Új privát üzeneted érkezett!

Family park

kamion
Kép

traktor (ez nagy favorit volt,még Dávid is élvezte)
Kép

ballon
(ezt csak Oli próbálta ki)
Kép

kacsák( ez nagyon jó volt,mintha hullámozna a tenger alattunk)
Kép

gokart (na ez volt a másik favorit,Oli állat módon nyomta neki,mint egy crazy rider :wink: )
Kép

:lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép
edit73

a másik favorit (erről Olit 1óra után is alig tudtuk leszedni)
Kép
Kép

ez után meg öltözött az egész család (de nagyon bírtuk)
Kép
Kép

és a magukra valamit is adó FÉRFIAK így fogadják a hódolót (Marci és a barátnőm 2éves kislánya)
Kép

Kép

Kép
edit73

Bocs,hogy most nem szólok hozzá a témákhoz,de a fáradtságtól leesem mindjárt a székről.

Kép

Kép
edit73

Edit,

Óóóóóriási nagyon a fiaid! Látszik, hogy nagyon élvezték a family parkot. Ahogy nézegettem a képeiteket, teljesen visszahozta nekem is az emlékeket, úgyhogy júniusban megyünk mi is újra :)

Brigi,

A te lányaid is nagyon sokat nőttek és szerintem sokat változtak is. Már igazi csajok!
És az tényleg tök vicces, hogy Emese szőke :)

Detti

KépKép
kiliman

Edit :)
Tök jók a képek, és biztos nagyon jó volt az egész. Irígykedem!!! :) Egyszer remélem mi is megyünk.

Köszöntést mindenkinek köszönjük! Sünitorta Anna és Petiből, sztem finom lett, anyukám szerint is. Artúr teljesen leszólta, a gyerekek közül Emesének tetszett, Borkának nagyon nem, Rékának közepesen. Mások szerint, akik megkóstolták, nem volt vele semmi gond. Ennyit az otthon készített tortáról. Amúgy a boltit sem eszik meg, mert az egyik csak a krémet, a másik csak a tésztát, .... rémesek.
A szombati buli jól sikerült. Eljöttek anyósomék is. Mi a barátnőimmel dumáltunk, ő meg óvónénit játszott a gyerekekkel. :roll: Nem hagyta, hogy úgy játszanak, ahogy akarnak, de legalább nem tettek tönkre semmit és nem vadultak. 8)

Lilla :)
Tettem fel képeket az albumba. A hasonlóságok mappába. Egy kb. Emese korit, meg egy kb. 5 éveset, ahogy saccoltam. De nem biztos. Kérem a véleményt! :)
http://picasaweb.google.hu/palotas.brig ... sonlosagok

Mi már megint betegek vagyunk. Emesének non-stop dől az orrából a trutyi. Éjjel lázas is volt. Hát remélem hamar kimászunk belőle és a nagyok nem kapják el. Az oviban a kiscsoport fele hiányzik állítólag.

Mindenkinek szép estét!

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!
boldog szülinapot minden ünnepeltnek!!!

Más: ti hogy emlékeztek, mikor fordultak be az ikrek, már akinek fejfekvésűek voltak, mert az enyimek most farral fekszenek, én úgy emlékszem, az előzők a 30.héten álltak be, tehát még van idejük!
muszáj aludnom: , bocs, hogy csak ennyi: claire
claire

Edit

Jók a képek, látszik h jól érezték magukat a fiúk! :D

Brigi

Háát, annyira nem nagy a hasonlóság, mint vártam. Ők vékonyabbak is, mint Te voltál, nem? Nekem inkább a felnőtt önmagadhoz hasonlítanak, főleg, amikor még hosszú hajad volt. :)

Sajnálom, h Eme beteg, jobbulást!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Szuperek a Family parkos képek! Abba is szerencsések voltatok, hogy nem kellett sorbaállni a játékoknál. Amikor mi voltunk ennél a hullámos csúszdásnál legalább 15 perc sorbanállás volt, hogy egyszer csúszhassunk. Nyáron tele van a vidámpark. A fiúknak is az a hullámos csúszdás volt a kedvenc, meg a traktor. A hullámvasútra nem ültetek fel? Nekünk az is nagyon élvezték. 8)

Brigi :)
Nekem meg igenis nagy a hasonlóság a lányok és közted, illet Artúr gyerekkori képe között. Egy szó mitn száz, nem tagadhatjátok le őket. :D

Nettke :)
Hogy van Beni? Lesz műtét hétfőn? Vasárnap? Még mindig várom a Tamástól a horvát árakat. :wink: :lol:

Nem tudom máshol hogy van, de mi egész májusban tele vagyunk ovis programokkal, már tele a hócipőm. A kirándulástól kezdve a kihívás napja, Bóbita napok, szülői értekezlet stb. minden van, így nem győzzük megoldani, hogy mindig ott legyünk. :roll:

Cat
Kép
cateye

Cat,
bocsi, de én felejtettem el teljesen a horvát árakat :oops: :oops: :oops: Igyekszem, igyekszem..
Beni még köhécsel, de ha nem lesz rosszabb, nekifutunk hétfőn (csak nem küldenek haza..). Vasárnap, ha nem lesz istentelen idő, akkor ott leszünk. Alma koncert becélozva, aztán ahogy beszéltük, gyerekeket lerakjuk.

Edit,
de jó lehetett!!! Szuperek a képek!!

Kép
nettke

Sziasztok!

Én egy másik topikon létezem, de remélem nem baj, hogy kérnék egy kis segítséget!?

A fiaim részt vesznek egy babaversenyen és szeretném ha szavaznátok rájuk. Persz, csak ha nincs más ismerős, aki ezen részt vesz.

Az alábbi linken lehet szavazni:

http://www.delmagyar.hu/jatek/nicsak-ki ... how_vote=1

Köszönettel!

Odry

Kép

Kép
odry

Na, befizettünk a gyerekeknek a szülinapi bulira! Ez lesz az első ilyenjük, elég izgatottak. Ott lesz, ahova karatéra és táncra járnak, a nagy teremben van egy felfújhatós ugrálóvár is, meg az oktatók fogják őket "életkornak megfelelő" játékokkal szórakoztatni.

Cat

Nem azért h sürgesselek.... de elfelejtetted a nyelvtornát átdobni. :)

JÓ HÉTVÉGÉT MINDENKINEK!!!!!

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Brigi :)

Nagyon jok a kepek! Es a torta is irto jol nez ki!
En szerintem hasonlitanak a csajok ratok... :)
Tenyleg, csak az egyikuknek van fulbevaloja? Re az?
Emese remelem mar jol van!

Hihetetlenul nagyok mar a fiuk! Szuperek a kepek is, latszik hogy mennyire elveztetek a hetveget!
Oli nem akart rovid frizurat?

Claire :)

Nekem csak Reka volt fejvegu, Eme faros, de mar a 27. het utan nem volt valtozas ebben.

Biztos szuper lesz a buli! Tortat ti viszitek? Mit kapnak ajandekba a sracok? A csajok kesz listaval alltak elo, hogy mit szeretnenek szulinapra... :roll:
Harmaskanak van mar neve?

Nalunk 1 hete beteg mind3 gyerek. Eme kezdte a parvovirussal, aztan laryngitise lett. Sacin a hetvegen jott ki a parvo, mara o is kohog, taknyos es hasmenese van. Rekan ma jott ki a parvo, illetve o is csunyan kohog... Itt a hosszu hetvege, hideg van es esik egyfolytaban, raadasul mindegyik gyerek beteg, nyugos. Meleget akarok, elegem van a nyalkas idobol!

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Edit!

Tök jók a képek, én nem ismertem ezt a helyet, de tetszik!!
Biztos nagyon élveztétek, és a még tömeg sem volt az külön jó.

Claire!

Nekem a 18. heti UH-on Pepe fejvégű, Cseni haránt volt és így is maradt végig.

Lilla!

Szerencsére mi tavaly megúsztuk a szülinapot, bár akkor még nemrég jártak közösségbe, jövőre már tuti nem lehet. Remélem jól sikerül, majd mesélj :)

Gyöngyi!

Jobbulást!
(És ha vigasztal, mi sokkal délebbre vagyunk, de itt sincs olyan jó idő. Persze van 25 fok meg nem esik, de szél van és így hűvös. És persze az én két gyerekem is takonykóros lett egyből. )

További jó hétvégét mindenkinek!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Mi is betegen.És persze már megint Marci. Az elmúlt 4,5hónapban 5üveg szemcseppet és 1,5tubus Tetran szemkenőcsöt nyomtam bele a gyerekbe. :evil: :evil: :evil: Hétfőn viszem egy állítólag spéci fül-orr-gégszhez.Hátha okosabbak leszünk!!!Még külön jó is,hogy köhög és a fülét fájlalja (ami egyébként a torka),mert legalább láthatja a doki,hogy miből lesz nála kötőhártya-gyulladás.Az elmúlt 4,5hónapban összesen nem volt 10olyan nap,hogy ne kellett volna cseppenteni Marci szemébe. Az én nyugodt,türelmes kisfiam sírógörcsöt kap minden este,amikor meghallja,hogy szemkenőcs jön.Ma már ott tartunk,hogy fél órás győzködés és magyarázkodás kell ahhoz,hogy hagyja,hogy belenyomjam a krémet a szemébe. Mérhetetlenül elegem van és nagyon el vagyok keseredve.

Gyöngyi!
Jobbulást nektek! Ha egyik beteg lesz,nálatok is végigmegy mindenkin?
Olinak is rövid haja van.Csak neki nem áll jól ez a tüsi,így őtt a fodrászom nyírja.Az meg most pont a szülinap utáni hétre esett.

Ditke!
Akkor ott se rohagáltok fürdőruciban? Itt tegnap dél óta megálás nélkül szakad az eső és fúj a szél.

Lilla!
De jó!Biztos élvezni fogják! Majd élménybeszámolót kérünk!

Nettke!
Hogy vagytok? Mentek holnap?
Nálunk ha a műtétet megelőző 1hétben lázas volt vagy náthás,akkor nem vállalják a műtétet. Erről nyilatkozni kell.

Cat!
Tényleg nem volt tömeg a family parkban.Nagyon jó volt így.Délig szinte egyik játéknál se kellett várni, utánna is csak a traktorosnál. Hullámvasutat mi nem vállaltuk be.Dávid felült,de nem engedtük fel vele Olit.Meg a vizicsúzdán se engedték le Dávidot a Marcival (sikerült egy kukacos foszerral összefutnunk). Igazából nem értem a "miért"-et,mert a barátnőm 12éves lánya viszont ugyanott csúszhatott a 6éves tesójával.
Május-júniusban nálunk is rengeteg program van az oviban.Sokra mehetnek a szülők is,de ez itt nem jellemző. Általában 3-5szülő megy a csoportból (gyes-es anyukák).Így a fiúkat egyáltalán nem zavarja,hogy mi nem vagyunk ott.Meg én akkor se mentem be,amikor még itthon voltam (csak kiránduláskor,mert azt külön kérték az óvonénik)

Kép

Kép
edit73

Detti!
Hogy álltok a felújítással? Bírjátok még? Fiúk már otthon vannak?

Kép

Kép
edit73

Edit,
nekifutunk holnap, persze. Nem volt az elmúlt 1 hétben, sőt 2-ben sem lázas, csak köhécselt meg kicsit szívtam az orrát. Sima nátha. De mostanra ebből is kivakartam, még porszívózom a járatait, de elvileg rendben van. Sinecod-ot azért adok neki hajnalban, de aztán már ugye semmit. Fél 8-ra megyünk, de hogy hánykor műtik, isten tudja.
Én viszont ebben a rusnya időben megint náthás lettem, tök jó, ha holnap átadom neki.. :evil:

Sajnálom, hogy megint gyulladt Marci szeme. Nem lehet, hogy nálatok is valami mandulaügylet van a háttérben? Egy krónikus kis gyulladás ott, és azért tér vissza mindig a probléma. Talán ez a doki okosabb lesz, mint az eddigiek.

Szörnyú idő van!!! :evil: :cry: Ennyit a mai szabadtéri programról...

Cat,
a nyelvtorna engem is érdekelne, ha van időd, átküldöd? Árakat megkaptad? Még aznap átküldtem emailen.
Voltunk Rómeón :lol: Száraz Tamás volt, és nagyon klassz! :wink:

Kép
nettke

Sziasztok :)

Nagyon sajnálom Marcit, ezzel a visszatérő szemgyulladással. Nekem is csak az jutott eszembe mint Nettkének, hogy nem lehet valami mandula a háttérben neki is, ami krónikus gyulladást okoz?

Már előkészítettem a füzetet, holnap viszem szkennelni a nyelvtornát. :wink:

Hány gyerek lesz a szülinapon? Tortát ti visztek? Képeket majd csináljatok!

Köszi, megkaptam az árakat. 8)

Az időjárásra nincsenek szavak. Megint beázott a garázsunk, így 3 óránként járok le vödröt üríteni. A fiúk szedik szét a lakást, így levittük őket pocsolyázni kínunkban. És elmaradt a ligeti operettes buli is. :twisted: :evil:
Mi a baja Dolhának? Olvastam, hogy hosszú ideig betegeskedni fog.

Drukkolok holnapra Beninek! Remélem már megcsinálják ha odamentek, rákészültök.

Én is benyaltam valami gégegyulladást, be vagyok rekedve, köhögök.

Cat
Kép
cateye

Nettke!
Holnapra mennek a drukkok!!!

Cat!
Jobbulást neked!

Nettke,Cat!
Itt se a gyerekorvos,se a fül-orr-gégész nem látott Marcinál semmit. Mi inkább arc vagy homloküregből történő visszafertőződésre gyanakszunk. Győrben privát rendelésre megyünk,ahol állítólag profi gépek vannak. Tehát - ha van valami- akkor ott megtalálják (legalábbis akik már jártak ott,mind ezt mondták). Meg a dokinéni is nagyon profi - hírek szerint. Most megnézetünk Marcinál mindent:fülét,orr-arc és homloküreget,valamit a torkát (beleértve az mandulákat is)Szóval úgy nyaktól felfelé mindent!

Időjárás: lassan mi is az őrület határán állunk.Az elmúlt 2napban annyit ültünk a tv előtt,mint máskor fél évben.Reggel leszaladtunk Benivel a tőlünk 2percre lévő boltba,de elég is volt.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

Nettke,

Gondolok rátok, biztosan minden rendben megy majd! Beni ügyes fiú, te meg bátor anya vagy :)

Edit,

Hát, ez már tényleg durva, ami az elmúlt hónapokban Marcival történt :( Borzasztó lehet szegénynek, hogy folyamatosan problémák vannak a szemével - de gondolom, már hozzászokott az állandó csepegtetéshez.
Szerintem annál a magándokinál ki fog derülni, hogy mi áll a háttérben. Sajnos az állami egészségügy - még ha az orvosok profik is- nem áll a helyzet magaslatán, mert nincsenek meg a szükséges műszerek. Tapasztalom én is nap, mint nap. (az én allergiám okára azért nem derül fény, mert a kórházban drága volt a szükséges teszt...).

A lakásunk szépen alakul, festések kezdődnek, ha szerencsénk van, akkor a hétvégére a gyerekszoba el is fog készülni, jövő hét végére pedig az egész.
A fiúk most itthon vannak, a nappaliban élünk négyen, plusz 100 db bútor és két db állandóan teli ruhaszárító :roll: Ja, és a nappalink nem nagyobb 20 négyzetméternél,sőt...
Ráadásul az összes meleg ruhánk zsákokban van egy garázsban. Ja, és fűtésünk sincs. Tök király a helyzet!

És hát ez az időjárás külön rossz, mert nem tudunk még a kertbe se kimenni :(

Cat,

Jobbulást! Nekem is el kezdett fájni a torkom...

Gyöngyi,

Jobbulást a lányoknak is! Ezek szerint nálatok is mocsok időjárás van :(

Lilla,

Képeket majd várjuk a szülinapi buliról! Te hogy vagy?

Hát, nem tudom ki hogy van vele, én nem bánnám, ha berobbana a kánukula. Elvileg a jövő hét végén már jó idő lesz (a Nasa időjárásjelentése szerint).

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Csak egy perc mert ügyelet után vagyok , csak egy kis remény: itt ma mondták be a rádióba , hogy megkezdődött a nyár :) Tényleg, mintha elvágták volna a szelet, tűz a nap, úgyhogy megyek a teraszra aludni :)
Elvileg arrafelé megy a melegfront :)

Detti!

Kitartást, mindjárt készen vagytok!

Edit!

Sajnálom szegény Marcit, szerintem a legtürelmesebb gyereknél is betelt volna ennyi idő alatt a pohár a szemcsepptől :(

Cat!

Ez a garázs dolog rosszul hangzik. Ennyire esik az eső??

Nettke!

Drukkolok!

Ditke
ditke62

Nettke

Remélme már túl is vagytok rajta eddigre!!!! Jelentkezz h minden rendben!!!!

Edit

Nagyon kivi vagyok, h mit okoskodtak ki Marcinál!!!! Remélem találtak vmi "életképes" magyarázatot!

Cat

Durva ez a garázsbeázás!!! Nyelvtornát várjuk. 8)

Detti

Atyaég! Én már megzizzentem volna a helyedben!!!! De biztos megéri és tök jó lesz a kéró!

Én ált egész jól vagyok, köszi- néha nem annyira, akkor döglend egész nap. Anyuék jönnek két hét múlva egész nyárra, bérelnek itt egy lakást a közelben. Úh nyaralhatok onnantól.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Sziasztok, csak egy gyors bekukk, túl vagyunk rajta, nem volt semmi gond. Köszönöm a drukkokat!
Nem köhögött, nem folyt az orra, természetesen túlparáztam napok óta ezt az ügyet.. :roll:
Lényeg, hogy megvolt, semmi nehézség, az orvos szerint is rutin volt. :lol:

Kép
nettke

Szolgálati közlemény. :lol: :lol:

Kérek egy mailcímet ahová átküldöm a nyelvtornát, mert ide nem tudom feltenni.

Neked átküldtem. 8)

Cat
Kép
cateye

Ditke :)

Ide sajnos meg nem erkezett meg a jo ido... Meg mindig esik, es van vagy 12 fok... Vasarnapra talan mar kisut a nap. Lanyok meggyogyultak?

Bocs, tusire gondoltam...
Mi volt a dokinal hetfon? Sikerult valamit kideriteni? Szegeny Marci, mar biztos azt is utalja ha a szeme fele kozeledik valami... Remelem gyorsan sikerul megtalalni a visszatero gyulladas okat.
Sacinal is kudarcot vallott sajnos az osszes homeos szer, neki konnycsatorna szukulete volt szuletese ota es 8 honap kellett ahhoz hogy vegre megszabaduljunk tole. Addig viszont kethetente jartunk dokihoz ujabb es ujabb cseppekert es kenocsokert, mert allandoan begyulladt es valadekozott az egyik szeme.

Cat :)

Meggyogyultal? Garazs beazas nem hangzik tul jol. Nyelvtornat nekem is atkuldened?

Detti :)

Bernatnak nagyon sok boldog nevnapot kivanunk!
Lakas hogy all? Elvonulnak a hetvegen a munkasok? Kezdodhet a takaritas? :)

Szuper hogy jol sikerult a mutet! Beni mar teljesen jol van?

Eme es Reka nalunk mar teljesen okes, Saci meg taknyos, de 4 fogat noveszt egyszerre, igy szerintem meg taknyos is marad egy ideig. A valtozatossag kedveert most en vagyok beteg... A kulonorakon 2 hetig szunet lesz, remelem tenyleg jon a jo ido, kulonben megzizzennek a csajaim idebent.
Voltunk az oviban megbeszelesen, maradnak a lanyok kozos csoportban egyelore. A masik csoportban szeptembertol elmennek a nagyobb gyerekek es szinte senki nem marad a lanyok korosztalyabol, nagyon egyedul lenne az aki oda atkerul. Egyebkent dicseretek a lanyokat, jol haladnak a nyelvvel, ugyesen rajzolnak. Az ovonok ugy latjak hogy gond van a nagymozgasaikkal, foleg a terorientacioval. Siman nekimennek dolgoknak/embereknek es fel se tunik nekik. Raadasul egy nagyobb utkozes utani fajdalom feldolozasaban is problemat latnak, szerintuk nem erzik ugy a fajdalmat ahogy kene... :shock: Ezzel en nem igazan ertek egyet, ha velem vannak akkor tuti siras es uvoltes van egy-egy nagyobb balesetnel. A mozgasos problema nekem is feltunt korabban, de azt hittem hogy csak nagyon figyelmetlenek... :oops: Most varom, hogy megkapjam a jelentest az ovonoktol a doki fele, aztan majd meglatjuk milyen fejlesztesre kuldik a csajokat.

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Sziasztok!

Gyöngyi!

Itt olyan szinten meleg van, hogy ma kint voltunk a parton és sikerült is leégnem kicsit 8) Remélem gyorsan odaér felétek is!
A csajokon szerencsére 2 nap alatt túlment a takonykór, biztos mert nagyon meleg lett és elpusztult az összes kórságuk :)

Mi az, hogy nem érzik úgy a fájdalmat ahogy kellene? Ahelyett hogy örülnének, hogy nem nyafogósak :)
A nekimenés-dolog már rosszabbul hangzik, de biztos van rá valami okos dolog. (amúgy megsúgom, én is folyton nekimegyek mindennek, folyton kék-zöld vagyok... de rajtam már nem hiszem hogy lehet segíteni :oops: )

A nyelvvel tök jó, hogy szépen haladnak. :) ezek szerint nálatok nem csak egymással játszanak, hiába vannak egy csoportban, ez nagyon jó.

Amúgy én mostanáig nem hittem el, hogy az enyémek bármit is tudnának a mondókákon vagy néhány szón kívül, nekünk nem mondanak semmit. De pár napja tényleg hallottam őket beszélni más gyerekekkel, és totál elképedtem, hogy egész mondatokban beszéltek :shock: Jó, kicsit Spanglish-ül, mert amit egyik nyelven nem tudnak mondják a másikon :lol: De mikor rákérdeztem, minden szóról tudják, hogy az angol-e vagy spanyol, meg is magyarázzák, hogy azért mondják így, mert így tudják. Tök érdekes figyelni őket :) (A magyaruk meg ezzel párhuzamosan romlik, néha már hallok olyat, hogy "nem van", meg hogy a létigét is beleteszik a mondatokba :( )

Edit!

Sikerült valamit kideríteni Marcinál?

Sajna nálunk megint nem megy simán minden. Most már biztos hogy nem lesz kész a kocsink mire megyünk haza (Meme, mi a fene tart 2 hónapig egy autó leszállításánál???)

Így kocsit kell bérelnünk, ami még nem is lenne akkora baj, de nem lehet kivinni őket Magyarországra. Hiába vagyunk EU-sak, a legtöbb cég nem engedi :( Mondjuk gondolom senki nem állít meg minket útközben, csak semmi ne történjen vele Mo-on. Viszont hajóra sem engedik felvinni, ami már gáz, mert le van foglalva a hajójegyünk Olaszországba :( Ha esetleg valaki ment már így hajóval , mennyire ellenőrizték a kocsi papírjait? Úgy értem vajon feltűnik nekik, hogy bérelt az autó? Gondoltuk megkockáztatjuk, és ha mégsem, akkor megyünk tovább, csak akkor megint le kell vezetni az egész utat, ami a csajokkal (sem) élmény, sőt...

Holnap nyelvvizsgázom, drukkoljatok! :)

Ditke
ditke62

Gyöngyi :)

Ez a térorientációs zavar szerintem ugyanolyan részképesség zavar mint a kommunikációs vagy szocializációs zavar, dominancia zavar stb. Szenzomotoros tornával kezelik. Nézz szét, hogy van-e ilyen a közeletekben valahol.

A fájdalomérzet hiánnyal én nem is foglalkoznék, baromság, nyilván idegenek előtt jobban tartják magukat, otthon a legkisebb sérülésért is nyígnak gondolom. Az enyémek is ilyenek.

Én még mindig szarul vagyok, nem akar a kórság lemenni rólam. Köhögök, torkom fáj és a fülem is néha benyilal. Talán a hétvégén kijövök belőle.

Eszméletlen szorgalmas egy nő vagy. Még kint is tanulsz. Emlékszem itthon is folyton tanultál. Mikor van erre időd? :shock:

Örülök, hogy a csajok egyre ügyesebbek a nyeltanulással. Remélem azért a nyári látogatás során a magyarjuk is helyre rázódik, na meg, hogy otthon magyarul beszéltek velük.

Ide is jön a jó idő, már melegszik a levegő, kevesebb az eső. Talán 7végén már lehet kirándulni.

Na mi megint hova megyünk holnap? Szülinapi zsúrra. :evil: :twisted: Tele a hócipőm vele. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mi (mint mindig) betegen.Most épp midháromnak fáj a füle,taknyosak,köhögnek.

Cat!
Milyen volt a szülinapi zsúr???
Itt szerencsére nem divat (vagy mi nem forgunk olyan körökben?) . Nálunk megvan az ovis,meg itthon a családi és ez ki is elégíti a fiúkat. És a többi környzetünkben élő szülő is így gondolja!
Így is volt 9 szülinapi tortánk.

Ditke,Gyöngyi!
Hát a doki -számomra - elég érdekes volt.Igaz,már nagyon szkeptikus vagyok mindenféle orvossal szemben. Az tény,hogy kedves volt és válaszolt minden kérdésemre. A vizsgálat összesen abból állt,hogy csinált egy kb. 3perces hallásvizsgálatot és arc uh-t. Ebből megállapította,hogy mivel 1,5cm-es lerakódás van az arcüregben, tuti onnan fertőződik vissza a kötőhártya (de hogy máshonnan nem,azt ugye nem zárta ki!) Aztán szerinte ugyanezen ok miatt nem hall jól a gyerek,ezért nem beszél tisztán (na erre még rá fogok kérdezni,mert ezt nem igazán értem). Ezek után használjunk Nasopax orrsprayt,Prospan köptető (váladék oldás gyanánt),C vitamint és sósvizes gőzölést írt elő. Mindezt azért,hogy meginduljon a lerakódás az arcürgeből. Na a közel 1hét alatt semmi nem történt. (igaz,4-5hetet mondott a doki) kedden kell kontrollra vinni.
Én csak azt nem értem,hogy pl minek a prospan,ha nem is jön a váladék. Na akkor mit old? Töltöm bele a gyerekbe tök feleslegesen a gyógyszert és ezzel terhelem a gyomrát.Ezt nagyon útálom és totál feleslegesnek tartom. Arról nem beszélve,hogy kínzom az orrszívással,pedig szószerint semmit nem szív ki neki.
Ja és természetesen keddtől megint kötőhártyája van a Marcinak.Így ezt a hetet megint szemcsepegtetéssel töltötöttük. Mellette kapott orrsprayt.Majd a hétvégén fülcsepp.Ez ment Beninek (orr+fülcsepp) és Olinak is. Na meg mindenkinek a köhögéscsillapító.Illetve mindhárommal gőzöltem és mindengyiknek legalább napi 3szor szívom az orrát. Totál idegbaj!!!

Nettke!
Ti hogy vagytok?

Kép

Kép
edit73

Sziasztok :)

Hát ez totál idegbaj, ahogy írod. :twisted: :evil: Ebbe már bediliztem volna. Gondolom azért adja a Prospant, hogy a lerakódott trutyit feloldja. Megjegyzem nekünk a Prospan sosem használt, én lónyálnak tartom. Nincs nektek Bioptron lámpátok? Vagy infra is jó. Hátha a lámpázás megoldja az arcüregében a trutyit. Mondjuk ez hihetően hangzik, hogy be van az arcüregébe tokosodva a trutyi, és ettől fertőződik át a szeme. Csak hogy lehet oldani?

A szülinap elment, én nem élvezem, de a fiúknak jó volt. Nekem csak a opénztárcám bánta. Jövő szombaton is megyünk. Igaz az névnap lesz.

Tegyél már fel pocakos képet! Kíváncsi vagyok.

Többiek merre? Mi ládázunk, itt a jó idő, igaz brutál sár van mindenhol.

Cat
Kép
cateye

Edit,
ez nagyon bosszantó!!!!
Mondjuk csináljátok, mert adni kell egy esélyt ennek a megoldásnak is! Bár szerintem a Prospan a tüdőben levő trutyit hozza fel (megjegyzem Cat, nekünk nagyon jól :lol: háát, minden gyerek más!), és nekem, aki nagyon arcüreges vagyok - átlag havonta egyszer megtelik és fáj, és fújom a sárga gennyet (bocs) - a Sinupret csepp segít ezt feloldani. Adtam már gyereknek is egyébként. De nem akarlak rábeszélni, szedtek így is elég cuccot most.

Gyöngyi,
nem akarom tompítani a problémát, de azért leírom.. én a mai napig mindig mindennek nekimegyek, ajtófélfa, asztal sarka stb, mindig kék-zöld a karom, combom. Szerintem vannak emberek, akik ilyenek és kész. Egyszerűen rosszul mérjük be a távolságokat, és amúgy is mindig teljesen másfelé figyelek, ki ér rá ezzel foglalkozni :wink: A lányok is elmerülnek másban szerintem. De manapság mindennek van valami "képesség-zavar" neve és mindent fejleszteni kell. :roll:

Lilla,
Anyukádék jönnek segíteni!!?? Nahát! Ez nagy változás :lol: Ez biztos jólesik Nektek. Robi sokat dolgozik? Szereti a munkáját?

Edit,
Beni tökéletesen, köszönjük a kérdést. Holnap már küldöm a oviba. Sárit szerdán viszem kontrollra, akkor kiderül, hogy hogyan tovább. Most jól hall, de az orra megint folyik, szóval nem tökéletes a dolog.. :roll: Amúgy mifelénk sem divat a zsúr, hálistennek. Még egy se volt, és mi se tartottunk.

Annamari, merre vagy? Miújs Veletek? Állás??

Mi ma bodzát szedtünk az erdőben, már el is tettem, áll 3-4 napig. Jövő héten is megyünk, mert sok még sem érett be, még biztos lesz 2-3 hétig szezonja. Nekem meg amúgy sincs olyan sok nagy fazekam, amiben állni tud.

Tegnap-tegnapelőtt lepasszoltuk őket a Mamához bulizni. Csudára élvezték, agyon lettek kényeztetve. :lol: Mi meg voltunk színházban szombaton, vasárnap meg néztünk egy mozit. A Robin Hood-ot Russel Crowe-val, nagyon klassz volt, ajánlom mindenkinek, aki szereti az ilyen történelmi kalandfilmeket :D

Detti,
hogy álltok?
Lost-ot követed? Ma néztük meg a végét, meg mindig le vagyok törve... 6 év után vége :cry: De jó vége lett, nem?

Kép
nettke

Sziasztok!

Nettke!
Köszönöm a kérdést, olvasok, csak az írás marad el állandóan. De drukkolok ám folyamatosan, és kívánom most már csak visszamenőleg a boldog szülinapot mindenkinek, akit lusta dög voltam felköszönteni. Most Rátok, Editékre és Brigiékre gondolok elsősorban. Jaj, kit felejtek ki?

Edit!
Őrület, hogy nem másztok ki már ebből a kötőhártyagyusziból! Ilyenkor otthon tudsz maradni velük, vagy rá tudod bízni a beteget anyósodra? Vagy más?

Katáékról is jó régen olvastam már.

Gyöngyinek is nagyon örülök. Édesek a csajok nagyon.

Rólunk:
A fiúk jól vannak, még mindig járunk logopédushoz, bár Ádámnak már tök fölösleges. Gergőnek nem megy az S, Cs, ugye mindkettőt ugyanott kell képezni majdnem, a többi hang rendben is volna. Még az a-azt keverik, de már nagyon szépen beszélnek. Azaz beszélhetnének, mert nagyon pofátlanok. Én próbálok minden tőlem telhetőt megtenni, hogy jobban szót fogadjanak, de sokszor Gergő csak elengedi a füle mellett, amit mondok, mintha meg sem hallotta volna. Lehet, hogy egy kicsit gyakrabban kellene jönnöm panaszkodni.
Ma megjártuk már a péterfit, olyan kegyetlenül bedagadtak Ádámnak a szúnyogcsípései, hogy nem is jöttem rá magamtól, hogy mi az. Pedig babakorában volt már ilyen.
A tegnap kimentünk a játékkiállításra, aztán játszótereztünk, ma a vadasparkban voltak a fiúk, az idén másodszor.
Én egy jó hónapja járok minden nap angolra. Heti 5x5 óra, még júliusban megyek, aztán augusztusban nyelvvizsgázok, ha minden igaz. Nagy terveim vannak, de ezekről majd csak akkor, ha a megvalósulás közelében leszek... Még a végén illetéktelenek olvassák.. :)

Szülinapok errefelé is divatosak. Nem véletlenül. Még Catékkel is össze tudunk futni egy-egy szülinapon :D.
Annyira én sem vagyok elragadtatva, mert csak viszi a pénzt. Kettejüknek azért több ajándékot illik vinni, mintha egyedül mennének. Most már cenzúrázom, nem mennek el minden meghívásra. Közben meg kellenek az ilyen partik. Nekem a gyerekkori barátaim mind ilyen társaságból kerültek ki.

Lilla!
Hog van a pocak? Én is szívesen látnék pocifotót, akár privátban is, ha nem akarod reklámozni.
Várják már nagyon?

Detti!
Kész is van a felújítás? Pikk-pakk?

Ditke!
Nagyon szépek a csajok! Jaj, szinte sajnállak titeket a nyomor miatt odakint :). Örülök, hogy olyan jó helyet találtatok. És kicsit irigy is vagyok. Ügyesek vagytok nagyon! Még mindig tanulsz???

Vikóka?

Puszi mindenkinek!
Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Cat!
Nincs lámpánk,de tudnék kölcsön kérni.Csak épp erről megoszlanak a vélemények.Egyik orvos szerint jó,másik szerint a hideg sós pára kellene rá. Egyenlőre várakozóban vagyok lámpa használattal kapcsolatban.

Nettke!
Ma már nem adtam neki a prospant. Nem látom értelmét.Akkor lenne hasznos,ha hátrafelé csorogna a trutyi,de nincs trutyi. Sinupret nekünk még nem vált be,korábban már használtuk. Nekem homloküreg gyuszim szokott lenni,de a gőzölés szokott rajta segíteni.
Bodza-szörp..HMMM! nyami! Azt én is imádom!!! :lol:

Annamari!
Megy oviba!!!Szégyen ide vagy oda. Én kerek-perec megmondtam az óvonéniknek,hogy ha nem véres a szeme vagy nem csorog belőle a sárga trutyi,akkor viszem (egy kis csipa vagy könyfolyás nem számít). Ha problémáznak,akkor akár minden nap viszek nekik igazolást,hogy közösségbe mehet 8szerencsére nem problémáztak rajta)
Amúgy nem tudnék itthon maradni vele.Holnap is az anyukám megy a Tamással meg a 2gyerekkel a dokihoz.
Drukkolok a nyelvvizsgához!! És kíváncsian várom,hogy mik azok a tervek!!!
Szemtelen beszéd életkori dolog.Nálunk is folyamatosan bepróbálkoznak.Megy a fenyegetés néha bünti, de egyenlőre sok foganatja nincs. Ez kb. (emlékeim szerint) sulis korra érik be.Mármint,hogy leszoknak a szemtelenkedésről meg a csúnya szavakról.

Kép

Kép
edit73

Sziasztok,

Annamari,

Szorítok, hogy sikerüljön a nyelvvizsgád. Kíváncsi vagyok a terveidre, és nagyon remélem, hogy meg is fognak valósulni!
Amit írtál a pofátlanságról... Akár én is írhattam volna. Bízom benne, hogy tényleg csak életkori sajátosság, és majd elmúlik. Én attól megyek - többek között- a falnak, ha 15x szólok, és mintha totál süketek lennének. Meg amikor a reakció mondjuk egy csúnya szó. Legszívesebben képen vágnám őket, de hát vissza kell fognom magam.

Edit,

A Bioptron lámpa jó az arcüregben felgyülemlett cuccra. Ennek használata persze nem zárja ki a hideg sós párát. Nekünk akármi bajunk van, előveszem a lámpát, és sokkal gyorsabban gyógyulunk. A lámpa gyakorlatilag mindenre jó, főleg, ha a színterápiás változatot használom.
Ha van lehetőséged, akkor szerintem próbáld ki, ártani tuti, hogy nem árt.
Tényleg, azt akartam is kérdezni, hogy akkor Marci alig jár oviba? Hogy tudod ezt megoldani? De ezek szerint viszed :)

Cat,

Nálunk most jön divatba ez a szülinapi zsúrosdi. Pénteken kaptunk egy második meghívót is. Nekem az is a bajom ezzel, hogy hétvégén inkább csinálok valami családi programot, minthogy ilyen zsúrokra járjak. Oké, hogy a gyerekek valószínűleg élvezik, de nekem egyrészt pénzbe kerül, másrészt meg el tudnám tölteni az időmet jobb programokkal is. Ha rossz az idő, akár még jó is lehet, de ha szép idő van, akkor inkább kirándulnék vagy bicikliznék a gyerekekkel.

Nettke,

Még nem néztük meg az utolsó két részt, mert ma reggelre töltődött le :roll: A hétvégén nem voltunk net közelben, azt hittem, hogy ma fogják feltenni csak. Kíváncsi vagyok, hogy amit nem értettem 6 évad alatt, azt hogy fogom megérteni két részből :roll: ?

Rólunk:
A lakással jól állunk, a hétvégén már festettek, elvileg szombatra kész lesz az egész. Nagyon jó lesz a felső szintünk, csak hiányos, mert egy csomó mindent még meg kell vennünk, és hát az elég sok pénzt... Majd apránként.

Nem tudom, hogy írtam-e, de a fiúk megtanultak kétkerekűn biciklizni. 16-os bringáik vannak, és sokáig nem akarták, hogy a pótkerék lekerüljön. Aztán egyszer levettük, és mintha mindig is kétkerekűn nyomták volna! Ambrust egyszer se kellett fogni, Bernátnak kellett egy kis segítség. Én meg vagyok róla győződve, hogy az egyensúly érzékük a like a bike-kal fejlődött így ki.
Ennek hatására 3 napig semmi mást nem csináltunk, csak bicikliztünk. Ha nem mentünk 30km-t, egyet sem. És tök jó, mert én is normál tempóban tudok haladni, nem kell megállni állandóan. Úgyhogy tök jó, hamarosan meg tudjuk kerülni a Balatont is :roll:

Ja, és amit szintén nem írtam szerintem: 14 kg-ot fogytam eddig. A 36-os ruhaméret már elég sokszor jó rám :lol:

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

De jó, hogy sokan bejelentkeztetek, már haldoklott a fórum! 8) Kata? Vikó? Judyt? Gyöngyi? Meme? Ditke? Merre?

Detti :)
Gratulálok a fogyáshoz! Gondolom a hangulatod is sokkal jobb így, feldobódik az ember. 8)

Olivér is megtanult a hétvégén 2kerekűn, és én is a rollernek tulajdonítom a sikert. Amióta rollerozik rengeteget fejlődött az egyensúly érzéke. Na és végre mehetünk 4-esben biciklizni, nálunk is ezért öröm ez. :D

Ti hogy szállítjátok a 4 bringát? Nálunk még ezt kell kitalálni. :roll:

A szülinapokkal nekem ez is a problémám, hogy fél nap oda lesz vele a 7végéből, amit hasznosabban is el tudnék tölteni. Igaz a fiúknak hasznos, én meg kapcsolatot építek a szülőkkel közben. :P

Annamari :)
Kíváncsi vagyok a terveidre! Csak nem külföldre készülsz te is? :wink: Sok sikert neked, remélem valóra válik amit kigondoltál!

Úgy látszik ez a szülinapi zsúr Zuglóban dívik. :roll:

Olyan nagy tapasztalatom nincs a gyógyszerekkel, mert ritkán vagyunk betegek. A Prospan-t egyszer próbáltuk sikertelenül, de lehet, hogy nem jó bajra alkalmaztuk, mert én ezeket sem tudom megállapítani. Most kb 3-4 hónapja volt Samu utoljára beteg a fülével, Oli meg karácsonykor. Nálunk abszolút él ez a gyógyszerrel 1 hét alatt gyógyul, gyógyszer nélkül 7 nap alatt. :lol:

Szerintem sem árthatsz a lámpával, és nem zárja ki a sós párázást. De gondolom már annyi mindent kipróbáltatok, hogy hihetetlen. Lehet, hogy csak a nyár és a meleg oldja majd ezt meg.

Pofátlanság: Nálunk csak Samu az, meg is vívjuk napi szinten a csatáinkat. :roll: Abszolút öntörvényű, nehéz rajta fogást találni. Ha büntetésből felküldöm az ágyára a szobájába, képes órákat ott feküdni, és vigyorogva jön ki, hogy nem toltál ki velem. :x
Nem jött be a Meméék által javasolt karfeltétel sem. Szembe röhög és nem csinálja. :roll:

Cat
Kép
cateye

Sziasztok,

mi is vagyunk, és olvasó üzemmódban követtem is a fórumot, csak az íráshoz nem volt erőm, vagy holt lusta voltam.... :oops:
Nálunk ( lekopogom) , most nincs gond a magatartással. Sőt, tegnap is agyon dícsértem őket, de lesz ez még így se. A visszabeszélés is csak Zsombinál van és ritkán.
Ezt annak tulajdonítom, hogy nagyon sokat vagyok velük, és ezen belül is kimondottan sokat igénylik a foglalkozásokat, és talán az is jó, hogy Kristóffal is nagyon megtalálták a közös hangot. Szó szerint " lógnak " rajta. Eddig nem volt ez így mindig.

Cat,

Samu: :shock: . Oli nem utánozza ezekben?

Detti,

14 kg, tyűha!!!! Gratula! Nem csodálkoztam a biciklis story-n, mert a fiaid a mozgásban a koruk előtt járnak jóval!Tök jó, hogy időra készen lesz a lakás.

Edit,

én is a lámpázók táborát erősítem!!!!! S, igen a szín terápia még növeli a hatékonyságot. Az orvosokat megosztja valóban, de elsősorban a betegnek kell elhinnie hogy jó és segít, mert valóban úgy van. Anyukám agyi ödémájánál a nyomás csökkentésban hihetetlen volt. Pedig ott is volt szkeptikus orvos bőven ezzel szemben. Bár, azt is mondták hogy nem fog járni soha, s már kerettel, sőt 3 lábú bottal lépked! Ditke, bocsi, tudom nem minden orvos ilyen, de mostanában csak ilyenekbe botlunk!
Dávid várja már a szünidőt? Kristóf már számolja vissza a napokat.....

Annamari,

na a terveiddel kapcsolatban a női kíváncsiságok feléledtek. Remélem majd beavatsz bennünket, addig is jó tanulást! Ahogy megismertelek te mindig is szigorú voltál a fiúkhoz, így ha ez az életkori dolog lecseng, nem lesz gond.

Nettke,

de jó, hogy írtad a bodzát, mi is imádjuk, csak most valahogy kiesett volna. Szombat estéről nem akarsz kicsit mesélni??????? Egy privit nagyon megköszönnék!!!! :wink: Neked is Cat. :lol:
S. Csillával rendeztem, bár így hogy N.A-t még bevették a körbe, háát, csökkent a nagy lelkesedés. Remélem majd nem hagyják sokat szóhoz jutni, ezt szó szerint gondoltam. :wink: Érkezési sorrendes lesz, érdekes lesz.

Ditke,

nyelvviszga ? Bár, szerintem tudom a választ. Hihetetlen vagy.

További szép napot.

Meme
szinta

Sziasztok!

Köszi az érdeklődést, nyelvvizsga: ... hát...

Az úgy kezdődött, hogy nem is én lennék, ha nem néztem volna el a dátumot :oops: Az írásbeli valóban pénteken volt, de mint kiderült, a szóbeli már előtte kedden :shock: Mikor megkérdezték, hogy miért nem mentem, bőszen magyaráztam, hogy hát mert még csak eztán lesz, itt van ni az értesítőn, délután 16:45. Akkor már nem tudták, hogy én vagyok ennyire hülye vagy őket nézem hülyének és ráböktek a dátumra: igen, 16:45, de 3 nappal ezelőtt :!:
Na akkor kicsit ciki volt, de szerencsére a spanyolok nem veszik túl komolyan a dolgokat, többek közt ezt sem, szóval azt mondta a nő, hogy írásbeli után ha megebédelek akkor ugorjak be a szobájába és elintézzük. Kb. 10 perc alatt végeztünk, vagy annyi se, aztán még egy csomót dumáltunk egyéb dolgokról, szóval a szóbelim tuti :lol: Az írásbeli már gázabb, bár úgy érzem, hogy csak a nyelvtani teszttel lesz gond igazán, ehhez már tanulni is kelett volna, (és Cat, nekem mindig csak tanulnom kellene, de sosincs időm rá :roll: , viszont tény, hogy hiányérzetem van, ha nincs valami vizsga a láthatáron :lol: ) A rossz ebben a nyelvvizsgában, hogy minden részének (szövegértés, foglamazás, nyelvtani teszt, szóbeli) egyenként kell meglennie 70%-nak, különben nincs meg, és itt nincs külön szóbeli vagy írásbeli mint a Rigó utcán. Vagy van nyelvvizsga, vagy nincs. Most rághatom a körmöm augusztusig, mert azt mondják, kb. akkorra kerülnek fel a netre az eredmények.

Annamari!

Drukkolok az angolhoz, remélem sikerül. Lehet választani, hogy melyik nyelvvizsgát csinálod, vagy meg van kötve, hogy Rigó utcai-Cambridge-IELTS-BME...?
A tervekre én is kíváncsi vagyok :) Drukkolok, hogy sikerüljön, akármi is az! :)
A szemtelenség, visszadumálás nálunk is megy, főleg Pepe nagyon pofátlan és vagy kiröhög, vagy olyan bűnbánó doromboló macskaként dörgölőzik hozzám, hogy nem könnyű szigorúnak maradni és büntetésbe küldeni. Nálunk a sarokban állás megy, de nem sok eredménnyel :( A másik amit Detti is írt, mintha totál süketek lennének. Elmondom egy tucatszor, és meg se hallják. Aztán elfogy a türelmem, leüvöltöm őket és akkor még én érzem szarul magam :( Valamelyik nap pl. szinte csak kiabáltam, meg mint a papagáj mondtam a magamét, de nem hallották. És nem tudom meddig tart még, hogy vicces a kaka, pisi, stb. kifejezések, de az enyémek még mindig ezen röhögnek, bár ha rájuk szólok, akkor átváltanak spanyolra :evil: Azt hiszik nem értem :twisted:
A múltkor Pepe szólt be nekem spanyolul (kb. olyan hangsúllyal, hogy elmész te a fenébe...), hát nem sok kellett hozzá, hogy pofonvágjam...

Detti!

Nagyon ügyesen csináltad a fogyókúrát, és biztos sikerül is megtartani! Gratulálok, nagyon kitartó vagy! A fiúknak meg gratulálok a biciklizéshez!

Meglesem, hogy fent van-e a Született feleségek utolsó része, remélem nem, mert akkor tudok aludni (tegnap ügyeltem), ha igen, akkor úgysem birom ki, hogy ne nézzem meg
:roll:

Ja, és egy fontos dolog: :wink:
ha valaki polipot akar főzni, feltétlenül nyírja ki a dögöt mielőtt forró vízbe teszi. Tegnap mesélték, itt történt nálunk a dolog:
egy nő vett egy polipot a boltban , egyben. (itt mindenhol árulják őket, jég van a pultokon és ott vannak a kagylók, rákok, halak, polipok. A rákokat , kagylókat már láttam mozogni, de a polipról én azt hittem hogy döglött. Kiderült, hogy nem..) Szóval megvette, betette a hűtőbe, aztán este úgy döntött, hogy megfőzi. Felforralta a vizet és beledobta a polipot, amire az a forró víztől magához tért, megijedt és kiugrott: a forró vízet rácsapta a nőre, arca, karja, mellkasa harmadfokú égés, + rátapadt a nő arcára , de úgy, hogy nem lehetett leszedni, mert jött a tapadókoronggal a bőre is. El kellett küldeni spec. plasztikai-égési seb. osztályra ahol leopreálták róla. Képzelhetitek, amint megjelent a beteg a sürgősségin egy polippal az arcán, a 8 láb meg a fején, arcán, nyakán... Eddig is csak fagyasztott polipot vettem, de ezután pláne :?

Ditke
ditke62

Ditke,

Le lehet tölteni a Született feleségek utolsó részét, én már megnéztem.

A polipos ügy elég durva - mondjuk engem nem fenyeget az a veszély, hogy akár élve, akár fagyasztottan polip közelébe kerülök (nagyon nem szeretem), de tanulságos a történet.

Cat,

Mi úgy szállítjuk a bicikliket, hogy a két gyerekbicikli elfér a csomagtartóban (meg még bőröndök, táskák, stb - nagy a hely szerencsére), a felnőtt bringák meg tetőcsomagtartón vannak.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Kicsit eltűntem , de vagyok............., olvasgattam időnként, írni lusta dög voltam én is.

Minden szülinaposnak utólag is boldog születésnapot kívánok!

Gyöngyi!
Gyönyörűek a csajaid, mint mindig.

Ditke!
Micsoda story!!!!!!!!!!!! Szegény nő..., előttem van a feje, olyan részletesen leírtad.
Nyelvvizsgához meg drukk!

Biciklizés: Nálunk is megy ezerrel, nekünk is roller volt előbb, azzal már tavaly nyáron nagyon gyorsan mentek és jól megtanultak vele egyensúlyozni. 2 kerék nekünk a 12-es bicajjal van még október óta, mert arról ér le biztonságosan a lábuk, mókás látvány, de fontos volt, h jól meg tudjanak állni. Viszont most az a probléma, h nagyon gyorsan mennek, Gergő nem bírja elviselni, ha Vendel előrébb van mint ő. Lényegében egész úton "verseny" van, ki megy elől. Sőt utoljára Gergő már direkt nekiment Vendelnek, persze ő esett el. Ehhez idegek kellenek. Egész úton emiatt veszekszünk velük. Új szabály lesz, h felváltva fognak egymás mögött menni. De tényleg jól lehet velük haladni, sőt...!!!! :shock:

A nem figyelés, ha szólunk nekik nálunk is megy, remélem nem sokáig, mert elég nehezen viselem.

Szülinapi zsúrok szerencsére elkerülnek minket, illetve másoknál se nagyon van. Remélem így is marad egy ideig legalább.

Annamari!

Nagyon ügyes vagy az angollal is meg h a sulit is gyerekek mellett végig tudtad csinálni. Terveidhez sok sikert, én is nagyin kíváncsi lettem.

Edit!

Tényleg rossz, h egyszerűen ennyire nehéz megállapítani mi is lehet a gond és tökéletesen megértelek, olyan régóta küzdötök ezzel. Vendelnek van sztem valahol lerakódása és a doki neki is váladék oldót mondott, de azt is mondta, hogy az csak akkor oldódik, ha sok folyadékot iszik. Nekem azért volt fura, mert én is azt hittem ez csak a tüdőre vonatkozik, de a doki azt mondta, h ha az orrában vagy pl. Vendelnek az orrmandulája alatt van, azt is így lehet "kioldani". Nekünk nem sikerült, de Vendellel küzdök a kellő folyadék bevitellel is, nagyon keveset iszik.
Bezzeg Gergő....., pont az ellenkezője, este már nem is engedem, h igyon. Remélem sikerül valahogy kilábalnotok belőle.

Meme!

Nagyon jó, hogy anyukád ilyen szépen gyógyul!

Nettke!

Beni szuper ügyes!!!! Jó, h túl vagytok ezen a műtéten.
Lostot ma töltöm, mert tegnap nem engedte, pedig úgy megnéztem volna. Annyira sajnálom, h vége.
Lassan nézhetjük a 24-et is. Detti, gondolom te napra kész vagy... :D

Detti!
Nagyon jól haladtok a házzal!!!!!!!!! Majd fényképezzél!!!

Detti, Meme!

Milyen bioptron lámpátok van? Milyet érdemes venni? Nagyon drágát nem akarok, és mindenképp olyat szeretnék, amiben színek is vannak.

Cat!

Tetőn nem tudjátok vinni a biciklit? Csomagtartó+bicikli tartó. Mi a két nagyot ott visszük, a fiúkét a csomagtartóban.
De ha utazunk, akkor a vonóhorogra fogjuk tenni a 4 biciklit, mert a tetőn box +szörf van.

Ma pénteken lesz az évzáró ünnepségünk, ajándékokat én veszem meg , mint SZMK. Utálom behajtani a pénzt.

Kata

Kép
kateduo

Brigi!

Neked akartam még írni, hogy a szülinapos képeken sztem Ré olyan, mint Te, Borka meg tiszta apja. De gondolom ezt mindenki másképp látja. Nekem totál ez ugrott be, ahogy egymás mellett voltak a lányok.

Lilla!

Hogy vagy?

Kata

Kép
kateduo

Ditke!
Fú,ez horror!!Én a tudattól,hogy ott van egy "élősködő" az arcomon,tuti sikítógörcsöt kaptam volna.
Én a múltkor attól kaptam majdnem röhögőgörcsöt (komolyan nem tudtam,hogy bosszankodjam-e vagy nevessek),hogy a Marci beszólt nekem: tusszoljál! (nála ez a kussoljál) Kimondani se tudja (meg szerintem a jelentésést se rtudja),de.... :roll: :evil:

Meme!
Már várja! Csak én nem! Mióta elkezdett kamaszodni,sportot űz abból,hogy az öccseit nyekteti... :evil: Nekem meg az idegeimre megy! Jó lenne,ha kinőne belőle!

Cat!
Ezt a problémát sajnos a meleg,a nyár nem fogja megoldani.Amíg nem tisztul ki az arcüreg,nem szabadulunk meg a kötőhártyától.
Meg kiderült,nem jól szívjuk ki a gyerekek orrát.

Tényleg: ki milyen technikával,milyen pózban porszívózza a gyerekek orrát (vagy csinálta régen)?Majd leírom (ha Tamás megmutatta),mit mondott ez a dokinő!!!!

Kép

Kép
edit73

Ez a polip sztori horror :shock: :shock: Fel is olvastam a kollégáimnak, úgy elhűltem rajta. Szerencsére a mi konyhánkban ritka vendég, max rákocskákat vagy kagylót sütök, de mást sosem, mert nem szeretjük.

Detti :) ,Kata :)
Még csak felmérem, hogy mivel lehetne a bringákat vinni. Nekem leginkább a kocsi hátuljára kapcsolható módszer tetszik.
Ilyenetek nincs még? Max. egy bicikli fér be a csomagtartóba, a fiúké közül, és 3 cangát így kellene vinni:
Kép

A tetőn vivés valahogy nekem nem jön be, főleg a le-föl szerelés, de a légellenállás miatt sem túl szerencsés.

Kata :)
Az enyémek is durván versenyeznek mindenben. Képesek összetörni magukat a lépcsőn, csak hogy ki ér le hamarabb. A rollerrel is mindig versenyeznek, szerintem ha jól megy majd Olinak a biciklizés, azzal is ez lesz. :roll: El tudom képzelni ahogy nálatok a fiúk nyomják lefelé a lejtőn ezerrel. :shock:

Cat
Kép
cateye

Cat,

Nekünk eddig tetőre szerelhető volt a biciklitartónk. A hátulra szerelhetőnek az az előnye, hogy könnyebb feltenni, akár én is meg tudom csinálni, viszont a csomagtartót nem lehet úgy kinyitni, ha a biciklik fel vannak szerelve.
Mi amikor biciklitúrákra megyünk messzebbre (Fertő tó, Velencei tó, Balaton, stb), akkor nem lenne túl szerencsés, ha valami kellene a csomagtartóból... Viszont már volt rá példa, hogy egyedül tekertem vissza az autóhoz, és nem tudtam a tetejére feltenni a bringát, és be kellett tuszkolni a kocsiba.
Szóval van előnye és hátránya is. A légellenállás eddig nem zavart minket.

Kata,

Tudomásom szerint csak a kis bioptron lámpánál van lehetőség a színterápiára. Ha venni akarsz, akkor olyat. A nagy lámpa is nagyon jó, mert az meg egyszerre nagyobb felületen tud gyógyítani. Sajnos nem olcsó, de láttam már a teszveszen vagy a vaterán használtan.

Nálunk Ambrusnak múlt pénteken volt az évzárója. Olyan édes volt, annyira büszke voltam rá, mert ő mondta a legszebben (én nem vagyok elfogult!!!!) és a legérthetőbben a verseket. Bernátnak most pénteken lesz.
Nálunk mindjárt ovi szüni.

Ki hol merre hová megy nyáron és helyezi el a gyerekeket?

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Megvagyunk mi is, köszi. 8) Gyerekek már nagyon be vannak sózva a közelgő szülinap miatt- sztem nem is mondjuk meg nekik pontosan h mikor lesz, mert múltkor még a más gyerek bulija előtt is felkeltek hajnalban és hótt kerdék voltak egész délelőtt. :shock: :twisted:

Edit

Nagyon drukkolok, h tényleg az arcüreg legyen a gond és valahogy sikerüljön hamarosan megszabadulni tőle!!! Orrszívási technika engem is érdekelne, Dávidnak néha elég nehezen jön ki- fújással sokkal jobban, de még úgy is hallom, h "zörög", szörcsög. Hátha tanulok vmi jó fogást. nikinél nincs probléma, belőle jön könnyen....

Annamari

Drukk a nyelvvizsgához, biztos menni fog! Nem ér beharangozni a nagy terveket aztán meg titokban tartani!!! Én is kiváncsi típus vagyok.

Detti

A ház is érdekel, de én inkább Rólad szeretnék képet látni ilyen karcsún!!!! Nagyon ügyes vagy!!!! Én is fogytam le 10 kilót, bele lehet jönni, de kitartás kell hozzá. Ügyik a fiúk a bicózással!!! Tuti a futóbringa segített, nekünk is pillanatok alatt megtanultak tavaly ősszel, én is annak tudom be. És biztonságosan leér a lábuk a 16-osról??? Enyémek még a 12-essel nyomulnak és megállásnál, főleg lejtőnél eléggé úgy látom, h ez a jó méret még. De jövőre a névnapjukra v esetleg már Karácsonyra sztem kapni fognak nagyobbat, Robi is vesz egyet és mehetnek. Én max sík terepen kedvelem az ilyesmit és a kistesó miatt még úgyis fel leszek mentve. :wink:

Kata

Már épp írni akartam mailt, h mi van veletek!!! Tényleg, mi van? :)

Ditke

A polipos sztori elég horror!!!! De ha belegondolunk, szegény polip oldaláról is, élve forró vízbe kerülni!!!

Na, azt érjük meg, h egyszer beszólnak nekem angolul!!! :evil: Ha látom, h tudja és felfogja h mit mondott, én tuti szájon kapom érte. Sztem ilyen esetekben ér. :twisted:

Meme

Tök jó h anyukád így javul!!!! Nagyon ügyes!

Nettke

Melyik csajszinak van baj a fülével? Én Natira emlékeztem, de most mintha Sárit mondtad volna. :oops:

Gyöngyi

Niki is sokszor ilyen, h nekimegy, lever dolgokat és fel se tűnik neki még akkor se v csak csodálkozik h ez meg mi volt. Mi igazából eddig figyelmetlenségnek tudtuk be, nem vmilyen hiánynak. Én emiatt nem is aggódtam, majd fejlődik ahogy nagyobb lesz. Majd számolj be a fejleményekről!

szemtelenség: Emlékeztek, én vmikor ősszel-télen panaszkodtam, h Niki durvákat mond? Mostanában is néha úgy látom mintha elkezdett volna kamaszodni :roll: , de kopp-kopp, mostanában nem olyan vészes a dolog. Én mondjuk égbe-világba magyarázom nekik, ha vmi bántót mondanak, h ez miért nem jó, hogy esik annak aki mondja, stb. Sokszor azt látom, h nem is tudják mit mondanak, nem érzik a hangsúlyokat, h mit lehet mondani egy felnőttnek v a szüleiknek, stb. Azt nem látom egyiken se, h direkt olyat mondana és szerencsére nem káromkodnak- pedig ismernek 1-2 szakkifejezést. :oops: Vannak persze napok, amikor kibírhatatlanok, meg se hallják amit ordítok már v fél órája, stb....
De összességében véve pont ma állapítottam meg, h milyen élvezhetőek. Olyan cukik lettek, egymással is, meg velünk is. És csomó mindenben segítenek nekem, Dávid mindig bepakolja a mosogatóba még a mi edényeinket is, viszik a szatyrokat, öltöznek egyedül, idomítás nélkül. És imádom h most már olyan okosan, logikusan gondolkodnak, értelmeseket kérdeznek, nem csak, h DE MIÉRT? 10-szer egymás után. Sztem enyémeknek utoljára olyan 1-másfél éves koruk körül volt ilyen élvezhető időszakuk. :D

versengés: az nálunk is nagyon megy és ezen az se segít, h külön neműek. Ráadásul Dávid elég erőszakosan nyomul, pl bicajjal (ősszel) csomószor összeakadtak, mert annyira elöl akart lenni, h gázolt át Nikin. Sok mindenben Niki ügyesebb v csak ő van jó pozícióban, Dá ezt abszolút nem tudja kezelni, csak ordít és potyognak a könnyei. Pl társasban Niki sokkal szerencsésebb, legtöbbször ő nyer- de szerencsésnek kell hozzá lenni, nem ügyesnek, még csak nem is az ő érdeme, de Dáviddal nem lehet megértetni, h nem rajtuk múlik. Robit nagyon idegesíti, türelmetlen vele, én meg inkább sajnálom. Ezeket a dolgokat úgy látszik még nem sikerült elégszer elmondanom neki, mert még mindig nem bír alul maradni semmiben. Én ezt is az önbizalomhiányával hozom összefüggésbe. Niki sokkal jobban viseli ezeket (persze azért ő is nyíg), nem éli meg akkora kudarcként ha nem ő nyer nem ő megy elöl. Dá még azért is képes oltári hisztit levágni, h nem ő most előbb fogat. :roll: De egy kis tutujgatással legalább meg lehet nyugtatni, így még el tudom viselni, nem idegesít annyira.

Képet majd csinálok és rakok fel ígérem. v majd a gyerekek csinálnak, mostanában nagyon ácsingóznak a gépemre- így anyutól gyerekfényképezőt kapnak szülinapra.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Nettke,

Megnéztem a Lostot. Kész voltam teljesen :( Hol a hideg rázott, hol meg sírhatnékom volt.
Majd beszéljük egyszer meg, hogy te mit gondolsz.

Lilla,

Totál biztonsággal leér a lábuk, sőt, mostmár talán fel is lehetne venni az ülés. Ugye úgy lehet normálisan és egészségesen biciklizni, ha tekerés közben szinte teljesen ki van nyújtva a láb. Nekik mostmár eléggé be van hajlítva, és ez így nem annyira jó. Ezért gondolkodom, hogy egy kicsit feljebb vesszük az ülést.
A 12-es biciklik nagyon kicsik már nekik, azon nem tudják kinyújtani a lábukat, és úgy ér le a lábuk a földre, hogy be van hajlítva nagyon.

Detti

KépKép
kiliman

Sziasztok!

Detti!

Te mint szakértő :)
A Feleségeknél a 6. évadban ugye nem a 23. rész az utolsó? Azt már régen láttam, de nincs fent a 24 ott ahonnan én szoktam letölteni. Nekem pedig hiányérzetem van...

Nyár: ha minden jól megy akkor júniusban hazamegyünk: 2 nap Olaszország, aztán Magyarország, otthagyjuk a gyerekeket nagyizni 10 napra, mi meg hazafelé 3 napot töltünk Barcelonában kettesben. :) Aztán meg itthon esz a fene minket a tengerparton :) Júliusban lesz a házassági évfordulónk, akkor meg 4 napra elmegyünk egy jó kis szállodába kettesben :), a netes honlapja szerint nagyon tuti, már be vagyok sózva :) Nagyobb családi nyaralást most nem tervezünk, kocsit meg házat veszünk, úgyhogy el leszünk foglalva a nyáron és a pénzt is elkültöttük...

Meme!

Anyukád rengeteget javult, nagyon ügyes!

Edit!

Mi már nagyon rég nem porszívóztunk, de akkor én ültem, a csajok a lábam közt, kicsit előre hajolva, és úgy szívtam, aztán meg oldalra döntöttem a fejüket és úgy is.

Versengés: valamelyik Anna-Peti könyvben van olyan, hogy rohannak fel a lépcsőn és a végén elesnek, stb. és Anya mondja, hogy nem szeretem a versenyzést. Na én ezt szoktam nekik emlegetni és néha használ :) Nálunk is van, de nem vészes, általában Csenge magától enged, aminek néha már nem örülök, de ez van, ilyen a természete. Ő a jólelkű, akit mindig mindenki ki fog használni, Pepe meg az aki mindig mindenkit ki fog használni :?

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Ditke!
Ezt a mesét én is ismerem.De enyémekkel erre nem lehet hatni.A versengés nálunk is megy.
Azért nem lesz olyan rossz nyarataok! :wink: :lol: Szegény tengerparton lebzselők! :lol:

Lilla!
Jó ötlet a gyerekfényképező,Kivi vagyok,hogy jön be majd nekik!
Na az én gyerekeim nem értik,mi az,hogy bántó. legalábbis Oli nem akarja fogni.Pedig én is magyarázom napjában 20szor is! Hétfőn mekiztünk és Oli felháborodva mesélte,hogy az egyik kisfiú azt mondta neki "tűnjön el"!!! :shock: Aztán a sokadik kérdés után kiderült,előtte Oli beszólt neki,hogy milyen dagadt (tényleg az volt). 10perc magyarázat után sem értette,miért nem mondhat ilyet!Azzal zártuk le,hogy nem kell mindig kimondani,amire gondolunk!

Kép

Kép
edit73

orrszívási technika:
(állítólag ezzel elkerülhető,hogy az arcüregben lerakódjon a trutyi illetve a már lerakódottat ki lehet "bányászni" -idővel)
Gyerek hanyat fekszik az ágyon,feje lelóg nyaktól .Az ágy fekvőfelületénél jóval alacsonyabb sámlira ül a szülő,párna az ölben,ezzel támasztva a gyerek fejebúbját.Így kell az orrot kiszívni.Előtte orrspray,gőzölés, orrszívás közben sterimar csöpögtetés ajánlott.
Ez a módszer -állítólag- azért jó,mert így az arcüreg legalacsonyabban fekfő pontja az arcüreg-nyílás.Így a feloldott vagy épp még folyékony állapotban lévő trutyi oda tolul.Az orrszívó onnan meg már ki tudja szívni.(ellenkező esetben magából az arcüregből képtelenség a feloldott trutyi kiszívni)

Hát mindenesetre érdekesnek tűnik számomra és sose hallottam erről a technikáról.Mindegy minden alapon kipróbáltuk.Marci tűrte,Beni nem annyira (de majd megszokja). Hogy használ-e bármit,azt még nem tudom.

Kép

Kép
edit73

Edit

Hát, elég érdekesen hangzik... :shock: így még mi se próbáltuk..... érdekelnek a tapasztalatok, majd írd meg, h jön-e vmi! nálatok is az volt mindig is a gond, h nem jött ki a trutyi, nem?

Dagadtazás: ilyenkor kifejezetten örülök, h az emberek nem értik mit mondanak. :lol: :oops: Múltkor egy kerekes székes fickóra bámultak és mutogatták Robinak- nekik is elég hosszan kell magyarázni, h ilyet mér nem csinálunk....
Amit megértenek: ha pl nekem szólnak be vmit- nem káromkodást, csak rosszul esik amit mondanak/csinálnak- akkor arra szoktam reagálni h ez nem volt szép. Tuti segít, h látják rajtam a reakciót-é biztos vágok egy érdekes fejet. :wink: Ha akkor megbeszéljük h hogy hangzott amit mondtak nekem és mit szólnának hozzá ha legközelebb én is.... na, ezeket kezdik fogni. :)

Detti

a mi 12-eseinket még bőven lehet feljebb állítani. Nekünk egyelőre úgy van beállítva, h egyik lábuk biztonsággal, teli talppal leérjen róla.

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Orrszívás ügyben: mi voltunk egyszer egy ilyen orrszívós bulin még emesével, merthogy folyton egyre beljebb mászott a trutyiba, és több heti köhögés, taknyolás mindig antibigyóval ért véget. És ott is így csinálják, ahogy neked mondták. Sós pára inhalálás, hogy oldódjon, aztán lámpázás (bioptron), aztán sóoldatos (Salsol) orrszívás. Fekve, fej hátradöntve kicsit, egyik orrlyukba fecskendőből az oldat, másikból szívni. Elméletileg ez hatékonyabb, mint a sima szívás, mert a folyadék jobban "meghúzza" az arcüregből a trutyit. A Sterimar ugyanolyan jó, csak drágább. De ehhez a vizes dologhoz mindenképpen hátradöntött póz kell, hogy ne folyon a torkára a víz a gyereknek. Emese már jobban tűri, mint a sima orrszívást, mert hamabb vége, gyorsabban ürül.
Egyébként én sima orrszívásnál egyik orrlyukat szakaszosan befogom. Mi is úgy fújjuk, hogy egyik orrlyuk be, másikat fújni, és aztán fordítva, nem? Persze úgy kellemetlenebb nekik, nehezebben viselik.

Érdekes ez a sértegetősdi. Enyémek vagy direkt mondanak csúnyát másra (hülye, buta) vagy nem szoktak egyáltalán bántót mondani. Én legalábbis még nem hallottam.

Le a kalappal előtted. Te tudsz valamit, mert az enyémek a neveletlenség mintapéldányai. Falrahányt borsó, amit beszélek. Meg se hallják, ha mégis, akkor pofákat vágnak, vagy puffognak, de szó szerint. De ezek szerint ez életkori sajátosság. Talán ettől türelmesebb leszek. :oops:

Brigi

Kép

Kép
pbrigi

Sziasztok!

Edit!

Nem semmi ez az orrszívás, én is ki fogom próbálni, Vendelnek mindig úgy szívom, h hallom, hogy valahol még bugyog benne, de egyszerűen nem jön ki az szívással. Pedig oldom neki aqua marissal. De hátha segít ez a póz. Írd majd a fejleményeket, hogy jobb e, javultok e.

Detti!

Lostot én még mindig nem tudtam megnézni, de vagy egy elméletem, h mi lehet a vége. Remélem nem az amire gondolok...
Nyaralás: Eddig 1 hét Balatonaligánk van július közepére, de még tervezünk egy sátras Horvátországot is. Oviszünet június 21-től lesz.
Bioptron lámpát úgy készülök olcsóbban venni, hogy vannak akik hitelre veszik, de nem tudják fizetni. Kaptam egy tel.számot, h állítólag ezeket olcsóbban meg lehet venni. Még nem hívtam fel.

Lilla!

Megvagyunk köszi, amúgy semmi különös, küzdök a fiúkkal. Azért jó hallani, h nálatok is és másoknál is megy a verseny. Nálunk nem olyan régóta van.

Cat!

Attila most látott egy olyan biciklitartót, amit vonóhorogra lehet tenni, de egy sínnel hátrahúzható, így ki lehet nyitni a csomagtartót is. Mondjuk nem olcsó.

Edit!

Oli a dumájával, h milyen dagi a gyerek...., jót mosolyogtam :D Ezekkel a dolgokkal küzdeni kell, mit miért ne mondjanak hangosan és nem értik, h miért.

Lilla!
Kerekesszékes esetünk nekünk is volt, illetve anyósommal voltak. Fiúk felkérezkedtek a székbe. :shock: Szerencsére a bácsi normális volt és ölbe vette őket és megengedte, hogy a fiúk irányítsák a székét, mert elektromos volt.

Kata

Kép
kateduo

Brigi

Azt hiszem kissé elkiabáltam. :lol: Niki tegnap benyögött vmit a nénikémről.... Puffogni is szokott, de mostanában kevesebbet. Még van mit tökéletesíteni... de alapvetően sokkal jobbnak érzem a helyzetet, mint fél-1 éve. És amúgy állandóan bújik, kedveskedik- végre nem csak az apjához, ezt kifejezetten élvezem.

Olyan cukik, ahogy kezdenek már angolul kommunikálni!!! Kb újra átélem a 2 éves kort, amikor beszélni tanulnak. :D Nagyon jó fejek, ahogy dumálnak a társaikhoz meg az óvónénikhez. Ma 10 percig csak hallgattuk ahogy Dá beszélget és vigyorogtunk egymásra az óvónővel. :D

Lilla

Kép

Kép
cicamica

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?