Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

köszönöm a sok tippet! Azok alapján amit irtatok, máris van 1 csomó ötletem, miért lehet akkora balhé a fürdés. Pl. a gondozónök tényleg elég brutálisan fürdették öket néha, az tény. Meg az is, hogy eddig vacsi elött csináltuk.
Megpróbálom a szoptatást is máshogy, örömmel olvastam, hogy nemcsak Panni ilyen cicinelalvós baba. Bár hol máshol lehetne a legjobb neki...

Majd jelentek fürdés után, hogy mi volt!
Pocok

Sziasztok!

Talalkozott mar valaki KONNYU melykocsis babakocsival, amivel ujszulottet lehet tologatni? En azt se banom, ha egyfunkcios, vagy ha kinai gyartmany, es csak egy fel evig tart, csak konnyu legyen (a lepcsozes oromei...)!!

Zsuzsa
zsuzsa73

Sziasztok!

Zsuzsa, nekem GRACOM-m van. Nagyon könnyû! Egy kézzel ki lehet nyitni, könnyen cipelhetõ, tolható. Nem kifejezetten mély, többfunkciós!

Évi
Évi (Évi)

Zsuzsa!

Mi számít könnyûnek? A miénk 8 kg. Pierre Cardin, kifutó széria. Nem teljesen vízszintesre dönthetõ, de azért ahhoz közelít. Zsombi születése óta jól elvan benne, pedig azóta már 2 hónapja hason alszik benne. Nekem elõször rossz volt nézni is, de õt legkevésbé sem zavarja.
Egyébként amikor láttam, hogy hogyan tárolják a csecsemõosztályon a bukós babákat, onnantól egy kis "nem teljesen vízszintes " miatt nem aggódtam.
Kép

Snoopy
snoopy

Nekünk is Graco-nk van (4 funkciós), úgy mondjuk nem birom el, hogy egyik kezemben a baba a kosárban, a másikban az összecsukott kocsi, de külön-külön megy a dolog. Lehet, hogy majd ha újra elkezdek gyúrni, akkor elbirom az egészet.

Tényleg, még sehol nem találtam választ erre: szerintetek mikor kezdhetek el rendesen tornázni, mozogni megint? Császárral szültem kicsit több, mint 2 hete. Csak a hasamon, derekamon maradt egy kis zsir, ami nem is zavar, viszont úgy érzem kicsit elsorvadtak az izmaim (láb, comb, kar), pedig szülségem lenne rájuk (pl. kocsit cipelni). A szoptatás miatt sem vagyok biztos abban, hogy jó lenne máris elkezdenem ugrándozni. ???
Pocok

Sziasztok!
Van GRACO-ból 5 kg-os, egy kézzel nyitható, átlagosan fektethetõ, vállraakasztható, puha, párnás, könnyû.Remélem idehaza is lehet kapni már, mások örömére.Nekem van egy Mother Care kocsim,Irídium vázas, sport, felfújható bolygósítható kerekekkel, esernyõre csukható, vízhatlan, és négy fokozatban dönthetõ.három hónapos kora óta használom, tökéletes, Elõtte egy graco voyagerrem volt, azzal sem volt semmi balyom, csak nagyobb helyet foglalt a csomagtartóban, Persze a kocsiban bébihordozóban utazi, az elsõ naptól.
Zsomimama
Névtelen

Szia Snoopy!
Az én legkisebb fiam is Zsombor!
Üdv
Zsomimama
Névtelen

Sziasztok!
Van GRACO-ból 5 kg-os, egy kézzel nyitható, átlagosan fektethetõ, vállraakasztható, puha, párnás, könnyû.Remélem idehaza is lehet kapni már, mások örömére.Nekem van egy Mother Care kocsim,Irídium vázas, sport, felfújható bolygósítható kerekekkel, esernyõre csukható, vízhatlan, és négy fokozatban dönthetõ.három hónapos kora óta használom, tökéletes, Elõtte egy graco voyagerrem volt, azzal sem volt semmi balyom, csak nagyobb helyet foglalt a csomagtartóban, Persze a kocsiban bébihordozóban utazi, az elsõ naptól.
Zsomimama
Névtelen

Zsomimama!

A GRACO-ba tud fekudni is az ujszulott?

Zsuzsa
zsuzsa73

Igen, mi is kipróbáltuk. Sok ismerõs is ilyet használt, fõleg a távolkeletiek. Egyébként Graco City a neve, éppen ma keresett ilyet valaki, és írtam is neki róla. Ami figyelemre méltó, az az, hogy elég keskeny a kocsi, a mi kis gombócunk öt hónaposan csak elõre nyújtott karral fért volna el benne... Talán azért vettek ilyet a szingapúri ismerõseink is, mert ugye õk termetre sokkal kisebbek, és ott 30 fok van, nem kell overáll.
Állítólag valamelyik megatoysban van, de én inkább olyan kocsit vennék, amire rá lehet tenni a hordozót, azt könnyebb felvinni, a kocsiba is jó, és ha akarod abban is sétáltatható, vagy a kocsi részében.Elég sokáig lehet használni a hordozót, én már izmos vagyok tõle(2.emelet), naponta min. 3X.
Üdv
zsomimama
zsomimama (zsomimama)

Sziasztok!

Nekem Graco Ultima Travel Systemem van. Jó széles, négy fokozatban dönthetõ, teljesen vizszintestöl rendes ülésbe. Van rárakható hordozója is. 2000-ben 60 ezer volt együtt a Megatoysban.

Puszi:

Dia
Dia

Szia Pocok!

Ami a tornát illeti: tudományosan megalapozott információ nem áll mögötte, csak gyakorlati tapasztalat. Örökmozgó típus vagyok, ígyhát már a terhestorna-eltiltás is borzasztóan megviselt, így mindent csináltam, amint esélyt láttam rá, hogy szabad. Gondosan nem kérdeztem meg, mert a dokik biztosan jobban aggódtak volna, mint én.
Azért pl a félmaratont nem futottam le szeptember elején a május végén született babám mellett Kép
Szóval, ugyan nekem hüvelyi szülésem volt, becsületes gátmetszéssel, de már a kórházban tornáztam. Hasizomgyakorlatot csak mérsékelten persze. Csaszi után vsz tovább kibírtam volna nélküle. De ha óvatos erõsítés kicsit sem fáj a hegvonalban akkor nincs miért aggódni.
Ami az ugrálást illeti. 10km lefutása (vasárnap) a tejtzermelésnek meg sem kottyant, csak kicsit jobban kell figyelni a gyakoribb szopizásra, és a folyadékpótlásra, elõbbire 1-2 napig, utóbbira csak a sportolás közvetlen környékén.
A mellizomgyakorlatok áll. (kolleganõm mondta, aki lelkesen utána nézett) segítik a tejbelövellést, bár gondolom ezen régen túl vagy, a többiek itt a neten aggódtak a mellgyulladás miatt. Mérsékelt mennyiségben szerintem nem árthat.
Amit saját tapasztalatból vettem észre, hogy csomósodás nélkül fájni kezd a "keblem", ha úgy sportolok, (futok, biciklizem, barlangászom), hogy nincs kellõen alátámasztva. Ha a melltartó vagy top nem elég akkor esetleg kézzel alátámasztva. Ez lehet akár mellgyuszi kezdete, de odafigyeléssel a szopizásra nekem még nem fajult el. A futószezon múltával tapasztalatokat gyûjtök aerobikozás-szoptatás kapcsolatáról. Egyelõre még nincs. Sajnos az ugra-bugra sportokat szeretem.

Zsommimama!
Örülök, hogy nem vagyok egyedül. A Te leírásod jelent meg a legutóbbi Kismamában?
Mikor született a legifjabb babád?

Snoopy
snoopy

Sziasztok, meg mindig babakocsi, bar tudom, hogy annak van kulon topicja, de itt mar "ismeros" vagyok. Szoval az a bizonyos hordozo, amiben a gyerek olyan furan fekszik, es aztan berakhatod a kocsiba, biztos, hogy nem art a kicsi hatanak? Leven csak egy bizonyos pozban tud benne ulni-fekudni.

Zsuzsa
zsuzsa73

most pedig NYOGES topic: Maja, aki tegnap volt 5 hetes, hajnalban oriasiakat nyog legalabb egy ora hosszat, hangosan, pont mint az ember a WC-n. Lehet, hogy egyszeru, es kakilni akar? De nappal sose csinalja, csak ejjel.

Zsuzsa
zsuzsa73

Szia Zsuzsa!

Nyugodtan használhatod, mert a gerince egyenes benne, csak a lába van vízszintesen. Van hozzá újszülött szükítö is, ami megakadályozza, hogy a feje billegjen.
Nyögés: Bori is produkált ilyeneket, semmi bajt nem jelent, amolyan mormogás ez, vagy puki elötti erölködés.

Puszi:

Dia
Dia

Szia Snoopy és többiek is!
Igen, az én fiam volt benne, és az én történetem is. Bár kissé megfaragva, kicsit pontatlanul, de kb..Április 27-én született Zsombor, 4 kg, 53 cm, szép 38 cm-es fejjel, hoszú sûrû hajjal. Azóta is csak egyfolytában nõ...most majdnem kilenc kiló, és csupa mosoly. És a te Zsomid?
A bébihordozó nem káros a baba hátának. Okvetlenül használj benne újszülött szûkítö párnát, ne billenjen el a kis feje. Mindig szabályosan kösd be. Én mind a három gyerekemnél használtam, és megkérdeztem egy orthopedust is errõl.Ja, és mindig használjátok. Sajnos tévedés, hogy majd megfogod, és nem lehet baja. A lányom 8 hetes volt, és egy szemböl jövö teherautó miatt le kellett húzodnumk, Jégbordára futott az autó, és felszaladtunk a korlátra, pechünkre kifelé borultunk. Mindez a bakonyban, kanyarban, havazásban, hússzal.A kocsi fordult kettõt, és fejjel lefelé megfogta egy fa.A kicsi ülésben utazott, csak arra ébredt fel, amikor a segítségünkre sietõk, a hátsó szélvédõn át üléssel együtt cibálták kifelé. Semmi baja sem lett, de átfutott rajtam, hogy ha fogom, én ráestem volna, és talán agyon is nyomom. Azt sem tudtam én hol vagyok, fenn vagy lenn, és minden repült a kocsiban.Szóval SOHASEM utaznak ülés nélkül. Ja, a kocsi totálkáros lett.
Zsomimama
zsomimama (zsomimama)

Sziasztok!

Zsuzsa! Az én fiam csinálta ezt a hangos nyögést, két ajtón keresztül is lehetett hallani. A Rendelõben megtalálod a dokiválaszt "Hangos nyögés" címszó alatt. A lényeg, hogy tök természetes, vagy puki, vagy kaki készülõdik éppen. Ne izgasd rajta magad, nálunk egyik napról a másikra elmúlt.

Az autósülést mi is használtuk 4 hetes kora óta. Akkor még nagyon néztem én is, hogy tök hülyén ül benne. De szerintem nem lett baja a gerincének. Viszont a babakocsira csak 5 hónaposan tettem, addig feküdt a kocsiban. Csak akkor tettem rá, amikor már üldögélt és több mindent szeretett volna látni.

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Igen, a nyoges utan mindig jon nagy kaki, foleg, ha a labait kicsit felemelgetem, es puszilgatom...

Ti hogyan veszitek ki az orrpiszkot az orrukbol a babaknak? Szegeny szorcsog, es latom a piszkot az orraban, de nem akarok benyulni. Megfazva nincs, csak a termeszet termelte piszok allja a gatat a levegonek.

Babakocsi ugyben kosz a tanacsokat, szerintem beruhazok egy GRACO-ra. By the way, nincs valakinek hasznaltan eladoja?

Zsuzsa
zsuzsa73

zsuzsa73,
szerintem nézz ki a bababörzére jövõ szombaton, tutira találsz GRACO-t.
Orrszívásra orrszívót Kép
Jamina
Jamina

Jamina!

Kosz az infot, kimegyek, hanykor erdemes menni a borzere?

Az orrszivot minden hasznalat utan kell fertotleniteni?

Zsuzsi
zsuzsa73

Zsuzsi,
azt hiszem, már reggel 8-kor kezdõdik, de van errõl egy külön topic, ott biztos bõvebb infók vannak.
Én használat elõtt szoktam fertõtleníteni, van a Chicconak hidegen sterilizáló folyadéka, azzal.
Egyéb infóval is szívesen szolgál:
Jamina (aki szintén Zsuzsi Kép )
Jamina

Zsuzsa!

Én azt csináltam az orrszívóval (mondjuk én a porszívóssal, takonykór idején), hogy csináltam neomagnolos vizet (1 tabletta 1 dl vízhez) és abba tettem bele elmosás után. A fertõtlenítõs vizet naponta cseréltem.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok!

Kepzeljetek el, hogy eletemben eloszor hasznaltam az orrszivot, a kezi valtozatat, es egy oriasi orrpiszkot sikerult kiszippantanom Maja orrabol (5 hetes). Egyedul voltam itthon, es mar 2 napja szorcsogott, takony meg sehol, gondoltam, itt egy orrpiszok van eldugulva valahol, ugyhogy nekiveselkedtem. Orditott, en meg feltem, de sikerult. Utana korbeugraltam vele a lakast, ugy orultem. Szegeny meg csak nezett, hogy megorult az anyja. A termest meg elraktam, megmutatom apjanak is...

Lanyok, foleg a friss kismamak, nektek is van neha olyan erzesetek, mint anno mielott "megjott"? Mivel szoptatok, nem hiszem, hogy megjonne, vagy meg az is lehet?

Ti a textilpelusbol hogy szeditek ki a kakifoltokat?

Es meg valami, ti a baba arcat kulon forralt vizzel mossatok? Ezt most olvastam, de mi idaig nem igy csinaltuk, hanem siman a furdovizzel.

Zsuzsi
zsuzsa73

Szia Zsuzsi, a kakifoltot anyatejes babánál, szerintem az ecetes olló viszi ki, egyébként kiváló portörlõ lesz belõle. Jó ötletnek én is örülnék. Hypó tartalmú dolgokat nem mertem kipróbálni.
A lányom arcát én is mindíg a fürdõvízben mosom, nagyon szép bababõre van, pedig már majdnem 3 hónapos, ha nem tenne jót, már látszana. Állítólag a szemét kell forralt vízzel kitörölgetni, de én legalábbis (fúj-fúj) nem tettem.
A fura érzés még lehet a méh összehúzódás, az is olyasmi érzés.
Szia Vivien.
Névtelen

Sziasztok!

A kakifoltot nekem a Vanishel sikerült kivennem. vettem Vanish sprayt befújtam vele és bele a mosógépbe. Gyögyörû hófehéren szedtem ki.
Névtelen

Sziasztok!
Nem bírtam megállni, hogy a forraltvízzel való mosakodás témájához hozzá ne szóljak.
Mi most igaz, hogy a harmadik babánkat várjuk néhány hét múlvára, de az elsövel sem csináltunk ekkora (bocsánat a kifejezésért) faksznit. Nem tudom, hogy láttátok-e, hogy mosdatják az icipici újszülötteket a kórházban? Egyszerüen a csap alá tarták öket és lemosság. nincs forraltvíz, nincs macera. Kérdem én, ha az az icipici kis babuci, aki éppen azelött valamivel bújt ki a számára mindent jelentö anyaméh melegéböl, ilyen fogadtatásban részesül és nem lesz semmi baja töle (legalábbis az enyémeknek nem lett), akkor késöbb miért kell elkezdeni vele mindenféle extra vacakolást. Ismerös családban amikor hazamentek a picivel a kórházból, a fürdetés ideje vagy 1 órát vett náluk igénybe - ha nem többet- mivel szegény babaát mindenféle tortúrának tették ki. elöszöris annyi vízben fürdették, hogy szegény gyerek teljesen kilógott a vízböl, így persze fázott és sírt. Amikoris tl volt ezen a részén a dolognak, akkor elöször a fürdölepedövel, majd késöbb egy babakefével hosszú idön át vakarászták a fejét, mondván, ettöl nem lesz koszmós. Nem lett igazuk.
Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy a túlzott aggodalom nem mindig válik a baba elönyére.Kép
Persze mindenkinek a saját kezében van a választás, ez csak egy vélemény a sok közül, akit érdekel elolvassa. Kép
mindenkinek kitartást az elkövetkezendö idökre és minden jót.Kép
Sziasztok:Norcsi.
norcsi (norcsi)

Sziasztok!

Kakifoltra van egy tökéletesen bevált módszerem, a jó öreg mosószappan! Amikor bármilyen ruha, pelus stb. kakis lesz, még frissen kézzel mosószappannal kidörzsölöm a nagyját. Nem kell hosszú percekig mosni, csak éppen hogy kijöjjön a java. Ha ezután beáztatom, és a köv. mosásnál 40 fokon kimosom, tökéletesen tiszta lesz. (Ja, és tök mindegy, hogy milyen a mosószer, nem az a tiszta ruha titka.) Mióta ezt a módszert alkalmazom, semmin nem marad folt.

Mosdatáshoz mi is mindig csak tiszta vizet használunk, szerintem felesleges forralni. Sõt, lehet hogy sokan megbotránkoznak, de mi sterilizálni sem szoktuk a kisfiunk dolgait, hanem csak lemosni/elmosogatni. Össz-vissz a legelsõ használat elõtt fõztem ki a cumiját, és a cumisüveget, azóta semmit. Semmi baja nem lesz tõle a babának, a tisztaság a lényeg, nem a baktérium mentes sterilitás.

Brigi

Brigi
Névtelen

Sziasztok!

Egyetertek a fentiekkel, mi sem hasznalunk forralt vizet, csak nagyon meglepodtem, amikor errol olvastam...ja igen, minek olvas az ember, erre mar en is rajottem.

Ujabb kerdesem van hozzatok: az ujabb jelensegunk, egy-egy nagyobb szopi utan Maja (6 hetesek vagyunk!) kohogeses fulladas szeru dolgot produkal. Eloszor kohint, aztan meg par masodpercig nem vesz levegot, aztan megutogetem a hatat, es akkor vesz egy nagyot. Kozben mindig bukik. Probaltam, hogy szopi kozben bofi van, meg utana is kivarom, de neha meg ennek ellenere is csinalja. Nem sokszor csinalja, de az is eleg ijeszto. Volt mar valakinel hasonlora pelda?

Zsuzs
zsuzsa73

Szia Zsuzs(a)!

Mi lassan 3 hónaposak leszünk Borbálával, és nála is vannak ilyen szinte fulladásos dolgok szopizás közben. Nekem úgy tünik, hogy olyankor félrenyel. Hálistennek mindig kiköhögi magát, aztán megy tovább a szopi. Igyekszem nem bepánikolni, mert anyu mesélte, hogy mikor egyszer én félrenyeltem, akkor utána ö sirógörcsöt kapott minden szoptatáskor, annyira félt.

Szile
Szile

Sziasztok!

Zsuzsa: nálunk is van ilyen. Kicsit segített, hogy nem vízszintesben van Balu szoptatás közben.

cory
cory

Sziasztok!

Van egy hamarosan 6 hetes babam.
Rettento nagyott nott, es mindig ehes.
Mar a 3-6 honapos ruhakat hord!
Megeszik 150 mg 3 oranta, de van hogy 2 oranta igaz ez ritkabb!
Nektek milyen etvagyu a pici mi a normalis.
Mi a Nestle Carnation Good Start-ot adjuk neki.
De gondoltam hogy van ez a baby rizs pehely szeru ,szerintetek adhatok egy keveset a formulaba neki ,hogy egy kicsit tartalmasabb legyen a kajcsija?
Jo lenne ejjel aludni 2-3 orat!!!!
Alltalaban 1 orat eszik es ha elalszik akkor a harmadik oraja elott mar egy fel oraval kicsit nyuglodik ,igaz nem sir ,de ez epp eleg ahhoz hogy ne lehessen tolle aludni!
Mar halalosan faradt vagyok!
Varom a tanacsokat!
Bigacsiga88
Névtelen

Bigacsigaa88,
egy hat hetes babának semmiképpen ne adj anyatejen vagy tápszeren kívül mást, egyrészt nem tudja még a szervezete feldolgozni, nincs szüksége rá, másrészt az tuti nem fog változtatni semmit. Az én lányom, aki most öt és fél hónapos, kezdetektõl fogva mindig nagy mennyiségeket evett és mindig gyakran. Most is hatszor eszik naponta, három óránként. Egyenlõre ha két óránként kér enni, adj neki, el fog múlni hamarosan. Ha egy óráig eszik, le kellene cserélned a cumit nagyobb lyukura (van a slow, medium és fast flow). Mi az AVENT-ot használtuk, hat hetes korában a medium-ot, három hónapos korától a fast-ot, és nagyon jól bevált. Ha formulát kap, akkor elõbb-utóbb átfogja aludni az éjszakát, majd meglátod. Hat hetesen még én is háromszor etettem éjszaka, két hónaposan csak kétszer, három hónaposan egyszer ébredt fel, mára pedig 12 órát alszik egyhuzamban. Négy hónapos kora elõtt semmiképpen ne kezd el a hozzátáplálást, csak még egy pici kitartást!!!
Andi
andi

Sziasztok,

kérdésem van, mint mindig (de jó lenne, ha már rutinos tyúkanyó lennék, mint ti!).
Azt mondta egy nagytudású nõismerõs, hogy éjszaka nem szabad a babit tisztába tenni, mert akkor hozzászokik és soha nem alussza végig az éjszakát. Én igazából nem szivesen hagynám órákra sz.rban a gyermekemet, akár éjszaka van, akár nem, mert nem hinném, hogy jó neki, még ha van is ultra mag a pelenkában. Viszont eszembe jutott, hogy a kórházban is ezt mondták, vagyis egyszer hallottam, amint mondták az egyik anyukának, hogy éjjel nincs peluscsere. Akkor arra gondoltam, hogy biztosan csak lusták meg spórolnak a pelenkával.

???
Pocok

Szia Pocok, az én babám 3 hónapos, de még nem kellett éjszaka tisztába tenni, de nem is kakált. Ha nincs kaka, akkor nem kell pelust cserélni, de ha van, akkor muszály, mert az ultramag azt azért nem szippantja fel, és csak kitornázza a hátára.
Aztán meg, nem jön ki semmibõl, és kényelmetlen is lehet. Próbáld meg a hasát simogatni az óramutató járásának megfelelõen a fürdetés elõtt, és tornáztatni, hátha akkor sikerül még lefekvés elõtt kakilni.
Vivien
Névtelen

Pocok,
Ha a gyerkõcöt nem zavarja (nem ébred fel rá és nem ordít, a popsija sem v9örösödik ki reggelre), akkor szvsz hagyd. Ha viszont úgy látod, hogy nem azárt áébred és sír mert éhes, hanem mert zavarja a kaki a pleusban, tedd tisztába. Nem érdemes egy (több) álmatlan éjszakát szerezned magatoknak csak azért, hogy tartsd magad a szokásokhoz...
üdv
Zsóka

ui: én magam egy kezemen meg tudnám szémolni, a két gyerekemet hányszor tettem tisztába éjjel. Még nagyon törpök voltak, amikor éjjel is bekakiltak, késõbb viszont kialakul az "éjjeli kakitisztasáég Kép).
Zsóka (zsóka)

Sziasztok!

Pocok: nálunk sincs éjszaka pelus csere. Éjszaka csak etetés van, és már alszunk is. Mindhárman. Eddig bevált a módszer Kép

cory
cory

Szia Pocok!

Nálunk sincs peluscsere éjjel, kb. 3 alkalommal tettem tisztába éjjel a gyereket, de teljesen felébredt tõle, és jó egy óráig vissza se aludt. Aztán hagytam. Simán aludt kakistól, mindenestõl, nem zavarta. A popója sem pirosodott ki.

Puszi:

Dia
Dia

Köszi a tippeket. Már alig kakil éjjel, de ha igen, akkor akkorát, hogy abban tényleg nem maradhat, mert derékig ér. Én úgy vettem észre, hogy általában a pisi sokkal jobban zavarja, biztosan azért, mert nehezebb, ahogy megkocsonyásodik a pelenkában.
Pocok

Pocok!

Én tisztába tettem Ádámot éjjel is a kajálás után, ha már felébredt és kivettem az ágyából, azzal már úgysem zavartam, szárazon meg mégis csak jobb aludni.
Mióta átalussza az éjszakát (9-10 hét), és csak néha-néha ébred fel egy kis vígasztalásért vagy cumiért, nem teszem tisztába. Bár amikor nagyon üvölt azért megnézem nem valami "nagy dolog" zavarja-e (eddig még nem volt ilyen), de ehhez nem veszem ki a kiságyból, csak úgy bekukucskálok.

Kriszta
Kriszta (nyúl)

Szaiasztok!

Nektek mikor mult el a barna csik a hasatokrol? (Mar amennyiben volt...). Es nektek is bebarnult terhesseg alatt a koldokotok is? Csak nem marad ez orokke igy...

Zsuzsi
zsuzsa73

Szia Zsuzsi!

Nekem még mindig van egy pici kis csík a pocakomon, de szerintem már csak én látom. A barna köldökre én is azt hittem elõször, hogy elszínezõdött, aztán megpucoltam krémes fülpiszkálóval és lõn, kifehéredett...Kép

Puszi:

Dia
Dia

Lányok,

és a sok függöleges lilás-vörös csik? Olyan a hasam, mint egy jólsikerült beigli! Anyósom szerint soha nem fog elmúlni, de neki nem hiszek el semmit.

Képzeljétek, Panni országjáráson volt a hétvégén! Anyukámnál aludtunk vidéken az én gyerekkori kiságyamban és nagyon tetszett neki! Tartottam töle, hogy nem fogja szeretni az idegen helyet, de szerencsére ez nem jött be.
Pocok

Sziasztok!

Bocsi en nem tartozom ide, majd csak kb ket honap mulva!Kép
Pocok, kented a hasad es ugy lett csikos, vagy nem csinaltal vele semmit.Csak azert kerdezem hogy mik a kilatasaim.En szorgalmasan kenegetem, es egyenlore csak 3 db van,de a 3. is nagyon pici, viszont most fog majd elkezdeni noni a hasam...Kép

Tiduj
Tiduj

Pocok!

A striák valóban nem múlnak el. Az egyetlen, ami történik velük, hogy kifehérednek. Sajna ez van.

Ildi
Pethes Ildikó (pethesildi

Sziasztok Anyukák!
Lenne egy kérdésem, bár nem sürgös a válasz, inkább csak kíváncsiság. A múlt heti (36.heti) uh adatai szerint a leendö tónörökös
BPD-je: 91mm
Fronto:104mm
Thorax: 99mm
Femur: 72,2mm. Volt esetleg vkinek hasonló mérete? Mekkora lett a baba, mikor megszületett?
Köszi:
Ágci
Ágci

Franc.
Milupával kentem naponta 2x, de csak attól fogva, hogy észrevettem az elsöt.

De az anyukámnak nincs egy se, pedig neki is volt, mondta. Lehet, hogy annyira kifehéredett, hogy szinte eltünt?
Pocok

Pocok!

Én is kentem a hasamat, ott nem is volt egy se. Viszont a derekam és a fenekem tele volt vele. Mára már alig látszanak. Kifehérednek és elvékonyodnak, általában csak napozáskor vehetõek észre... Szóval, fel a fejjel, nem maradsz zebra...Kép

Puszi:

Dia

Ui.: Ha jól emlékszem, a Milupán rajta van, hogy szülés után is érdemes még kenni a bõrt. Szóval kenegesd még. Érdekes, de nekem szülés után jöttek elõ, elõtte nem voltak...Kép
Dia
Dias

Sziasztok!

Én is kentem magam rendesen (Milupa), de nem segített, állítólag ez hajlam kérdése, a kenegetés nem sokat segít.
Lett is egy-két lila csík a hasamon, az érdekes, hogy kb. a szülés után egy héttel keletkezetek. Viszont azóta (3,5 hónap) már majdnem teljesen eltüntek, úgyhogy van remény!

Kriszta
Kriszta (nyúl)

Köszi lányok, ez azért jó, hogy van remény. Az a bajom a Milupával, hogy elég drága, de a csikok ellen mindent bevetek.
Tegnap voltam Pankával újszülöttszürésen (ultrahang) a Madarász utcai kórházban. Egy tündéri doki vizsgálta, a kislány meg se nyikkant, inkább élvezkedett, hogy ketten is simogatják (én két kézzel, a doki egy kézzel meg az uh-s vizsgáló izével). Az epehólyagjában talált valami trutymót, azt mondta el fog múlni, de egy év múlva mindenképp hozzam el. Volt valamelyikötök babájának ilyesmije? Kicsit azért aggaszt.
Pocok

Szia Ágci!

Én a babának csak a fejméretére emlékszem, a többit most nem tudom megkeresni, mert a kis mazsola éppen rajtam alszik a kengurubanKép. Szóval neki is 91 mm volt a BPD valamikor a 35. hét környékén, amiröl én azt hallottam, hogy elég nagy, ennyivel már születni szoktak. Mikor ezt megemlitettem az orvosomnak, akkor ö enyhénszólva kiröhögöttKép. Aztán a baba szept. 4 helyett aug.1.-én született, hálistennek tökéletesen egészségesen, 2920 gr-mal, 52 cm-rel.

Szile
Szile

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?