos korukra. Ezen nem segíthetünk azzal, ha jól megtömjük este pl. táppal (anyatejjel ugye nem tudjuk, ha szoptatunk). Az ébredés oka, hogy nappal többet vannak fenn, kinyílik az értelmük, minden érdekelni kezdi őket, ezért kevesebb ideig "szöszölnek" az evéssel, Na, ezt éjjel pótolják. :lol: Természetes dolog, majd elmúlik. Csak ugye, akit addig elkényeztetett a babája az éjszaka átalvásával, az zokon veszi! :wink:

Borit ma nem vittem oviba a fantasztikus időjárás miatt, kicsit megette az idegeimet délelőtt, pedig Piri néni is átjött. Emőke továbbra is kis tündér, bár némi szopisztrájk időnként bejátszik. Azt hiszem, rájöttem az okára, kezelés alatt áll. 8)

Emő is rágja a kendő szélét, de nem sokáig, mert igencsak hamar bealszik benne.
ktc

Nóri!
Szerintem még ennél is viccesebb: Dr. X.Y.-né. Aki csak azért veszi fel így a férje nevét, hogy doktorné legyen! :) Aztán lehet, hogy még érettségije sincs. :D

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

2 évesen a gyerek jobbára nem szobatiszta, míg 3évesen igen. 2 évesen nem beszél többnyire folyékonyan, 3évesen igen, 2évesen kezdi felfedezni az önállóságot, kezdődik a dackorszak. A kétévesek bölcsitlen fele ritkán tud egyedül étkezni. A 3évesek gyakran tudják ezeket is. Egyedül öltöznek, egyedül vetkőznek.

Nem mondom, hogy a kétévesekkel baj van. Köztem meg a húgom közt 13hónap van ugye, szóval nekünk az is nagyon jó volt. Meg persze gyereke válogatja. De ezek az apróságok nekem most nagy előnyt jelentenek!

Ja és akinél 2év a korkülönbség, az egy 15hónapos mellett esik teherbe! De eleinte én is 2évet terveztem köztük. Csak igazán 2éves kora körül éreztem, hogy szeretnék teherbe esni!
Vendég

Nóri, ha tudnád milyen idióta dolgokból lehet doktorálni!!! :shock: Sarokház :D :D

Kakti, várjuk a képeket, olyan szépek ezek az anyagok. Én éppen most akarom rávenni magam, hogy varrjak a járókába valami anyagot és azért vagyok lelkes anyagmániás (mármint nem olyan anyag :D).

Kép

Ági
agic83

ktc írásáról jut eszembe de nem a témával kapcsolatos, hogy hogy lehet egy gyereket tömni :D ?én ugye itt rinyáltam, h. a gyerek csak 60 grammot szopott, most napi 4 tápot eszik üvegből és csodák csodája, van h. tápból is csak 60ml kell és egyszerűen nem éhes :D
ha tótágast állnék SE enne
következő gyereknél okosabb leszek

zsó
Kép
pcd1985

2012 tavaszi babavárásba mi is szívesen benevezünk! Állítólag a betegségek miatt jobb, ha a nagyobb még nem jár közösségbe, mert kevesebb sz@rt visz haza az újszülöttre.

A 2011-es februári babavárók számára nem nekünk kellene topicot nyitni? Mintha ezt is az előttünk lévők nyitották volna...

Hétfőn nekünk nem jó a tali, szemészetre megyek a csajokkal. 1,5 hónapja megvan rá az időpont. Emő még épphogy pocaklakó volt, amikor Borit vittem kontrollra, a doktornő kapott az alkalmon, s előirányozta, hogy a kicsi 3 hónapos korában mindkettő gyermeket látni szeretné. Bori rejtett kancsal volt, több hónapig ragasztgattuk felváltva a szemecskéit. Meg hát mindkettőnknek (apa, anya) van szemüvegünk, így rizikócsoportban vannak a gyerekek.
ktc

ktc: akkor ne stresszeljek, hogy két napja b@szik aludni a gyerekem???? éccaka ok, de nappal halál. egyszerűen nincs el egyedül, ha ott hagyom nyöszörög, vagy sír. de nem tudok egész nap vele foglalkozni, és sztem nem is kell, ugy a büdös életben nem tanulja meg, hogy játszon el egyedül... szerintetek?

Edit

Kép
ézsóné

de télleg, csajok tanácstalan vagyok. egyik oldalrol: azt hallgato, hogyha mindig mindenhova cipelem magammal, pihenőszékbe a konyhába, stb, akkor tulságosan magamhoz szoktatom, és nem fog ellenni egyedül, stb. másik oldalról: fogalmam sincs mi lenne a jo...

Edit

Kép
ézsóné

kakti: Mikor jösz a mei tai-ért? Akkor összefuthatnánk.

zsó: A kenguruban én is vittem Barbust kifelé, de a mei tai-ban nem lehet. Meg már nem is vinném így. Majd ha nézelődik akkor a hátamra teszem.

ktc: Nekem Barbus még mindig jól alszik éjszaka, csak nappal nem annyira. De ez nem azt jelenti hogy kelni fog? Már úgy megszoktam. Csak viccelek, ha kel hát kel. És egyébként mi újság a csajokkal? Mit csinálsz szegény Borival ebben a fos időben odabent?

Ezt a nagyobb gyerekes anyukáktól is kérdezem: mit lehet velük kezdeni a lakásban ha ilyen idő van? Én szerettem a meséket, de csak nem ülhet a tv előtt egész nap a gyerek.
vicky79
Budapest III. kerület

ézsóné: Én is így vagyok Barbussal. Nem igazán van el egyedül. Amikor már nyügi van, akkor beteszem a kiságyba és egy idő után elalszik. Ilyenkor már tudom hogy fáradt. Egyébként meg néha ül az ölemben, msn-ezik (veri a billentyűzetet miközben én írnék), zenét hallgatunk, a játszószőnyegen csörgőzünk. Ilyesmi. De nehéz, ma az ebédet is úgy ettem meg, hogy a gyerek közben már ordított. De azt a 2 falatot már csak lenyelem.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Samuka sem akar aludni. Pénteken oltást kapott, na onnantól kezdve gyakorlatilag átaludta a szombat vasárnapot. De szombat éjjeltől nem alszik éjszaka, vagyis alig. :? Én is uncsizok itthon Samuval, még csak sétálni sem tudunk kimenni. És észrevettem, hogy unalmas vagyok neki egész nap. Meg a játékok is. Előveszem mindet, de megunja szépen sorban. Már elmondtam a létező összes mondókát, zenét hallgattunk, csörgőztünk, hajjjjjjj. :D
Úgy volt, hogy megyek Borival babamama jógára, de oda sem jutottunk el, mert Zsoltinak reggel szóltak, hogy máshol kezd, és elvitte a kocsit. Ráadásul az összevissza éjszaka miatt 11 re jött ki az etetésidő, ami pont a jóga kezdete. :? Eléggé olyan ez a napom,mint az idő.

Kép
zsizell

Mei Tai-t akarok én is!! A Zuram nem engedélyezi, aszondja újabb pénzkidobás... :cry:

Kép
zsizell

Halihó!

Megvagyunk mi is, csak mostanában igazán csak az olvasásig jutok el...

Ma voltunk először babás jógán, tök jó volt, Buckos nagyon jól viselte, alig nyűgösködött, és a relaxációra be is aludt, kihúzta a kajával a végéig, szóval álomszerű volt. kb. 10-12-en voltunk, és vmelyik baba mindig üvöltött, de néha 5-6 is egyszerre, nem volt semmi :) De tetszett, megyünk még.

Nekem is megjött a MT, de anyuékhoz kértem a szállítást, mert ide nem nagyon hozza ki a postás (u.a., mint Nórinál, bedobja, hogy menjek érte... :evil: :x ). Szóval ott van, majd holnap kipróbáljuk.

Tesóprojekt: öcsémmel pontosan 2 év a korkülönbség köztünk, és anyu azt mondta, az kevés. A legfőbb érve a 'két pelenkás egyszerre' problémakör volt (jó, mundjuk csak pár hónapig volt ez a helyzet). Szóval én is kb 3 évet tervezet korkülönböségnek, és sajnos nálunk is szempont az, hogy ebben a kicsi lakásba nem szülök még egyet (ezzel zsarolom a Zapát, hihihi :) különben sose lesz nagyobb). Ha Berci betölti a 2 évet, akkor kezdünk próbálkozni. Legalábbis így tervezem.

Apropos: kicsit összebalhéztam a pappal (talán ezt mondtam már) a születésszabályozáson, mint morális kérdésen (mármint hogy a tabletta és az óvszer sztem nem gyilkosság). Azt mondta, nem az a baj, hogy nem akarok most még egy gyereket rögtön, hanem az indítékok. Hogy én csak a saját kényelmem miatt nem akarok most teherbe esni. Váááááá.... És ha igen? Ezért most Isten haragszik rám? (aki még katolikus: hogy vagytok ezzel?) Talán a keresztelő utánra kellett volna halasztanom a hitvitát... :oops:

Alvás: nálunk még megy az egész éjszaka átalvása, nagyon fájna, ha leszokna róla :( Pedig ennek azért nagyon komoly esélye van. Brrrr :? Napközben mondjuk alig alszik, de még mindig inkább ez, mint az éjszakai kukorékolás.

Nyaralás: van a nagymamámnak egy kis nyaralója B. akarattyán, vszeg oda megyünk le egy hétre, ez a terv.

Viki: már nekem is bele akar szólni Berkó a hozzászólásaimba, ha az ölemben van, kéne neki a klaviatúra nagyon, olyan jól kopog :)

boruska

Szilvi, olyan rossz, hogy nem jött össze a jóga-tali!! legközelebb elgurulok értetek kocsival ha megint ez a helyzet!
(propagálom a programot egyébként annak, aki még az Örsöt jól meg tudja közelíteni!!!)

és az időjárás monnyon leeeeee!!!

boruska

Kakti!
H.D.-val együtt dolgoztam.
Mert?
Cimbid?

Ma kipróbáltam sportkocsiként a járgányt, mivel csak így tudom ráhúzni a hozzá kapott esővédőt.
Így már egyedül is le tudom küzdeni a negyedikről.
Csípőszűrésen voltunk. Nagyjából minden oké.
Egy féle tornagyakorlatot kell végeznünk, mert Domó popóján a redők kicsit aszimmetrikusak, de semmi komoly. (homloktörlős szmájli)

Hova lett Geri, Lara és a többiek?
Biztos valami mikronéz szigeten tengődnek családilag és nagyokat búvárkodnak a környező korall szigeteken.
Mondjuk Palaun.

Kép

Kattkat

Kép
kattkat

Bori!
Hol van ez a jóga az Örsön? A nagy toronyházban? És mibe fáj? És az én béna térdem és bálna méretem nem akadály? :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Rendeltem járókát (köszi Ági :) ), meg aprító/párolómasinát (köszi Nóri :) ). Asszem egy darabig most nem kell költeni a kölökre.

Én a 2013 tavaszi köv.babára szavazok, a 3 év különbséget tartom ideálisnak. Gyerek és mamaszempontból is. Igaz, hogy később a két év különbség talán jobb volna, de az elején még nagyon picinek érzem a "nagyot" ahhoz, ne övé legyen a maximális figyelem.

Bori hozzászólásához: távol álljon tőlem, hogy bárkit is megbántsak, előre is bocs, de ettől rosszul vagyok. Az ájtatoskodástól, a képmutatástól. Nem attól vagy jó katolikus, ha potyognak belőled a gyerekek számolatlanul. Hogy a fenében jön ahhoz a pap, akinek a büdös életben (jó esetben :wink: ) nem volt gyereke, hogy a szemedre hányja ezt. Brrr. Mérges vagyok.

Kép
juci-77

ézsóné edit:
micit se lehet letenni 10 percnél tovább és én kezdő anyuka vagyok de mit vártok, hogy leteszed és eljátszik majd fél órát egyedül??nemhiszem..
EZEKET A KÉRDÉSEKET MAGAMNAK IS FÖLTESZEM, NEM LECSESZŐS A STÍLUS, NE ÉRTSETEK FÉLRE....
azt se hiszem hogy el kéne vagy el tudnánk, majd legfeljebb amikor
"anyaaaa unatkooozooook"
"nem érek rá kisfiam, játsz a játékaiddal...."-ez vajh mikor lesz??
és akkor meddíg fog eljátszani egy fél délelőttöt??
én emléxem, h. 15 évesen szóltam anyámnak, h. ne újságot olvasson, hanem dumáljon velem vagy sakkozzunk, vagy valami, mert unatkozom
nekünk van egy napirendünk, ami elég laza, de kb 20 perces programjaink vannak
pl:
fél 9 kor kelés, 9 ig döglés az ágyba mert anya nem bír fölkelni
Mirci nyekereg
redőnyfelhúzás vigyorgás 10 perc,
Mirci nyekereg
kajamegcsinálás, szobába berohangászás, mirci 5-5 perceket eljátszik az elefánttal
pelus csere-kaja kb 20 perc
cicifejés közbe beszélgetek vele amin bealszik és alszik kb fél 11 ig
(az kb fél óra...)
vagy van amikor nem alszik, de akkor rögtönzök v. mit, pl megcserélem a programot, hogy akkor megyünk egyet sétálni és közbe alszik
és én ezt minden áldott reggel így csinálom
ha beteszem a járókába és otthagyom, ha 10 percíg van el, akkor addíg, ha fél órát akkor annyit, de van egy terv a napra, amit nagyjából betartunk
így sokkal könnyebb az életünk
ha doki jön úgy manipulálok a 10 percekkel h. jól jöjjön ki
ha találkozunk valakivel akkor úgy
ha megyünk valahova akkor úgy csúsztatok

zsó
Kép
pcd1985

nemtooooooooooooooooom, de sehogyse alszik...se rajtam, se kiságy, se semmi egyébként.... :cry:

Edit

Kép
ézsóné

és akkor ugye így kiesik a szabadidő, amikor főzni, takaritani, pakolni, stb szoktam. és ezt így elég necces megcsinálni....

Edit

Kép
ézsóné

Csajok! Köszi a megnyugtatást kötés ügyben... :roll:

Most fel akartam kötni magamra, gondoltam elmegyünk boltba legalább sétálunk egy kicsit. Hát nem bealudt a drágám mire lefejtem :lol:

Megnyugodtam alvás-evés terén is. :oops:

Kattkat! Ide jó lenne elmenni. :wink: De megelégszem a Balcsival is, ha eljutunk oda is... :? Olyan nagyon drágák az igényes kéglik... :x

Emiatt az idő miatt szépen lassan bedepizek :x Úúúúúúúútááááááááálom az esőőőőőőőőőőőt!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bellerreni 2010.06.01 15:01-kor.

bellerreni
Eger

Füstölt főtt csülökkel vígasztalom magam :twisted:

bellerreni
Eger

úúú, ezért mit kapok majd-a napirend mániás zsófi
de pl ma 4íg """"kell""" aludnia,de már fönnt van. na most mi a ....-t csináljak, hát én ki nem veszem, majd lassan felhúzom neki a redőnyt...
ha nem nyekereg otthagyom, ha igen kirakom a járókába
húzom az időt fél 5-5 íg hogy rendesen éhes legyen
ha fél 5 kor vagy 5 kor kelt volna, egyből kaja...így kiegyenlítek...

zsó
Kép
pcd1985

edit :oops: :oops: :oops:
sajnaaaa
nemtom, akkor ez nem rád értendő, ha egyáltalán nem alszik az nagyon xar lehet....
babakocsi-hideglevegő?(tudom, h. az utcán nem lehet főzni)

zsó
Kép
pcd1985

És egy pancsis kép. Apja bohóckodott, de nekem nagyon tetszik :lol: Kép

bellerreni
Eger

Juci - én is pont így gondolom egyébként, ahogy írtad :wink:

Kakti, dehogy akadály, nem egy nagy testedzés, inkább a babát tornáztatjuk, simi, masszír, és a gyakorlatokból is azt csinálod, ami jól esik, gyere!! Buckó még úgy nem kacagott, mint most a zsipp-zsupp-kenderzsuppra :) Amúgy nem a toronyházban van, hanem egy kicsit odébb a Bánki Donát utcában. Árakat nézd meg a weblapon:

http://www.jogastudio.hu/main.php

Kattkat, én is hiányolom őket! De a szigetet elfogadnám, napsütés, nyamm :)

vonalzó: nekem 3 hónapos rajta a gyerek továbbra is... :) ez csak hónapokat mér? :)

boruska

Reni, ezt a képet láthattam az iwiwen is, ugye? nagyon :lol:

boruska

Jujj! Bázz én ma a kötöszködős énemet szedtem elő DE!

Zsó, az Isten szerelmére! (leírjam? ÁÁÁÁ Bunkóparaszt vagyok!!!! Leírom) Tudom, hogy kivételes helyzetben vagy, mert a szüleiddel laksz, de a napirendetek olyan, mintha Mirc a tesód lenne és jókat játszikáltok egész nap!!!
Én legkésőbb 7-kor kelek, nekem ennél korábban nem megy. Csipaszemmel bedöntök egy kávét. Ha kicsi ébren, akkor öltözés pelenkázás...stb. Utána mosás, mosogatógép ki-bepakolás. Luca ébred, reggeli, öltözés... Teregetés, ágyazás, szellőztetés, porszívózás, felmosás. Közben kicsi etetés, nagy rajzolás, gyurmázás. Ha nem költöznék minden nap, akkor jönne még a főzés, esetleg séta-játszótér. Etetés 2gyerek. Jó esetben, ha együtt alszanak délután 1-2, mire szilárd kaját veszek magamhoz. (persze, sokat vagyok ma is gép előtt, de nekem folyamatosan be van kapcsolva és többnyire szoptatás alatt írok :oops: )
Délután mosogatás, pakolás, etetés, mosás, vacsi, fürdetés, fektetés. Jó esetben éjfélkor ágyban vagyok. Utána mostanában 2. műszakban éjjel is etetek.
És ha anyám elviszi fél napra a nagyot, akkor van esélyem, hogy a kicsivel beszélgessek kb 5-10percet. Nem sajnáltatom magam, mert én vállaltam. Csak egyszerűen nem értem, hogy gondolod, hogy mindenki ráér egész nap a gyerek feje fölött gügyörészni??? Én egy hete nem tudtam hajat mosni, mert nem volt rá időm! Max hajnali 2-kor! Editnek ott egy bazi ház, a gyerek meg a férje is! Nem csodálom, ha szeretne néha kicsit megszabadulni Csanádtól, hogy elvégezze a munkáját is!!!!
Vendég

Vicky

Regi most már azért elég sokat eljátszik egyedül is, főzőcskézik a konyhájában, kirakozik, rajzol, mesét olvasok neki, énekel, zenét hallgat.
És általában be szoktam vonni a főzésbe (pl mire a rakott krumpli elkészül a hozzávalók felét megeszi :) ), takaritásba, ruhák elpakolásába.
Most még jól bírja, de mondjuk ha 1 hétig nem mennénk ki, akkor lehet már nem tudnék vele mit kezdeni.

Tegnap is voltunk kint, mikor nem esett. Élvezi a pocsolyákat.

Köztem és a testvérem között 20 hónap van, és mi mindig verekedtünk. :oops:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára agic83 2010.06.01 17:53-kor.

Kép

Ági
agic83

:oops:
tudtam hogy megkapom, és tényleg, igazad van Nóri, én nem főzők
de takarítok péntek délelőtönként és vasalok is meg teregetek is meg bedobom a mosást és este én 11után fexem le mert 2 nagy szoba a miénk amit összekupizunk, abban pakolgatok, összeszedem a szennyest, apa cuccait..
reggelizni is csak futólag szoktam, mert nem pakol el utánam senki és nem mossa el a gyerek cumisüvegét se senki, és nem reszel és szür almát neki senki
és reggelente nem 9 kor kelek először hanem fél 5 kor, h. megmelegítsem a tejet mert fél 6 kor eszik egyet.
de messze vagyok én attól hogy háztartást vezesek ez tény
de hogy nincs anyámék ölében non stop a gyerek, az is tény, ha ott lenne, akkor tényleg megsemmisülnék, mint anya és mint önálló lény...

zsó
Kép
pcd1985

én sosem hagyom senkire a Mircit, nem viszi el senki egy körre sétálni és ha megyek valahova posta v. bolt vagy gyogyszertár akkor viszem magammal, pedig mondhatnám anyáméknak, h. arra a fél órára vigyázzanak rá.
de ettől függetlenül tisztában vagyok vele, h. nekem könnyű dolgom van így, mert nem kell mittudomén még miket intézni

zsó
Kép
pcd1985

Igen Boruska az iwiw-en is fönt van :lol:

Huhh én meg sem merek szólalni, mert ugye rám is főz anyós :oops: , bár azon kívül minden mást nekem kell csinálni :roll: de én jól érzem magam így. Így is elég sokat unatkozom sajnos ilyen szar időben. Elkényeztet a gyermekem :lol: És rögtön panaszkodom amikor nyűgös. Hjajjj többet nem panaszkodom. :roll: Nekem egy áldott jó gyerkőcöm van :lol:

bellerreni
Eger

Csakhogy én is "sajnáltassam magam": nekem az ég világon senki rokon, ismerős, anya, nagymama nem lakik a közelben. Két kezemen meg tudom számolni hány éjszakát aludt végig Samu. Nálam is 5 óra volt eddig a max. Nappal sem akar aludni, nem sír ugyan, de minimális az alvásigénye. Apjuk 5-6kor ér haza, hétvégente ugyan segít valamicskét, ha megkérem, de egyébként enyém a háztartás, a főzés, a gyerek éjjel nappal. És még ismerős arcokat sem látok. Tök egyedül vagyok. Mást nem tudok, mint Samuval beszélgetni. Emiatt a "fejemre is nőtt" egy kicsit. De ez így van jól, és igen, meg lehet mindent csinálni tök egyedül is, csak rohadt fárasztó. A pontot én is Nórinak adom- ott ráadásul két gyerkőc van. Minden elismerésem. Meg a többi többgyerekes anyának! :oops:

Kép
zsizell

Alszik a drágám úgyhogy megint unatkozom :oops: úgyhogy megnéztem, hogy akik ezen az oldalon írtak kinek van a legtöbb hozzászólása. Hát Viki nem semmi :lol: Utána Kakti és utána én :roll: Sokat dumálok. Nóri lassan utolérsz ezzel a felhasználónévvel is :lol:

bellerreni
Eger

En viszont nem ertek egyet. En is tok egyedul vagyok napkozben Villovel, se rokonok, se baratok. Panaszkodhatnek, de nem nem erzem problemanak a dolgot. DE vannak mas tipusu emberek, mindenkinek mas a problema. Nekem egyaltalan nem az jut eszembe Zso irasairol , hogy de hat neki van segitsege, nekem meg nincs. Azert forumozunk, hogy meghallgassuk egymas ugyes bajos dolgait. :roll: Felreertes ne essek nem Zsot vedem, hiszen meg tudja o vedeni magat, csak ez a velemenyem a dologrol...

Kép

Kép
editmk

Viki régóta fórumozik és nem csak ebben a topikban :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Összeszedtem néhány cuccot, felpakoltam a gyereket a kenguruba, buszoztunk egy kicsit és most itt vagyok anyuéknál. Nem is volt semmi baj a kicsivel, de a buszon egy kicsit megoldottam a kenguru szíjait, mert ülve kényelmetlen volt és leszállás előtt bizony segítséget kellett kérnem, hogy újra be tudjam kapcsolni. :twisted: :twisted: :twisted:

Boruska! Nem irigyellek a hitvita miatt. Már nekem/nekünk is voltak hasonló vitáim/ink. Egyébként nekem inkább az a durva, mikor a katolikus pap beszél a gyerekvállalás/nevelés kérdéseiről. Szerintem sokuknak fogalmuk sincs arról, hogy mit beszélnek, hiszen "élesben" nemigen élhetik meg ezeket a dolgokat. Én r. katolikus vagyok, viszont Réka református keresztséget kapott. Életemben ekkor voltam először református istentiszteleten. Ég és föld a különbség...

Funky, szép az MT!

Edit! Sajnálom, hogy Csanád nyűgösködéseit.

Mennem kell, felébredt a Csöppöm.

Kép
Kép
molmar

Mi ilyenkor szoktunk sétálni. Tegnap "hagyta" magát lebeszélni a ded, mert roppant náthás volt. Ma már nem az. Viszont én igen. És köhögök. És nincs kedvem esőben, tócsákat kerülgetve ballagni.
Ma voltunk tanácsadáson. Odaúton majdnem belénkhajtott egy falubeli. Szomszéd faluban egy beláthatatlan kanyarban került egy gyalogost. És csak jött felém. Én meg menekültem az árok felé meg fékeztem. 10 cm-re megállt. Én meg sem ijedtem. Levi hála az Úrnak a túloldalon volt bekötve.
Nekem is van dolgom rengeteg. Én meg lusta vagyok :D . Soha nem unatkozom, csak számolom mit is csináljak meg. Van ami létfontosságú: kaja főzés, állatok körül 1-2 teendő (zöme emberé), Levi ellátása, mosás, teregetés, konyha stb.stb. De mindig el lehet sumákolni ezt-azt 1-2 napig :D . Na jó, később is az én gondom.

De voltak 20 hónap korkülönbséges fiaim és 3 év után még egy gyerek. Segítség nuku. Férjem dolgozott+építkezett. Kaját hozattam. És megment. Voltak agyrém napok. Voltak szuperek.
A falitáblámon lóg egy bölcsesség: szeresd azt amiben élsz. Nővérem is mindig mondja: a legrosszabb napok is életed része. És megélni kell, nem túlélni. Az életet nem lehet túlélni. Sokszor nem könnyű megvalósítani.
Ki kell használni, hogy ebben az időszakban tulajdonképpen szabadon élhetünk. Ha kedvünk szottyan kirándulunk; ha úgy gondoljuk netezünk pár órát. Soha többé nem lesz ilyen aranyéletünk, mint a babák mellett, még ha sokszor nem is így érezzük.
pammut

Lányok, nekem rengeteg segítségem van, Buckó is egyre jobb gyerek, mégis sokszor kiborulok :oops:

Szóval egyetértek Edittel, mindenkinek más a nehéz.
Nekem 14 órát dolgozni sosem volt nehéz (na jó, néha), de gyerekkel lenni nehéz. No, nem vagyunk egyformák. Ezért is várunk még a tesóval :)

boruska

Pammut, milyen igaz és hasznos, amit írtál! Köszi! Hasonlókra lenne még szükség, ez egy nagyon bölcs (élet)felfogás. ;) :)

Kép
erusverus

Én már próbáltam egy csomó variációt :lol: :lol:
Tizenakárhány órákat dolgozni...nem volt nehéz nekem sem, első babával itthon, nehéz volt, pont azért mert első.
két év korkülönbséget is próbáltam, nem emlékszem hogy a picivel bármi nehézségem lett volna, inkább fárasztó volt a kettő.
Dolgozás kisgyerekek mellett újra, nagyon rohanós, sosincs semmire idő.
és most 5 év után újra babázás, jutalomjáték....na jó az első pár hét nehéz volt megint.

Pammut, tök igazad van....tényleg megélni kell a dolgokat, csak nehéz...én most próbálom.

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Pammut, én is inkább lusta vagyok. :oops: Suliidőszakban meg legalább arra fogom hogy azért nem. :lol:

A Comedy Centralon mindig vannak viccek, meg találós kérdések. Most éppen az volt, hogy milyen a falusi abortusz.
Lelövik a gólyát. :lol:

Boruska, az egyház asszem egyedül a természetes fogamzásgátlást fogadja el. Hőmérőzés és társai.
Én nem vagyok buzgó vallásgyakorló, de asszem abortuszra nagyon alapos indokkal mennék csak. Spirált is azért nem tetettem fel, mert az nem a megtermékenyülést akadályozza meg, hanem a beágyazódást. :roll:

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

huhaaa, én nem akartam feszkot csinálni, azzal amit irtam...inkább maradok olvasóba... :cry: :cry:

Edit

Kép
ézsóné

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?