Új privát üzeneted érkezett!

kismaki: Igen, már vagy két hónapja kaptam a diákhitelről választ. Te még nem kaptál? Lehet hogy csak a nyári szünet indult be náluk kicsit hamarabb?

kakti: Barbus se nagyon akar kakilni, ma már bevetettem az alma-szilva lét. Hátha. Kakisztrájk van. :D Nálunk volt régebben is hogy 4-5 napig nem kakált, de azt mondta a védőnő hogyha nem nyűgös nagyon tőle akkor nincs gond.
vicky79
Budapest III. kerület

Kakti!

Olvastam, aztán a védőnő is megerősített, hogy kizárólag anyatejes babánál 3-4 hónapos kortól gyakori, hogy akár 4-5 napig vagy egy hétig nincs kaka, de ez normális, ha nem látod rajta, hogy szenved.
Már Kokonya is aggódott a múltkor emiatt, de aztán bepótolta Ádám a lemaradását. A minap épp a kirándulásukon :), amiről képet is rakott.
Bocs Móni, hogy Veled példálózok. :oops:
Nálunk is egyre gyakoribb, hogy kimarad egy-egy nap.
Jól hasznosítják a a tejet, oszt' annyi.
Persze, ha tekereg és szemmel láthatóan szenved, akkor nem erről van szó.

Érdekes ez az időjóslás a különböző oldalakon.

Az időkép szerint nem is lesz nyár az elkövetkező hónapban:
http://www.idokep.hu/

Köpönyeg szerint egy hét múlva melegedés várható:
http://koponyeg.hu/

Akkor most???

Mindenesetre a gyereknapot épp most mossa el az eső.
:twisted:

Kattkat

Kép
kattkat

Hát szép kis gyereknap az idei... :?

Amúgy azt hiszem, tettem róla, hogy Lilinek legyen produktuma - én úgy f..ok, mint a lakodalmas kutya (bocsi a kifejezésért), szóval ha ez rá nem fog hatni, akkor az csoda lesz! :)

Ti milyen ajándékot vettetek a gyermeknek a mai nap alkalmából?

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Én nem vettem neki semmit. :oops:
De pénteken vettem egy nagyon aranyos forgót, majd teszek fel róla képet. :)
Nekünk is azt mondta a doki, hogy anyatejes babánál az is normális ha napi 5x és az is ha csak 5 naponta van kaki..
Nálunk is volt, hogy már 3 napig nem volt, aztán tegnap meg is lett az eredménye.. :shock: Részleteket inkább nem írok, de a kukába új zsákot kellett tennem...
Bazsu az elmúlt tíz napban 60g-ot hízott.. :?
Vendég

Ja, nekem az ananász jött be.. amint eszek egyet, tuti hogy Bazsu fél napon belül kakil egyet. :)
Vendég

Sziasztok!

na off:tök beteg vagyok elkaptam anyáméktól
taknyom nyálam egybe ...
olyan mintha akvárium lene a fejemen...
már csinálok mindent hogy hamar elmúljon:tea,coldrex,clor hexamed(ki tudja...)
félek hogy a Mirci elkapja, akkor megőrülök
nekünk nincs itthon orrszívó, csak az a pici szippantó
viszont tengeri-só orrspray meg lázkúp van
gyakorletilag senkinek nem tudom lepasszolni, mert az egész család beteg
maszkban vagyok, de így meg azt se tudja ki vagyok...(azért tudja)
és ez a maszk....
délelőtt kinnt voltunk hogy ne bacizzam össze a levegőt, most meg esik(ja közbe süt a nap...)
ha fölébred kaja, aztán irány a levegő
kár hogy egy szobában alszunk
igaz ő az ajtó mellett amit szélesre tártam éjjel h. járjon a levegő
meg csak éjfélkor feküdtem le, hajnalban már mászkáltam, h. minél kevesebb időt töltsek vele egy légtérben
csak sajna vannak olyan időszakok, amikor hozzászokott, h az ágyamban alszik(apa híján ez sosem zavaró)

zsó
Kép
pcd1985

ööö van még valami praktika?vagy úgyis el fogja kapni, ha megfeszülök akkor is?

zsó
Kép
pcd1985

Nem biztos hogy elkapja, sőt! Én szülés után két nappal kaptam el/vagy akkor jött ki rajtam a kalici.. kórházban külön szobát kaptam, karantén.. még a folyosóra sem mehettünk ki, Bazsut meg sem fürdették. Ő mégsem kapta el.
Vendég

Kakti: a dokinéni azt mondta, hogy a szélcsővel be is lehet pelenkázni a babát, vagyis bennehagyod a popsijában mondjuk egy órára :shock: Én speciel ezt nem merném, de azért elmondom, hátha Te bátrabb vagy. Egy nap amúgy szerintem nem olyan sok. Régen, még a székrekedéses korszakban nálunk jóval hosszabb szünetek is voltak. Egy ismerősöm anyatejes babája egyszer egy egész hétig nem kakilt.

Nálunk gyereknapra a nagyitól kapott cuki, vagány nyári cuccokat. (ilyen pici korban talán még nem gáz, hogy ruha az ajándék :lol: )

Aki már vett járókát ill. többgyekes anyukák: mire kell figyelni a járóka vételnél? A doktornő a hagyományos, fa járókát javasolta, de nagy a szórás. 15 és 40 e között árulják őket és az esztétikumon túl, a baba nézőpontjából nem igazán látok különbséget. Amelyiknek van kereke, az talán praktikus (mármint nekem), viszont félek, hogyha nagyobb lesz, esetleg a saját súlyával kimozdítja a helyéből egy erősebb mozdulattal. Hmmm :?:

Zsó, jobbulást! Praktikám sajnos nincs :(

Kép
juci-77

Dobtam képeket gmailre.

(Bori, igen, hálóban tapéta van. Rasch. Valami csíkos. És nagyon jó, mert fényes és nappal tök diszkrét, éjjel meg a lámpafényben elég vad!)

Zsó, igen, ott lakunk ahol mondtad és nagyon szeretjük...

Baszki idén a nyár egy szép szerda délutánra esik majd???? :cry: :lol:
Vendég

Juci!

Sima fa járókánk van. 100*100-as, kerekes, állítható magassággal. Nagyon szerettük. A kerekek tényleg praktikusak. 17eFt-ért vettem. Sztem nem kell 40eFt-os járóka. Halál felesleges!!!!!
Vendég

Zsó: hát mi valamikor februárban voltunk halál betegek apjával, Bulcsúnak semmi baja nem lett, pedig se gyógyszer, se maszk se semmi, sőt mindhárman együtt aludtunk (is). Mire elkezdtem volna aggódni, meggyógyultunk.

Viszont szomorú arány: voltunk babaúszáson, a fiúk úsztak én meg a padról sasoltam őket: mellettem egy apuka megkérdezte, hogy szopik e a baba, nem részleteztem mondom többnyire. Mert hogy látja, hogy Bulcsú eszi az öklét, nézzem meg, hogy az ő lánya is ezt csinálja, ő is szopik, a többi 6 baba mint cumis, nem is rágják az öklüket. A lényeg, hogy 8 babából egy anyatejes. Szomorú arány
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zarja 2010.05.30 19:20-kor.

zarja

Halihó.

Mi is megjöttünk. Anyuciéknál voltunk.

Én gyereknapra vettem neki a babakocsira meg a hordozóra is felszerelhető ilyen játékhidat amiről lógnak kis állatkák.

Eszter! Gratula az anyatejes tápláláshoz és a hízáshoz. :lol: Csak így tovább :wink:

Zsó! Jobbulást. Praktika szerintem mindenkinek más. Én a mézesteára esküszöm :roll:

bellerreni
Eger

Eszter!

Az apuka nem sok okosat mondott az anyatej-ökölrágás dologgal.
Luca alig volt tejes, cumija is volt, mégis a szájában volt az ökle. Jött a foga is, meg erős szopóreflexe volt. Ennyi.
(amúgy sem komálom az olyan pasikat, akik így verik magukat, hogy az gyerekük anyatejes és a tápszer minden rossz forrása :evil: Mintha bármi közük lenne hozzá, vagy ez valami verseny basszus. Mintha az anyatejesek jobb szagút szarnának! - Na jó, jobb szagút szarnak! :lol: !)

Kép
Kép

Egyéb iránt tényleg szomorú, hogy 8 babából egy anyatejes! Pedig manapság "divat" szoptatni. Talán kicsit túlzásba is viszik. Nem szoptatsz = szar anya vagy! Pedig dehogy!

Nálatok víz alá nyomós babauszi van? Bulcsú élvezi? (jóhogy élvezi, mit nem élvez az a vigyorex gyerek... :D :D )
Vendég

Hát igen, csomó szülő tényleg versenyez. Ma a cukrászdában egy fiatal párba botlottam, a gyerkőcük kendőben aludt a mamán. Szóba elegyedtünk és nevetve mondtam nekik, irigylésre méltó, ahogy a kölök szuszizik, nálunk a napközben alvás újabban nem annyira menő, alig akar aludni. A büszke apa vérszemet kapott, és rátett egylapáttal: "és éjszaka?, a miénk az éjszakát is végigalussza". (épp csak a nyelvét nem nyújtotta ki, hogy beeee)

Kép
juci-77

Na sziasztok!

Mi ilyet vettünk Cincinek:
Kép
Összesen 24 darab ilyen láncszem van a csomagban, és tök szép színes (szebb, mintitt, a képen).
És vettünk úszópeéust (Babylove-ot), meg kaptunk egy úszóbugyit is. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kakti 2010.05.30 20:36-kor.

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Nekem van egy bnőm, aki akkora versenyt csinál a gyereknevelésből, hogy hányni kell tőle. Az ő lánya mindent hamar csinált. Az enyém sok mindent későn. Ő meg még mondta is, hogy "Izéke, ne mutogasd az akármilyen játékot Lucának! Tudod, ő még nem tud járni!" telefonban: " na, és szobatiszta már a Luca? -mondom, nappalra igen, éjjelre még nem próbáltam... "Hát gondoltam, mert Izéke már éjjelre is az!"
Grrrr! Izékének az összes tanult verset el kell szavalni! Csóri gyerek! :evil: :roll:
Vendég

Sajnálom az ilyen anyukákat! Mert olyan megfelelési kényszer van bennük, mint a fene...

Nóri!
Apátoknak ínhüvely-gyuszija van?
Nagyon szuper helyen laktok! :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Kakti!

Apának idegsérülése van az autóbaleset miatt. Nem tud fogni a kezével és a kéztámaszban levő vas tartja, hogy ne lógjon a keze. De valóban ínhüvely gyusziknak találták ki! :lol:
Vendég

Éééétem! :) Az szar lehet...

Megyek ma megint fogorvoshoz. És végre befejezik a gyökérkezelésemet egy fedőtöméssel! :twisted:

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

jó reggelt!

Tegnap egész nap nem volt se netünk se telefon, így kénytelen volt a család valami más értelmes dolgot kitalálni. Én persze örültem, hogy nem lóg senki a számítógépen egész nap és így apának megmutattam hogy kell sport szeletet csinálni :wink:
A lányokkal kitakarítottam a kocsit, hát az a szemét ami az elmúlt 1 évben gyűlt össze hogy feküdtem...ne tudjátok meg. Úgyhogy volt egy kis letolás. De összességében jó kis nap volt

Járóka: nekünk kölcsön volt, most nem tudom, hogy szerezzek-e be egyáltalán, mert a kölcsön barátnőm már eladta az övéket.

gyerekek versenyzése bosszantó. Ki előbb érik, ki később. Eszter vékonyka izgő-mozgó volt, már 10 hónaposan elindult, Szandi kis duckó volt, 1 éves koráig nem is akart menni se.
De a védőnő azt mondta és szerintem a bunkó versenyzősnek azt kell mondani, hogy Nem baj, hogy az én gyerekem még nem tudja ezt vagy azt csinálni, de okosabb lesz :)

kakti: nagyon jól néznek ki a karikák! Hol vetted?

Zsófi: jobbulást
stephie

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Jaj lányok az ilyen versenyzős anyukákat én sem szeretem, de profin lehet őket idegesíteni :oops:
Mi ugye Lillussal le voltunk maradva mindenben vagy ha nem is, de elől sehol nem voltunk. Megszokták, hogy az én gyerekemen könnyű győzelmet aratni... aztán mostanában Lillus kivirágzott, egyre ügyesebb. Ezek a szuper gyerekek meg valahogy még sem olyan szuperek. Látnátok az anyukák ideges fejét :lol:
Más részről meg kezd kiütközni ki miben ügyes. Na az látszik, hogy mi inkább sportversenyre járunk majd Apával neki szurkolni, mint képzőművészeti kiállításra :wink:
Az ilyen anyukák meg mint én, már annak is örülnek ha a második nem kap neurológiára beutalót lemaradás miatt :lol:
Múltkor egy anyuka annyira sírt a tanácsadáson, hogy beutalták őket a neurológiára lemaradás miatt, aztán megnyugtattam, hogy nézze meg Lillust mi mindenhol voltunk vele, mégis itt van, tényleg megnyugtatta, mert az én gyerekem is jár, meg beszél, szobatiszta annak ellenére is, hogy nem volt első semmiben :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Ezt az időt, gyerekek... ősz van... És mekkora zuhi volt nálunk este... Volt minden: jég, villám, mennydörgés, szél, és beázás is... Szabályosan csurgott be az ablakoknál a víz... Én még ilyet nem láttam. :shock:

Viszont szépen telt a hétvége. Szombaton Tesco-túrán voltunk, vettünk Botinak olyan olcsó csomagban árult rucikat és egy vízálló, sípolós képeskönyvet. Nagyon tetszik neki! :)
Vasárnap felköszöntöttük a szegedi dédit, majd teszek fel képet Botiról.

Írt Emese, hogy héten csütörtökön postázzák nekünk a mei-tai-t. Ilyen dekorral készül:

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1275290007.7743.jpg[/img]

Szegény Botondommal nagyon kitol ez a vas, a Maltofer... Eddig szinte minden peluscserénél volt kaki, most meg jó, ha minden másnap sikerül valamit alkotni... :( Látszik is rajta, hogy szenved ettől, többet sírdogál, nyűgösebb.

Zsó, mielőbbi gyógyulást!!!

Kismaki, nem irigyellek a költözés miatt... De a végeredmény majd biztosan kárpótol. :)

Ez a hasonlítgatás, hogy kinek a gyereke ügyesebb, okosabb... -egy baromság! És valóban, legtöbbször mindig azok csalódnak, akik agyba-főbe dicsérték a gyereküket... Örülni kellene inkább minden apró, újabb megtanult dolognak a gyerekek részéről, a másik gyerekével kapcsolatban is, és inkább segíteni kellene egymást, hogy minél együttműködőbbekké váljanak, ne pedig egymás ellenségeivé, versenytársaivá.[/img]

Kép
erusverus

Szomorú történet lesz az összehasonlítgatásról: Van a szomszéd utcában egy csajszi, akinél gondok voltak a szülésnél. Hosszú sztori, Ferike lélegeztetőn volt sokáig és még mindig nem az igazi (lehet hogy nem is lesz az sosem, most perelik a kórházat). :( Vitte legutóbb szemészetre és boldogan hívott, hogy azt mondták neki hogy lát a fia. Hát úgy örültünk neki, mintha Barbus felállt volna. Ezek után persze neki nem szoktuk mondani hogy a mi gyerekeink mit csinálnak, inkább örülünk annak amit ő szokott mondani. (Már nem olyan kötöttek az izmai, kezd figyelgetni a hangokra stb.) Nagyon nehéz lehet neki, de mi mindig csak biztatjuk és azért is együtt járunk sétálni (néha, ha ők is otthon vannak). És szeretném ha később is a banda tagja maradna Ferike, mert szerintem ösztönzőleg fog hatni a sok gyerek rá, a mieink meg toleránsabbak lesznek a kicsit más gyerekekkel szemben.

Más: képzeljétek, hajnalra belázasodtam. Csak a fejem szédül, mag nincs nagyon étvágyam (ez talán nem is olyan nagy baj), de fel kellett kelnem lázat mérni és 38,3 volt, pedig csak annyit éreztem hogy nagyon melegem van. Ha nem szakad ránk az ég, akkor délután lemegyünk a dokinénimhez, de nem tudom mi lehet ez. Szerintetek lehet valami mellgyulladás úgy, hogy már 10 hetes kora óta nem fejek és nincs benne csomó és nem is fáj?

erusverus: Gratula a mei taihoz, remélem nektek is annyira beválik mint nekünk.
vicky79
Budapest III. kerület

Viki, szerintem nem valószínű, hogy mellgyulladásod van, de hozzátenném, hogy mikor nekem legutóbb az volt, én sem találtam már csomót, lefejtem, tök üres volt mindegyik, de a jobbnál volt egy nagyon fájdalmas pont, de hiába masszíroztam, nem javult, tej már nem jött belőle, és mondom, nem is csomó volt ott... Csak az antibiotikum segített... Említetted múltkor (remélem, te voltál az), hogy még mindig van egy kis tejed, így viszont előfordulhat, hogy pang, ami miatt kialakulhatott valami gyulladásféle... Vááá, ha ez a helyzet, hát nem is tudom már, mit gondoljak erről a tejelős dologról... Sajnálom, hogy nem vagy jól... Mielőbb gyógyulj meg!

Kép
erusverus

erusverus: Köszi a választ. Ha megnyomom a bimbót, akkor még szokott egy pár csepp jönni belőle, de nem hinném hogy mellgyulladás. Elkezdett fájni a hátam is, valami vackot összeszedhettem. Csak az zavar igazán, hogy nem tudok tanulni, nem fog az agyam. Most is itt fekszem nyakig betakarva és még így is fázom. Mindegy, befejezem a nyavajgást, csak jobb lesz.
vicky79
Budapest III. kerület

Vasárnap a dédinél:
[/img] Kép

Kép
erusverus

Buenos dias!

Kismaki!
Hova költöztök?
Milyen volt Fóton?

Nóri!
Klassz a kecó, meg a kert is a medencével.
Ja bocs, meg a kilátás. :D
Várjuk még a képet a fürdőről (aminek olyan pirosas vagy ciklámen(?) csempéi (is) vannak, ha jól emlékszem) meg a KONYHÁRÓL.

Zsó & Viki!
Gyógyuljatok meg MOST!

Erusverus!
Nekem bejövős ez a pöttyös anyag!
Míg nem olvastam, hogy ez a m.t. dekor része, azt hittem valamit látni kéne a sok pöttyben, mint annál a szemvizsgálatnál, ahol a színes pöttyök között megbúvik valamilyen szám.
Milyen színű anyagból készül a többi része?
Nekünk is van ilyen "mama kicsi csillaga" pólónk :wink:
Nagyon jóképű fiatalember Boti!:lol:
Igazán rakhatnál róla sűrűbben képet!

Kattkat

Kép
kattkat

Milyen aranyos Botond. :D

Off
Lányok nem emlékszem pontosan valamelyikőtök említette már jó régen, hogy megnézte a Grace klinika sok-sok évadját. Ha nem nagy kérés lenne én küldenék dvd-t át tudná nekem írni.

On

Nóri köszi a tippet, ki fogjuk próbálni.

A tegnapi napunk nem volt valami fényes. Ugye jött a nagy eső. Sógornőmék egy órával később jöttek értünk, így álltunk a fa alatt az esőben és vártuk őket. Kint Fóton pedig leányzó üvöltött és nem tudtam mi baja van. Aztán magától megnyugodott, jött az apukája és már vigyorgott is.

:lol:
Vendég

Kattkat: még maradunk Csepelen, de nem sokáig. (nem vagyok mániákus költöző ám :wink: ) Míg nem megyek vissza dolgozni, addig beköltözünk férjecském unokatesójának a lakásába utána viszont a saját kis házunkba. (már ha megtaláljuk addig a számunkra megfelelőt)
Szóval, ha valaki tud Pest környéki városban, közel az M3-ashoz iker-sor vagy családi házat jó áron akkor várom az ötleteket, ajánlatokat. :D
Vendég

Kata!

Én Csomádot ajánlom nézelődésre!!!! Veresen zéró pénz fejlesztésre. De Csomádon van új ovi, suli minden! Nagyon király! Nekünk csak üres telkeink vannak ott! :lol:
Vendég

:) Kattkat, köszi Boti nevében is!
MT: a pánt sötétkék lesz. Először úgy láttam, hogy van a dekor színei között is kék, aztán írt Emese, hogy először furcsállta, hogy sötétkék pántszínt választottam, mert a dekorban csak piros, barna és zöld szín van, de állítólag nem rossz egymás mellet a két anyag, így már nem változtattam meg. De nem is ez a legfontosabb, remélem, szeretni fogja Boti.

Kép
erusverus

Vicky, jobbulást Neked :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Én is itt :) A hétvégénk elég jól telt, Zsuzsó aranyosan viselte a Nagyi szállítását és a húrcolaszást. Szombat óta cumis lett a Kisasszony. Eddig én nem nagyon akartam adni és örültem, hogy nem kell neki. A kocsiban viszont elkezdett nagyon sírni, gondoltam, próba szerencse. Úgy rákapott, hogy csak na és teljesen megnyugodott, azóta ez a csodaszer, ami minden sírást elmulaszt :D Úgyhogy beletörődtem a dologba... ;)

Versenyeztetés: Én már azt is utálom, hogy a Védőnő kérdezgeti a havi státusznál, hogy miket csinál a gyerek, sajna már itt kezdődik a versenyeztetés. Tudom, hogy ezek azért vannak, hogy megnézzék, jól fejlődik-e a gyerek, de engem zavar...

Asszem én azt a típusú szülőt nem bírom, aki nem azért meséli, hogy mit tud a gyereke, mert büszke rá, hanem azért, hogy Te szarul érezd magad, hogy a tiéd nem tudja...

Na most ebbe a témakörbe ;) hogyan szőjem bele azt, hogy a Kiccsaj tegnap ügyesen hátról hasra fordult? :oops: Pedig annyira büszke az anyai szívem!

Vicky és Zsó: jobbulást Nektek, remélem, gyorsan jobban lesztek!

Funky, sztem néha belefér egy kis nem hízás, figyeld egy hét múlva is, amíg nem fogy, addig nincs gond! Lehet, hogy most hosszban fog nőni sokat. Ha nem nyűgös, van kaki, alszik, akkor nincs gond.

Juci, járókát mi a következő szempontok szerint vettünk: gurulós legyen, fixálható, szétszerelhető, egyszerű és olcsó ;) Mi ezt vettük: http://www.katicabababolt.hu/index.php?kategoria=13
Az állítható, görgős, 17ezreset vettük és nagyon bejött :) Ja, és tök jó, hogy lassan megszabadultok a kengyeltől!

Viki, régebben írtam a szocpolról, hogy azoknak jár, akik azelőtt vették fel a hitelt, mielőtt eltörölték. Szóval, mi megkaptuk, tehát érdemes utána nézni...

Úgy látom én is, hogy a tali egyelőre napolódik. De azért még reménykedem :)

Na megyek vasalni, meg főzni.

Szép napot!

Boruska, mikor jöttök? ;)

Kép

Ági
agic83

Kismaki:
Itt, a csömöri Auchan mellett (Kistartcsán) rengeteg eladó kertes ikerházfél van. Érdemes egyszer elgurulni erre körülnézni. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

Viki! Jobbulást.

Nóri! Nagyon irigy vagyok a kecó miatt :roll: Nagyon szép.

Boti csudaszép pasika :wink:

Voltunk védőnőnél: Kereken 6 kg és 59 cm. :lol: Csütörtökön mennünk kell a dokinőhöz oltásra :cry: Szegénykém, már előre félek :shock:

bellerreni
Eger

Hahó

Versenyeztetés: tényleg totál felesleges, ezek a különbségek szépen kiegyenlítődnek pár éves korukra.

Zarja
Gratula a szopihoz:) szoptaníttal sikerült?

Ági
Blanka is ordítana kocsiban, ott kap cumit...én máshol nem használom, viszont ő is tömködi az öklét.
Gratula a forgáshoz.

Viki Jobbulást:)

Erusverus
Boti nagyon vagány:)

Reni
Milyen babakocsit vettél?
Én most szeretnék venni olyat ami könnyű (az itthoni bazinehéz), tehát könnyen be tudom vágni majd nyáron a kocsiba, de azért tudjon benne aludni a kiscsaj ha kell.
Van jó tippetek?

Nóri
Szép a lakás:) medansziéért irigy

pusz

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Azt elfelejtettem (egy mondat erejéig visszatérve a becenevekre): mi mostanában mig Kistejesnek is hívjuk Lilit - pláne szopi után, mikor az elégedett kis fején csorog az utolsó csepp tejcsi. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Juti! Szerintem nem rám gondoltál a babakocsival kapcsolatban. :lol: Én nem vettem babakocsit :roll: Majd csak szeretnék esernyőre csukhatót, ha majd rendesen ül a kis drágám.

bellerreni
Eger

Az én vonalzóm amúgy totál idióta. :x Majd csak csütörtökön leszünk 3 hónaposak

bellerreni
Eger

Hát Csajok!

Nagyon örülök, hogy megvettük ezeket a karikákat!
Felkötöttem a pihenőszékre őket és Lili itt dumál nekik hatezerrel. Olyan kis mókás: Sikongat meg beszél folyton és rugdossa őket. :)

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Reni
Bocs, úgy olvastam, hogy gyereknapra babakocsit vettetek...látszik, hogy mindig csak futva olvasok....

én is esernyőre, vagy lapra csukhatót szeretnék, de dönthetőt. ilyet nem nagyon találok...

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Na, végre én is feldobtam egy témát, ami megmozgatta a topikot. Már-már úgy éreztem, hogy nincs is nagyon értelme írni, újabban csak olvasni járok. :D
Nóri: passz, ettől függetlenül siralmas az arány a 7:1 babaúszáson. Minden ellenére meg vagyok győződve, hogy aki képes kihordani és megszülni egy babát, az táplálni is tudja. Ennyire nem verheti át az emberi fajt a Jóisten! Ok, van egy két kivétel (ismerek olyat, akinek tényleg tejmirigyelégtelensége van és nem tud elég tejet termelni) de nem ennyi.

Akkor már én is hozzá szólok: verseny. Rühellem, az én gyerekem ilyen a tied olyan. Én ilyen vagyok te olyan. Ennyi. A felnőttekben sem bírom, gyerekekben sem. Ezért inkább nem is megyek kismamák közé, mert ott állandóan ez a téma. Csak spanolják egymást és persze sírva megy haza, hogy az én csöppem még ezt se tudja.

Tényleg mi van Bchrissel és Dalikával? Nagyon eltűntek.

Agic: mi is büszkék vagyunk Zsuzskóra! És itt a pont a mondat végén. :D

Juti: igen, a Szoptanít nagyon jó kis szerkentyű. Örülök, hogy belebotlottunk és használtuk - használjuk.

Az én fiam nem egy hiperaktív gyermek. Finoman szólva. Abban bízom, hogy az a fajta lusta ember lesz, mint az apja: ha valamit akar, mindig megtalálja azt a bolondot, aki megcsinálja HELYETTE. (van a másik fajta, aki inkább lemond a vágyairól, csak ne kelljen tenni érte)

zarja

Ja, babaúszás: hát másodszori alkalomra volt a víz alá nyomom effektus. Búj, búj zöld ág dallamára átúsztatták egy hullahop karika alatt. Mivel most úgy értünk oda, hogy álmos volt a Ded, neki minden mindegy volt, csak hagyjuk mán aludni. Egy szava se volt, a lényeg, hogy valakinek a keze a szájába legyen. Viszont úszás után minden baba éhes, sorra etetik őket az öltözőben. A mienk inkább álmos. Először alszik egy órát és utána dönti a kaját.

zarja

agic: Lehet, hogy utána járok a szoc.polnak. Köszi, hogy gondoltál rám.

Most jobban vagyok. A hőm 37,3. Szerintem ha nem lesz sokkal rosszabb, akkor nem megyek le ma a dokihoz. Legfeljebb holnap délelőtt.
vicky79
Budapest III. kerület

Sziasztok!

Most nem kezdem el írni hogy ilyen-olyan szarul vagyok, és hogy táppal együtt 10 e HUF-ot költöttem gyógyszertárba.De csak attol az egyetlenegytől rettegek hogy elkapja a Mirc.Mindent bevetek, szurkoljatok.

Összehasonlítgatás:
én ezt nem értem. mi a többianyukákkal :) mindig megbeszéljük hogy kinek mit csinál vagy nem csinál a gyereke.de tök normális módon és én úgy vettem észre senki nem vett zokon idáíg semmit, és senki nem vitte túlzásba az összehasonlítgatást.azt vesszük(veszem) észre hogy a nagyon hasonló korú gyerekek is nagyon eltérőek, de van amiben az egyik""jobb"""" van amiben a másik...
viszont
az öreg nyanyák, na azok igen
megjegyzéseket tesznek, hogy hűha már nem szopik-pedig ő
pedig az ő unokája-lánya-fia meg már mit nem csinált annakidején
és hány hekto tejet fejt le pluszba 2 műszakváltás között

és a rémisztgetés:ki-milyen betegségeken esett át náluk a családban kisgyerekként...

zsó
Kép
pcd1985

JAHHHH
apa képes volt a hétvégén kerek 24 órát itthon tartózkodni

zsó
Kép
pcd1985

Szerintem ez az összehasonlítgatás benne van ebben az anyatejes kontra tápszeres kérdésben is. Szerintem nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy márpedig minden nő alkalmas a szoptatásra. Mert nyilván nem így van. Szerintem sokan vannak, akik ha megfeszülnek, akkor sincs tejük. Mint ahogy az állatvilágban is előfordul ilyen. Ugyanakkor sajnos tudok olyat, aki csak azért eteti tápszerrel a gyerekét, hogy ne ereszkedjen meg a melle! Ennyire önző nem lehet egy nő - ez szerintem nagyon gáz hozzáállás. Amúgy az az apuka biztos jól tudta? Nem csak magát(magukat) akarta fényezni???

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?