Új privát üzeneted érkezett!

Köszi csajok! Végül maradtam, kölök ordibiált kicsit nagynénémnek, amikor nagyon gázos volt, átvettem pár percre, megnyugtattam, aztán visszaadtam. Nagynéni találékony, hozott magával kisrádiót és nyomatta a gyerkőcnek. Csütörtökön átviszem anyuhoz, hátha az új környezet lenyűgözi majd. Ott van a régi zongorám, majd klimpíroznak kicsit, ha nagy lesz a dráma.

Rábukkantam egy kis házra Füreden, közel a strandhoz, csendes részen. Ha Apának is bejön, lefoglalom. :)

Kép
juci-77

Kakti, igen Graconk van nekünk is, meg ha jól tudom Zuzmooéknak is. Nekem amúgy bejön, szeretem. :D

Zsizell, igen, vicces volt, bár hajnalban nem mertem nevetni rajta, csak délután amikor újratárgyaltuk. :lol:

Ja, ma a nagy kádban fürdettünk, edzünk a babaúszásra. :)

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Fanni!

Basszus! Nézem a 2. képen Bazsut. Na mondom, jó ég, milyen kis girnyó! (na ezen nem megsértődni ám, nem rossz értelemben véve! csak olyan gyűrött a bőre meg vékony a karja, pont mint egy újszülött) Utána olvastam, hogy 3hetes! :D

Azt meg még nem is mondtam, mennyire gyűlölöm azt, ahogy kinézel! Iwiwen láttam a képeidet és hát fogadd őszinte, citromsárga irigységemet! :oops: :roll: :shock: :twisted:
Vendég

Bazsu nagyon cuki! Hogy rácuppant apa kezére! :D

Annyit beszéltetek a fürdetésről :) Mi ilyen "biztonsági fürdetőt" használunk. Bende nagyon szereti, csak elterül benne, mint egy kis pasa és hagyja hogy fürdessük. Néhány hete már pancsol is a lábával.
Kép
zuzmooo

Ideális kendőhossz-kalkulátor: http://www.lapocheakangourou.com/en/tailles.php
ktc

hát milyen dolog ez? Hol vannak a baglyok? Bezzeg terhesen! :) én akarok még1 babát. Na nem most. Majd pár év múlva! Az gáz??
Vendég

miért is lenne az gáz Nóri?

KépKép

KépKép
beneildi

Nóri!
Mikorra tervezed? Jó lenne vmi ismerőssel együtt lenni újra terhes. :)

Amúgy én megint bagolykodok, de nem akartam már írni, mert Katica után már akkora hallgatás volt... :) Azt hittem, mindenki alszik már.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nóri, én még kettőt :D

Arra gondoltam, ha már végre megérkezett a gyönyörű nyár és ennyire szép az idő, csinálhatnánk szabadtéri programot a gyerekekkel :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Kép

Ági
agic83

Nóri, nem vagyon én olyan sértődős! :)
Kicsit tényleg vékonyka, 65cm és 5550g..
A nyaralós képekre gondolsz? Ha élőben látnál biztos nem sárgulnál! :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops:

Mi is tervezünk még babát, 2012 nyarán születne..
Vendég

Lányok!

Egyelőre a hétfő szép napnak ígérkezik: napos, száraz idő, 26 fok. Egy Gát-tali? Esetleg egy babát egy szülővel (ha van autósülés) el tudok vinni.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kattkat:
te honnan ismered a Horváth Dinát? :lol:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Gondolom másutt is vacak az idő :( . Én majd leesek a székről olyan álmos vagyok. Levi is én is náthásak vagyunk. Én köhögök. Kisember talán javul. Ma kéne tanácsadásra mennünk, de ott csak egészséges babákat várnak. Havonta egyszer jön a doki néni :? . Majd meglátom.
Nagyfiam jövő héten készül erdei iskolába. Fürdőgatya helyett szerintem inkább korcsolyát vihetne :evil: .
Kikelt egy fészekalja kislibánk, ebben a szuper időben egy megfázott, ma reggelre el is pusztult :cry: .
Fájnak az izületeim, kicsi vagyok, álmos vaaagyoook...
pammut

Jó reggelt!

Nekünk is Graco van és én már elég régóta "csak úgy" használom a kocsit. Szerintem a hordozó sokkal sokkal rosszabb, mint a 175 fokos dőlésszög. Abban annyira meg van görnyedve, hogy rossz ránézni. Na mindegy. Ha meleg van akkor csak simán van a kocsiban ( volt már olyan, hogy be sem takartam), ha hidegebb akkor van neki ilyen plüssös kis hálózsák szerű pléd és abban. Eddig még nem tiltakozott :lol:

Egyre romlik a kis drágaságom. Tegnap délután nagyon hisztis volt, este levittük sétálni, mert idefent üvöltött, 20 percet aludt majd ismét üvöltés, kézben kellett hazahozni :shock: Éjjel keltünk enni 3-kor és az előbb is alig bírtam visszaaltatni, kézben sikerült csak. Kézben, az én babámat, aki eddig nem is szeretett kézben lenni. Csajok, nem lehet, hogy a hordozástól van? :oops: Lehet, hogy hülyeség, de szerintem rájött, hogy jobb anyuci szívéhez közel, mint a kiságyban :roll: Vagy rosszul gondolom?

Én is nagyon szeretnék másik babát és úgy 2012 nyarán jó is lenne, ha nem ebben a rohadt kicsi lakásban laknánk még 4 évig. Ide nem szülök még egy babát, így sem férünk.

bellerreni
Eger

:D mi is babát tervezünk. 2012-re. Remélem akkor már összejön a február is. :D

zarja

Ez a télvégi tavaszeleji időpont nekem is nagyon tetszik. Mert így pont nyárra lesznek már akkorák, hogy lehet gyümölcsözni, meg lehet jönni-menni.

Kismaki!
Dobtam egy privit!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Hahó!

Reni, Boti is nagyon nyűgös lett tegnap délután, egészen lefekvésig sírós hangulatban volt. Ő is kelt éjjel is, egyszer fél 2 körül, aztán 4-kor is.
Szerintem is rosszabb a hordozó, abban tényleg olyan szerencsétlenül "ülnek"...
Te otthon is gyakran felkötöd magadra Kornélt? Nekünk ugye még nem érkezett meg a mei-tai-unk, de én úgy tervezem, hogy csak, ha megyünk valahova, akkor kötöm magamra Botit. Nekem a hátam sem bírná szerintem az állandó terhelést...

Kép
erusverus

Gyermekvállalás: én teljesen magam alatt vagyok emiatt. Pár hete tört rám az érzés, hogy én mostanában (de nem is látom a lehetséges időpontot...) nem szeretnék teherbe esni. Egyszerűen félek. Jó lenne, ha mielőbb elmúlna ez az érzés! :?

Kép
erusverus

Szoptatásos izé: szóval kicsikém újabban éjjel kel. Ma este 9-kor szunya. Kelés fél1, 3:30, 6:40 és most már egy jó fél órája ébren. Régebben simán átaludta az éjszakát. (tudom, most gyökérnek tűnök, mert egy gyereket már nevelek egy ideje, de...) Nappal tömi az öklét és gyakran felvisít közben. Ez nekem tipikus fogas tünet. Luca ugye szó nélkül fogzott. Tulajdonképp mindent szó nélkül csinált. De a patakzó nyál, néha piros nuni arra enged következtetni, hogy itt lesz valami fog lassacskán.
Nekem most az a megérzésem, hogy azért ébred, mert valami (fájdalom...stb) felkelti és ha már ébren van, enne is. Mivel nincs cumi, nem tudom visszaaltatni azzal. De nappal simán kibír 4órát kaja nélkül. Tegnap már mértem és 7kg felett van body+naciban. Meg 160-at evett. Szóval éhen nem hal.

Akkor nem a tej kevés neki, mert akkor nappal is nyomná a kaját ezerrel, ugye? Mert lényegében éjjel is csak nyöszörög, megetetem és már alszik is.
Így jobb, hogy van szopis fotel, mert eddig lefeküdtünk a mesesarokban, ahol bealudtam és így kb 20percenként ébredt! :shock: Milyen jó másnak tanácsokat osztogatni! :lol: :lol: :lol:

OFF: ma reggel meghalt Luca hal. Van 2halunk ugye. Az egyik Luca, a másik Noémi. Na Luca ma reggel a szűrő és a fal között agonizált. Még ugyan él, de alig. Hamarosan hal. És azt nem tudom, mi a jobb, ha Lujzival dobom ki, vagy ha csak úgy eltűnik... Tipp?
Vendég

Fanni!

Bazsu most nem vékony, a 3hetes képeire hittem, hogy egy 3hónapos. Mert annak vékony lett volna... :oops:

(én ismerek 1éves, 8kg-s kislányt, aki 4006g-mal született. És jár, aranyos, szóval no para!!!!!)
Vendég

Húúú, Nóri...
Ez a hal-kérdés nem egyszerű...
Én nem tudom, gyerekkel, vagy nélküle adnám-e át az enyészetnek... Ha vele, az azért lehet szar, mert hát mégis róla kapta a nevét. Ha nélküle, akkor meg hová tűnt? De csak meg kell tanulni együtt élni az elmúlás gondolatával, de nem biztos, hogy ennyire korán. Viszont az „elutazott” és más eféle szövegtől a falnak megyek. Nem könnyű...

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Lányok! Szerintem nem a hordozástól lettek nyafisabbak a gyerkőcök. Nekem nincs még hordozóm és az én nyugodt, kiegyensúlyozott babám tegnap és tegnapelőtt ritka hisztis volt. Tegnap már nehezen bírtam, nem vagyok én ehhez szokva! Szerintem az időjárás és esetleg a fogak gyötrik őket. Ezért is megyek haza anyuékhoz, hogy ne legyek annyira egyedül a gyerekkel. Na, meg úgy vettem észre, hogy nem mindig vagyok elég neki szórakoztatás terén. :wink:
Nálunk is van, hogy éjszaka kelünk szopizni, pedig kéthósan szépen aludt reggelig.

Nóri! Szép a lakás! Hal-kérdés kemény dió... azt hiszem Luca kis lelkétől tenném függővé a dolgot, mennyire érett rá. Bár hülye szempont, nem lehet erre soha érettnek lenni. :roll: :oops:

Babakocsi: nekünk egy nagy Bergonunk van, igaz nehéz, de földszinten lakunk, így megfelel és Réka még szépen belefér a mózesnek kialakított részbe.

Gyerekvállalás: majd mi is szeretnénk kistesót, de lehetőleg őszi-téli terhességgel, így is sokszor melegem volt... Na, meg hozzátáplálás terén sem jönne ki így rosszul a lépés.

Levél gmail-n.

Kép
Kép
molmar

sziasztok

egyik kezemben kölök,szájamon :) maszk

akkor lőjük be ezt a 2012-t és legyen mindenkinek akkor tesó :):)
(nagyon csordaszellemű vagyok)

babakocsi:
nekünk a touragoo beválik, igaz apa kombijába simán befér,de apukám 3 ajtós puegotjába is, ha kivesszük a kalaptartót
megfordíthatóan tólható, és mindenfelé hajtogatható, de jó nagy

zsó
Kép
pcd1985

hozzátápi:a lányom ma megevett 3 naaaagy kanál almalét, és vagy 25 kanállal kiköpte, de nem fintorgott :wink:

ja aranyos, mert nyitja a száját ha jön a kanál, pedig sose tanítottam, plusz maszkba csak a hangomat hallja, azt nem látja hogy az ááááá hoz szájnyitás is tartozik
mégis nyitja

na a nagyanyám is beteg, na neki hogy a p.ba magyarázom el h. ne menjen a gyerekhez,ez kb olyan nehéz mint hogy Nóri hogy "temesse"el a halat..

meg:igaz hogy nem forog,és hason is nemsokáíg szeret lenni, de szerintem tök okos, annyit lehet vele beszélgetni, h. besz@rok
mondja hogy höööö, mi meg válaszolunk, azt megvárja és megint mondja..és így tovább
ha nem vagyunk ott szól, hogy ÁÁÁÁ(nem sír, kiabál)
és műköhög szinte folyamatosan köhög nálun a gyerek, lehet h. azért mert a betegségtől mindenki köhög és eltanulta???? :P

zsó
Kép
pcd1985

most is épp köhög, apám köhög neki, ő meg válaszol
tök hangos
én ilyet még sosem láttam, mert mint már említettem még sosem láttam közelről kisgyereket,így minden olyan...fura új érdekes csoda....

zsó
Kép
pcd1985

Na, hal eltemetve a budiban... GYerek alig várta, hogy hozhassa a hálót, kiszedni és lehúzni. Közölte, hogy majd apa hoz másikat... :shock: Én meg mit össze rinyálok!!! :lol:
Vendég

Megkaptuk a meitait!!! Már benne alszik! :lol: :lol: :lol: :lol:

Reni nálunk is nyűgösködés volt tegnap és éjszaka is keltünk. Pedig már nem is emlékszem mikor kelt éjszaka.. Hordozásról nem tudok mit mondani, B. az elejétől kezdve csak kézben, vagy cicin alszik el... :oops: :roll:

Kép
Vendég

Én dolgoztam egy hölgyel, aki igen neves kegyeleti szakértővel. Aki azt mondta, hogy a gyereket 3 éves kor körül kezdi el érdekelni a "halál" gondolta, miért halunk meg, meddig élünk stb.

Ez nekem akkor eléggé furcsán hangzott (akkor ugyi nekem még nem volt gyermekem). 3,5 éves volt a keresztfiam mikor először megkérdezte az anyukáját, hogy miért halnak meg az emberek? :shock:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers
bchris

Nóri, most olvasom, hogy rendben lezajlott a hal "eltemetése"

Kistesó!
Hát apa szeretne még egy 3.-at két év múlva. Én még nem tudom :?

bchris

Zsó: ez a hőőőőő-zés nálunk is nagyon megy :lol: A múltkor azon nevettünk apjával, hogy vajon hány milliószor mondjuk még ki, mire megtanul beszélni :lol: :lol:
Remélem Bazsu megússza a betegséget! Én kb 2 hétig voltam ilyen köhögős-torokfájós, de Bende semmit nem kapott el. Úgy tudom, az én betegségemmel szemben védték az anyatejjel átjutó ellenanyagok.

Nóri: Luca lazán elintézte a hal-kérdést :D

Funky: nagyon csini a MeiTai-otok!
zuzmooo

Az mitől lehet, hogy Bende mostanában állandóan a nyelvét nyújtogatja? Olyan édes pici cicanyelve van! (olvadozós smiley)
zuzmooo

Zsuzsa!

Asszem a hö-zés életük végéig megmarad. :lol: Úgy, mint:
- Figyelj, Luca!
- Hö? :lol:

Kriszti: Luc is mond néha olyanokat, hogy dédi öreg, meg fog halni, meg a Töpi (kutya, dédié, 13éves, van egy 3éves bolgnese is) is meg fog halni... :shock: Laci egyik barátja szava járása, hogy "olyan akármi, hogy meghalok". Aztán Luca is elkezdte, csak ő úgy, hogy "meg fogok halni" Ne tudjátok meg, milyen ideges vagyok a srácra! Még bőgtem is, amikor a 3évesem mondogatta, hogy meg fog halni! :cry:

2év korkülönbség???????????????????? ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!! Soha! Az nagyon kevés! Akkor jön a meló a nagyobbal, a rengeteg hiszti! Nem kösz! A 3 az már jó. Elintézi a dolgát a vécébe, nem esik le szinte sehonnan, rá lehet bízni a kicsit, amíg jön a postás... :lol: Tényleg, ma nem jött a postás! :evil:
Vendég

funky: Ugye hogy milyen jó a mei tai? Szépek vagytok, ez a minta nekem is tetszett, de a végén a lepkés lett. Én is így kötöm Barbust, csak nekem nem ér fel ennyire a fejecskéje még.

nóri: Sajnálom a halacskát.
vicky79
Budapest III. kerület

nóri: 3 év korkülönbséggel jöhetne a tesó. Csak nem tudok rá számítani sajna hogy mikor. :(
vicky79
Budapest III. kerület

Viki: akkor valószínűleg magasabbra kellene kötnöd Barbust. Úgy mondják, hogy "fejbúb-puszi" magasságban kell lennie ;)
zuzmooo

Zsuzsa!

Sztem Viki úgy érti, hogy Barbus nem olyan hosszú, mint Bazsu és az MT-ből nem lóg úgy ki a feje. Jobban elveszik benne, nem?
Vendég

Tali: Most néztem a köpönyeget és hétfő eddig tényleg jónak tűnik.

Kakti, mi szívesen mennénk Veletek. Csak azon agyalok, hogy oké, hogy a kocsiba beférünk, meg van gyerekülésünk, de gondolom a babakocsink már nem fér be a Tiétek mellé. Úgy meg megvagyok lőve, mert a tali alatt hová teszem a Dedet? Az autós ülés nem jó neki, pokrócon meg nem hinném, hogy elvan olyan hosszan. Szóval, nem tudom... BKV-val sztem esélytelen... Na majd kitalálok valami okosat. Kengurut nem merek vinni, mert leszeditek a fejemet :D

Kép

Ági
agic83

Pár napig nem leszek, most viszem a gépet szervízbe. :( Folyamatosan villog a kép.. aztán elmegy, ma már vagy 50x ki-be kapcsoltam. :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

A höööö nálunk meg van cifrázva heöööö-nek :lol: A múltkor pont azt röhögtük, hogy sétáltunk hármasban és amikor felébredt a gyerkőc bejelentkezett, hogy heööö, a két debil szülő meg reflexből vissza, hogy heöööö :lol: Szerintetek ha valaki lát mit gondolhat? :roll: :P

Funky! Szép a M.t. és én is így kötök :lol:

Mei tai-osok. Nekem ha fel van kötve és oldalra fordítja a fejét mindig be akarja kapni meg szopogatni a M.t. szélét. Rosszul kötöm fel?

bellerreni
Eger

Pfff az agyas vonalzómat most látom. Tegnap 3 hónapos volt, most meg 2 hónapos 4 hetes és 1 napos. :shock:

bellerreni
Eger

Én egy póthal beszerzésére és becsempészésére voksoltam volna, Luca zsenge életkora miatt, de úgy fest Nóri, a lányod nem ilyen érzelgős :lol:

Beszéltem ma dokinénivel a tegnapról. Szerinte a hirtelen, semmiből feltörő sírás oka görcsös pocakfájás lehet. Lázcsillapító kúpot ajánlott legközelebbre, abban van fájdalomcsillapító is. Feltehetően a tejem a bűnös, van valami alkotórésze, amit nem tud jól megemészteni. (gyenge gyomor-apai örökség)

Legfoglaltam a házikót, augusztus első két hetében vár minket a Balcsi. Hurrá!

Én benne vagyok a hétfői taliban :wink:

Kép
juci-77

Nekem még nem jött meg a MT. hüpp-hüpp

Csilla

KépKép

KépKép
csuppancs

Nálunk is a heööö a sláger. :D :D Amúgy olvastam, hogy nem baj, ha a szülő néha babanyelven beszélget a kicsivel. :) Én sokszor azt csinálom, hogy a mássalhangzókhoz keresek magánhangzókat, és így értelmes/félig-meddig értelmes szavakat mondogatok neki: mama, mimi, momó stb. Tetszik neki.

Reni, az én vonalzóm is megkergült, és olykor visszafelé jár... :?

Funky, jól áll a mei-tai!

Beindítottam a még a terhességem alatt összeállított zenegyűjteményemet. Benne van Alice Cooper Poison-ja, de Omega is meg Roxette. Boti meg itt fekszik a játszószőnyegén mellettem, és ezerrel teker a lábával meg a kezével, és olykor egy igen hangos HAA! is kicsusszan. Szemmel láthatóan élvezi. :D Talán emlékszik egyik-másik számra?! :)

Kép
erusverus

Reni!
Nem hinném, hogy rosszul kötöd. Lili folyton nyálazza a rugikendőt. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni Nem kötöd rosszul. A babócák mindent esznek ebben a korban ami szájuk ügyébe kerül. Ezért is nem mindegy miből készül a hordozó :D . Levi is csócsálja a kendők szélét.
pammut

elfelejtettem mit akartam írni :shock: :shock: :shock: :shock:

Edit

Kép
ézsóné

Te Ági! Te ugye méregkeverő vagy? Neked van doktorid? Vagy Te nem gyógyszerésznek végeztél?
Vendég

Igen, gyógyszerész vagyok :)

Doktorim elméletben van, csak a papírjaimat kéne lecseréltetnem... Meg majd valamikor kapok új diplomát. A férjem viszont közölte, hogy elválik, ha átíratom a papírjaimat. Szerinte a doktori egy tudományos fokozat és azért meg kell dolgozni külön és nem ér, hogy van aki diplomával kapja... Szóval Apa hisztis (mérnökember, no), nekem meg nem annyira fontos, úgyhogy nem foglalkoztam vele. Bár, ha lejárnak a papírjaim, lehet, hogy rossz leszek ;)

Miért kérded?

Kép

Ági
agic83

Asszem ezt jó, ha tudjátok:
http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/06 ... nzt/?rnd=6

Eddig azt hittem, hogy még nem vezették be, de úgy látszik, hogy igen. Ez mekkora görénység.... Még az APEH-nek is elég, ha a határidő napján utal az ember... :twisted:

Kép

Ági
agic83

Nóri!

Nekem eddig bejött a 2 év korkülönbség.
A huzos a terhesség utcsó hónapja volt, mikor feküdnöm kellett, de azt is megoldottuk.
Az elején a testvérféltékenység miatt voltak egy kicsi gondok.
De most már minden a legnagyobb rendben. Segit nekem Regi Máté körül, eljátszik egyedül míg etetek stb.

Mire meg Máté járni kezd és jobban kell figyelni rá (nálunk nincs a lépcsőnél korlát se gyerek rács). Na nem a mi hibánkból, a lusta asztalosaink miatt.
De utólag már nem is bánom, Regi ugy jár kell a lépcsőn, mintha ott tanult volna járni.

Mire Máté a lépcsőt felfedezi, remélem addigra Regi ovis lesz :roll:

Egyszerre alszanak (élet apró örömei) :D

bchris

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?