Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ági
Gyógyszertári csipkebogyót adsz Matyikának, vagy filteres is jó? Megyek vásárolni, gondoltam veszek Petinek, hátha azt megissza. Ma reggel hosszas könyörgésre beletuszkoltam 100 gr tápot, de hát az semmiKép Nagyon aggódom, hogy sokat fogy, amúgy is kis-súlyú baba.

Éjjel szerencsére nem fulladozott, reggel köhögött csak, kapott pár korty gyümilevet és alukáltunk a szokott időig. Csak ez az étvágytalanság....

Puszz, még jövök.

Szilvusék
szilvus

Nuska
Ezt a félszülinapos Sárának küldi PetikeKép

Kép

SzilvusKép
szilvus

Sziasztok!

Kisbékánk rossz időt jelezKép Ma már hajnali 1/2 4-kor nyöszörgött. Behurcoltam az ágyamba, úgyhogx 1/2 8-ig kihúztuk, de mindig ciciztetni kellett, hogy csöndben legyen. Amint leteszem üvölt, sőt kézben is rém nyugtalan.

No, megyek is megpróbálom elaltatni, hátha...

Mariann
tmarianna

sziasztok Lányok!

Én úgy gondoltam, lecserélem Kincső cumijait valami hasonlóra Kép
Kép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Szilvus, köszi. Szerintem veszek midi pamperst, kipróbáljuk. A maxi szerintem olyan nagy. Látom, Petinek sem kellenek a játékai. Hogy bírja a járókát?

Karmen, mostanában szoktam neki kenyeret adni. Elnyámnyog rajta, a nyálas kenyér mindig a kukában végzi. Nem eszik belőle sokat, játszik vele. De addig csendben van és tudok főzni-mosogatni.

Zsuzska, üdv itt, lassan szomszédok leszünk. Költözünk téténycitybe. Összeköt majd minket az "utálatom trágya", a 3as busz.

Mely, Edinának az alsó sor középső cumiját ajánlom.Kép Kincső is hasonló dolgokat produkál.

Timi, én egy tele kakis pelust eldugnék a szörny szobájába. Akkor már büdös szörny lenne.Kép

Megyek főzni-mosogatni, majd még jövök.

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Reggel elkezdtem írni, de elszállt. Most ne haragudjatok, hogy nem pótolom, de "kicsit" elvagyok kenődve!

Voltunk dokinál, sajna Matyusom torka mit sem javult, ezért jön a már félig elhasznált antibiotikum helyett a köv. Cecloretta néven. Kép De ezt lagalább gond nélkül megeszi. Jajj annyira ÚTÁLOM MÁR HOGY BETEG A KIS HUSOM!!!KépKép

Szilvus!
TAlán nem fogy annyira Petike. MAtyust rá sem mertem tetetni a mérlegre, eltüntek a hasiján a hurkácskák. Eddig sem turkáltunk a hurkák között, de most már csak a combiján van egy. Vissza akarom kapni a hurkáit!

Ed!
Ha találsz ilyen cumit vegyél nekünk is. Ki nem hagynám! Tuti!

Most megyek dédelgetem kicsit!

Üdv ÁgiKép

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Bocs Szilvus! Már biztosan voltál vásárolni, de azért leírom. Filteres csipkebogyó teát iszik Matyus. Először nem rajongott érte de mostmár szereti.

Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok!

Gyors bekukk!

Köszönöm a segítséget mindenkinek, remélem már lassan túl leszünk a betegségen. Bár ma már az étvágytalanság is bejátszik, de a hőemelkedés elmúlt!!Kép

Olyan jó olvasni benneteket (sajna csak erre volt időm)!

Hétvégén lagzizunk - persze ma reggel apa fájó torokkal és hasogató fejjel kelt.

Jó, szép, napsütéses hétvégét mindenkinek, gyógyuljon meg mindenki, hogy hamar talizhassunk!!!Kép

pusssssssz,

Móki
móki

Sziasztok!

Ági
KösziKép Filteres csipkebogyeszt vettem, tettem bele barnacukrot is, néhány csepp citromlevet, remélem megissza. Nekem izlettKép Csóri Matyesz Kép asszem Ők ketten Petivel nagyon kikapták. Kicsi jó a rosszban, hogy ma ebédre beletuszkoltam a tegnapi vegyes zöldség maradékát, 3/4 üveggel. Igaz, csak az ölemben fekve volt hajlandó elfogyasztani. Végén leöblitettük 90 gr táppal. Most már abbahagyta az éneklést és alszik. Elégedett vagyokKép
Hurkátlan lett Peticica isKép Pipaszár a lába és a kis karján látszik, hogy veszitett a súlyából, olyan kis löttyi lettKép Jövő héten azért elviszem mázsálni, csak hogy tudjam honnan nézzük a gyarapodást a 7 hónapos kontrollon.

Ed
Tutttijó cucikák, vajon hol lehet ilyet lőni? Sógoréknál biztos van...
Nos, a járóka nem lett kedvenc, inkább a muszáj(ly?) kategória. Odamászik a sarokba -onnan lát engem amint jövök-megyek- nekidől a rácsnak és könyörög. Ha nincs hatása, akkor elvan 1 darabig a szemetessel,meg a súlyzóimmal, valamint a kilökdösött játékai kapargálásával.
Kiflicsücsökkel Peti is elvan, ha már nagyon puhára nyammogta elveszem tőle. Viszont annyi morzsát generál, hogy egy hadsereg hangya jóllakna belőle.

Én meg megyek a lakást dédelgetni, nagyon úszom, ha Peti ébred, akkor úgyis Őt kell most szeretgetni.

Puszi,
Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Kristóf alszik, így most van egy kis időm. Főznöm nem kell, apjuk "utasítására" rendeltem kaját. Szóval ma jó világ van nálunk. Persze csak ha eltekintek ezektől a fránya baciktól. Kópékánk hajnalban arra ébredt, hogy tele a nózija, nem kap levegőt. Szopizni is alíg tud, pedig szívogatom neki. Nekünk nem poszívós ketyerénk van, hanem egy "Pesztonka" nevű, elektromos kütyü. Eddig a szekrényben állt, de ma sajnos fel kellett avatnunk. A porszívós erősebben szív mint ez? Azért remélem, hogy rajta nem jön ki igazán. Már egy hete szedi antibiotikumot kap (Zinat) a másik probléma miatt; remélem megvédi őt.
Amúgy nálunk én vagyok az, akit rendesen leterített egy a fránya kórság. Fejem, torkom, orrom, sok-sok köhögéssel és némi hőemelkedéssel tarkítva; szóval nem részletezem... de jó lenne már túl lenni rajta. Eddig nem szedtem semmit a szopi miatt, de mostmár veszek valamit rá.

Bezzeg én nem fogyok a betegség alatt, csak a babók. Ez nem igazság! Szegény Matyika, Petike. Tényleg nagyon kikaptátok. Tessék gyorsan meggyógyulni!

Móki,
Andris már túl van rajta? Meggyógyult?

Zsuzska,
Üdv köztünk! Aranyos Peti a képeken. Teljesen helyrejött a csípője, ugye? Írd meg Peti születési adatait (súly, hossz) hogy berakhassalak titeket is a táblicskunkba!

Ed,
Vizuális típus vagyok, és ezeket a cumikat elnézve rögötn az jutott eszembe, hogy milyen arcot vágnának az emberek ha egy margitszigeti talin ilyen lenne a gyerkőceinknek. Kép

Léna,
GRATULA A FÉL ÉVES SÁRÁNAK!!! Kép

Szilvus,
Nagyon édi a kukázó Petike. Nem egy elveszett gyerek, az már most látszik. Kép

Ági,
Fel a fejjel, ne keseredj el. Emlékeim szerint nagyon hamar visszahízzák az így leadott súlyt a babák. Csak győzd majd Matyikát etetni! Kép

Minden beteg babának jobbulást!
Megyek, mert felébredt Kópéka.

Puszi,
Humi
humi

BZsuzska! Nagyon aranyos a kisfiad, kengyelt meddig kell viselnie? Miért kell, Orsinak azt mondták tornáztassam és kenguruban legyen sokat, ez elég.

Léna! Mi a neve a spray-nek?

Szilvus! Mi eleve müa. vettünk, Orsi szereti rángatni a csövet miközben szivjuk az orrát, amugy meg nevetKép

Gratula Sárának, ö is nagylány már!!Kép

Ed! nekem védönö mondta adjak kenyeret rágcsálni, de 1. gluténes 2. félek fullad töle

Ági! Matyinak jobbulást!!

Humi! nekünk a dokinéni azt mondta náthára nem kell Orsinak antibiotikum.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ági
Csipkebogyesz tea beváltotta a hozzá fűzött reményeimet - már készül az újabb bögre! Kicsit fellélegeztem - legalább már iszik a baba.

Karmen
Mert Ti okosak voltatok. Nekem az üveget nyomták a kezembe mikor vettük, s nem is kérdezősködtem. A műanyag egyébként jobb, hosszabb a csöve. Peti sajnos sir mikor meglátja a porszivó csövét. Érdekes módon Ő pl, a fülpucolást nagyon kedveliKép

A kenyérben teljesen igazad van, résen kellett lennem, mert nagyon hamar átázott a kiflicsücsök. A glutén, a cukor és a többi káros anyag - lassan hozzá kell szoktatnom, mert Peti hamar lesz bölcsis. Ott pedig mindenki kakaójában cukor lesz, mindenki kenyérkét kap uzsira, s nem hiszem, hogy frissen facsart gyümilevet itatnak majd velük. Annyit tudok tenni, hogy itthon azt kapja amit mi, az én biomániámhoz pedig még a pörköltön felnőtt párom is hozzászokott.Kép

Jön az uzsonna, kiváncsi vagyok, mennyit eszik a fijjatalember. Vettem neki csudaszép édes-leves barackokat.

Sziasztok,

Szilvus
Ajjajj, Peti már a kövön tapicskol...Kép
szilvus

Sziasztok!

Ma elmentem kicsit vásárolgatni... Úgy döntöttem, hogy megpróbálkozok a dekupázzsal Kép Vettem gipszet, meg 2 szalvit, meg temperát, ecseteket, meg öntőformákat... De még nem vettem meg mindent és már 3e ft-ot otthagytam a boltban (pedig nagyker...)

Köszönöm a szíves fogadtatást Kép

Ed, a 3as-t én is útálom. Inkább 14essel, vagy vilivel járok...

Igen, már szeptember elején levehettük a fránya kengyelt kb egy hét alatt hozzászokott, én nem annyira, mert nagyon macerás volt úgy pelenkázni. Vagy rajtahagytam és akkor azért, vagy ha kibontottam, akkor meg a visszacsatolása volt nehéz... persze, mert örült Kép hogy kicist rugdoshat... Előtte imádott úgy ugrálni, hogy ellökte magát a hasunktól, azóta újra rájött milyen jó is az :D
Azért kellett mert mindkét csípőjére III-ast kapott (a lagrosszabb a IVes...) sajnos örökölte Kép Elvittem Dévényékhez, akiknél meg kiderült, hogy enyhe nyaki hypotóniája volt... az oxigénhiány miatt... Addig nem is aggódtam, hogy nem tartja a fejét... Voltunk 6 kezelésen, de már nem kell, majd csak egy kontrollra mennünk...

Petya 2004. április 3. 2:14 (nem tudom mennyire pontosan írjátok az adatokat...), 3400 gr. 57 cm.
Fél évesen volt 6840 gr és 68 cm. (múlt hét vas)

Mit írjak még???
Így is elég hosszúra sikerült Kép

Zsuzska és Petya
bzsuzska

Megnéztem a talis képeiteket nagyon aranyosak a gyerkők...

Mikor lesz a kövi tali? Mennénk Mi is Kép)
bzsuzska

szia Mindenki!

Látom mindenkin kitört a göth...
Hát nálunk is, de szerencsére a kölköcskéken nem, csak anyán... De azon nagyon. Egy hete vagyok beteg, hol haldoklom tőle, hol csak fuldoklom... Kép
Kis bébim igen jól van, most kapott szurit agyhártyagyulladás ellen, amit nagyon jól viselt. 2 hét múlva kapja meg az 5 hónapos korra járó oltást (mi sokat csúszunk a koraszülöttség miatt), és aztán 15 hónapos koráig békén is hagyjuk... (Eddig felváltva 3 hetente kapta a kötelező és a nem kötelező oltásokat)
Bébim sokat rötyög, keveset alszik, és rengeteget eszik. Most vagyunk 7 kg felett, (7 hónapos volt 21-n), 64 cm-nél, és kb egymillió hurkánál. Ezek közt is a tokája a legnagyobb, főleg mikor előre dönti a fejecskéjét, szinte a cicijéig lóg. Kép

Kép

Kép

A múltkori betöréskor annyira beparáztam, hogy nekem is kell risztó. Hát tegnap előtt be is szerelték potom 95 e-ért. Még havi + 3000 +Áfa , és a Multialarm vigyáz ránk... Szinte ingyen van az emebr biztonsága.... Kérdem én akkor mi a frászra fizetünk ilyen baromi sok adót???

Mindenkinek jobbulást, most már megpróbálok megint sűrübben jönni

ERika
goczane

Sziasztok!

Lányok, köszi szépen mindenkinek, Sára nevében is.Hihetetlen, hogy már fél éve...
Majd a holnapi ünneplésről mellékelek képeket, egyenlőre itt van egy mai, a hozzátáplálás következő lépcsőfoka a távirányítóKép :
Kép

Karmen, később bemásolom a spré nevét, mert megjegyezni lehetetlen, Sára pedig épp mellette alszik, és nem kockáztatom meg.

Erika, jó hallani felőlletek.
A mnkhelyemen is a Multi örködött.Hááááááát, remélem ti jobban meg lesztek velük elégedve.
Látom az alsó képen micsoda segítséged van.ÉdesKép

Ed, ezek a cumikKép Tényleg így kellene kivonulni a Szigetre legközelebb.

Szilvus, neked külön köszi a macikát, csuda édes, el is mentettem.
Mikor tervezed a ded bebölcsizését?

Puszi, LÉna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok,

gyorsan egy kép

Humana tehénke az áldozatKép

Kép

Kép

sajnos a minöség szar mert a telefonnal csináltam gyorsan, az volt kéznél Kép

Timi
kismaszat

Timi!
Hát ez nem semmi! Nem mondta a védőnő hogy tehéntejet még nem lehet adni Bencének?? Kép
Ne éheztesdt szegényt!Kép

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

szóval nem a levegőbe beszélek: a ma esti fürcsi előtt a mi dagi Danink:
Kép
goczane

Sziasztok!

Erika
Jó hallani felőletek. Sejtettem, hogy a betörés okozta plusz intéznivalók miatt nem irtál. Biztosítóval minden rendben volt? Nos, a mi befizetett adónk...najó, nem politizálok.

Danimanó nemsemmi.Kép Lassan lehagyja a testvérkéjét. Lazán megötszörözte a súlyát! Micsoda legényke! Csudijó lehet ilyen hurkákat harapdálni. Nekünk Peti cingár kis lába marad, de az is finom ám. (Hüje szülők, mi?)

Timi
Kép Bence aztán nem sz@rozik! Farka közt a tőgyétKép És még fotózni is tudtál a röhögéstől! Kép Kép

Nuska
No, még egy éhező babaKép Kép Kép Javasoljuk Sárának a mobiltelefont, valamint némi olaszos ételkülönlegességet, a telefonzsinórt.
Petipötty legkésőbb jövő szeptemberben felcsatolja a hátizsákot és besétál a szemben lévő bölcsi kapuján. Csunyarondagonosz anya vagyok, de hosszú távon gondolkodom az Ő érdekében. A kertes házhoz pedig az Apa által hazalapátolt lé nem elég, a GYED pedig mint tudjuk...Khmm-khmm. Szóval ezért a ded igy veszi ki részét ebből a projektbőlKép Kép

Álmos vagyok, holnap korán kelek, elkészitem Petici ebédjét is reggel. 12:30-ig tart a tanfolyás, addig anyu lesz itt vele.

Puszi!

Jóccakát is.

Szilvus
szilvus

Sziasztok!

Szilvus, azt hoszem minket is ez fenyeget.Mennyi idős kortól feszik be őket a bölcsibe?

Puszka, LÉna

nuska

Sziasztok!

Jó lenne tudni, hogy hol lehet ilyen cumikat kapni, vennék néhányat és is. De szerintem kis hazánkban sehol.

Szokták mondani, hogy az emberek élete egyszer fent, egyszer lent. Azt hiszem, mi valami hatalmas gödörbe estünk.Kép
Nem elég, hogy költöznünk kell,de:
Kincső beteg lett. Csak úgy dől az orrából az anyag, köhög, tüsszög, be van rekedve. Az orrszívót, ha meglátja, ordít, és löki el a kezével. így semmi esély, hogy tisztítsam az orrát. Kép
Én sem vagyok túl jól, engem is megtámadott a baci. Pedig sosem szokott, még terhesség alatt sem voltam beteg, pedig volt, hogy 20an köhögtek, prüszköltek az órán.Kép
Apa 1 órája szereli a kocsit, nem indul. A legjobbkor. Kéne tapétát, stb vásárolni. Hétfőn viszi ki Érdre a szerelőhöz, ha eljut odáig.Kép
A monitorom is bedöglött, nem lehet bekapcsolni.Kép
Mi jön még?

Zsuzska, hozzánk csak a 3as busszal lehet eljutni.Kép

Karmen, mi is kaptunk kenyeret, amikor picik voltunk. És lám, itt vagyunk egészségesen. Na jó, bacikkal. Amúgy nem eszik sok kenyeret, néhány morzsát, ha lenyel. De élvezi. Addig elvan a székben és tudok mosogatni.

Ági, köszi a csipkebogyótea ötletet, csináltam én is. Még ázik. Ha Kincs felébred, adok neki. De nem tudom, hol a cumisüvege. Elveszett.

Szilvus, sok sikert a kertesházhoz. Nekünk is az a tervünk, hogy néhány éven belül költözünk. De én nem akarok visszamenni dolgozni, inkább szülök még egy bébit. Amúgy a suliban, mint tanár nem kapnék sokkal többet, mint a gyed. Akkor miért dolgozzak? Amit meg Kincső előtt csináltam, Kincsővel már nem lehet.

Timi, okos a gyermek, tudja, honnan dől a tejci.

Léna, Anyu adott Kincsinek egy távirányítot, ami már elromlott. Az lett a kedvenc játéka Anyuéknál. Itthon is mindig azt lesi, hogy hol van. Múltkor pl elindította a videót.

Erika, jobbulást és kitartást neked.

Nekünk is van éhezős képünk:
Kép

Apa még mindig autót szerel. Úgy néz ki, ma már nem fognak tapétázni. De holnap sem, mert bezár a bolt.
Kincső még mindig alszik.
Van időm receptet keresgélni.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Bölcsibe 6 hónapos kortól lehet menni. Oviba 3 évestől, de csak ha szobatiszta a ded. Nálunk is Dani is max 2 évesen bölcsilakó lesz, mert éhen fogunk halni ebből a maniból amit gyed címen folyósítanak (a későbbi GYES-ről nem is szólva). Ja és az elsőt ingyen nevelem, mert azután nem kapok semmit, hisz úgy látszik annak állam bácsi szerint nem kell sem enni, sem pelus, sem ruha sem semmi. Kép

Bevallom őszintén ma azért tudok itt lenni, mert lógok a suliból. Én nagyon hülye beiratkoztam a Budapesti Gazdasági Főiskola, vállalkozás és marketing szkértő, szakirályú továbbképzésére, ui. úgy gondoltam, most nem fér bele a kedvembe még + 3 vagy 4 év, hogy másoddiplomát szerezzek, ez pedig csak 2 éves. Most így utólag gondolok bele, mit is keresek én ebben a suliban, hisz én totál humán beállítottságú vagyok, itt pedig mindennek az alapja a közgáz, mikro és makroökonómia???!!! Lehet, hogy totál lökött vagyok...?Kép

Hát igen, imádom harapdálni a mi hurkagyurkánkat, amit persze ő őhangos kacagással nyugtáz... Persze Domi is beszáll, így egyet jobbra, égyet balra harapok.Kép Igaz, ha magamra nézek én is melléjük fekhetnék, hisz hurkaügyileg én is a toppon vagyok...

Erika
goczane

Sziasztok!

Ed!
Nagyon sajnálom hogy Kincső+Te is elkaptátok a kórt! Tudom mit érzel, én már 1 hete ezt érzem, a tehetetlenség. Sajna nem tudok semmi receptet mondani hogy hogyan lehetne hamarabb túl esni rajta, mert nem látom Matyuson se a változást. Kép Kincsinek van étvágya???
Matyus még mindig nem eszik, csak azt a roh@dt tápot! Pedig olyan finomakat főzök neki! Már utálok vele leülni enni, mert mindig csak a kudarc ér. Kép Tegnap "jó" nap volt mert megevett egész nap 1 adag sütőtököt, no felbuzdultam ma főztem neki 2 adagnyit, erre az 1 adag 1/4-t se ette meg. Máskor 3-4x eszik főt kaját, gyümit. Kép

Jön a hideg front, ill itt is van már. Ez meglátszik a hangulaton.

Bocs....

Remélem nem mindeki ilyen búval bélelt!
Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

ezt figyeljétek, hátha dobok a hangulatonKép
Kép

Majd még jelentkezem és lemérem a hatástKép

Puszka, LÉna

nuska

sziasztok, látom senkinek sem tetszettKép

azt elfelejtetem írni, hogy a jelenlevő ffiak, kivételekKép

Pusz, LÉna

nuska

Timi! Óriási ez a kép, szerintem pályázatot nyerhetnél vele!
Humi! Köszi a képet!
Ami a Gyes- gyed kérdést illeti, akkor sem vethet fel, ha előtte jól kerestél, mert a Gyed is maximálva van. Ez enegem "nagyon " érint, mert tanárként előtte hordtam haza a nagy dohányt! Egyébként nekem az ikrek miatt dupla gyes jár majd, abból fogjuk a 4 gyereket eltartani! Kép
Claire
claire

Sziasztok!

Léna!
Jó a szöveg gyorsan be is azonosítottam ApátKép
Aranyos vagy hogy próbáltál dobni a hangulaton!

Hogy vannak a betegeink? Kincső, Peti Ed????
Matyus egy hangyányit mintha jobban lenne (kop-kop) Most evett meg 1 adag kaját egyszerre(cékla+répa+krumpli)!!!!!El sem hiszem! Kép No, de nem is ment egyszerűen, mert hol ezt a játékot adtam neki, hol azt és közben észre sem vette és bennt volt pár falat a szájában. A végén már a tiltott gyümölcsöt is megkapta: a kulcsot, csak egyen, és evett!Kép

No megyek mert rágja írás közben az úúúújjjjaaam, és nagyon fáj!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziaztok!

Léna, csatlakozom Ágihoz.

Ági, köszi megvagyunk. Az éjszakák kegyetlenek, sokszor felsír. Nálunk a szopival nincs gond, viszont a gyümivel igen. Tegnap nem kellett neki (alma+barack+banán) amit készítettem. Gondoltam kibontom a kedvencét, erdei gyümis almát. Igazam volt, alig hagyott belőle. Ma sem evett túl sok gyümit. Főzök neki majd egy kis répát, talán este Apával megeszi.
Az etetés nálunk is hasonlóan megy.

Claire, igazad van, mert amíg óraadóként dolgaztam, addig jóval többet kerestem, mint a gyed. De sajna, ha elmennék pl egy ált iskolába tanítani, akkor az a pénz édeskevés. annyival nem több a gyednél, hogy megérje. Állítólag emelik (tervezik) a gyedet és a családit is. Valahol hallottam.

Erika, én mindig lógok a suliból, mert nem tudom kire hagyni a gyereket. Így általában úgy járok, mint most: Nem tudtam felkészülni a pénteki zhra. Jó, lehettem volna rendesebb, hogy szerzek jegyzetet, de most agyam nem volt tanulni.

Apa megint nincs itthon, tapétáznak odaát. Elég rossz minden nap Apa nélkül lenni. Ebben a szar időben még el sem tudunk menni itthonról.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ed!
Mi is egyedül vagyunk Matyussal. Tegnap szüret volt Apa szüleinél, és ilyenkor megy sutulás egész hétvégén. Reggeltől estig. Egész nap csak gügyögök és alig szól hozzám valakiKép Ha közelebb laknánk legalább találkozhatnánk ilyenkor. Már a bacik sem jelentenének akadályt (sajna).
Éjszakáitok hátha javulnak majd. Kincsi nem alszik többet hogy beteg? Esetleg nappal, ha már éjjel nem. Matyus most is alszik, de-t is aludt 1,5 órát, meg hát este 8-tól reggel 7-ig.Kép Ezt kívánom Neked is és mindenkinek (mármint MAtyus éjjeli alvókáját).

No lépek kötöm a takaróját, hogy SOHA többet ne fázzon meg!

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Ági. sorstársak vagyunk. Még telefonon sem hív fel senki, hogy akkor legalább beszélhetnék valakivel.
Délelőtt is aludt kb másfél órát és most is alszik. Remélem meggyógyul Kisbüdös hamarosan és akkor húzunk itthonról bárhova, bárkihez.

Én meg lépek mosogatni, amíg alszik.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Orsi nem javul, már köhög is, remélem a többiek ügyesebbek!!

Timi! szuper ez a kép, kár hogy nem sikerült jobb minöségben.

Erika! Nem semmi mennyit gyarapodott Dani, ezt látná az én védönöm biztos nagyon elégedett lenne, és mutatná nekünk, na igy is lehetKép

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Most csak bejelentkezni van időm, mert nagyon késő van (Tomika ma megint sokáig randalírozott). De igérem, hogy mindent visszaolvasok, és válaszolok is.

A fogacska megjelenése óta nem túl jók az éjszakák, 4-5-ször is fölébred, eléggé kinyúltam már. Szerencsére gyorsan visszaalszik, de már elszoktam a gyakori fölkeléstől. Ez megy néhány napja, gondolom, ő is fáradt, mert ma az ágyunkban (reggel átvittem) 1/4 11-ig aludt. (Én 1/4 10-ig).
Másik fogacska még nem jelent meg, de gondolom, a "párja" is hamarosan jelentkezik.
Szerencsére, azóta nem harapott, csak az ujjamat kapta el egyszer. Azóta vigyázok.
Mostanában répát eszik, krumpli nélkül (vagy almával) egészen ízlik neki.
Holnap sütőtök következik (én imádom).
Szoktam neki adni néha szőlőlevet (meghozza a kakit), azt imádja. Nem tudom elég gyorsan kanalazni.
Ja, és átköltözött a nagyobb autósülésbe.
A hordozót kinőttük. Na, nem kilóra, mert 10 kilóig jó lenne,de nem fért el rendesen a lába. Hordozni meg már úgyis alig bírtuk, olyan nehéz volt. Ebbe 18 kilóig lehet tenni, kényelmesebben ül.

Most csak ennyit, remélem, jól vagytok. Bocsi, hogy nem olvastam vissza, sürgősen pótolom. Mindenkinek jó éjt!
Tünde+Tomika
ptünde

Sziasztok Anyucik!

Tegnap nem voltam gépközelben, de leírom, mi történt velünk a hétvégén.

Képzeljétek szombat este fürdetésnél Petya pukizott a vízbe, majd szépen belekakázott. Úgyhogy épp csak vizes lett, már fejezhettük is be a fürcsit Kép

Tegnap de vásároltunk, pakoltunk, aztán lepasszoltuk Petyát a Nagyijának és mi elmentünk mozizni Kép Megnéztük az Én, a robot-ot. Aztán hazajöttünk fürdettünk. Petya így még sose élvezte. Ültetve raktam bele a vízbe és folyamatosan csapkodta a vizet, közben meg röhögött Kép /Na, nem magától ült ám! Dehogy. . . , fogni kellett a hóna alatt. . . Kép/

Asszem nem fogok visszolvasni, mert egy-két nap is tetemes mennyiség. Mostantól olvaslak Titeket és előbb-utóbb képbe kerülök Kép
bzsuzska

Zsuzska! Orsi megül magától a kiskádban, de én is fogom a hóna alatt, mert a kenöcstől nagyon csuszik a böre, igy a feneke is. Vettünk most alá csuszásgátlót ezzel sokkal jobb lett a helyzet, de én is csak rövid idöre engedem el, a fotó kedvéértKép
Szerencsére nálunk mindig reggel van kaka, nem fürcsi közbenKép

jaj lányok itt olyan hideg van, öszies nagyon, nem kivántam még. Ti mit adtok rá kintre? Elég a tipegöre egy overáll? Mert ha most betakargatom akkor mi lesz télen? Kesztyü hány foktól kell a babáknak?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!

Én Matyusra harisnyát adok+vmi meleg nacit:és ekkor betakarom vékonyka takaróval, ha nagyon hideg van. Ha overált is adok rá a nacira akkor nem takarom be. Kissé óvatosabb lettem mióta betegek lettünk.

Voltunk ma dokinál, szerdáig kell szedni a gyogyit, de azért már jól van Matyus. Ma+tegnap evett is rendesen!!! Kép Igaz mainak egy részét újra láttam, (grr) de szerintem csak azért mert bóóti kaja volt és azt még nem evett. Nem volt időm reggel főzni.

Szilvus! Mi újság? Peti? Csak nem rosszabb a helyzet?

Üdv Ági

Ági
Kép

Kép
rozsagi

Sziasztok, kellemes Hétfőt!

mert nekünk ugye, akik itthon vagyunk = kellemesKép

Ági
Peti hál'Istennek jobban van, már csak reggel köhécsel - pár korty csipkebogyó tea (Istennő vagy Ági!!Kép ) és már nem is köhög tovább. Étvágya is kezd visszatérni, már kb. 15-et is megeszik a tápból és 3. napja a főzelékeket is elfogadja. Persze csakis a kedvenceit. Ezekhez most feliratkozott a cukkini is, tegnap és ma is azt kapott - nem is maradt a tál alján. Holnap viszem vissza megmutatni a dokinéninek, majd utána jön a védőnéni a "féléves" családlátogatásra. Majd főzök neki gyümölcsteát, azzal elterelem a szót Peti súlyárólKép Höhö.
Matykó köhög még? Mikor viszed vissza a dokihoz?

Erika
Nem vagy lökött, nagyonis jól tetetd, hogy beiratkoztál a BGF-re. Az első diplomád humán-jellegű? Mit kértek ehhez? Tökmindegy milyen első diploma+nyelvvizsga+pénz? Vagy kellett valamely felvételit is irni? Nagyon tetszik a szak - igy ahogy irtad - gyorsan utána is nézek, munka és baba mellett szerintem ez nekem is belefét. MBA-t nem mernék, és asszem ahhoz az én vendéglátós végzettségem nem is elég.
Dani 1 tünemény, látod, már le is hagytatok bennünket! Asszem Karmenékhez hasonlóan én sem mutatom meg a védőnéninekKép Peti most jó, ha 7 kiló, de szerintem talán alá is csúszott picit, túl könnyű emelgetni.

Karmen
Mi már alig várjuk, hogy Peti úgy üljön a kádban, mint Orsi a pancsis képen, amit egyszer ide feltettél. Ülni ül ugyan, de még tartjuk az egyik kezét, a másikkal lelkesen csapkod és röhög.
Kintre rétegesen öltöztetem. Kap egy hosszú body-t, rá egy rövid póló (igy vagyunk itthon - nagyon vagesz! - majd erre egy kapucnis plüss kardigán. Lábára harisnya és valami melegebb gatyó (vastagabb farmer vagy kord) és egy vastad frottier zokni (mert a cipőket leszediKép ). A legfelső réteg, azaz a kabátka a kinti hőmérséklettől függ: ha hideg van akkor egy vastag kötött kocsikabát, ha nem annyira hűs a levegő, akkor egy vékjony bélelt széldzseki. Fejére fülessapka: vagy a vastag vászon, vagy pedig a pamut. És a kapucni. Lábára ha kell 1 rétegben a polártakaró. Soknak tűnik, de nem azKép
A zimankóra pedig már beszereztünk egy bundazsákot és van 2 overall is. Kesztyű jó kérdés. Van ilyen icipici?

GYED-téma. Claire, Ed, tökéletesen megértelek Benneteket, hogy nem siettek vissza. Ugyanakkor hangot adok ama felháborodásomnak, hogy PONT a tanárok és tanitók bére rendkívül alacsony. Jó lenne valahogy eme közalkalmazotti bérezést valahogy átvizsgálni. No persze, ez nem rajtam múlik, sajnosKép Manapság mindenki közgazdásznak megy - érthető okok miatt, de akkor ki lesz az, aki gyermekeinket megtanitja tanulni?
Én sajnos (szerencsére?) rettentően és kimondhatatlanul rosszul járok ezzel a gyeddel. Kép Kép Hát ezért a nagy igyekezet vissza.

Na tüntem kajálni és kávézni. Utána nagybevásárlás. Hogy milyen tortúránk volt vasárnap a bank technikai problémája miatt, na el sem tudjátok képzelni!

Puszi,

Szilvus és Petipötty

Ui.: Móki, a gyerekjátékokat asszem Te vetetted fel. Nos, nem kell semmiféle drága csiricsáré játékkütyü, elég egy TIC-TAC (a nagyonnagy, 100 db-os doboz) benne néhány szemmel. Peti órákig elcsörgetiKép
szilvus

ÁgiKép
Egyszerre irhattuk, de később küldtem elKép
szilvus

Sziasztok,

hétvégén anyuéknál voltunk vidéken, nagyon jó volt, végre másfél Szörnymentes nap. Bár azért tegnap este miután hazajöttünk, megfürcsiztük Bencét és lefektettem, még negyed 11-ig takarítottam a mocskot amit hétvégén csinált, mert ragadt a nappali meg a konyha, ott figyelt a 2napi mosatlan edény, stb. Amíg én takarítottam, ö nézte a filmet.

A nethez is ritkán jutok mostanság, szilvus, péntek délután is azért nem jöttem miután beszéltünk mert 3-este 8-ig ült a neten és pasit keresett magának. Kép

Most meg totál kivagyok, Bence ma 4kor kelt és irtó nyügi, most aludt el végre nagy nehezen, én meg már nem látok ki a fejemböl. asszem kicsit én is punnyadok.

Szilvus, jöttök holnap ?

Puszi mindenkinek,

Timi
kismaszat

Sziasztok!

Szilvus, igazad van. Azt hiszem, Kincső miatt most örülök, hogy tanár lettem. Így nincs semmi, ami miatt vágynék vissza dolgozni. Bár ha holnap reggel úgy döntenék, hogy kéne a zsozsó, akkor mindkét suliba rögtön visszavennének. Asszem akkor a gyed többszörösét is megkereshetném és még azt is kijátszhatom, hogy a gyedet is megkapjam. Csak akkor egész nepra meg kellene válnom tőle. Azt meg nem. Szóval örülök neki, hogy tanár vagyok, de főleg annak, hogy anya.

Timi, ez a nő egy b...s k...a! Bocsi, de ez most kijött belőlem. Nem tudtok megszabadulni tőle?

Karmen, most, hogy ilyen beteges, overállt adok rá. Kesztyűt még nem. szerintem emiatt az összevissza időjárás miatt betegek. Utálom. az egyik nap tél, a másik nap nyár. És hova tünt az ősz és a tavasz???

Zsuzska, akkor mi győztünk, mert a kakiakció előtt Kincső 2* is az ölembe pisilt, amíg vártunk Apára a fürdőszobában.

Ági, jobbulást!

Másfél órája alszik a leányzó. Végre!

Megyek uzsizni, éhes vagyok.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Örülök, hogy gyógyulófélben vannak a babák, szerintem is ez a vacak időjárás az oka az egésznek. Felénk is bődületes hideg van, talán hidegebb, mint arrafele. Én bizony ma a bodyra két blúzt adtam, két nacit is felhúztam a kisasszonyra sétálás előtt, és még egy overallba is belebújtattam. A cipővel mi sem boldogulunk Szilvus, én is jó vastag zoknikat húzok a lábikókra, és bizony jól bebugyolálom Edinát egy jó vasatag takaróba. Ja,és megnéztem Petipötty legjobb képeit, tényleg a legaranyosabb képeket válogattad ki.Kép

Timi, most veszem észre, hogy ti anyóssal laktok...Szegény fejed nyakastól, lehet eleged.Kép Az enyémről is lehetne regélni, de legalább külön lakunk. A férjem ugyanis anyai kérésre felhívott a szülészeten, hogy mikor van Edina névnap, mert anyóska naaaagyon keresi a katolikus naptárban és nem leli. Azt hitte szegény, olyan bunkó vagyok, hogy nevet találtam ki a gyerekemnek. Vagy vegyem bóknak? Ennyire kreatívnak vél? Aztán meg amikor meglátogattak a kórházban, azt mondta, jaj, még nem kellett volna megszülessen ez a leányka... Még egy napot legalább várhatott volna, mert neki ezen a napon halt meg az anyja...Aki különben egy ordináré alkoholista volt. Ha szíven szúrtak volna, az sem lett volna rosszabb, mint ez a megjegyzés. No, ennyit a Szörnyekről, bocs hogy kifakadtam...

Ed, jó szakmát választottál te is. Jó székelyesen mondva , nem es(nemes) munka , nem es fizetik. Kép Ez nálunk is nagyon beválik. Én jó nyolc év után még 100 eurót sem kaptam, ebből még az ingázás elvitt min. 10 eurót. A többit nézhettem...És vannak ennél alacsonyabb bérek is errefele...Itt bizony megéri mostanában gyereket szülni, mert idéntől több, mint 200 eurót fizet az állam. Mintha az is olyan rengeteg lenne.

No tovább nem panaszkodom, lényeg, hogy van egy aranyos kislányom, és eszem ágában sincs visszamenni dolgozni, míg be nem tölti a 2 évet.

Puszi, Mely

Mely
KépKép
mely

Sziasztok!

Na végre, ideértem!

Timi, nem semmi anyóspajtás!Kép A kép azonban szuper!!!!!!!

Zsuzska, Ed, micsoda akció a kádban! Nekünk csak a pukkanatok jönnek, és csodálkozva hallgatja a fiatalúr, mi is az...

Szilvus, Ági, örülök, hogy a manók jobban vannak!!!! Remélhetőleg a hurkák is hamarosan visszagyünnek!!!Kép

Andris is jól van, az orrát még szívjuk, szerintem lassan a köhögés is abbamarad. A péntek éjszaka címe lehetne: "Dart Véderrel háltam" (szürcsögés, hörgés...) Egy szobában aludtunk manóval az anyósoméknál, s ekkor tetőzött az effektkollekció.
Az étvágy azonban hanyatlott - szinte csak szopi, a 2-3 kanál gyümi mellett. Már a kiskanál látványától nyűgös lesz, s a tejciből is kevesebbet eszik. Megint fejnem kell Kép nem eszi ki rendesen. Kép Sebaj, vége a náthának, s remélem ezerrel fog enni megint. Szerencsére rajtunk nem nagyon jött ki a nátika, pedig előjelek voltak.

Humi, köszi a mailt!

Beszéltünk múltkor, hogy mennyire anyásak a babák. Az enyém NAGYON!!!! Lagziból haza kellett ugranunk, annyira sírt! Átvettem, mosolyogva nézett körbe: "látjátok, minden rendben. szeretlek én benneteket is, jó itt, de anya nélkül semmi sem az igazi" tekintettel. A másik, hogy ugyan az anyósomnak sikerült belediktálni egy kis szőlős banánt uzsira, de a cici nagyon hiányzott neki. Mégse lesz olyan könnyű a leszoktatás, úgy tűnik.

Tetszenek a hozzátápis képek: repülő, tehén-tőgye, távirányító (nálunk a telefonzsinór a sztár!

Erika! Gratula a nagyfiúhoz! Micsoda hurkák!

Jó végre megint itt!

Pusza,

Móki
móki

Sziasztok!
Mindent elolvastam végre.
Na, a reményeim nem jöttek be, a múlt éjszakánk is elég fárasztó volt: Tomika sűrűn fölébredt, szopni akart, és nem is aludt vissza rögtön (ilyen már nagyon régen volt). Most éjjel szerintem a pocija bántotta, reggelre meg is lett az eredmény. Aztán délelőtt mintababa volt, pedig úton voltunk, intézkedtünk. Délután viszon nagyon nyűgös volt, semmi nem tetszett neki. Ez meg megint a foga lehet, mert ismét elkezdett ömleni a szájából a nyál. Este mér 1/2 8-kor elaludt, de azóta már 2-szer fölébredt. Kinyúltam. Pedig most sem sok jóra számíthatok.
Ma még a banán sem kellett neki, pedig az a kedvence.
A babfürdetést meg ki kell költöztetnünk a szobájából, mert rájött, hogy lehet pancsolni a lábával, és minden úszik. Holnaptól átköltözünk a konyhába.

Minden babának és mamának jobbulást kivánok. Bocs, hogy egyenként nem szólítok meg mindenkit, de szinte az egész névsort fel kellene sorolni. Még egyszer, mielőbbi gyógyulást nektek!

Szilvus!
Nyelv: Tomika mostanában jött rá, hogy hogyan kell kinyújtani a nyelvét, mert 1 hónapja vágták fel. Nagyon élvezi.
Nekünk fűzős cipőnk van, Tomika azonnal kioldja, de le nem veszi (eddig), viszont megeszi.
Dehogy csúnya a lógónyelvű Petike! Nagyon helyes.
Nagyon tetszik a kukázó Peti is! Látom, minden érdekli.
Én a Pesztonka (üveg) orrszívóját törtem el régebben. Nem volt künnyű pótolni (de ez már nekem is műanyag).
A GYED dolog nálunk is probléma. Sajnos én is rosszul járok vele, ezért nálunk Tomika egy éves korától szerepcsere lesz: Apa jön GYED-re, közben jár a fősulira, én meg megyek vissza dolgozni. Jó lenne sokáig itthon lenni Tomikával, és élvezni az anyaság minden percét, de úgy ez nem megy, ha közben azon gondolkodunk, hogy élünk meg. Persze ez még változhat, pl. ha nyerünk egy ötöst.
Örülök, hogy javul Peti!

Kitty!
Jó, hogy Réka ilyen jó alvó baba. Nálunk most nem ez a helyzet.
Nem csodálom, hogy kivagy a suli miatt.

Léna!
Nem irigyellek az orrszívásért. Nálunk a nátha óta már akkor is ordít, ha meglátja. Én sóoldatot szoktam csöppenteni előtte.
Gratula a fél éves Sárának! (Igaz, kissé megkésve)

Pumukli!
Ha meggyógyul Nándi, újra hízni fog. Tomika is fogyott, mikor náthás volt. Utána egy hét alatt bepótolta.

Ed!
Nálunk a répa-krumpli végezte így. Látom, Kincső a kenyeret jobban díjazta.Nagyon aranyos, ahogy eszi. Mi még nem próbáltuk.
Látom, néha már kenyér sem jut, marad a gumijáték!

Mely!
Igazán nem kellene éheztetni szegény Edinát!Nem irigyellek anyósod miatt!

Bzsuzska!
Üdvözlet! Nagyon szép formás Petyababa!
Jó, hogy élvezi Petya a vizet. Annyira, hogy még a "fontos" dolgokat is ott intézi el.

Ági!Szilvus!
Ha meggyógyulnak a babák, visszajönnek a hurkácskák.

Humi!
Nekünk is Pesztonka orrszívónk van, szerintem jó, és elég erős.

Erika!
Nagyon szép formás Dani! Hogy megnőtt! Szépek a gyerekeid!

Timi!
Szuper a kép! A férjemmel jót nevettünk rajta! Szegény, nagyon éhes lehetett!

Ági!
Örülök, hogy javul Matyi evőkéje!

Karmen!
Én harisnyát+zokni v.kocsicipőt adok Tomikára+nadrág, hosszúujjú body+pulcsi+dzseki, és vastag sapka.
Én csak akkor tudom betakarni, ha elaludt, mert ébren lerúgja a takarót. Én akkor gondoltam kesztyűt adni, ha már hideg lesz. Nem biztos, hogy el fogja viselni.

Na, megyek aludni, mert nem tudom, mire számíthatok! Jó éjszakát!
Tünde+Tomika
ptünde

Szisztok!

Móki, a mi rózsaszín delfinünket repülőzöd le??? Ja persze a fejét kapta be.

Mely, nem semmi az összeg.
Már mondtam Apának, hogy nyáron Erdélybe szeretnék menni nyaralni. Rengeteg jó hely van ott és sajnos még nem jártunk arrafelé.
Én még 4-5 évig hallani sem akarok munkáról. Majd csak a 2. bébi után. Mint kiderült, Apa munkahelye megmarad, albérletet novembertől nem fizetünk, így most nem kell azon gondolkodni, hogy miből éljünk meg. Koppkoppkopp
Edina nap Kincsi szülinapján van. Ő volt a névnapi ajándékom. Kép

Tünde, nálunk is úszott a szoba, így nálunk már a kiskád a nagykádban van. Így pancsolhat.

Ma fürdőkádban megpróbált felállni. Amikor a popója kiemelkedett a vízből, akkor visszapottyant a fenekére. Túl nehéz neki. Kép
Talán holnap is lesz akció és akkor lefotózom.
Valami miatt nem lehet képet felrakni. Pedig találtam 2 jó fotót is.

Ma voltunk dokiknál. Mindketten kaptunk kanalas orvosságot. Egy kis trükkel alig kellett várakoznunk.

Apa szomszédol, Kincsi alszik, én megint egyedül.

Csatlakozom Tündéhez, jó éjt!

Edina

Edina
Kép
Kép
ed26

Jé, most felrakja a képet. Bolond ez!

itt egy kenyérevős:
Kép

itt egy pancsolós:
Kép

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Mozgalmas hétvégénk volt, szombaton szüreti felvonulás meg bál volt nálunk. Nádjával szinte végig gyalogoltuk az egészet. Jobban mondva ő a kiságyban henyélt, meg néha kikéreckedett, mi meg tolhattuk vagy cipelhettük. Este apja vigyázott rá, míg bálban voltam. (természetesen a büdös kölök már 1/2 9-kor aludt, mint a bunda) Még mindig nem kedveltem meg a sváb zenétKép, elfajzottamKép Tombolán nyertem egy nagyon szép madártetőt, télen majd nézegethetjük Nádjával, ahogy a madarak csipegetnek belőle. Apu eddig is etette a madarakat télen, és mindig jönnek szép számmal.

Nádja is pancsol fürcsi közben, én már rutinosan váltóruhát veszek fel, vagy csak melltartóban fürdetem, mert csurom vizes letem a múltkor is. Kisasszony két kézzel csapkodja a vizet és a lába is jár. Hasonlóan, mint Kincsi a fenti képen. Csak ő még nem ül, hanem félig fekszik.

Nádja előszeretettel végzi a következő talajgyakorlatot. Felültetem a lábamnak döntve, előrehajol a lábára, majd lendületet vesz. és majdhogynem orron csúszva hasra vágja magát, majd ismét lendületet vesz fejjel és hanyatt fordul. Ezt ma este 10x megcsinálta. Legalább jól kifáraztja magátKép

Nátha nálunk lassan javul csak, pedig már szerda este óta nyomjuk az antibiotikumot. Már majdnem el is fogyott. BÁr talán a szörcsögés kicsit alábbhagyott már. Lázas szerencsére nem volt és az étvágya sem csökkent.

Most rondaönződög vagyok és nem írok külön senkinek, mert még ezer dolgom van.

Mindenesetre kívánok azért mindenkinek végigaludt éjszakákat, nemnáthás manókat, és hurkácskákat.

Mariann
tmarianna

Sziasztok!

Karmen,
Én hosszú u. bodyt, térdzoknit, vastag nacit, vastagabb pulcsit, pamutsapkát és kabátot adok Kristófra. Vettem neki egy tépőzáras, belül bundás kocsicipőt, azt nem tudja lehúzni és jó meleg is. Én még nem adok rá overált, mert soknak érzem. Bár az hozzá tartozik, hogy mióta ilyen hideg van, csak dél körül megyünk ki sétálni, ha korábban megyünk valahova, akkor pedig autóval tesszük.

Szilvus,
Van ilyen icipici kesztyű. Épp ma vettem turiban 2 párat, fillérekért. Azok a minik, amiken nincs külön hüvelykujj rész. Nálunk nem tudom mi lesz télen, mert Kristóf gyűlöli a kesztyűt és egyáltalán mindent amitől nem tudja szopni az ujját. Amúgy csak altatásnál cumizza, de ha "be van csomagolva" az ujja, írtó mérges lesz. Éjszaka egyetlen dologra kell fel következetesen, arra ha rácsúszott a zsák ujja a kezére és nem tudja a szájába venni a hüvelykujját.
Miért mondod mindig, hogy kevés Peti súlya?
Szerintem egyáltalán nem tűnik vékony babának. Különben is, kiszámoltam: a "nagykönyv" szerint most pont 7 kg-nak kellene lennie, ha ideálisan gyarapszik. Kép

Ed,
Jók a fotók. Különösen a kenyérevős tetszik. Kép
Ti hogy vagytok? Ugye gyógyulgattok.

Tünde,
Miért kellett felvágni Tomika nyelvét? Hogy viselte? Lehet, hogy Kristófét is kell majd, mert nálunk ez családi. Kép A doki nénink szerint ráérünk eldönteni. Hát, én nem tudom, de talán jobb lenne ha túlesne rajta ilyen kicsin.

Timi,
Irigylem a türelmed. De komolyan. Én tuti, hogy kikapcsoltam volna a TV-t. Hogy az a nő milyen bunkó. Már bocs, de nem tudtam, nem leírni.
Nagyon édi a tehenes kép. Férjemmel jót nevettünk rajta. Kép Szerintem küldd be valamelyik baba magazinnak.

Mely,
A te anyósod sem semmi. Kép

Móki, Szilvus, Ági,
De jó, hogy gyógyulgatnak a babák! KépKépKépKép

Kristóf egyre náthásabb és én sem nagyon gyógyulgatok. Nekünk is szerdáig kell szednünk a gyógyszert. (Karmen, nem a megfázásra kapta Kristóf az antibiotikumot, hanem arra fertőzésre ami most derült ki és amit még a pocakban szedett össze, a megfázás a gyógyszerszedés közben jött ki rajta.) Egy kicsit félek tőle, hogy utána mégjobban lebetegszik.
Ma csúcsot döntött a kisfiam: 9-kor kelt, aludt 1 órát délelőtt, evett, majd délután aludt még 3 és fél órát. Akkor is arra kelt fel, hogy bementem megnézni jól van-e. Nem tudom, hogy a gyógyszer miatt ilyen aluszékony-e vagy ilyen típus lesz (a nagyfiam ilyen volt). Mindenesetre jó dolgom van mostanában. Kép
És egy jó hírem is van. Mióta szedi a gyógyszert egyre kevesebbet öltögeti a nyelvét. Nagyon, de nagyon örülök neki!!! Kép

Kipróbáltuk a sütőtököt. Nem tudtam elég gyorsan kanalazni, ha nem értem oda a kanállal, ette a kezét.
És még egy kép: igazi fiú, imád autózni (persze ez még így is korai):
Kép Kép
Puszi,
Humi
humi

Sziasztok igy éjjelKép

Móki, az anyamajma-szerep nálunk napról-napra tetőzik. Az ölbenbaba már enyhe kifejezés. Az anyát akarok! a következőképpen nyilvánul meg: ha a szönyegen mászkál, akkor hasravágja magát, keze lába jár (halacskázásnak hivjuk), könyörgőn néz rám és ordít. Járókban ugyanez. Ülőkében csak les kőrbe, ha ránézek emeli a kezét és ráhangosit "MEMMEMMMEEE". Az ölemben pedig egyszerre széleszájú kisbéka lesz, kapaszkodik és boldogan les kőrbe. Pedig már nem is cicis. Azt hittem akkor lesz ilyen, amikor majd leszoktatom a ciciről - eredetileg igy szeptemberben terveztem -, de a kényszerváltás nem viselte meg. Most meg csak anya. Anya. És anya.
Apa épp ma mondta Petire, hogy DartvéderKép Kép

Tündi
A fogzás viseli meg ennyire Tomikát? Pedig Ő már jó alvósbaba volt, ugye?
Őszintén szólva a szerepcsere nálunk is felvetődött, bár azzal kábé ugyanott lennénkKép No meg párom kicsit a ridegtartás hive, s eme nevelési elképzelését egyáltalán nem osztom. Náluk az volt a példa, s látom, ahogy nővére neveli a kisfiát, nos, nem éppen követendő példa. Jó lenne, ha Peti önállóan járna , valamint határozottan tudná kommunikálni az igen-nem-fájvalamim-eket, nos akkor kezdenénk a bölcsit. Ez 1 és 1,5 éves kora között várható. Inkább 1, de akkor már azt a nyarat megvárjukKép

Mariann
Képek a bálkirálynőkről?Kép

Timike
Jövő kedd jónak tűnik, addigra szerintem már végképp kiirtjuk a bacikat, elmúlik a köhögés, a hörgés és Petici rekreálódik.
Szörny egy förtelem. Uszits rá valami pasit. Irjak neki? Kép Kép

Ed
DejónekedKép Csodaszép névnapi ajándékot kaptálKép Kép ÚÚÚgydeúgy drukkoltam, hogy Peti szülessen meg a szülnapomon. De betartotta a menetrendjét, igy pontosan 2 hét van köztünkKép

És végre Petike is tud már ülni. Igaz, Ő nem ül meg oly szép egyenes háttal, de amikor mászik-kúszik, az egyik lába néh maga alá kerül és ez lesz belőle:
Kép
Közben persze jár a szája, nézelődik egy kicsit, majd hasravágja magát. Asszem ebből lesz majd az önálló ülés. Ha leültetem is igy marad, de rögvest mászik tovább akkor is. Lusta disznó ám, mert a kúszással jobban halad. Ma felborította a Yukkát. Aszittem szivbajt kapok. Elindult utánam a hálóba...

Na pussz-pussz, jóccakát!

Szilvus
szilvus

Humi
ÉÉDES!!!!!Kép KépÉs most hasonlitsd össze ezeket a tünemény-bájos fotókat a siró KrizsóvalKép Ugye olyan, mintha 2 babád lenne?Kép Mi ezt szoktuk Petivel...Kép Kép

Szilvus
szilvus

Sziasztok, újra itt az éjszakában!

Szilvus,
Petipötty nagyon ÜÜÜÜÜGYES!!!! KépKépKépKép Kristóf úgy "ül", hogy terpeszbe teszi a lábát és közte támaszkodik meg a két kezével. (Még nem sikerült lefényképeznem. Kép )Persze jó gyorsan elfárad és orra bukik. Na akkor aztán van bömbi.
Na igen, tényleg nem hasonlít Őkelme bömbis önmagára. Kép
Engem az döbbent meg, hogy változhat ennyit egy gyerek ilyen rövíd idő alatt. Kicsi fiamra a pár hónappal ezelőtti fotókon rá sem lehet ismerni.

Mariann,
Jobbulást Nádjának!!!!!

Zsuzska,
Egy kis segítség, hogy gyorsabban képben legyél. Kép
Kép

Lányok, átírtam a "baba kora"-t számoló képletet hónap+nap formátumúra. Gondoltam ez így többet mond, mint a napokban megadott életkor. Sajnos nem teljesen pontos, mert az eltérő hónap-hosszúságokat nem kezeli. Kép Kép Kép Ezért max. 2 nap eltérés lehet benne mindkét irányba. Bocs érte!!!!! Egyszer ha legyőzöm a lustaságom, kitalálok valami pontosabb megoldást. Addig pedig "MEAKULPA"! Kép

Puszi,
Humi
humi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?