Sziasztok!
Köszi az érdeklődést, nyelvvizsga: ... hát...
Az úgy kezdődött, hogy nem is én lennék, ha nem néztem volna el a dátumot
Az írásbeli valóban pénteken volt, de mint kiderült, a szóbeli már előtte kedden
Mikor megkérdezték, hogy miért nem mentem, bőszen magyaráztam, hogy hát mert még csak eztán lesz, itt van ni az értesítőn, délután 16:45. Akkor már nem tudták, hogy én vagyok ennyire hülye vagy őket nézem hülyének és ráböktek a dátumra: igen, 16:45, de 3 nappal ezelőtt
Na akkor kicsit ciki volt, de szerencsére a spanyolok nem veszik túl komolyan a dolgokat, többek közt ezt sem, szóval azt mondta a nő, hogy írásbeli után ha megebédelek akkor ugorjak be a szobájába és elintézzük. Kb. 10 perc alatt végeztünk, vagy annyi se, aztán még egy csomót dumáltunk egyéb dolgokról, szóval a szóbelim tuti
Az írásbeli már gázabb, bár úgy érzem, hogy csak a nyelvtani teszttel lesz gond igazán, ehhez már tanulni is kelett volna, (és Cat, nekem mindig csak tanulnom kellene, de sosincs időm rá
, viszont tény, hogy hiányérzetem van, ha nincs valami vizsga a láthatáron
) A rossz ebben a nyelvvizsgában, hogy minden részének (szövegértés, foglamazás, nyelvtani teszt, szóbeli) egyenként kell meglennie 70%-nak, különben nincs meg, és itt nincs külön szóbeli vagy írásbeli mint a Rigó utcán. Vagy van nyelvvizsga, vagy nincs. Most rághatom a körmöm augusztusig, mert azt mondják, kb. akkorra kerülnek fel a netre az eredmények.
Annamari!
Drukkolok az angolhoz, remélem sikerül. Lehet választani, hogy melyik nyelvvizsgát csinálod, vagy meg van kötve, hogy Rigó utcai-Cambridge-IELTS-BME...?
A tervekre én is kíváncsi vagyok
Drukkolok, hogy sikerüljön, akármi is az!
A szemtelenség, visszadumálás nálunk is megy, főleg Pepe nagyon pofátlan és vagy kiröhög, vagy olyan bűnbánó doromboló macskaként dörgölőzik hozzám, hogy nem könnyű szigorúnak maradni és büntetésbe küldeni. Nálunk a sarokban állás megy, de nem sok eredménnyel
A másik amit Detti is írt, mintha totál süketek lennének. Elmondom egy tucatszor, és meg se hallják. Aztán elfogy a türelmem, leüvöltöm őket és akkor még én érzem szarul magam
Valamelyik nap pl. szinte csak kiabáltam, meg mint a papagáj mondtam a magamét, de nem hallották. És nem tudom meddig tart még, hogy vicces a kaka, pisi, stb. kifejezések, de az enyémek még mindig ezen röhögnek, bár ha rájuk szólok, akkor átváltanak spanyolra
Azt hiszik nem értem
A múltkor Pepe szólt be nekem spanyolul (kb. olyan hangsúllyal, hogy elmész te a fenébe...), hát nem sok kellett hozzá, hogy pofonvágjam...
Detti!
Nagyon ügyesen csináltad a fogyókúrát, és biztos sikerül is megtartani! Gratulálok, nagyon kitartó vagy! A fiúknak meg gratulálok a biciklizéshez!
Meglesem, hogy fent van-e a Született feleségek utolsó része, remélem nem, mert akkor tudok aludni (tegnap ügyeltem), ha igen, akkor úgysem birom ki, hogy ne nézzem meg
Ja, és egy fontos dolog:
ha valaki polipot akar főzni, feltétlenül nyírja ki a dögöt mielőtt forró vízbe teszi. Tegnap mesélték, itt történt nálunk a dolog:
egy nő vett egy polipot a boltban , egyben. (itt mindenhol árulják őket, jég van a pultokon és ott vannak a kagylók, rákok, halak, polipok. A rákokat , kagylókat már láttam mozogni, de a polipról én azt hittem hogy döglött. Kiderült, hogy nem..) Szóval megvette, betette a hűtőbe, aztán este úgy döntött, hogy megfőzi. Felforralta a vizet és beledobta a polipot, amire az a forró víztől magához tért, megijedt és kiugrott: a forró vízet rácsapta a nőre, arca, karja, mellkasa harmadfokú égés, + rátapadt a nő arcára , de úgy, hogy nem lehetett leszedni, mert jött a tapadókoronggal a bőre is. El kellett küldeni spec. plasztikai-égési seb. osztályra ahol leopreálták róla. Képzelhetitek, amint megjelent a beteg a sürgősségin egy polippal az arcán, a 8 láb meg a fején, arcán, nyakán... Eddig is csak fagyasztott polipot vettem, de ezután pláne
Ditke